Hanoi
Hanoi
De fabelachtige Halong Bay
De fabelachtige Halong Bay
Mekong Delta
Mekong Delta
Van Long Nature Reserve
Van Long Nature Reserve
Phan Thiet
Phan Thiet

Relaxt door Vietnam

Privéreis | 25 dagen v.a.
3295i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
30-04-2023
Reisduur
25dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Meerdaagse cruise en overnachtingen incl. volpension aan boord van een jonk in Halong Bay
Complete rondreis van Noord naar Zuid-Vietnam in rustig tempo
Inclusief binnenlandse vlucht naar de Mekong Delta
Heerlijke stranddagen in Hoi An en Phan Thiet
Ontdek o.a. de Cu Chi Tunnels & het Vinh Moc-tunnelcomplex
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan

Volop genieten in Vietnam

Ontspannen en ontdekken. Daar draait het om op deze Vietnam-rondreis vol hoogtepunten. Slaap twee nachten op een jonk in de betoverende Halong-baai, doe een lampionnenworkshop in sfeervol Hoi An, maak een onvergetelijke fiets- en boottocht door natuurreservaat Van Long en verken keizerlijk Hué in een rustig tempo. Maak ook kennis met het oorlogsverleden van Noord- en Zuid-Vietnam en bezoek de Cu Chi-tunnels en het Vinh Moc-tunnelcomplex – indrukwekkende ervaringen. Voor het ultieme vakantiegevoel droomt u tussen het reizen door weg op de heerlijke stranden van Hoi An en Phan Thiet. Zo relaxt kan reizen zijn!

"Deze prachtige rondreis van Noord- naar Zuid-Vietnam is extra aantrekkelijk! Zo verblijft u twee nachten aan boord van een jonk van Halong Bay en maakt u een meerdaagse cruise door de fabelachtige omgeving. U vliegt comfortabel naar de Mekong Delta en bezoekt tijdens deze relaxte rondreis alle hoogtepunten die het prachtige Vietnam te bieden heeft."

Dyane, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Brussel - Hanoi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht

Het is zover: uw rondreis door Vietnam begint! Blader tijdens de vlucht naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi nog eens lekker de gidsjes en reistips door. En maak een voorstelling van hoe u alles in een lekker rustig tempo gaat bekijken. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Aankomst Hanoi

Vrije middag
Welkomstdiner in een lokaal restaurant
Eerste overnachting in het koloniale centrum Hanoi

U landt in Hanoi, een stad met zo’n 7 miljoen inwoners – wat u wel merkt aan de drukte. Op de luchthaven staat onze vertegenwoordiger u al op te wachten. U rijdt direct naar uw hotel, middenin het oude koloniale centrum van de stad. Hier logeert u de komende drie nachten, zodat u de tijd heeft om Hanoi goed te bekijken. Vandaag is er geen druk programma; zo kunt u tijdens een vrije middag aan het klimaat en het tijdsverschil wennen. Geniet ‘s avonds van een gezellig welkomstdiner in een sfeervol restaurant in het oude Franse stadscentrum.

DAG
03

Hanoi

Stadswandeling Frans-koloniaal stadscentrum, met bezoek aan Ngoc Son Tempel
Bijwonen waterpoppenshow
Tocht per traditionele riksja’s
Tweede overnachting in het koloniale centrum Hanoi

Vandaag kunt u 's morgens heerlijk rustig aan doen. Aan het einde van de ochtend zal uw gids u meenemen voor een gezellige stadswandeling door het oude Frans-koloniale stadscentrum. Verken de nauwe straatjes en zie hoe de inwoners hun ambachten uitoefenen in kleine boetieks langs de straat. U vindt deze bedrijvigheid vast bijzonder om te zien! U brengt een bezoek in de binnenstad aan de boeddhistische Ngoc Son Tempel, op een klein eilandje middenin het Hoan Kiem meer, waarna u een traditionele waterpoppenshow zult bijwonen. Als afsluiting stapt u met in een traditionele riksja en rijdt u door de smalle straatjes en langs het meer terug naar het hotel. Een leuke dag en een goede eerste kennismaking met dit bijzondere land!

DAG
04

Hanoi

Stadstour Hanoi, incl. bezoek aan o.a. Mausoleum en Tempel van de Literatuur
Vrije middag
Derde overnachting in het koloniale centrum Hanoi

Na het ontbijt maakt u een uitgebreide stadstour door Hanoi. Bezoek onder meer het complex van Ho Chi Minh met het Mausoleum, het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’en de beroemde ‘One Pillar’ Pagode. Hierna wandelt u door de binnenplaatsen en mooie tuinen van de bekende Tempel van de Literatuur, voorheen Vietnams eerste universiteit. U sluit de tour af met een bezoek aan het Women’s Museum: een interessant museum over de rol van vrouwen in de Vietnamese samenleving.

In de middag heeft u alle tijd om Hanoi zelf verder te ontdekken. Neem een kijkje op één van de kleurrijke lokale markten of verken de winkels in Hanoi’s ‘Old Quarter’. Ga mee in het aangename tempo van de lokale bevolking en geniet van het dagelijkse leven in de wirwar van straatjes. Vanavond is uw laatste overnachting in Hanoi; morgen begint u de rondreis.

DAG
05

Hanoi - Halong Bay (ca. 185 km / 4 uur)

vn_al_halongbay.jpg
Vertrek Hanoi
Boottocht Halong Bay op traditioneel schip
Kajakken door Halong Bay (optionele excursie)
Overnachting aan boord van de jonk

Een spectaculaire dag in Halong Bay en een bijzonder hoogtepunt van deze reis. Vanavond overnacht u aan boord van een traditionele jonk (een oud Chinees schip), omgeven door de fabelachtige schoonheid van Halong Bay! Zodra u ’s middags aan boord bent, verlaat u de kade en wordt een heerlijke lunch geserveerd. U vaart langs uit zee oprijzende krijtsteenrotsen, idyllische kleine eilandjes en verlaten stranden. In de grillig gevormde rotsen ontdekt u verschillende grotten. Geen wonder dat deze baai op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de avond krijgt u een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht door de ondergaande zon die de baai langzaam roze kleurt.

DAG
06

Halong Bay

vn_al_halongbay2.jpg
Ontspannen Tai Chi les
Per dagboot de Halong Bay ontdekken
Overnachting op de jonk

Begin vandaag met een relaxte Tai Chi les op het dek van de jonk. Na het ontbijt wordt u met kleinere bootjes naar een ander jonk gebracht waarmee u een dag gaat cruisen door de baai. Onderweg stopt u bij diverse eilanden en dorpjes. Geniet ook deze avond weer van een overheerlijke verse maaltijd aan boord van ons schip. Overnachting aan boord van de jonk.

DAG
07

Halong Bay - Ninh Binh (ca. 218 km / 4-5 uur)

Ninh Binh
Vertrek Halong Bay
Busrit door één van de mooiste streken van Vietnam
Overnachting Ninh Binh

U wilt de prachtige zonsopkomst tussen de kalksteenrotsen in Halong Bay en het beeld van uitvarende lokale vissers vast niet missen! We adviseren u dan ook om vroeg op te staan na uw overnachting op de boot. Zodra u wakker bent, vaart u terug naar de kade. Na aankomst in Halong heeft u de tijd om te lunchen (exclusief). Hierna rijdt u naar Ninh Binh. Bewonder tijdens het vervolg van uw reis het intense groen (afhankelijk van het seizoen) van talloze rijstvelden. Het gebied waar u doorheen rijdt staat bekend als één van de mooiste streken van Vietnam. Overnachting in Ninh Binh.

DAG
08

Ninh Binh

Ninh Binh
Bezoek Hoa Lu
Fietsen over de schilderachtige wegen in Tam Coc
Sampan tocht door het prachtige Van Long Nature Reserve
Overnachting in Ninh Binh

Na het ontbijt rijdt u naar de historische stad Hoa Lu. Rond het jaar 1000 werd Hoa Lu onder het bewind van de Vietnamese keizer Dinh Tiên Hoàng verkozen tot de eerste hoofdstad van Vietnam. Dit vanwege de gunstige en strategische ligging van de stad. Hoa Lu is omgeven door ruige krijtsteenrotsen en brede rivieren, die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. Onderweg bezoekt u de tempels gewijd aan de koningen Dinh en Le. Vervolgens maakt u een fietstocht over de pittoreske wegen van Tam Coc (ca. 13 – 14 km, 2 uur). Een schitterend gebied, dat ook wel ‘het Halong Bay op het vasteland’ wordt genoemd. De prachtige kalkstenen rots pieken die uit het landschap omhoog rijzen en de eindeloze spectaculaire rijstterrassen vormen een onbeschrijflijk plaatje.

In de middag stapt u in een kleine traditionele roeiboot (sampan) voor een ontspannen boottocht door het Van Long Nature Reserve. Een perfecte manier om dit gebied ook op een andere manier te verkennen. De prachtige kalkstenen rots pieken die uit het landschap omhoog rijzen en de eindeloze spectaculaire rijstterrassen vormen een onbeschrijflijk plaatje. Laat u rustig over de smalle riviertjes peddelen en geniet van de imposante natuur en de buitengewoon vriendelijke bevolking langs de kant. Overnachting in Ninh Binh.

DAG
09

Ninh Binh – Vinh (ca. 210 km / 4 uur)

Phat Diem kathedraal
Vertrek Ninh Binh
Bezoek Phat Diem kathedraal
Tussenstop Ham Rong-brug
Overnachting Vinh

’s Ochtends na het ontbijt reist u verder naar Vinh. Onderweg maakt u nog een stop bij de Phat Diem kathedraal. De architectuur van de kerk is kruising van Vietnamese en Europese invloeden. Ook staat de Ham Rong (Kaken van de Draak) Brug over de Ma-rivier op het programma. Deze brug is tijdens de Amerikaanse oorlog cruciaal geweest voor het transport van goederen en troepen. U overnacht in het plaatsje Vinh.

DAG
10

Vinh – Dong Hoi – Phong Nha (ca. 245 km / 4-5 uur)

Vertrek Vinh
Bezoek Phong Nha-grotten (Ke Bang Nationaal Park)
Overnachting in Dong Hoi

Vandaag rijdt u zuidwaarts en het dagelijks leven van landelijke kustgebied trekt aan u voorbij. U ziet rijstvelden, dorpjes, zandduinen en de imposante Ngang Pass. In de middag bezoekt u de indrukwekkende Phong Nha-grotten in het Ke Bang Nationaal Park, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Laat u overweldigen! De Phong Nha-grotten zijn waarschijnlijk één van de mooiste en meest typerende voorbeelden van het complexe Karst-landschap in Zuidoost-Azië. Sommige behoren tot de grootste natuurlijke grotten ter wereld. U maakt een tocht van ongeveer 40 minuten over de rivier om bij de Uot-grot te komen, waarna u te voet verder zult gaan. Als de weersomstandigheden het toelaten bezichtigd u ook de Kho-grot. Na deze bijzondere activiteit rijdt u verder naar uw hotel in Dong Hoi.

DAG
11

Dong Hoi - Hué (ca. 166 km / 2-3 uur)

Hien Luong-brug
Wandelen over de Hien Luong ‘Vredesbrug’ (Ben Hai-grensrivier)
Vinh Moc-tunnelcomplex bezichtigen
Eerste overnachting in keizerstad Hué

Na een vroeg ontbijt reist u door naar Hué. Een interessante busrit: onderweg bezoekt u twee historische plekken. Eerst stopt u bij de Hien Luong-brug over de Ben Hai-rivier – ooit onderdeel van de scheidingslijn tussen Noord- en Zuid-Vietnam (1954-1976). De ‘Vredesbrug’ is tegenwoordig een belangrijk symbool voor de hereniging van Vietnam. Wandel over de brug, bekijk de monumenten, bezoek het museum, en stel u voor hoe hier vroeger propaganda naar de overkant schalde via grote luidsprekers.

Dan rijdt u naar de Vinh Moc-tunnels, een ondergronds tunnelnetwerk gebouwd als toevluchtsoord voor dorpsbewoners uit het noordelijke deel van de DMZ (Demilitarized Zone: een bufferzone tussen Noord- en Zuid-Vietnam). Bekijk de krappe kamers en medische ruimtes en bedenk hoe mensen hier soms dagen schuilden tijdens bombardementen. Aan het eind van de middag bereikt u Hué, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. We logeren hier twee nachten. ’s Avonds kunt u heerlijk eten in de vele restaurants en over kleurrijke markten struinen.

DAG
12

Hué

Citadel Hué Vietnam
Boottocht Parfum Rivier (Song Huong)
Bezoek Thien Mu Pagode
Stadstour door Hué
Bezichtiging Verboden Stad en tombe keizer Tu Doc
Tweede overnachting Hué

Na het ontbijt maakt u een leuke boottocht over de Parfum Rivier (Song Huong-rivier) en leert u het keizerlijk verleden van Vietnam kennen. U bezoekt eerst de Thien Mu Pagode (ook wel ‘Linh Mu’), één van de oudste pagodes van Vietnam. Deze werd in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in 1963 in Ho Chi Minh City in brand stak. Kijk tijdens het varen ook goed om u heen, zodat u een beeld krijgt van de lokale bevolking die in sampans op het water leven.

‘s Middags bezoekt u tijdens de stadstour door Hué de Verboden Stad, ooit het ommuurde privéterrein van de keizerlijke familie en beleeft u de geschiedenis aan de hand van verhalen van de reisleider en oude foto’s. Als laatste bezoekt u de tombe van keizer Tu Doc en verkent u de Dong Ba-markt, de grootste markt van Hué. Overnachting in Hué.

DAG
13

Hué - Hoi An (ca. 125 km / 2-3 uur)

Hoi An
Vertrek Hué
Bezoek traditioneel vissersdorp
Bustocht over de Hai Van Pas (Wolkenpas)
Bezoek Cham historisch museum (Danang)
Eerste overnachting Hoi An

Na een goed ontbijt verlaat u Hué en reist u door naar het karakteristieke stadje Hoi An. Onderweg maakt u een korte stop in traditionele vissersdorpje Lang Co. Hierna vervolgt u de weg over de Hai Van Pass, die ook wel de Wolkenpas wordt genoemd. Geniet onderweg van spectaculaire vergezichten over de bergen, de zee, idyllische strandjes en kleine dorpjes. U stopt voor een bezoek aan het Cham Historisch Museum in Danang, met oude opgravingen uit het Champa-tijdperk. Hierna rijden we door naar de Marble Mountains, langs prachtige grotten en tempels.

In de loop van de dag arriveert u in het schilderachtige Hoi An, bekend om zijn Frans-koloniale en Japans-Chinese huizen, mooie Aziatische bruggetjes en sprookjesachtige zijden lampionnen. U maakt een wandeling door het oude, autovrije stadscentrum en ziet onder andere de beroemde Japanse overdekte brug en één van de Chinese gemeenschapshallen. Hierna bekijkt u hoe traditionele Vietnamese lampionnen worden gemaakt. Let goed op hoe het moet, want hierna mag u het zelf proberen. Het resultaat mag u uiteraard mee naar huis nemen, een bijzonder souvenir! U hebt volop de tijd om het charmante plaatsje te verkennen, u heeft hier drie overnachtingen.

DAG
14

Hoi An

Hoi An
Vrije dag
Dagje meedraaien bij de rijstboer (optionele excursie)
Bezoek oude Tempelcomplex van My Son (optionele excursie)
Zonsondergang aanschouwen op de Thu Bon Rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Hoi An

Hoi An is een ontspannen plaatsje, dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U hebt twee vrije dagen. Maak zeker gebruik van de gratis fiets die het hotel voor u beschikbaar stelt. Rijd op eigen gelegenheid lekker naar het strand, maak een fietstocht door de rijstvelden en het platteland rond Hoi An, of bezoek nogmaals het historische centrum op de fiets. De plaatselijke bevolking is uiterst vriendelijk, u kunt rekenen op verrassende ontmoetingen!

Er zijn vanuit Hoi An verschillende optionele excursies mogelijk. Wat dacht u van een dagje meelopen op een lokale Vietnamese boerderij (optionele excursie)? Hierbij leert u alles over het verbouwen van rijst, werkt u een stukje mee op het platteland en maakt u kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. De dag begint gelijk goed met een tochtje op de rug van een waterbuffel! Op de boerderij leert u ook overheerlijke, krokante Vietnamese pannenkoeken maken. Uiteraard krijgt u daar een verkoelend drankje bij. U kunt vandaag ook een excursie maken naar de eeuwenoude tempels van My Son (optionele excursie) en de prachtige ruïnes bekijken uit de tijd van de Champa-dynastie, met invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme. Deze tempels, uit de 7e tot en met de 13e eeuw, zijn anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe zag in Vietnam. Of maak tijdens zonsondergang een boottocht op de Thu Bon Rivier. Aan u de keus, er is genoeg te doen.

DAG
15

Hoi An

Vrije dag
Kookworkshop (optionele excursie)
Bezoek Thanh Dong Biologische Boerderij (optionele excursie)
Derde overnachting Hoi An

Vandaag heeft u nog een heerlijke dag die u zelf in kunt delen. Wilt u graag iets bijzonders meemaken, dan kunt u deelnemen aan één van de leuke en interessante activiteiten. Neem met (een internationale) groep deel aan een gezellige kookworkshop en komt meer te weten over de geheimen, geuren, smaakmakers en tradities van de Vietnamese keuken. Of maak een interessante tocht naar een lokaal dorp. U begint met een fietstocht van ongeveer 6 km. Onderweg stopt u bij de waterkokospalmen, rijstvelden en een garnaal- en visboerderij om meer te leren over de landbouw activiteiten in en rondom Hoi An. ‘s Avonds kunt u heerlijk rondlopen in de sfeervol verlichte straatjes met vele uitstekende restaurants. Geniet vanavond van uw laatste avond in Hoi An.

DAG
16

Hoi An - Danang - Can Tho

Mekong Delta
Vrije ochtend in Hoi An
Vlucht Danang - Can Tho (13.15 – 14.50 uur)
Overnachting in Mekong Delta

Als u even niets wilt doen, kom dan heerlijk tot rust in uw hotel en geniet met een boek aan het zwembad. U kunt Hoi An en omgeving ook op eigen gelegenheid gaan bewonderen. Maak zeker gebruik van de fiets die u ter beschikking heeft. Fiets naar het strand, maak een fietstocht door de rijstvelden en het platteland rondom Hoi An of bezoek nogmaals het historische centrum. Vervolgens worden we naar de luchthaven van Danang gebracht voor onze vlucht naar Can Tho. Overnachting in Can Tho.

DAG
17

Can Tho - Cai Rang - Ba Lang - Can Tho (Mekong Delta)

vn_al_mekongdeltasampan.jpg
Bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang
Wandel over een exotische fruitplantage
Ontspannen fietstocht over Ba Lang
Overnachting in de Mekong Delta

De Mekong Delta is een favoriete Vietnamese highlight – het dagelijkse leven van de lokale bevolking is hier nog authentiek. U gaat de Mekong Delta verkennen, een uiterst vruchtbaar, intens groen en prachtig begroeid gebied met moerassen, rivieren en kleine kanaaltjes. U gaat aan boord van een (gemotoriseerde) sampan en vaart de Mekong Delta in; de ideale manier om het traditionele leven op het Vietnamese platteland van dichtbij te ervaren. U bezoekt de grootste drijvende markt van de Mekong Delta, Cai Rang. Een geweldig fotomoment! In de hectiek van de drijvende markt ziet u een wirwar van kleine houten bootjes en grotere huisboten van lokale boeren die hun papaja’s, ananassen, meloenen en andere handelswaar op het water te koop aanbieden. Erg leuk om te beleven hoe hier handel wordt gedreven. Ook bezoekt u in de Mekong een lokale fruitboerderij. Ruik de intense geur van de doerian, zie de fel roze kleur van Dragon Fruit en ontdek nieuwe fruitsoorten als longan, ramboetan en mangosteen. Hierna verkent u de lokale markt van Can Tho en brengt u een bezoek aan een lokaal rijstnoedels fabriekje.

In de middag wordt u naar de ferry gebracht die ons naar Ba Lang brengt, een rustig Mekong dorp nabij de drijvende markt van Cai Rang. Hier kunt u de omgeving op eigen gelegenheid verkennen. Later in de middag maakt u een ontspannen fietstocht (ca. 6 km) langs smalle schaduwrijke dorpjes, voorbij fruitboomgaarden en rijstvelden en ontmoeten we de lokale bevolking. Vervolgens rijdt u naar de ferry die ons terugbrengt naar Can Tho. Geniet in Can Tho volop van de terrassen en restaurants op de promenade langs de rivier, waar het een gezellig komen en gaan is van bootjes. Overnachting in Can Tho.

DAG
18

Can Tho - Ho Chi Minh City (ca. 175 km / 3-4 uur)

Ho Chi Minh City
Stadstour: historisch en modern Ho Chi Minh City bekijken
Overnachting in metropool Ho Chi Minh City

Na het ontbijt rijdt u naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. U logeert twee nachten in deze meeslepende miljoenenstad. Leuk dat u in de middag gelijk een stadstour maakt. Er is veel te zien. U maakt kennis met zowel de historische highlights als het moderne stadsleven. In het oude centrum ziet u de Notre Dame-kathedraal, deels gebouwd met rode bakstenen uit Parijs. Hierna wandelt u naar het koloniale postkantoor. Misschien verstuurt u wel een kaart naar familie of vrienden? U bezoekt ook het overweldigende Oorlogsmuseum. Ervaar de hevige geschiedenis en de propaganda van de Vietnamoorlog. De beelden in het museum geven een schokkende kijk op deze periode en de gidsen vertellen vaak over hun persoonlijke ervaringen. U bekijkt ook de mooi geconserveerde Opera en het stadhuis. Verken de energieke stad hierna verder op eigen gelegenheid. Het verkeer is al een bezienswaardigheid op zich. Intrigerend hoe de vele scooters, auto’s en bussen zich een weg banen door de straten.

DAG
19

Ho Chi Minh City (Cu Chi Tunnels)

Cu Chi
De Cu Chi-tunnels van de Vietcong bekijken
Tweede overnachting Ho Chi Minh City

’s Morgens stapt in de auto voor een boeiende dagexcursie. U gaat de Cu Chi-tunnels bekijken: één van de beroemdste overblijfselen uit het oorlogsverleden van Vietnam. De Cu Chi-tunnels was het ondergrondse tunnelcomplex van de Vietcong. Van hieruit voerden zij verrassingsaanvallen uit op de Amerikaanse troepen. Bekijk de legendarische tunnels op uw gemak en maak u een voorstelling van het immense netwerk (250 kilometer) dat ze vormden. Indrukwekkend dat het nauwe gangenstelsel zelfs ziekenhuizen, scholen en kleine wapenfabrieken verbond.

Aan het eind van de middag brengt de chauffeur u weer terug naar uw hotel in Ho Chi Minh City, waar u voor het laatst overnacht. Struin de winkels en straatstalletjes nog eens af voor leuke souvenirs en sluit de dag af met een lekker diner naar keuze op eigen gelegenheid.

DAG
20

Ho Chi Minh City – Phan Thiet (ca. 210 km / 4-5 uur)

Phan Thiet
Vertrek Ho Chi Minh City
Bezoek aan een lokale vissaus fabriek
Overnachting in Phan Thiet

In de loop van de ochtend rijdt u naar Phan Thiet. Geniet de komende twee dagen bij het strand van Mui Ne en van de diverse restaurantjes, bars, winkeltjes en wuivende palmen. Mui Ne strekt zich uit langs een kustweg van ongeveer tien kilometer. Direct aan het strand liggen diverse resorts en aan de andere kant van de weg zijn veel eet- en drinkgelegenheden. Het vissersplaatsje Phan Thiet dat ernaast ligt staat bekend om de goede vissaus die er gemaakt wordt; een belangrijk ingrediënt van de Vietnamese keuken. Onderweg naar Phan Thiet maakt u een stop bij een lokaal vissaus fabriekje om meer te weten te komen over het productieproces. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bewonder de capriolen van de kite- en windsurfers die uit de hele wereld afkomen op de wind en de golven aan deze kust en beleef een heerlijke middag vol zon, zee en strand.

DAG
21

Phan Thiet

Fairly Stream Phan Thiet
Vrije dag in Phan Thiet
Adembenemende Fairly Stream (optionele excursie)
Tweede overnachting in Phan Thiet

Vandaag een heerlijke vrije dag in Phan Thiet. U kunt op eigen gelegenheid Phan Thiet verkennen. Wilt u graag iets zien van de omgeving, dan kunt u deelnemen aan een optionele excursie. Kies bijvoorbeeld voor een excursie aan de Fairly Stream. Het is adembenemend mooi. U zult, samen met een Nederlandssprekende gids, een wandeling maken door een ondiep beekje, tussen prachtige rotsformaties door. Het is heerlijk om uzelf op deze manier te verfrissen met het warme water tussen uw tenen door, genietend van de natuur. Tijdens de weg naar de Stream, stopt u bij een lokaal vissersdorpje voor meer informatie over de boerderij en hun manier van leven. Op de terugweg bezoekt u 2 zandduinen: de witte en gele duinen. Optioneel is het mogelijk om hier een jeepsafari te maken.

DAG
22

Phan Thiet

Phan Thiet
Vrije dag in Phan Thiet
Panoramisch uitzicht vanaf Ta Cu Mountain (optionele excursie)
Derde overnachting in Phan Thiet

Nog een ontspannen vrije dag. Verken Phan Thiet op eigen gelegenheid, of maak vandaag de optionele excursie naar de Ta Cu Mountain. Hier gaat u met een kabelbaan naar de top van de berg. U bezoekt onder andere de Linh Son Truong Tho Pagoda en kunt genieten van het prachtige panoramische uitzicht op de bossen. Ook brengt u een bezoek aan de Takou tempel, waar u één van de grootste Boeddha's in de regio vindt. Op de weg terug naar het hotel stopt u bij een lokale boer om meer te leren over de tropische fruitsoorten in het gebied. U gaat naar de Poshanu Cham toren en de dag wordt afgesloten met een zandschilderij-workshop. Daarna wordt u teruggebracht naar het hotel. Overnachting in Phan Thiet.

DAG
23

Phan Thiet

Phan Thiet
Vrije dag in Phan Thiet
Laatste overnachting in Phan Thiet

Verwerk de indrukken van de afgelopen tijd op een strandbedje aan het zwembad of luierend op het strand, tijdens deze laatste heerlijke vrije dag. Geniet ’s avonds van uw laatste avond in dit fijne vissersplaatje. Overnachting in Phan Thiet.

DAG
24

Phan Thiet - Ho Chi Minh City – Amsterdam (ca. 210 km / 4-5 uur)

vn_saigon.jpg
Vertrek Phan Thiet
Vlucht Ho Chi Minh City – Amsterdam

Geniet in de ochtend nog volop van de laatste ontspannen momenten aan het strand van Phan Thiet. In de middag rijdt u terug naar de luchthaven in Ho Chi Minh City. In het vliegtuig bekijkt u de foto’s en denkt u terug aan de vele indrukken die u hebt opgedaan tijdens de reis. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
25

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

U landt ruim drie weken later weer op het vliegveld van Amsterdam. U hebt heerlijk de tijd genomen om alles goed te bekijken en te ervaren. Helaas is uw rondreis langs de mooiste en bijzonderste plekken van Vietnam nu echt voorbij.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
14 opties
Open+
+Extra's
20 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
25 dagen Relaxt door Vietnam: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
Vliegbelasting €26,45 (vanaf 1 januari 2023)

Inclusief

Ruimbagage
Binnenlandse vlucht Danang – Can Tho
Rondreis met privéchauffeur in airco-auto/minibus vanaf dag 2 t/m 5, 7 t/m 13, 16 t/m 20 en 24
Boottochten in Ninh Binh, Phong Nha, Hué en de Mekong Delta
Lokale Engelssprekende gidsen op dag 2 t/m 13, 16 t/m 20 en 24
Overnachtingen in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Twee overnachtingen aan boord van een oud Chinese jonk in de baai van Halong
Welkomstdiner op dag 2
Iedere dag ontbijt
Lunch op dag 5, 6 en 17
Diner op dag 5 en 6
Stadswandeling door de ‘old quarter’ met bezoek aan Ngoc Son, waterpoppenshow en tocht per traditionele riksja (fietstaxi)*
Uitgebreide stadstour door Hanoi, incl. Ho Chi Minh's Mausoleum, One Pillar Pagode en het Women's Museum*
Meerdaagse cruise door de baai van Halong met diverse stop
Fiets- en boottocht per traditionele sampan door Tam Coc en Van Long Nature Reserve*
Bezoek aan de Phong Nha Grotten, incl. een boottocht over één van de langste ondergrondse rivieren ter wereld*
Bezoek aan de grens van Noord- en Zuid-Vietnam, de DMZ en de Vinh Moc Tunnels*
Stadsbezoek aan Hué incl. boottocht over de Parfum Rivier, de Thien Mu Pagode, de Keizerlijk tombe van Tu Duc, de Verboden Stad*
Panorama route van Hué naar Hoi An via de Hai Van Pas incl. bezoek aan het Cham Museum en de Marble Mountains*
Stadswandeling door Hoi An incl. workshop lantaarn maken*
Gratis fiets in Hoi An
Heerlijke stranddagen in Hoi An en Phan Thiet
Uitgebreide stadstour door Ho Chi Minh City, incl. Reunification Paleis, Notre Dame Kathedraal, het Opera Huis, oude koloniale postkantoor en het indrukwekkende oorlogsmuseum*
Excursie naar de fascinerende Cu Chi Tunnels*
Boottocht per Sampan door de Mekong Delta incl. kennismaken met de lokale bevolking
Fietstour over de eilanden van de Mekong Delta
Per sampan een bezoek brengen aan drijvende markt van Cai Rang & noedels workshop
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 70 p.p. (omgerekend ca. 1.740.000 VND p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooien
Visum voor Vietnam
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €30 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
14 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+