Extremadura
Extremadura
Real Monasterio de Nuestra Señora de Guadalupe
Real Monasterio de Nuestra Señora de Guadalupe
Tapas met Ibérico ham uit Extremadura
Tapas met Ibérico ham uit Extremadura
Aquaduct in Plasencia
Aquaduct in Plasencia

Extremadura, het onontdekte Spanje!

Privéreis | 8 dagen v.a. 965
865i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
24-06-2021
Reisduur
8 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Rondreizen > Rondreizen Spanje > Privéreizen Spanje > Extremadura, het onontdekte Spanje!
Uniek verblijf in Paradores
Rijden over de oude Zilverroute naar Extremadura
Ongerepte natuur, schilderachtige dorpjes en Romeins erfgoed
Sevilla: één van de mooiste steden van heel Spanje
Verken Guadalupe, het dorp van de zwarte Madonna
Huurauto inclusief OK-Premium verzekering (€0 eigen risico)

Extremadura, het best bewaarde geheim van Europa!

Ongerepte natuur en indrukwekkende natuurparken, schilderachtige dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan, Romeins erfgoed en diverse UNESCO monumenten. Maar ook de geboorteplaats van menig conquistador die de rijkdom meenamen uit de Nieuwe Wereld om in deze regio paleizen en landgoederen te bouwen Rijdt over de oude Zilverroute, die nu ook nog wordt gelopen door de pelgrims op weg naar Santiago de Compostella en wandel door het middeleeuwse openluchtmuseum vol herenhuizen, poorten en torens in Cáceres. Hoor het verhaal van de zwarte Madonna in Guadalupe en spot monniksgieren in natuurpark Monfragüe. Extremadura, het best bewaarde geheim van Europa!

"Extremadura biedt een combinatie van ongerepte natuur en indrukwekkende natuurparken, schilderachtige dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan, Romeins erfgoed en diverse UNESCO monumenten."

Dyane, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Brussel – Sevilla

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Alle hoogtepunten van Sevilla ontdekken
Bezoek Alcázar Real; het Koninklijk Paleis
Maak een boottocht over de Guadalquivir rivier
Overnachting in Sevilla

Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Waar moet u beginnen met een bezoek? Mocht u bij aankomst trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een prima drankje. Daarna bent u dicht bij de grootste kathedraal van Spanje waar u dan het beste naartoe kunt gaan omdat het ’s ochtends soms nog rustig in.

Na uw bezoek aan deze grote en indrukwekkende kathedraal met haar Giralda, de toren die nog over is uit de Moorse tijd, steekt u over naar het Alcázar Real de Sevilla, het Koninklijk Paleis. Het Moorse paleizencomplex zal u versteld doen staan; waarschijnlijk is het, het mooiste gebouw van de stad! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. Na een bezichtiging van het Alcázar zelf kunt u ook de prachtige tuinen bezoeken. Iets te eten vinden in Sevilla is geen probleem; de Sevillanen houden van lekker eten en drinken. Mocht u nu niet meer willen lopen maar nog wel iets willen zien dan biedt een boottochtje over de Guadalquivir, de rivier die door Sevilla loopt, uitkomst. U vaart de rivier op en neer en ziet zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo 92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). Overnachting in Sevilla.

DAG
02

Sevilla – Zafra (ca, 145 km)

Zafra
Op naar het onbekende Extremadura
Ontdekkingstocht door het oude Zafra
Overnachting in Zafra

Vandaag verlaat u Andalusië en het mooie Sevilla om naar een relatief onbekende maar prachtige streek, Extremadura te rijden. Wanneer u aankomt in Zafra is het tijd voor een kopje koffie in stijl in het gotische paleis van de hertogen van Feria (15e eeuw), tegenwoordig de parador van Zafra. Met een beetje geluk zit u op de mooie binnenplaats van het paleis. Zafra was vroeger gekend om zijn leerbewerking en galerieën. Naast de parador liggen de twee mooie pleinen met arcaden, Plaza Grande en Plaza Chica (het grote en het kleine plein). Het oude centrum is heerlijk om doorheen te slenteren. Bovendien heeft u genoeg te zien behalve het paleis (de parador) zijn er oude stadspoorten, de San Francisco toren die het enige overblijfsel is van een heel klooster uit de 14e eeuw, de Candelaria kerk en de synagoge in de oude Joodse wijk. U zult het gevoel hebben nog steeds in Andalusië te zijn in de sfeervolle straten met witte huizen. Uiteindelijk komt u vast weer op één van de pleinen uit waar het goed toeven is. Overnachting in Zafra.

DAG
03

Zafra – Badajoz – Cáceres (ca. 170 km)

Cáceres
Stad van musea en cultuur in Badajoz
De kleurrijke muren van het Plaza Alta
Wandelen door de schilderachtige Barrio Monumental in Cáceres
Overnachting in Cáceres

Van Zafra rijdt u vandaag naar musea en cultuur in Badajoz. De stad ligt bijna op de grens met Portugal en de meeste mensen zijn dan ook tweetalig. Een mooie brug loopt over de rivier de Guadiana. De geschiedenis van de stad ziet u, al wandelend, terug in de verschillende bouwwerken en mooie monumenten. De stad is officieel gesticht in 875 door de Moren maar waarschijnlijk is er al eerder bewoning geweest. Aanschouw de prachtige kathedraal met daar tegenover de hermitage van de beschermheilige van de stad en wandel over het Plaza Alta met zijn kleurrijke muren. Naast het Altaplein vindt u de Alcazaba (Moorse fortificatie) van Badajoz; hierin is het archeologisch museum gevestigd. De mooie stadspoort, Puerta de Palmas, was een onderdeel van de stadsmuur en werd gebouwd na de Moorse tijd.

Door naar Cáceres. Cáceres is bekend om haar “Barrio Monumental” (middeleeuwse stad). Via de trappen op de Plaza Mayor loopt u naar boven de oude stad in. U loopt, ook hier weer, in een buiten gelegen museum; deze keer met 16e -eeuwse herenhuizen met wapenschilden op de gevels, poorten en torens. Als u boven aankomt, heeft u prachtig uitzicht op het landschap rond Cáceres. Als u een stuk naar rechts loopt, kunt u vandaar weer langs de oude stadsmuren omlaag. Het zal u niet verbazen dat Cáceres op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Als u onderweg een oud paleisje of andere bezienswaardigheid bezoekt, betaalt u vaak maar een kleinigheid. Overnachting in Cáceres.

DAG
04

Cáceres – Plasencia – Jarandilla de la Vera (ca. 130 km)

Plasencia
Rijden door het natuurpark Monfragüe
Monniksgieren spotten
Het bijzondere aquaduct van Plasencia met 55 bogen
Wandeling langs mooie monumenten in Jarandilla de la Vera
Overnachting in Jarandilla de la Vera

De weg van Cáceres naar Plasencia loopt door het schitterende nationale natuurpark Monfragüe! U komt over en langs de rivier de Taag en wellicht ziet u onderweg monniksgieren omdat hier de grootste kolonie van de wereld huist! Eerst komt u in de stad Plasencia; oude muren, een mooie kathedraal en prachtige oude huizen, maar misschien wel het meest bezienswaardig: het aquaduct met 55 bogen dat in een beeldschoon park ligt in het noorden van de stad. Ook hier is weer een Plaza Mayor en het is grappig om te weten dat een paar straten, die daar op uitkomen namen hebben van de vroegere gildes; calle Los Quesos (kaasstraat), calle Talavera (aardewerkstraat), calle Vidrieras (gebrandschilderde ramen).

Jarandilla de la Vera is een rustig dorp met ongeveer 3000 inwoners. Het is het bezoeken meer dan waard! Het 15e -eeuwse kasteel van de graven van Oropesa kijkt over het dorp uit. Een wandeling door het dorp brengt u langs een klooster en mooie monumenten, zoals de mooie middeleeuwse Parralbrug, een groot monument met vier drakenkoppen met schild en helm dat vroeger de macht van de leenheer over het dorp vertegenwoordigde, de hermitage van de dorpsheilige, Nuestra Señora del Sopetrán en de 12e -eeuwse kerk met een nog Visigotisch doopvont! Kortom, een prachtig dorp!

DAG
05

Jarandilla de la Vera – Guadalupe – Trujillo (ca. 180 km)

Monasterio de Santa Maria de Guadalupe
Verken Guadalupe, het dorp van de zwarte Madonna
Kijk vanaf het kasteel van Trujillo uit over de omgeving
Trujillo; geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Pizarro
Overnachting in Trujillo

Een mooie route brengt u naar Guadalupe, het meest bekend vanwege het mooie Koninklijk Klooster van Onze-Lieve-Vrouwe van Guadalupe. Het is een klein en gemoedelijk dorp dat grote bekendheid heeft gekregen als bedevaartsoord. Een schaapsherder zou in de 13e eeuw een zwart beeldje van de Heilige Maagd hebben gevonden bij de rivier. Er werd een klein kerkje gebouwd en al gauw kreeg het verhaal van de zwarte Madonna bekendheid en werd Guadalupe een bedevaartsoord. Het kerkje werd uitgebreid en uiteindelijk stond er het klooster dat er heden ten dage staat en dat u met een gids kunt bezoeken. Hier hangen werken van bekende schilders zoals El Greco en Goya. Het dorp heeft een schitterende ligging in natuurpark, Las Villuercas.

Ook Trujillo heeft een kasteel bovenop een heuvel. Het is een gigantisch bouwwerk met een dikke en hoge muur eromheen. Het werd gebouwd in de tijd dat de Moren hier heersten en is zonder meer indrukwekkend te noemen. Vanaf de vesting heeft u een prachtig zicht op de stad van de “Conquistadores” (veroveraars); deze kwamen in de 16e eeuw rijk terug uit Zuid Amerika en investeerde in prachtige huizen zodat hun dorp een fantastisch openlucht museum werd. Pizarro, één van de belangrijkste én bekendste onder hen, werd hier geboren. U kunt zijn huis, dat nu een museum is, bezoeken. De oude binnenstad, binnen de oude stadsmuren, is schilderachtig en zeer goed te bewandelen maar net buiten de muren ligt de Plaza Mayor met het bronzen standbeeld van Pizarro. Ook hier vindt u paleizen, kerken en huizen die met het geld uit Zuid Amerika zijn gebouwd. Overnachting in Trujillo.

DAG
06

Trujillo – Mérida (ca. 90 km)

Mérida
Romeins theater en amfitheater van Mérida, uniek in zijn soort
Overnachting in Mérida

Mérida ligt aan de rivier de Guadiana waarover de langste Romeinse brug van Europa loopt. Het Romeinse theater met daarnaast het Romeinse amfitheater zijn de beroemdste bezienswaardigheden van Mérida; en niet alleen van Mérida, het theater is uniek in zijn soort! Het is nog altijd in gebruik tijdens feestdagen. Naast de theaters ligt het museum met informatie over de Romeinse tijd in Mérida. Een verdere wandeling door de stad brengt u nog langs andere Romeinse monumenten zoals de Templo de Diana. Vannacht verblijft u in Mérida.

DAG
07

Mérida – Sevilla (ca. 200 km)

Sevilla
Maak een wandeling naar de Plaza España
Zie de kleurrijke azulejos van het Spaanse Paviljoen
Genieten van Spaanse hapjes op de Plaza de Encarnación
Overnachting in Sevilla

Na een lekker ontbijt vertrekt u vanuit Mérida naar Sevilla. Aan het begin van deze rondreis heeft u al een aantal hoogtepunten van Sevilla gezien. Het is dan ook enig om Sevilla vandaag nog iets beter te leren kennen. Een heerlijke wandeling naar de Plaza España van Sevilla is prachtig! U loopt langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade.

Toch wel het mooiste en meest indrukwekkende bouwwerk was de Plaza España van de Spaanse architect Anibal González Alvarez; hier was de opening van de expositie. Via een wandeling door het park Maria Luisa komt u bij de enige toegang tot het plein, de verbinding van Spanje met Europa. Het plein wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen. Aan de kanaalzijde van het paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en daar de avondmaaltijd te gebruiken. Overnachting in Sevilla.

DAG
08

Sevilla – Amsterdam/Brussel

Aankomst luchthaven (terugreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw hotel in Sevilla bent u alweer aan het einde van uw rondreis door Andalusië gekomen. Vanuit Sevilla rijdt u naar de luchthaven voor uw terugvlucht, hier levert u ook uw huurauto weer in. U denkt vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in dit onontdekte deel van Spanje, de overheerlijke gerechten die u heeft geproefd en de typische Spaanse sferen – wat een heerlijke vakantie en wat een verrassende regio!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+ Vluchtinfo
Open +

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+ Vervoersopties
Open +
8 dagen Extremadura, het onontdekte Spanje!: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage (m.u.v. Transavia)
Handbagage
Uniek verblijf in Paradores
Iedere dag ontbijt
Huurauto (incl. 300 kilometer per dag)
OK-Premium verzekering (€0 eigen risico)
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan

Exclusief

Ruimbagage bij vlucht met Transavia (optioneel bij te boeken)
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Toeristenbelasting
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+ Vluchtinfo
Open +

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
8 dagen Extremadura, het onontdekte Spanje!: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam/Brussel – Sevilla

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Alle hoogtepunten van Sevilla ontdekken
Bezoek Alcázar Real; het Koninklijk Paleis
Maak een boottocht over de Guadalquivir rivier
Overnachting in Sevilla

Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Waar moet u beginnen met een bezoek? Mocht u bij aankomst trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een prima drankje. Daarna bent u dicht bij de grootste kathedraal van Spanje waar u dan het beste naartoe kunt gaan omdat het ’s ochtends soms nog rustig in.

Na uw bezoek aan deze grote en indrukwekkende kathedraal met haar Giralda, de toren die nog over is uit de Moorse tijd, steekt u over naar het Alcázar Real de Sevilla, het Koninklijk Paleis. Het Moorse paleizencomplex zal u versteld doen staan; waarschijnlijk is het, het mooiste gebouw van de stad! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. Na een bezichtiging van het Alcázar zelf kunt u ook de prachtige tuinen bezoeken. Iets te eten vinden in Sevilla is geen probleem; de Sevillanen houden van lekker eten en drinken. Mocht u nu niet meer willen lopen maar nog wel iets willen zien dan biedt een boottochtje over de Guadalquivir, de rivier die door Sevilla loopt, uitkomst. U vaart de rivier op en neer en ziet zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo 92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). Overnachting in Sevilla.

Goed om te weten

Wilt u het Alcázar Real (Koninklijk Paleis) bezoeken? Dan moet u van tevoren tickets boeken. Dit geldt voor zowel de kathedraal als het Alcázar.

Weetje

Mucho calor (bloedheet)! Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 45 graden.

DAG
02

Sevilla – Zafra (ca, 145 km)

Zafra
Op naar het onbekende Extremadura
Ontdekkingstocht door het oude Zafra
Overnachting in Zafra

Vandaag verlaat u Andalusië en het mooie Sevilla om naar een relatief onbekende maar prachtige streek, Extremadura te rijden. Wanneer u aankomt in Zafra is het tijd voor een kopje koffie in stijl in het gotische paleis van de hertogen van Feria (15e eeuw), tegenwoordig de parador van Zafra. Met een beetje geluk zit u op de mooie binnenplaats van het paleis. Zafra was vroeger gekend om zijn leerbewerking en galerieën. Naast de parador liggen de twee mooie pleinen met arcaden, Plaza Grande en Plaza Chica (het grote en het kleine plein). Het oude centrum is heerlijk om doorheen te slenteren. Bovendien heeft u genoeg te zien behalve het paleis (de parador) zijn er oude stadspoorten, de San Francisco toren die het enige overblijfsel is van een heel klooster uit de 14e eeuw, de Candelaria kerk en de synagoge in de oude Joodse wijk. U zult het gevoel hebben nog steeds in Andalusië te zijn in de sfeervolle straten met witte huizen. Uiteindelijk komt u vast weer op één van de pleinen uit waar het goed toeven is. Overnachting in Zafra.

DAG
03

Zafra – Badajoz – Cáceres (ca. 170 km)

Cáceres
Stad van musea en cultuur in Badajoz
De kleurrijke muren van het Plaza Alta
Wandelen door de schilderachtige Barrio Monumental in Cáceres
Overnachting in Cáceres

Van Zafra rijdt u vandaag naar musea en cultuur in Badajoz. De stad ligt bijna op de grens met Portugal en de meeste mensen zijn dan ook tweetalig. Een mooie brug loopt over de rivier de Guadiana. De geschiedenis van de stad ziet u, al wandelend, terug in de verschillende bouwwerken en mooie monumenten. De stad is officieel gesticht in 875 door de Moren maar waarschijnlijk is er al eerder bewoning geweest. Aanschouw de prachtige kathedraal met daar tegenover de hermitage van de beschermheilige van de stad en wandel over het Plaza Alta met zijn kleurrijke muren. Naast het Altaplein vindt u de Alcazaba (Moorse fortificatie) van Badajoz; hierin is het archeologisch museum gevestigd. De mooie stadspoort, Puerta de Palmas, was een onderdeel van de stadsmuur en werd gebouwd na de Moorse tijd.

Door naar Cáceres. Cáceres is bekend om haar “Barrio Monumental” (middeleeuwse stad). Via de trappen op de Plaza Mayor loopt u naar boven de oude stad in. U loopt, ook hier weer, in een buiten gelegen museum; deze keer met 16e -eeuwse herenhuizen met wapenschilden op de gevels, poorten en torens. Als u boven aankomt, heeft u prachtig uitzicht op het landschap rond Cáceres. Als u een stuk naar rechts loopt, kunt u vandaar weer langs de oude stadsmuren omlaag. Het zal u niet verbazen dat Cáceres op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Als u onderweg een oud paleisje of andere bezienswaardigheid bezoekt, betaalt u vaak maar een kleinigheid. Overnachting in Cáceres.

Weetje

De beste Ibérico hammen komen uit Extremadura. De hammen komen van zwarte varkens die vrij rondlopen en zich voeden met eikels.

DAG
04

Cáceres – Plasencia – Jarandilla de la Vera (ca. 130 km)

Plasencia
Rijden door het natuurpark Monfragüe
Monniksgieren spotten
Het bijzondere aquaduct van Plasencia met 55 bogen
Wandeling langs mooie monumenten in Jarandilla de la Vera
Overnachting in Jarandilla de la Vera

De weg van Cáceres naar Plasencia loopt door het schitterende nationale natuurpark Monfragüe! U komt over en langs de rivier de Taag en wellicht ziet u onderweg monniksgieren omdat hier de grootste kolonie van de wereld huist! Eerst komt u in de stad Plasencia; oude muren, een mooie kathedraal en prachtige oude huizen, maar misschien wel het meest bezienswaardig: het aquaduct met 55 bogen dat in een beeldschoon park ligt in het noorden van de stad. Ook hier is weer een Plaza Mayor en het is grappig om te weten dat een paar straten, die daar op uitkomen namen hebben van de vroegere gildes; calle Los Quesos (kaasstraat), calle Talavera (aardewerkstraat), calle Vidrieras (gebrandschilderde ramen).

Jarandilla de la Vera is een rustig dorp met ongeveer 3000 inwoners. Het is het bezoeken meer dan waard! Het 15e -eeuwse kasteel van de graven van Oropesa kijkt over het dorp uit. Een wandeling door het dorp brengt u langs een klooster en mooie monumenten, zoals de mooie middeleeuwse Parralbrug, een groot monument met vier drakenkoppen met schild en helm dat vroeger de macht van de leenheer over het dorp vertegenwoordigde, de hermitage van de dorpsheilige, Nuestra Señora del Sopetrán en de 12e -eeuwse kerk met een nog Visigotisch doopvont! Kortom, een prachtig dorp!

Goed om te weten

Het rijden met blote voeten of slippers is verboden en levert een bekeuring op als dit gezien wordt.

DAG
05

Jarandilla de la Vera – Guadalupe – Trujillo (ca. 180 km)

Monasterio de Santa Maria de Guadalupe
Verken Guadalupe, het dorp van de zwarte Madonna
Kijk vanaf het kasteel van Trujillo uit over de omgeving
Trujillo; geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Pizarro
Overnachting in Trujillo

Een mooie route brengt u naar Guadalupe, het meest bekend vanwege het mooie Koninklijk Klooster van Onze-Lieve-Vrouwe van Guadalupe. Het is een klein en gemoedelijk dorp dat grote bekendheid heeft gekregen als bedevaartsoord. Een schaapsherder zou in de 13e eeuw een zwart beeldje van de Heilige Maagd hebben gevonden bij de rivier. Er werd een klein kerkje gebouwd en al gauw kreeg het verhaal van de zwarte Madonna bekendheid en werd Guadalupe een bedevaartsoord. Het kerkje werd uitgebreid en uiteindelijk stond er het klooster dat er heden ten dage staat en dat u met een gids kunt bezoeken. Hier hangen werken van bekende schilders zoals El Greco en Goya. Het dorp heeft een schitterende ligging in natuurpark, Las Villuercas.

Ook Trujillo heeft een kasteel bovenop een heuvel. Het is een gigantisch bouwwerk met een dikke en hoge muur eromheen. Het werd gebouwd in de tijd dat de Moren hier heersten en is zonder meer indrukwekkend te noemen. Vanaf de vesting heeft u een prachtig zicht op de stad van de “Conquistadores” (veroveraars); deze kwamen in de 16e eeuw rijk terug uit Zuid Amerika en investeerde in prachtige huizen zodat hun dorp een fantastisch openlucht museum werd. Pizarro, één van de belangrijkste én bekendste onder hen, werd hier geboren. U kunt zijn huis, dat nu een museum is, bezoeken. De oude binnenstad, binnen de oude stadsmuren, is schilderachtig en zeer goed te bewandelen maar net buiten de muren ligt de Plaza Mayor met het bronzen standbeeld van Pizarro. Ook hier vindt u paleizen, kerken en huizen die met het geld uit Zuid Amerika zijn gebouwd. Overnachting in Trujillo.

DAG
06

Trujillo – Mérida (ca. 90 km)

Mérida
Romeins theater en amfitheater van Mérida, uniek in zijn soort
Overnachting in Mérida

Mérida ligt aan de rivier de Guadiana waarover de langste Romeinse brug van Europa loopt. Het Romeinse theater met daarnaast het Romeinse amfitheater zijn de beroemdste bezienswaardigheden van Mérida; en niet alleen van Mérida, het theater is uniek in zijn soort! Het is nog altijd in gebruik tijdens feestdagen. Naast de theaters ligt het museum met informatie over de Romeinse tijd in Mérida. Een verdere wandeling door de stad brengt u nog langs andere Romeinse monumenten zoals de Templo de Diana. Vannacht verblijft u in Mérida.

Weetje

Spanje is het land van de overheerlijke tapas. Er zijn dan ook bijna 13.000 verschillende tapasbars in Spanje te vinden. Vindt u een tapasbar met een rommel op de grond? Schrik niet dit is juist een teken van populariteit. Hoe meer rommel hoe beter de tapasbar.

DAG
07

Mérida – Sevilla (ca. 200 km)

Sevilla
Maak een wandeling naar de Plaza España
Zie de kleurrijke azulejos van het Spaanse Paviljoen
Genieten van Spaanse hapjes op de Plaza de Encarnación
Overnachting in Sevilla

Na een lekker ontbijt vertrekt u vanuit Mérida naar Sevilla. Aan het begin van deze rondreis heeft u al een aantal hoogtepunten van Sevilla gezien. Het is dan ook enig om Sevilla vandaag nog iets beter te leren kennen. Een heerlijke wandeling naar de Plaza España van Sevilla is prachtig! U loopt langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade.

Toch wel het mooiste en meest indrukwekkende bouwwerk was de Plaza España van de Spaanse architect Anibal González Alvarez; hier was de opening van de expositie. Via een wandeling door het park Maria Luisa komt u bij de enige toegang tot het plein, de verbinding van Spanje met Europa. Het plein wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen. Aan de kanaalzijde van het paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en daar de avondmaaltijd te gebruiken. Overnachting in Sevilla.

DAG
08

Sevilla – Amsterdam/Brussel

Aankomst luchthaven (terugreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw hotel in Sevilla bent u alweer aan het einde van uw rondreis door Andalusië gekomen. Vanuit Sevilla rijdt u naar de luchthaven voor uw terugvlucht, hier levert u ook uw huurauto weer in. U denkt vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in dit onontdekte deel van Spanje, de overheerlijke gerechten die u heeft geproefd en de typische Spaanse sferen – wat een heerlijke vakantie en wat een verrassende regio!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+ Vluchtinfo
Open +

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
8 dagen Extremadura, het onontdekte Spanje!: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+ Vervoersopties
Open +

Unieke hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan in unieke hotels (Paradores) worden geboekt. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Unieke accommodaties
Sevilla
Hotel Catalonia Giralda
Viersterren
 • Hotel Catalonia Giralda
 • Catalonia Giralda zwembad
 • Catalonia Giralda kamer
 • Hotel Catalonia Giralda
 • Catalonia Giralda badkamer
 • Hotel Catalonia Giralda
 • Hotel Catalonia Giralda
 • Catalonia Giralda bar
 • Hotel Catalonia Giralda
Bij binnenkomst in hotel Catalonia Giralda voelt u direct de sfeer van ambiance en comfort. In het centrum van de stad Sevilla zal het u tijdens uw verblijf aan niets ontbreken. Voor lokale gerechten kunt u aanschuiven in het restaurant. U kunt een boekje lezen in de sfeervolle lounge of een ontspannen in het verwarmde binnenzwembad. De dag sluit u af in de gezellige bar. Gratis WiFi is er in het hele hotel. De lichte en moderne kamers hebben airconditioning, minibar (tegen betaling) en een televisie. De badkamer is voorzien van douche en/of bad, toilet en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Zafra
Parador Zafra
Viersterren
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
 • Parador Zafra
Parador Zafra is gevestigd in een 15e-eeuws kasteel dat is omgebouwd tot een chique accommodatie. Gelegen in het midden van Zafra is alles op loopafstand te bezoeken. De spectaculaire gevel van het Parador de Zafra heeft 9 torens, die verbonden zijn door robuuste natuurstenen muren met siertorentjes. Het interieur van het gebouw is prachtig vormgegeven met hoge plafonds, gietijzeren elementen en luxe meubilair. U kunt heerlijk genieten van een maaltijd in het restaurant of een drankje doen in de bar. Verder beschikt de accommodatie over een zwembad die in het hoogseizoen geopend is. De kamers hebben een karakteristieke uitstraling maar zijn voorzien van alle moderne gemakken zoals airco, tv, telefoon en een kluisje. De badkamer met bad of douche is voorzien van gratis toiletartikelen en een föhn
Meer info >
Cáceres
Parador Cáceres
Viersterren
 • Parador de Cáceres
 • Parador de Cáceres
 • Parador Caceres
 • Parador de Cáceres
 • Parador de Cáceres
 • Parador de Cáceres
 • Parador de Cáceres
 • Parador de Cáceres
 • Parador Caceres
 • Parador de Cáceres
 • Parador de Cáceres
Parador de Cáceres is gevestigd in een 14e-eeuws stenen paleis die tegenwoordig dient als accommodatie. Veel authentieke elementen zijn bewaard gebleven zoals de gewelfde plafonds. Het hotel bevindt zich in de oude binnenstad van Cáceres. U kunt kennis maken met lokale gerechten in het elegante restaurant of geniet van een drankje in de bar van de accommodatie. De kamers zijn allemaal uniek qua indeling en zijn sfeervol ingericht. De kamers zijn voorzien van airco, TV, telefoon, een kluisje en een eigen badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Jarandilla de la Vera
Parador de Jarandilla de la Vera
Viersterren
 • Parador de Jarandilla la Vera
 • Parador Jarandilla de la Vera
 • Parador Jarandilla de la Vera
 • Parador Jarandilla de la Vera
 • Parador Jarandilla de la Vera
 • Parador Jarandilla de la Vera
 • Parador Jarandilla de la Vera
 • Parador Jarandilla de la Vera
 • Parador Jarandilla de la Vera
 • Parador Jarandilla de la Vera
 • Parador de Jarandilla la Vera
 • Parador de Jarandilla la Vera
Parador de Jarandilla de la Vera is gevestigd in een kasteel uit de 15e eeuw. Het is een unieke accommodatie waar u heerlijk tot rust kunt komen. Dankzij de zorgvuldige renovatie is de middeleeuwse sfeer behouden maar wel met hedendaagse faciliteiten. Het hotel is omgeven door meren en bossen van eiken- en kastanjebomen. Deze geweldige omgeving maakt het ideaal voor mensen die genieten van rust en buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Tijdens het hoogseizoen kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad. Of juist de dag ontspannend afsluiten in het restaurant, waar heerlijke lokale gerechten worden geserveerd. De kamers elegant ingericht en voorzien van airco, TV, telefoon, minibar en een kluisje. De badkamer is stijlvol ingericht en beschikt over een föhn.
Meer info >
Trujillo
Parador Trujillo
Viersterren
 • Parador Trujillo
 • Parador Trujillo
 • Parador Trujillo
 • Parador Trujillo
 • Parador Trujillo
 • Parador Trujillo
 • Parador Trujillo
 • Parador Trujillo
 • Parador Trujillo
Parador de Trujillo is een unieke accommodatie dat is gehuisvest in het prachtige oude Santa Clara-klooster. De parador ligt aan de rand van het historische centrum van Trujillo met het dorpsplein op maar vijf minuten lopen. Tijdens de zomermaanden kunt u heerlijk ontspannen op één van de ligstoelen rond het zwembad en daarna een verfrissende duik nemen. In de parador is een snackbar die lokale gerechten serveert en ook een bar waar u een drankje kunt doen. De kamers zijn ruim opgezet en hebben een eenvoudig maar comfortabele inrichting. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV en een kluisje. De badkamer heeft een dubbele wasbak en is voorzien van een föhn.
Meer info >
Mérida
Parador Mérida
Viersterren
 • Parador Mérida
 • Parador Mérida
 • Parador Mérida
 • Parador Merida
 • Parador Merida
 • Parador Merida
 • Parador Mérida
 • Parador Mérida
 • Parador Merida
 • Parador Mérida
Het Parador de Mérida is een unieke accommodatie in een voormalig klooster uit de 18e eeuw. Dankzij de zorgvuldige renovatie zijn de karakteristieke elementen behouden en heeft de authentieke sfeer behouden. Ook heeft de accommodatie een mooie binnenplaats waar u na een lange dag heerlijk tot rust kunt komen. U kunt dineren in het eigen restaurant van de accommodatie, Marmitia, waar streekgerechten worden geserveerd. Verder beschikt de accommodatie over een zwembad, fitnessruimte en een bar. De kamers zijn uitgerust met klassiek meubilair die sfeervol aanvoelen. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, gratis WiFi, TV, telefoon en een kluisje. De badkamer beschikt over gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
8 dagen Extremadura, het onontdekte Spanje!: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 1 opties )
transavia_2.jpg
Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.20
8 dagen Extremadura, het onontdekte Spanje!: altijd de beste prijs

Praktische info

- Specifiek voor deze reis
Sluiten -

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief Europese vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Wat is een Parador?

Verblijven in een Parador, is een belevenis. Een Parador is een luxueus staatshotel en ze zijn over het algemeen gelegen op prachtige plaatsen. Paradores zijn gevestigd in panden die behoren tot het Spaanse erfgoed zoals kastelen, kloosters. paleizen en andere monumentale gebouwen.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen korting op het arrangement. Deze korting is reeds in de prijs verwerkt. Het kind (max. 1) moet wel op de kamer van de ouders te verblijven en heeft geen eigen bed.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Indicatie prijzen eten en drinken Spanje
Lunch: ca. €8 - €12
Diner: ca. €30 - €40
Diner lokaal restaurant (plato del día) ca. €8 - €12
Flesje water: ca. €1,20
Glas wijn: ca. €3,00
Glas bier (lokaal) ca. €2,50

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Fooien

De Spaanse bevolking is gewend hard te werken voor een fooi. Een fooi wordt dan ook gezien als waardering en dat u tevreden bent met de service die aan u is verleend. Fooi geven in Spanje is vergelijkbaar met als in Nederland. Het geven van een fooi wordt erg op prijs gesteld, de lonen zijn niet zo hoog in Spanje en wat extra bijverdienen door middel van een fooi is altijd goed meegenomen. Het geven van fooien is niet verplicht, als u niet tevreden bent over de service, wordt dit ook niet van u verwacht.

Indicatie fooien
Chauffeur: €2,- per persoon per dag
Gids: €2,- per persoon per dag
Kamermeisje: €1,- per persoon per dag
Kofferdrager: €1,- per koffer
Restaurant: 5 – 10% van de rekening

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in oktober 2020. Deze kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige land. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Spanje
+ Vluchtinfo
Open +

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+ Goed voorbereid op reis
Open +
+ FAQ
Open +

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

8 dagen Extremadura, het onontdekte Spanje!: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam/Brussel – Sevilla

02Sevilla – Zafra

03Zafra – Badajoz – Cáceres

04Cáceres – Plasencia – Jarandilla de la Vera

05Jarandilla de la Vera – Guadalupe – Trujillo

06Trujillo – Mérida

07Mérida – Sevilla

08Sevilla – Amsterdam/Brussel

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis