neemt je mee
De rode zandduinen van Sossusvlei
De rode zandduinen van Sossusvlei
Kaapstad & Kaap de Goede Hoop
Kaapstad & Kaap de Goede Hoop
Fish River Canyon
Fish River Canyon
Genieten in Swakopmund
Genieten in Swakopmund
Op safari in Etosha Nationaal Park
Op safari in Etosha Nationaal Park

Namibië & De Kaap

Groepsreis | 19 dagen v.a.
2569i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
Reisduur
19 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Kassakorting tot 175 ppi
Professionele Nederlands/Zuid-Afrikaanssprekende reisleiding
Logeren in sfeervolle hotels en lodges met ontbijt
Prachtige dagen in Kaapstad en Wijnlanden
Namibië: Fish River, Etosha Nationaal Park en Sossusvlei
Ontmoeting met de Himba’s en Bosjesmannen

Kaapse pracht & Namibische charme

Fascinerende rondreis voor ervaren Zuid-Afrika-reizigers, die de minder bekende noordelijke Kaap willen ontdekken én uitgebreid willen kennismaken met het ruige en minder toeristische Namibië. Onze Nederlands-/Zuid-Afrikaanssprekende reisleiding toont u eerst de Kaapse natuurpracht en neemt u vervolgens uitgebreid mee langs de hoogtepunten van Namibië – van de Sossusvlei en Fish River Canyon tot Etosha Nationaal Park. De onweerstaanbare mix van cultuur en natuur, waarbij u contact maakt met de San Bosjesmannen en Himba’s en zeer veel wild bewondert, is de intensieve reisdagen meer dan waard!

"'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd. Wat een indrukwekkende reis! We hebben gelogeerd in leuke hotels en heerlijk gegeten en gedronken voor weinig geld.'"

anoniem

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Kaapstad

NA_GRO_NAMKAAPNEW
Vlucht Amsterdam - Kaapstad
Overnachting in het vliegtuig

Na alle voorbereidingen is het vandaag eindelijk zover. Uw reis naar Zuid-Afrika en Namibië gaat beginnen. Op Schiphol stapt u in het vliegtuig naar Kaapstad, het startpunt van onze rondreis. Meestal betekent zo’n lange vlucht dat je je horloge moet verzetten, maar naar Kaapstad overbrugt u maximaal één uur tijdsverschil. U komt morgen dus aan zonder jetlag.

DAG
02

Kaapstad

za_al_kaapstad_tafelberg_100673464.jpg
Aankomst Kaapstad
Vrije middag
Welkomstdiner groep in lokaal restaurant
Eerste overnachting Kaapstad

Zodra u door het vliegtuigraampje de beroemde Tafelberg ziet, weet u dat u bijna gaat landen! Op het vliegveld passeert u de douane en maakt vervolgens kennis met uw reisleider, die u hier opwacht. Samen met de rest van het reisgezelschap rijden we in ongeveer 20 minuten naar ons hotel in het sfeervolle Kaapstad. Na aankomst heeft u de middag vrij. Neem lekker de tijd om u op te frissen, bij te komen van de vlucht en eventueel de omgeving alvast een beetje te verkennen. ’s Avonds is er een welkomstdiner in een gezellig lokaal restaurant georganiseerd. Een leuk moment om iedereen alvast een beetje te leren kennen en de reisleiding uit te horen over het verloop van de reis. U verblijft twee nachten in Kaapstad, zodat u de mooie omgeving uitgebreid kunt bewonderen.

Weetje

Zuid-Afrikanen noemen Kaapstad ook wel ‘Moederstad’, omdat de Hollanders hier de eerste Europese nederzetting vestigden. Ooit was Kaapstad alleen een verversingspost voor Nederlandse handelsschepen. Tegenwoordig is het de bakermat van het moderne Afrika – een moderne smeltkroes van culturen.

DAG
03

Cape Peninsula

Kaap de Goede Hoop Zuid-Afrika
Dagtour Kaap de Goede Hoop
Stop Seal Island in Houtbaai
Bezoek pinguïnkolonie Boulders Beach
Wandeling Cape Point
Tafelberg bezichtigen (optioneel)
Tweede overnachting Kaapstad

Vandaag verlaten we Kaapstad even voor een leuke dagtrip. Ons einddoel is Cape Point bij Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste puntje van het Kaapse schiereiland. We rijden eerst naar Houtbaai voor een bezoek aan Seal Island. Onderweg bewondert u de spectaculaire omgeving vol prachtige baaien en imposante kliffen. Vanuit hier rijden we richting Simonstown, waar we de pinguïnkolonie bij Boulders Beach bekijken. Een leuke gewaarwording om deze kleine dieren van zo dichtbij op een hagelwit strand te zien. In de middag komen we aan in Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, waar ook het beroemde Cape Point ligt. We maken een pittige wandeling richting onze beloning: een fascinerend mooi uitzicht! U staat letterlijk op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent en kijkt uit over twee zeeën die elkaar komen. Via de andere kant van het schiereiland rijden we op ons gemak terug naar Kaapstad, waar we in de namiddag de Tafelberg bezoeken. Neem als het weer het toelaat de kabelbaan naar boven (optioneel) en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top. Vanaf hier ziet u precies hoe groot Kaapstad is, met al zijn verschillende wijken en townships.

Weetje

De Tafelberg is hét symbool van Kaapstad. Als er dikke wolken om de top heen hangen, zeggen de inwoners dat ‘de Tafel is gedekt’.

DAG
04

Kaapstad - Stellenbosch (ca. 55 km)

ZA_AL_STELLENBOSCH4
Stadswandeling Kaapstad
Vertrek Kaapstad
Bezoek wijnlandgoed, inclusief proeverij
Wandeling Stellenbosch
Overnachting Stellenbosch

Na het ontbijt maken we een leuke stadswandeling door Kaapstad, waarbij de reisleider u van alles zal vertellen over de historie van deze stad, waarmee wij Nederlanders zoveel binding hebben.
Na de wandeling gaan we terug naar ons hotel en rijden we richting de beroemde wijnlanden, die op ongeveer 45 minuten rijden liggen, met Stellenbosch als centraalpunt.

Voordat we naar ons hotel in of nabij Stellenbosch rijden, brengen we eerst een bezoek aan één van de vele Wine Estates, waar u een rondleiding door de kelders krijgt en een uitgebreide uitleg over het proces van wijn maken. Deze rondleiding wordt uiteraard afgesloten met een kleine proeverij, waarbij u de huiswijn van dit Estate kunt proberen. In de namiddag wandelt u, gezamenlijk met de reisleider, door Stellenbosch. Dit mooie plaatsje heeft een rijke historie, met veel Nederlandse invloeden.

Weetje

In het lieflijke Stellenbosch ziet u nog volop Nederlandse invloeden, zoals de typische Kaaps-Hollandse bouwstijl. De tijd heeft hier een beetje stilgestaan: in Stellenbosch vindt u geen grote winkelketens – wel kleine boetiekjes, galeries en knusse lunchrooms.

DAG
05

Stellenbosch - Lamberts Bay (ca. 250 km)

ZA_AL_CLANWILLIAM
Vertrek Stellenbosch
Bezoek rooibos-theefabriekje Elandsberg Eco Reserve
Overnachting Lamberts Bay

We reizen vandaag verder naar uw nieuwe eindbestemming: het kleine vissersdorpje Lamberts Bay, aan de westkust. Onderweg kunt u uitgebreid het mooie gebied rond Clanwilliam bewonderen, de enige regio ter wereld waar rooibos-theeplanten groeien. Geniet van het uitzicht op het schitterende Cedergebergte en de vele thee- en citrusfruitplantages. We stoppen bij het Elandsberg Eco Reserve, waar veel theeplantages liggen, voor een bezoek aan een rooibos-theefabriekje. U krijgt een rondleiding en drinkt tot slot een ontspannend kopje rooibosthee. Aan het eind van de middag arriveren we in het pittoreske Lamberts Bay, voor één overnachting.

Weetje

De (typisch Zuid-Afrikaanse) rooibosthee schijnt een ontspannende werking te hebben. Baby’s krijgen in Zuid-Afrika vaak koude rooibosthee tegen darmkrampen. In tegenstelling tot ‘echte’ thee, bevat het geen cafeïne en nauwelijks tannine en is het dus minder bitter.

DAG
06

Lamberts Bay - Noordoewer (ca. 520 km)

na_al_noordoewer.jpg
Vertrek Lamberts Bay
Busrit Namaqualand
Tussenstop Springbok
Overnachting Noordoewer (Namibië)

We vertrekken al vroeg in de ochtend, we hebben een lange reis naar Noordoewer (Namibië) voor de boeg. Via de N7 verlaten we Zuid-Afrika, waarbij we dwars door Namaqualand rijden. Als u in het Afrikaanse voorjaar (september/oktober) reist, kunt u onderweg de kleurrijke ‘Namaqualand daisies’ (een soort madeliefjes) bewonderen. Deze toveren na de eerste regen het landschap over honderden kilometers om in een spectaculair, uitbundig oranje, geel en paars decor van bloemen. In de middag stoppen we in Springbok om op eigen gelegenheid te lunchen. Hierna reizen we door naar de grens. Aan het eind van de dag komt u aan in Noordoewer. We overnachten hier vanavond en reizen morgen door naar het mooie Fish River Canyon.

Weetje

Noordoewer dankt zijn naam aan zijn noordelijke locatie ten opzichte van de Oranje-rivier, een van de langste rivieren van Afrika. Dankzij het water is de omgeving prachtig groen.

DAG
07

Noordoewer - Fish River Canyon (ca. 200 km)

Fish River Canyon Namibië
Vertrek Noordoewer
Tussenstop Hobas Viewpoint
Bezoek thermale warmwaterbronnen Ai-Ais (optioneel)
Overnachting Fish River Canyon

Na het ontbijt rijden we richting de beroemde Fish River Canyon, een 100.000 hectare groot park met fantastische vergezichten en diepe canyons van voornamelijk bruin en zwart kalksteen, zandsteen en poederzand. Met een diepte van 549 meter, een breedte van 27 kilometer en een lengte van 160 kilometer is Fish River Canyon de op één na grootste kloof ter wereld. Als eerste bezoekt u Hobas Viewpoint. U heeft vanaf hier een geweldig uitzicht op de canyon. Vervolgens rijden we naar Ai-Ais (wat ‘Vuurwater’ betekent in de lokale Nama-taal), waar de thermale warmwaterbronnen liggen. Als u wilt kunt u zich hier ’s middags lekker in het warme water laten zakken en even zwemmen (optioneel).

DAG
08

Fish River Canyon - Mariental/Kalahari (ca. 500 km)

Kokerboom
Vertrek Fish River Canyon
‘Sundowner drive’ in open Land Cruiser (optionele excursie)
Overnachting Kalahari

Via Keetmanshoop rijden we vandaag dieper Namibië in, richting de Kalahari-woestijn. Bekijk onderweg de prachtige kokerbomen in het landschap, die deze regio een magische uitstraling geven. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge in Mariental. Maak als u wilt in de namiddag een prachtige, avontuurlijke ‘sundowner drive’ (optionele excursie), waarbij u met open Land Cruisers de prachtige Kalahari inrijdt. Op dit moment van de dag wordt dit warme gebied geleidelijk aan koeler en ziet u de dieren tot leven komen. Kijk goed om u heen – de roodkleurige steppe is het leefgebied van veel antilopen, springbokken, gnoes, waterbokken, impala’s en giraffen. Geniet vervolgens op de mooie plek die de ranger heeft uitgezocht van een betoverende zonsondergang, met een heerlijk drankje in uw hand. Een geweldige eerste indruk van het bijzondere Namibië!

Weetje

De kokerboom wordt zo genoemd omdat de San (Bosjesmannen) de holle takken van de boom gebruiken om pijlkokers van te maken. De kokerboom is officieel overigens geen boom, maar een vetplant.

DAG
09

Mariental/Kalahari - Sesriem (ca. 270 km)

Tswana cultuur
Vertrek Mariental
Eerste overnachting Sesriem

Vandaag gaan we op weg naar één van de beroemdste plekken van Namibië: de rode duinen van Sossusvlei. Misschien wel de meest gefotografeerde plek van Namibië! Onderweg maken we een lunchstop in Maltahohe en strekken we de benen. Hierna rijden we via de mooie Tsaris Pass naar Sesriem, de toegangspoort van het Naukluft Nationaal Park, waar de rode duinen liggen. De komende twee nachten logeren we in Sesriem, zodat u de Sossusvlei uitgebreid kunt bewonderen.

DAG
10

Sossusvlei

ZA_AL_Sossusvlei_31196923
Dagtour rode duinen Sossusvlei & kalkvlaktes Deadvlei (Naukluft Nationaal Park)
Tweede overnachting Sesriem

We laten u de Sossusvlei graag ’s ochtends vroeg zien. In het eerste ochtendlicht is hij op zijn allermooist en ervaart u een bijzondere sfeer. De wekker gaat dus vroeg. Zodra de poorten van Naukluft Nationaal Park open gaan, rijdt u over een kaarsrechte weg door de rode klei-vallei. Aan weerszijden ziet u de enorme zandduinen opdoemen, soms tot wel honderden meters hoog. Zoals ‘Dune 45’, een bekend uitzichtpunt. Wilt u deze duin (optioneel) beklimmen, bereid u dan voor een op een pittige tocht omhoog door mul zand. Gelukkig wordt uw inspanning beloond, want vanaf de top heeft u een majestueus uitzicht! We rijden ook naar de witte kalkvlaktes van Deadvlei, die midden tussen de immense duinen liggen. Bekijk hier de grillig gevormde bomen, die al zo’n negenhonderd jaar dood zijn maar volledig intact zijn gebleven door het droge klimaat. Een geweldige dag en leuke kennismaking met een bijzonder stukje Namibië.

DAG
11

Sesriem - Swakopmund (ca. 350 km)

Swakopmund - vuurtoren
Vertrek Sesriem
Route via Kuiseb Pass en Moon Valley
Tussenstop flamingo’s Walvisbaai
Eerste overnachting Swakopmund

Vandaag rijden we op ons gemak van de binnenlanden van Namibië richting de kust, naar het gezellige badplaatsje Swakopmund. Een mooie route via de Kuiseb Pass en Moon Valley. Als we bij de kust aankomen, maken we een stop bij Walvisbaai om de honderden flamingo’s die hier leven te bewonderen. Een geweldig gezicht! Aan het eind van de middag komen we aan in Swakopmund, waar u de komende twee nachten verblijft. Het badplaatsje heeft een rijke geschiedenis. U ziet er veel koloniale gebouwen en het doet Duits aan. Een heerlijke plek om de komende twee dagen tot rust te komen. Geniet van een mooie strandwandeling, of slenter door het vriendelijke centrum en bekijk de leuke markt met souvenirs, of bestel een verfrissend drankje op één van de vele terrasjes.

DAG
12

Swakopmund

Swakopmund
Vrije dag
Bootcruise zeehonden spotten op zee (optionele excursie)
‘Living Desert Tour’ (optionele excursie)
Tweede overnachting Swakopmund

Vandaag een heerlijke vrije dag in Swakopmund, ideaal om even lekker te ontspannen. Heeft u behoefte aan wat meer avontuur, maak dan een leuke excursie. Zo kunt u met een bootcruise op zoek gaan naar zeehonden voor de kust (optionele excursie). Wie weet krijgt u onderweg wel gezelschap van een school dolfijnen, die speels met de boot mee zwemmen. Als u meer in de stemming bent voor de leuke ‘Living Desert Tour’ in de Namib Desert (optionele excursie), gaat u samen met een gespecialiseerde gids op zoek naar de bijzondere dieren die in deze woestijnachtige omgeving van Swakopmund leven. Het kan allemaal en het prettige is dat u niets hoeft. U besluit ter plaatse waar u zin in heeft.

DAG
13

Swakopmund - Cape Cross - Khorixas (ca. 350 km)

Pelsrobben Cape Cross
Vertrek Swakopmund
Tussenstop zeehondenkolonie Cape Cross
Prehistorische rotstekeningen Twyfelfontein (rondleiding met gids)
Overnachting Khorixas

Na het ontbijt vertrekken we uit Swakopmund, we reizen door naar Khorixas. Het eerste deel van de reis volgen we de kust naar Cape Cross. Op kilometers afstand hoort en ruikt u al waar deze plaats om bekendstaat: hier leeft een grote zeehondenkolonie. Erg leuk om zoveel van deze dieren samen te zien. Hierna rijden we de binnenlanden in richting Damaraland. Onderweg maken we een bijzondere stop bij de indrukwekkende prehistorische rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) bij Twyfelfontein, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het is één van de grootste natuurlijke ‘rotskunst-galerijen’ ter wereld. Bekijk de prehistorische tekeningen wandelend met een lokale gids, en bewonder de afbeeldingen van jachttaferelen en dieren die duizenden jaren geleden in de rotswand werden gekerfd. In de namiddag komen we aan in onze lodge in Khorixas. Sluit de dag als u wilt af met een verfrissende duik in het zwembad. Morgen reizen we verder naar het Etosha Nationaal Park.

Weetje

Wat Twyfelfontein uniek maakt is de onvoorstelbaar grote hoeveelheid tekeningen (meer dan 2500). Minstens zo uniek is dat de afbeeldingen in de steen zijn gekerfd, terwijl primitieve kunst meestal is geschilderd met natuurlijke pigmenten en houtskool.

DAG
14

Khorixas - Ojikandero - Etosha Nationaal Park (ca. 285 km)

na_himba.jpg
Vertrek Khorixas
Bezoek Himba-dorpje (Ojikandero)
Eerste overnachting Etosha Nationaal Park

We gaan op weg naar het volgende hoogtepunt van de reis: het Etosha Nationaal Park, het grootste wildpark van Namibië. Een reisdag met een bijzondere tussenstop. Na het ontbijt rijden we via Kamanjab richting Ojikandero, waar we een Himba-dorpje bezoeken en uitgebreid uitleg krijgen over de tradities, gebruiken en cultuur van de Himba’s. Een uniek sociaal project. Het dorp werd in 1999 gesticht door een blanke boer, Jaco Burger. Hij gaf deze stam de ruimte om bij zijn boerderij hun dorp te bouwen en te leven volgens hun eigen tradities, terwijl ze voor zijn vee zorgden. Dankzij de opbrengsten van excursies kunnen de Himba’s hun gebruiken in stand houden en kunnen de kinderen naar school. Aan het eind van de middag komen we aan in onze lodge aan de rand van Etosha Nationaal Park, waar we twee nachten verblijven.

Weetje

De Himba’s zijn oorspronkelijk nomaden, die voornamelijk leven van hun vee. Armoede en alcoholverslaving bedreigen tegenwoordig hun voortbestaan. Boer Jaco heeft al tientallen Himba-kinderen opgenomen in het dorp die opgroeiden in probleemfamilies.

DAG
15

Etosha Nationaal Park

Neushoorn
Dagsafari Etosha Nationaal Park per touringcar
Optie: 4WD dagsafari met ranger (optionele excursie)
Tweede overnachting Etosha Nationaal Park

Een spannende dag. Vandaag maken we een uitgebreide safari in het beroemde Etosha Nationaal Park met onze touringcar. Het park staat bekend als één van de beste parken ter wereld om wild te zien. Dit is het leefgebied van onder andere de olifant, neushoorn, giraffe, leeuw en luipaard. Een onvergetelijke ervaring om deze wilde dieren in hun eigen natuurlijke omgeving van dichtbij te bewonderen! Houd uw camera ook gereed voor de grote hoeveelheid antilopen, bijzondere vogels en verschillende reptielen die u hoogstwaarschijnlijk tegenkomt. Kijk ’s avonds de vele foto’s terug die u heeft gemaakt en geniet na van uw bijzondere belevenis.

Goed om te weten

U kunt ook kiezen voor een volle dag safari met een ranger in een open 4WD in het Etosha National Park (optionele excursie). Het is een van de beste manieren om het wild te zien en de ranger kent het gebied goed.

DAG
16

Etosha Nationaal Park - Windhoek (ca. 400 km)

Luipaard Namibië
Vertrek Etosha Nationaal Park
Bezoek Na’an ku sê Wildlife Center
Eerste overnachting Windhoek

U verlaat het Etosha-park vroeg. In plaats van direct naar Windhoek te rijden, bezoeken we namelijk eerst het Na’an ku sê Wildlife Center, dat gewonde dieren opvangt die niet meer teruggezet kunnen worden in het wild. Maar de stichting doet meer: alle werknemers zijn Bosjesmannen uit de omgeving. Dankzij hun inkomsten kunnen ze hun oude tradities in stand houden. ‘s Middags gaan we met een verzorger mee om de cheeta’s en leeuwen te voeren. Bekijk de leeuwen, luipaarden, cheeta’s en gnoes die hier zijn opgevangen en leer alles over de gewoontes van deze dieren, die u (hopelijk) eerder gezond en wel in het wild heeft gezien in Etosha Nationaal Park. Hierna rijden we naar ons hotel in Windhoek, waar we tegen de avond aankomen. U ziet ook hier nog veel Duitse invloeden en kenmerken uit koloniale tijden. Eén van de typisch Duitse tradities is bierbrouwen. ’s Avonds nodigt de reisleider u uit om, als u hier nog zin in heeft, gezellig een lokaal biertje te drinken in de bekendste bierkroeg van Windhoek, Joe’s Beerhouse.

DAG
17

Windhoek

na_windhoek.jpg
Stadstour Windhoek
Vrije middag
Tweede overnachting Windhoek

‘s Ochtends maken we een korte stadstour door Windhoek, de hoofdstad van de Republiek Namibië. U ervaart er een gemoedelijke sfeer. De stad is veel kleiner dan je van een hoofdstad zou verwachten. Na de stadstour neemt u afscheid van uw reisleider en kunt u op eigen gelegenheid het centrum beter leren kennen. Wandel door het centrum en bezoek de sfeervolle markt met souvenirs, en neem de rest van de dag lekker de tijd om te genieten van uw vakantiegevoel bij het hotel en het zwembad. Het is uw laatste dag in Namibië, morgen vliegt u weer terug naar Amsterdam.

DAG
18

Windhoek - Amsterdam

Windhoek Namibië
Vlucht Windhoek - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de luchthaven van Windhoek te rijden. Vanaf hier vliegt u terug naar Nederland. Tijdens de vlucht denkt u terug aan de vele bijzondere plekken, prachtige dieren en unieke mensen met wie u kennis heeft gemaakt tijdens de reis. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
19

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Als u op Schiphol landt voelt u ineens hoe lang u bent weggeweest, terwijl de tijd lijkt te zijn omgevlogen. Uw uitgebreide rondreis door de mooie Kaap en het bijzondere Namibië is nu echt voorbij.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Haal alles uit uw vakantie. Als enige reisorganisatie kunt u bij ons kiezen uit individuele verlengopties. Bekijk alle opties en klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ waar u de meerprijs kunt vinden op de vertrekdatum van uw keuze.

> Meer zien? Ga eerder op reis!

( 1 van 1 opties )

Breng meer tijd door in een van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad. U heeft de kans om voorafgaand aan de reis al kennis te maken met deze moederstad van Zuid-Afrika. Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Meer dagen in Kaapstad

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabe...

2 nachten p.p.v.a.v.a.86
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Meer dagen in Kaapstad

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

Ligging

In het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Kamers

De 165 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffiezetfaciliteiten, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een ruime receptie, goed restaurant met lekker terras waar u gezellig een hapje kunt eten, bar, fitnessruimte met sauna en klein zwembad, roomservice en WiFi in het gehele hotel tegen betaling.

Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrikabar Fountains Hotelbar Fountains Hotelkamer Fountains hotelkamer Fountains hotellobby Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelzwembad Fountains Hotelzwembad Fountains HotelDetail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Sluit meer info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Emirates
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
21:50 uur
AmsterdamDubaiKaapstad
16:30 uur
19.05 uur
JohannesburgDubaiAmsterdam
12.40 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Zuid-Afrika reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Zuid-Afrika. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Zuid-Afrika leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

19-05-2016

'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd van het stukje ZA waar onze reis heenging. Cape Peninsula is prachtig. De zeehonden en de pinguïns van zo dichtbij te zien is heel bijzonder. De wijnproeverij in Stellenbosch,, zeer inter ...

'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd van het stukje ZA waar onze reis heenging. Cape Peninsula is prachtig. De zeehonden en de pinguïns van zo dichtbij te zien is heel bijzonder. De wijnproeverij in Stellenbosch,, zeer interresant (en lekker). De wandeling door Kaapstad had wel iets uitgebreider gemogen evenals de wandeling door Stellenbosch, maar door tijdgebrek ivm lange rijafstanden kon dit niet anders volgens onze gids. . Ook het bezoek aan de Rooibostheeplantage was heel erg leuk en leerzaam. We hebben gelogeerd in leuke hotels en heerlijk gegeten en gedronken voor weinig geld.

Meer info >

Minder info >

anoniem

19-05-2016

'Mooi hotel in Stellenbosch en veel te zien in Zuid-Afrika. Men moet in Kaapstad zeker op de Tafelberg zijn geweest want dit is een geweldige ervaring. Bij Simon''s Town kan men de pinguïns bekijken en fotograferen. ( filmen is verboden )'

Berendse, Nuth

19 dagen Namibië & De Kaap: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 299

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlands/Zuid-Afrikaanssprekende reisleiding van dag 2 t/m 17
Overnachtingen in sfeervolle guesthouses en verzorgde lodges
Iedere dag ontbijt
Volle dagexcursie Cape Peninsula met Kaap de Goede Hoop*
Stadswandeling Kaapstad
Wijnproeverij nabij Stellenbosch en stadswandeling*
Bezoek aan Fish River Canyon met Hobas viewpoint*
Warmwaterbronnen van Ais Ais*
Excursie naar Sossusvlei, met bezoek aan Dune 45 en Dead Valey*
Bezoek aan Moon Valley* en Welwitchia* onderweg naar Swakopmund
Bezoek aan de zeehondenkolonie van Cape Cross*
Bezoek aan de 'rotskunst galerijen' van de Bosjesmannen*
Bezoek aan de Ojikandero Himba Village*
Volle dagsafari in Etosha nationaal park per touringcar*
Bezoek en rondleiding in Na’an ku sê Wildlife Centre*
Stadswandeling Windhoek
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).

Exclusief

Entreegelden: 2700R (ca. € 180) p.p.
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 13 Maximaal aantal deelnemers: 24

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Haal alles uit uw vakantie. Als enige reisorganisatie kunt u bij ons kiezen uit individuele verlengopties. Bekijk alle opties en klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ waar u de meerprijs kunt vinden op de vertrekdatum van uw keuze.

> Meer zien? Ga eerder op reis!

( 1 van 1 opties )

Breng meer tijd door in een van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad. U heeft de kans om voorafgaand aan de reis al kennis te maken met deze moederstad van Zuid-Afrika. Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Meer dagen in Kaapstad

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabe...

2 nachten p.p.v.a.v.a.86
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Meer dagen in Kaapstad

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

Ligging

In het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Kamers

De 165 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffiezetfaciliteiten, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een ruime receptie, goed restaurant met lekker terras waar u gezellig een hapje kunt eten, bar, fitnessruimte met sauna en klein zwembad, roomservice en WiFi in het gehele hotel tegen betaling.

Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrikabar Fountains Hotelbar Fountains Hotelkamer Fountains hotelkamer Fountains hotellobby Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelzwembad Fountains Hotelzwembad Fountains HotelDetail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Sluit meer info

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Zuid-Afrika reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Zuid-Afrika. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Zuid-Afrika leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

19 dagen Namibië & De Kaap: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Kaapstad

NA_GRO_NAMKAAPNEW
Vlucht Amsterdam - Kaapstad
Overnachting in het vliegtuig

Na alle voorbereidingen is het vandaag eindelijk zover. Uw reis naar Zuid-Afrika en Namibië gaat beginnen. Op Schiphol stapt u in het vliegtuig naar Kaapstad, het startpunt van onze rondreis. Meestal betekent zo’n lange vlucht dat je je horloge moet verzetten, maar naar Kaapstad overbrugt u maximaal één uur tijdsverschil. U komt morgen dus aan zonder jetlag.

DAG
02

Kaapstad

za_al_kaapstad_tafelberg_100673464.jpg
Aankomst Kaapstad
Vrije middag
Welkomstdiner groep in lokaal restaurant
Eerste overnachting Kaapstad

Zodra u door het vliegtuigraampje de beroemde Tafelberg ziet, weet u dat u bijna gaat landen! Op het vliegveld passeert u de douane en maakt vervolgens kennis met uw reisleider, die u hier opwacht. Samen met de rest van het reisgezelschap rijden we in ongeveer 20 minuten naar ons hotel in het sfeervolle Kaapstad. Na aankomst heeft u de middag vrij. Neem lekker de tijd om u op te frissen, bij te komen van de vlucht en eventueel de omgeving alvast een beetje te verkennen. ’s Avonds is er een welkomstdiner in een gezellig lokaal restaurant georganiseerd. Een leuk moment om iedereen alvast een beetje te leren kennen en de reisleiding uit te horen over het verloop van de reis. U verblijft twee nachten in Kaapstad, zodat u de mooie omgeving uitgebreid kunt bewonderen.

Weetje

Zuid-Afrikanen noemen Kaapstad ook wel ‘Moederstad’, omdat de Hollanders hier de eerste Europese nederzetting vestigden. Ooit was Kaapstad alleen een verversingspost voor Nederlandse handelsschepen. Tegenwoordig is het de bakermat van het moderne Afrika – een moderne smeltkroes van culturen.

DAG
03

Cape Peninsula

Kaap de Goede Hoop Zuid-Afrika
Dagtour Kaap de Goede Hoop
Stop Seal Island in Houtbaai
Bezoek pinguïnkolonie Boulders Beach
Wandeling Cape Point
Tafelberg bezichtigen (optioneel)
Tweede overnachting Kaapstad

Vandaag verlaten we Kaapstad even voor een leuke dagtrip. Ons einddoel is Cape Point bij Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste puntje van het Kaapse schiereiland. We rijden eerst naar Houtbaai voor een bezoek aan Seal Island. Onderweg bewondert u de spectaculaire omgeving vol prachtige baaien en imposante kliffen. Vanuit hier rijden we richting Simonstown, waar we de pinguïnkolonie bij Boulders Beach bekijken. Een leuke gewaarwording om deze kleine dieren van zo dichtbij op een hagelwit strand te zien. In de middag komen we aan in Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, waar ook het beroemde Cape Point ligt. We maken een pittige wandeling richting onze beloning: een fascinerend mooi uitzicht! U staat letterlijk op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent en kijkt uit over twee zeeën die elkaar komen. Via de andere kant van het schiereiland rijden we op ons gemak terug naar Kaapstad, waar we in de namiddag de Tafelberg bezoeken. Neem als het weer het toelaat de kabelbaan naar boven (optioneel) en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top. Vanaf hier ziet u precies hoe groot Kaapstad is, met al zijn verschillende wijken en townships.

Weetje

De Tafelberg is hét symbool van Kaapstad. Als er dikke wolken om de top heen hangen, zeggen de inwoners dat ‘de Tafel is gedekt’.

DAG
04

Kaapstad - Stellenbosch (ca. 55 km)

ZA_AL_STELLENBOSCH4
Stadswandeling Kaapstad
Vertrek Kaapstad
Bezoek wijnlandgoed, inclusief proeverij
Wandeling Stellenbosch
Overnachting Stellenbosch

Na het ontbijt maken we een leuke stadswandeling door Kaapstad, waarbij de reisleider u van alles zal vertellen over de historie van deze stad, waarmee wij Nederlanders zoveel binding hebben.
Na de wandeling gaan we terug naar ons hotel en rijden we richting de beroemde wijnlanden, die op ongeveer 45 minuten rijden liggen, met Stellenbosch als centraalpunt.

Voordat we naar ons hotel in of nabij Stellenbosch rijden, brengen we eerst een bezoek aan één van de vele Wine Estates, waar u een rondleiding door de kelders krijgt en een uitgebreide uitleg over het proces van wijn maken. Deze rondleiding wordt uiteraard afgesloten met een kleine proeverij, waarbij u de huiswijn van dit Estate kunt proberen. In de namiddag wandelt u, gezamenlijk met de reisleider, door Stellenbosch. Dit mooie plaatsje heeft een rijke historie, met veel Nederlandse invloeden.

Weetje

In het lieflijke Stellenbosch ziet u nog volop Nederlandse invloeden, zoals de typische Kaaps-Hollandse bouwstijl. De tijd heeft hier een beetje stilgestaan: in Stellenbosch vindt u geen grote winkelketens – wel kleine boetiekjes, galeries en knusse lunchrooms.

DAG
05

Stellenbosch - Lamberts Bay (ca. 250 km)

ZA_AL_CLANWILLIAM
Vertrek Stellenbosch
Bezoek rooibos-theefabriekje Elandsberg Eco Reserve
Overnachting Lamberts Bay

We reizen vandaag verder naar uw nieuwe eindbestemming: het kleine vissersdorpje Lamberts Bay, aan de westkust. Onderweg kunt u uitgebreid het mooie gebied rond Clanwilliam bewonderen, de enige regio ter wereld waar rooibos-theeplanten groeien. Geniet van het uitzicht op het schitterende Cedergebergte en de vele thee- en citrusfruitplantages. We stoppen bij het Elandsberg Eco Reserve, waar veel theeplantages liggen, voor een bezoek aan een rooibos-theefabriekje. U krijgt een rondleiding en drinkt tot slot een ontspannend kopje rooibosthee. Aan het eind van de middag arriveren we in het pittoreske Lamberts Bay, voor één overnachting.

Weetje

De (typisch Zuid-Afrikaanse) rooibosthee schijnt een ontspannende werking te hebben. Baby’s krijgen in Zuid-Afrika vaak koude rooibosthee tegen darmkrampen. In tegenstelling tot ‘echte’ thee, bevat het geen cafeïne en nauwelijks tannine en is het dus minder bitter.

DAG
06

Lamberts Bay - Noordoewer (ca. 520 km)

na_al_noordoewer.jpg
Vertrek Lamberts Bay
Busrit Namaqualand
Tussenstop Springbok
Overnachting Noordoewer (Namibië)

We vertrekken al vroeg in de ochtend, we hebben een lange reis naar Noordoewer (Namibië) voor de boeg. Via de N7 verlaten we Zuid-Afrika, waarbij we dwars door Namaqualand rijden. Als u in het Afrikaanse voorjaar (september/oktober) reist, kunt u onderweg de kleurrijke ‘Namaqualand daisies’ (een soort madeliefjes) bewonderen. Deze toveren na de eerste regen het landschap over honderden kilometers om in een spectaculair, uitbundig oranje, geel en paars decor van bloemen. In de middag stoppen we in Springbok om op eigen gelegenheid te lunchen. Hierna reizen we door naar de grens. Aan het eind van de dag komt u aan in Noordoewer. We overnachten hier vanavond en reizen morgen door naar het mooie Fish River Canyon.

Weetje

Noordoewer dankt zijn naam aan zijn noordelijke locatie ten opzichte van de Oranje-rivier, een van de langste rivieren van Afrika. Dankzij het water is de omgeving prachtig groen.

DAG
07

Noordoewer - Fish River Canyon (ca. 200 km)

Fish River Canyon Namibië
Vertrek Noordoewer
Tussenstop Hobas Viewpoint
Bezoek thermale warmwaterbronnen Ai-Ais (optioneel)
Overnachting Fish River Canyon

Na het ontbijt rijden we richting de beroemde Fish River Canyon, een 100.000 hectare groot park met fantastische vergezichten en diepe canyons van voornamelijk bruin en zwart kalksteen, zandsteen en poederzand. Met een diepte van 549 meter, een breedte van 27 kilometer en een lengte van 160 kilometer is Fish River Canyon de op één na grootste kloof ter wereld. Als eerste bezoekt u Hobas Viewpoint. U heeft vanaf hier een geweldig uitzicht op de canyon. Vervolgens rijden we naar Ai-Ais (wat ‘Vuurwater’ betekent in de lokale Nama-taal), waar de thermale warmwaterbronnen liggen. Als u wilt kunt u zich hier ’s middags lekker in het warme water laten zakken en even zwemmen (optioneel).

DAG
08

Fish River Canyon - Mariental/Kalahari (ca. 500 km)

Kokerboom
Vertrek Fish River Canyon
‘Sundowner drive’ in open Land Cruiser (optionele excursie)
Overnachting Kalahari

Via Keetmanshoop rijden we vandaag dieper Namibië in, richting de Kalahari-woestijn. Bekijk onderweg de prachtige kokerbomen in het landschap, die deze regio een magische uitstraling geven. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge in Mariental. Maak als u wilt in de namiddag een prachtige, avontuurlijke ‘sundowner drive’ (optionele excursie), waarbij u met open Land Cruisers de prachtige Kalahari inrijdt. Op dit moment van de dag wordt dit warme gebied geleidelijk aan koeler en ziet u de dieren tot leven komen. Kijk goed om u heen – de roodkleurige steppe is het leefgebied van veel antilopen, springbokken, gnoes, waterbokken, impala’s en giraffen. Geniet vervolgens op de mooie plek die de ranger heeft uitgezocht van een betoverende zonsondergang, met een heerlijk drankje in uw hand. Een geweldige eerste indruk van het bijzondere Namibië!

Weetje

De kokerboom wordt zo genoemd omdat de San (Bosjesmannen) de holle takken van de boom gebruiken om pijlkokers van te maken. De kokerboom is officieel overigens geen boom, maar een vetplant.

DAG
09

Mariental/Kalahari - Sesriem (ca. 270 km)

Tswana cultuur
Vertrek Mariental
Eerste overnachting Sesriem

Vandaag gaan we op weg naar één van de beroemdste plekken van Namibië: de rode duinen van Sossusvlei. Misschien wel de meest gefotografeerde plek van Namibië! Onderweg maken we een lunchstop in Maltahohe en strekken we de benen. Hierna rijden we via de mooie Tsaris Pass naar Sesriem, de toegangspoort van het Naukluft Nationaal Park, waar de rode duinen liggen. De komende twee nachten logeren we in Sesriem, zodat u de Sossusvlei uitgebreid kunt bewonderen.

DAG
10

Sossusvlei

ZA_AL_Sossusvlei_31196923
Dagtour rode duinen Sossusvlei & kalkvlaktes Deadvlei (Naukluft Nationaal Park)
Tweede overnachting Sesriem

We laten u de Sossusvlei graag ’s ochtends vroeg zien. In het eerste ochtendlicht is hij op zijn allermooist en ervaart u een bijzondere sfeer. De wekker gaat dus vroeg. Zodra de poorten van Naukluft Nationaal Park open gaan, rijdt u over een kaarsrechte weg door de rode klei-vallei. Aan weerszijden ziet u de enorme zandduinen opdoemen, soms tot wel honderden meters hoog. Zoals ‘Dune 45’, een bekend uitzichtpunt. Wilt u deze duin (optioneel) beklimmen, bereid u dan voor een op een pittige tocht omhoog door mul zand. Gelukkig wordt uw inspanning beloond, want vanaf de top heeft u een majestueus uitzicht! We rijden ook naar de witte kalkvlaktes van Deadvlei, die midden tussen de immense duinen liggen. Bekijk hier de grillig gevormde bomen, die al zo’n negenhonderd jaar dood zijn maar volledig intact zijn gebleven door het droge klimaat. Een geweldige dag en leuke kennismaking met een bijzonder stukje Namibië.

DAG
11

Sesriem - Swakopmund (ca. 350 km)

Swakopmund - vuurtoren
Vertrek Sesriem
Route via Kuiseb Pass en Moon Valley
Tussenstop flamingo’s Walvisbaai
Eerste overnachting Swakopmund

Vandaag rijden we op ons gemak van de binnenlanden van Namibië richting de kust, naar het gezellige badplaatsje Swakopmund. Een mooie route via de Kuiseb Pass en Moon Valley. Als we bij de kust aankomen, maken we een stop bij Walvisbaai om de honderden flamingo’s die hier leven te bewonderen. Een geweldig gezicht! Aan het eind van de middag komen we aan in Swakopmund, waar u de komende twee nachten verblijft. Het badplaatsje heeft een rijke geschiedenis. U ziet er veel koloniale gebouwen en het doet Duits aan. Een heerlijke plek om de komende twee dagen tot rust te komen. Geniet van een mooie strandwandeling, of slenter door het vriendelijke centrum en bekijk de leuke markt met souvenirs, of bestel een verfrissend drankje op één van de vele terrasjes.

DAG
12

Swakopmund

Swakopmund
Vrije dag
Bootcruise zeehonden spotten op zee (optionele excursie)
‘Living Desert Tour’ (optionele excursie)
Tweede overnachting Swakopmund

Vandaag een heerlijke vrije dag in Swakopmund, ideaal om even lekker te ontspannen. Heeft u behoefte aan wat meer avontuur, maak dan een leuke excursie. Zo kunt u met een bootcruise op zoek gaan naar zeehonden voor de kust (optionele excursie). Wie weet krijgt u onderweg wel gezelschap van een school dolfijnen, die speels met de boot mee zwemmen. Als u meer in de stemming bent voor de leuke ‘Living Desert Tour’ in de Namib Desert (optionele excursie), gaat u samen met een gespecialiseerde gids op zoek naar de bijzondere dieren die in deze woestijnachtige omgeving van Swakopmund leven. Het kan allemaal en het prettige is dat u niets hoeft. U besluit ter plaatse waar u zin in heeft.

DAG
13

Swakopmund - Cape Cross - Khorixas (ca. 350 km)

Pelsrobben Cape Cross
Vertrek Swakopmund
Tussenstop zeehondenkolonie Cape Cross
Prehistorische rotstekeningen Twyfelfontein (rondleiding met gids)
Overnachting Khorixas

Na het ontbijt vertrekken we uit Swakopmund, we reizen door naar Khorixas. Het eerste deel van de reis volgen we de kust naar Cape Cross. Op kilometers afstand hoort en ruikt u al waar deze plaats om bekendstaat: hier leeft een grote zeehondenkolonie. Erg leuk om zoveel van deze dieren samen te zien. Hierna rijden we de binnenlanden in richting Damaraland. Onderweg maken we een bijzondere stop bij de indrukwekkende prehistorische rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) bij Twyfelfontein, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het is één van de grootste natuurlijke ‘rotskunst-galerijen’ ter wereld. Bekijk de prehistorische tekeningen wandelend met een lokale gids, en bewonder de afbeeldingen van jachttaferelen en dieren die duizenden jaren geleden in de rotswand werden gekerfd. In de namiddag komen we aan in onze lodge in Khorixas. Sluit de dag als u wilt af met een verfrissende duik in het zwembad. Morgen reizen we verder naar het Etosha Nationaal Park.

Weetje

Wat Twyfelfontein uniek maakt is de onvoorstelbaar grote hoeveelheid tekeningen (meer dan 2500). Minstens zo uniek is dat de afbeeldingen in de steen zijn gekerfd, terwijl primitieve kunst meestal is geschilderd met natuurlijke pigmenten en houtskool.

DAG
14

Khorixas - Ojikandero - Etosha Nationaal Park (ca. 285 km)

na_himba.jpg
Vertrek Khorixas
Bezoek Himba-dorpje (Ojikandero)
Eerste overnachting Etosha Nationaal Park

We gaan op weg naar het volgende hoogtepunt van de reis: het Etosha Nationaal Park, het grootste wildpark van Namibië. Een reisdag met een bijzondere tussenstop. Na het ontbijt rijden we via Kamanjab richting Ojikandero, waar we een Himba-dorpje bezoeken en uitgebreid uitleg krijgen over de tradities, gebruiken en cultuur van de Himba’s. Een uniek sociaal project. Het dorp werd in 1999 gesticht door een blanke boer, Jaco Burger. Hij gaf deze stam de ruimte om bij zijn boerderij hun dorp te bouwen en te leven volgens hun eigen tradities, terwijl ze voor zijn vee zorgden. Dankzij de opbrengsten van excursies kunnen de Himba’s hun gebruiken in stand houden en kunnen de kinderen naar school. Aan het eind van de middag komen we aan in onze lodge aan de rand van Etosha Nationaal Park, waar we twee nachten verblijven.

Weetje

De Himba’s zijn oorspronkelijk nomaden, die voornamelijk leven van hun vee. Armoede en alcoholverslaving bedreigen tegenwoordig hun voortbestaan. Boer Jaco heeft al tientallen Himba-kinderen opgenomen in het dorp die opgroeiden in probleemfamilies.

DAG
15

Etosha Nationaal Park

Neushoorn
Dagsafari Etosha Nationaal Park per touringcar
Optie: 4WD dagsafari met ranger (optionele excursie)
Tweede overnachting Etosha Nationaal Park

Een spannende dag. Vandaag maken we een uitgebreide safari in het beroemde Etosha Nationaal Park met onze touringcar. Het park staat bekend als één van de beste parken ter wereld om wild te zien. Dit is het leefgebied van onder andere de olifant, neushoorn, giraffe, leeuw en luipaard. Een onvergetelijke ervaring om deze wilde dieren in hun eigen natuurlijke omgeving van dichtbij te bewonderen! Houd uw camera ook gereed voor de grote hoeveelheid antilopen, bijzondere vogels en verschillende reptielen die u hoogstwaarschijnlijk tegenkomt. Kijk ’s avonds de vele foto’s terug die u heeft gemaakt en geniet na van uw bijzondere belevenis.

Goed om te weten

U kunt ook kiezen voor een volle dag safari met een ranger in een open 4WD in het Etosha National Park (optionele excursie). Het is een van de beste manieren om het wild te zien en de ranger kent het gebied goed.

DAG
16

Etosha Nationaal Park - Windhoek (ca. 400 km)

Luipaard Namibië
Vertrek Etosha Nationaal Park
Bezoek Na’an ku sê Wildlife Center
Eerste overnachting Windhoek

U verlaat het Etosha-park vroeg. In plaats van direct naar Windhoek te rijden, bezoeken we namelijk eerst het Na’an ku sê Wildlife Center, dat gewonde dieren opvangt die niet meer teruggezet kunnen worden in het wild. Maar de stichting doet meer: alle werknemers zijn Bosjesmannen uit de omgeving. Dankzij hun inkomsten kunnen ze hun oude tradities in stand houden. ‘s Middags gaan we met een verzorger mee om de cheeta’s en leeuwen te voeren. Bekijk de leeuwen, luipaarden, cheeta’s en gnoes die hier zijn opgevangen en leer alles over de gewoontes van deze dieren, die u (hopelijk) eerder gezond en wel in het wild heeft gezien in Etosha Nationaal Park. Hierna rijden we naar ons hotel in Windhoek, waar we tegen de avond aankomen. U ziet ook hier nog veel Duitse invloeden en kenmerken uit koloniale tijden. Eén van de typisch Duitse tradities is bierbrouwen. ’s Avonds nodigt de reisleider u uit om, als u hier nog zin in heeft, gezellig een lokaal biertje te drinken in de bekendste bierkroeg van Windhoek, Joe’s Beerhouse.

DAG
17

Windhoek

na_windhoek.jpg
Stadstour Windhoek
Vrije middag
Tweede overnachting Windhoek

‘s Ochtends maken we een korte stadstour door Windhoek, de hoofdstad van de Republiek Namibië. U ervaart er een gemoedelijke sfeer. De stad is veel kleiner dan je van een hoofdstad zou verwachten. Na de stadstour neemt u afscheid van uw reisleider en kunt u op eigen gelegenheid het centrum beter leren kennen. Wandel door het centrum en bezoek de sfeervolle markt met souvenirs, en neem de rest van de dag lekker de tijd om te genieten van uw vakantiegevoel bij het hotel en het zwembad. Het is uw laatste dag in Namibië, morgen vliegt u weer terug naar Amsterdam.

DAG
18

Windhoek - Amsterdam

Windhoek Namibië
Vlucht Windhoek - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de luchthaven van Windhoek te rijden. Vanaf hier vliegt u terug naar Nederland. Tijdens de vlucht denkt u terug aan de vele bijzondere plekken, prachtige dieren en unieke mensen met wie u kennis heeft gemaakt tijdens de reis. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
19

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Als u op Schiphol landt voelt u ineens hoe lang u bent weggeweest, terwijl de tijd lijkt te zijn omgevlogen. Uw uitgebreide rondreis door de mooie Kaap en het bijzondere Namibië is nu echt voorbij.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Haal alles uit uw vakantie. Als enige reisorganisatie kunt u bij ons kiezen uit individuele verlengopties. Bekijk alle opties en klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ waar u de meerprijs kunt vinden op de vertrekdatum van uw keuze.

> Meer zien? Ga eerder op reis!

( 1 van 1 opties )

Breng meer tijd door in een van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad. U heeft de kans om voorafgaand aan de reis al kennis te maken met deze moederstad van Zuid-Afrika. Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Meer dagen in Kaapstad

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabe...

2 nachten p.p.v.a.v.a.86
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Meer dagen in Kaapstad

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

Ligging

In het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Kamers

De 165 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffiezetfaciliteiten, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een ruime receptie, goed restaurant met lekker terras waar u gezellig een hapje kunt eten, bar, fitnessruimte met sauna en klein zwembad, roomservice en WiFi in het gehele hotel tegen betaling.

Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrikabar Fountains Hotelbar Fountains Hotelkamer Fountains hotelkamer Fountains hotellobby Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelzwembad Fountains Hotelzwembad Fountains HotelDetail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Sluit meer info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Emirates
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
21:50 uur
AmsterdamDubaiKaapstad
16:30 uur
19.05 uur
JohannesburgDubaiAmsterdam
12.40 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Zuid-Afrika reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Zuid-Afrika. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Zuid-Afrika leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

19-05-2016

'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd van het stukje ZA waar onze reis heenging. Cape Peninsula is prachtig. De zeehonden en de pinguïns van zo dichtbij te zien is heel bijzonder. De wijnproeverij in Stellenbosch,, zeer inter ...

'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd van het stukje ZA waar onze reis heenging. Cape Peninsula is prachtig. De zeehonden en de pinguïns van zo dichtbij te zien is heel bijzonder. De wijnproeverij in Stellenbosch,, zeer interresant (en lekker). De wandeling door Kaapstad had wel iets uitgebreider gemogen evenals de wandeling door Stellenbosch, maar door tijdgebrek ivm lange rijafstanden kon dit niet anders volgens onze gids. . Ook het bezoek aan de Rooibostheeplantage was heel erg leuk en leerzaam. We hebben gelogeerd in leuke hotels en heerlijk gegeten en gedronken voor weinig geld.

Meer info >

Minder info >

anoniem

19-05-2016

'Mooi hotel in Stellenbosch en veel te zien in Zuid-Afrika. Men moet in Kaapstad zeker op de Tafelberg zijn geweest want dit is een geweldige ervaring. Bij Simon''s Town kan men de pinguïns bekijken en fotograferen. ( filmen is verboden )'

Berendse, Nuth

19 dagen Namibië & De Kaap: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Het is mogelijk om uw rondreis aan het einde te verlengen, waardoor u nog meer vakantieplezier zult hebben! Bij deze reis worden geen upgrade mogelijkheden en extra’s aangeboden.

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Haal alles uit uw vakantie. Als enige reisorganisatie kunt u bij ons kiezen uit individuele verlengopties. Bekijk alle opties en klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ waar u de meerprijs kunt vinden op de vertrekdatum van uw keuze.

> Meer zien? Ga eerder op reis!

( 1 van 1 opties )

Breng meer tijd door in een van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad. U heeft de kans om voorafgaand aan de reis al kennis te maken met deze moederstad van Zuid-Afrika. Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Meer dagen in Kaapstad

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabe...

2 nachten p.p.v.a.v.a.86
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Meer dagen in Kaapstad

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

Ligging

In het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Kamers

De 165 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffiezetfaciliteiten, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een ruime receptie, goed restaurant met lekker terras waar u gezellig een hapje kunt eten, bar, fitnessruimte met sauna en klein zwembad, roomservice en WiFi in het gehele hotel tegen betaling.

Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrikabar Fountains Hotelbar Fountains Hotelkamer Fountains hotelkamer Fountains hotellobby Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelzwembad Fountains Hotelzwembad Fountains HotelDetail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Sluit meer info

19 dagen Namibië & De Kaap: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve accommodaties altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika
 • bar Fountains Hotel
 • bar Fountains Hotel
 • kamer Fountains hotel
 • kamer Fountains hotel
 • lobby Fountains Hotel
 • restaurant Fountains Hotel
 • restaurant Fountains Hotel
 • zwembad Fountains Hotel
 • zwembad Fountains Hotel
 • Detail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Kaapstad

Fountains Hotel

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants ...

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

Meer info >

Minder info >

Ligging

In het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Kamers

De 165 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffiezetfaciliteiten, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een ruime receptie, goed restaurant met lekker terras waar u gezellig een hapje kunt eten, bar, fitnessruimte met sauna en klein zwembad, roomservice en WiFi in het gehele hotel tegen betaling.

Minder info

-
 • za_ac_tulbaghka.jpg
 • za_ac_tulbaghlo1.jpg
 • za_ac_tulbaghlo.jpg
 • za_ac_tulbaghba.jpg
 • za_ac_tulbaghre.jpg

Kaapstad

The New Tulbagh hotel

Driesterren

Een prettig, en niet te groot hotel op een geweldige locatie in Kaapstad. Door de ligging, goede faciliteiten en goede kamers een heerlijk hotel om Kaapstad beter te leren kennen.

Ligging

Het hotel ligt in het centrum van Kaapstad, op loopafstand van de beroemde A&V Waterfront.

Kamers

De 60 verzorgde kamers zijn allemaal voorzien van airco, kluisje, sat-TV, telefoon, koelkastje, koffie- & theefaciliteiten en een badkamer met douche.

Faciliteiten

Er is een kleine receptie, restaurant waar een uitgebreid ontbijtbuffet wordt geserveerd en een gezellige bar/lounge voor een drankje na een leuke dag in Kaapstad. Het hotel heeft gratis WiFi in het gehele hotel en in de directe omgeving vind u veel eetgelegenheden.

Minder info

-
 • Lady Hamilton
 • Lady Hamilton
 • kamer Lady Hamilton
 • Lady Hamilton
 • Lady Hamilton
 • Lady Hamilton
 • Restaurant Lady Hamilton Hotel Kaapstad Zuid Afrika
 • Lobby Lady Hamilton Hotel Kaapstad Zuid Afrika
 • Overzicht Lady Hamilton Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Kaapstad

Lady Hamilton Hotel

Driesterren

Een vriendelijk stadshotel aan de voet van de Tafelberg. Vanuit het hotel kunt u eenvoudig de verschillende bezienswaardigheden van de stad bezoeken; zoals het Stadhuis en de Compagnies Tuinen.

Ligging

Het hotel ligt in de oude stadswijk Gardens met de beroemde Waterfront op circa 10 minuten rijden. Op 10 minuten lopen ligt het strand.

Kamers

De 78 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, sat-TV, telefoon, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met bad of douche en een föhn.

Faciliteiten

Er is een 24-uursreceptie, lounge, restaurant met bar, klein maar gezellig zwembad in de tuin met ligbedden en voldoende parkeergelegenheid. Er is WiFi in de openbare ruimtes.

Minder info

-
 • Overzicht The Lord Charles Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Lobby The Lord Charles Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Kamer The Lord Charles Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Restaurant The Lord Charles Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Lobby The Lord Charles Hotel Wijnlanden Zuid Afrika

Wijnlanden

The Lord Charles Hotel

Viersterren

Een zeer verzorgd en groots opgezet hotel aan de toegangspoort van de wijnlanden, Somerset West. Door de mooie inrichting, heerlijke zwembad en uitstekende service een prima uitvalsbasis om de regio beter te leren kennen.

Ligging

Direct gelegen aan de weg naar de wijnlanden op 5 minuten van het strand en slecht 15 minuten van de vele wijnhuizen.

Kamers

Dit hotel heeft 188 zeer verzorgde kamers voorzien van airco, TV, telefoon, kluisje en een eigen terras met uitzicht op de Helderberg bergen of over de prachtige tuin.

Faciliteiten

Er is een receptie, lounge, diverse restaurants, Engelse pub, gratis WiFi in openbare ruimtes, heerlijk zwembad met ligbedden en een kleine salon met gezichtsbehandelingen.

Minder info

-
 • Overzicht Stellenbosch Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Restaurant Stellenbosch Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel

Wijnlanden

Stellenbosch Hotel

Driesterren

Stellenbosch Hotel is een klein knus hotel van ruim 300 jaar oud. Het hotel is geheel gebouwd in Kaap Hollandse stijl en ligt in het centrum van Stellenbosch. De vele restaurantjes, bars en winkels liggen allemaal in de directe omgeving.

Ligging

Midden in het centrum van Stellenbosch. de luchthaven van Kaapstad bevindt zich op ongeveer 40 kilometer afstand.

Kamers

De 27 klassieke 'Luxury' kamers zijn voorzien van airco, TV, telefoon, kluisje, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche.

Faciliteiten

Het hotel, wat een Nationaal Monument is, beschikt over receptie met een klassieke lounge, gratis WiFi in alle kamers, uitstekend restaurant met terras en gezellige bar.

Minder info

-
 • Lamberts bay
 • Lamberts bay omgeving
 • Lamberts bay kamer
 • Lamberts bay

Lamberts Bay

Lamberts Bay hotel

Driesterren

Het hotel is gelegen aan de westkust, op ongeveer 280 km ten noorden van Kaapstad in het pittoreske stadje Lamberts Bay. Het stadje heeft een rijke geschiedenis met mijlen ongerepte stranden en veel vogels. In het gezellige Lamberts Bay Hotel ervaart ...

Het hotel is gelegen aan de westkust, op ongeveer 280 km ten noorden van Kaapstad in het pittoreske stadje Lamberts Bay. Het stadje heeft een rijke geschiedenis met mijlen ongerepte stranden en veel vogels. In het gezellige Lamberts Bay Hotel ervaart u de traditionele West Coast gastvrijheid met comfortabele kamers, diverse eetgelegenheden en een zwembad

Meer info >

Minder info >

 • za_acc_lemoen_zw.jpg
 • za_acc_lemoen_in.jpg
 • za_acc_lemoen_tu.jpg
 • za_acc_lemoen_ex2.jpg
 • za_acc_lemoen_ka.jpg
 • za_acc_lemoen_re.jpg
 • za_acc_lemoen_ex.jpg
 • za_acc_lemoen_tu2.jpg

Paarl

Lemoenkloof Guesthouse

Driesterren

Lemoenkloof Guesthouse is gelegen aan de Paarl wijnroute en slechts op 50 minuten rijden van Kaapstad. De hoeve is een nationaal monument dat dateert uit het begin van 1800. Het is oorspronkelijk gebouwd in de klassieke Kaapse- Nederlandse stijl en w ...

Lemoenkloof Guesthouse is gelegen aan de Paarl wijnroute en slechts op 50 minuten rijden van Kaapstad. De hoeve is een nationaal monument dat dateert uit het begin van 1800. Het is oorspronkelijk gebouwd in de klassieke Kaapse- Nederlandse stijl en wordt omgeven door prachtige wijnboerderijen. In dit elegant ingerichte guesthouse kunt u goed tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Het guesthouse ligt op loopafstand van het centrum van Paarl. In ongeveer 35 minuten kunt u naar Stellenbosch, Franschhoek en Kaapstad rijden.

Kamers

Alle kamers zijn netjes ingericht en beschikken over airco, koffie- en theefaciliteiten, TV, föhn, koelkastje, WiFi en een eigen badkamer met douche.

Faciliteiten

Het guesthouse beschikt over een zwembad met een zonneterras. De gezellige eetkamer heeft een traditionele open haard ('vuurherd') en vanuit de eetkamer kunt u doorlopen naar een beschut zonneterras. De tuin is prachtig door de grote omringende bomen en bieden een sfeer van rust en comfort.

Minder info

-
 • na_acc_noordoewer_ex2.jpg
 • na_acc_noordoewer_zw.jpg
 • na_acc_noordoewer_ka.jpg
 • na_acc_noordoewer_tu.jpg
 • na_acc_noordoewer_re.jpg
 • na_acc_noordoewer_ex.jpg
 • na_acc_noordoewer_re2., jpg
 • na_acc_noordoewer_ex3.jpg
 • na_acc_atlantic_dak.jpg
 • na_acc_noordoewer_tu2.jpg

Noordoewer

Noordoewer Guesthouse

Driesterren

Noordoewer Guesthouse is gelegen in Noordoewer. Het guesthouse beschikt over moderne kamers en een heerlijk terras met uitzicht over de wijngaarden en de Oranjerivier. Ook kunt u er een frisse duik in het zwembad nemen of genieten van typische Namibi ...

Noordoewer Guesthouse is gelegen in Noordoewer. Het guesthouse beschikt over moderne kamers en een heerlijk terras met uitzicht over de wijngaarden en de Oranjerivier. Ook kunt u er een frisse duik in het zwembad nemen of genieten van typische Namibische gerechten in het restaurant. Het is een ideale accommodatie om op adem te komen tijdens uw rit tussen Kaapstad en Windhoek.

Meer info >

Minder info >

Ligging

De lodge is gelegen in Noordoewer. Het is ideaal gelegen voor een tussen stop halverwege Kaapstad (670km) en Windhoek (800 km).

Kamers

De 14 kamers hebben allemaal airco, een koelkastje, koffie- en theefaciliteit en een eigen badkamer.

Faciliteiten

Noordoewer Guesthouse heeft een zwembad, een lounge, een terras met uitzicht over de Oranje rivier en een restaurant waar u op verzoek Namibische gerechten met een twist kunt bestellen. Er zijn ook Braai-faciliteiten aanwezig en op verzoek krijgt u daarvoor de benodigde spullen zoals het hout. U kunt uw auto veilig parkeren op de beveiligde parkeerplaatsen.

Minder info

-
 • Norotshama River Resort
 • Norotshama River Resort
 • Norotshama River Resort
 • Norotshama River Resort
 • Norotshama River Resort
 • Norotshama River Resort

Noordoewer

Norotshama River Resort

Driesterren

Genesteld in de grote vallei van de regio Karas in het zuiden van Namibië en gelegen aan de oevers van de Oranje Rivier, bevindt zich het Norotshama River Resort. Het heeft een prachtige ligging en na een dag vol indrukken, heeft u hier een heerlijk ...

Genesteld in de grote vallei van de regio Karas in het zuiden van Namibië en gelegen aan de oevers van de Oranje Rivier, bevindt zich het Norotshama River Resort. Het heeft een prachtige ligging en na een dag vol indrukken, heeft u hier een heerlijk gevoel van thuis komen.

Meer info >

Minder info >

 • Ai-Ais Resort
 • Ai-Ais Resort
 • Ai-Ais Resort
 • Ai-Ais Resort
 • Ai-Ais Resort
 • Ai-Ais Resort

Fish River Canyon

Hobas ( Fish River Canyon)

Driesterren

Ais-Ais is als een oase in de woestijn. Het restcamp is een luxe maar eenvoudig en is ideaal gelegen aan de zuidkant van de Fish River Canyon. Het beschikt over prachtige natuurlijke warmwaterbronnen die ook voor dagjesmensen toegankelijk zijn. Het ...

Ais-Ais is als een oase in de woestijn. Het restcamp is een luxe maar eenvoudig en is ideaal gelegen aan de zuidkant van de Fish River Canyon. Het beschikt over prachtige natuurlijke warmwaterbronnen die ook voor dagjesmensen toegankelijk zijn. Het Ais-Ais restcamp heeft 36 ruime en comfortabele kamers voorzien van airco, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met binnen- en buitendouche. Voor uw kamer heeft u een lekker terrasje met zitje. Bij de receptie treft buffetrestaurant en een winkeltje met een postkantoor. In het restcamp is een Spa aanwezig met warmwaterbronnen (overdekt) en een buitenzwembad. Aan het begin van het resort is tevens een benzinestation.

Meer info >

Minder info >

 • NA_AC_CanonRHouseZW1
 • NA_AC_CanonRHouseEX1
 • NA_AC_CanonRHouseEX2
 • NA_AC_CanonRHouseKA1
 • NA_AC_CanonRHouseRE1
 • Overzicht Canon Roadhouse Fish River Canyon Namibië

Fish River Canyon

Canyon Roadhouse

Driesterren

De Canon Lodge, Canon Roadhouse en Canon Village zijn 3 accommodaties alle van dezelfde eigenaren en gelegen in een privé park van ruim 12.000 hectare aan de rand van Fish River Canyon. Canon Roadhouse is een kleine, karakteristieke boerderij. Het is ...

De Canon Lodge, Canon Roadhouse en Canon Village zijn 3 accommodaties alle van dezelfde eigenaren en gelegen in een privé park van ruim 12.000 hectare aan de rand van Fish River Canyon. Canon Roadhouse is een kleine, karakteristieke boerderij. Het is een sfeervolle accommodatie, met veel gevoel voor detail en creativiteit ingericht. In het hoofdgebouw bevinden zich het restaurant, terras, bar en zwembad. De accommodaties liggen op een groot privé-park, Gondwana Cañon Park op korte afstand van de Fish River Canyon. Vanuit de lodge worden vele activiteiten georganiseerd, zoals Canyon drives, paardrijden, prachtige wandelingen of een bezoekje aan Ais-Ais. De 9 verzorgde kamers liggen rondom een patio en zijn voorzien van badkamer met douche. Iedere kamer heeft een andere stijl, waarbij gebruik is gemaakt van sfeervolle natuurlijke elementen en zijn alle voorzien van een fan, muskietennet en een badkamer met bad en/of douche.

Meer info >

Minder info >

 • na_ac_auoblodgeov.jpg
 • Overzicht Auob Lodge Kalahari Namibië
 • Zwembad Auob Lodge Kalahari Namibië
 • na_ac_auoblodgere.jpg
 • na_ac_auoblodgeom.jpg

Kalahari

Auob Lodge

Driesterren

De Auob Lodge ligt in het hart van de Kalahari woestijn en aan de rand van de droge Auob-rivier. De lodge beschikt over netjes ingerichte kamers, alle voorzien van telefoon, badkamer met douche/badcombinatie en meestal terras of balkon. Er is een gez ...

De Auob Lodge ligt in het hart van de Kalahari woestijn en aan de rand van de droge Auob-rivier. De lodge beschikt over netjes ingerichte kamers, alle voorzien van telefoon, badkamer met douche/badcombinatie en meestal terras of balkon. Er is een gezellige lounge met openhaard, restaurant, bar, lekker zwembad met ligbedden, squashbaan en tafelbiljart.

Meer info >

Minder info >

 • Overzicht Kalahari Anib Lodge Kalahari Namibië
 • Kamer Kalahari Anib Lodge Kalahari Namibië
 • Omgeving Kalahari Anib Lodge Kalahari Namibië
 • NA_AC_KalahariAnibEX1
 • NA_AC_KalahariAnibKA1
 • NA_AC_KalahariAnibRE1
 • NA_AC_KalahariAnibZW1

Kalahari

Kalahari Anib Lodge

Driesterren

In het midden van de rode duinen van de Kalahari in het oosten van Namibië, ligt de Kalahari Anib Lodge als een weelderige groene oase met hoge palmbomen. Een heerlijke lodge in een prachtig natuurgebied. Er is een receptie, lounge, restaurant, zwem ...

In het midden van de rode duinen van de Kalahari in het oosten van Namibië, ligt de Kalahari Anib Lodge als een weelderige groene oase met hoge palmbomen. Een heerlijke lodge in een prachtig natuurgebied. Er is een receptie, lounge, restaurant, zwembad met ligbedden in een prachtig aangelegde tuin met grote palmbomen. De lodge is ongeveer 30 km ten noorden van Mariental in een groot particulier natuurgebied, de weg is geasfalteerd, waardoor de lodge eenvoudig te bereiken is. De 36 verzorgde bungalows zijn voorzien van fan, koelkastje, badkamer met douche en terras. Alle kamers komen uit op de binnenplaats.

Meer info >

Minder info >

 • na_acc_namib_naukluft_zw.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex4.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex3.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_zw2.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ka.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex2.jpg
 • Namib Naukluft Lodge

Sossusvlei - Sesriem

Hotel Namib Naukluft Lodge

Geniet van een gezellige lodge, gelegen in de woestijn, waar de bomen uit de rotsen lijken te groeien en er iedere avond een betoverende zonsondergang achter de hoge duinen te zien is. De lodge bestaat uit 16 stijlvol ingerichte kamers met een pracht ...

Geniet van een gezellige lodge, gelegen in de woestijn, waar de bomen uit de rotsen lijken te groeien en er iedere avond een betoverende zonsondergang achter de hoge duinen te zien is. De lodge bestaat uit 16 stijlvol ingerichte kamers met een prachtig uitzicht over het omringende landschap.

Meer info >

Minder info >

Ligging

De lodge ligt op het 13.000 hectare privé grond omringt door prachtige duinen en bergen in het Namib Naukluft Park.

Kamers

De 16 stijlvol ingerichte ruime kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, veranda met schaduw en een prachtig uitzicht.

Faciliteiten

De lodge beschikt over een uitstekend restaurant met traditionele maaltijden. Verder is de lodge voorzien van een lounge, bar, zwembad, wasservice en ruime parkeergelegenheid.

Minder info

-
 • na_acc_hammerstein_zw.jpg
 • na_acc_hammerstein_ex2.jpg
 • na_acc_hammerstein_ex3.jpg
 • na_acc_hammerstein_ex4.jpg
 • na_acc_hammerstein_ka4.jpg
 • na_acc_hammerstein_zw2.jpg

Sossusvlei - Sesriem

Hammerstein

Driesterren

Hammerstein Lodge is een rustig gelegen, comfortabele lodge die u van alle gemakken voorziet en garant staat voor een onvergetelijk verblijf. Vanuit de lodge heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Ligging

Door de nabijheid van het beeldschone Sossusvlei gebied, de ligging tussen de Nubib en Tsaris bergen en halverwege de plaatsen Swakopmund en Lüderitz, biedt de Lodge een perfect stopover verblijf voor de reizigers die naar het Zuiden van Namibië reizen.

Kamers

De nette kamers zijn eenvoudig en ruim ingericht. Alle kamers zijn voorzien zijn van een badkamer met bad en/of douche.

Faciliteiten

De Hammerstein Lodge beschikt over een receptie, lobby, restaurant (met een goede keuken), bar, terras, een klein zwembad en biedt tevens Braai (BBQ) mogelijkheden. Vanuit de Lodge kunt u de omgeving verkennen door middel van gamedrives tijdens zonsondergang of door bijvoorbeeld een rondvlucht over het gebied te maken.

Minder info

-
 • na_acc_weltevrede_ex3.jpg
 • na_acc_weltevrede_zw.jpg
 • na_acc_weltevrede_ex2.jpg
 • na_acc_weltevrede_lo.jpg
 • na_acc_weltevrede_tu.jpg
 • na_acc_weltevrede_ex4.jpg
 • na_acc_weltevrede_ex.jpg
 • na_acc_weltevrede_ka2.jpg
 • na_acc_weltevrede_ka.jpg

Sossusvlei - Sesriem

Weltevrede Guest Farm

Driesterren

De Weltevrede Guest Farm is gelegen in het hart van de Namibische woestijn. Het is een thuisbasis van een rijke flora en fauna en de toegangspoort tot de beroemde Sossusvlei. Te midden van een spectaculaire mix van ruige bergen, duinen, hard gravel v ...

De Weltevrede Guest Farm is gelegen in het hart van de Namibische woestijn. Het is een thuisbasis van een rijke flora en fauna en de toegangspoort tot de beroemde Sossusvlei. Te midden van een spectaculaire mix van ruige bergen, duinen, hard gravel vlaktes, stoffige prehistorische rivierbeddingen en eindeloze Camel-doorn bomen, wordt u bij de Weltevrede Guest farm na een avontuurlijke dag gastvrij ontvangen.

Meer info >

Minder info >

Ligging

De accommodatie ligt 37 kilometer ten zuiden van Solitaire en 47 kilometer van de Sossusvlei. Op zo'n 300 kilometer naar het westen ligt Windhoek.

Kamers

De kamers zijn voorzien van airco, een veranda met uitzicht op de zonsondergang en een kleine verlichte waterput. De kamers beschikken verder over een eigen badkamer met douche en toilet en hebben een eigen ingang en parkeerplaats.

Faciliteiten

De lodge beschikt over een prachtige tuin met een bar waar u heerlijk kunt zitten, barbecuen of een vuurtje kunt maken. Verder is er een zwembad en restaurant aanwezig.

Minder info

-
 • NA_AC_NamibDesertZW1
 • NA_AC_NamibDesertTU1
 • NA_AC_NamibDesertKA1
 • NA_AC_NamibDesertEX1
 • Namib Desert Lodge
 • Namib Desert Lodge
 • Namib Desert Lodge
 • Namib Desert Lodge

Sossusvlei - Solitaire

Namib Desert Lodge

Driesterren

De Namib Desert Lodge is een comfortabele lodge gelegen in de prachtige woestijn. De lodge ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Sesriem en is daardoor een goede uitvalsbasis voor excursies naar de Sossusvlei. Ervaar de vriendelijke en ontspanne ...

De Namib Desert Lodge is een comfortabele lodge gelegen in de prachtige woestijn. De lodge ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Sesriem en is daardoor een goede uitvalsbasis voor excursies naar de Sossusvlei. Ervaar de vriendelijke en ontspannen sfeer tijdens een verkoeling in het zwembad of geniet van het adembenemende uitzicht over de rode duinen. ’s Avonds kunt u genieten van de dieren die water komen drinken bij de verlichte waterplaats. De lodge beschikt over een receptie en te midden van palmbomen in de prachtige tuin heeft de lodge een grote veranda waar u heerlijk kunnen zitten en genieten van het prachtige uitzicht met een drankje uit de goed gevulde bar. Het ontbijtbuffet en het diner worden geserveerd in het restaurant. De twee schitterende zwembaden zijn uitstekend voor verkoeling. Alle kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van een ventilator, bureau, muskietennetten, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • na_ac_solitairecountryzw2.jpg
 • na_ac_solitairecountryzw.jpg
 • na_ac_solitairecountryom.jpg
 • na_ac_solitairecountryka2.jpg
 • na_ac_solitairecountryka.jpg
 • na_ac_solitairecountryre.jpg

Sossusvlei - Solitaire

Solitaire Country Lodge

Driesterren

Solitaire Country Lodge grenst aan het Namib-Naukluft Nationaal Park en is voorzien van binnenplaats met zwembad, restaurant en WiFi tegen betaling. De ruime kamers zijn met een Afrikaans tintje ingericht en voorzien van airco en privébadkamer.

Sossusvlei - Solitaire

Solitaire Guest Farm

Driesterren

De Solitaire Guest Farm vindt u tussen wijd open vlakten en ruige bergen graniet, bij een kleine oase. Geniet van de persoonlijke service en bijzondere gastvrijheid die deze familie u tijdens het verblijf biedt. De boerderij heeft een kleine receptie ...

De Solitaire Guest Farm vindt u tussen wijd open vlakten en ruige bergen graniet, bij een kleine oase. Geniet van de persoonlijke service en bijzondere gastvrijheid die deze familie u tijdens het verblijf biedt. De boerderij heeft een kleine receptie, grote woon/eetkamer, waar de maaltijden door de eigenaresse worden bereid en u kunt genieten van een typisch Namibische boerderijmaaltijd. Verder is er een lekker zwembad met een prachtig uitzicht op de woestijn. De boerderij ligt op circa 85 km ten noorden van Sesriem, de ingang van de duinen bij Sossusvlei. U kunt vanuit de boerderij eenvoudig de beroemde Rode Duinen, Sesriem Canyon of Naukluft Nationaal Park bezoeken of een wandeling in de buurt maken. Accommodatie bestaat uit 6 kamers voorzien van fan, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • na_ac_eberweinov.jpg
 • na_ac_eberweinlo.jpg
 • na_ac_eberweinka.jpg

Swakopmund

Hotel Eberwein

Driesterren

Gelegen in Swakopmund in een van de mooiste gebouwen, Hotel Eberwein biedt modern comfort in combinatie met de charme van de Victoriaanse tijd. Vanuit het hotel heeft u toegang tot alles wat de levendige stad te bieden heeft.De kamers zijn modern in ...

Gelegen in Swakopmund in een van de mooiste gebouwen, Hotel Eberwein biedt modern comfort in combinatie met de charme van de Victoriaanse tijd. Vanuit het hotel heeft u toegang tot alles wat de levendige stad te bieden heeft.De kamers zijn modern ingericht en voorzien van balkon of terras. Gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.

Meer info >

Minder info >

Swakopmund

Europahof

Driesterren

Europahof hotel bestaat al sinds het begin van de 20ste eeuw, toen de familie Wannenmacher uit Duitsland overkwam om dit hotel te beginnen. Tegenwoordig is het hotel nog steeds in handen van deze familie. De combinatie tussen de Afrikaanse gastvrijhe ...

Europahof hotel bestaat al sinds het begin van de 20ste eeuw, toen de familie Wannenmacher uit Duitsland overkwam om dit hotel te beginnen. Tegenwoordig is het hotel nog steeds in handen van deze familie. De combinatie tussen de Afrikaanse gastvrijheid, Duitse detalis en uitstekende keuken, maken dit tot een prettig verblijf in deze leuke badplaats.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Het hotel is ideaal gelegen weg in een zijstraatje, weg van de verkeer- en geluidshinder, maar op loopafstand van het gezellige centrum en het strand.

Kamers

Alle 23 verzorgde kamers zijn voorzien van koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie/theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een receptie, lounge, goed restaurant, waar u echt de oesters moet proberen, gezellige bar en terras.

Minder info

-
 • na_al_villaatlanticex1.jpg
 • na_al_villaatlanticka.jpg
 • na_al_villaatlanticex3.jpg
 • na_al_villaatlanticre1.jpg
 • na_al_villaatlanticzw.jpg
 • na_al_villaatlanticex.jpg
 • na_al_villaatlanticka1.jpg
 • na_al_villaatlanticka4.jpg
 • na_al_villaatlanticre.jpg

Swakopmund

Atlantic Villa

Driesterren

Atlantic Villa is een luxe en mooi hotel gelegen nabij het strand van Swakopmund. Vanaf het terras van het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oceaan. Het hotel ligt dicht bij het centrum maar eenmaal in uw kamer of op het balkon/ terras en h ...

Atlantic Villa is een luxe en mooi hotel gelegen nabij het strand van Swakopmund. Vanaf het terras van het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oceaan. Het hotel ligt dicht bij het centrum maar eenmaal in uw kamer of op het balkon/ terras en het geluid van de zee voelt komt u helemaal tot rust. Uw kamer is uitgerust met een tv, eigen badkamer en koffie- en theefaciliteiten. Om uw verblijf compleet te maken drinkt u een drankje in de bar of op het dakterras waar u mooi uitzicht heeft. U kan gelijk profiteren en dit uitzicht delen via de gratis Wifi.

Meer info >

Minder info >

 • na_ac_khorixasov.jpg
 • na_ac_khorixaska.jpg
 • Oryx Namibië

Damaraland - Khorixas & Twyfelfontein

Khorixas Lodge

Driesterren

Een prima lodge tegen de heuvels van de Brandberg en niet ver van de verschillende bezienswaardigheden in deze regio. Zo kunt u vanuit deze lodge eenvoudig de Herero vrouwen, het Versteende Woud en de rotstekeningen van de San Bosjesmannen bezoeken. ...

Een prima lodge tegen de heuvels van de Brandberg en niet ver van de verschillende bezienswaardigheden in deze regio. Zo kunt u vanuit deze lodge eenvoudig de Herero vrouwen, het Versteende Woud en de rotstekeningen van de San Bosjesmannen bezoeken. Er is een grote receptie, restaurant, bar en zwembad. De 28 bungalows zijn voorzien van airco en badkamer met douche. Ook hebben ze allemaal een eigen terrasje.

Meer info >

Minder info >

 • Overzicht Igowati Lodge Khorixas Namibië
 • Kamer Igowati Lodge Khorixas Namibië
 • Kamer Igowati Lodge Khorixas Namibië
 • Overzicht Igowati Lodge Khorixas Namibië
 • Zwembad Igowati Lodge Khorixas Namibië

Damaraland - Khorixas & Twyfelfontein

Igowati Lodge

Driesterren

De iGowati Lodge is gelegen in Khorixas in Damaraland. Een ideale tussenstop tussen Etosha Nationaal Park en de kust en tevens een gebied waar voldoende te beleven en te zien is. De vriendelijke service en landelijke karakter van de lodge maken dit t ...

De iGowati Lodge is gelegen in Khorixas in Damaraland. Een ideale tussenstop tussen Etosha Nationaal Park en de kust en tevens een gebied waar voldoende te beleven en te zien is. De vriendelijke service en landelijke karakter van de lodge maken dit tot een uiterst relaxte stop!

Meer info >

Minder info >

Ligging

Centraal gelegen in Khorixas.

Kamers

De 29 verzorgde kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en voorzien van fan, koelkastje, koffie/theefaciliteiten en een badkamer met douche.

Faciliteiten

Er is een receptie, goed restaurant en gezellige buitenbar. Verder is er een lekker zwembad, waar u kunt genieten van de rust en een winkeltje.

Minder info

-
 • na_acc_etotongwe_zw1.jpg
 • na_acc_etotongwe_zw3.jpg
 • na_acc_etotongwe_zw.jpg
 • na_acc_etotongwe_ex.jpg
 • na_acc_etotongwe_tu.jpg
 • na_acc_etotongwe_ex2.jpg
 • na_acc_etotongwe_ka.jpg
 • na_acc_etotongwe_bar.jpg
 • na_acc_etotongwe_wi.jpg

Outjo

Etotongwe

Driesterren

De Etotongwe Lodge wordt omgeven door een prachtige tuin, gevuld met inheemse planten en gesierd door natuurstenen en Afrikaanse kunst. Het is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van het Etosha Nationaal Park. De lodge beschikt over een buitenzw ...

De Etotongwe Lodge wordt omgeven door een prachtige tuin, gevuld met inheemse planten en gesierd door natuurstenen en Afrikaanse kunst. Het is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van het Etosha Nationaal Park. De lodge beschikt over een buitenzwembad waar u heerlijk tot rust kunt komen en over een restaurant met een bar.

Meer info >

Minder info >

Ligging

De Etotongwe Lodge ligt p ongeveer 94 kilometer van het Nationaal Park Etosha, welke rijk is aan wilde dieren. Het centrum van Outjo ligt op ongeveer 2 kilometer en het Outjo Museum bevindt zich op 1,6 kilometer van de accommodatie.

Kamers

De kamers bevinden zich door het hele gebouw en zijn uitgerust met airco, een patio en een zithoek. De eigen badkamers zijn voorzien van een douche en gratis toiletartikelen.

Faciliteiten

De lodge beschikt over een zwembad met zonneterras, bar, restaurant, lounge, souvenir winkeltje, wasservice.

Minder info

-
 • NA_AC_EtoshaSafariRE1
 • NA_AC_EtoshaSafariZW1
 • NA_AC_EtoshaSafariEX1
 • NA_AC_EtoshaSafariEX2
 • NA_AC_EtoshaSafariKA1
 • NA_AC_EtoshaSafariKA2

Etosha NP (westkant)

Etosha Safari Camp

Drieenhalve ster

Op een kleine heuvel op slechts enkele kilometer van het Etosha Nationaal Park ligt deze geheel gerestaureerde accommodatie. Door de smaakvol ingerichte safarichalets met de beschilderde vloeren en klamboes waant u zich in de typisch Afrikaanse sfeer ...

Op een kleine heuvel op slechts enkele kilometer van het Etosha Nationaal Park ligt deze geheel gerestaureerde accommodatie. Door de smaakvol ingerichte safarichalets met de beschilderde vloeren en klamboes waant u zich in de typisch Afrikaanse sfeer. Er is een kleine receptie, gezellig restaurant, bar en zwembad met ligbedden. De 22 ruime chalets zijn voorzien van plafonventilator, badkamer met douche en een veranda met schaduw van canvas dak.

Meer info >

Minder info >

Etosha NP (westkant)

Toshari Lodge (Etosha Gateway)

Driesterren

Deze lodge is een zeer karakteristieke lodge en een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Etosha Nationaal Park. Het kleinschalige hotel ligt op circa 26 kilometer van de hoofdingang van het wereldberoemde Etosha Nationaal Park. De omgeving van ...

Deze lodge is een zeer karakteristieke lodge en een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Etosha Nationaal Park. Het kleinschalige hotel ligt op circa 26 kilometer van de hoofdingang van het wereldberoemde Etosha Nationaal Park. De omgeving van Etosha Gateway leent zich goed om mooie wandeltochten te maken. De lodge is gebouwd rondom een open binnenplaats en heeft een receptie, open restaurant, gezellige bar en een klein zwembad. De 16 verzorgde kamers zijn voorzien van plafonventilator en badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • Safari Hotel
 • Safari Hotel
 • Safari Hotel

Windhoek

Safari Hotel

Drieenhalve ster

Een uitstekend hotel gelegen aan de rand van de stad met vele voorzieningen. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het Safari Hotel is met het Safari Court hot ...

Een uitstekend hotel gelegen aan de rand van de stad met vele voorzieningen. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen naast luchthaven Eros (enkel voor binnenlandse vluchten) en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

+- Verlengingshotels

( 1 optie )+Open-Sluiten
 • Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika
 • bar Fountains Hotel
 • bar Fountains Hotel
 • kamer Fountains hotel
 • kamer Fountains hotel
 • lobby Fountains Hotel
 • restaurant Fountains Hotel
 • restaurant Fountains Hotel
 • zwembad Fountains Hotel
 • zwembad Fountains Hotel
 • Detail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Kaapstad

Fountains Hotel

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

19 dagen Namibië & De Kaap: altijd de beste prijs
 • Beoordelingen (8)
 • Reisverslagen (31)
8

Vertrekdatum: 16-02-2017

Reviewdatum: 11-03-2017

Een mooie reis door het westen van Zuid Afrika en Namibie

AJ te Raa, DORDRECHT

8

Vertrekdatum: 16-02-2017

Reviewdatum: 15-03-2017

Boeiend maar vermoeiend. Erg veel uren in de bus door grote afstanden en over bijna altijd slechte wegen. Veel mooie natuur en dieren, groot en klein. Indrukwekkende ruimte en leegte in Namibië. Het deel in de Kaap voegt niet echt veel toe.

H Halfmouw, WARNSVELD

8

Vertrekdatum: 16-02-2017

Reviewdatum: 20-03-2017

Het was een schitterende reis.Wij hadden de 2e week wat regen en daarom werd de natuur erg mooi.

MA Semeijn, UDEN

8

Vertrekdatum: 14-09-2017

Reviewdatum: 03-10-2017

mooie rondreis, met veel afwisseling in landschappen, leuke hotels, prima reisbegeleider en chauffeur, lekker eten enz minder waren de lange afstanden veel tijd verlies door zandwegen. ook de tussen landingen zijn veel tijdverlies en duren heel lang bv als voorbeeld zondag opgehaald aan het hotel o ...

Meer info >

Paul-eduard Mettepenningen, SINT-NIKLAAS

23-05-2016

'Wat een prachtig land. Het hele land is één grote woestijn maar de landschappen zo verschillend. De enorme vlaktes, savannes-zandvlaktes-bergen-maanlandschappen-rode duinen-Fish River canyon-de zandduinen bij Swakopmund. Elke keer weer anders maar steeds genieten. We hebben gelogeerd in leuke lodge ...

Meer info >

anoniem

23-05-2016

'Namibië is zeer spectaculair in alle opzichten. Het land is zo veelzijdig dat het moeilijk is om dit allemaal te beschrijven. De lodge''s liggen midden in de natuur waar verder dan ook niets is. Dit maakt het zeer bijzonder.'

Berendse, Nuth

19-05-2016

'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd van het stukje ZA waar onze reis heenging. Cape Peninsula is prachtig. De zeehonden en de pinguïns van zo dichtbij te zien is heel bijzonder. De wijnproeverij in Stellenbosch,, zeer interresant (en lekker). De wandeling door Kaapstad had ...

Meer info >

anoniem

19-05-2016

'Mooi hotel in Stellenbosch en veel te zien in Zuid-Afrika. Men moet in Kaapstad zeker op de Tafelberg zijn geweest want dit is een geweldige ervaring. Bij Simon''s Town kan men de pinguïns bekijken en fotograferen. ( filmen is verboden )'

Berendse, Nuth