Granada
Granada
Sevilla
Sevilla
Nerja
Nerja
Mezquita in Córdoba
Mezquita in Córdoba
Mijas
Mijas

Hola Andalucía!

Privéreis | 11 dagen v.a.
640i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
28-11-2022
Reisduur
11dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Ontdek de hoogtepunten van Sevilla; met o.a. Alcázar Real en de Joodse wijk
Bezoek in Granada het Alhambra met bijbehorende tuinen
Duik in de geschiedenis van de sherry in Jerez de la Frontera
Werelderfgoed: Mezquita en oude centrum van Córdoba
Geniet aan het strand van Nerja of wandel in de Sierra Nevada
Huurauto incl. ongelimiteerd aantal kilometers en optimaal verzekerd

Van stad tot strand in Andalusië

Bienvenidos! Maak kennis met het prachtige Andalusië. De regio die bekend staat om mooie steden en stranden. Bezoek het witte dorp Mijas en neem een duik in de Middellandse Zee. Reis langs Ronda en Arcos de la Frontera, beide op een klif gelegen. In Jerez de la Frontera staat de sherrywijn centraal, proef vooral! De mooie stad Sevilla mag uiteraard niet ontbreken, loop door de smalle straatjes en het Alcázar Real. In Córdoba ontdekt u de sfeervolle Joodse wijk en de indrukwekkende Mezquita. Deze reis vol hoogtepunten neemt u verder mee naar Granada. Bezoek het beroemde Alhambra met weelderige tuinen. Sluit de reis af aan het strand en gezellige centrum van Nerja of maak een wandeling door Sierra Nevada.

"Toen ik voor het eerst in Andalusië was, viel mij gelijk de gastvrijheid op van de locals en hoe prachtig de steden zijn. Het leuke is dat alle steden verschillend zijn en u steeds weer nieuwe indrukken opdoet. Geniet verder van het heerlijke eten, de mooie natuur en het strand!"

Sophia, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst in Málaga - Mijas - Costa del Sol (ca. 68 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Dwalen door de smalle witte straatjes van Mijas
Zwemmen in de Middellandse Zee
Overnachting aan de Costa del Sol

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op de luchthaven stapt u in het vliegtuig naar Málaga, het startpunt van uw rondreis door Andalusië. Maak het u gemakkelijk tijdens de korte vlucht en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Spanje. Vandaag heeft u, naast een duik nemen in de Middellandse Zee, tijd om naar het tegen de berg aan gelegen witte dorpje Mijas te rijden. U kunt dit onderweg van de luchthaven naar uw hotel bezoeken of eerst inchecken en daarna een stukje terugrijden naar Mijas. De mooie straatjes en pleintjes kunt u al wandelend bekijken maar ook met een koetsje kunt u zich door de straten laten rijden! Vanaf Mijas heeft u een fenomenaal uitzicht over de Costa del Sol. Terug aan de Costa del Sol heeft u veel eetmogelijkheden aan de boulevard. Geniet van het mooie lange zandstrand. Overnachting aan de Costa del Sol.

DAG
02

Ronda - Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera (ca. 185 km)

Arcos de la frontera
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Bezoek aan de Moorse baden
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Overnachting Jerez de la Frontera & omgeving

De route vandaag is prachtig en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema. Breng zeker een bezoek aan Ronda, liggend bovenop een rots en het wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Ronda wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waar de Puente Nuevo loopt. Vanaf deze brug heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. Het beste is om, in verband met de hitte, ’s ochtends meteen naar beneden te lopen. Hier ziet u de Moorse baden, voor een zeer lage entree. De oude ketel is nog intact en u bekijkt het mooie plafond. Via de oude brug loopt u naar boven en Ronda weer in. De Plaza de Toros van Ronda wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door. De Moorse muren, de stadspoort de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken dat uw bezoek aan Ronda onvergetelijk is! U reist verder naar naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden van de stad zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. Daarna reist u naar uw hotel in de omgeving van Jerez de la Frontera.

DAG
03

Jerez de la Frontera - Sevilla (ca. 92 km)

Jerez de la Frontera
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega
Op ontdekking in één van de mooiste steden van Spanje; Sevilla!
Overnachting Sevilla & omgeving

Voordat u doorrijdt naar Sevilla bezoekt u Jerez de la Frontera. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Deels omdat “de la Frontera” (op de grens) komt van de periode dat de Moren, die hier vanaf 711 de scepter zwaaide, verdreven werden door de Katholieke Koningen. Een aantal dorpen kwamen in het grensgebied tussen het christelijke en het Moorse gebied te liggen en kregen daarom de toevoeging “de la Frontera”. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherryteelt zijn ontstaan hebben ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). Daarnaast vindt u er veel sherry bodegas en statige, aristocratische huizen.

Dan reist u verder en komt u aan in Sevilla. Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Het is in elk geval de hoofdstad van Andalusië en mooi is Sevilla! Waar moet u beginnen met een bezoek? Mocht u bij aankomst trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een lekker drankje. Daarna loopt u naar de grootste kathedraal van Spanje. Na uw bezoek aan deze grote en indrukwekkende kathedraal met haar Giralda, de toren die nog over is uit de Moorse tijd, steekt u over naar het Alcázar Real de Sevilla, het Koninklijk Paleis. Het Moorse paleizencomplex zal u versteld doen staan, wat een prachtig gebouw! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. Na een bezichtiging van het Alcázar zelf kunt u ook de prachtige tuinen bezoeken. Iets te eten vinden in Sevilla is geen probleem; de locals houden van lekker eten en drinken. Mocht u nu niet meer willen lopen maar nog wel iets willen zien dan biedt een boottochtje over de Guadalquivir, de rivier die door Sevilla loopt, uitkomst. U vaart de rivier op en neer en ziet zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). De komende twee nachten slaapt u in de omgeving van Sevilla

DAG
04

Sevilla (ca. 23 km)

Sevilla
Bezoek het prachtige Plaza de España
Ontdek de tegeltableaus, bestaande uit Andalusische azulejos
Woon een flamencoshow bij
Overnachting Sevilla & omgeving

Nu u een paar van de highlights van Sevilla heeft gezien, leert u de stad vandaag nog beter kennen. Start uw ontdekkingstocht in Sevilla met een heerlijke wandeling naar de prachtige Plaza España! U loopt langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Toch wel het mooiste en meest indrukwekkende bouwwerk was de Plaza España van de Spaanse architect Anibal González Alvarez; hier was de opening van de expositie. Via een wandeling door het park Maria Luisa komt u bij de enige toegang tot het plein, de verbinding van Spanje met Europa. Het plein wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen. Aan de kanaalzijde van het paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en een leuk Spaans restaurantje uit te zoeken. Overnachting in Sevilla & omgeving.

DAG
05

Sevilla - Carmona - Córdoba (ca. 142 km)

Córdoba
Bezoek historisch Carmona
Córdoba, gelegen aan de Guadalquivir rivier
Overnachting in Córdoba

Dan rijdt u verder naar Córdoba. Het is leuk om een stop te maken in Carmona, een rustig gelegen historisch stadje dichtbij Sevilla. Bezoek het oude centrum en geniet van het paleis en de Santa Maria kerk. Carmona ligt op een heuvel en biedt prachtige uitzichten. Maak een wandeling en start bij La Puerta de Sevilla, de belangrijkste poort van het dorp. U loopt zo tegen het Alcázar aan. Het paleis is een echte eyecatcher. Loop via Calle Prim naar het Plaza de San Fernando of Plaza Mayor met het gemeentehuis. Bezoek ook de Santa Maria kerk met bijgelegen stadsmuseum. Dan reist u verder naar Córdoba. Deze prachtige stad ligt net zoals Sevilla aan de rivier de Guadalquivir. Een Romaanse brug met 16 overspanningen verbindt de oude binnenstad met de overkant waar u de Torre de la Calahorra ziet staan. Deze toren was de verdedigingstoren die in de 14e eeuw werd gebouwd. De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit één van de belangrijkste steden van Spanje en zelfs ter wereld. Het was de hoofdstad van het Kalifaat Córdoba. De komende twee nachten verblijft u in Córdoba.

DAG
06

Córdoba

Cordoba
De magische Mezquita
Struin door de straatjes in de Joodse wijk
Overnachting in Córdoba

Vandaag gaat u Córboba verder ontdekken. Een hoogtepunt in Córdoba is de indrukwekkende Mezquita. Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden werd een kathedraal middenin de moskee gebouwd. Dankzij Karel V is een groot deel van de moskee overeind gebleven want toen hij zag dat een deel van de moskee was vernietigd om er een kathedraal neer te zetten zou hij hebben gezegd: ‘Jullie hebben iets gebouwd dat overal had kunnen worden neergezet maar jullie hebben iets unieks vernietigd’. Hierdoor bleef het deel van de moskee dat nog overeind stond, bestaan. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal middenin de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve dat het ontzettend leuk is om in de middeleeuwse Joodse wijk rond te struinen, kunt u een bezoek brengen aan de 'Sinagoga'. Het is de enige overgebleven synagoge uit het begin van de 14e eeuw. Overnachting in Córdoba.

DAG
07

Ubeda - Baeza - Granada (ca. 293 km)

Ubeda
Bezoek aan renaissance steden Ubeda en Baeza
Prachtige route langs olijfbomen
Overnachting in Granada

Op naar Granada! Via de provincie Jaén rijdt u ernaartoe. Deze provincie staat bekend om de Renaissance steden van Andalusië. In de 16e eeuw waren dit rijke en machtige steden. Vandaag maakt u verschillende stops. U rijdt door een prachtig vruchtbaar landschap, ziet wel duizenden olijfbomen en komt langs oude Moorse en christelijke bouwwerken. Maak een stop in Baeza en wandel langs paleizen, kerken en gezellige pleinen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Dwaal door de smalle steegjes en geniet bij een restaurantje. Het hoogtepunt van Baeza is de kathedraal. Dit was eerst een moskee van Moren en is in de 16e eeuw omgebouwd naar de Gotische stijl. Dertig jaar later stortte de kathedraal helemaal in en daarna is deze opgebouwd in de prachtige Renaissance stijl. Daarna rijdt u verder naar Ubeda, gelegen op een bergtop met een unieke Renaissance stijl aan gebouwen. De hoogtepunten liggen rond het Plaza Juan Vázquez de Molina. U ziet het mausoleaum, het gemeentehuis en het Parador hotel van Úbeda. Die laatste twee dienden vroeger als paleizen. Rijd verder naar Granada waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
08

Granada

Het Alhambra
Bezichtig het Alhambra met bijbehorende tuinen
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
Overnachting in Granada

Dat Granada zo bekend is, is geen wonder want er staat een wonder: het Alhambra! Dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen was het laatste bolwerk van de Moren toen heel Spanje langzamerhand weer door de christenen was heroverd. In 1492 viel echter ook het Alhambra in handen van het katholieke koningspaar Isabella I van Castilië en Fernando II van Aragon. Uw rondreis zou natuurlijk niet compleet zijn zonder het Alhambra te bezoeken! Na hun overwinning in Granada besloten de Katholieke Koningen dan ook dat zij niet in Toledo begraven wilden worden maar in de kathedraal van Granada; hier liggen zij nog steeds en u kunt de graven daar bezoeken. Op de heuvel tegenover het Alhambra vindt u de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf heeft u vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn en waar u heerlijk rondslentert; uiteraard vindt u er terrasjes en restaurants! Overnachting in Granada.

DAG
09

Granada - Nerja (ca. 95 km)

Nerja
Route door bergen en langs olijfbomen
De kust van Nerja
Overnachting Nerja & omgeving

Opnieuw een mooie route door bergen en langs olijfbomen. U laat Granada achter u en reist door naar Nerja. ’s Ochtends kunt u nog een bezoek brengen aan Granada of u reist gelijk naar Nerja om op het strand te genieten. Nerja is bekend om haar sfeervolle centrum, de vele stranden, de gezellige restaurants en bezienswaardigheden. Overnachting in Nerja & omgeving.

DAG
10

Nerja of Sierra Nevada

Nerja centrum
Genieten op het strand
Ontdek het centrum van Nerja en Het Balkon van Europa
Wandelen in de Sierra Nevada
Overnachting Nerja & omgeving

Geniet vandaag van een rustige dag in Nerja. Wilt u vandaag meer ondernemen? Op ongeveer 2 uur rijden ligt het gebergte Sierra Nevada waar u kunt wandelen. Bezoek het centrum van Nerja of neem plaats op een van de ligbedjes op het strand. Nerja was ooit een vissersdorp en dit ziet u terug in de manier waarop het is gebouwd. De charme van het vissersdorp heeft Nerja kunnen behouden, omdat hoogbouw niet is toegestaan. Het massatoerisme is hierdoor ook lange tijd uitgebleven. Struin door de smalle straatjes met witgekalkte huizen. Het mooie aan Nerja is de ligging: de bergen (Sierra Almijara en Sierra Tejeda) en de Middellandse Zee ontmoeten elkaar. U kunt dus zowel van de stranden als bergen genieten. Nerja heeft zowel grote als kleinschalige stranden en veel baaitjes. Een belangrijke bezienswaardigheid is ‘Het Balkon van Europa’. Het is het uiterste puntje van de boulevard en steekt uit boven de Middellandse Zee. Het vormt daadwerkelijk een balkon van Europa. Kijk uit over de Middellandse Zee, kustlijn, rotsen en kliffen. In het centrum vindt u leuke Spaanse restaurants voor lunch. Geniet ‘s avonds voor de laatste keer van een heerlijk Spaans diner.

DAG
11

Vertrek vanuit Nerja & omgeving (ca. 58 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontbijt is het zover – u vliegt terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de luchthaven van Málaga en levert u de huurauto in. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Andalusië – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastische regio. Hasta luego!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Ruimbagage met Air Europa (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
* Entreegelden moeten ter plaatse nog worden betaald (meer info bij praktische informatie)

Exclusief

Ruimbagage met Transavia (optioneel bij te boeken)
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Toeristenbelasting
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €30 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Málaga - Mijas - Costa del Sol (ca. 68 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Dwalen door de smalle witte straatjes van Mijas
Zwemmen in de Middellandse Zee
Overnachting aan de Costa del Sol

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op de luchthaven stapt u in het vliegtuig naar Málaga, het startpunt van uw rondreis door Andalusië. Maak het u gemakkelijk tijdens de korte vlucht en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Spanje. Vandaag heeft u, naast een duik nemen in de Middellandse Zee, tijd om naar het tegen de berg aan gelegen witte dorpje Mijas te rijden. U kunt dit onderweg van de luchthaven naar uw hotel bezoeken of eerst inchecken en daarna een stukje terugrijden naar Mijas. De mooie straatjes en pleintjes kunt u al wandelend bekijken maar ook met een koetsje kunt u zich door de straten laten rijden! Vanaf Mijas heeft u een fenomenaal uitzicht over de Costa del Sol. Terug aan de Costa del Sol heeft u veel eetmogelijkheden aan de boulevard. Geniet van het mooie lange zandstrand. Overnachting aan de Costa del Sol.

Goed om te weten

We bieden deze reis ook aan met vluchten vanaf Rotterdam en Eindhoven.

DAG
02

Ronda - Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera (ca. 185 km)

Arcos de la frontera
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Bezoek aan de Moorse baden
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Overnachting Jerez de la Frontera & omgeving

De route vandaag is prachtig en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema. Breng zeker een bezoek aan Ronda, liggend bovenop een rots en het wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Ronda wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waar de Puente Nuevo loopt. Vanaf deze brug heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. Het beste is om, in verband met de hitte, ’s ochtends meteen naar beneden te lopen. Hier ziet u de Moorse baden, voor een zeer lage entree. De oude ketel is nog intact en u bekijkt het mooie plafond. Via de oude brug loopt u naar boven en Ronda weer in. De Plaza de Toros van Ronda wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door. De Moorse muren, de stadspoort de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken dat uw bezoek aan Ronda onvergetelijk is! U reist verder naar naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden van de stad zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. Daarna reist u naar uw hotel in de omgeving van Jerez de la Frontera.

Weetje

De meeste Sherry’s zijn laag in calorieën (per 50 ml, slechts 58 kcal). Maar dit geldt niet voor de Pedro Ximénez. Per liter wordt hier 400 gram suiker aan toegevoegd. De kleur van deze Sherry is dan ook donker en de smaak is heel erg zoet.

DAG
03

Jerez de la Frontera - Sevilla (ca. 92 km)

Jerez de la Frontera
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega
Op ontdekking in één van de mooiste steden van Spanje; Sevilla!
Overnachting Sevilla & omgeving

Voordat u doorrijdt naar Sevilla bezoekt u Jerez de la Frontera. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Deels omdat “de la Frontera” (op de grens) komt van de periode dat de Moren, die hier vanaf 711 de scepter zwaaide, verdreven werden door de Katholieke Koningen. Een aantal dorpen kwamen in het grensgebied tussen het christelijke en het Moorse gebied te liggen en kregen daarom de toevoeging “de la Frontera”. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherryteelt zijn ontstaan hebben ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). Daarnaast vindt u er veel sherry bodegas en statige, aristocratische huizen.

Dan reist u verder en komt u aan in Sevilla. Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Het is in elk geval de hoofdstad van Andalusië en mooi is Sevilla! Waar moet u beginnen met een bezoek? Mocht u bij aankomst trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een lekker drankje. Daarna loopt u naar de grootste kathedraal van Spanje. Na uw bezoek aan deze grote en indrukwekkende kathedraal met haar Giralda, de toren die nog over is uit de Moorse tijd, steekt u over naar het Alcázar Real de Sevilla, het Koninklijk Paleis. Het Moorse paleizencomplex zal u versteld doen staan, wat een prachtig gebouw! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. Na een bezichtiging van het Alcázar zelf kunt u ook de prachtige tuinen bezoeken. Iets te eten vinden in Sevilla is geen probleem; de locals houden van lekker eten en drinken. Mocht u nu niet meer willen lopen maar nog wel iets willen zien dan biedt een boottochtje over de Guadalquivir, de rivier die door Sevilla loopt, uitkomst. U vaart de rivier op en neer en ziet zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). De komende twee nachten slaapt u in de omgeving van Sevilla

Goed om te weten

Wilt u het Alcázar Real (Koninklijk Paleis) bezoeken? Dan moet u van tevoren tickets boeken. Dit geldt voor zowel de kathedraal als het Alcázar.

DAG
04

Sevilla (ca. 23 km)

Sevilla
Bezoek het prachtige Plaza de España
Ontdek de tegeltableaus, bestaande uit Andalusische azulejos
Woon een flamencoshow bij
Overnachting Sevilla & omgeving

Nu u een paar van de highlights van Sevilla heeft gezien, leert u de stad vandaag nog beter kennen. Start uw ontdekkingstocht in Sevilla met een heerlijke wandeling naar de prachtige Plaza España! U loopt langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Toch wel het mooiste en meest indrukwekkende bouwwerk was de Plaza España van de Spaanse architect Anibal González Alvarez; hier was de opening van de expositie. Via een wandeling door het park Maria Luisa komt u bij de enige toegang tot het plein, de verbinding van Spanje met Europa. Het plein wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen. Aan de kanaalzijde van het paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en een leuk Spaans restaurantje uit te zoeken. Overnachting in Sevilla & omgeving.

Weetje

Mucho calor (bloedheet)! Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 45 graden.

DAG
05

Sevilla - Carmona - Córdoba (ca. 142 km)

Córdoba
Bezoek historisch Carmona
Córdoba, gelegen aan de Guadalquivir rivier
Overnachting in Córdoba

Dan rijdt u verder naar Córdoba. Het is leuk om een stop te maken in Carmona, een rustig gelegen historisch stadje dichtbij Sevilla. Bezoek het oude centrum en geniet van het paleis en de Santa Maria kerk. Carmona ligt op een heuvel en biedt prachtige uitzichten. Maak een wandeling en start bij La Puerta de Sevilla, de belangrijkste poort van het dorp. U loopt zo tegen het Alcázar aan. Het paleis is een echte eyecatcher. Loop via Calle Prim naar het Plaza de San Fernando of Plaza Mayor met het gemeentehuis. Bezoek ook de Santa Maria kerk met bijgelegen stadsmuseum. Dan reist u verder naar Córdoba. Deze prachtige stad ligt net zoals Sevilla aan de rivier de Guadalquivir. Een Romaanse brug met 16 overspanningen verbindt de oude binnenstad met de overkant waar u de Torre de la Calahorra ziet staan. Deze toren was de verdedigingstoren die in de 14e eeuw werd gebouwd. De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit één van de belangrijkste steden van Spanje en zelfs ter wereld. Het was de hoofdstad van het Kalifaat Córdoba. De komende twee nachten verblijft u in Córdoba.

Weetje

In Córdoba zijn veel invloeden terug te vinden. Zo zijn er Romeinse monumenten te zien, maar ook Joodse, Arabische en Katholieke. Door de Spaanse kolonisatie heten er bijvoorbeeld meer dan 1000 plaatsen ook Córdoba.

DAG
06

Córdoba

Cordoba
De magische Mezquita
Struin door de straatjes in de Joodse wijk
Overnachting in Córdoba

Vandaag gaat u Córboba verder ontdekken. Een hoogtepunt in Córdoba is de indrukwekkende Mezquita. Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden werd een kathedraal middenin de moskee gebouwd. Dankzij Karel V is een groot deel van de moskee overeind gebleven want toen hij zag dat een deel van de moskee was vernietigd om er een kathedraal neer te zetten zou hij hebben gezegd: ‘Jullie hebben iets gebouwd dat overal had kunnen worden neergezet maar jullie hebben iets unieks vernietigd’. Hierdoor bleef het deel van de moskee dat nog overeind stond, bestaan. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal middenin de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve dat het ontzettend leuk is om in de middeleeuwse Joodse wijk rond te struinen, kunt u een bezoek brengen aan de 'Sinagoga'. Het is de enige overgebleven synagoge uit het begin van de 14e eeuw. Overnachting in Córdoba.

Weetje

Van de 1200 wit rode zuilen in de Mezquita zijn er 860 over om te bewonderen. De zuilen vallen mooi op als u de Mezquita binnenloopt. Ze brengen u terug naar de tijd van de Moorse overheersing.

DAG
07

Ubeda - Baeza - Granada (ca. 293 km)

Ubeda
Bezoek aan renaissance steden Ubeda en Baeza
Prachtige route langs olijfbomen
Overnachting in Granada

Op naar Granada! Via de provincie Jaén rijdt u ernaartoe. Deze provincie staat bekend om de Renaissance steden van Andalusië. In de 16e eeuw waren dit rijke en machtige steden. Vandaag maakt u verschillende stops. U rijdt door een prachtig vruchtbaar landschap, ziet wel duizenden olijfbomen en komt langs oude Moorse en christelijke bouwwerken. Maak een stop in Baeza en wandel langs paleizen, kerken en gezellige pleinen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Dwaal door de smalle steegjes en geniet bij een restaurantje. Het hoogtepunt van Baeza is de kathedraal. Dit was eerst een moskee van Moren en is in de 16e eeuw omgebouwd naar de Gotische stijl. Dertig jaar later stortte de kathedraal helemaal in en daarna is deze opgebouwd in de prachtige Renaissance stijl. Daarna rijdt u verder naar Ubeda, gelegen op een bergtop met een unieke Renaissance stijl aan gebouwen. De hoogtepunten liggen rond het Plaza Juan Vázquez de Molina. U ziet het mausoleaum, het gemeentehuis en het Parador hotel van Úbeda. Die laatste twee dienden vroeger als paleizen. Rijd verder naar Granada waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
08

Granada

Het Alhambra
Bezichtig het Alhambra met bijbehorende tuinen
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
Overnachting in Granada

Dat Granada zo bekend is, is geen wonder want er staat een wonder: het Alhambra! Dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen was het laatste bolwerk van de Moren toen heel Spanje langzamerhand weer door de christenen was heroverd. In 1492 viel echter ook het Alhambra in handen van het katholieke koningspaar Isabella I van Castilië en Fernando II van Aragon. Uw rondreis zou natuurlijk niet compleet zijn zonder het Alhambra te bezoeken! Na hun overwinning in Granada besloten de Katholieke Koningen dan ook dat zij niet in Toledo begraven wilden worden maar in de kathedraal van Granada; hier liggen zij nog steeds en u kunt de graven daar bezoeken. Op de heuvel tegenover het Alhambra vindt u de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf heeft u vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn en waar u heerlijk rondslentert; uiteraard vindt u er terrasjes en restaurants! Overnachting in Granada.

Goed om te weten

Voor het Alhambra moet u tijdig entreekaarten reserveren. Deze bezienswaardigheid kan maanden van te voren al uitverkocht zijn. U kunt de excursie naar Alhambra en Generalife optioneel bijboeken.

Weetje

Volgens de normen van het islamitisch geloof is het niet toegestaan om perfectie na te streven. Dit zou namelijk een belediging zijn voor God. Hierdoor zijn er tijdens de bouw van het Alhambra expres foutjes gemaakt. Hier en daar ziet u bijvoorbeeld decoraties die niet helemaal perfect zijn. Denk hierbij aan vormen die niet compleet symmetrisch zijn gemaakt.

DAG
09

Granada - Nerja (ca. 95 km)

Nerja
Route door bergen en langs olijfbomen
De kust van Nerja
Overnachting Nerja & omgeving

Opnieuw een mooie route door bergen en langs olijfbomen. U laat Granada achter u en reist door naar Nerja. ’s Ochtends kunt u nog een bezoek brengen aan Granada of u reist gelijk naar Nerja om op het strand te genieten. Nerja is bekend om haar sfeervolle centrum, de vele stranden, de gezellige restaurants en bezienswaardigheden. Overnachting in Nerja & omgeving.

DAG
10

Nerja of Sierra Nevada

Nerja centrum
Genieten op het strand
Ontdek het centrum van Nerja en Het Balkon van Europa
Wandelen in de Sierra Nevada
Overnachting Nerja & omgeving

Geniet vandaag van een rustige dag in Nerja. Wilt u vandaag meer ondernemen? Op ongeveer 2 uur rijden ligt het gebergte Sierra Nevada waar u kunt wandelen. Bezoek het centrum van Nerja of neem plaats op een van de ligbedjes op het strand. Nerja was ooit een vissersdorp en dit ziet u terug in de manier waarop het is gebouwd. De charme van het vissersdorp heeft Nerja kunnen behouden, omdat hoogbouw niet is toegestaan. Het massatoerisme is hierdoor ook lange tijd uitgebleven. Struin door de smalle straatjes met witgekalkte huizen. Het mooie aan Nerja is de ligging: de bergen (Sierra Almijara en Sierra Tejeda) en de Middellandse Zee ontmoeten elkaar. U kunt dus zowel van de stranden als bergen genieten. Nerja heeft zowel grote als kleinschalige stranden en veel baaitjes. Een belangrijke bezienswaardigheid is ‘Het Balkon van Europa’. Het is het uiterste puntje van de boulevard en steekt uit boven de Middellandse Zee. Het vormt daadwerkelijk een balkon van Europa. Kijk uit over de Middellandse Zee, kustlijn, rotsen en kliffen. In het centrum vindt u leuke Spaanse restaurants voor lunch. Geniet ‘s avonds voor de laatste keer van een heerlijk Spaans diner.

DAG
11

Vertrek vanuit Nerja & omgeving (ca. 58 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontbijt is het zover – u vliegt terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de luchthaven van Málaga en levert u de huurauto in. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Andalusië – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastische regio. Hasta luego!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
3 opties
Open+
11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+