Granada
Granada
Sevilla
Sevilla
Nerja
Nerja
Mezquita in Córdoba
Mezquita in Córdoba
Mijas
Mijas

Hola Andalucía!

Privéreis | 11 dagen v.a. 662
612i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-03-2022
Reisduur
11 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Ontdek de hoogtepunten van Sevilla; met o.a. Alcázar Real en de Joodse wijk
Bezoek in Granada het Alhambra met bijbehorende tuinen
Duik in de geschiedenis van de sherry in Jerez de la Frontera
Werelderfgoed: Mezquita en oude centrum van Córdoba
Geniet aan het strand van Nerja of wandel in de Sierra Nevada
Huurauto incl. ongelimiteerd aantal kilometers en optimaal verzekerd

Van stad tot strand in Andalusië

Bienvenidos! Maak kennis met het prachtige Andalusië. De regio die bekend staat om mooie steden en stranden. Bezoek het witte dorp Mijas en neem een duik in de Middellandse Zee. Reis langs Ronda en Arcos de la Frontera, beide op een klif gelegen. In Jerez de la Frontera staat de sherrywijn centraal, proef vooral! De mooie stad Sevilla mag uiteraard niet ontbreken, loop door de smalle straatjes en het Alcázar Real. In Córdoba ontdekt u de sfeervolle Joodse wijk en de indrukwekkende Mezquita. Deze reis vol hoogtepunten neemt u verder mee naar Granada. Bezoek het beroemde Alhambra met weelderige tuinen. Sluit de reis af aan het strand en gezellige centrum van Nerja of maak een wandeling door Sierra Nevada.

"Toen ik voor het eerst in Andalusië was, viel mij gelijk de gastvrijheid op van de locals en hoe prachtig de steden zijn. Het leuke is dat alle steden verschillend zijn en u steeds weer nieuwe indrukken opdoet. Geniet verder van het heerlijke eten, de mooie natuur en het strand!"

Sophia, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/ Brussel – Málaga - Mijas - Costa del Sol (ca. 68 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Dwalen door de smalle witte straatjes van Mijas
Zwemmen in de Middellandse Zee
Overnachting aan de Costa del Sol

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op de luchthaven stapt u in het vliegtuig naar Málaga, het startpunt van uw rondreis door Andalusië. Maak het u gemakkelijk tijdens de korte vlucht en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Spanje. Vandaag heeft u, naast een duik nemen in de Middellandse Zee, tijd om naar het tegen de berg aan gelegen witte dorpje Mijas te rijden. U kunt dit onderweg van de luchthaven naar uw hotel bezoeken of eerst inchecken en daarna een stukje terugrijden naar Mijas. De mooie straatjes en pleintjes kunt u al wandelend bekijken maar ook met een koetsje kunt u zich door de straten laten rijden! Vanaf Mijas heeft u een fenomenaal uitzicht over de Costa del Sol. Terug aan de Costa del Sol heeft u veel eetmogelijkheden aan de boulevard. Geniet van het mooie lange zandstrand. Overnachting aan de Costa del Sol.

DAG
02

Ronda - Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera (ca. 185 km)

Arcos de la frontera
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Bezoek aan de Moorse baden
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Overnachting in Jerez de la Frontera

De route vandaag is prachtig en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema. Breng zeker een bezoek aan Ronda, liggend bovenop een rots en het wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Ronda wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waar de Puente Nuevo loopt. Vanaf deze brug heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. Het beste is om, in verband met de hitte, ’s ochtends meteen naar beneden te lopen. Hier ziet u de Moorse baden, voor een zeer lage entree. De oude ketel is nog intact en u bekijkt het mooie plafond. Via de oude brug loopt u naar boven en Ronda weer in. De Plaza de Toros van Ronda wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door. De Moorse muren, de stadspoort de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken dat uw bezoek aan Ronda onvergetelijk is! U reist verder naar naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden van de stad zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. Daarna reist u door naar de laatste stop van vandaag: Jerez de la Frontera waar u overnacht.

DAG
03

Jerez de la Frontera - Sevilla (ca. 92 km)

Jerez de la Frontera
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega
Op ontdekking in één van de mooiste steden van Spanje; Sevilla!
Overnachting in Sevilla

Voordat u doorrijdt naar Sevilla bezoekt u Jerez de la Frontera. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Deels omdat “de la Frontera” (op de grens) komt van de periode dat de Moren, die hier vanaf 711 de scepter zwaaide, verdreven werden door de Katholieke Koningen. Een aantal dorpen kwamen in het grensgebied tussen het christelijke en het Moorse gebied te liggen en kregen daarom de toevoeging “de la Frontera”. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherryteelt zijn ontstaan, hebben ervoor gezorgd dat de stad, behalve veel sherry bodegas en statige, aristocratische huizen, ook een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht).

Dan reist u verder en komt u aan in Sevilla. Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Het is in elk geval de hoofdstad van Andalusië en mooi is Sevilla! Waar moet u beginnen met een bezoek? Mocht u bij aankomst trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een lekker drankje. Daarna loopt u naar de grootste kathedraal van Spanje. Na uw bezoek aan deze grote en indrukwekkende kathedraal met haar Giralda, de toren die nog over is uit de Moorse tijd, steekt u over naar het Alcázar Real de Sevilla, het Koninklijk Paleis. Het Moorse paleizencomplex zal u versteld doen staan, wat een prachtig gebouw! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. Na een bezichtiging van het Alcázar zelf kunt u ook de prachtige tuinen bezoeken. Iets te eten vinden in Sevilla is geen probleem; de locals houden van lekker eten en drinken. Mocht u nu niet meer willen lopen maar nog wel iets willen zien dan biedt een boottochtje over de Guadalquivir, de rivier die door Sevilla loopt, uitkomst. U vaart de rivier op en neer en ziet zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). De komende twee nachten slaapt u in Sevilla.


DAG
04

Sevilla

Sevilla
Bezoek het prachtige Plaza de España
Ontdek de tegeltableaus, bestaande uit Andalusische azulejos
Woon een flamencoshow bij
Overnachting in Sevilla

Nu u een paar van de highlights van Sevilla heeft gezien, leert u Sevilla vandaag nog beter kennen. Een heerlijke wandeling in de ochtend naar de Plaza España van Sevilla is prachtig! U loopt langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade.

Toch wel het mooiste en meest indrukwekkende bouwwerk was de Plaza España van de Spaanse architect Anibal González Alvarez; hier was de opening van de expositie. Via een wandeling door het park Maria Luisa komt u bij de enige toegang tot het plein, de verbinding van Spanje met Europa. Het plein wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen. Aan de kanaalzijde van het paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en een leuk Spaans restaurantje uit te zoeken. Overnachting in Sevilla.

DAG
05

Sevilla - Carmona - Córdoba (ca. 142 km)

Córdoba
Bezoek historisch Carmona
Córdoba, gelegen aan de Guadalquivir rivier
Overnachting in Córdoba

Dan rijdt u verder naar Córdoba. Het is leuk om een stop te maken in Carmona, een rustig gelegen historisch stadje dichtbij Sevilla. Bezoek het oude centrum en geniet van het paleis en de Santa Maria kerk. Carmona ligt op een heuvel en biedt prachtige uitzichten. Maak een wandeling en start bij La Puerta de Sevilla, de belangrijkste poort van het dorp. U loopt zo tegen het Alcázar aan. Het paleis is een echte eyecatcher. Loop via Calle Prim naar het Plaza de San Fernando of Plaza Mayor met het gemeentehuis. Bezoek ook de Santa Maria kerk met bijgelegen stadsmuseum. Dan reist u verder naar Córdoba. Deze prachtige stad ligt net zoals Sevilla aan de rivier de Guadalquivir. Een Romaanse brug met 16 overspanningen verbindt de oude binnenstad met de overkant waar u de Torre de la Calahorra ziet staan. Deze toren was de verdedigingstoren die in de 14e eeuw werd gebouwd. De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit één van de belangrijkste steden van Spanje en zelfs ter wereld. Het was de hoofdstad van het Kalifaat Córdoba. De komende twee nachten verblijft u in Córdoba.

DAG
06

Córdoba

Cordoba
De magische Mezquita
Struin door de straatjes in de Joodse wijk
Overnachting in Córdoba

Vandaag gaat u Córboba verder ontdekken. Een hoogtepunt in Córdoba is de indrukwekkende Mezquita. Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden werd een kathedraal middenin de moskee gebouwd. Dankzij Karel V is een groot deel van de moskee overeind gebleven want toen hij zag dat een deel van de moskee was vernietigd om er een kathedraal neer te zetten zou hij hebben gezegd: ‘Jullie hebben iets gebouwd dat overal had kunnen worden neergezet maar jullie hebben iets unieks vernietigd’. Hierdoor bleef het deel van de moskee dat nog overeind stond, bestaan. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal middenin de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve dat het ontzettend leuk is om in de middeleeuwse Joodse wijk rond te struinen, kunt u een bezoek brengen aan de 'Sinagoga'. Het is de enige overgebleven synagoge uit het begin van de 14e eeuw. Overnachting in Córdoba.

DAG
07

Ubeda - Baeza - Granada (ca. 293 km)

Ubeda
Bezoek aan renaissance steden Ubeda an Baeza
Prachtige route langs olijfbomen
Overnachting in Granada

Op naar Granada! Via de provincie Jaén rijdt u ernaartoe. Deze provincie staat bekend om de Renaissance steden van Andalusië. In de 16e eeuw waren dit rijke en machtige steden. Vandaag maakt u verschillende stops. U rijdt door een prachtig vruchtbaar landschap, ziet wel duizenden olijfbomen en komt langs oude Moorse en christelijke bouwwerken. Maak een stop in Baeza en wandel langs paleizen, kerken en gezellige pleinen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Dwaal door de smalle steegjes en geniet bij een restaurantje. Het hoogtepunt van Baeza is de kathedraal. Dit was eerst een moskee van Moren en is in de 16e eeuw omgebouwd naar de Gotische stijl. Dertig jaar later stortte de kathedraal helemaal in en daarna is deze opgebouwd in de prachtige Renaissance stijl. Daarna rijdt u verder naar Ubeda, gelegen op een bergtop met een unieke Renaissance stijl aan gebouwen. De hoogtepunten liggen rond het Plaza Juan Vázquez de Molina. U ziet het mausoleaum, het gemeentehuis en het Parador hotel van Úbeda. Die laatste twee dienden vroeger als paleizen. Rijd verder naar Granada waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
08

Granada

Het Alhambra
Bezichtig het Alhambra met bijbehorende tuinen
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
Overnachting in Granada

Dat Granada zo bekend is, is geen wonder want er staat een wonder: het Alhambra! Dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen was het laatste bolwerk van de Moren toen heel Spanje langzamerhand weer door de christenen was heroverd. In 1492 viel echter ook het Alhambra in handen van het katholieke koningspaar Isabella I van Castilië en Fernando II van Aragon. Uw rondreis zou natuurlijk niet compleet zijn zonder het Alhambra te bezoeken! Na hun overwinning in Granada besloten de Katholieke Koningen dan ook dat zij niet in Toledo begraven wilden worden maar in de kathedraal van Granada; hier liggen zij nog steeds en u kunt de graven daar bezoeken. Op de heuvel tegenover het Alhambra vindt u de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf heeft u vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn en waar u heerlijk rondslentert; uiteraard vindt u er terrasjes en restaurants! Overnachting in Granada.

DAG
09

Granada - Nerja (ca. 95 km)

Nerja
Route door bergen en langs olijfbomen
De kust van Nerja
Overnachting in Nerja

Opnieuw een mooie route door bergen en langs olijfbomen. U laat Granada achter u en reist door naar Nerja. ’s Ochtends kunt u nog een bezoek brengen aan Granada of u reist gelijk naar Nerja om op het strand te genieten. Nerja is bekend om haar sfeervolle centrum, de vele stranden, de gezellige restaurants en bezienswaardigheden. Overnachting in Nerja.

DAG
10

Nerja of Sierra Nevada

Nerja centrum
Genieten op het strand
Ontdek het centrum van Nerja en Het Balkon van Europa
Wandelen in de Sierra Nevada
Overnachting in Sitges

Geniet vandaag van een rustige dag in Nerja. Wilt u vandaag meer ondernemen? Op ongeveer 2 uur rijden ligt het gebergte Sierra Nevada waar u kunt wandelen. Bezoek het centrum van Nerja of neem plaats op een van de ligbedjes op het strand. Nerja was ooit een vissersdorp en dit ziet u terug in de manier waarop het is gebouwd. De charme van het vissersdorp heeft Nerja kunnen behouden, omdat hoogbouw niet is toegestaan. Het massatoerisme is hierdoor ook lange tijd uitgebleven. Struin door de smalle straatjes met witgekalkte huizen. Het mooie aan Nerja is de ligging: de bergen (Sierra Almijara en Sierra Tejeda) en de Middellandse Zee ontmoeten elkaar. U kunt dus zowel van de stranden als bergen genieten. Nerja heeft zowel grote als kleinschalige stranden en veel baaitjes. Een belangrijke bezienswaardigheid is ‘Het Balkon van Europa’. Het is het uiterste puntje van de boulevard en steekt uit boven de Middellandse Zee. Het vormt daadwerkelijk een balkon van Europa. Kijk uit over de Middellandse Zee, kustlijn, rotsen en kliffen. In het centrum vindt u leuke Spaanse restaurants voor lunch. Geniet ‘s avonds voor de laatste keer van een heerlijk Spaans diner.

DAG
11

Nerja - Málaga - Amsterdam/ Brussel (ca. 58 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontbijt in Nerja is het zover – u vliegt terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de luchthaven van Málaga en levert u de huurauto in. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Andalusië – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastische regio. Hasta luego!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Ruimbagage (m.u.v. Transavia)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
* Entreegelden moeten ter plaatse nog worden betaald (meer info bij praktische informatie)

Exclusief

Ruimbagage bij vlucht met Transavia (optioneel bij te boeken)
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Toeristenbelasting
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam/ Brussel – Málaga - Mijas - Costa del Sol (ca. 68 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Dwalen door de smalle witte straatjes van Mijas
Zwemmen in de Middellandse Zee
Overnachting aan de Costa del Sol

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op de luchthaven stapt u in het vliegtuig naar Málaga, het startpunt van uw rondreis door Andalusië. Maak het u gemakkelijk tijdens de korte vlucht en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Spanje. Vandaag heeft u, naast een duik nemen in de Middellandse Zee, tijd om naar het tegen de berg aan gelegen witte dorpje Mijas te rijden. U kunt dit onderweg van de luchthaven naar uw hotel bezoeken of eerst inchecken en daarna een stukje terugrijden naar Mijas. De mooie straatjes en pleintjes kunt u al wandelend bekijken maar ook met een koetsje kunt u zich door de straten laten rijden! Vanaf Mijas heeft u een fenomenaal uitzicht over de Costa del Sol. Terug aan de Costa del Sol heeft u veel eetmogelijkheden aan de boulevard. Geniet van het mooie lange zandstrand. Overnachting aan de Costa del Sol.

Goed om te weten

We bieden deze reis ook aan met vluchten vanaf Rotterdam en Eindhoven.

DAG
02

Ronda - Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera (ca. 185 km)

Arcos de la frontera
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Bezoek aan de Moorse baden
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Overnachting in Jerez de la Frontera

De route vandaag is prachtig en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema. Breng zeker een bezoek aan Ronda, liggend bovenop een rots en het wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Ronda wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waar de Puente Nuevo loopt. Vanaf deze brug heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. Het beste is om, in verband met de hitte, ’s ochtends meteen naar beneden te lopen. Hier ziet u de Moorse baden, voor een zeer lage entree. De oude ketel is nog intact en u bekijkt het mooie plafond. Via de oude brug loopt u naar boven en Ronda weer in. De Plaza de Toros van Ronda wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door. De Moorse muren, de stadspoort de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken dat uw bezoek aan Ronda onvergetelijk is! U reist verder naar naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden van de stad zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. Daarna reist u door naar de laatste stop van vandaag: Jerez de la Frontera waar u overnacht.

Weetje

De meeste Sherry’s zijn laag in calorieën (per 50 ml, slechts 58 kcal). Maar dit geldt niet voor de Pedro Ximénez. Per liter wordt hier 400 gram suiker aan toegevoegd. De kleur van deze Sherry is dan ook donker en de smaak is heel erg zoet.

DAG
03

Jerez de la Frontera - Sevilla (ca. 92 km)

Jerez de la Frontera
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega
Op ontdekking in één van de mooiste steden van Spanje; Sevilla!
Overnachting in Sevilla

Voordat u doorrijdt naar Sevilla bezoekt u Jerez de la Frontera. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Deels omdat “de la Frontera” (op de grens) komt van de periode dat de Moren, die hier vanaf 711 de scepter zwaaide, verdreven werden door de Katholieke Koningen. Een aantal dorpen kwamen in het grensgebied tussen het christelijke en het Moorse gebied te liggen en kregen daarom de toevoeging “de la Frontera”. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherryteelt zijn ontstaan, hebben ervoor gezorgd dat de stad, behalve veel sherry bodegas en statige, aristocratische huizen, ook een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht).

Dan reist u verder en komt u aan in Sevilla. Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Het is in elk geval de hoofdstad van Andalusië en mooi is Sevilla! Waar moet u beginnen met een bezoek? Mocht u bij aankomst trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een lekker drankje. Daarna loopt u naar de grootste kathedraal van Spanje. Na uw bezoek aan deze grote en indrukwekkende kathedraal met haar Giralda, de toren die nog over is uit de Moorse tijd, steekt u over naar het Alcázar Real de Sevilla, het Koninklijk Paleis. Het Moorse paleizencomplex zal u versteld doen staan, wat een prachtig gebouw! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. Na een bezichtiging van het Alcázar zelf kunt u ook de prachtige tuinen bezoeken. Iets te eten vinden in Sevilla is geen probleem; de locals houden van lekker eten en drinken. Mocht u nu niet meer willen lopen maar nog wel iets willen zien dan biedt een boottochtje over de Guadalquivir, de rivier die door Sevilla loopt, uitkomst. U vaart de rivier op en neer en ziet zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). De komende twee nachten slaapt u in Sevilla.


Goed om te weten

Wilt u het Alcázar Real (Koninklijk Paleis) bezoeken? Dan moet u van tevoren tickets boeken. Dit geldt voor zowel de kathedraal als het Alcázar.

DAG
04

Sevilla

Sevilla
Bezoek het prachtige Plaza de España
Ontdek de tegeltableaus, bestaande uit Andalusische azulejos
Woon een flamencoshow bij
Overnachting in Sevilla

Nu u een paar van de highlights van Sevilla heeft gezien, leert u Sevilla vandaag nog beter kennen. Een heerlijke wandeling in de ochtend naar de Plaza España van Sevilla is prachtig! U loopt langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade.

Toch wel het mooiste en meest indrukwekkende bouwwerk was de Plaza España van de Spaanse architect Anibal González Alvarez; hier was de opening van de expositie. Via een wandeling door het park Maria Luisa komt u bij de enige toegang tot het plein, de verbinding van Spanje met Europa. Het plein wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen. Aan de kanaalzijde van het paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en een leuk Spaans restaurantje uit te zoeken. Overnachting in Sevilla.

Weetje

Mucho calor (bloedheet)! Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 45 graden.

DAG
05

Sevilla - Carmona - Córdoba (ca. 142 km)

Córdoba
Bezoek historisch Carmona
Córdoba, gelegen aan de Guadalquivir rivier
Overnachting in Córdoba

Dan rijdt u verder naar Córdoba. Het is leuk om een stop te maken in Carmona, een rustig gelegen historisch stadje dichtbij Sevilla. Bezoek het oude centrum en geniet van het paleis en de Santa Maria kerk. Carmona ligt op een heuvel en biedt prachtige uitzichten. Maak een wandeling en start bij La Puerta de Sevilla, de belangrijkste poort van het dorp. U loopt zo tegen het Alcázar aan. Het paleis is een echte eyecatcher. Loop via Calle Prim naar het Plaza de San Fernando of Plaza Mayor met het gemeentehuis. Bezoek ook de Santa Maria kerk met bijgelegen stadsmuseum. Dan reist u verder naar Córdoba. Deze prachtige stad ligt net zoals Sevilla aan de rivier de Guadalquivir. Een Romaanse brug met 16 overspanningen verbindt de oude binnenstad met de overkant waar u de Torre de la Calahorra ziet staan. Deze toren was de verdedigingstoren die in de 14e eeuw werd gebouwd. De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit één van de belangrijkste steden van Spanje en zelfs ter wereld. Het was de hoofdstad van het Kalifaat Córdoba. De komende twee nachten verblijft u in Córdoba.

Weetje

In Córdoba zijn veel invloeden terug te vinden. Zo zijn er Romeinse monumenten te zien, maar ook Joodse, Arabische en Katholieke. Door de Spaanse kolonisatie heten er bijvoorbeeld meer dan 1000 plaatsen ook Córdoba.

DAG
06

Córdoba

Cordoba
De magische Mezquita
Struin door de straatjes in de Joodse wijk
Overnachting in Córdoba

Vandaag gaat u Córboba verder ontdekken. Een hoogtepunt in Córdoba is de indrukwekkende Mezquita. Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden werd een kathedraal middenin de moskee gebouwd. Dankzij Karel V is een groot deel van de moskee overeind gebleven want toen hij zag dat een deel van de moskee was vernietigd om er een kathedraal neer te zetten zou hij hebben gezegd: ‘Jullie hebben iets gebouwd dat overal had kunnen worden neergezet maar jullie hebben iets unieks vernietigd’. Hierdoor bleef het deel van de moskee dat nog overeind stond, bestaan. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal middenin de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve dat het ontzettend leuk is om in de middeleeuwse Joodse wijk rond te struinen, kunt u een bezoek brengen aan de 'Sinagoga'. Het is de enige overgebleven synagoge uit het begin van de 14e eeuw. Overnachting in Córdoba.

Weetje

Van de 1200 wit rode zuilen in de Mezquita zijn er 860 over om te bewonderen. De zuilen vallen mooi op als u de Mezquita binnenloopt. Ze brengen u terug naar de tijd van de Moorse overheersing.

DAG
07

Ubeda - Baeza - Granada (ca. 293 km)

Ubeda
Bezoek aan renaissance steden Ubeda an Baeza
Prachtige route langs olijfbomen
Overnachting in Granada

Op naar Granada! Via de provincie Jaén rijdt u ernaartoe. Deze provincie staat bekend om de Renaissance steden van Andalusië. In de 16e eeuw waren dit rijke en machtige steden. Vandaag maakt u verschillende stops. U rijdt door een prachtig vruchtbaar landschap, ziet wel duizenden olijfbomen en komt langs oude Moorse en christelijke bouwwerken. Maak een stop in Baeza en wandel langs paleizen, kerken en gezellige pleinen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Dwaal door de smalle steegjes en geniet bij een restaurantje. Het hoogtepunt van Baeza is de kathedraal. Dit was eerst een moskee van Moren en is in de 16e eeuw omgebouwd naar de Gotische stijl. Dertig jaar later stortte de kathedraal helemaal in en daarna is deze opgebouwd in de prachtige Renaissance stijl. Daarna rijdt u verder naar Ubeda, gelegen op een bergtop met een unieke Renaissance stijl aan gebouwen. De hoogtepunten liggen rond het Plaza Juan Vázquez de Molina. U ziet het mausoleaum, het gemeentehuis en het Parador hotel van Úbeda. Die laatste twee dienden vroeger als paleizen. Rijd verder naar Granada waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
08

Granada

Het Alhambra
Bezichtig het Alhambra met bijbehorende tuinen
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
Overnachting in Granada

Dat Granada zo bekend is, is geen wonder want er staat een wonder: het Alhambra! Dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen was het laatste bolwerk van de Moren toen heel Spanje langzamerhand weer door de christenen was heroverd. In 1492 viel echter ook het Alhambra in handen van het katholieke koningspaar Isabella I van Castilië en Fernando II van Aragon. Uw rondreis zou natuurlijk niet compleet zijn zonder het Alhambra te bezoeken! Na hun overwinning in Granada besloten de Katholieke Koningen dan ook dat zij niet in Toledo begraven wilden worden maar in de kathedraal van Granada; hier liggen zij nog steeds en u kunt de graven daar bezoeken. Op de heuvel tegenover het Alhambra vindt u de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf heeft u vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn en waar u heerlijk rondslentert; uiteraard vindt u er terrasjes en restaurants! Overnachting in Granada.

Goed om te weten

Voor het Alhambra moet u tijdig entreekaarten reserveren. Deze bezienswaardigheid kan maanden van te voren al uitverkocht zijn. U kunt de excursie naar Alhambra en Generalife optioneel bijboeken.

Weetje

Volgens de normen van het islamitisch geloof is het niet toegestaan om perfectie na te streven. Dit zou namelijk een belediging zijn voor God. Hierdoor zijn er tijdens de bouw van het Alhambra expres foutjes gemaakt. Hier en daar ziet u bijvoorbeeld decoraties die niet helemaal perfect zijn. Denk hierbij aan vormen die niet compleet symmetrisch zijn gemaakt.

DAG
09

Granada - Nerja (ca. 95 km)

Nerja
Route door bergen en langs olijfbomen
De kust van Nerja
Overnachting in Nerja

Opnieuw een mooie route door bergen en langs olijfbomen. U laat Granada achter u en reist door naar Nerja. ’s Ochtends kunt u nog een bezoek brengen aan Granada of u reist gelijk naar Nerja om op het strand te genieten. Nerja is bekend om haar sfeervolle centrum, de vele stranden, de gezellige restaurants en bezienswaardigheden. Overnachting in Nerja.

DAG
10

Nerja of Sierra Nevada

Nerja centrum
Genieten op het strand
Ontdek het centrum van Nerja en Het Balkon van Europa
Wandelen in de Sierra Nevada
Overnachting in Sitges

Geniet vandaag van een rustige dag in Nerja. Wilt u vandaag meer ondernemen? Op ongeveer 2 uur rijden ligt het gebergte Sierra Nevada waar u kunt wandelen. Bezoek het centrum van Nerja of neem plaats op een van de ligbedjes op het strand. Nerja was ooit een vissersdorp en dit ziet u terug in de manier waarop het is gebouwd. De charme van het vissersdorp heeft Nerja kunnen behouden, omdat hoogbouw niet is toegestaan. Het massatoerisme is hierdoor ook lange tijd uitgebleven. Struin door de smalle straatjes met witgekalkte huizen. Het mooie aan Nerja is de ligging: de bergen (Sierra Almijara en Sierra Tejeda) en de Middellandse Zee ontmoeten elkaar. U kunt dus zowel van de stranden als bergen genieten. Nerja heeft zowel grote als kleinschalige stranden en veel baaitjes. Een belangrijke bezienswaardigheid is ‘Het Balkon van Europa’. Het is het uiterste puntje van de boulevard en steekt uit boven de Middellandse Zee. Het vormt daadwerkelijk een balkon van Europa. Kijk uit over de Middellandse Zee, kustlijn, rotsen en kliffen. In het centrum vindt u leuke Spaanse restaurants voor lunch. Geniet ‘s avonds voor de laatste keer van een heerlijk Spaans diner.

DAG
11

Nerja - Málaga - Amsterdam/ Brussel (ca. 58 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontbijt in Nerja is het zover – u vliegt terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de luchthaven van Málaga en levert u de huurauto in. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Andalusië – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastische regio. Hasta luego!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
2 opties
Open+
11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Costa del Sol
Hotel San Cristóbal
Driesterren
Gelegen in het oude centrum van Marbella en op slechts 3 minuten lopen van het strand, vindt u Hotel San Cristóbal. Vanuit het hotel geniet u van een schitterend uitzicht. Vanwege de gunstige ligging zijn diverse leuke plekken makkelijk te bereiken. Zo vindt u binnen enkele minuten lopen de boulevard, het Plaza de los Naranjos en leuke restaurantjes en cafétjes.

De kamers zijn mooi ingericht en zijn voorzien van fijne faciliteiten zoals een airco, tv, kluisje en een koelkast.

Het hotel heeft een eigen restaurant, Alameda. Naast een uitgebreid ontbijtbuffet geniet u hier tevens van diverse gerechten voor lunch en diner. Het hotel biedt gratis WiFi is alle ruimtes.
Meer info >
Costa del Sol
Hotel Monarque Fuengirola
Viersterren
 • Hotel Monarque Fuengirola zwembad
 • Hotel Monarque Fuengirola slaapkamer
 • Hotel Monarque Fuengirola tuin
In het hart van de Costa del Sol in Fuengirola ligt dit vrolijke en comfortabele hotel. Playa de las Gaviotas ligt op een paar meter afstand. Naast het prachtige strand heeft het hotel ook een buitenzwembad waar u kunt relaxen. Het hotel biedt ook verschillende spabehandelingen tegen betaling. In het restaurant kunt u genieten van lokale en internationale gerechten. De kamers zijn licht en eenvoudig ingericht en beschikken over gratis WiFi, TV en een privé balkon. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet.
Meer info >
Jerez de la Frontera
Hotel Exe Guadalete
Viersterren
 • Hotel Exe Guadalete
 • Hotel Exe Guadalete
 • Jerez de la Frontera
 • Hotel Exe Guadalete
 • Hotel Exe Guadalete
Hotel Exe Guadalete ligt op circa 15 minuten rijden van de stranden van de Costa de la Luz. Het hotel, dat wordt omgeven door een mooie tuin, beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad met een loungeruimte, een café en een cocktailbar. WiFi is gratis beschikbaar. Jerez is uiteraard bekend om haar sherry. In de buurt van het hotel worden diverse rondleidingen en proeverijen aangeboden. De comfortabele kamers zijn voorzien van een houten vloer, airconditioning, een televisie, een minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet. Op slechts 10 minuten rijden vindt u de dichtstbijzijnde golfbaan. U kunt bij het hotel ook fietsen huren.
Meer info >
Jerez de la Frontera
Hotel Exe Guadalete
Viersterren
 • Hotel Exe Guadalete
 • Hotel Exe Guadalete
 • Jerez de la Frontera
 • Hotel Exe Guadalete
 • Hotel Exe Guadalete
Hotel Exe Guadalete ligt op circa 15 minuten rijden van de stranden van de Costa de la Luz. Het hotel, dat wordt omgeven door een mooie tuin, beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad met een loungeruimte, een café en een cocktailbar. WiFi is gratis beschikbaar. Jerez is uiteraard bekend om haar sherry. In de buurt van het hotel worden diverse rondleidingen en proeverijen aangeboden. De comfortabele kamers zijn voorzien van een houten vloer, airconditioning, een televisie, een minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet. Op slechts 10 minuten rijden vindt u de dichtstbijzijnde golfbaan. U kunt bij het hotel ook fietsen huren.
Meer info >
Sevilla
Hotel Sercotel Doña Carmela
Driesterren
Het Sercotel Doña Carmela is strategisch gelegen ten zuiden van Sevilla. Het centrum van de stad is binnen ca. 20 minuten met de auto te bereiken. Neem een verfrissende duik in het zwembad of geniet van een drankje aan de bar. In alle ruimtes van het hotel en op de kamer maakt u gratis gebruik van WiFi.

De kamers van Sercotel Doña Carmela zijn eenvoudig ingericht, maar uitgerust met fijne faciliteiten, zoals een tv, minibar en airco.
Meer info >
Sevilla
Hotel Abades Benacázon
Viersterren
 • Hotel Abedes Benacazon
 • Hotel Abedes Benacazon
 • Sevilla
 • Hotel Abedes Benacazon
 • Hotel Abedes Benacazon
 • Hotel Abedes Benacazon
 • Hotel Abedes Benacazon
Hotel Abades Benacázon ligt op slecht 15 minuten rijden van het historische centrum van Sevilla. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad, een goed onderhouden tuin, twee restaurants, een cafetaria, een snackbar en parkeergelegenheid. De comfortabele kamer is voorzien van airconditioning, kluisje, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Córdoba
Hotel Tryp Córdoba
Driesterren
 • Hotel Tryp Córdoba
 • Hotel Tryp Córdoba
 • Córdoba
 • Hotel Tryp Córdoba
Hotel Tryp Córdoba is ideaal gelegen op slechts 10 minuten lopen van het centrum van de stad en de joodse wijk. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad, een kleine fitnessruimte en een snackbar. Op 15 minuten lopen bereikt de wereldberoemde Mezquita van Córdoba en op 1 kilometer van het hotel het kasteel Alcázar van Segovia met haar prachtige tuinen. Wilt u de auto een dagje laten staan? Geen probleem! Op minder dan 500 meter vindt u het AVE-treinstation voor de hogesnelheidstreinen en het busstation van Córdoba. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, een televisie en een eigen badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Córdoba
NH Córdoba Guadalquivir
Viersterren
 • NH Córdoba
 • NH Córdoba
 • NH Córdoba
 • Córdoba
 • NH Córdoba
Hotel NH Córdoba (voorheen Hesperia Córdoba) ligt aan de oevers van de rivier de Guadalquivir. Vanaf het hotel geniet u van een bijzonder uitzicht op La Mezquita en het Alcázar. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) zwembad op het dak, een poolbar en er is gratis WiFi beschikbaar. Op slechts 7 minuten lopen ligt het centrum (Unesco Werelderfgoed) van Córdoba. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en een eigen badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Granada
Hotel Don Juan
Driesterren
 • Hotel Don Juan
 • Granada
 • Hotel Don Juan
Hotel Don Juan ligt in het bruisende centrum van Granada. Op slechts vijf minuten lopen vindt u de imposante kathedraal en de oude wijk. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en gratis WiFi. De ruime kamers kijken uit op de straatkant en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Granada
Hotel Abades Nevada Palace
Viersterren
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Granada
 • Hotel Abades Nevada Palace
Hotel Abades Nevada Palace ligt op slecht tien minuten rijden van het historische centrum van Granada. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad, een restaurant, een bar, een fitnessruimte een sauna. Maar ook een spa met Turks bad, een hammam en massageservice. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Nerja
Hotel Nerja Club & Spa
Driesterren
 • Hotel Nerja Club & Spa
 • Hotel Nerja Club & Spa
 • Nerja
 • Nerja
 • Hotel Nerja Club & Spa
Hotel Nerja Club & Spa ligt in een rustige woonwijk en op slechts 12 minuten lopen van het oude centrum en het strand. Het hotel beschikt over een restaurant, gratis WiFi, een buitenzwembad met zonneterras en een spa met o.a. een hot tub. In het hotel kunt u geregeld genieten van livemuziek en flamencoshows. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en een eigen badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Nerja
Hotel Perla Marina
Viersterren
 • Hotel Perla Marina
 • Hotel Perla Marina
 • Hotel Perla Marina
 • Hotel Perla Marina
 • Hotel Perla Marina
 • Hotel Perla Marina
 • Hotel Perla Marina
Vanuit Hotel Perla Marina loopt u in minder dan een kwartier naar de beroemde promenade Balcón de Europa. Het hotel ligt aan de zeekant en biedt hierdoor een fantastisch uitzicht. Het hotel beschikt over twee buitenzwembaden, een restaurant en een café met een mooi terras aan zee. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en een eigen badkamer met douche en toilet. Veel kamers hebben ook een balkon met uitzicht op zee.
Meer info >

Verlengen

Haal nog meer uit uw rondreis!
Na afloop van uw rondreis een paar extra dagen relaxen in het charmante Nerja? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze, kan door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
Nerja
Nerja - Rondreishotel Nerja
Driesterren
U kunt uw rondreis per nacht verlengen in uw rondreishotel in Nerja. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt....
Meer info
meerprijs
v.a.
38380
76
11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoersopties en excursies. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 2 opties )
transavia_2.jpg
Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.42
Excursies (vooraf betalen) ( 2 t/m 2 van 2 opties )
Alhambra Granada
Alhambra & de Generalife tuinen
Een waar hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Granada: wandelen rond het Alhambra, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het eeuwenoude fort Alhambra is één van de meest populaire...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.75
11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief Europese vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 12 jaar krijgen korting op het arrangement. Deze korting is reeds in de prijs verwerkt. Het kind (max. 1) moet wel op de kamer van de ouders te verblijven en heeft geen eigen bed.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Indicatie prijzen eten en drinken Spanje
Lunch: ca. €8 - €12
Diner: ca. €30 - €40
Diner lokaal restaurant (plato del día) ca. €8 - €12
Flesje water: ca. €1,20
Glas wijn: ca. €3,00
Glas bier (lokaal) ca. €2,50

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Fooien

De Spaanse bevolking is gewend hard te werken voor een fooi. Een fooi wordt dan ook gezien als waardering en dat u tevreden bent met de service die aan u is verleend. Fooi geven in Spanje is vergelijkbaar met als in Nederland. Het geven van een fooi wordt erg op prijs gesteld, de lonen zijn niet zo hoog in Spanje en wat extra bijverdienen door middel van een fooi is altijd goed meegenomen. Het geven van fooien is niet verplicht, als u niet tevreden bent over de service, wordt dit ook niet van u verwacht.

Indicatie fooien
Chauffeur: €2,- per persoon per dag
Gids: €2,- per persoon per dag
Kamermeisje: €1,- per persoon per dag
Kofferdrager: €1,- per koffer
Restaurant: 5 – 10% van de rekening

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in oktober 2020. Deze kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige land. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Spanje
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam/ Brussel – Málaga - Mijas - Costa del Sol

02Ronda - Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera

03Jerez de la Frontera - Sevilla

04Sevilla

05Sevilla - Carmona - Córdoba

06Córdoba

07Ubeda - Baeza - Granada

08Granada

09Granada - Nerja

10Nerja of Sierra Nevada

11Nerja - Málaga - Amsterdam/ Brussel