neemt je mee
De oude VOC stad Galle
De oude VOC stad Galle
Kandy
Kandy
Theevelden bij Nuwara Eliya
Theevelden bij Nuwara Eliya
Horton Plains
Horton Plains
Olifanten zien
Olifanten zien

Koloniaal Sri Lanka

Privéreis | 13 dagen v.a.
1801i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-08-2017
Reisduur
13 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

  • Dag 1 Amsterdam - Colombo
  • Dag 2 Colombo
  • Dag 3 Colombo - Pinnawela - Kandy (ca. 119 km)
  • Dag 4 Botanische Tuinen & Lokale bevolking
  • Dag 5 Kandy - Nuwara Eliya (ca. 70 km)
  • Dag 6 Nuwara Eliya - Horton Plains - Galle (ca. 262 km)
  • Dag 7 Galle
  • Dag 8 t/m 12 Galle - Kalutera (ca. 80 km)
  • Dag 13 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

Rondreis Sri Lanka
    Logeren in sfeervolle, luxe koloniale hotels     Rondreis met privéchauffeur/gids     Leuke excursie bij Nuwara Eliya     Prachtige trekking door Horton Plains     Bezoek aan de oude VOC-stad Galle     Heerlijke stranddagen in een viersterren hotel

Programma

Rondreis Sri Lanka

Dag 1 Amsterdam - Colombo

U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel en Düsseldorf. Op het tabblad ‘data & prijzen’ kunt u de verschillende mogelijkheden en prijzen terugvinden.

LK_AL_COLOMBO

Dag 2 Colombo

Aankomst in Colombo waar de chauffeur op u staat te wachten en transfer naar uw prachtige koloniale hotel, direct aan zee gelegen.

’s Middags maakt u een uitgebreide stadstour door de hoofdstad Colombo. Deze stad wordt vaak vergeten, maar heeft veel te bieden. U bezoekt de belangrijkste monumenten, kerken, tempels en de haven. U logeert vanavond in het koloniale hotel, Galle Face aan zee.
Tip! Geniet in de namiddag van een ‘high tea’ op het terras.

Weetje

Het Galle Face hotel is het oudste hotel in Sri Lanka en kent een koloniale sfeer. Het hotel ligt direct aan zee, waardoor het er altijd lekker koel is en het er vooral op de veranda genieten is. Het hotel was vroeger een populaire plek voor de Britten om van hun bekende High Tea te genieten. Tot d dag van vandaag is dat in ere gehouden.

lk_al_olifantenopvang_128294927.jpg

Dag 3 Colombo - Pinnawela - Kandy (ca. 119 km)

Na het ontbijt rijdt u richting het Pinnawela olifantenweeshuis. Hier worden jonge olifanten, die om de een of andere reden uit hun natuurlijke omgeving zijn geraakt, opgevangen en verzorgd. Als u in de ochtend vertrekt dan bent u op tijd om de olifanten een bad te zien nemen in de rivier de Maya Oya. Het is inmiddels wel iets commercieel geworden, maar zoveel olifanten bij elkaar in de rivier blijft een bijzonder gezicht.

U vervolgt uw weg naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka. ’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes en zien we een culturele dansshow.
lk_al_kandy_boeddhistische_ceremonie_109623662.jpg

Dag 4 Botanische Tuinen & Lokale bevolking

Na het ontbijt brengen we als eerste een bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten. ’s Middags lekker genieten van het hotel of maak een wandeling in het oude centrum van Kandy.
LK_AL_Kandy_theevelden_63129247

Dag 5 Kandy - Nuwara Eliya (ca. 70 km)

Na het ontbijt verlaat u deze indrukwekkende stad en rijdt u, via een prachtige heuvelachtige route door de theevelden, naar Nuwara Eliya. Onderweg brengen we uiteraard een bezoekje aan één van de plantages waar u een rondleiding kunt krijgen door de fabriek en de velden. Als afsluiting is het genieten van een kopje Ceylon thee.
We vervolgen onze weg naar Nuwara Eliya, een typisch Engels stadje, waar u zich waant in koloniale tijden. De Engelse kozen deze plek omdat het hier een stuk koeler is dan in de rest van Sri Lanka. We checken in bij ons hotel en hebben alle tijd om rond te wandelen in dit vriendelijke stadje.
U overnacht vanavond in het koloniale St. Andrews hotel.
Waterval Horton Plains

Dag 6 Nuwara Eliya - Horton Plains - Galle (ca. 262 km)

Vroeg in de ochtend, het hotel zal een eenvoudig picknick-ontbijt verzorgen, rijden we richting Horton Plains. Een beschermde hoogvlakte waar in de Britse koloniale tijd nog door de Britten op luipaarden werd gejaagd. Tegenwoordig zijn deze slechts bij uitzondering te spotten, maar er leven wel 24 verschillende zoogdiersoorten en 87 verschillende vogelsoorten in het park. Mooi is het uitzicht op ‘Worlds End’, bij helder weer reikt het zicht tot aan de kust.

In Hortons Plain maken we een prachtige 3 uur durende trekking naar uiteraard ‘Worlds End’ en de Bakers waterval. U zult versteld staan van de prachtige diversiteit aan natuur en de spectaculaire vergezichten. Na de trekking rijden we richting Galle.

Goed om te weten

Het kan voorkomen dat wij de drie voorbeeldhotels in Galle niet voor u kunnen boeken. In dit geval zullen wij in 'The Old Dutch Hospital' binnen de stadsmuren van de oude VOC-stad een diner voor u organiseren.

lk_al_gallefort.jpg

Dag 7 Galle

Na het ontbijt maken we een stadswandeling in deze mooie vestingstad, die tijdens de Hollandse VOC periode de belangrijkste havenstad vormde tussen West-Indië en Nederland. In het fort bevinden zich mooie kerken, oude huizen en heel veel Nederlandse cultuur. Ook deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. ’s Middags vrij ter besteding of u kiest voor een leuke fietsexcursie langs de kust, waarbij u door kleine dorpjes fietst en geniet van het dagelijkse leven.

Dag 8 t/m 12 Galle - Kalutera (ca. 80 km)

Vanuit Galle rijden we richting Kalutera, waarbij we onderweg een stop maken bij de Kosgode schildpaddenboerderij. Dit project is in 1988 gestart om de zeeschildpad te helpen. De vissers en lokale mensen krijgen een klein bedrag als ze de eieren inleveren, waarna er voor de eieren wordt gezorgd. Na circa 50 dagen komen de eieren uit en worden de kleine schildpadden uitgezet op het strand. Het project heeft ertoe bijgedragen dat de zeeschildpad niet met uitsterven wordt bedreigt in de Indische oceaan. In de middag komt u aan in uw heerlijke strandhotel in Kalutera.

De laatste dag wordt u in de avond opgehaald om richting de luchthaven van Colombo te rijden. Uw vlucht naar Amsterdam vertrekt na middernacht.

Goed om te weten

Wanneer u langer zou willen genieten van uw vakantie, kunt u deze reis ook verlengen in het door u gekozen strandhotel.

Goed om te weten

Kiest u voor reizen met de KLM en wilt u de reis verlengen? Dan dient u er rekening mee te houden dat KLM alleen op dinsdag of zaterdag terugvliegt.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 13 Amsterdam

Einde van een heerlijke vakantie!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Burj Alarab Dubai

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 2 overnachtingen in het Auris Inn Al ...

Meer info >

Al voor € 138p.p. Meer info >
AE_Al_Dubai

4 dagen / 3 nachten stop-over Dubai

In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 3 overnachtingen in het Auris Inn Al ...

Meer info >

Al voor € 219p.p. Meer info >

Verlenging

Zwembad Kani Lanka

Verlenging Avani Kalutera Resort & Spa

U kunt uw verblijf in het luxe Avani Resort & Spa in Kalutera verlengen. U verblijft hier op basis van halfpension. Een prachtig hotel op een unieke locatie. Een ideaal hotel voor mensen die op zoek ...

Meer info >

Al voor € 81p.p. p.nMeer info >
Overzicht Bandos Island Resort Noord Malé Atol Malediven

Verlenging Bandos Island Resort, Malediven

U kunt per dag verlengen in het Bandos Island Resort, gelegen op een eiland in het zuiden van de Noord Malé Atol. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Uiteraard is het mogelijk Halfpension ...

Meer info >

Al voor € 135p.p. p.nMeer info >

Verlenging Cinnamon Dhonveli Resort, Malediven

U kunt per dag verlengen in het Chaaya Dhonveli Resort, gelegen op een van de mooiste eilanden in de Noord Malé Atol. U verblijft hier op basis van halfpension. Dhonveli**** is een mooi en exotisch e...

Meer info >

Al voor € 179p.p. p.nMeer info >

Verlenging Paradise Island, Malediven

U kunt per dag verlengen in het Paradise Island Resort, gelegen in de Noord Malé Atol. U verblijft hier op basis van halfpension. Paradise Island****+ strekt zich uit over een eiland van 1 km lang en...

Meer info >

Al voor € 128p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met eigen badkamer. De meeste hotels hebben airco en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in luxe viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.
Charme
Wanneer u kiest voor een charme accommodaties dan verblijft u unieke hotels, lodges of homestays. We hebben deze accommodatie gekozen omdat ze iets extra's met zich meebrengen en u vaak een bijzonder stukje Sri Lanka laten zien. Iedere charme accommodatie heeft een eigen beleving en kan niet in 'sterren' worden beoordeeld.

Colombo

Overzicht Galle Face Colombo Sri Lanka

Galle Face hotel - Superiorklasse

Het Galle Face is het oudste hotel van Azië en heeft niet alleen de uitstraling, maar ook de sfeer uit koloniale tijden weten te behouden. Het hotel is wereldberoemd om de High Tea die ’s middags wordt geserveerd op de veranda, met een spectaculair uitzichtLees meer

Galle

entree Fort Bliss

Fort Bliss - Charme hotels

Het kleinschalige Fort Bliss guesthouse heeft slechts 4 kamers en ligt in het oude fort van Galle. Een unieke ervaring om te logeren in een oud woonhuis, dat inmiddels alle faciliteiten en services biedt van een verzorgd guesthouse.

De 4 kamers zijnLees meer
lk_ac_pedlarte.jpg

Pedlar 62 - Charme hotels

Dit kleinschalige koloniale woonhuis ligt midden in het fort van Galle. Het fort staat al jaren op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het is een unieke ervaring om hier dan ook te kunnen logeren.
U wordt warm onthaald door Ravi of zijn ouders, dieLees meer
Overzicht Modarawattha Villa Koggala Sri Lanka

Villa Modarawattha - Superiorklasse

Villa Modarawattha staat voor 'Huis aan het meer' in het Singalees. Het is een prachtige koloniale residentie met vier kamers. De vredige locatie aan het grootste inlandse meer van Sri Lanka, 'Koggala Lake' aan de zuidkust van Sri Lanka, laat u uw jachtigeLees meer

Kandy

Overzicht Suisse Hotel Kandy Sri Lanka

Suisse Hotel - Middenklasse

Een mooi koloniaal hotel, gelegen aan het meer van Kandy en op loopafstand van het centrum. Hotel Suisse heeft de sfeer van de Engelse koloniale tijd goed weten te behouden en dit gecombineerd met de gemakken van deze tijd. Het hotel heeft een kleineLees meer

Nuwara Eliya

St Andrews

St Andrews - Middenklasse

Het St. Andrews is een klein koloniaal hotel, dat u mee terugneemt naar koloniale tijden. Door behoud van vele details een uniek hotel. Er is een receptie, leeskamer, theekamer, gezellige Engelse bar, restaurant, zwembad met ligbedden en een AyurvedaLees meer

Kalutara

Zwembad Kani Lanka

Avani Kalutera Resort & Spa - Superiorklasse

Een prachtig en sfeervol hotel op een unieke locatie. Een ideaal hotel voor mensen die op zoek zijn naar luxe en comfort.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Koggala

Fietsen door de rijstvelden nabij Galle

De leuke, een eenvoudige fietsexcursie neemt u mee door rijstvelden, kleine dorpjes en groene natuur om te eindigen bij Wijaya Beach. U fietst ongeveer 12 kilometer op goede citybikes met helmen en een Engelssprekende gids. De tocht duur circa 1 totLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis met Engelssprekende privéchauffeur/gids per airco auto/minibus van dag 2 t/m 8
Overnachtingen in koloniaal getinte hotels met ontbijt
Diners van dag 2 t/m 5
Bezoek aan het Pinnawela olifantenweeshuis*
Bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy*
Stadstour door Colombo*
Excursie naar Horton Plains*
Stadstour door Kandy, inclusief Tempel van de Tand*
Theevelden en fabriekje van Nuwara Eliya
Heerlijke stranddagen in viersterren hotel in Kalutera
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. Rs. 10.060 p.p. (omgerekend ca. € 67 p.p.)
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 85 korting op het reisgedeelte (rondreis). Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven. Er kan slechts 1 bijzet bed worden bijgeplaatst.

Vliegen met de KLM

Kiest u voor reizen met de KLM en wilt u de reis verlengen? Dan dient u er rekening mee te houden dat KLM alleen op dinsdag of zaterdag terugvliegt.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam of Düsseldorf op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Weekendtoeslag Etihad Airways

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Etihad Airways op een vrijdag of zaterdag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten of ander strandhotel?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht of heeft u liever een ander strandhotel? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum Sri Lanka
Voor reizen naar Sri Lanka een visum verplicht. U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen via ETA. Klik hier voor alle benodigde informatie.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Sinhala & Tamil Nieuwjaar
De viering van het Sinhala & Tamil Nieuwjaar vindt elk jaar plaats op 13 en 14 april. In de periode rondom deze data kan het zijn dat u extra drukte ondervindt in het verkeer en bij bezienswaardigheden. Ook tijdens het bezoek aan de theefabriek kan het voorkomen dat er geen productpresentatie plaatsvindt en er geen theeplukkers aanwezig zijn.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Perehera festival
Eén keer per jaar wordt in Kandy het Perahera festival gehouden (in de maanden juli of augustus, afhankelijk van de stand van de maan). Het is één van de grootste en kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Tijdens deze festiviteiten komen duizenden pelgrims naar de stad om deze indrukwekkende processie bij te wonen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Koloniaal Sri Lanka

Remco van Belzen, Rotterdam
'We hebben een fantastische, goed samengestelde reis gehad met zeer professionele gids (Conrad). Alles zit in deze trip:
watervallen, bergen, olifanten, theevelden, tempels.
Colombo zelf vonden we wat minder. Grote, drukke, beetje vieze stad. Eenmaal op pad met de gids vielen we van de ene verbazing in de andere. Wat een prachtige natuur!
De hotels waren super de luxe. Wij hadden verwacht dat de trip inclusief ontbijt en lunch zou zijn maar, beter nog, het was inclusief ontbijt en avonddinner. Zo was je dus vrij om zelf te bepalen waar en wanneer je lunch ging gebruiken. Heerlijke Chicken Curry gegeten!'
Terneusen, Schijndel
'De koloniale rondreis is perfect voor diegene die in een korte tijd een goede indruk op wil doen van Sri Lanka. Het is een intensieve reis waarbij veel gereisd wordt maar ook op de juiste momenten er een relax moment is ingebouwd.
Het cultuur snuiven in deze reis perfect waarbij de geschiedenis van het land centraal staat. De gids/chauffeur die we hadden had een enorme hoeveelheid kennis en kon over vele onderwerpen tot in detail mooie en goede informatie geven.
Daar we reisden met 2 personen was het schema erg flexibel en zijn er een paar leuke aanpassingen in het reis schema gemaakt.In feite ben je bijna eigen baas over het reis schema.
De hotels/villa waren allemaal erg goed en koloniaal waarbij de villa in Galle helemaal te gek was en we een heerlijke relaxte tijd hebben gehad.
Het eten op de verschillende adressen was perfect en alhoewel het vaak buffet was, was het allemaal erg vers en uitermate goed van smaak.

Een reis die we idereen die van cultuur en Asië houdt aan kunnen bevelen.'
Martin, Vlijmen
'Onze rondreis door Sri Lanka is mede door de voortreffelijke chauffeur en gids Sam voor ons onvergetelijk geworden.Hij heeft ons alle mooie plekjes laten zien en gaf ons ook uitleg daarbij.
Hij was goed op de hoogte van de cultuur en sprak engels dat voor ons ook te volgen was.Al met al een reis om niet snel te vergeten.Bedant Sam.'
Ronald Sterk, Leidschendam
'Tijdens onze rondreis hebben wij bij Nuwara Eliya hebben wij een processie naar een hindoe tempel meegemaakt, waarbij een aantal gelovigen de wangen en tong lieten piercen met een zilveren pen en anderen een aantal haken in de rug kreeg om daaraan te worden opgehesen. Een heel interessant spektakel. Het programma bood gelukkig voldoende ruimte om dit stuk cultuur te bekijken.'
B. Nooijens, Roosendaal
'Na jaren met een andere organisatie te zijn gegaan, hebben we nu voor NRV gekozen. Als kritische globetrotters (we maken 3 verre reizen per jaar)bepaalde deze reis of we wel of niet vaker via NRV gingen boeken. We hebben onze NRV reis voor de Kerstvakantie al uitgezocht.
Deze privé rondreis bracht ons niet alleen koloniale plaatsen, maar we verbleven ook in koloniale sfeer. Vooral het Galle Face in Colombia, waar we in het gerestaureerde deel verbleven (een kamer van 45m2) en de villa Modarawattha waren toppers (de villa heeft 4 kamers, 6 personeelsleden en wij waren de enige gasten). Onze chauffeur/gids sprak goed en duidelijk Engels en reed erg veilig. De bevolking was erg vriendelijk. Het programma afwisselend genoeg. Kortom: weer een leuke reis. Op naar de volgende.'
André van Kuilenburg, Amsterdam
'Een prachtige reis door Sri Lanka waarbij je verblijft in bijzondere accomodaties. Met name het verblijf in Villa Modarawattha was een hoogtepunt. Een mooie afwisseling tussen de drukte van de steden en de relatieve rust van het binnenland. Het is wel elke dag vroeg op (7.00 uur) maar daar krijg je dan ook wat voor.'
Ingrid Knijnenburg, Amsterdam
'Zoals in het voorgaande gedeelte al vermeld zou de reis nog beter uitgebalanceerd zijn als er standaard twee dagen in Kandy verbleven kan worden zoals wij uiteindelijk gedaan hebben dankzij de inspanningen van Sam. Zo''n extra nacht in Colombo is alleen handig voor degene die de volgende dag een vroege vlucht heeft. We waren redelijk onvoorbereid omdat we de reis vrij last-minute geboekt hebben maar dat maakte de reis des te spannender en verrassender. We hadden vooraf weinig verwachtingen maar die werden ruim overtroffen. Sam had daar ook in ruime mate mee te maken. Hij stopte op plaatsen die niet direct in het programma stonden en had overal wel iets over te vertellen. Ook over de politieke situatie in zijn land en de flora en fauna.'
Fam Heesakkers, Purmerend
'Mooie reis gehad en veel meegemaakt. Pas op bij het eerste hotel voor slimme verkoop truckjes. De ATM bij het hotel werkt wel degelijk maar ze proberen je via slimme maniertjes in een te dure tuk tuk te krijgen. Ik ben er helaas `ingestonken` ze maken gebruik van het feit dat je de waarde van het geld nog niet goed kan inschatten. Betaal niet meer dan 200/300 rupies per rit.

Op 1 hotel na in Kandy zijn wij tevreden over de hotels en de faciliteiten. Het eten is prima en de bediening in de villa is uitmuntend. Hier hadden we nog graag wat langer willen blijven.
anoniem
'Een fijne reis en veel gezien.Ondanks de vele regen en de wilde oceaan een positieve ervaring geweest.Bekwame chauffeur. Liet ons meer zien dan het programma. Boottocht met varanen, zeearenden,eiland met kaneelvrouwtje die touw vlocht van kokosvezel,kaneel schilde en dakpannen vlocht van palmbladeren.Funderingen van talloze weggespoelde woningen en gebouwen. Boedhas uitgehakt uit de olifantrots!In de Engelse club te Nuwara Eliya waren we enigste gast.Vier man verzorgend personeel en de achterliggende keuken met koks waren druk met ons twee. De pakken met stropdassen konden we gratis uitzoeken zodat we toppie aan tafel zaten. 24 jaar geleden bezochten we onbekommerd de tempel van de tand te Kandy. Nu kwam je zonder fouillering niet binnen.We zagen nu ook waarom. Het is een reis die ik iedereen wil aanraden. Ook zijn een aantal dagen erna in een hotel om te relaxen broodnodig om alle ervaringen te verwerken.'
Dhr. Nelissen en Mevr. Spalink
Via deze weg wil ik graag onze zeer positieve ervaring met onze gids tijdens de rondreis door Sri Lanka, april jl, uiten. Onze gids Samantha (Sam) heeft er voor gezorgd dat wij ons vanaf de aankomst op het vliegveld tot het moment dat we Sri Lanka verlieten, erg op ons gemak gevoeld hebben. Zijn (altijd vrolijke) humeur in combinatie met zijn enthousiasme, kennis van land, cultuur en natuur, hebben deze reis mede een groot succes gemaakt.

Niets was hem teveel en zijn zorgzaamheid (ook om mijn zwangere vrouw) was prettig en zeker niet 'overdone’. Doordat hij goed Engels sprak, was het leuk en leerzaam om tijdens de (auto)ritten met hem te praten over het land, zijn cultuur, geloof, etc, waarbij hij steeds ook interesse in Nederland en onszelf toonde. Ook bij het inchecken in de diverse hotels, nam Sam alle formaliteiten op zich, zodat wij in de lobby van een heerlijk drankje konden genieten.

Kortom, een gids uit duizenden. Wij kunnen ons niet voorstellen dat het beter zou kunnen en wij zouden Sam dan ook absoluut als gids aanbevelen tijdens de rondreis Sri Lanka.
Hein & Dorine Fleuren, Eindhoven
'Mooie gevarieerde reis: hoogland, zee, groen, strand, stad.
Reizen en rust zijn goed in balans.'
De Vleeschauwer Roxane, Aalst/België
'De reis was super. Alle hotels waren heel goed, het een nog beter dan het ander en we hebben in elk hotel de beste kamers gekregen. Heel lekker eten, heel vriendelijk personeel, er valt eigenlijk niets slecht over de hotels te zeggen. Ook de ganse reis zat goed in elkaar. We werden opgewacht aan de luchthaven door onze chauffeur in een mooie Toyota, goed koel en heel comfortabel. We hebben heel veel gezien, je geef je ogen daar echt de kost: hoe die mensen daar leven, het is echt de moeite. Je verveelt je gedurende de ganse reis geen seconde en er is ook genoeg vrije tijd en nooit gestresseerd. Wij raden deze reis aan iedereen aan! Echt heel erg genoten! Ook wat de reisorganisatie betreft zijn wij uiterst tevreden: altijd alle antwoorden gekregen op al onze vragen en alles was echt prima georganiseerd! '

Avani Kalutara Resort & Spa****

Mariet van Kempen, Well
'Een erg luxe en mooi resort, gelegen aan de kust. De zee was er te wild om in te zwemmen. Goed aanbod van sportieve activiteiten, zoals volley, kanoen, waterpolo etc'
Carel en Annemiek de Jong, Lelystad
'Prima locatie met vriendelijk personeel, prachtig gelegen.'
J.L. Koppejan-de Baas, Zeewolde
'Prima hotel, veel activiteiten te doen( snooker, surfen, zeilen, ayurvedische spa, sportachtige activiteiten in het zwembad ). Het strand is zeker minder schoon en mooi dan in het zuiden van Sri Lanka. Heel erg goed dinerbuffet! Gratis internet in de bibliotheek ( heel belangrijk met twee jeugdige dochters )Iets minder is de kwaliteit van de minibar in de kamer, alles over datum! Minpuntje: trage bediening in de bar.'
anoniem
'Erg goed resort!'
anoniem
'Een heerlijke bestemming om nog even te relaxen, voordat je weer naar huis gaat.'
Jelly Bergsma,
'Een goede keus gemaakt om dit hotel ook op te waarderen voor de rust van de laatste 3 dagen. Heerlijk zwembad en eten, mooie kamer, het hotel ligt wel afgelegen dus je bent aardig aan het hotel gebonden of je moet met de tuktuk op stap oid. Voor ons niet meer nodig omdat we deze dagen nog nodig hadden om de vele indrukken te verwerken en nog even "lui"te doen.
Jammer is wel dat je hier door de erg sterke stroming eigenlijk niet in zee kunt. Het wordt ten zeerste afgeraden door hotelmedewerkers. Misschien goed om in de omschrijving op te nemen.'
Paul Stein, Arnhem
'Uitstekend hotel maar weinig te beleven. Vooral geschikt voor mensen die aan het zwembad willen liggen. Het strand was niet geschikt (gevaarlijk) om te zwemmen.'
Paul Stein, Arnhem
'Uitstekend hotel maar weinig te beleven. Vooral geschikt voor mensen die aan het zwembad willen liggen. Het strand was niet geschikt (gevaarlijk) om te zwemmen.'
Fred & Marianne,
'Een heerlijk Resort om aan het einde van je vakantie tot rust te komen. Bijna alles is perfect; keurige kamer, badkamer, balkon en geweldige kamer-opmaak met de traditionele bloemen op bed en handdoekcreativiteit.
Het eten in buffetvorm is zeer uitgebreid en gevarieerd en de desserts veelzijdig en veelomvattend.'
Co van Lierop, Lisse
'Prima hotel voor en paar dagen, goed eten en zeer vriendelijk personeel'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Heerlijk hotel om even bij te komen na een enerverende rondreis door Sri Lanka'
, Venlo
'Na 15 dagen reizen en cultuur en natuur snuiven is het heerlijk relaxen in het Avani Resort.
Nog even genieten van zon, rust en service voordat je weer naar het dagelijkse leven terugvliegt.'
Familie Knops, Dordrecht
'Super hotel, vriendelijk personeel. Goede service.'
C. Stevens, Landgraaf
'Mooi resort, gelegen aan het strand. Oceaan te wild om te zwemmen, maar er is een ruim zwembad. Ligbedden waren redelijk versleten, dus vervanging zou wel op zijn plaats zijn.
Goed eten, voldoende keuze zowel bij ontbijt als bij buffet. Mooie ruime kamers, erg schoon, heerlijke douche. Zeer vriendelijk personeel. Cocktailparty op het strand met sunset op de achtergrond. Heerlijke rustdagen gehad hier. '
anoniem
'Prima hotel. Schone en ruime kamers met prima bedden (kussens wel hard en stevig), eten/buffet uitstekend verzorgd, groot zwembad met voldoende bedjes om te liggen. Personeel is vriendelijk. Hotel ligt aan het strand, maar dat is openbaar.'
Aart Spek, Sliedrecht
'uitstekend , prachtig hotel , goede service , uiteraard dat het op een land tong ligt was er behalve zonnen
en zwemmen in het zwembad weinig te doen. wij zijn daarom nor verschillende dagen en een tuk-tuk op stap geweest en een hoop leuke dingen gedaan en bezocht in de omgeving.'
Leonie Olsman, Zwolle
'Dit hotel is zijn vier sterren zeker waard! We kregen bij ontvangst een drankje aangeboden, voordat we naar onze kamer gebracht werden. De kamer is zeer luxe en van alle gemakken voorzien. De badkamer en het bed zijn het belangrijkste, deze waren allebei top! Een heerlijke stortdouche en een lekker tweepersoons bed. Het zwembad is ook erg mooi, er is een handdoekman die er voor zorgt dat je een ligbed krijgt. Zijn alle ligbedden bezet? Dan haalt hij een extra ligbed voor je! Ideaal. Het hotel ligt aan het strand, maar in augustus is de zee te wild om er in te zwemmen. Ondanks dat is het heerlijk om ''s avonds een strandwandeling te maken!'
J van den Dungen, Boxtel
'Prima verblijf. Superior room was niet erg superior. '
Lenke & Tim, België
'Prachtig resort, uitstekende bediening, de ideale plek om uit te rusten!'
Anique Conjarts, Reijmerstok
'Mooi resort met goede faciliteiten. Een resort om even lekker op rust te komen na zo''n reis. Enige minpuntje: de kamers waren redelijk gehorig, waardoor je ''s nachts, bij het aankomen en vertrekken van andere gasten, continu wakker werd. Verder was het personeel uitmuntend en werden we zeer goed behandeld. Deze laatste drie dagen hebben de reis compleet gemaakt. '
anoniem
'Prachtig modern ingericht hotel aan het strand met een mooi zwembad met voldoende ligbedden.Het zwembadwater was in de tijd dat wij er waren, voor ons wat aan de warme kant: je koelde er niet echt van af. De kamer was stijlvol ingericht met een heerlijke regendouche/badkamer. 2 restaurants: één met ,één zonder airco, die om de beurt gebruikt werden. Buffet was prima; voor ieder wat wils. Ik vond de gangen wat gehorig. '
rentsje , bunschoten
'Een mooi hotel, met hele mooie kamers. Het eten is op zich wel goed, maar er is weinig variatie, met name bij het ontbijt.
De zee daar valt erg tegen, is bruin van kleur door al het zand uit de rivier. Het strand is vies, er ligt veel troep, en het zand is bruin.
Een goede spa, die wel erg duur is.
Met name door de vieze zee aldaar, zou ik hier geen tweede keer heengaan. Het personeel is ook minder vriendelijk dan in de rest van de hotels in sri lanka.'
RF, Belgie
'Zeer goed en mooi hotel. Rustige kamers. Lekker eten.'
Joeri en Angelique, Beverwijk
'Dit is een luxe resort met moderne faciliteiten. De kamers zijn erg modern ingericht. Daarnaast wordt er goed gelet op klantvriendelijkheid van het personeel. Dit is goed te merken in de restaurants (waar het eten uitstekend is) en schoonmaak personeel. Ze denken ook goed mee, wanneer je bijvoorbeeld laat wil uitchecken. Wij hebben een (gratis) kamer gekregen voor douchen (incl handdoeken). '
Mathieu Vaessen, Dieren
'Het hotel is werkelijk fantastisch. Het heeft een prachtig zwembad waar wij al om 7.00u in lagen. Het restaurant biedt werkelijk van alles, en bovendien zijn er ook nog 5 koks die alles voor je willen bereiden. De voorzieningen in de kamer zijn top, alleen Wifi hield er soms mee op.'
Irene Reiziger, Rijswijk
'Heerlijk resort om even bij te komen van de rondreis en aan het zwembad te liggen, prachtige lokatie. Luxe kamers, goed eten, wel groot en ook all inclusive gasten. '
Carina van Leerzem, Landgraaf
'Eten zéér afwisselend, van italiaanse pasta tot curry en van schnitzel tot suschi!'

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

anoniem
'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
'
Harry, Drenthe
'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
Kristie, Heerjansdam
'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
anoniem
'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'

Avani Kalutara Resort & Spa****

Mariet van Kempen, Well
'Een erg luxe en mooi resort, gelegen aan de kust. De zee was er te wild om in te zwemmen. Goed aanbod van sportieve activiteiten, zoals volley, kanoen, waterpolo etc'
Carel en Annemiek de Jong, Lelystad
'Prima locatie met vriendelijk personeel, prachtig gelegen.'
J.L. Koppejan-de Baas, Zeewolde
'Prima hotel, veel activiteiten te doen( snooker, surfen, zeilen, ayurvedische spa, sportachtige activiteiten in het zwembad ). Het strand is zeker minder schoon en mooi dan in het zuiden van Sri Lanka. Heel erg goed dinerbuffet! Gratis internet in de bibliotheek ( heel belangrijk met twee jeugdige dochters )Iets minder is de kwaliteit van de minibar in de kamer, alles over datum! Minpuntje: trage bediening in de bar.'
anoniem
'Erg goed resort!'
anoniem
'Een heerlijke bestemming om nog even te relaxen, voordat je weer naar huis gaat.'
Jelly Bergsma,
'Een goede keus gemaakt om dit hotel ook op te waarderen voor de rust van de laatste 3 dagen. Heerlijk zwembad en eten, mooie kamer, het hotel ligt wel afgelegen dus je bent aardig aan het hotel gebonden of je moet met de tuktuk op stap oid. Voor ons niet meer nodig omdat we deze dagen nog nodig hadden om de vele indrukken te verwerken en nog even "lui"te doen.
Jammer is wel dat je hier door de erg sterke stroming eigenlijk niet in zee kunt. Het wordt ten zeerste afgeraden door hotelmedewerkers. Misschien goed om in de omschrijving op te nemen.'
Paul Stein, Arnhem
'Uitstekend hotel maar weinig te beleven. Vooral geschikt voor mensen die aan het zwembad willen liggen. Het strand was niet geschikt (gevaarlijk) om te zwemmen.'
Paul Stein, Arnhem
'Uitstekend hotel maar weinig te beleven. Vooral geschikt voor mensen die aan het zwembad willen liggen. Het strand was niet geschikt (gevaarlijk) om te zwemmen.'
Fred & Marianne,
'Een heerlijk Resort om aan het einde van je vakantie tot rust te komen. Bijna alles is perfect; keurige kamer, badkamer, balkon en geweldige kamer-opmaak met de traditionele bloemen op bed en handdoekcreativiteit.
Het eten in buffetvorm is zeer uitgebreid en gevarieerd en de desserts veelzijdig en veelomvattend.'
Co van Lierop, Lisse
'Prima hotel voor en paar dagen, goed eten en zeer vriendelijk personeel'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Heerlijk hotel om even bij te komen na een enerverende rondreis door Sri Lanka'
, Venlo
'Na 15 dagen reizen en cultuur en natuur snuiven is het heerlijk relaxen in het Avani Resort.
Nog even genieten van zon, rust en service voordat je weer naar het dagelijkse leven terugvliegt.'
Familie Knops, Dordrecht
'Super hotel, vriendelijk personeel. Goede service.'
C. Stevens, Landgraaf
'Mooi resort, gelegen aan het strand. Oceaan te wild om te zwemmen, maar er is een ruim zwembad. Ligbedden waren redelijk versleten, dus vervanging zou wel op zijn plaats zijn.
Goed eten, voldoende keuze zowel bij ontbijt als bij buffet. Mooie ruime kamers, erg schoon, heerlijke douche. Zeer vriendelijk personeel. Cocktailparty op het strand met sunset op de achtergrond. Heerlijke rustdagen gehad hier. '
anoniem
'Prima hotel. Schone en ruime kamers met prima bedden (kussens wel hard en stevig), eten/buffet uitstekend verzorgd, groot zwembad met voldoende bedjes om te liggen. Personeel is vriendelijk. Hotel ligt aan het strand, maar dat is openbaar.'
Aart Spek, Sliedrecht
'uitstekend , prachtig hotel , goede service , uiteraard dat het op een land tong ligt was er behalve zonnen
en zwemmen in het zwembad weinig te doen. wij zijn daarom nor verschillende dagen en een tuk-tuk op stap geweest en een hoop leuke dingen gedaan en bezocht in de omgeving.'
Leonie Olsman, Zwolle
'Dit hotel is zijn vier sterren zeker waard! We kregen bij ontvangst een drankje aangeboden, voordat we naar onze kamer gebracht werden. De kamer is zeer luxe en van alle gemakken voorzien. De badkamer en het bed zijn het belangrijkste, deze waren allebei top! Een heerlijke stortdouche en een lekker tweepersoons bed. Het zwembad is ook erg mooi, er is een handdoekman die er voor zorgt dat je een ligbed krijgt. Zijn alle ligbedden bezet? Dan haalt hij een extra ligbed voor je! Ideaal. Het hotel ligt aan het strand, maar in augustus is de zee te wild om er in te zwemmen. Ondanks dat is het heerlijk om ''s avonds een strandwandeling te maken!'
J van den Dungen, Boxtel
'Prima verblijf. Superior room was niet erg superior. '
Lenke & Tim, België
'Prachtig resort, uitstekende bediening, de ideale plek om uit te rusten!'
Anique Conjarts, Reijmerstok
'Mooi resort met goede faciliteiten. Een resort om even lekker op rust te komen na zo''n reis. Enige minpuntje: de kamers waren redelijk gehorig, waardoor je ''s nachts, bij het aankomen en vertrekken van andere gasten, continu wakker werd. Verder was het personeel uitmuntend en werden we zeer goed behandeld. Deze laatste drie dagen hebben de reis compleet gemaakt. '
anoniem
'Prachtig modern ingericht hotel aan het strand met een mooi zwembad met voldoende ligbedden.Het zwembadwater was in de tijd dat wij er waren, voor ons wat aan de warme kant: je koelde er niet echt van af. De kamer was stijlvol ingericht met een heerlijke regendouche/badkamer. 2 restaurants: één met ,één zonder airco, die om de beurt gebruikt werden. Buffet was prima; voor ieder wat wils. Ik vond de gangen wat gehorig. '
rentsje , bunschoten
'Een mooi hotel, met hele mooie kamers. Het eten is op zich wel goed, maar er is weinig variatie, met name bij het ontbijt.
De zee daar valt erg tegen, is bruin van kleur door al het zand uit de rivier. Het strand is vies, er ligt veel troep, en het zand is bruin.
Een goede spa, die wel erg duur is.
Met name door de vieze zee aldaar, zou ik hier geen tweede keer heengaan. Het personeel is ook minder vriendelijk dan in de rest van de hotels in sri lanka.'
RF, Belgie
'Zeer goed en mooi hotel. Rustige kamers. Lekker eten.'
Joeri en Angelique, Beverwijk
'Dit is een luxe resort met moderne faciliteiten. De kamers zijn erg modern ingericht. Daarnaast wordt er goed gelet op klantvriendelijkheid van het personeel. Dit is goed te merken in de restaurants (waar het eten uitstekend is) en schoonmaak personeel. Ze denken ook goed mee, wanneer je bijvoorbeeld laat wil uitchecken. Wij hebben een (gratis) kamer gekregen voor douchen (incl handdoeken). '
Mathieu Vaessen, Dieren
'Het hotel is werkelijk fantastisch. Het heeft een prachtig zwembad waar wij al om 7.00u in lagen. Het restaurant biedt werkelijk van alles, en bovendien zijn er ook nog 5 koks die alles voor je willen bereiden. De voorzieningen in de kamer zijn top, alleen Wifi hield er soms mee op.'
Irene Reiziger, Rijswijk
'Heerlijk resort om even bij te komen van de rondreis en aan het zwembad te liggen, prachtige lokatie. Luxe kamers, goed eten, wel groot en ook all inclusive gasten. '
Carina van Leerzem, Landgraaf
'Eten zéér afwisselend, van italiaanse pasta tot curry en van schnitzel tot suschi!'

Bandos Island Resort

Wilco en Mariska, Arnhem
'Prachtig resort (zoals waarschijnlijk alle resorts op de Malediven). Goede service en hoge kwaliteit accommodaties en eten. Prijzen zijn hoog, maar dat is bekend bij een bezoek aan de Malediven.
Met name de duikschool is erg goed en het huisrif is fantastisch. '
Remco van Belzen, Rotterdam
'Mooi resort met vrijwel alle kamers direct aan de prachtige stranden. Heel veel bebossing zodat je het gevoel hebt dat je alleen op het strand ligt. Iedere foto die je neemt is werkelijk prachtig. Personeel is niet zo vriendelijk als in Sri Lanka maar de rest maakt alles goed!'
Heleen Oosterbroek, Arnhem
'Het toppunt van een mooie afsluiting, rondreis door Sri Lanka. Je waant je bijna in het paradijs.
Wederom vriendelijk personeel, alle faciliteiten voor zo''n eiland aanwezig. En wat een schitterende onderwaterwereld. En wat me opviel, beslist niet alleen voor de "rijken" onder ons.
'
Markus, Herveld
'Een waar paradijs; wit (privé) strand, lekker eten, leuke activiteiten & zeer vriendelijke mensen!'

Cinnamon Dhonveli Resort****

Martin, Vlijmen
'Het resort op de Maladiven was in een woord geweldig.We zijn daar tijdens ons verblijf als prinsen behandelt en het weer was aangenaam.
Een mooi resort om te snorkelen wat we ook iedere dag hebben gedaan.En complimenten aan de koks die drie keer per dag een buffet klaarzetten om je vingers bij af te likken.En de bediening was grandioos'
Mike en Lisette de Rover, IJsselstein
'Een paradijs op aarde. Wij verbleven er in totaal 6 nachten (7 dagen). In de ochtend kwamen wij aan en gingen met een noodgang over het water naar het eiland. Wij hadden een Beach Bungalow (nr 407). Een hele grote kamer en een net zo grote badkamer met buitendouche. Je loopt zo vanuit je kamer het strand op. Het snorkelen is echt prachtig. Zoveel onderwater leven. Een tip: neem een snorkel setje van thuis mee. Als je dit daar wilt huren ben je voor de 7 dagen 210 US dollar kwijt. (2 personen). Langs de muur net buiten de haven is het onderwater leven nog mooier. Hier zie je vissen zo groot en mooi. Je mag hier officeel niet snorkelen. Maar Ja.
Wij hadden voor All Inclusive gekozen. DOEN. Het is wel weer extra geld bij het boeken, maar je verdient het terug. Het eten is zeer uitgebreid en hele vriendelijke mensen. Lekker zwembad. Het is hier echt genieten. Wij werden pas om 23.00 uur opgehaald voor onze vlucht naar huis, maar mochten gewoon in onze kamer blijven en gebruik maken van de All Inclusive.
'
Paul & Tina Visbach, Dordrecht
'Prachtig resort met zeer vriendelijk personeel en management. Eten zeer uitgebreid en goed. Kregen zelfs een ongevraagde bungalow upgrade.'

Paradise Island****+

Erik en Nynke, Almelo
'Het Hotel ligt op 20 min. varen van de luchthaven. Wij hadden een beachappartement en deze was perfect! De kamer was ruim, de badkamer ook groot en de buitendouche was een verademing...
Ons appartement lag aan de andere zijde van het eiland dan de haven. Wij hadden appartement 136 en dit was kwa ligging perfect. Niet te ver van de waterbungalows en als we de deur uitstapten hadden we een mooi strand. We liepen in zo''n 5 minuten naar het restaurant en zwembad, dus ook dit was prima. Er is een duikschool aanwezig met een nederlandse duikinstrukteur, erg plezierig!
All-inclusive is wel een aanrader, zelfs bleken hier dan 2 excursies bij inbegrepen te zitten: nachtvissen en eilandhoppen.
Op dit eiland zitten met name veel japanners en chinezen. Je hebt geen last van ze, maar het is wel bijzonder om te ervaren hoe hun leven.
Wij vonden het een plezierig eiland!'
Edith Bartels, Zoetermeer
'Een prima resort, goed op tijd afgehaald van de luchthaven en binnen 20 min. waren we met de speedboot bij het resort.
We hadden ook hier weer 2 kamers naast elkaar, de verzorging was goed,all inclusive is volgens ons niet nodig, of je moet gigantisch veel eten en drinken, wij waren blij dat we het niet gedaan hadden.
Ook de duikschool is erg goed bevallen, wij hebben 4 ervaren duikers in ons gezin en die hebben het prima naar hun zin gehad en ook nog Manta''s gezien.'
Fleur de Klerk, Bergen op Zoom
'De Malediven zijn ongelooflijk!Wat een pracht en praal!Transfer per speedboot is natuurlijk al gewedlig vanaf het vliegveld. Daarna kom je aan op je iegen eiland, zo bijzonder!Wij hadden een Super Deluxe Room wat inhield dat we een huisje op het strand hadden. ''s Ochtends de gordijnen openschuiven en uitkijken op de inmens blauwe zee is goed wakker worden. Je kunt er eindeloos snorkelen en de meest mooie vissen tegenkomen. Het eten is erg divers en enorm lekker er zit voor iedereen wel iets bij!Wel zijn er enorm veel Chinezen. Die niet altijd erg ''beleefde'' eeetgewoontes hebben...Bij het eten is het een grote drukte, maar dit merk je wanneer je op het strand ligt absoluut niet, vaak waren wij met z''n 2-en de enige in de zee. Na een 2 weekse rondreis door Sri Lanka is dit absoluut de perfecte afluiter van je vakantie!Een aanreder voor iedereen!!!'
Ronald en Hatice Vissers, Tiel
'Het eiland doet zijn naam eer aan; het is een paradijsje. Service en bediening erg goed, het eten gevarieerd en een behoorlijke variatie aan snorkel- en duikmogelijkheden. Excursiemogelijkheden relatief beperkt en alleen via het ressort te boeken, dus duur.'
Marloes en Niels, Borne
'Een heerlijk resort met mooie villa''s direct aan het strand. De villa''s waren ruim en de badkamer erg luxe. De locatie adembenemend mooi en de medewerkers vriendelijk. Het eten was goed en veelzijdig en het was prettig dat je een vaste tafel had in het restaurant.
De prijs voor eten en drinken is wel erg duur, aan te raden is vol pension of all inclusive. Een cola of ijsje kost 5 dollar, voor een cheeseburger betaal je 17 dollar.'
Esther zuydgeest , Beverwijk
'Prachtig hotel, alles wat ze zeggen over de Malendiven is waar, prachtige stranden met azuur blauw water. Echt super als je wilt bijkomen van lange reis. We vonden het echter wel jammer dat je bij het all inclusief alleen bij het main restaurant kon eten, als je ergens anders wilde eten moest je betalen. Ook het all inclusief pakket is erg duur en niet realistisch, we zouden de volgende keer zeker volpension of halfpension kiezen. Een biertje is 5 dollar net zoals een glas wijn. '
Jerry van Rekom, Sliedrecht
'Mooi resort op klein eiland. Boottocht naar eiland is een leuke aanvulling en de ''oprijlaan'' is indrukwekkend. Mooie beachvilla''s direct aan het zeer schone strand gelegen. Bij mooi weer is het uitstekend vertoeven op dit resort met verschillende restaurants (let op bij HP extra betaling bij de meeste restaurants). Bij wat minder weer kun je geen kant op en ben je aangewezen op de cocktailbars met flinke drankprijzen.
Prachtig resort om te snorkelen en pootje te baden (verdrinken kun je bijna niet). De vele soorten vissen (haaien, roggen, inktvissen, enzovoorts) kun je met open oog aanschouwen en onder water kun je prachtige foto''s maken.
Het entertainprogramma is prima, al moet je soms wel tegen harde muziek kunnen.

Je moet het een keer gezien hebben!'
Starrenburg, Beuningen
'Niets aan toe te voegen. Paradijsje op aarde.
Kregen ook nog een gratis upgrade naar de watervilla; wat wil je nog meer!'
Mirjam, Rotterdam
'Dit eiland doet zijn naam eer aan: een waar paradijs! Prachtig wit zand, heldere zee, vriendelijk personeel, goed eten en voldoende activiteiten.
Voor liefhebbers van duiken en snorkelen is het een aanrader: de vissen (blacktip reefsharks, napoleonvissen, trompetvissen, fusiliervissen, roggen, enzovoorts) zwemmen direct langs de kust.
Je betaalt wel voor deze luxe: de prijzen liggen hoog en je betaalt op alles nog eens 16% belasting en servicekosten. Maar het is het dubbel en dwars waard.'

4 dagen / 3 nachten stop-over Dubai

anoniem
'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
Kristie, Heerjansdam
'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
Harry, Drenthe
'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
'
anoniem
'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'

Uitgebreide reisverslagen

18-daagse rondreis Sri Lanka Compleet

17-01-2014

Om 14.40 uur sharp vertrekken we met de airbus A380/800. Je hoort het toestel amper opstijgen, wat een machine zeg: giga groot! Na een zeer rustige en vlotte vlucht landen we op Dubai Airport. De rijen voor de vele douaneloketten zijn lang en onze rij gaat wel heel traag. Bijna een uur later zijn we aan de beurt voor een irisscan en paspoortcontrole. Snel de koffers pakken en kijken of iemand ...

Hoogtepunten van Sri Lanka en Dubai

14-01-2014

Dit prachtige eiland in de Indische Oceaan stond al langer op ons lijstje van te bezoeken landen en nu was het zover. We kozen een privé rondreis met NRV en dat is wederom goed bevallen. We vlogen met Emirate en boekten daarnaast ook een stopover in Dubai....

Rondreis Sri Lanka 21 dagen Hoogtepunten van Sri Lanka

08-10-2012

Na maanden naar deze reis te hebben toegeleefd, wij hadden de reis namelijk al in januari op de vakantiebeurs geboekt, was het op zaterdag 8 september zover. Onze vlucht vertrok om 15:30 uur van Schiphol naar Dubai waar wij na een tussenlanding verder zijn gevlogen naar Colombo in Sri Lanka voor een privé rondreis van 21 dagen. Naar Dubai hebben we gevlogen met de airbus 380 van Emiraten, w...

21-daagse rondreis Sri Lanka Totaal

27-07-2012

Vol verwachting komen wij aan op Sri Lanka, Gelijk na aankomst bezoeken wij een lokale vismarkt, geweldig, zoveel kleur, vis en leven op de vroege morgen. We voelen gelijk, we zijn in Azië. De volgende dagen zijn een aaneenschakeling van onvergetelijke momenten. We bezoeken het olifanten weeshuis, gaan naar de oude grot tempels van Dambula, we beklimmen de leeuwenrots, we fietsen langs oude r...

Klassiek Ceylon

27-06-2012

27 juni : vertrek vanaf Brussel via Wenen en Amman naar Colombo? 28 juni : Aankomst Colombo en transfer naar hotel in Negombo? 29 juni : na het ontbijt richting olifantenweeshuis in Pinnawela. Daarna naar Dambulla om de beroemde rotstempel te zien. Van hieruit verder naar ons hotel in Giritale. Hier blijven we 3 nachten. ?30 juni : vandaag een 3 uur durende wandeling, jungleachtige omgeving, me...

9- daagse rondreis Authentiek Ceylon

05-08-2011

Na een lange maar aangename vlucht kwamen we vermoeid aan op de luchthaven van Colombo. In de aankomsthal stond onze chauffeur, tevens ook gids voor de komende 9dagen, ons al op te wachten. Na een vriendelijke begroeting en verwelkoming kon onze trip in Sri Lanka beginnen. Na een rit van een half uurtje naar Wattala hielp onze gids “Kathie” ons eerst nog inchecken in ons eerste hotel. Gezien het v...

Sri Lanka Compleet

26-07-2011

Op 1 juli vertrokken we richting Sri Lanka, een voor ons onbekende bestemming daar wij normaal Amerika reizigers zijn. Na een voorspoedige vlucht met Emirates, waar werkelijk weinig op aan te merken is kwamen we aan in Colombo. Hier stond onze gids ons op te wachten en bracht ons naar ons eerste hotel Pegasus reef. Dit hotel was ok alleen het strand stelt niets voor, een hoop rommel en een aant...

18-daagse privé rondreis Sri Lanka Compleet

14-06-2011

7 t/m 27 mei 2011 Hans & Wilma Alphen aan den Rijn Vertrek vanaf Schiphol naar Colombo, via Dubai aankomst 8 mei. Maatschappij Emirates. Luchthaven Dubai is overweldigend, het taxiën duurde ca 15 min alvorens we met een bus naar de aankomsthal gebracht werden voor de vlucht naar Colombo, de rit met de bus duurde ook ca 20 min. Na nog een wandeling van ca 45 min komen we bij de gate aan voor ...

Zelfsamenstellen Sri Lanka

16-05-2011

Ter inleiding even de achtergrond van mijn reis : wij hebben 4 dochters en met elk van de kinderen maakt één ouder met één kind één verre reis als ze op de overgang zitten tussen basisschool en middelbare school, en wel in de meivakantie van groep 8. De rest van het gezin blijft dan thuis met de andere ouder en zo komt het dat wij als ouders in de loop der tijd ieder met 2 kinderen twee verschille...

16-daagse groepsreis Klassiek Sri Lanka

28-05-2010

We zijn al vrij vroeg door Dennis en Christa naar Schiphol gebracht. We vertrekken met circa 3 kwartier vertraging om 13.20 uur naar Amman (circa 4 uur en 3 kwartier vliegen). De vertraging betekende wel dat we in Amman geen pauze hebben, maar vlug door moeten lopen naar ons vliegtuig naar Colombo. Kennelijk ging dat wat al te snel, want de koffer van een van onze reisgenoten bleek in Amman te zij...

16-daagse rondreis Klassiek Sri Lanka

05-03-2010

Een waar paradijs, zo herinner ik mij Sri Lanka. Uitgestrekte parelwitte zandstranden met wuivende palmen langs een blauwe oceaan. Vissersdorpen met huisjes van palmtakken. Typische boten. Thee-, bananen- en rubberplantages. Vriendelijke (kleine) mensen. Botanische tuinen, bergen, watervallen en heel veel lekker geurende specerijen en fruit, heel veel fruit. Daarom deze hernieuwde kennismaking, ma...

15-daagse rondreis Avontuurlijk Sri Lanka

24-08-2009

Een half uur voor de landing maakt Johan mij wakker. Ik heb heerlijk geslapen. Om 5.05 uur landen we op Bandaranaike International Airport, 30 km ten noorden van Colombo. Dit is vijf minuten eerder dan gepland. Iedereen wil, zoals gebruikelijk, tegelijk het vliegtuig uit. We lopen de meute achterna en staan al snel in de rij bij de immigratiedienst. Het zijn vele lange rijen en het gaat heel langz...

23-daagse rondreis Sri Lanka

02-02-2009

In de maand februari 2009 hebben wij de 23 daagse rondreis door Sri Lanka gemaakt. Een verslag ter plaatse....

Prachtige rondreis door Sri Lanka

01-04-2008

Hoe beschrijf je een land dat vier jaar geleden de verschrikking van een tsunami onderging. Hoe beschrijf je in 2008 de wonderschone kleuren, geuren en schoonheid van mens en natuur. Toch wil ik het proberen omdat Sri Lanka, naar mijn mening, één van de mooiste landen van Azië is. ...

Rondreis Sri Lanka Compleet

21-07-2007

Prachtige natuur, lieve mensen, rijke geschiedenis, stralende zon, aparte souvenirs, mooie stranden, voortreffelijke curry’s, goede hotels, verfrissende kokosmelk en geweldige uitzichten, kortom: Sri Lanka heeft alles in zich voor een fantastische vakantie. Omdat het eiland relatief klein is kun je in een korte tijd (bijvoorbeeld twee weken) al een goed beeld van het land krijgen. Zelf hebben wij ...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam