neemt je mee
Stranden van de Malediven
Stranden van de Malediven
Leeuwenrots van Sigiriya
Leeuwenrots van Sigiriya
Ruïnestad Polonnaruwa
Ruïnestad Polonnaruwa
De oude VOC stad Galle
De oude VOC stad Galle
Treinreis door de binnenlanden
Treinreis door de binnenlanden

Sri Lanka & Malediven

Privéreis | 14 dagen v.a.
2309i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
30-04-2018
Reisduur
14 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Colombo
 • Dag 2 Colombo - Negombo (ca. 11 km)
 • Dag 3 Negombo - Pinnawela - Dambulla - Giritale (ca. 202 km)
 • Dag 4 Giritale & omgeving
 • Dag 5 Fietsen richting Polonnaruwa
 • Dag 6 Giritale - Sigiriya - Matale - Kandy (ca. 126 km)
 • Dag 7 Kandy
 • Dag 8 Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela (ca. 150 km)
 • Dag 9 Bandarawela - Galle (ca. 250 km)
 • Dag 10 Galle - Colombo - Malediven (ca. 160 km)
 • Dag 11 t/m 14 Adaaran Select Hudhuranfushi, Malediven
 • Dag 15 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

Sri Lanka & de Malediven
    Rondreis met privéchauffeur/gids     Bijzondere excursies bij Polonnaruwa en Nuwara Eliya     Treinreis door de binnenlanden     Uitstekende hotels met ontbijt en diner     Stranddagen op de Malediven op basis van All Inclusive

Hoogtepunten van deze reis

  Programma

  Sri Lanka & de Malediven

  Dag 1 Amsterdam - Colombo

  U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.

  Goed om te weten

  Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel en Düsseldorf. Op het tabblad ‘data & prijzen’ kunt u de verschillende mogelijkheden en prijzen terugvinden.

  lk_al_negombo.jpg

  Dag 2 Colombo - Negombo (ca. 11 km)

  Aankomst in Colombo waar de chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel in Negombo te brengen. Na het inchecken bezoekt u Negombo. Deze kleine stad ligt tussen een lagune en de kust en heeft een klein, historisch centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. We wandelen door de haven, waar u ook de vis- en fruitmarkt, het Nederlandse fort en de kerk ziet en een Hindu tempel kunt bezoeken.
  De rest van de dag heeft u tijd om te acclimatiseren en wellicht te genieten van het zwembad van het hotel.
  lk_al_dambulla rotstempels.jpg

  Dag 3 Negombo - Pinnawela - Dambulla - Giritale (ca. 202 km)

  Na het ontbijt rijdt u richting het Pinnawela olifantenweeshuis. Hier worden jonge olifanten, die om de een of andere reden uit hun natuurlijke omgeving zijn geraakt, opgevangen en verzorgd. Als u in de ochtend vertrekt dan bent u op tijd om de olifanten een bad te zien nemen in de rivier de Maya Oya. Het is inmiddels wel iets commercieel geworden, maar zoveel olifanten bij elkaar in de rivier blijft een bijzonder gezicht.

  Hierna vervolgen we onze weg naar Dambulla, waar u de beroemde rotstempels bezoekt. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden en de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. In de namiddag komt u aan in uw hotel in de Gouden Driehoek, waar u de aankomende nachten zal logeren.

  De Gouden Driehoek is de perfecte uitvalsbasis om deze regio beter te leren kennen. Het binnenlands kent vele culturele bezienswaardigheden en prachtige wildparken.

  Goed om te weten

  Het is ook mogelijk om de aankomende dagen in het sfeervolle Habarana Village by Cinnamon te verblijven. Deze luxe 4-sterren lodge maakt een verblijf in de binnenlanden nog aangenamer.

  Minneriya

  Dag 4 Giritale & omgeving

  Vandaag een heerlijke dag om de regio beter te leren kennen. Zo kunt u kiezen om ’s ochtends een leuke optionele excursie te maken. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldige wandeling langs een dijk van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Rondom de Wewa ziet u veel vogels, vlinders en een prachtige groene omgeving. Zo vroeg in de ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen, zoals vissen en het wassen van kleding aan de rand van het meer.
  Tijdens onze wandeling steken we ook met een lokale ‘catamaran’ de zijrivier over om zo ook de verschillende kleine boerderijen te ontdekken. De boer die ons help oversteken is vaak bereid om te laten zien wat zijn kostwinning is, en een glaasje kokoswater of een stuk verse mango zal de gastvrijheid bekronen. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat per ossenkar, waarbij we door dichtere bossen en rijstvelden rijden. De kans bestaat dat u hier apen, vele tropische volgens en wellicht wel een olifant kunt zien. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

  ’s Middags kunt u een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken (optioneel). Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt met een 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken in het meer bijna verzekerd is.
  LK_AL_Polonnaruwa

  Dag 5 Fietsen richting Polonnaruwa

  Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook een optionele excursie naar Polonnaruwa maken. U kunt ervoor kiezen om per mountainbike richting de ruïnestad Polonnaruwa te gaan! Een leuke en actieve fietsexcursie in de omgeving van Polonnaruwa. U maakt een enerverende fietstocht van ongeveer 10 kilometer door de regio. Een leuke kennismaking met het lokale dagelijkse leven. Bewonder de gifgroene rijstvelden, bezoek lokale dorpjes, ontmoet de vriendelijke bevolking en zie hoe u een kokosnoot uit de boom haalt.
  De route is vlak en u heeft alle tijd, dus u hoeft zeker niet in topconditie te zijn om deze excursie te maken, hij staat vooral in het teken van genieten. Vervolgens laten we de fietsen achter en rijden we naar de ruïnestad Polonnaruwa waar u een uitgebreide rondleiding krijgt, langs de restanten van het paleis en de beroemde liggende boeddha.

  Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Sri Lankaanse beeldhouwwerken. Zo zijn naast de vele ruïnes ook het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex en de leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets. Na de lunch (exclusief) wordt u weer terug naar het hotel gebracht, waar u lekker kunt genieten van het zwembad en de rust.
  LK_AL_Sigiriya Rock_120215998

  Dag 6 Giritale - Sigiriya - Matale - Kandy (ca. 126 km)

  Vroeg in de ochtend bezoekt u het indrukwekkende rotsfort de Leeuwenrots in Sigiriya. Het is een behoorlijke klim naar de top, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes maken alles goed. Onderweg naar Kandy bezoekt u een kruidentuin in Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. U ziet hier hoe alles groeit en bloeit en leert welk kruid u van uw klacht kan afhelpen. In de middag komen we aan in deze culturele hoofdstad, in het binnenland van Sri Lanka. U logeert de aankomende twee nachten logeren in Kandy.
  LK_AL_KANDY1

  Dag 7 Kandy

  Na het ontbijt brengen we als eerste een bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten.
  ’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes en zien we een culturele dansshow.
  lk_al_nuwara_theevelden_154733720.jpg

  Dag 8 Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela (ca. 150 km)

  Na het ontbijt verlaat u deze indrukwekkende stad en rijdt u, via een prachtige heuvelachtige route door de theevelden, naar Nuwara Eliya. Uiteraard stoppen we bij een theeplantage en een theefabriekje. U ziet theepluksters aan het werk in de velden, leert hoe je theebladeren geschikt maakt voor consumptie en proeft hoe de ‘Ceylon-thee’ die u buiten heeft zien groeien smaakt.
  We vervolgen onze weg naar Nuwara Eliya, een typisch Engels stadje, waar u zich waant in koloniale tijden. De Engelse kozen deze plek omdat het hier een stuk koeler is dan in de rest van Sri Lanka. We maken een korte wandeling om dit mooie plaatsje met de vele koloniale huizen te verkennen.

  We rijden door naar het treinstation van Nanu Oya, om op de trein naar Bandarawela te stappen. U beleeft hoe de bewoners in de binnenlanden leven en reizen, terwijl u het schitterende landschap bewondert. Geniet tijdens de rit samen met de lokale bevolking van het voorbijtrekkende heuvellandschap vol theevelden, watervallen en adembenemende vergezichten. Een unieke ervaring! Als u later op het station van Bandarawela aankomt wacht de chauffeur u op en rijdt u naar het hotel. Vanavond logeert u in Bandarawela.
  lk_al_bandarawela.jpg

  Dag 9 Bandarawela - Galle (ca. 250 km)

  Na het ontbijt rijden we door naar Galle. Onderweg ziet u het dagelijkse leven aan u voorbij gaan en is er voldoende tijd om hier en daar te stoppen. In de middag komen we aan in Galle, een havenplaatsje waar de Nederlanders in de tijd van de VOC een groot fort bouwden.

  Wanneer u het leuk vindt kan de chauffeur een afspraak maken om een bezoekje te brengen aan het Holland House of Hope. Dit weeshuis is door een Nederlandse vrouw, na de tsunami opgericht. U ziet hoe de kinderen, die hun ouders zijn verloren, in familiehuizen opgroeien en weer een kans krijgen op een toekomst.

  Vanmiddag maakt u een korte stadswandeling met uw gids door de vesting van Galle, waar u uiteraard het oude fort bezoekt dat door UNESCO is uitgeroepen tot ‘best bewaard fort in Azië'. U zult hier nog veel Nederlandse namen tegenkomen, wat het een bijzondere plek voor ons Nederlanders maakt.

  Goed om te weten

  Het kan voorkomen dat wij de drie voorbeeldhotels in Galle niet voor u kunnen boeken. In dit geval zullen wij in 'The Old Dutch Hospital' binnen de stadsmuren van de oude VOC-stad een diner voor u organiseren.

  Fort Galle

  Dag 10 Galle - Colombo - Malediven (ca. 160 km)

  Vandaag rijden we naar de luchthaven van Colombo om door te vliegen naar Malé, het hoofdeiland van de Malediven. Op Malé staat onze vertegenwoordiger al op u te wachten om u naar de boot te brengen, die u naar het tropische eiland Lhohifushi zal brengen. De komende dagen kunt u genieten van een mooie resort op in Noord-Atol.
  lk_malediven.jpg

  Dag 11 t/m 14 Adaaran Select Hudhuranfushi, Malediven

  Geniet deze dagen van een geweldig resort op één van de tropische eilanden van de Malediven. Wordt wakker met in een prachtige omgeving, geniet 's avonds van de gezellige beachbar én vergeet niet te gaan snorkelen, want de onderwaterwereld is ronduit geweldig. Een droom om zo na een mooie rondreis te genieten van luxe en rust. Deze dagen verblijft u in een Garden Villa op basis van All Inclusive, dus alle maaltijden en drankjes zijn al in de prijs opgenomen (zie exacte voorwaarden bij de hotelbeschrijving).

  De laatste dag vertrekt u weer per boot naar Malé vanaf waar u doorvliegt naar Amsterdam (via Dubai).
  Aankomst luchthaven (terugreis)

  Dag 15 Amsterdam

  In de middag komt u aan op de luchthaven van Amsterdam en is er nu echt een einde gekomen aan een geweldige vakantie op Sri Lanka en de Malediven.

  Goed om te weten

  Indien u vliegt met Turkish Airlines komt u dezelfde dag aan in Amsterdam waardoor de reis één dag korter is.

  Let op!

  Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

  Data & Prijzen

   
   

  Meerpersoonskorting

  Alternatief hotel

  zwembad Habarana Chaaya Village

  Upgrade Habarana Village by Cinnamon, Habarana

  Het is ook mogelijk om in het mooie Habarana Village by Cinnamon in Habarana te logeren i.p.v. het vriendelijke standaard hotel in Giritale. Uiteraard blijft het programma gelijk en kunt u dezelfde ex...

  Meer info >

  Al voor € 41p.p. p.nMeer info >

  Verlenging

  mv_ac_hudhuranfushiex.jpg

  Verlenging Adaaran Select Hudhuranfushi

  U kunt per nacht verlengen in het Adaaran Select Hudhuranfushi gelegen in Noord-Atol. U verblijft hier op basis van All Inclusive. Van azuurblauwe wateren tot prachtige koraalriffen en van goudgele s...

  Meer info >

  Al voor € 130p.p. p.nMeer info >

  Verzekering

  Kortlopende annuleringsverzekering

  Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

  Meer info >

  Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

  Kortlopende reisverzekering

  Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

  Meer info >

  Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

  Onze hotels

  Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit

  Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

  hotel algemeen

  Hotelclassificatie

  Middenklasse
  Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met eigen badkamer. De meeste hotels hebben airco en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
  Superiorklasse
  Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in luxe viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.
  Charme
  Wanneer u kiest voor een charme accommodaties dan verblijft u unieke hotels, lodges of homestays. We hebben deze accommodatie gekozen omdat ze iets extra's met zich meebrengen en u vaak een bijzonder stukje Sri Lanka laten zien. Iedere charme accommodatie heeft een eigen beleving en kan niet in 'sterren' worden beoordeeld.

  Bandarawela / Haputale

  Overzicht Bandarawela Hotel Sri Lanka

  Bandarawela Hotel - Middenklasse

  Een fijn hotel in een groene omgeving. Het Bandarawela hotel is ingericht in een koloniale stijl en u zult hier de Engelse geschiedenis nog echt voelen en zien! Vroeger diende het hotel als ziekenhuis voor soldaten. Het hotel biedt u een ideale uitvalsbasisLees meer
  Restaurant Orient Bandarawela Sri Lanka

  Orient Hotel - Middenklasse

  Een verzorgd en vriendelijk hotel aan de rand van het centrum van Bandarawela. Het personeel is erg service gericht en zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Een prima uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Er is een receptie, lobby, winkeltje,Lees meer
  lk_ac_olympuska.jpg

  Olympus Plaza - Middenklasse

  Olympus Plaza Hotel is een verzorgd hotel en is van alle faciliteiten voorzien om van uw verblijf een comfortabele tijd te maken. Het hotel beschikt over een receptie, lobby en restaurant. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van een telefoon,Lees meer

  Dambulla/Sigiriya/Habarana/Giritale

  lk_ac_frescozwex.jpg

  Fresco Water Villas - Middenklasse

  Het Fresco Water Villa bevindt zich nabij de rots van Sigiriya. Het is een sfeervol en ruim opgezet complex met een mooie tuin waarin verspreid in kleine gebouwen de diverse kamers liggen. De kamers zijn fris en elegant ingericht met neutrale kleurenLees meer
  zwembad Pelvehera Village

  Pelwehera Village - Middenklasse

  Op slechts drie kilometer van de bekende Dambulla grottempels, ligt dit zeer vriendelijke hotel in een mooi aangelegde tuin met prieeltje. Het Pelwehera Village biedt u een heerlijk rustig en ontspannen verblijf. Er is een kleine receptie, buffetrestaurant,Lees meer
  lk_ac_dannawwaka.jpg

  Dannawwa Resort - Middenklasse

  Het Dannawwa Resort is een gloednieuw en modern hotel. Het hotel beschikt over een grote modern ingerichte lobby, restaurant, verzorgde kamers en een klein zwembad. Het resort heeft een centrale ligging ten opzichte van de rots van Sigiriya, de bekendeLees meer
  zwembad Sri Lanka

  Giritale Hotel - Middenklasse

  Een verzorgd, klein hotel met een uitstekende ligging aan de rand van het meer. Vanuit dit hotel kunt u eenvoudig alle bezienswaardigheden in deze regio bezoeken. Tevens heeft dit hotel misschien wel het mooiste uitzicht op het grote meer van Giritale,Lees meer
  lk_ac_bythelakeex.jpg

  Hotel Wewa Addara - Middenklasse

  Uitkijkend over het prachtige Kayanwala meer in een rustige omgeving, op ongeveer 1,5 kilometer van de hoofdweg van Sigiriya, en niet ver van de leeuwenrots is het Hotel Wewa Addara gelegen. Een kleinschalig hotel met 14 ruime kamers. Vanuit de lobby,Lees meer

  Galle

  entree Fort Bliss

  Fort Bliss - Charme hotels

  Het kleinschalige Fort Bliss guesthouse heeft slechts 4 kamers en ligt in het oude fort van Galle. Een unieke ervaring om te logeren in een oud woonhuis, dat inmiddels alle faciliteiten en services biedt van een verzorgd guesthouse.

  De 4 kamers zijnLees meer
  lk_ac_pedlarte.jpg

  Pedlar 62 - Charme hotels

  Dit kleinschalige koloniale woonhuis ligt midden in het fort van Galle. Het fort staat al jaren op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het is een unieke ervaring om hier dan ook te kunnen logeren.
  U wordt warm onthaald door Ravi of zijn ouders, dieLees meer
  Overzicht Modarawattha Villa Koggala Sri Lanka

  Villa Modarawattha - Superiorklasse

  Villa Modarawattha staat voor 'Huis aan het meer' in het Singalees. Het is een prachtige koloniale residentie met vier kamers. De vredige locatie aan het grootste inlandse meer van Sri Lanka, 'Koggala Lake' aan de zuidkust van Sri Lanka, laat u uw jachtigeLees meer

  Kandy

  uitzicht thilanka

  Thilanka hotel - Middenklasse

  Hotel Thilanka is schitterend gelegen, omgeven door het Hunnasgiriya gebergte en het natuurpark Udawattaekelle. De accommodatie ligt op slechts 5 minuten rijden van de stad Kandy, deze mooie stad biedt u een uitgebreide keuze aan toeristische bezienswaardigheden.
  HetLees meer
  Overzicht Suisse Hotel Kandy Sri Lanka

  Suisse Hotel - Middenklasse

  Een mooi koloniaal hotel, gelegen aan het meer van Kandy en op loopafstand van het centrum. Hotel Suisse heeft de sfeer van de Engelse koloniale tijd goed weten te behouden en dit gecombineerd met de gemakken van deze tijd. Het hotel heeft een kleineLees meer

  Negombo

  overige J hotel

  J Hotel - Middenklasse

  Het eenvoudige maar trendy hotel J by Jetwing ligt direct aan het brede strand van Negombo en loopafstand van het centrum met de vele restaurantjes en bars. Geniet van de comfortabele faciliteiten en de vriendelijke service die het centraal gelegen enLees meer

  Nuwara Eliya

  lk_al_heavenka.jpg

  Heaven Seven hotel - Middenklasse

  Een vriendelijk hotel met slechts 23 kamers gelegen in de rustige Nuwara Eliya. Het hotel is iets hoger gelegen, waardoor u een mooi uitzicht heeft op de groene omgeving. Alle kamers zijn voorzien van kluisje, koffie- & theefaciliteiten en badkamer metLees meer
  lk_ac_oakrayteaui.jpg

  Oakray Tea Bush - Middenklasse

  Het Tea Bush Hotel is gevestigd in Ramboda, vlak naast de langste tunnel richting Nuwara Eliya en op nog zo'n 45 minuten rijden van Nuwara Eliya af. Het hotel is modern ingericht met veel ramen, waardoor het een mooi zicht op de prachtige omgeving biedt.Lees meer
  lk_ac_oakraysummerov.jpg

  Oakray Summer Hill Breeze Hotel - Middenklasse

  Oak Ray Summer Hill Breeze ligt in Nuwara Eliya en bevindt zich vlakbij Lake Gregory. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten waaronder een bar en restaurant. Tevens is er gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn eenvoudig ingericht met eenLees meer

  Malé (Malediven)

  mv_ac_hudhuranfushire.jpg

  Adaraan Select Hudhuranfushi - Superiorklasse

  Van azuurblauwe wateren tot prachtige koraalriffen en van goudgele stranden tot tropische begroeiing omgeven. het Adaraan Select Hudhuranfushi wordt omgeven door de schoonheid van de natuur. Het resort is gelegen op het Maldivische eiland LhohifushiLees meer

  Optionele excursies

  Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

  Dambulla/Sigiriya/Habarana/Giritale

  Safari in Minnariya nationaal park

  U kunt een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken. Het park staat bekend om de vele honderden olifanten leven. In de namiddag maakt u met een 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken inLees meer

  Bezoek aan Polonnaruwa, incl. fiets

  De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Sri Lankaanse beeldhouwwerken. De stad bestaat eigenlijk uit drie delen, Dalada Maluwa, de noordelijke monumenLees meer

  Fietsen richting Polonnaruwa

  Een leuke en actievere manier om Polonnaruwa te bezoeken, is per *citybike. Tijdens de tocht van ongeveer 10 kilometer in de omgeving van Polonaruwa rijden we langs rijstvelden, bezoeken we lokale dorpjes, zien we hoe de kokosnoten uit de boom wordeLees meer

  Trekking bij Hiriwaduna

  U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldiLees meer

  Inclusief

  Intercontinentale vluchten
  Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
  Rondreis met Engelssprekende privéchauffeur/gids per airco auto/minibus van dag 2 t/m 10
  Treinreis van Nuwara Eliya naar Bandarawela
  Regionale vlucht Colombo - Malé
  Boottransfers van/naar luchthaven Malé
  Overnachtingen in goede middenklasse rondreishotels met ontbijt
  Luxe verblijf op de Malediven, op basis van All Inclusive
  Diners van dag 3 t/m 8
  Bezoek aan het Olifantenweeshuis*
  Bezoek aan Dambulla* & de leeuwenrots Sigiriya*
  Bezoek aan de kruidentuinen van Matala
  Ontdek de Botanische Tuinen bij Kandy*
  Stadstour door Koninklijk Kandy per tuk-tuk, inclusief Tempel van de Tand*
  Bezoek aan een van de theeplantages rondom Nuwara Eliya
  Bezoek aan het Somawathi weeshuis
  Stadswandeling door Galle
  * Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

  Extra informatie

  U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

  Exclusief

  - Entreegelden: ca. RS. 11.850 p.p. (omgerekend ca. € 75 p.p.)
  - Eventuele optionele excursies
  - Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
  - Overige maaltijden
  - Fooien

  - Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
  - Reserveringskosten: € 25 per boeking

  Kinderkorting arrangement

  Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 80 korting op het reisgedeelte (rondreis). Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven. Er kan slechts 1 bijzet bed worden bijgeplaatst!

  Weekendtoeslag Emirates

  Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam of Düsseldorf op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

  Visum Sri Lanka
  Voor reizen naar Sri Lanka een visum verplicht. U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen via ETA. Klik hier voor alle benodigde informatie.
  Meerpersoonskorting
  Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
  Sinhala & Tamil Nieuwjaar
  De viering van het Sinhala & Tamil Nieuwjaar vindt elk jaar plaats op 13 en 14 april. In de periode rondom deze data kan het zijn dat u extra drukte ondervindt in het verkeer en bij bezienswaardigheden. Ook tijdens het bezoek aan de theefabriek kan het voorkomen dat er geen productpresentatie plaatsvindt en er geen theeplukkers aanwezig zijn.
  Galadiners
  Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
  Perehera festival
  Eén keer per jaar wordt in Kandy het Perahera festival gehouden (in de maanden juli of augustus, afhankelijk van de stand van de maan). Het is één van de grootste en kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Tijdens deze festiviteiten komen duizenden pelgrims naar de stad om deze indrukwekkende processie bij te wonen.
  Kinderkorting vlucht
  Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

  Wat vonden anderen?

  Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

  Reisgedeelte Sri Lanka & Malediven

  Carinda de Visser, HEEMSKERK
  'Prachtige rondreis, maar zeker voor onze tiener zoon, veel in de auto gezeten ivm de afstanden die afgelegd moesten worden. Als je denk 250 km dat valt wel mee, maar daar doe 6 uur over. '
  FKK, 't Gooi
  'Sri Lanka is een paradijs, vooral voor toeristen. Het eiland is prachtig, de natuur adembenemend en de zee is warm en gevaarlijk. De lieve en aardige mensen, Boeddha’s, jungles, apen, plantages, bergen, kokospalmen, thee, bananen, krokodillen, meren, curries , vogels, ananassen, de watervallen, mango’s, kruiden, vergezichten, specerijen, maskers, golven, tuktuks, edelstenen, hotels en de warme zon waren ingrediënten voor onze onvergetelijke vakantie. We hadden een uitstekende chauffeur/gids en hopen ooit nog eens terug te keren om meer van het paradijs te bewonderen.'
  mevr. De Kiewit
  Ik kan me niet voorstellen waar een hotel nog beter van zou kunnen worden: alle kamers waren ruim tot zeer ruim, uitzicht vaak geweldig, eten overheerlijk en de persoonlijke aandacht hartverwarmend...dus wij waren buitengewoon content met dit pakket !
  Margo de Kiewit, Andel
  'Geweldige rondreis gehad, met zeer enthousiaste en deskundige gids/chauffeur....wist ontzettend veel van de geschiedenis/cultuur maar ook van het wildlife van Sri Lanka en heeft ons op zeer efficiënte wijze heel veel moois laten zien. Ontzetend veel kunnen doen ook, in relatief korte tijd, dankzij zijn goede zorgen en "verwennerij" : heeft veel geregel uit handen genomen, was altijd perfect op tijd en heeft ons een onvergetelijke rondreis bezorgd ! Ik reisde samen met mijn 11-jarige dochter en we hebben aan hem een fantastische gids/chauffeur gehad !!'
  Sangers, Amsterdam
  'Treinreis met vertrekpunt Kandy en die laatste nacht niet in Galle overnachten, maar omgeving Kalutra. Dan hoef niet bijna een hele dag in de auto te zitten. Voor de rest was het een heerlijke reis, we hadden een prettige chauffeur, capabel en rustig. Heerlijke dagen waren het.'
  'Jeurissen Heuvelmans, Sittard'
  'Het was een indrukwekkende reis die goed verzorgd was.Alle hotels waren echt goed.Galle was t best, de andere waren ook erg goed.Het jammere was de staf van hotel Girritale.Slechte bediening,nara blikken en op het moment dat we savonds arriveerde moesten ze onze paspoorten hebben en die zaten in het koffer,en het moest.Mijn vriendin moest in de lobby even haar koffer openmaken en de hele staf bleef ook nog even kijken wat in haar koffer zat.Wij zijn niet veel eisend maar dat gaat te ver.Als je dat weg denkt was het een perfecte vakantie'
  G. van Wijk, Alkmaar
  'De reis was zeer goed georganiseerd. De gids was meer dan voortreffelijk. De hotels goed. De bevolking vriendelijk en behulpzaam, maar de taal onverstaanbaar. Gelukkig spreekt het merendeel redelijk tot goed Engels'
  joke prins, Hemiksem Belgie
  'Het was weeral een prachtige reis, een fantastisch mooi land dat echt nog autenthiek is!
  Van natuur is het adembenemend!
  Aan de luchthaven stond onze gids "Schanaka" ons mooi op te wachten. Alles was weer perfect geregeld. Goede hotels, zelf een hotel gehad dat gewoon te chic was :-)De excursies dat we hebben gedaan waren echt wel de moeite. In het olifanten weeshuis hebben we eerst de olifanten zien baden in de rivier en dan hun wandeling terug naar het verblijf. We hadden al heel wat olifanten gezien in Thailand, maar toch blijft het altijd spectaculair om zo een kudde te zien. Ook de wilde olifanten die we gezien hebben tijdens de jeep safari waren wel de moeite, en we hebben er veel gezien, veel meer dan ik had verwacht. De rotstempel was fantastisch, zeker het uitzicht dat je van daar had. Het uitzicht van de leeuwerots in Sigiriya was natuurlijk nog beter!!
  De klim naar boven viel eigenlijk wel goed mee, het was zeker niet zo vermoeiend als ik had gedacht. We hebben twee maal een wandeling in de natuur gemaakt, dit vondt ik echt fantastisch. Tijdens de eerste wandeling in Giritale vond de gids een slang in de bosjes naast de weg, een prachtige groene slang. We zaten precies in een aflevering van National Geografic! Tijdens de tweede wandeling(één van de laatste dagen) hebben we twee wilde herten gezien in de bossen. We hebben nog nooit zo veel wilde dieren gezien als in Sri Lanka. Slangen, varanen, apen, spinnen, olifanten, herten, vogels......Het hoogte wat dieren betrof, was de vrijlating van 12 kleine zee schilpadjes. Tijdens ons verblijf in het Long Beatch resort, zijn we een schilpadden boerderij gaan bezoeken. Op zich niet zo veel speciaals, maar mits een kleine geld bijdragen mocht je 12 5dagen oude schilpadjes in de oceaan vrij laten. Hopelijk overleven ze het allemaal.
  De treinreis dat we gemaakt hebben in de bergen, was spectaculair. Het uitzicht...geen woorden voor. De ene waterval na de andere. Kortom, als je mooie natuur wil zien en veel dieren moet je echt naar Sri Lanka gaan.
  '
  anoniem
  'In korte tijd veel zien is een goede beschrijving van deze reis. Van de olifantencrëche naar de olifantensafari. Van de boedistische tempel naar de theeplantage. Varen op een klein bootje op een prachtig meer met heel veel waterlelies en hele groepen vogels. Rijden op een ossenkar over smalle paadjes en lunchen op prachtige door de gids uitgekozen plekjes. Kortom iedere dag vele ervaringen en belevenissen die de moeite waard zijn!'
  anoniem
  'In één woord prachtig! In iets meer dan een week zie je alle hoogtepunten van Sri Lanka. Zowel cultuur, natuur als religie. Rondreis met een privé chauffeur is zeer relaxed en kunnen we iedereen aanbevelen. Persoonlijke wensen die afwijken van het vaste programma waren altijd in overleg in te passen.'
  M. Caarels, Amsterdam
  'Een heerlijke ontspannen rondreis, alles was zeer goed verzorgd, mooie hotels en alle hoogtepunten van Sri Lanka gezien!
  Zo’n eigen chauffeur is echt super, hij rijdt je overal heen en pikt je overal weer op. Waardoor je je verder nergens druk om hoeft te maken. Ook bleek het programma best flexibel en is er nog veel ruimte om je eigen interesses kenbaar te maken.'
  Henk en Gea, Lekkum
  'Zeer zeker authentiek. De Engelsen zijn verdwenen en volgens ons is de tijd toen stil blijven staan.In vergelijking met bv. Maleisie of Bali is dit een echt derde wereld land. Maar zeker aan te raden. Onze dank gaat uit naar Nimal de Silva, onze chauffeur, voor zijn uitstekende begeleiding (Hij heeft zelfs nog een winkeltje kunnen vinden om vloeitjes te kopen). Aanrader is een bezoek aan het weeshuis in Kogalla. Indrukwekkend wat Marja met haar mensen hier heeft weten te realiseren. '
  Janneke, Nijverdal
  'Fantastische reis. '
  Geert Gerritse, Houten
  'Uitstekende ervaring. Gevarieerd programma, dat nog voldoende ruimte bood voor eigen invulling en/of rust.'
  Mike en Lisette de Rover, IJsselstein
  'Onze vlucht ging vanaf Dusseldorf naar Dubai (6:30uur vliegen). Van Dubai vlogen wij eerst naar Male (malediven) en vervolgens naar Colombo. We vlogen met Emirates en dit is een hele nette maatschappij. Je hebt in de stoel voor je een beeldschermpje waar je wel tientallen films kan bekijken, spelletjes etc. Wat super is, is het live meekijken van het opstijgen en landen.
  Wij hadden gekozen voor een Prive rondreis met chauffeur. Dit hadden wij nog niet eerder gedaan (prive chauffeur). Onze chauffeur "beni" stond netjes klaar op het vliegveld van Colombo. We kregen gelijk een bloemen krans om. De auto met airco was een grote personen auto. Richting onze eerste hotel stopte Beni om wat geld te pinnen bij een B.O.C. (bank). Je moet wel wennen aan het verkeer. Het toetert en alles gaat van links naar rechts. Voegen in wanneer het hun uitkomt. Het hotel Pegasus Reef in Wattala was op een 45 minuten rijden van het vliegveld. Het hotel is prima. Een zwembad en ligt aan zee. Wij konden de zee niet in omdat het te ruig was. (sept). Het buffet was zeer uitgebreid. De volgende ochtend werden we om 8 uur opgehaald om de rondreis te beginnen. De olifanten weeshuis. Heel in leuk om te zien. Vooral om 12.00 uur als ze naar de rivier gaan. Dan lopen er tientallen olifanten door een nauw winkel straatje heen.
  De olifanten gaan dan zich vermaken in de rivier. Na dit een rotstempel bezocht. In de warmte was het wel een middel zware klim. Maar neem de hele vakantie genoeg water mee. Je kunt het overal gemakkelijk kopen en kost bijna niets. Giritale Hotel in Giritale heeft een schitterend uitzicht over het meer. Wij zagen roofvogels en andere wilde dieren lopen. Een net hotel waar we ook bijna alleen zaten. Leuke en vriendelijke mensen daar. Tijdens ons verblijf hebben we een aantal excursies gedaan. Aanraders!! De Sigiriya (leeuwenrots) staat bekend om zijn vele treden naar boven klimmen. Maar omdat er naar een paar treden genoeg te doen en te zien is, ben je voor je het weet boven. Wij waren er in de ochtend en liepen in de schaduw naar boven toe. In Kandy sliepen we in een luxe hotel boven op een berg. Hier was het zeker wat drukker met gasten. ’s Avonds een echt Sri Lankaanse dans optreden gezien.
  De volgende ochtend zijn we naar de Tempel van de Tand geweest. Hier hebben we een dienst bij gewoond. Daarna de schitterende botanische tuinen bezocht. De volgende dag langs kilometers lange thee plantages gereden. Ook een fabriek bezocht. Daarna met de trein naar Bandarawela gegaan. Als je de trein instapt denk je!! Waar ben ik nu weer beland?! Wij zaten 2e klas en gaande weg geniet je van het uitzicht. Een prachtige rit door de hooggebergte. Het hotel in Bandarawela is echt in Engelse stijl. De poten van het bed bijvoorbeeld staan op meer dan een meter hoog. Een knus en gezellig hotel. De volgende dag een lange rit in de auto richting Galle. Je gaat de bergen uit richting de kust. Hier zagen wij nog steeds de gevolgen van de Tsunamie. Heel aangrijpend. In wederom een hotel met een mooi uitzicht. Op het dak een bar waar je lekker kon genieten van het uitzicht. Na 2 nachten hier zijn we op weg gegaan naar onze laatste hotel in Sri Lanka. Hibiscus in Kalutara. Wij verbleven hier 4 nachten voordat wij naar de Malediven gingen. Onze gids gingen voor deze nachten naar huis toe. Wederom niet veel gasten maar het was er super. Lekker eten en allemaal even vriendelijk. We zijn zelf met een Tuk-Tuk (threewheeler) naar het stadje Kalutara geweest (400 rsp = € 2,80). De chauffeur van de Tuk-Tuk ging zelfs met je meer winkelen voor dit bedrag.
  Op de laatste dag werden door Beni weer naar het vliegveld gebracht voor onze vlucht naar de Malediven. Op de luchthaven moet je zeker 3 uur uittrekken om op tijd je vlucht te halen. Ze werken daar wat langzamer dan bij andere luchthavens. Vooral de douane!!!!!

  Kortom: Een boeiend land waar wij van genoten hebben. Vooral door onze chauffeur Beni. Een echte aanrader. Wij waren er in september en het was erg rustig met bezoekers. Maar daar hielden wij wel van. Het weer was heerlijk. We hebben 1 dag wat regen gehad maar dit was bij de theeplantages.
  Dit verslag is maar een klein gedeelte van wat wij gedaan en gezien hadden. Onze chauffeur stopte overal en vertelde over van alles. Moet je naar de WC. Hij zoekt een nette toilet voor je op. In de reis zat het ontbijt en avond eten erbij in. Wij kochten vaak voor tussen de middag fruit. Hij stopt bij een plaatselijke fruit kraam en voor nog geen 2 euro heb je een tas vol fruit. Een frisdrank kost ongeveer 60 euro cent in hotels.
  Tips: Neem overal genoeg water mee naartoe. In alle hotels hebben ze grote handdoeken voor het zwembad.

  Van NRV kregen wij een koffertje voor vertrekt thuis gestuurd met daarin veel informatie over het land. (super)
  '
  anoniem
  'Een heerlijke ontspannen rondreis, alles was zeer goed verzorgd, mooie hotels en alle hoogtepunten van Sri Lanka gezien!
  Zo’n eigen chauffeur is echt super, hij rijdt je overal heen en pikt je overal weer op. Waardoor je je verder nergens druk om hoeft te maken. Ook bleek het programma best flexibel en is er nog veel ruimte om je eigen interesses kenbaar te maken.'
  n de laure, best
  'De vakantie was echt super mooi. We hebben 10 dagen rondgereisd en 6 dagen strand gehad. Toen we aan kwamen op Clombo stond Bennie ons al op te wachten de chauffeur voor onze vakantie. Het was een hele goee gids. De hotels die wij gehad hebben met suprior klasse waren allemaal echt super alleen is het jammer van het land dat er niks buiten je hotel is en savond niet echt heel veilig is omdat het erg arm is overdag merk je daar niks van aan de mensen die zijn tevreden met wat ze hebben. De treinreis hebben wij niet gedaan omdat we dan eerst 3 uur omhoog de bergen in moesten en dan weer 3+6 uur terug naar de volgende plaats. We zijn lekker meteen met de auto vertrokken en Bennie heeft overal gestopt waar wij graag wilden stoppen. De vakantie was gewoon weg heel geslaagd. Het was allemaal perfect geregeld!'
  J. van Rijswijk, Moordrecht
  'Hele mooie indivuduele rondreis, de natuur is heel mooi. Goed verzorgt ter plaatsen door onze gids/chaufeur. Programma van onze gids wijkte wel af van onze omschrijving maar hulde hij regelde gewoon dat ons programma leidend was. Excursies vonden wij qua prijs in geen verhouding staan met het geen wat je er voor krijgt. Maar als je deze niet gaat doen zit je gewoon een halve/dag bij je hotel en heb je niets, dit is wel erg jammer.'
  Stel-Berends, Zwolle
  'Aankomst volgens planning en we worden opgewacht door Manoj met een bloemenkrans van tempelbloemen. Even wennen aan het leven en het verkeer in Sri Lanka. We hebben leuke tochten gemaakt, veel gereisd en veel gezien. Het baden van de olifanten, de tempel van Dambulla, een hele klim hoor om bloemen te offeren, leuke aapjes overal en dan ook overal. Een olifantensafari gemaakt, het plattelandleven op een kar bekeken en met een bootje zijn we verder vervoerd, uit de cocosnoot gedronken en traditioneel gegeten. De oude hoofdstad Polonnaruwa bezocht. Een enorme klim gemaakt naar de Leeuwenrots Siginiya, waarna we vervolgens in de kruidentuin ons hebben bekocht ;-)). Aan de rivier in Kandy barst het van de vleermuizen, zo groot, geweldig! We winkelen wat op de markt, bezoeken de Tempel van de Tand, de Botanische tuin en bekijken een dans/ vuur show. Natuurlijk ook sarie''s gekocht voor de meiden thuis. De theeplantage''s in de bergen met z''n kleine watervalletjes zijn prachtig. Een fabriek bezocht en gezien hoe een eenvoudig proces thee heeft. Ivm nationale feestdagen door de volle maan (dit betekend dat de rijken de armen voeden deze dag, een boedistisch gebruik) hebben we geen treinreis gemaakt, de kans op een zitplaats was erg klein. Op naar de kust. En dan komen we aan in Villa Modarawattha, wauw! Voor ons alleen zelfs... de Nederlandse eigenaren van dit verblijf zijn ook oprichters van het weeshuis waar we de volgende dag een bezoek brengen. We maken nog een boottrip en zien hoe het met de schildpadden gaat en hoe deze behouden kunnen worden.'
  N de Lauré
  De vakantie lijkt al weer ver achter ons maar heeft veel indruk op ons gemaakt. Erg bedankt voor het adviseren en begeleiden van deze reis.

  Even kort:
  Chauffeur was top, veilig en netjes en erg vriendelijk.
  Hotels, goed en verzorgd, eten was uitstekend
  Tour was leuk en interessant
  Veel aandacht van de mensen en regelmatig telefoontjes van de plaatselijke organisatie of alles goed ging.
  En natuurlijk de bijzondere ervaring van 2 nachten in Villa Mondarawattha, geweldig wat een rust en service.

  Bedankt voor deze top vakantie en na 2 reizen van NRV moet ik zeggen dat de reizen van begin tot eind perfect geregeld zijn. Voor volgend jaar zullen we ons in januari weer melden voor waarschijnlijk Costa Rica.
  Stephanie en Maurice, Hengelo
  'Een zeer goede en mooie reis die je een goede indruk geeft van het leven in Sri Lanka en wat het land je allemaal te bieden heeft. Door onze persoonlijke gids Sumith is deze reis voor ons een belevenis is om nooit meer te vergeten. We zijn een ervaring rijken en heeft ons verreikt als mensen en we kunnen als europeanen nog veel leren van de mensen uit Sri Lanka.'
  anoniem
  'Een warme kennismaking met Sri Lanka, een land dat veel historie kent, veel cultuur biedt,veel wild kent, een prachtig landschap kent, een vriendelijke bevolking en de toerist in zijn waarde laat en netjes blijft.Deze reis geeft een mooie indruk van Sri Lanka.'
  anoniem
  'Erg leuke reis! Met veel afwisseling qua natuur en cultuur. '
  Marco Oerlemans & Saskia van Vilsteren, Schijndel
  'Zeer gevarieerd programma.
  Makkelijk aan te passen naar je eigen wensen, als het op de route ligt.'
  Dhr. Nelissen en Mevr. Spalink
  Via deze weg wil ik graag onze zeer positieve ervaring met onze gids tijdens de rondreis door Sri Lanka, april jl, uiten. Onze gids Samantha (Sam) heeft er voor gezorgd dat wij ons vanaf de aankomst op het vliegveld tot het moment dat we Sri Lanka verlieten, erg op ons gemak gevoeld hebben. Zijn (altijd vrolijke) humeur in combinatie met zijn enthousiasme, kennis van land, cultuur en natuur, hebben deze reis mede een groot succes gemaakt.

  Niets was hem teveel en zijn zorgzaamheid (ook om mijn zwangere vrouw) was prettig en zeker niet 'overdone’. Doordat hij goed Engels sprak, was het leuk en leerzaam om tijdens de (auto)ritten met hem te praten over het land, zijn cultuur, geloof, etc, waarbij hij steeds ook interesse in Nederland en onszelf toonde. Ook bij het inchecken in de diverse hotels, nam Sam alle formaliteiten op zich, zodat wij in de lobby van een heerlijk drankje konden genieten.

  Kortom, een gids uit duizenden. Wij kunnen ons niet voorstellen dat het beter zou kunnen en wij zouden Sam dan ook absoluut als gids aanbevelen tijdens de rondreis Sri Lanka.

  Verblijf Adaaran Select Hudhuranfushi

  Verblijf Habarana Village by Cinnamon, Habarana

  Carinda de Visser, HEEMSKERK
  'Geweldig resort, zeker een aanrader !!'
  Jelly Bergsma,
  'Enorm de moeite waard om dit hotel als opwaardering in het arrangement te kiezen.
  Een prachtig appartement waar het goed vertoeven is, veel service, prachtige omgeving en erg goed eten.
  Voor weinig geld opwaarderen, gewoon doen!'
  A.Veenendaal, Veldhoven
  'Mooi hotel zeer vriendelijk personeel en heerlijk eten'
  W.J. Janssens, Edam
  'Het verblijf aldaar was zeer prettig. Mooie lodges , restaurant, zwembad en tuin. Zeer vriendelijke bediening. Mooie omgeving en rustig. Aanrader dus!'
  Familie Knops, Dordrecht
  'Heerlijk hotel, prima buffet, leuke kamer'
  C. Stevens, Landgraaf
  'Zeer mooie plek. Hartelijke ontvangst, mooie ruime kamers, goede en ruime badkamer. Prachtig zwembad, midden in natuurgebied. Op een avond kwam een groep olifanten tot vlak bij de tuin. Wat een ervaring!
  Lekker eten, zowel ontbijt als buffet, voldoende keuze.'
  Klaphake-Prins, Apeldoorn
  'Heel goed. Voor iedereen een aanrader. '
  Philippe Hollebeke, Ieper
  'Zeer mooi hotel met een lekkere keuken.
  Philippe Hollebeke
  Ieper
  België'

  Adaaran Select Hudhuranfushi****

  Markus, Herveld
  'Een waar paradijs; wit (privé) strand, lekker eten, leuke activiteiten & zeer vriendelijke mensen!'
  Wilco en Mariska, Arnhem
  'Prachtig resort (zoals waarschijnlijk alle resorts op de Malediven). Goede service en hoge kwaliteit accommodaties en eten. Prijzen zijn hoog, maar dat is bekend bij een bezoek aan de Malediven.
  Met name de duikschool is erg goed en het huisrif is fantastisch. '
  Remco van Belzen, Rotterdam
  'Mooi resort met vrijwel alle kamers direct aan de prachtige stranden. Heel veel bebossing zodat je het gevoel hebt dat je alleen op het strand ligt. Iedere foto die je neemt is werkelijk prachtig. Personeel is niet zo vriendelijk als in Sri Lanka maar de rest maakt alles goed!'
  Heleen Oosterbroek, Arnhem
  'Het toppunt van een mooie afsluiting, rondreis door Sri Lanka. Je waant je bijna in het paradijs.
  Wederom vriendelijk personeel, alle faciliteiten voor zo''n eiland aanwezig. En wat een schitterende onderwaterwereld. En wat me opviel, beslist niet alleen voor de "rijken" onder ons.
  '

  Uitgebreide reisverslagen

  18-daagse rondreis Sri Lanka Compleet

  17-01-2014

  Om 14.40 uur sharp vertrekken we met de airbus A380/800. Je hoort het toestel amper opstijgen, wat een machine zeg: giga groot! Na een zeer rustige en vlotte vlucht landen we op Dubai Airport. De rijen voor de vele douaneloketten zijn lang en onze rij gaat wel heel traag. Bijna een uur later zijn we aan de beurt voor een irisscan en paspoortcontrole. Snel de koffers pakken en kijken of iemand ...

  Hoogtepunten van Sri Lanka en Dubai

  14-01-2014

  Dit prachtige eiland in de Indische Oceaan stond al langer op ons lijstje van te bezoeken landen en nu was het zover. We kozen een privé rondreis met NRV en dat is wederom goed bevallen. We vlogen met Emirate en boekten daarnaast ook een stopover in Dubai....

  Rondreis Sri Lanka 21 dagen Hoogtepunten van Sri Lanka

  08-10-2012

  Na maanden naar deze reis te hebben toegeleefd, wij hadden de reis namelijk al in januari op de vakantiebeurs geboekt, was het op zaterdag 8 september zover. Onze vlucht vertrok om 15:30 uur van Schiphol naar Dubai waar wij na een tussenlanding verder zijn gevlogen naar Colombo in Sri Lanka voor een privé rondreis van 21 dagen. Naar Dubai hebben we gevlogen met de airbus 380 van Emiraten, w...

  21-daagse rondreis Sri Lanka Totaal

  27-07-2012

  Vol verwachting komen wij aan op Sri Lanka, Gelijk na aankomst bezoeken wij een lokale vismarkt, geweldig, zoveel kleur, vis en leven op de vroege morgen. We voelen gelijk, we zijn in Azië. De volgende dagen zijn een aaneenschakeling van onvergetelijke momenten. We bezoeken het olifanten weeshuis, gaan naar de oude grot tempels van Dambula, we beklimmen de leeuwenrots, we fietsen langs oude r...

  Klassiek Ceylon

  27-06-2012

  27 juni : vertrek vanaf Brussel via Wenen en Amman naar Colombo? 28 juni : Aankomst Colombo en transfer naar hotel in Negombo? 29 juni : na het ontbijt richting olifantenweeshuis in Pinnawela. Daarna naar Dambulla om de beroemde rotstempel te zien. Van hieruit verder naar ons hotel in Giritale. Hier blijven we 3 nachten. ?30 juni : vandaag een 3 uur durende wandeling, jungleachtige omgeving, me...

  9- daagse rondreis Authentiek Ceylon

  05-08-2011

  Na een lange maar aangename vlucht kwamen we vermoeid aan op de luchthaven van Colombo. In de aankomsthal stond onze chauffeur, tevens ook gids voor de komende 9dagen, ons al op te wachten. Na een vriendelijke begroeting en verwelkoming kon onze trip in Sri Lanka beginnen. Na een rit van een half uurtje naar Wattala hielp onze gids “Kathie” ons eerst nog inchecken in ons eerste hotel. Gezien het v...

  Sri Lanka Compleet

  26-07-2011

  Op 1 juli vertrokken we richting Sri Lanka, een voor ons onbekende bestemming daar wij normaal Amerika reizigers zijn. Na een voorspoedige vlucht met Emirates, waar werkelijk weinig op aan te merken is kwamen we aan in Colombo. Hier stond onze gids ons op te wachten en bracht ons naar ons eerste hotel Pegasus reef. Dit hotel was ok alleen het strand stelt niets voor, een hoop rommel en een aant...

  18-daagse privé rondreis Sri Lanka Compleet

  14-06-2011

  7 t/m 27 mei 2011 Hans & Wilma Alphen aan den Rijn Vertrek vanaf Schiphol naar Colombo, via Dubai aankomst 8 mei. Maatschappij Emirates. Luchthaven Dubai is overweldigend, het taxiën duurde ca 15 min alvorens we met een bus naar de aankomsthal gebracht werden voor de vlucht naar Colombo, de rit met de bus duurde ook ca 20 min. Na nog een wandeling van ca 45 min komen we bij de gate aan voor ...

  Zelfsamenstellen Sri Lanka

  16-05-2011

  Ter inleiding even de achtergrond van mijn reis : wij hebben 4 dochters en met elk van de kinderen maakt één ouder met één kind één verre reis als ze op de overgang zitten tussen basisschool en middelbare school, en wel in de meivakantie van groep 8. De rest van het gezin blijft dan thuis met de andere ouder en zo komt het dat wij als ouders in de loop der tijd ieder met 2 kinderen twee verschille...

  16-daagse groepsreis Klassiek Sri Lanka

  28-05-2010

  We zijn al vrij vroeg door Dennis en Christa naar Schiphol gebracht. We vertrekken met circa 3 kwartier vertraging om 13.20 uur naar Amman (circa 4 uur en 3 kwartier vliegen). De vertraging betekende wel dat we in Amman geen pauze hebben, maar vlug door moeten lopen naar ons vliegtuig naar Colombo. Kennelijk ging dat wat al te snel, want de koffer van een van onze reisgenoten bleek in Amman te zij...

  16-daagse rondreis Klassiek Sri Lanka

  05-03-2010

  Een waar paradijs, zo herinner ik mij Sri Lanka. Uitgestrekte parelwitte zandstranden met wuivende palmen langs een blauwe oceaan. Vissersdorpen met huisjes van palmtakken. Typische boten. Thee-, bananen- en rubberplantages. Vriendelijke (kleine) mensen. Botanische tuinen, bergen, watervallen en heel veel lekker geurende specerijen en fruit, heel veel fruit. Daarom deze hernieuwde kennismaking, ma...

  15-daagse rondreis Avontuurlijk Sri Lanka

  24-08-2009

  Een half uur voor de landing maakt Johan mij wakker. Ik heb heerlijk geslapen. Om 5.05 uur landen we op Bandaranaike International Airport, 30 km ten noorden van Colombo. Dit is vijf minuten eerder dan gepland. Iedereen wil, zoals gebruikelijk, tegelijk het vliegtuig uit. We lopen de meute achterna en staan al snel in de rij bij de immigratiedienst. Het zijn vele lange rijen en het gaat heel langz...

  23-daagse rondreis Sri Lanka

  02-02-2009

  In de maand februari 2009 hebben wij de 23 daagse rondreis door Sri Lanka gemaakt. Een verslag ter plaatse....

  Prachtige rondreis door Sri Lanka

  01-04-2008

  Hoe beschrijf je een land dat vier jaar geleden de verschrikking van een tsunami onderging. Hoe beschrijf je in 2008 de wonderschone kleuren, geuren en schoonheid van mens en natuur. Toch wil ik het proberen omdat Sri Lanka, naar mijn mening, één van de mooiste landen van Azië is. ...

  Rondreis Sri Lanka Compleet

  21-07-2007

  Prachtige natuur, lieve mensen, rijke geschiedenis, stralende zon, aparte souvenirs, mooie stranden, voortreffelijke curry’s, goede hotels, verfrissende kokosmelk en geweldige uitzichten, kortom: Sri Lanka heeft alles in zich voor een fantastische vakantie. Omdat het eiland relatief klein is kun je in een korte tijd (bijvoorbeeld twee weken) al een goed beeld van het land krijgen. Zelf hebben wij ...

   

  Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Bezoek ons Reiscafé!

  Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
  Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam