Olifant Rock Al Ula
Olifant Rock Al Ula
Jeddah
Jeddah
Soek Saoedi-Arabië
Soek Saoedi-Arabië
Wadi Al Disah
Wadi Al Disah
Hegra
Hegra

Verborgen schatten van Saoedi-Arabië

Groepsreis | 13 dagen v.a.
4799i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
13-11-2023
Reisduur
13dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m maart 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m maart 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Saoedi-Arabië > Groepsreizen Saoedi-Arabië > Verborgen schatten van Saoedi-Arabië
Als een ware pionier door een tot voor kort gesloten land
Wadi Al Disah, stukje paradijs in de gortdroge woestijn
UNESCO Werelderfgoed Al-Diriyah, Jeddah, Jubbah en Hegra
Verblijf in het spectaculaire 5* Shaden Resort in de woestijn
Alle entreegelden inclusief
Kleine groepen met max. 22 deelnemers

Als pionier door het onontdekte Saoedi-Arabië

Op avontuur met NRV naar het tot voor kort gesloten Saoedi-Arabië. De verborgen schatten van dit bijzondere land wachten op ons! Van UNESCO-Werelderfgoed in Diriyah, Jeddah en Hegra tot aan de kronkelende steegjes en lemen gebouwen in Ushaiger. We aanschouwen de immense Hutaymah-krater, de rotstekeningen van Dadan en de ruïnes van oasedorp Fayd. Door de rode Nefud-woestijn bereiken we Jubbah en zien we de mysterieuze ‘Stonehenge’ van Saoedi-Arabië bij Sakaka. De spectaculaire schoonheid met kliffen, weelderige vegetatie, waterpoelen en palmbomen van Wadi Al Disah zal ons betoveren. In Medina ontrafelen we de geheimen van de op één na heiligste stad van de islam. We reizen vervolgens per trein naar Jeddah. De wijk Al Balad is op z’n minst gezegd fascinerend te noemen. Reis ook als een ware pionier door het nog onontdekte Saoedi-Arabië.

"De droom van iedere reiziger; gaan waar nog niet veel mensen zijn geweest. De verborgen schatten wachten op u. Van de uitgestrekte Nefud-woestijn, de schaduwrijkende Wadi Al Disah tot de eeuwenoude dorpen en het heilige Medina."

Dyane, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Vertrek naar Riyadh

heenreis
Heenreis
Overnachten in het vliegtuig

Vandaag is het zover, de dag waar u al weken naar uitkijkt, is eindelijk aangebroken! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan boord van uw vlucht naar het onontdekte Saoedi-Arabië. Wat gaat u een bijzondere reis tegemoet als een echte pionier.

DAG
02

Aankomst in Riyadh

Riyadh
Aankomst in Riyadh
Early check-in om uit te rusten van de vlucht
Stadstour Riyadh incl. historisch Diriyah
Overnachting in Riyadh

’s Ochtends vroeg landen we in Riyadh. Op de luchthaven wacht u een hartelijk welkom van de Nederlandssprekende reisleider en de Engelssprekende gids die ons de hele reis zullen vergezellen. Per transfer worden we direct naar ons hotel gebracht waar u kunt uitrusten van de vlucht. Later in de ochtend start onze ontdekkingstocht door dit bijzondere land. We verkennen de centrale wijk Olaya met haar torenhoge wolkenkrabbers, de King Fahd-bibliotheek en maken een fotostop bij het iconische Kingdom Centre.

Vervolgens stappen we terug in de tijd en bezoeken we Werelderfgoed Diriyah, waar het verhaal van het moderne Saoedi-Arabië begon. In de historische wijk At-Turaif zien we traditionele gebouwen van zonsteen en een doolhof van steegjes met ambachtelijke winkels. We krijgen hier een goed beeld van de manier van leven in de eerste Saoedische hoofdstad zo’n tweehonderd jaar geleden. Overnachting in Riyadh.

DAG
03

Riyadh

Soek in Riyadh
Duik de geschiedenis in bij het Masmak-fort
Rondstruinen over de bruisende Souq Al Zal en Bisht Souq
Overnachting in Riyadh

Vandaag gaat de stadstour verder. We bezoeken het Al Masmak-fort, nu een museum, in het hart van de oude stad. Op deze plek nam de Al Saud-familie de controle over Riyadh terug en verenigde zij de verschillende koninkrijken en provincies tot de Saoedische natie die we nu kennen. Een korte wandeling brengt ons via het Qasr Al Hoqm (Paleis van het Oordeel) en de Imam Turki bin Abdullah Moskee naar de bruisende Souq Al Zal en Bisht Souq. Hier kunnen we onder andere tapijten, traditionele Saoedische gewaden en hoofddoeken, wierook en Bric-à-brac kopen, terwijl we tegelijkertijd getuige zijn van een manier van leven die al eeuwenlang onveranderd is. Vervolgens volgt een spoedcursus Saoedische geschiedenis in het Nationaal Museum. Aan het einde van de dag keren we weer terug naar ons hotel. Overnachting in Riyadh.

DAG
04

Riyadh – Ushaiger – Unaizah (ca. 368 km)

Ushaiger
Kronkelende steegjes en lemen gebouwen in Ushaiger
Overnachting in Unaizah

We rijden richting het noorden naar Ushaiger. Het Ushaiger Heritage Village is een prachtig voorbeeld van traditionele Nadji-architectuur en was ooit een stopplaats op de Hajj-pelgrimsroute. Bezoek bij aankomst één van de erfgoedmusea van het dorp en dwaal door de wirwar van schaduwrijke, kronkelende steegjes en langs de lemen gebouwen van Ushaiger. Wandel vervolgens door de vredige velden die het dorp omringen voordat we verder reizen naar Unaizah. Ons hotel van vanavond is geïnspireerd op de lokale Qassimi-architectuur en ligt tussen de palmen van een werkende dadelplantage. Overnachting in Unaizah.

DAG
05

Unaizah – Fayd – Ha’il (ca. 315 km)

Karavaan
Aanschouw de enorme Hutaymah-krater
Bezoek de ruïnes in oasestad Fayd
Overnachting in Ha’il

We verlaten Unaizah en rijden verder via de enorme Hutaymah-krater naar de oasestad Fayd. Hier maken we een korte stop om de ruïnes te zien van de nederzetting die ooit een belangrijke stop was op de Hajj-karavaanroute van Bagdad naar Mekka. Hierna rijden we verder naar Ha’il voor de overnachting.

DAG
06

Ha’il – Jubbah – Sakaka (ca. 406 km)

Sakaka
Door de rode Nefud-woestijn naar Jubbah
Sluit de dag af bij het mysterieuze Saoedi-Arabië ‘s ‘Stonehenge’
Overnachting in Sakaka

We reizen door het rode zand van de Grote Nefud-woestijn naar het UNESCO-werelderfgoed Jubbah. Hier, op de muren van Jabal Umm Sinman, is de fijn uitgevoerde rotskunst wel 11.000 jaar oud. We zien afbeeldingen van mensen, kapsels en kleding uit die periode. We vervolgen de route door de woestijn richting Sakaka. Hier zullen we de excursiedag afsluiten bij de staande stenen van Al Rajajil, Saoedi-Arabië ‘s ‘Stonehenge’. Sommige zijn wel drie meter hoog en zijn een waar raadsel voor archeologen. Overnachting in Sakaka.

DAG
07

Sakaka – Domat Al Jandal – Tabuk (ca. 465 km)

Domat Al Jandal
Ontdek het Za’abal-kasteel in Sakaka
Lange steegjes en stenen architectuur in Domat Al Jandal
Domat Al Jandal-meer middenin de woestijn
Overnachting in Tabuk

In de ochtend bekijken we het Za’abal-kasteel in Sakaka en rijden vervolgens naar het nabijgelegen Domat Al Jandal. De plaats wordt gedomineerd door het Al Marid-kasteel, een enorm ommuurd fort. Het kasteel zou ooit door een tunnel verbonden zijn met de Umar Ibn al-Khattab moskee uit de 7e eeuw. Eén van de oudste intacte moskeeën ter wereld. Hierna verkennen we de goed bewaard gebleven woonwijk Al-Der met zijn lange steegjes en indrukwekkende stenen architectuur. Ook bezoeken we het Domat Al Jandal-meer. In de middag rijden we door de woestijn naar het westen en bereiken Tabuk.

DAG
08

Tabuk – Wadi Al Disah – Al Ula (ca. 514 km)

Wadi Al Disah
Spectaculaire natuurlijke schoonheid in Wadi Al Disah
Kliffen, weelderige vegetatie, waterpoelen en palmbomen
Picknicklunch in de buitenlucht
Overnachting in aan de rand van de woestijn in Al Ula

Op naar Wadi Al Disah (vallei van de palmbomen), een plek met spectaculaire natuurlijke schoonheid. De vallei strekt zicht uit over zo’n 15 kilometer en wordt omlijst door gigantische rotskolommen en loodrechte kliffen die hoog boven de weelderige vegetatie, waterpoelen en palmbomen uitsteken. Een prachtige plek voor een mooie wandeling met diverse archeologische vindplaatsen met onder meer Nabateese graven. Na een picknicklunch in de buitenlucht rijden we verder naar Al Ula. Overnachting in Al Ula.

DAG
09

Jabal Ikmah & Al Ula (ca. 20 km)

Al Ula
De rotstekeningen van Dadan
Wandelen door het verlaten oude dorp Al Ula
Overnachting in de woestijn in Al Ula

Vandaag verkennen we de archeologische vindplaats van Dadan. Het oude koninkrijk was in de 10e eeuw v. Chr. al één van de meest ontwikkelde steden op het Arabische schiereiland, zo ook voor de karavaanhandel. Onze lokale rawi (verhalenverteller) neemt ons mee de geschiedenis in. Per gedeelde bus rijden we naar Dadan waar we de beroemde leeuwengraven zien die in de rotswand zijn gebeiteld. Aan de overkant van de vallei bij Jabal Ikmah zien we de rotstekeningen die de verhalen vertellen van reizigers die hier millennia lang passeerden. We vervolgen de reis naar het oude dorp Al Ula. De sfeervolle lemen ruïnes bestaan uit meer dan 900 huizen, winkels, stadspleinen en een versterkte citadel. Terwijl de zon de horizon nadert, wordt de excursie van vandaag afgesloten bij de Elephant Rock. Laat u in een comfortabele verzonken stoel zakken en geniet van het uitzicht. Ter plaatse geniet u van heerlijke zoetigheden en warme dranken (exclusief). Overnachting in Al Ula.

DAG
10

Al Ula – Hegra – Medina (ca. 387 km)

Hegra
Bezoek het ‘tweede Petra’ in Hegra
Overnachting in Medina

We bezoeken (gedeelde excursie) vanochtend Hegra, de belangrijkste culturele trekpleister van Saoedi-Arabië. Hier ontdekken we de magnifieke uit de rotsen gehouwen graven van het ‘tweede Petra’. Deze stad werd 2000 jaar geleden gebouwd door de Nabatese Arabieren en was ‘verloren’ voor de wereld totdat het in 1876 werd herontdekt. Na de lunch (exclusief) rijden we verder naar Medina. Overnachting in Medina.

DAG
11

Medina – Jeddah (per trein)

Medina
Stadsbezoek Medina
Lunch met uitzicht over de Moskee van de profeet
Per trein naar Jeddah
Overnachting in Medina

Samen ontrafelen we de geheimen van de op één na heiligste stad van de islam. Medina, in de oudheid bekend als Yathrib, werd door de profeet Mohammed zo genoemd nadat ze hier verwelkomt werden na hun migratie uit Mekka, ook wel de Hijrah genoemd. Duizenden moslims maken elk jaar de pelgrimstocht als onderdeel van de hadj. Niet-moslims mogen de moskeeën van de stad niet betreden, maar kunnen nu wel een deel van het centrale ‘Haram’-gebied bezoeken.

Verder bezoeken we de vroege slagveldlocatie van Jabal Uhud, bekijken we de Qiblatain-moskee en zien we de locatie van de ‘Battle of the Trench’. Ook bezoeken we het aantrekkelijke Ottomaanse treinstation van Medina, om de memorabilia van de Hijaz-spoorweg en de locomotieven uit het begin van de 20e eeuw te zien. Een hoogtepunt van ons stadsbezoek is de lunch in een hotel met uitzicht op de uitgestrekte Masjid al-Nawabi moskee. Laat in de middag worden we afgezet bij het station vanwaar we de trein naar Jeddah aan de Rode Zee pakken. Overnachting in Jeddah.

DAG
12

Jeddah

Jeddah
Bekijk de drijvende moskee
Wandelen door de oude wijk Al Balad
Overnachting in Jeddah

Jeddah staat bekend als de ‘Bruid van de Rode Zee’ en is al eeuwenlang de haven van het nabijgelegen Mekka. In de ochtend ontmoeten we onze gids en rijden we langs de prachtig verzorgde moderne kust Corniche om de drijvende moskee te bekijken. Vervolgens wisselen we de nieuwe stad in voor de oude stad, terwijl we door de Mekka-poort lopen en de oude wijk Al Balad, UNESCO werelderfgoed, binnengaan. Ontdek de levendige souks en huizen van koraalsteen met hun kenmerkende ‘roshan’ houten ramen. Ze vormen één van de mooiste oude steden in het Midden-Oosten. Overnachting in Jeddah.

DAG
13

Vertrek vanuit Jeddah

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek vanuit Jeddah
Terugvlucht

Deze bijzondere reis is aan zijn einde gekomen. Als echte pioniers ontdekten we de mooiste hoogtepunten van dit tot voor kort gesloten land. We worden naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht terug naar huis.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Saoedi-Arabië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en een Engelssprekende gids die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het (lokale) toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Saoedi-Arabië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

13 dagen Verborgen schatten van Saoedi-Arabië: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo).
Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Hogesnelheidstrein van Medina naar Jeddah
Transfers per 4WD in Wadi Al Disah
Nederlandssprekende reisleider van dag 1 t/m dag 13
Engelssprekende lokale gids van dag 1 t/m dag 13
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Overnachten met uitzicht op de bergen in 4* Cloud7 Resort in Al Ula
Overnachten onder de sterren in 5* woestijnkamp Shaden Resort in Al Ula
Iedere dag ontbijt
3 x (picknick)lunch en 1 x diner
Excursies en entreegelden volgens programma
UNESCO-Werelderfgoed in Al-Diriyah, Jeddah, Jubbah en Hegra
Bezoek aan de Hutaymah-krater, oasestad Fayd en de rotstekeningen in Dadan
Ontdek o.a. de steden Ushaiger, Sakaka, Domat Al Jandal en Tabuk
Oude steden Al Ula, Medina en de mysterieuze 'Stonehenge' van Saoedi-Arabië
Kliffen, weelderige vegetatie, waterpoelen en palmbomen in Wadi Al Disah

Exclusief

Visum
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 35 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 22

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Saoedi-Arabië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en een Engelssprekende gids die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het (lokale) toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Saoedi-Arabië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

13 dagen Verborgen schatten van Saoedi-Arabië: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Vertrek naar Riyadh

heenreis
Heenreis
Overnachten in het vliegtuig

Vandaag is het zover, de dag waar u al weken naar uitkijkt, is eindelijk aangebroken! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan boord van uw vlucht naar het onontdekte Saoedi-Arabië. Wat gaat u een bijzondere reis tegemoet als een echte pionier.

DAG
02

Aankomst in Riyadh

Riyadh
Aankomst in Riyadh
Early check-in om uit te rusten van de vlucht
Stadstour Riyadh incl. historisch Diriyah
Overnachting in Riyadh

’s Ochtends vroeg landen we in Riyadh. Op de luchthaven wacht u een hartelijk welkom van de Nederlandssprekende reisleider en de Engelssprekende gids die ons de hele reis zullen vergezellen. Per transfer worden we direct naar ons hotel gebracht waar u kunt uitrusten van de vlucht. Later in de ochtend start onze ontdekkingstocht door dit bijzondere land. We verkennen de centrale wijk Olaya met haar torenhoge wolkenkrabbers, de King Fahd-bibliotheek en maken een fotostop bij het iconische Kingdom Centre.

Vervolgens stappen we terug in de tijd en bezoeken we Werelderfgoed Diriyah, waar het verhaal van het moderne Saoedi-Arabië begon. In de historische wijk At-Turaif zien we traditionele gebouwen van zonsteen en een doolhof van steegjes met ambachtelijke winkels. We krijgen hier een goed beeld van de manier van leven in de eerste Saoedische hoofdstad zo’n tweehonderd jaar geleden. Overnachting in Riyadh.

DAG
03

Riyadh

Soek in Riyadh
Duik de geschiedenis in bij het Masmak-fort
Rondstruinen over de bruisende Souq Al Zal en Bisht Souq
Overnachting in Riyadh

Vandaag gaat de stadstour verder. We bezoeken het Al Masmak-fort, nu een museum, in het hart van de oude stad. Op deze plek nam de Al Saud-familie de controle over Riyadh terug en verenigde zij de verschillende koninkrijken en provincies tot de Saoedische natie die we nu kennen. Een korte wandeling brengt ons via het Qasr Al Hoqm (Paleis van het Oordeel) en de Imam Turki bin Abdullah Moskee naar de bruisende Souq Al Zal en Bisht Souq. Hier kunnen we onder andere tapijten, traditionele Saoedische gewaden en hoofddoeken, wierook en Bric-à-brac kopen, terwijl we tegelijkertijd getuige zijn van een manier van leven die al eeuwenlang onveranderd is. Vervolgens volgt een spoedcursus Saoedische geschiedenis in het Nationaal Museum. Aan het einde van de dag keren we weer terug naar ons hotel. Overnachting in Riyadh.

DAG
04

Riyadh – Ushaiger – Unaizah (ca. 368 km)

Ushaiger
Kronkelende steegjes en lemen gebouwen in Ushaiger
Overnachting in Unaizah

We rijden richting het noorden naar Ushaiger. Het Ushaiger Heritage Village is een prachtig voorbeeld van traditionele Nadji-architectuur en was ooit een stopplaats op de Hajj-pelgrimsroute. Bezoek bij aankomst één van de erfgoedmusea van het dorp en dwaal door de wirwar van schaduwrijke, kronkelende steegjes en langs de lemen gebouwen van Ushaiger. Wandel vervolgens door de vredige velden die het dorp omringen voordat we verder reizen naar Unaizah. Ons hotel van vanavond is geïnspireerd op de lokale Qassimi-architectuur en ligt tussen de palmen van een werkende dadelplantage. Overnachting in Unaizah.

DAG
05

Unaizah – Fayd – Ha’il (ca. 315 km)

Karavaan
Aanschouw de enorme Hutaymah-krater
Bezoek de ruïnes in oasestad Fayd
Overnachting in Ha’il

We verlaten Unaizah en rijden verder via de enorme Hutaymah-krater naar de oasestad Fayd. Hier maken we een korte stop om de ruïnes te zien van de nederzetting die ooit een belangrijke stop was op de Hajj-karavaanroute van Bagdad naar Mekka. Hierna rijden we verder naar Ha’il voor de overnachting.

DAG
06

Ha’il – Jubbah – Sakaka (ca. 406 km)

Sakaka
Door de rode Nefud-woestijn naar Jubbah
Sluit de dag af bij het mysterieuze Saoedi-Arabië ‘s ‘Stonehenge’
Overnachting in Sakaka

We reizen door het rode zand van de Grote Nefud-woestijn naar het UNESCO-werelderfgoed Jubbah. Hier, op de muren van Jabal Umm Sinman, is de fijn uitgevoerde rotskunst wel 11.000 jaar oud. We zien afbeeldingen van mensen, kapsels en kleding uit die periode. We vervolgen de route door de woestijn richting Sakaka. Hier zullen we de excursiedag afsluiten bij de staande stenen van Al Rajajil, Saoedi-Arabië ‘s ‘Stonehenge’. Sommige zijn wel drie meter hoog en zijn een waar raadsel voor archeologen. Overnachting in Sakaka.

DAG
07

Sakaka – Domat Al Jandal – Tabuk (ca. 465 km)

Domat Al Jandal
Ontdek het Za’abal-kasteel in Sakaka
Lange steegjes en stenen architectuur in Domat Al Jandal
Domat Al Jandal-meer middenin de woestijn
Overnachting in Tabuk

In de ochtend bekijken we het Za’abal-kasteel in Sakaka en rijden vervolgens naar het nabijgelegen Domat Al Jandal. De plaats wordt gedomineerd door het Al Marid-kasteel, een enorm ommuurd fort. Het kasteel zou ooit door een tunnel verbonden zijn met de Umar Ibn al-Khattab moskee uit de 7e eeuw. Eén van de oudste intacte moskeeën ter wereld. Hierna verkennen we de goed bewaard gebleven woonwijk Al-Der met zijn lange steegjes en indrukwekkende stenen architectuur. Ook bezoeken we het Domat Al Jandal-meer. In de middag rijden we door de woestijn naar het westen en bereiken Tabuk.

DAG
08

Tabuk – Wadi Al Disah – Al Ula (ca. 514 km)

Wadi Al Disah
Spectaculaire natuurlijke schoonheid in Wadi Al Disah
Kliffen, weelderige vegetatie, waterpoelen en palmbomen
Picknicklunch in de buitenlucht
Overnachting in aan de rand van de woestijn in Al Ula

Op naar Wadi Al Disah (vallei van de palmbomen), een plek met spectaculaire natuurlijke schoonheid. De vallei strekt zicht uit over zo’n 15 kilometer en wordt omlijst door gigantische rotskolommen en loodrechte kliffen die hoog boven de weelderige vegetatie, waterpoelen en palmbomen uitsteken. Een prachtige plek voor een mooie wandeling met diverse archeologische vindplaatsen met onder meer Nabateese graven. Na een picknicklunch in de buitenlucht rijden we verder naar Al Ula. Overnachting in Al Ula.

DAG
09

Jabal Ikmah & Al Ula (ca. 20 km)

Al Ula
De rotstekeningen van Dadan
Wandelen door het verlaten oude dorp Al Ula
Overnachting in de woestijn in Al Ula

Vandaag verkennen we de archeologische vindplaats van Dadan. Het oude koninkrijk was in de 10e eeuw v. Chr. al één van de meest ontwikkelde steden op het Arabische schiereiland, zo ook voor de karavaanhandel. Onze lokale rawi (verhalenverteller) neemt ons mee de geschiedenis in. Per gedeelde bus rijden we naar Dadan waar we de beroemde leeuwengraven zien die in de rotswand zijn gebeiteld. Aan de overkant van de vallei bij Jabal Ikmah zien we de rotstekeningen die de verhalen vertellen van reizigers die hier millennia lang passeerden. We vervolgen de reis naar het oude dorp Al Ula. De sfeervolle lemen ruïnes bestaan uit meer dan 900 huizen, winkels, stadspleinen en een versterkte citadel. Terwijl de zon de horizon nadert, wordt de excursie van vandaag afgesloten bij de Elephant Rock. Laat u in een comfortabele verzonken stoel zakken en geniet van het uitzicht. Ter plaatse geniet u van heerlijke zoetigheden en warme dranken (exclusief). Overnachting in Al Ula.

DAG
10

Al Ula – Hegra – Medina (ca. 387 km)

Hegra
Bezoek het ‘tweede Petra’ in Hegra
Overnachting in Medina

We bezoeken (gedeelde excursie) vanochtend Hegra, de belangrijkste culturele trekpleister van Saoedi-Arabië. Hier ontdekken we de magnifieke uit de rotsen gehouwen graven van het ‘tweede Petra’. Deze stad werd 2000 jaar geleden gebouwd door de Nabatese Arabieren en was ‘verloren’ voor de wereld totdat het in 1876 werd herontdekt. Na de lunch (exclusief) rijden we verder naar Medina. Overnachting in Medina.

DAG
11

Medina – Jeddah (per trein)

Medina
Stadsbezoek Medina
Lunch met uitzicht over de Moskee van de profeet
Per trein naar Jeddah
Overnachting in Medina

Samen ontrafelen we de geheimen van de op één na heiligste stad van de islam. Medina, in de oudheid bekend als Yathrib, werd door de profeet Mohammed zo genoemd nadat ze hier verwelkomt werden na hun migratie uit Mekka, ook wel de Hijrah genoemd. Duizenden moslims maken elk jaar de pelgrimstocht als onderdeel van de hadj. Niet-moslims mogen de moskeeën van de stad niet betreden, maar kunnen nu wel een deel van het centrale ‘Haram’-gebied bezoeken.

Verder bezoeken we de vroege slagveldlocatie van Jabal Uhud, bekijken we de Qiblatain-moskee en zien we de locatie van de ‘Battle of the Trench’. Ook bezoeken we het aantrekkelijke Ottomaanse treinstation van Medina, om de memorabilia van de Hijaz-spoorweg en de locomotieven uit het begin van de 20e eeuw te zien. Een hoogtepunt van ons stadsbezoek is de lunch in een hotel met uitzicht op de uitgestrekte Masjid al-Nawabi moskee. Laat in de middag worden we afgezet bij het station vanwaar we de trein naar Jeddah aan de Rode Zee pakken. Overnachting in Jeddah.

DAG
12

Jeddah

Jeddah
Bekijk de drijvende moskee
Wandelen door de oude wijk Al Balad
Overnachting in Jeddah

Jeddah staat bekend als de ‘Bruid van de Rode Zee’ en is al eeuwenlang de haven van het nabijgelegen Mekka. In de ochtend ontmoeten we onze gids en rijden we langs de prachtig verzorgde moderne kust Corniche om de drijvende moskee te bekijken. Vervolgens wisselen we de nieuwe stad in voor de oude stad, terwijl we door de Mekka-poort lopen en de oude wijk Al Balad, UNESCO werelderfgoed, binnengaan. Ontdek de levendige souks en huizen van koraalsteen met hun kenmerkende ‘roshan’ houten ramen. Ze vormen één van de mooiste oude steden in het Midden-Oosten. Overnachting in Jeddah.

DAG
13

Vertrek vanuit Jeddah

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek vanuit Jeddah
Terugvlucht

Deze bijzondere reis is aan zijn einde gekomen. Als echte pioniers ontdekten we de mooiste hoogtepunten van dit tot voor kort gesloten land. We worden naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht terug naar huis.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Saoedi-Arabië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en een Engelssprekende gids die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het (lokale) toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Saoedi-Arabië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

13 dagen Verborgen schatten van Saoedi-Arabië: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Cloud 7 Hotel, zwembad
 • Cloud 7 Hotel, kamer
 • Cloud 7 Hotel, zwembad
 • Cloud 7 Hotel, kamer
 • Hotel Cloud 7
 • Hotel Cloud 7

Al Ula

Cloud 7 Hotel (1e overnachting)

Viersterren

Geniet van rust, luxe en comfort tijdens uw verblijf in het Cloud 7 Hotel en laat u betoveren de pure schoonheid van de omgeving. Overnacht in een moderne bungalow voorzien van een slaapkamer, airconditioning, TV, kitchenette en een badkamer met douche. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met uitzicht op de bergen, restaurant, zonneterras en gratis WiFi.

 • Shaden Resort, omgeving
 • Shaden Resort , kamer
 • Shaden Resort, zwembad
 • Shaden Resort, uitzicht

Al Ula

Shaden Resort (2de overnachting)

Vijfsterren

Ontdek de wonderen en buitengewone landschappen van het historische hart van het land; Al Ula! Vanuit het hotel heeft u een spectaculair uitzicht op de bergen. Gaat u voor ontspanning? Dan bent u bij het Shaden Resort aan het juiste adres! Het hotel is namelijk voorzien van een wellnesscentrum met sauna, hot tub en hammam. Ook kunt u gebruikmaken van het buitenzwembad, fitnessruimte, lounge en restaurant waar smaakvolle gerechten geserveerd worden. De sfeervol ingerichte kamers beschikken over comfortabele bedden, airconditioning, TV, thee- en koffiefaciliteiten, kluisje, föhn en badkamer met bad of douche.

 • Holiday Villa Hotel, kamer
 • Holiday Villa Hail
 • Hail
 • Holiday Villa Hotel

Ha'il

Holiday Villa Hotel

Viersterren

Hail was ooit de hoofdstad van de hele Arabische woestijn en wordt omringd door de berg Shammer in het noorden en de berg Salma in het zuiden. Door de rijke geschiedenis en eeuwenoude cultuur heeft de stad Hail veel te bieden! Holiday Villa Hotel ligt in het centrum en beschikt over een Internationaal- en Aziatisch restaurant , 24-uurs receptie, terras en gratis WiFi. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, föhn en badkamer met bad of douche.

 • Centro Shaheen, zwembad
 • Centro Shaheen, kamer
 • Jeddah
 • Centro Shahee
 • Jeddah
 • Jeddah

Jeddah

Centro Shaheen

Viersterren

Het moderne Centro Shaheen ligt gevestigd aan de Al Madinah Road, op korte afstand van diverse winkelcentra en traditionele markten. Er is Jeddah genoeg te beleven! Wandel langs de prachtige waterkant van Jeddah waar u uitzicht heeft over op Rode Zee of breng een bezoek aan de beroemde ‘drijvende moskee’ Al Rahma. Het hotel biedt comfort tijdens uw verblijf in Jeddah en beschikt over 2 zwembaden, fitnessruimte, gratis WiFi, 24-uurs receptie en een restaurant. De kamers hebben een eigentijdse uitstraling en zijn uitgerust met comfortabele bedden, airconditioning, thee- en koffiefaciliteiten, kluisje, TV en badkamer met douche.

 • Le Meridien Medina, kamer
 • Medina
 • Hotel Le Meridien Medina

Medina

Hotel Le Meridien Medina

Viersterren

De stad Medina ook wel de ‘verlichte stad’ genoemd, is een belangrijke bestemming voor miljoenen pelgrims die afreizen naar Saoedi-Arabië voor de hadj of de umrah bedevaart. Na een dag vol ontdekkingen in deze heilige stad, kunt u zich terugtrekken in Hotel Le Meridien. In het hotel kunt u gratis gebruikmaken van WiFi en er is ook een wellnesscentrum, 24-uurs receptie en restaurant aanwezig waar lokale- en internationale gerechten geserveerd worden. De kamers zijn ingericht met Italiaanse meubels en voorzien van airconditioning, TV, kluisje en badkamer met bad of douche.

 • Centro Olaya by Rotana, zwembad
 • Centro Olaya by Rotana, kamer
 • Hotel Centro Olaya

Riyadh

Hotel Centro Olaya

Viersterren

Ahlan Wahsahlan in Saoedi-Arabië! Maak kennis met de bloeiende hoofdstad Riyadh. Hotel Centro Olaya ligt in het centrum van de stad, op loopafstand van de toren van Al Faisaliah, het winkelcentrum en het openbaar vervoer. Het hotel is modern ingericht en beschikt over een buitenzwembad, sauna, fitnessruimte, gratis WiFi en een eigen restaurant waar u kunt genieten van een divers aanbod aan internationale gerechten. De kamers bieden alle faciliteiten die u nodig heeft voor een comfortabel verblijf en zijn voorzien van airconditioning, TV, föhn en badkamer met douche.

 • Al Nusl Hotel, kamer
 • Hotel Al Nusl
 • Sakaka
 • Al Nusl Hotel

Sakaka

Al Nusl Hotel

Driesterren

Laat u verrassen door de historische bezienswaardigheden van Sakaka! Al Nusl Hotel heeft een lokale uitstraling en ligt niet ver van alle bezienswaardigheden van de stad. In het hotel is een restaurant, receptie, wellness en gratis WiFi aanwezig. De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van airconditioning en badkamer met bad of douche.

 • Swiss in Tabuk, zwembad
 • Swiss in Tabuk, kamer
 • Swiss in Tabuk, lobby

Tabuk

Swiss in Tabuk

Viersterren

De stad Tabuk is lange tijd een rustpunt geweest voor pelgrims uit Jordanië en Egypte. Breng een bezoek aan de kleine markt Souq Twaheen, beroemd on de verkoop van bijzondere tapijten of ga op zoek naar oude schatten. Het Swiss In Tabuk kijkt uit op de stad en beschikt over een restaurant, lounge, fitnessruimte, receptie, geldwisselautomaat, gratis WiFi, binnenzwembad en sauna waar u na een lange dag heerlijk kunt ontspannen. De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien en uitgerust met airconditioning, TV, koffiezetapparaat, föhn en badkamer met douche.

 • Al Malfa Resort
 • Al Malfa Resort
 • Al Malfa Resort, kamer
 • Al Malfa Resort
 • Al Malfa Resort
 • Al Malfa Resort

Unaizah

Al Malfa Resort

Driesterren

Kom tot rust in het charmante Al Malfa Resort! Dit kleinschalige hotel is in de lokale Qasimi bouwstijl gebouwd en ligt direct naast een prachtige palmtuin op ongeveer 9 km afstand van het centrum van Unaizah. Begin de ochtend goed met een heerlijk ontbijt in de tuin of huur een fiets om de groenrijke omgeving te verkennen. Het hotel beschikt verder over een receptie, bagageopslag, fitnessruimte, buffetrestaurant en gratis WiFi om verbonden te blijven. De warm ingerichte kamers zijn uitgerust met airconditioning, TV, föhn en badkamer met bad of douche.

13 dagen Verborgen schatten van Saoedi-Arabië: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

13 dagen Verborgen schatten van Saoedi-Arabië: altijd de beste prijs
13 dagen Verborgen schatten van Saoedi-Arabië: altijd de beste prijs

Reisleiding Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en een Engelssprekende gids die veel ervaring heeft op deze bestemming.

Ons team is al jaren werkzaam in het (lokale) toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Saoedi-Arabië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden oktober t/m april.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Saoedi-Arabië boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 240 per persoon, inclusief de fooi voor de chauffeur en zijn helper en de lokale Engelssprekende gids. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi voor de reisleider zelf is niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over de reisleider bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Specificatie:
$10 p.p.p.d. (lokale Engelssprekende gids)
$5 p.p.p.d. (chauffeur)
$2 p.p.p.d. (helper van de chauffeur)
$ 3 p.p.p.d. (overige)

Totaal $240 per persoon.

Eten en drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen. Er is een picknick lunch inbegrepen op dag 5 en 8, een lunch in een hotel op dag 11 en een diner op dag 9. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch ca. € 20 per persoon.

Saoedi-Arabië is een 'droog' land

Bezoekers mogen in geen geval proberen alcohol te importeren. De invoer van drugs en pornografie is ook ten strengste verboden.

Kledingvoorschriften

Kleding moet bescheiden zijn, vrouwen zijn niet verplicht hun hoofd te bedekken, maar moeten altijd lange jurken en topjes met lange mouwen dragen. Mannen mogen geen korte broeken dragen.

Sluitingen van bezienswaardigheden

Het is belangrijk om te weten dat bezienswaardigheden soms zonder voorafgaande kennisgeving door de Saoedische autoriteiten worden gesloten. Ons agentschap ter plaatse doet haar uiterste best om in deze gevallen een alternatief programma aan te bieden.

Gebedstijden

De meeste gidsen nemen de traditionele gebedstijden gedurende de dag in acht en zullen op het juiste moment willen stoppen om een moskee te bezoeken. Gebeden zijn een essentieel onderdeel van de Saoedische cultuur.

De erfgoedsites in Al Ula worden beheerd door de Koninklijke Commissie voor AlUla (RCU)

Bezoeken aan de RCU-sites hebben vaste tijden en worden op gedeelde groepsbasis geleid door een lokale 'rawi' (verhalenverteller). Onafhankelijke bezoeken met een privégids zijn momenteel niet toegestaan.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Saoedi-Arabië. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Houdt u er alstublieft rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor we u soms niet met uw bagage voor het hotel af kunnen zetten of ophalen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Saoedi-Arabië

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Saoedi-Arabië zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Saoedi-Arabië. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft. Een groepsreis waarvan het vertrek gegarandeerd is, zal definitief doorgaan.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

13 dagen Verborgen schatten van Saoedi-Arabië: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Vertrek naar Riyadh

02Aankomst in Riyadh

03Riyadh

04Riyadh – Ushaiger – Unaizah

05Unaizah – Fayd – Ha’il

06Ha’il – Jubbah – Sakaka

07Sakaka – Domat Al Jandal – Tabuk

08Tabuk – Wadi Al Disah – Al Ula

09Jabal Ikmah & Al Ula

10Al Ula – Hegra – Medina

11Medina – Jeddah (per trein)

12Jeddah

13Vertrek vanuit Jeddah

Bewaar reis Boek nu