Rondreizen Zimbabwe

Uitzicht op Victoria Falls
Victoria Watervallen
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Zoek uw ideale rondreis

Rondreizen Zimbabwe

Fooien

Fooien zijn in Zimbabwe zijn gebruikelijk. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Tijdens uw reis staan er dan ook vele personen voor u klaar, bijvoorbeeld gidsen, chauffeurs, kamermeisjes en kofferdragers stellen een fooi op prijs. Ons advies gedurende de rondreis is als volgt:

Kamermeisjes: ongeveer € 1,70 per kamer per nacht (omgerekend ca. 2 USD, afhankelijk van de wisselkoers)
Kofferdragers: ongeveer € 0,85 per koffer (omgerekend ca. 1 USD, afhankelijk van de wisselkoers)
Gids: ongeveer € 4,5 per persoon per dag (omgerekend ca. 5 USD, afhankelijk van de wisselkoers)

Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Als u tevreden bent over de gids en/of chauffeur, kunt u aan het einde van de reis/excursie naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Klimaat

Zimbabwe is het hele jaar door goed te bezoeken. De droge periode is vooral in de winter van mei tot en met oktober. Vanaf november tot en met maart is het zomer en kan het natter zijn. Voor de mooiste periode zijn de maanden mei tot en met juli de beste tijd om Zimbabwe te bezoeken. In deze periode is alles mooi groen en valt er minder neerslag dan in het regenseizoen. De Victoria watervallen zijn ook het hele jaar door indrukwekkend maar net na de regentijd in de maanden maart en april zijn ze het krachtigst. Om wild te zien is het beste om te reizen tussen september en oktober.

Victoria Watervallen

zw_al_victoriafalls.jpg

De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen van Afrika en een absoluut hoogtepunt. De “Vic Falls” worden beschouwd als één van de zeven wereldwonderen en zijn een natuurschoon dat u niet snel zal vergeten. De watervallen liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe in de Zambezi rivier.
Breng een bezoek aan Victoria Watervallen op eigen gelegenheid of met gids. Ook kunt u een Sunset Cruise op de Zambezi Rivier maken waarbij u op zoek gaat naar nijlpaarden en geniet van een zonsondergang. Bent u op zoek naar wat meer actie dan is het ook mogelijk om een helikoptervlucht te maken boven de watervallen of te raften op de rivier de Zambezi.

 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam