Toledo
Toledo
Ávila
Ávila
Spaanse sinaasappels
Spaanse sinaasappels
La Plaza Mayor de Salamanca
La Plaza Mayor de Salamanca
La Granja de San Ildefonso
La Granja de San Ildefonso

Historische steden & prachtige paradores in het hart van Spanje

Privéreis | 8 dagen v.a.
1024i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-11-2022
Reisduur
8dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Uniek verblijf in Spaanse paradores
Mirador del Valle; uitzicht over rivier de Taag en Toledo
Gouden stad Salamanca
Klassieke kathedralen en paleizen in Segovia en La Granja
Huurauto incl. ongelimiteerd aantal kilometers en optimaal verzekerd

Een reis boordevol Spaanse historie

Reis met NRV naar het hart van Spanje; een gebied met een rijke historie. Bereid u voor op prachtige oude steden, statige stadspleinen en imposante kathedralen en paleizen. Onderweg geniet u van het uitgestrekte landschap en de Spaanse temperaturen. Uw rondreis start in Toledo, de voormalige hoofdstad van Spanje. Via Ávila, bekend om haar goed bewaarde middeleeuwse stadsmuur, reist u naar Salamanca; de oudste universiteitsstad van het land. In Segovia zal u versteld staan van het Romeinse aquaduct en het koninklijk paleis La Granja de San Ildefonso. De reis eindigt in Alcalá de Henares, de geboorteplaats van de beroemde Spaanse schrijver Cervantes. Onderweg verblijft u in verschillende paradores; unieke accommodaties in monumentale gebouwen die tot het Spaanse erfgoed behoren.

"Tijdens deze historische ontdekkingsreis door het hart van Spanje verblijft u in unieke paradores op schitterende plekken. Wat een bijzondere belevenis! "

Jet, Medewerker Product

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Brussel – Madrid – Toledo (ca. 84 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Genieten van het mooiste uitzicht vanaf Mirador del Valle
Drankje op een terras op het Plaza de Zocodover
Overnachting in Toledo

Vandaag begint uw prachtige rondreis door Spanje. Nadat u uw auto in ontvangst heeft genomen, rijdt u naar Toledo, de voormalige hoofdstad van Spanje. Voordat u incheckt in uw hotel moet u zeker eerst om de stad heen rijden naar hét uitzichtpunt, Mirador del Valle. Als u daar staat heeft u het mooiste uitzicht op Toledo. De rivier de Taag stroomt in de diepte tussen u en de stad. Als u bent ingecheckt, kunt u naar een terras op het Plaza de Zocodover bovenin de stad of naar het Alcázar waar een militair museum is gevestigd. De gezellige straten die naar beneden lopen, zien er ook aantrekkelijk uit en uiteindelijk zult u voor de kathedraal van de stad, en één van de mooiste kathedralen van Spanje, staan. Waar u ook voor kiest, u heeft gelukkig morgen nog een hele dag om deze fascinerende stad, vol geschiedenis, te bekijken!

DAG
02

Toledo

Toledo
Volledige dag op ontdekking in Toledo
Bezoek Santo Tomé met het beroemde schilderij van El Greco
Smullen van overheerlijke marsepein
Overnachting in Toledo

Nog een dag in Toledo waar moren, joden en christenen lange tijd, in de middeleeuwen, in harmonie samenleefden. Bekijk de synagoge Santa María la Blanca en ga naar de Iglesia de Santo Tomé met het beroemde schilderij van El Greco ‘De begrafenis van de graaf van Orgaz’. Als u al het marsepein in de etalages ziet liggen, begrijpt u waar onze Sinterklaas dat vandaan haalt! Ook heeft Toledo een geschiedenis van smederijen waar zwaarden worden gesmeed, de beste van Spanje volgens de inwoners!

DAG
03

Toledo - Ávila - Salamanca (ca. 235 km)

Ávila
Door de stadspoorten naar de ommuurde stad
Op naar de ‘vier zuilen’ voor het mooiste uitzicht over Ávila
Overnachting in Salamanca

Van Toledo rijdt u vandaag naar Salamanca. Onderweg passeert u de mooie ommuurde stad Ávila. Deze stad strijdt al jaren om erkend te worden als stad met de best bewaard gebleven stadsmuren, met Carcasonne in het zuiden van Frankrijk. De middeleeuwse stadsmuur is drie meter dik en heeft 88 halfronde torens. Eén hiervan ligt boven de apsis van de kathedraal. De stadspoorten geven toegang tot de stad. De kathedraal van Ávila doet streng aan maar heeft een mooie kloostergalerij en prachtige glas in loodramen. De Plaza Mayor is klein maar gezellig, bovendien heeft u mooi zicht op het stadhuis. Maak voordat u doorrijdt naar Salamanca eerst nog een stop bij de “vier zuilen”, net buiten Ávila. Vanaf hier heeft u namelijk het mooiste zicht op de historische stad. U bereikt Salamanca in ca. 1 uur rijden vanaf Ávila. Hier verblijft u twee nachten.

DAG
04

Salamanca

Salamanca
La Plaza Mayor de Salamanca; mooiste van Spanje
Vers fruit kopen op de overdekte markt
Ontdek de oude universiteit met prachtige bibliotheek
Overnachting in Salamanca

Salamanca wordt ook wel de “gouden stad” genoemd. Als de zon schijnt op alle uit zandsteen opgetrokken gebouwen, begrijpt u direct waar deze naam vandaan komt. Vandaag heeft u alle tijd om de schitterende stad te ontdekken. La Plaza Mayor de Salamanca is misschien wel de mooiste van Spanje. Er vlakbij ligt de overdekte groente-, fruit-, vis- en vleesmarkt waar u beslist even een kijkje moet nemen. De twee kathedralen van Salamanca zijn prachtig en via een deur met elkaar verbonden. De stad is de oudste universiteitsstad van het land en delen van de oude universiteit kunnen worden bezocht. U kunt dan meteen een blik werpen op de prachtige bibliotheek. Het Museum of Art Nouveau en Art Deco Casa Lis mag u alleen al niet missen vanwege de beeldschone raampartijen!

DAG
05

Segovia (ca. 160 km)

Segovia
Het Romeinse aquaduct; hét hoogtepunt van Segovia
Kathedraal met een weelderig en imposant interieur
Het schitterende Alcázar met o.a. de koningskamer
Overnachting in de omgeving van Segovia

Vandaag rijdt u naar Segovia, een échte Spaanse stad waar nog niet zoveel toerisme is. Het heeft trotse inwoners die zich eigenlijk verheven voelen boven de inwoners uit Madrid; misschien omdat zij gastheer/vrouw zijn voor vele Madrilenen die hier in de zomer verkoeling komen zoeken?! Uiteraard vormt het Romeinse aquaduct van Segovia hét hoogtepunt van uw bezoek aan de stad. Het is een fantastisch gezicht om het te zien liggen als u uw auto heeft geparkeerd en aan komt lopen; het aquaduct is namelijk 28 meter hoog en bestaat uit 160 bogen; de lengte is 728 meter. Het aquaduct maakte deel uit van een 16 kilometer lange waterleiding die bronwater aanvoerde vanuit de bergen.

U loopt onder het aquaduct door naar boven; onderweg komt u langs de imposante kathedraal met de prachtige gewelven met mooie decoraties. Het is een indrukwekkende kathedraal met een weelderig en imposant interieur. Het grote Plaza Mayor is statig maar door de vele terrassen toch ook weer gezellig. Als u doorloopt naar boven komt u uiteindelijk bij het Alcázar (burcht) van Segovia; dit is prachtig! Ervoor ligt een parkje vanwaar u vanaf de randen schitterende uitzichten heeft. Het Alcázar is prachtig; de koningskamer, het militaire museum, de buitenplaats, het wordt u allemaal goed uitgelegd als u rondloopt evenals het feit waarom er brand uitbrak in het Alcázar in 1862…! U verblijft twee nachten in de omgeving van Segovia.

DAG
06

La Granja

La Granja de San Ildefonso
Koninklijk paleis La Granja de San Ildefonso
Overnachting in de omgeving van Segovia

Na een ontspannen nacht en een goed ontbijt in uw parador staat er vandaag wederom een hoogtepunt op het programma; een bezoek aan het koninklijk paleis La Granja de San Ildefonso. Het prachtige paleis dateert uit het begin van de 18e eeuw en werd gebouwd in opdracht van koning Filips V, een kleinzoon van Lodewijk XIV. In 1724 viel Filips V als een blok voor de schitterende locatie, waarna hij het koninklijke paleis hier liet bouwen. De bouwstijl toont gelijkenissen met die van het Franse Hof van Versailles. De mix van Spaanse, Franse én wat Italiaanse invloeden vormen een indrukwekkend geheel. Al wandelend door de kamers van het paleis aanschouwt u de verfijnde fresco’s en goudkleurige ornamenten. Ook leuk is een bezoek aan het bijbehorende museum waar schitterende wandtapijten worden getoond. De koninklijke collectie bevat ook Nederlandse en Vlaamse tapijten. Het paleis bevindt zich aan de voet van de Sierra de Guadarrama bergketen en is omgeven door schitterende tuinen.

DAG
07

De stad van Cervantes; Alcalá de Henares (ca. 125 km)

Plaza Cervantes, Alcalá de Henares
Ontdek de geboorteplaats Cervantes
Wandel over de bruisende Calle Mayor
Bezoek de oude universiteit van Alcalá de Henares
Overnachting in Alcalá de Henares

Vandaag reist u verder naar Alcalá de Henares, de geboorteplaats van de beroemde Spaanse schrijver Miguel de Cervantes. Met het boek Don Quichot werd Cervantes begin 17e eeuw wereldberoemd. Het Plaza Cervantes is vernoemd naar de schrijver en vormt het middelpunt van de stad. Wandel vanaf het plein via de levendige straat Calle Mayor naar Plaza de los Santos Niños, met de kathedraal van Alcalá. Onderweg komt u langs het geboortehuis van Cervantes, wat tegenwoordig een museum is. Op de stoep voor het geboortehuis prijkt een standbeeld van de dolende ridder Don Quichot en zijn dienaar Sancho Panza.

Wat u ook zeker niet mag missen is een bezoek aan de Universidad Complutense; een van de belangrijkste universiteiten ter wereld, gesticht in de 15e eeuw. Het oudste gedeelte van de universiteit, San Ildefonso is goed bewaard gebleven en vormt een schitterende trekpleister in deze historische stad vol kunst en cultuur. U verblijft in Alcalá de Henares.

DAG
08

Alcalá de Henares - Madrid – Amsterdam/Brussel (ca. 25 km)

Aankomst luchthaven (terugreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw parador in Alcalá de Henares bent u alweer aan het einde gekomen van uw rondreis door het historische hart van Spanje. U rijdt naar de luchthaven van Madrid voor uw terugvlucht, hier levert u ook uw huurauto weer in. U denkt vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien, de historische steden, de unieke paradores en de heerlijke Spaanse gerechten die u heeft geproefd. Wat een fantastische rondreis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
8 dagen Historische steden & prachtige paradores in het hart van Spanje: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Ruimbagage (m.u.v. KLM)
Handbagage
Huurauto inclusief CDW ( €0,- eigen risico), verzekering tegen diefstal en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde paradores
Iedere dag ontbijt
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan

Exclusief

Ruimbagage bij vlucht met KLM (optioneel bij te boeken)
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Toeristenbelasting
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €30 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
8 dagen Historische steden & prachtige paradores in het hart van Spanje: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam/Brussel – Madrid – Toledo (ca. 84 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Genieten van het mooiste uitzicht vanaf Mirador del Valle
Drankje op een terras op het Plaza de Zocodover
Overnachting in Toledo

Vandaag begint uw prachtige rondreis door Spanje. Nadat u uw auto in ontvangst heeft genomen, rijdt u naar Toledo, de voormalige hoofdstad van Spanje. Voordat u incheckt in uw hotel moet u zeker eerst om de stad heen rijden naar hét uitzichtpunt, Mirador del Valle. Als u daar staat heeft u het mooiste uitzicht op Toledo. De rivier de Taag stroomt in de diepte tussen u en de stad. Als u bent ingecheckt, kunt u naar een terras op het Plaza de Zocodover bovenin de stad of naar het Alcázar waar een militair museum is gevestigd. De gezellige straten die naar beneden lopen, zien er ook aantrekkelijk uit en uiteindelijk zult u voor de kathedraal van de stad, en één van de mooiste kathedralen van Spanje, staan. Waar u ook voor kiest, u heeft gelukkig morgen nog een hele dag om deze fascinerende stad, vol geschiedenis, te bekijken!

Weetje

In 1561 werd het hof van Toledo naar Madrid verplaatst en werd dit de hoofdstad van Spanje.

Weetje

De streeknaam Castilië is afgeleid van castillo, het Spaanse woord voor kasteel. De streek dankt zijn naam aan de vele burchten die hier tijdens de Middeleeuwen zijn gebouwd.

DAG
02

Toledo

Toledo
Volledige dag op ontdekking in Toledo
Bezoek Santo Tomé met het beroemde schilderij van El Greco
Smullen van overheerlijke marsepein
Overnachting in Toledo

Nog een dag in Toledo waar moren, joden en christenen lange tijd, in de middeleeuwen, in harmonie samenleefden. Bekijk de synagoge Santa María la Blanca en ga naar de Iglesia de Santo Tomé met het beroemde schilderij van El Greco ‘De begrafenis van de graaf van Orgaz’. Als u al het marsepein in de etalages ziet liggen, begrijpt u waar onze Sinterklaas dat vandaan haalt! Ook heeft Toledo een geschiedenis van smederijen waar zwaarden worden gesmeed, de beste van Spanje volgens de inwoners!

Weetje

Na het Chinees is het Spaanse de meeste gesproken taal in de wereld. Wereldwijd spreken meer dan 406 miljoen mensen Spaans.

DAG
03

Toledo - Ávila - Salamanca (ca. 235 km)

Ávila
Door de stadspoorten naar de ommuurde stad
Op naar de ‘vier zuilen’ voor het mooiste uitzicht over Ávila
Overnachting in Salamanca

Van Toledo rijdt u vandaag naar Salamanca. Onderweg passeert u de mooie ommuurde stad Ávila. Deze stad strijdt al jaren om erkend te worden als stad met de best bewaard gebleven stadsmuren, met Carcasonne in het zuiden van Frankrijk. De middeleeuwse stadsmuur is drie meter dik en heeft 88 halfronde torens. Eén hiervan ligt boven de apsis van de kathedraal. De stadspoorten geven toegang tot de stad. De kathedraal van Ávila doet streng aan maar heeft een mooie kloostergalerij en prachtige glas in loodramen. De Plaza Mayor is klein maar gezellig, bovendien heeft u mooi zicht op het stadhuis. Maak voordat u doorrijdt naar Salamanca eerst nog een stop bij de “vier zuilen”, net buiten Ávila. Vanaf hier heeft u namelijk het mooiste zicht op de historische stad. U bereikt Salamanca in ca. 1 uur rijden vanaf Ávila. Hier verblijft u twee nachten.

DAG
04

Salamanca

Salamanca
La Plaza Mayor de Salamanca; mooiste van Spanje
Vers fruit kopen op de overdekte markt
Ontdek de oude universiteit met prachtige bibliotheek
Overnachting in Salamanca

Salamanca wordt ook wel de “gouden stad” genoemd. Als de zon schijnt op alle uit zandsteen opgetrokken gebouwen, begrijpt u direct waar deze naam vandaan komt. Vandaag heeft u alle tijd om de schitterende stad te ontdekken. La Plaza Mayor de Salamanca is misschien wel de mooiste van Spanje. Er vlakbij ligt de overdekte groente-, fruit-, vis- en vleesmarkt waar u beslist even een kijkje moet nemen. De twee kathedralen van Salamanca zijn prachtig en via een deur met elkaar verbonden. De stad is de oudste universiteitsstad van het land en delen van de oude universiteit kunnen worden bezocht. U kunt dan meteen een blik werpen op de prachtige bibliotheek. Het Museum of Art Nouveau en Art Deco Casa Lis mag u alleen al niet missen vanwege de beeldschone raampartijen!

Goed om te weten

Het is niet toegestaan om de bibliotheek van de universiteit te betreden, maar van achter het glas krijgt u een heel goed beeld.

DAG
05

Segovia (ca. 160 km)

Segovia
Het Romeinse aquaduct; hét hoogtepunt van Segovia
Kathedraal met een weelderig en imposant interieur
Het schitterende Alcázar met o.a. de koningskamer
Overnachting in de omgeving van Segovia

Vandaag rijdt u naar Segovia, een échte Spaanse stad waar nog niet zoveel toerisme is. Het heeft trotse inwoners die zich eigenlijk verheven voelen boven de inwoners uit Madrid; misschien omdat zij gastheer/vrouw zijn voor vele Madrilenen die hier in de zomer verkoeling komen zoeken?! Uiteraard vormt het Romeinse aquaduct van Segovia hét hoogtepunt van uw bezoek aan de stad. Het is een fantastisch gezicht om het te zien liggen als u uw auto heeft geparkeerd en aan komt lopen; het aquaduct is namelijk 28 meter hoog en bestaat uit 160 bogen; de lengte is 728 meter. Het aquaduct maakte deel uit van een 16 kilometer lange waterleiding die bronwater aanvoerde vanuit de bergen.

U loopt onder het aquaduct door naar boven; onderweg komt u langs de imposante kathedraal met de prachtige gewelven met mooie decoraties. Het is een indrukwekkende kathedraal met een weelderig en imposant interieur. Het grote Plaza Mayor is statig maar door de vele terrassen toch ook weer gezellig. Als u doorloopt naar boven komt u uiteindelijk bij het Alcázar (burcht) van Segovia; dit is prachtig! Ervoor ligt een parkje vanwaar u vanaf de randen schitterende uitzichten heeft. Het Alcázar is prachtig; de koningskamer, het militaire museum, de buitenplaats, het wordt u allemaal goed uitgelegd als u rondloopt evenals het feit waarom er brand uitbrak in het Alcázar in 1862…! U verblijft twee nachten in de omgeving van Segovia.

Goed om te weten

Haal bij het gebouw links voor het Alcázar een oortelefoon met Nederlandse uitleg tijdens uw bezoek.

DAG
06

La Granja

La Granja de San Ildefonso
Koninklijk paleis La Granja de San Ildefonso
Overnachting in de omgeving van Segovia

Na een ontspannen nacht en een goed ontbijt in uw parador staat er vandaag wederom een hoogtepunt op het programma; een bezoek aan het koninklijk paleis La Granja de San Ildefonso. Het prachtige paleis dateert uit het begin van de 18e eeuw en werd gebouwd in opdracht van koning Filips V, een kleinzoon van Lodewijk XIV. In 1724 viel Filips V als een blok voor de schitterende locatie, waarna hij het koninklijke paleis hier liet bouwen. De bouwstijl toont gelijkenissen met die van het Franse Hof van Versailles. De mix van Spaanse, Franse én wat Italiaanse invloeden vormen een indrukwekkend geheel. Al wandelend door de kamers van het paleis aanschouwt u de verfijnde fresco’s en goudkleurige ornamenten. Ook leuk is een bezoek aan het bijbehorende museum waar schitterende wandtapijten worden getoond. De koninklijke collectie bevat ook Nederlandse en Vlaamse tapijten. Het paleis bevindt zich aan de voet van de Sierra de Guadarrama bergketen en is omgeven door schitterende tuinen.

DAG
07

De stad van Cervantes; Alcalá de Henares (ca. 125 km)

Plaza Cervantes, Alcalá de Henares
Ontdek de geboorteplaats Cervantes
Wandel over de bruisende Calle Mayor
Bezoek de oude universiteit van Alcalá de Henares
Overnachting in Alcalá de Henares

Vandaag reist u verder naar Alcalá de Henares, de geboorteplaats van de beroemde Spaanse schrijver Miguel de Cervantes. Met het boek Don Quichot werd Cervantes begin 17e eeuw wereldberoemd. Het Plaza Cervantes is vernoemd naar de schrijver en vormt het middelpunt van de stad. Wandel vanaf het plein via de levendige straat Calle Mayor naar Plaza de los Santos Niños, met de kathedraal van Alcalá. Onderweg komt u langs het geboortehuis van Cervantes, wat tegenwoordig een museum is. Op de stoep voor het geboortehuis prijkt een standbeeld van de dolende ridder Don Quichot en zijn dienaar Sancho Panza.

Wat u ook zeker niet mag missen is een bezoek aan de Universidad Complutense; een van de belangrijkste universiteiten ter wereld, gesticht in de 15e eeuw. Het oudste gedeelte van de universiteit, San Ildefonso is goed bewaard gebleven en vormt een schitterende trekpleister in deze historische stad vol kunst en cultuur. U verblijft in Alcalá de Henares.

Weetje

Het boek Don Quichot van Cervantes is na de Bijbel een van de meest verkochte boeken ter wereld. Het aantal verkochte exemplaren wordt geschat op ca. 500 miljoen.

Weetje

Alcalá de Henares is ook berucht om de grote hoeveelheid ooievaars in de stad. Op bijna ieder historisch gebouw of kerk ziet u wel een ooievaarsnest!

DAG
08

Alcalá de Henares - Madrid – Amsterdam/Brussel (ca. 25 km)

Aankomst luchthaven (terugreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw parador in Alcalá de Henares bent u alweer aan het einde gekomen van uw rondreis door het historische hart van Spanje. U rijdt naar de luchthaven van Madrid voor uw terugvlucht, hier levert u ook uw huurauto weer in. U denkt vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien, de historische steden, de unieke paradores en de heerlijke Spaanse gerechten die u heeft geproefd. Wat een fantastische rondreis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
8 dagen Historische steden & prachtige paradores in het hart van Spanje: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Unieke accommodaties

Hieronder ziet u een selectie van de paradores die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Paradores zijn authentieke en luxueuze staatshotels, gelegen in historische gebouwen en/ of op unieke plaatsen. De paradores die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere paradores verblijft. Uiteraard zijn deze van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Unieke accommodaties
Toledo
Parador de Toledo
Viersterren
 • Parador Toledo
 • Parador Toledo
 • Toledo
 • Parador Toledo
Het Parador de Toledo is een prachtige accommodatie, een indrukwekkend oud gebouw met een fantastisch uitzicht over de stad. Het centrum is ongeveer 4 kilometer van de accommodatie vandaan, waar u het Zocodover-plein kunt bezoeken, de kathedraal en de gezellig straatjes met restaurantjes kunt ontdekken. De accommodatie beschikt over een heerlijk zwembad met ligstoelen, het biedt een prachtig uitzicht over de stad. U kunt een hapje eten in het restaurant van de accommodatie of genieten van een hapje op het zomerse terras. De kamers beschikken over een uitzicht op het zwembad, een televisie, een minibar, gratis WiFi en een badkamer met een douche of bad, een föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Salamanca
Parador Salamanca
Viersterren
 • Salamanca
 • Parador Salamanca
 • Parador Salamanca
 • Parador Salamanca
Parador de Salamanca is gelegen op een heuvel met uitzicht over de prachtige oude stad Salamanca. Deze mooie stad staat sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Enkele bezienswaardigheden zijn het Plaza Mayor, waar vroeger de stierengevechten werden gehouden; De Clereciá kerk met haar trap naar de hemel; de universiteit van Salamanca, de oudste van Europa en de oude en nieuwe kathedraal. Het moderne hotel beschikt over een zwembad en er is een gezellig restaurant ter plaatse waar u specialiteiten uit Salamanca kunt proberen. In de comfortabele kamers vindt u airco, minibar, kluisje en flatscreen-tv. In de badkamer met bad of douche bevinden zich gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Segovia
12
Parador la Granja
Viersterren
 • Parador La Granja
 • Parador La Granja
 • La Granja
 • Parador La Granja
 • Parador La Granja
 • Parador La Granja
Dit prachtige hotel is gelegen in La Granja, iets buiten Segovia. Het is gelegen in een schitterend gebouw wat in de tijd van Koning Carlos de Derde als onderkomen van de kinderen werd gebruikt. Belangrijkste bezienswaardigheid is het Koninklijk paleis, Palacio Real de La Granja de San Ildefonso. Tegenwoordig is het vooral een toeristische bestemming, maar vroeger werden hier huwelijken gesloten, begrafenissen bijgewoond en kinderen gedoopt. De stad Segovia bevindt zich ook in de directe omgeving. Het luxueuze hotel beschikt over een overdekt zwembad met spa faciliteiten. In de serre bevindt zich het restaurant waar echte Castiliaanse gerechten worden geserveerd. De kamers beschikken over een minibar, airco en flatscreen-tv. In de badkamer met bad of douche vindt u tevens een föhn.
Meer info >
Parador Segovia
Viersterren
 • Parador Segovia
 • Parador Segovia
 • Segovia
 • Parador Segovia
 • Parador Segovia
 • Parador Segovia
Parador Segovia heeft een schitterend uitzicht over de stad Segovia. Vanuit de kamers, het restaurant of het zwembad kijkt u uit over deze oude stad. Enkele bezienswaardigheden in de stad zijn het Romeinse aquaduct, hét symbool van de stad; de kathedraal van Segovia, tegen een kleine vergoeding kunt u de toren in; Alcázar, een sprookjesachtig kasteel en de diverse musea die de stad rijk is. Het hotel beschikt over een binnen- en buitenzwembad. Vanaf het terras van het buitenzwembad heeft u een prachtig uitzicht. Ook het aanwezige restaurant biedt een mooi zicht op de stad. Er worden in het restaurant verse, lokale producten gebruikt. De stijlvol ingerichte kamers beschikken over een minibar, airco, flatscreen-tv en balkon. In de badkamers met bad of douche vindt u gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Alcalá de Henares
Parador Alcala de Henares
Viersterren
 • Parador Alcala de Henares
 • Parador Alcala de Henares
 • Parador Alcala de Henares
 • Parador Alcala de Henares
 • Parador Alcala de Henares
Een perfecte combinatie tussen moderne faciliteiten en een traditionele inrichting vindt u in parador Alcalá de Henares. Het hotel is gehuisvest in het 16e-eeuwse Sint-Thomas klooster. Het historische centrum van Alcalá de Henares ligt vlakbij. Hier bezoekt u de universiteit van Alcalá, één van de oudste universiteiten van Spanje; het gezellige Calle Mayor met terrassen en cafés; de kathedraal van Alcalá in gotische stijl en het Corral de los Comedias de Alcalá, een van de oudste theaters in Europa. Het hotel beschikt over een zwembad en mooi restaurant. De kamers zijn uitgerust met minibar, kluisje en flatscreen-tv. In de badkamer met bad of douche vindt u tevens gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
8 dagen Historische steden & prachtige paradores in het hart van Spanje: altijd de beste prijs

Extra's

Maak uw reis extra comfortabel door het vooraf bijboeken en betalen van optionele vervoersopties. Indien u met de KLM naar uw bestemming vliegt, geven wij u de mogelijkheid om ruimbagage te boeken.
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 1 opties )
KLM
Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.62
8 dagen Historische steden & prachtige paradores in het hart van Spanje: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief Europese vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen korting op het arrangement. Deze korting is reeds in de prijs verwerkt. Het kind (max. 1) moet wel op de kamer van de ouders te verblijven.

Seizoensgebonden zwembad

Het kan voorkomen dat het hotel waar u tijdens uw reis verblijft een seizoensgebonden zwembad heeft. Over het algemeen zijn de seizoensgebonden zwembaden geopend in de periode juni - september.

Reistijd & parkeerkosten

Niet alle voorbeeldhotels liggen in het centrum van de stad. Met name voor de plaatsen Nerja, Jerez de la Frontera en Sevilla kan het voorkomen dat u tijdens de reis buiten het centrum van de stad of in één van de omliggende plaatsen verblijft. Onder hotels ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Houdt bij het plannen van uw reis dan ook rekening met de reistijd van/naar het centrum van de stad en de evt. parkeerkosten die van toepassing zijn in de steden.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Spanje niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent. Ook de inrichting van de kamer is over het algemeen iets verouderd. Houdt u er ook rekening mee dat er voor het ontbijt in Spanje andere maatstaven gelden. In Spanje is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Het ontbijt is daarom over het algemeen eenvoudig. Voor de Spanjaarden vaak niet meer dan een zoet broodje en een kop koffie.

Toeristenbelasting

In Spanje moeten alle toeristen toeristenbelasting betalen, dit zal rechtstreeks aan iedere accommodatie zijn tijdens het in- of uitchecken. De toeristenbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan. Deze belasting geldt slechts in twee gebieden: Catalonië (bijv. Barcelona) en de Balearen (bijv. Mallorca). De belasting is afhankelijk van de classificatie en de ligging van het hotel en ligt tussen de € 0,50 en € 4,00 per persoon per nacht. Personen jonger dan 16 jaar hoeven geen toeristenbelasting te betalen. Maximaal worden er 7 nachten afgerekend per persoon.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen korting op het arrangement. Deze korting is reeds in de prijs verwerkt. Het kind (max. 1) moet wel op de kamer van de ouders te verblijven en heeft een eigen bed (in sommige gevallen een vouwbed of sofa bed).

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige land. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Spanje
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

8 dagen Historische steden & prachtige paradores in het hart van Spanje: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam/Brussel – Madrid – Toledo

02Toledo

03Toledo - Ávila - Salamanca

04Salamanca

05Segovia

06La Granja

07De stad van Cervantes; Alcalá de Henares

08Alcalá de Henares - Madrid – Amsterdam/Brussel

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis