Granada
Granada
Mezquita in Córdoba
Mezquita in Córdoba
Mezquita in Córdoba
Mezquita in Córdoba
Ronda
Ronda
Het Plaza de España: Sevilla
Het Plaza de España: Sevilla

Afwisselend Andalusië

Groepsreis | 8 dagen v.a.
699i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
02-06-2022
Reisduur
8 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Nieuwe rondreis
De regio van typisch Spaanse cultuur en Moorse invloeden
Bezoek aan Granada; inclusief entree Alhambra en Generalife
Ontdek de hoogtepunten van Sevilla, Ronda en Málaga
Werelderfgoed: Mezquita en oude centrum van Córdoba
Duik in de geschiedenis van de sherry in Jerez de la Frontera
Optionele excursies: wijnproeverij, boottocht over Guadalquivir rivier en flamencoshow

Bienvenidos a Andalucía!

Maak kennis met het prachtige Andalusië. Historische steden, witte dorpjes en prachtige landschappen wisselen elkaar af. We ontdekken de bekende steden Sevilla, Córdoba en Granada. Het iconische Alhambra met bijbehorende tuinen en de arabische wijk zijn magisch. Geniet ook van het typisch Spaanse Jerez de la Frontera, waar de sherry wijn vandaan komt, en het stadscentrum van Málaga. In Ronda lopen we over de brug 'Puente Nuevo'. Moorse invloeden zijn er in Andalusië in overvloed en geven de steden een mooie en historische sfeer. Struin door smalle witte straatjes, geniet van heerlijke tapas en typische Spaanse sferen.

"Andalusië heeft mijn hart gestolen. Geniet tijdens deze groepsreis van de Spaanse steden, cultuur, historie en de kust. Het Alhambra is een waar hoogtepunt tijdens deze reis. U kijkt uw ogen uit!"

Sophia, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Málaga - Costa del Sol (ca. 82 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Málaga
Ontmoet de Nederlandssprekende reisleider
Stadswandeling langs belangrijkste bezienswaardigheden door Málaga
Lokale gids Málaga
Diner en overnachting Costa del Sol

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op de luchthaven stapt u in het vliegtuig naar Málaga, het startpunt van uw rondreis door Andalusië. Maak het u gemakkelijk tijdens de korte vlucht en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven maakt u kennis met de reisleider.

Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt gaan we Málaga ontdekken met een lokale gids. Onze tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier ziet u een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. We wandelen verder door de autovrije straat Calle Larios. Het is een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol. Nadat u Plaza de la Constitución heeft bereikt, is onze volgende stop Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken en we ontdekken waarom deze in de volksmond bekend staat als 'La Manquita' of de 'Eenarmige Dame'. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum. We bewonderen de overblijfselen van het Romeinse theater en lopen verder naar het Alcazaba. Dit Moorse paleis-fort, is een belangrijk onderdeel van de erfenis van Al-Andalus. Neem aan het einde van de dag een duik in de Middellandse Zee! Overnachting aan de Costa del Sol.

Goed om te weten

We bieden deze reis ook aan met vluchten vanuit Eindhoven en Rotterdam.

Weetje

Picasso werd in 1881 geboren in Málaga.

DAG
02

Ronda - Jerez de la Frontera - Sevilla (ca. 259 km)

Jerez de la Frontera
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
De Moorse baden van Ronda
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega (optioneel)
Diner en overnachting Sevilla & omgeving

De route vandaag is prachtig en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema. We brengen een bezoek aan Ronda, liggend bovenop een rots en het wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Ronda wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waar de Puente Nuevo loopt. Vanaf deze brug hebben we een prachtig uitzicht over de kloof. U kunt een bezoek brengen aan de Moorse baden. De oude ketel is nog intact en het plafond is prachtig. Via de oude brug lopen we terug naar boven en Ronda weer in. Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt bezoeken we de Plaza de Toros van Ronda. Deze wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door. De Moorse muren, de stadspoort, de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken ons bezoek aan Ronda onvergetelijk! We reizen verder naar Jerez de la Frontera. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Deels omdat “de la Frontera” (op de grens) komt van de periode dat de Moren, die hier vanaf 711 de scepter zwaaide, verdreven werden door de Katholieke Koningen. Een aantal dorpen kwamen in het grensgebied tussen het christelijke en het Moorse gebied te liggen en kregen daarom de toevoeging “de la Frontera”. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken (optioneel bij te boeken)! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherry teelt zijn ontstaan, hebben ervoor gezorgd dat de stad, behalve veel sherry bodegas en statige, aristocratische huizen, ook een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). De reis gaat verder naar Sevilla waar we de komende drie nachten verblijven.

Weetje

De meeste Sherry’s zijn laag in calorieën (per 50 ml, slechts 58 kcal). Maar dit geldt niet voor de Pedro Ximénez. Per liter wordt hier 400 gram suiker aan toegevoegd. De kleur van deze Sherry is dan ook donker en de smaak is heel erg zoet.

DAG
03

Sevilla

Sevilla
Stadstour door Sevilla
Lokale gids Sevilla
De indrukwekkende Plaza España
Zie de kleurrijke azulejos van het Spaanse Paviljoen
Overnachting Sevilla & omgeving

Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Het is in elk geval de hoofdstad van Andalusië en mooi is Sevilla! Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt maken we een stadstour door Sevilla met een lokale gids. De tour start op Plaza del Salvador en we aanschouwen de Iglesia (kerk) Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Terwijl we het beeldhouwwerk van de Monarch in ons opnemen, zal onze gids ons alles vertellen over het leven in deze Andalusische stad in de tijd van Al-Andalus en de Reconquista. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken (entree inclusief in excursiepakket). Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. We lopen verder langs het Koninklijk Paleis. Dit prachtige Moorse paleizencomplex zal ons versteld doen staan! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. We lopen verder naar het Archivo General de Indias. Samen met onze gids duiken we in de geschiedenis van dit prachtige gebouw terwijl we genieten van de spectaculaire architectuur. Onze volgende stop is naast de Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. In de buurt vinden we de Royal Tobacco Factory en we ontdekken waar het opvallende gebouw tegenwoordig voor wordt gebruikt als we nadenken over de combinatie van renaissance- en barokstijlen.

Het zou geen wandeling door Sevilla zijn zonder een bezoek aan Plaza de España! Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en de perfecte plek om te praten over de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Sevilla.

Weetje

Mucho calor (bloedheet)! Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 45 graden.

DAG
04

Vrije dag Sevilla

Sevilla
Genieten van Spaanse hapjes op de Plaza de Encarnación
Struinen door de smalle straten en pleinen
De overdekte markt ontdekken
Maak een boottocht over de Guadalquivir rivier (optionele excursie)
Geniet van een echt Spaanse flamenco show (optionele excursie)
De Joodse wijk van Sevilla
Overnachting Sevilla & omgeving

Nu we een paar van de highlights van Sevilla hebben gezien, leert u Sevilla vandaag nog beter kennen. Maak een heerlijke wandeling door de stad. Mocht u ‘s ochtends trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een lekker drankje. Iets te eten vinden in Sevilla is geen probleem; de locals houden van lekker eten en drinken. Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Een boottocht is een fijne manier om meer van Sevilla te zien (optioneel bij te boeken). We varen over de Guadalquivir rivier en we zien zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en een leuk Spaans restaurantje uit te zoeken. ‘s Avonds kunt u genieten van een originele Spaanse flamenco show (optioneel bij te boeken). Overnachting in Sevilla.

DAG
05

Córdoba - Granada (ca. 348 km)

Córdoba
Werelderfgoed; Mezquita en oude centrum van Córdoba
Bezoek de Joodse wijk en 'Sinagoga'
Lokale gids in Córdoba
Diner en overnachting in Granada

Vandaag rijden we naar Córdoba en gaan we deze mooie stad verkennen. Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt maken we een stadswandeling met een lokale gids. We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stamt uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita.

De middag is ter vrije besteding en u kunt zelf een bezoek brengen aan de Mezquita en de stad verder verkennen. Een waar hoogtepunt van Córdoba! Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden werd een kathedraal middenin de moskee gebouwd. Dankzij Karel V is een groot deel van de moskee overeind gebleven want toen hij zag dat een deel van de moskee was vernietigd om er een kathedraal neer te zetten zou hij hebben gezegd: ‘Jullie hebben iets gebouwd dat overal had kunnen worden neergezet maar jullie hebben iets unieks vernietigd’. Hierdoor bleef het deel van de moskee dat nog overeind stond, bestaan. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal middenin de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna rijden we naar Granada waar we de komende drie nachten verblijven.

Weetje

In Córdoba zijn veel invloeden terug te vinden. Zo zijn er Romeinse monumenten te zien, maar ook Joodse, Arabische en Katholieke. Door de Spaanse kolonisatie heten er bijvoorbeeld meer dan 1000 plaatsen ook Córdoba.

DAG
06

Granada & Alhambra

Het Alhambra
Inclusief Alhambra en Generalife tour
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
De magische wijk Sacromonte
Overnachting in Granada

Bienvenidos a Granada! Magisch Alhambra staat vandaag eerst op het programma, onder leiding van een lokale gids. Het is een van de hoogtepunten van Andalusië. Dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen was het laatste bolwerk van de Moren toen heel Spanje langzamerhand weer door de christenen was heroverd. In 1492 viel echter ook het Alhambra in handen van het katholieke koningspaar Isabella I van Castilië en Fernando II van Aragon. We bezoeken de Nazari Paleizen, El Albaceza, het Partal Paleis en Generalife met de prachtige tuinen. Na het bijzondere bezoek aan Alhambra vervolgen we onze stadstour naar de Plaza de Isabel la Catolica, een historisch plein in het hart van het stadscentrum. Op de heuvel tegenover het Alhambra lopen we door de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf hebben we vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn en waar we heerlijk rondslenteren. We begrijpen steeds beter waarom deze middeleeuwse wijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en kijken onze ogen uit als we langs oude minaretten, hammams en typische huizen met bloemrijke binnenplaatsen lopen. Vervolgens worden we ondergedompeld in de magische wijk Sacromonte, wereldwijd bekend om de witgekalkte grotwoningen die in de heuvels zijn gebouwd, levendige zigeunergeest en Zambra, een traditionele lokale vorm van flamenco. Dwaal door de straten, geniet van de charmes van de historische wijk en bewonder natuurlijk het onvergelijkbare uitzicht vanaf het uitkijkpunt op de heuvel. Overnachting in Granada.

Weetje

Volgens de normen van het islamitisch geloof is het niet toegestaan om perfectie na te streven. Dit zou namelijk een belediging zijn voor God. Hierdoor zijn er tijdens de bouw van het Alhambra expres foutjes gemaakt. Hier en daar ziet u bijvoorbeeld decoraties die niet helemaal perfect zijn. Denk hierbij aan vormen die niet compleet symmetrisch zijn gemaakt.

DAG
07

Granada

Granada
De prachtige kathedraal van Granada
Winkelstraten Calle Zacatin en Calle Reyes Católicos
Relaxen in stadspark Fuente del Triunfo
Prachtig uitzicht over de stad bij Plaza Mirador de San Cristóbal
Overnachting Granada

Vandaag genieten we nog meer van Granada. Deze dag is ter vrije besteding. Gaat u terug naar de wijk Albaicín of gaat u heerlijk winkelen in de kleine boetiekjes? De Alcaiceria is van oudsher een zijdemarkt. Er zijn nog een paar zijde winkels, maar tegenwoordig kunnen we hier mooie souvenirs scoren met een mooie herinnering aan deze reis. Vlakbij de Alcaiceria liggen verschillende winkelstraten zoals Calle Zacatin en Calle Reyes Católicos. De Kathedraal van Granada is een bezoek waard. Deze Renaissance kerk is gebouwd in opdracht van Spaanse koningen die Granada terug hadden veroverd van de Moren. In Granada vindt u tapasbarretjes in overvloed. Relaxen kunt u in het stadspark Fuente del Triunfo. Het is een groot park met verschillende zitjes en banken. Het uitzichtpunt bij Plaza Mirador de San Cristóbal is ook een aanrader. U kunt naar boven wandelen of een taxi nemen. Een prachtig uitzicht over de stad en het Alhambra! Sluit de dag bijvoorbeeld af op een terras bij Paseao de los Tristes. Overnachting Granada.

DAG
08

Granada - Malága - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven
Terugvlucht

Na een laatste ontspannen ontbijt in ons hotel in Granada zijn we alweer aan het einde van de rondreis door Andalusië gekomen. Vanuit Granada rijden we terug naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht. We denken terug aan de vele prachtige plekken we hebben gezien in Andalusië, de overheerlijke gerechten die we hebben geproefd en de typische Spaanse sferen – wat een heerlijke vakantie en wat een veelzijdige regio. Adios Andalucía!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 4 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.42

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket Afwisselend Andalusië

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies tegen een zeer...

v.a.64

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Málaga en Ronda
Welkom in Málaga! We brengen een bezoek aan het stadscentrum. De tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier zie je een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. We wandelen verder door de autovrije straat Calle Larios. Het is een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol. Nadat u Plaza de la Constitución heeft bereikt, is onze volgende stop Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken en we ontdekken waarom deze in de volksmond bekend staat als 'La Manquita' of de 'Eenarmige Dame'. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum. We bewonderen de overblijfselen van het Romeinse theater en lopen verder naar het Alcazaba. Dit Moorse paleis-fort, is een belangrijk onderdeel van de erfenis van Al-Andalus. In Ronda bezoeken we de Plaza de Toros. Deze wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door.

*Sevilla
Onder leiding van een echte Sevilla-kenner maken we kennis met deze stad. We starten op Plaza del Salvador en aanschouwen de Iglesia (kerk) Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Terwijl we het beeldhouwwerk van de Monarch in ons opnemen, zal onze gids ons alles vertellen over het leven in deze Andalusische stad in de tijd van Al-Andalus en de Reconquista. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken. Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. We lopen verder langs het Koninklijk Paleis. Dit prachtige Moorse paleizencomplex zal ons versteld doen staan! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. We lopen verder naar het Archivo General de Indias. Samen met onze gids duiken we in de geschiedenis van dit prachtige gebouw terwijl we genieten van de spectaculaire architectuur. Onze volgende stop is naast de Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. In de buurt vinden we de Royal Tobacco Factory en we ontdekken waar het opvallende gebouw tegenwoordig voor wordt gebruikt als we nadenken over de combinatie van renaissance- en barokstijlen. Het zou geen wandeling door Sevilla zijn zonder een bezoek aan Plaza de España! Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en de perfecte plek om te praten over de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

*Córdoba
Córdoba is een waar hoogtepunt tijdens deze reis! We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stam uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita.

Inclusief:
- Lokale gids in Málaga
- Lokale gids in Sevilla
- Lokale gids in Córdoba
- Entreegelden Plaza de Toros en museum in Ronda
- Entreegelden kathedraal Sevilla

Exclusief:
- Overige entreegelden

Sluit meer info

Wijnproeverij in Jerez

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over ...

v.a.32

Bekijk meer infoSluit meer info

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de familie en werkt momenteel de 5e generatie in het bedrijf.

Tijdens een bezoek aan de wijngaard stapt terug in de tijd en leert u alles over Sherry. Dit is een typische Spaanse wijn. Een gids neemt u mee over de wijngaard en vertelt over de geschiedenis en de productie van de Sherry. Uiteraard kunt u de Sherry proeven.

Inclusief: gids en proeverij

Sluit meer info

Flamenco avondshow en tapas

Geniet van de flamencodans en echte Spaanse tapas gerechten met deze excursie en maak uw bezoek aan Sevilla compleet! Flamenco is een danskunst die meer dan drie eeuwen geleden...

v.a.66

Bekijk meer infoSluit meer info

Geniet van de flamencodans en echte Spaanse tapas gerechten met deze excursie en maak uw bezoek aan Sevilla compleet!

Flamenco is een danskunst die meer dan drie eeuwen geleden is ontstaan. Geniet van dit magische spektakel onder het genot van verschillende tapas gerechten. De show wordt door professionele artiesten uitgevoerd in een typische 'tablao'. Dit is een plek waar flamencoshows worden gegeven, hier is een speciaal platformvloer voor de danseressen gemaakt. Na de show kunt u op eigen gelegenheid nog rond struinen door de romantische straten van Sevilla.

Duur: ca. 1,5 uur

Inclusief: 3 tapas gerechten per persoon, 1 drankje per persoon

Exclusief: Fooien en ov-kosten

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 5 t/m 1 van 1 opties )

Guadalquivir-river

Sevilla - River Cruise Sevilla

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San T...

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San Telmo-paleis. Dit is de thuisbasis van de regering van Andalusië. Ook varen we langs de oude tabaksfabriek en de legendarische Triana-brug. De brug is in 1845 gebouwd en was vroeger de enige manier om de rivier over te steken om de bijzondere wijk Triana te bereiken. Sinds 1976 staat de brug op de lijst van de historische monumenten. Geniet van een middag op het verkoelende water terwijl u door de magische stad Sevilla vaart.Prijs ca. 15 euro per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

8 dagen Afwisselend Andalusië: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 200,-

Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Handbagage
Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte) op dag 1, 2, 3, 5, 6, 7 en 8
Overnachtingen in goede middenklasse hotels
1 overnachtingen aan de Costa del Sol
3 overnachtingen in Sevilla
3 overnachtingen in Granada
Iedere dag ontbijt
Diner op dag 1, 2 en 5
Nederlandssprekende reisleiding
Bezoek aan Granada met rondleiding Alhambra en Generalife
Wandelen door het stadscentrum van Málaga
Fotogeniek Ronda met de bekende brug Puente Nuevo
Bezoek Jerez de la Frontera, bekend om de sherrywijn
Ontdek betoverend Sevilla
Bezoek aan historisch Córdoba
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).

Exclusief

Ruimbagage (optioneel bij te boeken)
Excursiepakket (zie extra’s) ca. € 64,- p.p.
Fooien
Overige maaltijden
Eventuele entreegelden
Eventuele optionele excursies
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 32

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 4 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.42

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket Afwisselend Andalusië

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies tegen een zeer...

v.a.64

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Málaga en Ronda
Welkom in Málaga! We brengen een bezoek aan het stadscentrum. De tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier zie je een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. We wandelen verder door de autovrije straat Calle Larios. Het is een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol. Nadat u Plaza de la Constitución heeft bereikt, is onze volgende stop Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken en we ontdekken waarom deze in de volksmond bekend staat als 'La Manquita' of de 'Eenarmige Dame'. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum. We bewonderen de overblijfselen van het Romeinse theater en lopen verder naar het Alcazaba. Dit Moorse paleis-fort, is een belangrijk onderdeel van de erfenis van Al-Andalus. In Ronda bezoeken we de Plaza de Toros. Deze wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door.

*Sevilla
Onder leiding van een echte Sevilla-kenner maken we kennis met deze stad. We starten op Plaza del Salvador en aanschouwen de Iglesia (kerk) Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Terwijl we het beeldhouwwerk van de Monarch in ons opnemen, zal onze gids ons alles vertellen over het leven in deze Andalusische stad in de tijd van Al-Andalus en de Reconquista. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken. Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. We lopen verder langs het Koninklijk Paleis. Dit prachtige Moorse paleizencomplex zal ons versteld doen staan! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. We lopen verder naar het Archivo General de Indias. Samen met onze gids duiken we in de geschiedenis van dit prachtige gebouw terwijl we genieten van de spectaculaire architectuur. Onze volgende stop is naast de Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. In de buurt vinden we de Royal Tobacco Factory en we ontdekken waar het opvallende gebouw tegenwoordig voor wordt gebruikt als we nadenken over de combinatie van renaissance- en barokstijlen. Het zou geen wandeling door Sevilla zijn zonder een bezoek aan Plaza de España! Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en de perfecte plek om te praten over de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

*Córdoba
Córdoba is een waar hoogtepunt tijdens deze reis! We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stam uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita.

Inclusief:
- Lokale gids in Málaga
- Lokale gids in Sevilla
- Lokale gids in Córdoba
- Entreegelden Plaza de Toros en museum in Ronda
- Entreegelden kathedraal Sevilla

Exclusief:
- Overige entreegelden

Sluit meer info

Wijnproeverij in Jerez

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over ...

v.a.32

Bekijk meer infoSluit meer info

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de familie en werkt momenteel de 5e generatie in het bedrijf.

Tijdens een bezoek aan de wijngaard stapt terug in de tijd en leert u alles over Sherry. Dit is een typische Spaanse wijn. Een gids neemt u mee over de wijngaard en vertelt over de geschiedenis en de productie van de Sherry. Uiteraard kunt u de Sherry proeven.

Inclusief: gids en proeverij

Sluit meer info

Flamenco avondshow en tapas

Geniet van de flamencodans en echte Spaanse tapas gerechten met deze excursie en maak uw bezoek aan Sevilla compleet! Flamenco is een danskunst die meer dan drie eeuwen geleden...

v.a.66

Bekijk meer infoSluit meer info

Geniet van de flamencodans en echte Spaanse tapas gerechten met deze excursie en maak uw bezoek aan Sevilla compleet!

Flamenco is een danskunst die meer dan drie eeuwen geleden is ontstaan. Geniet van dit magische spektakel onder het genot van verschillende tapas gerechten. De show wordt door professionele artiesten uitgevoerd in een typische 'tablao'. Dit is een plek waar flamencoshows worden gegeven, hier is een speciaal platformvloer voor de danseressen gemaakt. Na de show kunt u op eigen gelegenheid nog rond struinen door de romantische straten van Sevilla.

Duur: ca. 1,5 uur

Inclusief: 3 tapas gerechten per persoon, 1 drankje per persoon

Exclusief: Fooien en ov-kosten

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 5 t/m 1 van 1 opties )

Guadalquivir-river

Sevilla - River Cruise Sevilla

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San T...

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San Telmo-paleis. Dit is de thuisbasis van de regering van Andalusië. Ook varen we langs de oude tabaksfabriek en de legendarische Triana-brug. De brug is in 1845 gebouwd en was vroeger de enige manier om de rivier over te steken om de bijzondere wijk Triana te bereiken. Sinds 1976 staat de brug op de lijst van de historische monumenten. Geniet van een middag op het verkoelende water terwijl u door de magische stad Sevilla vaart.Prijs ca. 15 euro per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

8 dagen Afwisselend Andalusië: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Málaga - Costa del Sol (ca. 82 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Málaga
Ontmoet de Nederlandssprekende reisleider
Stadswandeling langs belangrijkste bezienswaardigheden door Málaga
Lokale gids Málaga
Diner en overnachting Costa del Sol

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op de luchthaven stapt u in het vliegtuig naar Málaga, het startpunt van uw rondreis door Andalusië. Maak het u gemakkelijk tijdens de korte vlucht en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven maakt u kennis met de reisleider.

Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt gaan we Málaga ontdekken met een lokale gids. Onze tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier ziet u een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. We wandelen verder door de autovrije straat Calle Larios. Het is een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol. Nadat u Plaza de la Constitución heeft bereikt, is onze volgende stop Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken en we ontdekken waarom deze in de volksmond bekend staat als 'La Manquita' of de 'Eenarmige Dame'. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum. We bewonderen de overblijfselen van het Romeinse theater en lopen verder naar het Alcazaba. Dit Moorse paleis-fort, is een belangrijk onderdeel van de erfenis van Al-Andalus. Neem aan het einde van de dag een duik in de Middellandse Zee! Overnachting aan de Costa del Sol.

Goed om te weten

We bieden deze reis ook aan met vluchten vanuit Eindhoven en Rotterdam.

Weetje

Picasso werd in 1881 geboren in Málaga.

DAG
02

Ronda - Jerez de la Frontera - Sevilla (ca. 259 km)

Jerez de la Frontera
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
De Moorse baden van Ronda
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega (optioneel)
Diner en overnachting Sevilla & omgeving

De route vandaag is prachtig en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema. We brengen een bezoek aan Ronda, liggend bovenop een rots en het wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Ronda wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waar de Puente Nuevo loopt. Vanaf deze brug hebben we een prachtig uitzicht over de kloof. U kunt een bezoek brengen aan de Moorse baden. De oude ketel is nog intact en het plafond is prachtig. Via de oude brug lopen we terug naar boven en Ronda weer in. Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt bezoeken we de Plaza de Toros van Ronda. Deze wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door. De Moorse muren, de stadspoort, de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken ons bezoek aan Ronda onvergetelijk! We reizen verder naar Jerez de la Frontera. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Deels omdat “de la Frontera” (op de grens) komt van de periode dat de Moren, die hier vanaf 711 de scepter zwaaide, verdreven werden door de Katholieke Koningen. Een aantal dorpen kwamen in het grensgebied tussen het christelijke en het Moorse gebied te liggen en kregen daarom de toevoeging “de la Frontera”. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken (optioneel bij te boeken)! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherry teelt zijn ontstaan, hebben ervoor gezorgd dat de stad, behalve veel sherry bodegas en statige, aristocratische huizen, ook een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). De reis gaat verder naar Sevilla waar we de komende drie nachten verblijven.

Weetje

De meeste Sherry’s zijn laag in calorieën (per 50 ml, slechts 58 kcal). Maar dit geldt niet voor de Pedro Ximénez. Per liter wordt hier 400 gram suiker aan toegevoegd. De kleur van deze Sherry is dan ook donker en de smaak is heel erg zoet.

DAG
03

Sevilla

Sevilla
Stadstour door Sevilla
Lokale gids Sevilla
De indrukwekkende Plaza España
Zie de kleurrijke azulejos van het Spaanse Paviljoen
Overnachting Sevilla & omgeving

Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Het is in elk geval de hoofdstad van Andalusië en mooi is Sevilla! Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt maken we een stadstour door Sevilla met een lokale gids. De tour start op Plaza del Salvador en we aanschouwen de Iglesia (kerk) Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Terwijl we het beeldhouwwerk van de Monarch in ons opnemen, zal onze gids ons alles vertellen over het leven in deze Andalusische stad in de tijd van Al-Andalus en de Reconquista. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken (entree inclusief in excursiepakket). Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. We lopen verder langs het Koninklijk Paleis. Dit prachtige Moorse paleizencomplex zal ons versteld doen staan! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. We lopen verder naar het Archivo General de Indias. Samen met onze gids duiken we in de geschiedenis van dit prachtige gebouw terwijl we genieten van de spectaculaire architectuur. Onze volgende stop is naast de Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. In de buurt vinden we de Royal Tobacco Factory en we ontdekken waar het opvallende gebouw tegenwoordig voor wordt gebruikt als we nadenken over de combinatie van renaissance- en barokstijlen.

Het zou geen wandeling door Sevilla zijn zonder een bezoek aan Plaza de España! Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en de perfecte plek om te praten over de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Sevilla.

Weetje

Mucho calor (bloedheet)! Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 45 graden.

DAG
04

Vrije dag Sevilla

Sevilla
Genieten van Spaanse hapjes op de Plaza de Encarnación
Struinen door de smalle straten en pleinen
De overdekte markt ontdekken
Maak een boottocht over de Guadalquivir rivier (optionele excursie)
Geniet van een echt Spaanse flamenco show (optionele excursie)
De Joodse wijk van Sevilla
Overnachting Sevilla & omgeving

Nu we een paar van de highlights van Sevilla hebben gezien, leert u Sevilla vandaag nog beter kennen. Maak een heerlijke wandeling door de stad. Mocht u ‘s ochtends trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een lekker drankje. Iets te eten vinden in Sevilla is geen probleem; de locals houden van lekker eten en drinken. Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Een boottocht is een fijne manier om meer van Sevilla te zien (optioneel bij te boeken). We varen over de Guadalquivir rivier en we zien zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en een leuk Spaans restaurantje uit te zoeken. ‘s Avonds kunt u genieten van een originele Spaanse flamenco show (optioneel bij te boeken). Overnachting in Sevilla.

DAG
05

Córdoba - Granada (ca. 348 km)

Córdoba
Werelderfgoed; Mezquita en oude centrum van Córdoba
Bezoek de Joodse wijk en 'Sinagoga'
Lokale gids in Córdoba
Diner en overnachting in Granada

Vandaag rijden we naar Córdoba en gaan we deze mooie stad verkennen. Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt maken we een stadswandeling met een lokale gids. We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stamt uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita.

De middag is ter vrije besteding en u kunt zelf een bezoek brengen aan de Mezquita en de stad verder verkennen. Een waar hoogtepunt van Córdoba! Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden werd een kathedraal middenin de moskee gebouwd. Dankzij Karel V is een groot deel van de moskee overeind gebleven want toen hij zag dat een deel van de moskee was vernietigd om er een kathedraal neer te zetten zou hij hebben gezegd: ‘Jullie hebben iets gebouwd dat overal had kunnen worden neergezet maar jullie hebben iets unieks vernietigd’. Hierdoor bleef het deel van de moskee dat nog overeind stond, bestaan. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal middenin de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna rijden we naar Granada waar we de komende drie nachten verblijven.

Weetje

In Córdoba zijn veel invloeden terug te vinden. Zo zijn er Romeinse monumenten te zien, maar ook Joodse, Arabische en Katholieke. Door de Spaanse kolonisatie heten er bijvoorbeeld meer dan 1000 plaatsen ook Córdoba.

DAG
06

Granada & Alhambra

Het Alhambra
Inclusief Alhambra en Generalife tour
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
De magische wijk Sacromonte
Overnachting in Granada

Bienvenidos a Granada! Magisch Alhambra staat vandaag eerst op het programma, onder leiding van een lokale gids. Het is een van de hoogtepunten van Andalusië. Dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen was het laatste bolwerk van de Moren toen heel Spanje langzamerhand weer door de christenen was heroverd. In 1492 viel echter ook het Alhambra in handen van het katholieke koningspaar Isabella I van Castilië en Fernando II van Aragon. We bezoeken de Nazari Paleizen, El Albaceza, het Partal Paleis en Generalife met de prachtige tuinen. Na het bijzondere bezoek aan Alhambra vervolgen we onze stadstour naar de Plaza de Isabel la Catolica, een historisch plein in het hart van het stadscentrum. Op de heuvel tegenover het Alhambra lopen we door de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf hebben we vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn en waar we heerlijk rondslenteren. We begrijpen steeds beter waarom deze middeleeuwse wijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en kijken onze ogen uit als we langs oude minaretten, hammams en typische huizen met bloemrijke binnenplaatsen lopen. Vervolgens worden we ondergedompeld in de magische wijk Sacromonte, wereldwijd bekend om de witgekalkte grotwoningen die in de heuvels zijn gebouwd, levendige zigeunergeest en Zambra, een traditionele lokale vorm van flamenco. Dwaal door de straten, geniet van de charmes van de historische wijk en bewonder natuurlijk het onvergelijkbare uitzicht vanaf het uitkijkpunt op de heuvel. Overnachting in Granada.

Weetje

Volgens de normen van het islamitisch geloof is het niet toegestaan om perfectie na te streven. Dit zou namelijk een belediging zijn voor God. Hierdoor zijn er tijdens de bouw van het Alhambra expres foutjes gemaakt. Hier en daar ziet u bijvoorbeeld decoraties die niet helemaal perfect zijn. Denk hierbij aan vormen die niet compleet symmetrisch zijn gemaakt.

DAG
07

Granada

Granada
De prachtige kathedraal van Granada
Winkelstraten Calle Zacatin en Calle Reyes Católicos
Relaxen in stadspark Fuente del Triunfo
Prachtig uitzicht over de stad bij Plaza Mirador de San Cristóbal
Overnachting Granada

Vandaag genieten we nog meer van Granada. Deze dag is ter vrije besteding. Gaat u terug naar de wijk Albaicín of gaat u heerlijk winkelen in de kleine boetiekjes? De Alcaiceria is van oudsher een zijdemarkt. Er zijn nog een paar zijde winkels, maar tegenwoordig kunnen we hier mooie souvenirs scoren met een mooie herinnering aan deze reis. Vlakbij de Alcaiceria liggen verschillende winkelstraten zoals Calle Zacatin en Calle Reyes Católicos. De Kathedraal van Granada is een bezoek waard. Deze Renaissance kerk is gebouwd in opdracht van Spaanse koningen die Granada terug hadden veroverd van de Moren. In Granada vindt u tapasbarretjes in overvloed. Relaxen kunt u in het stadspark Fuente del Triunfo. Het is een groot park met verschillende zitjes en banken. Het uitzichtpunt bij Plaza Mirador de San Cristóbal is ook een aanrader. U kunt naar boven wandelen of een taxi nemen. Een prachtig uitzicht over de stad en het Alhambra! Sluit de dag bijvoorbeeld af op een terras bij Paseao de los Tristes. Overnachting Granada.

DAG
08

Granada - Malága - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven
Terugvlucht

Na een laatste ontspannen ontbijt in ons hotel in Granada zijn we alweer aan het einde van de rondreis door Andalusië gekomen. Vanuit Granada rijden we terug naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht. We denken terug aan de vele prachtige plekken we hebben gezien in Andalusië, de overheerlijke gerechten die we hebben geproefd en de typische Spaanse sferen – wat een heerlijke vakantie en wat een veelzijdige regio. Adios Andalucía!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 4 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.42

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket Afwisselend Andalusië

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies tegen een zeer...

v.a.64

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Málaga en Ronda
Welkom in Málaga! We brengen een bezoek aan het stadscentrum. De tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier zie je een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. We wandelen verder door de autovrije straat Calle Larios. Het is een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol. Nadat u Plaza de la Constitución heeft bereikt, is onze volgende stop Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken en we ontdekken waarom deze in de volksmond bekend staat als 'La Manquita' of de 'Eenarmige Dame'. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum. We bewonderen de overblijfselen van het Romeinse theater en lopen verder naar het Alcazaba. Dit Moorse paleis-fort, is een belangrijk onderdeel van de erfenis van Al-Andalus. In Ronda bezoeken we de Plaza de Toros. Deze wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door.

*Sevilla
Onder leiding van een echte Sevilla-kenner maken we kennis met deze stad. We starten op Plaza del Salvador en aanschouwen de Iglesia (kerk) Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Terwijl we het beeldhouwwerk van de Monarch in ons opnemen, zal onze gids ons alles vertellen over het leven in deze Andalusische stad in de tijd van Al-Andalus en de Reconquista. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken. Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. We lopen verder langs het Koninklijk Paleis. Dit prachtige Moorse paleizencomplex zal ons versteld doen staan! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. We lopen verder naar het Archivo General de Indias. Samen met onze gids duiken we in de geschiedenis van dit prachtige gebouw terwijl we genieten van de spectaculaire architectuur. Onze volgende stop is naast de Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. In de buurt vinden we de Royal Tobacco Factory en we ontdekken waar het opvallende gebouw tegenwoordig voor wordt gebruikt als we nadenken over de combinatie van renaissance- en barokstijlen. Het zou geen wandeling door Sevilla zijn zonder een bezoek aan Plaza de España! Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en de perfecte plek om te praten over de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

*Córdoba
Córdoba is een waar hoogtepunt tijdens deze reis! We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stam uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita.

Inclusief:
- Lokale gids in Málaga
- Lokale gids in Sevilla
- Lokale gids in Córdoba
- Entreegelden Plaza de Toros en museum in Ronda
- Entreegelden kathedraal Sevilla

Exclusief:
- Overige entreegelden

Sluit meer info

Wijnproeverij in Jerez

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over ...

v.a.32

Bekijk meer infoSluit meer info

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de familie en werkt momenteel de 5e generatie in het bedrijf.

Tijdens een bezoek aan de wijngaard stapt terug in de tijd en leert u alles over Sherry. Dit is een typische Spaanse wijn. Een gids neemt u mee over de wijngaard en vertelt over de geschiedenis en de productie van de Sherry. Uiteraard kunt u de Sherry proeven.

Inclusief: gids en proeverij

Sluit meer info

Flamenco avondshow en tapas

Geniet van de flamencodans en echte Spaanse tapas gerechten met deze excursie en maak uw bezoek aan Sevilla compleet! Flamenco is een danskunst die meer dan drie eeuwen geleden...

v.a.66

Bekijk meer infoSluit meer info

Geniet van de flamencodans en echte Spaanse tapas gerechten met deze excursie en maak uw bezoek aan Sevilla compleet!

Flamenco is een danskunst die meer dan drie eeuwen geleden is ontstaan. Geniet van dit magische spektakel onder het genot van verschillende tapas gerechten. De show wordt door professionele artiesten uitgevoerd in een typische 'tablao'. Dit is een plek waar flamencoshows worden gegeven, hier is een speciaal platformvloer voor de danseressen gemaakt. Na de show kunt u op eigen gelegenheid nog rond struinen door de romantische straten van Sevilla.

Duur: ca. 1,5 uur

Inclusief: 3 tapas gerechten per persoon, 1 drankje per persoon

Exclusief: Fooien en ov-kosten

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 5 t/m 1 van 1 opties )

Guadalquivir-river

Sevilla - River Cruise Sevilla

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San T...

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San Telmo-paleis. Dit is de thuisbasis van de regering van Andalusië. Ook varen we langs de oude tabaksfabriek en de legendarische Triana-brug. De brug is in 1845 gebouwd en was vroeger de enige manier om de rivier over te steken om de bijzondere wijk Triana te bereiken. Sinds 1976 staat de brug op de lijst van de historische monumenten. Geniet van een middag op het verkoelende water terwijl u door de magische stad Sevilla vaart.Prijs ca. 15 euro per persoon

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Transavia
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
07:35 uur
EindhovenMalaga
10:25 uur
18:50 uur
MalagaEindhoven
21:45 uur
Transavia
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
07:50 uur
RotterdamMalaga
10:45 uur
19:45 uur
MalagaRotterdam
22:35 uur
Transavia
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
06:45 uur
AmsterdamMalaga
09:45 uur
21:05 uur
MalagaAmsterdam
00:10 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

8 dagen Afwisselend Andalusië: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Hotel Monarque Fuengirola zwembad
 • Hotel Monarque Fuengirola slaapkamer
 • Hotel Monarque Fuengirola tuin

Costa del Sol

Hotel Monarque Fuengirola

Viersterren

In het hart van de Costa del Sol in Fuengirola ligt dit vrolijke en comfortabele hotel. Playa de las Gaviotas ligt op een paar meter afstand. Naast het prachtige strand heeft het hotel ook een buitenzwembad waar u kunt relaxen. Het hotel biedt ook verschillende spabehandelingen tegen betaling. In het restaurant kunt u genieten van lokale en internationale gerechten. De kamers zijn licht en eenvoudig ingericht en beschikken over gratis WiFi, TV en een privé balkon. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet.

 • Hotel Monarque Fuengirola zwembad
 • Hotel Monarque Fuengirola slaapkamer
 • Hotel Monarque Fuengirola tuin

Costa del Sol

Hotel Monarque Fuengirola

Viersterren

In het hart van de Costa del Sol in Fuengirola ligt dit vrolijke en comfortabele hotel. Playa de las Gaviotas ligt op een paar meter afstand. Naast het prachtige strand heeft het hotel ook een buitenzwembad waar u kunt relaxen. Het hotel biedt ook verschillende spabehandelingen tegen betaling. In het restaurant kunt u genieten van lokale en internationale gerechten. De kamers zijn licht en eenvoudig ingericht en beschikken over gratis WiFi, TV en een privé balkon. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet.

 • Hotel Monarque Fuengirola zwembad
 • Hotel Monarque Fuengirola slaapkamer
 • Hotel Monarque Fuengirola tuin

Costa del Sol

Hotel Monarque Fuengirola

Viersterren

In het hart van de Costa del Sol in Fuengirola ligt dit vrolijke en comfortabele hotel. Playa de las Gaviotas ligt op een paar meter afstand. Naast het prachtige strand heeft het hotel ook een buitenzwembad waar u kunt relaxen. Het hotel biedt ook verschillende spabehandelingen tegen betaling. In het restaurant kunt u genieten van lokale en internationale gerechten. De kamers zijn licht en eenvoudig ingericht en beschikken over gratis WiFi, TV en een privé balkon. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet.

 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Granada
 • Hotel Abades Nevada Palace

Granada

Hotel Abades Nevada Granada

Viersterren

Hotel Abades Nevada Palace ligt op slecht tien minuten rijden van het historische centrum van Granada. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad, een restaurant, een bar, een fitnessruimte een sauna. Maar ook een spa met Turks bad, een hammam en massageservice. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Granada
 • Hotel Abades Nevada Palace

Granada

Hotel Abades Nevada Granada

Viersterren

Hotel Abades Nevada Palace ligt op slecht tien minuten rijden van het historische centrum van Granada. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad, een restaurant, een bar, een fitnessruimte een sauna. Maar ook een spa met Turks bad, een hammam en massageservice. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Granada
 • Hotel Abades Nevada Palace

Granada

Hotel Abades Nevada Granada

Viersterren

Hotel Abades Nevada Palace ligt op slecht tien minuten rijden van het historische centrum van Granada. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad, een restaurant, een bar, een fitnessruimte een sauna. Maar ook een spa met Turks bad, een hammam en massageservice. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla slaapkamer
 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla badkamer
 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla zwembad
 • Restaurant Don Curro

Sevilla & omgeving

Hotel Exe Gran Hotel Salucar Sevilla

Viersterren

Dit hotel ligt op ca. 26 kilometer van het centrum van Sevilla en biedt een fijn verblijf. Het hotel heeft een seizoensgebonden zwembad (geopend van 10 juni tot 11 september) waar u kunt afkoelen na een warme dag. Ook is er een bar en restaurant. Het restaurant Don Curro serveert heerlijke traditionele Andalusische gerechten. De kamers zijn eenvoudig en licht ingericht en zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, TV en een minibar. De badkamer beschikt over een bad met douche, toilet en föhn.

 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla slaapkamer
 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla badkamer
 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla zwembad
 • Restaurant Don Curro

Sevilla & omgeving

Hotel Exe Gran Hotel Salucar Sevilla

Viersterren

Dit hotel ligt op ca. 26 kilometer van het centrum van Sevilla en biedt een fijn verblijf. Het hotel heeft een seizoensgebonden zwembad (geopend van 10 juni tot 11 september) waar u kunt afkoelen na een warme dag. Ook is er een bar en restaurant. Het restaurant Don Curro serveert heerlijke traditionele Andalusische gerechten. De kamers zijn eenvoudig en licht ingericht en zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, TV en een minibar. De badkamer beschikt over een bad met douche, toilet en föhn.

 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla slaapkamer
 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla badkamer
 • Hotel Exe Gran Hotel Solucar Sevilla zwembad
 • Restaurant Don Curro

Sevilla & omgeving

Hotel Exe Gran Hotel Salucar Sevilla

Viersterren

Dit hotel ligt op ca. 26 kilometer van het centrum van Sevilla en biedt een fijn verblijf. Het hotel heeft een seizoensgebonden zwembad (geopend van 10 juni tot 11 september) waar u kunt afkoelen na een warme dag. Ook is er een bar en restaurant. Het restaurant Don Curro serveert heerlijke traditionele Andalusische gerechten. De kamers zijn eenvoudig en licht ingericht en zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, TV en een minibar. De badkamer beschikt over een bad met douche, toilet en föhn.

8 dagen Afwisselend Andalusië: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 4 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.42

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket Afwisselend Andalusië

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies tegen een zeer...

v.a.64

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Málaga en Ronda
Welkom in Málaga! We brengen een bezoek aan het stadscentrum. De tour begint op Plaza de la Marina en we wandelen door de hoofdstraten van deze interessante Andalusische stad. Hier zie je een van de meest iconische symbolen: het bronzen beeld gewijd aan de 'Cenachero', de vissers die ooit hun waren in de straten van de stad verkochten. We wandelen verder door de autovrije straat Calle Larios. Het is een van de beroemdste winkelstraten van de Costa del Sol. Nadat u Plaza de la Constitución heeft bereikt, is onze volgende stop Plaza del Obispo, waar we de kathedraal van Malaga van dichtbij bekijken en we ontdekken waarom deze in de volksmond bekend staat als 'La Manquita' of de 'Eenarmige Dame'. Vanaf hier gaan we naar de Plaza de la Merced en lopen we langs het Picassomuseum. We bewonderen de overblijfselen van het Romeinse theater en lopen verder naar het Alcazaba. Dit Moorse paleis-fort, is een belangrijk onderdeel van de erfenis van Al-Andalus. In Ronda bezoeken we de Plaza de Toros. Deze wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door.

*Sevilla
Onder leiding van een echte Sevilla-kenner maken we kennis met deze stad. We starten op Plaza del Salvador en aanschouwen de Iglesia (kerk) Colegial del Divino Salvador. Het is na de kathedraal de belangrijkste kerk van Sevilla. We lopen verder naar Plaza Nueva, de thuisbasis van het stadhuis en het monument gewijd aan Fernando III El Santo. Terwijl we het beeldhouwwerk van de Monarch in ons opnemen, zal onze gids ons alles vertellen over het leven in deze Andalusische stad in de tijd van Al-Andalus en de Reconquista. Op een steenworp afstand vinden we Plaza del Triunfo, waar we de kathedraal van Sevilla bezoeken. Bewonder de enorme kathedraal en de prachtige klokkentoren Giralda, deze stamt uit de Moorse tijd. We lopen verder langs het Koninklijk Paleis. Dit prachtige Moorse paleizencomplex zal ons versteld doen staan! Later zijn er aanpassingen gedaan door christelijke vorsten waardoor er ook andere stijlen te zien zijn. We lopen verder naar het Archivo General de Indias. Samen met onze gids duiken we in de geschiedenis van dit prachtige gebouw terwijl we genieten van de spectaculaire architectuur. Onze volgende stop is naast de Puerta de Jerez, waar we de prachtige Híspalis Fontein, het Yanduri Paleis en de Santa Maria de Jesús-kapel zien. In de buurt vinden we de Royal Tobacco Factory en we ontdekken waar het opvallende gebouw tegenwoordig voor wordt gebruikt als we nadenken over de combinatie van renaissance- en barokstijlen. Het zou geen wandeling door Sevilla zijn zonder een bezoek aan Plaza de España! Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en de perfecte plek om te praten over de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. We lopen langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

*Córdoba
Córdoba is een waar hoogtepunt tijdens deze reis! We lopen door de kronkelende straatjes en duiken in de fascinerende geschiedenis van de stad. Onze gids vertelt u er graag alles over. Ons oog valt op de Romeinse brug met 16 bogen. Deze brug loopt over de Guadalquivir rivier en is ruim 20 eeuwen oud. Gebouwd door de Romeinen, maar geregeld herbouwd. De huidige structuur stam uit de middeleeuwen. In het midden van de brug zien we een standbeeld van de beschermengel van Córdoba: San Rafael. We lopen verder langs het Fort van Christelijke koningen en Poort van de Maan. Heerlijk struinen we door de straatjes met typische witgekalkte huizen, balkons en binnenplaatsen met vele bloemen. We lopen langs de Joodse wijk en de synagoge van Córdoba. Het is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje en gebouwd in mudejarstijl. Bijzonder is de souk waar we verschillende winkels en ambachten zien zoals zilversmeden, pottenbakkers en leerlooiers. De stadswandeling eindigt nabij de indrukwekkende Mezquita.

Inclusief:
- Lokale gids in Málaga
- Lokale gids in Sevilla
- Lokale gids in Córdoba
- Entreegelden Plaza de Toros en museum in Ronda
- Entreegelden kathedraal Sevilla

Exclusief:
- Overige entreegelden

Sluit meer info

Wijnproeverij in Jerez

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over ...

v.a.32

Bekijk meer infoSluit meer info

Tijdens deze excursie bezoekt u de wijngaard Tío Pepe. De wijngaard is in 1835 gekocht door Manuel María González en hij vernoemde hem naar zijn oom die hem alles had geleerd over de wijntradities in Jerez. Sinds dien is het in handen gebleven van de familie en werkt momenteel de 5e generatie in het bedrijf.

Tijdens een bezoek aan de wijngaard stapt terug in de tijd en leert u alles over Sherry. Dit is een typische Spaanse wijn. Een gids neemt u mee over de wijngaard en vertelt over de geschiedenis en de productie van de Sherry. Uiteraard kunt u de Sherry proeven.

Inclusief: gids en proeverij

Sluit meer info

Flamenco avondshow en tapas

Geniet van de flamencodans en echte Spaanse tapas gerechten met deze excursie en maak uw bezoek aan Sevilla compleet! Flamenco is een danskunst die meer dan drie eeuwen geleden...

v.a.66

Bekijk meer infoSluit meer info

Geniet van de flamencodans en echte Spaanse tapas gerechten met deze excursie en maak uw bezoek aan Sevilla compleet!

Flamenco is een danskunst die meer dan drie eeuwen geleden is ontstaan. Geniet van dit magische spektakel onder het genot van verschillende tapas gerechten. De show wordt door professionele artiesten uitgevoerd in een typische 'tablao'. Dit is een plek waar flamencoshows worden gegeven, hier is een speciaal platformvloer voor de danseressen gemaakt. Na de show kunt u op eigen gelegenheid nog rond struinen door de romantische straten van Sevilla.

Duur: ca. 1,5 uur

Inclusief: 3 tapas gerechten per persoon, 1 drankje per persoon

Exclusief: Fooien en ov-kosten

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 5 t/m 1 van 1 opties )

Guadalquivir-river

Sevilla - River Cruise Sevilla

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San T...

Tijdens deze cruise zult u over de beroemde Guadalquivir-rivier varen. De boot heeft een dek waarop u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Tijdens de tocht komt u langs een aantal bekende bezienswaardigheden, waaronder het San Telmo-paleis. Dit is de thuisbasis van de regering van Andalusië. Ook varen we langs de oude tabaksfabriek en de legendarische Triana-brug. De brug is in 1845 gebouwd en was vroeger de enige manier om de rivier over te steken om de bijzondere wijk Triana te bereiken. Sinds 1976 staat de brug op de lijst van de historische monumenten. Geniet van een middag op het verkoelende water terwijl u door de magische stad Sevilla vaart.Prijs ca. 15 euro per persoon

Meer info

Minder info

8 dagen Afwisselend Andalusië: altijd de beste prijs
8 dagen Afwisselend Andalusië: altijd de beste prijs

Reisleiding Spanje

In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Spanje boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Eten en drinken
Lunch: ca. €8 - €12
Diner: ca. €30 - €40
Diner lokaal restaurant (plato del día) ca. €8 - €12
Flesje water: ca. €1,20
Glas wijn: ca. €3,00
Glas bier (lokaal) ca. €2,50

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Eten en drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen. Het diner is inbegrepen op dag 1, 2 en 5. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 10,- per persoon.

Fooien

De Spaanse bevolking is gewend hard te werken voor een fooi. Een fooi wordt dan ook gezien als waardering en dat u tevreden bent met de service die aan u is verleend. Fooi geven in Spanje is vergelijkbaar met als in Nederland. Het geven van een fooi wordt erg op prijs gesteld, de lonen zijn niet zo hoog in Spanje en wat extra bijverdienen door middel van een fooi is altijd goed meegenomen. Het geven van fooien is niet verplicht, als u niet tevreden bent over de service, wordt dit ook niet van u verwacht.

Indicatie fooien
Chauffeur: €2,- per persoon per dag
Gids: €2,- per persoon per dag
Kamermeisje: €1,- per persoon per dag
Kofferdrager: €1,- per koffer
Restaurant: 5 – 10% van de rekening

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 32,40 per persoon. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider zelf is/zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Spanje. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Spanje

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Spanje zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Spanje. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

8 dagen Afwisselend Andalusië: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Málaga - Costa del Sol

02Ronda - Jerez de la Frontera - Sevilla

03Sevilla

04Vrije dag Sevilla

05Córdoba - Granada

06Granada & Alhambra

07Granada

08Granada - Malága - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis