neemt je mee
Chiang Mai, Thailand
Chiang Mai, Thailand
Luang Prabang, Laos
Luang Prabang, Laos
Angkor Wat, Siem Reap
Angkor Wat, Siem Reap
Tonle Sap Meer
Tonle Sap Meer
Koh Chang, Thailand
Koh Chang, Thailand

Thailand, Laos & Cambodja

Groepsreis | 19 dagen v.a. 2268
1743i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
09-11-2017
Reisduur
19 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Kassakorting tot 175 ppi
Alle 'highlights' van maar liefst 3 landen
Prachtige 2-daagse boottocht op Mekong Rivier
Nederlandssprekende reisleider tijdens de hele reis
Logeren in mooi strandhotel op Koh Chang
Mogelijkheid om vooraf te verlengen in Bangkok

Thailand, Laos & Cambodja - Drie landen in één droomreis.

Onze rondreis door Thailand, Laos & Cambodja is voor zowel ervaren als nieuwe Aziëreizigers een fascinerende ervaring. We zien steden als Chiang Mai, Luang Prabang, Vientiane en Phnom Penh, worden rondgeleid langs dorpjes, markten, grotten, varen 2 dagen over de machtige Mekong rivier, bekijken Angkor Wat, beleven de roerige geschiedenis van de Killing Fields en ontmoeten de goedlachse lokale bevolking. Het ultieme toetje: een strandvakantie op Koh Chang – die u bovendien zo lang en luxe kunt maken als u zelf wilt!

"Een prachtige repeaters reis voor wanneer u Noord-Thailand met het indrukwekkende Laos en Cambodja wil combineren"

Esther Bos, Product Manager Azië

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Bangkok - Chiang Mai

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Thailand
Overnachting in het vliegtuig

Een spannende dag: vandaag begint uw vakantie! U controleert uw bagage en reispapieren nog een laatste keer. Dan vertrekt u naar Schiphol voor uw vlucht naar Thailand, waar we deze mooie rondreis beginnen en eindigen. Via Bangkok vliegt u door naar de authentieke Thaise stad Chiang Mai, in het noorden.
U overnacht tijdens de vlucht.

Goed om te weten

Wilt u voorafgaand aan deze rondreis graag zelf Bangkok verkennen? Geen probleem: u kunt bij ons een 3-daagse stop-over in Bangkok boeken. U geeft dit eenvoudig bij het boekingsproces aan.

DAG
02

Chiang Mai

Doi Suthep Chiang Mai Thailand
Aankomst Chiang Mai
Kennismaking Nederlandssprekende reisleider
Gezellig welkomstdiner
Eerste overnachting Chiang Mai

Onze enthousiaste Nederlandssprekende reisleider staat u op te wachten op de luchthaven van Chiang Mai. De komende tweeënhalve week bent u in goede handen – de reisleider vergezelt u gedurende de hele rondreis, tot aan uw strandvakantie in Koh Chang. We stappen in de bus en rijden gezamenlijk naar ons hotel in Chiang Mai, waar we twee nachten blijven logeren. Hier nemen we even tijd om ons op te frissen. ’s Avonds gaan we met de hele groep naar een lokaal restaurant voor een gezellig welkomstdiner. De reisleider vertelt iets over Thailand en de lokale gebruiken en omgangsvormen, we nemen het reisprogramma door, leren elkaar alvast een beetje kennen en ontdekken het aroma en de smaken van een aantal bijzondere Thaise gerechten. Een prettig begin van de vakantie!

DAG
03

Chiang Mai

Paraplu's in Chiang Mai
Rondleiding Chiang Mai Gate markt
In traditionele songthaew naar de Warorot markt
Riksja-stadstour door historisch Chiang Mai
Vrije middag
Tweede overnachting Chiang Mai

We staan vroeg op, gelukkig moeten we nog wennen aan het tijdsverschil. Rond half zeven gaan we op verkenningstocht door Chiang Mai. Eerst wandelen we naar de Chiang Mai Gate, een kleine traditionele ochtendmarkt met verse groenten, fruit, vis en andere levensmiddelen. Een leuke plek om kennis te maken met de ingrediënten van de populaire Thaise keuken. Proef de lekkernijen die uw reisleider u aanbiedt en bekijk de in oranje doeken gehulde boeddhistische monniken die hier hun dagelijkse aalmoezenrondes doen. Een bijzonder ritueel. We ontbijten hierna in het hotel en rijden dan met een lokale ‘songthaew’ (overdekt pick-upwagentje) naar de grote Warorot markt. Geef uw zintuigen de kost en geniet van de kleuren, geuren, vriendelijke drukte en handgemaakte producten van regionale bergstammen. Tot slot maken we vanaf Thapae Gate een leuk tochtje met een riksja (hier bekend als ‘samlor’) door het historische deel van Chiang Mai, waar we onder meer een aantal mooie, minder toeristische tempels bezichtigen.
De middag heeft u vrij. Wilt u op een spectaculaire manier de natuurlijke omgeving bewonderen? Boek dan een Zipline Canopy-excursie en scheer, onder professionele begeleiding, over een vijf kilometer lang parcours langs groene boomtoppen (optioneel). Of verken de stad op eigen gelegenheid en trakteer uzelf bijvoorbeeld op een heerlijke Thaise massage in één van de plaatselijke spa’s. ’s Avonds is er een toeristische, maar gezellige avondmarkt aan de Chang Klan Road met souvenirs en straatartiesten.

Weetje

Op de Chiang Mai Gate markt zien we boeddhistische monniken ’s ochtends vroeg aalmoezen ophalen bij de lokale bevolking. Ze moeten dit voedsel vóór 11 uur nuttigen. De gevers vergroten met hun goede daad hun kans op meer geluk en rijkdom, in dit leven of in het hiernamaals.

DAG
04

Chiang Mai - Chiang Rai (ca. 250 km)

Boeddha Gouden Driehoek Thailand
Vertrek Chiang Mai
Bezichtiging Witte Tempel (Wat Rong Khun)
Bezoek Zwarte Tempel (Wat Baan Dam)
Vrije middag
Overnachting Chiang Rai

We gaan op weg naar Chiang Rai, in de fameuze Gouden Driehoek. ’s Ochtends vertrekken we bijtijds, zodat we onderweg een aantal leuke bezienswaardigheden kunnen bekijken. We stoppen eerst voor een kop koffie in het onalledaagse Cabbage & Condoms. Dit restaurant, dat naast een aparte naam ook een allesbehalve doorsnee interieur heeft, is in de jaren ’70 opgezet om een nationaal ontwikkelingsprogramma rond familieplanning te ondersteunen. De andere twee tussenstops van vandaag zijn al even opmerkelijk. In de boeddhistische ‘Witte Tempel’ Wat Rong Khun bekijken we de onconventionele muurschilderingen van de in Thailand beroemde kunstenaar Chalermchai Kositpipat. En bij de excentrieke ‘Zwarte Tempel’ Wat Baan Dam zien we een verzameling van bijna veertig eclectische bouwwerken die zijn gedecoreerd met botten, huiden, opgezette dieren en andere ongebruikelijke elementen. Fascinerend. Na aankomst in Chiang Rai heeft u de rest van de dag om iets op eigen gelegenheid te ondernemen. Leg uw paspoort alvast klaar: morgen steken we de grens over met Laos.

Weetje

Het tegenwoordig zo relaxte stadje Chiang Rai heeft een roemrucht verleden. Het speelde een belangrijke rol in de opiumhandel binnen de legendarische Gouden Driehoek, het grensgebied van Thailand, Myanmar en Laos.

DAG
05

Chiang Rai - Chiang Khong - Pakbeng (Laos)

Oever Pakbeng Laos
Korte busrit Chiang Rai - Chiang Khong (grensovergang Laos)
Start boottocht Mekong rivier naar Pakbeng
Traditioneel Hmong-dorp bezichtigen
Overnachting Pakbeng

Na een vroeg ontbijt rijden we in nog geen uur naar de Thais-Laotiaanse grens bij Chiang Khong, wat nog ongeveer anderhalf uur rijden is. Vanaf hier gaan we met lokale minibusjes de grens over richting Laos. Hier ontmoeten we de Engelssprekende lokale gids die ons, samen met onze Nederlandssprekende reisleider, vergezelt op onze rondreis door Laos. Na alle grensformaliteiten gaat het avontuur dan echt beginnen. We gaan aan boord van een traditionele Laotiaanse boot en varen we de machtige Mekong rivier op. We laten de oevers aan ons voorbij trekken en genieten van de geuren, kleuren en geluiden van de weelderige jungle waar we langs varen. Onderweg stoppen we op willekeurige plaatsen en bezoeken we een traditioneel Hmong-dorp. Onze bemanning doet boodschappen en bereid ’s middags een heerlijke, lokale lunch (inclusief) voor ons op de boot. In de vroege avond komen we aan in Pakbeng, een slaperig dorpje dat zijn bestaansrecht heeft door de boten die hier aanleggen. We wandelen de kade op en door naar ons eenvoudig maar sfeervol hotel, waar we vanavond overnachten.

Weetje

De Hmong-stam woont verspreid over bergachtig gebied in Laos, Thailand, Vietnam en China. Ze leven oorspronkelijk van de papaverteelt, bestemd voor de opiumhandel. Nu de regels strenger zijn, wordt de verkoop van hun vakkundig en rijk versierde kleding en zilveren sieraden steeds belangrijker.

DAG
06

Pakbeng - Luang Prabang (ca. 305 km)

LA_AL_Luang Prabang Monniken
Vervolg boottocht Mekong rivier Pakbeng - Luang Prabang
Bezichtiging Pak Ou grotten
Eerste overnachting Luang Prabang

Na het ontbijt worden onze spullen weer naar de boot gebracht en reizen we verder over het water: optimaal genieten van de omgeving! Met onze eigen boot zakken we verder de Mekong rivier af, richting Luang Prabang. Vlak voor Luang Prabang gaan we aan wal om de Pac Ou grotten te bezichtigen en de eindeloze hoeveelheid boeddhabeeldjes te bekijken die vanaf de 17e eeuw jaarlijks zijn bijgezet door Laotiaanse koningen. Tijdens een volgende stop bezoeken we het dorpje Ban Xang Hai, waar de populaire lokale rijstwhisky ‘Lao Lao’ wordt gestookt. In de namiddag bereiken we de prachtige oude koningsstad Luang Prabang. Hier kunt u de rest van de dag besteden zoals u wilt. In het charmante Luang Prabang is het heerlijk rondslenteren: alle bezienswaardigheden zijn vanuit het hotel te voet bereikbaar. Het is een overzichtelijke stad, met mooie boeddhistische tempels, stijlvolle Zuidoost-Aziatische en Franse architectuur, adembenemende natuur en aantrekkelijke lokale lekkernijen. Neem rustig de tijd om alles te ontdekken, we blijven hier maar liefst drie nachten logeren.

Weetje

Het sfeervolle Luang Prabang is een grote favoriet van reizigers. We blijven er drie volle nachten, zodat we niets hoeven te missen. U kunt er ook leuke optionele activiteiten boeken (zie dag 8), zoals een tripje naar de mooie Kuang Si watervallen en een bijzondere tempelwandeling.

DAG
07

Luang Prabang

la_al_luangprabang_avondmarkt.jpg
Rondleiding highlights Luang Prabang
Vrije middag
Tweede overnachting Luang Prabang

’s Ochtends neemt de gids ons mee op een leuke rondleiding door Luang Prabang. We zien eerst het fraaie Koninklijk Paleis, de parel van de stad. Sinds de afschaffing van de monarchie in 1975 is het een museum. Via een steile trap over een beboste helling bereiken we vervolgens de top van de heilige Phu Si heuvel. We worden beloond met een magnifiek uitzicht over de stad. Hierna wandelen we door de hoofdstraat en slaan dan één van de zijsteegjes met Franse monumentale panden in voor een bezoek aan de Wat Xieng Thong (1560), de markantste tempel van Luang Prabang. Met zijn sierlijke, gelaagde dak is het een schoolvoorbeeld van de klassieke plaatselijke bouwstijl. Tot slot bezoeken we de Wat Mai tempel, om de bijzondere schilderingen over het dagelijks leven en de laatste reïncarnatie van Boeddha te bekijken. ’s Middags kunt u zelf verder op ontdekkingstocht. Bewaar wat energie voor ’s avonds: er is een sfeervolle avondmarkt met mooie souvenirs, van lokaal geweven textiel en zilveren sieraden tot handwerk van traditionele bergstammen. Proef ook de lokale lekkernijen en het exotische fruit bij de vele stalletjes langs de Mekong Rivier. Waar u niet aan toekomt, bewaart u gewoon tot morgen – we blijven hier nog een volle dag!

DAG
08

Luang Prabang

LA_AL_Luang Prabang3
Vrije dag Luang Prabang
Bezoek Kuang Si watervallen (optioneel)
Tempelwandeling 1,5 uur (optioneel)
Derde overnachting Luang Prabang

Vandaag heeft u de hele dag om op eigen gelegenheid verder te genieten van de sfeervolle straatjes en vriendelijke bevolking van Luang Prabang. Toe aan verkoeling? Boek dan een optionele excursie naar de idyllische Kuang Si watervallen voor een verfrissende duik in de blauwgroene waterpoelen. Alleen de korte reis (25 kilometer) ernaartoe is al de moeite waard: de weg slingert langs uitgestrekte teakboomplantages en pittoreske Hmong-dorpjes. Heeft u juist behoefte aan cultuur en beweging? Ga dan mee op een ongeveer anderhalf uur durende tempelwandeling door de heuvels en dorpen op de andere oever van de Mekong rivier (optioneel). Met een lokaal pontje varen we eerst naar de overkant. Vervolgens maken we een leuke wandeling langs dorpjes van traditionele bergstammen, een vervallen meditatiecentrum en bijzondere, minder bekende tempels. De iets hoger gelegen tempel Wat Chomphet is bovendien een ideaal uitkijkpunt: u heeft er een subliem uitzicht op de stad Luang Prabang en de rivier.

DAG
09

Luang Prabang - Vang Vieng (ca. 200 km)

la_al_vangvieng.jpg
Vertrek Luang Prabang
Vrije middag Vang Vieng
Overnachting Vang Vieng

We verlaten Luang Prabang en reizen door beeldschoon berglandschap naar de volgende bestemming, Vang Vieng. Dit dorp ligt op een schilderachtige plek aan de oevers van de Nam Song rivier en wordt omgeven door steil karstgebergte. Een plaatje! Na aankomst hebben we de rest van de dag vrij. U wilt waarschijnlijk maar één ding: een leuke wandeling maken – de ideale manier om het plaatsje en de natuur van dichtbij te bekijken, de vriendelijke lokale bevolking te ontmoeten, één van de vele grotten of eeuwenoude tempels in de buurt te bezichtigen en de gezellige eetgelegenheden en barretjes te verkennen. De restaurants langs de Nam Song rivier zijn een ideale plek om de zon achter het immense gebergte te zien verdwijnen. Tip: huur tegen zonsondergang een lokaal bootje en laat u de rivier afzakken! We blijven één nacht in Vang Vieng logeren.

DAG
10

Vang Vieng - Vientiane (ca. 160 km)

LA_AL_ Vientiane2
Vertrek Vang Vieng
Bezichtiging Vang Sang
Stadstour highlights Vientiane
Vrije middag
Overnachting Vientiane

We reizen verder. Vandaag gaan we naar het sympathieke Vientiane, één van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Tijdens de rit stoppen we om Vang Sang (‘Paleis van olifanten’) te bezoeken. Op deze rustieke plek midden in het bos werden vroeger olifanten eervol begraven. Volgens historici bevinden zich hier de oudste boeddhabeelden van Laos. De twee metershoge Boeddha’s die zijn uitgehakt in de rotsen dateren waarschijnlijk uit de 11e eeuw. In de middag komen we aan in Vientiane. Samen bezoeken we de Patuxai Victory Gate (een Aziatische versie van de Arc de Triomphe) en bekijken we de Wat Si Saket, Wat Si Muang en Wat Phra Keo. De laatste tempel is tegenwoordig een museum met prachtige Laotiaanse boeddhabeelden. We zien ook het belangrijkste nationale monument, The Great Stupa: een volledig met bladgoud bedekt 16e-eeuws heiligdom, net buiten het centrum. We sluiten de rondrit af met een bezoek aan de ochtendmarkt waar – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – tot laat in de middag allerlei souvenirs te koop zijn. De rest van de middag bent u vrij om Vientiane op eigen gelegenheid verder te ontdekken.

Weetje

Laos’ bescheiden hoofdstad Vientiane (600.000 inwoners) heeft een bijna dorpse sfeer. U ziet er veel Franse invloeden terug: tijdens de Indochinaperiode was Vientiane de administratieve hoofdstad van wat nu Laos, Cambodja en Vietnam is.

DAG
11

Vientiane - Phnom Penh (Cambodja)

kh_al_phnomtempel.jpg
Vertrek uit Laos
Vlucht Vientiane - Phnom Penh
Rest van de dag vrij
Eerste overnachting Phnom Penh

Na de vele indrukken die we hebben opgedaan in Laos, vervolgen we de rondreis vanaf vandaag in Cambodja. We krijgen een transfer naar de internationale luchthaven van Vientiane en vliegen vanaf hier in ongeveer twee uur naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Een stad met een rijke én bijzonder roerige geschiedenis. Na aankomst heeft u tijd om de Cambodjaanse metropool zelf te verkennen. De lokale bevolking ontvangt u met een glimlach. Bezoek één van de kleurrijke markten, bekijk het paleizencomplex en de Zilveren Pagode, neem een massage of schoonheidsbehandeling, bestel een typisch Frans stokbroodje met paté, of probeer de culinaire specialiteiten van lokale eethuisjes en barbecuerestaurants. We slapen twee nachten in Phnom Penh.

Weetje

Begin 20ste eeuw werd het koloniale Phnom Penh ‘de Parel van Azië’ genoemd. De Fransen legden een voor die tijd moderne infrastructuur aan, inclusief haven, wegen, spoorlijn, luchthaven en kanalen voor de afwatering van omliggende moerassen.

DAG
12

Phnom Penh

kh_al_tuolsleng.jpg
Tuktuk-dagexcursie met Engelssprekende gids
Royal Palace bekijken
Bezichtiging S21 Tuol Sleng gevangenis
Bezoek Killing Fields
Tweede overnachting Phnom Penh

Een indrukwekkende dag: we maken kennis met het veelbewogen verleden van Cambodja. De bus laten we even staan – vandaag gaan we met tuktuks op pad, samen met een Engelssprekende gids. Het Royal Palace, maar ook de beruchte Tuol Sleng-gevangenis en de Killing Fields staan op het programma. De Rode Khmer bouwde in 1975 meisjeslyceum Tuol Sleng om tot de gruwelijke en beruchte ‘S21’-gevangenis. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum dat we vandaag bekijken is een stille getuigenis van dit tragische verleden. Vervolgens rijden we door naar de al even beruchte Killing Fields, net buiten de stad. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier destijds bruut met knuppels vermoord. De lijken werden vervolgens geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkend inkijkje in de geschiedenis en een stukje Cambodja dat u ongetwijfeld nog lang bijblijft.

DAG
13

Phnom Penh - Siem Reap (ca. 350 km)

KH_AL_Siem Reap dame_159580226
Busreis Phnom Penh - Siem Reap
Rest van de dag vrij
Eerste overnachting Siem Reap

’s Ochtends gaan we op weg naar Siem Reap, de ideale uitvalsbasis om de Angkor Wat te bezoeken. Met onze comfortabele touringcar maken we een lange, indrukwekkende tocht door de binnenlanden van Cambodja. Een leuke en bijzondere reis die u ongetwijfeld mooie ontmoetingen oplevert. Onderweg krijgen we een goede indruk van het dagelijks leven op het Cambodjaanse platteland. We bewonderen het landschap met zijn gifgroene rijstvelden dat aan ons voorbijtrekt, passeren typische plattelandshuisjes op palen en zien hoe het land wordt omgeploegd met traditionele ossenkarren. Na aankomst in Siem Reap heeft u de rest van de middag om deze mooie stad op eigen gelegenheid te verkennen. De komende drie nachten slapen we hier. Morgen staat Angkor Wat op het programma.

DAG
14

Angkor Wat

kh_al_angkor_wat5.jpg
Dagexcursie Angkor Wat per tuktuk
Rondleiding lokale Engelssprekende gids
Tweede overnachting Siem Reap

Vandaag rijden we met traditionele tuktuks naar Angkor Wat: één van de grootste religieuze complexen ter wereld en het bekendste UNESCO Werelderfgoed van Cambodja. Een prachtig hoogtepunt van onze rondreis door dit land! Samen met onze reisleider en een ervaren Engelssprekende gids bekijken we de bekendste highlights van het tempelcomplex, waaronder de jungletempel Angkor Thom met zijn fraaie ‘South Gate’, die filmfans vast herkennen uit ‘Tomb Raider’. U krijgt ook de kans om een aantal veel kleinere, maar zeker niet minder bezienswaardige tempels bewonderen. Laat de geschiedenis tot uw verbeelding spreken terwijl u rondkijkt. Angkor Wat vormde vijfhonderd jaar lang de hoofdstad van het aanzienlijke Khmer-rijk. Na het verval van de Khmers raakten de bouwwerken volledig overwoekerd door de jungle, tot ze in de 19e eeuw werden ontdekt. De tempels worden nog steeds onderzocht – tot op de dag van vandaag worden hier unieke archeologische en historische ontdekkingen gedaan.

Weetje

‘Yasodharapura’, zoals Angkor Wat in de Khmer-periode heette, was ooit de grootste stad ter wereld. De hindoeïstische tempels zijn de belangrijkste overblijfselen van het immense Khmer-rijk, dat Cambodja, delen van Vietnam, Laos en Thailand omvatte.

DAG
15

Tonle Sap Meer

Tonle Sap
Dagexcursie binnenland
Boottocht drijvend dorp Tonle Sap Meer
Lunch lokaal drijvend restaurant (inbegrepen)
Derde overnachting Siem Reap

Vandaag maken we een leuke ontdekkingstocht door de binnenlanden van Cambodja. We stoppen eerst bij een kleine lokale community waar we een korte rit maken met authentieke ossenkarren. Onvergetelijk! Hierna rijden we verder naar Mechrey, een drijvend dorp aan de rand van Tonle Sap Meer. Huizen, scholen, winkels – alles dobbert hier op het water. De plaatselijke bevolking peddelt overal rustig tussendoor in traditionele houten boten. Natuurlijk willen we het dagelijks leven van de drijvende gemeenschap van dichtbij ervaren: in de haven stappen we op een boot en mengen ons tussen de Cambodjanen op het water. Tussen de middag lunchen we in een lokaal drijvend restaurant (inbegrepen), een leuke ervaring. Dan varen we weer naar de wal en rijden we met onze minibusjes terug naar Siem Reap. Hier kunt u ’s avonds iets leuks voor uzelf doen. Slenter lekker door het gezellige centrum van Siem Reap en ga op souvenirjacht, struin de oude markt af, of neem een ontspannende Cambodjaanse massage. Het is onze laatste avond in Cambodja, morgen vertrekken we naar Thailand.

DAG
16

Siem Reap - Poipet - Koh Chang (Thailand) (ca. 350 km)

th_kohchang.jpg
Vertrek Siem Reap
Oversteek Trat - Koh Chang
Vrije middag strand
Eerste overnachting Koh Chang

Onze zwemkleding ligt bovenop in de koffer – we beginnen aan het verrukkelijke toetje van de rondreis: een minivakantie aan het fijne zandstrand van Koh Chang van minstens twee nachten (we regelen graag een verlenging voor u, als u langer wilt blijven). Koh Chang, het op één na grootste eiland van Thailand, is een heerlijk tropische bestemming. Hier kunt u genieten van hagelwitte zandstranden, schitterend binnenland, koraalriffen en een rijk onderwaterleven. Onze bus brengt ons ’s ochtends naar de grensovergang in Poipet, wat nog aan de Cambodiaanse kant ligt. We steken per voet de grens over, waar een andere (mini)bus op ons staat te wachten. Uiteraard zal de reislseider u bij alles assisteren, want het kan er op een typisch Aziatische manier best hectisch aan toe gaan. Zodra iedereen in de bus zit rijden we rechtstreeks naar de pier in Trat, waar we de ferry nemen naar Koh Chang. Na aankomst brengt de reisleider u naar het luxe strandresort waar u de komende twee nachten verblijft en neemt vervolgens afscheid. Uw strandvakantie kan beginnen!

DAG
17

Koh Chang

Strand Koh Chang Thailand
Vrije dag op Koh Chang

Nietsdoen is een verleidelijke optie voor deze laatste volle dag vakantie. Blijf lekker in het strandresort luieren met een koel drankje bij het royale zwembad, of maak een wandeling door het fijne zand in één van de idyllische baaien van Koh Chang. Of u nu wilt snorkelen, zwemmen, zonnen, lezen, uitrusten, of de watervallen en mooie natuur van het heuvelachtige binnenland wilt ontdekken – het kan allemaal, u bepaalt uw eigen programma. Als u ’s avonds de zon ziet ondergaan geniet u van het heerlijke avondklimaat en de gezellige vakantiesfeer op het eiland. Thuis voelt nog even heel ver weg.

DAG
18

Koh Chang - Bangkok (ca. 300 km)

koh chang.jpg
Vrije ochtend op Koh Chang
Oversteek Koh Chang - Trat (ferry)
Busrit Trat - vliegveld Bangkok- Overnachting in het vliegtuig

U heeft nog een heerlijke dag op Koh Chang, want we rijden pas in de loop van de middag weer richting de luchthaven van Bangkok. We varen terug naar het vasteland en rijden vervolgens met een (mini)bus naar het Suvarnabhumi vliegveld in Bangkok voor de terugvlucht naar Nederland.

Goed om te weten

Mocht u wat langer van het strand willen genieten, dan is het ook mogelijk om deze reis in uw heerlijke 4-sterrenhotel te verlengen. Geniet extra dagen van de mooie stranden, vele faciliteiten en uiterst relaxte sfeer op Koh Chang.

DAG
19

Bangkok - Amsterdam

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Terugvlucht naar Amsterdam

Net na middernacht vliegen we terug naar Amsterdam, waar u dezelfde dag nog aankomt. Het avontuur is nu echt ten einde!

Goed om te weten

Wanneer u in de maand juli vertrekt, dan is dit een 22-daagse reis en zult u dus wat extra lekkere dagen op Koh Chang hebben. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend van dag 22 opgehaald en naar de luchthaven van Bangkok gebracht, waar u dezelfde dag ook aankomt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Vooraf verlengingsopties

( 1 van 2 opties )

Hier vindt u alle vooraf verlengingsopties:

Wat Arun Bangkok Thailand

3 dagen / 2 nachten stop-over Bangkok

Viersterren

Een fantastisch hotel, een echte 'place to be' in het Sukhumvit districti, Bangkok. Een heerlijk luxe hotel met de beste restaurants van de stad, en naar sommigen zeggen, zelfs hee...

meerprijs p.p.v.a.111

Bekijk meer infoSluit meer info

3 dagen / 2 nachten stop-over Bangkok

Een fantastisch hotel, een echte 'place to be' in het Sukhumvit districti, Bangkok. Een heerlijk luxe hotel met de beste restaurants van de stad, en naar sommigen zeggen, zelfs heel Thailand.
Het ruim opgezette hotel heeft veel faciliteiten waaronder een receptie, restaurants, bars, zwembad, fitness center, spa met sauna en massagemogelijkheden, gratis Wi-Fi in het gehele hotel en wasservice. De kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over airco, minibar, sat-TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad/douche combinatie.

th_ac_rembrandt_ex.jpgth_ac_rembrandt_ex2.jpgth_ac_rembrandt_lo.jpgth_ac_rembrandt_re.jpgth_ac_rembrandt_bar.jpgth_ac_rembrandt_ka.jpgth_ac_rembrandtka.jpgth_ac_rembrandtzw3.jpgth_ac_rembrandtzw2.jpgth_ac_rembrandtzw.jpgth_ac_rembrandtsp.jpgth_ac_rembrandtfa.jpgth_ac_rembrandtba.jpgth_ac_rembrandtba2.jpgth_ac_rembrandtfi.jpgth_ac_rembrandtre.jpg
8

Startdatum boeking: 11-02-2017

Invuldatum review: 15-02-2017

Prima hotel met viendelijke medewerkers.

9

Startdatum boeking: 23-07-2017

Invuldatum review: 23-07-2017

Een mooi hotel met goed kamers, hier en daar wel wat verouderd interieur. De ligging is perfect, heel dicht bij openbaar vervoer (metro/skyline). Genoeg shops en eetfaciliteiten in de buurt. Een fijn zwembad. Een goed Indiaas restaurant op de bovenste verdieping met een fantastisch uitzicht.

ARA Oerlemans, DORDRECHT

'Een heerlijke oase van rust in een druk China Town. De gehele entourage van het hotel is erg mooi.na een heerlijk ontbijt stappen we zo de gezelligheid van China Town in.We genieten hier erg van. Jammer is wel dat na het lopen langs de overvolle straatjes er geen rustige plek is voor wat nagenieten en een drankje. We nemen dan maar de tuktuk naar Khao San Road.'

Hans Kemeling, Apeldoorn

'Dit hotel, waar wij twee keer hebben gelogeerd, is zo mooi gezellig en zo''n perfecte locatie.Hier in hartje China Town kom je ogen tekort. Zelf zaten we middenin een demonstratie en dat was geweldig om mee te maken, de gemoedelijke sfeer van de demonstranten naar de toeristen toe, geweldig.'

M.Bastiaans, Capelle a/d IJssel

'Een bijzonder hotel, als je binnenkomt denk je: wat is dit? Mooie kamers met een heerlijk bed, airco en stortdouche. Goed ontbijt, lekkere koffie. Hotel ligt aan de hoofdstraat van China town, druk verkeer maar hier merk je binnen niets van. '

Fam. Jansen, Zwolle

Sluit meer info

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 2 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen heerlijk relaxen in uw rondreishotel? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

th_ac_kachazw1.jpg

Koh Chang

-

Awa Resort Koh Chang

Viersterren

Een zeer verzorgd en modern 4-sterren hotel gelegen ten noorden van Kai Bae Beach. Door de gehele accommodatie vindt u accenten terug van 'zen' wat een relaxte en rustgevende uitst...

2 nachten p.p.v.a.217
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Awa Resort Koh Chang

Een zeer verzorgd en modern 4-sterren hotel gelegen ten noorden van Kai Bae Beach. Door de gehele accommodatie vindt u accenten terug van 'zen' wat een relaxte en rustgevende uitstraling geeft. In de tuin begeeft zich een prachtig zwembad, ook wel de Awa River genoemd, met luxe ligbedden op het zonneterras. Awa Resort Koh Chang beschikt verder over 2 restaurants, theeruimte, poolbar, gratis wifi en een mooie SPA waar u terecht kunt voor diverse behandelingen. Geniet van een heerlijke cocktail in restaurant/bar 'The Sala' aan het strand met op de achtergrond akoestische muziek en een fantastische zonsondergang. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van airconditioning, televisie, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten, badjassen, slippers en wifi. De badkamer heeft een douche, haardroger en luxe badartikelen. Het hotel heeft een prachtige ligging aan een hagelwit zandstrand en in de directe omgeving zijn diverse restaurants en bars te vinden.

th_acco_awa_poolnew.jpgth_acco_awa_pool3.jpgth_acco_awa_room.jpgth_acco_awa_garden.jpgth_acco_awa_pool2.jpgth_acco_awa_restaurant.jpgth_acco_awa_lobby.jpgth_acco_awa_pool1.jpg

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Etihad Airways
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
22.00 uur
AmsterdamAbu DhabiBangkok
18.40 uur
02.55 uur
BangkokAbu DhabiAmsterdam
14.40 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Thailand reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Thailand en heeft hierdoor ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Thailand leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

19 dagen Thailand, Laos & Cambodja: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis per luxe airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Op dag 16 vanaf de grens in Thailand naar Trat en op dag 18 van Trat naar luchthaven Bangkok vervoer per (mini)bus
Binnelandse vlucht Bangkok - Chiang Mai en Vientiane - Phnom Penh
Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 16
Engelssprekende gidsen gedurende de rondreis
Overnachtingen in goede middenklasse hotel met ontbijt
Twee-daagse boottocht over de Mekong River met privéboot
3x lunch en 2x diner
Vroege ochtendwandeling Chiang Mai met ontmoeting met de monniken
Bezoek aan de Witte en Zwarte tempel in Noord- Thailand*
Stadswandeling in Luang Prabang* en stadstour in Ventiane*
Bezoek aan Royal Palace*, Tuol Sleng* gevangenis en Killing Fields* in Phnom Penh per tuktuk
Bezoek aan het UNESCO wereldwonder, de Angkor Wat Tempels* per tuktuk
Boottocht op het Tonle Sap meer, bekend om de drijvende dorpen*
Heerlijke stranddagen in een mooi boutique hotel in Koh Chang
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).

Exclusief

Entreegelden ca. € 80 per persoon
Visum Laos & Cambodja
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 28

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Vooraf verlengingsopties

( 1 van 2 opties )

Hier vindt u alle vooraf verlengingsopties:

Wat Arun Bangkok Thailand

3 dagen / 2 nachten stop-over Bangkok

Viersterren

Een fantastisch hotel, een echte 'place to be' in het Sukhumvit districti, Bangkok. Een heerlijk luxe hotel met de beste restaurants van de stad, en naar sommigen zeggen, zelfs hee...

meerprijs p.p.v.a.111

Bekijk meer infoSluit meer info

3 dagen / 2 nachten stop-over Bangkok

Een fantastisch hotel, een echte 'place to be' in het Sukhumvit districti, Bangkok. Een heerlijk luxe hotel met de beste restaurants van de stad, en naar sommigen zeggen, zelfs heel Thailand.
Het ruim opgezette hotel heeft veel faciliteiten waaronder een receptie, restaurants, bars, zwembad, fitness center, spa met sauna en massagemogelijkheden, gratis Wi-Fi in het gehele hotel en wasservice. De kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over airco, minibar, sat-TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad/douche combinatie.

th_ac_rembrandt_ex.jpgth_ac_rembrandt_ex2.jpgth_ac_rembrandt_lo.jpgth_ac_rembrandt_re.jpgth_ac_rembrandt_bar.jpgth_ac_rembrandt_ka.jpgth_ac_rembrandtka.jpgth_ac_rembrandtzw3.jpgth_ac_rembrandtzw2.jpgth_ac_rembrandtzw.jpgth_ac_rembrandtsp.jpgth_ac_rembrandtfa.jpgth_ac_rembrandtba.jpgth_ac_rembrandtba2.jpgth_ac_rembrandtfi.jpgth_ac_rembrandtre.jpg
8

Startdatum boeking: 11-02-2017

Invuldatum review: 15-02-2017

Prima hotel met viendelijke medewerkers.

9

Startdatum boeking: 23-07-2017

Invuldatum review: 23-07-2017

Een mooi hotel met goed kamers, hier en daar wel wat verouderd interieur. De ligging is perfect, heel dicht bij openbaar vervoer (metro/skyline). Genoeg shops en eetfaciliteiten in de buurt. Een fijn zwembad. Een goed Indiaas restaurant op de bovenste verdieping met een fantastisch uitzicht.

ARA Oerlemans, DORDRECHT

'Een heerlijke oase van rust in een druk China Town. De gehele entourage van het hotel is erg mooi.na een heerlijk ontbijt stappen we zo de gezelligheid van China Town in.We genieten hier erg van. Jammer is wel dat na het lopen langs de overvolle straatjes er geen rustige plek is voor wat nagenieten en een drankje. We nemen dan maar de tuktuk naar Khao San Road.'

Hans Kemeling, Apeldoorn

'Dit hotel, waar wij twee keer hebben gelogeerd, is zo mooi gezellig en zo''n perfecte locatie.Hier in hartje China Town kom je ogen tekort. Zelf zaten we middenin een demonstratie en dat was geweldig om mee te maken, de gemoedelijke sfeer van de demonstranten naar de toeristen toe, geweldig.'

M.Bastiaans, Capelle a/d IJssel

'Een bijzonder hotel, als je binnenkomt denk je: wat is dit? Mooie kamers met een heerlijk bed, airco en stortdouche. Goed ontbijt, lekkere koffie. Hotel ligt aan de hoofdstraat van China town, druk verkeer maar hier merk je binnen niets van. '

Fam. Jansen, Zwolle

Sluit meer info

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 2 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen heerlijk relaxen in uw rondreishotel? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

th_ac_kachazw1.jpg

Koh Chang

-

Awa Resort Koh Chang

Viersterren

Een zeer verzorgd en modern 4-sterren hotel gelegen ten noorden van Kai Bae Beach. Door de gehele accommodatie vindt u accenten terug van 'zen' wat een relaxte en rustgevende uitst...

2 nachten p.p.v.a.217
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Awa Resort Koh Chang

Een zeer verzorgd en modern 4-sterren hotel gelegen ten noorden van Kai Bae Beach. Door de gehele accommodatie vindt u accenten terug van 'zen' wat een relaxte en rustgevende uitstraling geeft. In de tuin begeeft zich een prachtig zwembad, ook wel de Awa River genoemd, met luxe ligbedden op het zonneterras. Awa Resort Koh Chang beschikt verder over 2 restaurants, theeruimte, poolbar, gratis wifi en een mooie SPA waar u terecht kunt voor diverse behandelingen. Geniet van een heerlijke cocktail in restaurant/bar 'The Sala' aan het strand met op de achtergrond akoestische muziek en een fantastische zonsondergang. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van airconditioning, televisie, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten, badjassen, slippers en wifi. De badkamer heeft een douche, haardroger en luxe badartikelen. Het hotel heeft een prachtige ligging aan een hagelwit zandstrand en in de directe omgeving zijn diverse restaurants en bars te vinden.

th_acco_awa_poolnew.jpgth_acco_awa_pool3.jpgth_acco_awa_room.jpgth_acco_awa_garden.jpgth_acco_awa_pool2.jpgth_acco_awa_restaurant.jpgth_acco_awa_lobby.jpgth_acco_awa_pool1.jpg

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Thailand reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Thailand en heeft hierdoor ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Thailand leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

19 dagen Thailand, Laos & Cambodja: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Bangkok - Chiang Mai

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Thailand
Overnachting in het vliegtuig

Een spannende dag: vandaag begint uw vakantie! U controleert uw bagage en reispapieren nog een laatste keer. Dan vertrekt u naar Schiphol voor uw vlucht naar Thailand, waar we deze mooie rondreis beginnen en eindigen. Via Bangkok vliegt u door naar de authentieke Thaise stad Chiang Mai, in het noorden.
U overnacht tijdens de vlucht.

Goed om te weten

Wilt u voorafgaand aan deze rondreis graag zelf Bangkok verkennen? Geen probleem: u kunt bij ons een 3-daagse stop-over in Bangkok boeken. U geeft dit eenvoudig bij het boekingsproces aan.

DAG
02

Chiang Mai

Doi Suthep Chiang Mai Thailand
Aankomst Chiang Mai
Kennismaking Nederlandssprekende reisleider
Gezellig welkomstdiner
Eerste overnachting Chiang Mai

Onze enthousiaste Nederlandssprekende reisleider staat u op te wachten op de luchthaven van Chiang Mai. De komende tweeënhalve week bent u in goede handen – de reisleider vergezelt u gedurende de hele rondreis, tot aan uw strandvakantie in Koh Chang. We stappen in de bus en rijden gezamenlijk naar ons hotel in Chiang Mai, waar we twee nachten blijven logeren. Hier nemen we even tijd om ons op te frissen. ’s Avonds gaan we met de hele groep naar een lokaal restaurant voor een gezellig welkomstdiner. De reisleider vertelt iets over Thailand en de lokale gebruiken en omgangsvormen, we nemen het reisprogramma door, leren elkaar alvast een beetje kennen en ontdekken het aroma en de smaken van een aantal bijzondere Thaise gerechten. Een prettig begin van de vakantie!

DAG
03

Chiang Mai

Paraplu's in Chiang Mai
Rondleiding Chiang Mai Gate markt
In traditionele songthaew naar de Warorot markt
Riksja-stadstour door historisch Chiang Mai
Vrije middag
Tweede overnachting Chiang Mai

We staan vroeg op, gelukkig moeten we nog wennen aan het tijdsverschil. Rond half zeven gaan we op verkenningstocht door Chiang Mai. Eerst wandelen we naar de Chiang Mai Gate, een kleine traditionele ochtendmarkt met verse groenten, fruit, vis en andere levensmiddelen. Een leuke plek om kennis te maken met de ingrediënten van de populaire Thaise keuken. Proef de lekkernijen die uw reisleider u aanbiedt en bekijk de in oranje doeken gehulde boeddhistische monniken die hier hun dagelijkse aalmoezenrondes doen. Een bijzonder ritueel. We ontbijten hierna in het hotel en rijden dan met een lokale ‘songthaew’ (overdekt pick-upwagentje) naar de grote Warorot markt. Geef uw zintuigen de kost en geniet van de kleuren, geuren, vriendelijke drukte en handgemaakte producten van regionale bergstammen. Tot slot maken we vanaf Thapae Gate een leuk tochtje met een riksja (hier bekend als ‘samlor’) door het historische deel van Chiang Mai, waar we onder meer een aantal mooie, minder toeristische tempels bezichtigen.
De middag heeft u vrij. Wilt u op een spectaculaire manier de natuurlijke omgeving bewonderen? Boek dan een Zipline Canopy-excursie en scheer, onder professionele begeleiding, over een vijf kilometer lang parcours langs groene boomtoppen (optioneel). Of verken de stad op eigen gelegenheid en trakteer uzelf bijvoorbeeld op een heerlijke Thaise massage in één van de plaatselijke spa’s. ’s Avonds is er een toeristische, maar gezellige avondmarkt aan de Chang Klan Road met souvenirs en straatartiesten.

Weetje

Op de Chiang Mai Gate markt zien we boeddhistische monniken ’s ochtends vroeg aalmoezen ophalen bij de lokale bevolking. Ze moeten dit voedsel vóór 11 uur nuttigen. De gevers vergroten met hun goede daad hun kans op meer geluk en rijkdom, in dit leven of in het hiernamaals.

DAG
04

Chiang Mai - Chiang Rai (ca. 250 km)

Boeddha Gouden Driehoek Thailand
Vertrek Chiang Mai
Bezichtiging Witte Tempel (Wat Rong Khun)
Bezoek Zwarte Tempel (Wat Baan Dam)
Vrije middag
Overnachting Chiang Rai

We gaan op weg naar Chiang Rai, in de fameuze Gouden Driehoek. ’s Ochtends vertrekken we bijtijds, zodat we onderweg een aantal leuke bezienswaardigheden kunnen bekijken. We stoppen eerst voor een kop koffie in het onalledaagse Cabbage & Condoms. Dit restaurant, dat naast een aparte naam ook een allesbehalve doorsnee interieur heeft, is in de jaren ’70 opgezet om een nationaal ontwikkelingsprogramma rond familieplanning te ondersteunen. De andere twee tussenstops van vandaag zijn al even opmerkelijk. In de boeddhistische ‘Witte Tempel’ Wat Rong Khun bekijken we de onconventionele muurschilderingen van de in Thailand beroemde kunstenaar Chalermchai Kositpipat. En bij de excentrieke ‘Zwarte Tempel’ Wat Baan Dam zien we een verzameling van bijna veertig eclectische bouwwerken die zijn gedecoreerd met botten, huiden, opgezette dieren en andere ongebruikelijke elementen. Fascinerend. Na aankomst in Chiang Rai heeft u de rest van de dag om iets op eigen gelegenheid te ondernemen. Leg uw paspoort alvast klaar: morgen steken we de grens over met Laos.

Weetje

Het tegenwoordig zo relaxte stadje Chiang Rai heeft een roemrucht verleden. Het speelde een belangrijke rol in de opiumhandel binnen de legendarische Gouden Driehoek, het grensgebied van Thailand, Myanmar en Laos.

DAG
05

Chiang Rai - Chiang Khong - Pakbeng (Laos)

Oever Pakbeng Laos
Korte busrit Chiang Rai - Chiang Khong (grensovergang Laos)
Start boottocht Mekong rivier naar Pakbeng
Traditioneel Hmong-dorp bezichtigen
Overnachting Pakbeng

Na een vroeg ontbijt rijden we in nog geen uur naar de Thais-Laotiaanse grens bij Chiang Khong, wat nog ongeveer anderhalf uur rijden is. Vanaf hier gaan we met lokale minibusjes de grens over richting Laos. Hier ontmoeten we de Engelssprekende lokale gids die ons, samen met onze Nederlandssprekende reisleider, vergezelt op onze rondreis door Laos. Na alle grensformaliteiten gaat het avontuur dan echt beginnen. We gaan aan boord van een traditionele Laotiaanse boot en varen we de machtige Mekong rivier op. We laten de oevers aan ons voorbij trekken en genieten van de geuren, kleuren en geluiden van de weelderige jungle waar we langs varen. Onderweg stoppen we op willekeurige plaatsen en bezoeken we een traditioneel Hmong-dorp. Onze bemanning doet boodschappen en bereid ’s middags een heerlijke, lokale lunch (inclusief) voor ons op de boot. In de vroege avond komen we aan in Pakbeng, een slaperig dorpje dat zijn bestaansrecht heeft door de boten die hier aanleggen. We wandelen de kade op en door naar ons eenvoudig maar sfeervol hotel, waar we vanavond overnachten.

Weetje

De Hmong-stam woont verspreid over bergachtig gebied in Laos, Thailand, Vietnam en China. Ze leven oorspronkelijk van de papaverteelt, bestemd voor de opiumhandel. Nu de regels strenger zijn, wordt de verkoop van hun vakkundig en rijk versierde kleding en zilveren sieraden steeds belangrijker.

DAG
06

Pakbeng - Luang Prabang (ca. 305 km)

LA_AL_Luang Prabang Monniken
Vervolg boottocht Mekong rivier Pakbeng - Luang Prabang
Bezichtiging Pak Ou grotten
Eerste overnachting Luang Prabang

Na het ontbijt worden onze spullen weer naar de boot gebracht en reizen we verder over het water: optimaal genieten van de omgeving! Met onze eigen boot zakken we verder de Mekong rivier af, richting Luang Prabang. Vlak voor Luang Prabang gaan we aan wal om de Pac Ou grotten te bezichtigen en de eindeloze hoeveelheid boeddhabeeldjes te bekijken die vanaf de 17e eeuw jaarlijks zijn bijgezet door Laotiaanse koningen. Tijdens een volgende stop bezoeken we het dorpje Ban Xang Hai, waar de populaire lokale rijstwhisky ‘Lao Lao’ wordt gestookt. In de namiddag bereiken we de prachtige oude koningsstad Luang Prabang. Hier kunt u de rest van de dag besteden zoals u wilt. In het charmante Luang Prabang is het heerlijk rondslenteren: alle bezienswaardigheden zijn vanuit het hotel te voet bereikbaar. Het is een overzichtelijke stad, met mooie boeddhistische tempels, stijlvolle Zuidoost-Aziatische en Franse architectuur, adembenemende natuur en aantrekkelijke lokale lekkernijen. Neem rustig de tijd om alles te ontdekken, we blijven hier maar liefst drie nachten logeren.

Weetje

Het sfeervolle Luang Prabang is een grote favoriet van reizigers. We blijven er drie volle nachten, zodat we niets hoeven te missen. U kunt er ook leuke optionele activiteiten boeken (zie dag 8), zoals een tripje naar de mooie Kuang Si watervallen en een bijzondere tempelwandeling.

DAG
07

Luang Prabang

la_al_luangprabang_avondmarkt.jpg
Rondleiding highlights Luang Prabang
Vrije middag
Tweede overnachting Luang Prabang

’s Ochtends neemt de gids ons mee op een leuke rondleiding door Luang Prabang. We zien eerst het fraaie Koninklijk Paleis, de parel van de stad. Sinds de afschaffing van de monarchie in 1975 is het een museum. Via een steile trap over een beboste helling bereiken we vervolgens de top van de heilige Phu Si heuvel. We worden beloond met een magnifiek uitzicht over de stad. Hierna wandelen we door de hoofdstraat en slaan dan één van de zijsteegjes met Franse monumentale panden in voor een bezoek aan de Wat Xieng Thong (1560), de markantste tempel van Luang Prabang. Met zijn sierlijke, gelaagde dak is het een schoolvoorbeeld van de klassieke plaatselijke bouwstijl. Tot slot bezoeken we de Wat Mai tempel, om de bijzondere schilderingen over het dagelijks leven en de laatste reïncarnatie van Boeddha te bekijken. ’s Middags kunt u zelf verder op ontdekkingstocht. Bewaar wat energie voor ’s avonds: er is een sfeervolle avondmarkt met mooie souvenirs, van lokaal geweven textiel en zilveren sieraden tot handwerk van traditionele bergstammen. Proef ook de lokale lekkernijen en het exotische fruit bij de vele stalletjes langs de Mekong Rivier. Waar u niet aan toekomt, bewaart u gewoon tot morgen – we blijven hier nog een volle dag!

DAG
08

Luang Prabang

LA_AL_Luang Prabang3
Vrije dag Luang Prabang
Bezoek Kuang Si watervallen (optioneel)
Tempelwandeling 1,5 uur (optioneel)
Derde overnachting Luang Prabang

Vandaag heeft u de hele dag om op eigen gelegenheid verder te genieten van de sfeervolle straatjes en vriendelijke bevolking van Luang Prabang. Toe aan verkoeling? Boek dan een optionele excursie naar de idyllische Kuang Si watervallen voor een verfrissende duik in de blauwgroene waterpoelen. Alleen de korte reis (25 kilometer) ernaartoe is al de moeite waard: de weg slingert langs uitgestrekte teakboomplantages en pittoreske Hmong-dorpjes. Heeft u juist behoefte aan cultuur en beweging? Ga dan mee op een ongeveer anderhalf uur durende tempelwandeling door de heuvels en dorpen op de andere oever van de Mekong rivier (optioneel). Met een lokaal pontje varen we eerst naar de overkant. Vervolgens maken we een leuke wandeling langs dorpjes van traditionele bergstammen, een vervallen meditatiecentrum en bijzondere, minder bekende tempels. De iets hoger gelegen tempel Wat Chomphet is bovendien een ideaal uitkijkpunt: u heeft er een subliem uitzicht op de stad Luang Prabang en de rivier.

DAG
09

Luang Prabang - Vang Vieng (ca. 200 km)

la_al_vangvieng.jpg
Vertrek Luang Prabang
Vrije middag Vang Vieng
Overnachting Vang Vieng

We verlaten Luang Prabang en reizen door beeldschoon berglandschap naar de volgende bestemming, Vang Vieng. Dit dorp ligt op een schilderachtige plek aan de oevers van de Nam Song rivier en wordt omgeven door steil karstgebergte. Een plaatje! Na aankomst hebben we de rest van de dag vrij. U wilt waarschijnlijk maar één ding: een leuke wandeling maken – de ideale manier om het plaatsje en de natuur van dichtbij te bekijken, de vriendelijke lokale bevolking te ontmoeten, één van de vele grotten of eeuwenoude tempels in de buurt te bezichtigen en de gezellige eetgelegenheden en barretjes te verkennen. De restaurants langs de Nam Song rivier zijn een ideale plek om de zon achter het immense gebergte te zien verdwijnen. Tip: huur tegen zonsondergang een lokaal bootje en laat u de rivier afzakken! We blijven één nacht in Vang Vieng logeren.

DAG
10

Vang Vieng - Vientiane (ca. 160 km)

LA_AL_ Vientiane2
Vertrek Vang Vieng
Bezichtiging Vang Sang
Stadstour highlights Vientiane
Vrije middag
Overnachting Vientiane

We reizen verder. Vandaag gaan we naar het sympathieke Vientiane, één van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Tijdens de rit stoppen we om Vang Sang (‘Paleis van olifanten’) te bezoeken. Op deze rustieke plek midden in het bos werden vroeger olifanten eervol begraven. Volgens historici bevinden zich hier de oudste boeddhabeelden van Laos. De twee metershoge Boeddha’s die zijn uitgehakt in de rotsen dateren waarschijnlijk uit de 11e eeuw. In de middag komen we aan in Vientiane. Samen bezoeken we de Patuxai Victory Gate (een Aziatische versie van de Arc de Triomphe) en bekijken we de Wat Si Saket, Wat Si Muang en Wat Phra Keo. De laatste tempel is tegenwoordig een museum met prachtige Laotiaanse boeddhabeelden. We zien ook het belangrijkste nationale monument, The Great Stupa: een volledig met bladgoud bedekt 16e-eeuws heiligdom, net buiten het centrum. We sluiten de rondrit af met een bezoek aan de ochtendmarkt waar – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – tot laat in de middag allerlei souvenirs te koop zijn. De rest van de middag bent u vrij om Vientiane op eigen gelegenheid verder te ontdekken.

Weetje

Laos’ bescheiden hoofdstad Vientiane (600.000 inwoners) heeft een bijna dorpse sfeer. U ziet er veel Franse invloeden terug: tijdens de Indochinaperiode was Vientiane de administratieve hoofdstad van wat nu Laos, Cambodja en Vietnam is.

DAG
11

Vientiane - Phnom Penh (Cambodja)

kh_al_phnomtempel.jpg
Vertrek uit Laos
Vlucht Vientiane - Phnom Penh
Rest van de dag vrij
Eerste overnachting Phnom Penh

Na de vele indrukken die we hebben opgedaan in Laos, vervolgen we de rondreis vanaf vandaag in Cambodja. We krijgen een transfer naar de internationale luchthaven van Vientiane en vliegen vanaf hier in ongeveer twee uur naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Een stad met een rijke én bijzonder roerige geschiedenis. Na aankomst heeft u tijd om de Cambodjaanse metropool zelf te verkennen. De lokale bevolking ontvangt u met een glimlach. Bezoek één van de kleurrijke markten, bekijk het paleizencomplex en de Zilveren Pagode, neem een massage of schoonheidsbehandeling, bestel een typisch Frans stokbroodje met paté, of probeer de culinaire specialiteiten van lokale eethuisjes en barbecuerestaurants. We slapen twee nachten in Phnom Penh.

Weetje

Begin 20ste eeuw werd het koloniale Phnom Penh ‘de Parel van Azië’ genoemd. De Fransen legden een voor die tijd moderne infrastructuur aan, inclusief haven, wegen, spoorlijn, luchthaven en kanalen voor de afwatering van omliggende moerassen.

DAG
12

Phnom Penh

kh_al_tuolsleng.jpg
Tuktuk-dagexcursie met Engelssprekende gids
Royal Palace bekijken
Bezichtiging S21 Tuol Sleng gevangenis
Bezoek Killing Fields
Tweede overnachting Phnom Penh

Een indrukwekkende dag: we maken kennis met het veelbewogen verleden van Cambodja. De bus laten we even staan – vandaag gaan we met tuktuks op pad, samen met een Engelssprekende gids. Het Royal Palace, maar ook de beruchte Tuol Sleng-gevangenis en de Killing Fields staan op het programma. De Rode Khmer bouwde in 1975 meisjeslyceum Tuol Sleng om tot de gruwelijke en beruchte ‘S21’-gevangenis. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum dat we vandaag bekijken is een stille getuigenis van dit tragische verleden. Vervolgens rijden we door naar de al even beruchte Killing Fields, net buiten de stad. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier destijds bruut met knuppels vermoord. De lijken werden vervolgens geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkend inkijkje in de geschiedenis en een stukje Cambodja dat u ongetwijfeld nog lang bijblijft.

DAG
13

Phnom Penh - Siem Reap (ca. 350 km)

KH_AL_Siem Reap dame_159580226
Busreis Phnom Penh - Siem Reap
Rest van de dag vrij
Eerste overnachting Siem Reap

’s Ochtends gaan we op weg naar Siem Reap, de ideale uitvalsbasis om de Angkor Wat te bezoeken. Met onze comfortabele touringcar maken we een lange, indrukwekkende tocht door de binnenlanden van Cambodja. Een leuke en bijzondere reis die u ongetwijfeld mooie ontmoetingen oplevert. Onderweg krijgen we een goede indruk van het dagelijks leven op het Cambodjaanse platteland. We bewonderen het landschap met zijn gifgroene rijstvelden dat aan ons voorbijtrekt, passeren typische plattelandshuisjes op palen en zien hoe het land wordt omgeploegd met traditionele ossenkarren. Na aankomst in Siem Reap heeft u de rest van de middag om deze mooie stad op eigen gelegenheid te verkennen. De komende drie nachten slapen we hier. Morgen staat Angkor Wat op het programma.

DAG
14

Angkor Wat

kh_al_angkor_wat5.jpg
Dagexcursie Angkor Wat per tuktuk
Rondleiding lokale Engelssprekende gids
Tweede overnachting Siem Reap

Vandaag rijden we met traditionele tuktuks naar Angkor Wat: één van de grootste religieuze complexen ter wereld en het bekendste UNESCO Werelderfgoed van Cambodja. Een prachtig hoogtepunt van onze rondreis door dit land! Samen met onze reisleider en een ervaren Engelssprekende gids bekijken we de bekendste highlights van het tempelcomplex, waaronder de jungletempel Angkor Thom met zijn fraaie ‘South Gate’, die filmfans vast herkennen uit ‘Tomb Raider’. U krijgt ook de kans om een aantal veel kleinere, maar zeker niet minder bezienswaardige tempels bewonderen. Laat de geschiedenis tot uw verbeelding spreken terwijl u rondkijkt. Angkor Wat vormde vijfhonderd jaar lang de hoofdstad van het aanzienlijke Khmer-rijk. Na het verval van de Khmers raakten de bouwwerken volledig overwoekerd door de jungle, tot ze in de 19e eeuw werden ontdekt. De tempels worden nog steeds onderzocht – tot op de dag van vandaag worden hier unieke archeologische en historische ontdekkingen gedaan.

Weetje

‘Yasodharapura’, zoals Angkor Wat in de Khmer-periode heette, was ooit de grootste stad ter wereld. De hindoeïstische tempels zijn de belangrijkste overblijfselen van het immense Khmer-rijk, dat Cambodja, delen van Vietnam, Laos en Thailand omvatte.

DAG
15

Tonle Sap Meer

Tonle Sap
Dagexcursie binnenland
Boottocht drijvend dorp Tonle Sap Meer
Lunch lokaal drijvend restaurant (inbegrepen)
Derde overnachting Siem Reap

Vandaag maken we een leuke ontdekkingstocht door de binnenlanden van Cambodja. We stoppen eerst bij een kleine lokale community waar we een korte rit maken met authentieke ossenkarren. Onvergetelijk! Hierna rijden we verder naar Mechrey, een drijvend dorp aan de rand van Tonle Sap Meer. Huizen, scholen, winkels – alles dobbert hier op het water. De plaatselijke bevolking peddelt overal rustig tussendoor in traditionele houten boten. Natuurlijk willen we het dagelijks leven van de drijvende gemeenschap van dichtbij ervaren: in de haven stappen we op een boot en mengen ons tussen de Cambodjanen op het water. Tussen de middag lunchen we in een lokaal drijvend restaurant (inbegrepen), een leuke ervaring. Dan varen we weer naar de wal en rijden we met onze minibusjes terug naar Siem Reap. Hier kunt u ’s avonds iets leuks voor uzelf doen. Slenter lekker door het gezellige centrum van Siem Reap en ga op souvenirjacht, struin de oude markt af, of neem een ontspannende Cambodjaanse massage. Het is onze laatste avond in Cambodja, morgen vertrekken we naar Thailand.

DAG
16

Siem Reap - Poipet - Koh Chang (Thailand) (ca. 350 km)

th_kohchang.jpg
Vertrek Siem Reap
Oversteek Trat - Koh Chang
Vrije middag strand
Eerste overnachting Koh Chang

Onze zwemkleding ligt bovenop in de koffer – we beginnen aan het verrukkelijke toetje van de rondreis: een minivakantie aan het fijne zandstrand van Koh Chang van minstens twee nachten (we regelen graag een verlenging voor u, als u langer wilt blijven). Koh Chang, het op één na grootste eiland van Thailand, is een heerlijk tropische bestemming. Hier kunt u genieten van hagelwitte zandstranden, schitterend binnenland, koraalriffen en een rijk onderwaterleven. Onze bus brengt ons ’s ochtends naar de grensovergang in Poipet, wat nog aan de Cambodiaanse kant ligt. We steken per voet de grens over, waar een andere (mini)bus op ons staat te wachten. Uiteraard zal de reislseider u bij alles assisteren, want het kan er op een typisch Aziatische manier best hectisch aan toe gaan. Zodra iedereen in de bus zit rijden we rechtstreeks naar de pier in Trat, waar we de ferry nemen naar Koh Chang. Na aankomst brengt de reisleider u naar het luxe strandresort waar u de komende twee nachten verblijft en neemt vervolgens afscheid. Uw strandvakantie kan beginnen!

DAG
17

Koh Chang

Strand Koh Chang Thailand
Vrije dag op Koh Chang

Nietsdoen is een verleidelijke optie voor deze laatste volle dag vakantie. Blijf lekker in het strandresort luieren met een koel drankje bij het royale zwembad, of maak een wandeling door het fijne zand in één van de idyllische baaien van Koh Chang. Of u nu wilt snorkelen, zwemmen, zonnen, lezen, uitrusten, of de watervallen en mooie natuur van het heuvelachtige binnenland wilt ontdekken – het kan allemaal, u bepaalt uw eigen programma. Als u ’s avonds de zon ziet ondergaan geniet u van het heerlijke avondklimaat en de gezellige vakantiesfeer op het eiland. Thuis voelt nog even heel ver weg.

DAG
18

Koh Chang - Bangkok (ca. 300 km)

koh chang.jpg
Vrije ochtend op Koh Chang
Oversteek Koh Chang - Trat (ferry)
Busrit Trat - vliegveld Bangkok- Overnachting in het vliegtuig

U heeft nog een heerlijke dag op Koh Chang, want we rijden pas in de loop van de middag weer richting de luchthaven van Bangkok. We varen terug naar het vasteland en rijden vervolgens met een (mini)bus naar het Suvarnabhumi vliegveld in Bangkok voor de terugvlucht naar Nederland.

Goed om te weten

Mocht u wat langer van het strand willen genieten, dan is het ook mogelijk om deze reis in uw heerlijke 4-sterrenhotel te verlengen. Geniet extra dagen van de mooie stranden, vele faciliteiten en uiterst relaxte sfeer op Koh Chang.

DAG
19

Bangkok - Amsterdam

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Terugvlucht naar Amsterdam

Net na middernacht vliegen we terug naar Amsterdam, waar u dezelfde dag nog aankomt. Het avontuur is nu echt ten einde!

Goed om te weten

Wanneer u in de maand juli vertrekt, dan is dit een 22-daagse reis en zult u dus wat extra lekkere dagen op Koh Chang hebben. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend van dag 22 opgehaald en naar de luchthaven van Bangkok gebracht, waar u dezelfde dag ook aankomt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Vooraf verlengingsopties

( 1 van 2 opties )

Hier vindt u alle vooraf verlengingsopties:

Wat Arun Bangkok Thailand

3 dagen / 2 nachten stop-over Bangkok

Viersterren

Een fantastisch hotel, een echte 'place to be' in het Sukhumvit districti, Bangkok. Een heerlijk luxe hotel met de beste restaurants van de stad, en naar sommigen zeggen, zelfs hee...

meerprijs p.p.v.a.111

Bekijk meer infoSluit meer info

3 dagen / 2 nachten stop-over Bangkok

Een fantastisch hotel, een echte 'place to be' in het Sukhumvit districti, Bangkok. Een heerlijk luxe hotel met de beste restaurants van de stad, en naar sommigen zeggen, zelfs heel Thailand.
Het ruim opgezette hotel heeft veel faciliteiten waaronder een receptie, restaurants, bars, zwembad, fitness center, spa met sauna en massagemogelijkheden, gratis Wi-Fi in het gehele hotel en wasservice. De kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over airco, minibar, sat-TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad/douche combinatie.

th_ac_rembrandt_ex.jpgth_ac_rembrandt_ex2.jpgth_ac_rembrandt_lo.jpgth_ac_rembrandt_re.jpgth_ac_rembrandt_bar.jpgth_ac_rembrandt_ka.jpgth_ac_rembrandtka.jpgth_ac_rembrandtzw3.jpgth_ac_rembrandtzw2.jpgth_ac_rembrandtzw.jpgth_ac_rembrandtsp.jpgth_ac_rembrandtfa.jpgth_ac_rembrandtba.jpgth_ac_rembrandtba2.jpgth_ac_rembrandtfi.jpgth_ac_rembrandtre.jpg
8

Startdatum boeking: 11-02-2017

Invuldatum review: 15-02-2017

Prima hotel met viendelijke medewerkers.

9

Startdatum boeking: 23-07-2017

Invuldatum review: 23-07-2017

Een mooi hotel met goed kamers, hier en daar wel wat verouderd interieur. De ligging is perfect, heel dicht bij openbaar vervoer (metro/skyline). Genoeg shops en eetfaciliteiten in de buurt. Een fijn zwembad. Een goed Indiaas restaurant op de bovenste verdieping met een fantastisch uitzicht.

ARA Oerlemans, DORDRECHT

'Een heerlijke oase van rust in een druk China Town. De gehele entourage van het hotel is erg mooi.na een heerlijk ontbijt stappen we zo de gezelligheid van China Town in.We genieten hier erg van. Jammer is wel dat na het lopen langs de overvolle straatjes er geen rustige plek is voor wat nagenieten en een drankje. We nemen dan maar de tuktuk naar Khao San Road.'

Hans Kemeling, Apeldoorn

'Dit hotel, waar wij twee keer hebben gelogeerd, is zo mooi gezellig en zo''n perfecte locatie.Hier in hartje China Town kom je ogen tekort. Zelf zaten we middenin een demonstratie en dat was geweldig om mee te maken, de gemoedelijke sfeer van de demonstranten naar de toeristen toe, geweldig.'

M.Bastiaans, Capelle a/d IJssel

'Een bijzonder hotel, als je binnenkomt denk je: wat is dit? Mooie kamers met een heerlijk bed, airco en stortdouche. Goed ontbijt, lekkere koffie. Hotel ligt aan de hoofdstraat van China town, druk verkeer maar hier merk je binnen niets van. '

Fam. Jansen, Zwolle

Sluit meer info

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 2 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen heerlijk relaxen in uw rondreishotel? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

th_ac_kachazw1.jpg

Koh Chang

-

Awa Resort Koh Chang

Viersterren

Een zeer verzorgd en modern 4-sterren hotel gelegen ten noorden van Kai Bae Beach. Door de gehele accommodatie vindt u accenten terug van 'zen' wat een relaxte en rustgevende uitst...

2 nachten p.p.v.a.217
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Awa Resort Koh Chang

Een zeer verzorgd en modern 4-sterren hotel gelegen ten noorden van Kai Bae Beach. Door de gehele accommodatie vindt u accenten terug van 'zen' wat een relaxte en rustgevende uitstraling geeft. In de tuin begeeft zich een prachtig zwembad, ook wel de Awa River genoemd, met luxe ligbedden op het zonneterras. Awa Resort Koh Chang beschikt verder over 2 restaurants, theeruimte, poolbar, gratis wifi en een mooie SPA waar u terecht kunt voor diverse behandelingen. Geniet van een heerlijke cocktail in restaurant/bar 'The Sala' aan het strand met op de achtergrond akoestische muziek en een fantastische zonsondergang. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van airconditioning, televisie, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten, badjassen, slippers en wifi. De badkamer heeft een douche, haardroger en luxe badartikelen. Het hotel heeft een prachtige ligging aan een hagelwit zandstrand en in de directe omgeving zijn diverse restaurants en bars te vinden.

th_acco_awa_poolnew.jpgth_acco_awa_pool3.jpgth_acco_awa_room.jpgth_acco_awa_garden.jpgth_acco_awa_pool2.jpgth_acco_awa_restaurant.jpgth_acco_awa_lobby.jpgth_acco_awa_pool1.jpg

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Etihad Airways
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
22.00 uur
AmsterdamAbu DhabiBangkok
18.40 uur
02.55 uur
BangkokAbu DhabiAmsterdam
14.40 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Thailand reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Thailand en heeft hierdoor ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Thailand leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

19 dagen Thailand, Laos & Cambodja: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Het is mogelijk om uw rondreis te verlengen, waardoor u nog meer vakantieplezier zult hebben!

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Vooraf verlengingsopties

( 1 van 2 opties )

Hier vindt u alle vooraf verlengingsopties:

Wat Arun Bangkok Thailand

3 dagen / 2 nachten stop-over Bangkok

Viersterren

Een fantastisch hotel, een echte 'place to be' in het Sukhumvit districti, Bangkok. Een heerlijk luxe hotel met de beste restaurants van de stad, en naar sommigen zeggen, zelfs hee...

meerprijs p.p.v.a.111

Bekijk meer infoSluit meer info

3 dagen / 2 nachten stop-over Bangkok

Een fantastisch hotel, een echte 'place to be' in het Sukhumvit districti, Bangkok. Een heerlijk luxe hotel met de beste restaurants van de stad, en naar sommigen zeggen, zelfs heel Thailand.
Het ruim opgezette hotel heeft veel faciliteiten waaronder een receptie, restaurants, bars, zwembad, fitness center, spa met sauna en massagemogelijkheden, gratis Wi-Fi in het gehele hotel en wasservice. De kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over airco, minibar, sat-TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad/douche combinatie.

th_ac_rembrandt_ex.jpgth_ac_rembrandt_ex2.jpgth_ac_rembrandt_lo.jpgth_ac_rembrandt_re.jpgth_ac_rembrandt_bar.jpgth_ac_rembrandt_ka.jpgth_ac_rembrandtka.jpgth_ac_rembrandtzw3.jpgth_ac_rembrandtzw2.jpgth_ac_rembrandtzw.jpgth_ac_rembrandtsp.jpgth_ac_rembrandtfa.jpgth_ac_rembrandtba.jpgth_ac_rembrandtba2.jpgth_ac_rembrandtfi.jpgth_ac_rembrandtre.jpg
8

Startdatum boeking: 11-02-2017

Invuldatum review: 15-02-2017

Prima hotel met viendelijke medewerkers.

9

Startdatum boeking: 23-07-2017

Invuldatum review: 23-07-2017

Een mooi hotel met goed kamers, hier en daar wel wat verouderd interieur. De ligging is perfect, heel dicht bij openbaar vervoer (metro/skyline). Genoeg shops en eetfaciliteiten in de buurt. Een fijn zwembad. Een goed Indiaas restaurant op de bovenste verdieping met een fantastisch uitzicht.

ARA Oerlemans, DORDRECHT

'Een heerlijke oase van rust in een druk China Town. De gehele entourage van het hotel is erg mooi.na een heerlijk ontbijt stappen we zo de gezelligheid van China Town in.We genieten hier erg van. Jammer is wel dat na het lopen langs de overvolle straatjes er geen rustige plek is voor wat nagenieten en een drankje. We nemen dan maar de tuktuk naar Khao San Road.'

Hans Kemeling, Apeldoorn

'Dit hotel, waar wij twee keer hebben gelogeerd, is zo mooi gezellig en zo''n perfecte locatie.Hier in hartje China Town kom je ogen tekort. Zelf zaten we middenin een demonstratie en dat was geweldig om mee te maken, de gemoedelijke sfeer van de demonstranten naar de toeristen toe, geweldig.'

M.Bastiaans, Capelle a/d IJssel

'Een bijzonder hotel, als je binnenkomt denk je: wat is dit? Mooie kamers met een heerlijk bed, airco en stortdouche. Goed ontbijt, lekkere koffie. Hotel ligt aan de hoofdstraat van China town, druk verkeer maar hier merk je binnen niets van. '

Fam. Jansen, Zwolle

Sluit meer info

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 2 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen heerlijk relaxen in uw rondreishotel? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

th_ac_kachazw1.jpg

Koh Chang

-

Awa Resort Koh Chang

Viersterren

Een zeer verzorgd en modern 4-sterren hotel gelegen ten noorden van Kai Bae Beach. Door de gehele accommodatie vindt u accenten terug van 'zen' wat een relaxte en rustgevende uitst...

2 nachten p.p.v.a.217
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Awa Resort Koh Chang

Een zeer verzorgd en modern 4-sterren hotel gelegen ten noorden van Kai Bae Beach. Door de gehele accommodatie vindt u accenten terug van 'zen' wat een relaxte en rustgevende uitstraling geeft. In de tuin begeeft zich een prachtig zwembad, ook wel de Awa River genoemd, met luxe ligbedden op het zonneterras. Awa Resort Koh Chang beschikt verder over 2 restaurants, theeruimte, poolbar, gratis wifi en een mooie SPA waar u terecht kunt voor diverse behandelingen. Geniet van een heerlijke cocktail in restaurant/bar 'The Sala' aan het strand met op de achtergrond akoestische muziek en een fantastische zonsondergang. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van airconditioning, televisie, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten, badjassen, slippers en wifi. De badkamer heeft een douche, haardroger en luxe badartikelen. Het hotel heeft een prachtige ligging aan een hagelwit zandstrand en in de directe omgeving zijn diverse restaurants en bars te vinden.

th_acco_awa_poolnew.jpgth_acco_awa_pool3.jpgth_acco_awa_room.jpgth_acco_awa_garden.jpgth_acco_awa_pool2.jpgth_acco_awa_restaurant.jpgth_acco_awa_lobby.jpgth_acco_awa_pool1.jpg

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties
19 dagen Thailand, Laos & Cambodja: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve accommodaties altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • th_ac_decemfa2.jpg
 • th_ac_decemfa.jpg
 • th_ac_decemka6.jpg
 • th_ac_decemka7.jpg
 • th_ac_decemfa3.jpg
 • th_ac_decemfa4.jpg
 • th_ac_decemka3.jpg
 • th_ac_decemka.jpg
 • th_ac_decemka4.jpg
 • th_ac_decemba.jpg
 • th_ac_decemka5.jpg

Chiang Mai

X2 Vibe Decem Hotel

Driesterren

Eén van onze favorieten aan de populaire Nimman Road. Nimman is chicste wijk van Chiang Mai met vele opkomende trendy coffeeshops, boetieks en bars allen verspreid over een kilometer lange straat en sfeervolle zijstraatjes. Het hotel ligt dichtbij de ...

Eén van onze favorieten aan de populaire Nimman Road. Nimman is chicste wijk van Chiang Mai met vele opkomende trendy coffeeshops, boetieks en bars allen verspreid over een kilometer lange straat en sfeervolle zijstraatjes. Het hotel ligt dichtbij de luchthaven en op korte loopafstand van een groot winkelcentrum, lokale avondmarkt en de vele restaurantjes en barretjes. Het hotel is begin 2016 geopend en kent een uitstekende service! Ook beschikt het Decem Hotel over een restaurant, bar, roomservice en gratis fietsen die de gaten mogen gebruiken. De kamers zijn sfeervol ingericht met airconditioning, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, minibar, toiletartikelen, slippers, douche en föhn. De kamers hebben uitzicht over de bergen of het zwembad. Door het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar.

Meer info >

Minder info >

 • th_ac_maryotu2.jpg
 • th_maryoresortzw.jpg
 • th_ac_maryore.jpg
 • th_ac_maryore2.jpg
 • th_ac_maryore4.jpg
 • th_ac_maryore3.jpg
 • th_ac_maryolo.jpg
 • th_maryoresortfa.jpg
 • th_ac_maryoka.jpg
 • th_ac_maryoka4.jpg
 • th_ac_maryoka2.jpg
 • th_ac_maryoka3.jpg
 • th_maryoresortzw2.jpg
 • th_maryoresorttu.jpg

Chiang Rai

Maryo Resort

Viersterren

Iets buiten het centrum van Chiang Rai. Op loopafstand van de lokale zondagsmarkt, welke in de straat naast het hotel gehouden wordt. De heerlijke lichte kamers zijn verzorgd en voorzien van airco, telefoon, TV, koelkastje, kluisje, roomservice, badk ...

Iets buiten het centrum van Chiang Rai. Op loopafstand van de lokale zondagsmarkt, welke in de straat naast het hotel gehouden wordt. De heerlijke lichte kamers zijn verzorgd en voorzien van airco, telefoon, TV, koelkastje, kluisje, roomservice, badkamer met bad/douche en een terras of balkon. Het Maryo Resort heeft een receptie met kluisjes, lobby, bar en sfeervol restaurant, groot zwembad met ligbedden, tuk tuk service, wasservice, tourdesk, gratis transfer naar de night market en zondag markt en gratis Wifi in het gehele resort.

Meer info >

Minder info >

Pakbeng

Pakbeng Lodge

Drieenhalve ster

Dit is wellicht de beste accommodatie in Pakbeng. Het hotel ligt iets hoger, aan de rand van het kleine dorpje met prachtig uitzicht op de Mekong Rivier. Alle 30 kamers zijn verzorgd ingericht met leuke Hmong versieringen. De muren, balken en deuren ...

Dit is wellicht de beste accommodatie in Pakbeng. Het hotel ligt iets hoger, aan de rand van het kleine dorpje met prachtig uitzicht op de Mekong Rivier. Alle 30 kamers zijn verzorgd ingericht met leuke Hmong versieringen. De muren, balken en deuren zijn allemaal gemaakt van hout, met een luxe parketvloer. Kamers hebben allemaal een badkamer met douche en toilet en een terras of balkon met prachtig uitzicht over de rivier. Het hotel heeft een kleine lobby, restaurant met grote veranda en er is (regelmatig) wifi aanwezig.

Meer info >

Minder info >

 • la_ac_somphong.jpg
 • la_ac_somphong_vw.jpg
 • la_ac_somphong.rmjpg.jpg
 • la_ac_somphong.tr.jpg

Luang Prabang

Villa Somphong

Driesterren

Dit gezellige hotel bevindt zich in het hart van Luang Prabang, aan de oevers van de Nam Kan rivier. Het is zeker de moeite waard om vroeg op de staan en te genieten van de zonsopgang! Villa Somphong is in traditionele stijl gebouwd met veel houten d ...

Dit gezellige hotel bevindt zich in het hart van Luang Prabang, aan de oevers van de Nam Kan rivier. Het is zeker de moeite waard om vroeg op de staan en te genieten van de zonsopgang! Villa Somphong is in traditionele stijl gebouwd met veel houten details, gecombineerd met moderne faciliteiten. Vanuit het hotel is het slechts 15 minuten lopen naar hoofdstraat, de avondmarkt en de vele restaurantjes aan de Mekong Rivier. Alle verzorgde kamers zijn voorzien van airco, fan, TV, telefoon, koelkastje, minibar en badkamer met douche en föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Villa Pumalin
 • Villa Pumalin
 • Villa Pumalin
 • kamer Villa Pumalin
 • kamer Villa Pumalin
 • kamer Villa Pumalin
 • terras Villa Pumalin
 • terras Villa Pumalin

Luang Prabang

Villa Pumalin

Driesterren

Deze prachtige Frans-koloniale villa is omgebouwd naar een klein hotel bestaande uit houten gebouwen met kamers welke allen beschikken over een eigen trap en deels uitzicht op de Mekong Rivier. Er is een mooie tuin met fijne zitjes en het hotel is ru ...

Deze prachtige Frans-koloniale villa is omgebouwd naar een klein hotel bestaande uit houten gebouwen met kamers welke allen beschikken over een eigen trap en deels uitzicht op de Mekong Rivier. Er is een mooie tuin met fijne zitjes en het hotel is rustig geleden. Vanuit het hotel is het slechts 10 minuten lopen naar hoofdstraat, de avondmarkt en de vele restaurantjes aan de Mekong Rivier. Het hotel heeft verder een receptie, lobby, bar en restaurant in de mooie tuin, wasservice, massage, roomservice en fietsverhuur. Alle verzorgde kamers liggen in koloniale huizen en zijn voorzien van airco, fan, TV, telefoon, koelkastje, minibar en badkamer met douche en föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Overzicht Thanvonsouk Hotel Vang Vieng Laos
 • Kamer Thanvonsouk Hotel Vang Vieng Laos
 • Detail Thanvonsouk Hotel Vang Vieng Laos
 • Overzicht Thanvonsouk Hotel Vang Vieng Laos
 • Kamer Thanvonsouk Hotel Vang Vieng Laos

Vang Vieng

Thavonsouk Hotel

Driesterren

Thavonsouk is een comfortabel hotel in bungalow stijl gebouwd. Het biedt u een ideale uitvalsbasis om de omgeving van Vang Vieng te verkennen. Het hotel is direct gelegen aan de Nam Song Rivier. Op enkele straten verwijderd van het centrum van Vang V ...

Thavonsouk is een comfortabel hotel in bungalow stijl gebouwd. Het biedt u een ideale uitvalsbasis om de omgeving van Vang Vieng te verkennen. Het hotel is direct gelegen aan de Nam Song Rivier. Op enkele straten verwijderd van het centrum van Vang Vieng. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met Thaise, Lao en Vietnamese gerechten, verder is er een bar met een heerlijk terras aan de rivier, winkeltje en internetmogelijkheden. De standaard bungalows zijn allemaal gelegen in de tuin met uitzicht op de heuvels en zijn opgetrokken met veel hout en Lao details. Alle kamers zijn voorzien van airco, badkamer met douche en veranda.

Meer info >

Minder info >

 • Overzicht Chantapanya hotel Vientiane Laos
 • Restaurant Chantapanya hotel Vientiane Laos
 • Lobby Chantapanya hotel Vientiane Laos
 • Kamer Chantapanya hotel Vientiane Laos
 • Overzicht Chantapanya hotel Vientiane Laos

Vientiane

Chanthapanya Hotel

Dit is een heerlijk hotel om de stad verder te bezoeken. De charmante en warme inrichting geeft u een gevoel van thuiskomen.

Ligging

Het hotel ligt op 5 minuten van de boulevard aan de Mekong Rivier en midden in het leuke China Town, hét centrum van Vientiane.

Kamers

De 30 zeer verzorgde kamers zijn voorzien van airco, sat-TV, telefoon, koelkastje en badkamer met douche.

Faciliteiten

Chantapanya heeft een receptie, lobby met TV, restaurant en bar.

Minder info

-

'Een verassend blik op Thailand met veel historische informatie en bezichtigingen, een welkome afwisseling van de strandcultuur waar het land zo voor bekend staat. De Nederlandse reisleider (Niek) en Thaise gids (Mr T.) waren goed op elkaar ingespeeld en altijd bereid om te helpen, ook buiten het programma om. Het vervoer was uitstekend geregeld net zoals de gezamenlijke lunchen en diners. De meeste hotels waren goed, soms een beetje gedateerd. Het hotel in Chiang Mai zou vervangen kunnen worden door een iets hogere klasse, zeker als afsluiting van het noordelijke gedeelte van de reis. De treinreis van Chiang Mai naar Bangkok was een onverwacht aangename ervaring, zelfs in tweede klasse.'

P.J. Mertens en S.A.D. van der Heijden, Maastricht

Phnom Penh

Ohana Hotel

Driesterren

Hotel Ohana is ideaal gelegen in het centrum van Phnom Penh, het Koninklijk Paleis en het Nationaal Museum liggen op enkele minuten lopen. In de directe omgeving liggen diverse restaurantjes en winkeltjes. Het hotel is voorzien van restaurant, skybar ...

Hotel Ohana is ideaal gelegen in het centrum van Phnom Penh, het Koninklijk Paleis en het Nationaal Museum liggen op enkele minuten lopen. In de directe omgeving liggen diverse restaurantjes en winkeltjes. Het hotel is voorzien van restaurant, skybar, restaurant, zwembad met zonneterras en er is gratis Wi-Fi beschikbaar. De kamers zijn ingericht in traditionele Khmer sfeer en voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad of douche.

Meer info >

Minder info >

 • kh_ac_ombra_zw2.jpg
 • kh_ac_omkbra_zw.jpg
 • kh_ac_omkbra_rec.jpg
 • kh_ac_omkbra_ka.jpg

Siem Reap

Ombra Angkor

Viersterren

Dit elegante hotel is recent geopend en gelegen in het centrum van Siem Reap. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, buitenzwembad, minimarkt en er is gratis WiFi aanwezig. De kamers zijn traditioneel Cambodjaans ingericht maar wel ...

Dit elegante hotel is recent geopend en gelegen in het centrum van Siem Reap. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, buitenzwembad, minimarkt en er is gratis WiFi aanwezig. De kamers zijn traditioneel Cambodjaans ingericht maar wel met moderne voorzieningen zoals balkon, tv met kabelzenders en roomservice. De populaire Pub Street ligt binnen 2 km afstand, evenals de Night Markets, Wat Damnak en het Angkor Trade Center.

Meer info >

Minder info >

 • th_acco_awa_poolnew.jpg
 • th_acco_awa_pool3.jpg
 • th_acco_awa_room.jpg
 • th_acco_awa_garden.jpg
 • th_acco_awa_pool2.jpg
 • th_acco_awa_restaurant.jpg
 • th_acco_awa_lobby.jpg
 • th_acco_awa_pool1.jpg

Koh Chang

Awa Resort Koh Chang

Viersterren

Een zeer verzorgd en modern 4-sterren hotel gelegen ten noorden van Kai Bae Beach. Door de gehele accommodatie vindt u accenten terug van 'zen' wat een relaxte en rustgevende uitstraling geeft. In de tuin begeeft zich een prachtig zwembad, ook wel de ...

Een zeer verzorgd en modern 4-sterren hotel gelegen ten noorden van Kai Bae Beach. Door de gehele accommodatie vindt u accenten terug van 'zen' wat een relaxte en rustgevende uitstraling geeft. In de tuin begeeft zich een prachtig zwembad, ook wel de Awa River genoemd, met luxe ligbedden op het zonneterras. Awa Resort Koh Chang beschikt verder over 2 restaurants, theeruimte, poolbar, gratis wifi en een mooie SPA waar u terecht kunt voor diverse behandelingen. Geniet van een heerlijke cocktail in restaurant/bar 'The Sala' aan het strand met op de achtergrond akoestische muziek en een fantastische zonsondergang. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van airconditioning, televisie, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten, badjassen, slippers en wifi. De badkamer heeft een douche, haardroger en luxe badartikelen. Het hotel heeft een prachtige ligging aan een hagelwit zandstrand en in de directe omgeving zijn diverse restaurants en bars te vinden.

Meer info >

Minder info >

19 dagen Thailand, Laos & Cambodja: altijd de beste prijs
 • Beoordelingen (31)
 • Reisverslagen (12)

'Een hele mooie vakantie. Danzij onze reisleider Nick hebben we heel veel gezien en gedaan. Vooral de dingen buiten het reguliere programma waren super. Zo heeft hij geregeld dat we naar het festival Loi krathong konden. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Ook zijn we naar een basisschool gewees ...

Meer info >

anoniem

'we hebben het prima naar onze zin gehad. De groep deed dingen samen, maar er was zeker ruimte om als individu iets te ondernemen. Nick en Pop waren leuke, enthousiaste gidsen, met veel interesse en enthousiasme. Ze wisten heel veel te vertellen!! Gelukkig op zijn tijd een luchtige opmerking/grap.'

Andre en Yvonne Wes, Hengelo

'goed geplande indeling van de activiteiten, ook de extra aangeboden excursies waren TOP! '

Henny Nillessen, Molenhoek

'Met recht een BELEVING met hoofdletters! De periode dat wij hier verbleven was net koning Bhumibol komen te overlijden, gelukkig heeft het programma hier weinig onder te lijden gehad. Elke dag vroeg op, maar daardoor wel het maximale uit de dagen gehaald en heel veel gezien van wat noord Thailand t ...

Meer info >

Anton van der Velden, Maasdam

'Een verassend blik op Thailand met veel historische informatie en bezichtigingen, een welkome afwisseling van de strandcultuur waar het land zo voor bekend staat. De Nederlandse reisleider (Niek) en Thaise gids (Mr T.) waren goed op elkaar ingespeeld en altijd bereid om te helpen, ook buiten het pr ...

Meer info >

P.J. Mertens en S.A.D. van der Heijden, Maastricht

'Geweldige ervaring. Zoveel gezien en gedaan. De goede organisatie zorgde ervoor dat we zorgeloos van de ene naar de andere bezienswaardigheid konden gaan.'

Roel Schreurs , Aalten

'Mooie indruk gekregen van een bijzonder land. Programma zit voldoende in elkaar. De optionele excursies zijn sterk aan te bevelen. Deze excursies zorgen voor de wow factor, die bij dit land hoort.'

Jeffrey, Vlaardingen

'Prachtige reis door het noorden van Thailand en een uitstapje naar Laos. Alle hoogtepunten meegemaakt en zelfs meer dan dat. Onze reisleider Nick en gids Mr. Ti hebben ons enkele toegiften laten zien, zoals bezoek op een lagere school in de klas en in overleg met onze groep een extra tempel met de ...

Meer info >

Mark Rutten, Gaanderen

'Wij hebben een ontzettende mooie reis meegemaakt in Thailand. De reis is zo ingesteld dat je heel veel kan zien, ervaringen op kan doen en daarnaast ook nog tijd hebt om je eigen dag in te vullen. De Thaise cultuur blijft ons zeker bij staan. Om eerlijk te zijn is dit ook zeker mede mogelijk gemaak ...

Meer info >

Jessica Koolhaas, Roelofarendsveen

'Veel gezien en met Nick Kobes een prima reisbegeleider.'

anoniem

'Sawadee-kaa Thailand! Wat een heerlijk land. Bangkok is gaaf, de historie en moderniteit lopen hier schitterend in elkaar over. Prachtige tempels, parken om tot rust te komen en in de skybars alle lichtjes van de stad bewonderen. De weg naar het noorden is perfect ontwikkeld met overal waar je kijk ...

Meer info >

angelique boumans, tilburg

'Onze nederlandse reisleider Nick was top!'

anoniem

'Zeer druk programma, daar staat wel tegenover dat wij heel veel hebben gezien en gedaan. Wellicht een idee om juist de eerste dag rustig aan te doen om te wennen aan de hitte? (in ons geval gingen we van 12 naar 42 graden)!'

Toon en Winnie Smits, Nieuwerkerk a/d IJssel

'Heel interessant en fijn, goed programma, uitstekende reisleiding, prima lokale gidsen Hotels en resorts goed tot voldoende, behalve bij Lampang(vuil) '

anoniem

'een prachtige reis, heel veel gezien mede door de betrokkenheid van reisleider Nick. We hebben, buiten het geboden pakket, een bezoek gebracht aan een school, erg leuk om te zien/horen hoe dat daar toe gaat.'

anoniem

'zeer gevarierd'

Doreen van Elst, Zoetermeer

'Een verassend blik op Thailand met veel historische informatie en bezichtigingen, een welkome afwisseling van de strandcultuur waar het land zo voor bekend staat. De Nederlandse reisleider (Niek) en Thaise gids (Mr T.) waren goed op elkaar ingespeeld en altijd bereid om te helpen, ook buiten het pr ...

Meer info >

P.J. Mertens en S.A.D. van der Heijden, Maastricht

'Veel gezien en met Nick Kobes een prima reisbegeleider.'

anoniem

'Onze nederlandse reisleider Nick was top!'

anoniem

'Mooie indruk gekregen van een bijzonder land. Programma zit voldoende in elkaar. De optionele excursies zijn sterk aan te bevelen. Deze excursies zorgen voor de wow factor, die bij dit land hoort.'

Jeffrey, Vlaardingen

'een prachtige reis, heel veel gezien mede door de betrokkenheid van reisleider Nick. We hebben, buiten het geboden pakket, een bezoek gebracht aan een school, erg leuk om te zien/horen hoe dat daar toe gaat.'

anoniem

'goed geplande indeling van de activiteiten, ook de extra aangeboden excursies waren TOP! '

Henny Nillessen, Molenhoek

'Heel interessant en fijn, goed programma, uitstekende reisleiding, prima lokale gidsen Hotels en resorts goed tot voldoende, behalve bij Lampang(vuil) '

anoniem

'Prachtige reis door het noorden van Thailand en een uitstapje naar Laos. Alle hoogtepunten meegemaakt en zelfs meer dan dat. Onze reisleider Nick en gids Mr. Ti hebben ons enkele toegiften laten zien, zoals bezoek op een lagere school in de klas en in overleg met onze groep een extra tempel met de ...

Meer info >

Mark Rutten, Gaanderen

'Met recht een BELEVING met hoofdletters! De periode dat wij hier verbleven was net koning Bhumibol komen te overlijden, gelukkig heeft het programma hier weinig onder te lijden gehad. Elke dag vroeg op, maar daardoor wel het maximale uit de dagen gehaald en heel veel gezien van wat noord Thailand t ...

Meer info >

Anton van der Velden, Maasdam

'Zeer druk programma, daar staat wel tegenover dat wij heel veel hebben gezien en gedaan. Wellicht een idee om juist de eerste dag rustig aan te doen om te wennen aan de hitte? (in ons geval gingen we van 12 naar 42 graden)!'

Toon en Winnie Smits, Nieuwerkerk a/d IJssel

'Wij hebben een ontzettende mooie reis meegemaakt in Thailand. De reis is zo ingesteld dat je heel veel kan zien, ervaringen op kan doen en daarnaast ook nog tijd hebt om je eigen dag in te vullen. De Thaise cultuur blijft ons zeker bij staan. Om eerlijk te zijn is dit ook zeker mede mogelijk gemaak ...

Meer info >

Jessica Koolhaas, Roelofarendsveen

'Geweldige ervaring. Zoveel gezien en gedaan. De goede organisatie zorgde ervoor dat we zorgeloos van de ene naar de andere bezienswaardigheid konden gaan.'

Roel Schreurs , Aalten

'Sawadee-kaa Thailand! Wat een heerlijk land. Bangkok is gaaf, de historie en moderniteit lopen hier schitterend in elkaar over. Prachtige tempels, parken om tot rust te komen en in de skybars alle lichtjes van de stad bewonderen. De weg naar het noorden is perfect ontwikkeld met overal waar je kijk ...

Meer info >

angelique boumans, tilburg

'zeer gevarierd'

Doreen van Elst, Zoetermeer

'we hebben het prima naar onze zin gehad. De groep deed dingen samen, maar er was zeker ruimte om als individu iets te ondernemen. Nick en Pop waren leuke, enthousiaste gidsen, met veel interesse en enthousiasme. Ze wisten heel veel te vertellen!! Gelukkig op zijn tijd een luchtige opmerking/grap.'

Andre en Yvonne Wes, Hengelo

19 dagen Thailand, Laos & Cambodja: altijd de beste prijs

Reisleiding Thailand

In Thailand reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Thailand en heeft hierdoor ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Thailand leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Laos

Ambassade/ Verkeersbureau van Laos
Brabanconnelaan 19-21
1000 Brussel
Tel: 0032 27400950
Fax: 0032 27341666

Reisleiding Cambodja

In Cambodja reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider, welke samen met u vanuit Vietnam meereist naar Cambodja. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Vietnam, maar hebben inmiddels door het vele reizen ook een schat aan kennis over het land Cambodja , de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Cambodja.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cambodja leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Vertrek 14 september 2017

Bij vertrek op 14 september 2017 heeft u de gehele reis Engelssprekende reisleiding.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wanneer u een groepsreis in deze periode maakt, zijn eventuele kerst- en nieuwjaarsdiners inbegrepen in de basisprijs.

Wanneer u aansluitend aan de groepsreis een verlenging boekt in deze periode, informeren wij u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Grand Palace Bangkok en Wat Phra Kaeo gesloten voor toeristen - 30 september t/m 29 oktober

Vanwege de crematie van Koning Bhumibol vinden er gedurende 5 dagen, van 25 oktober tot en met 29 oktober, plechtigheden in en rondom het Grand Palace en Wat Phra Kaeo (Emerald Buddha) in Bangkok plaats. De crematie zelf zal plaatsvinden op donderdag 26 oktober. Vanwege de ceremonie is dit een officiële vrije dag in Thailand. Het Grand Palace en de Wat Phra Kaeo (Emerald Buddha) zijn echter al eerder niet toegankelijk voor toeristen namelijk in de periode 30 september t/m 29 oktober. Verder dient u rekening te houden met extra drukte en dat niet alles open of toegankelijk zal zijn zoals winkels en tempels. Het is een verdrietige periode voor de Thaise bevolking, respecteer de mogelijk bedrukte sfeer.

Verbod E-sigaretten Thailand

Het is verboden om elektronische sigaretten en vullingen mee te nemen naar Thailand. Dit wordt in beslag genomen op het vliegveld en het meebrengen hiervan kan leiden tot een hoge boete of een gevangenisstraf tot maximaal 10 jaar.

+- Vluchtinfo

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Etihad Airways
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
22.00 uur
AmsterdamAbu DhabiBangkok
18.40 uur
02.55 uur
BangkokAbu DhabiAmsterdam
14.40 uur

+-Landinfo Thailand

+Open-Sluiten

Ambassade en consulaat

Ambassade en Consulaat van Thailand
Laan Copes van Cattenburch 123
2585 EZ Den Haag
Tel: 070-3459703
Fax: 070-3608743

Fooien

Fooien zijn in Thailand gebruikelijk. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Tijdens uw reis staan er dan ook vele personen voor u klaar, bijvoorbeeld gidsen, chauffeurs, kamermeisjes en kofferdragers stellen een fooi op prijs. Ons advies gedurende de rondreis is als volgt:

Kamermeisjes: ongeveer 50 THB per kamer over het gehele verblijf
Kofferdragers: ongeveer 20 THB per koffer
Gids: ongeveer 150 THB per dag
Chauffeur: ongeveer 100 THB per dag

Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien voor de privéreizen. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Als u tevreden bent over de gids en/of chauffeur, kunt u aan het einde van de reis/excursie naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Voor de groepsreizen wordt een fooienpot aangemaakt tijdens de reis. Informatie hierover kunt u terug vinden in uw reisbescheiden.

Geldzaken

De munteenheid van Thailand is de Thaise baht (THB). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

Vrijwel overal in Thailand is het mogelijk om met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo te pinnen. In de meeste hotels en de grotere winkels kunt u eveneens met creditcard betalen. Let u er wel op dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd.

Ook worden contante euro's, Amerikaanse dollars en traveller cheques in euro's en Amerikaanse dollars vrijwel overal geaccepteerd. Het wisselen van traveller cheques kan wel veel tijd in beslag nemen.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim vantevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Thailand worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht.

In dit land komt in sommige gebieden malaria voor. Het nauwkeurig toepassen van maatregelen tegen muggenbeten is voor deze gebieden voldoende.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Openingstijden

Ín Thailand zijn de meeste winkelcentra en winkels dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

De banken zijn open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 15.30 uur. Thailand kent een groot aantal wisselloketten die ook 's avonds en in het weekend geopend zijn.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Personen met de Nederlandse nationaliteit hoeven geen visum aan te vragen bij een verblijf korter dan 30 dagen. U ontvangt ter plaatse kosteloos een visum.

Bij een verblijf langer dan 30 dagen kunt u uw visum eenmalig, tegen betaling, maximaal 14 dagen verlengen op het Immigratiekantoor te Bangkok.

Indien u via een buurland Thailand, over land binnenkomt, ontvangt u een kosteloos visum van maximaal 15 dagen. Dit visum kunt u verlengen, tegen betaling, met een duur van maximaal 7 dagen.

Reizigers die een andere nationaliteit hebben, dienen zelf zorg te dragen voor een eventueel benodigd visum. Hiervoor kunt u contact opnemen met de ambassade of het consulaat van Thailand.

Vanaf 26 juni 2012 dienen kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer bijgeschreven worden in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum ook niet meer geldig.

Tijdsverschil

In Thailand is het 6 uur later dan in Nederland. Gedurende de Nederlandse zomertijd is het 5 uur later.

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Denk eraan dit ruim 24 uur van tevoren te laten weten aan onze vertegenwoordiging zodat zij in staat zijn dit op de gewenste dag voor u te organiseren. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in de lokale valuta, de Thaise bath.

Voltage

Het voltage is in Thailand 220 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Thailand kunt checken.

Het kan voorkomen dat de stroom uitvalt. Neem daarom een zaklantaarn mee op reis.

+-Landinfo Laos

+Open-Sluiten

Ambassade en verkeersbureau

Ambassade/ Verkeersbureau van Laos
Brabanconnelaan 19-21
1000 Brussel
Tel: 0032 27400950
Fax: 0032 27341666

Fooien

Fooien zijn in Laos gebruikelijk. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Tijdens uw reis staan er dan ook vele personen voor u klaar, bijvoorbeeld gidsen, chauffeurs, kamermeisjes en kofferdragers stellen een fooi op prijs. Ons advies gedurende de rondreis is als volgt:

Kamermeisjes: ongeveer 1 USD per kamer per nacht
Kofferdragers: ongeveer 1 USD per koffer
Gids: ongeveer 3-5 USD per persoon per dag
Chauffeur: ongeveer 3-5 USD per persoon per dag

Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Als u tevreden bent over de gids en/of chauffeur, kunt u aan het einde van de reis/excursie naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Geldzaken

De munteenheid van Laos is de kip (LAK). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

De Thaise baht wordt alleen geaccepteerd als betaalmiddel in Chiang Khong, Luang Prabang en Vientiane. Wel ontvangt u het verschil terug in kip.

Pinnen kunt u in de grotere plaatsen. U kunt daar slechts een relatief gering bedrag opnemen. Geld wisselen kan op de luchthavens, bij banken of veelal in het hotel. Het beste is om uw contante euro’s en/of Amerikaanse dollars ter plaatse te wisselen.

Traveller cheques in euro’s en Amerikaanse dollars en creditcards worden beperkt geaccepteerd.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim vantevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Laos worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht. Een vaccinatie tegen buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer.

In het land komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Openingstijden

De winkels blijven in Laos over het algemeen tot laat in de avond open. Gebruikelijk zijn openingstijden tussen 08.30 uur en 21.00 uur.

Banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 08.00 uur en 15.00 uur.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan Laos een visum verplicht.

Bij aankomst in Vientiane, Luang Prabang en de grensovergang met Thailand kunt u voor circa 36 Amerikaanse dollar en tegen inlevering van een pasfoto een visum kopen. Met dit visum kunt u voor een periode van 30 dagen in Laos verblijven.

Ook op alle andere belangrijke landgrensovergangen tussen Laos en Thailand (bijvoorbeeld Chiang Khong/Ban Houia Xai en Ubon/Chongmek) geldt dezelfde regel. Gaat u op een andere plek dan bovenstaand de grens met Laos over dan dient u van te voren een visum bij de Laotiaanse ambassade aan te vragen. Ook dit visum geeft u het recht om 30 dagen in Laos te verblijven.

Vanaf 26 juni 2012 dienen kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer bijgeschreven worden in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum ook niet meer geldig.

Tijdsverschil

In Laos is het zes uur uur later dan in Nederland. Geldt in Nederland de zomertijd dan is het in Laos vijf uur later.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in de lokale valuta (kip) of met Amerikaanse dollars.

Vertrekbelasting

In Laos betaald u bij lokale en internationale vluchten vertrekbelasting. Wanneer u binnenlands vliegt zijn de kosten circa 5 Amerikaanse dollar en bij internationale vluchten circa 10 Amerikaanse dollar.

Prijzen kunnen tussentijds wijzigen.

Voltage

Het voltage is in Laos 230 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Laos kunt checken.

Het kan voorkomen dat de stroom uitvalt. Neem daarom een zaklantaarn mee op reis.

+-Landinfo Cambodja

+Open-Sluiten

Ambassade

Cambodja heeft geen ambassade in Nederland. De dichtstbijzijnde zit in België. In Berlijn zit ook een Cambodjaanse ambassade.

Cambodjaanse ambassade (België)
Avenua de Tervuren 264
1150 Sint-Pieters-Woluwe, België
Tel: 0032-27720372
Fax: 0032-27708999
E-mail: amcambel@skynet.be

Cambodjaanse ambassade (Berlijn)
Benjamin-Vogelsdorff straat 2
13187 Berlijn
Tel: 0049-3048637901
Fax: 0049-3048637972

Dagpas Angkor Wat

In Cambodja dient u een pas aan te schaffen om het Nationale Park van Angkor te bezoeken. Er zijn verschillende passen waarmee u verschillende dagen het tempelcomplex mag bezoeken.
1 dag = ca. 20 USD
2 dagen = ca. 40 USD
3 dagen = ca. 40 USD

Fooien

Fooien zijn in Cambodja gebruikelijk. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Tijdens uw reis staan er dan ook vele personen voor u klaar, bijvoorbeeld gidsen, chauffeurs, kamermeisjes en kofferdragers stellen een fooi op prijs. Ons advies gedurende de rondreis is als volgt:

Kamermeisjes: ongeveer 0.5 USD per kamer per nacht
Kofferdragers: ongeveer 0.25 USD per koffer
Gids: ongeveer 3-5 USD per persoon per dag
Chauffeur: ongeveer 2-3 USD per persoon per dag

Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Als u tevreden bent over de gids en/of chauffeur, kunt u aan het einde van de reis/excursie naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Geldzaken

De munteenheid van Cambodja is de Riel (KHR). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

Geld wisselen kan op de luchthavens of bij banken. Het beste is om contante euro’s, Thaise bath en/of Amerikaanse dollars mee te nemen. Hier kunt u overal mee betalen, dus wisselen is niet noodzakelijk.

Traveller cheques in euro’s, Amerikaanse dollars en creditcards worden beperkt geaccepteerd. In Phnom Penh en Siem Reap kunt u ook Amerikaanse dollars pinnen met uw creditcard.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim vantevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Cambodja worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht. Een vaccinatie tegen buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer. De autoriteiten van Cambodja kunnen vragen om een zogenaamde choleraverklaring als u over land de grens passeert.

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Openingstijden

De winkels zijn over het algemeen open van 08.30 uur tot 21.00 uur.

De gebruikelijke openingstijden voor de banken zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 15.00 uur.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan Cambodja een visum verplicht.

U kunt het visum voor Cambodja ter plaatse kopen voor circa 30 Amerikaanse dollar. Tevens heeft u 1 pasfoto nodig. Wij raden aan om dit bedrag al cash bij u te hebben. Er is wel een pinautomaat, maar daar kan het behoorlijk druk zijn.

Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Bestaande bijschrijvingen zijn niet meer geldig.

Tijdsverschil

In Cambodja is het zes uur uur later dan in Nederland. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Cambodja vijf uur later.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen met Amerikaanse dollars.

Vertrekbelasting

In Cambodja moet u vertrekbelasting betalen op het moment dat u het land verlaat. In Siem Reap en in Phnom Penh is dat 25 Amerikaanse dollar. Wanneer u binnenlands vliegt is de vertrekbelasting ongeveer 10 Amerikaanse dollar.

Vanaf 1 april 2011 zal de vertrekbelasting in de ticketprijs zijn opgenomen. Dat betekend dat u ter plaatse dus niet nogmaals de vertrekbelasting hoeft te betalen.

Deze kosten kunnen tussentijds wijzigen.

Vervoer

Tijdens onze groepsreizen maken wij gebruik van vervoer dat is toegespitst op het aantal reizigers in de groep. Uiteraard is het vervoer voorzien van airconditioning, maar is er geen toilet aanwezig, omdat wij merken dat hier vaak problemen mee zijn. Tijdens de reis zal regelmatig gestopt worden voor een sanitaire/rookpauze.

Gaat u zelf op weg dan kunt u gebruik maken van een taxi of de riksja’s (een motor of fietstaxi met drie wielen). Het is verstandig om voor vertrek een ritprijs af te spreken.

Voltage

Het voltage is in Cambodja 230 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Cambodja kunt checken.

Het kan voorkomen dat de stroom uitvalt. Neem daarom een zaklantaarn mee op reis.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

http://www.nrv.nl/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

19 dagen Thailand, Laos & Cambodja: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Bangkok - Chiang Mai

02Chiang Mai

03Chiang Mai

04Chiang Mai - Chiang Rai

05Chiang Rai - Chiang Khong - Pakbeng (Laos)

06Pakbeng - Luang Prabang

07Luang Prabang

08Luang Prabang

09Luang Prabang - Vang Vieng

10Vang Vieng - Vientiane

11Vientiane - Phnom Penh (Cambodja)

12Phnom Penh

13Phnom Penh - Siem Reap

14Angkor Wat

15Tonle Sap Meer

16Siem Reap - Poipet - Koh Chang (Thailand)

17Koh Chang

18Koh Chang - Bangkok (ca. 300 km)

19Bangkok - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam