Bergstammen van Sapa
Bergstammen van Sapa
Halong Bay
Halong Bay
Grotten van Phong Nha
Grotten van Phong Nha
Phan Thiet
Phan Thiet
Koloniaal Hoi An
Koloniaal Hoi An

Sapa, Bergstammen, Baaien en Mekong Delta

Privéreis | 21 dagen v.a.
2078i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-05-2019
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Maak kennis met de vriendelijke bewoners van Sapa
Aanschouw de zonsondergang in Halong Bay
Ontdek de schitterende grotten van Phong Nha
Heerlijke stranddagen in Phan Tiet/Mui Ne

Authentiek Vietnam

Deze rondreis neemt u mee naar minder bekende plaatsen in Vietnam en geeft een kijkje in de unieke levenswijze van diverse bergstammen. Bezoek lokale markten en laat u verwonderen door het assortiment. Er is een afwisseling van verschillende vervoersmiddelen, zo gaat u per trein naar Sapa, vaart u door Halong Bay en kunt u fietsen door Unesco’s Werelderfgoed Hoi An. Voordat u de Mekong Delta bezoekt heeft u eerst een paar ontspannen dagen op het strand van Phan Thiet/Mui Ne. Deze reis combineren met Cambodja? Kijk dan bij de extra opties!

"Mooi breed programma met veel variatie en op zijn tijd wat rust in het programma. We hebben land en bevolking leren kennen!"

John Broekhuis uit Capelle aan den IJssel

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Hanoi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Hanoi
Overnachting in het vliegtuig

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Hanoi

VN_AL_Hanoi_vrouw_manden_149016695
Vrije middag
Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiging
Eerste overnachting koloniale centrum Hanoi

Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht middenin de oude koloniale wijk. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips! De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis en wennen aan het klimaat. U kunt gemakkelijk op eigen gelegenheid het gebied rond het Hoan Kiem Meer evenals het zeer karakteristieke Franse Kwartier bezoeken met de vele winkeltjes en restaurantjes. Dit alles op korte loopafstand van uw hotel!

DAG
03

Hanoi - Lao Cai

Hanoi
Stadstour Hanoi, incl. Mausoleum en Tempel van de Literatuur
Stadswandeling Frans-koloniaal stadscentrum
Tocht in een traditionele riksja
Bezoek waterpoppenshow
Nachttrein naar Lao Cai

In de ochtend wordt u door een Engelssprekende gids opgehaald en bezoekt u de mooiste plekjes van Hanoi. Hanoi is een vriendelijke stad en middels een wandeling en tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden. De dag begint bij de Tempel van de Literatuur, daterend uit het jaar 1070 en de 1e universiteit van Vietnam. Het prachtige complex heeft 5 ommuurde binnenplaatsen en mooie, goed onderhouden tuinen. U bezoekt het complex van Ho Chi Minh met het mausoleum, dat nog honderden pelgrims per dag trekt. U ziet het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’, de beroemde ‘One Pillar’ Pagode en de Tran Quoc Pagode. In de middag gaat u met uw gids het oude Franse kwartier verkennen. U loopt langs bijzondere plekken met intrigerende verhalen waarna u in een authentieke cyclo stapt. Samen met de altijd vrolijke bestuurder rijdt u door de oude wijk van de gilden, waar u ziet hoe de inwoners hun ambachten in hun kleine boutiques langs de straat vervaardigen. U sluit de dag af in één van de theaters van Hanoi langs het meer, waar u een traditionele waterpoppenshow bijwoont. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten.

In de avond wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht, waar u aan boord stapt van de nachttrein naar Lao Cai. Hier slaapt u in een 4-persoons couchette. De trein is comfortabel en netjes, met zachte bedden en airconditioning.

DAG
04

Lao Cai - Sapa

vn_al_sapa3.jpg
- Aankomst Lao Cai
Spectaculaire wandeling door rijstterrassen en door lokale dorpen
Bezoek aan het Cat Cat dorp
Rondstruinen over de lokale markt van Sapa
Eerste overnachting Sapa

In de ochtend komt u aan in Lao Cai en rijdt u samen met uw Engelssprekende gids en chauffeur naar het bergstadje Sapa, waar u vandaag vele pittoreske dorpjes van bijzondere minderheden zult ontdekken in de Sapa Vallei. Na het ontbijt in uw hotel rijdt u naar Lao Chai en maakt een spectaculaire wandeling van ca. 2 km door rijstvelden, langs traditionele Black Hmong huizen alvorens u verder loopt naar het Ta Van Dorp (ca. 2 km). Via de Giay minderheid loopt u naar het Giang Ta Chai dorpje. Dit deel van de reis is fascinerend vanwege de prachtige landschappen en levendige cultuur van de minderheden, zoals die van de Red Dao. Uw chauffeur zal wachten bij het Giang Ta Chai dorpje om u weer terug te brengen naar Sapa.

In de namiddag bezoekt u het Cat Cat dorp en de rest van de middag kunt u de lokale markt van Sapa Stad ontdekken. In sommige gevallen kan het voorkomen dat deze markt gesloten is, bijvoorbeeld tijdens feestdagen en/of slecht weer. Komt dit voor tijdens uw reis, niet getreurd. Dan maakt u een indrukwekkende wandeling naar het etnische dorp Sa Seng. Bereid u dan voor op een vrij inspannende, schitterende 2 uur durende klim over een rotsachtig pad. Pauzeer af en toe en geniet van het fenomenale uitzicht. Prachtig hoe de smalle vallei twee hoge bergruggen scheidt. Sa Seng is een echt Hmong-dorp. Bijzonder dat deze minderheid zijn nomadische bestaan pas vrij kort geleden inruilde voor een permanente verblijfplaats. Een intensieve dag vol bijzondere ontmoetingen!

DAG
05

Sapa - Lao Cai - Hanoi

VN_AL_HALONG2
Uniek bezoek aan één van de kleurrijke regionale markten
Terugreis naar Lao Cai
Nachttrein naar Hanoi

Vandaag is een erg bijzondere dag. In de regio vinden diverse markten plaats waar de vele bergstammen bij elkaar komen om hun eigen handelswaar te verkopen. Sommigen stammen moeten vele uren, of zelfs dagen, lopen om bij de markt te komen. Op de markt zijn vele regionale producten te zien, kan men traditioneel geweven kleding kopen en kan men zelfs naar de kapper. Er is een heuse veemarkt, maar het is ook vooral een ontmoetingsplaats voor de lokale mannen en vrouwen. U zult met uw gids en chauffeur al vroeg vertrekken naar de plek waar op deze dag de markt plaatsvindt. Geniet van kleurrijke klederdracht en de verkoop van handwerk en lokale producten. U maakt samen met uw gids een korte wandeling naar een lokaal dorpje in de buurt waar hij u meer informatie zal geven over het dagelijks leven van de bergstammen evenals hun leefomgeving. U rijdt verder naar het treinstation van Lao Cai voor de nachttrein terug naar Hanoi.

DAG
06

Hanoi - Halong Bay

vn_al_halongbay2.jpg
Aankomst Hanoi en vertrek naar Halong Bay
Zeiltocht Halong Bay op traditionele jonk
Overnachting op de jonk in Halong Bay

Na aankomst in Hanoi volgt de transfer naar uw hotel en heeft u tijd om te ontbijten. Vervolgens wordt u naar de beroemde Halong Bay gebracht, deze is niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
U gaat aan boord van een traditionele jonk, een oud Chinees zeilschip, waarop u zult overnachten in een 2-persoonshut met eigen badkamer én prachtig uitzicht over de baai. In de baai vindt u krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes, verlaten stranden maar ook vele grotten. Aan boord wordt een overheerlijke verse lunch geserveerd. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk: kajakken, een verfrissende duik maar u kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. In de avond krijgt u een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht door de ondergaande zon.

DAG
07

Halong Bay - Ninh Binh

vn_al_ninhbinh.jpg
Vertrek Halong Bay
Bezoek Hoa Lu
Rit door één van de mooiste gebieden van Vietnam
Overnachting Ninh Binh

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade waarbij onderweg een aantal fascinerende grotten worden bezocht met prachtig uitzicht over de baai. De grotten hebben verlichte paden en uw gids zal alles vertellen over deze grotten. Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten en rijdt u via Hao Lu en het weversdorpje Thai Binh, naar Ninh Binh. Hoa Lu was de hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Le Dynastie rond het jaar 1000. De stad is omringd door ruige krijtsteenrotsen en rivieren die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. U rijdt een prachtige route langs rijst- en tabaksplantages. U overnacht in Ninh Binh.

DAG
08

Ninh Binh - Vinh

VN_AL_MAICHAU
Sampan-boottocht door het Van Long Nature Reserve
Vertrek Ninh Binh
Tussenstop Ham Rong-brug
Overnachting Vinh

Na het ontbijt stapt u in een traditionele sampan waarmee u een ontspannen boottocht maakt door het Van Long Nature Reserve. Rustig vaart u door een prachtig gebied, dat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd, omdat ook hier kalkstenen rots pieken steil uit het landschap omhoog rijzen, aangevuld met felgroene rijstvelden. U wordt rustig over smalle riviertjes gepeddeld en geniet van de imposante natuur, vaar door grotten en geniet van de allervriendelijkste bevolking langs de kant.
Eenmaal aan land reist u verder naar Vinh. Onderweg maakt u nog een stop bij de Ham Rong Brug welke zeer belangrijk is geweest in de oorlog tegen de Amerikanen. U overnacht in het plaatsje Vinh.

DAG
09

Vinh - Phong Nha

Phong Nha Grot
Vertrek Vinh
Reis over de Ngang Pass
Bezoek Phong Nha-grotten (Ke Bang Nationaal Park)
Overnachting Phong Nha

Vandaag rijdt u zuidwaarts en het dagelijks leven van het landelijke kustgebied trekt aan u voorbij. U ziet rijstvelden, dorpjes, zandduinen en de imposante Ngang Pass. Onderweg bezoekt u de imposante Phong Nha Grotten, in het Ke Bang Nationaal Park, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De Phong Nga Grotten zijn waarschijnlijk één van de mooiste en meest opvallende voorbeelden van het complexe Karst landschap in Zuidoost-Azië. Het herbergt een aantal van de grootste natuurlijke grotten ter wereld. Maak een reis van ongeveer 40 minuten over de rivier vóór het bereiken van UOT grot. Als de weersomstandigheden het toelaten brengen we ook een bezoek aan de Kho Grot. Overnachting in Phong Nha.

DAG
10

Phong Nha - Hué

vn_al_hué.jpg
Vertrek Phong Nha
Bezoek Hien Luong-brug
Vinh Moc-tunnels bezichtigen
Verboden Paarse Stad bezichtigen
Bezoek Thien Mu Pagode en tombe van keizer Tu Doc
Boottocht Parfum Rivier
Eerste overnachting Hué

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Hué. Onderweg brengt u een bezoek aan de beroemde Hien Luong Brug over de Ben Hai Rivier die ooit de grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam vormde. Gevolgd door het bezoek van Vinh Moc Tunnels. Een ondergronds tunnelnetwerk uit de inclusief diverse dorpjes aan het noordelijke deel van de DMZ (Demilitarized Zone).

In de middag komt u aan in Hué en bezoekt u de keizerlijke citadel, oftewel: de Verboden Stad, waar de keizer van de Nguyen Dynasty woonde in de 19e eeuw. Ook maakt u een boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode. Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. De Thien Mu Pagode staat ook wel bekend als Linh Mu en is gebouwd op de plaats van een oude Cham tempel. Thien Mu had in de eerste helft van de vorige eeuw al de naam een broeinest te zijn van boeddhistisch verzet tegen het koloniale regime, maar werd in 1963 in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in Ho Chi Minh City in brand stak. De monnik was in zijn grijsblauwe Austin naar Ho Chi Minh City gereden waardoor juist deze auto een ereplaats heeft gekregen vlak achter de pagode. Het opvallendste onderdeel van het complex is de achthoekige, zeven verdiepingen tellende, bakstenen stoepa. Deze is kort na 1840 gebouwd in opdracht van keizer Thieu Tri en elke verdieping vertegenwoordigt één van de incarnaties van Boeddha op aarde.

De avond is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan eten in de vele restaurantjes of struinen over de kleurrijke Dong Ba Markt; de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is!

DAG
11

Hué - Hoi An

vn_al_hoian_straatje_152586782.jpg
Vertrek Hué
Tocht over de Hai Van Pas (Wolkenpas)
Bezoek Cham historisch museum (Danang)
Stadswandeling Hoi An
Workshop traditionele lampionnen maken
Eerste overnachting Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje; Hoi An. U bezoekt een traditioneel vissersdorp waarna de weg ons voert over de Hai Van Pas. Deze pas wordt ook wel de Wolkenpas genoemd. Onderweg zult u genieten van spectaculaire vergezichten over de bergen, de zee, idyllische strandjes en kleine dorpjes. U bezoekt het Cham Historisch Museum in Danang met oude opgravingen uit het Champa tijdperk, waarna u door de Marble Mountains rijdt. In de loop van de dag komen we aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadwandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen en u sluit de dag dan ook af in een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een leuk souvenir voor thuis! U verblijft de komende drie nachten in het bijzondere Hoi An.

DAG
12

Hoi An

VN_AL_HOIAN2
Vrije dag
Beschikking over een fiets
Overnachting Hoi An

Vandaag kunt u geheel naar wens invullen. Hoi An is een heerlijk plaatsje dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De locatie aan zee en de rivier heeft ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke handelshaven werd van 15e tot de 19e eeuw waardoor er nog vele bijzondere oude koloniale gebouwen dateren uit deze tijd. Het plaatsje heeft honderden beschermde huizen, pagodes en overige bouwwerken. Ook ligt Hoi An in een prachtige omgeving dat zeer verschillend is van Noord-Vietnam. Vandaag heeft u de beschikking over een fiets, zodat u gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt genieten van de prachtige omgeving, nogmaals de mooie binnenstad kunt bezoeken of naar het tropische strand kunt gaan. Een heerlijke ervaring vol verrassende ontmoetingen!

In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichtte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

DAG
13

Hoi An

vn_al_hoa_myson3.jpg
Vrije dag Hoi An
Beschikking over een fiets
Bezoek tempels van My Son (optionele excursie)
Overnachting Hoi An

Nog een vrije dag in Hoi An. U kunt er voor kiezen er weer met de fiets op uit te gaan, maar u kunt ook een optionele excursie boeken. Zo kunt u een bijzondere excursie maken naar de oude tempel van My Son, ca. 40 kilometer ten zuidwesten van Hoi An. Tussen dichtbeboste heuvels, waar de Kattentandberg boven uitsteekt, ligt het My Son heiligdom dat dateert uit de 4e tot 13e eeuw voor Christus. In die periode ontwikkelde zich bij de kust van het hedendaagse Vietnam een unieke cultuur, die zijn spirituele oorsprong vond in het Indisch hindoeïsme. Hier vormde zich de religieuze en politieke hoofdstad van het Champa Koninkrijk. Dit bijzondere complex heeft terecht een plek veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook kunt u een excursie maken waarbij u alles leert over het verbouwen van rijst van het begin tot het eind, u werkt een stukje mee op het platteland en maakt kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. Maar u begint de dag met een tocht op een waterbuffel! Op de boerderij leert u overheerlijke en krokante Vietnamese pannenkoeken maken, uiteraard met een verkoelend drankje.

DAG
14

Hoi An - Phan Thiet

vn_al_phanthiet.jpg
Heerlijke vrije ochtend in Hoi An
Transfer naar Danang
Nachttrein naar Phan Thiet

Vandaag kunt u nog een heerlijke dag genieten in Hoi An alvorens u naar het treinstation van Danang wordt gebracht. Hier vandaan vertrekt de nachttrein naar Phan Thiet waar u de volgende ochtend aan zult komen. U slaapt in een vierpersoonscouchette.

DAG
15

Phan Thiet/Mui Ne

VN_AL_MEKONG
Aankomst Phan Thiet
Vrije dag
Eerste overnachting Phan Thiet

In de ochtend komt u aan op het treinstation van Phan Thiet en staat uw chauffeur al op u te wachten. Hij brengt u naar de badplaats Phan Thiet waar u zult verblijven aan het strand van Mui Ne. Hier heeft u de gelegenheid om te genieten van diverse restaurantjes, bars, winkeltjes en het prachtige strand, omzoomd met palmbomen. Mui Ne is ongeveer 10 kilometer lang. Aan het strand vindt u diverse resorts met aan de andere kant van de smalle kustweg diverse restaurantjes en barretjes. Phan Thiet is het naastgelegen vissersplaatsje dat vooral lokaal bekend is vanwege de goede vissaus die hier gemaakt wordt. Vissaus is één van de belangrijkere ingrediënten van de Vietnamese keuken en in Phan Thiet wordt dan ook ongeveer 16 tot 17 miljoen liter per jaar van deze saus geproduceerd! De rest van de dag is ter vrije besteding.

DAG
16

Phan Thiet/Mui Ne

vn_al_muine.jpg
Vrije dag
Bezoek zandduinen en lokale markt Phan Thiet (optionele excursie)
Natuurwandeling in de omgeving (optionele excursie)
Tweede overnachting Phan Thiet

Vandaag nog een heerlijke vrije dag om de reeds opgedane indrukken te verwerken in een hangmat, strandbedje aan het zwembad of luierend op het strand. Ook kunt u diverse optionele excursies maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de naastgelegen zandduinen en de lokale markt van Phan Thiet, maar ook een bijzondere wandeling maken door een zacht stromend beekje in een beeldschone omgeving. Heerlijke verkoelend op een warme tropische dag!

DAG
17

Phan Thiet/Mui Ne - Ho Chi Minh City

vn_al_hochiminhcity2.jpg
Vertrek Phan Thiet
Stadstour Ho Chi Minh City
Eerste overnachting Ho Chi Minh City

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en rijdt u naar Ho Chi Minh City. Voor de hereniging van Vietnam in 1975 was Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, de hoofdstad van Zuid-Vietnam. Een stad dat nu is uitgegroeid tot een heuse moderne metropool. In de middag maakt u samen met uw gids een stadstour waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Notre Dame Kathedraal, het stadhuis, het Opera House en het oude koloniale postkantoor, waar u direct een vakantiekaartje kunt versturen naar de thuisblijvers! Ook bezoekt u het indrukwekkende Oorlogsmuseum, waar u kennismaakt met de hevige geschiedenis en de propaganda van de Vietnamoorlog.

DAG
18

Ho Chi Minh City /Cu Chi Tunnels

vn_al_cuchi.jpg
Vrije dag
Excursie Cu Chi-tunnels (optionele excursie)
Tweede overnachting Ho Chi Minh City

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid deze dynamische stad verkennen. Ook kunt u een fascinerende optionele excursie boeken naar de beruchte Cu Chi Tunnels. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt allereerst naar het plaatsje Tay Ninh, het centrum van Cao Dai, waar de bevolking een uniek geloof heeft die elementen van verschillende andere godsdiensten in zich verenigt. Hier vindt rond het middaguur vaak een bijzondere ceremonie plaats waaraan u deel kunt nemen. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Cu Chi tunnels, welke dateren uit de Vietcong Tijd. Een beroemd stelsel van tunnels van waaruit de Vietcong de Amerikaanse troepen bestreed. De tunnels waren tijdens de oorlog onderdeel van een ingenieus netwerk van ca. 250 kilometer met ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

DAG
19

Ho Chi Minh City /Mekong Delta

vn_al_mekongdrijvende markt.jpg
Vertrek Ho Chi Minh City
Boottocht Mekong Delta in traditionele sampan (Cai Be)
Lunch in het eeuwenoude Ut Kiet huis
Derde overnachting Ho Chi Minh City

U wordt in uw hotel opgehaald door uw chauffeur en verlaat Ho Chi Minh City om naar Cai Thia te rijden. Deze plaats ligt midden in de Mekong Delta; een zeer vruchtbaar gebied, prachtig begroeid en intens groen. Het zal u daarom ook niet verbazen dat hier ongeveer de helft van alle landbouwproducten van Vietnam vandaan komt. U vindt hier vele plantages en rijstvelden, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land. In Cai Thia klimt u aan boord van een lokale ferry en vaart u op eigenwijze door de Mekong Delta. Hier staat u oog in oog met het traditionele dagelijkse leven. Kinderen baden in de rivier, vrouwen wassen hier hun kleding en huizen hangen vervaarlijk scheef over de rand van de oever. U bezoekt een klein fabriekje waar bakstenen nog met de hand gemaakt worden. Daarnaast stapt u op de fiets om de diverse kleine eilandjes in de Delta te verkennen. Geniet van de lokale bevolking die hun gasten met een grote glimlach verwelkomen! U bezoekt het eeuwenoude Ut Kiet huis waar u zult lunchen.

In de middag gaat u aan boord van een traditionele sampan en vaart dwars door de Delta. Per roeibootje bezoekt u de tuin van Mr. Chin waar u kunt genieten van heerlijke verse soorten Vietnamees fruit begeleid door traditionele muziek uit deze regio. Vanuit Cai Be rijdt u weer terug naar Ho Chi Minh City.

DAG
20

Ho Chi Minh City - Amsterdam

vn_al_hochiminhcity.jpg
Vrije dag Ho Chi Minh City
Vertrek naar Amsterdam

Vandaag nog een lekkere vrije dag om de laatste inkopen te doen op de bedrijvige Binh Tay Markt of nog even heerlijk te gaan lunchen. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald om naar de luchthaven van Ho Chi Minh City te rijden voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
21

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

In de ochtend landt u weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis door Vietnam!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extra's
25 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

13-01-2016

'Mooie reis. Prima hotels. Goede gidsen en chauffeurs. Lokale organisatie ook OK. '

Ter Meer, Waddinxveen

08-01-2016

'prima'

huub verberk,

21 dagen Sapa, Bergstammen, Baaien en Mekong Delta: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met KLM
30 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Cathay Pacific en Singapore Airlines
Nachttrein Hanoi - Sapa v.v. in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Nachttrein Danang - Phan Thiet in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Rondreis met privéchauffeur in airco-auto/minibus
Engelssprekende gids van dag 2 dag t/m 19 (Op dagen ter vrije besteding heeft u niet de beschikking over uw gids en chauffeur)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
1 Overnachting aan boord van een traditioneel zeilschip in de Halong Bay in een 2-persoons buitenhut met airconditioning en een eigen luxe badkamer met toilet
Iedere dag ontbijt
2 x Lunch, 1 x diner
Stadstour Hanoi incl. de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh Mausoleum, wandeling door de oude stad en een traditionele waterpoppenshow*
Tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) door het oude centrum van Hanoi
Bijzondere wandelingen in Sapa met bezoek aan diverse bergstammen
Bezoek aan een zeer authentieke markt rondom Sapa
Prachtige boottocht door Halong Bay op een traditioneel zeilschip (jonk)*
Bezoek aan vissersdorpen en grotten in de Halong Bay*
Tocht per traditionele sampan door het Van Long Nature Reserve*
Bezoek aan de Phong Nha Grotten, inclusief een boottocht over één van de langste ondergrondse rivieren ter wereld*
Bezoek aan de grens van Noord- en Zuid-Vietnam, de DMZ en de Vinh Moc Tunnels*
Stadsbezoek aan Hué incl. boottocht over de Parfum Rivier, de Thien Mu Pagode, de Keizerlijke tombe van Tu Duc en de Verboden Stad*
Panorama route van Hué naar Hoi An via de Hai Van Pas incl. bezoek aan het Cham Museum en de Marble Mountains*
Stadswandeling door Hoi An met de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes, inclusief een lampionnen workshop*
Stadstour door Ho Chi Minh City, incl. het indrukwekkende oorlogsmuseum*
Tocht per traditionele sampan door de Mekong Delta, incl. een bezoek aan de drijvende markt bij Cai Be
Fietstocht door de Mekong Delta met bezoek aan lokale tuinen en fabriekjes
Gratis fietsen beschikbaar in Hoi An
Heerlijk strandverblijf in Phan Thiet
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 43 p.p. (omgerekend ca. 1.133.000 VND p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
6 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+