Noordam
Noordam
Zonsondergang aan boord
Zonsondergang aan boord
Chinese muur
Chinese muur
Boracay, Filipijnen
Boracay, Filipijnen
Singapore
Singapore

Rondreis & Cruise Noordam Zuidoost-Azië

Groepsreis | 27 dagen v.a.
4029i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
30-10-2020
Reisduur
27 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Unieke combinatie van een 9-daagse rondreis door China, gevolgd door een 15-daagse cruise
2 nachten verblijf in metropool Singapore
Comfortabele Holland America Line cruise o.b.v. volpension
Exclusieve NRV dagexcursie naar Bangkok, inclusief lunch
Rechtstreekse vluchten met KLM, inclusief 23 kg ruimbagage

Deze cruise rondreis door Zuidoost-Azië prikkelt al uw zintuigen.

Deze cruise rondreis door Zuidoost-Azië prikkelt al uw zintuigen. Een perfecte mix van culturen, natuur, historie en culinaire verwennerijen. U begint uw rondreis in fascinerend China met een 9-daagse tour van keizerlijk Beijing naar wereldstad Hongkong. Hier gaat u aan boord van cruiseschip ms Noordam van de gerenommeerde rederij Holland America Line. Ontdek in stijl de mooiste plekjes in Azië, zoals de Filipijnen, Borneo, Thailand en Vietnam. Aan boord is het volop genieten met tal van faciliteiten en live entertainment. Ook op culinair gebied wordt u verwend: van een uitgebreid ontbijtbuffet tot een 4-gangen à la carte diner, en allemaal inclusief!

"'Cruisen is een van de meest comfortabele manieren van vakantievieren. U hoeft maar 1 keer uw koffer in- en uit te pakken, want uw 'hotelkamer' reist met u mee. Geniet van alle faciliteiten en culinaire verwennerijen aan boord, terwijl het schip koers zet naar de volgende bestemming.....' "

Claudia Terpstra, afd. Product

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Beijing

Vlucht Amsterdam - Beijing
Overnachting vliegtuig

Vandaag begint onze reis met de vlucht van Schiphol naar Beijing, de hoofdstad van China. Een perfect moment om bij te komen van de voorbereidingen voor de reis en alvast te fantaseren over het moois dat u wacht. De komende dagen maakt u voorafgaand aan uw cruisereis kennis met China en reist u van Beijing naar Xi’an en vervolgens naar Shanghai. Modern en traditioneel China, u ontdekt het allemaal. U overnacht in het vliegtuig.

Weetje

De Chinezen noemen hun land niet China maar ‘Zhonguo’, wat ‘Rijk van het Midden’ betekent. Ze beschouwen China – één van de oudste beschavingen ter wereld – dan ook als het centrum van de wereld.

DAG
02

Aankomst Beijing, China

Beijing
Aankomst Beijing: ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in Beijing

In de loop van de ochtend landt het vliegtuig op de luchthaven van Beijing: welkom in China! Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar het hotel in de stad, waar we de eerste drie nachten van onze rondreis zullen logeren. Onderweg beleeft u meteen uw eerste indruk van het hectische leven in de straten van deze metropool. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

Weetje

Het aantal inwoners van Beijing (Peking) wordt geschat op zo’n 20 miljoen. Het exacte aantal is lastig vast te stellen, vanwege het grote aantal niet geregistreerde bewoners. Je hoeft overigens maar zes maanden per jaar in de hoofdstad te wonen om officieel inwoner van Beijing te zijn!

DAG
03

Beijing, China

cn_al_tiananmen square beijing.jpg
Bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede & de Verboden Stad
Optionele excursies: Tempel van de Hemel, het Zomerpaleis of uitvoering Beijing Opera
Tweede overnachting Beijing

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; de Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.
In de middag heeft u wat vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht door Beijing te gaan of kiest u liever voor een bijzondere optionele excursie? De Tempel van de Hemel is een ‘must see’ en wordt ook wel de mooiste tempel van Beijing genoemd. Het gebouw dateert uit 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Ook het indrukwekkende zomerpaleis is zeer de moeite waard. De ligging van dit voormalige keizerlijke verblijf is sprookjesachtig, het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer. U kunt hier rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen.
’s Avonds kunt u (optioneel) een uitvoering van de wereldberoemde Peking Opera bijwonen, een uniek stukje volkskunst.

Goed om te weten

Zoals overal ter wereld is het op drukke plekken belangrijk om waardevolle spullen in het oog te houden. Veel reizigers dragen hun tas daarom voor zich in plaats van op hun rug en leggen hun eigendommen niet achter zich of naast zich op de grond.

Weetje

Filmklassieker ‘The Last Emperor’ speelt in de Verboden Stad. Kijk de film als u wilt voor u naar China vertrekt om in de sfeer te komen. Hij geeft een goed beeld van het vroegere leven in deze voor gewone stervelingen ontoegankelijke stad.

DAG
04

Beijing, China

Bezoek aan de Chinese Muur
Laatste avond in Beijing

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Na een vroeg ontbijt maken we een ongeveer twee uur durende busrit over de Ju Yong Guan-bergpas naar de Muur. We rijden met opzet op een vroeg tijdstip naar dit deel van het monument – zo kunnen we de grote toeristenmassa en de hitte voor zijn. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u weer terug naar Beijing voor uw laatste avond in de stad.

Weetje

De bouw van de Chinese Muur (ca. 6000 kilometer) begon 500 v. Chr. en duurde maar liefst tweeduizend jaar. De Muur had twee functies: China beschermen tegen aanvallen uit Mongolië en inwoners beletten om te vluchten.

DAG
05

Beijing-Xi’an, China

Vertrek Beijing
Treinreis per hogesnelheidstrein naar Xi’an
Eerste overnachting in voormalige hoofdstad Xi’an

’s Ochtends na het ontbijt heeft u een transfer naar het treinstation van Beijing. U reist vandaag per hogesnelheidstrein van Beijing naar Xi’an, waar u het einde van de middag aankomst. Reizen met de trein door China is een leuke manier om kennis te maken met (vaak) Chinese medereizigers. Tijdens uw rit ziet u veel van het Chinese landschap aan u voorbij trekken. Bij aankomst in deze historische stad heeft u een transfer richting uw hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u kennismaken met deze boeiende stad, ooit de hoofdstad van het land en het eindpunt van de befaamde Zijderoute. De historie van de stad gaat ruim 3000 jaar terug en daarmee is Xi’an voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan China.

Weetje

Xi’an was ruim 1000 jaar de hoofdstad van China en lange tijd één van de grootste steden ter wereld. Mensen zien dit voormalige eindpunt van de Zijderoute als de geboorteplaats van het huidige China. Vroeger heette de stad Chang’an (‘Eeuwige Vrede’).

DAG
06

Xi’an, China

Bezoek Terracottaleger
Bezichtiging stadsmuur Xi’an
Tweede overnachting Xi’an

Na het ontbijt gaan we op weg naar een nieuw hoogtepunt, op iets meer dan een uur rijden buiten de stad: het tweeduizend jaar oude Terracottaleger bij het graf van keizer Qin Shi Huangdi, dat hem moest beschermen op zijn weg naar het hiernamaals. Samen met de Chinese Muur en de Verboden Stad is deze groep beelden, die in 1974 per ongeluk werd ontdekt door boeren die een waterput wilden graven, de beroemdste bezienswaardigheid van China. We nemen de tijd om de drie enorme groeves waar de terracotta beelden zij aan zij staan opgesteld rustig te bekijken en ons te verwonderen over de intrigerende details, zoals de unieke uitdrukkingen op de gezichten van de krijgers. We genieten vandaag van een gezamenlijke lunch.

’s Middags bekijken we nog een prachtig monument: de eeuwenoude stadsmuur van Xi’an. De veertien kilometer lange muur, die werd gebouwd tijdens de begin van de Ming-dynastie (1368-1744), is nog vrijwel intact. Als u wilt kunt u hier een fiets of elektrisch wagentje huren (niet inbegrepen) om langs de volle lengte van de muur te rijden. Hierna heeft u de gelegenheid om bij te komen van deze enerverende dag en op eigen gelegenheid te dineren in één van de lekkere restaurants in de stad. Vraag de reisleiding gerust om tips!

Goed om te weten

Vanaf de parkeerplaats is het 15 minuten lopen naar de ingang van het museum met terracotta beelden. Huur eventueel bij één van de lokale handelaren een elektrisch wagentje dat u erheen rijdt. Zo spaart u uw energie voor het bezoek. Neem in elk geval voldoende water mee, het kan warm zijn.

Weetje

De restauratie van het Terracottaleger is nog steeds bezig. Het is misschien wel het grootste herstelproject ooit. Van de bijna 10.000 soldaten, paarden en strijdwagens was er niet één volledig op het moment van de opgraving.

DAG
07

Xi'an-Shanghai, China

Vertrek Xi’an
Bezoek aan de Pagode van de Grote Wilde Gans
Per nachttrein naar Shanghai

Na alle indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan van het indrukwekkende China vertrekt u vandaag richting de laatste stad; metropool Shanghai. Na het ontbijt bezoeken we eerst nog de 7e-eeuwse Pagode van de Grote Wilde Gans, de op één na oudste pagode in China, die ook prijkt op het stadslogo van Xi’an. Als u wilt, kunt u alle zeven verdiepingen van de tempel bewonderen. Vergeet ook niet te genieten van de mooie tuinen rondom de pagode. Ook bijzonder zijn de boeddhistische monniken in hun bekende oranje gewaden, die speciaal naar deze plek komen om de heilige geschriften te bewonderen. Na de lunch vertrekken we naar het treinstation van Xi’ an waar u op de nachttrein richting Shanghai stapt. Zoek uw comfortabele slaapcoupé op en kruip zodra u wilt onder de dekens. Morgenochtend zijn we in Shanghai.

Goed om te weten

In de slaaptrein overnacht u in een 4-persoons couchette, inclusief kussens, lakens en dekens. Wenst u meer privacy? Boek als u wilt een privécouchette tegen een meerprijs (op aanvraag).

DAG
08

Shanghai, China

Aankomst Shanghai in de ochtend
Bezoek aan de Yu Garden
Eerste overnachting Shanghai

Vroeg in de ochtend komt u aan in Shanghai. Onderweg naar het hotel vangt u al een eerste glimp op van deze beroemde internationale stad. Veel reizigers die op zoek zijn naar het moderne China bezoeken Shanghai, maar naast modern is Shanghai ook een stad vol met geschiedenis.
Voorheen was Shanghai een klein vissersdorpje aan de kust van China, maar is inmiddels in een snel tempo uitgegroeid tot één van de grootste steden ter wereld!
De diversiteit in Shanghai is wat de stad ook zo uniek maakt. Je vindt er enorme wolkenkrabbers, gigantische winkelcentra, maar daarnaast ook boeddhistische tempels, de rustgevende Yu Garden en je kunt zelfs ook maisvelden verkennen.
Na een goed ontbijt in uw hotel maakt u zich klaar voor een bezoek aan de ruim 450 jaar oude Yu Garden. In dit schoolvoorbeeld van de klassieke Chinese tuin, genieten we van de perfecte harmonie van bruggetjes, theehuisjes, kunstmatige heuvels, vijvers, kronkelige weggetjes, pagodes en eeuwenoude bomen. Na een lunch keert u terug naar uw hotel voor uw eerste avond in de stad.

Weetje

Shanghai betekent letterlijk ‘Aan de zee’. Deze grootste havenstad ter wereld was ooit een vissersdorp dat ‘Hudu’ heette. Op lokale kentekenplaten staat nog steeds het karakter ‘Hu’.

DAG
09

Shanghai, China

Tweede overnachting Shanghai
Bezoek Jaden Boeddhatempel
Vrije middag in Shanghai

De stad Shanghai wordt in twee delen gescheiden door de brede Huangpu rivier. Aan de ene zijde vindt u het oude deel van de stad (Puxi) en aan de andere zijde het nieuwe deel (Pudong). In Pudong ziet u dat de wolkenkrabbers letterlijk uit de grond gestampt zijn en vindt u er een fantastische verscheidenheid aan moderne architectuur. Bovendien is dit deel van de stad met haar enorme shoppingmalls een walhalla voor echte shopaholics. Hoogtepunt in Pudong is (letterlijk) de iconische Shanghai Tower. Met haar 632 meter is deze toren het hoogste gebouw van China en één van de hoogste ter wereld.

Na het ontbijt begint de dag met een bezoek aan de Jaden Boeddhatempel, waar u de twee witte, volledig uit jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen.
Hierna nemen we een kijkje bij de beroemde Bund (midden in het centrum van Shanghai), vanaf deze promenade heeft u een schitterend uitzicht op de skyline. De Bund is het gebied langs de oever van de rivier aan de oude zijde, waar u het contrast tussen oud en nieuw goed terugziet. De middag is ter vrije besteding zodat u zelf op uw eigen tempo Shanghai verder kunt ontdekken.

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
10

Vlucht Shanghai - Hongkong

Vlucht Shanghai - Hongkong
Stadstour Hongkong
Overnachting Hongkong

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en wordt u naar het vliegveld van Shanghai gebracht voor uw vlucht naar Hongkong. Na aankomst maken we samen met onze lokale Engelssprekende gids een leuke vier uur durende stadstour om Hong Kong te verkennen. Eerst rijden we naar Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waar we een spectaculair beeld krijgen van de omvang van Hong Kong. Vanaf hier zien we onder meer de haven, Hong Kong Island en de indrukwekkende skyline. Hierna rijden we door naar het drijvende dorp van Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar veel mensen nog in oude bootjes wonen. Hier ervaart u ook waarom het levendige Aberdeen Harbour, waar kwetsbaar ogende sampans (traditionele boot) zich een weg banen door het drukke verkeer van grote boten en watertaxi’s, één van de meest gefotografeerde havens ter wereld is. Vervolgens maken we een rit langs de prachtige kust en bekijken het oogstrelende Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen, mede vanwege het sensationele uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Hierna checkt u in bij uw hotel en kunt u van een heerlijke avond in Hongkong genieten.

Weetje

De naam Hongkong betekent letterlijk ‘geurige haven’. De lokale bewoners maken wel eens grappen over waar het woord ‘geurige’ vandaan zou kunnen komen, maar waarschijnlijk verwijst het naar de vele opslagplaatsen met wierook die vroeger langs de rivier stonden.

DAG
11

Hongkong, inscheping Noordam

Inscheping Noordam
Welkomstlunch aan boord
Vrije middag en avond
Optionele excursies: o.a. ‘Hop-on, hop-of’ busticket of avond boottocht door de haven
Overnachting aan boord in Hongkong

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel. Aansluitend heeft u een transfer naar de haven van Hongkong voor inscheping aan boord van de Noordam. Geniet van een heerlijke welkomstlunch in het buffetrestaurant totdat uw hut gereed is. De middag is ter eigen invulling. Geniet van alle faciliteiten aan boord of doorkruis Hongkong met de ‘Hop-on, hop-of’ bus en stap in en uit waar u wilt. Als het donker wordt, is de haven van Hongkong zeer de moeite waard. Aan boord van een Chinese pagode bewondert u, onder het genot van een drankje, de spectaculaire skyline van verlichte wolkenkrabbers (optionele excursie).

DAG
12

Hongkong

Vrije dag in Hongkong
Optionele excursies: o.a. streetfood tour, ‘casinostad’ Macau of Lantau-eiland met het Po Lin klooster en het Tian Tan Boeddhabeeld
Vertrek vanuit Hongkong met Sail Away Party (ca. 17.00 uur)
Overnachting aan boord

Na een eerste ontspannende nacht aan boord geniet u van een uitgebreid ontbijt - naar keuze in buffetvorm of à la carte. Het schip vertrekt pas aan het einde van de middag, dus volop kans om meer van Hong Kong te gaan zien. De rederij biedt allerlei optionele excursies aan, zoals een bezoek aan Lantau-eiland met het Po Lin klooster en de Tian Tan boeddha. Deze koperen boeddha is maar liefst 34 meter hoog en wordt ook wel Big Buddha of Grote Boeddha genoemd. Het beeld is populair bij zowel toeristen als een bedevaartsoort voor boeddhisten. ‘Foodies’ kunnen hun hart ophalen tijdens de streetfood tour. Dwaal door de straten van Hongkong en maak kennis met lokale specialiteiten. De fast ferry brengt u in een uur naar casinostad Macau. Ooit een kolonie van Portugal zijn de Portugese invloeden nog duidelijk zichtbaar. Na een heerlijke dag aan boord of in Hongkong gaat uw cruise nu echt beginnen, om ca. 17.00 uur verlaat de Noordam de haven en zet koers naar de Filipijnen. Traditioneel wordt het eerste vertrek groots gevierd met een Sail Away Party op het Lido deck.

DAG
13

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Na een aantal heerlijke, maar drukke dagen in China en Hongkong is een dag op zee een aangenaam rustpunt. Slaap wat langer uit en geniet op uw gemak van een uitgebreid ontbijt in het buffetrestaurant of in het hoofdrestaurant voor à la carte. Voor nog meer comfort laat u het ontbijt (kosteloos) in uw hut bezorgen. U kunt de dag zo ontspannen of zo actief doorbrengen als u wilt. Houdt u van workshops en spelletjes? In het boordkrantje staat wat er allemaal wordt georganiseerd door het enthousiaste activiteitenteam. Dat wordt keuzes maken! Maar uiteraard kunt u ook uw eigen plan trekken. Ga voor een actieve workout naar de fitnessruimte, of boek die welverdiende massage in de Greenhouse Spa, totale ontspanning gegarandeerd! De boetieks zijn geopend en ook de tafels in het casino zijn speelklaar. Heeft u niet eerder Blackjack of Roulette gespeeld? Houdt u dan het boordkrantje in de gaten, want regelmatig wordt er speluitleg gegeven. Leuk om eens een gokje te wagen!

DAG
14

Manilla, Filipijnen

Vrije dag in Manilla (ca. 08.00-18.00 uur)
Optionele excursies: o.a. ‘De charmes van het oude Manilla’, een bezoek aan natuurgebied Tagaytay of historisch Corregidor Island
Vertrek vanuit Manilla
Overnachting aan boord

Na uw eerste ontspannen dag op zee komt u na een uitgeruste nacht aan in de haven van Manilla en maakt u kennis met de Filipijnen. U heeft de keuze uit diverse optionele excursies om het vasteland te verkennen. De charmes van de ommuurde binnenstad van Manilla kunt u te voet onder begeleiding van een gids ontdekken. Wilt u cultuur combineren met natuur dan is een bezoek aan natuurgebied Tagaytay een aanrader. Na een ontspannen rit vanaf de haven door het platteland, langs kustdorpen, rijstvelden, fruitboomgaarden en plantages, ziet u hier de kleinste vulkaan ter wereld - Taal Volcano. Geniet hier van een lunch tussen een fantastisch uitzicht. Op de terugweg naar de haven kunt u genieten van een panoramische tour door de wijk Intramuros van de stad Manilla. Of kies voor een bezoek aan het fort Corregidor Island welke u meer inzicht geeft over de ongelofelijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eiland werd zwaar gebombardeerd tijdens het laatste deel van de oorlog, en de ruïnes dienen als militair monument voor Amerikaanse, Filipijnse en Japanse soldaten die hun leven verloren op het slagveld. Corregidor is een van de belangrijkste historische en toeristische bezienswaardigheden in het land.

DAG
15

Boracay, Filipijnen

Vrije dag Boracay (ca. 08.00-15.00 uur)
Vertrek vanuit Boracay
Overnachting aan boord

Het kleine Filipijnse eiland Boracay is een van de meest paradijselijke plekjes op aarde. Een waar bounty-eiland, omringd met witte stranden en een azuurblauwe zee. Een heerlijke plek om te vertoeven. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het eiland verkennen. Geniet op het parelwitte strand of ontdek de bijzondere onderwaterwereld tijdens een snorkeltochtje. Werkelijk overal in Boracay is het mogelijk om een massage te krijgen. Laat u knijpen en bekloppen door de kundige handen van de masseurs of kies voor een complete schoonheidsbehandeling met scrubs en een manicure. Na een uurtje op de massagetafel voelt u zich gegarandeerd weer als herboren.

DAG
16

Puerto Princesa, Filipijnen

Vrije dag Puerto Princesa (ca. 08.00-23.00 uur)
Optionele excursies: o.a. Honda Bay Island Hopping, de hoogtepunten van Puerto Princesa of een tocht door het nationale park Puerto Princesa Subterranean River
Vertrek Puerto Princesa
Overnachting aan boord

Welkom in Puerto Princesa. De grootste trekpleisters van de regio zijn een boottocht door de kalksteengrotten van het Subterranean River National Park, de heerlijke stranden en eilandjes van Honda Bay - perfect om te snorkelen, zonnebaden en picknicken. Over eten gesproken, een bezoek aan het meest beroemde restaurant van Puerto Princesa, ‘Kalui’, garandeert een gedenkwaardige herinnering voor fans van zeevruchten. Avontuurlijke ‘foodies’ kunnen de krokodillen sisig bestellen, een traditioneel en heerlijk geroerbakt gerecht.

DAG
17

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Na een paar heerlijke dagen op de Filipijnen zet de Noordam koers richting Borneo, Maleisië. Maar voordat u daar aankomt, brengt u een volle dag op zee door. Bij mooi weer is het heel aangenaam aan dek. Er zijn voldoende ligstoelen en in de bars worden de lekkerste cocktails bereid. Maar pas op, door de aangename zeebries en de weerkaatsing van het zonlicht verbrandt u sneller dan u denkt! Ook bij een minder mooie dag hoeft u zich aan boord niet te vervelen. Er worden volop activiteiten georganiseerd en u kunt gebruikmaken van de vele faciliteiten die de Noordam biedt (soms tegen betaling). Lekkerbekken kunnen van een uitgebreide 3 of 4-gangen lunch genieten in het hoofdrestaurant. Ook kunt u een tafeltje boeken in het intieme specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill (toeslag) voor een culinaire reis geïnspireerd op de Pacific Northwest in Amerika. Van krabkoekjes tot ossenhaas en van kreeft tot chocoladesoufflé….

DAG
18

Kota Kinabalu (Borneo), Maleisië

Vrije dag in Kota Kinabalu (ca. 08.00-18.00 uur)
Optionele excursies: de hoogtepunten van Kota Kinabalu of bezoek het Mari Mari cultural village
Vertrek Kota Kinabalu
Overnachting aan boord

Vandaag meren we af voor de kust van Kota Kinabalu, bij de lokale bevolking beter bekend als KK. KK is de hoofdstad van de Maleisische staat Sabah op Borneo. Vlakbij ligt het Tunku Abdul Rahman Nationaal Park dat uit meerdere tropische eilanden bestaat met prachtige stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. In de stad zelf vindt u een gezellige boulevard en lokale marktjes en kunt u goed eten in een van de vele restaurants. Het Mari Mari cultual village is een openluchtmuseum waar u leert over de geschiedenis, cultuur en tradities van 5 verschillende inheemse stammen in Sabah. Uw gids neemt u mee door het dorp en vertelt over de levenswijze van de stammen. Ook kunt u een dans in traditionele klederdracht zien.

Weetje

Holland America Line is een samenwerking aangegaan met Lincoln Center Stage, een toonaangevend centrum voor podiumkunsten. Op de Noordam kunt u in het Lincoln Center Stage bijna dagelijks genieten van klassieke kamermuziek uitgevoerd door uitmuntende instrumentalisten.

DAG
19

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Ook op een zeedag kunt u prima in beweging blijven. Wist u dat u op het Promenade dek helemaal rondom het schip kunt wandelen? Ongeveer 3 rondjes in de frisse zeelucht en u heeft een mijl te pakken. Ook staan er op dit dek mooie teakhouten loungestoelen, heerlijk om met een boek in weg te dromen als het schip op volle zee is….

DAG
20

Phu My, Vietnam

Vrije dag in Phu My (ca. 06.00-18.00 uur)
Optionele excursies: o.a. het beste van Ho Chi Minh-stad, bezoek de Cu Chi tunnels of maak kennis met de smaken van de Vietnamese keuken
Vertrek Phu My
Overnachting aan boord

Vroeg in de ochtend komt de Noordam aan in Phu My, Vietnam. Hier vandaan (op ongeveer anderhalf uur rijden) kunt u onder andere Ho Chi Minh-stad ontdekken, het vroegere Saigon. De (optionele) excursie ‘Het Beste van Ho Chi Minh-stad’ laat u kennismaken met zowel de historische hoogtepunten als het moderne stadsleven.
Winkelen doet u het beste in Dong Khoi Street – de belangrijkste en meest bruisende winkelstraat van Ho Chi Minh. Op deze statige boulevard met bomen en Frans-koloniale gebouwen waan je je bijna in Europa. De sfeer is duidelijk minder Vietnamees dan op andere plekken. Naast souvenirwinkels met lakwerk en zijde, stijlvolle koffiebars en restaurants, vind je hier vooral chique boetieks en moderne shoppingmalls met exclusieve merkkleding en juwelen. Winkelt u ook graag minder luxe, bezoek dan de nabijgelegen overdekte markt Ben Than: een geliefd adres voor leuke koopjes en typisch Vietnamese producten. Moe van het onderhandelen? Bij een van de eetstalletjes binnen in de markt bestelt u misschien wel een frisse fruitsap of een geurige lokale lekkernij.

Een andere aanrader is een bezoek aan de beruchte Cu Chi Tunnels van waaruit de Vietcong verrassingsaanvallen uitvoerde op de Amerikaanse troepen. Neem de tijd om de beroemde tunnels te bekijken en maak u een voorstelling van het ingenieuze netwerk (250 kilometer) waar ze deel van uitmaakten en dat ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes met elkaar verbond.

Liefhebbers van de Vietnamese keuken kunnen onder begeleiding van een lokale kok de markt in Ho Chi Minh-stad verkennen. De kok laat u kennismaken met de verschillende ingrediënten en gerechten van de Vietnamese keuken. U leert over typische nationale gerechten, eetetiquette en het gebruik van eetstokjes, zodat u heerlijk kunt genieten van uw eigen gemaakte lunch.

DAG
21

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Op een zeedag hoeft u zich niet te vervelen aan boord. Het schip biedt veel faciliteiten en er worden volop activiteiten georganiseerd (soms tegen een toeslag), voor ieder wat wils. Van een wijnproeverij tot bingo en van een cursus line dancing tot een workshop foto’s bewerken. Een absoluut hoogtepunt is de BBC Earth Experience waarbij schitterende beelden van BBC Earth worden ondersteund door livemuziek.
Maar natuurlijk kunt u uw dag ook heerlijk aan het zwembad doorbrengen. Zelfs op frisse dagen is dit mogelijk, want dan schuift het dak van het middelste gedeelte gewoon dicht en ontstaat er een aangenaam binnenbad.

DAG
22

Laem Chabang (Bangkok), Thailand

Aankomst Laem Chabang (07.00 uur)
NRV dagexcursie Bangkok (inclusief!) naar o.a. Grand Palace, Wat Pho en een tochtje per longtail boot
Lunch in lokaal restaurant
Vertrek Laem Chabang (ca. 01.00 uur)
Overnachting aan boord

Het schip meert vandaag aan in Laem Chabang, op ca. 2 uur rijden van de Thaise hoofdstad Bangkok: ‘sawadee ka!’. Vandaag hebben wij een mooie dag voor u in petto, u gaat namelijk Bangkok verkennen. Deze excursie is inbegrepen in de reissom en exclusief voor NRV gasten. Na het ontbijt staat de bus voor u klaar. Bij aankomst in Bangkok bezoekt u allereerst het Koninklijk Paleis of the Grand Palace. Laat u verbazen door de indrukwekkende architectuur en de ingewikkelde details van een van de meest magnifieke bezienswaardigheden van Bangkok. The Grand Palace werd gebouwd in 1782 en werd tot 1925 gebruikt door de koninklijke familie. Tegenwoordig wordt het paleis alleen nog voor ceremoniële doeleinden gebruikt. Het hoogtepunt van dit prachtige paleis is de adembenemende Tempel van de Smaragdgroene Boeddha Wat Phra Kaew. Dit is de residentie van Thailand’s meest heilige boeddha Phra Kaew Morakot. Niet ver van het Grand Palace ligt Wat Pho. Deze gigantische liggende Boeddha van 46 meter lang is volledig bedekt met echt bladgoud.
Na een fijne lunch in een lokaal restaurant neemt u de watertaxi naar Wat Arun, beter bekend als The Temple of Dawn.
Tot slot maakt u nog een tochtje met een echte Thaise longtail-boot de ‘khlongs’ in, of het 'Venetië van het Oosten'. Een leuke kennismaking met het grote deel van de lokale bevolking dat in paalwoningen langs deze wirwar aan kanalen woont.
Na deze geweldige dag in Bangkok vertrekken we weer richting de haven van Laem Chabang waar we tegen de avond aan zullen komen. Het diner geniet u aan boord van de Noordam.

DAG
23

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Twee heerlijke zeedagen om bij te komen van alle indrukken die u tijdens deze cruise heeft opgedaan. Mooie herinneringen die u ongetwijfeld nog lang bij zullen blijven. Overmorgen meert het schip af in Singapore, eindpunt van de cruise. Maar zover is het nog niet! Tot die tijd kunt u nog volop genieten van alle faciliteiten van de Noordam. Ook het entertainment is zeer de moeite waard! Bent u al bij een optreden van de B.B. King Blues Club geweest?
Deze 8-koppige band, ingevlogen vanuit bakermat Memphis, speelt de sterren van de hemel. Er kan tot in de kleine uurtjes worden gedanst en aan de bar worden speciale cocktails geserveerd zoals Lucille en Rock Me Baby.

Weetje

Thaise mensen zien het hoofd als het hoogste deel van het lichaam. Iemands hoofd aanraken (zelfs van een kind) is ‘not-done’. Uit respect wijzen ze nooit naar personen (of geld) met de voeten, het laagste lichaamsdeel, en dragen ze binnen geen schoenen.

DAG
24

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Nog één dag aan boord om bijvoorbeeld die laatste souvenirs te scoren in de boetiek en om afscheid te nemen van al die vriendelijke bemanningsleden, veelal afkomstig uit de Filipijnen en Indonesië, die u 2 weken in de watten hebben gelegd. Morgen wacht Singapore.

DAG
25

Singapore, ontscheping

Aankomst Singapore (ca. 07.00 uur)
Eerste kennismaking met de stad (ochtend)
Optionele excursie Night Safari
Overnachting Singapore

We eindigen deze reis in het kleinste land van Zuidoost-Azië, namelijk Singapore. Het ligt verdeeld over 63 eilanden tussen Maleisië en Indonesië. De stad Singapore beslaat het grootste deel van het gelijknamige hoofdeiland. Bewonder de indrukwekkende skyline met moderne gebouwen, de ultra luxe shopping malls en struin door de straatjes van Chinatown. Voor pretparken, attracties en strand bent u op Sentosa Island aan het juiste adres.

Vroeg in de ochtend vaart de Noordam de haven binnen. Na het ontbijt gaat u van boord en verlaat u na een heerlijke cruisereis het schip. In de ochtend hebben wij voor u een programma samengesteld zodat u een goed beeld krijgt van Singapore. Maak kennis met o.a. Chinatown, Merlion Park, Little India en Kampong Glam - een Maleisische enclave met een mix aan geschiedenis, cultuur en een super-trendy levensstijl. Verder stoppen we langs de kleurrijke Haji Lane met zijn eigenzinnige boetieks en winkels met Perzische tapijten, kebaya-jurken en handgemaakte parfums.
Na afloop van de tour, rond lunchtijd, wordt u naar uw hotel gebracht voor de incheck. De middag en avond is ter vrije besteding. Als optionele excursie kunt u een vanavond een Night Safari maken. U ziet een groot aantal nachtdieren van Aziatische origine in hun natuurlijke leefomgeving.


Tip: Elke avond is er bij Gardens by the Bay een spectaculaire lichtshow die u niet mag missen! Geniet van deze show waarbij bomen in de mooiste combinaties worden verlicht en begeleid door passende themamuziek. De show start op vaste tijden. Uw reisleider kan dit voor u checken.

Goed om te weten

Het ritueel van ontschepen is anders dan het uitchecken uit een hotel. Om dit voor alle gasten zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt u verzocht uw bagage de avond voorafgaand aan de ontscheping buiten de deur van uw hut te zetten, voorzien van de gekleurde labels die u in de hut ontvangt. De koffers treft u de volgende ochtend in de cruise terminal weer aan, gesorteerd op kleur. Zorg er dus voor dat u een klein tasje voor wat kleding en toiletartikelen bij de hand houdt. Na het ontbijt wordt er in groepen (op kleur) ontscheept. De volgorde is afhankelijk van verdere reisplannen cq vluchttijden. Zodra uw kleur wordt omgeroepen kunt u van boord.

DAG
26

Singapore - Amsterdam (terugvlucht)

Vertrek Singapore
Dagkamer tot 18.00 uur
Heerlijke vrije dag om zelf op verkenning te gaan
Optionele excursie: Iconische bezienswaardigheden (ochtend)
Vlucht Singapore - Amsterdam

Na het ontbijt kunt u een tour van een halve dag maken die u de kenmerkende bezienswaardigheden van Singapore laat zien (optioneel). Tijdens deze tour bezoekt u de nieuwste attractie Gardens by the Bay. Daarna gaat u naar het Skypark Observation Deck in Marina Bay Sands. Geniet op de 57e verdieping van een panoramisch uitzicht over de stad, de haven, Marina Bay, Gardens by the Bay en de Stille Oceaan.

De middag is vrij ter besteding. Misschien wilt u nog een paar laatste souvenirs inslaan of kiest u voor een uitgebreide lunch in een van de vele restaurantjes. Mogelijkheden genoeg in deze bruisende stad.

’s Avonds checkt u uit en wordt u naar de luchthaven van Singapore gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
27

Aankomst Amsterdam

U komt aan in Amsterdam na een unieke ervaring in Zuidoost- Azië!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

Voor al onze cruises in groepsverband reist u (tenzij anders aangegeven) met een Nederlandssprekende reisleider. De reisleider zal ervoor zorgen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is uw eerste aanspreekpunt bij vragen. Ook zullen zij ervoor zorgen dat u alle facetten van de te bezoeken bestemmingen leert kennen. Tijdens de cruise wordt er regelmatig een spreekuur gehouden waar u terecht kunt met al uw vragen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor assistentie bij het boeken van optionele excursies en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.Tijdens het landarrangement voorafgaand of na afloop van de cruise (mits van toepassing) wordt de reisleider waar nodig door een Engelssprekende, lokale gids geassisteerd.

27 dagen Rondreis & Cruise Noordam Zuidoost-Azië: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 315

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Vlucht van Shanghai naar Hongkong
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten
20 kg ruimbagage op de vlucht van Shanghai naar Hongkong
Rondreis door China per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Hogesnelheidstrein Beijing-Xi’an
Nachttrein Xi’an-Shanghai in 4-persoons slaapcouchette (softsleeper)
15-daagse cruise met de Noordam van Hongkong naar Singapore op basis van een binnenhut
Havengelden
Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 24
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
5 x lunch (4 x in China, 1 x in Bangkok)
Tijdens de cruise: volpension
Uitgebreide stadstour in Shanghai*
Beijing: bezoek aan de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede en de Grote Muur*
Xi’an: bezoek aan het Terracotta Leger, de stadsmuur en de Pagode van de Grote Wilde Gans*
Shanghai: bezoek aan Yu Garden, de Jaden Boeddhatempel en de Bund*
Hongkong: stadstour met o.a. Victoria Peak (incl. tram), Aberdeen en Repulse Bay*
Laem Chabang (Bangkok): NRV dagexcursie naar o.a. Grand Palace, Wat Pho en een tochtje per tongtail boot
Singapore: stadstour met o.a. Chinatown, Merlion Park, Little India, Kampong Glam en Haji Lane
Dagkamer in Singapore i.v.m. late terugvlucht

*Entreegelden in China en Hongkong betaalt u ter plaatse (zie Niet Inbegrepen)

Exclusief

Visum voor China
Visum voor Vietnam (tegen betaling aan boord verkrijgbaar)
Entreegelden tijdens de rondreis in China: ca. € 55 per persoon (omgerekend ca. 420 CNY per persoon, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden en drankjes
Fooienpot tijdens rondreis China: ca. € 25 per persoon (omgerekend ca. 190 CNY per persoon, afhankelijk van de wisselkoers)
Fooien tijdens de cruise: US dollar 14,50 per persoon per dag. Zie voor meer details de rederij informatie onder het kopje Cruise
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 10 Maximaal aantal deelnemers: 32

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

Voor al onze cruises in groepsverband reist u (tenzij anders aangegeven) met een Nederlandssprekende reisleider. De reisleider zal ervoor zorgen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is uw eerste aanspreekpunt bij vragen. Ook zullen zij ervoor zorgen dat u alle facetten van de te bezoeken bestemmingen leert kennen. Tijdens de cruise wordt er regelmatig een spreekuur gehouden waar u terecht kunt met al uw vragen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor assistentie bij het boeken van optionele excursies en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.Tijdens het landarrangement voorafgaand of na afloop van de cruise (mits van toepassing) wordt de reisleider waar nodig door een Engelssprekende, lokale gids geassisteerd.

27 dagen Rondreis & Cruise Noordam Zuidoost-Azië: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Beijing

Vlucht Amsterdam - Beijing
Overnachting vliegtuig

Vandaag begint onze reis met de vlucht van Schiphol naar Beijing, de hoofdstad van China. Een perfect moment om bij te komen van de voorbereidingen voor de reis en alvast te fantaseren over het moois dat u wacht. De komende dagen maakt u voorafgaand aan uw cruisereis kennis met China en reist u van Beijing naar Xi’an en vervolgens naar Shanghai. Modern en traditioneel China, u ontdekt het allemaal. U overnacht in het vliegtuig.

Weetje

De Chinezen noemen hun land niet China maar ‘Zhonguo’, wat ‘Rijk van het Midden’ betekent. Ze beschouwen China – één van de oudste beschavingen ter wereld – dan ook als het centrum van de wereld.

DAG
02

Aankomst Beijing, China

Beijing
Aankomst Beijing: ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in Beijing

In de loop van de ochtend landt het vliegtuig op de luchthaven van Beijing: welkom in China! Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar het hotel in de stad, waar we de eerste drie nachten van onze rondreis zullen logeren. Onderweg beleeft u meteen uw eerste indruk van het hectische leven in de straten van deze metropool. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

Weetje

Het aantal inwoners van Beijing (Peking) wordt geschat op zo’n 20 miljoen. Het exacte aantal is lastig vast te stellen, vanwege het grote aantal niet geregistreerde bewoners. Je hoeft overigens maar zes maanden per jaar in de hoofdstad te wonen om officieel inwoner van Beijing te zijn!

DAG
03

Beijing, China

cn_al_tiananmen square beijing.jpg
Bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede & de Verboden Stad
Optionele excursies: Tempel van de Hemel, het Zomerpaleis of uitvoering Beijing Opera
Tweede overnachting Beijing

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; de Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.
In de middag heeft u wat vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht door Beijing te gaan of kiest u liever voor een bijzondere optionele excursie? De Tempel van de Hemel is een ‘must see’ en wordt ook wel de mooiste tempel van Beijing genoemd. Het gebouw dateert uit 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Ook het indrukwekkende zomerpaleis is zeer de moeite waard. De ligging van dit voormalige keizerlijke verblijf is sprookjesachtig, het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer. U kunt hier rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen.
’s Avonds kunt u (optioneel) een uitvoering van de wereldberoemde Peking Opera bijwonen, een uniek stukje volkskunst.

Goed om te weten

Zoals overal ter wereld is het op drukke plekken belangrijk om waardevolle spullen in het oog te houden. Veel reizigers dragen hun tas daarom voor zich in plaats van op hun rug en leggen hun eigendommen niet achter zich of naast zich op de grond.

Weetje

Filmklassieker ‘The Last Emperor’ speelt in de Verboden Stad. Kijk de film als u wilt voor u naar China vertrekt om in de sfeer te komen. Hij geeft een goed beeld van het vroegere leven in deze voor gewone stervelingen ontoegankelijke stad.

DAG
04

Beijing, China

Bezoek aan de Chinese Muur
Laatste avond in Beijing

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Na een vroeg ontbijt maken we een ongeveer twee uur durende busrit over de Ju Yong Guan-bergpas naar de Muur. We rijden met opzet op een vroeg tijdstip naar dit deel van het monument – zo kunnen we de grote toeristenmassa en de hitte voor zijn. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u weer terug naar Beijing voor uw laatste avond in de stad.

Weetje

De bouw van de Chinese Muur (ca. 6000 kilometer) begon 500 v. Chr. en duurde maar liefst tweeduizend jaar. De Muur had twee functies: China beschermen tegen aanvallen uit Mongolië en inwoners beletten om te vluchten.

DAG
05

Beijing-Xi’an, China

Vertrek Beijing
Treinreis per hogesnelheidstrein naar Xi’an
Eerste overnachting in voormalige hoofdstad Xi’an

’s Ochtends na het ontbijt heeft u een transfer naar het treinstation van Beijing. U reist vandaag per hogesnelheidstrein van Beijing naar Xi’an, waar u het einde van de middag aankomst. Reizen met de trein door China is een leuke manier om kennis te maken met (vaak) Chinese medereizigers. Tijdens uw rit ziet u veel van het Chinese landschap aan u voorbij trekken. Bij aankomst in deze historische stad heeft u een transfer richting uw hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u kennismaken met deze boeiende stad, ooit de hoofdstad van het land en het eindpunt van de befaamde Zijderoute. De historie van de stad gaat ruim 3000 jaar terug en daarmee is Xi’an voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan China.

Weetje

Xi’an was ruim 1000 jaar de hoofdstad van China en lange tijd één van de grootste steden ter wereld. Mensen zien dit voormalige eindpunt van de Zijderoute als de geboorteplaats van het huidige China. Vroeger heette de stad Chang’an (‘Eeuwige Vrede’).

DAG
06

Xi’an, China

Bezoek Terracottaleger
Bezichtiging stadsmuur Xi’an
Tweede overnachting Xi’an

Na het ontbijt gaan we op weg naar een nieuw hoogtepunt, op iets meer dan een uur rijden buiten de stad: het tweeduizend jaar oude Terracottaleger bij het graf van keizer Qin Shi Huangdi, dat hem moest beschermen op zijn weg naar het hiernamaals. Samen met de Chinese Muur en de Verboden Stad is deze groep beelden, die in 1974 per ongeluk werd ontdekt door boeren die een waterput wilden graven, de beroemdste bezienswaardigheid van China. We nemen de tijd om de drie enorme groeves waar de terracotta beelden zij aan zij staan opgesteld rustig te bekijken en ons te verwonderen over de intrigerende details, zoals de unieke uitdrukkingen op de gezichten van de krijgers. We genieten vandaag van een gezamenlijke lunch.

’s Middags bekijken we nog een prachtig monument: de eeuwenoude stadsmuur van Xi’an. De veertien kilometer lange muur, die werd gebouwd tijdens de begin van de Ming-dynastie (1368-1744), is nog vrijwel intact. Als u wilt kunt u hier een fiets of elektrisch wagentje huren (niet inbegrepen) om langs de volle lengte van de muur te rijden. Hierna heeft u de gelegenheid om bij te komen van deze enerverende dag en op eigen gelegenheid te dineren in één van de lekkere restaurants in de stad. Vraag de reisleiding gerust om tips!

Goed om te weten

Vanaf de parkeerplaats is het 15 minuten lopen naar de ingang van het museum met terracotta beelden. Huur eventueel bij één van de lokale handelaren een elektrisch wagentje dat u erheen rijdt. Zo spaart u uw energie voor het bezoek. Neem in elk geval voldoende water mee, het kan warm zijn.

Weetje

De restauratie van het Terracottaleger is nog steeds bezig. Het is misschien wel het grootste herstelproject ooit. Van de bijna 10.000 soldaten, paarden en strijdwagens was er niet één volledig op het moment van de opgraving.

DAG
07

Xi'an-Shanghai, China

Vertrek Xi’an
Bezoek aan de Pagode van de Grote Wilde Gans
Per nachttrein naar Shanghai

Na alle indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan van het indrukwekkende China vertrekt u vandaag richting de laatste stad; metropool Shanghai. Na het ontbijt bezoeken we eerst nog de 7e-eeuwse Pagode van de Grote Wilde Gans, de op één na oudste pagode in China, die ook prijkt op het stadslogo van Xi’an. Als u wilt, kunt u alle zeven verdiepingen van de tempel bewonderen. Vergeet ook niet te genieten van de mooie tuinen rondom de pagode. Ook bijzonder zijn de boeddhistische monniken in hun bekende oranje gewaden, die speciaal naar deze plek komen om de heilige geschriften te bewonderen. Na de lunch vertrekken we naar het treinstation van Xi’ an waar u op de nachttrein richting Shanghai stapt. Zoek uw comfortabele slaapcoupé op en kruip zodra u wilt onder de dekens. Morgenochtend zijn we in Shanghai.

Goed om te weten

In de slaaptrein overnacht u in een 4-persoons couchette, inclusief kussens, lakens en dekens. Wenst u meer privacy? Boek als u wilt een privécouchette tegen een meerprijs (op aanvraag).

DAG
08

Shanghai, China

Aankomst Shanghai in de ochtend
Bezoek aan de Yu Garden
Eerste overnachting Shanghai

Vroeg in de ochtend komt u aan in Shanghai. Onderweg naar het hotel vangt u al een eerste glimp op van deze beroemde internationale stad. Veel reizigers die op zoek zijn naar het moderne China bezoeken Shanghai, maar naast modern is Shanghai ook een stad vol met geschiedenis.
Voorheen was Shanghai een klein vissersdorpje aan de kust van China, maar is inmiddels in een snel tempo uitgegroeid tot één van de grootste steden ter wereld!
De diversiteit in Shanghai is wat de stad ook zo uniek maakt. Je vindt er enorme wolkenkrabbers, gigantische winkelcentra, maar daarnaast ook boeddhistische tempels, de rustgevende Yu Garden en je kunt zelfs ook maisvelden verkennen.
Na een goed ontbijt in uw hotel maakt u zich klaar voor een bezoek aan de ruim 450 jaar oude Yu Garden. In dit schoolvoorbeeld van de klassieke Chinese tuin, genieten we van de perfecte harmonie van bruggetjes, theehuisjes, kunstmatige heuvels, vijvers, kronkelige weggetjes, pagodes en eeuwenoude bomen. Na een lunch keert u terug naar uw hotel voor uw eerste avond in de stad.

Weetje

Shanghai betekent letterlijk ‘Aan de zee’. Deze grootste havenstad ter wereld was ooit een vissersdorp dat ‘Hudu’ heette. Op lokale kentekenplaten staat nog steeds het karakter ‘Hu’.

DAG
09

Shanghai, China

Tweede overnachting Shanghai
Bezoek Jaden Boeddhatempel
Vrije middag in Shanghai

De stad Shanghai wordt in twee delen gescheiden door de brede Huangpu rivier. Aan de ene zijde vindt u het oude deel van de stad (Puxi) en aan de andere zijde het nieuwe deel (Pudong). In Pudong ziet u dat de wolkenkrabbers letterlijk uit de grond gestampt zijn en vindt u er een fantastische verscheidenheid aan moderne architectuur. Bovendien is dit deel van de stad met haar enorme shoppingmalls een walhalla voor echte shopaholics. Hoogtepunt in Pudong is (letterlijk) de iconische Shanghai Tower. Met haar 632 meter is deze toren het hoogste gebouw van China en één van de hoogste ter wereld.

Na het ontbijt begint de dag met een bezoek aan de Jaden Boeddhatempel, waar u de twee witte, volledig uit jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen.
Hierna nemen we een kijkje bij de beroemde Bund (midden in het centrum van Shanghai), vanaf deze promenade heeft u een schitterend uitzicht op de skyline. De Bund is het gebied langs de oever van de rivier aan de oude zijde, waar u het contrast tussen oud en nieuw goed terugziet. De middag is ter vrije besteding zodat u zelf op uw eigen tempo Shanghai verder kunt ontdekken.

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
10

Vlucht Shanghai - Hongkong

Vlucht Shanghai - Hongkong
Stadstour Hongkong
Overnachting Hongkong

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en wordt u naar het vliegveld van Shanghai gebracht voor uw vlucht naar Hongkong. Na aankomst maken we samen met onze lokale Engelssprekende gids een leuke vier uur durende stadstour om Hong Kong te verkennen. Eerst rijden we naar Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waar we een spectaculair beeld krijgen van de omvang van Hong Kong. Vanaf hier zien we onder meer de haven, Hong Kong Island en de indrukwekkende skyline. Hierna rijden we door naar het drijvende dorp van Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar veel mensen nog in oude bootjes wonen. Hier ervaart u ook waarom het levendige Aberdeen Harbour, waar kwetsbaar ogende sampans (traditionele boot) zich een weg banen door het drukke verkeer van grote boten en watertaxi’s, één van de meest gefotografeerde havens ter wereld is. Vervolgens maken we een rit langs de prachtige kust en bekijken het oogstrelende Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen, mede vanwege het sensationele uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Hierna checkt u in bij uw hotel en kunt u van een heerlijke avond in Hongkong genieten.

Weetje

De naam Hongkong betekent letterlijk ‘geurige haven’. De lokale bewoners maken wel eens grappen over waar het woord ‘geurige’ vandaan zou kunnen komen, maar waarschijnlijk verwijst het naar de vele opslagplaatsen met wierook die vroeger langs de rivier stonden.

DAG
11

Hongkong, inscheping Noordam

Inscheping Noordam
Welkomstlunch aan boord
Vrije middag en avond
Optionele excursies: o.a. ‘Hop-on, hop-of’ busticket of avond boottocht door de haven
Overnachting aan boord in Hongkong

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel. Aansluitend heeft u een transfer naar de haven van Hongkong voor inscheping aan boord van de Noordam. Geniet van een heerlijke welkomstlunch in het buffetrestaurant totdat uw hut gereed is. De middag is ter eigen invulling. Geniet van alle faciliteiten aan boord of doorkruis Hongkong met de ‘Hop-on, hop-of’ bus en stap in en uit waar u wilt. Als het donker wordt, is de haven van Hongkong zeer de moeite waard. Aan boord van een Chinese pagode bewondert u, onder het genot van een drankje, de spectaculaire skyline van verlichte wolkenkrabbers (optionele excursie).

DAG
12

Hongkong

Vrije dag in Hongkong
Optionele excursies: o.a. streetfood tour, ‘casinostad’ Macau of Lantau-eiland met het Po Lin klooster en het Tian Tan Boeddhabeeld
Vertrek vanuit Hongkong met Sail Away Party (ca. 17.00 uur)
Overnachting aan boord

Na een eerste ontspannende nacht aan boord geniet u van een uitgebreid ontbijt - naar keuze in buffetvorm of à la carte. Het schip vertrekt pas aan het einde van de middag, dus volop kans om meer van Hong Kong te gaan zien. De rederij biedt allerlei optionele excursies aan, zoals een bezoek aan Lantau-eiland met het Po Lin klooster en de Tian Tan boeddha. Deze koperen boeddha is maar liefst 34 meter hoog en wordt ook wel Big Buddha of Grote Boeddha genoemd. Het beeld is populair bij zowel toeristen als een bedevaartsoort voor boeddhisten. ‘Foodies’ kunnen hun hart ophalen tijdens de streetfood tour. Dwaal door de straten van Hongkong en maak kennis met lokale specialiteiten. De fast ferry brengt u in een uur naar casinostad Macau. Ooit een kolonie van Portugal zijn de Portugese invloeden nog duidelijk zichtbaar. Na een heerlijke dag aan boord of in Hongkong gaat uw cruise nu echt beginnen, om ca. 17.00 uur verlaat de Noordam de haven en zet koers naar de Filipijnen. Traditioneel wordt het eerste vertrek groots gevierd met een Sail Away Party op het Lido deck.

DAG
13

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Na een aantal heerlijke, maar drukke dagen in China en Hongkong is een dag op zee een aangenaam rustpunt. Slaap wat langer uit en geniet op uw gemak van een uitgebreid ontbijt in het buffetrestaurant of in het hoofdrestaurant voor à la carte. Voor nog meer comfort laat u het ontbijt (kosteloos) in uw hut bezorgen. U kunt de dag zo ontspannen of zo actief doorbrengen als u wilt. Houdt u van workshops en spelletjes? In het boordkrantje staat wat er allemaal wordt georganiseerd door het enthousiaste activiteitenteam. Dat wordt keuzes maken! Maar uiteraard kunt u ook uw eigen plan trekken. Ga voor een actieve workout naar de fitnessruimte, of boek die welverdiende massage in de Greenhouse Spa, totale ontspanning gegarandeerd! De boetieks zijn geopend en ook de tafels in het casino zijn speelklaar. Heeft u niet eerder Blackjack of Roulette gespeeld? Houdt u dan het boordkrantje in de gaten, want regelmatig wordt er speluitleg gegeven. Leuk om eens een gokje te wagen!

DAG
14

Manilla, Filipijnen

Vrije dag in Manilla (ca. 08.00-18.00 uur)
Optionele excursies: o.a. ‘De charmes van het oude Manilla’, een bezoek aan natuurgebied Tagaytay of historisch Corregidor Island
Vertrek vanuit Manilla
Overnachting aan boord

Na uw eerste ontspannen dag op zee komt u na een uitgeruste nacht aan in de haven van Manilla en maakt u kennis met de Filipijnen. U heeft de keuze uit diverse optionele excursies om het vasteland te verkennen. De charmes van de ommuurde binnenstad van Manilla kunt u te voet onder begeleiding van een gids ontdekken. Wilt u cultuur combineren met natuur dan is een bezoek aan natuurgebied Tagaytay een aanrader. Na een ontspannen rit vanaf de haven door het platteland, langs kustdorpen, rijstvelden, fruitboomgaarden en plantages, ziet u hier de kleinste vulkaan ter wereld - Taal Volcano. Geniet hier van een lunch tussen een fantastisch uitzicht. Op de terugweg naar de haven kunt u genieten van een panoramische tour door de wijk Intramuros van de stad Manilla. Of kies voor een bezoek aan het fort Corregidor Island welke u meer inzicht geeft over de ongelofelijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eiland werd zwaar gebombardeerd tijdens het laatste deel van de oorlog, en de ruïnes dienen als militair monument voor Amerikaanse, Filipijnse en Japanse soldaten die hun leven verloren op het slagveld. Corregidor is een van de belangrijkste historische en toeristische bezienswaardigheden in het land.

DAG
15

Boracay, Filipijnen

Vrije dag Boracay (ca. 08.00-15.00 uur)
Vertrek vanuit Boracay
Overnachting aan boord

Het kleine Filipijnse eiland Boracay is een van de meest paradijselijke plekjes op aarde. Een waar bounty-eiland, omringd met witte stranden en een azuurblauwe zee. Een heerlijke plek om te vertoeven. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het eiland verkennen. Geniet op het parelwitte strand of ontdek de bijzondere onderwaterwereld tijdens een snorkeltochtje. Werkelijk overal in Boracay is het mogelijk om een massage te krijgen. Laat u knijpen en bekloppen door de kundige handen van de masseurs of kies voor een complete schoonheidsbehandeling met scrubs en een manicure. Na een uurtje op de massagetafel voelt u zich gegarandeerd weer als herboren.

DAG
16

Puerto Princesa, Filipijnen

Vrije dag Puerto Princesa (ca. 08.00-23.00 uur)
Optionele excursies: o.a. Honda Bay Island Hopping, de hoogtepunten van Puerto Princesa of een tocht door het nationale park Puerto Princesa Subterranean River
Vertrek Puerto Princesa
Overnachting aan boord

Welkom in Puerto Princesa. De grootste trekpleisters van de regio zijn een boottocht door de kalksteengrotten van het Subterranean River National Park, de heerlijke stranden en eilandjes van Honda Bay - perfect om te snorkelen, zonnebaden en picknicken. Over eten gesproken, een bezoek aan het meest beroemde restaurant van Puerto Princesa, ‘Kalui’, garandeert een gedenkwaardige herinnering voor fans van zeevruchten. Avontuurlijke ‘foodies’ kunnen de krokodillen sisig bestellen, een traditioneel en heerlijk geroerbakt gerecht.

DAG
17

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Na een paar heerlijke dagen op de Filipijnen zet de Noordam koers richting Borneo, Maleisië. Maar voordat u daar aankomt, brengt u een volle dag op zee door. Bij mooi weer is het heel aangenaam aan dek. Er zijn voldoende ligstoelen en in de bars worden de lekkerste cocktails bereid. Maar pas op, door de aangename zeebries en de weerkaatsing van het zonlicht verbrandt u sneller dan u denkt! Ook bij een minder mooie dag hoeft u zich aan boord niet te vervelen. Er worden volop activiteiten georganiseerd en u kunt gebruikmaken van de vele faciliteiten die de Noordam biedt (soms tegen betaling). Lekkerbekken kunnen van een uitgebreide 3 of 4-gangen lunch genieten in het hoofdrestaurant. Ook kunt u een tafeltje boeken in het intieme specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill (toeslag) voor een culinaire reis geïnspireerd op de Pacific Northwest in Amerika. Van krabkoekjes tot ossenhaas en van kreeft tot chocoladesoufflé….

DAG
18

Kota Kinabalu (Borneo), Maleisië

Vrije dag in Kota Kinabalu (ca. 08.00-18.00 uur)
Optionele excursies: de hoogtepunten van Kota Kinabalu of bezoek het Mari Mari cultural village
Vertrek Kota Kinabalu
Overnachting aan boord

Vandaag meren we af voor de kust van Kota Kinabalu, bij de lokale bevolking beter bekend als KK. KK is de hoofdstad van de Maleisische staat Sabah op Borneo. Vlakbij ligt het Tunku Abdul Rahman Nationaal Park dat uit meerdere tropische eilanden bestaat met prachtige stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. In de stad zelf vindt u een gezellige boulevard en lokale marktjes en kunt u goed eten in een van de vele restaurants. Het Mari Mari cultual village is een openluchtmuseum waar u leert over de geschiedenis, cultuur en tradities van 5 verschillende inheemse stammen in Sabah. Uw gids neemt u mee door het dorp en vertelt over de levenswijze van de stammen. Ook kunt u een dans in traditionele klederdracht zien.

Weetje

Holland America Line is een samenwerking aangegaan met Lincoln Center Stage, een toonaangevend centrum voor podiumkunsten. Op de Noordam kunt u in het Lincoln Center Stage bijna dagelijks genieten van klassieke kamermuziek uitgevoerd door uitmuntende instrumentalisten.

DAG
19

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Ook op een zeedag kunt u prima in beweging blijven. Wist u dat u op het Promenade dek helemaal rondom het schip kunt wandelen? Ongeveer 3 rondjes in de frisse zeelucht en u heeft een mijl te pakken. Ook staan er op dit dek mooie teakhouten loungestoelen, heerlijk om met een boek in weg te dromen als het schip op volle zee is….

DAG
20

Phu My, Vietnam

Vrije dag in Phu My (ca. 06.00-18.00 uur)
Optionele excursies: o.a. het beste van Ho Chi Minh-stad, bezoek de Cu Chi tunnels of maak kennis met de smaken van de Vietnamese keuken
Vertrek Phu My
Overnachting aan boord

Vroeg in de ochtend komt de Noordam aan in Phu My, Vietnam. Hier vandaan (op ongeveer anderhalf uur rijden) kunt u onder andere Ho Chi Minh-stad ontdekken, het vroegere Saigon. De (optionele) excursie ‘Het Beste van Ho Chi Minh-stad’ laat u kennismaken met zowel de historische hoogtepunten als het moderne stadsleven.
Winkelen doet u het beste in Dong Khoi Street – de belangrijkste en meest bruisende winkelstraat van Ho Chi Minh. Op deze statige boulevard met bomen en Frans-koloniale gebouwen waan je je bijna in Europa. De sfeer is duidelijk minder Vietnamees dan op andere plekken. Naast souvenirwinkels met lakwerk en zijde, stijlvolle koffiebars en restaurants, vind je hier vooral chique boetieks en moderne shoppingmalls met exclusieve merkkleding en juwelen. Winkelt u ook graag minder luxe, bezoek dan de nabijgelegen overdekte markt Ben Than: een geliefd adres voor leuke koopjes en typisch Vietnamese producten. Moe van het onderhandelen? Bij een van de eetstalletjes binnen in de markt bestelt u misschien wel een frisse fruitsap of een geurige lokale lekkernij.

Een andere aanrader is een bezoek aan de beruchte Cu Chi Tunnels van waaruit de Vietcong verrassingsaanvallen uitvoerde op de Amerikaanse troepen. Neem de tijd om de beroemde tunnels te bekijken en maak u een voorstelling van het ingenieuze netwerk (250 kilometer) waar ze deel van uitmaakten en dat ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes met elkaar verbond.

Liefhebbers van de Vietnamese keuken kunnen onder begeleiding van een lokale kok de markt in Ho Chi Minh-stad verkennen. De kok laat u kennismaken met de verschillende ingrediënten en gerechten van de Vietnamese keuken. U leert over typische nationale gerechten, eetetiquette en het gebruik van eetstokjes, zodat u heerlijk kunt genieten van uw eigen gemaakte lunch.

DAG
21

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Op een zeedag hoeft u zich niet te vervelen aan boord. Het schip biedt veel faciliteiten en er worden volop activiteiten georganiseerd (soms tegen een toeslag), voor ieder wat wils. Van een wijnproeverij tot bingo en van een cursus line dancing tot een workshop foto’s bewerken. Een absoluut hoogtepunt is de BBC Earth Experience waarbij schitterende beelden van BBC Earth worden ondersteund door livemuziek.
Maar natuurlijk kunt u uw dag ook heerlijk aan het zwembad doorbrengen. Zelfs op frisse dagen is dit mogelijk, want dan schuift het dak van het middelste gedeelte gewoon dicht en ontstaat er een aangenaam binnenbad.

DAG
22

Laem Chabang (Bangkok), Thailand

Aankomst Laem Chabang (07.00 uur)
NRV dagexcursie Bangkok (inclusief!) naar o.a. Grand Palace, Wat Pho en een tochtje per longtail boot
Lunch in lokaal restaurant
Vertrek Laem Chabang (ca. 01.00 uur)
Overnachting aan boord

Het schip meert vandaag aan in Laem Chabang, op ca. 2 uur rijden van de Thaise hoofdstad Bangkok: ‘sawadee ka!’. Vandaag hebben wij een mooie dag voor u in petto, u gaat namelijk Bangkok verkennen. Deze excursie is inbegrepen in de reissom en exclusief voor NRV gasten. Na het ontbijt staat de bus voor u klaar. Bij aankomst in Bangkok bezoekt u allereerst het Koninklijk Paleis of the Grand Palace. Laat u verbazen door de indrukwekkende architectuur en de ingewikkelde details van een van de meest magnifieke bezienswaardigheden van Bangkok. The Grand Palace werd gebouwd in 1782 en werd tot 1925 gebruikt door de koninklijke familie. Tegenwoordig wordt het paleis alleen nog voor ceremoniële doeleinden gebruikt. Het hoogtepunt van dit prachtige paleis is de adembenemende Tempel van de Smaragdgroene Boeddha Wat Phra Kaew. Dit is de residentie van Thailand’s meest heilige boeddha Phra Kaew Morakot. Niet ver van het Grand Palace ligt Wat Pho. Deze gigantische liggende Boeddha van 46 meter lang is volledig bedekt met echt bladgoud.
Na een fijne lunch in een lokaal restaurant neemt u de watertaxi naar Wat Arun, beter bekend als The Temple of Dawn.
Tot slot maakt u nog een tochtje met een echte Thaise longtail-boot de ‘khlongs’ in, of het 'Venetië van het Oosten'. Een leuke kennismaking met het grote deel van de lokale bevolking dat in paalwoningen langs deze wirwar aan kanalen woont.
Na deze geweldige dag in Bangkok vertrekken we weer richting de haven van Laem Chabang waar we tegen de avond aan zullen komen. Het diner geniet u aan boord van de Noordam.

DAG
23

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Twee heerlijke zeedagen om bij te komen van alle indrukken die u tijdens deze cruise heeft opgedaan. Mooie herinneringen die u ongetwijfeld nog lang bij zullen blijven. Overmorgen meert het schip af in Singapore, eindpunt van de cruise. Maar zover is het nog niet! Tot die tijd kunt u nog volop genieten van alle faciliteiten van de Noordam. Ook het entertainment is zeer de moeite waard! Bent u al bij een optreden van de B.B. King Blues Club geweest?
Deze 8-koppige band, ingevlogen vanuit bakermat Memphis, speelt de sterren van de hemel. Er kan tot in de kleine uurtjes worden gedanst en aan de bar worden speciale cocktails geserveerd zoals Lucille en Rock Me Baby.

Weetje

Thaise mensen zien het hoofd als het hoogste deel van het lichaam. Iemands hoofd aanraken (zelfs van een kind) is ‘not-done’. Uit respect wijzen ze nooit naar personen (of geld) met de voeten, het laagste lichaamsdeel, en dragen ze binnen geen schoenen.

DAG
24

Op zee

Vrije dag op zee
Overnachting aan boord

Nog één dag aan boord om bijvoorbeeld die laatste souvenirs te scoren in de boetiek en om afscheid te nemen van al die vriendelijke bemanningsleden, veelal afkomstig uit de Filipijnen en Indonesië, die u 2 weken in de watten hebben gelegd. Morgen wacht Singapore.

DAG
25

Singapore, ontscheping

Aankomst Singapore (ca. 07.00 uur)
Eerste kennismaking met de stad (ochtend)
Optionele excursie Night Safari
Overnachting Singapore

We eindigen deze reis in het kleinste land van Zuidoost-Azië, namelijk Singapore. Het ligt verdeeld over 63 eilanden tussen Maleisië en Indonesië. De stad Singapore beslaat het grootste deel van het gelijknamige hoofdeiland. Bewonder de indrukwekkende skyline met moderne gebouwen, de ultra luxe shopping malls en struin door de straatjes van Chinatown. Voor pretparken, attracties en strand bent u op Sentosa Island aan het juiste adres.

Vroeg in de ochtend vaart de Noordam de haven binnen. Na het ontbijt gaat u van boord en verlaat u na een heerlijke cruisereis het schip. In de ochtend hebben wij voor u een programma samengesteld zodat u een goed beeld krijgt van Singapore. Maak kennis met o.a. Chinatown, Merlion Park, Little India en Kampong Glam - een Maleisische enclave met een mix aan geschiedenis, cultuur en een super-trendy levensstijl. Verder stoppen we langs de kleurrijke Haji Lane met zijn eigenzinnige boetieks en winkels met Perzische tapijten, kebaya-jurken en handgemaakte parfums.
Na afloop van de tour, rond lunchtijd, wordt u naar uw hotel gebracht voor de incheck. De middag en avond is ter vrije besteding. Als optionele excursie kunt u een vanavond een Night Safari maken. U ziet een groot aantal nachtdieren van Aziatische origine in hun natuurlijke leefomgeving.


Tip: Elke avond is er bij Gardens by the Bay een spectaculaire lichtshow die u niet mag missen! Geniet van deze show waarbij bomen in de mooiste combinaties worden verlicht en begeleid door passende themamuziek. De show start op vaste tijden. Uw reisleider kan dit voor u checken.

Goed om te weten

Het ritueel van ontschepen is anders dan het uitchecken uit een hotel. Om dit voor alle gasten zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt u verzocht uw bagage de avond voorafgaand aan de ontscheping buiten de deur van uw hut te zetten, voorzien van de gekleurde labels die u in de hut ontvangt. De koffers treft u de volgende ochtend in de cruise terminal weer aan, gesorteerd op kleur. Zorg er dus voor dat u een klein tasje voor wat kleding en toiletartikelen bij de hand houdt. Na het ontbijt wordt er in groepen (op kleur) ontscheept. De volgorde is afhankelijk van verdere reisplannen cq vluchttijden. Zodra uw kleur wordt omgeroepen kunt u van boord.

DAG
26

Singapore - Amsterdam (terugvlucht)

Vertrek Singapore
Dagkamer tot 18.00 uur
Heerlijke vrije dag om zelf op verkenning te gaan
Optionele excursie: Iconische bezienswaardigheden (ochtend)
Vlucht Singapore - Amsterdam

Na het ontbijt kunt u een tour van een halve dag maken die u de kenmerkende bezienswaardigheden van Singapore laat zien (optioneel). Tijdens deze tour bezoekt u de nieuwste attractie Gardens by the Bay. Daarna gaat u naar het Skypark Observation Deck in Marina Bay Sands. Geniet op de 57e verdieping van een panoramisch uitzicht over de stad, de haven, Marina Bay, Gardens by the Bay en de Stille Oceaan.

De middag is vrij ter besteding. Misschien wilt u nog een paar laatste souvenirs inslaan of kiest u voor een uitgebreide lunch in een van de vele restaurantjes. Mogelijkheden genoeg in deze bruisende stad.

’s Avonds checkt u uit en wordt u naar de luchthaven van Singapore gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
27

Aankomst Amsterdam

U komt aan in Amsterdam na een unieke ervaring in Zuidoost- Azië!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
17.35 uur
AmsterdamBeijing
09.55 uur
uur
uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

Voor al onze cruises in groepsverband reist u (tenzij anders aangegeven) met een Nederlandssprekende reisleider. De reisleider zal ervoor zorgen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is uw eerste aanspreekpunt bij vragen. Ook zullen zij ervoor zorgen dat u alle facetten van de te bezoeken bestemmingen leert kennen. Tijdens de cruise wordt er regelmatig een spreekuur gehouden waar u terecht kunt met al uw vragen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor assistentie bij het boeken van optionele excursies en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.Tijdens het landarrangement voorafgaand of na afloop van de cruise (mits van toepassing) wordt de reisleider waar nodig door een Engelssprekende, lokale gids geassisteerd.

27 dagen Rondreis & Cruise Noordam Zuidoost-Azië: altijd de beste prijs

Rederij/Schip/Hut

Een heleboel zien in een korte tijd op een comfortabele manier, dat is cruisen! Overdag ontdekt u de mooiste bestemmingen en 's avonds geniet u van de vele faciliteiten aan boord.

Rederij
Schip
Hut

Noordam

 • Middelgroot schip met veel ruimte
 • Uitstekende Holland America Line service
 • Specialiteitenrestaurants Pinnacle Grill & Canaletto
 • Geweldige live optredens van de B.B. King Blues Club
 • Ontspannen in de Greenhouse Spa
De Noordam is een middelgroot cruiseschip met een prettige informele sfeer. Door de slimme opzet met veel aparte zithoeken ademt het schip een bepaalde intimiteit, er is altijd wel een rustig plekje te vinden. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Werken van museumkwaliteit sieren de wanden, van 19e-eeuwse olieverfschilderijen tot moderne fotografie. Op het gebied van entertainment is er veel keus; van afwisselende shows in het theater tot live optredens van een geweldige 8-koppige band in de B.B. Kings Blues Club. Op culinair gebied wordt u verwend! Kiest u voor een uitgebreid à la carte diner of voor een snelle maaltijd in het Lidomarkt buffetrestaurant? Ook heeft het schip diverse specialiteitenrestaurants en is er 24-uurs roomservice beschikbaar. U kunt aan boord zo actief zijn als u zelf wilt. Ga voor een pittige work-out naar de fitnessruimte, volg een cursus in de Microsoft Studio of dompel onder in de serene rust van de Greenhouse Spa.

Specificaties schip

Bouwjaar
2006
Passagiers
1924
Lengte
285 meter
Breedte
32 meter
Passagiersdekken
11
Vlag
Nederlands
Voertaal aan boord
Engels
Valuta aan boord
US dollar

Faciliteiten

De Noordam beschikt over diverse bars & lounges (sommigen met livemuziek), Explorations Lounge met internet en een koffiebar, een buffetrestaurant, een hoofdrestaurant (à la carte), 2 specialiteitenrestaurants (Italiaans en vis/steak), een hamburger/snackcorner, 24-uurs roomservice, een Culinary Arts Center voor kooklessen en demonstraties, een Microsoft Studio voor cursussen, 2 zwembaden (waarvan er 1 kan worden overdekt), een kinderbad, Club Hal kinderclub, 2 jacuzzi’s, diverse winkels, een kunstgalerie, een casino, een theater van meerdere verdiepingen, een spa met hydrotherapie zwembad, sauna en stoomcabines en een fitnessruimte waar ook groepslessen worden gegeven.

Entertainment

U hoeft zich aan boord niet te vervelen. In het grote theater valt van alles te beleven, van musicals tot cabaret, geen avond is hetzelfde. Blues, funk, soul & rock ‘n roll liefhebbers mogen de optredens van de B.B. King Blues Band niet missen. Deze 8-koppige band speelt de sterren van de hemel in de B.B. King Blues Club waar tevens de lekkerste cocktails worden geserveerd en waar tot in de late uurtjes kan worden gedanst. Voor klassieke optredens gaat u naar Lincoln Center Stage en meezingen met ‘gouwe ouwe’ kan in de populaire pianobar. Het activiteitenteam van de Holland America Line organiseert daarnaast allerlei activiteiten (soms tegen betaling), zoals danslessen, een kunstveiling, diverse (kaart)spelletjes, kookdemonstraties en wijnproeverijen. In het casino zijn de tafels en slotmachines geopend zodra het schip op volle zee is. Hetzelfde geldt voor de winkeltjes waar u terecht kunt voor souvenirs, sieraden en kleding. Altijd al eens een echte fotoshoot willen doen? In de fotogalerij kunt u zich vrijblijvend laten fotograferen.

Restaurants & Bars

De verzorging aan boord is op basis van volpension. U kunt hiervoor onder andere terecht in het buffetrestaurant Lidomarkt of voor à la carte in het Vista restaurant. Voor het à la carte diner kunt u aan boord een reservering maken of u kunt kiezen voor vrije inloop op basis van beschikbaarheid (ca. 17.15-21.00 uur). Tegen een toeslag kunt u dineren in het exquise specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill (steak en vis) of het Italiaanse Canaletto. Bij het zwembad vindt u tenslotte Dive-in voor de lekkerste versbereide burgers en hotdogs. Roomservice is 24-uur per dag beschikbaar.
De Noordam biedt allerlei bars, van een cocktailbar bij het zwembad tot de populaire pianobar. In de koffiebar in de Explorations Lounge kunt u naast allerlei koffiespecials en kleine snacks ook terecht voor een ‘gewone’ zwarte koffie en een lekkere cappuccino.

Binnenhut cat. K
personperson

Comfortabele hut (min. 13 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. Binnenhutten liggen aan de binnenzijde van het schip en hebben geen raam. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Main, Upper Promenade, Verandah, Upper Verandah en het Observation Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Binnenhut cat. K
person

Comfortabele hut (min. 13 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. Binnenhutten liggen aan de binnenzijde van het schip en hebben geen raam. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Main, Upper Promenade, Verandah, Upper Verandah en het Observation Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Binnenhut cat. K
personpersonperson

Comfortabele hut (min. 13 m2) met 2 beneden bedden en een sofa bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. Binnenhutten liggen aan de binnenzijde van het schip en hebben geen raam. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Main, Upper Promenade, Verandah, Upper Verandah en het Observation Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Buitenhut cat. E
personperson

Comfortabele hut met zeezicht (min. 16 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. Hutten in deze categorie liggen op het Main Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Buitenhut cat. E
person

Comfortabele hut met zeezicht (min. 16 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. Hutten in deze categorie liggen op het Main Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Buitenhut cat. E
personpersonperson

Comfortabele hut met zeezicht (min. 16 m2) met 2 beneden bedden en een sofa bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. Hutten in deze categorie liggen op het Main Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Buitenhut cat. DD
personperson

Comfortabele hut met zeezicht (min. 16 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. Hutten in deze categorie liggen op het Main Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Buitenhut cat. DD
person

Comfortabele hut met zeezicht (min. 16 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. Hutten in deze categorie liggen op het Main Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Buitenhut cat. DD
personpersonperson

Comfortabele hut met zeezicht (min. 16 m2) met 2 beneden bedden en een sofa bed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. Hutten in deze categorie liggen op het Main Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Balkonhut cat. VD
personperson

Comfortabele hut met balkon (min. 20 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. De hut heeft een zithoek en een badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Main of op het Upper Promenade Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Balkonhut cat. VD
person

Comfortabele hut met balkon (min. 20 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed. De hut heeft een zithoek en een badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Main of op het Upper Promenade Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.
Balkonhut cat. VD
personpersonperson

Hut met balkon (min. 20 m2) met 2 aparte bedden die kunnen worden samengevoegd tot een dubbel bed en een sofabed. De hut heeft een zithoek en een badkamer met bad en/of douche en toilet. De indeling verschilt per hut. De hutten in deze categorie liggen op het Upper Verandah Deck.
Faciliteiten: interactieve tv met video-on demand, muziekzenders en informatie over activiteiten aan boord en excursies. Verder een koelkastje, kluisje, badjassen, föhn, schrijfdesk/kaptafel met spiegel, usb poort en verstelbare airco.

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • cn_ac_pentaov.jpg
 • cn_ac_pentare.jpg
 • cn_ac_pentaka.jpg
 • cn_ac_pentaka2.jpg
 • cn_ac_pentafa.jpg
 • cn_ac_pentazw.jpg

Hong Kong

Pentahotel Hong Kong, Kowloon

Viersterren

Penta Hotel is een modern hotel en ligt gunstig op 8 minuten loopafstand van het metrostation en het winkelcentrum Plaza Hollywood. Het hotel beschikt over een restaurant, pizzabar, fitnessruimte en een buitenzwembad. Het buitenzwembad is seizoensgebonden. De kamers zijn comfortabel, simpel en met een creatieve stijl ingericht. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.

Singapore

Park Hotel Farrer Park

Viersterren

Het Park Hotel Farrer Park in Singapore ligt in het bruisende Little India en heeft een fitnesscentrum, een zwembad en een restaurant. Het hotel biedt directe toegang tot het metro station Farrer Park. In de omgeving vindt u diverse winkels. Er wordt elke dag een ontbijtbuffet verzorgd. U kunt genieten van lekkere koffie bij de koffiebar. Het hotel biedt een panoramisch uitzicht door de glazen ramen van het hotel, een buitenzwembad en diverse eetgelegenheden. Er is gratis WiFi in alle kamers. Alle kamers van het hotel hebben airconditioning, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een bidet, een douche, een haardroger, gratis WIFI en ...

Het Park Hotel Farrer Park in Singapore ligt in het bruisende Little India en heeft een fitnesscentrum, een zwembad en een restaurant. Het hotel biedt directe toegang tot het metro station Farrer Park. In de omgeving vindt u diverse winkels. Er wordt elke dag een ontbijtbuffet verzorgd. U kunt genieten van lekkere koffie bij de koffiebar. Het hotel biedt een panoramisch uitzicht door de glazen ramen van het hotel, een buitenzwembad en diverse eetgelegenheden. Er is gratis WiFi in alle kamers. Alle kamers van het hotel hebben airconditioning, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een bidet, een douche, een haardroger, gratis WIFI en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • ch_al_daysinnxianlo.jpg
 • ch_al_daysinnxianex.jpg
 • ch_al_daysinnxianka1.jpg
 • ch_al_daysinnxianka.jpg
 • ch_al_daysinnxianex1.jpg
 • ch_al_daysinnxianka3.jpg
 • ch_al_daysinnxianka2.jpg

Xi'an

Days Inn City Centre Xian

Driesterren

Geniet van een comfortabel verblijf bij het Days Inn City Center Xian hotel. Het hotel ligt in het centrum van de stad, lokale bezienswaardigheden zijn hierdoor snel en gemakkelijk te bereiken. Bestel een heerlijke biefstuk in het populaire restaurant Yatailai Steakhouse of geniet van de lokale gerechten in het restaurant Dynasty. Voor lekkere koffie kunt u terecht bij Meijie Coffee stop, naast het hotel. Verder biedt het hotel fijne faciliteiten, inclusief een sauna en massages, zodat u kunt bijkomen na een drukke dag. Het hotel beschikt ook over een 24-uursreceptie, souvenirwinkel, wasserij, stomerij en een lift. De 170 uitnodigende ...

Geniet van een comfortabel verblijf bij het Days Inn City Center Xian hotel. Het hotel ligt in het centrum van de stad, lokale bezienswaardigheden zijn hierdoor snel en gemakkelijk te bereiken. Bestel een heerlijke biefstuk in het populaire restaurant Yatailai Steakhouse of geniet van de lokale gerechten in het restaurant Dynasty. Voor lekkere koffie kunt u terecht bij Meijie Coffee stop, naast het hotel. Verder biedt het hotel fijne faciliteiten, inclusief een sauna en massages, zodat u kunt bijkomen na een drukke dag. Het hotel beschikt ook over een 24-uursreceptie, souvenirwinkel, wasserij, stomerij en een lift. De 170 uitnodigende kamers beschikken alle over een TV, gratis WiFi, airco, minibar, koffie/-theefaciliteiten, telefoon, strijkfaciliteiten, kluisje, bureau en zitgedeelte. De badkamer met douche is voorzien van een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

27 dagen Rondreis & Cruise Noordam Zuidoost-Azië: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

27 dagen Rondreis & Cruise Noordam Zuidoost-Azië: altijd de beste prijs
Voor de groepsreis Rondreis & Cruise Noordam Zuidoost-Azië zijn er nog geen beoordelingen beschikbaar.
27 dagen Rondreis & Cruise Noordam Zuidoost-Azië: altijd de beste prijs

Reisleiding Vaargebied Azië

Voor al onze cruises in groepsverband reist u (tenzij anders aangegeven) met een Nederlandssprekende reisleider. De reisleider zal ervoor zorgen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is uw eerste aanspreekpunt bij vragen. Ook zullen zij ervoor zorgen dat u alle facetten van de te bezoeken bestemmingen leert kennen. Tijdens de cruise wordt er regelmatig een spreekuur gehouden waar u terecht kunt met al uw vragen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor assistentie bij het boeken van optionele excursies en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.Tijdens het landarrangement voorafgaand of na afloop van de cruise (mits van toepassing) wordt de reisleider waar nodig door een Engelssprekende, lokale gids geassisteerd.

Reisleiding China

In China reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door China en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van China leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Paspoort en visa

U bent zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van geldige reisdocumenten.
Voor deze reis is een geldig paspoort nodig dat bij terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is.

Voor China is een visum verplicht dat al voor vertrek in Nederland of België moet worden aangevraagd. Klik hier voor visuminformatie voor China

Ook voor Vietnam is een visum verplicht. Dit kunt u op verschillende manieren in Nederland aanvragen. Klik hier voor visuminformatie voor Vietnam. U kunt dit visum ook aan boord van de Noordam verkrijgen tegen betaling van ca. US dollar 56 per persoon.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo China

+Open-Sluiten

Ambassade en verkeersbureau

Ambassade van China
Willem Lodewijklaan 10
2517 JT Den Haag
Tel: 070-3065090

Verkeersbureau van China
www.cnto.org

Nederlandse Ambassade Peking:
Liangmahe Nanlu 4,
Peking 100600,
Volksrepubliek China
Tel: 0086 (0)10 8532 0200
Fax: 0086 (0)10 8532 0300

Geldzaken

De munteenheid in China is de Yuan (RMB). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

In de grote steden in China is het mogelijk om met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo te pinnen. In de meeste hotels en de grotere winkels kunt u eveneens met creditcard betalen. Let u er wel op dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd en vergeet uw pincode niet!

Tenslotte worden contante Euro’s en Amerikaanse dollars vrijwel overal geaccepteerd (alhoewel deze koers minder gunstig kan zijn).

Let op bij het kopen van producten: bij sommige souvenirwinkeltjes wordt er vaak geprobeerd vals of te weinig geld terug te geven! Wij raden u dan ook aan zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Op Schiphol is het ook mogelijk bij de ABN bank alvast Euro's in Yuan (RMB) te wisselen, al zal de koers iets minder gunstig zijn dan ter plaatse. Neemt u dan kleine coupures mee. Er is een maximum bedrag voor de invoer van de Yuan, vraag hiernaar bij de bank.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor China worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht. Een vaccinatie tegen buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer.

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen.

Internet

Bepaalde websites, zoals Google en Facebook, zijn niet toegankelijk in China. Ook berichtenservice Whatsapp werkt niet altijd en kunt u dus niet altijd gebruiken. Wij raden u aan berichtenservice WeChat voor vertrek te downloaden. Deze Chinese app kunt u overal in China gebruiken en is handig wanneer u goed bereikbaar wilt zijn voor het thuisfront.

Openingstijden

De winkels in China zijn over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur.

De banken zijn open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en 13.00 uur tot 17.00 uur (niet alle banken zijn op maandag open) en op zaterdag van 08.00 uur tot 11.30 uur.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Voor reizen naar China is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds in Nederland of België aan te vragen. Vanaf 5 tot 6 weken voor vertrek zullen wij u de accommodatie lijst en het vluchtschema toesturen welke u nodig zult hebben voor uw visumaanvraag China. Let op: indien u een stempel van Turkije en/of Egypte in uw paspoort heeft, kan het voorkomen dat u extra wordt uitgenodigd op consult bij de ambassade. De aanvraag voor een visum voor China is aangescherpt en alle aanvragers moeten naar het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag reizen om hun vingerafdrukken af te geven als onderdeel van de visumaanvraagprocedure. Indien u uw aanvraag via VisumCentrale laat verlopen, zullen zij samen met u een afspraak boeken en u begeleiden bij het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag. Indien u een e-visum aanvraagt, is bovenstaande informatie over de vingerafdrukken niet van toepassing.

Laat VisumCentrale u helpen bij het aanvragen van uw visum.
Voordat u op reis gaat moeten uw reisdocumenten en visa goed geregeld zijn. Een visum aanvragen kan lastig en tijdrovend zijn. Voor de visumbemiddeling werkt NRV samen met de VisumCentrale, onderdeel van de internationale visumorganisatie CIBTvisas.

Middels onderstaande link kunt u tegen gereduceerde bemiddelingskosten het visum aanvragen via CIBT.
Klik hier wanneer u de Nederlandse nationaliteit heeft voor alle benodigde informatie en Klik hier wanneer u de Belgische nationaliteit heeft.

Visum zelf aanvragen via het Chinese Visa Application Centre
Wanneer u besluit uw visum zelf te regelen, adviseren wij u op goed op de website van het Chinese Visa Application Service Center (http://visaforchina.org/HAG_EN/) te kijken wat u precies nodig heeft om het visum te verkrijgen. De aanvraag van een visum voor China is aangescherpt!

Of visum zelf regelen via e-visums.nl
Ook is er een mogelijkheid om een e-visum aan te vragen voor China via e-visums.nl (https://e-visums.nl/china?p=2144&pi=link). Deze procedure is erg eenvoudig en het hele proces van aanvragen duurt maar 10-15 minuten. U ontvangt een officieel document per post en ook nog eens per email. U hoeft geen paspoort op te sturen, alleen een kopie. e-visums.nl houdt u goed op te hoogte van aanvraag, tot goedkeuring en als het document verzonden wordt vanuit China. Tot twee weken voor vertrek kunt u nog een e-visum aanvragen. Ongeveer 10 dagen voor vertrek wordt het e-visum verstuurd en het document volgt dan 3 dagen later per post. Kijkt u goed op de website welke documenten u nodig heeft voor de aanvraag.

LET OP: belangrijke regels voor het aanvragen van een e-visum
Bij het aanvragen van een e-visum China is het belangrijk dat u met minimaal twee personen het land binnenkomt en ook weer verlaat. Met een e-visum mag u maximaal 21 dagen in China verblijven, voor reizen langer als 21 dagen is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. Daarnaast is het visum geldig voor één inreis (single entry).

Tijdsverschil

In China is het zeven uur later dan in Nederland en gedurende onze zomertijd zes uur later.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en kunnen enkel in de lokale valuta voldaan worden.

Veiligheid

Over het algemeen is China een veilig land. Er komt weinig criminaliteit voor. Het is altijd van belang uw bezittingen in de gaten te houden. U dient, zeker in de grotere steden, rekening te houden met zakkenrollers. Deze zijn actief op de toeristische plaatsen. Indien u reist per trein houdt u dan uw bagage in de gaten.

Vervoer

Tijdens onze groepsreizen maken wij gebruik van vervoer dat is toegespitst op het aantal reizigers in de groep. Uiteraard is het vervoer voorzien van airconditioning, maar is er geen toilet aanwezig, omdat wij merken dat hier vaak problemen mee zijn. Tijdens de reis zal regelmatig gestopt worden voor een sanitaire/rookpauze.

Gaat u zelf op weg, dan kunt u gebruik maken van de taxi (in de steden). De taxi zijn niet duur in China. Voor 'n rit binnen de 3 kilometer betaalt u circa 10 Yuan, hierboven betaalt u per kilometer en ook extra voor de benzine! Let op dat de prijzen per stad kunnen verschillen! Wanneer er geen meter in de taxi aanwezig is, is het verstandig om voor uw vertrek eerst een prijs af te spreken! Na 23.00 uur 's avonds geldt er een toeslag en na 15 kilometer van circa 50% boven het normale dagtarief.

Zorgt u ervoor dat u een visitekaartje van het hotel bij u heeft waarop de naam in Chinese karakters is vermeld. Veel taxichauffeurs spreken namelijk geen Engels. Vraagt u in het hotel ook om uw gewenste bestemming in Chinese karakters op te schrijven.

Voltage

Het voltage is in China 220 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor China kunt checken.

Wij raden u aan om een zaklantaarn mee te nemen, omdat het nog wel eens kan voorkomen dat de stroom uitvalt.

+FAQ-Cruise
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

27 dagen Rondreis & Cruise Noordam Zuidoost-Azië: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Beijing

02Aankomst Beijing, China

03Beijing, China

04Beijing, China

05Beijing-Xi’an, China

06Xi’an, China

07Xi'an-Shanghai, China

08Shanghai, China

09Shanghai, China

10Vlucht Shanghai - Hongkong

11Hongkong, inscheping Noordam

12Hongkong

13Op zee

14Manilla, Filipijnen

15Boracay, Filipijnen

16Puerto Princesa, Filipijnen

17Op zee

18Kota Kinabalu (Borneo), Maleisië

19Op zee

20Phu My, Vietnam

21Op zee

22Laem Chabang (Bangkok), Thailand

23Op zee

24Op zee

25Singapore, ontscheping

26Singapore - Amsterdam (terugvlucht)

27Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis