Bergstammen van Sapa
Bergstammen van Sapa
Halong Bay
Halong Bay
Grotten van Phong Nha
Grotten van Phong Nha
Phan Thiet
Phan Thiet
Koloniaal Hoi An
Koloniaal Hoi An

Sapa, bergstammen, baaien en de Mekong Delta

Privéreis | 21 dagen v.a.
2861i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
09-12-2022
Reisduur
21dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Vroegboekkorting tot 250 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2023
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- De actie is geldig tot en met 20 december 2022

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2023
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- De actie is geldig tot en met 20 december 2022
Vroegboekkorting tot 250 ppi
Rondreizen > Rondreizen Vietnam > Privéreizen Vietnam > Sapa, bergstammen, baaien en de Mekong Delta
Overnachten op een jonk in fabelachtig Halong Bay
Het lokale leven in de Mekong Delta ontdekken per sampan
Bezoek aan de imposante Phong Nha grotten
Heerlijke stranddagen in Phan Thiet/Mui Ne
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan

Authentiek Vietnam

Deze rondreis neemt u mee naar minder bekende plaatsen in Vietnam en geeft een kijkje in de unieke levenswijze van diverse bergstammen. Bezoek lokale markten en laat u verwonderen door het assortiment. Er is een afwisseling van verschillende vervoersmiddelen, zo gaat u per trein naar Sapa, vaart u door Halong Bay en kunt u fietsen door Unesco’s Werelderfgoed Hoi An. Voordat u de Mekong Delta bezoekt heeft u eerst een paar ontspannen dagen op het strand van Phan Thiet/Mui Ne. Deze reis combineren met Cambodja? Kijk dan bij de extra opties!

"Een tot in de puntjes verzorgde reis waar we nog lang met heel veel genoegen aan zullen terugdenken. Wat een prachtig land en wat een fantastische mensen."

A.C.M. van Kampen

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Hanoi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Hanoi
Overnachting in het vliegtuig

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Hanoi

VN_AL_Hanoi_vrouw_manden_149016695
Aankomst in Hanoi
Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiging
Overnachting nabij het oude koloniale centrum van Hanoi

Vanuit het vliegtuigraampje ziet u al dat het grote Hanoi een miljoenenstad is. Op de luchthaven staat onze lokale vertegenwoordiger u al op te wachten. U rijdt direct naar uw hotel, nabij het oude koloniale centrum van de stad. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips! Vandaag geen druk programma, maar de rest van de dag vrij om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen. Kies ’s avonds voor één van de sfeervolle restaurants in het oude Franse stadscentrum. Dit alles op korte loopafstand van uw hotel!

DAG
03

Hanoi - Lao Cai

Hanoi
Stadstour Hanoi, incl. Mausoleum en Tempel van de Literatuur - -- Stadswandeling Frans-koloniaal stadscentrum
Tocht in traditionele riksja’s (ca. 1 uur)
Traditionele waterpoppenshow in het theater bijwonen
Nachttrein naar Lao Cai (22.00 – 06.30 uur)

In de ochtend wordt u door de Engelssprekende gids opgehaald en bezoekt u de mooiste plekjes van Hanoi. U ziet onder meer het complex van Ho Chi Minh met het mausoleum (de buitenkant), het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’ en de beroemde ‘One Pillar’ Pagode. Bekijk ook de bijzondere voorwerpen in het Women’s Museum, een interessant museum over de rol van vrouwen in de Vietnamese samenleving.

’s Middags bezoekt u de binnenplaatsen en wandelt u door de mooie tuinen van de bekende Tempel van de Literatuur. Ooit was dit de eerste universiteit van Vietnam. Hierna zal uw gids u meenemen voor een gezellige stadswandeling door het oude Frans-koloniale stadscentrum, langs het Hoan Kiem meer en naar de Ngoc Son tempel met de herkenbare rode brug. Verken de nauwe straatjes en zie hoe de inwoners hun ambachten uitoefenen in kleine boetieks langs de straat. U vindt deze bedrijvigheid vast bijzonder om te zien! Hierna stapt u in een traditionele riksja en rijdt u door de smalle straatjes en langs het meer. Als afsluiting gaat u naar een traditionele waterpoppenshow. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten. Een leuke dag en een goede eerste kennismaking met dit bijzondere land! Aan het einde van de dag wordt u naar het treinstation gebracht. Hier neemt u de nachttrein (22.00 – 06.30 uur) naar Lao Cai.

DAG
04

Lao Cai - Sapa

vn_al_sapa3.jpg
Aankomst Lao Cai
Wandelen door weelderige rijstvelden en langs traditionele Black Hmong-huizen
Bezoek aan het Ma Tra dorp
Rondstruinen over de lokale markt van Sapa
Eerste overnachting Sapa

Vroeg in de ochtend (ca. 06.20 uur) komt u aan in Lao Cai en rijdt u samen met uw Engelssprekende gids en chauffeur naar het bergstadje Sapa, waar u vandaag vele pittoreske dorpjes van bijzondere minderheden zult ontdekken in de Sapa Vallei. U beleeft het spraakmakende uitzicht over rijstterrassen, de traditionele bergstammen, lokale markten en andere favoriete trekpleisters heerlijk ongehaast. Afhankelijk van uw aankomsttijd in Lao Cai staat er een ontbijt voor u klaar in een lokaal restaurant of in uw hotel.

Na het ontbijt in uw hotel rijdt u naar Lao Chai. Hier stapt u uit voor een oogstrelende wandeltocht (circa 2 kilometer). U volgt de gids dwars door weelderige rijstvelden en langs traditionele Black Hmong-huizen. In het dorpje Ta Van ontmoet u even later het Giay-volk dat hier woont. Leuk om te zien hoe deze minderheid leeft. U ontdekt hoe de Giay hun land bewerken, bewondert hun klederdracht en merkt hoe afhankelijk ze zijn van hun waterbuffels, paarden, varkens en kippen. Hierna vervolgt u de wandeltocht naar het Giang Ta Chai dorpje. Uw gewone leven thuis voelt heerlijk ver weg – de betoverend mooie omgeving en levendige lokale cultuur van de Red Dao en andere etnische bergstammen die u tijdens dit deel van de wandeling ziet, zijn fascinerend. Uw chauffeur zal wachten bij het Giang Ta Chai dorpje om u weer veilig terug te brengen naar Sapa. In de namiddag bezoekt u het Ma Tra dorp en heeft u de tijd om de lokale markt van Sapa stad te ontdekken. Een bijzondere dag met bijzondere ontmoetingen!

DAG
05

Sapa - Lao Cai - Hanoi

meisje Sapa
Bezoek aan één van de kleurrijke regionale markten
Nachttrein naar Hanoi (21.10 – 05.22 uur)

Vandaag is een erg bijzondere dag. In de regio vinden diverse markten plaats waar de vele bergstammen bij elkaar komen om hun eigen handelswaar te verkopen. Sommigen stammen moeten vele uren, of zelfs dagen, lopen om bij de markt te komen. Op de markt zijn vele regionale producten te zien, kan men traditioneel geweven kleding kopen en kan men zelfs naar de kapper. Er is een heuse veemarkt, maar het is ook vooral een ontmoetingsplaats voor de lokale mannen en vrouwen.

Met uw gids en chauffeur vertrekt u al vroeg naar één van de lokale etnische markten (Cốc Ly, Can Cau of Bac Ha markt) om handwerk en andere producten van regionale bergstammen te bekijken. Misschien vindt u hier wel mooie souvenirs. U maakt samen met uw gids een korte wandeling naar een lokaal dorpje in de buurt waar hij u meer informatie zal geven over het dagelijks leven van de bergstammen evenals hun leefomgeving. De middag is ter vrije besteding. Aan het einde van dag wordt u teruggebracht naar het treinstation van Lao Cai voor de nachttrein (21.10 – 05.22 uur) terug naar Hanoi.

DAG
06

Hanoi - Halong Bay (ca. 177 km / 2-3 uur)

vn_al_halongbay2.jpg
Aankomst Hanoi en vertrek naar Halong Bay
Zeiltocht Halong Bay op traditionele jonk
Overnachting op de jonk in Halong Bay

Aangekomen in Hanoi wordt u naar uw hotel in Hanoi gebracht waar u kunt ontbijten en de eventuele achtergelaten bagage kunt ophalen. Vervolgens rijdt u verder voor een spectaculaire dag in Halong Bay; een bijzonder hoogtepunt van deze reis. In Halong Bay gaat u aan boord van een traditionele jonk, een oud Chinees schip, waarmee u een boottocht maakt door deze fabelachtige baai. U vaart langs uit zee oprijzende krijtsteenrotsen, idyllische kleine eilandjes en verlaten stranden. In de grillig gevormde rotsen ontdekt u verschillende grotten. Geen wonder dat deze baai op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Geniet ’s middags van een overheerlijke lunch met verse plaatselijke producten, die aan boord voor u wordt klaargemaakt. Bekijk de drijvende lokale vis-boerderijen en de talloze kleine eilanden waar we langs varen. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk: kajakken, een bezoek brengen aan een parelboerderij of een verfrissende duik maken (indien het weer het toelaat) in het helderblauwe water. U kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. In de avond krijgt u een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht door de ondergaande zon die de baai langzaam roze kleurt. Overnachting aan boord van de jonk.

DAG
07

Halong Bay - Ninh Binh (ca. 230 km / 5-6 uur)

vn_al_ninhbinh.jpg
Vertrek Halong Bay
Bezoek Hoa Lu
Rit door één van de mooiste gebieden van Vietnam
Overnachting Ninh Binh

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade. Onderweg geniet u nog één laatste keer van de indrukwekkende omgeving. Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten en rijdt u naar de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam: Hoa Lu. Hoa Lu was de hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Le Dynastie rond het jaar 1000. De stad is omringd door ruige krijtsteenrotsen en rivieren die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. Onderweg naar Hoa Lu maakt u nog een stop in het plaatsje Hai Phong, voor een korte sightseeing tour inclusief bezoek aan de Du Hang Pagoda en het indrukwekkende Operahuis met Franse invloeden. U rijdt een prachtige route langs rijstvelden op weg naar Ninh Binh, waar u overnacht.

DAG
08

Ninh Binh - Vinh (ca. 200 km / 4 uur)

Sampan
Sampan-boottocht door Tam Coc (ca. 2 uur)
Vertrek Ninh Binh
Tussenstop Ham Rong-brug
Overnachting Vinh

’s Ochtends na het ontbijt reist u wederom naar de historische stad Hoa Lu. Hier stapt u in een klein traditioneel roeibootje (sampan) voor een ontspannen boottocht door Tam Coc. Een schitterend gebied, dat ook wel ‘het Halong Bay op het vasteland’ wordt genoemd. De prachtige kalkstenen rots pieken die uit het landschap omhoog rijzen en de eindeloze spectaculaire rijstterrassen vormen een onbeschrijflijk plaatje. Laat u rustig over de smalle riviertjes peddelen en geniet van de imposante natuur, het mysterieuze moeras, de grotten waar u langs vaart en de buitengewoon vriendelijke bevolking langs de kant.

Eenmaal aan land reist u verder naar Vinh. Onderweg maakt u nog een stop bij de Phat Diem kathedraal. De architectuur van de kerk heeft kruising tussen Vietnamese en Europese invloeden. Vervolgens maakt u ook nog een stop bij de Ham Rong (Kaken van de Draak) Brug over de Ma-rivier. Deze brug is tijdens de Amerikaanse oorlog cruciaal geweest voor het transport van goederen en troepen. U overnacht in het plaatsje Vinh.

DAG
09

Vinh – Dong Hoi – Phong Nha (ca. 245 km / 4-5 uur)

Phong Nha Grot
Vertrek Vinh
Bezoek Phong Nha-grotten (Ke Bang Nationaal Park)
Overnachting Phong Nha

Vandaag rijdt u zuidwaarts en het dagelijks leven van het landelijke kustgebied trekt aan u voorbij. U ziet rijstvelden, dorpjes, zandduinen en de imposante Ngang Pass. In de middag bezoekt u de imposante Phong Nha-grotten in het Ke Bang Nationaal Park, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Laat u overweldigen! De Phong Nha-grotten zijn waarschijnlijk één van de mooiste en meest typerende voorbeelden van het complexe Karst-landschap in Zuidoost-Azië. Sommige behoren tot de grootste natuurlijke grotten ter wereld. U maakt een tocht van ongeveer 40 minuten over de rivier om bij de Uot-grot te komen, waarna u te voet verder zal gaan. Houdt er rekening mee dat niet elke grot even makkelijk bereikbaar is. Als de weersomstandigheden het toelaten bezichtigen we ook de Kho-grot. Na deze bijzondere activiteit keert u terug naar uw hotel in Phong Nha.

DAG
10

Phong Nha - Hué (ca. 166 km / 2-3 uur)

Thien Mu
Bezoek Hien Luong-brug over de Ben Hai Rivier
Vinh Moc-tunnels bezichtigen
Verboden Paarse Stad bezichtigen
Boottocht Parfum Rivier (Song Huong)
Overnachting in Hué

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Hué. Onderweg brengt u een bezoek aan de beroemde Hien Luong Brug over de Ben Hai Rivier die ooit de grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam vormde. Hierna bekijkt u waterputten, keukens, kamers en medische ruimtes van de indrukwekkende Vinh Moc-tunnels: een ondergronds tunnelnetwerk dat werd gebouwd als toevluchtsoord voor dorpsbewoners uit het noordelijke deel van de DMZ (Demilitarized Zone). Hier konden ze ontsnappen aan de intense Amerikaanse bombardementen.

In de middag komt u aan in Hué en bezoekt u de keizerlijke citadel, oftewel: de Verboden Stad, waar de keizer van de Nguyen Dynasty woonde in de 19e eeuw. Ook maakt u een boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode. Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. De Thien Mu Pagode (ook wel ‘Linh Mu’), is één van de oudste pagodes van Vietnam. Deze werd in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in 1963 in Ho Chi Minh City in brand stak. De avond is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan eten in de vele restaurantjes of struinen over de kleurrijke Dong Ba Markt; de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is!

DAG
11

Hué - Hoi An (ca. 125 km / 2-3 uur)

vn_al_hoian_straatje_152586782.jpg
Tocht over de Hai Van Pas (Wolkenpas)
Bezoek Cham historisch museum (Danang)
Stadswandeling Hoi An
Workshop traditionele lampionnen maken
Eerste overnachting Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje; Hoi An. Eerst bezoekt u de 19e-eeuwse tombe van Tu Duc. Opvallend dat de keizer het enorme mausoleum complex voor zijn dood (1885) gebruikte en elders begraven ligt. Ervaar de harmonie tussen de architectuur en het omringende landschap en stel u voor hoe Tu Duc uren doorbracht in het theehuis bij het water. Onderweg houdt u een korte pauze bij Lang Co, een vissersdorpje aan de kust. Hier heeft u de mogelijkheid naar het toilet te gaan en even de benen te strekken. Dan reist u verder over de Hai Van Pass (‘Wolkenpas’), met uitzicht over bergen, zee, idyllische strandjes en kleine dorpen. Wat een adembenemend mooie kustweg! Natuurlijk kunt u een fotostop maken. In Danang bezoekt u het Cham Museum. Bekijk de beeldhouwwerken en leer de mysterieuze Champa-cultuur kennen.

Na een tocht door de Marble Mountains, langs prachtige grotten en tempels, komt u in de loop van de dag aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadswandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen en u sluit de dag dan ook af in een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een leuk souvenir voor thuis! U verblijft de komende drie nachten in het bijzondere Hoi An.

DAG
12

Hoi An

Vrije dag
Dagje meedraaien bij de rijstboer (optionele excursie)
Bezoek oude Tempelcomplex van My Son (optionele excursie)
Zonsondergang aanschouwen op de Thu Bon Rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Hoi An

Hoi An is een ontspannen plaatsje, dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U heeft vandaag een vrije dag. Maak zeker gebruik van de gratis fiets die het hotel voor u beschikbaar stelt. Rijdt op eigen gelegenheid lekker naar het strand, maak een fietstocht door de rijstvelden en het platteland rond Hoi An, of bezoek nogmaals het historische centrum op de fiets. De plaatselijke bevolking is uiterst vriendelijk, u kunt rekenen op verrassende ontmoetingen!

Er zijn vanuit Hoi An verschillende optionele excursies mogelijk. Wat dacht u van een dagje meelopen op een lokale Vietnamese boerderij (optionele excursie)? Hierbij leert u alles over het verbouwen van rijst, werkt u een stukje mee op het platteland en maakt u kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. De dag begint gelijk goed met een tochtje op de rug van een waterbuffel! Op de boerderij leert u ook overheerlijke, krokante Vietnamese pannenkoeken maken. Uiteraard krijgt u daar een verkoelend drankje bij. U kunt vandaag ook een excursie maken naar de eeuwenoude tempels van My Son (optionele excursie) en de prachtige ruïnes bekijken uit de tijd van de Champa-dynastie, met invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme. Deze tempels, uit de 7e tot en met de 13e eeuw, zijn anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe zag in Vietnam. Of maak tijdens zonsondergang een boottocht op de Thu Bon Rivier. Aan u de keus, er is genoeg te doen. In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichtte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

DAG
13

Hoi An

vn_al_hoa_myson3.jpg
Vrije dag
Kookworkshop (optionele excursie)
Bezoek Thanh Dong Biologische Boerderij (optionele excursie)
Derde overnachting Hoi An

Vandaag heeft u nog een heerlijke dag die u zelf in kunt delen. Wilt u graag iets bijzonders meemaken, dan kunt u deelnemen aan één van de leuke en interessante activiteiten. Neem met (een internationale) groep deel aan een gezellige kookworkshop en komt meer te weten over de geheimen, geuren, smaakmakers en tradities van de Vietnamese keuken. Of maak een interessante tocht naar een lokaal dorp. U begint met een fietstocht van ongeveer 6 km. Onderweg stopt u bij de waterkokospalmen, rijstvelden en een garnaal- en visboerderij om meer te leren over de landbouw activiteiten in en rondom Hoi An. ‘s Avonds kunt u heerlijk rondlopen in de sfeervol verlichte straatjes met vele uitstekende restaurants. Geniet vanavond van uw laatste avond in Hoi An.

DAG
14

Hoi An – Danang – Binh Thuan/Phan Thiet

vn_al_phanthiet.jpg
Vrije dag in Hoi An
Avondtransfer naar treinstation in Danang
Nachttrein naar Binh Thuan/Phan Thiet ( 22.36 – 12.29 uur)

Vandaag kunt u nog een heerlijke dag genieten in Hoi An alvorens u naar het treinstation van Danang wordt gebracht. Hier vandaan vertrekt de nachttrein naar Binh Thuan (Phan Thiet) waar u de volgende dag aan zult komen.

DAG
15

Phan Thiet/Mui Ne

Strand Vietnam
Aankomst Binh Thuan
Transfer naar Phan Thiet/Mui Ne
Vrije middag
Eerste overnachting Phan Thiet/Mui Ne

Rond het middaguur komt u aan op het treinstation van Binh Thuan. Hier staat uw chauffeur u al op te wachten. Hij brengt u in ca. 45 minuten naar de badplaats Phan Thiet waar u zult verblijven aan het strand van Mui Ne. Hier heeft u de gelegenheid om te genieten van diverse restaurantjes, bars, winkeltjes en het prachtige strand, omzoomd met palmbomen. Mui Ne is ongeveer 10 kilometer lang. Aan het strand vindt u diverse resorts met aan de andere kant van de smalle kustweg diverse restaurantjes en barretjes. Phan Thiet is het naastgelegen vissersplaatsje dat vooral lokaal bekend is vanwege de goede vissaus die hier gemaakt wordt.

DAG
16

Phan Thiet/Mui Ne

vn_al_muine.jpg
Vrije dag Phan Thiet/Mui Ne
Adembenemende Fairly Stream (optionele excursie)
Tweede overnachting Phan Thiet

Vandaag een heerlijke vrije dag in Phan Thiet. U kunt op eigen gelegenheid Phan Thiet verkennen. Wilt u graag iets zien van de omgeving, dan kunt u deelnemen aan een optionele excursie. Kies bijvoorbeeld voor een excursie aan de Fairy Stream. Het is adembenemend mooi. U zult, samen met een gids, een wandeling maken door een ondiep beekje, tussen prachtige rotsformaties door. Het is heerlijk om uzelf op deze manier te verfrissen met het warme water tussen uw tenen door, genietend van de natuur. Tijdens de weg naar de Stream, stopt u bij een lokaal vissersdorpje voor meer informatie over de boerderij en hun manier van leven. Op de terugweg bezoekt u 2 zandduinen: de witte en gele duinen. Optioneel is het mogelijk om hier een jeepsafari te maken.

DAG
17

Phan Thiet/Mui Ne - Ho Chi Minh City (ca. 214 km / 4 uur)

vn_al_hochiminhcity2.jpg
Vertrek Phan Thiet
Stadstour Ho Chi Minh City
Eerste overnachting Ho Chi Minh City

Vandaag reist u via de kustroute naar het zuidelijker gelegen Ho Chi Minh City. Voor de hereniging van Vietnam in 1975 was Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Dit was vóór de hereniging van Vietnam de hoofdstad van Zuid-Vietnam. Inmiddels is de stad uitgegroeid tot een moderne metropool.

In de middag maakt u een stadstour door Ho Chi Minh City, waarbij u een bezoek brengt aan het Herenigingspaleis, wat nu een museum is. Daarnaast zullen ook de Notre Dame-kathedraal, het Opera House en het oude koloniale postkantoor aan bod komen tijdens deze indrukwekkende tour. Misschien wilt u bij het postkantoor wel een kaartje versturen naar de thuisblijvers. Bezichtig ook het Oorlogsmuseum en ervaar de hevige geschiedenis en de propaganda van de Vietnamoorlog. De beelden in het museum geven een schokkende kijk op deze periode en de gidsen vertellen vaak over hun persoonlijke ervaringen. Een indrukwekkend bezoek! Geniet ’s avonds op eigen gelegenheid van een diner in één van de vele leuke restaurants in de stad.

DAG
18

Ho Chi Minh City

vn_al_cuchi.jpg
Vrije dag
Tay Ninh (kennismaken met de Cao Dai-religie) en bezoek Cu Chi Tunnels (optionele excursies)
Tweede overnachting in Ho Chi Minh City

Prettig dat u nog een hele vrije dag in Ho Chi Minh kunt beleven. Ontspan eventueel uitgebreid in het hotel en kom bij van de vele reisindrukken tot nu toe. Als u wilt bezoekt u later op eigen gelegenheid enkele highlights of mooie verborgen plekken. Of ga winkelen in Dong Khoi Street – de belangrijkste en meest bruisende winkelstraat van Ho Chi Minh. Op deze statige boulevard met bomen en Frans-koloniale gebouwen waan je je bijna in Europa. De sfeer is duidelijk minder Vietnamees dan op andere plekken. Naast souvenirwinkels met lakwerk en zijde, stijlvolle koffiebars en restaurants, vind je hier vooral chique boetieks en moderne shoppingmalls met exclusieve merkkleding en juwelen. Winkelt u ook graag minder luxe, bezoek dan de nabijgelegen overdekte markt Ben Than: een geliefd adres voor leuke koopjes en typisch Vietnamese producten. Moe van het onderhandelen? Bij een van de eetstalletjes binnen in de markt bestelt u misschien wel een frisse fruitsap of een geurige lokale lekkernij.

Bent u geïnteresseerd in het roerige oorlogsverleden van Vietnam, maak dan zeker een indrukwekkende (optionele) excursie naar de beruchte Cu Chi-tunnels. Eerst bezoekt u Tay Ninh, de bakermat van het Cao Dai-geloof – een unieke religie die elementen van verschillende godsdiensten in zich verenigt. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Cu Chi-tunnels, van waaruit de Vietcong verrassingsaanvallen uitvoerde op de Amerikaanse troepen. Neem de tijd om de beroemde tunnels te bekijken en maak u een voorstelling van het ingenieuze netwerk (250 kilometer) waar ze deel van uitmaakten en dat ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes met elkaar verbond. Verken Ho Chi Minh ’s avonds op eigen gelegenheid en geniet van het actieve straatleven.

DAG
19

Ho Chi Minh City – Mekong Delta – Ho Chi Minh City (ca. 223 km / 4-5 uur)

vn_al_mekongdrijvende markt.jpg
Vertrek Ho Chi Minh City
Boottocht Mekong Delta in traditionele sampan (Cai Be)
Lunch in het eeuwenoude Ut Kiet huis
Derde overnachting Ho Chi Minh City

U wordt in uw hotel opgehaald door uw chauffeur en verlaat Ho Chi Minh City om naar Cai Thia te rijden. Deze plaats ligt midden in de Mekong Delta; een zeer vruchtbaar gebied, prachtig begroeid en intens groen. Het zal u daarom ook niet verbazen dat hier ongeveer de helft van alle landbouwproducten van Vietnam vandaan komt. U vindt hier vele plantages en rijstvelden, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land.
Aangekomen in Cai Thia stapt u op de fiets om de omgeving in de Mekong Delta te verkennen. Hier staat u oog in oog met het traditionele dagelijkse leven. Kinderen baden in de rivier, vrouwen wassen hier hun kleding en huizen hangen vervaarlijk scheef over de rand van de oever. Vervolgens gaat u aan boord van een lokale ferry en vaart u naar een klein fabriekje waar bakstenen nog met de hand gemaakt worden. De fietstocht eindigt bij het Ut Kiet House, één van de meest traditionele huizen in Vietnam omgeven door fruit- en bloementuinen. Hier geniet u van een heerlijke vers bereidde lunch.

In de middag gaat u aan boord van een traditionele sampan en vaart dwars door de Delta. Per roeibootje bezoekt u de tuin van Mr. Chin waar u kunt genieten van heerlijke verse soorten Vietnamees fruit begeleid door traditionele muziek uit deze regio. Vanuit Cai Be rijdt u weer terug naar Ho Chi Minh City.

DAG
20

Ho Chi Minh City - Amsterdam

vn_al_hochiminhcity.jpg
Vrije dag Ho Chi Minh City
Vertrek naar Amsterdam

Vandaag nog een lekkere vrije dag om de laatste inkopen te doen op de bedrijvige Binh Tay Markt of nog even heerlijk te gaan lunchen. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald om naar de luchthaven van Ho Chi Minh City te rijden voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
21

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

In de ochtend landt u weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis door Vietnam!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
25 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

13-01-2016

'Mooie reis. Prima hotels. Goede gidsen en chauffeurs. Lokale organisatie ook OK. '

Ter Meer, Waddinxveen

08-01-2016

'prima'

huub verberk,

21 dagen Sapa, bergstammen, baaien en de Mekong Delta: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
Vliegbelasting €26,45 (vanaf 1 januari 2023)

Inclusief

Ruimbagage
Nachttrein Hanoi – Lao Cai v.v. in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Nachttrein Danang – Binh Thuan/Phan Thiet in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Rondreis met privéchauffeur in airco-auto/minibus op dag 2 t/m 11, 14, 15, 17, 19 en 20
Engelssprekende gids op dag 2 dag t/m 11, 17 en 19
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Logeren op een traditionele jonk in de baai van Halong
Iedere dag ontbijt, waarvan op dag 15 een ontbijtpakket
Lunch op dag 6 en 19
Diner op dag 6
Uitgebreide stadstour door Hanoi incl. een tocht per traditionele riksja (fietstaxi) en bijwonen waterpoppenshow*
Oogstrelende wandeltocht in Sapa, met bezoek aan bergdorpjes en ontmoeting met het Giay-volk*
Bezoek aan een etnische markt in Sapa
Per traditionele jonk door de fabelachtige baai van Halong varen
Tocht per traditionele sampan door Tam Coc*
Bezoek Phat Diem kathedraal en de Ham Rong brug*
Bezoek aan de Phong Nha Grotten, inclusief een boottocht over één van de langste ondergrondse rivieren ter wereld*
Bezoek aan de grens van Noord- en Zuid-Vietnam, de DMZ en de Vinh Moc Tunnels*
Stadsbezoek aan Hué incl. boottocht over de Parfum Rivier, de Thien Mu Pagode, de Keizerlijke tombe van Tu Duc en de Verboden Stad*
Panorama route van Hué naar Hoi An via de Hai Van Pas incl. bezoek aan het Cham Museum en de Marble Mountains*
Stadswandeling door Hoi An met de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes, inclusief een lampionnen workshop*
Fiets tot beschikking in Hoi An
Uitgebreide stadstour door Ho Chi Minh City, incl. Reunification Paleis, Notre Dame Kathedraal, het Opera Huis, oude koloniale postkantoor en het indrukwekkende oorlogsmuseum*
Fietstocht door de Mekong Delta met bezoek aan lokale tuinen en fabriekjes
Tocht per traditionele sampan door de Mekong Delta
Strandverblijf in Phan Thiet/Mui Ne
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 60 p.p. (omgerekend ca. 1.536.921 VND p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
5 opties
Open+