neemt je mee
Raften in Kitulgala
Raften in Kitulgala
Safari Minneriya Nationaal park
Safari Minneriya Nationaal park
Treinreis door de binnenlanden
Treinreis door de binnenlanden
Safari Yala Nationaal Park
Safari Yala Nationaal Park
Leeuwenrots van Sigiriya
Leeuwenrots van Sigiriya

Avontuurlijk Sri Lanka Kerstspecial

Privéreis | 16 dagen v.a.
2176i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
22-12-2017
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
KLM Werelddeal Weken

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Colombo
 • Dag 2 Colombo - Negombo (ca. 11 km)
 • Dag 3 Negombo - Pinnawela - Dambulla - Giritale (ca. 202 km)
 • Dag 4 Fietsen richting Polonnaruwa
 • Dag 5 Giritale - Hiriwaduna - Ritigala - Giritale
 • Dag 6 Giritale - Sigiriya - Matale - Kandy (ca. 126 km)
 • Dag 7 Kandy
 • Dag 8 Kandy - Kithulgala - Nuwara Eliya (ca. 73 km)
 • Dag 9 Nuwara Eliya - Horton Plains - Haputale (ca. 50 km)
 • Dag 10 Soft-Trekking nabij Maladola (ca. 35 km)
 • Dag 11 Haputale - Yala nationaal park - Tissamaharama (ca. 100 km)
 • Dag 12 Tissamaharama - Bundala National Park - Galle (ca. 152 km)
 • Dag 13 t/m 15 Galle - Koggala / Kalutara
 • Dag 16 Colombo - Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

lk_pri_avontuurlijk.png
    Speciale Kerstvakantie-reis!     Fietsen naar de ruïnes van Polonnaruwa     Soft-trekking door de binnenlanden en raften bij Kitulgala     Ontdek de hooglanden van Horton Plains     Rondreis met privéchauffeur/gids     Avontuurlijke jeepsafari in Yala en Minneriya nationaal park     Heerlijke stranddagen aan de zuidkust

Hoogtepunten van deze reis

  Programma

  lk_pri_avontuurlijk.png

  Dag 1 Amsterdam - Colombo

  U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.
  lk_al_negombo.jpg

  Dag 2 Colombo - Negombo (ca. 11 km)

  Aankomst in Colombo waar de chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel in Negombo te brengen. Na het inchecken bezoekt u Negombo. Deze kleine stad ligt tussen een lagune en de kust en heeft een klein, historisch centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. We wandelen door de haven, waar u ook de vis- en fruitmarkt, het Nederlandse fort en de kerk ziet en een Hindu tempel kunt bezoeken.

  De rest van de dag heeft u tijd om te acclimatiseren en wellicht te genieten van het zwembad van het hotel.
  LK_AL_Pinnawela_olifanten_107817812

  Dag 3 Negombo - Pinnawela - Dambulla - Giritale (ca. 202 km)

  Na het ontbijt rijdt u richting het Pinnawela olifantenweeshuis. Hier worden jonge olifanten, die om de een of andere reden uit hun natuurlijke omgeving zijn geraakt, opgevangen en verzorgd. Als u in de ochtend vertrekt dan bent u op tijd om de olifanten een bad te zien nemen in de rivier de Maya Oya. Het is inmiddels wel iets commercieel geworden, maar zoveel olifanten bij elkaar in de rivier blijft een bijzonder gezicht.

  Hierna vervolgen we onze weg naar Dambulla, waar u de beroemde rotstempels bezoekt. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden en de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. In de namiddag komt u aan in uw hotel in de Gouden Driehoek, waar u de aankomende nachten zal logeren.

  De Gouden Driehoek is de perfecte uitvalsbasis om deze regio beter te leren kennen. Het binnenlands kent vele culturele bezienswaardigheden en prachtige wildparken.

  Goed om te weten

  Het is ook mogelijk om de aankomende dagen in het sfeervolle Habarana Village by Cinnamon te verblijven. Deze luxe 4-sterren lodge maakt een verblijf in de binnenlanden nog aangenamer.

  lk_al_polonnaruwa bezoek.jpg

  Dag 4 Fietsen richting Polonnaruwa

  Vandaag een vrije ochtend, maar u kunt ook een optionele excursie naar Polonnaruwa maken. U kunt ervoor kiezen om per mountainbike richting de ruïnestad Polonnaruwa te gaan! Een leuke en actieve fietsexcursie in de omgeving van Polonnaruwa. U maakt een enerverende fietstocht van ongeveer 10 kilometer door de regio. Een leuke kennismaking met het lokale dagelijkse leven. Bewonder de gifgroene rijstvelden, bezoek lokale dorpjes, ontmoet de vriendelijke bevolking en zie hoe u een kokosnoot uit de boom haalt.
  De route is vlak en u heeft alle tijd, dus u hoeft zeker niet in topconditie te zijn om deze excursie te maken, hij staat vooral in het teken van genieten. Vervolgens laten we de fietsen achter en rijden we naar de ruïnestad Polonnaruwa waar u een uitgebreide rondleiding krijgt, langs de restanten van het paleis en de beroemde liggende boeddha.

  Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Sri Lankaanse beeldhouwwerken. Zo zijn naast de vele ruïnes ook het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex en de leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets.

  ’s Middags maken we een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park. Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt per 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken in het meer bijna verzekerd is. Daarna terug naar het hotel.
  lk_al_hiriwaduna.jpg

  Dag 5 Giritale - Hiriwaduna - Ritigala - Giritale

  Vandaag een heerlijke dag om de regio beter te leren kennen. Zo kunt u kiezen om ’s ochtends een leuke optionele excursie te maken. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldige wandeling langs een dijk van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Rondom de Wewa ziet u veel vogels, vlinders en een prachtige groene omgeving. Zo vroeg in de ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen, zoals vissen en het wassen van kleding aan de rand van het meer.
  Tijdens onze trekking steken we ook met een lokale ‘catamaran’ de zijrivier over om zo ook de verschillende kleine boerderijen te ontdekken. De boer die ons helpt oversteken is vaak bereid om te laten zien wat zijn kostwinning is, en een glaasje kokoswater of een stuk verse mango zal de gastvrijheid bekronen. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat per ossenkar, waarbij we door dichtere bossen en rijstvelden rijden. De kans bestaat dat u hier apen, vele tropische volgens en wellicht wel een olifant kunt zien. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

  ’s Middags vervolgen we onze route naar het Ritigala Nature Reserve met zijn eeuwenoude klooster, verscholen in de jungle. Het klooster bestaat grotendeels uit meditatieplatforms en gangen die in perfecte harmonie met de reusachtige keien zijn gebouwd. Het klooster wordt zelden door toeristen bezocht maar is prachtig en zal zeker indruk op u maken.
  lk_sigirya.jpg

  Dag 6 Giritale - Sigiriya - Matale - Kandy (ca. 126 km)

  Vroeg in de ochtend bezoekt u het indrukwekkende rotsfort de Leeuwenrots in Sigiriya. Het is een behoorlijke klim naar de top, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes maken alles goed. Onderweg naar Kandy bezoekt u een kruidentuin in Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. U ziet hier hoe alles groeit en bloeit en leert welk kruid u van uw klacht kan afhelpen. In de middag komen we aan in deze culturele hoofdstad, in het binnenland van Sri Lanka. U logeert de aankomende twee nachten logeren in Kandy.
  lk_al_kandy_tempel_139967290.jpg

  Dag 7 Kandy

  Vandaag een vrije ochtend in Kandy, maar u kunt er ook voor kiezen om in de ochtend een bezoek te brengen aan de Royal Botanical Gardens (optioneel), de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten.

  ’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes. Daarna rijden we terug naar uw hotel.
  lk_al_polonnaruwa raften.jpg

  Dag 8 Kandy - Kithulgala - Nuwara Eliya (ca. 73 km)

  Deze dag staat in het teken van Aktie! We gaan immers wildwater raften op de Kelaniya rivier. Deze rivier kent enkele spectaculaire versnellingen en heeft level 3 meegekregen. Deze locatie is tevens bekend, doordat de film ‘Bridge over de River Kwai’ hier is opgenomen. Na circa twee uur raften rijden we richting Nuwara Eliya.

  Onderweg brengen we uiteraard een bezoekje aan één van de plantages waar u een rondleiding kunt krijgen door de fabriek en de velden. Als afsluiting is het genieten van een kopje Ceylon thee. We vervolgen onze weg naar Nuwara Eliya, een typisch Engels stadje, waar u zich waant in koloniale tijden.
  Worlds End Horton Plains

  Dag 9 Nuwara Eliya - Horton Plains - Haputale (ca. 50 km)

  Vroeg in de ochtend, het hotel zal een eenvoudig picknick-ontbijt verzorgen, rijden we richting Horton Plains. Een beschermde hoogvlakte waar in de Britse koloniale tijd nog door de Britten op luipaarden werd gejaagd. Tegenwoordig zijn deze slechts bij uitzondering te spotten, maar er leven wel 24 verschillende zoogdiersoorten en 87 verschillende vogelsoorten in het park. Mooi is het uitzicht op ‘Worlds End’, bij helder weer reikt het zicht tot aan de kust.

  In Hortons Plain maken we een prachtige 3 uur durende trekking naar uiteraard ‘Worlds End’ en de Bakers waterval. Na de trekking rijden we richting het station van Ohiya om de trein naar Haputale te nemen. Een leuke reis tussen de lokale bevolking, door een prachtige natuur. Op het station van Haputale staat de chauffeur op u te wachten om u weer naar uw hotel te brengen.
  Waterval Ella

  Dag 10 Soft-Trekking nabij Maladola (ca. 35 km)

  Vandaag brengen we een bezoek aan Maladola. Dit traditioneel boerendorp op ongeveer 25 kilometer van Haputale. De gemeenschap is erg gastvrij en we maken onder begeleiding van een van de ouderen een prachtige soft-trekking door rijstvelden en bosachtig gebied richting de Ella waterval. Het is een prachtige tocht door het ruige landschap en het geeft ons een goed idee hoe de mensen hier leven en werken. Bij de waterval kunnen we genieten van een duik in het water. Geniet van het frisse water, na deze avontuurlijke wandeling. Rondom de lunch zijn we terug in het dorp en is er een heerlijke, lokale lunch gemaakt door de vrouwen uit het dorp. Een dag vol met bijzondere ontmoetingen en weg van alle toeristen. In de loop van de middag zijn we terug in ons hotel in Haputale.
  lk_al_yalapluipaard.jpg

  Dag 11 Haputale - Yala nationaal park - Tissamaharama (ca. 100 km)

  Na het ontbijt verlaten we Haputale en rijden we richting Tissamaharama. Dit kleine dorp, in het zuiden, wordt ook wel de ‘toegangspoort naar de wildparken’ genoemd, door zijn centrale ligging nabij de verschillende wildparken van Sri Lanka kust.

  ’s Middags maken we een jeepsafari in het Yala Nationale Park*. Het Yala Nationale Park is een van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de laatste jaren veel publiciteit gekregen door de luipaard onderzoeken van National Geographic en Discovery TV. Deze onderzoeken gaven aan dat Yala de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer heeft, ter wereld. Tijdens uw safari gaat u dan natuurlijk ook opzoek naar deze schuwe dieren, maar een garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Wel zult u veel ander wild zien en de vele zout- & zoetwatermeren zijn een broedplek voor vele exotische vogels. Na deze safari rijden we naar Tissamaharama, waar u vanavond zult overnachten.

  Goed om te weten

  Het is ook mogelijk om deze dagen in de luxe Cinnamon Wild lodge te logeren aan de rand van het Yala nationaal park. Deze logde heeft een echte safari-uitstraling en is een leuk extraatje in deze omgeving.

  Weetje

  * In de maand september tot half oktober is het Yala nationaal park gesloten i.v.m. de droogte. Het is in die periode erg lastig voor de dieren om water te vinden en de overheid heeft besloten om deze periode de dieren meer rust te gunnen. Vandaag kunt u dus niet het Yala nationaal park bezoeken, maar brengen we een bezoek aan Udawalawe nationaal park. Ook dit park kent een grote verscheidenheid aan dieren, maar is slechts wat minder bekend.

  lk_al_bundala.jpg

  Dag 12 Tissamaharama - Bundala National Park - Galle (ca. 152 km)

  In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan het Bundala Nationale Park, één van de beste plekken in Sri Lanka om vogels te zien (optioneel). Het is een prachtig natuurreservaat met een diversiteit aan flora.

  De mooie kustroute loopt pal naast de zee en het is dan ook een prachtige route. Onderweg ziet u de vele kleine strandjes omzoomt met palmbomen, vissersboten in felle kleuren en kleine haventjes waar de lokale bevolking zijn ‘catch of the day’ probeert te verkopen. Vlakbij Galle bevindt zich het Somawathi Holland House of Hope. Wanneer u het leuk vindt kan de chauffeur een afspraak maken om hieraan een bezoekje te brengen. Dit weeshuis is door een Nederlandse vrouw, na de tsunami opgericht. U ziet hoe de kinderen, die hun ouders zijn verloren, in familiehuizen opgroeien en weer een kans krijgen op een toekomst.

  Goed om te weten

  Het kan voorkomen dat wij de drie voorbeeldhotels in Galle niet voor u kunnen boeken. In dit geval zullen wij in 'The Old Dutch Hospital' binnen de stadsmuren van de oude VOC-stad een diner voor u organiseren.

  Fort Galle

  Dag 13 t/m 15 Galle - Koggala / Kalutara

  ’s Ochtends is er tijd om een korte stadswandeling met uw gids door de vesting van Galle te maken, waar u uiteraard het oude fort bezoekt dat door UNESCO is uitgeroepen tot ‘best bewaard fort in Azië'. U zult hier nog veel Nederlandse namen tegenkomen, wat het een bijzondere plek voor ons Nederlanders maakt. Vervolgens rijden we naar de ‘Sea Turtle Farm & Hatchery’ nabij Habaraduwa. Het is een non-profit organisatie die zorgt draagt voor het voortbestaan van de zeeschildpadden. Het opvangcentrumcentrum werd gestart in 1986 en tot nu toe hebben we meer dan 500.000 zeeschildpadden naar de oceaan gebracht. Een leuk bezoek om uw rondreis af te sluiten, want na dit bezoek rijden we naar uw strandhotel in Koggala.

  De aankomende dagen kunt u genieten van enkele heerlijke dagen aan het brede strand van Koggala. Uiteraard kunt u vanuit hier nog leuke excursies maken, zoals een boottocht op de lagune van Bentota, een excursie op zoek naar walvissen (binnen het seizoen) of een leuke fietstocht door de rijstvelden rondom Galle.

  De laatste In de avond wordt u opgehaald om naar de luchthaven van Colombo te rijden voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

  Goed om te weten

  Uiteraard kunt u uw vakantie verlengen door extra dagen in uw strandhotel bij te boeken. Maar ook kunt u er ook voor kiezen om tijdens deze stranddagen in het luxe Avani Kalutera te verblijven. Ook het fijne Tangerine Beach in Kalutara is een mooie optie.

  Goed om te weten

  Kiest u voor reizen met de KLM en wilt u de reis verlengen? Dan dient u er rekening mee te houden dat KLM alleen op dinsdag of zaterdag terugvliegt.

  Aankomst luchthaven (terugreis)

  Dag 16 Colombo - Amsterdam

  Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. Einde van een heerlijke vakantie!

  Let op!

  Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

  Data & Prijzen

   
   

  Meerpersoonskorting

  Alternatief hotel

  lk_ac_cinnamonwildtu1.jpg

  Upgrade Cinnamon Wild, Yala nationaal park

  Het is ook mogelijk om aan de rand van het nationaal park te logeren in de luxe Cinnamon Wild Lodge. Uiteraard kunt u vanuit hier alle parken eenvoudig bezoeken en verblijft u op basis van halfpension...

  Meer info >

  Al voor € 83p.p. p.nMeer info >
  zwembad Habarana Chaaya Village

  Upgrade Habarana Village by Cinnamon, Habarana

  Het is ook mogelijk om in het mooie Habarana Village by Cinnamon in Habarana te logeren i.p.v. het vriendelijke standaard hotel in Giritale. Uiteraard blijft het programma gelijk en kunt u dezelfde ex...

  Meer info >

  Al voor € 43p.p. p.nMeer info >
  Strand Sri Lanka

  Verblijf Avani Kalutera Resort & Spa****, Kalutara

  U kunt ook kiezen om tijdens de stranddagen van deze reis in het luxere Avani Resort & Spa te verblijven. U verblijft hier op basis van halfpension. Een prachtig hotel op een unieke locatie. Een idea...

  Meer info >

  Al voor € 77p.p. p.nMeer info >
  boot op het strand

  Verblijf Tangerine Beach Hotel****, Kalutara

  U kunt ook kiezen om tijdens de stranddagen van deze reis in het fijne Tangerine Beach Hotel te verblijven. U verblijft hier op basis van halfpension. Een prachtig en ruim opgezet viersterrenhotel me...

  Meer info >

  Al voor € 33p.p. p.nMeer info >

  Verlenging

  Tangerine Beach Hotel

  Verlenging Tangerine Beach Hotel

  U kunt uw verblijf in het fijne Tangerine Beach Hotel verlengen. U verblijft hier op basis van halfpension. Een prachtig en ruim opgezet viersterrenhotel met tropische tuin, direct aan het brede zand...

  Meer info >

  Al voor € 33p.p. p.nMeer info >
  Zwembad Kani Lanka

  Verlening Avani Kalutera Resort & Spa

  U kunt uw verblijf in het luxe Avani Resort & Spa in Kalutera verlengen. U verblijft hier op basis van halfpension. Een prachtig hotel op een unieke locatie. Een ideaal hotel voor mensen die op zoek ...

  Meer info >

  Al voor € 77p.p. p.nMeer info >

  Verlenging na afloop hotel

  Long Beach
  Al voor € 36p.p. p.nMeer info >

  Verzekering

  Kortlopende annuleringsverzekering

  Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

  Meer info >

  Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

  Kortlopende reisverzekering

  Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

  Meer info >

  Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

  Onze hotels

  Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit

  Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

  hotel algemeen

  Hotelclassificatie

  Middenklasse
  Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met eigen badkamer. De meeste hotels hebben airco en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
  Superiorklasse
  Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in luxe viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.
  Charme
  Wanneer u kiest voor een charme accommodaties dan verblijft u unieke hotels, lodges of homestays. We hebben deze accommodatie gekozen omdat ze iets extra's met zich meebrengen en u vaak een bijzonder stukje Sri Lanka laten zien. Iedere charme accommodatie heeft een eigen beleving en kan niet in 'sterren' worden beoordeeld.

  Negombo

  overige J hotel

  J Hotel - Middenklasse

  Het eenvoudige maar trendy hotel J by Jetwing ligt direct aan het brede strand van Negombo en loopafstand van het centrum met de vele restaurantjes en bars. Geniet van de comfortabele faciliteiten en de vriendelijke service die het centraal gelegen enLees meer
  Camelot Beach

  Camelot Beach Hotel - Middenklasse

  Het gerenoveerde Camelot Beach Hotel is gelegen aan het prachtige gouden zandstrand van het vissersplaatsje Negombo. In de directe omgeving bevinden zich gezellige bars, restaurants en winkeltjes. De faciliteiten van het hotel staan garant voor een comfortabelLees meer

  Bandarawela / Haputale

  Restaurant Orient Bandarawela Sri Lanka

  Orient Hotel - Middenklasse

  Een verzorgd en vriendelijk hotel aan de rand van het centrum van Bandarawela. Het personeel is erg service gericht en zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Een prima uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Er is een receptie, lobby, winkeltje,Lees meer
  lk_ac_olympuska.jpg

  Olympus Plaza - Middenklasse

  Olympus Plaza Hotel is een verzorgd hotel en is van alle faciliteiten voorzien om van uw verblijf een comfortabele tijd te maken. Het hotel beschikt over een receptie, lobby en restaurant. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van een telefoon,Lees meer
  Overzicht Bandarawela Hotel Sri Lanka

  Bandarawela Hotel - Middenklasse

  Een fijn hotel in een groene omgeving. Het Bandarawela hotel is ingericht in een koloniale stijl en u zult hier de Engelse geschiedenis nog echt voelen en zien! Vroeger diende het hotel als ziekenhuis voor soldaten. Het hotel biedt u een ideale uitvalsbasisLees meer

  Dambulla/Sigiriya/Habarana/Giritale

  lk_ac_bythelakeex.jpg

  Hotel Wewa Addara - Middenklasse

  Uitkijkend over het prachtige Kayanwala meer in een rustige omgeving, op ongeveer 1,5 kilometer van de hoofdweg van Sigiriya, en niet ver van de leeuwenrots is het Hotel Wewa Addara gelegen. Een kleinschalig hotel met 14 ruime kamers. Vanuit de lobby,Lees meer
  lk_ac_frescozwex.jpg

  Fresco Water Villas - Middenklasse

  Het Fresco Water Villa bevindt zich nabij de rots van Sigiriya. Het is een sfeervol en ruim opgezet complex met een mooie tuin waarin verspreid in kleine gebouwen de diverse kamers liggen. De kamers zijn fris en elegant ingericht met neutrale kleurenLees meer
  zwembad Pelvehera Village

  Pelwehera Village - Middenklasse

  Op slechts drie kilometer van de bekende Dambulla grottempels, ligt dit zeer vriendelijke hotel in een mooi aangelegde tuin met prieeltje. Het Pelwehera Village biedt u een heerlijk rustig en ontspannen verblijf. Er is een kleine receptie, buffetrestaurant,Lees meer
  zwembad Sri Lanka

  Giritale Hotel - Middenklasse

  Een verzorgd, klein hotel met een uitstekende ligging aan de rand van het meer. Vanuit dit hotel kunt u eenvoudig alle bezienswaardigheden in deze regio bezoeken. Tevens heeft dit hotel misschien wel het mooiste uitzicht op het grote meer van Giritale,Lees meer
  lk_ac_dannawwaka.jpg

  Dannawwa Resort - Middenklasse

  Het Dannawwa Resort is een gloednieuw en modern hotel. Het hotel beschikt over een grote modern ingerichte lobby, restaurant, verzorgde kamers en een klein zwembad. Het resort heeft een centrale ligging ten opzichte van de rots van Sigiriya, de bekendeLees meer

  Galle

  Overzicht Modarawattha Villa Koggala Sri Lanka

  Villa Modarawattha - Middenklasse

  Villa Modarawattha staat voor 'Huis aan het meer' in het Singalees. Het is een prachtige koloniale residentie met vier kamers. De vredige locatie aan het grootste inlandse meer van Sri Lanka, 'Koggala Lake' aan de zuidkust van Sri Lanka, laat u uw jachtigeLees meer
  entree Fort Bliss

  Fort Bliss - Middenklasse

  Het kleinschalige Fort Bliss guesthouse heeft slechts 4 kamers en ligt in het oude fort van Galle. Een unieke ervaring om te logeren in een oud woonhuis, dat inmiddels alle faciliteiten en services biedt van een verzorgd guesthouse.

  De 4 kamers zijnLees meer
  lk_ac_pedlarte.jpg

  Pedlar 62 - Middenklasse

  Dit kleinschalige koloniale woonhuis ligt midden in het fort van Galle. Het fort staat al jaren op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het is een unieke ervaring om hier dan ook te kunnen logeren.
  U wordt warm onthaald door Ravi of zijn ouders, dieLees meer

  Kandy

  uitzicht thilanka

  Thilanka hotel - Middenklasse

  Hotel Thilanka is schitterend gelegen, omgeven door het Hunnasgiriya gebergte en het natuurpark Udawattaekelle. De accommodatie ligt op slechts 5 minuten rijden van de stad Kandy, deze mooie stad biedt u een uitgebreide keuze aan toeristische bezienswaardigheden.
  HetLees meer
  lk_ac_queenov.jpg

  Hotel Queens - Middenklasse

  Het Queens hotel is gevestigd in een historisch pand in het hart van Kandy. Het is ingericht in koloniale stijl, heeft een mooie locatie en kijkt uit op de prachtige omgeving langs het meer van Kandy. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant,Lees meer
  Overzicht Suisse Hotel Kandy Sri Lanka

  Suisse Hotel - Middenklasse

  Een mooi koloniaal hotel, gelegen aan het meer van Kandy en op loopafstand van het centrum. Hotel Suisse heeft de sfeer van de Engelse koloniale tijd goed weten te behouden en dit gecombineerd met de gemakken van deze tijd. Het hotel heeft een kleineLees meer
  lk_ac_topaz_ka.jpg

  Topaz - Middenklasse

  Een vriendelijk en kleurrijk hotel op een unieke locatie. Het hotel ligt in de heuvels van Kandy, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de stad. Het hotel kent een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Het hotel heeft een receptie met kluisjes,Lees meer

  Nuwara Eliya

  lk_al_heavenka.jpg

  Heaven Seven hotel - Middenklasse

  Een vriendelijk hotel met slechts 23 kamers gelegen in de rustige Nuwara Eliya. Het hotel is iets hoger gelegen, waardoor u een mooi uitzicht heeft op de groene omgeving. Alle kamers zijn voorzien van kluisje, koffie- & theefaciliteiten en badkamer metLees meer
  lk_ac_oakraysummerov.jpg

  Oakray Summer Hill Breeze Hotel - Middenklasse

  Oak Ray Summer Hill Breeze ligt in Nuwara Eliya en bevindt zich vlakbij Lake Gregory. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten waaronder een bar en restaurant. Tevens is er gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn eenvoudig ingericht met eenLees meer
  lk_ac_oakrayteaui.jpg

  Oakray Tea Bush - Middenklasse

  Het Tea Bush Hotel is gevestigd in Ramboda, vlak naast de langste tunnel richting Nuwara Eliya en op nog zo'n 45 minuten rijden van Nuwara Eliya af. Het hotel is modern ingericht met veel ramen, waardoor het een mooi zicht op de prachtige omgeving biedt.Lees meer

  Yala National Park

  lk_ac_diyadaharazw1.jpg

  Hotel Diyadahara - Middenklasse

  Met een mooi uitzicht over het Yoda meer en in een rustige omgeving ligt het hotel Diyadahara. Het is een gloednieuw hotel met een rustgevende atmosfeer in de omgeving van het bekende Yala Nationaal Park. Het hotel beschikt over een ruime lobby met receptie,Lees meer
  lk_ac_oakraylakezw1.jpg

  Oakray Lake Tissamaharama - Middenklasse

  Uitkijkend over Tissa Wewa vindt u het Oakray Lake resort. Het hotel heeft een prachtige locatie in Tissamaharama, waar vandaan u heel eenvoudig het Yala Nationaal Park kunt bezoeken. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, zwembad metLees meer
  lk_ac_tamarindzw.jpg

  Tamarind Tree - Middenklasse

  Hotel Tamarind Tree ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het Yala National Wildlife Park. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over een eigen badkamer. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten waaronder een bar en een restaurant.Lees meer
  lk_ac_cinnamonpalacezw.jpg

  Cinnamon Palace - Middenklasse

  Het Cinnamon Palace is gelegen in Tissamaharama en heeft een panoramisch uitzicht over het Yoda meer. Vanuit de lodge zijn de verschillende Nationale Parken makkelijk te bereiken. Dit hotel, gelegen op een prachtige locatie, beschikt over een receptie,Lees meer

  Hotel Chandrika - Middenklasse

  Een zeer verzorgd en vriendelijk hotel in Tissemahara, vanwaar u heel eenvoudig het Yala Nationaal Park kunt bezoeken. De verzorgde kamers, lekker zwembad om na een safari in het park te relaxen en uiterst persoonlijke service maken dit tot een prettigLees meer

  Koggala

  lk_ac_longbeachresortex1.jpg

  Long Beach Resort - Middenklasse

  Het verzorgde Long Beach Resort is een comfortabel resort aan het kilometer lange en heerlijke zandstrand van Koggala. Het feit dat iedereen een kamer met zeezicht heeft en de grote tuin, die uitloopt op het strand geeft iedereen de ruimte voor een ontspannenLees meer

  Optionele excursies

  Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

  Bundala Nationaal Park

  Safari in Bundala nationaal park

  Tijdens deze safari, gaat u met een 4WD en ranger op zoek naar wilde dieren en tropische vogels in het Bundala nationaal park.

  Het Bundala Nationaal Park wordt ook wel het Bundala Bird Sanctuary genoemd, vanwege de 197 vogelsoorten die in BundalaLees meer

  Dambulla/Sigiriya/Habarana/Giritale

  Bezoek aan Polonnaruwa, incl. fiets

  De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Sri Lankaanse beeldhouwwerken. De stad bestaat eigenlijk uit drie delen, Dalada Maluwa, de noordelijke monumenLees meer

  Fietsen richting Polonnaruwa

  Een leuke en actievere manier om Polonnaruwa te bezoeken, is per *citybike. Tijdens de tocht van ongeveer 10 kilometer in de omgeving van Polonaruwa rijden we langs rijstvelden, bezoeken we lokale dorpjes, zien we hoe de kokosnoten uit de boom wordeLees meer

  Trekking bij Hiriwaduna

  U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldiLees meer

  Kandy

  Bezoek aan de Botanische Tuinen

  Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan de Royal Botanic Gardens van Kandy. Deze Botanische tuin behoord tot één van de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotischeLees meer

  Udawalawe Nationaal Park

  Safari in Udawalawe nationaal park

  Tijdens deze safari, gaat u met een 4WD en ranger op zoek naar wilde dieren in het Udawalawe nationaal park.

  Het Udawalawe Nationaal Park staat bekend vanwege de grote olifanten populatie, er leven ca. 400 olifanten. Het reservaat heeft grote opeLees meer

  Inclusief

  Intercontinentale vluchten
  Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
  Rondreis met Engelssprekende privéchauffeur/gids per airco auto/minibus
  Overnachtingen in goede middenklasse hotels met ontbijt
  Diners van dag 3 t/m 11 en 13 t/m 14
  Bezoek aan het Pinnawela Olifantenweeshuis*
  Leuke trekking in Ritulgala*
  Bezoek aan Dambulla* & de leeuwenrots Sigiriya*
  Safari in 4WD in Minneriya nationaal park
  Bezoek aan de kruidentuin van Matale
  Stadstour Kandy, inclusief Tempel van de Tand*
  Bezoek aan de theevelden van Nuwara Eliya
  Raften bij Kitulgala
  Prachtige trekking in Horton Plains*
  Excursie 'local experience bij Maladola
  Safari in 4WD in Yala nationaal park
  Bezoek aan het Somawathi weeshuis
  Stadstour Galle & schidpadden opvangcentrum*
  * Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

  Extra informatie

  U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

  Exclusief

  - Entreegelden: ca. Rs. 14.810 p.p. (omgerekend ca. € 95 p.p.)
  - Eventuele optionele excursies
  - Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
  - Overige maaltijden
  - Fooien

  - Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
  - Reserveringskosten: € 25 per boeking

  Kinderkorting arrangement

  Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 125 korting op het reisgedeelte (rondreis). Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven. Er kan slechts 1 bijzet bed worden bijgeplaatst.

  Vliegen met de KLM

  Kiest u voor reizen met de KLM en wilt u de reis verlengen? Dan dient u er rekening mee te houden dat KLM alleen op dinsdag of zaterdag terugvliegt.

  Raften

  Het kan zijn dat er niet voldoende water is om te raften. Uw gids zal u hierover informeren, we kunnen dit niet van te voren bepalen. Uiteraard zullen wij dan een leuk alternatief in deze regio voor u organiseren in de vorm van mountainbiken.

  Reis boeken zonder internationale vluchten of ander strandhotel?

  Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht of heeft u liever een ander strandhotel? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

  Visum Sri Lanka
  Voor reizen naar Sri Lanka een visum verplicht. U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen via ETA. Klik hier voor alle benodigde informatie.
  Meerpersoonskorting
  Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
  Sinhala & Tamil Nieuwjaar
  De viering van het Sinhala & Tamil Nieuwjaar vindt elk jaar plaats op 13 en 14 april. In de periode rondom deze data kan het zijn dat u extra drukte ondervindt in het verkeer en bij bezienswaardigheden. Ook tijdens het bezoek aan de theefabriek kan het voorkomen dat er geen productpresentatie plaatsvindt en er geen theeplukkers aanwezig zijn.
  Galadiners
  Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
  Perehera festival
  Eén keer per jaar wordt in Kandy het Perahera festival gehouden (in de maanden juli of augustus, afhankelijk van de stand van de maan). Het is één van de grootste en kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Tijdens deze festiviteiten komen duizenden pelgrims naar de stad om deze indrukwekkende processie bij te wonen.
  Kinderkorting vlucht
  Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

  Wat vonden anderen?

  Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

  Pré-night Negombo i.v.m. vroege aankomst

  anoniem
  'Was blij dat wij een vroege kamer hadden geboekt,kapot na lange vlucht en dan ben je blij dat je niet hoeft te wachten op je kamer,voordeel dat het hotel een kwartier van de luchthaven ligt.prachtig zwembad en gerenoveerde kamers.'

  Reisgedeelte Avontuurlijk Sri Lanka

  N. Huisman, Monster
  'Prima geregelde rondreis, met zeer veel hoogtepunten om Sri Lanka goed te leren kennen. Zeer goede hotels. Weet niet of we echt iets gemist hebben, volgens mij niet. Uitstekende chauffeur/gids, altijd op tijd en regelde de dingen perfect.'
  anoniem
  'Wij hebben een hele mooie 2 weken gehad op het prachtige eiland Sri Lanka. Sri Lanka heeft een hele oude en rijke historie, waar je ook nog een stukje koloniale en Nederlandse geschiedenis tegenkomt. Het landschap is een heel mooi groen met o.a prachtig rijstvelden en bananen plantages in de laagvlakten en de mooie glooiende theeplantages en ruigere landschappen in de hoger gelegen gebieden. Door de afwisseling in het programma, maakte het de reis ook heel aantrekkelijk voor onze pubers. Dit in combinatie met een hele aardige bevolking maakt deze reis voor ons onvergetelijk. '
  Rob Ticheler, Enschede
  'Mooie en erg gevarieerde reis in een prachtig land. De natuur, cultuur en de erg vriendelijke mensen zullen nog lang in onze herinnering blijven.'
  anoniem
  'De rondreis Avontuurlijk Sri Lanka is een zeer gevarieerde rondreis en wat ons betreft een ideale mix tussen het ontdekken van de natuur en de cultuur van het land. De toegevoegde waarde van deze reis is de chauffeur die je begeleidt. Deze weet namelijk ontzettend veel te vertellen over het land. Zelfs een simpel ritje met de auto wordt daardoor een avontuur. De chauffeur zal er alles aan doen om je een fantastische vakantie te bezorgen.
  Het hoogtepunt van de reis was wat ons betreft de jeepsafari in het Yala National Park. De diversiteit aan dieren is enorm. We hebben luipaarden en olifanten van heel dichtbij gezien, maar ook onzettend veel prachtige vogels.
  Deze reis is een aanrader voor iedereen!'
  Paul & Tina Visbach, Dordrecht
  'Veel gezien en gedaan. Gids/chauffeur Dilan was goed, vriendelijk en deskundig. Onze wensen werden volledig gehonoreerd en ''alles'' was mogelijk. Twee hotels waren vrij basic. Eten was overal uitstekend.'
  Wilco en Mariska, Arnhem
  'Erg mooie rondreis met veel verschillende bezienswaardigheden, zowel cultuur als natuur. De prijzen van de verschillende excursies (zowel inbegrepen als optionele excursies) zijn wel erg hoog. Dit hebben wij als een nadeel ervaren. Helaas is de treinreis niet in het programma opgenomen in deze rondreis en ook niet optioneel bij te boeken.
  Het raften is erg leuk (wel afhankelijk van de hoogte van de waterstand). Bij de privérondreis is het mogelijk om nog (gedeeltelijk) een eigen draai aan de rondreis te geven.
  De hotels zijn gemiddeld van redelijk niveau.'
  J.L. Koppejan-de Baas, Zeewolde
  'De rondreis was heel erg goed georganiseerd. Alles klopte van a tot z! De gids ( in ons geval ene Pathi ) heeft zich enorm ingezet om onze vakantie te doen slagen. Het niveau van de hotels onderweg is zeker van goede kwaliteit. Natuurlijk waren er enkele uitschieters naar boven en naar beneden. Wij reisden met twee meiden van 15 en 18 jaar oud en met name voor de jongste was het programma af en toe té pittig en té vol. Er hadden meer rustmomenten kunnen worden ingepland. Met name de afstanden die in Nederland zo aardig lijken ( wat is nou 200 kilometer op een dag ) vallen tegen in Sri Lanka. Als je beseft dat je gemiddeld zo''n 30 kilometer aflegt per uur door slechte en drukke wegen zit je wel heel erg veel en lang in de minibus. Wij hebben zo''n 5 onderdelen uit het programma geschrapt en er iets ontspannenders voor ingevuld omdat het allemaal heel vroeg opstaan is en pittige onderdelen in zich heeft zeker in een warm klimaat waar wij Nederlanders toch niet helemaal aan gewend zijn. Wat dacht u van heerlijke ayurvedische massages e.d.? Er waren wat ons betreft de volgende highlights: het raften over de rivier in Kitulgala, dit was echt een super ervaring, de wandeling in Horton Plains echt zo prachtig! Wel warme kleding meenemen! Het beklimmen van de Leeuwenrots in Sigiriya en natuurlijk de Tempel van de Tand in Kandy. Het is een heel fijne reis geweest waar we zeker nog lang en vaak aan terug zullen denken.'
  anoniem
  'Erg leuke, actieve reis die Sri Lanka op een prachtige manier laat zien. Alles zit in de reis, van cultuur tot natuur, van mensen ontmoeten tot exotisch eten. De bevolking is zeer vriendelijk en het land nog erg ongerept. Bezoek Sri Lanka liever nu dan in 5 jaar, dan zou het wel eens op massa toerisme kunnen uitdraaien. De rust en het onontdekte van het land heeft echt charme!'
  Heleen Oosterbroek, Arnhem
  'Beslist de moeite waard om deze rondreis te gaan maken. Je zult vriendelijke goedlachse mensen ontmoeten die er alles aan willen doen om je verblijf te veraangenamen. Het is een eiland met een schitterende natuur, verrassend mooi en niet door veel toeristen bezocht. Het weer is er meestal aangenaam en de natuur ziet fris groen!Je ziet er nog de authentieke dorpen. Kortom een geweldige ervaring!
  '
  Rob Budé, Urmond
  'We hebben een fantastische reis door Sri Lanke gemaakt. Veel gezien, met een geweldige chauffeur. Een erg afwisselend land, met mooie natuur. '
  Gerrie&Twan Swinkels, Helmond
  'Het was een super reis met een gids die goed voor ons zorgde en graag de moeite deed om ons zoveel mogelijk van zijn land te laten zien.
  Hoogte punten van onze reis waren het raften ,de treinreis en de natuur met de safari''s.
  Lees verder het uitgebreide verslag van onze reis.'
  Jelle van Helvoort, Tilburg
  'Het is een werkelijk prachtige reis en een aanrader voor allen die naar een minder touristisch land wensen te gaan. Het land heeft ongeveer alles wat men zich kan wensen van een prachtige natuur, wilde dieren tot een hoge mate van culturele bezichtigingen en ervaringen. Het reisprogramma is completer en uitgebreider dan de beschrijving op de site doet vermoeden. Hierdoor hebben we de reis als nog leuker ervaren dan vooraf gedacht werd. Een echte aanrader is het Turtle Conservation Project in Rekawa, gedurende de dag in Hambantota kunt u hier zien hoe de schildpadden aan land komen en hun eieren leggen, een werkelijk unieke ervaring. '
  R.Molthoff, Elst
  'Prachtige, goed georganiseerde reis gehad met een zeer fijne en uiterst betrouwbare chauffeur gids (Gemunu) gehad. Zorgde letterlijk voor alles. Goede hotels en goed eten.Wel een lekker overvol programma, maar daar hebben we dan ook voor gekozen. Dus uitslapen is er niet bij. Mooi land met veel historie, lieve mensen en lekker eten. We hebben genoten, dank daar voor.'
  Tijl Decraene, edegem
  'Een zeer mooi en variërend programma. Een goede indeling van activiteiten zodat er weinig dode momenten zijn. wel vonden wij dat er vrij weinig excursies inbegrepen zijn en dat de optionele vrij duur waren. De trekking naar Babarakanda was vrij intensief maar zeker een aanrader, ook als je een normale conditie hebt. De hotels waren over het algemeen goed en proper maar verwacht zeker geen grote luxe. over het algemeen: zeker een aanrader. '
  Pepijn en Simone, Tilburg
  'Een hele mooie rondreis. Je krijgt een heel mooi en goed beeld van Sri Lanka. Wij hadden een hele fijne gids welke alles voor ons regelde en reking hield met onze wensen.
  Het is geen fysieke zware rondreis maar door al het reizen en in de auto zitten toch wel vermoeiend, maar zeker de moeite waard! Sri Lanka is echt een heel mooi land!'
  Brechje en Marca, Eindhoven
  'Wij voelden ons als 2 prinsesjes die rondgereden werden door een privé-chauffeur! En ja, ook wij hadden Bennie.
  Mooie reis, je krijgt echt een goede indruk van Sri-Lanka. Raften is echt een tip! Al is het niet zo spectaculair qua rivierstromingen, je bent wel in een prachtige omgeving.
  Wij vonden het aantal bezoeken aan natuurparken wel wat veel, dus we hebben er 2 overgeslagen. Ook hebben we zelf een bezoek ingelast bij een in werking zijnde theefabriek, erg leuk om te zien. Geen enkel probleem voor Bennie om het programma te wijzigen.
  ''S middags had je bijna altijd paar uurtjes vrij zodat je kon relaxen aan het zwembad, ideaal. '
  Maaike,
  'Deze rondreis hebben we geweldig gevonden. Dankzij onze gids/ chauffeur Manoj hebben we een fantastische reis gehad en inzicht gekregen hoe het in het land gaat en dat ze erg dankbaar zijn voor het feit dat je als toerist komt en interesse toont voor hun land.
  Het is wel een vermoeiende reis vanwege alle indrukken die je op doet en activiteiten die je doet, maar wij hadden het zeker niet willen missen.
  De hotels tijdens de rondrit waren prima. De ene luxer en beter dan de anderen. Aardig personeel en het eten prima verzorgd.
  Een echte aanrader.'
  rentsje , bunschoten
  'Een leuke reis, als je van cultuur houdt.
  Voor ons waren er eigenlijk net iets teveel tempelbezichtigingen.
  Er zijn verschillende excursies die parken en bushes ingaan, deze waren echt heel erg gaaf. We hebben hier hele bijzondere dieren, bomen en planten gezien.
  Over het algemeen waren de dagen flink volgepland, met afwisselende activiteiten.
  Er wordt gezorgt voor een hele goede gids, die ontzettend veel van zijn land weet. Ook kon je hem indien nodig bij nacht en ontij bellen als je een probleem had. hij checkte voor ons in en uit, regelde de koffers etc.. Kortom, we hoefden onszelf echt helemaal nergens druk om te maken, en konden dus optimaal genieten. Verder gaf hij ons adviezen voor het kopen van souvenirs, enz.
  De hotels zijn niet allemaal even goed, maar dat vonden wij ook wel weer zijn charme hebben.
  Je kunt ook geen 4 sterrenhotels verwachten in de middle of nowhere.
  Concluderend is deze reis echt wel een aanrader!'
  Rina en Johan van Oers, Zundert
  'We hebben van 26 februari tot 11 maart 2009 de reis Avontuurlijk Sri Lanka gedaan. Het is voor de eerste keer dat we een privé reis geboekt hebben. De overige verre reizen hebben we altijd in groepsverband gedaan. Bij aankomst op de luchthaven staat Manoj, onze chauffeur, ons op te wachten en we krijgen een prachtige ketting van geurende tempelbloemen omgehangen.. Manoj wil graag weten waar onze interesses naar uit gaan. Wij vertellen hem dat we graag de locale mensen willen ontmoeten zodat we kunnen zien hoe ze leven en werken. Daarnaast willen ook genieten van de natuurpracht. Gedurende de reis stoppen we heel vaak. Je stapt uit, loopt rond en je bepaalt zelf hoe lang je wilt blijven. Je hebt heel veel vrijheid. Voordat we op reis gingen hadden we wat angst voor het taalprobleem omdat onze Engelse taal niet zo best is. Ook dit is geen probleem geweest. Manoj heeft ervoor gezorgd dat we een schitterende reis hebben gehad die we nooit zullen vergeten.!!!!!!
  Het uitgebreide reisverslag van onze reis volgt later.

  Een oproep aan de reizigers die niet naar Sri Lanka reizen i.v.m. ongeregeldheden in het land. Wij hebben gedurende onze reis enkel wat politiebewaking op de weg gezien en dat zie je in vele Aziatische en Afrikaanse landen. Wij hebben totaal niets gemerkt van ongeregeldheden.
  De hotels en restaurants zijn leeg. Soms zaten we met een paar Engelse of Franse toeristen in een hotel. Bij de culturele bezienswaardigheden kun je de hoofden tellen, de gidsen hebben geen werk. Wij hebben inmiddels 90 % van Azië gezien en Sri Lanka steekt er met kop en schouders bovenuit wat betreft natuurpracht en de vriendelijke bevolking.
  Mensen, ga naar Sri Lanka, de locale bevolking zit op jullie te wachten en ze zullen je eeuwig dankbaar zijn voor je bezoek.
  '
  M. Velzeboer, Beverwijk
  'Vanuit Hambantota gingen we ''s morgens vroeg om 06.00 uur op pad naar het Bundula National Park. Dit ligt in het zuiden, aan één zijde begrensd door de Indische Oceaan. Een heel mooi natuurreservaat, lage begroeing, veel water. Olifanten zijn we in dit park niet tegengekomen, die hebben we wel gezien in het Minneriya Park, maar wel waterbuffels, een jakhals met een prooi in zijn bek, heel veel apen, een krokodil, wilde pauwen, adelaar, wild zwijn, aalscholvers, reigers, parkieten en nog meer prachtige vogels. Het was er prachtig zo ''s morgens vroeg. Halverwege de tour zijn we het strand opgereden; alleen maar zand en water zover je kunt kijken. Hoge golven waar we niet snel genoeg voor weg konden rennen. Natte broeken dus en een hoop lol! Onze gids Roshan had geregeld dat het hotel ons ontbijt meegegeven had zodat wij op dat mooie strand onze broodjes, ananas en bananen op zaten te eten. Geweldig!'
  anoniem
  'Zeer afwisselende reis, waarbij het landschap zich elke 50km weer anders laat zien. Wel zwaar qua vroeg opstaan en reistijden, maar dat liet zich vaak geheel goed maken door de vergezichten en excursies. De organisatie die op Sri Lanka wordt ingehuurd is goed. Nette nieuw busje en zeer goede chauffeur die liever voorrang geeft dan neemt. Dringt zich niet op en luisterd goed naar onze wensen. Zelfs de manager kwam nog even in het laatste hotel naar onze mening vragen.'
  Marloes en Niels, Borne
  'De gehele rondreis is niet alleen uitstekend begeleid door de gids, ook is alles tot in de puntjes geregeld. Het land heeft veel te bieden en door deze rondreis zie je dit ook allemaal.
  De nationale parken zijn erg mooi met vele olifanten, apen en vele andere dieren en vogels.
  De tempels waren ook erg mooi om te zien.
  Het vervoer met sommige jeeps was minder prettig, vooral om 05:45 in de morgen op een lege maag. De hotels waren over het algemeen goed en het eten ook. Vaak a la carte in de avond.
  Het was een vermoeiende rondreis, en het vergde soms veel energie door de vele wandelngen en beklimmingen, maar het was het zeker waard.'
  P en E Visser, Lelystad
  'De rondreis geeft in vrij korte tijd een redelijk goed beeld van Sri Lanka. De meeste historische en culturele bezienswaardigheden zijn in de reis opgenomen. Met absolute hoogtepunten het tempelcomplex van Polonnaruwa, de leeuwenrots van Sigirya, de botanische tuin van Kandy, het verblijf in het koloniale hotel van Bandarawela en de VOC-fortificatie van Galle. De enige ''tegenvaller'' was het bezoek aan het kindertehuis.'
  Jeroen, Rotterdam
  'het is een leuk divers reisprogramma.'
  Sophia Grootes, Den Haag
  'Met een prachtige minibus en een lieve zorgzame chauffeur hebben we rondgereden en van a tot z genoten van alles wat we gedaan en gezien hebben. Met meer dan 6000 foto''s kwamen we thuis! Tijdens het programma is er ook tijd om hier en daar te stoppen, ergens korter of langer te blijven, iets toe te voegen of iets over te slaan. Dat is het grote voordeel als je met je eigen clubje reist. Het raften, het rijden op de olifanten, de diverse jeepsafari''s en zelfs het fietsen in Polunaruwa was allemaal zo leuk!
  We hebben er 5 jaar gewoond, zijn inmiddels 17 jaar terug in Nederland, maar onze liefde voor Sri Lanka is weer volledig opgebloeid! De prachtige natuur, de lieve mensen, we wachten niet opnieuw 17 jaar om weer terug te gaan.'
  Rob en Yvon, Eindhoven
  'Goed georganiseerde rondreis met gids. Alle highlights worden bezocht. Genoeg mogelijkheden om af te wijken van het programma als nodig. Met onze gids Priyan was het goed toeven. Al was het Engels soms wat lastig te volgen. Maar qua inhoud en geschiedenis was hij goed op de hoogte.'
  fam. Gelauf, Rijswijk
  'Wat een indrukken hebben we hier opgedaan!
  We werden goed ontvangen door onze gids Sunil. Hij is onze hele reis een super goede chauffeur en gids geweest. Wat een lieve en slimme man.
  Het mooiste aan deze reis vonden wij de natuurparken. Hier hebben we zo veel wilde dieren gezien, echt gaaf! Met als hoogtepunt 2 luipaarden in Yala National Park, waarvan er 1 naast onze jeep zat! Ook de citytour in Girritale en het beklimmen van de leeuwenrots Sigiriya was een hele belevenis. Minder leuke ervaring waren onze dagen in Galle. Hier is in 2004 de tsunami geweest. Juist op het moment dat wij er waren kwam er een tyfoon langs (25&26-11-2011). Hierdoor waren veel wegen ondergelopen, bomen omgevallen en huisjes/winkeltjes geruïneerd. Alsof dat niet het ergste was stonden er hele groepen langs de kust over zee te kijken, niet alleen of er een tsunami kwam maar waar hun familie (vissers) waren. Helaas ook hier weer mensen overleden.
  De laatste dagen in Sri Lanka hebben we mooi afgesloten in ons strandhotel. Hierbij hebben we zelf nog een tuktuk gepakt naar de Turtle farm.'
  Laugs, Maastricht
  'We hebben door de rondreis ''avontuurlijk Sri-Lanka'' veel van het mooie eiland gezien.
  De hotels waren goed tot zeer goed met uitermate vriendelijk personeel. Het eten was meestal buffet en was netjes verzorg en gevarieerd.
  De reis is niet avontuurlijk en je zit vrij veel in de auto. De reis wordt leuk door de optionele excursies (+/- 400USD/pp). Enkele excursies die genoemd worden zijn niet mogelijk of komen niet overeen. Waarschijnlijk door contracten van de lokale reisorganisatie.
  Dit is een leuke reis om Sri Lanka te bezoeken en om een indruk te krijgen van het land. Zoek je echter een actieve vakantie, dan raden wij deze reis niet aan.'
  BASM Hottenhuis, Saasveld
  'Voor avontuurlijke reizigers is deze reis heel erg aan te bevelen. Het is heel afwisselend. De gids/ chauffeur houdt rekening met het seizoen zodat je zoveel mogelijk ziet. De optionele bezoeken worden besproken om alles goed te kunnen inpassen.'
  Dhr. Nelissen en Mevr. Spalink
  Via deze weg wil ik graag onze zeer positieve ervaring met onze gids tijdens de rondreis door Sri Lanka, april jl, uiten. Onze gids Samantha (Sam) heeft er voor gezorgd dat wij ons vanaf de aankomst op het vliegveld tot het moment dat we Sri Lanka verlieten, erg op ons gemak gevoeld hebben. Zijn (altijd vrolijke) humeur in combinatie met zijn enthousiasme, kennis van land, cultuur en natuur, hebben deze reis mede een groot succes gemaakt.

  Niets was hem teveel en zijn zorgzaamheid (ook om mijn zwangere vrouw) was prettig en zeker niet 'overdone’. Doordat hij goed Engels sprak, was het leuk en leerzaam om tijdens de (auto)ritten met hem te praten over het land, zijn cultuur, geloof, etc, waarbij hij steeds ook interesse in Nederland en onszelf toonde. Ook bij het inchecken in de diverse hotels, nam Sam alle formaliteiten op zich, zodat wij in de lobby van een heerlijk drankje konden genieten.

  Kortom, een gids uit duizenden. Wij kunnen ons niet voorstellen dat het beter zou kunnen en wij zouden Sam dan ook absoluut als gids aanbevelen tijdens de rondreis Sri Lanka.
  anoniem
  'Heel mooie en afwisselende reis. Biedt zowel cultuur, schitterende natuur als wildlife. Het land is goed te bereizen vanwege de relatief beperkte afstanden en sowieso is het reizen met een chauffeur ons uitstekend bevallen. Hoogtepunten waren toch wel de wildparken Minneriya en Yala, de plaatsen Kandy en Galle en de trekking bij Horton Plains en Ella. Ook bijzonder om mee te maken was de treinreis van Pattipola naar Bandarawela. De chauffeur was vriendelijk en altijd bereid mee te denken. Zelfs als we iets van het programma wilden afwijken was dat geen enkel probleem. Sri Lanka is een erg mooi landen heeft veel te bieden. Samen met de bijzonder vriendelijke mensen en het lekkere eten heeft dat voor ons tot een top vakantie geleid!'
  Philippe Hollebeke, Ieper
  'Onze reis naar Sri Lanka was een aan één schakeling
  van hoogtepunten. Onze reisgids-chauffeur Siri was zéér goed.Prachtig land om te bezoeken.'
  anoniem
  'Veel van de omgeving en cultuur mogen meemaken,Hele goeie en ervaren gids van walkers toers niyana.Wij vonden de jeepsafari helemaal geweldig mooi,wel honderd olifanten gezien,lijkt wel een droom,In Kandy de festival meegemaakt heel bijzonder,al die olifanten met gekleurde kleden om en dansers,een waar spektakel.De zware trackingtocht door de theevelden,echt een hoogtepunt,blij dat we zijn gegaan.Ook de raftingtoer was geweldig met onze 3 tienerkinderen.Een hele mooie reis,wel veel armoede buiten de hotels.Meer dan in thailand en Maleisie.Maar al die hoogtepunten bij elkaar heeft Sri lanka ineen,zeker een aanrader.'
  Esther zuydgeest , Beverwijk
  'erg afwisselende activiteiten waardoor je een goede indruk krijgt van het land. Sri Lanka is erg groen en afwisselende natuur facetten. Wij vonden de lange tracking naar de hoogste waterval, de Badarakanda en door de theevelden en naaldwoud echt geweldig, vereist wel wat conditie. '
  v/d Acker,
  'In twee weken tijd zie je alle facetten van dit prachtige land. Het reizen met een privé chauffeur is ons erg goed bevallen. Onze chauffeur Donald wist ontzettend veel te vertellen over Sri Lanka en kon de reis eenvoudig aanpassen aan onze wensen. De reis is een mooie combinatie van natuur en cultuur. Wij vonden vooral de jeep safari''s erg indrukwekkend, evenals de trekking naar de waterval, de rots van Sigiriya en het raften in de prachtige natuur. '
  Suzana Koren, Rotterdam
  'Zeer uitgebreid, heel veel kunnen zien, land heel goed kunnen leren kennen. '
  anoniem
  'Een mooie afwisselende rondreis,de natuur en cultuur zijn prachtig.Wel een druk programma maar je ziet enorm veel.Onze gids wist ook heel veel te vertellen over allerlei onderwerpen.Onze hotels tijdens de rondreis waren allemaal heel goed,gezellig en met lekkere maaltijden.'
  Martens, Rhenen
  'Leuk arrangement met veel afwisseling. Chauffeur is noodzakelijk. Zijn programma week wel iets af van programma op internet, wat in het begin de nodige verwarring opleverde. Wel viel ons tegen dat er weinig tot geen informatie werd gegeven over cultuur en natuur. We hebben een aantal malen zelf een gids ingehuurd voor natuurexcursies'

  Long Beach Resort***+

  N. Huisman, Monster
  'Mooi hotel direct aan zee, heel vriendelijk personeel, die je met raad en daad bij staat, goed buffet. Zee niet echt toegankelijk door zeer sterke stroming, maar we hebben gepoedeld. Er waren verder 2 zwembaden, met voldoende bedjes. Prima bedden.'
  Ingrid Bothe, Ulvenhout (NB)
  'Een behoorlijk groot hotel (100+ kamers). Gunstige ligging aan het strand. Ruime en schone kamers. Vriendelijke bediening, uitgebreide buffetten en optie om á la carte te eten. Door de opzet is het ondanks de omvang van het hotel en het aantal kamers toch mogelijk om aan het gevoel van massatoerisme te ontkomen.
  Leuke extra tripjes in de nabije omgeving met tuk tuk (Hundungoda Tea Estate, Kataluwa Purwarama Temple) of te voet (Martin Wickramasinghe Folk Art Museum, paalvissers) te bereiken. Hotel zelf kan weinig tot geen informatie geven over activiteiten in de omgeving.'
  Martine, Koksijde
  'Leuk resort, unieke ligging met zwembad en aan zee. Eten is lekker, buffet, maar na 3 dagen is alles precies weer hetzelfde.
  Nette handdoeken, elke dag nieuwe. Water bleef wel in de douche staan. Vriendelijke mensen.
  Ligt dicht bij een bushalte !'
  anoniem
  'Mooi strand, maar stevige branding, zodat je er nauwelijks kon zwemmen. Gelukkig heeft het hotel 2 zwembaden, dus dat maakte veel goed.
  De kamers zijn ruim, het buffet is uitgebreid en het eten erg lekker.
  '
  N.J Lacet, Buren
  'Prima hotel. Schone en ruime kamers, heerlijk eten, keurig en vriendelijk personeel. '
  van wiele, bornem
  'heel leuke tijd gehad'
  anoniem
  'Mooi resort, lekker eten, mooie zwembaden, met de lokale bus voor 30 cent zo in Galle. Verer rus'
  W. Meiborg, Woerden
  'Dit hotel/resort is kennelijk meer gericht op de echte strandbezoeker. Zon en strand. Overigens wel uitstekende verzorging en goede kamer.'
  Susanne, Emmen
  'Middelmatig hotel met bijzonder mooie ligging aan het mooie strand en zee van Koggala. Eten is redelijk, andere hotels tijdens rondreis waren beter. En jammer dat merendeel van de gasten uit Russen bestond. Erg onbeschofte mensen, vooral tijdens het eten.'
  BASM Hottenhuis, Saasveld
  'Dit is een heel goed hotel om nog een paar dagen strandvakantie te houden. Eventueel kun je daar ook nog excursies bijboeken.'
  Tijl Decraene, edegem
  'Proper hotel, zeer vriendelijke mensen. Een mooi strand maar een zeer ruwe zee (wij waren er in juli). Jammer is dat de dichtst bijzijnde winkel toch al snel 2 à 3 km wandelen is. wij boeken ook altijd graag nog een excursie vanuit het hotel voor te snorkelen of iets dergelijks, maar die mogelijkheid was er niet. '
  rentsje , bunschoten
  'Een mooi hotel, met hele mooie kamers. Het eten is op zich wel goed, maar er is weinig variatie, met name bij het ontbijt.
  De zee daar valt erg tegen, is bruin van kleur door al het zand uit de rivier. Het strand is vies, er ligt veel troep, en het zand is bruin.
  Een goede spa, die wel erg duur is.
  Met name door de vieze zee aldaar, zou ik hier geen tweede keer heengaan. Het personeel is ook minder vriendelijk dan in de rest van de hotels in sri lanka.'
  J.L. Koppejan-de Baas, Zeewolde
  'Prima hotel, veel activiteiten te doen( snooker, surfen, zeilen, ayurvedische spa, sportachtige activiteiten in het zwembad ). Het strand is zeker minder schoon en mooi dan in het zuiden van Sri Lanka. Heel erg goed dinerbuffet! Gratis internet in de bibliotheek ( heel belangrijk met twee jeugdige dochters )Iets minder is de kwaliteit van de minibar in de kamer, alles over datum! Minpuntje: trage bediening in de bar.'
  Mariet van Kempen, Well
  'Een erg luxe en mooi resort, gelegen aan de kust. De zee was er te wild om in te zwemmen. Goed aanbod van sportieve activiteiten, zoals volley, kanoen, waterpolo etc'
  Carel en Annemiek de Jong, Lelystad
  'Prima locatie met vriendelijk personeel, prachtig gelegen.'
  Carina van Leerzem, Landgraaf
  'Eten zéér afwisselend, van italiaanse pasta tot curry en van schnitzel tot suschi!'

  Verblijf Cinnamon Wild

  Lucienne en André de Rooij, Leusden
  'Een prima en luxe hotel in het Yala natuurpark met uiterst vriendelijk en behulpzaam personeel. Je voelt je echt als gast behandeld. '
  Michielsen, EKEREN
  'Een unieke locatie, verblijf in een eigen lodge met junglegevoel en allerlei dieren die rondlopen op het domein.
  Heerlijk ontbijt- en dinerbuffet. Vriendelijk personeel.
  '
  anoniem
  'Met een woord prachtig!'
  Jelly Bergsma,
  'Een paradijselijk oord. Wat een gastvrij onthaal, wat een service en wat een mooie omgeving en een geweldig ingericht appartement!
  Zonde dat in het arrangement hier maar tijd was voor 2 overnachtingen. Wij hadden het hier zeker veel langer kunnen uithouden. Gewoon genieten, de safari van een hele dag heeft opgeleverd dat we 2 luipaarden mochten zien, waarvan 1 luipaard net een wild boar had veroverden waarvan hij heerlijk zat te eten, twee zwarte beren mogen zien spelen ( een zeldzaamheid in dit reservaat) en nog heel veel meer dieren.'
  A.Veenendaal, Veldhoven
  'Geweldige lokatie, heerlijk eten vriendelijk personeel. Een bijzondere plek waar we erg hebben genoten.'
  Markus, Herveld
  'Zeer bijzondere plek, midden in een natuurpark, die we iedereen aan kunnen raden! '
  anoniem
  'Mooi hotel letterlijk aan de rand van het Yala National Park. In het meertje naast het hotel kun je af en toe een krokodil spotten en op het hotel complex loop je regelmatig een aap tegen het lijf. Kamers zijn ruim en schoon met heerlijk bedden. Vriendelijk en behulpzaam personeel en het buffet is goed. Heerlijk zwembad waar je kunt ontspannen. '
  Alexander Artz, Leusden
  'Het beste hotel bij/in het Yala park. Schitterende lodges, vriendelijk personeel, goed eten, gezellig hotel, uitstekend zwembad en de dieren voor je lodge....'
  J. Lemmen, Amersfoort
  'Fantastisch en avontuurlijk, zeker als er olifanten, apen, herten en wilde zwijnen op het park lopen. Ook spannend als je in het donker naar je lodge gebracht wordt door een parkmedewerker met zaklamp.'

  Habarana Village by Cinnamon, Habarana

  Carinda de Visser, HEEMSKERK
  'Geweldig resort, zeker een aanrader !!'
  Jelly Bergsma,
  'Enorm de moeite waard om dit hotel als opwaardering in het arrangement te kiezen.
  Een prachtig appartement waar het goed vertoeven is, veel service, prachtige omgeving en erg goed eten.
  Voor weinig geld opwaarderen, gewoon doen!'
  A.Veenendaal, Veldhoven
  'Mooi hotel zeer vriendelijk personeel en heerlijk eten'
  W.J. Janssens, Edam
  'Het verblijf aldaar was zeer prettig. Mooie lodges , restaurant, zwembad en tuin. Zeer vriendelijke bediening. Mooie omgeving en rustig. Aanrader dus!'
  Familie Knops, Dordrecht
  'Heerlijk hotel, prima buffet, leuke kamer'
  C. Stevens, Landgraaf
  'Zeer mooie plek. Hartelijke ontvangst, mooie ruime kamers, goede en ruime badkamer. Prachtig zwembad, midden in natuurgebied. Op een avond kwam een groep olifanten tot vlak bij de tuin. Wat een ervaring!
  Lekker eten, zowel ontbijt als buffet, voldoende keuze.'
  Klaphake-Prins, Apeldoorn
  'Heel goed. Voor iedereen een aanrader. '
  Philippe Hollebeke, Ieper
  'Zeer mooi hotel met een lekkere keuken.
  Philippe Hollebeke
  Ieper
  België'

  Avani Kalutara Resort & Spa****

  Mariet van Kempen, Well
  'Een erg luxe en mooi resort, gelegen aan de kust. De zee was er te wild om in te zwemmen. Goed aanbod van sportieve activiteiten, zoals volley, kanoen, waterpolo etc'
  Carel en Annemiek de Jong, Lelystad
  'Prima locatie met vriendelijk personeel, prachtig gelegen.'
  J.L. Koppejan-de Baas, Zeewolde
  'Prima hotel, veel activiteiten te doen( snooker, surfen, zeilen, ayurvedische spa, sportachtige activiteiten in het zwembad ). Het strand is zeker minder schoon en mooi dan in het zuiden van Sri Lanka. Heel erg goed dinerbuffet! Gratis internet in de bibliotheek ( heel belangrijk met twee jeugdige dochters )Iets minder is de kwaliteit van de minibar in de kamer, alles over datum! Minpuntje: trage bediening in de bar.'
  anoniem
  'Erg goed resort!'
  anoniem
  'Een heerlijke bestemming om nog even te relaxen, voordat je weer naar huis gaat.'
  Jelly Bergsma,
  'Een goede keus gemaakt om dit hotel ook op te waarderen voor de rust van de laatste 3 dagen. Heerlijk zwembad en eten, mooie kamer, het hotel ligt wel afgelegen dus je bent aardig aan het hotel gebonden of je moet met de tuktuk op stap oid. Voor ons niet meer nodig omdat we deze dagen nog nodig hadden om de vele indrukken te verwerken en nog even "lui"te doen.
  Jammer is wel dat je hier door de erg sterke stroming eigenlijk niet in zee kunt. Het wordt ten zeerste afgeraden door hotelmedewerkers. Misschien goed om in de omschrijving op te nemen.'
  Paul Stein, Arnhem
  'Uitstekend hotel maar weinig te beleven. Vooral geschikt voor mensen die aan het zwembad willen liggen. Het strand was niet geschikt (gevaarlijk) om te zwemmen.'
  Paul Stein, Arnhem
  'Uitstekend hotel maar weinig te beleven. Vooral geschikt voor mensen die aan het zwembad willen liggen. Het strand was niet geschikt (gevaarlijk) om te zwemmen.'
  Fred & Marianne,
  'Een heerlijk Resort om aan het einde van je vakantie tot rust te komen. Bijna alles is perfect; keurige kamer, badkamer, balkon en geweldige kamer-opmaak met de traditionele bloemen op bed en handdoekcreativiteit.
  Het eten in buffetvorm is zeer uitgebreid en gevarieerd en de desserts veelzijdig en veelomvattend.'
  Co van Lierop, Lisse
  'Prima hotel voor en paar dagen, goed eten en zeer vriendelijk personeel'
  Robin & Kayleigh, Sliedrecht
  'Heerlijk hotel om even bij te komen na een enerverende rondreis door Sri Lanka'
  , Venlo
  'Na 15 dagen reizen en cultuur en natuur snuiven is het heerlijk relaxen in het Avani Resort.
  Nog even genieten van zon, rust en service voordat je weer naar het dagelijkse leven terugvliegt.'
  Familie Knops, Dordrecht
  'Super hotel, vriendelijk personeel. Goede service.'
  C. Stevens, Landgraaf
  'Mooi resort, gelegen aan het strand. Oceaan te wild om te zwemmen, maar er is een ruim zwembad. Ligbedden waren redelijk versleten, dus vervanging zou wel op zijn plaats zijn.
  Goed eten, voldoende keuze zowel bij ontbijt als bij buffet. Mooie ruime kamers, erg schoon, heerlijke douche. Zeer vriendelijk personeel. Cocktailparty op het strand met sunset op de achtergrond. Heerlijke rustdagen gehad hier. '
  anoniem
  'Prima hotel. Schone en ruime kamers met prima bedden (kussens wel hard en stevig), eten/buffet uitstekend verzorgd, groot zwembad met voldoende bedjes om te liggen. Personeel is vriendelijk. Hotel ligt aan het strand, maar dat is openbaar.'
  Aart Spek, Sliedrecht
  'uitstekend , prachtig hotel , goede service , uiteraard dat het op een land tong ligt was er behalve zonnen
  en zwemmen in het zwembad weinig te doen. wij zijn daarom nor verschillende dagen en een tuk-tuk op stap geweest en een hoop leuke dingen gedaan en bezocht in de omgeving.'
  Leonie Olsman, Zwolle
  'Dit hotel is zijn vier sterren zeker waard! We kregen bij ontvangst een drankje aangeboden, voordat we naar onze kamer gebracht werden. De kamer is zeer luxe en van alle gemakken voorzien. De badkamer en het bed zijn het belangrijkste, deze waren allebei top! Een heerlijke stortdouche en een lekker tweepersoons bed. Het zwembad is ook erg mooi, er is een handdoekman die er voor zorgt dat je een ligbed krijgt. Zijn alle ligbedden bezet? Dan haalt hij een extra ligbed voor je! Ideaal. Het hotel ligt aan het strand, maar in augustus is de zee te wild om er in te zwemmen. Ondanks dat is het heerlijk om ''s avonds een strandwandeling te maken!'
  J van den Dungen, Boxtel
  'Prima verblijf. Superior room was niet erg superior. '
  Lenke & Tim, België
  'Prachtig resort, uitstekende bediening, de ideale plek om uit te rusten!'
  Anique Conjarts, Reijmerstok
  'Mooi resort met goede faciliteiten. Een resort om even lekker op rust te komen na zo''n reis. Enige minpuntje: de kamers waren redelijk gehorig, waardoor je ''s nachts, bij het aankomen en vertrekken van andere gasten, continu wakker werd. Verder was het personeel uitmuntend en werden we zeer goed behandeld. Deze laatste drie dagen hebben de reis compleet gemaakt. '
  anoniem
  'Prachtig modern ingericht hotel aan het strand met een mooi zwembad met voldoende ligbedden.Het zwembadwater was in de tijd dat wij er waren, voor ons wat aan de warme kant: je koelde er niet echt van af. De kamer was stijlvol ingericht met een heerlijke regendouche/badkamer. 2 restaurants: één met ,één zonder airco, die om de beurt gebruikt werden. Buffet was prima; voor ieder wat wils. Ik vond de gangen wat gehorig. '
  rentsje , bunschoten
  'Een mooi hotel, met hele mooie kamers. Het eten is op zich wel goed, maar er is weinig variatie, met name bij het ontbijt.
  De zee daar valt erg tegen, is bruin van kleur door al het zand uit de rivier. Het strand is vies, er ligt veel troep, en het zand is bruin.
  Een goede spa, die wel erg duur is.
  Met name door de vieze zee aldaar, zou ik hier geen tweede keer heengaan. Het personeel is ook minder vriendelijk dan in de rest van de hotels in sri lanka.'
  RF, Belgie
  'Zeer goed en mooi hotel. Rustige kamers. Lekker eten.'
  Joeri en Angelique, Beverwijk
  'Dit is een luxe resort met moderne faciliteiten. De kamers zijn erg modern ingericht. Daarnaast wordt er goed gelet op klantvriendelijkheid van het personeel. Dit is goed te merken in de restaurants (waar het eten uitstekend is) en schoonmaak personeel. Ze denken ook goed mee, wanneer je bijvoorbeeld laat wil uitchecken. Wij hebben een (gratis) kamer gekregen voor douchen (incl handdoeken). '
  Mathieu Vaessen, Dieren
  'Het hotel is werkelijk fantastisch. Het heeft een prachtig zwembad waar wij al om 7.00u in lagen. Het restaurant biedt werkelijk van alles, en bovendien zijn er ook nog 5 koks die alles voor je willen bereiden. De voorzieningen in de kamer zijn top, alleen Wifi hield er soms mee op.'
  Irene Reiziger, Rijswijk
  'Heerlijk resort om even bij te komen van de rondreis en aan het zwembad te liggen, prachtige lokatie. Luxe kamers, goed eten, wel groot en ook all inclusive gasten. '
  Carina van Leerzem, Landgraaf
  'Eten zéér afwisselend, van italiaanse pasta tot curry en van schnitzel tot suschi!'

  Tangerine Beach Hotel****

  Tangerine Beach Hotel****

  Avani Kalutara Resort & Spa****

  Mariet van Kempen, Well
  'Een erg luxe en mooi resort, gelegen aan de kust. De zee was er te wild om in te zwemmen. Goed aanbod van sportieve activiteiten, zoals volley, kanoen, waterpolo etc'
  Carel en Annemiek de Jong, Lelystad
  'Prima locatie met vriendelijk personeel, prachtig gelegen.'
  J.L. Koppejan-de Baas, Zeewolde
  'Prima hotel, veel activiteiten te doen( snooker, surfen, zeilen, ayurvedische spa, sportachtige activiteiten in het zwembad ). Het strand is zeker minder schoon en mooi dan in het zuiden van Sri Lanka. Heel erg goed dinerbuffet! Gratis internet in de bibliotheek ( heel belangrijk met twee jeugdige dochters )Iets minder is de kwaliteit van de minibar in de kamer, alles over datum! Minpuntje: trage bediening in de bar.'
  anoniem
  'Erg goed resort!'
  anoniem
  'Een heerlijke bestemming om nog even te relaxen, voordat je weer naar huis gaat.'
  Jelly Bergsma,
  'Een goede keus gemaakt om dit hotel ook op te waarderen voor de rust van de laatste 3 dagen. Heerlijk zwembad en eten, mooie kamer, het hotel ligt wel afgelegen dus je bent aardig aan het hotel gebonden of je moet met de tuktuk op stap oid. Voor ons niet meer nodig omdat we deze dagen nog nodig hadden om de vele indrukken te verwerken en nog even "lui"te doen.
  Jammer is wel dat je hier door de erg sterke stroming eigenlijk niet in zee kunt. Het wordt ten zeerste afgeraden door hotelmedewerkers. Misschien goed om in de omschrijving op te nemen.'
  Paul Stein, Arnhem
  'Uitstekend hotel maar weinig te beleven. Vooral geschikt voor mensen die aan het zwembad willen liggen. Het strand was niet geschikt (gevaarlijk) om te zwemmen.'
  Paul Stein, Arnhem
  'Uitstekend hotel maar weinig te beleven. Vooral geschikt voor mensen die aan het zwembad willen liggen. Het strand was niet geschikt (gevaarlijk) om te zwemmen.'
  Fred & Marianne,
  'Een heerlijk Resort om aan het einde van je vakantie tot rust te komen. Bijna alles is perfect; keurige kamer, badkamer, balkon en geweldige kamer-opmaak met de traditionele bloemen op bed en handdoekcreativiteit.
  Het eten in buffetvorm is zeer uitgebreid en gevarieerd en de desserts veelzijdig en veelomvattend.'
  Co van Lierop, Lisse
  'Prima hotel voor en paar dagen, goed eten en zeer vriendelijk personeel'
  Robin & Kayleigh, Sliedrecht
  'Heerlijk hotel om even bij te komen na een enerverende rondreis door Sri Lanka'
  , Venlo
  'Na 15 dagen reizen en cultuur en natuur snuiven is het heerlijk relaxen in het Avani Resort.
  Nog even genieten van zon, rust en service voordat je weer naar het dagelijkse leven terugvliegt.'
  Familie Knops, Dordrecht
  'Super hotel, vriendelijk personeel. Goede service.'
  C. Stevens, Landgraaf
  'Mooi resort, gelegen aan het strand. Oceaan te wild om te zwemmen, maar er is een ruim zwembad. Ligbedden waren redelijk versleten, dus vervanging zou wel op zijn plaats zijn.
  Goed eten, voldoende keuze zowel bij ontbijt als bij buffet. Mooie ruime kamers, erg schoon, heerlijke douche. Zeer vriendelijk personeel. Cocktailparty op het strand met sunset op de achtergrond. Heerlijke rustdagen gehad hier. '
  anoniem
  'Prima hotel. Schone en ruime kamers met prima bedden (kussens wel hard en stevig), eten/buffet uitstekend verzorgd, groot zwembad met voldoende bedjes om te liggen. Personeel is vriendelijk. Hotel ligt aan het strand, maar dat is openbaar.'
  Aart Spek, Sliedrecht
  'uitstekend , prachtig hotel , goede service , uiteraard dat het op een land tong ligt was er behalve zonnen
  en zwemmen in het zwembad weinig te doen. wij zijn daarom nor verschillende dagen en een tuk-tuk op stap geweest en een hoop leuke dingen gedaan en bezocht in de omgeving.'
  Leonie Olsman, Zwolle
  'Dit hotel is zijn vier sterren zeker waard! We kregen bij ontvangst een drankje aangeboden, voordat we naar onze kamer gebracht werden. De kamer is zeer luxe en van alle gemakken voorzien. De badkamer en het bed zijn het belangrijkste, deze waren allebei top! Een heerlijke stortdouche en een lekker tweepersoons bed. Het zwembad is ook erg mooi, er is een handdoekman die er voor zorgt dat je een ligbed krijgt. Zijn alle ligbedden bezet? Dan haalt hij een extra ligbed voor je! Ideaal. Het hotel ligt aan het strand, maar in augustus is de zee te wild om er in te zwemmen. Ondanks dat is het heerlijk om ''s avonds een strandwandeling te maken!'
  J van den Dungen, Boxtel
  'Prima verblijf. Superior room was niet erg superior. '
  Lenke & Tim, België
  'Prachtig resort, uitstekende bediening, de ideale plek om uit te rusten!'
  Anique Conjarts, Reijmerstok
  'Mooi resort met goede faciliteiten. Een resort om even lekker op rust te komen na zo''n reis. Enige minpuntje: de kamers waren redelijk gehorig, waardoor je ''s nachts, bij het aankomen en vertrekken van andere gasten, continu wakker werd. Verder was het personeel uitmuntend en werden we zeer goed behandeld. Deze laatste drie dagen hebben de reis compleet gemaakt. '
  anoniem
  'Prachtig modern ingericht hotel aan het strand met een mooi zwembad met voldoende ligbedden.Het zwembadwater was in de tijd dat wij er waren, voor ons wat aan de warme kant: je koelde er niet echt van af. De kamer was stijlvol ingericht met een heerlijke regendouche/badkamer. 2 restaurants: één met ,één zonder airco, die om de beurt gebruikt werden. Buffet was prima; voor ieder wat wils. Ik vond de gangen wat gehorig. '
  rentsje , bunschoten
  'Een mooi hotel, met hele mooie kamers. Het eten is op zich wel goed, maar er is weinig variatie, met name bij het ontbijt.
  De zee daar valt erg tegen, is bruin van kleur door al het zand uit de rivier. Het strand is vies, er ligt veel troep, en het zand is bruin.
  Een goede spa, die wel erg duur is.
  Met name door de vieze zee aldaar, zou ik hier geen tweede keer heengaan. Het personeel is ook minder vriendelijk dan in de rest van de hotels in sri lanka.'
  RF, Belgie
  'Zeer goed en mooi hotel. Rustige kamers. Lekker eten.'
  Joeri en Angelique, Beverwijk
  'Dit is een luxe resort met moderne faciliteiten. De kamers zijn erg modern ingericht. Daarnaast wordt er goed gelet op klantvriendelijkheid van het personeel. Dit is goed te merken in de restaurants (waar het eten uitstekend is) en schoonmaak personeel. Ze denken ook goed mee, wanneer je bijvoorbeeld laat wil uitchecken. Wij hebben een (gratis) kamer gekregen voor douchen (incl handdoeken). '
  Mathieu Vaessen, Dieren
  'Het hotel is werkelijk fantastisch. Het heeft een prachtig zwembad waar wij al om 7.00u in lagen. Het restaurant biedt werkelijk van alles, en bovendien zijn er ook nog 5 koks die alles voor je willen bereiden. De voorzieningen in de kamer zijn top, alleen Wifi hield er soms mee op.'
  Irene Reiziger, Rijswijk
  'Heerlijk resort om even bij te komen van de rondreis en aan het zwembad te liggen, prachtige lokatie. Luxe kamers, goed eten, wel groot en ook all inclusive gasten. '
  Carina van Leerzem, Landgraaf
  'Eten zéér afwisselend, van italiaanse pasta tot curry en van schnitzel tot suschi!'

  Strandhotel Koggala

  N. Huisman, Monster
  'Mooi hotel direct aan zee, heel vriendelijk personeel, die je met raad en daad bij staat, goed buffet. Zee niet echt toegankelijk door zeer sterke stroming, maar we hebben gepoedeld. Er waren verder 2 zwembaden, met voldoende bedjes. Prima bedden.'
  Carel en Annemiek de Jong, Lelystad
  'Prima locatie met vriendelijk personeel, prachtig gelegen.'
  Mariet van Kempen, Well
  'Een erg luxe en mooi resort, gelegen aan de kust. De zee was er te wild om in te zwemmen. Goed aanbod van sportieve activiteiten, zoals volley, kanoen, waterpolo etc'
  J.L. Koppejan-de Baas, Zeewolde
  'Prima hotel, veel activiteiten te doen( snooker, surfen, zeilen, ayurvedische spa, sportachtige activiteiten in het zwembad ). Het strand is zeker minder schoon en mooi dan in het zuiden van Sri Lanka. Heel erg goed dinerbuffet! Gratis internet in de bibliotheek ( heel belangrijk met twee jeugdige dochters )Iets minder is de kwaliteit van de minibar in de kamer, alles over datum! Minpuntje: trage bediening in de bar.'
  rentsje , bunschoten
  'Een mooi hotel, met hele mooie kamers. Het eten is op zich wel goed, maar er is weinig variatie, met name bij het ontbijt.
  De zee daar valt erg tegen, is bruin van kleur door al het zand uit de rivier. Het strand is vies, er ligt veel troep, en het zand is bruin.
  Een goede spa, die wel erg duur is.
  Met name door de vieze zee aldaar, zou ik hier geen tweede keer heengaan. Het personeel is ook minder vriendelijk dan in de rest van de hotels in sri lanka.'
  Tijl Decraene, edegem
  'Proper hotel, zeer vriendelijke mensen. Een mooi strand maar een zeer ruwe zee (wij waren er in juli). Jammer is dat de dichtst bijzijnde winkel toch al snel 2 à 3 km wandelen is. wij boeken ook altijd graag nog een excursie vanuit het hotel voor te snorkelen of iets dergelijks, maar die mogelijkheid was er niet. '
  BASM Hottenhuis, Saasveld
  'Dit is een heel goed hotel om nog een paar dagen strandvakantie te houden. Eventueel kun je daar ook nog excursies bijboeken.'
  Susanne, Emmen
  'Middelmatig hotel met bijzonder mooie ligging aan het mooie strand en zee van Koggala. Eten is redelijk, andere hotels tijdens rondreis waren beter. En jammer dat merendeel van de gasten uit Russen bestond. Erg onbeschofte mensen, vooral tijdens het eten.'
  W. Meiborg, Woerden
  'Dit hotel/resort is kennelijk meer gericht op de echte strandbezoeker. Zon en strand. Overigens wel uitstekende verzorging en goede kamer.'
  anoniem
  'Mooi resort, lekker eten, mooie zwembaden, met de lokale bus voor 30 cent zo in Galle. Verer rus'
  van wiele, bornem
  'heel leuke tijd gehad'
  N.J Lacet, Buren
  'Prima hotel. Schone en ruime kamers, heerlijk eten, keurig en vriendelijk personeel. '
  anoniem
  'Mooi strand, maar stevige branding, zodat je er nauwelijks kon zwemmen. Gelukkig heeft het hotel 2 zwembaden, dus dat maakte veel goed.
  De kamers zijn ruim, het buffet is uitgebreid en het eten erg lekker.
  '
  Martine, Koksijde
  'Leuk resort, unieke ligging met zwembad en aan zee. Eten is lekker, buffet, maar na 3 dagen is alles precies weer hetzelfde.
  Nette handdoeken, elke dag nieuwe. Water bleef wel in de douche staan. Vriendelijke mensen.
  Ligt dicht bij een bushalte !'
  Ingrid Bothe, Ulvenhout (NB)
  'Een behoorlijk groot hotel (100+ kamers). Gunstige ligging aan het strand. Ruime en schone kamers. Vriendelijke bediening, uitgebreide buffetten en optie om á la carte te eten. Door de opzet is het ondanks de omvang van het hotel en het aantal kamers toch mogelijk om aan het gevoel van massatoerisme te ontkomen.
  Leuke extra tripjes in de nabije omgeving met tuk tuk (Hundungoda Tea Estate, Kataluwa Purwarama Temple) of te voet (Martin Wickramasinghe Folk Art Museum, paalvissers) te bereiken. Hotel zelf kan weinig tot geen informatie geven over activiteiten in de omgeving.'
  Carina van Leerzem, Landgraaf
  'Eten zéér afwisselend, van italiaanse pasta tot curry en van schnitzel tot suschi!'

  Uitgebreide reisverslagen

  18-daagse rondreis Sri Lanka Compleet

  17-01-2014

  Om 14.40 uur sharp vertrekken we met de airbus A380/800. Je hoort het toestel amper opstijgen, wat een machine zeg: giga groot! Na een zeer rustige en vlotte vlucht landen we op Dubai Airport. De rijen voor de vele douaneloketten zijn lang en onze rij gaat wel heel traag. Bijna een uur later zijn we aan de beurt voor een irisscan en paspoortcontrole. Snel de koffers pakken en kijken of iemand ...

  Hoogtepunten van Sri Lanka en Dubai

  14-01-2014

  Dit prachtige eiland in de Indische Oceaan stond al langer op ons lijstje van te bezoeken landen en nu was het zover. We kozen een privé rondreis met NRV en dat is wederom goed bevallen. We vlogen met Emirate en boekten daarnaast ook een stopover in Dubai....

  Rondreis Sri Lanka 21 dagen Hoogtepunten van Sri Lanka

  08-10-2012

  Na maanden naar deze reis te hebben toegeleefd, wij hadden de reis namelijk al in januari op de vakantiebeurs geboekt, was het op zaterdag 8 september zover. Onze vlucht vertrok om 15:30 uur van Schiphol naar Dubai waar wij na een tussenlanding verder zijn gevlogen naar Colombo in Sri Lanka voor een privé rondreis van 21 dagen. Naar Dubai hebben we gevlogen met de airbus 380 van Emiraten, w...

  21-daagse rondreis Sri Lanka Totaal

  27-07-2012

  Vol verwachting komen wij aan op Sri Lanka, Gelijk na aankomst bezoeken wij een lokale vismarkt, geweldig, zoveel kleur, vis en leven op de vroege morgen. We voelen gelijk, we zijn in Azië. De volgende dagen zijn een aaneenschakeling van onvergetelijke momenten. We bezoeken het olifanten weeshuis, gaan naar de oude grot tempels van Dambula, we beklimmen de leeuwenrots, we fietsen langs oude r...

  Klassiek Ceylon

  27-06-2012

  27 juni : vertrek vanaf Brussel via Wenen en Amman naar Colombo? 28 juni : Aankomst Colombo en transfer naar hotel in Negombo? 29 juni : na het ontbijt richting olifantenweeshuis in Pinnawela. Daarna naar Dambulla om de beroemde rotstempel te zien. Van hieruit verder naar ons hotel in Giritale. Hier blijven we 3 nachten. ?30 juni : vandaag een 3 uur durende wandeling, jungleachtige omgeving, me...

  9- daagse rondreis Authentiek Ceylon

  05-08-2011

  Na een lange maar aangename vlucht kwamen we vermoeid aan op de luchthaven van Colombo. In de aankomsthal stond onze chauffeur, tevens ook gids voor de komende 9dagen, ons al op te wachten. Na een vriendelijke begroeting en verwelkoming kon onze trip in Sri Lanka beginnen. Na een rit van een half uurtje naar Wattala hielp onze gids “Kathie” ons eerst nog inchecken in ons eerste hotel. Gezien het v...

  Sri Lanka Compleet

  26-07-2011

  Op 1 juli vertrokken we richting Sri Lanka, een voor ons onbekende bestemming daar wij normaal Amerika reizigers zijn. Na een voorspoedige vlucht met Emirates, waar werkelijk weinig op aan te merken is kwamen we aan in Colombo. Hier stond onze gids ons op te wachten en bracht ons naar ons eerste hotel Pegasus reef. Dit hotel was ok alleen het strand stelt niets voor, een hoop rommel en een aant...

  18-daagse privé rondreis Sri Lanka Compleet

  14-06-2011

  7 t/m 27 mei 2011 Hans & Wilma Alphen aan den Rijn Vertrek vanaf Schiphol naar Colombo, via Dubai aankomst 8 mei. Maatschappij Emirates. Luchthaven Dubai is overweldigend, het taxiën duurde ca 15 min alvorens we met een bus naar de aankomsthal gebracht werden voor de vlucht naar Colombo, de rit met de bus duurde ook ca 20 min. Na nog een wandeling van ca 45 min komen we bij de gate aan voor ...

  Zelfsamenstellen Sri Lanka

  16-05-2011

  Ter inleiding even de achtergrond van mijn reis : wij hebben 4 dochters en met elk van de kinderen maakt één ouder met één kind één verre reis als ze op de overgang zitten tussen basisschool en middelbare school, en wel in de meivakantie van groep 8. De rest van het gezin blijft dan thuis met de andere ouder en zo komt het dat wij als ouders in de loop der tijd ieder met 2 kinderen twee verschille...

  16-daagse groepsreis Klassiek Sri Lanka

  28-05-2010

  We zijn al vrij vroeg door Dennis en Christa naar Schiphol gebracht. We vertrekken met circa 3 kwartier vertraging om 13.20 uur naar Amman (circa 4 uur en 3 kwartier vliegen). De vertraging betekende wel dat we in Amman geen pauze hebben, maar vlug door moeten lopen naar ons vliegtuig naar Colombo. Kennelijk ging dat wat al te snel, want de koffer van een van onze reisgenoten bleek in Amman te zij...

  16-daagse rondreis Klassiek Sri Lanka

  05-03-2010

  Een waar paradijs, zo herinner ik mij Sri Lanka. Uitgestrekte parelwitte zandstranden met wuivende palmen langs een blauwe oceaan. Vissersdorpen met huisjes van palmtakken. Typische boten. Thee-, bananen- en rubberplantages. Vriendelijke (kleine) mensen. Botanische tuinen, bergen, watervallen en heel veel lekker geurende specerijen en fruit, heel veel fruit. Daarom deze hernieuwde kennismaking, ma...

  15-daagse rondreis Avontuurlijk Sri Lanka

  24-08-2009

  Een half uur voor de landing maakt Johan mij wakker. Ik heb heerlijk geslapen. Om 5.05 uur landen we op Bandaranaike International Airport, 30 km ten noorden van Colombo. Dit is vijf minuten eerder dan gepland. Iedereen wil, zoals gebruikelijk, tegelijk het vliegtuig uit. We lopen de meute achterna en staan al snel in de rij bij de immigratiedienst. Het zijn vele lange rijen en het gaat heel langz...

  23-daagse rondreis Sri Lanka

  02-02-2009

  In de maand februari 2009 hebben wij de 23 daagse rondreis door Sri Lanka gemaakt. Een verslag ter plaatse....

  Prachtige rondreis door Sri Lanka

  01-04-2008

  Hoe beschrijf je een land dat vier jaar geleden de verschrikking van een tsunami onderging. Hoe beschrijf je in 2008 de wonderschone kleuren, geuren en schoonheid van mens en natuur. Toch wil ik het proberen omdat Sri Lanka, naar mijn mening, één van de mooiste landen van Azië is. ...

  Rondreis Sri Lanka Compleet

  21-07-2007

  Prachtige natuur, lieve mensen, rijke geschiedenis, stralende zon, aparte souvenirs, mooie stranden, voortreffelijke curry’s, goede hotels, verfrissende kokosmelk en geweldige uitzichten, kortom: Sri Lanka heeft alles in zich voor een fantastische vakantie. Omdat het eiland relatief klein is kun je in een korte tijd (bijvoorbeeld twee weken) al een goed beeld van het land krijgen. Zelf hebben wij ...

   

  Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Bezoek ons Reiscafé!

  Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
  Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam