neemt je mee
Bijzonder Inle Lake
Bagan Tempelcomplex
Vriendelijk Mandalay
Fietsen door Bangkok
Shwedagon Pagode Yangon

Thailand & Myanmar

Privéreis | 16 dagen v.a.
2618i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
24-04-2017
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Bangkok
 • Dag 2 Bangkok
 • Dag 3 Bangkok
 • Dag 4 Bangkok
 • Dag 5 Bangkok - Yangon
 • Dag 6 Yangon - Mandalay
 • Dag 7 Mandalay
 • Dag 8 Mandalay - Bagan
 • Dag 9 Bagan
 • Dag 10 Bagan
 • Dag 11 Bagan - Heho - Kalaw
 • Dag 12 Kalaw - Inle meer
 • Dag 13 Inle meer
 • Dag 14 Inle Meer - Heho - Yangon
 • Dag 15 Yangon - Bangkok - Amsterdam
 • Dag 16 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Inclusief binnenlandse vluchten en entreegelden     Schwedagon in Yangon en imposante tempels in Bagan     Boottocht naar de indrukwekkende pagode van Minlun     Het prachtige Inle Meer en Golden Rock     Mogelijkheid om in Thailand aan het strand te verlengen

Hoogtepunten van deze reis

 • Grand Palace Bangkok

 • Duizenden tempels van Bagan

 • Shwedagon Pagoda

 • Scott market

 • Duizenden tempels van Bagan

 • U Bein-brug

 • Inle meer

Programma

th_pri_thailmyanm1-.png

Dag 1 Amsterdam - Bangkok

U vliegt vandaag vanaf Amsterdam naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand. U komt hier de volgende dag in de loop van de ochtend aan.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel en Düsseldorf. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf welke luchthaven u zou willen vliegen. Wanneer u met Etihad Airways vliegt komt u in de namiddag aan in Bangkok en zult u pas in de avond in uw hotel aankomen.
TH_AL_Chinatown-Bangkok-Thailand

Dag 2 Bangkok

Aankomst Bangkok waar u wordt ontvangen door onze vertegenwoordiger. Deze zal u uw auto en chauffeur wijzen die u naar uw hotel brengt.

Vandaag staat er niets op het programma. U kunt rustig wennen aan het klimaat en bijkomen van de reis. Bangkok is uitermate geschikt om op eigen gelegenheid te gaan verkennen. Ondanks de grote drukte zijn er genoeg rustige plaatsen te vinden. In parken, tempelcomplexen (meer dan 400) en op de rivier ontkomt u aan de hectiek. En bent u wel klaar voor de stad; geniet dan van het overheerlijke eten bij de kraampjes, verbaas u over het verkeer en aanschouw de combinatie van het moderne en authentieke Bangkok. Deze dagen in Bangkok logeert u in een fijn, koloniaal hotel in het oude deel van Bangkok!
th_bk_klong.jpg

Dag 3 Bangkok

Door het tijdverschil bent u vast vroeg wakker. Daar maken we graag gebruik van! Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald door uw chauffeur en wordt u naar het startpunt van een wel erg bijzondere fietstocht gebracht. Dit is (terecht) één van de populairste uitstapjes in de hoofdstad en een leuke manier om de stad Bangkok te ontdekken. De fiets wordt naar lengte ingesteld en u stapt samen met de lokale gids op de fiets voor een mooie tocht! U fietst door Bangkok en bezoekt een kleine lokale tempel en de grootste vers markt van de stad, waar al uw zintuigen wakker geschud zullen worden. U zult over de bekende Rama IV straat rijden en even uitrusten in het Benjakitty Park tussen de lokale bevolking. U rijdt langs de grote sigarettenfabrieken, die nog middenin de stad liggen, door de duurste straat van Bangkok met ambassades en eindigt in het populaire Lumbini Park waar de locals Thai Chi, Yoga en andere sporten uitoefenen. Misschien ziet u zelfs één van de grote hagedissen die hier leven! Door kleine community's rijdt u terug naar het startpunt. Deze excursie wordt uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap. Vanaf hier is de middag ter vrije besteding.

U kunt een bijzondere wandeling maken door China Town en kennismaken met de lokale gebruiken en gerechten. Op eigen gelegenheid gaat u terug naar het hotel. ‘s Avonds hoeft u zich ook zeker niet te vervelen, want ook dan biedt Bangkok een waar spektakel en een enorme diversiteit aan uitgaansmogelijkheden. Ga heerlijk eten in één van de vele voortreffelijke restaurants of ga lekker struinen over de bekende nightmarkets op zoek naar snuisterijen, souvenirs en heerlijke traditionele Thaise hapjes.
Koninklijk Paleis

Dag 4 Bangkok

Vandaag een heerlijke vrije dag in Bangkok. Maar u kunt er ook voor kiezen om er een leuke excursiedag van te maken. Zo kunt u een wandeltocht door het oude deel van Bangkok maken. U maakt kennis met ‘het echte Bangkok’, ver van grote shopping malls en toeristische winkelstraten en bewonderen we het Grand Palace. Ook kunt u kiezen voor een Klong tour over de Chao Praya Rivier. We varen langs zwevende houten huizen en winkelpanden, mensen die de was doen en kinderen die in het water spelen. Een leuke manier om kennis te maken met de schilderachtige omgeving en het dagelijkse leven!
’s Avonds heeft u ook de keuze uit enkele optionele excursies. Maak een romantische dinercruise over de Chao Phraya Rivier
mm_yangonschwe.jpg

Dag 5 Bangkok - Yangon

In de ochtend wordt u opgehaald door een chauffeur die u naar de luchthaven van Bangkok zal brengen. Vanaf hier vliegt u naar de hoofdstad van Myanmar, Yangon. Na aankomst in Yangon wordt u opgevangen door uw gids, die u naar uw hotel zal begeleiden.
In de middag gaat u op ontdekkingstocht door het oude stadscentrum van Yangon. U zult versteld staan van de hoeveelheid prachtige gebouwen uit de koloniale tijd die hier bewaard is gebleven. Samen met uw gids maakt u een wandeling door de historie van Yangon en krijgt u uitleg over de functie van de gebouwen toen en nu en ziet u hoe de gebouwen tegenwoordig gebruikt worden. De wandeling eindigt met een welverdiend drankje in de Union Bar & Grill in het oude Rode Kruis gebouw aan Strand Road.
mm_al_shwedagon pagoda.jpg

Dag 6 Yangon - Mandalay

Na het ontbijt bezoekt u de Shwedagon Pagode. U krijgt letterlijk en figuurlijk inzicht in de gebruiken, achtergronden en bewoners van deze pagode en het Boeddhistische geloof in Myanmar. Een unieke kennismaking en ervaring die u tijdens de reis meeneemt en goed van pas komt om het land, haar bevolking en de gebruiken beter te begrijpen en te waarderen. Uw dag begint dan aan de voet van de pagode, tussen de marktjes, de kloosters en de ambachtslieden. U krijgt een traditioneel Birmees ontbijt, brengt offers aan de lokale monniken en de pagode en bezoekt een waarzegger. Onderweg krijgt u een uitgebreide uitleg over het Boeddhisme en de spiritualiteit zoals men deze naleeft in Myanmar.

U wordt tegen het einde van de ochtend naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Mandalay. Na aankomst in Mandalay wordt u door uw gids naar uw hotel gebracht.
tempel Mandalay

Dag 7 Mandalay

U maakt een stadstour door Mandalay. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de oude hoofdstad van het land. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is Mandalay Hill. Deze ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen middels 1730 treden. Vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en het fort. Op de top van deze heuvel staat een prachtige pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het fort, een ommuurde stad van 4 vierkante kilometer waaromheen een oude paleisgracht ligt. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in 1945 is het terrein herbouwd en is nu een militair terrein. Alleen het gerenoveerde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers.

Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in én rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka, een oud Boeddhistisch geschrift, gegraveerd in 729 marmeren stenen. Iedere steen afzonderlijk is in een minipagode geplaatst.

Een andere oude hoofdstad is Amarapura. Nu is het een rustige dorp waar het geluid van de weefmachines de boventoon voert. U loopt met uw gids door het wereldberoemde Mahagadayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, bezoekt een weverij en wandelt over de U-Bein Brug alvorens u terugkeert naar uw hotel. U heeft de verdere middag ter vrije besteding en kunt op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken of heerlijk bijkomen op het sfeervolle dakterras.
MM_AL_Mandalay monniken op bus_151236257

Dag 8 Mandalay - Bagan

U wordt al vroeg opgehaald in uw hotel om naar de haven gebracht te worden voor een bijzondere boottocht. Hier gaat u aan boord van een ferry, die u naar Bagan zal brengen. De tocht duurt ongeveer 8 tot 10 uur en laat u het traditionele leven aan de oevers van de Ayeyarwaddy Rivier zien. Het is zeer ontspannend te kijken naar al het moois dat aan u voorbij trekt. Een unieke ervaring en het échte vakantiegevoel, ver van de bewoonde wereld!

Aangekomen in de haven van Bagan staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Ook kunt u ervoor kiezen naar Bagan te vliegen. Deze vlucht kunt u eventueel combineren met een bijzondere optionele excursie naar Mingun. U stapt aan boord van een cruise waarmee u in ruim een uur stroomopwaarts vaart vanuit Mandalay naar Mingun, de plaats waar de grootste tempel ter wereld had moeten staan. De plotselinge dood van koning Bodawpaya in 1819 en een aardbeving in 1838 hebben ervoor gezorgd dat de bouw niet voortgezet is. De Mingun Pagode is door ongeveer twintigduizend slaven gemaakt en is na de dood van de toenmalige koning nooit afgemaakt door zijn 122 kinderen, maar beide gebeurtenissen hebben hun unieke stempel gedrukt op dit bijzondere complex. Een andere interessante bezienswaardigheid is de Mingun Bell. De grootste koperen bel ter wereld kreeg na de aardbeving een nieuwe plek. De bel is vier meter hoog en heeft een omtrek van vijf meter.

Weetje

Wilt u per vliegtuig naar Bagan maar toch ook de belevenis van het varen op de rivier te krijgen dan raden we u aan een boot excursie naar Mingun te boeken met een bezoek een de beroemde klok en de gebarsten stenen tempelruïne.

mm_al_tempelsvanbagan.jpg

Dag 9 Bagan

Een volle dag op pad met auto en gids om Bagan te ontdekken. Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 vierkante kilometer vol met stupa’s, tempels en kloosters. De meest gebouwen stammen uit de hoogtij dagen van Bagan tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan was toen de hoofdstad van Birma, het huidige Myanmar. Daarnaast was het één van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

U begint de dag met de beklimming van een pagode voor een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Van hieruit overlegt u samen met uw gids wat de route van vandaag gaat worden. U bepaalt, uiteraard met informatie en hulp van uw gids, welke vele andere tempels u wilt zien. Tempels en pagodes zoals de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker verbluffen door hun schoonheid. Na een lekkere lunch in een lokaal restaurant en meerdere tempelbezoeken stapt u in een, door een paard getrokken, wagen en rijdt u naar de Pyathagyi Pagode om de zonsondergang te aanschouwen. Dit onder het genot van een drankje. Het mooiste van de dag is eigenlijk dat u in controle bent. U bepaalt bij welke tempel of pagode gestopt wordt. Zo kunt u uw favorieten makkelijk uitkiezen.
markt Myanmar

Dag 10 Bagan

Vandaag een dag zonder vast programma. Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken. Geniet van het zwembad, of de spa van het hotel. Ontspan even met een goed boek, of ga zelf al wandelend, fietsend of per paard en wagen op ontdekkingstocht door Bagan.

Ook kunt u optioneel de excursie naar een verborgen grot maken. Wanneer u even genoeg tempels heeft gezien en ter afwisseling graag eens de binnenlanden van Myanmar opzoekt. U rijdt met gids en chauffeur naar de Kyauk Gu Ohnmin Grot. Vervolgens rijdt u naar Pakkoku, waar u verscheidene werkplaatsen en de markt bezoekt. Tijdens een mooie 2 uur durende boottocht over de rivier krijgt u een lunch geserveerd. In de namiddag gaat u via lokale dorpjes naar een lakwerk fabriek waar de tijd lijkt hebben stil gestaan. Een echte `local experience` tour die u dicht bij de Birmese bevolking brengt.
markt in Kalaw

Dag 11 Bagan - Heho - Kalaw

In de ochtend vertrekt u naar de luchthaven van Bagan voor de vlucht naar Heho vanwaar u doorreist naar Kalaw. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was Kalaw voor de Britten de plek om de hete zomers te ontvluchten. Dit Hill Station uit de koloniale tijd is een rustig stadje dat nog vele Engelse kenmerken heeft die herinneren aan deze periode.

Optioneel kunt u, na uw vlucht, een bijzondere trekking maken door de jungle in de omgeving van Kalaw. Een paar jongeren uit Kalaw zijn een project gestart ter bescherming van de natuur, de olifanten en de traditionele manier van leven in deze streek. Afhankelijk van uw conditie en wensen kunt u diverse wandelingen (van een half uur tot 4 á 5 uur) maken door de jungle. Onderweg geniet u van een lokale lunch. Na de lunch gaat u naar een fairtrade olifantenkamp waar u de mahoet kunt helpen met het wassen en voeren van de olifanten. Na deze indrukwekkende ontmoeting met deze prachtige dieren wandelt u door de jungle terug naar de hoofdweg, waar u wordt opgepikt door uw chauffeur die u terugbrengt naar uw hotel in Kalaw.
koken Inle Meer

Dag 12 Kalaw - Inle meer

In de ochtend wordt u naar het koloniale treinstation gebracht voor een prachtige treinreis over de bergen en door de valleien naar het Inle Meer. Een unieke reis tussen de lokale bevolking dat u een mooie indruk geeft van het leven in de Shan heuvels. Rond 14.00 uur komt u aan in Shwe Nyaung, wat uiteraard ook iets later kan zijn. De trein stopt namelijk in meerdere dorpjes waar diverse bergstammen hun handelswaren in- en uitladen, erg kleurrijk en bijzonder om te zien. Een zeer ecologische manier van reizen, maar zeker ook een ervaring om nooit te vergeten! In Shwe Nyaung staat een transfer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het Inle Meer is gelegen op circa 900 meter hoogte en is 20 kilometer lang en 6 kilometer breed. Het meer is omgeven door het Shan Gebergte dat prachtig weerspiegelt in het heldere water. Het meer staat bekend om de, op palen gebouwde dorpen, de drijvende markt en de drijvende tuinen. Ook zult u met bewondering kijken naar de beenroeiers, een techniek van roeien die uniek is voor dit meer. De roeier staat op de punt van de boot, maar in plaats van met twee handen klemt hij de roeispaan tussen één hand en één been!
MM_AL_INLEMEER1

Dag 13 Inle meer

Vanmorgen stapt u in een longtailboot om een ontdekkingstocht over het Inle Meer te gaan maken. Het Inle Meer is al eeuwen lang de thuisbasis van de Intha bevolking. Zij bewonen hier de beroemde huizen op palen. U ziet tijdens de excursie over het meer onder andere de drijvende tuinen, het dorpje Innpawkhone met lokale nijverheid, Nanpan waar op een traditionele manier bootjes en cheroot (Birmese sigaren) worden gemaakt en de Phaung Daw Oo Pagode. Onderweg bezoekt u een markt waar de Shan en PaO hun waren verhandelen en drinkt u een kopje thee bij één van de dorpsbewoners. Aan het eind van deze imponerende dag keert u terug naar Nyaung Shwe, waar u zult overnachten.
mm_al_lunchendemeisjes.jpg

Dag 14 Inle Meer - Heho - Yangon

Een vrije ochtend in Nyaung Shwe. In de middag wordt u door uw chauffeur naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Yangon.

U kunt er ook voor kiezen in de ochtend nog een tocht te voet en per fiets langs de westoever van het meer te maken (optioneel). Dit gedeelte van het Inle Meer wordt nog zelden door toeristen bezocht. Per boot gaat u Indain voor een korte wandeling door de omgeving waar de PaO leven. Een etnische bevolkingsgroep die gerelateerd is aan de Karen. Vervolgens klimt u op de fiets voor een mooie tocht via Khaung Dine terug naar Nyaung Shwe van ongeveer 2,5 uur. U zult niet uitgekeken raken en de tijd vliegt voorbij! U passeert vele dorpjes onderweg. In één van de dorpjes gebruikt u een eenvoudige lunch. Een actieve ervaring met heel veel foto mogelijkheden en mooie herinneringen.

Na aankomst in Yangon heeft u een transfer naar uw hotel.

Goed om te weten

Wanneer u kiest voor een heerlijke strandverlenging na deze rondreis, vliegt u vandaag van Heho naar Thandwe. Daarvandaan wordt u naar uw strandhotel in Ngapali Beach gebracht. Zie "opties" voor deze mogelijkheid.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 15 Yangon - Bangkok - Amsterdam

Vanmorgen wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht Bangkok. Vanaf hier vliegt u door richting Amsterdam.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u vandaag al vroeg terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan, waardoor de reis één dag korter is.

Dag 16 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, einde van een fascinerende rondreis door een onbekend stukje Azië.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Optionele vlucht Mandalay - Bagan

U kunt ook kiezen om van Mandalay naar Bagan te vliegen. Wij boeken dan een namiddagvlucht voor u, zodat u de hele dag nog tijd heeft om te genieten van Mandalay en wellicht een leuke bootcruise te ma...

Meer info >

Al voor € 99p.p. Meer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Thailand kiezen wij voor voor middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer en vermelden wij dit altijd duidelijk.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de middenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Bangkok

Hotel De Moc - Middenklasse

Het hotel is gelegen in het oude deel van Bangkok waar u nog geen wolkenkrabbers vindt en echt tot rust kunt komen. Vanuit het hotel kunt u op korte loopafstand diverse bezienswaardigheden bezoeken zoals het Wat Phra Kaeo, het Koninklijk Paleis, WatLees meer

Rembrandt hotel - Superiorklasse

Een fantastisch hotel, een echte 'place to be' in het Sukhumvit districti, Bangkok. Een heerlijk luxe hotel met de beste restaurants van de stad, en naar sommigen zeggen, zelfs heel Thailand.
Het ruim opgezette hotel heeft veel faciliteiten waaronderLees meer

Bagan

Bagan Lodge - Superiorklasse

De Bagan Lodge beschikt over moderne kamers met een patio, TV, kluisje, waterkoker en gratis WiFi. De eigen badkamer is uitgerust met een douche en een haardroger. De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie, spa, buitenzwembad, excursiebalie,Lees meer

Nyaung U Thande Hotel - Middenklasse

Het Nyuang U Thande Hotel biedt een oase van rust. Diverse bungalows liggen verspreid door een heerlijke tuin. Daarnaast zorgt ook het zwembad ervoor dat u, na het ontdekken van alle bijzondere bezienswaardigheden, heerlijk kunt ontspannen. Het hotelLees meer

Inle Meer

Golden Empress Hotel - Middenklasse

Het Golden Empress Hotel bevindt zich op loopafstand van de Nyaung Shwe-markt. Het hotel is voorzien van receptie, restaurant, tuin, fietsverhuur en gratis WiFi in het gehele hotel. Alle kamers zijn voorzien van ventilator, klamboe, zitje en badkamerLees meer

Amazing Nyaung Shwe Hotel - Superiorklasse

Het Amazing Nyuang Shwe Hotel combineert authentieke Birmese elementen met moderne faciliteiten, het is een erg fijn hotel voor uw verblijf bij het Inle Lake. Het hotel bevindt zich in de buurt van de markt en het personeel zal er alles aan doen om uwLees meer

Inle Resort - Superiorklasse

Het Inle resort heeft een prachtige ligging aan het Inle Lake. Het centrum van Nyaung Shwe ligt op ongeveer 6 kilometer van het hotel vandaan. U gaat per boot naar het Inle Resort toe. Het hotel is voorzien van restaurant, terras, bar, roomservice enLees meer

Sanctum Inles Resort - Superiorklasse

Een heerlijk en koloniaal resort in een rustige omgeving. Verken de wonderen van Inle vanuit het resort, geniet van de rust, de natuur en de heerlijke omgeving. Lees meer

Kalaw

Dream Villa - Middenklasse

Dream Villa is gelegen in het centrum van Kalaw, op circa 5 minuten lopen van lokale restaurantjes, winkels en de centrale markt.
Het is een kleinschalig, eenvoudig en rustig hotel dat in karakteristieke stijl gebouwd is. Door het vriendelijke personeelLees meer

Amara Hotel - Superiorklasse

Het Amara Hotel is gelegen in een schitterend Engels Landhuis uit 1909. Een deel van het huis is zelfs nog in originele staat. Rustig gelegen in het groene, Engels aandoende landschap, net buiten het centrum van Kalaw.
Het hotel beschikt over een receptie,Lees meer

Mandalay

Yadanarbon Hotel - Middenklasse

Een fijn Birmees hotel in het centrum van Mandalay en op korte afstand van het treinstation en de Diamond Plaza Shopping Malls. De Zegyo Markt en de avondmarkt zijn op loopafstand.
Het hotel is van alle gemakken voorzien en beschikt over een receptie,Lees meer

Mandalay Hill Resort - Superiorklasse

Het Mandalay Hill Resort is schitterend gelegen aan de voet van de Mandalay Hill en is één van de heerlijkste vijfsterren hotels in Mandalay. Het resort is voorzien van restaurants , bars, zwembaden, diverse wellness faciliteiten, fitnessruimte, tennisbanenLees meer

Oway Grand Hotel - Middenklasse

Het Oway Grand Hotel is gelegen op loopafstand van de stad met de grootste attracties binnen handbereik. Het hotel is voorzien van receptie, restaurant, bar en gratis Wi-Fi in het gehele hotel. Alle kamers zijn voorzien van airco, minibar en badkamerLees meer

Yangon

East Hotel - Middenklasse

Het East Hotel is een sfeervol boutique hotel en gelegen in het hart van Yangon. Het bevindt zich tussen de Sule Pagoda en Bogyoke en op loopafstand van winkels, restaurants en bars. De traditionele sfeer en vriendelijke service maken dit hotel tot déLees meer

Chatrium Hotel - Deluxe klasse

Het Chatrium Hotel behoort tot een van de meest luxueuze hotels in Yangon. Het is direct gelegen aan het Kandawgy meer en op zo'n 15 minuten lopen van de Shwedagon pagoda. Geniet van de groene omgeving, bezoek bijvoorbeeld Kandawgyi Nature Park of deLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Bagan

Markten, kloosters en een verborgen tempel

Tijdens deze excursie gaat u een ontdekkingstocht door het achterland van Bagan maken. Samen met een gids en chauffeur rijdt u naar de grottempel Kyauk Gu Ohnmin. De grot is nog niet ontdekt door de grote menigte, u zult een van de weinige toeristenLees meer

Bangkok

Culturele Dans & Diner Show

Een fantastische avond in het ultra moderne Siam Niramit theater. Na een uitgebreid buffet-diner in het theaterrestaurant kunt u in het Thaise dorp een kijkje nemen. Aansluitend gaat u genieten van een spectaculaire voorstelling over het betoverendeLees meer

Bangkok Foodie Tour

Een unieke manier om kennis te maken met Bangrak, ook wel Village of Love genoemd. Hoe leuk is het om op deze manier kennis te maken met de vele Thaise specialiteiten, waardoor u de rest van uw reis waarschijnlijk meer durft te bestellen dan de bekeLees meer

Klong Tour

Vanuit uw hotel wordt u opgehaald door een Engelssprekende gids en reist u per tuk-tuk naar de Chao Praya Rivier om vervolgens in de beroemde longtail boten te stappen en een fascinerende klong tour te maken van ongeveer 45 minuten . De omgeving is Lees meer

Stadswandeling, incl. Grand Palace

U wordt in uw hotel opgehaald door uw gids, die u deze ochtend meeneemt met het openbaar vervoer naar twee van de beroemdste bezienswaardigheden; de Wat Pra Kaew (de groene Boeddha), het Koninklijk Paleis en Wat Pho. U gaat op ontdekkingstocht door Lees meer

Chao Praya Diner Cruise

Op de prachtige Wan Fah rijstboot genieten we vanavond van een onvergetelijk diner cruise op de Chao Praya, de ‘Rivier van de Koningen’. We nemen u mee op een reis door de Thaise geschiedenis , cultuur en gastronomie in een romantische sfeer. U passLees meer

Inle Meer

Ontdek Inle per fiets en te voet

Een actieve dag op de west-oever van het meer. U vaart per boot naar Indein waar een wandeling is uitgestippeld. U ontmoet hier de Pa O. Hierna ontdekt u per fiets de omgeving en fietst u naar Khaung Dine en vervolgens door naar Nyaung Shwe. OnderweLees meer

Kalaw

Jungle trekking Kalaw incl bezoek aan fairtrade olifantenkamp

Onder leiding van een gids, gespecialiseerd in olifanten, gaat u een volle dag de jungle in. U komt olifanten en hun mahouts tegen en leert over hun werk en leven. Een bijzonder interessante dag tussen deze geweldige reuzen.

Zeer recent hebben eLees meer

Mandalay

Bezoek aan Mingun, 1/2 dag cruise

Vanuit uw hotel in Mandalay wordt u naar de jetty gebracht. Hier gaat u aan boord van een boot die u stroomopwaarts brengt naar Mingun.
Aangekomen in Mingun brengt u onder andere een bezoek aan de 'gescheurde tempel', de Mingun Paya. Deze is omstrLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Transfer luchthaven - Bangkok en v.v.
Bijzondere fietstocht door Bangkok (in internationaal gezelschap)
Rondreis per airco auto / minibus met privé chauffeur
Engelssprekende gids tijdens de rondreisdagen
Overnachtingen in goede drie- en viersterrenhotels, incl. ontbijt
Binnenlandse vluchten Yangon - Mandalay, Bagan - Inle en Heho - Yangon
Ferry Mandalay - Bagan
Historische stadswandeling door Yangon
Bijzonder bezoek aan de Shwedagon Pagode, met een traditioneel Birmees ontbijt*
Offeren aan monniken en een bezoek aan een waarzegger
Stadsbezoek aan Mandalay met o.a. een bezoek aan Mandalay Fort, de Atumashi en Shwenandaw kloosters en de Kuthodaw Pagode
Bezoek aan de U Bein Bridge en het oude Amarapura met het grote Mahagandayon klooster
Dagexcursie in Bagan met bezoek aan verschillende tempels*
Dagtocht op het Inle Meer met een longtailboot
* Entreegelden tijdens deze excursies zijn inbegrepen.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Vertrekbelasting: 1,5 USD p.p per binnenlandse vlucht
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Vertrekbelasting: 1,5 USD p.p. per binnenlandse vlucht
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen 2 t/m 11 jaar krijgen € 25 korting op de volw. prijs wanneer zij op de kamer van de ouders verblijven. Meestal max. bezetting per kamer: 2 volw. + 2 kinderen, echter u dient er rekening mee te houden dat er vaak maar 1 extra bed kan worden bijgeplaatst.

Boottocht Mandalay - Bagan

In principe vaart de boot van Mandalay naar Bagan iedere dag. Toch kunnen wij deze pas een maand van te voren aan u bevestigen i.v.m. onverwachts annuleren van de boot. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij u vliegen naar Bagan. Eventuele kosten zullen aan u worden doorbelast. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om sowieso te vliegen, bij het kopje ‘extra opties’ vindt u meer informatie en de extra kosten.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Düsseldorf op een vrijdag, zaterdag of zondag, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten of ander strandhotel?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht of heeft u liever een ander strandhotel? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is, verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Thailand & Myanmar

Reisgedeelte Myanmar, Fascinerende kennismaking

Uitgebreide reisverslagen

15-daagse Privéreis Klassiek Thailand

19-04-2016

Vandaag stond ons vertrek gepland naar Bangkok vanuit Brussel. Maar door de aanslagen op Brussels Airport van dinsdag 22 maart 2016 waren we genoodzaakt om gratis om te boeken met vertrek op Schiphol. Hierdoor moesten we onze reservatie van de parking op de luchthaven annuleren en een treinticket aankopen om tot in Schiphol te geraken. Het was al een kleine opdoffer voor het begin van onze reis ma...

18-daagse rondreis Thailand & Laos

15-01-2013

Eindelijk was het dan zover! Die ochtend vertrokken we naar Schiphol. De ochtend met sneeuwval en daardoor de langste file ooit… Anderen vonden het spannend (bleek later), wij zagen geen probleem (Dat kwam doordat hier in de nabijheid nog geen sneeuw lag, denk ik...

18-daagse groepsreis Avontuurlijk Thailand

25-07-2011

Eigenlijk ben ik al weer een aantal dagen terug van Thailand.....maar ik moest even weer tot bezinning komen. Het had zoveel indruk op me gemaakt en de jetlag bracht alleen maar slaap met zich mee...haha........dat ik even van de wereld was ....Nu ben ik weer tot bedaren gekomen....... en kan mijn mooie, maar ook voor al lange!! verhaal over Thailand kwijt. Want jaaaa ..Wat was het mooi daar in Th...

Thailand Zelf Samenstellen

02-07-2011

We willen graag met jullie ons reisverslag delen dat mede dankzij NRV een fantastische reis is geworden....

10-daagse rondreis Kennismaking met Thailand

14-12-2010

Om ongeveer 21.00 uur konden we ’t vliegtuig in....

Thailand Zelf samenstellen

15-11-2010

Onze reis begon in Ayutthaya, waar we met de trein heen gegaan zijn vanaf Bangkok. Een enkeltje met de trein kost omgerekend € 0,50 voor een treinrit van ruim een uur. Onderweg werden we ons direct bewust van het feit dat we in Azië waren. Overal zie je eten; langs de weg staan overal kraampjes met eten en zelfs in de trein komt er elke 2 minuten iemand langs met een schaal eten. Voor een prikkie ...

Thailand Zelf Samenstellen

19-01-2010

Het was weer een zo een vakantie waar we samen erg naar uitkeken naar Azië én wel 3 weken lang! Net na de kerst weg van de sneeuw naar een warme temperatuur. Dankzij een goed georganiseerde individuele reis van NRV werden we in een hele grote ‘vogel’ met heel weinig passagiers zeer comfortabel naar Bangkok gevlogen. Er zat dus weinig anders meer op dan daar toch maar een paar uur proberen...

Thailand Zelf Samenstellen

06-01-2010

Hier ons eerste verhaaltje vanuit wonderschone Bangkok. We zijn hier nog maar 2 dagen en we hebben nu al vanalles meegemaakt (hoe kan het ook anders..jut en jul!) Het begon al op het vliegveld in Dusseldorf. Alles liep volgens plan totdat we bij de douane kwamen..er moest natuurlijk ook wel iets fout gaan. De deet die we oww zoo nodig hebben tegen al die mosquito's werd daar afgepakt, want er s...

Juwelen van Zuid-Thailand

04-12-2009

Vanmorgen rond 9.00 uur zijn we vertrokken richting Schiphol. Het weer is miezerig, maar dat mag de pret niet drukken, wij gaan naar de zon!...

Island Hopping in Thailand

07-09-2009

Goed, veilig, gezond aangekomen, niet geheel onbelangrijk! ik kreeg een warm welkom op het vliegveld hier (warm letterlijk: net of iemand in je gezicht zat te blazen met een föhn maar daar kies je natuurlijk zelf voor haha), namelijk: kwam aanlopen, zei vrolijk: ''HELLOO! '' en meneer de douane keek een beetje bedenkelijk en zette meteen zijn mondkapje op.. Verder hebben we vandaag al 4 uur la...

Het andere Thailand

05-09-2009

Thailand is al jaren de nummer 1 vakantiebestemming van Azië. De prachtige natuur, indrukwekkende cultuur, gevarieerde keuken en de uiterst vriendelijke bevolking staan garant voor een geweldige vakantie! Maar weet u eigenlijk wel dat Thailand lang niet zo’n ‘uitgekauwde’ bestemming is als velen denken? En dat dit land zowel de beginnende reiziger als de ervaren reiziger veel te bieden heeft? Wij ...

15-daagse privérondreis Thailand op zijn Best

09-11-2008

Na een circa 10 uur durende vlucht komen we aan op het vliegveld van Bangkok. Het is bijna onvoorstelbaar dat enkele dagen eerder dit vliegveld nog bezet werd door een menigte protesterende Thai. We hebben al gauw onze bagage en lopen de ontvangsthal in. Daar worden we al opgewacht door onze gids, die ons begroet met een wai. Ze stelt zich voor, maar haar naam klinkt zo ingewikkeld dat we het dire...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam