neemt je mee
Olifanten zien
Olifanten zien
Yala Nationaal Park
Yala Nationaal Park
Leeuwenrots van Sigiriya
Leeuwenrots van Sigiriya
Dolfijnen of walvissen bij Trincomalee
Dolfijnen of walvissen bij Trincomalee
De oude koningsstad Anuradhapura
De oude koningsstad Anuradhapura

Olifanten, Cultuur & Dolfijnen

Privéreis | 16 dagen v.a. 2102
2002i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
30-04-2018
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Kassakorting tot 175 ppi
Elephant Transit Home
Dolfijnen of walvissen bij Trincomalee
Indrukwekkende tempels bij Anuradhapura
Rondreis met privéchauffeur/gids
Uitstekende hotels met ontbijt en diner

Culturele hoogtepunten en de mooiste stranden van Sri Lanka

Deze bijzondere rondreis door het prachtige Sri Lanka, is een aaneenschakeling van culturele hoogtepunten en bijzondere stranden. We nemen u tijdens deze reis mee naar de mooiste stranden van Sri Lanka, aan de oostkust. Hier vindt u ongerepte witte stranden, een helderblauwe zee en een fantastische onderwaterwereld. Dit bijzondere stukje Sri Lanka wordt uiteraard gecombineerd met de bekende bezienswaardigheden. Zo laten we u de oude koningsstad Anuradhapura zien en nemen u mee naar de bekende leeuwenrots van Sigiriya, de culturele hoofdstad Kandy en natuurlijk langs de prachtige theevelden van Nuwara Eliya.

"“Een complete rondreis met naast de verschillende bekende hoogtepunten, een bezoek aan de mooiste standen van Sri Lanka. Prachtig wit zand en een helderblauwe zee maken dit tot een geweldige plek.”"

Denise

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Colombo

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Colombo

U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.

DAG
02

Colombo - Koggala (ca. 150 km)

LK_AL_KOGGALA
Aankomst op de luchthaven van Colombo
Kennismaking met uw Engelssprekende gids
Stadswandeling door Galle
Acclimatiseren in uw strandhotel in Koggala

Aankomst in Colombo waar de chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel in Koggala te brengen. Koggala ligt aan de zuidkust op ongeveer 20 minuten rijden van Galle. In de namiddag maakt u dan ook kennis met Galle. Samen met uw gids maakt u een korte wandeling door de vesting van Galle, waar u uiteraard het oude fort bezoekt dat door UNESCO is uitgeroepen tot ‘best bewaard fort in Azië'. U zult hier nog veel Nederlandse namen tegenkomen, wat het een bijzondere plek voor ons Nederlanders maakt.

De rest van de dag heeft u tijd om te acclimatiseren en wellicht te genieten van het zwembad van het hotel. Uw hotel ligt aan het brede strand en is een prima startpunt om morgen aan uw rondreis door Sri Lanka te beginnen.

DAG
03

Koggala – Yala Nationaal Park – Tissamaharama (ca. 140 km)

lk_al_yalapluipaard.jpg
Prachtige route langs de ongerepte kust
Jeepsafari in Yala nationaal park (optioneel)
Logeren nabij de vele wildparken van Sri Lanka

Na het ontbijt gaan we dan echt aan onze rondreis beginnen, want we rijden vandaag naar Tissamaharama. Dit kleine dorp wordt ook wel de ‘toegangspoort naar de wildparken’ genoemd, door zijn centrale ligging. Onderweg ziet u de vele kleine strandjes omzoomt met palmbomen, vissersboten in felle kleuren en kleine haventjes waar de lokale bevolking zijn ‘catch of the day’ probeert te verkopen.

’s Middags kunt u een jeepsafari in het Yala nationaal park maken, wat een absolute aanrader is (optioneel). Het Yala Nationale Park is een van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de laatste jaren veel publiciteit gekregen door de luipaard onderzoeken van National Geographic en Discovery TV. Deze onderzoeken gaven aan dat Yala de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer heeft, ter wereld. Tijdens uw safari gaat u dan natuurlijk ook opzoek naar deze schuwe dieren, maar een garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Wel zult u veel ander wild zien en de vele zout- & zoetwatermeren zijn een broedplek voor vele exotische vogels.

DAG
04

Tissamaharama – Nuwara Eliya (ca. 100 km)

Pinnawela
Bezoek aan het Elephant Transit Home
Indrukwekkende route naar Nuwara Eliya
Bezichtiging kleine theefabriek
Overnachting Nuwara Eliya

Vandaag rijden we richting Nuwara Eliya, maar niet voordat u een bezoekje heeft gebracht aan het Elephant Transit Home. Net als Pinnawela olifantenweeshuis worden hier ook jonge en gewonde olifanten opgevangen. Het project is door Born Free Trust enkele jaren geleden opgestart en in 2008 zijn de eerste olifanten weer uitgezet in een van de nationale parken in de regio. U maakt kennis met het project en ziet u hoe men tegenwoordig bezig is om ervoor te zorgen dat de olifantenpopulatie gelijk blijft in Sri Lanka.

De route naar Nuwara Eliya is indrukwekkend. U ziet nu voor het eerst hoe groen het eiland is, want de slingerweg brengt u steeds verder de binnenlanden in. De bosachtige begroeiing maakt al snel plaats voor theevelden, want Nuwara Eliya ligt te midden deze velden, waar Sri Lanka zo bekend om is. Uiteraard maakt u een stop bij een van de kleine fabriekjes, waar u een rondleiding kunt krijgen en u ziet hoe het proces werkt. Drink een kopje echte Ceylon thee en rij daarna door naar uw hotel in het koloniale plaatsje.

Nuwara Eliya is een typisch Engels stadje, waar u zich waant in koloniale tijden. De Engelse kozen deze plek omdat het hier een stuk koeler is dan in de rest van Sri Lanka. We checken in bij ons hotel en hebben alle tijd om rond te wandelen in dit vriendelijke stadje. Een bezoekje aan het Grand hotel is zeker een aanrader!

DAG
05

Nuwara Eliya – Horton Plains – Kandy (ca. 100 km)

Worlds End Horton Plains
Prachtige wandeling door Horton Plains
Zie de vergezichten bij Worlds End
Twee overnachtingen in Kandy

Vroeg in de ochtend, het hotel zal een eenvoudig picknick-ontbijt verzorgen, rijden we richting Horton Plains. Een beschermde hoogvlakte waar in de Britse koloniale tijd nog door de Britten op luipaarden werd gejaagd. Tegenwoordig zijn deze slechts bij uitzondering te spotten, maar er leven wel 24 verschillende zoogdiersoorten en 87 verschillende vogelsoorten in het park. Mooi is het uitzicht op ‘Worlds End’, bij helder weer reikt het zicht tot aan de kust.

In Hortons Plain maken we een prachtige 3 uur durende trekking naar uiteraard ‘Worlds End’ en de Bakers waterval. Aan het einde van de ochtend rijden via een prachtige heuvelachtige route door de theevelden naar Kandy. In de middag komen we aan in deze culturele hoofdstad, in het binnenland van Sri Lanka. U logeert de aankomende twee nachten in Kandy.

DAG
06

Kandy

lk_al_kandy_theevelden_63129247.jpg
Bezoek aan de Botanische tuinen van Kandy
Stadtour Kandy met traditionele tuk-tuk
Bezoek aan de heilige Tempel van de Tand
Dagsluiting met een traditionele dansshow

Na het ontbijt brengen we als eerste een bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten.

’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes en zien we een culturele dansshow.

DAG
07

Kandy – Matale - Sigiriya - Giritale (ca. 128 km)

lk_al_sigiriya_lion_rock_78925555.jpg
Doorreizen naar de ‘Gouden Driehoek’
Bezoek aan de beroemde Leeuwenrots, Sigiriya
Ontdek de vele kruiden van Sri Lanka
twee overnachtingen in deze bijzondere regio

Het is tijd om verder te reizen en wel naar de ‘Culturele Driehoek’ van Sri Lanka. De aankomende dagen logeren we in een sfeervol hotel, vanwaar u de diverse bezienswaardigheden kan bezoeken.
Nadat we Kandy hebben verlaten, brengen we een bezoek aan Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. U ziet hier hoe alles groeit en bloeit en leert welk kruid u van uw klacht kan afhelpen.

Vervolgens rijden we verder naar de Leeuwenrots Sigiriya. Het is een behoorlijke klim naar de top, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes maken alles goed. Vraag uw chauffeur vandaag niet te vroeg te vertrekken, zodat u in de namiddag bij de rots aankomt. Het begin dan al lekker koel te worden en het beklimmen van de rots is dan een stuk aangenamer. Aan het einde van de dag komt u aan in uw hotel, waar u een duik in het zwembad kan nemen en genieten van de ondergaande zon.

DAG
08

Giritale & omgeving

lk_polonnar.jpg
Wakker worden in de groene natuur van Sri Lanka
Prachtige fietstocht door de binnenlanden (optioneel)
Bezoek aan de ruïnestad Polonnaruwa (optioneel)
Leuke ochtendexcursie naar Hiriwaduna (optioneel)
Jeepsafari in het Minneriya nationaal park (optioneel)

Vandaag een heerlijke dag om de regio beter te leren kennen. Zo kunt u kiezen om ’s ochtends een leuke optionele excursie te maken. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldige wandeling langs een dijk van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Rondom de Wewa ziet u veel vogels, vlinders en een prachtige groene omgeving. Zo vroeg in de ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen, zoals vissen en het wassen van kleding aan de rand van het meer.
Tijdens onze wandeling steken we ook met een lokale ‘catamaran’ de zijrivier over om zo ook de verschillende kleine boerderijen te ontdekken. De boer die ons helpt oversteken is vaak bereid om te laten zien wat zijn kostwinning is, en een glaasje kokoswater of een stuk verse mango zal de gastvrijheid bekronen. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat per ossenkar, waarbij we door dichtere bossen en rijstvelden rijden. De kans bestaat dat u hier apen, vele tropische volgens en wellicht wel een olifant kunt zien. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

Ook is het ’s ochtends mogelijk om een optionele excursie naar Polonnaruwa maken. Samen met uw gids, fietst u richting Polonnaruwa, door kleine dorpjes en prachtige natuur. Een leuke kennismaking met het lokale dagelijkse leven. De tocht is ongeveer 10 kilometer, maar wordt in een rustig tempo gedaan. Naast de vele ruïnes die u in Polonnaruwa kunt zien, zijn het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex en de leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets. Nadat u de prachtige ruïne stad heeft bezocht wordt u per auto teruggebracht naar uw hotel. Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen.

’s Middags kunt u een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken (optioneel). Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt met een 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken in het meer bijna verzekerd is.

DAG
09

Giritale – Trincomalee (ca. 100 km)

lk_ac_junglebeachst1.jpg
De mooiste stranden van Sri Lanka zien
Heerlijke vrije dagen
Vier overnachtingen in Trincomalee

Het is tijd om richting de oostkust te rijden. Tijden kon deze regio niet bezocht worden door het conflict dat speelde in Sri Lanka. Inmiddels is het gebied weer helemaal rustig en kunnen we u eindelijk de mooiste stranden van Sri Lanka laten zien, want bij Trincomalee zult u werkelijk het idee hebben dat u op de Malediven bent. Prachtig wit zand en een helderblauwe zee maken dit tot een geweldige plek om enkele dagen te verblijven.

Verder staat deze kust bekend om de uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Er zijn verschillende mooie duikspots en de hotels hebben hier allemaal een goede PADI duikschool, waar u materiaal kunt huren. Maar wat deze kust wellicht nog bijzonderder maakt is dat u hier walvissen voor de kust ziet liggen. U kunt vanuit uw hotel een bootexcursie boeken om deze zoogdieren van dichtbij te bewonderen.

DAG
12

Trincomalee - Anuradhapura (ca. 110 km)

lk_anuradha.jpg
Bezoek aan de ruïnestad Anuradhapura
Overnachting Anuradhapura

Na het ontbijt verlaten we de kust om een bezoek te brengen aan de oude stad van Anuradhapura. De oude koningsstad werd rond 300 jaar voor Christus de hoofdstad van Sri Lanka. In de stad zijn vele ruïnes van paleizen en tempels te bewonderen. Te midden van alle bezienswaardigheden ligt de Sri Maha Bodhi, ook wel de Bo Tree genaamd, een 2000 jaar oude boom die werd ‘gestekt’ uit de heilige banyan-boom in de Indiase plaats Bodh Gaya. Een andere bezienswaardigheid is de Stupa Ruwaweliseeya. Hierna rijden we naar ons hotel, niet ver van de ruïnestad Anuradhapura.

DAG
13

Anuradhapura – Chilaw/Waikkal/Negombo (ca. 180 km)

3 dagen a'pura + wilpatthu.jpg
Jeepsafari in Wilpattu Nationaal Park (optioneel)
Mooie kustroute naar Negombo

Begin de dag als u wilt met een enerverende jeepsafari door het Wilpattu National Park, dat vlakbij Anuradhapura ligt (optionele excursie, ter plaatse aan te vragen). Het Wilpattu National Park is het grootste en oudste wildpark van Sri Lanka en wordt door maar weinig toeristen bezocht. Zoek samen met een ranger naar wilde dieren en geniet van het fabelachtige landschap. De uitgestrekte bossen en savannes zijn het leefgebied van veel groot wild, waaronder olifanten, luipaarden (deze zijn zeer schuw!), de zeer zeldzame Sri Lankaanse lippenbeer en talloze bijzondere vogel- en vlindersoorten.

Na de lunch rijden we via een mooie route naar onze laatste stop op Sri Lanka, Chilaw. Aan het einde van de middag komen we aan in het mooie resort, waar u het heelijk vertoeven is.

DAG
14

Chilaw/Waikkal/Negombo

lk_al_negombo.jpg
Vrije dagen aan het strand

De aankomende dagen kunt u genieten van enkele heerlijke dagen aan het strand bij Chilaw. U verblijft in het geweldige waar u heerlijk kunt ontspannen in de zon aan het zwembad of het parelwitte strand.

De laatste dag wordt u in de avond opgehaald om naar de luchthaven van Colombo te rijden voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Vroeg in de ochtend vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. Einde van een heerlijke vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Extras
9 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
16 dagen Olifanten, Cultuur & Dolfijnen: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis met Engelssprekende privéchauffeur/gids per airco auto/minibus van dag 2 t/m 13
Verblijf in goede middenklasse hotels met ontbijt
Diners op dag 2 t/m 12
Bezoek aan het Elephant Transit Home*
Bezoek aan de theevelden van Nuwara Eliya*
Mooie wandeling in Horton Plains*
Ontdek de Botanische Tuinen bij Kandy*
Stadstour door Koninklijk Kandy, inclusief Tempel van de Tand*
Bezoek aan de kruidentuinen van Matala
Bezoek aan de leeuwenrots Sigiriya*
Bezoek aan de oude hoofdstad, Anuradhapura*
Heerlijke dagen in luxe strandhotel aan het strand van Trincomalee
Fijne stranddagen een heerlijk resort in Chilaw
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. RS. 15.960 p.p. (omgerekend ca. € 105 p.p.)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
10 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extras
9 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
16 dagen Olifanten, Cultuur & Dolfijnen: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Colombo

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Colombo

U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel en Düsseldorf. Op het tabblad ‘data & prijzen’ kunt u de verschillende mogelijkheden en prijzen terugvinden.

DAG
02

Colombo - Koggala (ca. 150 km)

LK_AL_KOGGALA
Aankomst op de luchthaven van Colombo
Kennismaking met uw Engelssprekende gids
Stadswandeling door Galle
Acclimatiseren in uw strandhotel in Koggala

Aankomst in Colombo waar de chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel in Koggala te brengen. Koggala ligt aan de zuidkust op ongeveer 20 minuten rijden van Galle. In de namiddag maakt u dan ook kennis met Galle. Samen met uw gids maakt u een korte wandeling door de vesting van Galle, waar u uiteraard het oude fort bezoekt dat door UNESCO is uitgeroepen tot ‘best bewaard fort in Azië'. U zult hier nog veel Nederlandse namen tegenkomen, wat het een bijzondere plek voor ons Nederlanders maakt.

De rest van de dag heeft u tijd om te acclimatiseren en wellicht te genieten van het zwembad van het hotel. Uw hotel ligt aan het brede strand en is een prima startpunt om morgen aan uw rondreis door Sri Lanka te beginnen.

DAG
03

Koggala – Yala Nationaal Park – Tissamaharama (ca. 140 km)

lk_al_yalapluipaard.jpg
Prachtige route langs de ongerepte kust
Jeepsafari in Yala nationaal park (optioneel)
Logeren nabij de vele wildparken van Sri Lanka

Na het ontbijt gaan we dan echt aan onze rondreis beginnen, want we rijden vandaag naar Tissamaharama. Dit kleine dorp wordt ook wel de ‘toegangspoort naar de wildparken’ genoemd, door zijn centrale ligging. Onderweg ziet u de vele kleine strandjes omzoomt met palmbomen, vissersboten in felle kleuren en kleine haventjes waar de lokale bevolking zijn ‘catch of the day’ probeert te verkopen.

’s Middags kunt u een jeepsafari in het Yala nationaal park maken, wat een absolute aanrader is (optioneel). Het Yala Nationale Park is een van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de laatste jaren veel publiciteit gekregen door de luipaard onderzoeken van National Geographic en Discovery TV. Deze onderzoeken gaven aan dat Yala de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer heeft, ter wereld. Tijdens uw safari gaat u dan natuurlijk ook opzoek naar deze schuwe dieren, maar een garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Wel zult u veel ander wild zien en de vele zout- & zoetwatermeren zijn een broedplek voor vele exotische vogels.

Goed om te weten

Het is ook mogelijk om deze dagen in de luxe Cinnamon Wild lodge te logeren aan de rand van het Yala nationaal park. Deze logde heeft een echte safari-uitstraling en is een leuk extraatje in deze omgeving.

Weetje

* In de maand september tot half oktober is het Yala nationaal park gesloten i.v.m. de droogte. Het is in die periode erg lastig voor de dieren om water te vinden en de overheid heeft besloten om deze periode de dieren meer rust te gunnen. De andere parken zijn in deze periode wel geopend!

DAG
04

Tissamaharama – Nuwara Eliya (ca. 100 km)

Pinnawela
Bezoek aan het Elephant Transit Home
Indrukwekkende route naar Nuwara Eliya
Bezichtiging kleine theefabriek
Overnachting Nuwara Eliya

Vandaag rijden we richting Nuwara Eliya, maar niet voordat u een bezoekje heeft gebracht aan het Elephant Transit Home. Net als Pinnawela olifantenweeshuis worden hier ook jonge en gewonde olifanten opgevangen. Het project is door Born Free Trust enkele jaren geleden opgestart en in 2008 zijn de eerste olifanten weer uitgezet in een van de nationale parken in de regio. U maakt kennis met het project en ziet u hoe men tegenwoordig bezig is om ervoor te zorgen dat de olifantenpopulatie gelijk blijft in Sri Lanka.

De route naar Nuwara Eliya is indrukwekkend. U ziet nu voor het eerst hoe groen het eiland is, want de slingerweg brengt u steeds verder de binnenlanden in. De bosachtige begroeiing maakt al snel plaats voor theevelden, want Nuwara Eliya ligt te midden deze velden, waar Sri Lanka zo bekend om is. Uiteraard maakt u een stop bij een van de kleine fabriekjes, waar u een rondleiding kunt krijgen en u ziet hoe het proces werkt. Drink een kopje echte Ceylon thee en rij daarna door naar uw hotel in het koloniale plaatsje.

Nuwara Eliya is een typisch Engels stadje, waar u zich waant in koloniale tijden. De Engelse kozen deze plek omdat het hier een stuk koeler is dan in de rest van Sri Lanka. We checken in bij ons hotel en hebben alle tijd om rond te wandelen in dit vriendelijke stadje. Een bezoekje aan het Grand hotel is zeker een aanrader!

DAG
05

Nuwara Eliya – Horton Plains – Kandy (ca. 100 km)

Worlds End Horton Plains
Prachtige wandeling door Horton Plains
Zie de vergezichten bij Worlds End
Twee overnachtingen in Kandy

Vroeg in de ochtend, het hotel zal een eenvoudig picknick-ontbijt verzorgen, rijden we richting Horton Plains. Een beschermde hoogvlakte waar in de Britse koloniale tijd nog door de Britten op luipaarden werd gejaagd. Tegenwoordig zijn deze slechts bij uitzondering te spotten, maar er leven wel 24 verschillende zoogdiersoorten en 87 verschillende vogelsoorten in het park. Mooi is het uitzicht op ‘Worlds End’, bij helder weer reikt het zicht tot aan de kust.

In Hortons Plain maken we een prachtige 3 uur durende trekking naar uiteraard ‘Worlds End’ en de Bakers waterval. Aan het einde van de ochtend rijden via een prachtige heuvelachtige route door de theevelden naar Kandy. In de middag komen we aan in deze culturele hoofdstad, in het binnenland van Sri Lanka. U logeert de aankomende twee nachten in Kandy.

DAG
06

Kandy

lk_al_kandy_theevelden_63129247.jpg
Bezoek aan de Botanische tuinen van Kandy
Stadtour Kandy met traditionele tuk-tuk
Bezoek aan de heilige Tempel van de Tand
Dagsluiting met een traditionele dansshow

Na het ontbijt brengen we als eerste een bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten.

’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes en zien we een culturele dansshow.

DAG
07

Kandy – Matale - Sigiriya - Giritale (ca. 128 km)

lk_al_sigiriya_lion_rock_78925555.jpg
Doorreizen naar de ‘Gouden Driehoek’
Bezoek aan de beroemde Leeuwenrots, Sigiriya
Ontdek de vele kruiden van Sri Lanka
twee overnachtingen in deze bijzondere regio

Het is tijd om verder te reizen en wel naar de ‘Culturele Driehoek’ van Sri Lanka. De aankomende dagen logeren we in een sfeervol hotel, vanwaar u de diverse bezienswaardigheden kan bezoeken.
Nadat we Kandy hebben verlaten, brengen we een bezoek aan Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. U ziet hier hoe alles groeit en bloeit en leert welk kruid u van uw klacht kan afhelpen.

Vervolgens rijden we verder naar de Leeuwenrots Sigiriya. Het is een behoorlijke klim naar de top, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes maken alles goed. Vraag uw chauffeur vandaag niet te vroeg te vertrekken, zodat u in de namiddag bij de rots aankomt. Het begin dan al lekker koel te worden en het beklimmen van de rots is dan een stuk aangenamer. Aan het einde van de dag komt u aan in uw hotel, waar u een duik in het zwembad kan nemen en genieten van de ondergaande zon.

Goed om te weten

Het is ook mogelijk om de aankomende dagen in het sfeervolle Habarana Village by Cinnamon te verblijven. Deze luxe 4-sterren lodge maakt een verblijf in de binnenlanden nog aangenamer.

DAG
08

Giritale & omgeving

lk_polonnar.jpg
Wakker worden in de groene natuur van Sri Lanka
Prachtige fietstocht door de binnenlanden (optioneel)
Bezoek aan de ruïnestad Polonnaruwa (optioneel)
Leuke ochtendexcursie naar Hiriwaduna (optioneel)
Jeepsafari in het Minneriya nationaal park (optioneel)

Vandaag een heerlijke dag om de regio beter te leren kennen. Zo kunt u kiezen om ’s ochtends een leuke optionele excursie te maken. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldige wandeling langs een dijk van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Rondom de Wewa ziet u veel vogels, vlinders en een prachtige groene omgeving. Zo vroeg in de ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen, zoals vissen en het wassen van kleding aan de rand van het meer.
Tijdens onze wandeling steken we ook met een lokale ‘catamaran’ de zijrivier over om zo ook de verschillende kleine boerderijen te ontdekken. De boer die ons helpt oversteken is vaak bereid om te laten zien wat zijn kostwinning is, en een glaasje kokoswater of een stuk verse mango zal de gastvrijheid bekronen. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat per ossenkar, waarbij we door dichtere bossen en rijstvelden rijden. De kans bestaat dat u hier apen, vele tropische volgens en wellicht wel een olifant kunt zien. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

Ook is het ’s ochtends mogelijk om een optionele excursie naar Polonnaruwa maken. Samen met uw gids, fietst u richting Polonnaruwa, door kleine dorpjes en prachtige natuur. Een leuke kennismaking met het lokale dagelijkse leven. De tocht is ongeveer 10 kilometer, maar wordt in een rustig tempo gedaan. Naast de vele ruïnes die u in Polonnaruwa kunt zien, zijn het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex en de leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets. Nadat u de prachtige ruïne stad heeft bezocht wordt u per auto teruggebracht naar uw hotel. Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen.

’s Middags kunt u een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken (optioneel). Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt met een 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken in het meer bijna verzekerd is.

DAG
09

Giritale – Trincomalee (ca. 100 km)

lk_ac_junglebeachst1.jpg
De mooiste stranden van Sri Lanka zien
Heerlijke vrije dagen
Vier overnachtingen in Trincomalee

Het is tijd om richting de oostkust te rijden. Tijden kon deze regio niet bezocht worden door het conflict dat speelde in Sri Lanka. Inmiddels is het gebied weer helemaal rustig en kunnen we u eindelijk de mooiste stranden van Sri Lanka laten zien, want bij Trincomalee zult u werkelijk het idee hebben dat u op de Malediven bent. Prachtig wit zand en een helderblauwe zee maken dit tot een geweldige plek om enkele dagen te verblijven.

Verder staat deze kust bekend om de uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Er zijn verschillende mooie duikspots en de hotels hebben hier allemaal een goede PADI duikschool, waar u materiaal kunt huren. Maar wat deze kust wellicht nog bijzonderder maakt is dat u hier walvissen voor de kust ziet liggen. U kunt vanuit uw hotel een bootexcursie boeken om deze zoogdieren van dichtbij te bewonderen.

Goed om te weten

Het is ook mogelijk om deze dagen in het luxe Chaaya Blu hotel, direct aan het strand van Trincomalee te verblijven.

Weetje

De beste tijd om richting de oostkust te reizen is van mei t/m oktober. Het weer is hier dan optimaal, de zee rustig en tevens de periode dat de dolfijnen of walvissen voor de kust liggen. De periode voor walvissen is tussen maart en april en de dolfijnen tussen mei en oktober (uiteraard kunnen wij dit niet garanderen).

DAG
12

Trincomalee - Anuradhapura (ca. 110 km)

lk_anuradha.jpg
Bezoek aan de ruïnestad Anuradhapura
Overnachting Anuradhapura

Na het ontbijt verlaten we de kust om een bezoek te brengen aan de oude stad van Anuradhapura. De oude koningsstad werd rond 300 jaar voor Christus de hoofdstad van Sri Lanka. In de stad zijn vele ruïnes van paleizen en tempels te bewonderen. Te midden van alle bezienswaardigheden ligt de Sri Maha Bodhi, ook wel de Bo Tree genaamd, een 2000 jaar oude boom die werd ‘gestekt’ uit de heilige banyan-boom in de Indiase plaats Bodh Gaya. Een andere bezienswaardigheid is de Stupa Ruwaweliseeya. Hierna rijden we naar ons hotel, niet ver van de ruïnestad Anuradhapura.

DAG
13

Anuradhapura – Chilaw/Waikkal/Negombo (ca. 180 km)

3 dagen a'pura + wilpatthu.jpg
Jeepsafari in Wilpattu Nationaal Park (optioneel)
Mooie kustroute naar Negombo

Begin de dag als u wilt met een enerverende jeepsafari door het Wilpattu National Park, dat vlakbij Anuradhapura ligt (optionele excursie, ter plaatse aan te vragen). Het Wilpattu National Park is het grootste en oudste wildpark van Sri Lanka en wordt door maar weinig toeristen bezocht. Zoek samen met een ranger naar wilde dieren en geniet van het fabelachtige landschap. De uitgestrekte bossen en savannes zijn het leefgebied van veel groot wild, waaronder olifanten, luipaarden (deze zijn zeer schuw!), de zeer zeldzame Sri Lankaanse lippenbeer en talloze bijzondere vogel- en vlindersoorten.

Na de lunch rijden we via een mooie route naar onze laatste stop op Sri Lanka, Chilaw. Aan het einde van de middag komen we aan in het mooie resort, waar u het heelijk vertoeven is.

Goed om te weten

Het is ook mogelijk om de stranddagen in een ander hotel te verblijven. We geven u de keus om bijvoorbeeld te kiezen voor het mooie Jetwing Sea of het Jetwing Blu Resort in Negombo. Beide hotels liggen direct aan het strand en zijn wijds opgezet met een heerlijke tuin, grote zwembaden en het is genieten van het ontbijt zo pal aan het strand. Ook het fijne Club hotel Dolphin in Waikkal is een leuke optie, waar u op basis van All inclusive zult verblijven. Uiteraard kunt u uw vakantie verlengen door extra dagen in uw strandhotel bij te boeken.

DAG
14

Chilaw/Waikkal/Negombo

lk_al_negombo.jpg
Vrije dagen aan het strand

De aankomende dagen kunt u genieten van enkele heerlijke dagen aan het strand bij Chilaw. U verblijft in het geweldige waar u heerlijk kunt ontspannen in de zon aan het zwembad of het parelwitte strand.

De laatste dag wordt u in de avond opgehaald om naar de luchthaven van Colombo te rijden voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Vroeg in de ochtend vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. Einde van een heerlijke vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Extras
9 opties
Open+
16 dagen Olifanten, Cultuur & Dolfijnen: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

Diverse vormen van vervoer

Tijdens deze rondreis reist u met verschillende (lokale) vervoersmiddelen. Al deze vormen van reizen dragen bij tot een zeer afwisselende reis. Uiteraard hebben wij alles al voor u gereserveerd en hoeft u nergens naar om te kijken. Samen met onze agent zorgen wij voor een onbezorgde vakantie.

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Koggala
Long Beach Resort
Drieenhalve ster
 • lk_ac_longbeachresortex1.jpg
 • Long Beach
 • Long Beach
 • kamer Long Beach
 • zwembad Long Beach
Het verzorgde Long Beach Resort is een comfortabel resort aan het kilometer lange en heerlijke zandstrand* van Koggala. Het feit dat iedereen een kamer met zeezicht heeft en de grote tuin, die uitloopt op het strand geeft iedereen de ruimte voor een ontspannen vakantie. Dit maakt het hotel een van onze populairste hotels aan de mooie zuidkust van Sri Lanka. De historische stad Galle ligt op ca. 15 minuten rijden en bied een scala aan leuke restaurants en winkeltjes. Vanuit de grote lobby loopt u via de trappen naar de bar met het terras, hier kunt u genieten van een drankje en een hapje met een prachtig uitzicht. Verder is er een buffetrestaurant waar u kunt genieten van zowel lokale als westerse specialiteiten. Er zijn 2 zwembaden met een kleine poolbar en een pizza-corner. Verder is er een fitnessruimte, spa met diverse massagemogelijkheden en er is een tennisbaan. Gratis Wifi is beschikbaar in het gehele hotel. Alle 190 kamers zijn comfortabel en sfeervol ingericht en hebben uitzicht over de oceaan. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche, een föhn en een balkon of terras.

*De beste tijd voor een reis naar de westkust en zuidkust van Sri Lanka is december t/m april en voor de oostkust is de beste tijd april t/m september. Sri Lanka heeft een tropisch klimaat waardoor de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden ligt. De moesson loopt van mei tot en met augustus waardoor de zee aan de west- en zuidkust wilder kan zijn en het strand minder toegankelijk.
...
Meer info >
Yala National Park
12345
Hotel Diyadahara
Driesterren
 • lk_ac_diyadaharazw1.jpg
 • lk_ac_diyadaharaka.jpg
 • lk_ac_diyadaharare.jpg
 • lk_ac_diyadaharare1.jpg
 • lk_ac_diyadaharazw.jpg
Met een mooi uitzicht over het Yoda meer en in een rustige omgeving ligt het hotel Diyadahara. Het is een gloednieuw hotel met een rustgevende atmosfeer in de omgeving van het bekende Yala Nationaal Park. Het hotel beschikt over een ruime lobby met receptie, een restaurant, gratis kluisjes bij de receptie en een zwembad met ligbedden uitkijkend over het meer. De kamers zijn ruim ingericht en beschikken over een airco, telefoon, TV en ruime badkamer met douche en/of bad....
Meer info >
Cinnamon Palace
Driesterren
 • lk_ac_cinnamonpalacezw.jpg
 • lk_ac_cinnamonpalaceka1.jpg
 • lk_ac_cinnamonpalacezw1.jpg
 • lk_ac_cinnamonpalaceex.jpg
 • lk_ac_cinnamonpalacere.jpg
Het Cinnamon Palace is gelegen in Tissamaharama en heeft een panoramisch uitzicht over het Yoda meer. Vanuit de lodge zijn de verschillende Nationale Parken makkelijk te bereiken. Dit hotel, gelegen op een prachtige locatie, beschikt over een receptie, restaurant, zwembad en gratis WiFi in de gehele hotel. De verzorgde kamers zijn voorzien van een airco, TV, telefoon, kluisje en badkamer met douche en toiletl....
Meer info >
Oakray Lake Tissamaharama
Driesterren
 • lk_ac_oakraylakezw1.jpg
 • lk_ac_oakraylakeka.jpg
 • lk_ac_oakraylakere.jpg
 • lk_ac_oakraylakeex.jpg
 • lk_ac_oakraylakezw.jpg
Uitkijkend over Tissa Wewa vindt u het Oakray Lake resort. Het hotel heeft een prachtige locatie in Tissamaharama, waar vandaan u heel eenvoudig het Yala Nationaal Park kunt bezoeken. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, zwembad met ligbedden en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De verzorgde kamers zijn voorzien van een airco, telefoon, TV en badkamer met douche en/of bad en toilet. ...
Meer info >
Tamarind Tree
Driesterren
 • lk_ac_tamarindzw.jpg
 • lk_ac_tamarindlo.jpg
 • lk_ac_tamarindov.jpg
 • lk_ac_tamarindka.jpg
 • lk_ac_tamarindka2.jpg
Het heerlijk opgezette Hotel Tamarind Tree is gelegen op slechts 1,5 kilometer van het prachtige Tissa Wewa Meer en op 2 kilometer van de stad Tissamaharama. De comfortabele kamers zijn uitgerust met airconditioning, minibar (tegen betaling), een zithoek met bank, kabel-tv, Wifi en een eigen badkamer met bad/douche en een föhn. Ook beschikken de kamers over een balkon met uitzicht op het zwembad. Tot de faciliteiten behoren een tuin, terras en een stomerij- en strijkservice. In het restaurant kunt u genieten van regionale en internationale gerechten evenals verfrissende drankjes in de bar. Hotel Tamarind Tree ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het Yala National Wildlife Park. ...
Meer info >
Hotel Chandrika
Drieenhalve ster
 • restaurant chandrika
 • restaurant chandrika
Een zeer verzorgd en vriendelijk hotel in Tissemahara, vanwaar u heel eenvoudig het Yala Nationaal Park kunt bezoeken. De verzorgde kamers, lekker zwembad om na een safari in het park te relaxen en uiterst persoonlijke service maken dit tot een prettig hotel. Een mooie lobby, vanwaar u direct het restaurant inloopt. Hier kunt u genieten van een goed buffet met zowel internationale als westerse gerechten. Verder is er een lekker zwembad met ligbedden en een gezellige bar in de tuin voor een drankje en een hapje. Gratis WiFi in openbare ruimtes. Tevens is er een kleine Spa aanwezig met Ayurveda behandelingen. Alle eenvoudige, maar nette 20 kamers zijn voorzien van airco, telefoon, sat-TV, koelkastje en badkamer met douche. Tevens komen alle kamers uit op de grote veranda waar het heerlijk vertoeven is met een boek of tijdschrift.
...
Meer info >
Nuwara Eliya
12
Heaven Seven hotel
Driesterren
 • lk_al_heavenka.jpg
 • lk_al_heavenka2.jpg
 • lk_al_heavenlo.jpg
 • lk_al_heavenre2.jpg
Een vriendelijk hotel met slechts 23 kamers gelegen in de rustige Nuwara Eliya. Het hotel is iets hoger gelegen, waardoor u een mooi uitzicht heeft op de groene omgeving. Alle kamers zijn voorzien van kluisje, koffie- & theefaciliteiten en badkamer met douche. Kamers hebben ook allemaal toegang tot het balkon met zitjes, waardoor het hier in de middag genieten is. Er is een prima restaurant met zowel lokale als international specialiteiten en het hotel heeft gratis wifi....
Meer info >
Oakray Tea Bush
Driesterren
 • lk_ac_oakrayteaui.jpg
 • lk_ac_oakraytealo.jpg
 • lk_ac_oakrayteaka.jpg
 • lk_ac_oakrayteare.jpg
Het Tea Bush Hotel is gevestigd in Ramboda, vlak naast de langste tunnel richting Nuwara Eliya en op nog zo'n 45 minuten rijden van Nuwara Eliya af. Het hotel is modern ingericht met veel ramen, waardoor het een mooi zicht op de prachtige omgeving biedt. De kamers zijn elegant ingericht en beschikken over een eigen balkon. Het hotel biedt gratis WiFi. ...
Meer info >
Kandy
12345
Topaz
Driesterren
 • lk_ac_topaz_ka.jpg
 • lk_ac_topaz_re.jpg
 • lk_ac_topaz_ac.jpg
 • lk_ac_topaz_zw.jpg
 • lk_ac_topaz_lo.jpg
Een vriendelijk en kleurrijk hotel op een unieke locatie. Het hotel ligt in de heuvels van Kandy, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de stad. Het hotel kent een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Het hotel heeft een receptie met kluisjes, gezellige lounge/bar, prima buffetrestaurant op de bovenste etage met een mooi uitzicht over Kandy, lekker zwembad met ligbedden en een prima (kleine) Ayuveda Spa. Er is tevens een kleine internethoek en er is WiFi aanwezig in de lobby. De 72 nette kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, sat-TV, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en/of bad.
...
Meer info >
Thilanka hotel
Drieenhalve ster
 • uitzicht thilanka
 • uitzicht thilanka
 • kamer Thilanka
 • kamer Thilanka
 • kamer Thilanka
Hotel Thilanka is schitterend gelegen, omgeven door het Hunnasgiriya gebergte en het natuurpark Udawattaekelle. De accommodatie ligt op slechts 5 minuten rijden van de stad Kandy, deze mooie stad biedt u een uitgebreide keuze aan toeristische bezienswaardigheden.
Het hotel beschikt over een receptie met lobby, restaurant met een uitgebreide kaart, roomservice, bar, een heerlijk zwembad met zonneterras met ligbedden, Ayurveda-Spa met een vele massage- en behandelingsmogelijkheden, winkeltjes en wasservice. De 87 kamers beschikken over een minibar, telefoon, sat-TV, koffie- en theefaciliteiten, zitje, badkamer met bad of douche en een balkon....
Meer info >
Suisse Hotel
Driesterren
 • Overzicht Suisse Hotel Kandy Sri Lanka
 • Zwembad Suisse Hotel Kandy Sri Lanka
 • Lobby Suisse Hotel Kandy Sri Lanka
 • Restaurant Suisse Hotel Kandy Sri Lanka
 • Lobby Suisse Hotel Kandy Sri Lanka
Een mooi koloniaal hotel, gelegen aan het meer van Kandy en op loopafstand van het centrum. Hotel Suisse heeft de sfeer van de Engelse koloniale tijd goed weten te behouden en dit gecombineerd met de gemakken van deze tijd. Het hotel heeft een kleine receptie met huurkluisjes, gezellige bar, biljarttafel, excursie balie, buffetrestaurant in een prachtige ovale zaal, zwembad en een tennisbaan. De verzorgde kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, sat-TV en badkamer met douche/badcombinatie....
Meer info >
Hilltop Hotel
Driesterren
 • Hilltop hotel
 • zwembad Hilltop hotel
 • zwembad Hilltop hotel
 • restaurant Hilltop hotel
 • restaurant Hilltop hotel
Dit kleinschalige hotel ligt op een uitstekende plek om Kandy beter te leren kennen. Het vriendelijke personeel, fijne zwembad en de verzorgde kamers maken dit tot een populair hotel. Er is een kleine receptie, vanwaar u eenvoudig bij het zwembad komt met ligbedden en handdoek-service. Er is een goed buffetrestaurant met een diverse keuken, gezellige bar/lounge vanwaar u een leuk uitzicht heeft op de stad. De 73 eenvoudige, maar verzorgde kamers zijn allemaal voorzien van airco, sat-TV, telefoon en badkamer met douche. Vanuit het hotel ziet u de stad aan uw voeten liggen, met tevens het station van Kandy....
Meer info >
Hotel Queens
Driesterren
 • lk_ac_queenov.jpg
Het Queens hotel is gevestigd in een historisch pand in het hart van Kandy. Het is ingericht in koloniale stijl, heeft een mooie locatie en kijkt uit op de prachtige omgeving langs het meer van Kandy. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, zwembad, sauna en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De nette met hardhouten meubels ingerichte kamers zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV en badkamer met douche en/of bad en toilet....
Meer info >
Dambulla/Sigiriya/Habarana/Giritale
12345
Dannawwa Resort
Driesterren
 • lk_ac_dannawwaka.jpg
 • lk_ac_dannawwazw.jpg
 • lk_ac_dannawwaka1.jpg
 • lk_ac_dannawwazw1.jpg
 • lk_ac_dannawware.jpg
Het Dannawwa Resort is een gloednieuw en modern hotel. Het hotel beschikt over een grote modern ingerichte lobby, restaurant, verzorgde kamers en een klein zwembad. Het resort heeft een centrale ligging ten opzichte van de rots van Sigiriya, de bekende Dambulla grottempels en het Minneriya Nationaal park. De kamers zijn voorzien van een airco, ventilator, minibar, kluisje, TV, telefoon en badkamer met douche en/of bad en toilet. Op de bovenste verdieping van het hotel heeft u vanuit de bar een prachtig uitzicht over de prachtige omliggende natuur....
Meer info >
Pelwehera Village
Driesterren
 • zwembad Pelvehera Village
 • lk_ac_pelweheraka.jpg
 • lk_ac_pelweheralo.jpg
 • Restaurant Pelvehera Village Dambulla Sri Lanka
 • lk_ac_pelweheraka2.jpg
Op slechts drie kilometer van de bekende Dambulla grottempels, ligt dit zeer vriendelijke hotel in een mooi aangelegde tuin met prieeltje. Het Pelwehera Village biedt u een heerlijk rustig en ontspannen verblijf. Er is een kleine receptie, buffetrestaurant, kleine bar met terras, kleine bibliotheek en een uitstekend zwembad met aangrenzend kinderbad en ligbedden. De frisse kamers zijn met vrolijke kleuren gedecoreerd en voorzien van airco, minibar, telefoon, sat-TV, koffie- en theefaciliteiten, badkamer met douche en balkon of terras....
Meer info >
Hotel Wewa Addara
Driesterren
 • lk_ac_bythelakeex.jpg
 • lk_ac_bythelakezw.jpg
 • lk_ac_bythelakeka.jpg
 • lk_ac_bythelakelo.jpg
 • lk_ac_bythelakeex1.jpg
Uitkijkend over het prachtige Kayanwala meer in een rustige omgeving, op ongeveer 1,5 kilometer van de hoofdweg van Sigiriya, en niet ver van de leeuwenrots is het Hotel Wewa Addara gelegen. Een kleinschalig hotel met 14 ruime kamers. Vanuit de lobby, het restaurant, de bar en het zwembad met ligbedden kijkt u uit over het meer. Ook heeft u vanuit het hotel uitzicht op de beroemde leeuwenrots. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, kluisje, TV, balkon met zitje en een badkamer met douche en toilet....
Meer info >
Fresco Water Villas
Driesterren
 • lk_ac_frescozwex.jpg
 • lk_ac_frescoka.jpg
 • lk_ac_frescoex3.jpg
 • lk_ac_frescoex2.jpg
 • lk_ac_frescoex1.jpg
Het Fresco Water Villa bevindt zich nabij de rots van Sigiriya. Het is een sfeervol en ruim opgezet complex met een mooie tuin waarin verspreid in kleine gebouwen de diverse kamers liggen. De kamers zijn fris en elegant ingericht met neutrale kleuren en beschikken over airco, TV, minibar, koffie- & theefaciliteiten en een eigen badkamer. Sommige kamers hebben een patio of een balkon. Het hotel beschikt over een receptie, buffetrestaurant, een loungebar, sierradenwinkeltje en een buitenzwembad met een aantal ligbedden. Er is gratis WiFi beschikbaar in de lobby. Dit hotel is de perfecte uitvalbasis voor een klim naar de top van de Sigirya rots of een bezoek aan Dambulla of Habarana. Vanuit het hotel dat is gelegen in de culturele driehoek zijn talloze excursies mogelijk. Zo kunt u fietsen huren bij het hotel waarmee u op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen. In het restaurant worden verschillende regionale en internationale gerechten geserveerd. ...
Meer info >
Giritale Hotel
 • zwembad Sri Lanka
 • Overzicht Giritale Sri Lanka
 • lobby Giritale hotel
 • lobby Giritale hotel
 • lobby Giritale hotel
Een verzorgd, klein hotel met een uitstekende ligging aan de rand van het meer. Vanuit dit hotel kunt u eenvoudig alle bezienswaardigheden in deze regio bezoeken. Tevens heeft dit hotel misschien wel het mooiste uitzicht op het grote meer van Giritale, waar aan de rand ’s avonds olifanten samenkomen. Er is een kleine receptie, buffetrestaurant, gezellige bar, lekker zwembad met prachtig uitzicht over het meer en kleine Ayuveda Spa. De 30 kamers zijn keurig verzorgd en voorzien van airco, koelkastje, telefoon, TV en een badkamer met douche....
Meer info >
Trincomalee
12
Ananthama hotel
Driesterren
 • lk_ac_anantamaaov.jpg
 • lk_ac_anantamaagr.jpg
 • lk_ac_anantamaatu.jpg
 • lk_ac_anantamaaka.jpg
 • lk_ac_anantamaazw.jpg
Het Ananthama hotel ligt vlakbij het strand. De kamers zijn typisch Sri Lankaans ingericht met een moderne badkamer. Het hotel biedt verschillende faciliteiten waaronder een bar en een restaurant. In het restaurant kunt u of a-la carte of in buffetvorm eten waarbij u kunt genieten van authentieke Sri Lankaanse, Indiase en maar ook westerse gerechten. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel. Het is een sfeervol hotel waar u heerlijk tot rust kunt komen bij het zwembad met ligbedden of op het strand dat op een aantal minuten bereikbaar is via een zandpad....
Meer info >
Pigeon Island Resort
Driesterren
 • zwembad Pigeon Island Resort
 • zwembad Pigeon Island Resort
 • restaurant Pigeon Island Resort
 • restaurant Pigeon Island Resort
 • Pigeon Island Resort
Een klein hotel direct aan het mooie strand van Trincomalee/Nilaweli. Door de persoonlijke service en prima faciliteiten zult u het hier prima naar uw zin hebben. Uiteraard kunt u vanuit dit hotel ook de walvissen en dolfijnen excursie boeken afhankelijk van het reizoen en zijn er leuke snorkelexcursies. Het hotel ligt direct aan een van de mooiste stranden van Sri Lanka, aan de oostkant van het eiland. Hier is het zand hagelwit en de zee prachtig helder. Er is een kleine receptie/lounge waar u tevens de bar terug zult vinden. Hier kunt u 's avonds genieten van een drankje alvorens u gaat dineren in het prima buffetrestaurant. Verder is er een lekker zwembad met ligbedden en een kleine poolbar waar u 's middags kunt genieten van een kleine maaltijd. De kamers zijn allemaal voorzien van airco, ventilator, minibar, telefoon, TV, kluisje en een badkamer met douche....
Meer info >
Anuradhapura
123
Hotel Lakeside Nuwarawewa
Driesterren
 • lk_ac_lakesideka2.jpg
 • lk_ac_lakesidelo.jpg
 • lk_ac_lakesidezw2.jpg
 • lk_ac_lakesidetu.jpg
 • lk_ac_lakesideka.jpg
Het Lakeside Hotel ligt in Anuradhapura en heeft een prachtige tuin. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant en een bar. In het restaurant worden verschillende authentieke Sri Lankaanse maaltijden gemaakt. Tevens biedt het hotel gratis internet en WiFi in openbare ruimtes. De kamers zijn modern, licht en comfortabel ingericht. Elke kamer is voorzien van airco en biedt uitzicht op het meer....
Meer info >
Miridya Lake Resort
Driesterren
 • lk_aac_miridyaex1.jpg
 • lk_ac_galwaymiridiyazw.jpg
 • lk_aac_miridyaka1.jpg
 • lk_aac_miridyaka.jpg
 • lk_aac_miridyalo.jpg
Miridiya Lake resort is een prima resort, vlakbij de bekende bezienswaardigheid Anuradhapura. Met een rustgevend uitzicht op het Nuwara Wewa meer, een heerlijk zwembad, een fijne restaurant en bar, biedt dit resort u een prima uitvalsbasis voor een verblijf in de omgeving van Anuradhapura. De kamers zijn voorzien van airco, kluisje, TV, telefoon en badkamer met douche en/of bad en toilet....
Meer info >
Hotel Heritage
Driesterren
 • lk_ac_heritagezw.jpg
 • lk_ac_heritagezw1.jpg
 • lk_ac_heritageex.jpg
 • lk_ac_heritageka2.jpg
 • lk_ac_heritagezw11.jpg
Het Heritage Hotel is een vrij nieuw en goed middenklasse hotel. Het is geopend in 2009 en het telt 50 kamers en suites. De gunstige locatie, prima service en goede faciliteiten maken dit hotel tot een aanrader en populaire keuze voor Anuradhapura en omgeving. Het Heritage Hotel ligt centraal nabij Anuradhapura aan het meer op slechts enkele minuten rijden van de belangrijkste bezienswaardigheden als de Ruwanveli tempel, de boeddha van Aukana en de Mihintale tempel.
Er is een receptie met kluisjes, heerlijk groot zwembad met ligbedden, gratis WiFi in het gehele hotel, goed buffetrestaurant met Westerse en lokale specialiteiten, gezellige bar en u kunt er ook een fiets huren. De kamers zijn voorzien van airco, telefoon, televisie, badkamer met bad/douche, koelkast met minibar, koffie- en theefaciliteiten en balkon of veranda.
...
Meer info >
Chilaw
Anantaya Resort & Spa
Drieenhalve ster
 • lk_ac_anantayazw.jpg
 • lk_ac_anantayaka.jpg
 • lk_ac_anantayaov.jpg
 • lk_ac_anantayalo1.jpg
 • lk_ac_anantayaex.jpg
Het Anantaya Resort & Spa is een fijn resort, rustig gelegen aan het lange zandstrand met prachtige uitzichten over de zee. Het resort beschikt over een receptie, restaurant uitkijkend op de tuin, lounge bar, zwembadbar met terras, heerlijk zwembad met ligbedden, spa en fitnessruimte. Tevens is er gratis WiFi beschikbaar in de het gehele resort. De kamers zijn stijlvol ingericht en kijken uit over de zee. De kamers zijn voorzien van een airco, koelkast, kluisje, TV, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een balkon met zitje. Wordt dus heerlijk wakker met het ruizen van de zee en kijk vanaf uw balkon uit over de zee en omgeving....
Meer info >
Negombo
Hotel Beacon Beach
Driesterren
 • lk_ac_beaconbeach.jpg
 • lk_ac_beaconbeachka.jpg
 • lk_ac_beaconre1.jpg
 • lk_ac_beaconbeachex.jpg
 • lk_ac_beaconba.jpg
Hotel Beacon Beach is een fijn hotel welke direct aan het strand is gelegen. Op loopafstand vindt u tevens diverse leuke eetgelegenheden en bars. Het hotel combineert moderne elegantie met eenvoud. Het zwembad en het hoger gelegen "Sky Restaurant" biedt u een mooi uitzicht op de zee. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over een balkon met tevens een uitzicht over de Indische oceaan. Een prima uitvalsbasis om Negombo te ontdekken....
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen of door te kiezen voor een luxer strandhotel. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Nog meer zien? Verleng uw rondreis vooraf in een boeiende stad. ( 1 t/m 5 van 10 opties )
Wanneer u met Emirates via Dubai vliegt, bieden wij u de mogelijkheid om een 3-daagse of 4-daags verblijf bij te boeken in de wereldstad Dubai. Dubai is een intrigerende stad vol contrasten. Oude culturen gaan hand in hand met modern comfort. Ontdek het hoogste gebouw ter wereld en ‘shop till you drop’ in de grootste en meest luxe winkelcentra. Of ga op zoek naar de authentieke Arabische wereld met haar goud- en specerijenmarkten en traditionele show schepen. Een paar dagen verlengen in Dubai is een mooie aanvulling op uw rondreis.

Eveneens bieden wij de mogelijkheid om een stop-over te maken van 3 dagen/2 nachten in de stad Abu Dhabi. Laat u inspireren door de vele activiteiten die deze bruisende stad te beiden heeft. Van een bezoek aan de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten, tot shoppen in een van de enorme shopping malls. Ook kunt de stad ontdekken met de Hop-on Hop-off Bus die u langs bezienswaardigheden brengt. U kunt dit verblijf bijboeken indien u vliegt met Etihad Airways.

Klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ en u kunt zien wat de meerprijs is op de vertrekdatum van uw keuze.
ae_al_dubai_marina_116557324.jpg
Dubai - 3 dagen J5 Port Saeed Hotel
Driesterren
Dit hotel biedt u luxe en uitstekende faciliteiten en ligt in het hart van Dubai. Op slechts drie kilometer van de luchthaven en tien kilometer van het World Trade Center. Op loopa...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.174
AE_AL_PromenadeDubai
Dubai - 3 dagen Hilton Jumeirah Beach Resort
Vijfsterren
Een prachtig en luxe hotel met een ongedwongen sfeer. Het heerlijke en perfect gelegen hotel is werkelijk van alle gemakken voorzien. Zoekt u een accommodatie met een goede vakanti...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.495