Cruiseschip
Azië
Holland America Line
Singapore
Halong Bay
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Vaargebied Azië

De Chinese muur

De Chinese Muur is met stip de meest populaire attractie van China die op geen enkele bucketlist mag ontbreken. Het is een van de grootste bouwwerken in de geschiedenis van de mensheid. De complete muur is vele duizenden kilometers lang (ca. 5.600 km) en helemaal met mensenhanden gebouwd. De muur werd gebouwd ter bescherming van aanvallen van vreemde volken en om migratie (vluchten) van het eigen volk tegen te gaan. De Chinese Muur bestaat uit eigenlijk uit vier muren die in een periode van bijna 2.000 jaar zijn gebouwd. De eerste muur dateert al van enkele honderden jaren voor Christus.

De vierde en laatste muur werd in de 16e en 17e eeuw na Christus gebouwd. In 1987 werd de Chinese Muur terecht toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Halong Bay

VN_AL_Halongbay_78891328

Een meesterwerk van moeder natuur. Deze baai is wereldberoemd om zijn, uit de zee rijzende, rotsen en is zelfs een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Er zijn honderden eilandjes, die voornamelijk onbewoond zijn en bestaan uit kalksteen begroeid met lage struiken. Volgens de legende is de beroemde baai ontstaan toen een grote draak in het water neerplofte en met zijn staart het landschap vorm gaf. Het is een mysterieus en adembenemend schouwspel en Halong Bay staat dan ook niets voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. De beste manier om de baai te bewonderen is vanaf het water op een traditionele jonk.

Victoria haven

cn_al_hong kong victoria harbour.jpg

Victoria Haven is de reden van Hongkongs bestaan. Dankzij de diepe wateren tussen het eiland Hongkong en het schiereiland Kowloon kon een aantal vissersdorpen uitgroeien tot een internationaal handelscentrum. Nog altijd is de haven het kloppende hart van de stad. Kwetsbaar ogende sampans (traditionele boot) banen zich een weg door het drukke verkeer van grote boten en watertaxi’s. Tientallen miljoenen passagiers klimmen jaarlijks aan boord van de Star Ferry. Het is dé manier om één van de meest gefotografeerde havens en skylines ter wereld te bekijken. National Geographic beoordeelde de Star Ferry oversteek als één van de “50 plaatsen die je in je leven bezocht moet hebben”. De skyline is helemaal op zijn best tijdens de lichtshow ‘Symphony of Lights’. Iconische gebouwen aan beide zijden van de haven vormen een harmonieuze achtergrond voor een sensationeel lichtspektakel.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis