neemt je mee
Olifanten zien
Olifanten zien
Yala Nationaal Park
Yala Nationaal Park
Leeuwenrots van Sigiriya
Leeuwenrots van Sigiriya
Dolfijnen of walvissen bij Trincomalee
Dolfijnen of walvissen bij Trincomalee
De oude koningsstad Anuradhapura
De oude koningsstad Anuradhapura

Olifanten, Cultuur & Dolfijnen

Privéreis | 16 dagen v.a.
1767i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-08-2017
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Colombo
 • Dag 2 Colombo - Koggala (ca. 150 km)
 • Dag 3 Koggala – Yala Nationaal Park – Tissamaharama (ca. 140 km)
 • Dag 4 Tissamaharama – Nuwara Eliya (ca. 100 km)
 • Day 5 Nuwara Eliya – Horton Plains – Kandy (ca. 100 km)
 • Dag 6 Kandy
 • Dag 7 Kandy – Matale - Sigiriya - Giritale (ca. 128 km)
 • Dag 8 Giritale & omgeving
 • Dag 9 t/m 11 Giritale – Trincomalee (ca. 100 km)
 • Dag 12 Trincomalee - Anuradhapura (ca. 110 km)
 • Dag 13 Anuradhapura – Chilaw/Waikkal/Negombo(ca. 180 km)
 • Dag 14 en 15 Chilaw/Waikkal/Negombo
 • Dag 16 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

Rondreis Sri Lanka
    Elephant Transit Home     Dolfijnen of walvissen bij Trincomalee     Indrukwekkende tempels bij Anuradhapura     Rondreis met privéchauffeur/gids     Uitstekende hotels met ontbijt en diner

Hoogtepunten van deze reis

  Programma

  Rondreis Sri Lanka

  Dag 1 Amsterdam - Colombo

  U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.

  Goed om te weten

  Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel en Düsseldorf. Op het tabblad ‘data & prijzen’ kunt u de verschillende mogelijkheden en prijzen terugvinden.

  LK_AL_KOGGALA

  Dag 2 Colombo - Koggala (ca. 150 km)

  Aankomst in Colombo waar de chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel in Koggala te brengen. Koggala ligt aan de zuidkust op ongeveer 20 minuten rijden van Galle. In de namiddag maakt u dan ook kennis met Galle. Samen met uw gids maakt u een korte wandeling door de vesting van Galle, waar u uiteraard het oude fort bezoekt dat door UNESCO is uitgeroepen tot ‘best bewaard fort in Azië'. U zult hier nog veel Nederlandse namen tegenkomen, wat het een bijzondere plek voor ons Nederlanders maakt.

  De rest van de dag heeft u tijd om te acclimatiseren en wellicht te genieten van het zwembad van het hotel. Uw hotel ligt aan het brede strand en is een prima startpunt om morgen aan uw rondreis door Sri Lanka te beginnen.
  lk_al_yalapluipaard.jpg

  Dag 3 Koggala – Yala Nationaal Park – Tissamaharama (ca. 140 km)

  Na het ontbijt gaan we dan echt aan onze rondreis beginnen, want we rijden vandaag naar Tissamaharama. Dit kleine dorp wordt ook wel de ‘toegangspoort naar de wildparken’ genoemd, door zijn centrale ligging. Onderweg ziet u de vele kleine strandjes omzoomt met palmbomen, vissersboten in felle kleuren en kleine haventjes waar de lokale bevolking zijn ‘catch of the day’ probeert te verkopen.

  ’s Middags kunt u een jeepsafari in het Yala nationaal park maken, wat een absolute aanrader is (optioneel). Het Yala Nationale Park is een van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de laatste jaren veel publiciteit gekregen door de luipaard onderzoeken van National Geographic en Discovery TV. Deze onderzoeken gaven aan dat Yala de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer heeft, ter wereld. Tijdens uw safari gaat u dan natuurlijk ook opzoek naar deze schuwe dieren, maar een garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Wel zult u veel ander wild zien en de vele zout- & zoetwatermeren zijn een broedplek voor vele exotische vogels.

  Goed om te weten

  Het is ook mogelijk om deze dagen in de luxe Cinnamon Wild lodge te logeren aan de rand van het Yala nationaal park. Deze logde heeft een echte safari-uitstraling en is een leuk extraatje in deze omgeving.

  Weetje

  * In de maand september tot half oktober is het Yala nationaal park gesloten i.v.m. de droogte. Het is in die periode erg lastig voor de dieren om water te vinden en de overheid heeft besloten om deze periode de dieren meer rust te gunnen. De andere parken zijn in deze periode wel geopend!

  Pinnawela

  Dag 4 Tissamaharama – Nuwara Eliya (ca. 100 km)

  Vandaag rijden we richting Nuwara Eliya, maar niet voordat u een bezoekje heeft gebracht aan het Elephant Transit Home. Net als Pinnawela olifantenweeshuis worden hier ook jonge en gewonde olifanten opgevangen. Het project is door Born Free Trust enkele jaren geleden opgestart en in 2008 zijn de eerste olifanten weer uitgezet in een van de nationale parken in de regio. U maakt kennis met het project en ziet u hoe men tegenwoordig bezig is om ervoor te zorgen dat de olifantenpopulatie gelijk blijft in Sri Lanka.

  De route naar Nuwara Eliya is indrukwekkend. U ziet nu voor het eerst hoe groen het eiland is, want de slingerweg brengt u steeds verder de binnenlanden in. De bosachtige begroeiing maakt al snel plaats voor theevelden, want Nuwara Eliya ligt te midden deze velden, waar Sri Lanka zo bekend om is. Uiteraard maakt u een stop bij een van de kleine fabriekjes, waar u een rondleiding kunt krijgen en u ziet hoe het proces werkt. Drink een kopje echte Ceylon thee en rij daarna door naar uw hotel in het koloniale plaatsje.

  Nuwara Eliya is een typisch Engels stadje, waar u zich waant in koloniale tijden. De Engelse kozen deze plek omdat het hier een stuk koeler is dan in de rest van Sri Lanka. We checken in bij ons hotel en hebben alle tijd om rond te wandelen in dit vriendelijke stadje. Een bezoekje aan het Grand hotel is zeker een aanrader!
  Worlds End Horton Plains

  Day 5 Nuwara Eliya – Horton Plains – Kandy (ca. 100 km)

  Vroeg in de ochtend, het hotel zal een eenvoudig picknick-ontbijt verzorgen, rijden we richting Horton Plains. Een beschermde hoogvlakte waar in de Britse koloniale tijd nog door de Britten op luipaarden werd gejaagd. Tegenwoordig zijn deze slechts bij uitzondering te spotten, maar er leven wel 24 verschillende zoogdiersoorten en 87 verschillende vogelsoorten in het park. Mooi is het uitzicht op ‘Worlds End’, bij helder weer reikt het zicht tot aan de kust.

  In Hortons Plain maken we een prachtige 3 uur durende trekking naar uiteraard ‘Worlds End’ en de Bakers waterval. Aan het einde van de ochtend rijden via een prachtige heuvelachtige route door de theevelden naar Kandy. In de middag komen we aan in deze culturele hoofdstad, in het binnenland van Sri Lanka. U logeert de aankomende twee nachten in Kandy.
  lk_al_kandy_theevelden_63129247.jpg

  Dag 6 Kandy

  Na het ontbijt brengen we als eerste een bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten.

  ’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes en zien we een culturele dansshow.
  lk_al_sigiriya_lion_rock_78925555.jpg

  Dag 7 Kandy – Matale - Sigiriya - Giritale (ca. 128 km)

  Het is tijd om verder te reizen en wel naar de ‘Culturele Driehoek’ van Sri Lanka. De aankomende dagen logeren we in een sfeervol hotel, vanwaar u de diverse bezienswaardigheden kan bezoeken.
  Nadat we Kandy hebben verlaten, brengen we een bezoek aan Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. U ziet hier hoe alles groeit en bloeit en leert welk kruid u van uw klacht kan afhelpen.

  Vervolgens rijden we verder naar de Leeuwenrots Sigiriya. Het is een behoorlijke klim naar de top, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes maken alles goed. Vraag uw chauffeur vandaag niet te vroeg te vertrekken, zodat u in de namiddag bij de rots aankomt. Het begin dan al lekker koel te worden en het beklimmen van de rots is dan een stuk aangenamer. Aan het einde van de dag komt u aan in uw hotel, waar u een duik in het zwembad kan nemen en genieten van de ondergaande zon.

  Goed om te weten

  Het is ook mogelijk om de aankomende dagen in het sfeervolle Habarana Village by Cinnamon te verblijven. Deze luxe 4-sterren lodge maakt een verblijf in de binnenlanden nog aangenamer.

  lk_polonnar.jpg

  Dag 8 Giritale & omgeving

  Vandaag een heerlijke dag om de regio beter te leren kennen. Zo kunt u kiezen om ’s ochtends een leuke optionele excursie te maken. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldige wandeling langs een dijk van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Rondom de Wewa ziet u veel vogels, vlinders en een prachtige groene omgeving. Zo vroeg in de ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen, zoals vissen en het wassen van kleding aan de rand van het meer.
  Tijdens onze wandeling steken we ook met een lokale ‘catamaran’ de zijrivier over om zo ook de verschillende kleine boerderijen te ontdekken. De boer die ons helpt oversteken is vaak bereid om te laten zien wat zijn kostwinning is, en een glaasje kokoswater of een stuk verse mango zal de gastvrijheid bekronen. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat per ossenkar, waarbij we door dichtere bossen en rijstvelden rijden. De kans bestaat dat u hier apen, vele tropische volgens en wellicht wel een olifant kunt zien. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

  Ook is het ’s ochtends mogelijk om een optionele excursie naar Polonnaruwa maken. Samen met uw gids, fietst u richting Polonnaruwa, door kleine dorpjes en prachtige natuur. Een leuke kennismaking met het lokale dagelijkse leven. De tocht is ongeveer 10 kilometer, maar wordt in een rustig tempo gedaan. Naast de vele ruïnes die u in Polonnaruwa kunt zien, zijn het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex en de leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets. Nadat u de prachtige ruïne stad heeft bezocht wordt u per auto teruggebracht naar uw hotel. Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen.

  ’s Middags kunt u een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken (optioneel). Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt met een 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken in het meer bijna verzekerd is.
  lk_ac_junglebeachst1.jpg

  Dag 9 t/m 11 Giritale – Trincomalee (ca. 100 km)

  Het is tijd om richting de oostkust te rijden. Tijden kon deze regio niet bezocht worden door het conflict dat speelde in Sri Lanka. Inmiddels is het gebied weer helemaal rustig en kunnen we u eindelijk de mooiste stranden van Sri Lanka laten zien, want bij Trincomalee zult u werkelijk het idee hebben dat u op de Malediven bent. Prachtig wit zand en een helderblauwe zee maken dit tot een geweldige plek om enkele dagen te verblijven.

  Verder staat deze kust bekend om de uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Er zijn verschillende mooie duikspots en de hotels hebben hier allemaal een goede PADI duikschool, waar u materiaal kunt huren. Maar wat deze kust wellicht nog bijzonderder maakt is dat u hier walvissen voor de kust ziet liggen. U kunt vanuit uw hotel een bootexcursie boeken om deze zoogdieren van dichtbij te bewonderen.

  Goed om te weten

  Het is ook mogelijk om deze dagen in het luxe Chaaya Blu hotel, direct aan het strand van Trincomalee te verblijven.

  Weetje

  De beste tijd om richting de oostkust te reizen is van mei t/m oktober. Het weer is hier dan optimaal, de zee rustig en tevens de periode dat de dolfijnen of walvissen voor de kust liggen. De periode voor walvissen is tussen maart en april en de dolfijnen tussen mei en oktober (uiteraard kunnen wij dit niet garanderen).

  lk_anuradha.jpg

  Dag 12 Trincomalee - Anuradhapura (ca. 110 km)

  Na het ontbijt verlaten we de kust om een bezoek te brengen aan de oude stad van Anuradhapura. De oude koningsstad werd rond 300 jaar voor Christus de hoofdstad van Sri Lanka. In de stad zijn vele ruïnes van paleizen en tempels te bewonderen. Te midden van alle bezienswaardigheden ligt de Sri Maha Bodhi, ook wel de Bo Tree genaamd, een 2000 jaar oude boom die werd ‘gestekt’ uit de heilige banyan-boom in de Indiase plaats Bodh Gaya. Een andere bezienswaardigheid is de Stupa Ruwaweliseeya. Hierna rijden we naar ons hotel, niet ver van de ruïnestad Anuradhapura.
  3 dagen a'pura + wilpatthu.jpg

  Dag 13 Anuradhapura – Chilaw/Waikkal/Negombo(ca. 180 km)

  Begin de dag als u wilt met een enerverende jeepsafari door het Wilpattu National Park, dat vlakbij Anuradhapura ligt (optionele excursie, ter plaatse aan te vragen). Het Wilpattu National Park is het grootste en oudste wildpark van Sri Lanka en wordt door maar weinig toeristen bezocht. Zoek samen met een ranger naar wilde dieren en geniet van het fabelachtige landschap. De uitgestrekte bossen en savannes zijn het leefgebied van veel groot wild, waaronder olifanten, luipaarden (deze zijn zeer schuw!), de zeer zeldzame Sri Lankaanse lippenbeer en talloze bijzondere vogel- en vlindersoorten.

  Na de lunch rijden we via een mooie route naar onze laatste stop op Sri Lanka, Chilaw. Aan het einde van de middag komen we aan in het mooie resort, waar u het heelijk vertoeven is.

  Goed om te weten

  Het is ook mogelijk om de stranddagen in een ander hotel te verblijven. We geven u de keus om bijvoorbeeld te kiezen voor het mooie Jetwing Sea of het Jetwing Blu Resort in Negombo. Beide hotels liggen direct aan het strand en zijn wijds opgezet met een heerlijke tuin, grote zwembaden en het is genieten van het ontbijt zo pal aan het strand. Ook het fijne Club hotel Dolphin in Waikkal is een leuke optie, waar u op basis van All inclusive zult verblijven. Uiteraard kunt u uw vakantie verlengen door extra dagen in uw strandhotel bij te boeken.

  Goed om te weten

  Vanaf 1 augustus 2017 is het Wilpattu Nationaal Park voor onbepaalde tijd gesloten i.v.m. de droogte. Het is op dit moment erg lastig voor de dieren om water te vinden en de overheid heeft besloten om deze periode de dieren meer rust te gunnen.

  lk_al_negombo.jpg

  Dag 14 en 15 Chilaw/Waikkal/Negombo

  De aankomende dagen kunt u genieten van enkele heerlijke dagen aan het strand bij Chilaw. U verblijft in het geweldige waar u heerlijk kunt ontspannen in de zon aan het zwembad of het parelwitte strand.

  De laatste dag wordt u in de avond opgehaald om naar de luchthaven van Colombo te rijden voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

  Dag 16 Amsterdam

  Vroeg in de ochtend vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. Einde van een heerlijke vakantie!

  Belangrijk
  Door technische of organisatorische redenen kan van de route en / of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

  Let op!

  Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

  Data & Prijzen

   
   

  Meerpersoonskorting

  Alternatief hotel

  strand Chaaya Blu Trincomalee

  Upgrade Chaaya Blue, Trincomalee

  Het is ook mogelijk om in het luxe Trinco Blue resort te verblijven. Het Trinco Blu Resort is met recht het beste hotel aan de oostkust en is van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft een maritieme ...

  Meer info >

  Al voor € 37p.p. p.nMeer info >
  lk_ac_cinnamonwildtu1.jpg

  Upgrade Cinnamon Wild, Yala nationaal park

  Het is ook mogelijk om aan de rand van het nationaal park te logeren in de luxe Cinnamon Wild Lodge. Uiteraard kunt u vanuit hier alle parken eenvoudig bezoeken en verblijft u op basis van halfpension...

  Meer info >

  Al voor € 79p.p. p.nMeer info >
  zwembad Habarana Chaaya Village

  Upgrade Habarana Village by Cinnamon, Habarana

  Het is ook mogelijk om in het mooie Habarana Village by Cinnamon in Habarana te logeren i.p.v. het vriendelijke standaard hotel in Giritale. Uiteraard blijft het programma gelijk en kunt u dezelfde ex...

  Meer info >

  Al voor € 41p.p. p.nMeer info >
  zwembad Club Dolphin

  Verblijf Club hotel Dolphin****, Waikkal

  U kunt er ook voor kiezen om tijdens de stranddagen in het Club hotel Dolphin te verblijven. U verblijft op basis van All Inclusive. Aan het heerlijke strand en omhuld met een tropische tuin met palm...

  Meer info >

  Al voor € 67p.p. p.nMeer info >
  Jetwing Blue

  Verblijf Jetwing Blue Resort****+, Negombo

  U kunt er ook voor kiezen om tijdens de stranddagen in het Jetwing Blue Resort te verblijven. Jetwing Blue is al jaren een populair hotel op de Nederlandse markt met veel terugkerende gasten. Door de ...

  Meer info >

  Al voor € 94p.p. p.nMeer info >
  strand Jetwing Sea

  Verblijf Jetwing Sea Resort****, Negombo

  U kunt er ook voor kiezen om tijdens de stranddagen in het Jetwing Sea Resort te verblijven. Het Jetwing Sea hotel is een prachtig, luxe hotel met een moderne, maar warme uitstraling. Het staat garant...

  Meer info >

  Al voor € 68p.p. p.nMeer info >

  Extra optie

  Burj Alarab Dubai

  3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

  In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 2 overnachtingen in het Auris Inn Al ...

  Meer info >

  Al voor € 138p.p. Meer info >

  Verlenging

  Overzicht Bandos Island Resort Noord Malé Atol Malediven

  Verlenging Bandos Island Resort, Malediven

  U kunt per dag verlengen in het Bandos Island Resort, gelegen op een eiland in het zuiden van de Noord Malé Atol. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Uiteraard is het mogelijk Halfpension ...

  Meer info >

  Al voor € 135p.p. p.nMeer info >

  Verlenging Cinnamon Dhonveli Resort, Malediven

  U kunt per dag verlengen in het Chaaya Dhonveli Resort, gelegen op een van de mooiste eilanden in de Noord Malé Atol. U verblijft hier op basis van halfpension. Dhonveli**** is een mooi en exotisch e...

  Meer info >

  Al voor € 179p.p. p.nMeer info >
  zwembad Club Dolphin

  Verlenging Club hotel Dolphin

  U kunt per dag verlengen in het Club Hotel Dolphin. U verblijft hier op basis van All inclusive. Aan het heerlijke strand en omhuld met een tropische tuin met palmbomen is het Club Hotel Dolphin gele...

  Meer info >

  Al voor € 67p.p. p.nMeer info >
  Zwembad Hotel Jetwing

  Verlenging Jetwing Blue

  U kunt per dag verlengen in het mooie Jetwing Blue, gelegen direct aan het strand in Negombo. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Jetwing Blue behoort sinds 2010 bij de Jetwing keten en i...

  Meer info >

  Al voor € 94p.p. p.nMeer info >
  uitzicht Jetwing Sea

  Verlenging Jetwing Sea

  U kunt per dag verlengen in het mooie Jetwing Sea, gelegen direct aan het strand in Negombo. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het Jetwing Sea hotel is een prachtig, luxe hotel dat zijn...

  Meer info >

  Al voor € 68p.p. p.nMeer info >

  Verlenging Paradise Island, Malediven

  U kunt per dag verlengen in het Paradise Island Resort, gelegen in de Noord Malé Atol. U verblijft hier op basis van halfpension. Paradise Island****+ strekt zich uit over een eiland van 1 km lang en...

  Meer info >

  Al voor € 128p.p. p.nMeer info >
  lk_ac_anantayazw.jpg

  Verlenging rondreis hotel - Anantaya Resort & Spa

  U kunt per dag verlengen in het Anantaya Resort & Spa. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het Anantaya Resort & Spa is een fijn resort, rustig gelegen aan het lange zandstrand met pracht...

  Meer info >

  Al voor € 51p.p. p.nMeer info >

  Verzekering

  Kortlopende annuleringsverzekering

  Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

  Meer info >

  Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

  Kortlopende reisverzekering

  Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

  Meer info >

  Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

  Onze hotels

  Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit

  Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

  hotel algemeen

  Hotelclassificatie

  Middenklasse
  Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met eigen badkamer. De meeste hotels hebben airco en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
  Superiorklasse
  Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in luxe viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.
  Charme
  Wanneer u kiest voor een charme accommodaties dan verblijft u unieke hotels, lodges of homestays. We hebben deze accommodatie gekozen omdat ze iets extra's met zich meebrengen en u vaak een bijzonder stukje Sri Lanka laten zien. Iedere charme accommodatie heeft een eigen beleving en kan niet in 'sterren' worden beoordeeld.

  Anuradhapura

  lk_ac_lakesideka2.jpg

  Hotel Lakeside Nuwarawewa - Middenklasse

  Het Lakeside Hotel ligt in Anuradhapura en heeft een prachtige tuin. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant en een bar. In het restaurant worden verschillende authentieke Sri Lankaanse maaltijden gemaakt. Tevens biedt het hotel gratisLees meer
  lk_aac_miridyaex1.jpg

  Miridya Lake Resort - Middenklasse

  Miridiya Lake resort is een prima resort, vlakbij de bekende bezienswaardigheid Anuradhapura. Met een rustgevend uitzicht op het Nuwara Wewa meer, een heerlijk zwembad, een fijne restaurant en bar, biedt dit resort u een prima uitvalsbasis voor een verblijfLees meer
  lk_ac_heritagezw.jpg

  Hotel Heritage - Middenklasse

  Het Heritage Hotel is een vrij nieuw en goed middenklasse hotel. Het is geopend in 2009 en het telt 50 kamers en suites. De gunstige locatie, prima service en goede faciliteiten maken dit hotel tot een aanrader en populaire keuze voor Anuradhapura enLees meer

  Dambulla/Sigiriya/Habarana/Giritale

  lk_ac_dannawwaka.jpg

  Dannawwa Resort - Middenklasse

  Het Dannawwa Resort is een gloednieuw en modern hotel. Het hotel beschikt over een grote modern ingerichte lobby, restaurant, verzorgde kamers en een klein zwembad. Het resort heeft een centrale ligging ten opzichte van de rots van Sigiriya, de bekendeLees meer
  zwembad Pelvehera Village

  Pelwehera Village - Middenklasse

  Op slechts drie kilometer van de bekende Dambulla grottempels, ligt dit zeer vriendelijke hotel in een mooi aangelegde tuin met prieeltje. Het Pelwehera Village biedt u een heerlijk rustig en ontspannen verblijf. Er is een kleine receptie, buffetrestaurant,Lees meer
  lk_ac_bythelakeex.jpg

  Hotel Wewa Addara - Middenklasse

  Uitkijkend over het prachtige Kayanwala meer in een rustige omgeving, op ongeveer 1,5 kilometer van de hoofdweg van Sigiriya, en niet ver van de leeuwenrots is het Hotel Wewa Addara gelegen. Een kleinschalig hotel met 14 ruime kamers. Vanuit de lobby,Lees meer
  lk_ac_frescozwex.jpg

  Fresco Water Villas - Middenklasse

  Het Fresco Water Villa bevindt zich nabij de rots van Sigiriya. Het is een sfeervol en ruim opgezet complex met een mooie tuin waarin verspreid in kleine gebouwen de diverse kamers liggen. De kamers zijn fris en elegant ingericht met neutrale kleurenLees meer
  zwembad Sri Lanka

  Giritale Hotel - Middenklasse

  Een verzorgd, klein hotel met een uitstekende ligging aan de rand van het meer. Vanuit dit hotel kunt u eenvoudig alle bezienswaardigheden in deze regio bezoeken. Tevens heeft dit hotel misschien wel het mooiste uitzicht op het grote meer van Giritale,Lees meer

  Kandy

  lk_ac_topaz_ka.jpg

  Topaz - Middenklasse

  Een vriendelijk en kleurrijk hotel op een unieke locatie. Het hotel ligt in de heuvels van Kandy, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de stad. Het hotel kent een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Het hotel heeft een receptie met kluisjes,Lees meer
  uitzicht thilanka

  Thilanka hotel - Middenklasse

  Hotel Thilanka is schitterend gelegen, omgeven door het Hunnasgiriya gebergte en het natuurpark Udawattaekelle. De accommodatie ligt op slechts 5 minuten rijden van de stad Kandy, deze mooie stad biedt u een uitgebreide keuze aan toeristische bezienswaardigheden.
  HetLees meer
  Overzicht Suisse Hotel Kandy Sri Lanka

  Suisse Hotel - Middenklasse

  Een mooi koloniaal hotel, gelegen aan het meer van Kandy en op loopafstand van het centrum. Hotel Suisse heeft de sfeer van de Engelse koloniale tijd goed weten te behouden en dit gecombineerd met de gemakken van deze tijd. Het hotel heeft een kleineLees meer
  Hilltop hotel

  Hilltop Hotel - Middenklasse

  Dit kleinschalige hotel ligt op een uitstekende plek om Kandy beter te leren kennen. Het vriendelijke personeel, fijne zwembad en de verzorgde kamers maken dit tot een populair hotel. Er is een kleine receptie, vanwaar u eenvoudig bij het zwembad komtLees meer
  lk_ac_queenov.jpg

  Hotel Queens - Middenklasse

  Het Queens hotel is gevestigd in een historisch pand in het hart van Kandy. Het is ingericht in koloniale stijl, heeft een mooie locatie en kijkt uit op de prachtige omgeving langs het meer van Kandy. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant,Lees meer

  Koggala

  lk_ac_longbeachresortex1.jpg

  Long Beach Resort - Middenklasse

  Het verzorgde Long Beach Resort is een comfortabel resort aan het kilometer lange en heerlijke zandstrand van Koggala. Het feit dat iedereen een kamer met zeezicht heeft en de grote tuin, die uitloopt op het strand geeft iedereen de ruimte voor een ontspannenLees meer

  Nuwara Eliya

  lk_al_heavenka.jpg

  Heaven Seven hotel - Middenklasse

  Een vriendelijk hotel met slechts 23 kamers gelegen in de rustige Nuwara Eliya. Het hotel is iets hoger gelegen, waardoor u een mooi uitzicht heeft op de groene omgeving. Alle kamers zijn voorzien van kluisje, koffie- & theefaciliteiten en badkamer metLees meer
  lk_ac_oakrayteaui.jpg

  Oakray Tea Bush - Middenklasse

  Het Tea Bush Hotel is gevestigd in Ramboda, vlak naast de langste tunnel richting Nuwara Eliya en op nog zo'n 45 minuten rijden van Nuwara Eliya af. Het hotel is modern ingericht met veel ramen, waardoor het een mooi zicht op de prachtige omgeving biedt.Lees meer

  Trincomalee

  lk_ac_anantamaaov.jpg

  Ananthama hotel - Middenklasse

  Het Ananthama hotel ligt vlakbij het strand. De kamers zijn typisch Sri Lankaans ingericht met een moderne badkamer. Het hotel biedt verschillende faciliteiten waaronder een bar en een restaurant. In het restaurant kunt u of a-la carte of in buffetvormLees meer
  zwembad Pigeon Island Resort

  Pigeon Island Resort - Middenklasse

  Een klein hotel direct aan het mooie strand van Trincomalee/Nilaweli. Door de persoonlijke service en prima faciliteiten zult u het hier prima naar uw zin hebben. Uiteraard kunt u vanuit dit hotel ook de walvissen en dolfijnen excursie boeken afhankelijkLees meer

  Yala National Park

  lk_ac_diyadaharazw1.jpg

  Hotel Diyadahara - Middenklasse

  Met een mooi uitzicht over het Yoda meer en in een rustige omgeving ligt het hotel Diyadahara. Het is een gloednieuw hotel met een rustgevende atmosfeer in de omgeving van het bekende Yala Nationaal Park. Het hotel beschikt over een ruime lobby met receptie,Lees meer
  lk_ac_cinnamonpalacezw.jpg

  Cinnamon Palace - Middenklasse

  Het Cinnamon Palace is gelegen in Tissamaharama en heeft een panoramisch uitzicht over het Yoda meer. Vanuit de lodge zijn de verschillende Nationale Parken makkelijk te bereiken. Dit hotel, gelegen op een prachtige locatie, beschikt over een receptie,Lees meer
  lk_ac_oakraylakezw1.jpg

  Oakray Lake Tissamaharama - Middenklasse

  Uitkijkend over Tissa Wewa vindt u het Oakray Lake resort. Het hotel heeft een prachtige locatie in Tissamaharama, waar vandaan u heel eenvoudig het Yala Nationaal Park kunt bezoeken. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, zwembad metLees meer
  lk_ac_tamarindzw.jpg

  Tamarind Tree - Middenklasse

  Hotel Tamarind Tree ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het Yala National Wildlife Park. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over een eigen badkamer. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten waaronder een bar en een restaurant.Lees meer

  Hotel Chandrika - Middenklasse

  Een zeer verzorgd en vriendelijk hotel in Tissemahara, vanwaar u heel eenvoudig het Yala Nationaal Park kunt bezoeken. De verzorgde kamers, lekker zwembad om na een safari in het park te relaxen en uiterst persoonlijke service maken dit tot een prettigLees meer

  Chilaw

  lk_ac_anantayazw.jpg

  Anantaya Resort & Spa - Middenklasse

  Het Anantaya Resort & Spa is een fijn resort, rustig gelegen aan het lange zandstrand met prachtige uitzichten over de zee. Het resort beschikt over een receptie, restaurant uitkijkend op de tuin, lounge bar, zwembadbar met terras, heerlijk zwembad metLees meer

  Optionele excursies

  Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

  Anuradhapura

  Safari in Wilpattu nationaal park

  U kunt een mooie jeepsafari maken met een ranger in het Wilpattu Nationaal Park. Dit prachtige natuurreservaat dat qua begroeiing erg divers is, wordt maar door weinig toeristen bezocht en is het leefgebied van veel wilde dieren, zoals; olifanten, lLees meer

  Dambulla/Sigiriya/Habarana/Giritale

  Safari in Minnariya nationaal park

  U kunt een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken. Het park staat bekend om de vele honderden olifanten leven. In de namiddag maakt u met een 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken inLees meer

  Bezoek aan Polonnaruwa, incl. fiets

  De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Sri Lankaanse beeldhouwwerken. De stad bestaat eigenlijk uit drie delen, Dalada Maluwa, de noordelijke monumenLees meer

  Fietsen richting Polonnaruwa

  Een leuke en actievere manier om Polonnaruwa te bezoeken, is per *citybike. Tijdens de tocht van ongeveer 10 kilometer in de omgeving van Polonaruwa rijden we langs rijstvelden, bezoeken we lokale dorpjes, zien we hoe de kokosnoten uit de boom wordeLees meer

  Trekking bij Hiriwaduna

  U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldiLees meer

  Yala National Park

  Safari in Yala nationaal park

  Tijdens deze safari, gaat u met een 4WD en ranger op zoek naar wilde dieren in het Yala nationaal park.

  Het Yala Nationaal Park is het één na grootste en meest bezochte reservaat in Sri Lanka. Er zijn 44 verschillende zoogdieren in het reservaat.Lees meer

  Inclusief

  Intercontinentale vluchten
  Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
  Rondreis met Engelssprekende privéchauffeur/gids per airco auto/minibus van dag 2 t/m 13
  Overnachtingen in goede middenklasse hotels met ontbijt
  Diners op dag 2 t/m 12
  Bezoek aan het Elephant Transit Home*
  Bezoek aan de theevelden van Nuwara Eliya*
  Mooie wandeling in Horton Plains*
  Ontdek de Botanische Tuinen bij Kandy*
  Stadstour door Koninklijk Kandy, inclusief Tempel van de Tand*
  Bezoek aan de kruidentuinen van Matala
  Bezoek aan de leeuwenrots Sigiriya*
  Bezoek aan de oude hoofdstad, Anuradhapura*
  Heerlijke dagen in luxe strandhotel aan het strand van Trincomalee
  Fijne stranddagen een heerlijk resort in Chilaw
  * Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

  Extra informatie

  U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

  Exclusief

  - Entreegelden: ca. RS. 15.960 p.p. (omgerekend ca. € 105 p.p.)
  - Eventuele optionele excursies
  - Eventuele verplichte galadiners
  - Overige maaltijden
  - Fooien

  - Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
  - Reserveringskosten: € 25 per boeking

  Kinderkorting arrangement

  Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 110 korting op het reisgedeelte (rondreis). Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven. Er kan slechts 1 bijzet bed worden bijgeplaatst.

  Reisperiode maart t/m oktober

  Deze reis wordt enkel uitgevoerd in de maanden maart t/m oktober i.v.m. de weersomstandigheden en de mogelijkheid tot het zien van dolfijnen en walvissen.

  Weekendtoeslag Emirates

  Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam of Düsseldorf op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

  Weekendtoeslag Etihad Airways

  Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Etihad Airways op een vrijdag of zaterdag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

  Wilpattu Nationaal Park

  Vanaf 1 augustus 2017 is het Wilpattu Nationaal Park i.v.m. de droogte voor onbepaalde tijd beperkt geopend. De openingstijden zijn in deze periode van 06.00 - 11.00. De gids dient circa 2 - 3 dagen van te voren van u te vernemen of u het park wilt bezoeken. Wij adviseren u de gids hierover, indien gewenst, bij aankomst te informeren.

  Reis boeken zonder internationale vluchten of ander strandhotel?

  Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht of heeft u liever een ander strandhotel? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

  Visum Sri Lanka
  Voor reizen naar Sri Lanka een visum verplicht. U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen via ETA. Klik hier voor alle benodigde informatie.
  Meerpersoonskorting
  Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
  Sinhala & Tamil Nieuwjaar
  De viering van het Sinhala & Tamil Nieuwjaar vindt elk jaar plaats op 13 en 14 april. In de periode rondom deze data kan het zijn dat u extra drukte ondervindt in het verkeer en bij bezienswaardigheden. Ook tijdens het bezoek aan de theefabriek kan het voorkomen dat er geen productpresentatie plaatsvindt en er geen theeplukkers aanwezig zijn.
  Galadiners
  Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
  Perehera festival
  Eén keer per jaar wordt in Kandy het Perahera festival gehouden (in de maanden juli of augustus, afhankelijk van de stand van de maan). Het is één van de grootste en kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Tijdens deze festiviteiten komen duizenden pelgrims naar de stad om deze indrukwekkende processie bij te wonen.
  Kinderkorting vlucht
  Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

  Wat vonden anderen?

  Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

  Reisgedeelte Olifanten, Cultuur & Dolfijnen

  Anantaya Resort & Spa***+

  3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

  anoniem
  'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'
  Chantal en Vincent, Rhoon
  'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
  '
  Harry, Drenthe
  'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
  Kristie, Heerjansdam
  'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
  Robin & Kayleigh, Sliedrecht
  'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
  anoniem
  'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'

  Verblijf Habarana Village by Cinnamon, Habarana

  Carinda de Visser, HEEMSKERK
  'Geweldig resort, zeker een aanrader !!'
  Jelly Bergsma,
  'Enorm de moeite waard om dit hotel als opwaardering in het arrangement te kiezen.
  Een prachtig appartement waar het goed vertoeven is, veel service, prachtige omgeving en erg goed eten.
  Voor weinig geld opwaarderen, gewoon doen!'
  A.Veenendaal, Veldhoven
  'Mooi hotel zeer vriendelijk personeel en heerlijk eten'
  W.J. Janssens, Edam
  'Het verblijf aldaar was zeer prettig. Mooie lodges , restaurant, zwembad en tuin. Zeer vriendelijke bediening. Mooie omgeving en rustig. Aanrader dus!'
  Familie Knops, Dordrecht
  'Heerlijk hotel, prima buffet, leuke kamer'
  C. Stevens, Landgraaf
  'Zeer mooie plek. Hartelijke ontvangst, mooie ruime kamers, goede en ruime badkamer. Prachtig zwembad, midden in natuurgebied. Op een avond kwam een groep olifanten tot vlak bij de tuin. Wat een ervaring!
  Lekker eten, zowel ontbijt als buffet, voldoende keuze.'
  Klaphake-Prins, Apeldoorn
  'Heel goed. Voor iedereen een aanrader. '
  Philippe Hollebeke, Ieper
  'Zeer mooi hotel met een lekkere keuken.
  Philippe Hollebeke
  Ieper
  België'

  Verblijf Trinco Blu, Tricomalee

  anoniem
  'Paradijs op aarde. Prachtig strand en heerlijk rustig. Buffet helemaal super. Heel uitgebreid en erg vers.
  '
  Sophia Grootes, Den Haag
  'Heerlijk hotel, lekker eten en lieve mensen.
  Leuk om eind van de middag te zien hoe de vissers hun netten binnen halen! En een gelegenheid om te duiken.'

  Verblijf Cinnamon Wild

  Lucienne en André de Rooij, Leusden
  'Een prima en luxe hotel in het Yala natuurpark met uiterst vriendelijk en behulpzaam personeel. Je voelt je echt als gast behandeld. '
  Michielsen, EKEREN
  'Een unieke locatie, verblijf in een eigen lodge met junglegevoel en allerlei dieren die rondlopen op het domein.
  Heerlijk ontbijt- en dinerbuffet. Vriendelijk personeel.
  '
  anoniem
  'Met een woord prachtig!'
  Jelly Bergsma,
  'Een paradijselijk oord. Wat een gastvrij onthaal, wat een service en wat een mooie omgeving en een geweldig ingericht appartement!
  Zonde dat in het arrangement hier maar tijd was voor 2 overnachtingen. Wij hadden het hier zeker veel langer kunnen uithouden. Gewoon genieten, de safari van een hele dag heeft opgeleverd dat we 2 luipaarden mochten zien, waarvan 1 luipaard net een wild boar had veroverden waarvan hij heerlijk zat te eten, twee zwarte beren mogen zien spelen ( een zeldzaamheid in dit reservaat) en nog heel veel meer dieren.'
  A.Veenendaal, Veldhoven
  'Geweldige lokatie, heerlijk eten vriendelijk personeel. Een bijzondere plek waar we erg hebben genoten.'
  Markus, Herveld
  'Zeer bijzondere plek, midden in een natuurpark, die we iedereen aan kunnen raden! '
  anoniem
  'Mooi hotel letterlijk aan de rand van het Yala National Park. In het meertje naast het hotel kun je af en toe een krokodil spotten en op het hotel complex loop je regelmatig een aap tegen het lijf. Kamers zijn ruim en schoon met heerlijk bedden. Vriendelijk en behulpzaam personeel en het buffet is goed. Heerlijk zwembad waar je kunt ontspannen. '
  Alexander Artz, Leusden
  'Het beste hotel bij/in het Yala park. Schitterende lodges, vriendelijk personeel, goed eten, gezellig hotel, uitstekend zwembad en de dieren voor je lodge....'
  J. Lemmen, Amersfoort
  'Fantastisch en avontuurlijk, zeker als er olifanten, apen, herten en wilde zwijnen op het park lopen. Ook spannend als je in het donker naar je lodge gebracht wordt door een parkmedewerker met zaklamp.'

  Jetwing Sea****+

  vermeulen, harderwijk
  'hotel best ok, alleen eten niet zo best. Slechte service.'
  Ine Lems-Schoonbeeg, Krimpen aan den IJssel
  'Uitstekend hotel!
  Goed om hier te vertoeven.
  Bijzonder aardig personeel, schone accomodatie, heerlijk eten.'
  peter benders, vught
  'Beste hotel van allemaal, Jetwing heeft echt een succesformule in handen.'
  Josephine, Breda
  'Heel mooi hotel en perfect eerst stop in Sri Lanka! Negombo is een soort voorstandje van Colombo en vanaf het vliegveld was het ongeveer een half uur rijden.'
  anoniem
  'Ontvangst vriendelijk, aardig personeel, heerlijk ontbijtbuffet, maar de kamer die wij hadden, was wat vochtig als je de airco uitliet en erg koud als de airco aan stond. Hij maakte ook veel lawaai.'
  Susanne, Emmen
  'Goed hotel om mee te beginnen en even te acclimatiseren na de vlucht voor aanvang van rondreis. Eenvoudig tuktuk bij hotel huren om Negombo te verkennen. Ruime kamer en badkamer.'

  Jetwing Blue****+

  lies nettinga, akkrum
  'heel fijn hotel vriendelijk personeel lekker eten en een goede service'
  lies nettinga, akkrum
  'heel fijn hotel vriendelijk personeel lekker eten en een goede service'
  P en E Visser, Lelystad
  'De locatie, pal aan zee, en het gastvrije onthaal zorgden voor een weldadige afsluiting van de 16- daagse rondreis.'
  J vandenBosch, Haren
  'Eenvoudig wat gedateerd hotel maar ''alles deed het''. Dineren onder de palmen in de avond aan het strand is een mooie binnenkomer na een lange reis'
  vermeulen, harderwijk
  'Op zich wel goed, alleen de kamers waren best verouderd. zou een goede opfrisbeurt kunnen gebruiken. eten was wel ok.'
  Maaike,
  'Het hotel is opzich prima, kamers zijn netjes en het uitzicht is prachtig. Je kan goed zwemmen in de zee.
  Zwembad bij het hotel stelt niks voor maar aan de zee heb je meer dan genoeg.
  Verder is er niet veel te doen in de omgeving, maar pluk een tuktuk van de straat voor een citytour door Negombo en je beleeft een leuke dag voor weinig geld.'
  tamara, Den Haag
  'Voor mij is dit het leukste en gezelligste hotel in Sri-Lanka. Er zijn veel faciliteiten en het personeel is erg vriendelijk. De service is prima. Ik heb samen met mijn vriend twee keer gepoold in het hotel samen met de chefkok en de manager van het hotel. Zo`n sfeer hing er! Elke avond is er entertainment en dat zorgt er voor dat het leeft in het hotel! Zowel voor jong als oud leuk er om een verblijf te boeken!'
  Fam. van Hulst, Krimpen aan den IJssel
  'Ideale ligging dicht bij de luchthaven van Colombo. Heerlijk om bij te komen van de vermoeiende vliegreis. Relax heerlijk bij het zwembad (het eten is heerlijk bij de bar). De kamers zijn ruim, de roomservice meer dan voortreffelijk. Heel gezellig is om te dineren in de tegenover het hotel gelegen restaurantje.
  Het opgediende buffet in het hotel is te massaal, slecht en relatief prijzig.'
  petra loos schrover, uden
  '4 jaar geleden logeerden wij ook in dit hotel met ons gezin. dit jaar kozen wij er weer voor. mede door de vriendelijkheid van het personeel en de gezellige, overzichtelijke sfeer is dit voor ons een hotel waar wij graag verblijven. vanuit de kamers heb je uitzicht op de zee en de palmbomen. de verzorging van de kamers is netjes, redelijk eenvoudig hotel. er zijn nu kluisjes op de kamer, dat is fijn. ook is er t.v., maar ja die hebben wij niet veel gebruikt. gaan we terug naar sri lanka, dan weer naar negombo blue oceanic.'

  Jetwing Blue****+

  lies nettinga, akkrum
  'heel fijn hotel vriendelijk personeel lekker eten en een goede service'
  lies nettinga, akkrum
  'heel fijn hotel vriendelijk personeel lekker eten en een goede service'
  P en E Visser, Lelystad
  'De locatie, pal aan zee, en het gastvrije onthaal zorgden voor een weldadige afsluiting van de 16- daagse rondreis.'
  J vandenBosch, Haren
  'Eenvoudig wat gedateerd hotel maar ''alles deed het''. Dineren onder de palmen in de avond aan het strand is een mooie binnenkomer na een lange reis'
  vermeulen, harderwijk
  'Op zich wel goed, alleen de kamers waren best verouderd. zou een goede opfrisbeurt kunnen gebruiken. eten was wel ok.'
  Maaike,
  'Het hotel is opzich prima, kamers zijn netjes en het uitzicht is prachtig. Je kan goed zwemmen in de zee.
  Zwembad bij het hotel stelt niks voor maar aan de zee heb je meer dan genoeg.
  Verder is er niet veel te doen in de omgeving, maar pluk een tuktuk van de straat voor een citytour door Negombo en je beleeft een leuke dag voor weinig geld.'
  tamara, Den Haag
  'Voor mij is dit het leukste en gezelligste hotel in Sri-Lanka. Er zijn veel faciliteiten en het personeel is erg vriendelijk. De service is prima. Ik heb samen met mijn vriend twee keer gepoold in het hotel samen met de chefkok en de manager van het hotel. Zo`n sfeer hing er! Elke avond is er entertainment en dat zorgt er voor dat het leeft in het hotel! Zowel voor jong als oud leuk er om een verblijf te boeken!'
  Fam. van Hulst, Krimpen aan den IJssel
  'Ideale ligging dicht bij de luchthaven van Colombo. Heerlijk om bij te komen van de vermoeiende vliegreis. Relax heerlijk bij het zwembad (het eten is heerlijk bij de bar). De kamers zijn ruim, de roomservice meer dan voortreffelijk. Heel gezellig is om te dineren in de tegenover het hotel gelegen restaurantje.
  Het opgediende buffet in het hotel is te massaal, slecht en relatief prijzig.'
  petra loos schrover, uden
  '4 jaar geleden logeerden wij ook in dit hotel met ons gezin. dit jaar kozen wij er weer voor. mede door de vriendelijkheid van het personeel en de gezellige, overzichtelijke sfeer is dit voor ons een hotel waar wij graag verblijven. vanuit de kamers heb je uitzicht op de zee en de palmbomen. de verzorging van de kamers is netjes, redelijk eenvoudig hotel. er zijn nu kluisjes op de kamer, dat is fijn. ook is er t.v., maar ja die hebben wij niet veel gebruikt. gaan we terug naar sri lanka, dan weer naar negombo blue oceanic.'

  Jetwing Sea****+

  vermeulen, harderwijk
  'hotel best ok, alleen eten niet zo best. Slechte service.'
  Ine Lems-Schoonbeeg, Krimpen aan den IJssel
  'Uitstekend hotel!
  Goed om hier te vertoeven.
  Bijzonder aardig personeel, schone accomodatie, heerlijk eten.'
  peter benders, vught
  'Beste hotel van allemaal, Jetwing heeft echt een succesformule in handen.'
  Josephine, Breda
  'Heel mooi hotel en perfect eerst stop in Sri Lanka! Negombo is een soort voorstandje van Colombo en vanaf het vliegveld was het ongeveer een half uur rijden.'
  anoniem
  'Ontvangst vriendelijk, aardig personeel, heerlijk ontbijtbuffet, maar de kamer die wij hadden, was wat vochtig als je de airco uitliet en erg koud als de airco aan stond. Hij maakte ook veel lawaai.'
  Susanne, Emmen
  'Goed hotel om mee te beginnen en even te acclimatiseren na de vlucht voor aanvang van rondreis. Eenvoudig tuktuk bij hotel huren om Negombo te verkennen. Ruime kamer en badkamer.'

  Bandos Island Resort

  Wilco en Mariska, Arnhem
  'Prachtig resort (zoals waarschijnlijk alle resorts op de Malediven). Goede service en hoge kwaliteit accommodaties en eten. Prijzen zijn hoog, maar dat is bekend bij een bezoek aan de Malediven.
  Met name de duikschool is erg goed en het huisrif is fantastisch. '
  Remco van Belzen, Rotterdam
  'Mooi resort met vrijwel alle kamers direct aan de prachtige stranden. Heel veel bebossing zodat je het gevoel hebt dat je alleen op het strand ligt. Iedere foto die je neemt is werkelijk prachtig. Personeel is niet zo vriendelijk als in Sri Lanka maar de rest maakt alles goed!'
  Heleen Oosterbroek, Arnhem
  'Het toppunt van een mooie afsluiting, rondreis door Sri Lanka. Je waant je bijna in het paradijs.
  Wederom vriendelijk personeel, alle faciliteiten voor zo''n eiland aanwezig. En wat een schitterende onderwaterwereld. En wat me opviel, beslist niet alleen voor de "rijken" onder ons.
  '
  Markus, Herveld
  'Een waar paradijs; wit (privé) strand, lekker eten, leuke activiteiten & zeer vriendelijke mensen!'

  Cinnamon Dhonveli Resort****

  Martin, Vlijmen
  'Het resort op de Maladiven was in een woord geweldig.We zijn daar tijdens ons verblijf als prinsen behandelt en het weer was aangenaam.
  Een mooi resort om te snorkelen wat we ook iedere dag hebben gedaan.En complimenten aan de koks die drie keer per dag een buffet klaarzetten om je vingers bij af te likken.En de bediening was grandioos'
  Mike en Lisette de Rover, IJsselstein
  'Een paradijs op aarde. Wij verbleven er in totaal 6 nachten (7 dagen). In de ochtend kwamen wij aan en gingen met een noodgang over het water naar het eiland. Wij hadden een Beach Bungalow (nr 407). Een hele grote kamer en een net zo grote badkamer met buitendouche. Je loopt zo vanuit je kamer het strand op. Het snorkelen is echt prachtig. Zoveel onderwater leven. Een tip: neem een snorkel setje van thuis mee. Als je dit daar wilt huren ben je voor de 7 dagen 210 US dollar kwijt. (2 personen). Langs de muur net buiten de haven is het onderwater leven nog mooier. Hier zie je vissen zo groot en mooi. Je mag hier officeel niet snorkelen. Maar Ja.
  Wij hadden voor All Inclusive gekozen. DOEN. Het is wel weer extra geld bij het boeken, maar je verdient het terug. Het eten is zeer uitgebreid en hele vriendelijke mensen. Lekker zwembad. Het is hier echt genieten. Wij werden pas om 23.00 uur opgehaald voor onze vlucht naar huis, maar mochten gewoon in onze kamer blijven en gebruik maken van de All Inclusive.
  '
  Paul & Tina Visbach, Dordrecht
  'Prachtig resort met zeer vriendelijk personeel en management. Eten zeer uitgebreid en goed. Kregen zelfs een ongevraagde bungalow upgrade.'

  Paradise Island****+

  Erik en Nynke, Almelo
  'Het Hotel ligt op 20 min. varen van de luchthaven. Wij hadden een beachappartement en deze was perfect! De kamer was ruim, de badkamer ook groot en de buitendouche was een verademing...
  Ons appartement lag aan de andere zijde van het eiland dan de haven. Wij hadden appartement 136 en dit was kwa ligging perfect. Niet te ver van de waterbungalows en als we de deur uitstapten hadden we een mooi strand. We liepen in zo''n 5 minuten naar het restaurant en zwembad, dus ook dit was prima. Er is een duikschool aanwezig met een nederlandse duikinstrukteur, erg plezierig!
  All-inclusive is wel een aanrader, zelfs bleken hier dan 2 excursies bij inbegrepen te zitten: nachtvissen en eilandhoppen.
  Op dit eiland zitten met name veel japanners en chinezen. Je hebt geen last van ze, maar het is wel bijzonder om te ervaren hoe hun leven.
  Wij vonden het een plezierig eiland!'
  Edith Bartels, Zoetermeer
  'Een prima resort, goed op tijd afgehaald van de luchthaven en binnen 20 min. waren we met de speedboot bij het resort.
  We hadden ook hier weer 2 kamers naast elkaar, de verzorging was goed,all inclusive is volgens ons niet nodig, of je moet gigantisch veel eten en drinken, wij waren blij dat we het niet gedaan hadden.
  Ook de duikschool is erg goed bevallen, wij hebben 4 ervaren duikers in ons gezin en die hebben het prima naar hun zin gehad en ook nog Manta''s gezien.'
  Fleur de Klerk, Bergen op Zoom
  'De Malediven zijn ongelooflijk!Wat een pracht en praal!Transfer per speedboot is natuurlijk al gewedlig vanaf het vliegveld. Daarna kom je aan op je iegen eiland, zo bijzonder!Wij hadden een Super Deluxe Room wat inhield dat we een huisje op het strand hadden. ''s Ochtends de gordijnen openschuiven en uitkijken op de inmens blauwe zee is goed wakker worden. Je kunt er eindeloos snorkelen en de meest mooie vissen tegenkomen. Het eten is erg divers en enorm lekker er zit voor iedereen wel iets bij!Wel zijn er enorm veel Chinezen. Die niet altijd erg ''beleefde'' eeetgewoontes hebben...Bij het eten is het een grote drukte, maar dit merk je wanneer je op het strand ligt absoluut niet, vaak waren wij met z''n 2-en de enige in de zee. Na een 2 weekse rondreis door Sri Lanka is dit absoluut de perfecte afluiter van je vakantie!Een aanreder voor iedereen!!!'
  Ronald en Hatice Vissers, Tiel
  'Het eiland doet zijn naam eer aan; het is een paradijsje. Service en bediening erg goed, het eten gevarieerd en een behoorlijke variatie aan snorkel- en duikmogelijkheden. Excursiemogelijkheden relatief beperkt en alleen via het ressort te boeken, dus duur.'
  Marloes en Niels, Borne
  'Een heerlijk resort met mooie villa''s direct aan het strand. De villa''s waren ruim en de badkamer erg luxe. De locatie adembenemend mooi en de medewerkers vriendelijk. Het eten was goed en veelzijdig en het was prettig dat je een vaste tafel had in het restaurant.
  De prijs voor eten en drinken is wel erg duur, aan te raden is vol pension of all inclusive. Een cola of ijsje kost 5 dollar, voor een cheeseburger betaal je 17 dollar.'
  Esther zuydgeest , Beverwijk
  'Prachtig hotel, alles wat ze zeggen over de Malendiven is waar, prachtige stranden met azuur blauw water. Echt super als je wilt bijkomen van lange reis. We vonden het echter wel jammer dat je bij het all inclusief alleen bij het main restaurant kon eten, als je ergens anders wilde eten moest je betalen. Ook het all inclusief pakket is erg duur en niet realistisch, we zouden de volgende keer zeker volpension of halfpension kiezen. Een biertje is 5 dollar net zoals een glas wijn. '
  Jerry van Rekom, Sliedrecht
  'Mooi resort op klein eiland. Boottocht naar eiland is een leuke aanvulling en de ''oprijlaan'' is indrukwekkend. Mooie beachvilla''s direct aan het zeer schone strand gelegen. Bij mooi weer is het uitstekend vertoeven op dit resort met verschillende restaurants (let op bij HP extra betaling bij de meeste restaurants). Bij wat minder weer kun je geen kant op en ben je aangewezen op de cocktailbars met flinke drankprijzen.
  Prachtig resort om te snorkelen en pootje te baden (verdrinken kun je bijna niet). De vele soorten vissen (haaien, roggen, inktvissen, enzovoorts) kun je met open oog aanschouwen en onder water kun je prachtige foto''s maken.
  Het entertainprogramma is prima, al moet je soms wel tegen harde muziek kunnen.

  Je moet het een keer gezien hebben!'
  Starrenburg, Beuningen
  'Niets aan toe te voegen. Paradijsje op aarde.
  Kregen ook nog een gratis upgrade naar de watervilla; wat wil je nog meer!'
  Mirjam, Rotterdam
  'Dit eiland doet zijn naam eer aan: een waar paradijs! Prachtig wit zand, heldere zee, vriendelijk personeel, goed eten en voldoende activiteiten.
  Voor liefhebbers van duiken en snorkelen is het een aanrader: de vissen (blacktip reefsharks, napoleonvissen, trompetvissen, fusiliervissen, roggen, enzovoorts) zwemmen direct langs de kust.
  Je betaalt wel voor deze luxe: de prijzen liggen hoog en je betaalt op alles nog eens 16% belasting en servicekosten. Maar het is het dubbel en dwars waard.'

  Club Hotel Dolphin****

  Rianne van den Heuvel, Heeswijk-Dinther
  'Club Dolphin is een erg gezellig familiehotel, met uitstekend eten (een zeer uitgebreid buffet).
  Jammer dat het helemaal vol was aan het einde van onze rondreis, want we wilden graag terug.
  Kamers zijn prachtig en we snappen dan ook niet, dat dit "maar" een 3-sterrenhotel is. Flatscreen tv op de kamer en alles wat we maar nodig konden hebben.'
  Van Hauwe, Opdorp - België
  'Het eten is dit hotel is zeer lekker en gevarieerd. De accomodatie en het eten is naar lokale normen zéér goed, ook al is het in vergelijk met wat wij Europeanen gewoon zijn iets minder op sommige kleine details. De All-IN formule is beperkt: extra kosten voor wijn en Europese frisdranken aan tafel en ook voor espresso koffie. De aangeboden koffie bij het ontbijt buffet is echt niet lekker...

  Maar dit is zeker geen bezwaar om er terug naartoe te gaan. Supervriendelijk allemaal en steeds klaar om te helpen waar nodig.'
  D. Ebbers, Veenendaal
  'Mooi hotel aan het strand met een zeer goede en uitgebreide keuken. Perfect hotel en zeker aan te raden.'

  Club Hotel Dolphin****

  Rianne van den Heuvel, Heeswijk-Dinther
  'Club Dolphin is een erg gezellig familiehotel, met uitstekend eten (een zeer uitgebreid buffet).
  Jammer dat het helemaal vol was aan het einde van onze rondreis, want we wilden graag terug.
  Kamers zijn prachtig en we snappen dan ook niet, dat dit "maar" een 3-sterrenhotel is. Flatscreen tv op de kamer en alles wat we maar nodig konden hebben.'
  Van Hauwe, Opdorp - België
  'Het eten is dit hotel is zeer lekker en gevarieerd. De accomodatie en het eten is naar lokale normen zéér goed, ook al is het in vergelijk met wat wij Europeanen gewoon zijn iets minder op sommige kleine details. De All-IN formule is beperkt: extra kosten voor wijn en Europese frisdranken aan tafel en ook voor espresso koffie. De aangeboden koffie bij het ontbijt buffet is echt niet lekker...

  Maar dit is zeker geen bezwaar om er terug naartoe te gaan. Supervriendelijk allemaal en steeds klaar om te helpen waar nodig.'
  D. Ebbers, Veenendaal
  'Mooi hotel aan het strand met een zeer goede en uitgebreide keuken. Perfect hotel en zeker aan te raden.'

  Anantaya Resort & Spa***+

  Uitgebreide reisverslagen

  18-daagse rondreis Sri Lanka Compleet

  17-01-2014

  Om 14.40 uur sharp vertrekken we met de airbus A380/800. Je hoort het toestel amper opstijgen, wat een machine zeg: giga groot! Na een zeer rustige en vlotte vlucht landen we op Dubai Airport. De rijen voor de vele douaneloketten zijn lang en onze rij gaat wel heel traag. Bijna een uur later zijn we aan de beurt voor een irisscan en paspoortcontrole. Snel de koffers pakken en kijken of iemand ...

  Hoogtepunten van Sri Lanka en Dubai

  14-01-2014

  Dit prachtige eiland in de Indische Oceaan stond al langer op ons lijstje van te bezoeken landen en nu was het zover. We kozen een privé rondreis met NRV en dat is wederom goed bevallen. We vlogen met Emirate en boekten daarnaast ook een stopover in Dubai....

  Rondreis Sri Lanka 21 dagen Hoogtepunten van Sri Lanka

  08-10-2012

  Na maanden naar deze reis te hebben toegeleefd, wij hadden de reis namelijk al in januari op de vakantiebeurs geboekt, was het op zaterdag 8 september zover. Onze vlucht vertrok om 15:30 uur van Schiphol naar Dubai waar wij na een tussenlanding verder zijn gevlogen naar Colombo in Sri Lanka voor een privé rondreis van 21 dagen. Naar Dubai hebben we gevlogen met de airbus 380 van Emiraten, w...

  21-daagse rondreis Sri Lanka Totaal

  27-07-2012

  Vol verwachting komen wij aan op Sri Lanka, Gelijk na aankomst bezoeken wij een lokale vismarkt, geweldig, zoveel kleur, vis en leven op de vroege morgen. We voelen gelijk, we zijn in Azië. De volgende dagen zijn een aaneenschakeling van onvergetelijke momenten. We bezoeken het olifanten weeshuis, gaan naar de oude grot tempels van Dambula, we beklimmen de leeuwenrots, we fietsen langs oude r...

  Klassiek Ceylon

  27-06-2012

  27 juni : vertrek vanaf Brussel via Wenen en Amman naar Colombo? 28 juni : Aankomst Colombo en transfer naar hotel in Negombo? 29 juni : na het ontbijt richting olifantenweeshuis in Pinnawela. Daarna naar Dambulla om de beroemde rotstempel te zien. Van hieruit verder naar ons hotel in Giritale. Hier blijven we 3 nachten. ?30 juni : vandaag een 3 uur durende wandeling, jungleachtige omgeving, me...

  9- daagse rondreis Authentiek Ceylon

  05-08-2011

  Na een lange maar aangename vlucht kwamen we vermoeid aan op de luchthaven van Colombo. In de aankomsthal stond onze chauffeur, tevens ook gids voor de komende 9dagen, ons al op te wachten. Na een vriendelijke begroeting en verwelkoming kon onze trip in Sri Lanka beginnen. Na een rit van een half uurtje naar Wattala hielp onze gids “Kathie” ons eerst nog inchecken in ons eerste hotel. Gezien het v...

  Sri Lanka Compleet

  26-07-2011

  Op 1 juli vertrokken we richting Sri Lanka, een voor ons onbekende bestemming daar wij normaal Amerika reizigers zijn. Na een voorspoedige vlucht met Emirates, waar werkelijk weinig op aan te merken is kwamen we aan in Colombo. Hier stond onze gids ons op te wachten en bracht ons naar ons eerste hotel Pegasus reef. Dit hotel was ok alleen het strand stelt niets voor, een hoop rommel en een aant...

  18-daagse privé rondreis Sri Lanka Compleet

  14-06-2011

  7 t/m 27 mei 2011 Hans & Wilma Alphen aan den Rijn Vertrek vanaf Schiphol naar Colombo, via Dubai aankomst 8 mei. Maatschappij Emirates. Luchthaven Dubai is overweldigend, het taxiën duurde ca 15 min alvorens we met een bus naar de aankomsthal gebracht werden voor de vlucht naar Colombo, de rit met de bus duurde ook ca 20 min. Na nog een wandeling van ca 45 min komen we bij de gate aan voor ...

  Zelfsamenstellen Sri Lanka

  16-05-2011

  Ter inleiding even de achtergrond van mijn reis : wij hebben 4 dochters en met elk van de kinderen maakt één ouder met één kind één verre reis als ze op de overgang zitten tussen basisschool en middelbare school, en wel in de meivakantie van groep 8. De rest van het gezin blijft dan thuis met de andere ouder en zo komt het dat wij als ouders in de loop der tijd ieder met 2 kinderen twee verschille...

  16-daagse groepsreis Klassiek Sri Lanka

  28-05-2010

  We zijn al vrij vroeg door Dennis en Christa naar Schiphol gebracht. We vertrekken met circa 3 kwartier vertraging om 13.20 uur naar Amman (circa 4 uur en 3 kwartier vliegen). De vertraging betekende wel dat we in Amman geen pauze hebben, maar vlug door moeten lopen naar ons vliegtuig naar Colombo. Kennelijk ging dat wat al te snel, want de koffer van een van onze reisgenoten bleek in Amman te zij...

  16-daagse rondreis Klassiek Sri Lanka

  05-03-2010

  Een waar paradijs, zo herinner ik mij Sri Lanka. Uitgestrekte parelwitte zandstranden met wuivende palmen langs een blauwe oceaan. Vissersdorpen met huisjes van palmtakken. Typische boten. Thee-, bananen- en rubberplantages. Vriendelijke (kleine) mensen. Botanische tuinen, bergen, watervallen en heel veel lekker geurende specerijen en fruit, heel veel fruit. Daarom deze hernieuwde kennismaking, ma...

  15-daagse rondreis Avontuurlijk Sri Lanka

  24-08-2009

  Een half uur voor de landing maakt Johan mij wakker. Ik heb heerlijk geslapen. Om 5.05 uur landen we op Bandaranaike International Airport, 30 km ten noorden van Colombo. Dit is vijf minuten eerder dan gepland. Iedereen wil, zoals gebruikelijk, tegelijk het vliegtuig uit. We lopen de meute achterna en staan al snel in de rij bij de immigratiedienst. Het zijn vele lange rijen en het gaat heel langz...

  23-daagse rondreis Sri Lanka

  02-02-2009

  In de maand februari 2009 hebben wij de 23 daagse rondreis door Sri Lanka gemaakt. Een verslag ter plaatse....

  Prachtige rondreis door Sri Lanka

  01-04-2008

  Hoe beschrijf je een land dat vier jaar geleden de verschrikking van een tsunami onderging. Hoe beschrijf je in 2008 de wonderschone kleuren, geuren en schoonheid van mens en natuur. Toch wil ik het proberen omdat Sri Lanka, naar mijn mening, één van de mooiste landen van Azië is. ...

  Rondreis Sri Lanka Compleet

  21-07-2007

  Prachtige natuur, lieve mensen, rijke geschiedenis, stralende zon, aparte souvenirs, mooie stranden, voortreffelijke curry’s, goede hotels, verfrissende kokosmelk en geweldige uitzichten, kortom: Sri Lanka heeft alles in zich voor een fantastische vakantie. Omdat het eiland relatief klein is kun je in een korte tijd (bijvoorbeeld twee weken) al een goed beeld van het land krijgen. Zelf hebben wij ...

   

  Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Bezoek ons Reiscafé!

  Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
  Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam