Noordam
Noordam
Chinese muur
Chinese muur
Puerto Princesa, Filipijnen
Puerto Princesa, Filipijnen
Zonsondergang aan boord
Zonsondergang aan boord
Singapore
Singapore

Rondreis & Cruise Zuidoost-Azië (Noordam)

Privéreis | 27 dagen v.a. 5590
5440i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
29-10-2021
Reisduur
27 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Rondreizen > Rondreizen Vaargebied Azië > Privéreizen Vaargebied Azië > Rondreis & Cruise Zuidoost-Azië (Noordam)
Ontdek de Gouden Driehoek van China
Bezoek 5 wereldsteden: Beijing, Shanghai, Hong Kong, Bangkok & Singapore
Veelzijdige rondreis door Zuid-Oost Azië
Comfortabele Holland America Line cruise o.b.v. volpension
Rechtstreekse vluchten met KLM

Deze Cruise rondreis door Zuidoost-Azië prikkelt al uw zintuigen

Een perfecte mix van culturen, natuur, historie en culinaire verwennerijen. U begint uw rondreis in fascinerend China met een 9-daagse tour van keizerlijk Beijing naar wereldstad Hongkong. Hier gaat u aan boord van cruiseschip ms Noordam van de gerenommeerde rederij Holland America Line. Ontdek in stijl de mooiste plekjes in Azië, zoals de Filipijnen, Borneo, Thailand en Vietnam. Aan boord is het volop genieten met tal van faciliteiten en live entertainment. Ook op culinair gebied wordt u verwend: van een uitgebreid ontbijtbuffet tot een 4-gangen à la carte diner, en allemaal inclusief!

"'Cruisen is een van de meest comfortabele manieren van vakantievieren. U hoeft maar 1 keer uw koffer in- en uit te pakken, want uw 'hotelkamer' reist met u mee. Geniet van alle faciliteiten en culinaire verwennerijen aan boord, terwijl het schip koers zet naar de volgende bestemming.....'"

Claudia Terpstra, afd. Product

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Beijing

Vlucht Amsterdam - Beijing
Overnachting vliegtuig

Vandaag begint uw reis met de vlucht van Schiphol naar Beijing, de hoofdstad van China. Een perfect moment om bij te komen van de voorbereidingen voor de reis en alvast te fantaseren over het moois dat u wacht. De komende dagen maakt u voorafgaand aan uw cruisereis kennis met China en reist u van Beijing naar Xi’an en vervolgens naar Shanghai. Modern en traditioneel China, u ontdekt het allemaal. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Aankomst Beijing

Beijing
Aankomst in Beijing
Meet & Greet op de luchthaven & transfer naar uw hotel
Vrije middag om uit te rusten of om zelf Beijing te ontdekken
Kies in de avond voor een optionele Acrobatiek of Opera show
Eerste overnachting Beijing

In de loop van de ochtend landt het vliegtuig op de luchthaven van Beijing: welkom in China! Op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze Engelssprekende vertegenwoordiger om u naar het hotel te brengen en u het welkomstpakket te overhandigen. Onderweg van het vliegveld naar uw hotel in Beijing vangt u een eerste glimp op van het hectische leven in de stad. Beijing is de hoofdstad van China en met een inwoneraantal van bijna 20 miljoen één van de grootste steden van het land én zelfs ter wereld. Hoewel de historische kern van de stad steeds verder verdwijnt, traditionele hutongs (oude ommuurde wijkjes) moeten steeds vaker wijken voor metershoge wolkenkrabbers, is Beijing één grote bezienswaardigheid op zich. De stad alleen al beschikt over maar liefst 6 UNESCO werelderfgoederen en is daarmee één van de meest historische steden van China. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

DAG
03

Beijing

cn_al_tiananmen square beijing.jpg
Bezoek aan het Tiananmenplein & de Verboden Stad
Optionele excursie Tempel van de Hemel of het Zomerpaleis
Tweede overnachting Beijing

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; De Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.
In de middag heeft u wat vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht door Beijing te gaan of kiest u liever voor een bijzondere optionele excursie? U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op tour te gaan naar de Tempel van de Hemel, naar zeggen ook wel de mooiste tempel van Beijing. De tempel is gebouwd in 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Of gaat u liever naar het indrukwekkende zomerpaleis? De ligging van dit voormalige keizerlijke verblijf is sprookjesachtig, het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer. U kunt hier de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen.

DAG
04

Beijing

Dagexcursie bezoek & wandeling over de Grote Muur (Mutianyu)
Laatste avond in Beijing

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Na een vroeg ontbijt maakt u een ongeveer twee uur durende busrit over de Ju Yong Guan-bergpas naar de Muur. We rijden met opzet op een vroeg tijdstip naar dit deel van het monument – zo kunnen we de grote toeristenmassa en de hitte voor zijn. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u weer terug naar Beijing voor uw laatste avond in de stad.

DAG
05

Beijing-Xi’an

Vertrek uit Beijing
Per hogesnelheidstrein van Beijing naar Xi’an
Vrije middag in Xi’an (tijd voor één van de leuke optionele excursies)
Eerste overnachting Xi’an

Na het ontbijt checkt u uit uw hotel en wordt u per transfer naar het treinstation van Beijing gebracht. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein naar Xi'an. De hogesnelheidstrein (ook wel ‘bullet trein’ genoemd) is met een gemiddelde snelheid van tussen de 250 en 350 kilometer per uur een ideale manier om de grote afstanden in China af te leggen en is daarnaast ook een zeer comfortabele manier om door China te reizen. In de middag komt u aan in Xi’an. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u kennismaken met deze boeiende stad, die door velen met stip op 1 staat in het rijtje van de meest historische steden van China. Ooit de hoofdstad van het land en het eindpunt van de befaamde Zijderoute, gaat de historie van de stad ruim 3000 jaar terug en is de stad voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan China.
Natuurlijk staat Xi’an tegenwoordig met name bekend om het wereldberoemde Terracottaleger, maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden om uren in rond te dwalen. Zo kent de stad tientallen tempels en pagodes en is de op veel plekken nog intacte stadsmuur met haar 14 kilometer één van de langste in heel China. Maar ook de Grote Moskee in de moslimwijk van Xi’an is een bezoek meer dan waard. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er uitstekende restaurants die afwisseling bieden aan de Chinese keuken. Boek één van de optionele excursies en ontdek meer over deze historische stad.

DAG
06

Xi’an

Bezoek Terracottaleger
Bezichtiging stadsmuur Xi’an
Laatste avond in Xi’an

Na het ontbijt gaat u op weg naar een nieuw hoogtepunt, op iets meer dan een uur rijden buiten de stad: het tweeduizend jaar oude Terracottaleger bij het graf van keizer Qin Shi Huangdi, dat hem moest beschermen op zijn weg naar het hiernamaals. Samen met de Chinese Muur en de Verboden Stad is deze groep beelden, die in 1974 per ongeluk werd ontdekt door boeren die een waterput wilden graven, de beroemdste bezienswaardigheid van China. U heeft de tijd om de drie enorme groeves waar de terracotta beelden zij aan zij staan opgesteld rustig te bekijken en u te verwonderen over de intrigerende details, zoals de unieke uitdrukkingen op de gezichten van de krijgers. U geniet vandaag van een gezamenlijke lunch.

’s Middags bekijkt u nog een prachtig monument: de eeuwenoude stadsmuur van Xi’an. De veertien kilometer lange muur, die werd gebouwd tijdens de begin van de Ming-dynastie (1368-1744), is nog vrijwel intact. Als u wilt kunt u hier een fiets of elektrisch wagentje huren (niet inbegrepen) om langs de volle lengte van de muur te rijden. Hierna heeft u de gelegenheid om bij te komen van deze enerverende dag en op eigen gelegenheid te dineren in één van de lekkere restaurants in de stad.

DAG
07

Xi'an-Shanghai

Vrije dag in Xi’an
Bezoek aan de Pagode van de Grote Wilde Gans (optioneel)
Per nachttrein naar Shanghai

Vandaag heeft u even een heerlijk relaxte dag, pas aan het einde van de middag vertrekt u per transfer naar het station van Xi’an voor de nachttrein naar Shanghai. U heeft dus alle tijd om rustig te ontbijten, om op uw gemak uw koffer in te pakken en zelfs nog voor een heerlijke wandeling door Xi’an. Optioneel kunt u nog een bezoek brengen aan de 7e-eeuwse Pagode van de Grote Wilde Gans, de op één na oudste pagode in China, die ook prijkt op het stadslogo van Xi’an. Als u wilt, kunt u alle zeven verdiepingen van de tempel bewonderen. Vergeet ook niet te genieten van de mooie tuinen rondom de pagode. Ook bijzonder zijn de boeddhistische monniken in hun bekende oranje gewaden, die speciaal naar deze plek komen om de heilige geschriften te bewonderen. Aan het einde van de middag heeft u een transfer naar het treinstation van Xi'an waar u op de nachttrein richting Shanghai stapt. Zoek uw comfortabele slaapcoupé op en kruip zodra u wilt onder de dekens. Morgenochtend bent u in Shanghai.

DAG
08

Shanghai

Oriental Pearl Shanghai China
Aankomst Shanghai
Vrije dag in Shanghai
Optionele excursie Shanghai Acrobatics Show (avond)
Eerste overnachting Shanghai

Vroeg in de ochtend komt de trein aan in Shanghai. Op het station wordt u opgehaald voor een transfer naar uw hotel. Onderweg vangt u al een eerste glimp op van deze beroemde internationale stad, welke ook steeds meer aandacht trekt uit de hele wereld. Shanghai wordt in twee delen gescheiden door de brede Huangpu rivier. Aan de ene zijde vindt u het oude deel van de stad (Puxi) en aan de andere zijde het nieuwe deel (Pudong). In Pudong ziet u dat de wolkenkrabbers letterlijk uit de grond gestampt zijn en vindt u een fantastische verscheidenheid aan moderne architectuur. Bovendien is dit deel van de stad met haar enorme shoppingmalls een walhalla voor echte shopaholics! Hoogtepunt in Pudong is (letterlijk) de iconische Shanghai Tower. Met haar 632 meter is deze het hoogste gebouw van China en – na de Burj Khalifa in Dubai – het op één na hoogste gebouw ter wereld.
Veel reizigers die op zoek zijn naar het moderne China bezoeken Shanghai, maar naast modern is Shanghai ook een stad vol met geschiedenis. Voorheen was Shanghai een klein vissersdorpje aan de kust van China, maar is inmiddels in een snel tempo uitgegroeid tot de grootste stad ter wereld! De diversiteit in Shanghai is wat de stad ook zo uniek maakt, je vindt er enorme wolkenkrabbers, gigantische winkelcentra, maar daarnaast ook boeddhistische tempels, de rustgevende Yu Garden en je kunt zelfs ook maisvelden verkennen. Vandaag heeft u de rest van de dag de tijd om alvast rustig kennis te maken met Shanghai. Morgen hebben wij een dagexcursie voor georganiseerd met de hoogtepunten van deze bijzondere stad.

DAG
09

Shanghai

Bezoek de hoogtepunten van Shanghai: Yu Garden, Jade Buddha Temple and The Bund
Laatste overnachting Shanghai

Na een goed ontbijt in uw hotel maakt u zich klaar voor de hoogtepunten van Shanghai. De route start bij de Jade Buddha Tempel, waar u de twee witte, volledig uit witte jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen. De schitterende en ook zeker rustgevende Yu Garden is ook een bezoek meer dan waard. De tuin is met haar harmonieuze bruggen, theehuizen, vijvers en pagodes een oase van rust in het drukke Shanghai. We sluiten de excursie af met een bezoek aan de beroemde Bund (midden in het centrum van Shanghai) vanaf deze promenade heeft u een schitterend uitzicht op de skyline. De Bund is het gebied langs de oever van de rivier aan de oude zijde, waar u het contrast tussen oud en nieuw goed terugziet.

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
10

Shanghai - Hong Kong

Vlucht Shanghai - Hong Kong
Eerste overnachting Hong Kong

Na het ontbijt kunt u zich klaarmaken voor het volgende hoogtepunt tijdens deze reis; de bruisende stad Hong Kong! Misschien keek u hier al even naar uit, wat leuk dat u morgen een volle dag hier heeft. Per transfer vertrekt u naar het vliegveld van Shanghai voor uw vlucht naar Hong Kong. Hong Kong en zijn vele (schier)eilanden bieden eindeloos veel mogelijkheden voor culturele uitstapjes, ‘shopping therapy’ in de vele winkelcentra, boetiekjes en plaatselijke markten en culinaire ontdekkingen. Geniet vanavond alvast van uw eerste avond in Hong Kong, morgen heeft u samen met een lokale Engelssprekende gids een leuke vier uur durende stadstour om Hong Kong te verkennen.

DAG
11

Hong Kong, inscheping

Stadstour Hong Kong
Inscheping Noordam
Welkomstlunch aan boord
Vrije middag en avond
Optionele excursies: o.a. ‘Hop-on, hop-off’ busticket of avond boottocht door de haven
Laatste overnachting Hong Kong (aan boord)

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en maakt u kennis met de hoogtepunten van metropool Hong Kong. Met de gids rijdt u naar Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waar u een spectaculair beeld krijgt van de omvang van Hong Kong. Vanaf dit punt ziet u onder meer de haven, Hong Kong Island en vele indrukwekkende gebouwen. Om dit bezoek nog spectaculairder te maken, nemen we de Peak Tram nog verder omhoog tot het hoogste punt van 396 meter. De trein rijdt hier al sinds 1888, ziet er antiek uit en wordt aan kabels de berg opgetrokken. Vervolgens gaat u door naar het drijvende dorp van Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar nog veel mensen in oude bootjes wonen en alleen aan kant komen voor het hoogstnoodzakelijke. Hier ervaart u ook waarom het levendige Aberdeen Harbour, waar kwetsbaar ogende sampans (traditionele boten) zich een weg banen door het drukke verkeer. U gaat dit ook zelf ervaren tijdens een boottochtje met een sampan. Hierna gaat u verder met een mooie rit langs de prachtige kust en bekijkt daar het oogstrelende Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen, mede vanwege het sensationele uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Aan het eind van de tour heeft u een transfer naar de haven van Hongkong voor inscheping aan boord van Ms Noordam. Geniet van een heerlijke welkomstlunch in het buffetrestaurant totdat uw hut gereed is. De middag is ter eigen invulling. Geniet van alle faciliteiten aan boord of doorkruis Hong Kong met de ‘Hop-on, hop-off’ bus en stap in en uit waar u wilt. Als het donker wordt, is de haven van Hongkong zeer de moeite waard. Aan boord van een Chinese pagode bewondert u, onder het genot van een drankje, de spectaculaire skyline van verlichte wolkenkrabbers (optionele excursie).

DAG
12

Hong Kong

Big budha Lantau Island (Hong Kong)
Vrije dag in Hong Kong
Optionele excursies: o.a. streetfood tour, ‘casinostad’ Macau of Lantau-eiland met het Po Lin klooster en het Tian Tan Boeddhabeeld
Vertrek vanuit Hong Kong met Sail Away Party (ca. 17.00 uur)
Overnachting aan boord

Na een eerste ontspannende nacht aan boord geniet u van een uitgebreid ontbijt - naar keuze in buffetvorm of à la carte. Het schip vertrekt pas aan het einde van de middag, dus volop kans om meer van Hong Kong te gaan zien. De rederij biedt allerlei optionele excursies aan, zoals een bezoek aan Lantau-eiland met het Po Lin klooster en de Tian Tan boeddha. Deze koperen boeddha is maar liefst 34 meter hoog en wordt ook wel Big Buddha of Grote Boeddha genoemd. Het beeld is populair bij zowel toeristen als een bedevaartsoort voor boeddhisten. ‘Foodies’ kunnen hun hart ophalen tijdens de streetfood tour. Dwaal door de straten van Hong Kong en maak kennis met lokale specialiteiten. De fast ferry brengt u in een uur naar casinostad Macau. Ooit een kolonie van Portugal zijn de Portugese invloeden nog duidelijk zichtbaar. Na een heerlijke dag aan boord of in Hong Kong gaat uw cruise nu echt beginnen, om ca. 17.00 uur verlaat de Noordam de haven en zet koers naar de Filipijnen. Traditioneel wordt het eerste vertrek groots gevierd met een Sail Away Party op het Lido deck.

DAG
13

Op zee

Op zee
Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Na een aantal heerlijke, maar drukke dagen in China en Hong Kong is een dag op zee een aangenaam rustpunt. Slaap wat langer uit en geniet op uw gemak van een uitgebreid ontbijt in het buffetrestaurant of in het hoofdrestaurant voor à la carte. Voor nog meer comfort laat u het ontbijt (kosteloos) in uw hut bezorgen. U kunt de dag zo ontspannen of zo actief doorbrengen als u wilt. Houdt u van workshops en spelletjes? In het boordkrantje staat wat er allemaal wordt georganiseerd door het enthousiaste activiteitenteam. Dat wordt keuzes maken! Maar uiteraard kunt u ook uw eigen plan trekken. Ga voor een actieve workout naar de fitnessruimte, of boek die welverdiende massage in de Greenhouse Spa, totale ontspanning gegarandeerd! De boetieks zijn geopend en ook de tafels in het casino zijn speelklaar. Heeft u niet eerder Blackjack of Roulette gespeeld? Houdt u dan het boordkrantje in de gaten, want regelmatig wordt er speluitleg gegeven. Leuk om eens een gokje te wagen!

DAG
14

Manilla, Filipijnen

Vrije dag in Manilla (ca. 08.00-24.00 uur)
Optionele excursies: o.a. ‘De charmes van het oude Manilla’, een bezoek aan natuurgebied Tagaytay of historisch Corregidor Island
Overnachting aan boord

Na uw eerste ontspannen dag op zee komt u na een uitgeruste nacht aan in de haven van Manilla en maakt u kennis met de Filipijnen. U heeft de keuze uit diverse optionele excursies om het vasteland te verkennen. De charmes van de ommuurde binnenstad van Manilla kunt u te voet onder begeleiding van een gids ontdekken. Wilt u cultuur combineren met natuur dan is een bezoek aan natuurgebied Tagaytay een aanrader. Na een ontspannen rit vanaf de haven door het platteland, langs kustdorpen, rijstvelden, fruitboomgaarden en plantages, ziet u hier de kleinste vulkaan ter wereld - Taal Volcano. Geniet hier van een lunch tussen een fantastisch uitzicht. Op de terugweg naar de haven kunt u genieten van een panoramische tour door de wijk Intramuros van de stad Manilla. Of kies voor een bezoek aan het fort Corregidor Island welke u meer inzicht geeft over de ongelofelijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eiland werd zwaar gebombardeerd tijdens het laatste deel van de oorlog, en de ruïnes dienen als militair monument voor Amerikaanse, Filipijnse en Japanse soldaten die hun leven verloren op het slagveld. Corregidor is een van de belangrijkste historische en toeristische bezienswaardigheden in het land.

DAG
15

Op zee

HAL King Blues Club
Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Een heerlijke zeedag heeft u vandaag voor de boeg. Geniet volop van alle faciliteiten van de Noordam. Ook het entertainment is zeer de moeite waard! Bent u al bij een optreden van de B.B. King Blues Club geweest? Deze 8-koppige band, ingevlogen vanuit bakermat Memphis, speelt de sterren van de hemel. Er kan tot in de kleine uurtjes worden gedanst en aan de bar worden speciale cocktails geserveerd zoals Lucille en Rock Me Baby.

DAG
16

Puerto Princesa, Filipijnen

Vrije dag Puerto Princesa (ca. 08.00-23.00 uur)
Optionele excursies: o.a. Honda Bay Island Hopping, de hoogtepunten van Puerto Princesa of een tocht door het nationale park Puerto Princesa Subterranean River
Overnachting aan boord

Welkom in Puerto Princesa. De grootste trekpleisters van de regio zijn een boottocht door de kalksteengrotten van het Subterranean River National Park, de heerlijke stranden en eilandjes van Honda Bay - perfect om te snorkelen, zonnebaden en picknicken. Over eten gesproken, een bezoek aan het meest beroemde restaurant van Puerto Princesa, ‘Kalui’, garandeert een gedenkwaardige herinnering voor fans van zeevruchten. Avontuurlijke ‘foodies’ kunnen de krokodillen sisig bestellen, een traditioneel en heerlijk geroerbakt gerecht.

DAG
17

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Na de twee Filipijnse bestemmingen zet de Noordam koers richting Borneo, Maleisië. Maar voordat u daar aankomt, brengt u een volle dag op zee door. Bij mooi weer is het heel aangenaam aan dek. Er zijn voldoende ligstoelen en in de bars worden de lekkerste cocktails bereid. Maar pas op, door de aangename zeebries en de weerkaatsing van het zonlicht verbrandt u sneller dan u denkt! Ook bij een minder mooie dag hoeft u zich aan boord niet te vervelen. Er worden volop activiteiten georganiseerd en u kunt gebruikmaken van de vele faciliteiten die Ms Noordam biedt (soms tegen betaling). Lekkerbekken kunnen van een uitgebreide 3 of 4-gangen lunch genieten in het hoofdrestaurant. Ook kunt u een tafeltje boeken in het intieme specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill (toeslag) voor een culinaire reis geïnspireerd op de Pacific Northwest in Amerika. Van krabkoekjes tot ossenhaas en van kreeft tot chocoladesoufflé….

DAG
18

Kota Kinabalu, Maleisië

Vrije dag in Kota Kinabalu (ca. 08.00-18.00 uur)
Optionele excursies: de hoogtepunten van Kota Kinabalu of bezoek het Mari Mari cultural village
Overnachting aan boord

Vandaag meren we af voor de kust van Kota Kinabalu, bij de lokale bevolking beter bekend als KK. KK is de hoofdstad van de Maleisische staat Sabah op Borneo. Vlakbij ligt het Tunku Abdul Rahman Nationaal Park dat uit meerdere tropische eilanden bestaat met prachtige stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. In de stad zelf vindt u een gezellige boulevard en lokale marktjes en kunt u goed eten in een van de vele restaurants. Het Mari Mari cultual village is een openluchtmuseum waar u leert over de geschiedenis, cultuur en tradities van 5 verschillende inheemse stammen in Sabah. Uw gids neemt u mee door het dorp en vertelt over de levenswijze van de stammen. Ook kunt u een dans in traditionele klederdracht zien.

DAG
19

Op zee

HAL teak houten stoelen op scheepsdek
Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Ook op een zeedag kunt u prima in beweging blijven. Wist u dat u op het Promenade dek helemaal rondom het schip kunt wandelen? Ongeveer 3 rondjes in de frisse zeelucht en u heeft een mijl te pakken. Ook staan er op dit dek mooie teakhouten loungestoelen, heerlijk om met een boek in weg te dromen als het schip op volle zee is….

DAG
20

Phu My, Vietnam

Vrije dag in Phu My (ca. 06.00-18.00 uur)
Optionele excursies: o.a. het beste van Ho Chi Minh-stad, bezoek de Cu Chi tunnels of maak kennis met de smaken van de Vietnamese keuken
Overnachting aan boord

Vroeg in de ochtend komt Ms Noordam aan in Phu My, Vietnam. Hier vandaan (op ongeveer anderhalf uur rijden) kunt u onder andere Ho Chi Minh-stad ontdekken, het vroegere Saigon. De (optionele) excursie ‘Het Beste van Ho Chi Minh-stad’ laat u kennismaken met zowel de historische hoogtepunten als het moderne stadsleven.
Winkelen doet u het beste in Dong Khoi Street – de belangrijkste en meest bruisende winkelstraat van Ho Chi Minh. Op deze statige boulevard met bomen en Frans-koloniale gebouwen waan je je bijna in Europa. De sfeer is duidelijk minder Vietnamees dan op andere plekken. Naast souvenirwinkels met lakwerk en zijde, stijlvolle koffiebars en restaurants, vind je hier vooral chique boetieks en moderne shoppingmalls met exclusieve merkkleding en juwelen. Winkelt u ook graag minder luxe, bezoek dan de nabijgelegen overdekte markt Ben Than: een geliefd adres voor leuke koopjes en typisch Vietnamese producten. Moe van het onderhandelen? Bij een van de eetstalletjes binnen in de markt bestelt u misschien wel een frisse fruitsap of een geurige lokale lekkernij.Een andere aanrader is een bezoek aan de beruchte Cu Chi Tunnels van waaruit de Vietcong verrassingsaanvallen uitvoerde op de Amerikaanse troepen. Neem de tijd om de beroemde tunnels te bekijken en maak u een voorstelling van het ingenieuze netwerk (250 kilometer) waar ze deel van uitmaakten en dat ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes met elkaar verbond. Liefhebbers van de Vietnamese keuken kunnen onder begeleiding van een lokale kok de markt in Ho Chi Minh-stad verkennen. De kok laat u kennismaken met de verschillende ingrediënten en gerechten van de Vietnamese keuken. U leert over typische nationale gerechten, etiquette en het gebruik van eetstokjes, zodat u heerlijk kunt genieten van uw eigen gemaakte lunch.

DAG
21

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Op een zeedag hoeft u zich niet te vervelen aan boord. Het schip biedt veel faciliteiten en er worden volop activiteiten georganiseerd (soms tegen een toeslag), voor ieder wat wils. Van een wijnproeverij tot bingo en van een cursus line dancing tot een workshop foto’s bewerken. Een absoluut hoogtepunt is de BBC Earth Experience waarbij schitterende beelden van BBC Earth worden ondersteund door livemuziek.
Maar natuurlijk kunt u uw dag ook heerlijk aan het zwembad doorbrengen. Zelfs op frisse dagen is dit mogelijk, want dan schuift het dak van het middelste gedeelte gewoon dicht en ontstaat er een aangenaam binnenbad.

DAG
22

Laem Chabang (Bangkok), Thailand

Aankomst Laem Chabang (ca. 07.00 - 01.00 uur +1)
Optionele excursies: hoogtepunten van Bangkok & een boottocht, het beste van Bangkok of een bezoek aan het zomerpaleis en de oude hoofdstad van Thailand, Ayutthaya
Overnachting aan boord

Het schip meert vandaag aan in Laem Chabang, op ca. 2 uur rijden van de Thaise hoofdstad Bangkok: ‘sawadee ka!’ De Thaise hoofdstad Bangkok is een echte wereldstad, waar je een keer geweest móet zijn. Hypermoderne en compleet vervallen gebouwen staan hier zij aan zij. In Bangkok heerst een ongecontroleerde chaos, zeker in het verkeer. Tuktuks, auto’s en scooters razen met veel herrie langs elkaar heen. Geef u hier aan over, het is de enige manier om écht goed van Bangkok te genieten. De Grand Palace en de prachtige tempel Wat Phra Kaew zijn samen de nummer één toeristenattractie van Bangkok. Zelfs buiten de paleismuren is het eerste aanzicht al spectaculair. Prachtige gebouwen met goud omlijste daken steken fel af tegen de blauwe lucht. Laat u verbazen door de indrukwekkende architectuur en de ingewikkelde details van een van de meest magnifieke bezienswaardigheden van Bangkok. The Grand Palace werd gebouwd in 1782 en werd tot 1925 gebruikt door de koninklijke familie. Tegenwoordig wordt het paleis alleen nog voor ceremoniële doeleinden gebruikt. Het hoogtepunt van dit prachtige paleis is de adembenemende Tempel van de Smaragdgroene Boeddha Wat Phra Kaew.
Spreekt de rijke Thaise cultuur u aan? Dan staat Ayutthaya vast op uw wensenlijst. Ayutthaya was tussen 1350 en 1767 de hoofdstad van Thailand en was tot aan zijn definitieve vernietiging door de Birmezen de thuisbasis van 33 verschillende Siamese koningen. Gelukkig bleef een aantal cultuurschatten onbeschadigd. U ziet de mooiste highlights waaronder Wat Chai Wattanaram - een replica van de tempel van Angkor Wat - en Wat Mahathat, een van de oudste tempels van Ayutthaya. Mis de Boeddha in een bodhiboom niet. Net buiten Ayutthaya ligt het Bang Pa-In paleis, het favoriete zomerverblijf van de Thaise koningen sinds het Ayutthaya-tijdperk. U bezoekt tijdens de excursie de diverse koninklijke verblijven en paviljoenen en de fraaie paleistuinen. Boek één van de optionele excursies die de rederij u aanbiedt en maak kennis met het drukke, dagelijkse leven van Bangkok.

DAG
23

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Twee heerlijke zeedagen om bij te komen van alle indrukken die u tijdens deze cruise heeft opgedaan. Mooie herinneringen die u ongetwijfeld nog lang bij zullen blijven. Overmorgen meert het schip af in Singapore, eindpunt van de cruise. Maar zover is het nog niet! Tot die tijd kunt u nog volop genieten van alle faciliteiten van de Noordam.

DAG
24

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Nog één dag aan boord om bijvoorbeeld die laatste souvenirs te scoren in de boetiek en om afscheid te nemen van al die vriendelijke bemanningsleden, veelal afkomstig uit de Filipijnen en Indonesië, die u 2 weken in de watten hebben gelegd. Morgen wacht Singapore.

DAG
25

Singapore, ontscheping

SG_AL_SINGAPORE1
Aankomst Singapore (ca. 07.00 uur)
Eerste kennismaking met de stad (ochtend)
Optionele excursie Night safari tour of avondje uit in Chinatown & Bugis Village (incl. diner)
Overnachting Singapore

U eindigt deze reis in het kleinste land van Zuidoost-Azië, namelijk Singapore. Het ligt verdeeld over 63 eilanden tussen Maleisië en Indonesië. De stad Singapore beslaat het grootste deel van het gelijknamige hoofdeiland. Bewonder de indrukwekkende skyline met moderne gebouwen, de ultra luxe shopping malls en struin door de straatjes van Chinatown. Voor pretparken, attracties en strand bent u op Sentosa Island aan het juiste adres.

Vroeg in de ochtend vaart Ms Noordam de haven binnen. Na het ontbijt gaat u van boord en verlaat u na een heerlijke cruisereis het schip. Vanaf de cruise terminal wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht voor de incheck. In de middag hebben wij voor u een programma (ca. 3,5 uur) samengesteld zodat u een goed beeld krijgt van Singapore. Tijdens de tour bekijkt u het koloniale erfgoed van de stad in het Civic District met o.a. de Padang (de Cricket Club), Parliament House en de National Gallery Singapore. De tour maakt een korte stop bij het Merlion Park voor een prachtig uitzicht op Marina Bay. Hier kunt u op de foto met de Merlion, een Mythologisch wezen dat deels leeuw en deels vis is. De tour gaat verder met een bezoek aan de Thian Hock Keng-tempel, een van de oudste boeddhistisch-taoïstische tempels op het eiland, gebouwd met donaties van de vroege immigrantenarbeiders uit China. Via Chinatown reist u verder naar de National Orchid Garden, gelegen in de Singapore Botanic Gardens (een UNESCO-werelderfgoed), waar een uitgestrekte tentoonstelling van 60.000 orchideeënplanten te zien is. Als afsluiter bezoekt u Little India waar u betoverd wordt met de geur van kruiden, jasmijn, orchideeënslingers en exotisch fruit.

Als optionele excursie kunt u vanavond een Night Safari maken. U ziet een groot aantal nachtdieren van Aziatische origine in hun natuurlijke leefomgeving. Of bezoek de levendige wijken van Singapore in de avond wanneer alles echt tot leven komt. Het hoogtepunt van deze tour is een fietstaxi-rit die u langs het levendige Bugis Village en de actieve straten van Little India voert. Vervolgens gaat u bij Clarke Quay aan boord van een bumboat (bomschuit) voor een boottocht langs de Singapore River. Vanaf het water heeft een spectaculair zicht op Singapore.

DAG
26

Singapore - Amsterdam

Vertrek Singapore, dagkamer tot 18.00 uur
Heerlijke vrije dag om zelf op verkenning te gaan
Vlucht Singapore - Amsterdam

Vandaag heeft u nog een hele dag om Singapore op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Een aanrader is om een bezoek aan Sentosa Island te brengen voor pretparken, attracties en de mooiste stranden van Singapore. Misschien wilt u nog een paar laatste souvenirs inslaan of kiest u voor een uitgebreide lunch in een van de vele restaurantjes. Mogelijkheden genoeg in deze bruisende stad.

’s Avonds checkt u uit en wordt u naar de luchthaven van Singapore gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
27

Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam

U komt aan in Amsterdam na een unieke ervaring in Zuidoost- Azië!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
15 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
27 dagen Rondreis & Cruise Zuidoost-Azië (Noordam): altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage op de internationale vluchten
20 kg ruimbagage op de vlucht van Shanghai naar Hongkong
Meet & Greet op de luchthaven Beijing
Rit per hogesnelheidstrein van Beijing naar Xi’an
Nachttrein Xi’an-Shanghai in 4-persoons slaapcouchette (softsleeper)
Vlucht van Shanghai naar Hongkong
Alle transfers van en naar luchthavens, cruiseterminals, treinstations en tijdens excursies (die in het programma zijn beschreven) op privé basis
Engelssprekende gids voor de excursies tijdens het rondreis China dag 2 tot en met 11 (de optionele excursies in Hong Kong worden uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap).
Verblijf in goed verzorgde Superiorklasse hotels
Ieder dag ontbijt
Beijing: bezoek aan de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede en de Grote Muur*
Xi’an: bezoek aan het Terracotta Leger en de stadsmuur*
Shanghai: bezoek aan Yu Garden, de Jaden Boeddhatempel en de Bund*
Hongkong: stadstour met o.a. Victoria Peak (incl. tram), Aberdeen en Repulse Bay*
15-daagse cruise met de Noordam van Hong Kong naar Singapore op basis van een binnenhut
Havengelden
Tijdens de cruise: volpension
Singapore: stadstour met o.a. Chinatown, Merlion Park & Little India (op basis van internationaal gezelschap)
Dagkamer in Singapore i.v.m. late terugvlucht
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

*Voor bepaald entertainment en het gebruik van sommige faciliteiten wordt een toeslag gevraagd.

Exclusief

Visum voor China
Visum voor Vietnam (tegen betaling aan boord verkrijgbaar)
Entreegelden tijdens de rondreis in China & Hong Kong: ca. € 65 per persoon (omgerekend ca. 505 CNY per persoon, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagentoeslagen
Eventuele toeslagen in verband met evenementen in Singapore (o.a. Formule 1)
Fooien tijdens rondreis China
Fooien tijdens de cruise: US dollar 14,50 per persoon per dag. Zie voor meer details de rederij informatie onder het kopje Cruise
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
15 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
27 dagen Rondreis & Cruise Zuidoost-Azië (Noordam): altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Beijing

Vlucht Amsterdam - Beijing
Overnachting vliegtuig

Vandaag begint uw reis met de vlucht van Schiphol naar Beijing, de hoofdstad van China. Een perfect moment om bij te komen van de voorbereidingen voor de reis en alvast te fantaseren over het moois dat u wacht. De komende dagen maakt u voorafgaand aan uw cruisereis kennis met China en reist u van Beijing naar Xi’an en vervolgens naar Shanghai. Modern en traditioneel China, u ontdekt het allemaal. U overnacht in het vliegtuig.

Goed om te weten

U kunt kiezen voor extra comfort op uw vlucht met KLM. Tegen een meerprijs boeken wij zowel de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

DAG
02

Aankomst Beijing

Beijing
Aankomst in Beijing
Meet & Greet op de luchthaven & transfer naar uw hotel
Vrije middag om uit te rusten of om zelf Beijing te ontdekken
Kies in de avond voor een optionele Acrobatiek of Opera show
Eerste overnachting Beijing

In de loop van de ochtend landt het vliegtuig op de luchthaven van Beijing: welkom in China! Op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze Engelssprekende vertegenwoordiger om u naar het hotel te brengen en u het welkomstpakket te overhandigen. Onderweg van het vliegveld naar uw hotel in Beijing vangt u een eerste glimp op van het hectische leven in de stad. Beijing is de hoofdstad van China en met een inwoneraantal van bijna 20 miljoen één van de grootste steden van het land én zelfs ter wereld. Hoewel de historische kern van de stad steeds verder verdwijnt, traditionele hutongs (oude ommuurde wijkjes) moeten steeds vaker wijken voor metershoge wolkenkrabbers, is Beijing één grote bezienswaardigheid op zich. De stad alleen al beschikt over maar liefst 6 UNESCO werelderfgoederen en is daarmee één van de meest historische steden van China. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

Weetje

De Chinezen noemen hun land niet China maar ‘Zhonguo’, wat ‘Rijk van het Midden’ betekent. Ze beschouwen China – één van de oudste beschavingen ter wereld – dan ook als het centrum van de wereld.

Weetje

Tijdens deze reis bieden wij veel optionele excursies aan, zie het tabblad extra’s voor meer informatie over de mogelijkheden per plaats.

DAG
03

Beijing

cn_al_tiananmen square beijing.jpg
Bezoek aan het Tiananmenplein & de Verboden Stad
Optionele excursie Tempel van de Hemel of het Zomerpaleis
Tweede overnachting Beijing

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; De Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.
In de middag heeft u wat vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht door Beijing te gaan of kiest u liever voor een bijzondere optionele excursie? U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op tour te gaan naar de Tempel van de Hemel, naar zeggen ook wel de mooiste tempel van Beijing. De tempel is gebouwd in 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Of gaat u liever naar het indrukwekkende zomerpaleis? De ligging van dit voormalige keizerlijke verblijf is sprookjesachtig, het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer. U kunt hier de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen.

Goed om te weten

Zoals overal ter wereld is het op drukke plekken belangrijk om waardevolle spullen in het oog te houden. Veel reizigers dragen hun tas daarom voor zich in plaats van op hun rug en leggen hun eigendommen niet achter zich of naast zich op de grond.

Weetje

Het aantal inwoners van Beijing (Peking) wordt geschat op zo’n 20 miljoen. Het exacte aantal is lastig vast te stellen, vanwege het grote aantal niet geregistreerde bewoners. Je hoeft overigens maar zes maanden per jaar in de hoofdstad te wonen om officieel inwoner van Beijing te zijn!

Weetje

Filmklassieker ‘The Last Emperor’ speelt in de Verboden Stad. Kijk de film als u wilt voor u naar China vertrekt om in de sfeer te komen. Hij geeft een goed beeld van het vroegere leven in deze voor gewone stervelingen ontoegankelijke stad.

DAG
04

Beijing

Dagexcursie bezoek & wandeling over de Grote Muur (Mutianyu)
Laatste avond in Beijing

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Na een vroeg ontbijt maakt u een ongeveer twee uur durende busrit over de Ju Yong Guan-bergpas naar de Muur. We rijden met opzet op een vroeg tijdstip naar dit deel van het monument – zo kunnen we de grote toeristenmassa en de hitte voor zijn. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u weer terug naar Beijing voor uw laatste avond in de stad.

Weetje

De bouw van de Chinese Muur (ca. 6000 kilometer) begon 500 v. Chr. en duurde maar liefst tweeduizend jaar. De Muur had twee functies: China beschermen tegen aanvallen uit Mongolië en inwoners beletten om te vluchten.

DAG
05

Beijing-Xi’an

Vertrek uit Beijing
Per hogesnelheidstrein van Beijing naar Xi’an
Vrije middag in Xi’an (tijd voor één van de leuke optionele excursies)
Eerste overnachting Xi’an

Na het ontbijt checkt u uit uw hotel en wordt u per transfer naar het treinstation van Beijing gebracht. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein naar Xi'an. De hogesnelheidstrein (ook wel ‘bullet trein’ genoemd) is met een gemiddelde snelheid van tussen de 250 en 350 kilometer per uur een ideale manier om de grote afstanden in China af te leggen en is daarnaast ook een zeer comfortabele manier om door China te reizen. In de middag komt u aan in Xi’an. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u kennismaken met deze boeiende stad, die door velen met stip op 1 staat in het rijtje van de meest historische steden van China. Ooit de hoofdstad van het land en het eindpunt van de befaamde Zijderoute, gaat de historie van de stad ruim 3000 jaar terug en is de stad voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan China.
Natuurlijk staat Xi’an tegenwoordig met name bekend om het wereldberoemde Terracottaleger, maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden om uren in rond te dwalen. Zo kent de stad tientallen tempels en pagodes en is de op veel plekken nog intacte stadsmuur met haar 14 kilometer één van de langste in heel China. Maar ook de Grote Moskee in de moslimwijk van Xi’an is een bezoek meer dan waard. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er uitstekende restaurants die afwisseling bieden aan de Chinese keuken. Boek één van de optionele excursies en ontdek meer over deze historische stad.

Goed om te weten

De treintickets voor nacht- en hogesnelheidstreinen kunnen pas ca. 4 weken voor vertrek geboekt worden. Indien een bepaalde klasse of type trein niet beschikbaar is, zullen wij u informeren over eventuele bijkomende kosten.

Weetje

Xi’an was ruim 1000 jaar de hoofdstad van China en lange tijd één van de grootste steden ter wereld. Mensen zien dit voormalige eindpunt van de Zijderoute als de geboorteplaats van het huidige China. Vroeger heette de stad Chang’an (‘Eeuwige Vrede’).

Weetje

Tijdens de Tang-dynastie (618-907) was Xi’an de hoofdstad van China en één van de grootste steden ter wereld. Het Terracottaleger bij het graf van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer die China verenigde tot één natie (221 v. Chr.), is een groot cultureel hoogtepunt.

DAG
06

Xi’an

Bezoek Terracottaleger
Bezichtiging stadsmuur Xi’an
Laatste avond in Xi’an

Na het ontbijt gaat u op weg naar een nieuw hoogtepunt, op iets meer dan een uur rijden buiten de stad: het tweeduizend jaar oude Terracottaleger bij het graf van keizer Qin Shi Huangdi, dat hem moest beschermen op zijn weg naar het hiernamaals. Samen met de Chinese Muur en de Verboden Stad is deze groep beelden, die in 1974 per ongeluk werd ontdekt door boeren die een waterput wilden graven, de beroemdste bezienswaardigheid van China. U heeft de tijd om de drie enorme groeves waar de terracotta beelden zij aan zij staan opgesteld rustig te bekijken en u te verwonderen over de intrigerende details, zoals de unieke uitdrukkingen op de gezichten van de krijgers. U geniet vandaag van een gezamenlijke lunch.

’s Middags bekijkt u nog een prachtig monument: de eeuwenoude stadsmuur van Xi’an. De veertien kilometer lange muur, die werd gebouwd tijdens de begin van de Ming-dynastie (1368-1744), is nog vrijwel intact. Als u wilt kunt u hier een fiets of elektrisch wagentje huren (niet inbegrepen) om langs de volle lengte van de muur te rijden. Hierna heeft u de gelegenheid om bij te komen van deze enerverende dag en op eigen gelegenheid te dineren in één van de lekkere restaurants in de stad.

Goed om te weten

Vanaf de parkeerplaats is het 15 minuten lopen naar de ingang van het museum met terracotta beelden. Huur eventueel bij één van de lokale handelaren een elektrisch wagentje dat u erheen rijdt. Zo spaart u uw energie voor het bezoek. Neem in elk geval voldoende water mee, het kan warm zijn.

Weetje

De restauratie van het Terracottaleger is nog steeds bezig. Het is misschien wel het grootste herstelproject ooit. Van de bijna 10.000 soldaten, paarden en strijdwagens was er niet één volledig op het moment van de opgraving.

DAG
07

Xi'an-Shanghai

Vrije dag in Xi’an
Bezoek aan de Pagode van de Grote Wilde Gans (optioneel)
Per nachttrein naar Shanghai

Vandaag heeft u even een heerlijk relaxte dag, pas aan het einde van de middag vertrekt u per transfer naar het station van Xi’an voor de nachttrein naar Shanghai. U heeft dus alle tijd om rustig te ontbijten, om op uw gemak uw koffer in te pakken en zelfs nog voor een heerlijke wandeling door Xi’an. Optioneel kunt u nog een bezoek brengen aan de 7e-eeuwse Pagode van de Grote Wilde Gans, de op één na oudste pagode in China, die ook prijkt op het stadslogo van Xi’an. Als u wilt, kunt u alle zeven verdiepingen van de tempel bewonderen. Vergeet ook niet te genieten van de mooie tuinen rondom de pagode. Ook bijzonder zijn de boeddhistische monniken in hun bekende oranje gewaden, die speciaal naar deze plek komen om de heilige geschriften te bewonderen. Aan het einde van de middag heeft u een transfer naar het treinstation van Xi'an waar u op de nachttrein richting Shanghai stapt. Zoek uw comfortabele slaapcoupé op en kruip zodra u wilt onder de dekens. Morgenochtend bent u in Shanghai.

Goed om te weten

In de slaaptrein overnacht u in een 4-persoons couchette, inclusief kussens, lakens en dekens. Wenst u meer privacy? Boek als u wilt een privécouchette tegen een meerprijs (op aanvraag).

DAG
08

Shanghai

Oriental Pearl Shanghai China
Aankomst Shanghai
Vrije dag in Shanghai
Optionele excursie Shanghai Acrobatics Show (avond)
Eerste overnachting Shanghai

Vroeg in de ochtend komt de trein aan in Shanghai. Op het station wordt u opgehaald voor een transfer naar uw hotel. Onderweg vangt u al een eerste glimp op van deze beroemde internationale stad, welke ook steeds meer aandacht trekt uit de hele wereld. Shanghai wordt in twee delen gescheiden door de brede Huangpu rivier. Aan de ene zijde vindt u het oude deel van de stad (Puxi) en aan de andere zijde het nieuwe deel (Pudong). In Pudong ziet u dat de wolkenkrabbers letterlijk uit de grond gestampt zijn en vindt u een fantastische verscheidenheid aan moderne architectuur. Bovendien is dit deel van de stad met haar enorme shoppingmalls een walhalla voor echte shopaholics! Hoogtepunt in Pudong is (letterlijk) de iconische Shanghai Tower. Met haar 632 meter is deze het hoogste gebouw van China en – na de Burj Khalifa in Dubai – het op één na hoogste gebouw ter wereld.
Veel reizigers die op zoek zijn naar het moderne China bezoeken Shanghai, maar naast modern is Shanghai ook een stad vol met geschiedenis. Voorheen was Shanghai een klein vissersdorpje aan de kust van China, maar is inmiddels in een snel tempo uitgegroeid tot de grootste stad ter wereld! De diversiteit in Shanghai is wat de stad ook zo uniek maakt, je vindt er enorme wolkenkrabbers, gigantische winkelcentra, maar daarnaast ook boeddhistische tempels, de rustgevende Yu Garden en je kunt zelfs ook maisvelden verkennen. Vandaag heeft u de rest van de dag de tijd om alvast rustig kennis te maken met Shanghai. Morgen hebben wij een dagexcursie voor georganiseerd met de hoogtepunten van deze bijzondere stad.

Weetje

Shanghai betekent letterlijk ‘Aan de zee’. Deze grootste havenstad ter wereld was ooit een vissersdorp dat ‘Hudu’ heette. Op lokale kentekenplaten staat nog steeds het karakter ‘Hu’.

DAG
09

Shanghai

Bezoek de hoogtepunten van Shanghai: Yu Garden, Jade Buddha Temple and The Bund
Laatste overnachting Shanghai

Na een goed ontbijt in uw hotel maakt u zich klaar voor de hoogtepunten van Shanghai. De route start bij de Jade Buddha Tempel, waar u de twee witte, volledig uit witte jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen. De schitterende en ook zeker rustgevende Yu Garden is ook een bezoek meer dan waard. De tuin is met haar harmonieuze bruggen, theehuizen, vijvers en pagodes een oase van rust in het drukke Shanghai. We sluiten de excursie af met een bezoek aan de beroemde Bund (midden in het centrum van Shanghai) vanaf deze promenade heeft u een schitterend uitzicht op de skyline. De Bund is het gebied langs de oever van de rivier aan de oude zijde, waar u het contrast tussen oud en nieuw goed terugziet.

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
10

Shanghai - Hong Kong

Vlucht Shanghai - Hong Kong
Eerste overnachting Hong Kong

Na het ontbijt kunt u zich klaarmaken voor het volgende hoogtepunt tijdens deze reis; de bruisende stad Hong Kong! Misschien keek u hier al even naar uit, wat leuk dat u morgen een volle dag hier heeft. Per transfer vertrekt u naar het vliegveld van Shanghai voor uw vlucht naar Hong Kong. Hong Kong en zijn vele (schier)eilanden bieden eindeloos veel mogelijkheden voor culturele uitstapjes, ‘shopping therapy’ in de vele winkelcentra, boetiekjes en plaatselijke markten en culinaire ontdekkingen. Geniet vanavond alvast van uw eerste avond in Hong Kong, morgen heeft u samen met een lokale Engelssprekende gids een leuke vier uur durende stadstour om Hong Kong te verkennen.

Weetje

De naam Hong Kong betekent letterlijk ‘geurige haven’. De lokale bewoners maken wel eens grappen over waar het woord ‘geurige’ vandaan zou kunnen komen, maar waarschijnlijk verwijst het naar de vele opslagplaatsen met wierook die vroeger langs de rivier stonden.

DAG
11

Hong Kong, inscheping

Stadstour Hong Kong
Inscheping Noordam
Welkomstlunch aan boord
Vrije middag en avond
Optionele excursies: o.a. ‘Hop-on, hop-off’ busticket of avond boottocht door de haven
Laatste overnachting Hong Kong (aan boord)

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en maakt u kennis met de hoogtepunten van metropool Hong Kong. Met de gids rijdt u naar Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waar u een spectaculair beeld krijgt van de omvang van Hong Kong. Vanaf dit punt ziet u onder meer de haven, Hong Kong Island en vele indrukwekkende gebouwen. Om dit bezoek nog spectaculairder te maken, nemen we de Peak Tram nog verder omhoog tot het hoogste punt van 396 meter. De trein rijdt hier al sinds 1888, ziet er antiek uit en wordt aan kabels de berg opgetrokken. Vervolgens gaat u door naar het drijvende dorp van Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar nog veel mensen in oude bootjes wonen en alleen aan kant komen voor het hoogstnoodzakelijke. Hier ervaart u ook waarom het levendige Aberdeen Harbour, waar kwetsbaar ogende sampans (traditionele boten) zich een weg banen door het drukke verkeer. U gaat dit ook zelf ervaren tijdens een boottochtje met een sampan. Hierna gaat u verder met een mooie rit langs de prachtige kust en bekijkt daar het oogstrelende Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen, mede vanwege het sensationele uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Aan het eind van de tour heeft u een transfer naar de haven van Hongkong voor inscheping aan boord van Ms Noordam. Geniet van een heerlijke welkomstlunch in het buffetrestaurant totdat uw hut gereed is. De middag is ter eigen invulling. Geniet van alle faciliteiten aan boord of doorkruis Hong Kong met de ‘Hop-on, hop-off’ bus en stap in en uit waar u wilt. Als het donker wordt, is de haven van Hongkong zeer de moeite waard. Aan boord van een Chinese pagode bewondert u, onder het genot van een drankje, de spectaculaire skyline van verlichte wolkenkrabbers (optionele excursie).

Goed om te weten

De inscheping gebeurt in groepen om geen grote opstoppingen bij de gangway (entree van het schip) te krijgen. Voordat u aan boord gaat, geeft u uw bagage af in de cruise terminal. Uw koffer vindt u later in de middag terug voor de deur van uw hut.

DAG
12

Hong Kong

Big budha Lantau Island (Hong Kong)
Vrije dag in Hong Kong
Optionele excursies: o.a. streetfood tour, ‘casinostad’ Macau of Lantau-eiland met het Po Lin klooster en het Tian Tan Boeddhabeeld
Vertrek vanuit Hong Kong met Sail Away Party (ca. 17.00 uur)
Overnachting aan boord

Na een eerste ontspannende nacht aan boord geniet u van een uitgebreid ontbijt - naar keuze in buffetvorm of à la carte. Het schip vertrekt pas aan het einde van de middag, dus volop kans om meer van Hong Kong te gaan zien. De rederij biedt allerlei optionele excursies aan, zoals een bezoek aan Lantau-eiland met het Po Lin klooster en de Tian Tan boeddha. Deze koperen boeddha is maar liefst 34 meter hoog en wordt ook wel Big Buddha of Grote Boeddha genoemd. Het beeld is populair bij zowel toeristen als een bedevaartsoort voor boeddhisten. ‘Foodies’ kunnen hun hart ophalen tijdens de streetfood tour. Dwaal door de straten van Hong Kong en maak kennis met lokale specialiteiten. De fast ferry brengt u in een uur naar casinostad Macau. Ooit een kolonie van Portugal zijn de Portugese invloeden nog duidelijk zichtbaar. Na een heerlijke dag aan boord of in Hong Kong gaat uw cruise nu echt beginnen, om ca. 17.00 uur verlaat de Noordam de haven en zet koers naar de Filipijnen. Traditioneel wordt het eerste vertrek groots gevierd met een Sail Away Party op het Lido deck.

Goed om te weten

Het boordkrantje met daarin een overzicht van alle activiteiten, aanvangstijden van shows en live entertainment, openingstijden en het kledingadvies voor die dag ontvangt u dagelijks in uw hut. Ook staan er grappige weetjes en nieuwtjes over de crew in.

DAG
13

Op zee

Op zee
Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Na een aantal heerlijke, maar drukke dagen in China en Hong Kong is een dag op zee een aangenaam rustpunt. Slaap wat langer uit en geniet op uw gemak van een uitgebreid ontbijt in het buffetrestaurant of in het hoofdrestaurant voor à la carte. Voor nog meer comfort laat u het ontbijt (kosteloos) in uw hut bezorgen. U kunt de dag zo ontspannen of zo actief doorbrengen als u wilt. Houdt u van workshops en spelletjes? In het boordkrantje staat wat er allemaal wordt georganiseerd door het enthousiaste activiteitenteam. Dat wordt keuzes maken! Maar uiteraard kunt u ook uw eigen plan trekken. Ga voor een actieve workout naar de fitnessruimte, of boek die welverdiende massage in de Greenhouse Spa, totale ontspanning gegarandeerd! De boetieks zijn geopend en ook de tafels in het casino zijn speelklaar. Heeft u niet eerder Blackjack of Roulette gespeeld? Houdt u dan het boordkrantje in de gaten, want regelmatig wordt er speluitleg gegeven. Leuk om eens een gokje te wagen!

DAG
14

Manilla, Filipijnen

Vrije dag in Manilla (ca. 08.00-24.00 uur)
Optionele excursies: o.a. ‘De charmes van het oude Manilla’, een bezoek aan natuurgebied Tagaytay of historisch Corregidor Island
Overnachting aan boord

Na uw eerste ontspannen dag op zee komt u na een uitgeruste nacht aan in de haven van Manilla en maakt u kennis met de Filipijnen. U heeft de keuze uit diverse optionele excursies om het vasteland te verkennen. De charmes van de ommuurde binnenstad van Manilla kunt u te voet onder begeleiding van een gids ontdekken. Wilt u cultuur combineren met natuur dan is een bezoek aan natuurgebied Tagaytay een aanrader. Na een ontspannen rit vanaf de haven door het platteland, langs kustdorpen, rijstvelden, fruitboomgaarden en plantages, ziet u hier de kleinste vulkaan ter wereld - Taal Volcano. Geniet hier van een lunch tussen een fantastisch uitzicht. Op de terugweg naar de haven kunt u genieten van een panoramische tour door de wijk Intramuros van de stad Manilla. Of kies voor een bezoek aan het fort Corregidor Island welke u meer inzicht geeft over de ongelofelijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eiland werd zwaar gebombardeerd tijdens het laatste deel van de oorlog, en de ruïnes dienen als militair monument voor Amerikaanse, Filipijnse en Japanse soldaten die hun leven verloren op het slagveld. Corregidor is een van de belangrijkste historische en toeristische bezienswaardigheden in het land.

DAG
15

Op zee

HAL King Blues Club
Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Een heerlijke zeedag heeft u vandaag voor de boeg. Geniet volop van alle faciliteiten van de Noordam. Ook het entertainment is zeer de moeite waard! Bent u al bij een optreden van de B.B. King Blues Club geweest? Deze 8-koppige band, ingevlogen vanuit bakermat Memphis, speelt de sterren van de hemel. Er kan tot in de kleine uurtjes worden gedanst en aan de bar worden speciale cocktails geserveerd zoals Lucille en Rock Me Baby.

DAG
16

Puerto Princesa, Filipijnen

Vrije dag Puerto Princesa (ca. 08.00-23.00 uur)
Optionele excursies: o.a. Honda Bay Island Hopping, de hoogtepunten van Puerto Princesa of een tocht door het nationale park Puerto Princesa Subterranean River
Overnachting aan boord

Welkom in Puerto Princesa. De grootste trekpleisters van de regio zijn een boottocht door de kalksteengrotten van het Subterranean River National Park, de heerlijke stranden en eilandjes van Honda Bay - perfect om te snorkelen, zonnebaden en picknicken. Over eten gesproken, een bezoek aan het meest beroemde restaurant van Puerto Princesa, ‘Kalui’, garandeert een gedenkwaardige herinnering voor fans van zeevruchten. Avontuurlijke ‘foodies’ kunnen de krokodillen sisig bestellen, een traditioneel en heerlijk geroerbakt gerecht.

DAG
17

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Na de twee Filipijnse bestemmingen zet de Noordam koers richting Borneo, Maleisië. Maar voordat u daar aankomt, brengt u een volle dag op zee door. Bij mooi weer is het heel aangenaam aan dek. Er zijn voldoende ligstoelen en in de bars worden de lekkerste cocktails bereid. Maar pas op, door de aangename zeebries en de weerkaatsing van het zonlicht verbrandt u sneller dan u denkt! Ook bij een minder mooie dag hoeft u zich aan boord niet te vervelen. Er worden volop activiteiten georganiseerd en u kunt gebruikmaken van de vele faciliteiten die Ms Noordam biedt (soms tegen betaling). Lekkerbekken kunnen van een uitgebreide 3 of 4-gangen lunch genieten in het hoofdrestaurant. Ook kunt u een tafeltje boeken in het intieme specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill (toeslag) voor een culinaire reis geïnspireerd op de Pacific Northwest in Amerika. Van krabkoekjes tot ossenhaas en van kreeft tot chocoladesoufflé….

DAG
18

Kota Kinabalu, Maleisië

Vrije dag in Kota Kinabalu (ca. 08.00-18.00 uur)
Optionele excursies: de hoogtepunten van Kota Kinabalu of bezoek het Mari Mari cultural village
Overnachting aan boord

Vandaag meren we af voor de kust van Kota Kinabalu, bij de lokale bevolking beter bekend als KK. KK is de hoofdstad van de Maleisische staat Sabah op Borneo. Vlakbij ligt het Tunku Abdul Rahman Nationaal Park dat uit meerdere tropische eilanden bestaat met prachtige stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. In de stad zelf vindt u een gezellige boulevard en lokale marktjes en kunt u goed eten in een van de vele restaurants. Het Mari Mari cultual village is een openluchtmuseum waar u leert over de geschiedenis, cultuur en tradities van 5 verschillende inheemse stammen in Sabah. Uw gids neemt u mee door het dorp en vertelt over de levenswijze van de stammen. Ook kunt u een dans in traditionele klederdracht zien.

DAG
19

Op zee

HAL teak houten stoelen op scheepsdek
Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Ook op een zeedag kunt u prima in beweging blijven. Wist u dat u op het Promenade dek helemaal rondom het schip kunt wandelen? Ongeveer 3 rondjes in de frisse zeelucht en u heeft een mijl te pakken. Ook staan er op dit dek mooie teakhouten loungestoelen, heerlijk om met een boek in weg te dromen als het schip op volle zee is….

Weetje

Holland America Line is een samenwerking aangegaan met Lincoln Center Stage, een toonaangevend centrum voor podiumkunsten. Op de Noordam kunt u in het Lincoln Center Stage bijna dagelijks genieten van klassieke kamermuziek uitgevoerd door uitmuntende instrumentalisten.

DAG
20

Phu My, Vietnam

Vrije dag in Phu My (ca. 06.00-18.00 uur)
Optionele excursies: o.a. het beste van Ho Chi Minh-stad, bezoek de Cu Chi tunnels of maak kennis met de smaken van de Vietnamese keuken
Overnachting aan boord

Vroeg in de ochtend komt Ms Noordam aan in Phu My, Vietnam. Hier vandaan (op ongeveer anderhalf uur rijden) kunt u onder andere Ho Chi Minh-stad ontdekken, het vroegere Saigon. De (optionele) excursie ‘Het Beste van Ho Chi Minh-stad’ laat u kennismaken met zowel de historische hoogtepunten als het moderne stadsleven.
Winkelen doet u het beste in Dong Khoi Street – de belangrijkste en meest bruisende winkelstraat van Ho Chi Minh. Op deze statige boulevard met bomen en Frans-koloniale gebouwen waan je je bijna in Europa. De sfeer is duidelijk minder Vietnamees dan op andere plekken. Naast souvenirwinkels met lakwerk en zijde, stijlvolle koffiebars en restaurants, vind je hier vooral chique boetieks en moderne shoppingmalls met exclusieve merkkleding en juwelen. Winkelt u ook graag minder luxe, bezoek dan de nabijgelegen overdekte markt Ben Than: een geliefd adres voor leuke koopjes en typisch Vietnamese producten. Moe van het onderhandelen? Bij een van de eetstalletjes binnen in de markt bestelt u misschien wel een frisse fruitsap of een geurige lokale lekkernij.Een andere aanrader is een bezoek aan de beruchte Cu Chi Tunnels van waaruit de Vietcong verrassingsaanvallen uitvoerde op de Amerikaanse troepen. Neem de tijd om de beroemde tunnels te bekijken en maak u een voorstelling van het ingenieuze netwerk (250 kilometer) waar ze deel van uitmaakten en dat ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes met elkaar verbond. Liefhebbers van de Vietnamese keuken kunnen onder begeleiding van een lokale kok de markt in Ho Chi Minh-stad verkennen. De kok laat u kennismaken met de verschillende ingrediënten en gerechten van de Vietnamese keuken. U leert over typische nationale gerechten, etiquette en het gebruik van eetstokjes, zodat u heerlijk kunt genieten van uw eigen gemaakte lunch.

DAG
21

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Op een zeedag hoeft u zich niet te vervelen aan boord. Het schip biedt veel faciliteiten en er worden volop activiteiten georganiseerd (soms tegen een toeslag), voor ieder wat wils. Van een wijnproeverij tot bingo en van een cursus line dancing tot een workshop foto’s bewerken. Een absoluut hoogtepunt is de BBC Earth Experience waarbij schitterende beelden van BBC Earth worden ondersteund door livemuziek.
Maar natuurlijk kunt u uw dag ook heerlijk aan het zwembad doorbrengen. Zelfs op frisse dagen is dit mogelijk, want dan schuift het dak van het middelste gedeelte gewoon dicht en ontstaat er een aangenaam binnenbad.

DAG
22

Laem Chabang (Bangkok), Thailand

Aankomst Laem Chabang (ca. 07.00 - 01.00 uur +1)
Optionele excursies: hoogtepunten van Bangkok & een boottocht, het beste van Bangkok of een bezoek aan het zomerpaleis en de oude hoofdstad van Thailand, Ayutthaya
Overnachting aan boord

Het schip meert vandaag aan in Laem Chabang, op ca. 2 uur rijden van de Thaise hoofdstad Bangkok: ‘sawadee ka!’ De Thaise hoofdstad Bangkok is een echte wereldstad, waar je een keer geweest móet zijn. Hypermoderne en compleet vervallen gebouwen staan hier zij aan zij. In Bangkok heerst een ongecontroleerde chaos, zeker in het verkeer. Tuktuks, auto’s en scooters razen met veel herrie langs elkaar heen. Geef u hier aan over, het is de enige manier om écht goed van Bangkok te genieten. De Grand Palace en de prachtige tempel Wat Phra Kaew zijn samen de nummer één toeristenattractie van Bangkok. Zelfs buiten de paleismuren is het eerste aanzicht al spectaculair. Prachtige gebouwen met goud omlijste daken steken fel af tegen de blauwe lucht. Laat u verbazen door de indrukwekkende architectuur en de ingewikkelde details van een van de meest magnifieke bezienswaardigheden van Bangkok. The Grand Palace werd gebouwd in 1782 en werd tot 1925 gebruikt door de koninklijke familie. Tegenwoordig wordt het paleis alleen nog voor ceremoniële doeleinden gebruikt. Het hoogtepunt van dit prachtige paleis is de adembenemende Tempel van de Smaragdgroene Boeddha Wat Phra Kaew.
Spreekt de rijke Thaise cultuur u aan? Dan staat Ayutthaya vast op uw wensenlijst. Ayutthaya was tussen 1350 en 1767 de hoofdstad van Thailand en was tot aan zijn definitieve vernietiging door de Birmezen de thuisbasis van 33 verschillende Siamese koningen. Gelukkig bleef een aantal cultuurschatten onbeschadigd. U ziet de mooiste highlights waaronder Wat Chai Wattanaram - een replica van de tempel van Angkor Wat - en Wat Mahathat, een van de oudste tempels van Ayutthaya. Mis de Boeddha in een bodhiboom niet. Net buiten Ayutthaya ligt het Bang Pa-In paleis, het favoriete zomerverblijf van de Thaise koningen sinds het Ayutthaya-tijdperk. U bezoekt tijdens de excursie de diverse koninklijke verblijven en paviljoenen en de fraaie paleistuinen. Boek één van de optionele excursies die de rederij u aanbiedt en maak kennis met het drukke, dagelijkse leven van Bangkok.

Weetje

Thaise mensen zien het hoofd als het hoogste deel van het lichaam. Iemands hoofd aanraken (zelfs van een kind) is ‘not-done’. Uit respect wijzen ze nooit naar personen (of geld) met de voeten, het laagste lichaamsdeel, en dragen ze binnen geen schoenen.

DAG
23

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Twee heerlijke zeedagen om bij te komen van alle indrukken die u tijdens deze cruise heeft opgedaan. Mooie herinneringen die u ongetwijfeld nog lang bij zullen blijven. Overmorgen meert het schip af in Singapore, eindpunt van de cruise. Maar zover is het nog niet! Tot die tijd kunt u nog volop genieten van alle faciliteiten van de Noordam.

DAG
24

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Nog één dag aan boord om bijvoorbeeld die laatste souvenirs te scoren in de boetiek en om afscheid te nemen van al die vriendelijke bemanningsleden, veelal afkomstig uit de Filipijnen en Indonesië, die u 2 weken in de watten hebben gelegd. Morgen wacht Singapore.

Goed om te weten

Het ritueel van ontschepen is anders dan het uitchecken uit een hotel. Om dit voor alle gasten zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt u verzocht uw bagage de avond voorafgaand aan de ontscheping buiten de deur van uw hut te zetten, voorzien van de gekleurde labels die u in de hut ontvangt. De koffers treft u de volgende ochtend in de cruise terminal weer aan, gesorteerd op kleur. Zorg er dus voor dat u een klein tasje voor wat kleding en toiletartikelen bij de hand houdt. Na het ontbijt wordt er in groepen (op kleur) ontscheept. De volgorde is afhankelijk van verdere reisplannen cq vluchttijden. Zodra uw kleur wordt omgeroepen kunt u van boord.

DAG
25

Singapore, ontscheping

SG_AL_SINGAPORE1
Aankomst Singapore (ca. 07.00 uur)
Eerste kennismaking met de stad (ochtend)
Optionele excursie Night safari tour of avondje uit in Chinatown & Bugis Village (incl. diner)
Overnachting Singapore

U eindigt deze reis in het kleinste land van Zuidoost-Azië, namelijk Singapore. Het ligt verdeeld over 63 eilanden tussen Maleisië en Indonesië. De stad Singapore beslaat het grootste deel van het gelijknamige hoofdeiland. Bewonder de indrukwekkende skyline met moderne gebouwen, de ultra luxe shopping malls en struin door de straatjes van Chinatown. Voor pretparken, attracties en strand bent u op Sentosa Island aan het juiste adres.

Vroeg in de ochtend vaart Ms Noordam de haven binnen. Na het ontbijt gaat u van boord en verlaat u na een heerlijke cruisereis het schip. Vanaf de cruise terminal wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht voor de incheck. In de middag hebben wij voor u een programma (ca. 3,5 uur) samengesteld zodat u een goed beeld krijgt van Singapore. Tijdens de tour bekijkt u het koloniale erfgoed van de stad in het Civic District met o.a. de Padang (de Cricket Club), Parliament House en de National Gallery Singapore. De tour maakt een korte stop bij het Merlion Park voor een prachtig uitzicht op Marina Bay. Hier kunt u op de foto met de Merlion, een Mythologisch wezen dat deels leeuw en deels vis is. De tour gaat verder met een bezoek aan de Thian Hock Keng-tempel, een van de oudste boeddhistisch-taoïstische tempels op het eiland, gebouwd met donaties van de vroege immigrantenarbeiders uit China. Via Chinatown reist u verder naar de National Orchid Garden, gelegen in de Singapore Botanic Gardens (een UNESCO-werelderfgoed), waar een uitgestrekte tentoonstelling van 60.000 orchideeënplanten te zien is. Als afsluiter bezoekt u Little India waar u betoverd wordt met de geur van kruiden, jasmijn, orchideeënslingers en exotisch fruit.

Als optionele excursie kunt u vanavond een Night Safari maken. U ziet een groot aantal nachtdieren van Aziatische origine in hun natuurlijke leefomgeving. Of bezoek de levendige wijken van Singapore in de avond wanneer alles echt tot leven komt. Het hoogtepunt van deze tour is een fietstaxi-rit die u langs het levendige Bugis Village en de actieve straten van Little India voert. Vervolgens gaat u bij Clarke Quay aan boord van een bumboat (bomschuit) voor een boottocht langs de Singapore River. Vanaf het water heeft een spectaculair zicht op Singapore.

Weetje

Elke avond is er bij Gardens by the Bay een spectaculaire lichtshow die u niet mag missen! Geniet van deze show waarbij bomen in de mooiste combinaties zijn verlicht, begeleid door passende themamuziek. De show start op vaste tijden. Uw reisleider kan dit voor u checken.

Weetje

Singapore staat bekend om de hoge boetes voor sommige overtredingen. Het overtreden van het rookverbod, een sigaret of afval op straat gooien, fietsen door een voetgangerstunneltje en zelfs het eten of drinken in een metro kunnen je een flinke boete (van honderden euro’s) opleveren. Kauwgom mag je wel in privé bezit hebben maar niet kopen of verkopen.

DAG
26

Singapore - Amsterdam

Vertrek Singapore, dagkamer tot 18.00 uur
Heerlijke vrije dag om zelf op verkenning te gaan
Vlucht Singapore - Amsterdam

Vandaag heeft u nog een hele dag om Singapore op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Een aanrader is om een bezoek aan Sentosa Island te brengen voor pretparken, attracties en de mooiste stranden van Singapore. Misschien wilt u nog een paar laatste souvenirs inslaan of kiest u voor een uitgebreide lunch in een van de vele restaurantjes. Mogelijkheden genoeg in deze bruisende stad.

’s Avonds checkt u uit en wordt u naar de luchthaven van Singapore gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
27

Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam

U komt aan in Amsterdam na een unieke ervaring in Zuidoost- Azië!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
15 opties
Open+
27 dagen Rondreis & Cruise Zuidoost-Azië (Noordam): altijd de beste prijs

Rederij/Schip/Hut

Een heleboel zien in een korte tijd op een comfortabele manier, dat is cruisen! Overdag ontdekt u de mooiste bestemmingen en 's avonds geniet u van de vele faciliteiten aan boord.

Rederij
Schip
Hut

Noordam

 • Middelgroot schip met veel ruimte
 • Uitstekende Holland America Line service
 • Specialiteitenrestaurants Pinnacle Grill & Canaletto
 • Geweldige live optredens van de B.B. King Blues Club
 • Ontspannen in de Greenhouse Spa
De Noordam is een middelgroot cruiseschip met een prettige informele sfeer. Door de slimme opzet met veel aparte zithoeken ademt het schip een bepaalde intimiteit, er is altijd wel een rustig plekje te vinden. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Werken van museumkwaliteit sieren de wanden, van 19e-eeuwse olieverfschilderijen tot moderne fotografie. Op het gebied van entertainment is er veel keus; van afwisselende shows in het theater tot live optredens van een geweldige 8-koppige band in de B.B. Kings Blues Club. Op culinair gebied wordt u verwend! Kiest u voor een uitgebreid à la carte diner of voor een snelle maaltijd in het Lidomarkt buffetrestaurant? Ook heeft het schip diverse specialiteitenrestaurants en is er 24-uurs roomservice beschikbaar. U kunt aan boord zo actief zijn als u zelf wilt. Ga voor een pittige work-out naar de fitnessruimte, volg een cursus in de Microsoft Studio of dompel onder in de serene rust van de Greenhouse Spa.

Specificaties schip

Bouwjaar
2006
Passagiers
1924
Lengte
285 meter
Breedte
32 meter
Passagiersdekken
11
Vlag
Nederlands
Voertaal aan boord
Engels
Valuta aan boord
US dollar

Faciliteiten

De Noordam beschikt over diverse bars & lounges (sommigen met livemuziek), Explorations Lounge met internet en een koffiebar, een buffetrestaurant, een hoofdrestaurant (à la carte), 2 specialiteitenrestaurants (Italiaans en vis/steak), een hamburger/snackcorner, 24-uurs roomservice, een Culinary Arts Center voor kooklessen en demonstraties, een Microsoft Studio voor cursussen, 2 zwembaden (waarvan er 1 kan worden overdekt), een kinderbad, Club Hal kinderclub, 2 jacuzzi’s, diverse winkels, een kunstgalerie, een casino, een theater van meerdere verdiepingen, een spa met hydrotherapie zwembad, sauna en stoomcabines en een fitnessruimte waar ook groepslessen worden gegeven.

Entertainment

U hoeft zich aan boord niet te vervelen. In het grote theater valt van alles te beleven, van musicals tot cabaret, geen avond is hetzelfde. Blues, funk, soul & rock ‘n roll liefhebbers mogen de optredens van de B.B. King Blues Band niet missen. Deze 8-koppige band speelt de sterren van de hemel in de B.B. King Blues Club waar tevens de lekkerste cocktails worden geserveerd en waar tot in de late uurtjes kan worden gedanst. Voor klassieke optredens gaat u naar Lincoln Center Stage en meezingen met ‘gouwe ouwe’ kan in de populaire pianobar. Het activiteitenteam van de Holland America Line organiseert daarnaast allerlei activiteiten (soms tegen betaling), zoals danslessen, een kunstveiling, diverse (kaart)spelletjes, kookdemonstraties en wijnproeverijen. In het casino zijn de tafels en slotmachines geopend zodra het schip op volle zee is. Hetzelfde geldt voor de winkeltjes waar u terecht kunt voor souvenirs, sieraden en kleding. Altijd al eens een echte fotoshoot willen doen? In de fotogalerij kunt u zich vrijblijvend laten fotograferen.

Restaurants & Bars

De verzorging aan boord is op basis van volpension. U kunt hiervoor onder andere terecht in het buffetrestaurant Lidomarkt of voor à la carte in het Vista restaurant. Voor het à la carte diner kunt u aan boord een reservering maken of u kunt kiezen voor vrije inloop op basis van beschikbaarheid (ca. 17.15-21.00 uur). Tegen een toeslag kunt u dineren in het exquise specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill (steak en vis) of het Italiaanse Canaletto. Bij het zwembad vindt u tenslotte Dive-in voor de lekkerste versbereide burgers en hotdogs. Roomservice is 24-uur per dag beschikbaar.
De Noordam biedt allerlei bars, van een cocktailbar bij het zwembad tot de populaire pianobar. In de koffiebar in de Explorations Lounge kunt u naast allerlei koffiespecials en kleine snacks ook terecht voor een ‘gewone’ zwarte koffie en een lekkere cappuccino.

Binnenhut cat. K
personperson

Comfortabele hut (min. 13 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. Binnenhutten liggen aan de binnenzijde van het schip en hebben geen raam. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Main, Upper Promenade, Verandah, Upper Verandah en het Observation Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Binnenhut cat. K
person

Comfortabele hut (min. 13 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. Binnenhutten liggen aan de binnenzijde van het schip en hebben geen raam. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Main, Upper Promenade, Verandah, Upper Verandah en het Observation Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Binnenhut cat. K
personpersonperson

Comfortabele hut (min. 13 m2) met 2 beneden bedden en een sofa bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. Binnenhutten liggen aan de binnenzijde van het schip en hebben geen raam. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Main, Upper Promenade, Verandah, Upper Verandah en het Observation Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Buitenhut cat. F
personperson

Comfortabele hut met zeezicht (min. 16 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. Hutten in deze categorie liggen op het Main Deck en het Upper Verandah Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Buitenhut cat. F
person

Comfortabele hut met zeezicht (min. 16 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. Hutten in deze categorie liggen op het Main Deck en het Upper Verandah Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Buitenhut cat. F
personpersonperson

Comfortabele hut met zeezicht (min. 16 m2) met twee lage aparte bedden en één verhoogd bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. Hutten in deze categorie liggen op het Main Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Buitenhut cat. F
personpersonpersonperson

Comfortabele hut met zeezicht (min. 16 m2) met twee benedenbedden, een bovenbed en een sofabed. Badkamer met douche en toilet. De indeling verschilt per hut. Hutten in deze categorie liggen op het Main Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Balkonhut cat. VD
personperson

Comfortabele hut met balkon (min. 20 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. De hut heeft een zithoek en een badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Upper Verandah Deck of op het Rotterdam Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Balkonhut cat. VD
person

Comfortabele hut met balkon (min. 20 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. De hut heeft een zithoek en een badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Upper Verandah Deck of op het Rotterdam Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Balkonhut cat. VD
personpersonperson

Hut met balkon (min. 20 m2) met twee lage aparte bedden en één verhoogd bed. De hut heeft een zithoek en een badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Upper Verandah Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.

Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Superiorklasse
Beijing
Howard Johnson Paragon
Viersterren
 • cn_ac_howardparagon_ex.jpg
 • cn_ac_howardparagon_ka.jpg
 • cn_ac_howardparagon_ka2.jpg
 • cn_ac_howardparagon_te.jpg
 • cn_ac_howardparagon_re.jpg
Hotel Howard Johnson Paragon ligt op een goede locatie aan de oostzijde van Beijing. De bekende Wangfujing Street ligt op slechts 10 minuten wandelen en het Tiananmenplein en de Verboden stad liggen op 10 minuten rijden van het hotel. Met een kleine 15 minuten wandelen vindt u het metrostation Dongdan (lijn 1 en 5). De nette kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, kluisje, minibar, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche. Howard Johnson is voorzien van een volledig ingerichte fitnessruimte en gratis WiFi in alle ruimtes. In de lounge van het hotel kunt u terecht voor koffie, drankjes en lichte maaltijden. Bij de Rainbow Garden kunt u genieten van Kantonese en Hunan gerechten. Kiest u toch liever voor internationale lekkernijen, dan kunt u een hapje eten bij het Sunshine Atrium café.
Meer info >
Xi'an
Grand Dynasty Culture Hotel
Drieenhalve ster
 • cn_ac_granddynasty_ex.jpg
 • cn_ac_granddynasty_ka.jpg
 • cn_ac_granddynasty_ka2.jpg
 • cn_ac_granddynasty_re.jpg
 • cn_ac_granddynasty_in.jpg
Grand Dynasty Culture Hotel ligt in het hart van Xi'an. Op een paar minuten lopen bevindt zich de oude stadsmuur van Xi'an en de Grote Moskee. De bekende Drum Tower en de Bell Tower (drumtoren en klokkentoren) liggen op slechts 5 minuten rijden van het hotel. De goed verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, minibar en badkamer met bad en/of douche. Het hotel heeft tevens een fijn binnenzwembad, fitnesscentrum, bar en restaurant.
Meer info >
Shanghai
SSAW Narada Boutique Hotel
Viersterren
 • cn_ac_ssaw_ex.jpg
 • cn_ac_ssaw_ka.jpg
 • cn_ac_ssaw_ka2.jpg
 • cn_ac_ssaw_re.jpg
 • cn_ac_ssaw_ui.jpg
 • cn_ac_ssaw_de.jpg
In het bruisende district van Huangpu ligt het luxe Narada Boutique Hotel. Met een ideale ligging naast De Bund (de promenade midden in het centrum van Shanghai) en vlakbij de Yu Garden, is dit een fantastisch hotel voor uw verblijf in Shanghai. Ook het Volksplein, Xintiandi en Nanjing Road liggen op korte afstand van het hotel. De knusse kamers zijn voorzien van airco, minibar, kluisje, flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche. Alle kamers zijn uitgerust met een verduisterend gordijn, dit helpt om de slaapkwaliteit van de gasten te waarborgen. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, wasruimte en kinderspeelplaats. Als het mooi weer is kunt u heerlijk genieten op de patio, met natuurlijk een schitterend uitzicht op de skyline van Shanghai.
Meer info >
Hong Kong
Pentahotel Hong Kong, Kowloon
Viersterren
 • cn_ac_pentaov.jpg
 • cn_ac_pentare.jpg
 • cn_ac_pentaka.jpg
 • cn_ac_pentaka2.jpg
 • cn_ac_pentafa.jpg
 • cn_ac_pentazw.jpg
Penta Hotel is een modern hotel en ligt gunstig op 8 minuten loopafstand van het metrostation en het winkelcentrum Plaza Hollywood. Het hotel beschikt over een restaurant, pizzabar, fitnessruimte en een buitenzwembad. Het buitenzwembad is seizoensgebonden. De kamers zijn comfortabel, simpel en met een creatieve stijl ingericht. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >
Singapore
Concorde Hotel
Viersterren
 • Sate Singapore
 • Lobby Le Meridien Singapore Maleisië
Het Concorde hotel is een prettige uitvalsbasis om Singapore te ontdekken. Door de ligging aan het bekende Orchard Road en de elegante kamers kunt u hier optimaal genieten van uw verblijf.Deze accommodatie is centraal gelegen aan de beroemde Orchid Road met vele winkelcentra, restaurants en bezienswaardigheden. Daarnaast zijn verschillende metro stations op een paar minuten lopen, waardoor u gemakkelijk de rest van de stad kunt ontdekken. Het hotel heeft een grote lobby met lounge waar u een heerlijk drankje kunt drinken, 2 restaurants, gezellige bar, heerlijk groot zwembad met ligbedden en poolbar en goede fitness.
Alle zeer verzorgde kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, telefoon en sat-TV. Daarnaast beschikken de kamers ook over een kluisje, koffie- en theefacilitieten en badkamer met douche/badcombinatie.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
27 dagen Rondreis & Cruise Zuidoost-Azië (Noordam): altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoersopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle excursiemogelijkheden bekijken, die u vooraf kunt bijboeken (en betalen).
Vervoersopties ( 1 t/m 4 van 15 opties )
klm comfort
Toeslag Comfort Class KLM heenreis
Het is mogelijk om bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM.

Een stoel in de Economy Comfort-zone:
Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte
...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.150
klm comfort
Toeslag Comfort Class KLM terugreis
Het is mogelijk om bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM.

Een stoel in de Economy Comfort-zone:
Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte
...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.140
vn_al_train.jpg
Upgrade treinreis Xi'an - Shanghai naar privé couchette
Wij reserveren een privé couchette* voor u. Op basis van beschikbaarheid is dit een 4-persoonscouchette voor 2-persoonsgebruik of een 2-persoonscouchette met 2 bedden (boven elkaar...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.46
in_al_optvlucht.jpg
Shanghai - Optionele vlucht Xi'an - Shanghai, incl. extra overnachting
Viersterren
Vliegt u liever van Xi'an naar Shanghai? Boek dan deze extra optie.

Inclusief: transfers, binnenlandse vlucht Xi'an - Shanghai en extra nacht in Shanghai
...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.201
Excursies (vooraf betalen) ( 5 t/m 15 van 15 opties )
Zomerpaleis Beijing
Beijing - Zomerpaleis
Ten noorden van Beijing ligt het indrukwekkende Zomerpaleis. De ligging van dit voormalige keizerlijke buitenverblijf is ook sprookjesachtig; het complex kijkt vanaf de flanken van...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.84
Tempel van de Hemel, Beijing
Beijing - Tempel van de Hemel
De Tempel van de Hemel is één van de grootste tempels van Beijing en wordt ook wel gezien als één van de mooiste. Vroeger werden hier door de keizers van de Ming en Qing dynastieën...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.85
Chinese Opera Beijing China
Beijing - Opera
De Peking Opera is wereldberoemd, heeft een geschiedenis van meer dan 200 jaar oud en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het entertainment van de lokale bevolking door de eeuwe...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.78
Beijing Acrobatics Show
Beijing - Acrobatiek Show
Chinese Acrobatiek is een van de oudste podiumkunsten. De geschiedenis gaat terug tot het Neolithicum. Er wordt aangenomen dat acrobatiek is ontstaan vanuit de vaardigheden tijdens...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.78
cn_al_tang dynasty show.jpg
Xi'an - Tang Dynasty Show & Dumpling diner
Deze show neemt u mee door het Tang Dynasty tijdperk (618 - 907), welke het fundament van Xi'an heeft gevormd. Chang'an, zoals Xi'an destijds heette, was tijdens talloze dynastieën...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.79
Wild Goos Pagod Xi'an China
Xi'an - Pagode van de Grote Wilde Gans
De 7e-eeuwse pagode van de Wilde Gans is de op één na oudste pagode in China, die tegelijk ook prijkt op het stadslogo van Xi'an. U krijgt de mogelijkheid om alle zeven verdiepinge...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.64
Acrobatics Show Shanghai
Shanghai - Acrobatics Show (beschikbaarheid & prijs op aanvraag)
Als u in Shanghai bent, dan mag een bezoek aan de ERA acrobatenshow niet missen! Het is één van de beste acrobatenshows in de stad. Jong en oud zullen versteld staan van alle schit...
Meer info
meerprijs
v.a.0
Hong Kong - Big Bus
Hong Kong - Big Bus ticket
Doorkruis Hong Kong met de ‘Hop-on, hop-of’ bus en stap in en uit waar u wilt. Plan uw dag en bezoek de attracties die u wilt zien, van Victoria Harbour tot Victoria Peak of het S...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.59
Hong Kong - Dukling
Hong Kong - Dukling
Ontdek Victoria Harbour vanaf een Junk Boat

Victoria Harbour is één van de aantrekkelijkste plekjes in Hong Kong. Dit enorme meer is omringd door immens hoge gebouwen. Het water...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.37
Singapore China Town
Singapore - Avondje uit in Chinatown & Bugis Village (incl. diner)
De straten van Chinatown herkent u meteen aan de rode lampionnen die hier overal hangen. Op veel plekken zijn de zijkanten van gebouwen beschilderd met Chinese tekens. De straten z...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.82
Singapore Night Safari
Singapore - Night Safari Tour
Bent u ooit nieuwsgierig geweest naar nachtdieren en hun nachtelijke rituelen? De Night Safari is ’s werelds eerste dierentuin die alleen 's avonds, geopend is.
U dwaalt veilig do...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.57
27 dagen Rondreis & Cruise Zuidoost-Azië (Noordam): altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Paspoort en visa

U bent zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van geldige reisdocumenten. Voor deze reis is een geldig paspoort nodig dat bij terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is.

Uiteraard is het belangrijk om goed op uw paspoort te letten. Wij raden u aan om enkele kopieën van uw paspoort op andere plaatsen dan uw originele paspoort te bewaren. Als u uw paspoort niet nodig heeft, bewaart u het dan in een kluis op uw kamer of in de hut als dat mogelijk is. Als uw paspoort verloren of gestolen is, neemt u dan onmiddellijk contact op met de Nederlandse ambassade.
Om een vlotte in-/ontscheping in alle aanleghavens te verzekeren, kan het voorkomen dat uw paspoort gedurende (een gedeelte van) de cruise wordt ingenomen.

Voor reizen naar China is een visum verplicht. U dient dit visum reeds in Nederland of België aan te vragen. Vanaf 5 tot 6 weken voor vertrek zullen wij u de accommodatielijst en het vluchtschema toesturen welke u nodig zult hebben voor uw visumaanvraag China. Let op: indien u een stempel van Turkije en/of Egypte in uw paspoort heeft, kan het voorkomen dat u extra wordt uitgenodigd op consult bij de ambassade. De aanvraag voor een visum voor China is aangescherpt en alle aanvragers moeten naar het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag reizen om hun vingerafdrukken af te geven als onderdeel van de visumaanvraagprocedure. Indien u uw aanvraag via VisumCentrale laat verlopen, zullen zij samen met u een afspraak boeken en u begeleiden bij het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag. Indien u een e-visum aanvraagt, is bovenstaande informatie over de vingerafdrukken niet van toepassing.

Voor Vietnam is een visum verplicht. Dit kunt u op verschillende manieren in Nederland aanvragen. Klik hier voor visuminformatie voor Vietnam. U kunt dit visum ook aan boord van de Noordam verkrijgen tegen betaling van ca. US dollar 56 per persoon.

Let op: de visuminformatie op onze website is gebaseerd op de vereisten die voor de uitbraak van COVID-19 van toepassing waren. Als u binnenkort met ons op reis gaat dan raden wij u aan om voor de meest recente informatie contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van de bestemming(en) die u bezoekt of met het CIBT . Het is namelijk heel goed mogelijk dat nationale overheden aanvullende regels hanteren om een bestemming te mogen bezoeken.

Weekendtoeslag KLM

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met KLM vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Kamer voor 3 personen

De meeste hotels in China kennen geen speciale 3-persoonskamers. Wanneer u een 3-persoonskamer boekt, is dit dan ook een 2-persoonskamer met een derde bed dat is bijgeplaatst op de kamer. Vanwege de beperkte grootte van de kamers is dit derde bed altijd een 'bijzet-bed', zoals een opklapbed of een slaapbank.

Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van Azië. Voor deze rondreis is een normale basisconditie en goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Houd u er rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor u soms met uw bagage niet voor het hotel afgezet/ opgehaald kan worden. De rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. In het geval u of één van uw reisgenoten niet over een goede gezondheid beschikt, verzoeken wij u om telefonisch contact met ons op te nemen. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Verbod E-sigaretten Thailand

Het is verboden om elektronische sigaretten en vullingen mee te nemen naar Thailand. Dit wordt in beslag genomen op het vliegveld en het meebrengen hiervan kan leiden tot een hoge boete of een gevangenisstraf tot maximaal 10 jaar.

Vaargebied Azië
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+FAQ-Cruise
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

27 dagen Rondreis & Cruise Zuidoost-Azië (Noordam): altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Beijing

02Aankomst Beijing

03Beijing

04Beijing

05Beijing-Xi’an

06Xi’an

07Xi'an-Shanghai

08Shanghai

09Shanghai

10Shanghai - Hong Kong

11Hong Kong, inscheping

12Hong Kong

13Op zee

14Manilla, Filipijnen

15Op zee

16Puerto Princesa, Filipijnen

17Op zee

18Kota Kinabalu, Maleisië

19Op zee

20Phu My, Vietnam

21Op zee

22Laem Chabang (Bangkok), Thailand

23Op zee

24Op zee

25Singapore, ontscheping

26Singapore - Amsterdam

27Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis