Angkor Wat Siem Reap
Angkor Wat Siem Reap
Roerende geschiedenis van Cambodja
Roerende geschiedenis van Cambodja
Prachtige omgeving van Battambang
Prachtige omgeving van Battambang
Per sampan door de Mekong Delta
Per sampan door de Mekong Delta
 Tropische stranden van Vietnam
Tropische stranden van Vietnam

Cambodja & Zuid-Vietnam

Privéreis | 22 dagen v.a.
3018i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-10-2023
Reisduur
22dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Vroegboekkortingi

Voorwaarden Vroegboekkorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Actie is geldig t/m 2 oktober 2023

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Vroegboekkorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Actie is geldig t/m 2 oktober 2023
Vroegboekkortingi
Rondreizen > Rondreizen Vietnam > Privéreizen Vietnam > Cambodja & Zuid-Vietnam
Angkor Wat en de Killing Fields in Cambodja
Bijzondere boottocht over het Tonle Sap Meer
Per traditionele sampan de Mekong Delta ontdekken
Ontspannen op de tropische stranden van Vietnam
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan

Een reis vol werelderfgoed!

Maak tijdens deze rondreis kennis met het roerige verleden van Cambodja. Bezoek het imposante tempelcomplex Angkor Wat per tuktuk, vaar met een lokale boot over het Tonle Sap Meer, maak een ritje per bamboetrein in Battambang en bezoek de indrukwekkende Killing Fields in Phnom Penh. Via de groene Mekong Delta reist u naar metropool Ho Chi Minh City en de tropische stranden van Vietnam. Het zal u niet verbazen dat lampionnenstad Hoi An op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze reis combineert twee prachtige landen met elk een unieke cultuur.

"Prachtige reis door Cambodja en Vietnam. Een reis met erg veel afwisseling, elke dag was weer een verrassing. Prima geregeld met deskundige gidsen, goede indruk gekregen van het leven van de plaatselijke bevolking. Fijne hotels en alle soorten van vervoer, bus, trein, boot ,tuk tuk en taxi waarvoor we steeds op tijd werden opgehaald."

A Muller-te Hennepe

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Siem Reap

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Eindelijk is het zover: uw prachtige rondreis door Cambodja & Zuid-Vietnam gaat van start! Vandaag vertrekt u met het vliegtuig naar Siem Reap. Lees in het vliegtuig uw programma van de komende weken nog eens door. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Aankomst in Siem Reap

Angkor Wat Cambodja
Aankomst in Siem Reap
Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiger
Eerste overnachting in Siem Reap

Welkom in Cambodja! Het land dat berucht is om zijn enerverende geschiedenis en de magische tempels van Angkor Wat. Op de luchthaven staat onze lokale vertegenwoordiger u op te wachten. Hij overhandigt u de benodigde informatie en voorziet u graag van leuke en handige tips. Hij kan u alles vertellen over de Cambodjaanse gewoontes.

Vandaag heeft u geen druk programma, maar de rest van de dag tijd om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen. ‘s Avonds hebben wij een bijzonder diner met dansvoorstelling voor u gereserveerd. U wordt naar een lokaal restaurant gebracht waar u kunt genieten van typisch Cambodjaanse gerechten en een optreden te zien krijgt van traditionele Apsara dansers. Zij vertolken eeuwenoude dansen van het oude Khmer-rijk. Overnachting in Siem Reap.

DAG
03

Siem Reap (Angkor Wat)

kh_al_angkor_wat5.jpg
Zonsopgang bewonderen bij Angkor Wat
Ontdek het magische tempelcomplex Angkor Wat
Per traditionele tuktuk langs de tempels
Tweede overnachting in Siem Reap

Vroeg in de ochtend (ca. 4.30 uur) wordt u per tuktuk opgehaald bij uw hotel om te genieten van een spectaculaire zonsopgang bij Angkor Wat. Het is een magisch tafereel als de eeuwenoude tempel uit het donker tevoorschijn komt. Na de zonsopgang wordt u teruggebracht naar uw hotel voor het ontbijt. Met een gevulde maag stapt u opnieuw in de traditionele tuktuk om het imposante tempelcomplex verder te ontdekken. De Engelssprekende gids weet u alles te vertellen over de hindoeïstische Angkor Wat Tempels. Het zijn de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer-rijk. ‘Yasodharapura’, zoals de stad in de Khmer-periode heette, was ooit de grootste stad ter wereld. De tempels vormden vijfhonderd jaar lang de hoofdstad van het rijk. Na het verval van de Khmers, raakten de tempels volledig overwoekerd door de jungle. De tempels zijn pas in de 19e eeuw ontdekt en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U zult merken dat de tempels nog steeds worden onderzocht en dat er tot op de dag van vandaag bijzondere vondsten worden gedaan.
U bekijkt de bekendste tempels van Angkor Wat , waaronder de jungletempel Angkor Thom met zijn mooie ‘South Gate’, die het decor vormde voor de film ‘Tomb Raider’. Ook heeft u ruim de tijd om de veel kleinere, maar zeker niet minder mooie tempels te bewonderen. U kunt met uw gids de volledige invulling van de dag bepalen. Laat de geschiedenis tot uw verbeelding spreken terwijl u rondkijkt. Op de terugweg naar uw hotel bezoekt u nog een lokaal handwerkcentrum. Overnachting in Siem Reap.

DAG
04

Siem Reap

kh_al_angkor_wat1.jpg
Vrije dag in Siem Reap
Ontdek het platteland van Cambodja (optionele excursie)
Derde overnachting in Siem Reap

U heeft vandaag een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. Krijgt u nog geen genoeg van Angkor Wat? Breng dan vandaag nogmaals een bezoek aan het immens grote tempelcomplex. Of slenter door het gezellige centrum en over de markt van Siem Reap. Er zijn vanuit Siem Reap ook verschillende optionele excursies mogelijk.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het platteland van Cambodja per quad. Deze excursies brengen u op plekken waar u niet veel andere toeristen tegenkomt. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult diverse stops maken. Of draai een dagje mee met de rijstboer. De werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen, maar het werk van de rijstboer is nooit klaar. Een bijzondere manier om echt in contact te komen met de lokale bevolking.

DAG
05

Siem Reap - Tonle Sap Meer - Battambang

Tonle Sap
Vertrek uit Siem Reap
Boottocht over het Tonle Sap Meer
Overnachting in Battambang

U verruilt de stad voor de binnenlanden van Cambodja. Vandaag maakt u een onvergetelijke boottocht over het Tonle Sap Meer. Dit opvallende natuurverschijnsel in Cambodja is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Ruim zeventig procent van de Cambodjaanse bevolking leeft rondom dit grote meer. De drijvende dorpen worden bewoond door vissers en hun families. Tijdens de boottocht ziet hoe de vissers in houten boten op traditionele wijze hun vis vangen. Wist u dat meer dan de helft van de jaarlijkse visproductie van Cambodja uit het Tonle Sap Meer komt? Naast de ruim 200 vissoorten herbergt het meer krokodillen en schildpadden en het is een vogelrijk natuurgebied. Wellicht ziet u tijdens de boottocht wel een paar pelikanen voorbij vliegen of spot u de Cambodjaanse snijdervogel. Terwijl de wind door uw haren waait geniet u van het uitzicht op alles wat zich afspeelt op en rond het meer. Na circa 6 uur (afhankelijk van het seizoen) arriveert u in Battambang, waar u per tuktuk naar uw hotel wordt gebracht. Overnachting in Battambang.

DAG
06

Battambang

Wat Samrong Knong
Maak kennis met de lokale bevolking in Battambang
Bezoek de tempels Wat Samrong Knong en Aek Phnom
Ritje in de lokale bamboetrein
Phnom Sampov, de moordgrotten van de Rode Khmer
Tweede overnachting in Battambang

U ziet vandaag wederom een prachtig stukje Cambodja. Per tuktuk bezoekt u verschillende kunstenaars, handwerkers en ambachtslieden in Wat Kor Village. U ziet beeldhouwers en rijstwijnproducenten aan het werk en leert hoe sigaretten met de hand worden gemaakt. Vervolgens wandelt u over de geurige vismarkt. De vispasta die hier wordt gemaakt is één van de belangrijkste ingrediënten in de Khmer-keuken. Hierna brengt u een bezoek aan de Wat Samrong Knong en de Aek Phnom Tempel. Ook maakt u een ritje op de bamboetrein. Deze primitieve trein wordt nog dagelijks gebruikt door de lokale bevolking. De rit over het platteland is een bijzondere ervaring. Voordat u teruggaat naar het hotel maakt u nog een stop bij Phnom Sampov (de moordgrotten). Tijdens het bewind van de Rode Khmer werden duizenden mensen bij deze grotten om het leven gebracht. Tegenwoordig is er een monument met schedels en botten van de slachtoffers. Rond de schemering vliegt een enorme hoeveelheid vleermuizen de grot uit, een indrukwekkend tafereel! Overnachting in Battambang.

DAG
07

Battambang - Phnom Penh (ca. 300 km / 6 uur)

KH_AL_Phnom Penh Museum_30714577
Vertrek uit Battambang
Per lokale lijndienst bus naar Phnom Penh
Proef Cambodjaans streetfood
Eerste overnachting in Phnom Penh

Na het ontbijt wordt u per tuktuk naar het busstation gebracht. Hiervandaan reist u per lokale lijndienst bus (zonder lokale gids) naar Phnom Penh. Het is een lange rit en onderweg wordt er een stop gemaakt bij een lokaal restaurant om even de benen te strekken en iets te drinken of eten te kopen. Aan het einde van de middag arriveert u in Phnom Penh. Bij aankomst staat de transfer op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Wilt u het echte ‘streetfood’ van Cambodja proberen? Op de containermarkt van Phnom Penh en op het parkeerterrein van de Russische markt zijn overheerlijke gerechten te vinden. Smul van de Bai Chaa (gefrituurde rijst) of Mie Chaa (gefrituurde noedels). Genieten! Overnachting in Phnom Penh.

DAG
08

Phnom Penh

Killing field
Stadstour door Phnom Penh per traditionele tuktuk
Bezoek de indrukwekkende Killing Fields en Tuol Sleng-gevangenis
Tweede overnachting in Phnom Penh

Vandaag wordt een erg indrukwekkende dag waarbij u meer te weten komt over de enerverende geschiedenis van Cambodja. U stapt in de tuktuk naar de Tuol Sleng-gevangenis. Dit was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de gruwelijke en beruchte ‘S21’-gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens bezoekt u het Royal Palace, de Zilveren pagode en de Russische markt: de perfecte plek om typisch Cambodjaanse souvenirs te scoren.
In de middag rijdt u naar de beruchte Killing Fields, net buiten de stad. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier destijds bruut met knuppels vermoord. De lijken werden vervolgens geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkend kijkje in de geschiedenis en een stukje Cambodja dat u ongetwijfeld nog lang bijblijft. Overnachting in Phnom Penh.

DAG
09

Phnom Penh - Chau Doc

kh_al_phnompenh_lokalekids_135335327.jpg
Vertrek uit Phnom Penh
Tocht per speedboot naar Chau Doc, Vietnam
Overnachting in Chau Doc

Vandaag laat u Cambodja achter. Wat heeft u veel gezien van dit bijzondere land! U wordt afgezet bij de pier, waar u op een speedboot stapt. Tijdens de 4-uur durende tocht kunt u genieten van het leven langs de Mekong Rivier. Na de grensformaliteiten wordt u door de Vietnamese gids opgewacht. De gids brengt u naar het hotel, waar u aan het einde van de middag aankomt. Overnachting in Chau Doc. die u naar uw hotel in Chau Doc brengt.

DAG
10

Chau Doc - Can Tho (ca. 115 km / 3 uur)

Can Tho
Bezoek het bedevaartsoord aan de Sam Berg
Verken de Mekong Delta
Overnachting in Can Tho

Vanochtend bezoekt u de Sam Berg, een populair bedevaartsoord waar u veel Chinese, Cham en Khmer tempels zult vinden. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op de Cambodjaans/Vietnamese-grens, welke u gister heeft gepasseerd. Hierna stapt u aan boord van een traditionele sampan voor een bezoek aan een drijvend vissersdorp. Bijzonder dat men hier vis kweekt in netten onder de drijvende huizen. U steekt de rivier over en gaat aan wal bij een traditioneel Cham-dorp voor een bezoek aan de Mubarak-moskee. Dit is een van de oudste moskeeën van de moslimgemeenschap van het Cham-volk. ‘s Middags rijdt u door naar Can Tho. Deze stad, met inmiddels ruim 1 miljoen inwoners, is de belangrijkste plaats in de Mekong Delta. In Can Tho bezoekt u het 100 jaar oude koloniale Binh Thuy huis. Hierna heeft u tijd om te genieten van de terrassen en restaurants langs de promenade waar het een gezellig komen en gaan is van bootjes op de rivier. Overnachting in Can Tho.

DAG
11

Can Tho - Cai Be - Ho Chi Minh City (ca. 200 km / 4 - 5 uur)

vn_al_mekongdrijvende markt.jpg
Varen over de drijvende markt van Cai Rang
Spectaculaire fietstocht door de Mekong Delta
Eerste overnachting in metropool Ho Chi Minh City

Vanochtend staat u vroeg op voor een bezoek aan de grootste drijvende markt van de Mekong Delta. U vaart in een klein bootje over de zijrivieren van de Mekong, wat prachtige foto’s oplevert! U bevindt zich al snel in een bijzonder tafereel. De lokale markt van Cai Rang is een wirwar van lokale bootjes van boeren die hun handelswaren uithangen aan een lange stok op de punt van de boot. Hierdoor weet iedereen wat hij/zij verkoopt. Handel wordt direct met elkaar gedreven totdat alle goederen verkocht zijn.

Hierna reist u door naar Cai Be, waar u weer aan boord stapt van een sampan. U vaart verder de Mekong Delta in, waar u oog in oog zult staan met het traditionele dagelijkse leven. Kinderen baden in de rivier, vrouwen wassen hier hun kleding en huizen hangen vervaarlijk scheef over de rand van de oever. Onderweg bezoekt u een oud koloniaal huis en een rijstpopcorn fabriekje. Vervolgens stapt u op de fiets voor een prachtige route door het groen van de Mekong Delta en eindigt u met een goed verzorgde lunch. Na de lunch reist u verder naar de bruisende miljoenenstad Ho Chi Minh City, waar u aan het einde van de middag aankomt.

DAG
12

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City
Vrije dag in Ho Chi Minh City
Chu Chi-tunnels (optionele excursie)
Tweede overnachting in Ho Chi Minh City

Vandaag heeft u een vrije dag in Ho Chi Minh City. Bent u geïnteresseerd in het roerige oorlogsverleden van Vietnam? Maak dan zeker een indrukwekkende optionele excursie naar de beruchte Cu Chi-tunnels. Eerst bezoekt u Tay Ninh, de bakermat van het Cao Dai-geloof – een unieke religie die elementen van verschillende godsdiensten in zich verenigt. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Cu Chi-tunnels, het ondergrondse tunnelcomplex van de Vietcong. Vanuit hier voerden zij aanvallen uit op de Amerikaanse troepen. Fascinerend hoe het ingenieuze netwerk van maar liefst 250 kilometer de ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabrieken met elkaar verbond. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

U kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid enkele highlights of mooie verborgen plekken van de stad te ontdekken. Ga winkelen in Dong Khoi Street – de belangrijkste en meest bruisende winkelstraat van Ho Chi Minh. Op deze statige boulevard met bomen en Frans-koloniale gebouwen waant u zich bijna in Europa. Naast souvenirwinkels met lakwerk en zijde, stijlvolle koffiebars en restaurants, vindt u hier vooral chique boetieks en moderne shoppingmalls met exclusieve merkkleding en juwelen. Winkelt u ook graag minder luxe, bezoek dan de nabijgelegen overdekte markt Ben Than: een geliefd adres voor leuke koopjes en typisch Vietnamese producten. Moe van het onderhandelen? Bestel bij een van de eetstalletjes binnen in de markt een frisse fruitsap of een geurige lokale lekkernij.
Struin ‘s avonds de winkels en straatstalletjes nog eens af voor leuke souvenirs en sluit de dag af met een lekker diner naar keuze op eigen gelegenheid.

DAG
13

Ho Chi Minh City - Phan Thiet (ca. 215 km / 4 - 5 uur)

vn_saigon.jpg
Stadstour door Ho Chi Minh City
Overnachting in Phan Thiet

Vanochtend gaat u met de gids op pad om Ho Chi Minh City verder te ontdekken. U brengt een bezoek aan het Herenigingspaleis, wat nu een museum is. In het oude centrum bezoekt u de Notre Dame-kathedraal. Wist u dat een groot deel van de rode bakstenen die zijn gebruikt bij de bouw van de kathedraal helemaal uit Parijs komen? Ook het Opera House en het oude koloniale postkantoor komen aan bod tijdens deze indrukwekkende tour. Misschien wilt u bij het postkantoor wel een leuk kaartje naar familie of vrienden sturen? Bezichtig ook het Oorlogsmuseum en ervaar de heftige geschiedenis van de Vietnamoorlog. De beelden in het museum geven een schokkende kijk op deze periode en de gidsen vertellen vaak over hun persoonlijke ervaringen. Een indrukwekkend bezoek!

Na de stadstour vervolgt uw weg naar de kust. Via een mooie route komt u aan in de badplaats Phan Thiet, waar u zult verblijven aan het strand van Mui Ne. Hier heeft u de gelegenheid om te genieten van diverse restaurantjes, bars, winkeltjes en het prachtige strand, omzoomd met palmbomen. Mui Ne is ongeveer 10 kilometer lang. Aan het strand vindt u diverse resorts met aan de andere kant van de smalle kustweg diverse restaurantjes en barretjes. Phan Thiet is het naastgelegen vissersplaatsje dat vooral lokaal bekend is vanwege de goede vissaus die hier gemaakt wordt.

DAG
14

Phan Thiet / Mui Ne

Phan Thiet
Vrije dag in Phan Thiet/Mui Ne
Adembenemende Fairly Stream (optionele excursie)
Tweede overnachting in Phan Thiet/Mui Ne

Vandaag een heerlijke vrije dag in Phan Thiet. U kunt op eigen gelegenheid Phan Thiet verkennen. Wilt u graag iets zien van de omgeving, dan kunt u deelnemen aan een optionele excursie. Kies bijvoorbeeld voor een excursie aan de Fairly Stream. Het is adembenemend mooi. U maakt samen met een gids een wandeling door een ondiep beekje, tussen prachtige rotsformaties door. Het is heerlijk om uzelf op deze manier te verfrissen met het warme water tussen uw tenen door, genietend van de natuur. Onderweg naar de Stream stopt u bij een lokaal vissersdorp om meer te leren over het landbouwleven van de bewoners. Op de terugweg bezoekt u 2 zandduinen: de witte en gele duinen. Optioneel is het mogelijk om hier een jeepsafari te maken.

DAG
15

Phan Thiet - Dalat (ca. 165 km / 4 - 5 uur)

vn_al_dalatcity.jpg
Prachtige tocht langs koffieplantages op weg naar Dalat
Stadstour door Dalat
Overnachting in Dalat

Er staat vandaag een mooie route op het programma. Vanuit Phan Thiet overbrugt u ruim 1000 meter hoogteverschil op weg naar Dalat. Onderweg stopt u bij een van de vele koffie- en theeplantages. Aan het einde van de ochtend komt u aan in Dalat. U zult merken dat Dalat een bijzondere stad is door het koelere klimaat en de diversiteit aan flora en fauna, wat uniek is voor Vietnam. In de Franse tijd werd Dalat ook wel “klein Parijs” genoemd.

Vanmiddag gaat u samen met de gids op pad om de stad te ontdekken. U brengt een bezoek aan het zomerpaleis van keizer Bao Dai, het Truc Lam Meer en het oude treinstation van Dalat, dat nog door de Fransen is gebouwd. Ook brengt u een bezoek aan het Hang Nga Crazy House, dat ook wel sprookjeshuis wordt genoemd. Een bijzonder architectonisch werk van een Vietnamese kunstenaar. Overnachting in Dalat.

DAG
16

Dalat - Nha Trang (ca. 135 km / 4 uur)

Waterval Dalat
Vertrek uit Dalat
Bezoek aan de Prenn watervallen
Eerste overnachting in kustplaats Nha Trang

Na het ontbijt verlaat u Dalat en rijdt u naar Nha Trang. Wederom een prachtige route langs plantages, rijstvelden en de Prenn watervallen. ‘s Middags komt u aan in de gemoedelijke badplaats Nha Trang. De wuivende palmbomen, witte zandstranden en het heldere zeewater maken Nha Trang de perfecte plek voor ontspanning. Ook veel Vietnamezen komen naar Nha Trang om te genieten van hun vakantie. Naast strand zijn hier tevens vele leuke winkels, fijne restaurants en enkele beachclubs.

DAG
17

Nha Trang

VN_AL_NHATRANG2
Vrije dag in Nha Trang
Snorkel-boottocht Tri Nguyen Aquarium/Mun Island (optionele excursie)
Tweede overnachting in Nha Trang

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag en kunt u lekker van het strand genieten. Ook kunt u kiezen voor een leuke optionele excursie. Ga bijvoorbeeld mee op de boottocht naar het Tri Nguyen Aquarium. Het is een iconische constructie in de vorm van een met zeepokken bezaaid piratenschip. Daarna bezoekt u Mun eiland, bekend om de wilde tropische bossen, lange stranden en kristalhelder water. Geniet van het mooie landschap en ontdek de onderwaterwereld tijdens het snorkelen. Hierna bezoekt u het Mieu vissersdorp waar u een bijzonder kijkje in het leven van de lokale vissers krijgt. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel. Overnachting in Nha Trang.

DAG
18

Nha Trang - Danang

vn_al_nhatrang.jpg
Vrije dag in Nha Trang
Geniet op het strand of aan het zwembad
Nachttrein naar Danang

Ook vandaag heeft u een heerlijke dag om bij te komen van alle opgedane indrukken en te genieten aan het zwembad of het strand. Aan het einde van de dag wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar het treinstation van Nha Trang gebracht, waar u op de nachttrein naar Danang stapt. U overnacht in de trein.

In de nachttrein slapen maximaal 4 personen per treincoupé. Het verblijf aan boord van de trein is op indeling. Bent u met minder dan 4 personen dan kan het voorkomen dat de coupé gedeeld wordt met andere reizigers. Wij raden u aan om uw eigen snacks en drinken mee te nemen aan boord van de trein.

DAG
19

Danang - Hoi An (ca. 45 km / 1 uur)

Hoi An
Bezoek aan het Cham historisch museum in Danang
Transfer van Danang naar Hoi An
Stadswandeling door Hoi An
Workshop traditionele lampionnen maken
Eerste overnachting in Hoi An

‘s Ochtends rolt de nachttrein het station van Danang binnen. Na een goed ontbijt in een lokaal restaurant maakt u zich klaar voor een bezoek aan het Cham Museum. Bekijk de beeldhouwwerken en leer de mysterieuze Champa-cultuur kennen. Hierna rijdt u naar de Marble Mountains en bezoekt u het steenhouwdorpje. Na deze mooie rit komt u in de loop van de dag aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadswandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met kleurrijke lampionnen, een sfeervol geheel! U sluit de dag af in een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een leuk souvenir voor thuis! U verblijft de komende twee nachten in Hoi An.

DAG
20

Hoi An

vn_al_hoianstrand.jpg
Vrije dag in Hoi An
Dagje meedraaien met de rijstboer (optionele excursie)
Bezoek het oude Tempelcomplex van My Son (optionele excursie)
Zonsondergang aanschouwen op de Thu Bon Rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting in Hoi An

Hoi An is een ontspannen plaatsje, dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U heeft vandaag een vrije dag. Maak zeker gebruik van de gratis fiets die het hotel voor u beschikbaar stelt. Fiets op eigen gelegenheid lekker naar het strand, maak een fietstocht door de rijstvelden en het platteland rond Hoi An, of bezoek nogmaals het historische centrum op de fiets. De plaatselijke bevolking is uiterst vriendelijk, u kunt rekenen op verrassende ontmoetingen!

Er zijn vanuit Hoi An verschillende optionele excursies mogelijk. Wat dacht u van een dagje meelopen op een lokale Vietnamese boerderij (optionele excursie)? Hierbij leert u alles over het verbouwen van rijst, werkt u een stukje mee op het platteland en maakt u kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. De dag begint gelijk goed met een tochtje op de rug van een waterbuffel! Op de boerderij leert u ook overheerlijke, krokante Vietnamese pannenkoeken maken. Uiteraard krijgt u daar een verkoelend drankje bij.
U kunt vandaag ook een excursie maken naar de eeuwenoude tempels van My Son (optionele excursie) en de prachtige ruïnes bekijken uit de tijd van de Champa-dynastie, met invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme. Deze tempels, uit de 7e tot en met de 13e eeuw, zijn anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe zag in Vietnam.
Of maak tijdens zonsondergang een boottocht op de Thu Bon Rivier. Aan u de keus, er is genoeg te doen. In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

DAG
21

Hoi An - Danang - Hanoi - Amsterdam

vrouw hoi An
Vertrek uit Hoi An
Binnenlandse vlucht Danang - Hanoi
Terugvlucht Hanoi - Amsterdam

De laatste dag van uw rondreis is aangebroken. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u vandaag tijd om de laatste souvenirs te kopen of nog even heerlijk te lunchen. U wordt opgehaald om naar de luchthaven van Danang te gaan voor uw binnenlandse vlucht naar Hanoi. Vanuit daar heeft u uw terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
22

Aankomst in Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Amsterdam

Vandaag landt u weer in Amsterdam. U heeft een onvergetelijke tijd gehad in Cambodja & Vietnam waarin u beide landen écht heeft leren kennen. De mooie foto’s herinneren u aan de prachtige hoogtepunten die u tijdens de reis heeft gezien. De thuisblijvers zijn vast benieuwd naar uw ervaringen!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
23 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
22 dagen Cambodja & Zuid-Vietnam: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Binnenlandse vlucht Danang - Hanoi
Rondreis met privé-chauffeur in airco-auto/minibus op dag 2, 9 t/m 11, 13, 15, 16, 18, 19 en 21
Engelssprekende gids op dag 2, 3, 5, 6, 8, 10, 11, 13, 15, 16, 18 en 19
Transfers per tuktuk op dag 3 en 5 t/m 8
Boottocht Siem Reap - Battambang over het Tonle Sap Meer
Tocht met de lokale bamboetrein in Battambang
Traject Battambang - Phnom Penh per lijndienst bus
Traject Phnom Penh - Chau Doc per speedboot
Nachttrein Nha Trang - Danang in een 4-persoonscouchette, met bed en airco
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
1x lunch
Cambodjaans welkomstdiner incl. Apsara dansvoorstelling
Bezoek aan de indrukwekkende tempelcomplexen van Angkor Wat*
Kennismaking met Battambang o.a. Wat Kor Village, Wat Samrong Knong en Aek Phnom Tempel en Phnom Sampov*
Stadstour door Phnom Penh per traditionele tuktuk met o.a. Tuol Slen- gevangenis, Royal Palace en de Killing Fields*
Bezoek aan de Sam Mountain, lokale markt en het Binh Thuy House in Can Tho*
Sampan-boottocht door de Mekong Delta incl. een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang
Uitgebreide stadstour door Ho Chi Minh City incl. het Herenigingspaleis, de Notre Dame-kathedraal, het Operahuis, het oude postkantoor en het indrukwekkende oorlogsmuseum*
Stadstour door Dalat incl. het Bao Dai Zomerpaleis, het Truc Lam Meer en het Nang Nga Crazy House*
Heerlijk strandverblijf in Phan Thiet, Nha Trang en Hoi An
Panorama route door de Marble Mountains en een bezoek aan het Cham Museum in Danang*
Stadswandeling door Hoi An met de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes, incl. een lampionnen workshop*
Fiets tot uw beschikking in Hoi An
*Entreegelden moeten ter plaatse nog worden voldaan

Exclusief

Entreegelden
Eventuele optionele excursies
Visum Vietnam
Visum Cambodja
Fooien
Overige maaltijden
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+