neemt je mee
Bergstammen van Sapa
Halong Bay
Grotten van Phong Nha
Stranddagen in Phan Thiet
Koloniaal Hoi An

Rondreis Vietnam: Sapa, Bergstammen, Baaien en Mekong Delta

Privéreis | 21 dagen v.a. 2238
2088i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
25-05-2017
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 6 juni 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen met vertrek tot en met maart 2018
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Hanoi
 • Dag 2 Hanoi
 • Dag 3 Hanoi - Lao Cai
 • Dag 4 Lao Cai - Sapa
 • Dag 5 Sapa - Lao Cai - Hanoi
 • Dag 6 Hanoi - Halong Bay
 • Dag 7 Halong Bay - Ninh Binh
 • Dag 8 Ninh Binh - Vinh
 • Dag 9 Vinh - Phong Nha
 • Dag 10 Phong Nha - Hué
 • Dag 11 Hué - Hoi An
 • Dag 12 en 13 Hoi An
 • Dag 14 Hoi An - Phan Thiet
 • Dag 15 Phan Thiet/Mui Ne
 • Dag 16 Phan Thiet/Mui Ne
 • Dag 17 Phan Thiet/Mui Ne - Ho Chi Minh City
 • Dag 18 Ho Chi Minh City /Cu Chi Tunnels
 • Dag 19 Ho Chi Minh City /Mekong Delta
 • Dag 20 Ho Chi Minh City - Amsterdam
 • Dag 21 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Maak kennis met de vriendelijke bewoners van Sapa     Aanschouw de zonsondergang in Halong Bay     Heerlijke stranddagen in Phan Tiet/Mui Ne     Ontdek de schitterende grotten van Phong Nha

Hoogtepunten van deze reis

 • De bergvolkeren in Sapa

 • Mui Ne

 • Mekong Delta

 • Koloniaal Hoi An

 • Phong Nha

Programma

vn_pri_landschap.png

Dag 1 Amsterdam - Hanoi

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt.
VN_AL_Hanoi_vrouw_manden_149016695

Dag 2 Hanoi

Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht middenin de oude koloniale wijk. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips! De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis en wennen aan het klimaat. U kunt gemakkelijk op eigen gelegenheid het gebied rond het Hoan Kiem Meer evenals het zeer karakteristieke Franse Kwartier bezoeken met de vele winkeltjes en restaurantjes. Dit alles op korte loopafstand van uw hotel!
Hanoi

Dag 3 Hanoi - Lao Cai

In de ochtend wordt u door een Engelssprekende gids opgehaald en bezoekt u de mooiste plekjes van Hanoi. Hanoi is een vriendelijke stad en middels een wandeling en tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden. De dag begint bij de Tempel van de Literatuur, daterend uit het jaar 1070 en de 1e universiteit van Vietnam. Het prachtige complex heeft 5 ommuurde binnenplaatsen en mooie, goed onderhouden tuinen. U bezoekt het complex van Ho Chi Minh met het mausoleum, dat nog honderden pelgrims per dag trekt. U ziet het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’, de beroemde ‘One Pillar’ Pagode en de Tran Quoc Pagode. In de middag gaat u met uw gids het oude Franse kwartier verkennen. U loopt langs bijzondere plekken met intrigerende verhalen waarna u in een authentieke cyclo stapt. Samen met de altijd vrolijke bestuurder rijdt u door de oude wijk van de gilden, waar u ziet hoe de inwoners hun ambachten in hun kleine boutiques langs de straat vervaardigen. U sluit de dag af in één van de theaters van Hanoi langs het meer, waar u een traditionele waterpoppenshow bijwoont. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten.

In de avond wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht, waar u aan boord stapt van de nachttrein naar Lao Cai. Hier slaapt u in een 4-persoons superiorcouchette. De trein is comfortabel en netjes, met zachte bedden en airconditioning.

Goed om te weten

U kunt uw grote koffer/bagage achterlaten in uw hotel in Hanoi. De bagage zal opgeborgen worden in een afgesloten ruimte. Voor uw verblijf in Sapa kunt u een weekendtas of een rugtas meenemen, wat een stuk aangenamer reist.

Goed om te weten

U kunt ervoor kiezen het mausoleum binnen te gaan. Het Mausoleum is op maandag en vrijdag gesloten.

vn_al_sapa3.jpg

Dag 4 Lao Cai - Sapa

In de ochtend komt u aan in Lao Cai en rijdt u samen met uw Engelssprekende gids en chauffeur naar het bergstadje Sapa, waar u vandaag vele pittoreske dorpjes van bijzondere minderheden zult ontdekken in de Sapa Vallei. Na het ontbijt in uw hotel rijdt u naar Lao Chai en maakt een spectaculaire wandeling van ca. 2 km door rijstvelden, langs traditionele Black Hmong huizen alvorens u verder loopt naar het Ta Van Dorp (ca. 2 km). Via de Giay minderheid loopt u naar het Giang Ta Chai dorpje. Dit deel van de reis is fascinerend vanwege de prachtige landschappen en levendige cultuur van de minderheden, zoals die van de Red Dao. Uw chauffeur zal wachten bij het Giang Ta Chai dorpje om u weer veilig terug te brengen naar Sapa.

In de namiddag bezoekt u het Cat Cat dorp en de rest van de middag kunt u de lokale markt van Sapa Stad ontdekken. Een bijzondere dag vol bijzondere ontmoetingen!

Weetje

De zwaarte en de duur van de wandelingen kan ter plaatse met uw gids besproken worden. Hij/zij zal de route naar wens aanpassen. Wij raden u aan stevige wandelschoenen en warme kleding mee te nemen in verband met de onverharde wandelpaden en het koele klimaat in deze regio.

VN_AL_HALONG2

Dag 5 Sapa - Lao Cai - Hanoi

Vandaag is een erg bijzondere dag. In de regio vinden diverse markten plaats waar de vele bergstammen bij elkaar komen om hun eigen handelswaar te verkopen. Sommigen stammen moeten vele uren, of zelfs dagen, lopen om bij de markt te komen. Op de markt zijn vele regionale producten te zien, kan men traditioneel gewezen kleding kopen en kan men zelfs naar de kapper. Er is een heuse veemarkt, maar het is ook vooral een ontmoetingsplaats voor de lokale mannen en vrouwen. U zult met uw gids en chauffeur al vroeg vertrekken naar de plek waar op deze dag de markt plaatsvindt. Geniet van kleurrijke klederdracht en de verkoop van handwerk en lokale producten. U maakt samen met uw gids een korte wandeling naar een lokaal dorpje in de buurt waar hij u meer informatie zal geven over het dagelijks leven van de bergstammen evenals hun leefomgeving. U rijdt verder naar het treinstation van Lao Cai voor de nachttrein terug naar Hanoi.
vn_al_halongbay2.jpg

Dag 6 Hanoi - Halong Bay

Na aankomst in Hanoi volgt de transfer naar uw hotel en heeft u tijd om te ontbijten. Vervolgens wordt u naar de beroemde Halong Bay gebracht, deze is niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
U gaat aan boord van een traditionele jonk, een oud Chinees zeilschip, waarop u zult overnachten in een 2-persoonshut met eigen luxe badkamer én prachtig uitzicht over de baai. In de baai vindt u krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes, verlaten stranden maar ook vele grotten. Aan boord wordt een overheerlijke verse lunch geserveerd. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk: kajakken, een verfrissende duik maar u kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. In de avond krijgt u een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht door de ondergaande zon.
vn_al_ninhbinh.jpg

Dag 7 Halong Bay - Ninh Binh

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade waarbij onderweg een aantal fascinerende grotten worden bezocht met prachtig uitzicht over de baai. De grotten hebben verlichte paden en uw gids zal alles vertellen over deze grotten. Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten en rijdt u via Hao Lu en het weversdorpje Thai Binh, naar Ninh Binh. Hoa Lu was de hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Le Dynastie rond het jaar 1000. De stad is omringd door ruige krijtsteenrotsen en rivieren die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. U rijdt een prachtige route langs rijst- en tabaksplantages. U overnacht in Ninh Binh.
VN_AL_MAICHAU

Dag 8 Ninh Binh - Vinh

Na het ontbijt stapt u in een traditionele sampan waarmee u een ontspannen boottocht maakt door het Van Long Nature Reserve. Rustig vaart u door een prachtig gebied, dat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd, omdat ook hier kalkstenen rots pieken steil uit het landschap omhoog rijzen, aangevuld met felgroene rijstvelden. U wordt rustig over smalle riviertjes gepeddeld en geniet van de imposante natuur, vaart door grotten en geniet van de allervriendelijkste bevolking langs de kant.
Via Dong Hoi reist u verder naar Vinh. Onderweg maakt u nog een stop bij de Ham Rong Brug welke zeer belangrijk is geweest in de oorlog tegen de Amerikanen. U overnacht in het plaatsje Vinh.
Phong Nha Grot

Dag 9 Vinh - Phong Nha

Vandaag rijdt u zuidwaarts en het dagelijks leven van het landelijke kustgebied trekt aan u voorbij. U ziet rijstvelden, dorpjes, zandduinen en de imposante Ngang Pass. De tijden van de Vietnamoorlog zijn hier voorbij, en een mooie toekomst wordt opgebouwd. Onderweg bezoekt u de imposante Phong Nha Grotten, in het Ke Bang Nationaal Park, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De Phong Nga Grotten zijn waarschijnlijk één van de mooiste en meest opvallende voorbeelden van het complexe Karst landschap in Zuidoost-Azië. Het herbergt een aantal van de grootste natuurlijke grotten ter wereld. Maak een reis van ongeveer 40 minuten over de rivier vóór het bereiken van UOT grot. Als de weersomstandigheden het toelaten brengen we ook een bezoek aan de Kho Grot. Overnachting in Phong Nha.
vn_al_hué.jpg

Dag 10 Phong Nha - Hué

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Hué. Onderweg brengt u een bezoek aan de beroemde Hien Luong Brug over de Ben Hai Rivier die ooit de grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam vormde. Gevolgd door het bezoek van Vinh Moc Tunnels. Een ondergronds tunnelnetwerk uit de inclusief diverse dorpjes aan het noordelijke deel van de DMZ (Demilitarized Zone).

In de middag komt u aan in Hué en bezoekt u de keizerlijke citadel, oftewel: de Verboden Stad, waar de keizer van de Nguyen Dynasty woonde in de 19e eeuw. Ook maakt u een boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode. Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. De Thien Mu Pagode staat ook wel bekend als Linh Mu en is gebouwd op de plaats van een oude Cham tempel. Thien Mu had in de eerste helft van de vorige eeuw al de naam een broeinest te zijn van boeddhistisch verzet tegen het koloniale regime, maar werd in 1963 in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in Ho Chi Minh City in brand stak. De monnik was in zijn grijsblauwe Austin naar Ho Chi Minh City gereden waardoor juist deze auto een ereplaats heeft gekregen vlak achter de pagode. Het opvallendste onderdeel van het complex is de achthoekige, zeven verdiepingen tellende, bakstenen stoepa. Deze is kort na 1840 gebouwd in opdracht van keizer Thieu Tri en elke verdieping vertegenwoordigt één van de incarnaties van Boeddha op aarde.

De avond is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan eten in de vele restaurantjes of struinen over de kleurrijke Dong Ba Markt; de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is!
vn_al_hoian_straatje_152586782.jpg

Dag 11 Hué - Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje; Hoi An. U bezoekt een traditioneel vissersdorp waarna de weg ons voert over de Hai Van Pas. Deze pas wordt ook wel de Wolkenpas genoemd. Onderweg zult u genieten van spectaculaire vergezichten over de bergen, de zee, idyllische strandjes en kleine dorpjes. U bezoekt het Cham Historisch Museum in Danang met oude opgravingen uit het Champa tijdperk, waarna u door de Marble Mountains rijdt met prachtige grotten en tempels. In de loop van de dag komen we aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadwandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen en u sluit de dag dan ook af in een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een leuk souvenir voor thuis! U verblijft de komende drie nachten in het bijzondere Hoi An.
VN_AL_HOIAN2

Dag 12 en 13 Hoi An

De komende 2 dagen kunt u geheel naar wens invullen. Hoi An is een heerlijk plaatsje dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De locatie aan zee en de rivier heeft ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke handelshaven werd van 15e tot de 19e eeuw waardoor er nog vele bijzondere oude koloniale gebouwen dateren uit deze tijd. Het plaatsje heeft honderden beschermde huizen, pagodes en overige bouwwerken. Ook ligt Hoi An in een prachtige omgeving dat zeer verschillend is van Noord-Vietnam. Deze 2 dagen heeft u de beschikking over een fiets, zodat u gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt genieten van de prachtige omgeving, nogmaals de mooie binnenstad kunt bezoeken of naar het tropische strand kunt gaan. Een heerlijke ervaring vol verrassende ontmoetingen!

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een optionele excursie te boeken. Zo kunt u een bijzondere excursie maken naar de oude tempel van My Son, ca. 40 kilometer ten zuidwesten van Hoi An. Tussen dichtbeboste heuvels, waar de Kattentandberg boven uitsteekt, ligt het My Son heiligdom dat dateert uit de 4e tot 13e eeuw voor Christus. In die periode ontwikkelde zich bij de kust van het hedendaagse Vietnam een unieke cultuur, die zijn spirituele oorsprong vond in het Indisch hindoeïsme. Hier vormde zich de religieuze en politieke hoofdstad van het Champa Koninkrijk. Dit bijzondere complex heeft terecht een plek veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook kunt u een excursie maken waarbij u alles leert over het verbouwen van rijst van het begin tot het eind, u werkt een stukje mee op het platteland en maakt kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. Maar u begint de dag met een tocht op een waterbuffel! Op de boerderij leert u overheerlijke en krokante Vietnamese pannenkoeken maken, uiteraard met een verkoelend drankje.

In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichtte Hoi An met vele uitstekende restaurants.
vn_al_phanthiet.jpg

Dag 14 Hoi An - Phan Thiet

Vandaag kunt u nog een heerlijke dag genieten in Hoi An alvorens u naar het treinstation van Danang wordt gebracht. Hier vandaan vertrekt de nachttrein naar Phan Thiet waar u de volgende ochtend aan zult komen. U slaapt in een vierpersoonscouchette.

Goed om te weten

Het is ook mogelijk om vandaag te vliegen in plaats van met de nachttrein te reizen naar Phan Thiet. U vliegt dan van Danang naar Nha Trang, met een transfer van ca 3,5 uur reist u door naar Phan Thiet. U verblijft vanavond in Phan Thiet.

Weetje

Het is ook mogelijk om de couchette voor 2 personen te reserveren. Bij de extra opties kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat.

VN_AL_MEKONG

Dag 15 Phan Thiet/Mui Ne

In de ochtend komt u aan op het treinstation van Phan Thiet en staat uw chauffeur al op u te wachten. Hij brengt u naar de badplaats Phan Thiet waar u zult verblijven aan het strand van Mui Ne. Hier heeft u de gelegenheid om te genieten van diverse restaurantjes, bars, winkeltjes en het prachtige strand, omzoomd met palmbomen. Mui Ne is ongeveer 10 kilometer lang. Aan het strand vindt u diverse resorts met aan de andere kant van de smalle kustweg diverse restaurantjes en barretjes. Phan Thiet is het naastgelegen vissersplaatsje dat vooral lokaal bekend is vanwege de goede vissaus die hier gemaakt wordt. Vissaus is één van de belangrijkere ingrediënten van de Vietnamese keuken en in Phan Thiet wordt dan ook ongeveer 16 tot 17 miljoen liter per jaar van deze saus geproduceerd! De rest van de dag is ter vrije besteding.
vn_al_muine.jpg

Dag 16 Phan Thiet/Mui Ne

Vandaag nog een heerlijke vrije dag om de reeds opgedane indrukken te verwerken in een hangmat, strandbedje aan het zwembad of luierend op het strand. Ook kunt u diverse optionele excursies maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de naastgelegen zandduinen en de lokale markt van Phan Thiet, maar ook een bijzondere wandeling maken door een zacht stromend beekje in een beeldschone omgeving. Heerlijke verkoelend op een warme tropische dag!
vn_al_hochiminhcity2.jpg

Dag 17 Phan Thiet/Mui Ne - Ho Chi Minh City

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en rijdt u naar Ho Chi Minh City. Voor de hereniging van Vietnam in 1975 was Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, de hoofdstad van Zuid-Vietnam. Een stad dat nu is uitgegroeid tot een heuse moderne metropool. In de middag maakt u samen met uw gids een stadstour waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Notre Dame Kathedraal, het stadhuis, het Opera House en het oude koloniale postkantoor, waar u direct een vakantiekaartje kunt versturen naar de thuisblijvers! Ook bezoekt u het indrukwekkende Oorlogsmuseum, waar u kennismaakt met de hevige geschiedenis en de propaganda van de Vietnamoorlog.

Weetje

In de avond kunt u gaan dineren in het Lemongrass Saigon Restaurant, middenin de stad. In een traditioneel Frans gebouw, vaak begeleid door traditionele muziek en bediend in traditionele kledij, worden de lekkerste Vietnamese gerechten en heerlijke wijnen geserveerd!

vn_al_cuchi.jpg

Dag 18 Ho Chi Minh City /Cu Chi Tunnels

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid deze dynamische stad verkennen. Ook kunt u een fascinerende optionele excursie boeken naar de beruchte Cu Chi Tunnels. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt allereerst naar het plaatsje Tay Ninh, het centrum van Cao Dai, waar de bevolking een uniek geloof heeft die elementen van verschillende andere godsdiensten in zich verenigt. Hier vindt rond het middaguur vaak een bijzondere ceremonie plaats waaraan u deel kunt nemen. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Cu Chi tunnels, welke dateren uit de Vietcong Tijd. Een beroemd stelsel van tunnels van waaruit de Vietcong de Amerikaanse troepen bestreed. De tunnels waren tijdens de oorlog onderdeel van een ingenieus netwerk van ca. 250 kilometer met ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.
vn_al_mekongdrijvende markt.jpg

Dag 19 Ho Chi Minh City /Mekong Delta

U wordt in uw hotel opgehaald door uw chauffeur en verlaat Ho Chi Minh City om naar Cai Thia te rijden. Deze plaats ligt midden in de Mekong Delta; een zeer vruchtbaar gebied, prachtig begroeid en intens groen. Het zal u daarom ook niet verbazen dat hier ongeveer de helft van alle landbouwproducten van Vietnam vandaan komt. U vindt hier vele plantages en rijstvelden, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land. In Cai Thia klimt u aan boord van een lokale ferry en vaart u op eigenwijze door de Mekong Delta. Hier staat u oog in oog met het traditionele dagelijkse leven. Kinderen baden in de rivier, vrouwen wassen hier hun kleding en huizen hangen vervaarlijk scheef over de rand van de oever. U bezoekt een klein fabriekje waar bakstenen nog met de hand gemaakt worden. Daarnaast stapt u op de fiets om de diverse kleine eilandjes in de Delta te verkennen. Geniet van de lokale bevolking die hun gasten met een grote glimlach verwelkomen! U bezoekt het eeuwenoude Ut Kiet huis waar u zult lunchen.

In de middag gaat u aan boord van een traditionele sampan en vaart dwars door de Delta. Per roeibootje bezoekt u de tuin van Mr. Chin waar u kunt genieten van heerlijke verse soorten Vietnamees fruit begeleid door traditionele muziek uit deze regio. Vanuit Cai Be rijdt u weer terug naar Ho Chi Minh City.
vn_al_hochiminhcity.jpg

Dag 20 Ho Chi Minh City - Amsterdam

Vandaag nog een lekkere vrije dag om de laatste inkopen te doen op de bedrijvige Binh Tay Markt of nog even heerlijk te gaan lunchen. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald om naar de luchthaven van Ho Chi Minh City te rijden voor uw vlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wanneer u met Cathay Pacific of Singapore Airlines vliegt is het ook mogelijk om een verlenging naar Cambodja bij te boeken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan (vrijblijvend) bij de prijsberekening!

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 21 Amsterdam

In de ochtend landt u weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis door Vietnam!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

'Early Check-in' middenklasse hotel Hanoi

Bij vroege aankomst in Hanoi, kunt u er voor kiezen om een 'Early Check-in' te reserveren. Tegen geringe kosten is de kamer dan vanaf ongeveer 10.00 uur 's-morgens voor u beschikbaar. Wanneer de 'Earl...

Meer info >

Al voor € 16p.p. Meer info >

'Early Check-in' superiorklasse hotel Hanoi

Bij vroege aankomst in Hanoi, kunt u er voor kiezen om een 'Early Check-in' te reserveren. Tegen geringe kosten is de kamer dan vanaf ongeveer 10.00 uur 's-morgens voor u beschikbaar. Wanneer de 'Earl...

Meer info >

Al voor € 22p.p. Meer info >

3 dagen / 2 nachten stop-over Hong Kong

We bieden u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Hong Kong. De bruisende stad heeft veel te bieden: moderne winkelcentra en authentieke markten zoals de Temple Street nachtmarkt...

Meer info >

Al voor € 62p.p. p.nMeer info >

Upgrade privé couchette nachttrein Danang - Phan Thiet

Wanneer u liever tijdens de treinreis liever een privé-couchette heeft, is dat mogelijk tegen een toeslag. U kunt dit bij boeking kenbaar maken.

Meer info >

Al voor € 16p.p. Meer info >

Upgrade privé couchette nachttrein Hanoi - Lao Cai (retour)

Wanneer u liever tijdens de treinreis liever een privé-couchette heeft, is dat mogelijk tegen een toeslag. U kunt dit bij boeking kenbaar maken.

Meer info >

Al voor € 31p.p. Meer info >

Vlucht Danang - Nha Trang, incl. transfers en overnachting in Phan Thiet

Wanneer u liever van Danang naar Nha Trang vliegt is dat mogelijk tegen een toeslag. U dient dit bij boeking kenbaar te maken. De transfers en overnachting in Phan Thiet zijn inclusief de prijs. Wa...

Meer info >

Al voor € 180p.p. p.nMeer info >

Verlenging

4 dagen verlenging Cambodja vanuit Ho Chi Minh City

Gedurende deze verlenging heeft u de gelegenheid om Cambodja te ontdekken. U heeft 2 volle dagen om Siem Reap en de Angkor Wat te bewonderen. U verblijft in een goed hotel op basis van logies & ontbij...

Meer info >

Al voor € 140p.p. Meer info >

7 dagen verlenging Cambodja vanuit Ho Chi Minh City

Tijdens deze excursie laten we u de indrukwekkende historie van Phnom Penh zien, waarbij we uiteraard eenbezoek brengen aan de Killing Fields, daarna vervolgt u uw route naar Siem Reap. De stad van An...

Meer info >

Al voor € 295p.p. Meer info >

Verlenging Mia Resort Mui Ne****, Phan Thiet

U kunt uw reis per dag velengen in het Mia Resort Mui Ne in Phan Thiet. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Erg fijn, klein en sfeervol resort aan het strand van Mui Ne. De kleine knusse ...

Meer info >

Al voor € 64p.p. p.nMeer info >

Verlenging Pandanus Beach Resort***, Phan Thiet

U kunt uw reis per dag verlengen in Pandanus Beach Resort in Phan Thiet. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een heerlijk strandresort aan het prachtige strand van Mui Ne. Het sfeervolle ...

Meer info >

Al voor € 36p.p. p.nMeer info >

Verlenging Saigon Phu Quoc Resort****, Phu Quoc

U kunt uw reis per dag verlengen in Saigon phu Quoc Resort op Phu Quoc. U verblijft er op basis van logies & ontbijt. Een heerlijk resort op het mooie eiland Phu Quoc. U kunt hier genieten van zon, ...

Meer info >

Al voor € 48p.p. p.nMeer info >

Verlenging Thanh Kieu Resort***, Phu Quoc

U kunt uw reis per dag verlengen in Than Kieu Beach Resort op Phu Quoc. U verblijft er op basis van logies & ontbijt. Het Thanh Kieu hotel is een eenvoudig resort gelegen in een groene, natuurlijke o...

Meer info >

Al voor € 29p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de middenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Halong Bay

Image Jonk - Middenklasse

De Image Jonk is een traditionele houten zeilschip gebouwd in Chinese/Vietnamese stijl. Uw luxe hut is voorzien van airco, minibar, een comfortabel bed en een badkamer met douche, toilet en een föhn. De jonk beschikt over een slaapdek en een dek metLees meer

Pelican Junk - Superiorklasse

Pelican Cruise biedt u een luxe manier om kennis te maken met de de natuurlijke schoonheid en spectaculair zeezicht van deze UNESCO World Heritage site. De schitterende jonk is ontworpen in aloude traditionele stijl, met moderne en luxe hutten en faciliteiten.Lees meer

Hanoi

Quoc Hoa Hotel - Middenklasse

Een gezellig charmant hotel met driesterren classificatie, gevestigd in het hart van het oude deel van de stad. Quoc Hoa is een perfect hotel om een authentieke Vietnamese ervaring op te doen. Het hotel is gelegen in het karakteristieke oude deel vanLees meer

La Dolce Vita - Middenklasse

La Dolce Vita Hotel ligt in het hart van Hanoi en is een authentiek hotel met een traditionele uitstraling. Het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van het Hoan Kiem Lake en in de omgeving zijn vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden.Lees meer

MK Premier Boutique Hotel - Superiorklasse

Voor een accommodatie op toplocatie zit u goed in het MK Premier Boutique hotel. Dit viersterren hotel ligt in het centrum van Hanoi met op loopafstand de markt van Dong Xuan en de oude stadspoort. De kamers zijn knus ingericht en bieden een huiselijkeLees meer

Hanoi Pearl - Superiorklasse

Hanoi Pearl is centraal gelegen in de wijk Hoan Kiem, vlakbij de St. Joseph Kathedraal. De comfortabel en stijlvol ingerichte kamers zijn alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje en een badkamer met bad of douche. Het charmante hotel beschiktLees meer

Ho Chi Minh City

Hotel Liberty 4 Saigon Parkview - Middenklasse

Een heerlijk hotel en prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Ho Chi Minh City. Het Liberty Saigon Parkview biedt u moderne faciliteiten, een vriendelijke service en is zeer centraal gelegen nabij de Ben Thanh Markt. De kamers zijn verzorgd ingerichtLees meer

Hotel Liberty Central City Point - Superiorklasse

Liberty Central City Point is een sfeervol en elegant stadshotel met een ideale ligging. De kamers zijn stijlvol ingericht en alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje en badkamer met bad en douche.Het viersterrenhotel beschikt over eenLees meer

Hoi An

Like Hoi An Hotel - Middenklasse

Like Hoi An Hotel is een pas gerenoveerd hotel met een ideale ligging. Het ligt vlakbij het centrum en op tien minuten rijden van het strand An Bang. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant en een bar. Het restaurant serveert verschillendeLees meer

Hoi An Lantern Hotel - Middenklasse

Het Hoi An Lantern Hotel ligt in het hart van Hoi An en op korte loopafstand van de historische binnenstad. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van airco, tv, minibar en badkamer met bad of douche. Hoi An Lantern Hotel beschikt over een receptie,Lees meer

Hoi An Boutique Resort - Superiorklasse

Het Hoi An Boutique hotel is ideaal gelegen aan het Cua Dai strand, ligt in een grote tuin en op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Hoi An. Alle kamers zijn comfortabel en luxe ingericht en zijn gelegen in het hoofdgebouw. Ze kijken uit op hetLees meer

Kim An Hotel & Spa - Middenklasse

Het Kim An Hotel heeft een gunstige locatie in Hoi An en geeft u toegang tot diverse bezienswaardigheden. Vanuit het hotel kunt u naar het Cua Dai Beach of naar het An Bang Beach deze liggen op 3 km afstand. Het hotel heeft een zwembad en in het restaurantLees meer

Hué

Gold Hotel Hue - Middenklasse

Het Gold hotel is gelegen in het hartje van de stad Hué. De luxe comfortabele kamer zijn voorzien van een televisie, kluisje, minibar, badkamer met bad/douche en koffie- en theefaciliteiten. Er is een receptie, restaurant, bar met prachtig uitzicht overLees meer

Eldora - Superiorklasse

Het Eldora hotel is centraal gelegen, op ongeveer 1 kilometer afstand van de Notre-Dame kathedraal en op 2 kilometer afstand van de Truongtien brug en de Dong Ba markt. Alle kamers zijn luxueus ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon,Lees meer

Thanh Lich - Middenklasse

Het moderne en comfortabel ingerichte Thanh Lich hotel, in het centrum van Hue, biedt u een uitstekende uitvalsbasis. Het hotel ligt op loopafstand van de bekende bezienswaardigheden zoals de Notre Dame kathedraal en de Parfumrivier. Naar de luchthavenLees meer

Ninh Binh

Bai Dinh hotel - Middenklasse

Het Bai Dinh hotel is een elegant hotel. Perfect voor een bezoek aan de grootste pagoda die Vietnam te bieden heeft: de Bai Dinh Pagoda. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van airco, tv, minibar en badkamer met regendouche. Bai Dinh Hotel beschiktLees meer

Thuy Anh Hotel - Middenklasse

In het centrum van Ninh Binh is het gezellige Thuy Anh Hotel gelegen, op loopafstand van het station. Het hotel heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en is dan ook een goede keuze voor uw verblijf in deze schitterende omgeving. De comfortabele kamersLees meer

Ninh Binh Legend Hotel - Superiorklasse

Het uit de 13e eeuw daterende Hotel Legend is centraal gelegen in Ninh Binh, op 600 meter van het Ninh Binh-plein en naar het A Nau-pagode, die dateert uit de 16e eeuw is het ongeveer 5 minuten lopen. De ruime kamers zijn comfortabel ingericht en alleLees meer

Phan Thiet / Mui Ne

Allezboo Beach Resort & Spa - Superiorklasse

Het hotel ligt aan het strand van Mui Ne, Phan Thiet. Alle kamers zijn ruim en comfortabel ingericht. Ze zijn voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje en een badkamer met bad of douche. Het mooie resort is omgeven door een tropische tuin enLees meer

Pandanus Resort - Middenklasse

Een prachtig strandresort dat van werkelijk alle gemakken voorzien is! Dit resort heeft een eigen strand en grote tropische tuin waar u heerlijk de schaduw kunt opzoeken tijdens één van de vele zonnige dagen. De markt van Mui Ne en de bekende zandduinenLees meer

Phong Nha

Phong Nha Lake House - Middenklasse

De mooiste plek om te verblijven in het Phong Nha Nationaal Park! Een heerlijk gastvrij resort met ruime en schone kamers en prachtig uitzicht over de omliggende heuvels. Geniet van een drankje en de goede keuken op het beeldschone buitenterras. PhongLees meer

Muong Thanh Holiday Quang Binh - Middenklasse

Muong Thanh Holiday ligt vlak aan de Nhat Le kust. Profiteer van de ligging met op loopafstand het strand van Nhat Le. Kijk vanuit uw kamer uit op de stad of op het strand. De kamers zijn tijdloos ingericht met traditionele details en beschikken overLees meer

Sapa

U Sapa Resort - Superiorklasse

Het viersterren U Sapa Resort biedt u een heerlijk comfortabel verblijf in deze schitterende omgeving. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk diverse activiteiten en trekkings ondernemen. Geniet van het prachtige uitzicht over de vallei en de bergen, deLees meer

Holiday Sapa - Middenklasse

Gelegen in het hart van Sapa met prachtig panoramisch uitzicht op de vallei en bergen. Alle kamers zijn ruim en comfortabel ingericht en alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, koffie-/theefaciliteiten en een badkamer met bad, doucheLees meer

Sunny Mountain Hotel - Middenklasse

Het Sunny Mountain Hotel ligt in het centrum van Sapa in een rustige omgeving. Door de bijzondere ligging van het hotel heeft u een prachtig uitzicht vanaf het dak over de Violet Valley en de berg Fransipan. Door de ruime inrichting van de kamers metLees meer

Vinh

Muong Thanh Vinh Hotel - Middenklasse

Gelegen in het historische en schilderachtige centrum van Langson, vlakbij de markt, winkels en restaurants. Een rustig gelegen modern en vriendelijk hotel. Een prima keuze voor uw verblijf in de Langson. Er is een receptie, restaurant, bar, lekker zwembadLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Ho Chi Minh City

Fascinerend Tay Ninh & Cu Chi Tunnels (hele dag)

Vandaag wordt u opgehaald voor een bijzonder bezoek aan Tay Ninh en de tempel van de Heilige Stoel, het centrum van de eclectische religie Cao Dai, waar de bevolking een uniek geloof heeft dat elementen van verschillende andere godsdiensten in zich Lees meer

Hoi An

Halve dag naar het oude tempelcomplex My Son

Vandaag brengt u een fascinerend bezoek aan de ruïnes van My Son. Eén van de belangrijkste overblijfselen van de Cham periode en sinds enkele jaren staan deze ruïnes op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

U wordt bij uw hotel in Hoi An opgehaald enLees meer

Hoi An Kookworkshop, incl. lunch

Onder begeleiding van een lokale kok gaat u de markt op om alle benodigde ingrediënten te verzamelen. Deze ingrediënten worden verwerkt in een heerlijke lunch die u zelf leert bereiden, en die u natuurlijk zelf nuttigt.Lees meer

Een dagje meedraaien bij de rijstboer in Hoi An (halve dag)

Vandaag wordt u opgehaald voor een wel héél bijzondere excursie. U zult een ochtend mee gaan draaien bij een lokale familie op de rijstvelden. De precieze werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen. Met een lokale gids gaat u op een unLees meer

Phan Thiet / Mui Ne

De witte zandduinen van Phan Thiet (halve dag)

U wordt opgehaald bij uw accommodatie en gaat naar het vissersdorpje Phan Thiet voor meer informatie over het dagelijks leven van de mensen die hier aan de kust leven. Hier vandaan gaat u naar de White Sand Dunes, die naast het strand tot de topattrLees meer

Ke Ga Lighthouse (halve dag)

Met een traditionele boot bezoeken we de Ke Ga Vuurtoren, gelegen op een smal eiland voor de kust. Als u de top beklimt, heeft u een spectaculair uitzicht over de kust en uiteraard is er ook tijd om lekker te zwemmen.

U wordt bij uw hotel opgehaaLees meer

Verfrissende wandeling door de prachtige Fairy Stream

Vanuit uw hotel gaat u op weg naar de Fairly Stream. Het is adembenemend mooi. U zult een wandeling maken door een ondiep beekje, tussen prachtige rotsformaties door. Het is heerlijk om uzelf op deze manier te verfrissen met het warme water tussen Lees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Nachttrein Hanoi - Sapa v.v. in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Nachttrein Danang - Phan Thiet in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Rondreis met privéchauffeur in airco-auto/minibus
Engelssprekende gids van dag 2 dag t/m 19 (Op dagen ter vrije besteding heeft u niet de beschikking over uw gids en chauffeur)
Overnachtingen in uitstekende middenklasse hotels
1 Overnachting aan boord van een traditioneel zeilschip in de Halong Bay in een 2-persoons buitenhut met airconditioning en een eigen luxe badkamer met toilet
Iedere dag ontbijt
2 x Lunch, 1 x diner
Stadstour Hanoi incl. de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh Mausoleum, wandeling door de oude stad en een traditionele waterpoppenshow*
Tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) door het oude centrum van Hanoi
Bijzondere wandelingen in Sapa met bezoek aan diverse bergstammen
Bezoek aan een zeer authentieke markt rondom Sapa
Prachtige boottocht door Halong Bay op een traditioneel zeilschip (jonk)*
Bezoek aan vissersdorpen en grotten in de Halong Bay*
Tocht per traditionele sampan door het Van Long Nature Reserve*
Bezoek aan de Phong Nha Grotten, inclusief een boottocht over één van de langste ondergrondse rivieren ter wereld
Bezoek aan de grens van Noord- en Zuid-Vietnam, de DMZ en de Vinh Moc Tunnels*
Stadsbezoek aan Hué incl. boottocht over de Parfum Rivier, de Thien Mu Pagode, de Keizerlijke tombe van Tu Duc en de Verboden Stad*
Panorama route van Hué naar Hoi An via de Hai Van Pas incl. bezoek aan het Cham Museum en de Marble Mountains*
Stadswandeling door Hoi An met de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes, inclusief een lampionnen workshop*
Stadstour door Ho Chi Minh City, incl. het indrukwekkende oorlogsmuseum*
Tocht per traditionele sampan door de Mekong Delta, incl. een bezoek aan de drijvende markt bij Cai Be
Fietstocht door de Mekong Delta met bezoek aan lokale tuinen en fabriekjes
Gratis fietsen beschikbaar in Hoi An
Heerlijk strandverblijf in Phan Thiet
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. € 38 p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 275 (middenklasse) en € 345 (superiorklasse) korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er wordt slechts 1 bed bijgezet.

Weekendtoeslag Cathay Pacific

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Cathay Pacific op een zondag of maandag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum Vietnam
Voor reizen naar Vietnam is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds in Nederland of België aan te vragen.
NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt de korting in de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Tet Festival 2017
Eén van de meest belangrijke feestdagen in Vietnam is het Vietnamese Nieuwjaar, het Tet festival. Tet wordt gevierd tijdens de eerste volle maan van het nieuwe jaar en verschilt daarom per jaar van datum.

Voor de Vietnamezen betekent dit een aantal dagen vakantie en een week lang feest. Het Tet feest staat in het teken van de familie en geluk. Om de voorouders te eren worden huizen en tempels over het algemeen met rood en goud papier versierd en elke regio heeft haar eigen rituelen tijdens het feest. Zo is in Noord-Vietnam de leeuwendans populair, maar in Zuid-Vietnam de éénhoorndans.

Door de versieringen ziet Vietnam er gedurende de periode van Tet heel kleurrijk uit. Tijdens het feest vieren alle Vietnamezen hun verjaardag en er worden daarom vaak cadeaus aan elkaar gegeven. Op de dag zelf wordt er muziek gemaakt, gaat men op bezoek bij familie en wordt er veel vuurwerk afgestoken. Gedurende het Tet feest zijn er verschillende festiviteiten en kunnen musea, winkels, markten, restaurants etc. gesloten zijn. Vooral lokale markten zullen rustiger zijn en de de lokale markten rondom Sapa zijn dan gesloten.

In 2017 is het Vietnamees Nieuwjaar op 28 januari en het Tet festival duurt tot en met 2 februari. Gedurende deze periode dient u met het bovenstaande rekening te houden. Uw plaatselijke gids zal eventuele wijzigingen in het programma met u bespreken.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Mia Resort Mui Ne****

Erik Tak, Maarssen
'Dit hotel is de ultieme afsluiting van een drukke rondreis. Baden in luxe en geweldig servicegericht personeel. Het eten is door chefkok heerlijk bereid en iedere avond komt hij in het restaurant vragen hoe het eten is geweest. Tripple A hotel.'
Langeveld, Veldhoven
'Geweldige accomodatie (mooiste ooit gehad), super verzorging, geweldig onbijtbuffet, vriendelijk (altijd lachend) personeel. Alleen jammer dat diner/lunch erg duur was en dat je niet in zee kunt zwemmen (rotsen).'
Mart Dullens, Beek
'Zeer mooi en rustig ressort, het kan volgens ons best als 5 sterren worden beoordeeld.
'
Nijkerk, Deventer
'Prachtig resort met uiterst vriendelijke en actieve bediening. De keuken was uitstekend! Er werd alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken.'
anoniem
'Top hotel met indrukwekkende service, perfect eten. Ligt alleen wat afgelegen t.o.v. andere restaurantjes, winkeltjes en barretjes. '

Thanh Kieu Beach Resort

Theo Hoogink, Venray
'Een prachtig onderhouden Beachresort direct aan het mooie strand, heeft geen zwembad. Door de warme zee met nauwelijks branding is dat ook niet nodig. Op het eiland Phu Quoc, is de toeristen industrie zeer sterk in beweging. Er worden in hoog tempo veel nieuwe resorts en hotels gebouwd. Thankieu ligt prachtig, de huisjes zijn netjes, niet luxe, een schone badkamer in de openlucht. Het ontbijt is voor een drie sterren hotel eenvoudig. Het (strand)restaurant is geen topper. Maar je kunt via het strand naar goede andere restaurantjes.
Je kunt heerlijk aan het strand luieren maar ook uren wandelen. '
Rumping, Alkmaar
'Dit is een mooi eiland, we hebben hier een taxi gehuurt en naar de zuidkant van het eiland geweest met zijn mooie stranden bij Bai Soa de gevangenis Coconnootboom gevangenis en in het noordwesten ook mooie stranden en boswandeling rond Ganh Dau'

'Early check in' superiorklasse hotel Hanoi

Karin, Zoetermeer
'Een stadshotel midden in de oude wijk waar het allemaal gebeurt. Kamers van alle gemakken voorzien en heel erg vriendelijk personeel.
Het ontbijt was erg goed, zelfs croissants en chocoladebroodjes aanwezig.'
Tineke de Lange, Den Haag
'Geweldig leuk hotel met een vriendelijke en zeer professionele staf. Ruime kamers, verwarmd (heel fijn in de winter), schoon, leuk in het oude deel van de stad en toch rustig, heerlijk ontbijt en ook hun diners zijn aan te bevelen. Kortom, een aanrader. Wij zijn er nu al 5x geweest om te overnachten. Het voelt een beetje als thuiskomen (en zo werden we ook behandeld). Kregen zelfs een upgrade bij terugkeer! Prima manager, klantenbinding dus perfect!'
Ingrid Bogaerts, Mol - Belgie
'Dit hotel ligt in het midden van het oude stadscentrum. Het ligt wat verdoken tussen winkeltjes en restaurantjes. Het is een mooi kleinschalig hotel. De kamers zijn mooi verzorgd en er is een ruime nette badkamer. Het personeel is zeer vriendelijk en gedienstig en spreken allemaal redelijk goed engels. Het hotel ligt op wandelafstand van het Hoam Kiem Meer, het Waterpoppentheater en andere bezienswaardigheden.'
van Jaarsveld, Leerdam
'Bij aankomst kregen we gratis een grotere kamer met balkon. Het uitzicht was op de drukke straat, echt fantastisch. Gelukkig dubbelglas, dus geen overlast van het geluid van buiten.
Een goed hotel, midden in de oude wijk, gunstig gelegen t.o.v. bezienswaardigheden.'

'Early Check-in' middenklasse hotel Hanoi

Dick Korsman en Mirjam Quartel, Werkendam
'Het was heerlijk om na een lange reis direct in te kunnen checken bij het hotel.'
D,
'Het is fijn dat je kamer al gereed is als je vroeg aankomt na een lange reis, je kunt even uitrusten of opfrissen voordat je de stad gaat herkennen.'
Karin, Zoetermeer
'Een stadshotel midden in de oude wijk waar het allemaal gebeurt. Kamers van alle gemakken voorzien en heel erg vriendelijk personeel.
Het ontbijt was erg goed, zelfs croissants en chocoladebroodjes aanwezig.'
Tineke de Lange, Den Haag
'Geweldig leuk hotel met een vriendelijke en zeer professionele staf. Ruime kamers, verwarmd (heel fijn in de winter), schoon, leuk in het oude deel van de stad en toch rustig, heerlijk ontbijt en ook hun diners zijn aan te bevelen. Kortom, een aanrader. Wij zijn er nu al 5x geweest om te overnachten. Het voelt een beetje als thuiskomen (en zo werden we ook behandeld). Kregen zelfs een upgrade bij terugkeer! Prima manager, klantenbinding dus perfect!'
Ingrid Bogaerts, Mol - Belgie
'Dit hotel ligt in het midden van het oude stadscentrum. Het ligt wat verdoken tussen winkeltjes en restaurantjes. Het is een mooi kleinschalig hotel. De kamers zijn mooi verzorgd en er is een ruime nette badkamer. Het personeel is zeer vriendelijk en gedienstig en spreken allemaal redelijk goed engels. Het hotel ligt op wandelafstand van het Hoam Kiem Meer, het Waterpoppentheater en andere bezienswaardigheden.'
van Jaarsveld, Leerdam
'Bij aankomst kregen we gratis een grotere kamer met balkon. Het uitzicht was op de drukke straat, echt fantastisch. Gelukkig dubbelglas, dus geen overlast van het geluid van buiten.
Een goed hotel, midden in de oude wijk, gunstig gelegen t.o.v. bezienswaardigheden.'

3 dagen / 2 nachten stop-over Hong Kong

Roos Knijnenburg, Deurne
'Het hotel was prima en het personeel erg behulpzaam.
Wij bleken ook nog recht te hebben op een halve dagexcursie door de stad, die was leuk. Dan krijg je toch een beter beeld van de totale stad.
Al met al een aanrader om zonder al te grote jetleg aan te komen op de uiteindelijke bestemming

'
zwinkels, zandvoort
'altijd doen.
goed geregeld hotel was lekker centraal gelegen.
hebben vanuit het hotel een rondreis geboekt.
heel veel gezien.
'
anoniem
'Hong Kong is een must als je via daar vliegt om op je eindbestemming te geraken.
Het is super druk en tegelijk een paar kilometer verderop toch weer zeer rustig.
Het is een "grondgebied" van uitersten; van zeer dure winkels en restaurants tot spotgoedkope marktjes en eetstalletjes.
Hong Kong heeft een zeer goed openbaar vervoer (tram, metro, bus, ferry) zodat je gemakkelijk overal zelf naar toe kunt (een goede reisgids (boek)is hiervoor wel een aanrader.
Doen dus die stop-over als je de volgende keer Hong Kong passeert !'
Anna, IJsselstein
'Een aanrader! Hong Kong is de moeite waard om te bezichtigen. We hebben in een hotel op de 33ste verdieping geslapen. Het uitzicht was fantastisch.
Het openbaar vervoer is schoon, veilig en duidelijk dus we hebben veel gezien in korte tijd.'
anoniem
'3 dagen is te kort voor ons. Echt een hoogtepunt in een byzondere atmosfeer!!!'
Hans en Ria, Almere
'In 3 dagen krijg je een aardige indruk van Hong Kong. De eerste dag hebben we het openbaar vervoer uitgeprobeerd. Dat is perfect geregeld en erg goedkoop. We zijn toen kris kras door het centrum getrokken. De tweede dag met metro en bus naar het Po Lin klooster en de liggende Buddha en met de kabelbaan terug. Stanley bekeken en op dag 3 naar Victoria Peak. We hebben het idee dat we aardig wat van Hong Kong gezien hebben, maar er is nog veel meer te zien. Drie dagen is eigenlijk te kort.'
Petula, Volkel
'Een echte aanrader! In 3 dagen krijg je een prima indruk van de prachtige stad Hong Kong. Vervoer is uitstekend geregeld via alle eilanden. '
Berta S., Eindhoven
'Once every holiday is over. And there we were flying with all our experience, great memories to Hong Kong, after 2 fantastic weeks in Vietnam. So can there be anything better?? Well, believe me, Hong KOng was the best decision to visit. Though a bit problematic to find the right contact point at the airport, we finally arrived to our hotel. L''hotel Causeway Bay. 40 stories, we immediately found ourselves in a fantastic room on the 37th floor, just a floor under the roof terrace with a marvellous view, a swimming pool, sauna and a fitness gym. We watched the sun go down above the harbour from our window and enjoyed every moment of this buzzling, busy, hot ut simply easy-to-love city. Thank you CX and NRV! For all planning to take the trip to Vietnam, this is definitely the best must to do! '
anoniem
'Wij zijn erg blij dat wij voor de stop over in Hong Kong gekozen hadden. Hong Kong is een ontzettend mooie stad om een keer gezien te hebben. Wat een drukte! We vonden het ook fijn dat we niet meteen verder hoefden te reizen na de vlucht van 11 uur. Hebben even kunnen acclimatiseren. Vooral ''The Peak''in Hong Kong is zeker de moeite waard om te bezoeken.'
Nico Thomas, Spaubeek
'Hongkong is een zeer drukke en levendige stad met invloeden uit het oude China en van het oude Engeland als voormalige kolonie.Prima voor 2 of 3 dagen stopover. Wij deden alles per metro die zeer goedkoop is.Een bezoek aan de Man Mo tempel, Holywood street en de wijk Tim Tsa Tsui is zeer aan te bevelen. Ook een bezoek aan The Peak per treintje is een belevenis. De overtocht van Hongkong eiland naar Tim Tsa Tsui kun je als alternatief voor de metro ook per veerboot doen.'
Bart Haase, Arnhem
'Honh Kong moet je een keer bezogt hebben, de stad maakt veel indruk door de sky-line. In twee dagen kun je voldoende zien van de stad om een goede indruk te krijgen. Via websites hebben we een overzicht gemaakt wat we graag wilden zien en dat is gelukt. Het treintje naar de Piek is een must om daarna van een geweldig uitzicht te kunnen genieten. Ook de ferry, de avondmarkt in Temple street en de langste roltrap (achter elkaar) zijn een must. Veel gebruik gemaakt van de metro, deze is goedkoop en zeer efficient. Hotel Majestic is een zakenhotel wat een goede ligging heeft en een goed ontbijtbuffet. De stopover is een echte aanrader'
B. Haase, Arnhem
'Prima geregeld, na aankomst duurt de transfer naar het hotel ca. 30 min. Wij vonden L'hotel Causeway Bay niet gezellig maar alles wat je nodig hebt is op de kamer aanwezig en de ligging was goed en daar gaat het om als je maar zo kort in de stad bent. '
van Rest,
'De stop-over was goed geregeld. Met een bus werden wij van het vliegveld naar het hotel, L''hotel Causeway Bay Harbour View, gebracht. Een schitterend hotel.
Vanwege onze beperkte tijd hebben wij niet veel bezienswaardigheden bezocht. Wel hebben wij de stad goed kunnen bekijken. Erg leuk is het om naar een van de grote shopping malls (Times square) te gaan.
Een goedkope en leuke manier van vervoer is de tram. Je kan ook de ondergrondse nemen, maar dan zie je niks van de stad.
Een aanrader is de Peak Tram. Deze tram gaat in hoek van bijna 45 graden de berg op. Vanaf deze berg heb je een fantastisch uitzicht over de stad.
'
C.D.van Beek, Hoorn
'Ik ben redelijk bekend in H.K.,omdat Ik er 3 maal per jaar kom,dus ik vermaak mij heel goed in H.K..Bezoek de grote Boedha op Lantau en het Lin Po klooster.En ga uit in Lang Kwai Fong en.Wanchai.'
Alice Garritsen, Nuenen
'Super-de luxe hotel. We hadden een appartement met zitkamer met tv, slaapkamer met tv, badkamer met inloopdouche , bad, toilet en nog een eenaperte inloopdouche en toilet.Goed ontbijt, waarvan één dag gratis en de andere dag moesten we betalen.Personeel aan de receptie was niet erg vriendelijk. Wel leuk was dat we door Cathay Pacific een gratis rondrit door HongKong, inclusief naar de Peak, kregen aangeboden.'
leonoo, amsterdam
'Transfer was even zoeken, maar netjes. Hotel was ok, maar kamers erg klein. Je kan je koffer niet op normale wijze kwijt. Ontbijt beperkt (broodbeleg). dienstverlening niet erg vriendelijk. erg apart dat alleen tweede ochtend ontbijt inclusief. Wel zeer gunstige ligging tegen over de metro'
anoniem
'Prima manier om een bijzonder interessante stad te bezoeken, de highlights te bekijken en om te wennen aan het andere klimaat en het tijdsverschil. '
G.Kremers, Urmond
'Het City Garden hotel is klasse.Het ligt op 50 meter van de tramhalte, heeft een geweldig ontbijt en zeer vriendelijk personeel
'
J.P van der wolk, Huizen
'Wij vonden het heel fijn om de reis te kunnen onderbreken met een stopover in Hong Kong. De tijd was precies lang genoeg om de belangrijkste bezienswaardigheden van Hong Kong te bezoeken. Het City Garden hotel was een prima centraal gelegen hotel.'
P. van Rijswijk, Tilburg
'Aanrader voor iedereen. Leuk om in 3 dagen Hong Kong te bekijken. Drie dagen is genoeg en het openbaar vervoer is heel goed te doen. ( metro, ferry en tram )City Garden Hotel is prima gelegen ,vlakbij de metro. Ontbijt erg uitgebreid en wij kregen van Cathay Pacific zelfs een excursie aangeboden'
Fam. Kippersluis, Wijchen
'Een heel mooi hotel die goed centraal ligt met metro in de buurt waarmee je makkelijk kunt reizen in Hong Kong'

Saigon Phu Quoc Resort & Spa

Anja Jongejan, Lelystad
'Een mooi resort, meteen aan een mooi geel zandstrand. Tijdens ons verblijf was er veel regen. Ook konden wij niet in de zee zwemmen vanwege de sterke stroming. De laatste dag werd het beter en konden we toch nog lekker genieten van de zee. Het stadje Duong Dong is een leuk stadjes met twee leuke marktjes. De overdag met markt, waar verse vis en veel fruit en groenten worden verkocht. Alle locals gaan op hun brommer het marktje over en komen voor hun aankopen er ook niet van af. De avond markt is vooral op vis gericht. Je zoekt je eigen vis uit en wordt ter plekke bereid en kan je van heerlijke verse vis genieten. Het kijken erna is al bijzonder.'
rob en lia leegwater, tuitjenhorn
'Saigon is een heerlijk resort met goede kamers mooi zwembad lekkere ligbedden op het strand
Goed ontbijt alles heel schoon behalve de zee daar drijft vaak troep in
De stad is ook dicht bij, goed te belopen of te fietsen
Met een leuke nachtmarkt'
Gerard en Els van Gaalen, Purmerend
'Heerlijk om deze geweldige reis af te sluiten met het heerlijke eiland Phu Quoc, het Saigon Phu Quoc Resort was geweldig, we hadden met wat bijbetaling een huisje aan zee, gewekt te worden door de golfslag en elke dag die mooie zonsondergang!'

Pandanus Resort***

Alain & Ilona, Belgie
'Dit resort is zeker een aanrader. Een fantastisch groot hotel met hele prachtige tuinen en heel veel bloemen.
Een groot zwembad en direct aan het strand met alle nodige luxe. Zere mooie kamers, grote badkamer en terras waar het s avonds nog heerlijk vertoeven is voor slapengaan.
Ook een zeer uitgebreid en lekker ontbijt en heel vriendelijk en zeer gedienstig personeel.
Het enige minpuntje voor ons was dat het wat afgelegen is. Je hebt enkel 2 restaurantjes en 2 kleine winkeltjes aan de overkant. Gelukkig is er wel een shuttlebus die je om het uur naar het stadje brengt met de vele winkeltjes en restaurantjes.
Dit resort is fantastische afsluiter voor een paar daagjes na een toch wel vermoeiende reis maar ook niet voor langer want daarvoor is het, voor ons althans, een beetje te rustig.
'

Reisgedeelte Vietnam: Sapa, Bergstammen, Baaien, Mekong Delta

Maurice, Borne
'Het was een fantastische reis en wederom had NRV het in de puntjes geregeld, altijd stond de gids en chauffeur op tijd klaar en ook bij aankomst bij de hotels was alles bekenden verliep het inchecken perfect. Dus niks dan lof over NRV en de lokale organisatie. Voor ons maakt deze manier van reizen met zijn tweeën is zeer relax en kun je 100% genieten van al het moois dat Vietnam te bieden heeft. We willen NRV dan ook bedanken voor deze mooie reis en we zijn weer een hele mooie ervaring rijker.'
Anja Jongejan, Lelystad
'Met deze reis zie je alle highlights van Vietnam. Eerste kennismaking met de Vietnamese bewolking die voornamelijk op brommers rijden is in Hanoi. Leuke stad om ook zelf rond te lopen. Sapa met de rijstvelden en bergstammen was fantastisch om te zien! Had best wat langer mogen duren. Halong Bay was ook prachtig, maar ook erg toeristisch. De boottocht bij Ninh Binh was erg authentiek. Een oud vrouwtje en mannetje roeide ons door een mooi natuurgebied. De grotten van Phong Nga waren bijzonder. Eerst een tijd varen over de rivier en dan en dan een heel stuk door de grot. Het keizerlijk citadel in Hué, de Vinh Moc tunnels, het leuke stadjes Hoi An allemaal even mooi. Dan kom je in Mui Ne aan. Een super mooi resort waar je heerlijk tot rust komt. Heb je ook echt nodig. Toch nog uitstapjes gemaakt naar de rode en witte zandduinen en de fairy stream. De laatste etappe naar Ho Chi Minh. Na al het moois niet echt spectaculair. De Mekong Delta was een bijzondere ervaring. Het tempo van de reis lag soms wel wat hoog, op zijn Aziatisch. In korte tijd veel zien. Maar zeker de moeite waard!'
Ruddy Claes, Neerpelt
'De Vietnamreis is voor ons een prachtig reisverhaal geworden waarbij de altijd vriendelijke gidsen ons veel bijgeleerd hebben over de geschiedenis, natuur en cultuur van het land.
We reisden op een zeer afwisselende manier (met de auto, per trein, per boot, per fiets en te voet) door een prachtige natuur, maakten kennis met de plaatselijke bevolking, bezochten musea ... kortom alle facetten van het land kwamen aan bod.
Ook de accommodaties waar we verbleven waren zeer afwisselend en waren zeker hun sterren waard.
De plaatselijke restaurantjes serveerden overheerlijke en betaalbare gerechten.
Voor onze manier van reizen was het zeker één van de toppers.'
Tom en Mieke van Deutekom, Bemmel
'Wij hebben een schitterende reis gemaakt naar Voetnam.
Wij vonden, dat alles prima was geregeld en de afspraken ook uitstekend werden nagekomen.
Het reizen met een z''n tweeen is wederom prima verlopen en alles klopte gewoon.
Prima hotels en uitstekende gidsen en chauffeurs, kortom wij zijn zeer tevreden'
Ter Meer, Waddinxveen
'Mooie reis. Prima hotels. Goede gidsen en chauffeurs. Lokale organisatie ook OK.
'
Bill Admiraal, Amstelveen
'Vietnam heeft ons aangenaam verrast. We zijn van Hanoi naar Ho Chi Min stad gereids. Het verschil tussen Noord en Zuid is voelbaar en het land verkeert in ee politieke spagaat. De natuur is soms overweldigend mooi en de mensen zijn vriendelijk en geinteresseerd als je de tijd voor ze neemt. Een bijzondere ervaring was de kennsimaking met de Mhong stam. Nadat we van de route zijn afgeweken en in hun dorp kwamen, voelde het alsof we van een andere planeet kwamen. Het hele dorp was uitgelopen en wilde ons aanraken. De nacht doorbrengen in een paalwoning en wakker worden met de geluiden en de geuren van de natuur was bijna een spirtuele ervaring. Ik kan iedereen aanraden vooral het noorden van Vietnam te bezoeken en af te sluiten met een boottocht naar Halong Bay. Wij hebben van elke dag genoten en de organisatie was perfect!'
B.Mooi, Arnhem
'Dit is een prachtige,goed georganiseerde reis. Prima begeleiding,veel gezien. Veel afwisseling in de reis. Zou zo weer voor NRV reizen kiezen'
Janneke en Fred,
'Het excursieprogramma is heel goed samengesteld.
Het is ook echt genieten. In Hoi-An hebben we gebruik gemaakt van onze 2 vrije dagen door fietsen te huren en o.a ''s morgens vroeg om 5uur!! naar de vismarkt te gaan. En bij de Japanse brug loopt dan nog geen toerist en kan je mooie foto''s maken. '
Henk en Gea, Lekkum
'Mooie reis. Authentieke trip door het hedendaagse Vietnam. Leuk de verschillen tussen het noorden en zuiden. Vietnamese bevolking is nog niet echt gewend aan tourisme en gemmend aardig. Goede reisleiding en gidsen van de plaatselijke touroperator. Tipje, neem in Hoi AN het Ancient House Riverhotel,is iets duurder maar luxe je komt hier lekker tot rust. Als je er heen rijd denk je van waar kom ik, maar er is een shuttlebus die je naar het plaatsje brengt.'
John Broekhuis, Capelle aan den IJssel
'Mooi breed programma met veel variatie en op zijn tijd wat rust in het programma. We hebben land en bevolking leren kennen! '
Edith Eerhart, Lage Zwaluwe
'Een aanrader. Heel goe qua programma in elkaar gezet : een prima afwisseling gecreeërd tussen de drukte van de steden en de bezoeken aan het platteland. Als echte globetrotters hebben we zondermeer het gevoel meer gezien te hebben op deze reis dan de gemiddelde toerist die Vietnam bezoekt, hetgeen ook zeker te danken is aan de inventiviteit van de gidsen aldaar!'
Rie en Jacqueline Janssen, Panningen
'19 dagen op het gemak door Vietnam, Verlengd met 4 dagen Cambodja
Een super keuze om zo te reizen, 19 dagen Vietnam geeft een perfect beeld van Noord, Midden en Zuid Vietnam, grote verschillen van temperatuur, natuur straatbeeld en de mensen,
En de naam zegt het al, op het gemak, zo hebben wij het ook ervaren, het is alleen maar genieten ondanks al het reizen en vliegen, maar dankzij de perfecte organisatie van NRV hebben wij voor de vijfde keer een geweldige reis gemaakt, zonder enige problemen,
Een geweldig gastvrij mooi land om te reizen, afgesloten met vier dagen Cambodja.
Zeker aan te bevelen, gezien de schat die daar ligt, de Ankor, een pareltje,
Bij deze willen wij als ervaren NRV reizigers dan ook NRV uitroepen tot een
“VIJF STERREN REISORGANISATIE” omdat wij na vijf verre reizen nog nooit een enkele klacht hebben gehad over NRV……
Team van NRV, tot onze volgende reis.'
M. Derks, Mill
'een geweldig mooie reis met een grote verscheidenheid aan cultuur en landschappen.'

Vlucht Danang - Nha Trang, incl. transfers en overnachting

Uitgebreide reisverslagen

Vietnam in 21 dagen

08-09-2016

Vietnam waarom ? Het land was jarenlang middelpunt van het wereldnieuws. De bevolking werd het slachtoffer van de Koude Oorlog tussen Oost en West. De oorlog in Vietnam werd, mede door de rol van de media, onderdeel van wereldwijde protesten in de vorm van demonstraties, songs en publicaties. Hoe staat het land , ruim veertig jaar na de hereniging van Noord en Zuid, er nu voor ? In brochures w...

Privérondreis 17 dagen Vietnam, van Noord naar Zuid

18-01-2015

Na een tussenstop in Hong Kong, we vliegen heel comfortabel met Cathay Pacific, Komen we aan op de luchthaven van Hanoi, waar we opgewacht worden door de plaatselijke touroperator van Indochina Travel Services. Onze chauffeur brengt ons naar ons hotel, wat al een kunst op zich is in een land zonder verkeersregels met miljoenen brommertjes. Het hotel ligt in de wijk Old Quarter, gezellig , maar ...

Dagboek van onze reis naar en door Vietnam 2014

05-03-2014

...

21 dagen Hoogtepunten van Vietnam, een verslag via Facebook, februari 2014

05-02-2014

Hallo iedereen, wij (mijn vrouw Jeannette en ik) doen mee aan de 21-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam en we hebben vandaag net dag twee beleefd. Bij jullie is het nu nog vrijdag, maar wij zijn net de zaterdag al ingegaan. We zitten in Hanoi in hotel Maison d'Hanoi. Een klein maar wel zo gezellig hotel in de oude wijk. Deze wijk is erg druk, maar er is daardoor ook veel te beleven binnen...

21-daagse rondreis Parel van Indochina

28-06-2013

Na een lange vier en een half uur durende rit eindelijk aangekomen in Amsterdam Even de spullen afzetten in Hotel Avenue en dan op naar de Zeedijk waar we bij het maleis restaurant WAU op nr. 35 ( een echte must)onder het genot van Gulpener Neuburg genoten van een bloemlezing van saté. Alvast een goed begin van Azië. Buiten wachtte de Amsterdamse Moesson. ...

Op ’t gemak door Vietnam

04-04-2013

Na een lange reis komen we in de namiddag van dag 2 aan in Hanoi. Vooral de overstap in Kuala Lumpur valt ons wat zwaar, we moeten daar 4 uur wachten voordat we verder kunnen naar Hanoi. Achteraf was een extra nacht in Maleisië misschien toch een beter idee geweest, want na 12 uur vliegen slaat de vermoeidheid toe. Op het vliegveld van Hanoi worden we echter hartelijk welkom geheten door onze eer...

21-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

23-01-2013

24 deelnemers Reisleider Mao NRV en Singapore Airlines Op 23 januari om 7 uur per taxi naar Schiphol vertrokken. Tussenlanding in Singapore en na een stop van bijna 4 uur doorgevlogen naar Hanoi alwaar we opgewacht werden door reisleider Mao. De groep bestaat uit 24 deelnemers. Jongste is 40 en oudste 78....

Parel van Indochina 21 dagen prive rondreis door Vietnam

18-01-2013

Op het vliegveld worden we opgewacht door een tenger meisje dat een bord hoog houdt met onze namen erop. Na even miljoenen te hebben gepind (2.000.000 Vietnamese Dong = € 75 en dit is het maximale wat uit de automaat komt), volgen we Yue (uitspraak: hoewe) naar een auto met chauffeur. Ze vertelt dat het hotel 30 km ver is en dat we daar een uurtje over doen. Links en rechts worden we ingehaald doo...

Hoogtepunten van Vietnam

19-09-2012

De rij voor de douane was lang en het controleren van de paspoorten moest blijkbaar erg zorgvuldig gebeuren. De koffers lieten daarna nog eindeloos op zich wachten en wat opviel was dat er meer dozen dan koffers over de band aankwamen rollen. De Vietnamezen nemen van alles mee in het vliegtuig zoals bijvoorbeeld dozen vol fruit omdat het ergens anders goedkoper is. In de aankomsthal stond onze re...

21-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

22-03-2012

’s Ochtends om 6 uur rijdt de taxi voor om ons naar het station te brengen. We willen met de trein naar Schiphol, maar helaas is er een treinstoring rondom Amsterdam. De naar rijdt tot Leiden stappen we in die ene bus die de NS heeft ingezet. Gelukkig bereiken we Schiphol op tijd. Het vliegtuig (777-200) van Singapore Airlines vertrekt netjes op tijd om half 11. Het vliegtuig is voor 2/3 vol. Wij...

21 daagse groepsreis naar Vietnam

09-03-2012

Op dag 1 vertrokken wij van Amsterdam naar Hanoi met een tussenstop in Singapore. Het was een reis zonder problemen in Singapore hadden wij tijd genoeg om over te stappen....

21 daagse groepsreis Hoogtepunten van Vietnam

10-12-2011

Om 7.15 ’s morgens met shuttlebus naar Schiphol gereden. Ik was die dag jarig maar dit schoot ons pas te binnen toen we rustig op de luchthaven zaten te wachten. Om 10.45 gingen we de lucht in met Singapore Airlines, een fijne vlucht, Peter had een longlegchair die we dankzij de instructie uit de NRV brochure hadden besproken. 11,5 uur later zijn we in Singapore aangekomen en na 3 uur wachten in 2...

21 daagse rondreis hoogtepunten van Vietnam

24-09-2011

Eindelijk was het zover. Vandaag konden we digitaal inchecken voor het eerste gedeelte van onze reis naar Kuala Lumpur. Wij zijn Gerrit, Thea, Bertie, Mark en Patricia. Het inchecken ging in het begin wat moeilijk, maar met wat geduld lukte dat wel....

21-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

14-06-2011

We willen graag, als het hier hartje winter is, lekker naar de warmte gaan in Vietnam. Na een aantal reisgidsen te hebben bekeken valt ons op dat veel reizen vanaf Saigon naar Hanoi gaan. Omdat we na de rondreis naar een strand willen om lekker uit te rusten gaan we zoeken bij welke reisorganisatie dit mogelijk is. Op internet komen we uit bij NRV. We hebben nog nooit van NRV gehoord en we h...

21-daagse groepsreis Hoogtepunten van Vietnam

31-05-2011

Na maanden van aftellen en lezen van boeken over Vietnam is het dan eindelijk zo ver. Vandaag gaan we naar Vietnam. Bij de gate is de bewaking bezig met het trainen van een hond die explosieven moet zoeken. In dit geval hebben ze gelukkig een balletje genomen die verstopt wordt en door de hond opgespoord moet worden. Leuk om dat een keer te zien. We vertrekken 45 minuten te laat door een technisch...

21-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

14-03-2011

Donderdagmiddag 13 januari hebben we alsnog beslist om 's avonds te gaan rijden en een hotel te nemen op Schiphol. Dan hoeven we niet voor dag en dauw op te staan om naar Amsterdam te rijden. Om kwart voor 8 worden we gewekt door een sms’je wat binnenkomt. We hoeven pas om 13.00 te vliegen dus we draaien ons nog eens om. We zijn om 10.30u op schiphol en ja hoor het wachten gaat beginnen. We vliege...

Vietnam, zelf samengesteld

12-01-2011

Nou Cathay Pacific is niet slecht, maar no 1 blijven toch Malaysian Airlines en Singapore Airlines. We kwamen dus om 7 uur ’s morgens plaatselijke tijd aan in Hongkong en de overstap naar Hanoi was 12 uur later. Dus maar een citytour gedaan. Voor de restaurants een rij wachtenden. Gelukkig nog wel een goed restaurant gevonden, maar dat was Westers jammer genoeg. Hoewel: de fish and chips waren e...

21 dagen Hoogtepunten van Vietnam

03-01-2011

Cathay Pacific staat klaar op Schiphol om ons naar Hong Kong te brengen, zoals later blijkt, de thuisbasis van deze maatschappij. Het is eind september 2010. Nadat we met Kras 2 keer naar China en 2 keer naar Thailand waren geweest trok de prijs en het programma van NRV, waar we nog nooit van gehoord hadden, en we besloten om de gok maar eens te nemen. Achteraf niets dan lof het was een goede g...

Rondreis Vietnam 15 dagen Impressies van Zuid-Vietnam

25-10-2010

Onze reis kan eindelijk beginnen: individueel naar Vietnam. De 15-daagse privé-rondreis "Impressies van Vietnam" hadden we gekozen met een korte verlenging in een luxe strandhotel in Hoi An. Thuis hadden we al digitaal ingecheckt, dus we hoefden alleen nog maar de koffers af te geven bij de balie van Malaysia Airlines. Netjes op tijd vertrekt het vliegtuig en we hebben een prima vlucht In Kua...

21-daagse privérondreis Parel van Indochina

18-10-2010

Na een vliegreis van in totaal 15,5 uur, excl. 3,5 uur wachten op Kuala Lumpur, landen we vol verwachting op het vliegveld van Hanoi. We worden onmiddellijk met de communistische bureaucratie geconfronteerd. Tientallen douaniers, ondersteund door bijna evenzoveel chefs van dienst, bestuderen het ingevulde immigratieformulier; visum en paspoort gelijk een notaris een koopakte of belastinginspecteur...

21-daagse rondreis Parel van Indochina

02-08-2010

We zijn er en hebben er al een dag opzitten. Na een zeer lange vliegreis, met een overstaptijd in Kuala Lumpur van bijna 6 uur, zijn we op 7 april ’s middags in Hanoi aangekomen. We hebben een hotel midden in het oude centrum. Een authentiek en prachtig hotel. Er is van alles, maar het moet wel werken, zoals wi-fi. We gingen er direct op uit. Dat is wel even schrikken. Alles rijdt hier op...

21-daagse groepsreis Hoogtepunten van Vietnam

13-04-2010

De reis hebben wij gisteren afgerond en met een goed gevoel kijken wij terug naar Vietnam. Wat een cultuur verschillen! Hanoi is een zeer drukke stad. Overal is verkeer. Heel veel scooters en een paar auto's. Mensen eten voor hun winkeltje of woning. Alles zit buiten op hele kleine plastic krukjes en een grote pan waar in gekookt wordt. Veel noodlesoep en ook veel barbequestokjes worden geg...

21-daagse groepsreis Hoogtepunten Vietnam

09-10-2008

Na een vlucht van eerst 11 uur naar Hong Kong volgde nog 2 uurtjes naar Vietnam. Het is behoorlijk warm hier maar wij klagen niet want het is heerlijk. Een rit van 30 km (40 min) achter de rug in een luxe touringcar. Het hotel ziet er goed uit. Midden in Hanoi, een hele drukke stad. Zo te zien is er veel te zien, totaal anders dan Nederland, o.a bergen, platteland, heel veel water (o.a. de Rode ri...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam