neemt je mee
Hmong stammen
Prachtige vergezichten
Varen op de rivier langs slaperige dorpjes
Sportieve trekking bij Vieng Phoukha
Prachtige Luang Prabang

Ontdek Laos

Privéreis | 19 dagen v.a. 2850
2700i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
26-04-2017
Reisduur
19 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 7 november
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Route

 • Dag 1 Amsterdam – Bangkok
 • Dag 2 Bangkok
 • Dag 3 Bangkok - Chiang Mai
 • Dag 4 Chiang Mai
 • Dag 5 Chiang Mai - Bergstammen - Chiang Rai
 • Dag 6 Chiang Rai – Ban Houayxay – Vieng Phoukha
 • Dag 7 Vieng Phoukha
 • Dag 8 Vieng Phoukha – Luang Nam Tha
 • Dag 9 Luang Nam Tha
 • Dag 10 Luang Nam Tha – Oudom Xay
 • Dag 11 Oudom Xay – Nong Khiaw
 • Dag 12 Nong Khiaw – Luang Prabang
 • Dag 13 en 14 Luang Prabang
 • Dag 15 Luang Prabang - Vang Vieng
 • Dag 16 Vang Vieng
 • Dag 17 Vang Vieng – Vientiane
 • Dag 18 Vientiane – Bangkok – Amsterdam
 • Dag 19 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Kleurrijke bergstammen in Noord-Thailand     De onbekende binnenlanden van Laos     Varen op de rivier langs slaperige dorpjes in Vang Vieng     Sportieve trekking in het gebied bij Vieng Phoukha     Ontdek het prachtige Luang Prabang and Vientiane

Hoogtepunten van deze reis

 • De oude koningsstad, Luang Prabang

 • Grensovergang bij Ban Houyxay

 • De bergstammen van Vieng Phoukha

 • Vang Vieng aan de Nam Song Rivier

 • Vientiane

Programma

th_pri_laos1.png

Dag 1 Amsterdam – Bangkok

U vliegt vanaf Amsterdam naar de Thaise hoofdstad Bangkok.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel en Düsseldorf. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf welke luchthaven u zou willen vliegen. Wanneer u met Etihad Airways vliegt komt u in de namiddag aan in Bangkok en zult u pas in de avond in uw hotel aankomen.
th_al_bangkok_paleis_60492655.jpg

Dag 2 Bangkok

Na aankomst op het vliegveld van Bangkok en na de douaneformaliteiten, wordt u ontvangen door onze vertegenwoordiger. Deze zal u uw auto en chauffeur wijzen die u naar uw hotel brengt.

Vandaag staat er niets op het programma. U kunt rustig wennen aan het klimaat en bijkomen van de reis. Bangkok is uitermate geschikt om op eigen gelegenheid te gaan verkennen. Ondanks de grote drukte zijn er genoeg rustige plaatsen te vinden. In parken, tempelcomplexen (meer dan 400) en op de rivier ontkomt u aan de hectiek. En bent u wel klaar voor de stad; geniet dan van het overheerlijke eten bij de kraampjes, verbaas u over het verkeer en aanschouw de combinatie van het moderne en authentieke Bangkok. Deze dagen in Bangkok logeert u in een heerlijk, modern viersterren hotel!
Koninklijk Paleis

Dag 3 Bangkok - Chiang Mai

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor een erg bijzondere excursie! U zult te voet kennismaken met de oude historie, het beruchte gevangenisleven, prachtige parken, oude ambachten en het huidige leven van Bangkok.

U loopt allereerst naar de Giant Swing en vervolgt de tocht door smalle straatjes en steegjes, langs houten huizen met bijzondere tekenen van bijgeloof. Ee uniek stukje oud-Bangkok zonder hoge wolkenkrabbers. U loopt over marktjes waar de Thai hun boodschappen doen en ziet de City Pillar Shrine, het punt waar de geest van Bangkok centraal staat. We dwalen door een park, eens toebehorend aan het paleis van de koning en nu een prachtige tuin, langs het Corrections Museum horende bij de Bangkok Remand Prison, een oude overvolle en zeer beruchte gevangenis middenin het centrum van Bangkok. Het museum geeft u een overzicht van het gevangenisleven in Thailand door de eeuwen heen (entree optioneel). U bezoekt Rommani Nart Park het voormalige gevangenisterrein dat nu een park is waarbij de cel blokken en wachttorens u herinneren aan de vroegere functie van dit gebied. U loopt verder naar Wat Suthat Thepwararam een ruim 200 jaar oude tempel en één van de belangrijkste van Thailand. U ziet hier prachtige gouden boeddha’s en vreemde 'farang' beelden. U dwaalt verder door smalle steegjes, langs koloniale huizen en ziet het échte Bangkok aan u voorbij trekken, waarbij de Thai nog oude ambachten uitoefent op straat en u telkens welkom wordt geheten met een vriendelijke glimlach.

U kunt lunchen in een zeer goed lokaal restaurant (optioneel) voordat deze fascinerende wandeling eindigt bij de grootste bezienswaardigheid van de stad; het Grand Palace. U heeft de rest van de middag om dit bijzondere paleis, de Smaragden Boeddha en de naastgelegen Wat Pho op eigen gelegenheid te bezoeken. Deze Boeddha is de meest vereerde plek van het land. De rijke pracht en praal van het complex, met haar grote diversiteit aan paleis- en tempelgebouwen en de beroemde Smaragden Boeddha zijn werkelijk prachtig. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een andere bezienswaardigheid te bezoeken of een optionele excursie te boeken. U gaat op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Aan het einde van de dag wordt u op het station afgezet om vanavond naar Chiang Mai te reizen met de nachttrein. U logeert in een airco coupé. Ook kunt u eerste klas reizen. U kunt dit bij de extra opties aangeven.

Goed om te weten

U kunt ook kiezen om naar Chiang Mai te vliegen. U verblijft dan een extra nacht in Bangkok en vliegt de volgende ochtend naar Chiang Mai. Vooraf te boeken!

th_al_kanthoke.jpg

Dag 4 Chiang Mai

Na aankomst in Chiang Mai wordt u opgevangen door uw chauffeur die u naar uw hotel zal brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding, of u kunt een van de vele leuke excursies in het noorden maken.

Zo kunt u deelnemen aan een kookcursus, waarbij u maar liefst 5 Thaise specialiteiten leert te bereiden, of breng een bezoekje aan het Olifanten Safari Park.

’s Avonds is het genieten op de avondmarkt van Chiang Mai. Uw hotel ligt vlakbij en na een korte wandeling vind u hier een verzameling aan kraampjes met souvenirs, nep-waar en uiteraard heerlijke, kleine restaurantjes. Of u kunt optioneel deelnemen aan een Kanthoke Dinner. Een typisch Noord-Thais diner, opgeluisterd door een culturele show met traditionele Noord-Thaise dans, drama en muziek.
th_exd_bergstammen

Dag 5 Chiang Mai - Bergstammen - Chiang Rai

Al voor het ontbijt wordt u opgehaald in uw hotel om naar een van de tempels te rijden. Hier ziet u hoe de monniken hun offers ophalen. Het is een indrukwekkend gezicht om de lange rijen monniken, in hun oranje gewaden, langs de mensen te zien lopen die stuk voor stuk iets te eten voor ze hebben gemaakt. Uiteraard zal u ook deelnemen aan dit proces.

Terug naar het hotel voor een ontbijt om vervolgens richting Chiang Rai te rijden. De eerste stop is bij de lokale markt van Mae Malai. Hier kunt u gegrilde insecten en kevers eten. Wie durft? Vervolgens rijden we verder langs kalksteenlandschappen en door teakbossen naar het vlakbij de Birmaanse grens gelegen Thaton. Hier gaat u aan boord van een longtailboot en vaart u over de Maekok langs de grens, genietend van het prachtige uitzicht in deze bijzondere streek. Terug in Thaton krijgt u een lokale lunch.

Na de lunch rijdt u door het Doi Mae Salong gebergte alwaar gestopt wordt bij een dorp van de Akha en Yao stam, een must voor een volledig beeld van de kleurrijke bevolking van Thailand. Waar vroeger vooral opium geteeld werd, is het nu vooral wortel, rijst, kool en thee wat er verbouwd wordt. U maakt een stop in Mea Salong, een Chinese gemeenschap, ontstaan in de jaren 50 van de vorige eeuw, toen Chinezen die op de vlucht waren na de Communistische revolutie in China, hier neerstreken. Het Museum der Martelaren vertelt het indrukwekkende verhaal van de Kuomintang-troepen en het ontstaan van Mae Salong. In de namiddag komt u aan in Chiang Rai, waar u vanavond zult overnachten.
th_exd_monstam

Dag 6 Chiang Rai – Ban Houayxay – Vieng Phoukha

Na het ontbijt rijden we in ongeveer drie uur naar Chiang Khong, waar u na het afhandelen van de Thaise grensformaliteiten een klein veerpontje neemt naar Laos, dit pontje betaalt u ter plaatse. Hier staat uw Engelssprekende gids al op u te wachten. In ongeveer vijf uur rijdt u naar Vieng Phoukha. Onderweg stoppen we bij dorpjes van verschillende bergstammen die in dit gebied wonen. Vanuit ons eenvoudige resort bovenop een berg hebben we een prachtig uitzicht op de omgeving.
Waterval Laos

Dag 7 Vieng Phoukha

In de ochtend wordt u opgehaald door een pick-up of tractor (tok-tok) om een gedeelte over de weg naar Ban Nam Eng, een traditioneel Kmu-dorpje, te rijden. Na kennismaking met de lokale gids lopen we langs een waterval het woud in. Onderweg legt de gids uit waarom de omliggende bossen zo belangrijk zijn voor de Khmu en welke producten zij iedere dag uit hun natuurlijke supermarkt halen. Bij de ingang van de drie kilometer lange Oung Kao Rao grot genieten we van de rust en de meegebrachte picknick-lunch. Nadat onze gids een ceremonie heeft uitgevoerd om de geesten te behagen, gaan we een gedeelte van de immense tunnel verkennen. U zult zich verwonderen over de bizarre vormen die de stalactieten, in der loop der tijd, hebben aangenomen. Een tok-tok brengt u weer naar uw rustieke en eenvoudige hotel te midden van de natuur.

Goed om te weten

We raden u aan om schoenen te dragen met een goed profiel. Vooral in de grot zult u zich af en toe op een glibberige ondergrond begeven. Ook een goede zaklantaarn is aan te bevelen. Verder krijgt u voor uw eigen veiligheid in de grot een helm aangereikt, die u verplicht bent te dragen.

th_ac_floatingbungalowsom.jpg

Dag 8 Vieng Phoukha – Luang Nam Tha

In de loop van de morgen rijden we door naar Luang Nam Tha. Onderweg zijn er uiteraard weer mogelijkheden om te stoppen bij de vele dorpjes van de minderheden. In Luang Nam Tha logeren we op een prachtige plek langs de oevers van de rivier de Nam Tha. De sfeervolle bungalows zijn in Laotiaanse stijl gebouwd.
LA_AL_Luang Nam Tha

Dag 9 Luang Nam Tha

Vandaag kunt u tal van excursies maken. Zo kunt u een zes uur durende mountainbike-tocht maken onder begeleiding van een lokale gids. U bezoekt dan verschillende dorpjes van stammen die in dit gebied wonen. Onderweg in een Thai Lu dorp luncht u bij mensen thuis. Verder bezoekt u nog een waterval, een LaoLao (Laotiaanse jenever) brouwerij en kunt u zien hoe zijde wordt gemaakt.

Houdt u niet zo van fietsen, dan zou u deze dag eventueel op de Nam Tha rivier kunnen gaan raften of kajakken. U kunt echter ook in Luang Nam Tha blijven en een bezoek brengen aan het Luang Nam Tha Museum dat een mooie collectie voorwerpen bevat van de verschillende stammen in dit gebied.
Laenthen

Dag 10 Luang Nam Tha – Oudom Xay

In het gebied waar we vandaag doorheen rijden vinden we verschillende dorpjes van de Laenthen, een stam die van oudsher bij laaggelegen rivierbeddingen woont. De bakermat van de Laenthen ligt in Mongolië en hun geloof is een mengeling van taoïsme, voorouderverering en animisme. De naam van deze stam betekent letterlijk vertaald: 'gekleed in blauw', verwijzend naar de indigo gekleurde kleding die zowel mannen als de vrouwen dragen. Bij een bezoek is de kans groot dat de Laenthen bezig zijn met het vervaardigen van papier dat zij maken van bamboe.

Er is vandaag ook weer voldoende gelegenheid om overal te stoppen. Tegen de middag arriveren we in Oudom Xay.
LA_AL_Nong Khiaw

Dag 11 Oudom Xay – Nong Khiaw

We vervolgen onze route door een adembenemend berglandschap. Uiteraard is er weer tijd om leuke dorpjes langs de weg aan te doen. In dit gebied wonen veelal Hmong die bekend staan om hun roemruchte verleden tijdens de Vietnamoorlog. Zij streden toen aan Amerikaanse zijde en werden in het geheim door de CIA getraind. De Hmong staan ook bekend als opiumtelers. We overnachten in een lieflijk plaatsje aan de oevers van de Ou rivier.
LA_AL_grotten van Pac

Dag 12 Nong Khiaw – Luang Prabang

Vandaag reizen we over de weg richting Luang Prabang, waarbij we onderweg een bezoek brengen aan de grotten van Pac Ou met duizenden boeddhabeeldjes. 's Middags komen we aan in Luang Prabang, waar u naar uw hotel wordt gebracht.
LA_AL_ Kuang Si watervallen3

Dag 13 en 14 Luang Prabang

De aankomende dagen verblijft u in de oude koningsstad Luang Prabang. Deze stad lijkt langzaam te ontwaken uit een diepe slaap. Na jarenlange revoluties en oorlogen heeft het schiereiland eindelijk het verleden van zich afgeschud. In 1995 verkreeg de stad de status van een 'World Heritage Town' en sindsdien is Luang Prabang een belangrijke toeristentrekpleister.

Er is voldoende te zien en te beleven in deze stad. We raden u aan om één van de dertig tempels te bezoeken, die honderden jaren oud zijn. Verder is het heerlijk om door de stad te wandelen of langs de boulevard met vele eettentjes. De sfeervolle nachtmarkt, die tussen het postkantoor en het voormalige paleis in ligt, is een heerlijke plek om enige uurtjes te vertoeven. Tot laat op de avond kunt u hier terecht voor lokaal geweven textiel, zilver, of handwerk gemaakt door de bergstammen. In een steegje dat vanaf de markt naar de Mekong rivier loopt, kunt u bij tientallen stalletjes lokale lekkernijen en exotisch fruit proeven.

Een leuk uitje buiten de stad is een bezoek aan Ban Phanom, dé plek bij uitstek voor liefhebbers van Laotiaanse weefkunst en textiel. De vele gespecialiseerde winkels bieden volop keuze. Voor liefhebbers van natuurschoon zijn de Kuang Si watervallen een must. Ze liggen op ongeveer een uur rijden van Luang Prabang. (Neem uw zwemkleding mee!) Of maak een fietstocht door de omgeving van Luang Prabang. Eén ding is zeker, u zult zich hier niet vervelen. U overnacht in het sfeervolle hotel Villa Ban Lao.
la_al_vangvieng.jpg

Dag 15 Luang Prabang - Vang Vieng

Vandaag rijden we van Luang Prabang naar Vang Vieng, een rit van ongeveer zeven uur door de schitterende natuurlijke omgeving en onderweg maakt u diverse stops voor het maken van foto's en bij kleine dorpjes.
Karstgebied

Dag 16 Vang Vieng

Vang Vieng is prachtig gelegen aan de oevers van de Nam Song Rivier en omgeven door steil karst gebergte. U kunt hier schitterende wandelingen maken en de nabijgelegen grotten bezoeken. In de namiddag lenen de restaurants aan de rivier zich bij uitstek om de zon achter de bergen te zien verdwijnen. In en rondom het pittoreske plaatsje en de natuurlijke omgeving zijn tal van bijzondere excursies te boeken, zoals rotsklimmen, raften, kajakken en fietsen. U overnacht in een mooi gelegen bungalow aan de rivier.
Vientiane

Dag 17 Vang Vieng – Vientiane

Na het ontbijt reist u in ongeveer drie tot vier uur tijd naar Vientiane. De hoofdstad van Laos ligt pittoresk genesteld in de bending van de gigantische Mekong rivier en ademt de sfeer van lang vervlogen tijden. Langs de brede lommerrijke boulevards omzoomd met reuze eucalyptus bomen,vindt u nog vele Franse koloniale gebouwen en oude tempeltjes die een tijdloze indruk achterlaten. Ondanks de status van een hoofdstad doet Vientiane erg dorps aan. Naast een bezoek aan de belangrijkste tempels zoals de Wat Sisaket, Wat Phra Keo en het net iets buiten het stadscentrum gelegen Nationale boeddhistische monument de Pha That Luang, kunt u er ook heerlijk shoppen.

Op de 'morningmarket' die ondanks zijn naam echter de hele dag is geopend, vindt u talloze prachtig geweven Laotiaanse lappen en sjaals. Maar u kunt er ook terecht voor zilverwerk. Het inmiddels befaamde boeddhapark Xieng Khuan ligt ongeveer twintig kilometer buiten de stad. In de jaren zeventig is het gemaakt door een yoghi-filosoof die verschillende Aziatische religies en Laotiaanse volkslegendes met elkaar wilde mengen. De soms bizar uitgedoste cementen beelden zijn voorstellingen die de bezoeker moet herinneren aan hun onderliggende boodschap. Het park ligt wederom zeer sfeervol aan de oevers van de Mekong. ‘s Avonds kunt u op een van de terrasjes langs de rivier genieten van een diner bij zonsondergang.
LA_AL_ Vientiane2

Dag 18 Vientiane – Bangkok – Amsterdam

U heeft nog de hele ochtend om te genieten van deze leuke stad, alvorens u in de middag naar Bangkok terugvliegt, waar u op de vlucht naar Amsterdam stapt.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u vandaag al vroeg terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan, waardoor de reis één dag korter is.

Goed om te weten

Wilt u graag nog genieten aan het strand van Cha-am? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlengen’ vindt u meer informatie.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 19 Amsterdam

Einde van een onvergetelijke vakantie!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Optionele vlucht Bangkok - Chiang Mai, incl. extra overnachting Bangkok

Wanneer u liever vliegt van Bangkok naar Chiang Mai i.p.v. de nachttrein, dan kan dat ook. U verblijft dan 1 extra nacht in Bangkok en wordt de volgende ochtend naar de luchthaven geracht voor uw vluc...

Meer info >

Al voor € 57p.p. Meer info >

Verzekering

Kort lopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kort lopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p. p.dMeer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Thailand kiezen wij voor voor middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer en vermelden wij dit altijd duidelijk.

Bangkok

Nouvo City Hotel - Middenklasse

Een modern boutique hotel midden in de oude stad, waar het échte leven van Bangkok zich direct buiten de deur afspeelt. Zo ziet u hoe de lokale bevolking nog oude ambachten uitvoert in de ateliers langs de straat. Na het ontdekken van de stad is hetLees meer

Hotel De Moc - Middenklasse

Een fijn koloniaal hotel, dat u doet denken aan de jaren 60 met houten voeren en kamers met een balkon. De kamers hebben prachtig uitzicht over de oude stad en de gouden tempeldaken en u kunt genieten van het heerlijke zwembad, waar het nog heerlijkLees meer

Chiang Mai

The Park Hotel - Middenklasse

Statig hotel in het centrum van Chiang Mai. De klassieke Thaise elementen zorgen voor een warme sfeer. Locatie, service en kwaliteit zijn prima. Lees meer

Pornping Tower Hotel - Middenklasse

Prima basic hotel aan de rand van het centrum van Chiangmai. een goede uitvalsbasis met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.Lees meer

Chiang Mai Gate Hotel - Middenklasse

Een vriendelijk hotel voor een fijn verblijf in Chiang Mai waar u vele bezienswaardigheden kunt bezoeken en heerlijk kunt shoppen op de nachtmarkt.

Lees meer

Chiang Rai

Diamond Park Inn Resort & Spa - Middenklasse

Een vriendelijk, Thais hotel bij het centrum van Chiang Rai. Het hotel kent een uitstekende sfeer en is goed onderhouden. Lees meer

Luang Namtha

The Boatlanding - Middenklasse

Deze sfeervolle lodge is gebouwd geheel in overeenstemming met de natuur. Gelegen aan de rand van het plaatsje Luang Namtha, is het een ideaal uitgangspunt voor rafting, trekkings en fietstochten.

De lodge beschikt over een restaurant met locale gerechtenLees meer

Luang Prabang

Villa Pumalin - Middenklasse

Deze prachtige Franskoloniale villa is omgebouwd naar een klein hotel met houten gebouwen met kamers met allen een eigen trap en deels uitzicht op de Mekong Rivier. Er is een mooie tuin met fijne zitjes en het hotel is rustig geleden. Vanuit het hotelLees meer

Muang Ngoy

Nongkiau Riverside Hotel - Middenklasse

Authentieke lodge gelegen in het rustieke dorpje Non Kiau. Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving met bossen, bergen en vogels.
De lodge beschikt over een restaurant, waar u typische Lao gerechten kunt eten.

De ruime bungalowkamersLees meer

Oudomxay

Dansavanh Hotel - Middenklasse

Een zeer gastvrij hotel met vriendelijk personeel en een uitstekende service. Het hotel biedt een comfortabele accommodatie tegen een betaalbare prijs en groot gemak. De sfeer die dit hotel ademt, laat u weer in koloniale tijden stappen. Lees meer

Vang Vieng

Thavonsouk Hotel - Middenklasse

Thavonsouk is een comfortabel hotel in bungalow stijl gebouwd. Het biedt u een ideale uitvalsbasis om de omgeving van Vang Vieng te verkennen.Lees meer

Vieng Phoukha

Sainamchou Guesthouse - Middenklasse

Eenvoudig guesthouse met een schitterende ligging dichtbij de Nam Chou Rivier en de lokale markt.

De lodge beschikt over een receptie en kleine ontbijtruimte.
De eenvoudige, maar nette kamers beschikken over fan, koffie- en theefaciliteiten enLees meer

Vientiane

Lao Orchid hotel - Middenklasse

Een zeer verzorgd en gezellig hotel in het altijd levendige China Town en op loopafstand van de boulevard aan de Mekong Rivier. Het hotel opende zijn deuren in 2006 en is nu al één van de populairste hotels van de stad.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Bangkok

Bangkok Foodie Tour

Een unieke manier om kennis te maken met Bangrak, ook wel Village of Love genoemd. Hoe leuk is het om op deze manier kennis te maken met de vele Thaise specialiteiten, waardoor u de rest van uw reis waarschijnlijk meer durft te bestellen dan de bekeLees meer

Dinner Cruise op de Chao Praya

Vanuit uw hotel heeft u een transfer naar de pier, waar de prachtige traditionele Wan Fah rijstboot ligt te wachten. Op deze boot genieten we vanavond van een onvergetelijk diner cruise op de Chao Praya, de ‘Rivier van de Koningen’. We nemen u mee oLees meer

Chiang Mai

Kanthoke diner in Chiang Mai

Dit diner is een aangename kennismaking met de Lanna-cultuur. Het diner wordt geserveerd op een kanthoke (eenlaag rond tafeltje) en bestaat uit typisch Noord-Thaise gerechten. U kunt zoveel eten als u wilt, alles wordt steeds aangevuld. Het geheel wLees meer

Ontdek Noord-Thailand per fiets

Een unieke manier om het platteland rondom Chiang Mai beter te leren kennen is per fiets. Het noorden van Thailand is een stuk koeler dan Bangkok en zodra u de stad uit bent, zal u genieten van de rust. Onderweg ziet u hoe er gewerkt wordt op het laLees meer

Luang Prabang

Fietsen in Luang Prabang

Vanaf ons lokale kantoor in Luang Prabang maakt u een prachtige fiets-excursie, die u meeneemt naar de kleine dorpjes rond Luang Prabang. Vanuit Luang Prabang verlaat u - per fiets - de stad en komen we al snel bij enkele leuke kleine ambachtsdorpjLees meer

Kuang Si Watervallen

De Kuang Si waterval die we deze ochtend bezoeken ligt 25 kilometer ten zuiden van Luang Prabang. Hier kunt u fijn pootje baden in de koele waterpoelen. Door de schitterende ligging van de waterval is dit een bestemming van formaat. De tocht er naarLees meer

Vang Vieng

Raften/Kayakken

Vanuit Vang Vieng rijden we naar Khmu, circa 10 kilometer van Vang Vieng. Hier krijgt u een uitgebreide instructie. Hierna begint onze tocht met de kajaks over de rivier. U zult verschillende stroomversnellingen treffen, waardoor het een spannende tLees meer

Vientiane

Fietsen in Vientiane en omgeving

Vanochtend om 08.00 uur start de fietstrip. De gids haalt u op van het hotel en regelt een fiets. We volgen eerst een prachtige onverharde weg langs de rivier richting de luchthaven.
Ondwerweg passeren we dorpjes en samen met de gids bezoeken we eLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis per airco auto/ minibus met chauffeur
Nachttrein Bangkok – Chiang Mai in 2e klas
Regionale vlucht Vientiane – Bangkok
Engelssprekende gids op dag 3, 5, 6 t/m 17
Overnachtingen in goede middenklasse accommodaties, in Laos eenvoudiger
Iedere dag ontbijt
Entreegelden in Thailand volgens programma
Bijzondere stadswandeling Bangkok
Bezoek aan de bergstammen in het noorden van Thailand
Trekking in Vieng Phoukha*
Uitgebreid bezoek aan de ongerepte binnenlanden van Laos
Kleurrijke etnische bevolkingsgroepen
Drie nachten in de koningsstad Luang Prabang
Twee nachten in het charmante Vang Vieng
Verblijf in Vientiane, de dorpse hoofdstad van Laos
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie).

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Visumkosten Laos
- Entreegelden
- Pontje Thailand-Laos ca. THB 25
- Eventuele optionele excursies
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen 2 t/m 11 jaar krijgen € 300 korting op de volw. prijs wanneer zij op de kamer van de ouders verblijven. Meestal max. bezetting per kamer: 2 volw. + 2 kinderen, echter u dient er rekening mee te houden dat er vaak maar 1 extra bed kan worden bijgeplaatst.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Düsseldorf op een vrijdag, zaterdag of zondag, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is, verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Onze reizigers hebben deze reis met een 8,7 beoordeeld. In totaal hebben 3 klanten een cijfer gegeven. Tevens vragen wij onze klanten een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Ontdek Laos

Cuypers - Truyen, Houthalen (België)
'We hebben echt genoten van onze reis door Laos: het was een aangename ervaring in een land dat heel wat te bieden heeft: een prachtige natuur, een bevolking die nog niet overrompeld is door toeristen, maar vriendelijk omgaat met al die pottenkijkers. waar backpackers en avonturiers thuis zijn. Een land dat barst van kinderen en jeugd. In de bergen in Noord Laos is het toerisme ontluikend. Onze dagtrekking was een absolute topper. Steden als Luang Prabang en Vientiane brengen culturele hoogtepunten, terwijl Vang Vieng zorgt voor meer sportieve activiteit. Culinair zeer degelijke basis: steeds lekker gegeten voor zeer weinig geld en af en toe een culinaire topper. Met wat discipline (geen ijsblokjes of slaatjes) nooit iemand ziek geweest. De verblijven zijn correct tot degelijk voor een schappelijke prijs. Ook de aanloop via Bangkok en de nachttrein naar Chiang Mai in 2° klasse is een aanrader: een toffe belevenis. De Laotiaanse gidsen en chauffeurs doen echt hun best, ze tonen veel inzet om onze reis te laten slagen. Soms is hun kennis van het engels wat minder maar dat nemen we er bij.'
Marlies van der Kroft , Amsterdam
'de tocht was erg relaxed met goede reisbegeleiding, de tocht langs bergvolkeren moet wel met een korrel zout worden genomen daar deze volkeren steeds verder in de marge worden gedrongen door de snelle ontwikkelingen.
al met al een goede mix van minder toeristische oorden in het noorden, de afwisseling in luang prabang en vientiane en de schitterende route onderweg.
accomodaties waren op een uitzondering na goed gezocht en de afwisseling van 3 reisgidsen heeft een heel palet aan bijzondere laotianen opgeleverd met wie we veel hebben uitgewisseld
kortom laos en dit reisonderdeel is sterk aan te raden '
Dhr. Smessaert
Onze reis was werkelijk prachtig. We zouden graag alle medewerkers in het kantoor in Nederland, maar ook in het kantoor van Dokham Travel in Vientiane bedanken voor de organisatie van de reis. Alles liep op wieltjes. Iedereen was overal op tijd voor afspraken en ook de gidsen waren flexibel wat de route of de activiteiten betrof! Onze reisgids Thong Phanh heeft met een engelengeduld het vuurpeleton aan vragen van ons beantwoord. Hij verdient werkelijk een pluim; We zullen de reis zeker aan familie en vrienden aanbevelen.

Reisgedeelte Ontdek Laos 2

Uitgebreide reisverslagen

15-daagse Privéreis Klassiek Thailand

19-04-2016

Vandaag stond ons vertrek gepland naar Bangkok vanuit Brussel. Maar door de aanslagen op Brussels Airport van dinsdag 22 maart 2016 waren we genoodzaakt om gratis om te boeken met vertrek op Schiphol. Hierdoor moesten we onze reservatie van de parking op de luchthaven annuleren en een treinticket aankopen om tot in Schiphol te geraken. Het was al een kleine opdoffer voor het begin van onze reis ma...

18-daagse rondreis Thailand & Laos

15-01-2013

Eindelijk was het dan zover! Die ochtend vertrokken we naar Schiphol. De ochtend met sneeuwval en daardoor de langste file ooit… Anderen vonden het spannend (bleek later), wij zagen geen probleem (Dat kwam doordat hier in de nabijheid nog geen sneeuw lag, denk ik...

18-daagse groepsreis Avontuurlijk Thailand

25-07-2011

Eigenlijk ben ik al weer een aantal dagen terug van Thailand.....maar ik moest even weer tot bezinning komen. Het had zoveel indruk op me gemaakt en de jetlag bracht alleen maar slaap met zich mee...haha........dat ik even van de wereld was ....Nu ben ik weer tot bedaren gekomen....... en kan mijn mooie, maar ook voor al lange!! verhaal over Thailand kwijt. Want jaaaa ..Wat was het mooi daar in Th...

Thailand Zelf Samenstellen

02-07-2011

We willen graag met jullie ons reisverslag delen dat mede dankzij NRV een fantastische reis is geworden....

10-daagse rondreis Kennismaking met Thailand

14-12-2010

Om ongeveer 21.00 uur konden we ’t vliegtuig in....

Thailand Zelf samenstellen

15-11-2010

Onze reis begon in Ayutthaya, waar we met de trein heen gegaan zijn vanaf Bangkok. Een enkeltje met de trein kost omgerekend € 0,50 voor een treinrit van ruim een uur. Onderweg werden we ons direct bewust van het feit dat we in Azië waren. Overal zie je eten; langs de weg staan overal kraampjes met eten en zelfs in de trein komt er elke 2 minuten iemand langs met een schaal eten. Voor een prikkie ...

Thailand Zelf Samenstellen

19-01-2010

Het was weer een zo een vakantie waar we samen erg naar uitkeken naar Azië én wel 3 weken lang! Net na de kerst weg van de sneeuw naar een warme temperatuur. Dankzij een goed georganiseerde individuele reis van NRV werden we in een hele grote ‘vogel’ met heel weinig passagiers zeer comfortabel naar Bangkok gevlogen. Er zat dus weinig anders meer op dan daar toch maar een paar uur proberen...

Thailand Zelf Samenstellen

06-01-2010

Hier ons eerste verhaaltje vanuit wonderschone Bangkok. We zijn hier nog maar 2 dagen en we hebben nu al vanalles meegemaakt (hoe kan het ook anders..jut en jul!) Het begon al op het vliegveld in Dusseldorf. Alles liep volgens plan totdat we bij de douane kwamen..er moest natuurlijk ook wel iets fout gaan. De deet die we oww zoo nodig hebben tegen al die mosquito's werd daar afgepakt, want er s...

Juwelen van Zuid-Thailand

04-12-2009

Vanmorgen rond 9.00 uur zijn we vertrokken richting Schiphol. Het weer is miezerig, maar dat mag de pret niet drukken, wij gaan naar de zon!...

Island Hopping in Thailand

07-09-2009

Goed, veilig, gezond aangekomen, niet geheel onbelangrijk! ik kreeg een warm welkom op het vliegveld hier (warm letterlijk: net of iemand in je gezicht zat te blazen met een föhn maar daar kies je natuurlijk zelf voor haha), namelijk: kwam aanlopen, zei vrolijk: ''HELLOO! '' en meneer de douane keek een beetje bedenkelijk en zette meteen zijn mondkapje op.. Verder hebben we vandaag al 4 uur la...

Het andere Thailand

05-09-2009

Thailand is al jaren de nummer 1 vakantiebestemming van Azië. De prachtige natuur, indrukwekkende cultuur, gevarieerde keuken en de uiterst vriendelijke bevolking staan garant voor een geweldige vakantie! Maar weet u eigenlijk wel dat Thailand lang niet zo’n ‘uitgekauwde’ bestemming is als velen denken? En dat dit land zowel de beginnende reiziger als de ervaren reiziger veel te bieden heeft? Wij ...

15-daagse privérondreis Thailand op zijn Best

09-11-2008

Na een circa 10 uur durende vlucht komen we aan op het vliegveld van Bangkok. Het is bijna onvoorstelbaar dat enkele dagen eerder dit vliegveld nog bezet werd door een menigte protesterende Thai. We hebben al gauw onze bagage en lopen de ontvangsthal in. Daar worden we al opgewacht door onze gids, die ons begroet met een wai. Ze stelt zich voor, maar haar naam klinkt zo ingewikkeld dat we het dire...

 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam