Het Plaza de España: Sevilla
Het Plaza de España: Sevilla
Gibraltar
Gibraltar
Granada
Granada
Cádiz
Cádiz

Andalusië Compleet

Groepsreis | 11 dagen v.a.
819i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
12-06-2022
Reisduur
11dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Nu -200,00 korting pp i

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m april 2023
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m april 2023
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Kassakorting tot 200 ppi
Alle hoogtepunten van de typisch Spaanse regio Andalusië
Witte bergdorpen Arcos de la Frontera en Vejer de la Frontera
Bezoek aan Granada; inclusief entree Alhambra en Generalife
Ontdek Sevilla, Ronda, Málaga, Córdoba, Cádiz en Jerez de la Frontera
Een stukje Brits grondgebied in Spanje: Gibraltar
Kleine groepen met max. 26 deelnemers

Reis mee naar de mooiste plekken van Andalusië

Ontdek deze veelzijdige Spaanse regio. Van bekende Spaanse steden tot prachtige witte dorpen. Neem een duik in de Middellandse Zee en wandel door de straten van Málaga, over de Puente Nuevo in Ronda en door het bergdorp Arcos de la Frontera. We wanen ons in het échte Spanje. In Granada bevinden we ons in een sprookje in het beroemde Alhambra & Generalife. Geniet van de gebouwen en azulejos op Plaza de España in Sevilla. Een stukje Engeland in Spanje mag niet ontbreken tijdens deze reis: de Rots van Gibraltar met berberapen.

"Kijk uw ogen uit tijdens deze onvergetelijke groepsreis langs vele hoogtepunten. Geniet van de sfeervolle steden, witte dorpen, het heerlijke Spaanse eten en de gastvrijheid. "

Sophia, Product Manager

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Aankomst in Málaga - Costa del Sol (ca. 82 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Málaga
Ontmoet de Nederlandssprekende reisleider
Stadswandeling langs belangrijkste bezienswaardigheden door Málaga
Lokale gids Málaga
Diner en overnachting Costa del Sol

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op de luchthaven stapt u in het vliegtuig naar Málaga, het startpunt van uw rondreis door Andalusië. Maak het u gemakkelijk tijdens de korte vlucht en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven maakt u kennis met de reisleider.

We gaan Málaga ontdekken met een lokale gids. Onze tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier ziet u een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. We wandelen verder door de autovrije straat Calle Larios. Het is een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol. Nadat u Plaza de la Constitución heeft bereikt, is onze volgende stop Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken en we ontdekken waarom deze in de volksmond bekend staat als 'La Manquita' of de 'Eenarmige Dame'. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum. We bewonderen de overblijfselen van het Romeinse theater en lopen verder naar het Alcazaba. Dit Moorse paleis-fort, is een belangrijk onderdeel van de erfenis van Al-Andalus. Neem aan het einde van de dag een duik in de Middellandse Zee! Diner en overnachting aan de Costa del Sol.

Goed om te weten

De lokale gidsen en entreegelden in deze rondreis zijn vooraf bij te boeken (zie extra’s). Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van deelname.

Weetje

Picasso werd in 1881 geboren in Málaga.

DAG
02

Ronda - Arcos de la Frontera (ca. 153 km)

Arcos de la frontera
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Overnachting in Cádiz & omgeving of Jerez de la Frontera

De route vandaag is prachtig en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema. We brengen een bezoek aan Ronda, liggend bovenop een rots en het wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Ronda wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waar de Puente Nuevo loopt. Vanaf deze brug hebben we een prachtig uitzicht over de kloof. Via de oude brug lopen we Ronda weer in. Hier ligt Plaza del Toros, deze wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door. De Moorse muren, de stadspoort de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken ons bezoek aan Ronda onvergetelijk!

Vanuit Ronda rijden we verder naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden van de stad zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. De komende twee nachten verblijven we in Cádiz & omgeving of Jerez de la Frontera.

Weetje

Door de provincie Andalusië, loopt de route van de witte dorpen, La Ruta de los Pueblos Blanchos. De indrukwekkende route brengt u van de Atlantische kust naar de kust van de Middellandse Zee via het binnenland van de streek. Hierbij rijdt u door een groen, dunbevolkt berglandschap met pijnboom- en kurkeikbossen en passeert u talloze witte dorpjes.

DAG
03

Vejer de la Frontera & Gibraltar (ca. 263 km)

Gibraltar
Bezoek aan het witte dorp Vejer de la Frontera
Britse kolonie: Gibraltar
De Rots van Gibraltar met berberapen
Lokale gids Gibraltar
Overnachting in Cádiz & omgeving of Jerez de la Frontera

Een mooie dagtrip staat vandaag op het programma! We bezoeken Vejer de la Frontera, spectaculair gelegen op een groene heuvel. We kijken uit over de bergen van de Alconocales en de velden van la Janda. Vejer de la Frontera wordt ook wel ‘La niña mimada del sur’ genoemd: het lievelingetje van het zuiden. Loop langs de witte huizen en aanschouw de zandkleurige kerktoren. Vejer staat ook bekend om de Arabische stadsmuren en het kasteel. Het lijkt alsof we in een sprookje stappen en alsof de tijd heeft stilgestaan! We dwalen door de smalle straatjes en steegjes. Het mooiste plein van de stad heet Plaza de los Pescaitos met een kikkerfontein en handgeschilderde Siviliaanse tegels.

De tocht gaat verder naar Gibraltar. Onder leiding van een lokale gids gaan we Gibraltar ontdekken. Wat een bijzondere excursie! Gibraltar is een Britse kolonie aan de zuidkust van Spanje. De kolonie is heel klein en heeft een oppervlakte van 6km2. Zodra we de grens overlopen zijn we dan ook in Engelse sferen. We zien bijvoorbeeld een rode telefooncel en Engelse winkels. Wat gelijk opvalt is de indrukwekkende kalkstenen rots in het zuiden van het Iberisch schiereiland. We genieten van het unieke uitzicht op de Straat van Gibraltar, die Afrika van Europa scheidt in slechts 14 km. Hier zien we de zuilen van Hercules. Bij binnenkomst in het Gibraltar Nature Reserve rijden we naar de Grot van St. Michael, gelegen in het hart van De Rots van Gibraltar. We zien prachtige formaties stalactieten en stalagmieten. We rijden verder over de steile rots en zien de vriendelijke Berberapen. Het zijn de enige apen die in Europa in het wild leven. Na een bezoek aan deze mooie plekken in het natuurreservaat, neemt onze gids ons in het busje mee naar The Great Siege Tunnels, die in de achttiende eeuw door Engelse soldaten werd gegraven als verdediging tegen de Spaanse en Franse legers. De tunnels lopen geheel door de Rots van Gibraltar De tour sluiten we af bij het Moorse kasteel van Gibraltar.

DAG
04

Cádiz - Jerez de la Frontera - Sevilla (ca. 128 km)

Jerez de la Frontera
Bezoek aan Cádiz
Bezoek aan de bruisende stad Jerez de la Frontera
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega (optioneel)
Overnachting in de Sevilla & omgeving

Na een gezellig ontbijt gaan we Cádiz verkennen, gelegen op een schiereiland. De stad werd maar liefst in 1100 vr Chr. gesticht en is daarmee de oudste stad van Spanje. Door zijn ligging speelde Cádiz een belangrijke rol tijdens de handel met “de nieuwe wereld” in de 18e eeuw. Doordat de stad veel lijkt op haar zusterstad Havana, wordt Cádiz ook wel “Klein Havana” genoemd. De kathedraal van Cádiz is een indrukwekkend bouwwerk die in de oudste wijk, El Pópulo, van Cádiz staat. De gouden koepel van de kathedraal ziet u nog beter als u over Playa de la Caleta wandelt dat tussen twee kastelen in ligt. Eén van die kastelen is Castillo de San Sebastián uit de James Bondfilm: Die Another Day. Achter de kathedraal bevindt zich het Teatro Romano, één van de oudste amfitheaters van Spanje.

We reizen verder naar Jerez de la Frontera. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Deels omdat “de la Frontera” (op de grens) komt van de periode dat de Moren, die hier vanaf 711 de scepter zwaaide, verdreven werden door de Katholieke Koningen. Een aantal dorpen kwamen in het grensgebied tussen het christelijke en het Moorse gebied te liggen en kregen daarom de toevoeging “de la Frontera”. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken (optioneel bij te boeken)! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherry teelt zijn ontstaan, hebben ervoor gezorgd dat de stad, behalve veel sherry bodegas en statige, aristocratische huizen, ook een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). We reizen verder naar de omgeving van Sevilla waar we de komende 3 nachten verblijven.

Weetje

De meeste Sherry’s zijn laag in calorieën (per 50 ml, slechts 58 kcal). Maar dit geldt niet voor de Pedro Ximénez. Per liter wordt hier 400 gram suiker aan toegevoegd. De kleur van deze Sherry is dan ook donker en de smaak is heel erg zoet.

DAG
05

Sevilla

Sevilla
Stadstour Sevilla
De indrukwekkende Plaza España
Lokale gids Sevilla
Zie de kleurrijke azulejos van het Spaanse Paviljoen
Maak een boottocht over de Guadalquivir rivier (optionele excursie)
Overnachting in Sevilla & omgeving

Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Het is in elk geval de hoofdstad van Andalusië en mooi is Sevilla! We maken een stadstour door Sevilla met een lokale gids. De tour start op Plaza del Salvador en we aanschouwen de Iglesia (kerk) Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Terwijl we het beeldhouwwerk van de Monarch in ons opnemen, zal onze gids ons alles vertellen over het leven in deze Andalusische stad in de tijd van Al-Andalus en de Reconquista. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken (entree inclusief in excursiepakket). Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. We lopen verder langs het Koninklijk Paleis. Dit prachtige Moorse paleizencomplex zal ons versteld doen staan! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. We lopen verder naar het Archivo General de Indias. Samen met onze gids duiken we in de geschiedenis van dit prachtige gebouw terwijl we genieten van de spectaculaire architectuur. Onze volgende stop is naast de Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. In de buurt vinden we de Royal Tobacco Factory en we ontdekken waar het opvallende gebouw tegenwoordig voor wordt gebruikt als we nadenken over de combinatie van renaissance- en barokstijlen.

Het zou geen wandeling door Sevilla zijn zonder een bezoek aan Plaza de España! Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en de perfecte plek om te praten over de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

Een boottocht is een fijne manier om meer van Sevilla te zien (optioneel bij te boeken). We varen over de Guadalquivir rivier en we zien zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena).

Weetje

Mucho calor (bloedheet)! Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 45 graden.

DAG
06

Sevilla

Sevilla
Vrije dag in Sevilla
Genieten van Spaanse hapjes op de Plaza de Encarnación
Struinen door de smalle straten en pleinen
De overdekte markt met verschillende hapjes
Geniet van een echt Spaanse flamenco show (optionele excursie)
De Joodse wijk van Sevilla
Overnachting in Sevilla & omgeving

Nu we een paar van de highlights van Sevilla hebben gezien, leert u Sevilla vandaag nog beter kennen. Maak een heerlijke wandeling door de stad. Mocht u ‘s ochtends trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een lekker drankje. Iets te eten vinden in Sevilla is geen probleem; de locals houden van lekker eten en drinken. Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Een boottocht is een fijne manier om meer van Sevilla te zien (optioneel bij te boeken). We varen over de Guadalquivir rivier en we zien zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en een leuk Spaans restaurantje uit te zoeken. ‘s Avonds kunt u genieten van een originele Spaanse flamenco show met tapas (optioneel bij te boeken). Overnachting in Sevilla.

Goed om te weten

In Spanje houden de mensen vooral in de zomermaanden in de middag een siësta (dutje). Deze duurt van 14.00 – 17.00 uur. Veel winkels zijn tijdens de siësta gesloten.

Weetje

De hapjes (tapas) werden vroeger op een drankje gelegd (tapa = deksel) om te voorkomen dat er vliegen in het drankje vielen.

DAG
07

Sevilla - Córdoba (ca. 142 km)

Cordoba
Werelderfgoed; Mezquita en oude centrum van Córdoba
Bezoek de Joodse wijk en 'Sinagoga'
Lokale gids in Córdoba
Diner en overnachting in Córdoba

Op naar Córdoba! Vandaag gaan we deze mooie stad verkennen. We maken een stadswandeling met een lokale gids. We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stam uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita. De middag is ter vrije besteding en u kunt zelf een bezoek brengen aan de Mezquita en de stad verder verkennen. Een waar hoogtepunt van Córdoba! Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden werd een kathedraal midden in de moskee gebouwd. Dankzij Karel V is een groot deel van de moskee overeind gebleven want toen hij zag dat een deel van de moskee was vernietigd om er een kathedraal neer te zetten zou hij hebben gezegd: ‘Jullie hebben iets gebouwd dat overal had kunnen worden neergezet maar jullie hebben iets unieks vernietigd’. Hierdoor bleef het deel van de moskee dat nog overeind stond, bestaan. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal midden in de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting in Córdoba.

Weetje

In Córdoba zijn veel invloeden terug te vinden. Zo zijn er Romeinse monumenten te zien, maar ook Joodse, Arabische en Katholieke. Door de Spaanse kolonisatie heten er bijvoorbeeld meer dan 1000 plaatsen ook Córdoba.

DAG
08

Baeza - Úbeda - Granada (ca. 427 km)

Ubeda
Bezoek aan renaissance steden Ubeda en Baeza
Prachtige route langs olijfbomen
Overnachting in Granada

Uiteraard verheugen we ons op het eindpunt van vandaag: Granada. Via de provincie Jaén rijden we ernaartoe. Deze provincie staat bekend om de Renaissance steden van Andalusië. In de 16e eeuw waren dit rijke en machtige steden. Vandaag maken we verschillende mooie stops. We rijden door een prachtig vruchtbaar landschap, zien wel duizenden olijfbomen en komen langs oude Moorse en christelijke bouwwerken. De eerste stop is in Baeza en we wandelen langs paleizen, kerken en gezellige pleinen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Dwaal door de smalle steegjes en geniet bij een restaurantje. Het hoogtepunt van Baeza is de kathedraal. Dit was eerst een moskee van Moren en is in de 16e eeuw omgebouwd naar de Gotische stijl. Dertig jaar later stortte de kathedraal helemaal in en daarna is deze opgebouwd in de prachtige Renaissance stijl. Daarna rijden weverder naar Ubeda, gelegen op een bergtop met een unieke Renaissance stijl aan gebouwen. De hoogtepunten liggen rond het Plaza Juan Vázquez de Molina. We zien het mausoleaum, het gemeentehuis en het Parador hotel van Úbeda. Die laatste twee dienden vroeger als paleizen. We rijden verder naar Granada waar we de komende drie nachten verblijven.

DAG
09

Granada & Alhambra

Het Alhambra
Inclusief Alhambra en Generalife tour
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
De magische wijk Sacromonte
Overnachting in Granada

Bienvenidos a Granada! Magisch Alhambra staat vandaag eerst op het programma, onder leiding van een lokale gids. Het is een van de hoogtepunten van Andalusië. Dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen was het laatste bolwerk van de Moren toen heel Spanje langzamerhand weer door de christenen was heroverd. In 1492 viel echter ook het Alhambra in handen van het katholieke koningspaar Isabella I van Castilië en Fernando II van Aragon. We bezoeken de Nazari Paleizen, El Albaceza, het Partal Paleis en Generalife met de prachtige tuinen. Na het bijzondere bezoek aan Alhambra vervolgen we onze stadstour naar de Plaza de Isabel la Catolica, een historisch plein in het hart van het stadscentrum. Op de heuvel tegenover het Alhambra lopen we door de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf hebben we vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn en waar we heerlijk rondslenteren. We begrijpen steeds beter waarom deze middeleeuwse wijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We kijken onze ogen uit als we langs oude minaretten, hammams en typische huizen met bloemrijke binnenplaatsen lopen. Vervolgens worden we ondergedompeld in de magische wijk Sacromonte, wereldwijd bekend om de witgekalkte grotwoningen die in de heuvels zijn gebouwd, levendige zigeunergeest en Zambra, een traditionele lokale vorm van flamenco. Dwaal door de straten, geniet van de charmes van de historische wijk en bewonder natuurlijk het onvergelijkbare uitzicht vanaf het uitkijkpunt op de heuvel. Overnachting in Granada.

Weetje

Volgens de normen van het islamitisch geloof is het niet toegestaan om perfectie na te streven. Dit zou namelijk een belediging zijn voor God. Hierdoor zijn er tijdens de bouw van het Alhambra expres foutjes gemaakt. Hier en daar ziet u bijvoorbeeld decoraties die niet helemaal perfect zijn. Denk hierbij aan vormen die niet compleet symmetrisch zijn gemaakt.

DAG
10

Granada

Granada
Vrije dag in Granada
Winkelstraten Calle Zacatin en Calle Reyes Católicos
De prachtige kathedraal van Granada
Relaxen in stadspark Fuente del Triunfo
Prachtig uitzicht over de stad bij Plaza Mirador de San Cristóbal
Overnachting Granada

De hele dag genieten we van Granada. Gaat u terug naar de wijk Albaicín of gaat u heerlijk winkelen in de kleine boetiekjes? De Alcaiceria is van oudsher een zijdemarkt. Er zijn nog een paar zijde winkels, maar tegenwoordig kunnen we hier mooie souvenirs scoren met een mooie herinnering aan deze reis. Vlakbij de Alcaiceria liggen verschillende winkelstraten zoals Calle Zacatin en Calle Reyes Católicos. De Kathedraal van Granada is een bezoek waard. Deze Renaissance kerk is gebouwd in opdracht van Spaanse koningen die Granada terug hadden veroverd van de Moren. In Granada vindt u tapasbarretjes in overvloed. Relaxen kunt u in het stadspark Fuente del Triunfo. Het is een groot park met verschillende zitjes en banken. Het uitzichtpunt bij Plaza Mirador de San Cristóbal is ook een aanrader. U kunt naar boven wandelen of een taxi nemen. Een prachtig uitzicht over de stad en het Alhambra! Sluit de dag bijvoorbeeld af op een terras bij Paseao de los Tristes. Overnachting Granada.

DAG
11

Vertrek vanuit Granada (ca. 125 km)

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven
Terugvlucht

Na een laatste ontspannen ontbijt in ons hotel in Granada zijn we alweer aan het einde van de rondreis door Andalusië gekomen. Vanuit Granada rijden we terug naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht. We denken terug aan de vele prachtige plekken we hebben gezien in Andalusië, de overheerlijke gerechten die we hebben geproefd en de typische Spaanse sferen – wat een heerlijke vakantie en wat een veelzijdige regio. Adios Andalucía!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 3 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Lokale gidsen en entreegelden

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra's tegen een zeer scherpe prijs. ...

v.a.86

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra's tegen een zeer scherpe prijs. Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van toegang/deelname.

De volgende activiteiten zitten in het pakket.

*Málaga
Een stadswandeling onder leiding van een lokale gids. De tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier zien we een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. Verder zien we tijdens de wandeling: Calle Larios: een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol, Plaza de la Constitución, Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum, Romeinse theater en het Alcabeza.

*Gibraltar
Wat een bijzondere eravring! Gibraltar is een Britse kolonie aan de zuidkust van Spanje. Zodra we de grens overlopen zijn we dan ook in Engelse sferen. We zien bijvoorbeeld een rode telefooncel en Engelse winkels. Wat gelijk opvalt is de indrukwekkende kalkstenen rots in het zuiden van het Iberisch schiereiland. Hier zien we de zuilen van Hercules. Bij binnenkomst in het Gibraltar Nature Reserve rijden we naar de Grot van St. Michael, gelegen in het hart van De Rots van Gibraltar. We zien prachtige formaties stalactieten en stalagmieten. We rijden verder over de steile rots en zien de vriendelijke Berberapen. Vervolgens neemt onze gids ons in het busje mee naar The Great Siege Tunnels, die in de achttiende eeuw door Engelse soldaten werd gegraven als verdediging tegen de Spaanse en Franse legers. De tour sluiten we af bij het Moorse kasteel van Gibraltar.

*Sevilla
Onder leiding van een echte Sevilla-kenner maken we kennis met deze stad. We starten op Plaza del Salvador en aanschouwen de Iglesia Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken. Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. Verder zien we Koninklijk Paleis, het Archivo General de Indias, Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. We lopen verder en zien de Royal Tobacco Factory en het beroemde Plaza de España! We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

*Córdoba
Córdoba is een waar hoogtepunt tijdens deze reis! We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stamt uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita.

Inclusief:
- Stadswandeling met lokale gids in Málaga
- Stadswandeling met lokale gids in Sevilla
- Stadswandeling met lokale gids in Córdoba
- Lokale gids in Gibraltar
- Entreegelden Gibraltar Nature Reserve
- Entreegelden kathedraal Sevilla
- Entreegelden synagoge Córdoba

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 2 van 2 opties )

Tío Pepe wijngaard

Jerez de la Frontera - Wijnproeverij Jerez

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de...

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de familie en werkt momenteel de 5e generatie in het bedrijf. Tijdens een bezoek aan de wijngaard stapt terug in de tijd en leert u alles over Sherry. Dit is een typische Spaanse wijn. Een gids neemt u mee over de wijngaard en vertelt over de geschiedenis en de productie van de Sherry. Uiteraard kunt u de Sherry proeven. Het is een unieke plek waar u kunt luisteren naar de bijzondere geschiedenis, kunt genieten van het prachtige landschap in de buitenlucht en kunt proeven van de heerlijke wijnen. Uw zintuigen zullen tijdens deze excursie niks te kort komen!

Inclusief: Gids en proeverij
Exclusief: FooienPrijs: Circa 25 euro per persoon

Meer info

Minder info

Guadalquivir-river

Sevilla & omgeving - River Cruise Sevilla

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San T...

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San Telmo-paleis. Dit is de thuisbasis van de regering van Andalusië. Ook varen we langs de oude tabaksfabriek en de legendarische Triana-brug. De brug is in 1845 gebouwd en was vroeger de enige manier om de rivier over te steken om de bijzondere wijk Triana te bereiken. Sinds 1976 staat de brug op de lijst van de historische monumenten. Geniet van een middag op het verkoelende water terwijl u door de magische stad Sevilla vaart.Duur: 1 uur
Prijs ca. 15 euro per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

11 dagen Andalusië Compleet: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlandssprekende reisleider van dag 1 t/m dag 11
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
2 x diner
Bezoek aan Granada incl. Alhambra en Generalife t.w.v. ca. 39 p.p.
Stadsbezoek aan Malaga, Arcos de la Frontera, Vejer de la Frontera, Jerez de la Frontera, Ronda, Baeza en Úbeda
Ontdek de mooiste stad van Spanje, betoverend Sevilla*
Bijzonder bezoek aan Gibraltar & Córdoba*
*De lokale gidsen en entreegelden zijn niet inbegrepen. Deze zijn opgenomen in het bij te boeken pakket.

Exclusief

Ruimbagage (optioneel bij te boeken)
Lokale gidsen en entreegelden (zie extra’s) ca. € 86 p.p. (vooraf te boeken)
Eventuele optionele excursies (zie extra’s)
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 30 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 26

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 3 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Lokale gidsen en entreegelden

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra's tegen een zeer scherpe prijs. ...

v.a.86

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra's tegen een zeer scherpe prijs. Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van toegang/deelname.

De volgende activiteiten zitten in het pakket.

*Málaga
Een stadswandeling onder leiding van een lokale gids. De tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier zien we een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. Verder zien we tijdens de wandeling: Calle Larios: een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol, Plaza de la Constitución, Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum, Romeinse theater en het Alcabeza.

*Gibraltar
Wat een bijzondere eravring! Gibraltar is een Britse kolonie aan de zuidkust van Spanje. Zodra we de grens overlopen zijn we dan ook in Engelse sferen. We zien bijvoorbeeld een rode telefooncel en Engelse winkels. Wat gelijk opvalt is de indrukwekkende kalkstenen rots in het zuiden van het Iberisch schiereiland. Hier zien we de zuilen van Hercules. Bij binnenkomst in het Gibraltar Nature Reserve rijden we naar de Grot van St. Michael, gelegen in het hart van De Rots van Gibraltar. We zien prachtige formaties stalactieten en stalagmieten. We rijden verder over de steile rots en zien de vriendelijke Berberapen. Vervolgens neemt onze gids ons in het busje mee naar The Great Siege Tunnels, die in de achttiende eeuw door Engelse soldaten werd gegraven als verdediging tegen de Spaanse en Franse legers. De tour sluiten we af bij het Moorse kasteel van Gibraltar.

*Sevilla
Onder leiding van een echte Sevilla-kenner maken we kennis met deze stad. We starten op Plaza del Salvador en aanschouwen de Iglesia Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken. Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. Verder zien we Koninklijk Paleis, het Archivo General de Indias, Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. We lopen verder en zien de Royal Tobacco Factory en het beroemde Plaza de España! We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

*Córdoba
Córdoba is een waar hoogtepunt tijdens deze reis! We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stamt uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita.

Inclusief:
- Stadswandeling met lokale gids in Málaga
- Stadswandeling met lokale gids in Sevilla
- Stadswandeling met lokale gids in Córdoba
- Lokale gids in Gibraltar
- Entreegelden Gibraltar Nature Reserve
- Entreegelden kathedraal Sevilla
- Entreegelden synagoge Córdoba

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 2 van 2 opties )

Tío Pepe wijngaard

Jerez de la Frontera - Wijnproeverij Jerez

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de...

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de familie en werkt momenteel de 5e generatie in het bedrijf. Tijdens een bezoek aan de wijngaard stapt terug in de tijd en leert u alles over Sherry. Dit is een typische Spaanse wijn. Een gids neemt u mee over de wijngaard en vertelt over de geschiedenis en de productie van de Sherry. Uiteraard kunt u de Sherry proeven. Het is een unieke plek waar u kunt luisteren naar de bijzondere geschiedenis, kunt genieten van het prachtige landschap in de buitenlucht en kunt proeven van de heerlijke wijnen. Uw zintuigen zullen tijdens deze excursie niks te kort komen!

Inclusief: Gids en proeverij
Exclusief: FooienPrijs: Circa 25 euro per persoon

Meer info

Minder info

Guadalquivir-river

Sevilla & omgeving - River Cruise Sevilla

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San T...

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San Telmo-paleis. Dit is de thuisbasis van de regering van Andalusië. Ook varen we langs de oude tabaksfabriek en de legendarische Triana-brug. De brug is in 1845 gebouwd en was vroeger de enige manier om de rivier over te steken om de bijzondere wijk Triana te bereiken. Sinds 1976 staat de brug op de lijst van de historische monumenten. Geniet van een middag op het verkoelende water terwijl u door de magische stad Sevilla vaart.Duur: 1 uur
Prijs ca. 15 euro per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

11 dagen Andalusië Compleet: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Málaga - Costa del Sol (ca. 82 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Málaga
Ontmoet de Nederlandssprekende reisleider
Stadswandeling langs belangrijkste bezienswaardigheden door Málaga
Lokale gids Málaga
Diner en overnachting Costa del Sol

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op de luchthaven stapt u in het vliegtuig naar Málaga, het startpunt van uw rondreis door Andalusië. Maak het u gemakkelijk tijdens de korte vlucht en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven maakt u kennis met de reisleider.

We gaan Málaga ontdekken met een lokale gids. Onze tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier ziet u een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. We wandelen verder door de autovrije straat Calle Larios. Het is een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol. Nadat u Plaza de la Constitución heeft bereikt, is onze volgende stop Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken en we ontdekken waarom deze in de volksmond bekend staat als 'La Manquita' of de 'Eenarmige Dame'. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum. We bewonderen de overblijfselen van het Romeinse theater en lopen verder naar het Alcazaba. Dit Moorse paleis-fort, is een belangrijk onderdeel van de erfenis van Al-Andalus. Neem aan het einde van de dag een duik in de Middellandse Zee! Diner en overnachting aan de Costa del Sol.

Goed om te weten

De lokale gidsen en entreegelden in deze rondreis zijn vooraf bij te boeken (zie extra’s). Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van deelname.

Weetje

Picasso werd in 1881 geboren in Málaga.

DAG
02

Ronda - Arcos de la Frontera (ca. 153 km)

Arcos de la frontera
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Overnachting in Cádiz & omgeving of Jerez de la Frontera

De route vandaag is prachtig en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema. We brengen een bezoek aan Ronda, liggend bovenop een rots en het wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Ronda wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waar de Puente Nuevo loopt. Vanaf deze brug hebben we een prachtig uitzicht over de kloof. Via de oude brug lopen we Ronda weer in. Hier ligt Plaza del Toros, deze wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door. De Moorse muren, de stadspoort de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken ons bezoek aan Ronda onvergetelijk!

Vanuit Ronda rijden we verder naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden van de stad zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. De komende twee nachten verblijven we in Cádiz & omgeving of Jerez de la Frontera.

Weetje

Door de provincie Andalusië, loopt de route van de witte dorpen, La Ruta de los Pueblos Blanchos. De indrukwekkende route brengt u van de Atlantische kust naar de kust van de Middellandse Zee via het binnenland van de streek. Hierbij rijdt u door een groen, dunbevolkt berglandschap met pijnboom- en kurkeikbossen en passeert u talloze witte dorpjes.

DAG
03

Vejer de la Frontera & Gibraltar (ca. 263 km)

Gibraltar
Bezoek aan het witte dorp Vejer de la Frontera
Britse kolonie: Gibraltar
De Rots van Gibraltar met berberapen
Lokale gids Gibraltar
Overnachting in Cádiz & omgeving of Jerez de la Frontera

Een mooie dagtrip staat vandaag op het programma! We bezoeken Vejer de la Frontera, spectaculair gelegen op een groene heuvel. We kijken uit over de bergen van de Alconocales en de velden van la Janda. Vejer de la Frontera wordt ook wel ‘La niña mimada del sur’ genoemd: het lievelingetje van het zuiden. Loop langs de witte huizen en aanschouw de zandkleurige kerktoren. Vejer staat ook bekend om de Arabische stadsmuren en het kasteel. Het lijkt alsof we in een sprookje stappen en alsof de tijd heeft stilgestaan! We dwalen door de smalle straatjes en steegjes. Het mooiste plein van de stad heet Plaza de los Pescaitos met een kikkerfontein en handgeschilderde Siviliaanse tegels.

De tocht gaat verder naar Gibraltar. Onder leiding van een lokale gids gaan we Gibraltar ontdekken. Wat een bijzondere excursie! Gibraltar is een Britse kolonie aan de zuidkust van Spanje. De kolonie is heel klein en heeft een oppervlakte van 6km2. Zodra we de grens overlopen zijn we dan ook in Engelse sferen. We zien bijvoorbeeld een rode telefooncel en Engelse winkels. Wat gelijk opvalt is de indrukwekkende kalkstenen rots in het zuiden van het Iberisch schiereiland. We genieten van het unieke uitzicht op de Straat van Gibraltar, die Afrika van Europa scheidt in slechts 14 km. Hier zien we de zuilen van Hercules. Bij binnenkomst in het Gibraltar Nature Reserve rijden we naar de Grot van St. Michael, gelegen in het hart van De Rots van Gibraltar. We zien prachtige formaties stalactieten en stalagmieten. We rijden verder over de steile rots en zien de vriendelijke Berberapen. Het zijn de enige apen die in Europa in het wild leven. Na een bezoek aan deze mooie plekken in het natuurreservaat, neemt onze gids ons in het busje mee naar The Great Siege Tunnels, die in de achttiende eeuw door Engelse soldaten werd gegraven als verdediging tegen de Spaanse en Franse legers. De tunnels lopen geheel door de Rots van Gibraltar De tour sluiten we af bij het Moorse kasteel van Gibraltar.

DAG
04

Cádiz - Jerez de la Frontera - Sevilla (ca. 128 km)

Jerez de la Frontera
Bezoek aan Cádiz
Bezoek aan de bruisende stad Jerez de la Frontera
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega (optioneel)
Overnachting in de Sevilla & omgeving

Na een gezellig ontbijt gaan we Cádiz verkennen, gelegen op een schiereiland. De stad werd maar liefst in 1100 vr Chr. gesticht en is daarmee de oudste stad van Spanje. Door zijn ligging speelde Cádiz een belangrijke rol tijdens de handel met “de nieuwe wereld” in de 18e eeuw. Doordat de stad veel lijkt op haar zusterstad Havana, wordt Cádiz ook wel “Klein Havana” genoemd. De kathedraal van Cádiz is een indrukwekkend bouwwerk die in de oudste wijk, El Pópulo, van Cádiz staat. De gouden koepel van de kathedraal ziet u nog beter als u over Playa de la Caleta wandelt dat tussen twee kastelen in ligt. Eén van die kastelen is Castillo de San Sebastián uit de James Bondfilm: Die Another Day. Achter de kathedraal bevindt zich het Teatro Romano, één van de oudste amfitheaters van Spanje.

We reizen verder naar Jerez de la Frontera. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Deels omdat “de la Frontera” (op de grens) komt van de periode dat de Moren, die hier vanaf 711 de scepter zwaaide, verdreven werden door de Katholieke Koningen. Een aantal dorpen kwamen in het grensgebied tussen het christelijke en het Moorse gebied te liggen en kregen daarom de toevoeging “de la Frontera”. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken (optioneel bij te boeken)! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherry teelt zijn ontstaan, hebben ervoor gezorgd dat de stad, behalve veel sherry bodegas en statige, aristocratische huizen, ook een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). We reizen verder naar de omgeving van Sevilla waar we de komende 3 nachten verblijven.

Weetje

De meeste Sherry’s zijn laag in calorieën (per 50 ml, slechts 58 kcal). Maar dit geldt niet voor de Pedro Ximénez. Per liter wordt hier 400 gram suiker aan toegevoegd. De kleur van deze Sherry is dan ook donker en de smaak is heel erg zoet.

DAG
05

Sevilla

Sevilla
Stadstour Sevilla
De indrukwekkende Plaza España
Lokale gids Sevilla
Zie de kleurrijke azulejos van het Spaanse Paviljoen
Maak een boottocht over de Guadalquivir rivier (optionele excursie)
Overnachting in Sevilla & omgeving

Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Het is in elk geval de hoofdstad van Andalusië en mooi is Sevilla! We maken een stadstour door Sevilla met een lokale gids. De tour start op Plaza del Salvador en we aanschouwen de Iglesia (kerk) Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Terwijl we het beeldhouwwerk van de Monarch in ons opnemen, zal onze gids ons alles vertellen over het leven in deze Andalusische stad in de tijd van Al-Andalus en de Reconquista. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken (entree inclusief in excursiepakket). Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. We lopen verder langs het Koninklijk Paleis. Dit prachtige Moorse paleizencomplex zal ons versteld doen staan! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. We lopen verder naar het Archivo General de Indias. Samen met onze gids duiken we in de geschiedenis van dit prachtige gebouw terwijl we genieten van de spectaculaire architectuur. Onze volgende stop is naast de Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. In de buurt vinden we de Royal Tobacco Factory en we ontdekken waar het opvallende gebouw tegenwoordig voor wordt gebruikt als we nadenken over de combinatie van renaissance- en barokstijlen.

Het zou geen wandeling door Sevilla zijn zonder een bezoek aan Plaza de España! Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en de perfecte plek om te praten over de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

Een boottocht is een fijne manier om meer van Sevilla te zien (optioneel bij te boeken). We varen over de Guadalquivir rivier en we zien zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena).

Weetje

Mucho calor (bloedheet)! Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 45 graden.

DAG
06

Sevilla

Sevilla
Vrije dag in Sevilla
Genieten van Spaanse hapjes op de Plaza de Encarnación
Struinen door de smalle straten en pleinen
De overdekte markt met verschillende hapjes
Geniet van een echt Spaanse flamenco show (optionele excursie)
De Joodse wijk van Sevilla
Overnachting in Sevilla & omgeving

Nu we een paar van de highlights van Sevilla hebben gezien, leert u Sevilla vandaag nog beter kennen. Maak een heerlijke wandeling door de stad. Mocht u ‘s ochtends trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een lekker drankje. Iets te eten vinden in Sevilla is geen probleem; de locals houden van lekker eten en drinken. Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Een boottocht is een fijne manier om meer van Sevilla te zien (optioneel bij te boeken). We varen over de Guadalquivir rivier en we zien zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en een leuk Spaans restaurantje uit te zoeken. ‘s Avonds kunt u genieten van een originele Spaanse flamenco show met tapas (optioneel bij te boeken). Overnachting in Sevilla.

Goed om te weten

In Spanje houden de mensen vooral in de zomermaanden in de middag een siësta (dutje). Deze duurt van 14.00 – 17.00 uur. Veel winkels zijn tijdens de siësta gesloten.

Weetje

De hapjes (tapas) werden vroeger op een drankje gelegd (tapa = deksel) om te voorkomen dat er vliegen in het drankje vielen.

DAG
07

Sevilla - Córdoba (ca. 142 km)

Cordoba
Werelderfgoed; Mezquita en oude centrum van Córdoba
Bezoek de Joodse wijk en 'Sinagoga'
Lokale gids in Córdoba
Diner en overnachting in Córdoba

Op naar Córdoba! Vandaag gaan we deze mooie stad verkennen. We maken een stadswandeling met een lokale gids. We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stam uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita. De middag is ter vrije besteding en u kunt zelf een bezoek brengen aan de Mezquita en de stad verder verkennen. Een waar hoogtepunt van Córdoba! Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden werd een kathedraal midden in de moskee gebouwd. Dankzij Karel V is een groot deel van de moskee overeind gebleven want toen hij zag dat een deel van de moskee was vernietigd om er een kathedraal neer te zetten zou hij hebben gezegd: ‘Jullie hebben iets gebouwd dat overal had kunnen worden neergezet maar jullie hebben iets unieks vernietigd’. Hierdoor bleef het deel van de moskee dat nog overeind stond, bestaan. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal midden in de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting in Córdoba.

Weetje

In Córdoba zijn veel invloeden terug te vinden. Zo zijn er Romeinse monumenten te zien, maar ook Joodse, Arabische en Katholieke. Door de Spaanse kolonisatie heten er bijvoorbeeld meer dan 1000 plaatsen ook Córdoba.

DAG
08

Baeza - Úbeda - Granada (ca. 427 km)

Ubeda
Bezoek aan renaissance steden Ubeda en Baeza
Prachtige route langs olijfbomen
Overnachting in Granada

Uiteraard verheugen we ons op het eindpunt van vandaag: Granada. Via de provincie Jaén rijden we ernaartoe. Deze provincie staat bekend om de Renaissance steden van Andalusië. In de 16e eeuw waren dit rijke en machtige steden. Vandaag maken we verschillende mooie stops. We rijden door een prachtig vruchtbaar landschap, zien wel duizenden olijfbomen en komen langs oude Moorse en christelijke bouwwerken. De eerste stop is in Baeza en we wandelen langs paleizen, kerken en gezellige pleinen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Dwaal door de smalle steegjes en geniet bij een restaurantje. Het hoogtepunt van Baeza is de kathedraal. Dit was eerst een moskee van Moren en is in de 16e eeuw omgebouwd naar de Gotische stijl. Dertig jaar later stortte de kathedraal helemaal in en daarna is deze opgebouwd in de prachtige Renaissance stijl. Daarna rijden weverder naar Ubeda, gelegen op een bergtop met een unieke Renaissance stijl aan gebouwen. De hoogtepunten liggen rond het Plaza Juan Vázquez de Molina. We zien het mausoleaum, het gemeentehuis en het Parador hotel van Úbeda. Die laatste twee dienden vroeger als paleizen. We rijden verder naar Granada waar we de komende drie nachten verblijven.

DAG
09

Granada & Alhambra

Het Alhambra
Inclusief Alhambra en Generalife tour
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
De magische wijk Sacromonte
Overnachting in Granada

Bienvenidos a Granada! Magisch Alhambra staat vandaag eerst op het programma, onder leiding van een lokale gids. Het is een van de hoogtepunten van Andalusië. Dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen was het laatste bolwerk van de Moren toen heel Spanje langzamerhand weer door de christenen was heroverd. In 1492 viel echter ook het Alhambra in handen van het katholieke koningspaar Isabella I van Castilië en Fernando II van Aragon. We bezoeken de Nazari Paleizen, El Albaceza, het Partal Paleis en Generalife met de prachtige tuinen. Na het bijzondere bezoek aan Alhambra vervolgen we onze stadstour naar de Plaza de Isabel la Catolica, een historisch plein in het hart van het stadscentrum. Op de heuvel tegenover het Alhambra lopen we door de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf hebben we vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn en waar we heerlijk rondslenteren. We begrijpen steeds beter waarom deze middeleeuwse wijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We kijken onze ogen uit als we langs oude minaretten, hammams en typische huizen met bloemrijke binnenplaatsen lopen. Vervolgens worden we ondergedompeld in de magische wijk Sacromonte, wereldwijd bekend om de witgekalkte grotwoningen die in de heuvels zijn gebouwd, levendige zigeunergeest en Zambra, een traditionele lokale vorm van flamenco. Dwaal door de straten, geniet van de charmes van de historische wijk en bewonder natuurlijk het onvergelijkbare uitzicht vanaf het uitkijkpunt op de heuvel. Overnachting in Granada.

Weetje

Volgens de normen van het islamitisch geloof is het niet toegestaan om perfectie na te streven. Dit zou namelijk een belediging zijn voor God. Hierdoor zijn er tijdens de bouw van het Alhambra expres foutjes gemaakt. Hier en daar ziet u bijvoorbeeld decoraties die niet helemaal perfect zijn. Denk hierbij aan vormen die niet compleet symmetrisch zijn gemaakt.

DAG
10

Granada

Granada
Vrije dag in Granada
Winkelstraten Calle Zacatin en Calle Reyes Católicos
De prachtige kathedraal van Granada
Relaxen in stadspark Fuente del Triunfo
Prachtig uitzicht over de stad bij Plaza Mirador de San Cristóbal
Overnachting Granada

De hele dag genieten we van Granada. Gaat u terug naar de wijk Albaicín of gaat u heerlijk winkelen in de kleine boetiekjes? De Alcaiceria is van oudsher een zijdemarkt. Er zijn nog een paar zijde winkels, maar tegenwoordig kunnen we hier mooie souvenirs scoren met een mooie herinnering aan deze reis. Vlakbij de Alcaiceria liggen verschillende winkelstraten zoals Calle Zacatin en Calle Reyes Católicos. De Kathedraal van Granada is een bezoek waard. Deze Renaissance kerk is gebouwd in opdracht van Spaanse koningen die Granada terug hadden veroverd van de Moren. In Granada vindt u tapasbarretjes in overvloed. Relaxen kunt u in het stadspark Fuente del Triunfo. Het is een groot park met verschillende zitjes en banken. Het uitzichtpunt bij Plaza Mirador de San Cristóbal is ook een aanrader. U kunt naar boven wandelen of een taxi nemen. Een prachtig uitzicht over de stad en het Alhambra! Sluit de dag bijvoorbeeld af op een terras bij Paseao de los Tristes. Overnachting Granada.

DAG
11

Vertrek vanuit Granada (ca. 125 km)

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven
Terugvlucht

Na een laatste ontspannen ontbijt in ons hotel in Granada zijn we alweer aan het einde van de rondreis door Andalusië gekomen. Vanuit Granada rijden we terug naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht. We denken terug aan de vele prachtige plekken we hebben gezien in Andalusië, de overheerlijke gerechten die we hebben geproefd en de typische Spaanse sferen – wat een heerlijke vakantie en wat een veelzijdige regio. Adios Andalucía!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 3 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Lokale gidsen en entreegelden

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra's tegen een zeer scherpe prijs. ...

v.a.86

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra's tegen een zeer scherpe prijs. Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van toegang/deelname.

De volgende activiteiten zitten in het pakket.

*Málaga
Een stadswandeling onder leiding van een lokale gids. De tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier zien we een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. Verder zien we tijdens de wandeling: Calle Larios: een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol, Plaza de la Constitución, Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum, Romeinse theater en het Alcabeza.

*Gibraltar
Wat een bijzondere eravring! Gibraltar is een Britse kolonie aan de zuidkust van Spanje. Zodra we de grens overlopen zijn we dan ook in Engelse sferen. We zien bijvoorbeeld een rode telefooncel en Engelse winkels. Wat gelijk opvalt is de indrukwekkende kalkstenen rots in het zuiden van het Iberisch schiereiland. Hier zien we de zuilen van Hercules. Bij binnenkomst in het Gibraltar Nature Reserve rijden we naar de Grot van St. Michael, gelegen in het hart van De Rots van Gibraltar. We zien prachtige formaties stalactieten en stalagmieten. We rijden verder over de steile rots en zien de vriendelijke Berberapen. Vervolgens neemt onze gids ons in het busje mee naar The Great Siege Tunnels, die in de achttiende eeuw door Engelse soldaten werd gegraven als verdediging tegen de Spaanse en Franse legers. De tour sluiten we af bij het Moorse kasteel van Gibraltar.

*Sevilla
Onder leiding van een echte Sevilla-kenner maken we kennis met deze stad. We starten op Plaza del Salvador en aanschouwen de Iglesia Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken. Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. Verder zien we Koninklijk Paleis, het Archivo General de Indias, Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. We lopen verder en zien de Royal Tobacco Factory en het beroemde Plaza de España! We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

*Córdoba
Córdoba is een waar hoogtepunt tijdens deze reis! We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stamt uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita.

Inclusief:
- Stadswandeling met lokale gids in Málaga
- Stadswandeling met lokale gids in Sevilla
- Stadswandeling met lokale gids in Córdoba
- Lokale gids in Gibraltar
- Entreegelden Gibraltar Nature Reserve
- Entreegelden kathedraal Sevilla
- Entreegelden synagoge Córdoba

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 2 van 2 opties )

Tío Pepe wijngaard

Jerez de la Frontera - Wijnproeverij Jerez

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de...

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de familie en werkt momenteel de 5e generatie in het bedrijf. Tijdens een bezoek aan de wijngaard stapt terug in de tijd en leert u alles over Sherry. Dit is een typische Spaanse wijn. Een gids neemt u mee over de wijngaard en vertelt over de geschiedenis en de productie van de Sherry. Uiteraard kunt u de Sherry proeven. Het is een unieke plek waar u kunt luisteren naar de bijzondere geschiedenis, kunt genieten van het prachtige landschap in de buitenlucht en kunt proeven van de heerlijke wijnen. Uw zintuigen zullen tijdens deze excursie niks te kort komen!

Inclusief: Gids en proeverij
Exclusief: FooienPrijs: Circa 25 euro per persoon

Meer info

Minder info

Guadalquivir-river

Sevilla & omgeving - River Cruise Sevilla

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San T...

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San Telmo-paleis. Dit is de thuisbasis van de regering van Andalusië. Ook varen we langs de oude tabaksfabriek en de legendarische Triana-brug. De brug is in 1845 gebouwd en was vroeger de enige manier om de rivier over te steken om de bijzondere wijk Triana te bereiken. Sinds 1976 staat de brug op de lijst van de historische monumenten. Geniet van een middag op het verkoelende water terwijl u door de magische stad Sevilla vaart.Duur: 1 uur
Prijs ca. 15 euro per persoon

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Transavia
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
07:35 uur
EindhovenMalaga
10:25 uur
18:50 uur
MalagaEindhoven
21:45 uur
Transavia
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
07:50 uur
RotterdamMalaga
10:45 uur
19:45 uur
MalagaRotterdam
22:35 uur
Transavia
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
06:45 uur
AmsterdamMalaga
09:45 uur
21:05 uur
MalagaAmsterdam
00:10 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

11 dagen Andalusië Compleet: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Hotel Monarque Fuengirola zwembad
 • Hotel Monarque Fuengirola slaapkamer
 • Hotel Monarque Fuengirola tuin

Costa del Sol

Hotel Monarque Fuengirola

Viersterren

In het hart van de Costa del Sol in Fuengirola ligt dit vrolijke en comfortabele hotel. Playa de las Gaviotas ligt op een paar meter afstand. Naast het prachtige strand heeft het hotel ook een buitenzwembad waar u kunt relaxen. Het hotel biedt ook verschillende spabehandelingen tegen betaling. In het restaurant kunt u genieten van lokale en internationale gerechten. De kamers zijn licht en eenvoudig ingericht en beschikken over gratis WiFi, TV en een privé balkon. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet.

 • ES_AC_Cervantes by Blue Sea zwembads
 • Torremolinos
 • ES_AC_Cervantes by Blue Sea kamer

Costa del Sol

Cervantes by Blue Sea Torremolinos

Viersterren

Centraal gelegen in Torremolinos en op vijf minuten wandelen van het Bajondillo strand vindt u het Cervantes by Blue Sea hotel. Het heeft de perfecte combinatie tussen de drukte van de stad terwijl u volledig tot rust kunt komen in het hotel. Het hotel beschikt over vele faciliteiten. Zo zijn de kamers voorzien van airconditioning voor de warme dagen, TV om u even terug te trekken, gratis Wi-Fi om uw foto’s met thuis te delen, een balkon voor het halen van een frisse neus en een badkamer met bad en/of douche en föhn. Verder biedt het hotel een lobbybar waar u kunt genieten van livemuziek, een restaurant waar u kunt genieten van heerlijke gere ...

Centraal gelegen in Torremolinos en op vijf minuten wandelen van het Bajondillo strand vindt u het Cervantes by Blue Sea hotel. Het heeft de perfecte combinatie tussen de drukte van de stad terwijl u volledig tot rust kunt komen in het hotel. Het hotel beschikt over vele faciliteiten. Zo zijn de kamers voorzien van airconditioning voor de warme dagen, TV om u even terug te trekken, gratis Wi-Fi om uw foto’s met thuis te delen, een balkon voor het halen van een frisse neus en een badkamer met bad en/of douche en föhn. Verder biedt het hotel een lobbybar waar u kunt genieten van livemuziek, een restaurant waar u kunt genieten van heerlijke gerechten, een excursiebalie en 24- uursreceptie voor al uw vragen en een kidsclub. Om uw verblijf extra speciaal te maken biedt het hotel ook nog is een zwembad met prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, een sauna om tot rust te komen en een fitnessruimte om uw hoofd even leeg te maken. Wat een faciliteiten! Wilt u graag de stad ontdekken? Plaza De la Nogalera en Church of San Miguel liggen op steenworp afstand van het hotel. Ook het strand is gemakkelijk aan te lopen. Veel plezier in Torremolinos!

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Monarque Fuengirola zwembad
 • Hotel Monarque Fuengirola slaapkamer
 • Hotel Monarque Fuengirola tuin

Costa del Sol

Hotel Monarque Fuengirola

Viersterren

In het hart van de Costa del Sol in Fuengirola ligt dit vrolijke en comfortabele hotel. Playa de las Gaviotas ligt op een paar meter afstand. Naast het prachtige strand heeft het hotel ook een buitenzwembad waar u kunt relaxen. Het hotel biedt ook verschillende spabehandelingen tegen betaling. In het restaurant kunt u genieten van lokale en internationale gerechten. De kamers zijn licht en eenvoudig ingericht en beschikken over gratis WiFi, TV en een privé balkon. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet.

 • ES_AC_Cervantes by Blue Sea zwembads
 • Torremolinos
 • ES_AC_Cervantes by Blue Sea kamer

Costa del Sol

Cervantes by Blue Sea Torremolinos

Viersterren

Centraal gelegen in Torremolinos en op vijf minuten wandelen van het Bajondillo strand vindt u het Cervantes by Blue Sea hotel. Het heeft de perfecte combinatie tussen de drukte van de stad terwijl u volledig tot rust kunt komen in het hotel. Het hotel beschikt over vele faciliteiten. Zo zijn de kamers voorzien van airconditioning voor de warme dagen, TV om u even terug te trekken, gratis Wi-Fi om uw foto’s met thuis te delen, een balkon voor het halen van een frisse neus en een badkamer met bad en/of douche en föhn. Verder biedt het hotel een lobbybar waar u kunt genieten van livemuziek, een restaurant waar u kunt genieten van heerlijke gere ...

Centraal gelegen in Torremolinos en op vijf minuten wandelen van het Bajondillo strand vindt u het Cervantes by Blue Sea hotel. Het heeft de perfecte combinatie tussen de drukte van de stad terwijl u volledig tot rust kunt komen in het hotel. Het hotel beschikt over vele faciliteiten. Zo zijn de kamers voorzien van airconditioning voor de warme dagen, TV om u even terug te trekken, gratis Wi-Fi om uw foto’s met thuis te delen, een balkon voor het halen van een frisse neus en een badkamer met bad en/of douche en föhn. Verder biedt het hotel een lobbybar waar u kunt genieten van livemuziek, een restaurant waar u kunt genieten van heerlijke gerechten, een excursiebalie en 24- uursreceptie voor al uw vragen en een kidsclub. Om uw verblijf extra speciaal te maken biedt het hotel ook nog is een zwembad met prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, een sauna om tot rust te komen en een fitnessruimte om uw hoofd even leeg te maken. Wat een faciliteiten! Wilt u graag de stad ontdekken? Plaza De la Nogalera en Church of San Miguel liggen op steenworp afstand van het hotel. Ook het strand is gemakkelijk aan te lopen. Veel plezier in Torremolinos!

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Monarque Fuengirola zwembad
 • Hotel Monarque Fuengirola slaapkamer
 • Hotel Monarque Fuengirola tuin

Costa del Sol

Hotel Monarque Fuengirola

Viersterren

In het hart van de Costa del Sol in Fuengirola ligt dit vrolijke en comfortabele hotel. Playa de las Gaviotas ligt op een paar meter afstand. Naast het prachtige strand heeft het hotel ook een buitenzwembad waar u kunt relaxen. Het hotel biedt ook verschillende spabehandelingen tegen betaling. In het restaurant kunt u genieten van lokale en internationale gerechten. De kamers zijn licht en eenvoudig ingericht en beschikken over gratis WiFi, TV en een privé balkon. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet.

 • ES_AC_Cervantes by Blue Sea zwembads
 • Torremolinos
 • ES_AC_Cervantes by Blue Sea kamer

Costa del Sol

Cervantes by Blue Sea Torremolinos

Viersterren

Centraal gelegen in Torremolinos en op vijf minuten wandelen van het Bajondillo strand vindt u het Cervantes by Blue Sea hotel. Het heeft de perfecte combinatie tussen de drukte van de stad terwijl u volledig tot rust kunt komen in het hotel. Het hotel beschikt over vele faciliteiten. Zo zijn de kamers voorzien van airconditioning voor de warme dagen, TV om u even terug te trekken, gratis Wi-Fi om uw foto’s met thuis te delen, een balkon voor het halen van een frisse neus en een badkamer met bad en/of douche en föhn. Verder biedt het hotel een lobbybar waar u kunt genieten van livemuziek, een restaurant waar u kunt genieten van heerlijke gere ...

Centraal gelegen in Torremolinos en op vijf minuten wandelen van het Bajondillo strand vindt u het Cervantes by Blue Sea hotel. Het heeft de perfecte combinatie tussen de drukte van de stad terwijl u volledig tot rust kunt komen in het hotel. Het hotel beschikt over vele faciliteiten. Zo zijn de kamers voorzien van airconditioning voor de warme dagen, TV om u even terug te trekken, gratis Wi-Fi om uw foto’s met thuis te delen, een balkon voor het halen van een frisse neus en een badkamer met bad en/of douche en föhn. Verder biedt het hotel een lobbybar waar u kunt genieten van livemuziek, een restaurant waar u kunt genieten van heerlijke gerechten, een excursiebalie en 24- uursreceptie voor al uw vragen en een kidsclub. Om uw verblijf extra speciaal te maken biedt het hotel ook nog is een zwembad met prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, een sauna om tot rust te komen en een fitnessruimte om uw hoofd even leeg te maken. Wat een faciliteiten! Wilt u graag de stad ontdekken? Plaza De la Nogalera en Church of San Miguel liggen op steenworp afstand van het hotel. Ook het strand is gemakkelijk aan te lopen. Veel plezier in Torremolinos!

Meer info >

Minder info >

Cádiz

Monasterio San Miguel

Viersterren

Ontdek het majestueuze 18e-eeuwse Hotel Monasterio de San Miguel. Een volledig gerenoveerd 4-sterren hotel op slechts een paar minuten afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in Puerto de Santa María. Het hotel heeft 164 elegant ingerichte kamers die volledig zijn uitgerust met alles wat u nodig hebt om te ontspannen en te genieten van uw verblijf. Alle kamers hebben gratis Wi-Fi, airco en een spectaculair uitzicht over de tuin en de kloosteromgeving. Het is een idyllische omgeving op een perfecte locatie, dicht bij het strand, de belangrijkste winkelstraten en de meest iconische attracties in de stad.

Cádiz

Monasterio San Miguel

Viersterren

Ontdek het majestueuze 18e-eeuwse Hotel Monasterio de San Miguel. Een volledig gerenoveerd 4-sterren hotel op slechts een paar minuten afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in Puerto de Santa María. Het hotel heeft 164 elegant ingerichte kamers die volledig zijn uitgerust met alles wat u nodig hebt om te ontspannen en te genieten van uw verblijf. Alle kamers hebben gratis Wi-Fi, airco en een spectaculair uitzicht over de tuin en de kloosteromgeving. Het is een idyllische omgeving op een perfecte locatie, dicht bij het strand, de belangrijkste winkelstraten en de meest iconische attracties in de stad.

Cádiz

Monasterio San Miguel

Viersterren

Ontdek het majestueuze 18e-eeuwse Hotel Monasterio de San Miguel. Een volledig gerenoveerd 4-sterren hotel op slechts een paar minuten afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in Puerto de Santa María. Het hotel heeft 164 elegant ingerichte kamers die volledig zijn uitgerust met alles wat u nodig hebt om te ontspannen en te genieten van uw verblijf. Alle kamers hebben gratis Wi-Fi, airco en een spectaculair uitzicht over de tuin en de kloosteromgeving. Het is een idyllische omgeving op een perfecte locatie, dicht bij het strand, de belangrijkste winkelstraten en de meest iconische attracties in de stad.

Córdoba

Hotel Exe Las Adelfas

Viersterren

Hotel Exe Las Adelfas heeft een koloniale stijl en is omgeven door tuinen, waar u kunt genieten van de ultieme rust van de omgeving. Het hotel beschikt over een solarium, tennisbaan en fitnessruimte. In de warmere maanden worden ontbijt, lunch en diners geserveerd op een prachtig terras met uitzicht over de stad Córdoba. Het historische centrum bereikt u binnen tien minuten met de auto, of de bus die voor de deur stopt. De ruime kamers van Hotel Exe Las Adelfas hebben een sfeervolle inrichting en zijn volledig uitgerust met faciliteiten zoals gratis WiFi, satelliet-tv, telefoon en haardroger.

 • ES_AC_AC Hotel Córdoba_Kamer
 • ES_AC_AC Hotel Córdoba_bar
 • ES_AC_AC Hotel Córdoba_

Córdoba

Hotel AC Cordoba

Viersterren

Welkom in het AC Córdoba hotel. Dit hotel met zijn vele faciliteiten is de ideale uitvalsbasis tijdens uw bezoek aan de stad. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van TV om u even terug te trekken, airconditioning voor de warme dagen, gratis Wi-Fi voor het delen van uw foto’s met thuis en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt een 24- uursreceptie voor het beantwoorden van al uw vragen, een restaurant en bar waar u kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes en een lounge om tot rust te komen. Verder biedt het hotel een fitnesscentrum om uw verblijf extra speciaal te maken. Het hotel is perfect gelegen in de stad in de ...

Welkom in het AC Córdoba hotel. Dit hotel met zijn vele faciliteiten is de ideale uitvalsbasis tijdens uw bezoek aan de stad. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van TV om u even terug te trekken, airconditioning voor de warme dagen, gratis Wi-Fi voor het delen van uw foto’s met thuis en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt een 24- uursreceptie voor het beantwoorden van al uw vragen, een restaurant en bar waar u kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes en een lounge om tot rust te komen. Verder biedt het hotel een fitnesscentrum om uw verblijf extra speciaal te maken. Het hotel is perfect gelegen in de stad in de buurt van vele attracties. Zo zijn Casa de Sefarad, Mezquita en Patios de Cordoba op loopafstand te vinden!

Meer info >

Minder info >

Córdoba

Hotel Exe Las Adelfas

Viersterren

Hotel Exe Las Adelfas heeft een koloniale stijl en is omgeven door tuinen, waar u kunt genieten van de ultieme rust van de omgeving. Het hotel beschikt over een solarium, tennisbaan en fitnessruimte. In de warmere maanden worden ontbijt, lunch en diners geserveerd op een prachtig terras met uitzicht over de stad Córdoba. Het historische centrum bereikt u binnen tien minuten met de auto, of de bus die voor de deur stopt. De ruime kamers van Hotel Exe Las Adelfas hebben een sfeervolle inrichting en zijn volledig uitgerust met faciliteiten zoals gratis WiFi, satelliet-tv, telefoon en haardroger.

 • ES_AC_AC Hotel Córdoba_Kamer
 • ES_AC_AC Hotel Córdoba_bar
 • ES_AC_AC Hotel Córdoba_

Córdoba

Hotel AC Cordoba

Viersterren

Welkom in het AC Córdoba hotel. Dit hotel met zijn vele faciliteiten is de ideale uitvalsbasis tijdens uw bezoek aan de stad. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van TV om u even terug te trekken, airconditioning voor de warme dagen, gratis Wi-Fi voor het delen van uw foto’s met thuis en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt een 24- uursreceptie voor het beantwoorden van al uw vragen, een restaurant en bar waar u kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes en een lounge om tot rust te komen. Verder biedt het hotel een fitnesscentrum om uw verblijf extra speciaal te maken. Het hotel is perfect gelegen in de stad in de ...

Welkom in het AC Córdoba hotel. Dit hotel met zijn vele faciliteiten is de ideale uitvalsbasis tijdens uw bezoek aan de stad. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van TV om u even terug te trekken, airconditioning voor de warme dagen, gratis Wi-Fi voor het delen van uw foto’s met thuis en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt een 24- uursreceptie voor het beantwoorden van al uw vragen, een restaurant en bar waar u kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes en een lounge om tot rust te komen. Verder biedt het hotel een fitnesscentrum om uw verblijf extra speciaal te maken. Het hotel is perfect gelegen in de stad in de buurt van vele attracties. Zo zijn Casa de Sefarad, Mezquita en Patios de Cordoba op loopafstand te vinden!

Meer info >

Minder info >

Córdoba

Hotel Exe Las Adelfas

Viersterren

Hotel Exe Las Adelfas heeft een koloniale stijl en is omgeven door tuinen, waar u kunt genieten van de ultieme rust van de omgeving. Het hotel beschikt over een solarium, tennisbaan en fitnessruimte. In de warmere maanden worden ontbijt, lunch en diners geserveerd op een prachtig terras met uitzicht over de stad Córdoba. Het historische centrum bereikt u binnen tien minuten met de auto, of de bus die voor de deur stopt. De ruime kamers van Hotel Exe Las Adelfas hebben een sfeervolle inrichting en zijn volledig uitgerust met faciliteiten zoals gratis WiFi, satelliet-tv, telefoon en haardroger.

 • ES_AC_AC Hotel Córdoba_Kamer
 • ES_AC_AC Hotel Córdoba_bar
 • ES_AC_AC Hotel Córdoba_

Córdoba

Hotel AC Cordoba

Viersterren

Welkom in het AC Córdoba hotel. Dit hotel met zijn vele faciliteiten is de ideale uitvalsbasis tijdens uw bezoek aan de stad. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van TV om u even terug te trekken, airconditioning voor de warme dagen, gratis Wi-Fi voor het delen van uw foto’s met thuis en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt een 24- uursreceptie voor het beantwoorden van al uw vragen, een restaurant en bar waar u kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes en een lounge om tot rust te komen. Verder biedt het hotel een fitnesscentrum om uw verblijf extra speciaal te maken. Het hotel is perfect gelegen in de stad in de ...

Welkom in het AC Córdoba hotel. Dit hotel met zijn vele faciliteiten is de ideale uitvalsbasis tijdens uw bezoek aan de stad. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van TV om u even terug te trekken, airconditioning voor de warme dagen, gratis Wi-Fi voor het delen van uw foto’s met thuis en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt een 24- uursreceptie voor het beantwoorden van al uw vragen, een restaurant en bar waar u kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes en een lounge om tot rust te komen. Verder biedt het hotel een fitnesscentrum om uw verblijf extra speciaal te maken. Het hotel is perfect gelegen in de stad in de buurt van vele attracties. Zo zijn Casa de Sefarad, Mezquita en Patios de Cordoba op loopafstand te vinden!

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Granada
 • Hotel Abades Nevada Palace

Granada

Hotel Abades Nevada Granada

Viersterren

Hotel Abades Nevada Palace ligt op slecht tien minuten rijden van het historische centrum van Granada. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad, een restaurant, een bar, een fitnessruimte een sauna. Maar ook een spa met Turks bad, een hammam en massageservice. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Yit Conquista de Granada
 • Yit Conquista de Granada
 • Yit Conquista de Granada
 • Yit Conquista de Granada
 • Alhambra, Granada

Granada

Yit Conquista de Granada

Viersterren

Dit comfortabele hotel is gelegen op slechts 5 kilometer van het centrum van Granada en het bekende Alhambra. Het hotel heeft een ideale ligging nabij verschillende belangrijke uitvalswegen. Het hotel beschikt over een bar en restaurant en gratis Wi-Fi in de gehele accommodatie. In de kamers vindt u een minibar, airco, en TV. De badkamer met douche of bad is verder uitgerust met gratis toiletartikelen en een föhn.

 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Granada
 • Hotel Abades Nevada Palace

Granada

Hotel Abades Nevada Granada

Viersterren

Hotel Abades Nevada Palace ligt op slecht tien minuten rijden van het historische centrum van Granada. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad, een restaurant, een bar, een fitnessruimte een sauna. Maar ook een spa met Turks bad, een hammam en massageservice. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Yit Conquista de Granada
 • Yit Conquista de Granada
 • Yit Conquista de Granada
 • Yit Conquista de Granada
 • Alhambra, Granada

Granada

Yit Conquista de Granada

Viersterren

Dit comfortabele hotel is gelegen op slechts 5 kilometer van het centrum van Granada en het bekende Alhambra. Het hotel heeft een ideale ligging nabij verschillende belangrijke uitvalswegen. Het hotel beschikt over een bar en restaurant en gratis Wi-Fi in de gehele accommodatie. In de kamers vindt u een minibar, airco, en TV. De badkamer met douche of bad is verder uitgerust met gratis toiletartikelen en een föhn.

 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Granada
 • Hotel Abades Nevada Palace

Granada

Hotel Abades Nevada Granada

Viersterren

Hotel Abades Nevada Palace ligt op slecht tien minuten rijden van het historische centrum van Granada. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad, een restaurant, een bar, een fitnessruimte een sauna. Maar ook een spa met Turks bad, een hammam en massageservice. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Yit Conquista de Granada
 • Yit Conquista de Granada
 • Yit Conquista de Granada
 • Yit Conquista de Granada
 • Alhambra, Granada

Granada

Yit Conquista de Granada

Viersterren

Dit comfortabele hotel is gelegen op slechts 5 kilometer van het centrum van Granada en het bekende Alhambra. Het hotel heeft een ideale ligging nabij verschillende belangrijke uitvalswegen. Het hotel beschikt over een bar en restaurant en gratis Wi-Fi in de gehele accommodatie. In de kamers vindt u een minibar, airco, en TV. De badkamer met douche of bad is verder uitgerust met gratis toiletartikelen en een föhn.

 • Itaca Jerez buitenkant
 • Itaca Jerez kamer
 • Ítaca Jerez Hotel, Lobby
 • Ítaca Jerez Hotel, Restaurant

Jerez de la Frontera & omgeving

ítaca Hotel Jerez

Viersterren

Verblijf in het hart van de stad van Jerez de la Frontera. Het Ítaca Jerez Hotel is een charmant hotel in de oude wijk van Jerez. Het Ítaca Jerez Hotel bevindt zich in een mooi oud gebouw: een klooster uit de 19e eeuw. Ontdek de uitstekende locatie van het hotel, op een paar meter afstand van de kathedraal en een aantal van de meest interessante wijnkelders in de stad en ontspan in het culturele centrum van Jerez. Bestel iets lekkers in de koffiebar/het café van dit hotel en sluit uw dag af met een drankje in een bar/lounge. Bij de 24-uurs receptie kunt u een auto huren. De stranden van El Puerto de Santa María liggen op slechts 10 minuten ...

Verblijf in het hart van de stad van Jerez de la Frontera. Het Ítaca Jerez Hotel is een charmant hotel in de oude wijk van Jerez. Het Ítaca Jerez Hotel bevindt zich in een mooi oud gebouw: een klooster uit de 19e eeuw. Ontdek de uitstekende locatie van het hotel, op een paar meter afstand van de kathedraal en een aantal van de meest interessante wijnkelders in de stad en ontspan in het culturele centrum van Jerez. Bestel iets lekkers in de koffiebar/het café van dit hotel en sluit uw dag af met een drankje in een bar/lounge. Bij de 24-uurs receptie kunt u een auto huren. De stranden van El Puerto de Santa María liggen op slechts 10 minuten rijden vanaf het hotel. In alle ruimtes van het hotel en op de kamer maakt u gratis gebruik van Wi-Fi. De kamers van het Ítaca Jerez Hotel zijn uitgerust met airconditioning, televisie, telefoon, minibar, kluis, badkamer met bad/ douche, haardroger en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Itaca Jerez buitenkant
 • Itaca Jerez kamer
 • Ítaca Jerez Hotel, Lobby
 • Ítaca Jerez Hotel, Restaurant

Jerez de la Frontera & omgeving

ítaca Hotel Jerez

Viersterren

Verblijf in het hart van de stad van Jerez de la Frontera. Het Ítaca Jerez Hotel is een charmant hotel in de oude wijk van Jerez. Het Ítaca Jerez Hotel bevindt zich in een mooi oud gebouw: een klooster uit de 19e eeuw. Ontdek de uitstekende locatie van het hotel, op een paar meter afstand van de kathedraal en een aantal van de meest interessante wijnkelders in de stad en ontspan in het culturele centrum van Jerez. Bestel iets lekkers in de koffiebar/het café van dit hotel en sluit uw dag af met een drankje in een bar/lounge. Bij de 24-uurs receptie kunt u een auto huren. De stranden van El Puerto de Santa María liggen op slechts 10 minuten ...

Verblijf in het hart van de stad van Jerez de la Frontera. Het Ítaca Jerez Hotel is een charmant hotel in de oude wijk van Jerez. Het Ítaca Jerez Hotel bevindt zich in een mooi oud gebouw: een klooster uit de 19e eeuw. Ontdek de uitstekende locatie van het hotel, op een paar meter afstand van de kathedraal en een aantal van de meest interessante wijnkelders in de stad en ontspan in het culturele centrum van Jerez. Bestel iets lekkers in de koffiebar/het café van dit hotel en sluit uw dag af met een drankje in een bar/lounge. Bij de 24-uurs receptie kunt u een auto huren. De stranden van El Puerto de Santa María liggen op slechts 10 minuten rijden vanaf het hotel. In alle ruimtes van het hotel en op de kamer maakt u gratis gebruik van Wi-Fi. De kamers van het Ítaca Jerez Hotel zijn uitgerust met airconditioning, televisie, telefoon, minibar, kluis, badkamer met bad/ douche, haardroger en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Itaca Jerez buitenkant
 • Itaca Jerez kamer
 • Ítaca Jerez Hotel, Lobby
 • Ítaca Jerez Hotel, Restaurant

Jerez de la Frontera & omgeving

ítaca Hotel Jerez

Viersterren

Verblijf in het hart van de stad van Jerez de la Frontera. Het Ítaca Jerez Hotel is een charmant hotel in de oude wijk van Jerez. Het Ítaca Jerez Hotel bevindt zich in een mooi oud gebouw: een klooster uit de 19e eeuw. Ontdek de uitstekende locatie van het hotel, op een paar meter afstand van de kathedraal en een aantal van de meest interessante wijnkelders in de stad en ontspan in het culturele centrum van Jerez. Bestel iets lekkers in de koffiebar/het café van dit hotel en sluit uw dag af met een drankje in een bar/lounge. Bij de 24-uurs receptie kunt u een auto huren. De stranden van El Puerto de Santa María liggen op slechts 10 minuten ...

Verblijf in het hart van de stad van Jerez de la Frontera. Het Ítaca Jerez Hotel is een charmant hotel in de oude wijk van Jerez. Het Ítaca Jerez Hotel bevindt zich in een mooi oud gebouw: een klooster uit de 19e eeuw. Ontdek de uitstekende locatie van het hotel, op een paar meter afstand van de kathedraal en een aantal van de meest interessante wijnkelders in de stad en ontspan in het culturele centrum van Jerez. Bestel iets lekkers in de koffiebar/het café van dit hotel en sluit uw dag af met een drankje in een bar/lounge. Bij de 24-uurs receptie kunt u een auto huren. De stranden van El Puerto de Santa María liggen op slechts 10 minuten rijden vanaf het hotel. In alle ruimtes van het hotel en op de kamer maakt u gratis gebruik van Wi-Fi. De kamers van het Ítaca Jerez Hotel zijn uitgerust met airconditioning, televisie, telefoon, minibar, kluis, badkamer met bad/ douche, haardroger en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla zwembad
 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla slaapkamer
 • Restaurant Don Curro

Sevilla & omgeving

Exe Gran Solucar

Viersterren

Dit hotel ligt op ca. 26 kilometer van het centrum van Sevilla en biedt een fijn verblijf. Het hotel heeft een seizoensgebonden zwembad (geopend van 10 juni tot 11 september) waar u kunt afkoelen na een warme dag. Ook is er een bar en restaurant. Het restaurant Don Curro serveert heerlijke traditionele Andalusische gerechten. De kamers zijn eenvoudig en licht ingericht en zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, TV en een minibar. De badkamer beschikt over een bad met douche, toilet en föhn.

 • Exe Isla Cartuja, Kamer met uitzicht veld
 • Exe Isla Cartuja, Restaurant
 • Exe Isla Cartuja, Kamer
 • Exe Isla Cartuja, Restaurant
 • Exe Isla Cartuja, Lounge

Sevilla & omgeving

Exe Isla Cartuja Hotel

Viersterren

Exe Isla Cartuja ligt op het Isla de la Cartuja in Sevilla, naast het Olympisch Stadion en op 15 minuten rijden van het centrum van de stad. Het hotel biedt een geweldig uitzicht op het stadion en sommige kamers kijken zelfs uit op het veld. Exe Isla Cartuja is rustig gelegen, iets buiten de stad, maar vlakbij het pretpark Isla Mágica (op slechts 10 minuten loopafstand). Dit hotel heeft niet alleen een restaurant. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en een 24- uursreceptie voor al uw vragen zijn ook voorzien. De kamers beschikken elk over gratis wifi, een minibar en een kluis. Elke flatscreentelevisie heeft digitale zenders en e ...

Exe Isla Cartuja ligt op het Isla de la Cartuja in Sevilla, naast het Olympisch Stadion en op 15 minuten rijden van het centrum van de stad. Het hotel biedt een geweldig uitzicht op het stadion en sommige kamers kijken zelfs uit op het veld. Exe Isla Cartuja is rustig gelegen, iets buiten de stad, maar vlakbij het pretpark Isla Mágica (op slechts 10 minuten loopafstand). Dit hotel heeft niet alleen een restaurant. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en een 24- uursreceptie voor al uw vragen zijn ook voorzien. De kamers beschikken elk over gratis wifi, een minibar en een kluis. Elke flatscreentelevisie heeft digitale zenders en elke badkamer is voorzien van een bad/douchecombinatie, een bidet, gratis toiletartikelen en een haardroger. Daarnaast is er gratis wifi in de kamers om foto's me thuis te delen en zijn alle kamers voorzien van bureaus voor het schrijven van een kaartje voor thuis en een telefoon. Veel plezier in Sevilla!

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla zwembad
 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla slaapkamer
 • Restaurant Don Curro

Sevilla & omgeving

Exe Gran Solucar

Viersterren

Dit hotel ligt op ca. 26 kilometer van het centrum van Sevilla en biedt een fijn verblijf. Het hotel heeft een seizoensgebonden zwembad (geopend van 10 juni tot 11 september) waar u kunt afkoelen na een warme dag. Ook is er een bar en restaurant. Het restaurant Don Curro serveert heerlijke traditionele Andalusische gerechten. De kamers zijn eenvoudig en licht ingericht en zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, TV en een minibar. De badkamer beschikt over een bad met douche, toilet en föhn.

 • Exe Isla Cartuja, Kamer met uitzicht veld
 • Exe Isla Cartuja, Restaurant
 • Exe Isla Cartuja, Kamer
 • Exe Isla Cartuja, Restaurant
 • Exe Isla Cartuja, Lounge

Sevilla & omgeving

Exe Isla Cartuja Hotel

Viersterren

Exe Isla Cartuja ligt op het Isla de la Cartuja in Sevilla, naast het Olympisch Stadion en op 15 minuten rijden van het centrum van de stad. Het hotel biedt een geweldig uitzicht op het stadion en sommige kamers kijken zelfs uit op het veld. Exe Isla Cartuja is rustig gelegen, iets buiten de stad, maar vlakbij het pretpark Isla Mágica (op slechts 10 minuten loopafstand). Dit hotel heeft niet alleen een restaurant. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en een 24- uursreceptie voor al uw vragen zijn ook voorzien. De kamers beschikken elk over gratis wifi, een minibar en een kluis. Elke flatscreentelevisie heeft digitale zenders en e ...

Exe Isla Cartuja ligt op het Isla de la Cartuja in Sevilla, naast het Olympisch Stadion en op 15 minuten rijden van het centrum van de stad. Het hotel biedt een geweldig uitzicht op het stadion en sommige kamers kijken zelfs uit op het veld. Exe Isla Cartuja is rustig gelegen, iets buiten de stad, maar vlakbij het pretpark Isla Mágica (op slechts 10 minuten loopafstand). Dit hotel heeft niet alleen een restaurant. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en een 24- uursreceptie voor al uw vragen zijn ook voorzien. De kamers beschikken elk over gratis wifi, een minibar en een kluis. Elke flatscreentelevisie heeft digitale zenders en elke badkamer is voorzien van een bad/douchecombinatie, een bidet, gratis toiletartikelen en een haardroger. Daarnaast is er gratis wifi in de kamers om foto's me thuis te delen en zijn alle kamers voorzien van bureaus voor het schrijven van een kaartje voor thuis en een telefoon. Veel plezier in Sevilla!

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla zwembad
 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla slaapkamer
 • Restaurant Don Curro

Sevilla & omgeving

Exe Gran Solucar

Viersterren

Dit hotel ligt op ca. 26 kilometer van het centrum van Sevilla en biedt een fijn verblijf. Het hotel heeft een seizoensgebonden zwembad (geopend van 10 juni tot 11 september) waar u kunt afkoelen na een warme dag. Ook is er een bar en restaurant. Het restaurant Don Curro serveert heerlijke traditionele Andalusische gerechten. De kamers zijn eenvoudig en licht ingericht en zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, TV en een minibar. De badkamer beschikt over een bad met douche, toilet en föhn.

 • Exe Isla Cartuja, Kamer met uitzicht veld
 • Exe Isla Cartuja, Restaurant
 • Exe Isla Cartuja, Kamer
 • Exe Isla Cartuja, Restaurant
 • Exe Isla Cartuja, Lounge

Sevilla & omgeving

Exe Isla Cartuja Hotel

Viersterren

Exe Isla Cartuja ligt op het Isla de la Cartuja in Sevilla, naast het Olympisch Stadion en op 15 minuten rijden van het centrum van de stad. Het hotel biedt een geweldig uitzicht op het stadion en sommige kamers kijken zelfs uit op het veld. Exe Isla Cartuja is rustig gelegen, iets buiten de stad, maar vlakbij het pretpark Isla Mágica (op slechts 10 minuten loopafstand). Dit hotel heeft niet alleen een restaurant. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en een 24- uursreceptie voor al uw vragen zijn ook voorzien. De kamers beschikken elk over gratis wifi, een minibar en een kluis. Elke flatscreentelevisie heeft digitale zenders en e ...

Exe Isla Cartuja ligt op het Isla de la Cartuja in Sevilla, naast het Olympisch Stadion en op 15 minuten rijden van het centrum van de stad. Het hotel biedt een geweldig uitzicht op het stadion en sommige kamers kijken zelfs uit op het veld. Exe Isla Cartuja is rustig gelegen, iets buiten de stad, maar vlakbij het pretpark Isla Mágica (op slechts 10 minuten loopafstand). Dit hotel heeft niet alleen een restaurant. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en een 24- uursreceptie voor al uw vragen zijn ook voorzien. De kamers beschikken elk over gratis wifi, een minibar en een kluis. Elke flatscreentelevisie heeft digitale zenders en elke badkamer is voorzien van een bad/douchecombinatie, een bidet, gratis toiletartikelen en een haardroger. Daarnaast is er gratis wifi in de kamers om foto's me thuis te delen en zijn alle kamers voorzien van bureaus voor het schrijven van een kaartje voor thuis en een telefoon. Veel plezier in Sevilla!

Meer info >

Minder info >

11 dagen Andalusië Compleet: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 3 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Lokale gidsen en entreegelden

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra's tegen een zeer scherpe prijs. ...

v.a.86

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra's tegen een zeer scherpe prijs. Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van toegang/deelname.

De volgende activiteiten zitten in het pakket.

*Málaga
Een stadswandeling onder leiding van een lokale gids. De tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier zien we een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. Verder zien we tijdens de wandeling: Calle Larios: een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol, Plaza de la Constitución, Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum, Romeinse theater en het Alcabeza.

*Gibraltar
Wat een bijzondere eravring! Gibraltar is een Britse kolonie aan de zuidkust van Spanje. Zodra we de grens overlopen zijn we dan ook in Engelse sferen. We zien bijvoorbeeld een rode telefooncel en Engelse winkels. Wat gelijk opvalt is de indrukwekkende kalkstenen rots in het zuiden van het Iberisch schiereiland. Hier zien we de zuilen van Hercules. Bij binnenkomst in het Gibraltar Nature Reserve rijden we naar de Grot van St. Michael, gelegen in het hart van De Rots van Gibraltar. We zien prachtige formaties stalactieten en stalagmieten. We rijden verder over de steile rots en zien de vriendelijke Berberapen. Vervolgens neemt onze gids ons in het busje mee naar The Great Siege Tunnels, die in de achttiende eeuw door Engelse soldaten werd gegraven als verdediging tegen de Spaanse en Franse legers. De tour sluiten we af bij het Moorse kasteel van Gibraltar.

*Sevilla
Onder leiding van een echte Sevilla-kenner maken we kennis met deze stad. We starten op Plaza del Salvador en aanschouwen de Iglesia Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken. Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. Verder zien we Koninklijk Paleis, het Archivo General de Indias, Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. We lopen verder en zien de Royal Tobacco Factory en het beroemde Plaza de España! We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

*Córdoba
Córdoba is een waar hoogtepunt tijdens deze reis! We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stamt uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita.

Inclusief:
- Stadswandeling met lokale gids in Málaga
- Stadswandeling met lokale gids in Sevilla
- Stadswandeling met lokale gids in Córdoba
- Lokale gids in Gibraltar
- Entreegelden Gibraltar Nature Reserve
- Entreegelden kathedraal Sevilla
- Entreegelden synagoge Córdoba

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 2 van 2 opties )

Tío Pepe wijngaard

Jerez de la Frontera - Wijnproeverij Jerez

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de...

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de familie en werkt momenteel de 5e generatie in het bedrijf. Tijdens een bezoek aan de wijngaard stapt terug in de tijd en leert u alles over Sherry. Dit is een typische Spaanse wijn. Een gids neemt u mee over de wijngaard en vertelt over de geschiedenis en de productie van de Sherry. Uiteraard kunt u de Sherry proeven. Het is een unieke plek waar u kunt luisteren naar de bijzondere geschiedenis, kunt genieten van het prachtige landschap in de buitenlucht en kunt proeven van de heerlijke wijnen. Uw zintuigen zullen tijdens deze excursie niks te kort komen!

Inclusief: Gids en proeverij
Exclusief: FooienPrijs: Circa 25 euro per persoon

Meer info

Minder info

Guadalquivir-river

Sevilla & omgeving - River Cruise Sevilla

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San T...

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San Telmo-paleis. Dit is de thuisbasis van de regering van Andalusië. Ook varen we langs de oude tabaksfabriek en de legendarische Triana-brug. De brug is in 1845 gebouwd en was vroeger de enige manier om de rivier over te steken om de bijzondere wijk Triana te bereiken. Sinds 1976 staat de brug op de lijst van de historische monumenten. Geniet van een middag op het verkoelende water terwijl u door de magische stad Sevilla vaart.Duur: 1 uur
Prijs ca. 15 euro per persoon

Meer info

Minder info

11 dagen Andalusië Compleet: altijd de beste prijs
11 dagen Andalusië Compleet: altijd de beste prijs

Reisleiding Spanje

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Spanje boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 44 per persoon. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider zelf is/zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Eten en drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen. Het diner is inbegrepen van dag 1 en 7. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 10,- per persoon.

Toeristenbelasting

In Spanje moeten alle toeristen toeristenbelasting betalen, dit zal rechtstreeks aan iedere accommodatie zijn tijdens het in- of uitchecken. De toeristenbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan. Deze belasting geldt slechts in twee gebieden: Catalonië (bijv. Barcelona) en de Balearen (bijv. Mallorca). De belasting is afhankelijk van de classificatie en de ligging van het hotel en ligt tussen de € 0,50 en € 4,00 per persoon per nacht. Personen jonger dan 16 jaar hoeven geen toeristenbelasting te betalen. Maximaal worden er 7 nachten afgerekend per persoon.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige land. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Spanje

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Spanje zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Spanje. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

11 dagen Andalusië Compleet: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Aankomst in Málaga - Costa del Sol

02Ronda - Arcos de la Frontera

03Vejer de la Frontera & Gibraltar

04Cádiz - Jerez de la Frontera - Sevilla

05Sevilla

06Sevilla

07Sevilla - Córdoba

08Baeza - Úbeda - Granada

09Granada & Alhambra

10Granada

11Vertrek vanuit Granada

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis