alg4.jpg
alg3.jpg
alg2.jpg
alg1.jpg

Beste reistijd Sri lanka

Beste reistijd

In de tabel hieronder wordt het weer in Sri Lanka in cijfers weergegeven. Van links naar rechts leest u de gemiddelde maximumtemperatuur, de gemiddelde minimumtemperatuur, gemiddeld aantal uren zon per dag en gemiddeld aantal dagen neerslag per maand.

Weer

Sri Lanka kent een tropisch moessonklimaat. Met gemiddelde dagtemperaturen van 27 °C is het dan ook het hele jaar door warm weer in Sri Lanka. In de kustgebieden en de bergen is het wat koeler. Door het tropische klimaat van Sri Lanka zijn er ook regenperiodes. De beste reistijd voor Sri Lanka is tijdens de droge en niet te warme periodes: in de maanden februari tot en met maart. Het regent echter nooit onophoudelijk in Sri Lanka. Het is dus niet zo dat u in deze periodes helemaal niet door Sri lanka kunt reizen. Hieronder volgt meer informatie over het klimaat van Sri Lanka.

Regenperiodes

Er zijn twee moessons die voor slechter weer in Sri Lanka zorgen. In het zuidwesten van Sri Lanka heerst de moesson tussen de maanden mei tot en met augustus. Vanaf oktober tot en met januari heerst de moesson in het noordoosten. De regenbuien die deze moessons voortbrengen zijn meestal hevig, maar kort. De natste maand is de maand mei en februari is juist de droogste maand. Omdat het in februari ook nog niet te warm is, is dit de beste reistijd voor Sri Lanka.

Klimaat

Door het klimaat is het in Sri Lanka het hele jaar door warm. In de lage gebieden zijn de temperaturen het hoogst. Aan de kust en in de bergen is het aangenaam warm in de zomer. In de wintermaanden kan het hoog in de bergen licht vriezen. Ook in de theeheuvels bij Nuwara Eliya is het in de koudste maand, januari, met een dagtemperatuur van 16 °C een stuk koeler dan in de lage gebieden. De maanden april en mei zijn de heetste maanden van Sri Lanka. De temperatuur kan dan oplopen tot 35 °C.
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis