El Escorial
El Escorial
Salamanca
Salamanca
Kathedraal van Segovia
Kathedraal van Segovia
Ávila
Ávila
Madrid
Madrid

Het Beste van Madrid & omgeving

Groepsreis | 8 dagen v.a. 784
679i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
14-05-2022
Reisduur
8 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Kassakorting tot 175 ppi
Rondreizen > Rondreizen Spanje > Groepsreizen Spanje > Het Beste van Madrid & omgeving
Historie, cultuur en vrije tijd in Toledo, Salamanca en Madrid
Indrukwekkend kloosterpaleis El Escorial van koning Filips II
La Plaza Mayor de Salamanca; mooiste plein van Spanje
Romeins aquaduct; hét hoogtepunt van Segovia
Koninklijk Paleis van Madrid met prachtig marmeren trappenhuis
Centraal gelegen hotels inclusief ontbijt en 4x diner

Welkom in het Hart van Spanje!

Gaat u mee naar het rijke Spaanse verleden en op zoek naar historische schatten? Een reis vol architectonische hoogtepunten, een rijk historisch verleden, statige pleinen met gezellige terrasjes en heerlijke typische Spaanse sferen! Ontdek de middeleeuwse stad Toledo, wandel door de stadspoorten van de mooie ommuurde stad Ávila en ontdek de ‘gouden stad’ Salamanca met Plaza Mayor, een van de mooiste pleinen van Spanje. In Segovia zien we het Romeinse aquaduct en in El Escorial bezoeken we het kloosterpaleis van koning Filips II. Geniet tijdens de reis van een tapastour en bezoek een typisch Spaanse hamfabriek, waar u uiteraard ook mag proeven! We sluiten de reis af in de bruisende en energieke hoofdstad, Madrid.

"Deze reis brengt u naar de historische schatten in het Hart van Spanje. Geniet van stadstours en vrije tijd. De gezellige pleinen, prachtige gebouwen, tapas en Spaanse sferen zorgen voor het ultieme vakantiegevoel!"

Sophia, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Madrid - Toledo (ca. 126 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Madrid
Ontmoet de Nederlandssprekende reisleider
Diner en overnachting in Toledo

U stapt in het vliegtuig naar Madrid. Bekijk tijdens de vlucht alvast op uw gemak de hoogtepunten die u tijdens uw verblijf zult zien. Voor u het weet landt het toestel op Spaanse grond en begint uw reis door een prachtig stukje Spanje. U wordt opgewacht door uw Nederlandssprekende reisleider. We vertrekken met de bus richting ons hotel in Toledo, waar we de komende twee nachten verblijven.

Weetje

In 1561 werd het hof van Toledo naar Madrid verplaatst en werd dit de hoofdstad van Spanje.

DAG
02

Toledo

Toledo
Op ontdekking in historisch Toledo
Lokale gids in Toledo
De historische Joodse wijk; bezoek aan synagoge en museum
Kathedraal van Toledo; een van de mooiste kathedralen van Spanje
Overnachting in Toledo

Welkom in Toledo! Deze middeleeuwse stad is gebouwd op een bergtop en ligt in een bocht van de rivier de Taag. De oude binnenstad heeft een wirwar van smalle straatjes, uit de Moorse tijd. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt gaan we vandaag de hoogtepunten van Toledo bekijken met een Nederlands- of Engelssprekende stadsgids. Het is de voormalige hoofdstad van Spanje en u gaat op ontdekkingstocht naar historische schatten. In de middeleeuwen leefden hier moren, joden en christenen lange tijd in harmonie samen. We beginnen de dag met een wandeltocht door de Joodse wijk. We horen meer over het leven in deze historische wijk en stel gerust uw vragen aan de stadsgids. De hebreeuwse invloed zien we terug in de prachtige gebouwen. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende synagoge en museum (entree inbegrepen in het excursiepakket). Laat u overweldigen door dit mooie gebouw. Door de gezellige straten lopen we naar beneden en we komen aan bij de kathedraal van Toledo, één van de mooiste kathedralen van Spanje! De gotische bouwstijl is bij de Spanjaarden zeer geliefd. Terwijl we dit meesterwerk bewonderen leren we meer over de ‘stad van de drie culturen’.

De middag is ter vrije besteding zodat u op eigen gelegen de stad verder kunt ontdekken. Struin door het labyrint van middeleeuwse straatjes en steegjes. Bezoek bijvoorbeeld de Iglesia de Santo Tomé met het beroemde schilderij van El Greco ‘De begrafenis van de graaf van Orgaz’. Toledo heeft een geschiedenis van het smeden van zwaarden, de smederijen zijn de beste van Spanje volgens de inwoners. Proef vooral de ambachtelijk marsepein uit Toledo. De etalages liggen er vol mee!

Weetje

In Toledo vindt u een enorme schat aan eeuwenoude gebouwen. De stad is in de middeleeuwen erg goed ontwikkeld. De binnenstad is goed bewaard gebleven en waar nodig gerestaureerd als een gebouw zwaar beschadigd raakte.

Weetje

In 1986 is de historische binnenstad van Toledo uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO.

DAG
03

Toledo - El Escorial - Ávila - Salamanca (ca. 280 km)

 El Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial
Indrukwekkend El Escorial paleiscomplex
De beroemde stadsmuren van Ávila
Lokale gids in Ávila
Diner en overnachting Salamanca

Een mooie route staat vandaag op het programma. Van Toledo rijden we via El Escorial naar Ávila. Deze mooie ommuurde stad strijdt al jaren om erkend te worden als stad met de best bewaard gebleven stadsmuren. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt is de entree voor El Escorial inbegrepen. Het dateert uit de 16e eeuw en is de historische verblijfplaats van de koning van Spanje. Een prachtig en gigantisch bouwwerk en het is dan ook bijna niet te geloven dat het in slechts 21 jaar is gebouwd! Het complex bestaat uit een koninklijk paleis, klooster en dient ook als een groot museum. In 1984 werd El Escorial toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje. Een hoogtepunt tijdens uw wandeling door het complex is de crypte waar 26 leden van de koninklijke familie zijn bijgezet. We bekijken ook de prachtige bibliotheek en vele andere koninklijke vertrekken.

Op naar naar Ávila! Waar we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids een stadswandeling maken en de historische stadsmuren ontdekken (stadstour en entree stadsmuren inbegrepen in het excursiepakket. optioneel bij te boeken). We starten de tour in Calle de la Cruze Vieja, de straat van leven en dood. Na een spannende uitleg over deze legende lopen we door naar de kathedraal. De middeleeuwse stadsmuur is drie meter dik en heeft 88 halfronde torens. Eén hiervan ligt boven de apsis van de kathedraal. Dit is de eerste gotische kathedraal van Spanje. Na de leuke route door smalle straatjes, komen we aan bij de gevel van de basiliek van San Vicente. De constructie van deze Romaanse schat heeft ook een link met een legende, waar de gids u alles over vertelt. We lopen verder langs andere delen van de stad, langs het Plaza del Ayntamiento. Na een dag vol hoogtepunten komen we aan in Salamanca, waar we 2 nachten logeren.

DAG
04

Salamanca

Salamanca
La Plaza Mayor de Salamanca; mooiste van Spanje
Lokale gids in Salamanca
Romeinse brug en kathedraal van Salamanca
Ontdek de oude universiteit met prachtige bibliotheek
Diner en overnachting Salamanca

En dan gaan we Salamanca ontdekken.. ook wel de ‘gouden stad’ genoemd. Als we aan komen rijden en de zon schijnt op de schitterende architectuur van glimmend zandsteen, begrijpt u waar deze naam vandaan komt. In Salamanca staat de oudste universiteit van Spanje. Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt bezichtigen we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids deze universiteitsstad. De gids weet alles over de historie van Salamanca en vertelt u graag leuke weetjes. Het centrum van Salamanca is compact en het voelt aan als een intiem dorp. We lopen langs verschillende kathedralen. De Romeinse brug is zeker een hoogtepunt vandaag, met op de achtergrond de prachtige kathedraal. Deze bestaat uit een oude en nieuwe kathedraal, die tegen elkaar aan zijn gebouwd en ze zijn via een deur met elkaar verbonden. Geniet van de mooie gotische bouwstijl. Midden in het oude centrum bezoeken we het 18e eeuwse Plaza Mayor de Salamanca, een van de mooiste pleinen van Spanje. Ook hier zien we mooie barokke versieringen en glimmend zandsteen. Het prachtig versierde gemeentehuis met haar klokkentoren schittert aan het plein. Hier vinden we veel restaurants, terrassen en leuke winkels om souvenirs te bemachtigen.

De middag is ter vrije besteding. Het leuke aan Salamanca is dat door de vele studenten die er wonen het er altijd bruisend is. Delen van de oude universiteit kunnen worden bezocht. Met als hoogtepunt de prachtige bibliotheek. Vlakbij Plaza Mayor ligt de overdekte groente-, fruit-, vis- en vleesmarkt waar u beslist even een kijkje moet nemen. Het Museum of Art Nouveau en Art Deco Casa Lis mag u alleen al niet missen vanwege de beeldschone raampartijen!

Goed om te weten

Het is niet toegestaan om de bibliotheek van de universiteit van Salamanca te betreden, maar van achter het glas krijgt u een heel goed beeld.

Weetje

In 2002 kreeg de Salamanca de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa', door de oude universiteit, prachtige kathedralen en het mooie Plaza Mayor.

DAG
05

Salamanca - Segovia – Madrid (ca. 260 km)

Segovia
Bezoek aan authentieke Spaanse hamfabriek mét proeverij (optionele excursie)
Lokale gids in Segovia
Het Romeinse aquaduct; hét hoogtepunt van Segovia
Alcazar en kathedraal van Segovia
Diner en overnachting in Madrid

Vandaag reizen we verder naar de hoofdstad van Spanje; Madrid. Maar eerst brengen we een bezoek aan een typische Spaanse hamfabriek met proeverij (ter plaatse optioneel bij te boeken). Dan rijden we door naar Segovia, een échte Spaanse stad waar nog niet zoveel toerisme is. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt starten we bij het indrukwekkende Romeinse aquaduct. Hét hoogtepunt van ons bezoek aan de stad. Het aquaduct is namelijk 28 meter hoog en bestaat uit 160 bogen; de totale lengte is 728 meter. Het maakte deel uit van een 16 kilometer lange waterleiding die bronwater aanvoer vanuit de bergen. We lopen verder naar de San Miguel-kerk en het Alcazar paleis. Alcazar oftewel 'Het koninklijk paleis' was thuis van verschillende koningen van Spanje. Ervoor ligt een parkje vanwaar we vanaf de randen genieten van een schitterend uitzicht. Via de kathedraal van Segovia lopen we naar de oude stadsmuren. Opnieuw hebben we uitzicht over de prachtige omgeving!

Liefhebbers van geschiedenis zullen ook genieten van een bezoek aan het museum van Segovia. Mocht u fan zijn van liefdesverhalen breng dan zeker een bezoek aan het Antonio Machado museum-huis. Hier ontdekt u hoe de dichter werd geïnspireerd door zijn geliefde Guiomar om enkel van zijn beroemdste verzen te schrijven. Aan het einde van de dag reizen we verder naar Madrid en genieten we na van deze mooie dag. We verblijven hier 3 nachten.

DAG
06

Madrid

Madrid
Wandelen door historisch Madrid
Lokale gids in Madrid
Bezoek aan het Koninklijk Paleis van Madrid
Bruisend Plaza Mayor
Overnachting in Madrid

Bienvenidos a Madrid! Een bruisende en energieke stad. Het is heerlijk om hier rond te lopen. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt gaan we vandaag de hoogtepunten van Madrid ontdekken met een Nederlands- of Engelssprekende gids. We volgen onze gids door de historische straten en horen alles over het ontstaan van deze wereldstad. De gids vertelt over de rijke historie en verschillende periodes. Het Segovia Viaduct is een imposant bouwwerk en verschillende films zijn hier opgenomen. We wandelen verder door verschillende wijken in het middeleeuwse deel van de stad. De Spanjaarden houden van het buitenleven en dit zien we uiteraard terug op Plaza Mayor. Sinds de middeleeuwen is het er levendig! Toen vonden er huiveringwekkende gebeurtenissen plaats, zoals ruitertoernooien, stierengevechten en voltrekkingen van executies. Tegenwoordig gaat het er uiteraard een stuk rustiger aan toe. Gemotoriseerd verkeer is hier niet toegestaan, dus het is een oase van rust in de drukke stad. Hier kunt u heerlijk genieten op een terrasje. We bezoeken het prachtige Koninklijk Paleis van Madrid (entree inclusief in excursiepakket). Het indrukwekkende marmeren trappenhuis, de troonzaal, de eetzaal en nog vele andere vertrekken, zijn beslist heel bijzonder en prachtig om te zien. In de omgeving van het Koninklijk Paleis zien we uitgestrekte tuinen en veel koninklijke invloeden. Deze werden vroeger aangelegd, zodat het koningshuis zich goed kon vermaken. Op het nabijgelegen Plaza de Oriente zien we het koninklijk theater en vele standbeelden. Het standbeeld van Filips IV, op de rug van een steigerend paard valt direct op. De stadstour gaat verder met een wandeling langs Plaza de Villa, een van de belangrijke plekken van middeleeuws Madrid, en het Opera House. Geniet als laatste van de overdekte markthal ‘Mercado de San Miguel’, waar we de echte Spaanse sfeer proeven! Gezellige marktkraampjes, geuren en delicatessen komen ons tegemoet. De middag is ter vrije besteding en u kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

Weetje

Het Koninklijk paleis van Madrid is met een oppervlakte van 135.000 m2 en meer dan 3.000 kamers één van de grootste Koninklijke Paleizen ter wereld.

DAG
07

Vrije dag Madrid

Madrid
Stadsparken, pleinen en winkelstraten
Bezoek verschillende musea
Tapastour met bezoek aan drie typisch Spaanse bodega’s (optionele excursie)
Overnachting in Madrid

Een ontspannen vrije dag in Madrid of gaat u mee op een tapastour langs typische Spaanse tapasbars (ter plaatse optioneel te boeken)? Of u nu houdt van oude of moderne kunst, er is voor ieder wat wils met de drie prachtige musea die Madrid rijk is; het Museo Nacional del Prado, het Centro de Arte Reina Sofia of het Museo Thyssen-Bornemisza. Daarna heeft u volop keuze om op één van de vele terrassen iets te eten. Loop via de Plaza Puerta del Sol, het hart van Madrid én van Spanje, naar het mooie Plaza Mayor. Breng een bezoek aan de grootste en bekendste straat van Madrid: Gran Via. Deze straat loop van Plaza de España naar Plaza de Cibeles. Loop langs de vele winkels en het imposante Metropolis gebouw. Zin om te ontspannen? Breng dan een bezoek aan het stadspark El Tetiro, vlak achter het Del Prado museum. Het is vergelijkbaar met Central Park in New York of het Vondelpark in Amsterdam. Oorspronkelijk was dit stadspark aangelegd als tuin voor het Koninklijk huis. Sinds de 19e eeuw is het opengesteld voor publiek. De Madrilenen komen hier erg graag! Geniet aan het einde van de dag in een van de gezellige Spaanse restaurantjes.

Weetje

Plaza Puerta del Sol in Madrid is het geografische middelpunt van Spanje. Op deze plaats tellen de Spanjaarden, net zoals de Amerikanen op Times Square in New York, op 31 december af naar het nieuwe jaar.

DAG
08

Madrid - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven
Terugvlucht

Stop de laatste souvenirs in uw koffer en geniet nog even van de heerlijke Spaanse sfeer. Vandaag is er een einde gekomen aan onze Spanje-rondreis. In het vliegtuig naar Nederland denken we terug aan de vriendelijke lokale bevolking en de adembenemende cultuurschatten die we leerden kennen in Midden-Spanje. Adiós España!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 2 van 4 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.50

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket (vooraf te boeken)

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 5 extra excursies tegen een zeer...

v.a.94

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 5 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs en is alleen vooraf te boeken.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Toledo
Welkom in Toledo! Deze middeleeuwse stad is gebouwd op een bergtop en ligt in een bocht van de rivier de Taag. De oude binnenstad heeft een wirwar van smalle straatjes, uit de Moorse tijd. Vandaag gaan we de hoogtepunten van Toledo bekijken met een Nederlands- of Engelssprekende stadsgids. Het is de voormalige hoofdstad van Spanje en u gaat op ontdekkingstocht naar historische schatten. In de middeleeuwen leefden hier moren, joden en christenen lange tijd in harmonie samen. We beginnen de dag met een wandeltocht door de Joodse wijk. We horen meer over het leven in deze historische wijk en stel gerust uw vragen aan de stadsgids. De hebreeuwse invloed zien we terug in de prachtige gebouwen. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende synagoge en museum. Laat u overweldigen door dit mooie gebouw. We lopen door gezellige straten naar beneden en komen aan bij de kathedraal van Toledo, één van de mooiste kathedralen van Spanje! De gotische bouwstijl is bij de Spanjaarden zeer geliefd. Terwijl we dit meesterwerk bewonderen leren we meer over de ‘stad van de drie culturen’.

*El Escorial en Ávila
Een echt hoogtepunt! Bezoek aan El Escorial. Het dateert uit de 16e eeuw en is de historische verblijfplaats van de koning van Spanje. Een prachtig en gigantisch bouwwerk en het is dan ook bijna niet te geloven dat het in slechts 21 jaar is gebouwd! Het complex bestaat uit een koninklijk paleis, klooster en dient ook als een groot museum. In 1984 werd El Escorial toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje. Een hoogtepunt tijdens uw wandeling door het complex is de crypte waar 26 leden van de koninklijke familie zijn bijgezet. We bekijken ook de prachtige bibliotheek en vele andere koninklijke vertrekken.

Op naar naar Ávila! Waar we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids een stadswandeling maken en de historische stadsmuren ontdekken. Deze mooie ommuurde stad strijdt al jaren om erkend te worden als stad met de best bewaard gebleven stadsmuren. We starten de tour in Calle de la Cruze Vieja, de straat van leven en dood. Na een spannende uitleg over deze legende lopen we door naar de kathedraal. De middeleeuwse stadsmuur is drie meter dik en heeft 88 halfronde torens. Eén hiervan ligt boven de apsis van de kathedraal. Dit is de eerste gotische kathedraal van Spanje. Na de leuke route door smalle straatjes, komen we aan bij de gevel van de basiliek van San Vicente. De constructie van deze Romaanse schat heeft ook een link met een legende, waar de gids u alles over vertelt. We lopen verder langs andere delen van de stad, langs het Plaza del Ayntamiento. Een dag vol hoogtepunten!

*Salamanca
Onder leiding van een echte Salamanca- kenner maakt u kennis met deze stad.. ook wel de ‘gouden stad’ genoemd. Als we aan komen rijden en de zon schijnt op de schitterende architectuur van glimmend zandsteen, begrijpt u waar deze naam vandaan komt. In Salamanca staat de oudste universiteit van Spanje. Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt bezichtigen we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids deze universiteitsstad. De gids weet alles over de historie van Salamanca en vertelt u graag leuke weetjes. Het centrum van Salamanca is compact en het voelt aan als een intiem dorp. We lopen langs verschillende kathedralen. De Romeinse brug is zeker een hoogtepunt vandaag, met op de achtergrond de prachtige kathedraal. Deze bestaat uit een oude en nieuwe kathedraal, die tegen elkaar aan zijn gebouwd en ze zijn via een deur met elkaar verbonden. Geniet van de mooie gotische bouwstijl. Midden in het oude centrum bezoeken we het 18e eeuwse Plaza Mayor de Salamanca, een van de mooiste pleinen van Spanje. Ook hier zien we mooie barokke versieringen en glimmend zandsteen. Het prachtig versierde gemeentehuis met haar klokkentoren schittert aan het plein. Hier vinden we veel restaurants, terrassen en leuke winkels om souvenirs te bemachtigen.

*Segovia
Een bezoek aan Segovia, een échte Spaanse stad waar nog niet zoveel toerisme is. We starten de tour onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids bij het indrukwekkende Romeinse aquaduct. Hét hoogtepunt van ons bezoek aan de stad. Het aquaduct is namelijk 28 meter hoog en bestaat uit 160 bogen; de totale lengte is 728 meter. Het maakte deel uit van een 16 kilometer lange waterleiding die bronwater aanvoer vanuit de bergen. We lopen verder naar de San Miguel-kerk en het Alcazar paleis. Alcazar oftewel 'Het koninklijk paleis' was thuis van verschillende koningen van Spanje. Ervoor ligt een parkje vanwaar we vanaf de randen genieten van een schitterend uitzicht. Via de kathedraal van Segovia lopen we naar de oude stadsmuren. Opnieuw hebben we uitzicht over de prachtige omgeving!

*Madrid
Bienvenidos a Madrid! Een bruisend en energieke stad. Het is heerlijk om hier rond te lopen. Vandaag gaan we de hoogtepunten van Madrid ontdekken met een Nederlands- of Engelssprekende gids. We volgen onze gids door de historische straten en horen alles over het ontstaan van deze wereldstad. De gids vertelt over de rijke historie en verschillende periodes. Het Segovia Viaduct is een imposant bouwwerk en verschillende films zijn hier opgenomen. We wandelen verder door verschillende wijken in het middeleeuwse deel van de stad. De Spanjaarden houden van het buitenleven en dit zien we uiteraard terug op Plaza Mayor. Sinds de middeleeuwen is het er levendig! Toen vonden er huiveringwekkende gebeurtenissen plaats, zoals ruitertoernooien, stierengevechten en voltrekkingen van executies. Tegenwoordig gaat het er uiteraard een stuk rustiger aan toe. Gemotoriseerd verkeer is hier niet toegestaan, dus het is een oase van rust in de drukke stad. Hier kunt u heerlijk genieten op een terrasje. We bezoeken het prachtige Koninklijk Paleis van Madrid (entree inclusief in excursiepakket). Het indrukwekkende marmeren trappenhuis, de troonzaal, de eetzaal en nog vele andere vertrekken, zijn beslist heel bijzonder en prachtig om te zien. In de omgeving van het Koninklijk Paleis zien we uitgestrekte tuinen en veel koninklijke invloeden. Deze werden vroeger aangelegd, zodat het koningshuis zich goed kon vermaken. Op het nabijgelegen Plaza de Oriente zien we het koninklijk theater en vele standbeelden. Het standbeeld van Filips IV, op de rug van een steigerend paard valt direct op. De stadstour gaat verder met een wandeling langs Plaza de Villa, een van de belangrijke plekken van middeleeuws Madrid, en het Opera House. Geniet als laatste van de overdekte markthal ‘Mercado de San Miguel’, waar we de echte Spaanse sfeer proeven! Gezellige marktkraampjes, geuren en delicatessen komen ons tegemoet.

Inclusief:
- Lokale gids in Toledo
- Lokale gids in Ávila
- Lokale gids in Salamanca
- Lokale gids in Segovia
- Lokale gids in Madrid
- Entreegelden voor synagoge en museum in Toledo
- Entreegelden voor El Escorial
- Entreegelden middeleeuwse stadsmuren Ávila
- Entreegelden Koninklijk Paleis Madrid


*Als u het excursiepakket niet bijboekt, heeft u vrije tijd in Toledo, Ávila, Salamanca, Segovia en Madrid en kunt u deze plaatsen op eigen gelegenheid bezoeken. Houd er rekening mee dat de entreegelden vooraf geboekt moet worden.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 3 t/m 2 van 2 opties )

Hamfabriek

Segovia - Bezoek typisch Spaanse hamfabriek

Maak kennis met de beroemde Iberico ham. U bezoekt een fabriek waar de ham wordt verwerkt en opgeslagen. Bekijk onder andere de droogkelders van de fabriek met een gids. Die zal u alles vertellen over het proces en de productiegeheimen van het bedrij...

Maak kennis met de beroemde Iberico ham. U bezoekt een fabriek waar de ham wordt verwerkt en opgeslagen. Bekijk onder andere de droogkelders van de fabriek met een gids. Die zal u alles vertellen over het proces en de productiegeheimen van het bedrijf Lisardo Castro. Dit bedrijf heeft al meer dan 70 jaar ervaring en is een van de bekendste in de Iberische sector. Het bezoek wordt uiteraard afgesloten met een heerlijke proeverij. Onder het genot van een glas rode wijn kunt u de delicatessen proeven uit de provincie Salamanca!

Duur: ca. 2 uur
Inclusief: tour door fabriek, Engelssprekende gids, proeverij delicatessen, glas rode wijn
Exclusief: fooienMinimaal 2 personen - Prijs ca. € 28

Meer info

Minder info

Tapastour Madrid

Madrid - Tapastour

Als u in Spanje bent mag tapas eten niet ontbreken aan uw reis. Met deze excursie bezoekt u drie van de beste bars in de stad om te genieten van Spaanse tapas. De tour begint op Plaza Mayor en u wandelt mee met een Engelssprekende gids. Tijdens de to...

Als u in Spanje bent mag tapas eten niet ontbreken aan uw reis. Met deze excursie bezoekt u drie van de beste bars in de stad om te genieten van Spaanse tapas. De tour begint op Plaza Mayor en u wandelt mee met een Engelssprekende gids. Tijdens de tour zult u verschillende typische Spaanse hapjes eten, waaronder zelfgemaakte paella, patatas bravas en jamón ibérico. U maakt ook kennis met bekende gerechten uit de verschillende regio's van Spanje. Leer hoe u traditionele cider uit Asturië kunt schenken. Proef ook Rebujito, een van de beroemdste drankjes in Andalusië die gemaakt is met sherry en frisdrank. Al het eten wordt begeleid met Spaans bier en verse sangria. Ervaar de keuken van Spanje op haar best tijdens deze tour en geniet van al het heerlijke eten!

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: tapas, bier, sangria en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer met ovMinimaal 10 personen - ca. 54 p.p.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

- Handbagage - Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte) op dag 1 en 3 t/m 5 - Verblijf in centraal gelegen, comfortabele 4-sterren hotels - 2 overnachtingen in Toledo - 2 overnachtingen in Salamanca ...

- Handbagage - Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte) op dag 1 en 3 t/m 5 - Verblijf in centraal gelegen, comfortabele 4-sterren hotels - 2 overnachtingen in Toledo - 2 overnachtingen in Salamanca - 3 overnachtingen in Madrid - Iedere dag ontbijt - Diner op dag 1 en 3 t/m 5 - Nederlandssprekende reisleiding - Middeleeuwse stad Toledo met de Joodse wijk - Stadsbezoek Ávila - Bezoek aan de ‘gouden’ universiteitsstad Salamanca met Plaza Mayor en romeinse brug - Prachtig Romeins aquaduct in Segovia - Bezoek aan Madrid; Plaza Mayor, vele pleinen, tuinen en stadspark

Meer info >

Minder info >

* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).

- Ruimbagage (optioneel bij te boeken) - Excursiepakket (zie extra’s) ca. € 94,- p.p. (vooraf te boeken) - Fooien - Overige maaltijden - Eventuele entreegelden - Eventuele optionele excursies

8 dagen Het Beste van Madrid & omgeving: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 209,-

Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Handbagage
Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte) op dag 1 en 3 t/m 5
Verblijf in centraal gelegen, comfortabele 4-sterren hotels
2 overnachtingen in Toledo
2 overnachtingen in Salamanca
3 overnachtingen in Madrid
Iedere dag ontbijt
Diner op dag 1 en 3 t/m 5
Nederlandssprekende reisleiding
Middeleeuwse stad Toledo met de Joodse wijk
Stadsbezoek Ávila
Bezoek aan de ‘gouden’ universiteitsstad Salamanca met Plaza Mayor en romeinse brug
Prachtig Romeins aquaduct in Segovia
Bezoek aan Madrid; Plaza Mayor, vele pleinen, tuinen en stadspark
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).

Exclusief

Ruimbagage (optioneel bij te boeken)
Excursiepakket (zie extra’s) ca. € 94,- p.p. (vooraf te boeken)
Fooien
Overige maaltijden
Eventuele entreegelden
Eventuele optionele excursies
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 32

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 2 van 4 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.50

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket (vooraf te boeken)

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 5 extra excursies tegen een zeer...

v.a.94

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 5 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs en is alleen vooraf te boeken.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Toledo
Welkom in Toledo! Deze middeleeuwse stad is gebouwd op een bergtop en ligt in een bocht van de rivier de Taag. De oude binnenstad heeft een wirwar van smalle straatjes, uit de Moorse tijd. Vandaag gaan we de hoogtepunten van Toledo bekijken met een Nederlands- of Engelssprekende stadsgids. Het is de voormalige hoofdstad van Spanje en u gaat op ontdekkingstocht naar historische schatten. In de middeleeuwen leefden hier moren, joden en christenen lange tijd in harmonie samen. We beginnen de dag met een wandeltocht door de Joodse wijk. We horen meer over het leven in deze historische wijk en stel gerust uw vragen aan de stadsgids. De hebreeuwse invloed zien we terug in de prachtige gebouwen. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende synagoge en museum. Laat u overweldigen door dit mooie gebouw. We lopen door gezellige straten naar beneden en komen aan bij de kathedraal van Toledo, één van de mooiste kathedralen van Spanje! De gotische bouwstijl is bij de Spanjaarden zeer geliefd. Terwijl we dit meesterwerk bewonderen leren we meer over de ‘stad van de drie culturen’.

*El Escorial en Ávila
Een echt hoogtepunt! Bezoek aan El Escorial. Het dateert uit de 16e eeuw en is de historische verblijfplaats van de koning van Spanje. Een prachtig en gigantisch bouwwerk en het is dan ook bijna niet te geloven dat het in slechts 21 jaar is gebouwd! Het complex bestaat uit een koninklijk paleis, klooster en dient ook als een groot museum. In 1984 werd El Escorial toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje. Een hoogtepunt tijdens uw wandeling door het complex is de crypte waar 26 leden van de koninklijke familie zijn bijgezet. We bekijken ook de prachtige bibliotheek en vele andere koninklijke vertrekken.

Op naar naar Ávila! Waar we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids een stadswandeling maken en de historische stadsmuren ontdekken. Deze mooie ommuurde stad strijdt al jaren om erkend te worden als stad met de best bewaard gebleven stadsmuren. We starten de tour in Calle de la Cruze Vieja, de straat van leven en dood. Na een spannende uitleg over deze legende lopen we door naar de kathedraal. De middeleeuwse stadsmuur is drie meter dik en heeft 88 halfronde torens. Eén hiervan ligt boven de apsis van de kathedraal. Dit is de eerste gotische kathedraal van Spanje. Na de leuke route door smalle straatjes, komen we aan bij de gevel van de basiliek van San Vicente. De constructie van deze Romaanse schat heeft ook een link met een legende, waar de gids u alles over vertelt. We lopen verder langs andere delen van de stad, langs het Plaza del Ayntamiento. Een dag vol hoogtepunten!

*Salamanca
Onder leiding van een echte Salamanca- kenner maakt u kennis met deze stad.. ook wel de ‘gouden stad’ genoemd. Als we aan komen rijden en de zon schijnt op de schitterende architectuur van glimmend zandsteen, begrijpt u waar deze naam vandaan komt. In Salamanca staat de oudste universiteit van Spanje. Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt bezichtigen we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids deze universiteitsstad. De gids weet alles over de historie van Salamanca en vertelt u graag leuke weetjes. Het centrum van Salamanca is compact en het voelt aan als een intiem dorp. We lopen langs verschillende kathedralen. De Romeinse brug is zeker een hoogtepunt vandaag, met op de achtergrond de prachtige kathedraal. Deze bestaat uit een oude en nieuwe kathedraal, die tegen elkaar aan zijn gebouwd en ze zijn via een deur met elkaar verbonden. Geniet van de mooie gotische bouwstijl. Midden in het oude centrum bezoeken we het 18e eeuwse Plaza Mayor de Salamanca, een van de mooiste pleinen van Spanje. Ook hier zien we mooie barokke versieringen en glimmend zandsteen. Het prachtig versierde gemeentehuis met haar klokkentoren schittert aan het plein. Hier vinden we veel restaurants, terrassen en leuke winkels om souvenirs te bemachtigen.

*Segovia
Een bezoek aan Segovia, een échte Spaanse stad waar nog niet zoveel toerisme is. We starten de tour onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids bij het indrukwekkende Romeinse aquaduct. Hét hoogtepunt van ons bezoek aan de stad. Het aquaduct is namelijk 28 meter hoog en bestaat uit 160 bogen; de totale lengte is 728 meter. Het maakte deel uit van een 16 kilometer lange waterleiding die bronwater aanvoer vanuit de bergen. We lopen verder naar de San Miguel-kerk en het Alcazar paleis. Alcazar oftewel 'Het koninklijk paleis' was thuis van verschillende koningen van Spanje. Ervoor ligt een parkje vanwaar we vanaf de randen genieten van een schitterend uitzicht. Via de kathedraal van Segovia lopen we naar de oude stadsmuren. Opnieuw hebben we uitzicht over de prachtige omgeving!

*Madrid
Bienvenidos a Madrid! Een bruisend en energieke stad. Het is heerlijk om hier rond te lopen. Vandaag gaan we de hoogtepunten van Madrid ontdekken met een Nederlands- of Engelssprekende gids. We volgen onze gids door de historische straten en horen alles over het ontstaan van deze wereldstad. De gids vertelt over de rijke historie en verschillende periodes. Het Segovia Viaduct is een imposant bouwwerk en verschillende films zijn hier opgenomen. We wandelen verder door verschillende wijken in het middeleeuwse deel van de stad. De Spanjaarden houden van het buitenleven en dit zien we uiteraard terug op Plaza Mayor. Sinds de middeleeuwen is het er levendig! Toen vonden er huiveringwekkende gebeurtenissen plaats, zoals ruitertoernooien, stierengevechten en voltrekkingen van executies. Tegenwoordig gaat het er uiteraard een stuk rustiger aan toe. Gemotoriseerd verkeer is hier niet toegestaan, dus het is een oase van rust in de drukke stad. Hier kunt u heerlijk genieten op een terrasje. We bezoeken het prachtige Koninklijk Paleis van Madrid (entree inclusief in excursiepakket). Het indrukwekkende marmeren trappenhuis, de troonzaal, de eetzaal en nog vele andere vertrekken, zijn beslist heel bijzonder en prachtig om te zien. In de omgeving van het Koninklijk Paleis zien we uitgestrekte tuinen en veel koninklijke invloeden. Deze werden vroeger aangelegd, zodat het koningshuis zich goed kon vermaken. Op het nabijgelegen Plaza de Oriente zien we het koninklijk theater en vele standbeelden. Het standbeeld van Filips IV, op de rug van een steigerend paard valt direct op. De stadstour gaat verder met een wandeling langs Plaza de Villa, een van de belangrijke plekken van middeleeuws Madrid, en het Opera House. Geniet als laatste van de overdekte markthal ‘Mercado de San Miguel’, waar we de echte Spaanse sfeer proeven! Gezellige marktkraampjes, geuren en delicatessen komen ons tegemoet.

Inclusief:
- Lokale gids in Toledo
- Lokale gids in Ávila
- Lokale gids in Salamanca
- Lokale gids in Segovia
- Lokale gids in Madrid
- Entreegelden voor synagoge en museum in Toledo
- Entreegelden voor El Escorial
- Entreegelden middeleeuwse stadsmuren Ávila
- Entreegelden Koninklijk Paleis Madrid


*Als u het excursiepakket niet bijboekt, heeft u vrije tijd in Toledo, Ávila, Salamanca, Segovia en Madrid en kunt u deze plaatsen op eigen gelegenheid bezoeken. Houd er rekening mee dat de entreegelden vooraf geboekt moet worden.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 3 t/m 2 van 2 opties )

Hamfabriek

Segovia - Bezoek typisch Spaanse hamfabriek

Maak kennis met de beroemde Iberico ham. U bezoekt een fabriek waar de ham wordt verwerkt en opgeslagen. Bekijk onder andere de droogkelders van de fabriek met een gids. Die zal u alles vertellen over het proces en de productiegeheimen van het bedrij...

Maak kennis met de beroemde Iberico ham. U bezoekt een fabriek waar de ham wordt verwerkt en opgeslagen. Bekijk onder andere de droogkelders van de fabriek met een gids. Die zal u alles vertellen over het proces en de productiegeheimen van het bedrijf Lisardo Castro. Dit bedrijf heeft al meer dan 70 jaar ervaring en is een van de bekendste in de Iberische sector. Het bezoek wordt uiteraard afgesloten met een heerlijke proeverij. Onder het genot van een glas rode wijn kunt u de delicatessen proeven uit de provincie Salamanca!

Duur: ca. 2 uur
Inclusief: tour door fabriek, Engelssprekende gids, proeverij delicatessen, glas rode wijn
Exclusief: fooienMinimaal 2 personen - Prijs ca. € 28

Meer info

Minder info

Tapastour Madrid

Madrid - Tapastour

Als u in Spanje bent mag tapas eten niet ontbreken aan uw reis. Met deze excursie bezoekt u drie van de beste bars in de stad om te genieten van Spaanse tapas. De tour begint op Plaza Mayor en u wandelt mee met een Engelssprekende gids. Tijdens de to...

Als u in Spanje bent mag tapas eten niet ontbreken aan uw reis. Met deze excursie bezoekt u drie van de beste bars in de stad om te genieten van Spaanse tapas. De tour begint op Plaza Mayor en u wandelt mee met een Engelssprekende gids. Tijdens de tour zult u verschillende typische Spaanse hapjes eten, waaronder zelfgemaakte paella, patatas bravas en jamón ibérico. U maakt ook kennis met bekende gerechten uit de verschillende regio's van Spanje. Leer hoe u traditionele cider uit Asturië kunt schenken. Proef ook Rebujito, een van de beroemdste drankjes in Andalusië die gemaakt is met sherry en frisdrank. Al het eten wordt begeleid met Spaans bier en verse sangria. Ervaar de keuken van Spanje op haar best tijdens deze tour en geniet van al het heerlijke eten!

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: tapas, bier, sangria en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer met ovMinimaal 10 personen - ca. 54 p.p.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

8 dagen Het Beste van Madrid & omgeving: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Madrid - Toledo (ca. 126 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Madrid
Ontmoet de Nederlandssprekende reisleider
Diner en overnachting in Toledo

U stapt in het vliegtuig naar Madrid. Bekijk tijdens de vlucht alvast op uw gemak de hoogtepunten die u tijdens uw verblijf zult zien. Voor u het weet landt het toestel op Spaanse grond en begint uw reis door een prachtig stukje Spanje. U wordt opgewacht door uw Nederlandssprekende reisleider. We vertrekken met de bus richting ons hotel in Toledo, waar we de komende twee nachten verblijven.

Weetje

In 1561 werd het hof van Toledo naar Madrid verplaatst en werd dit de hoofdstad van Spanje.

DAG
02

Toledo

Toledo
Op ontdekking in historisch Toledo
Lokale gids in Toledo
De historische Joodse wijk; bezoek aan synagoge en museum
Kathedraal van Toledo; een van de mooiste kathedralen van Spanje
Overnachting in Toledo

Welkom in Toledo! Deze middeleeuwse stad is gebouwd op een bergtop en ligt in een bocht van de rivier de Taag. De oude binnenstad heeft een wirwar van smalle straatjes, uit de Moorse tijd. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt gaan we vandaag de hoogtepunten van Toledo bekijken met een Nederlands- of Engelssprekende stadsgids. Het is de voormalige hoofdstad van Spanje en u gaat op ontdekkingstocht naar historische schatten. In de middeleeuwen leefden hier moren, joden en christenen lange tijd in harmonie samen. We beginnen de dag met een wandeltocht door de Joodse wijk. We horen meer over het leven in deze historische wijk en stel gerust uw vragen aan de stadsgids. De hebreeuwse invloed zien we terug in de prachtige gebouwen. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende synagoge en museum (entree inbegrepen in het excursiepakket). Laat u overweldigen door dit mooie gebouw. Door de gezellige straten lopen we naar beneden en we komen aan bij de kathedraal van Toledo, één van de mooiste kathedralen van Spanje! De gotische bouwstijl is bij de Spanjaarden zeer geliefd. Terwijl we dit meesterwerk bewonderen leren we meer over de ‘stad van de drie culturen’.

De middag is ter vrije besteding zodat u op eigen gelegen de stad verder kunt ontdekken. Struin door het labyrint van middeleeuwse straatjes en steegjes. Bezoek bijvoorbeeld de Iglesia de Santo Tomé met het beroemde schilderij van El Greco ‘De begrafenis van de graaf van Orgaz’. Toledo heeft een geschiedenis van het smeden van zwaarden, de smederijen zijn de beste van Spanje volgens de inwoners. Proef vooral de ambachtelijk marsepein uit Toledo. De etalages liggen er vol mee!

Weetje

In Toledo vindt u een enorme schat aan eeuwenoude gebouwen. De stad is in de middeleeuwen erg goed ontwikkeld. De binnenstad is goed bewaard gebleven en waar nodig gerestaureerd als een gebouw zwaar beschadigd raakte.

Weetje

In 1986 is de historische binnenstad van Toledo uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO.

DAG
03

Toledo - El Escorial - Ávila - Salamanca (ca. 280 km)

 El Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial
Indrukwekkend El Escorial paleiscomplex
De beroemde stadsmuren van Ávila
Lokale gids in Ávila
Diner en overnachting Salamanca

Een mooie route staat vandaag op het programma. Van Toledo rijden we via El Escorial naar Ávila. Deze mooie ommuurde stad strijdt al jaren om erkend te worden als stad met de best bewaard gebleven stadsmuren. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt is de entree voor El Escorial inbegrepen. Het dateert uit de 16e eeuw en is de historische verblijfplaats van de koning van Spanje. Een prachtig en gigantisch bouwwerk en het is dan ook bijna niet te geloven dat het in slechts 21 jaar is gebouwd! Het complex bestaat uit een koninklijk paleis, klooster en dient ook als een groot museum. In 1984 werd El Escorial toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje. Een hoogtepunt tijdens uw wandeling door het complex is de crypte waar 26 leden van de koninklijke familie zijn bijgezet. We bekijken ook de prachtige bibliotheek en vele andere koninklijke vertrekken.

Op naar naar Ávila! Waar we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids een stadswandeling maken en de historische stadsmuren ontdekken (stadstour en entree stadsmuren inbegrepen in het excursiepakket. optioneel bij te boeken). We starten de tour in Calle de la Cruze Vieja, de straat van leven en dood. Na een spannende uitleg over deze legende lopen we door naar de kathedraal. De middeleeuwse stadsmuur is drie meter dik en heeft 88 halfronde torens. Eén hiervan ligt boven de apsis van de kathedraal. Dit is de eerste gotische kathedraal van Spanje. Na de leuke route door smalle straatjes, komen we aan bij de gevel van de basiliek van San Vicente. De constructie van deze Romaanse schat heeft ook een link met een legende, waar de gids u alles over vertelt. We lopen verder langs andere delen van de stad, langs het Plaza del Ayntamiento. Na een dag vol hoogtepunten komen we aan in Salamanca, waar we 2 nachten logeren.

DAG
04

Salamanca

Salamanca
La Plaza Mayor de Salamanca; mooiste van Spanje
Lokale gids in Salamanca
Romeinse brug en kathedraal van Salamanca
Ontdek de oude universiteit met prachtige bibliotheek
Diner en overnachting Salamanca

En dan gaan we Salamanca ontdekken.. ook wel de ‘gouden stad’ genoemd. Als we aan komen rijden en de zon schijnt op de schitterende architectuur van glimmend zandsteen, begrijpt u waar deze naam vandaan komt. In Salamanca staat de oudste universiteit van Spanje. Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt bezichtigen we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids deze universiteitsstad. De gids weet alles over de historie van Salamanca en vertelt u graag leuke weetjes. Het centrum van Salamanca is compact en het voelt aan als een intiem dorp. We lopen langs verschillende kathedralen. De Romeinse brug is zeker een hoogtepunt vandaag, met op de achtergrond de prachtige kathedraal. Deze bestaat uit een oude en nieuwe kathedraal, die tegen elkaar aan zijn gebouwd en ze zijn via een deur met elkaar verbonden. Geniet van de mooie gotische bouwstijl. Midden in het oude centrum bezoeken we het 18e eeuwse Plaza Mayor de Salamanca, een van de mooiste pleinen van Spanje. Ook hier zien we mooie barokke versieringen en glimmend zandsteen. Het prachtig versierde gemeentehuis met haar klokkentoren schittert aan het plein. Hier vinden we veel restaurants, terrassen en leuke winkels om souvenirs te bemachtigen.

De middag is ter vrije besteding. Het leuke aan Salamanca is dat door de vele studenten die er wonen het er altijd bruisend is. Delen van de oude universiteit kunnen worden bezocht. Met als hoogtepunt de prachtige bibliotheek. Vlakbij Plaza Mayor ligt de overdekte groente-, fruit-, vis- en vleesmarkt waar u beslist even een kijkje moet nemen. Het Museum of Art Nouveau en Art Deco Casa Lis mag u alleen al niet missen vanwege de beeldschone raampartijen!

Goed om te weten

Het is niet toegestaan om de bibliotheek van de universiteit van Salamanca te betreden, maar van achter het glas krijgt u een heel goed beeld.

Weetje

In 2002 kreeg de Salamanca de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa', door de oude universiteit, prachtige kathedralen en het mooie Plaza Mayor.

DAG
05

Salamanca - Segovia – Madrid (ca. 260 km)

Segovia
Bezoek aan authentieke Spaanse hamfabriek mét proeverij (optionele excursie)
Lokale gids in Segovia
Het Romeinse aquaduct; hét hoogtepunt van Segovia
Alcazar en kathedraal van Segovia
Diner en overnachting in Madrid

Vandaag reizen we verder naar de hoofdstad van Spanje; Madrid. Maar eerst brengen we een bezoek aan een typische Spaanse hamfabriek met proeverij (ter plaatse optioneel bij te boeken). Dan rijden we door naar Segovia, een échte Spaanse stad waar nog niet zoveel toerisme is. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt starten we bij het indrukwekkende Romeinse aquaduct. Hét hoogtepunt van ons bezoek aan de stad. Het aquaduct is namelijk 28 meter hoog en bestaat uit 160 bogen; de totale lengte is 728 meter. Het maakte deel uit van een 16 kilometer lange waterleiding die bronwater aanvoer vanuit de bergen. We lopen verder naar de San Miguel-kerk en het Alcazar paleis. Alcazar oftewel 'Het koninklijk paleis' was thuis van verschillende koningen van Spanje. Ervoor ligt een parkje vanwaar we vanaf de randen genieten van een schitterend uitzicht. Via de kathedraal van Segovia lopen we naar de oude stadsmuren. Opnieuw hebben we uitzicht over de prachtige omgeving!

Liefhebbers van geschiedenis zullen ook genieten van een bezoek aan het museum van Segovia. Mocht u fan zijn van liefdesverhalen breng dan zeker een bezoek aan het Antonio Machado museum-huis. Hier ontdekt u hoe de dichter werd geïnspireerd door zijn geliefde Guiomar om enkel van zijn beroemdste verzen te schrijven. Aan het einde van de dag reizen we verder naar Madrid en genieten we na van deze mooie dag. We verblijven hier 3 nachten.

DAG
06

Madrid

Madrid
Wandelen door historisch Madrid
Lokale gids in Madrid
Bezoek aan het Koninklijk Paleis van Madrid
Bruisend Plaza Mayor
Overnachting in Madrid

Bienvenidos a Madrid! Een bruisende en energieke stad. Het is heerlijk om hier rond te lopen. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt gaan we vandaag de hoogtepunten van Madrid ontdekken met een Nederlands- of Engelssprekende gids. We volgen onze gids door de historische straten en horen alles over het ontstaan van deze wereldstad. De gids vertelt over de rijke historie en verschillende periodes. Het Segovia Viaduct is een imposant bouwwerk en verschillende films zijn hier opgenomen. We wandelen verder door verschillende wijken in het middeleeuwse deel van de stad. De Spanjaarden houden van het buitenleven en dit zien we uiteraard terug op Plaza Mayor. Sinds de middeleeuwen is het er levendig! Toen vonden er huiveringwekkende gebeurtenissen plaats, zoals ruitertoernooien, stierengevechten en voltrekkingen van executies. Tegenwoordig gaat het er uiteraard een stuk rustiger aan toe. Gemotoriseerd verkeer is hier niet toegestaan, dus het is een oase van rust in de drukke stad. Hier kunt u heerlijk genieten op een terrasje. We bezoeken het prachtige Koninklijk Paleis van Madrid (entree inclusief in excursiepakket). Het indrukwekkende marmeren trappenhuis, de troonzaal, de eetzaal en nog vele andere vertrekken, zijn beslist heel bijzonder en prachtig om te zien. In de omgeving van het Koninklijk Paleis zien we uitgestrekte tuinen en veel koninklijke invloeden. Deze werden vroeger aangelegd, zodat het koningshuis zich goed kon vermaken. Op het nabijgelegen Plaza de Oriente zien we het koninklijk theater en vele standbeelden. Het standbeeld van Filips IV, op de rug van een steigerend paard valt direct op. De stadstour gaat verder met een wandeling langs Plaza de Villa, een van de belangrijke plekken van middeleeuws Madrid, en het Opera House. Geniet als laatste van de overdekte markthal ‘Mercado de San Miguel’, waar we de echte Spaanse sfeer proeven! Gezellige marktkraampjes, geuren en delicatessen komen ons tegemoet. De middag is ter vrije besteding en u kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

Weetje

Het Koninklijk paleis van Madrid is met een oppervlakte van 135.000 m2 en meer dan 3.000 kamers één van de grootste Koninklijke Paleizen ter wereld.

DAG
07

Vrije dag Madrid

Madrid
Stadsparken, pleinen en winkelstraten
Bezoek verschillende musea
Tapastour met bezoek aan drie typisch Spaanse bodega’s (optionele excursie)
Overnachting in Madrid

Een ontspannen vrije dag in Madrid of gaat u mee op een tapastour langs typische Spaanse tapasbars (ter plaatse optioneel te boeken)? Of u nu houdt van oude of moderne kunst, er is voor ieder wat wils met de drie prachtige musea die Madrid rijk is; het Museo Nacional del Prado, het Centro de Arte Reina Sofia of het Museo Thyssen-Bornemisza. Daarna heeft u volop keuze om op één van de vele terrassen iets te eten. Loop via de Plaza Puerta del Sol, het hart van Madrid én van Spanje, naar het mooie Plaza Mayor. Breng een bezoek aan de grootste en bekendste straat van Madrid: Gran Via. Deze straat loop van Plaza de España naar Plaza de Cibeles. Loop langs de vele winkels en het imposante Metropolis gebouw. Zin om te ontspannen? Breng dan een bezoek aan het stadspark El Tetiro, vlak achter het Del Prado museum. Het is vergelijkbaar met Central Park in New York of het Vondelpark in Amsterdam. Oorspronkelijk was dit stadspark aangelegd als tuin voor het Koninklijk huis. Sinds de 19e eeuw is het opengesteld voor publiek. De Madrilenen komen hier erg graag! Geniet aan het einde van de dag in een van de gezellige Spaanse restaurantjes.

Weetje

Plaza Puerta del Sol in Madrid is het geografische middelpunt van Spanje. Op deze plaats tellen de Spanjaarden, net zoals de Amerikanen op Times Square in New York, op 31 december af naar het nieuwe jaar.

DAG
08

Madrid - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven
Terugvlucht

Stop de laatste souvenirs in uw koffer en geniet nog even van de heerlijke Spaanse sfeer. Vandaag is er een einde gekomen aan onze Spanje-rondreis. In het vliegtuig naar Nederland denken we terug aan de vriendelijke lokale bevolking en de adembenemende cultuurschatten die we leerden kennen in Midden-Spanje. Adiós España!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 2 van 4 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.50

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket (vooraf te boeken)

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 5 extra excursies tegen een zeer...

v.a.94

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 5 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs en is alleen vooraf te boeken.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Toledo
Welkom in Toledo! Deze middeleeuwse stad is gebouwd op een bergtop en ligt in een bocht van de rivier de Taag. De oude binnenstad heeft een wirwar van smalle straatjes, uit de Moorse tijd. Vandaag gaan we de hoogtepunten van Toledo bekijken met een Nederlands- of Engelssprekende stadsgids. Het is de voormalige hoofdstad van Spanje en u gaat op ontdekkingstocht naar historische schatten. In de middeleeuwen leefden hier moren, joden en christenen lange tijd in harmonie samen. We beginnen de dag met een wandeltocht door de Joodse wijk. We horen meer over het leven in deze historische wijk en stel gerust uw vragen aan de stadsgids. De hebreeuwse invloed zien we terug in de prachtige gebouwen. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende synagoge en museum. Laat u overweldigen door dit mooie gebouw. We lopen door gezellige straten naar beneden en komen aan bij de kathedraal van Toledo, één van de mooiste kathedralen van Spanje! De gotische bouwstijl is bij de Spanjaarden zeer geliefd. Terwijl we dit meesterwerk bewonderen leren we meer over de ‘stad van de drie culturen’.

*El Escorial en Ávila
Een echt hoogtepunt! Bezoek aan El Escorial. Het dateert uit de 16e eeuw en is de historische verblijfplaats van de koning van Spanje. Een prachtig en gigantisch bouwwerk en het is dan ook bijna niet te geloven dat het in slechts 21 jaar is gebouwd! Het complex bestaat uit een koninklijk paleis, klooster en dient ook als een groot museum. In 1984 werd El Escorial toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje. Een hoogtepunt tijdens uw wandeling door het complex is de crypte waar 26 leden van de koninklijke familie zijn bijgezet. We bekijken ook de prachtige bibliotheek en vele andere koninklijke vertrekken.

Op naar naar Ávila! Waar we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids een stadswandeling maken en de historische stadsmuren ontdekken. Deze mooie ommuurde stad strijdt al jaren om erkend te worden als stad met de best bewaard gebleven stadsmuren. We starten de tour in Calle de la Cruze Vieja, de straat van leven en dood. Na een spannende uitleg over deze legende lopen we door naar de kathedraal. De middeleeuwse stadsmuur is drie meter dik en heeft 88 halfronde torens. Eén hiervan ligt boven de apsis van de kathedraal. Dit is de eerste gotische kathedraal van Spanje. Na de leuke route door smalle straatjes, komen we aan bij de gevel van de basiliek van San Vicente. De constructie van deze Romaanse schat heeft ook een link met een legende, waar de gids u alles over vertelt. We lopen verder langs andere delen van de stad, langs het Plaza del Ayntamiento. Een dag vol hoogtepunten!

*Salamanca
Onder leiding van een echte Salamanca- kenner maakt u kennis met deze stad.. ook wel de ‘gouden stad’ genoemd. Als we aan komen rijden en de zon schijnt op de schitterende architectuur van glimmend zandsteen, begrijpt u waar deze naam vandaan komt. In Salamanca staat de oudste universiteit van Spanje. Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt bezichtigen we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids deze universiteitsstad. De gids weet alles over de historie van Salamanca en vertelt u graag leuke weetjes. Het centrum van Salamanca is compact en het voelt aan als een intiem dorp. We lopen langs verschillende kathedralen. De Romeinse brug is zeker een hoogtepunt vandaag, met op de achtergrond de prachtige kathedraal. Deze bestaat uit een oude en nieuwe kathedraal, die tegen elkaar aan zijn gebouwd en ze zijn via een deur met elkaar verbonden. Geniet van de mooie gotische bouwstijl. Midden in het oude centrum bezoeken we het 18e eeuwse Plaza Mayor de Salamanca, een van de mooiste pleinen van Spanje. Ook hier zien we mooie barokke versieringen en glimmend zandsteen. Het prachtig versierde gemeentehuis met haar klokkentoren schittert aan het plein. Hier vinden we veel restaurants, terrassen en leuke winkels om souvenirs te bemachtigen.

*Segovia
Een bezoek aan Segovia, een échte Spaanse stad waar nog niet zoveel toerisme is. We starten de tour onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids bij het indrukwekkende Romeinse aquaduct. Hét hoogtepunt van ons bezoek aan de stad. Het aquaduct is namelijk 28 meter hoog en bestaat uit 160 bogen; de totale lengte is 728 meter. Het maakte deel uit van een 16 kilometer lange waterleiding die bronwater aanvoer vanuit de bergen. We lopen verder naar de San Miguel-kerk en het Alcazar paleis. Alcazar oftewel 'Het koninklijk paleis' was thuis van verschillende koningen van Spanje. Ervoor ligt een parkje vanwaar we vanaf de randen genieten van een schitterend uitzicht. Via de kathedraal van Segovia lopen we naar de oude stadsmuren. Opnieuw hebben we uitzicht over de prachtige omgeving!

*Madrid
Bienvenidos a Madrid! Een bruisend en energieke stad. Het is heerlijk om hier rond te lopen. Vandaag gaan we de hoogtepunten van Madrid ontdekken met een Nederlands- of Engelssprekende gids. We volgen onze gids door de historische straten en horen alles over het ontstaan van deze wereldstad. De gids vertelt over de rijke historie en verschillende periodes. Het Segovia Viaduct is een imposant bouwwerk en verschillende films zijn hier opgenomen. We wandelen verder door verschillende wijken in het middeleeuwse deel van de stad. De Spanjaarden houden van het buitenleven en dit zien we uiteraard terug op Plaza Mayor. Sinds de middeleeuwen is het er levendig! Toen vonden er huiveringwekkende gebeurtenissen plaats, zoals ruitertoernooien, stierengevechten en voltrekkingen van executies. Tegenwoordig gaat het er uiteraard een stuk rustiger aan toe. Gemotoriseerd verkeer is hier niet toegestaan, dus het is een oase van rust in de drukke stad. Hier kunt u heerlijk genieten op een terrasje. We bezoeken het prachtige Koninklijk Paleis van Madrid (entree inclusief in excursiepakket). Het indrukwekkende marmeren trappenhuis, de troonzaal, de eetzaal en nog vele andere vertrekken, zijn beslist heel bijzonder en prachtig om te zien. In de omgeving van het Koninklijk Paleis zien we uitgestrekte tuinen en veel koninklijke invloeden. Deze werden vroeger aangelegd, zodat het koningshuis zich goed kon vermaken. Op het nabijgelegen Plaza de Oriente zien we het koninklijk theater en vele standbeelden. Het standbeeld van Filips IV, op de rug van een steigerend paard valt direct op. De stadstour gaat verder met een wandeling langs Plaza de Villa, een van de belangrijke plekken van middeleeuws Madrid, en het Opera House. Geniet als laatste van de overdekte markthal ‘Mercado de San Miguel’, waar we de echte Spaanse sfeer proeven! Gezellige marktkraampjes, geuren en delicatessen komen ons tegemoet.

Inclusief:
- Lokale gids in Toledo
- Lokale gids in Ávila
- Lokale gids in Salamanca
- Lokale gids in Segovia
- Lokale gids in Madrid
- Entreegelden voor synagoge en museum in Toledo
- Entreegelden voor El Escorial
- Entreegelden middeleeuwse stadsmuren Ávila
- Entreegelden Koninklijk Paleis Madrid


*Als u het excursiepakket niet bijboekt, heeft u vrije tijd in Toledo, Ávila, Salamanca, Segovia en Madrid en kunt u deze plaatsen op eigen gelegenheid bezoeken. Houd er rekening mee dat de entreegelden vooraf geboekt moet worden.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 3 t/m 2 van 2 opties )

Hamfabriek

Segovia - Bezoek typisch Spaanse hamfabriek

Maak kennis met de beroemde Iberico ham. U bezoekt een fabriek waar de ham wordt verwerkt en opgeslagen. Bekijk onder andere de droogkelders van de fabriek met een gids. Die zal u alles vertellen over het proces en de productiegeheimen van het bedrij...

Maak kennis met de beroemde Iberico ham. U bezoekt een fabriek waar de ham wordt verwerkt en opgeslagen. Bekijk onder andere de droogkelders van de fabriek met een gids. Die zal u alles vertellen over het proces en de productiegeheimen van het bedrijf Lisardo Castro. Dit bedrijf heeft al meer dan 70 jaar ervaring en is een van de bekendste in de Iberische sector. Het bezoek wordt uiteraard afgesloten met een heerlijke proeverij. Onder het genot van een glas rode wijn kunt u de delicatessen proeven uit de provincie Salamanca!

Duur: ca. 2 uur
Inclusief: tour door fabriek, Engelssprekende gids, proeverij delicatessen, glas rode wijn
Exclusief: fooienMinimaal 2 personen - Prijs ca. € 28

Meer info

Minder info

Tapastour Madrid

Madrid - Tapastour

Als u in Spanje bent mag tapas eten niet ontbreken aan uw reis. Met deze excursie bezoekt u drie van de beste bars in de stad om te genieten van Spaanse tapas. De tour begint op Plaza Mayor en u wandelt mee met een Engelssprekende gids. Tijdens de to...

Als u in Spanje bent mag tapas eten niet ontbreken aan uw reis. Met deze excursie bezoekt u drie van de beste bars in de stad om te genieten van Spaanse tapas. De tour begint op Plaza Mayor en u wandelt mee met een Engelssprekende gids. Tijdens de tour zult u verschillende typische Spaanse hapjes eten, waaronder zelfgemaakte paella, patatas bravas en jamón ibérico. U maakt ook kennis met bekende gerechten uit de verschillende regio's van Spanje. Leer hoe u traditionele cider uit Asturië kunt schenken. Proef ook Rebujito, een van de beroemdste drankjes in Andalusië die gemaakt is met sherry en frisdrank. Al het eten wordt begeleid met Spaans bier en verse sangria. Ervaar de keuken van Spanje op haar best tijdens deze tour en geniet van al het heerlijke eten!

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: tapas, bier, sangria en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer met ovMinimaal 10 personen - ca. 54 p.p.

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
06:55 uur
AmsterdamMadrid
09:35 uur
17:10 uur
MadridAmsterdam
19:50 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

- Handbagage - Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte) op dag 1 en 3 t/m 5 - Verblijf in centraal gelegen, comfortabele 4-sterren hotels - 2 overnachtingen in Toledo - 2 overnachtingen in Salamanca ...

- Handbagage - Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte) op dag 1 en 3 t/m 5 - Verblijf in centraal gelegen, comfortabele 4-sterren hotels - 2 overnachtingen in Toledo - 2 overnachtingen in Salamanca - 3 overnachtingen in Madrid - Iedere dag ontbijt - Diner op dag 1 en 3 t/m 5 - Nederlandssprekende reisleiding - Middeleeuwse stad Toledo met de Joodse wijk - Stadsbezoek Ávila - Bezoek aan de ‘gouden’ universiteitsstad Salamanca met Plaza Mayor en romeinse brug - Prachtig Romeins aquaduct in Segovia - Bezoek aan Madrid; Plaza Mayor, vele pleinen, tuinen en stadspark

Meer info >

Minder info >

* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).

- Ruimbagage (optioneel bij te boeken) - Excursiepakket (zie extra’s) ca. € 94,- p.p. (vooraf te boeken) - Fooien - Overige maaltijden - Eventuele entreegelden - Eventuele optionele excursies

8 dagen Het Beste van Madrid & omgeving: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
  • Hotel Gran Madrid slaapkamer
  • Hotel Gran Madrid badkamer
  • Hotel Gran Madrid bar

Madrid

Hotel Gran Madrid

Viersterren

In de periferia van Madrid ligt het hotel Gran Madrid. Op 200 meter van het hotel vindt u metrostation La Moraleja en vanaf hier kunt u makkelijk naar het centrum reizen. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Met een moderne uitstraling is het hotel een fijne verblijfplaats. In de omgeving vindt u verschillende restaurants waar lokale en internationale gerechten worden geserveerd. In de bar kunt u ontspannen onder het genot van een drankje. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van airconditioning, minibar en TV. Ook kunt u gebruik maken van de gratis WiFi. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet.

  • Hotel EXE Salamanca slaapkamer
  • Hotel EXE Salamanca badkamer
  • Hotel EXE Salamanca eetzaal

Salamanca

Hotel EXE Salamanca

Viersterren

Op enkele minuten lopen van Plaza Mayor bevindt zich dit hotel. Het is een goede uitvalbasis om de stad te ontdekken. Catedral Nueva en de universiteit van Salamanca liggen op ongeveer 15 minuten lopen. Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende restaurantjes waar u kunt genieten van lokale gerechten. De kamers zijn eenvoudig ingericht en van alle gemakken voorzien. Er is een minibar, tv en airconditioning aanwezig. Ook kunt u gebruik maken van de gratis WiFi op de kamer. De badkamer beschikt over een douche of bad en toilet.

  • Hotel Eurostar Toledo slaapkamer
  • Hotel Eurostar Toledo badkamer
  • Toledo

Toledo

Hotel Eurostars Toledo

Viersterren

In één van de oudste steden in Spanje, Toledo, ligt dit prachtige hotel. Het ligt in het centrum en u kunt op loopafstand Catedral Primada en Alcazar bereiken. Het hotel heeft een zwembad en lounge waar u na een warme dag kunt ontspannen. In de omgeving vindt u verschillende restaurants waar u heerlijke tapas kunt eten. De kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, minibar, kluisje en een TV. De badkamer beschikt over bad of douche, toilet en föhn.

8 dagen Het Beste van Madrid & omgeving: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 2 van 4 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.50

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket (vooraf te boeken)

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 5 extra excursies tegen een zeer...

v.a.94

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 5 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs en is alleen vooraf te boeken.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Toledo
Welkom in Toledo! Deze middeleeuwse stad is gebouwd op een bergtop en ligt in een bocht van de rivier de Taag. De oude binnenstad heeft een wirwar van smalle straatjes, uit de Moorse tijd. Vandaag gaan we de hoogtepunten van Toledo bekijken met een Nederlands- of Engelssprekende stadsgids. Het is de voormalige hoofdstad van Spanje en u gaat op ontdekkingstocht naar historische schatten. In de middeleeuwen leefden hier moren, joden en christenen lange tijd in harmonie samen. We beginnen de dag met een wandeltocht door de Joodse wijk. We horen meer over het leven in deze historische wijk en stel gerust uw vragen aan de stadsgids. De hebreeuwse invloed zien we terug in de prachtige gebouwen. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende synagoge en museum. Laat u overweldigen door dit mooie gebouw. We lopen door gezellige straten naar beneden en komen aan bij de kathedraal van Toledo, één van de mooiste kathedralen van Spanje! De gotische bouwstijl is bij de Spanjaarden zeer geliefd. Terwijl we dit meesterwerk bewonderen leren we meer over de ‘stad van de drie culturen’.

*El Escorial en Ávila
Een echt hoogtepunt! Bezoek aan El Escorial. Het dateert uit de 16e eeuw en is de historische verblijfplaats van de koning van Spanje. Een prachtig en gigantisch bouwwerk en het is dan ook bijna niet te geloven dat het in slechts 21 jaar is gebouwd! Het complex bestaat uit een koninklijk paleis, klooster en dient ook als een groot museum. In 1984 werd El Escorial toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje. Een hoogtepunt tijdens uw wandeling door het complex is de crypte waar 26 leden van de koninklijke familie zijn bijgezet. We bekijken ook de prachtige bibliotheek en vele andere koninklijke vertrekken.

Op naar naar Ávila! Waar we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids een stadswandeling maken en de historische stadsmuren ontdekken. Deze mooie ommuurde stad strijdt al jaren om erkend te worden als stad met de best bewaard gebleven stadsmuren. We starten de tour in Calle de la Cruze Vieja, de straat van leven en dood. Na een spannende uitleg over deze legende lopen we door naar de kathedraal. De middeleeuwse stadsmuur is drie meter dik en heeft 88 halfronde torens. Eén hiervan ligt boven de apsis van de kathedraal. Dit is de eerste gotische kathedraal van Spanje. Na de leuke route door smalle straatjes, komen we aan bij de gevel van de basiliek van San Vicente. De constructie van deze Romaanse schat heeft ook een link met een legende, waar de gids u alles over vertelt. We lopen verder langs andere delen van de stad, langs het Plaza del Ayntamiento. Een dag vol hoogtepunten!

*Salamanca
Onder leiding van een echte Salamanca- kenner maakt u kennis met deze stad.. ook wel de ‘gouden stad’ genoemd. Als we aan komen rijden en de zon schijnt op de schitterende architectuur van glimmend zandsteen, begrijpt u waar deze naam vandaan komt. In Salamanca staat de oudste universiteit van Spanje. Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt bezichtigen we onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids deze universiteitsstad. De gids weet alles over de historie van Salamanca en vertelt u graag leuke weetjes. Het centrum van Salamanca is compact en het voelt aan als een intiem dorp. We lopen langs verschillende kathedralen. De Romeinse brug is zeker een hoogtepunt vandaag, met op de achtergrond de prachtige kathedraal. Deze bestaat uit een oude en nieuwe kathedraal, die tegen elkaar aan zijn gebouwd en ze zijn via een deur met elkaar verbonden. Geniet van de mooie gotische bouwstijl. Midden in het oude centrum bezoeken we het 18e eeuwse Plaza Mayor de Salamanca, een van de mooiste pleinen van Spanje. Ook hier zien we mooie barokke versieringen en glimmend zandsteen. Het prachtig versierde gemeentehuis met haar klokkentoren schittert aan het plein. Hier vinden we veel restaurants, terrassen en leuke winkels om souvenirs te bemachtigen.

*Segovia
Een bezoek aan Segovia, een échte Spaanse stad waar nog niet zoveel toerisme is. We starten de tour onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids bij het indrukwekkende Romeinse aquaduct. Hét hoogtepunt van ons bezoek aan de stad. Het aquaduct is namelijk 28 meter hoog en bestaat uit 160 bogen; de totale lengte is 728 meter. Het maakte deel uit van een 16 kilometer lange waterleiding die bronwater aanvoer vanuit de bergen. We lopen verder naar de San Miguel-kerk en het Alcazar paleis. Alcazar oftewel 'Het koninklijk paleis' was thuis van verschillende koningen van Spanje. Ervoor ligt een parkje vanwaar we vanaf de randen genieten van een schitterend uitzicht. Via de kathedraal van Segovia lopen we naar de oude stadsmuren. Opnieuw hebben we uitzicht over de prachtige omgeving!

*Madrid
Bienvenidos a Madrid! Een bruisend en energieke stad. Het is heerlijk om hier rond te lopen. Vandaag gaan we de hoogtepunten van Madrid ontdekken met een Nederlands- of Engelssprekende gids. We volgen onze gids door de historische straten en horen alles over het ontstaan van deze wereldstad. De gids vertelt over de rijke historie en verschillende periodes. Het Segovia Viaduct is een imposant bouwwerk en verschillende films zijn hier opgenomen. We wandelen verder door verschillende wijken in het middeleeuwse deel van de stad. De Spanjaarden houden van het buitenleven en dit zien we uiteraard terug op Plaza Mayor. Sinds de middeleeuwen is het er levendig! Toen vonden er huiveringwekkende gebeurtenissen plaats, zoals ruitertoernooien, stierengevechten en voltrekkingen van executies. Tegenwoordig gaat het er uiteraard een stuk rustiger aan toe. Gemotoriseerd verkeer is hier niet toegestaan, dus het is een oase van rust in de drukke stad. Hier kunt u heerlijk genieten op een terrasje. We bezoeken het prachtige Koninklijk Paleis van Madrid (entree inclusief in excursiepakket). Het indrukwekkende marmeren trappenhuis, de troonzaal, de eetzaal en nog vele andere vertrekken, zijn beslist heel bijzonder en prachtig om te zien. In de omgeving van het Koninklijk Paleis zien we uitgestrekte tuinen en veel koninklijke invloeden. Deze werden vroeger aangelegd, zodat het koningshuis zich goed kon vermaken. Op het nabijgelegen Plaza de Oriente zien we het koninklijk theater en vele standbeelden. Het standbeeld van Filips IV, op de rug van een steigerend paard valt direct op. De stadstour gaat verder met een wandeling langs Plaza de Villa, een van de belangrijke plekken van middeleeuws Madrid, en het Opera House. Geniet als laatste van de overdekte markthal ‘Mercado de San Miguel’, waar we de echte Spaanse sfeer proeven! Gezellige marktkraampjes, geuren en delicatessen komen ons tegemoet.

Inclusief:
- Lokale gids in Toledo
- Lokale gids in Ávila
- Lokale gids in Salamanca
- Lokale gids in Segovia
- Lokale gids in Madrid
- Entreegelden voor synagoge en museum in Toledo
- Entreegelden voor El Escorial
- Entreegelden middeleeuwse stadsmuren Ávila
- Entreegelden Koninklijk Paleis Madrid


*Als u het excursiepakket niet bijboekt, heeft u vrije tijd in Toledo, Ávila, Salamanca, Segovia en Madrid en kunt u deze plaatsen op eigen gelegenheid bezoeken. Houd er rekening mee dat de entreegelden vooraf geboekt moet worden.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 3 t/m 2 van 2 opties )

Hamfabriek

Segovia - Bezoek typisch Spaanse hamfabriek

Maak kennis met de beroemde Iberico ham. U bezoekt een fabriek waar de ham wordt verwerkt en opgeslagen. Bekijk onder andere de droogkelders van de fabriek met een gids. Die zal u alles vertellen over het proces en de productiegeheimen van het bedrij...

Maak kennis met de beroemde Iberico ham. U bezoekt een fabriek waar de ham wordt verwerkt en opgeslagen. Bekijk onder andere de droogkelders van de fabriek met een gids. Die zal u alles vertellen over het proces en de productiegeheimen van het bedrijf Lisardo Castro. Dit bedrijf heeft al meer dan 70 jaar ervaring en is een van de bekendste in de Iberische sector. Het bezoek wordt uiteraard afgesloten met een heerlijke proeverij. Onder het genot van een glas rode wijn kunt u de delicatessen proeven uit de provincie Salamanca!

Duur: ca. 2 uur
Inclusief: tour door fabriek, Engelssprekende gids, proeverij delicatessen, glas rode wijn
Exclusief: fooienMinimaal 2 personen - Prijs ca. € 28

Meer info

Minder info

Tapastour Madrid

Madrid - Tapastour

Als u in Spanje bent mag tapas eten niet ontbreken aan uw reis. Met deze excursie bezoekt u drie van de beste bars in de stad om te genieten van Spaanse tapas. De tour begint op Plaza Mayor en u wandelt mee met een Engelssprekende gids. Tijdens de to...

Als u in Spanje bent mag tapas eten niet ontbreken aan uw reis. Met deze excursie bezoekt u drie van de beste bars in de stad om te genieten van Spaanse tapas. De tour begint op Plaza Mayor en u wandelt mee met een Engelssprekende gids. Tijdens de tour zult u verschillende typische Spaanse hapjes eten, waaronder zelfgemaakte paella, patatas bravas en jamón ibérico. U maakt ook kennis met bekende gerechten uit de verschillende regio's van Spanje. Leer hoe u traditionele cider uit Asturië kunt schenken. Proef ook Rebujito, een van de beroemdste drankjes in Andalusië die gemaakt is met sherry en frisdrank. Al het eten wordt begeleid met Spaans bier en verse sangria. Ervaar de keuken van Spanje op haar best tijdens deze tour en geniet van al het heerlijke eten!

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: tapas, bier, sangria en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer met ovMinimaal 10 personen - ca. 54 p.p.

Meer info

Minder info

8 dagen Het Beste van Madrid & omgeving: altijd de beste prijs
8 dagen Het Beste van Madrid & omgeving: altijd de beste prijs

Reisleiding Spanje

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Spanje boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Eten en drinken
Lunch: ca. €8 - €12
Diner: ca. €30 - €40
Diner lokaal restaurant (plato del día) ca. €8 - €12
Flesje water: ca. €1,20
Glas wijn: ca. €3,00
Glas bier (lokaal) ca. €2,50

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Eten en drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen. Het diner is inbegrepen van dag 1 en 3 t/m 5. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 10,- per persoon.

Fooien

De Spaanse bevolking is gewend hard te werken voor een fooi. Een fooi wordt dan ook gezien als waardering en dat u tevreden bent met de service die aan u is verleend. Fooi geven in Spanje is vergelijkbaar met als in Nederland. Het geven van een fooi wordt erg op prijs gesteld, de lonen zijn niet zo hoog in Spanje en wat extra bijverdienen door middel van een fooi is altijd goed meegenomen. Het geven van fooien is niet verplicht, als u niet tevreden bent over de service, wordt dit ook niet van u verwacht.

Indicatie fooien
Chauffeur: €2,- per persoon per dag
Gids: €2,- per persoon per dag
Kamermeisje: €1,- per persoon per dag
Kofferdrager: €1,- per koffer
Restaurant: 5 – 10% van de rekening

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 32 per persoon. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider zelf is/zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Spanje. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Spanje

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Spanje zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Spanje. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

8 dagen Het Beste van Madrid & omgeving: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Madrid - Toledo

02Toledo

03Toledo - El Escorial - Ávila - Salamanca

04Salamanca

05Salamanca - Segovia – Madrid

06Madrid

07Vrije dag Madrid

08Madrid - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis