Kazan Kathedraal
Kazan Kathedraal
Kerk van de Verlosser
Kerk van de Verlosser
Aurora Cruiser
Aurora Cruiser
Hermitage
Hermitage
Peterhof Palace
Peterhof Palace

Betoverend St. Petersburg

Privéreis | 5 dagen v.a. 774
699i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-11-2021
Reisduur
5 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Rondreizen > Rondreizen Rusland > Privéreizen Rusland > Betoverend St. Petersburg
Inclusief interessante stadstour in St. Petersburg
Comfortabele aankomst- en vertrektransfers
Elke ochtend ontbijt
Veel ruimte voor eigen invulling; ruim aanbod aan optionele excursies
Dagelijks vertrek met KLM en Lufthansa

Vorstelijke cultuurbelevenis in het ‘Venetië van het Noorden

Het “Venetië van het Noorden”, zo wordt St. Petersburg ook wel genoemd. De op één na grootste stad van Rusland, na de hoofdstad Moskou, werd in 1703 gesticht door Peter de Grote. Deze Russische tsaar liet zich inspireren door zijn reizen naar West-Europa waarbij hij ook Amsterdam bezocht. Dit is te zien aan de Amsterdams aandoende grachten. St. Petersburg is grotendeels in het water gebouwd. De rivieren, grachten en kanalen vormen een fraai netwerk van waterwegen die de verschillende eilandjes met elkaar verbinden. Een rondvaart door deze stad van pracht en praal is dan ook een belevenis die de bezoeker niet mag missen. St. Petersburg biedt zijn gasten sowieso een breed scala aan interessante excursies en culturele hoogtepunten waarvan één op het allerhoogste niveau: de Hermitage. Het voormalige winterpaleis van Catharina de Grote herbergt tegenwoordig een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Laat u tijdens deze reis naar St. Petersburg betoveren door de magische schoonheid van deze bijzondere stad.

"St. Petersburg is de culturele hoofdstad van Rusland. De pracht en praal uit het tsarentijdperk combineert zich moeiteloos met de hippe beweging die door de stad stroomt. De enige echte Hermitage van deze aardbol bevindt zich op deze unieke plek, op slechts een paar uur vliegen van Amsterdam! "

Esther, Medewerker Product

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - St. Petersburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – St. Petersburg
Transfer naar het hotel
Vrije avond
Eerste overnachting in St. Petersburg

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar St. Petersburg. Uw chauffeur staat al op u te wachten en verwelkomt u bij aankomst op het vliegveld van St. Petersburg. U wordt naar uw hotel in St. Petersburg gebracht. Reizigers houden meestal meteen na aankomst al van St. Petersburg. Een sfeervolle stad met ruim vijf miljoen inwoners. Vandaag vult u de rest van de dag naar eigen wens in; morgen wacht u een zeer uitgebreide stadstour. Wilt u alvast letterlijk en figuurlijk een voorproefje nemen, ga dan lekker een hapje eten in een van de vele gezellige restaurants die de stad rijk is!

DAG
02

St. Petersburg

Hermitage
Panoramische stadstour St. Petersburg
Vrije middag
Bezoek aan de Hermitage, het ‘mekka van de kunst’ (optioneel excursiepakket)
Wandeling op Nevsky Prospect (optioneel excursiepakket)
Bezoek aan de Petrus en Paulus vesting en de Kazankathedraal (optioneel excursiepakket)
Vrije avond
Tweede overnachting in St. Petersburg

U begint de dag met een rondrit door St. Petersburg; het aanzicht van de stad toont de grote welvaart waarin St. Petersburg verkeerde. Musea van wereldformaat, extravagante bouwwerken en oogstrelende rijkdommen van de oude tsaren. U kijkt uw ogen uit! De panoramische stadstour brengt u bij Vasilievsky-eiland, waar u een schitterend uitzicht heeft op de voormalige havengebouwen, de Hermitage en de Petrus- en Paulusvesting. De vesting toont u de ‘geboorteplek’ van de stad die in 1703 werd gesticht door Peter de Grote. Bijna alle Russische tsaren liggen in deze kathedraal begraven. De stadstour gaat verder en u rijdt onder andere langs de staatsuniversiteit van St. Petersburg, een van de grootste én oudste universiteiten van Rusland. Ook stopt u tijdens de stadstour bij de prominente Izaäkkathedraal, de grootste kerk van St. Petersburg. Alleen al de metershoge hoge zuilen die de vergulde koepel dragen zijn imposant. Daarnaast bekijkt u de kleurrijke Russisch-Orthodoxe Kerk van de Verlosser, gebouwd op de plek waar tsaar Alexander II in 1881 werd vermoord. Uiteraard passeert u ook Nevski Prospekt, dé winkelstraat van St. Petersburg!

Indien u het optionele excursiepakket heeft bijgeboekt, bezoekt u 's middags de beroemde hoofdvestiging van de Hermitage. Voor velen een hoogtepunt van een reis naar Rusland. Het gebouw werd in de 18e eeuw gebouwd als winterresidentie voor de Russische tsaren. Catharina de Grote gebruikte een deel van het paleis om de keizerlijke kunstcollectie in onder te brengen. Na de Revolutie van 1917 werd het paleis tot museum omgebouwd en opengesteld voor het publiek. De Hermitage behoort tot een van de grootste en meest omvangrijke kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. Bewonder meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars, van Leonardo da Vinci tot Rembrandt. Naast topkunst uit de klassieke oudheid en Hollandse Meesters bevat de duizelingwekkende collectie bijna alle stromingen uit de kunstgeschiedenis. Na deze duizelingwekkende impressie is het heerlijk om in de buitenlucht nog wat meer cultuur en frisse lucht op te snuiven, tijdens een bezoek de Petrus- en Paulusvesting – in 1703 de ‘geboorteplek’ van de stad. De Russen gebruikten deze citadel nooit voor militaire doeleinden. Ze wonnen de oorlog tegen de Zweden voor het fort klaar was. Bijzonder dat de vestingkathedraal een metershoge torenspits heeft in plaats van uivormige koepels. Bijna alle Russische tsaren liggen in deze kathedraal begraven. Hierna wandelt u over de vier kilometer lange Nevski Prospekt; één van de bekendste straten van St. Petersburg. Aan en rond deze straat liggen tal van bezienswaardigheden. Onderweg bezoekt u de Kazankathedraal, ontworpen naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome. Een dag vol indrukken. Toch is het nog vroeg in de avond en de nacht is jong; wie weet heeft u nog zin om in het nachtleven van St. Petersburg te stappen!

DAG
03

St. Petersburg

Peterhof Palace
Vrije dag
Bezoek aan de tuinen van Peterhof (optioneel excursiepakket)
Bezoek aan het Pavlovskpaleis (optioneel excursiepakket)
Bezoek aan balletvoorstelling (optionele excursie)
Derde overnachting in St. Petersburg

Wanneer u het optionele excursiepakket heeft bijgeboekt, staat u vandaag een vorstelijk programma te wachten. Even buiten St. Petersburg ligt het voormalige zomerverblijf van tsaar Peter de Grote, Peterhof, ook wel het Russische Versailles genoemd. Vandaag bezoekt u de weelderige tuin van het paleizencomplex, met fonteinen (die doorgaans werken van mei-september, afhankelijk van de weersomstandigheden) en watervallen, reusachtige vergulde beelden en sprookjesachtige paviljoens.

Meer vorstelijke pracht ervaart u bij het Pavlovskpaleis, het zomerverblijf van de Russische keizer Paul I. Dit paleis staat wereldwijd bekend om zijn schoonheid; minder pompeus dan andere koninklijke residenties rond St. Petersburg, schittert dit paleis door de architectonische beknoptheid. U neemt een kijkje achter de deuren van deze parel, waar u zich een goed beeld kunt vormen van het eens zo grandioze Russische hofleven en de ongelooflijke rijkdommen. Ook de tuinen rondom het paleis zijn groots en getuigen tegelijkertijd van een verfijnde elegantie. Tijdens een wandeling door het park ziet u hoe werken van beroemde kunstenaars in de landschapskunst zijn weergegeven.

Maak deze majestueuze dag compleet en bewonder een prachtige balletvoorstelling in het Mikhailovsky Theater. Deze optionele excursie is vooraf bij te boeken.

DAG
04

St. Petersburg

Isaac Kathedraal
Vrije dag: eigen invulling om van St. Petersburg en omgeving te genieten
Neva River cruise (optionele excursie)
Catharinapaleis in Poesjkin (optionele excursie)
Bezoek aan klassiek muziekconcert (optionele excursie)
Vierde overnachting in St. Petersburg

Een volle dag ter vrije besteding. Ga nog eens terug naar die plekjes die zoveel indruk op u hebben gemaakt, of slenter zonder plan door St. Petersburg en ontdek uw eigen favoriete adresjes. Wie weet vindt u nog een mooi souvenir om mee naar huis te nemen. Ook fijn: strijk neer en rust uit in één van de mooi aangelegde parken. Het is tevens mogelijk (vooraf) een optionele excursie te boeken; de dag leent zich uitstekend voor een bezoek aan het Catharinapaleis in Poesjkin. Het zomerpaleis van Catharina de Grote in tsarendorp Poesjkin staat bekend om zijn pracht en praal. Het uitbundige gebruik van bladgoud en marmer, de betoverende balzaal, plafondschilderingen, Delftsblauwe kachels en enorme parketvloeren overweldigen elke bezoeker. Of bekijk St. Petersburg vanaf het water tijdens een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen. Bewonder 's avonds een klassiek muziekconcert in het Grand Duke Vladimir Palace met vooraf een rondleiding door dit schitterende paleis. Deze optionele excursie is vooraf bij te boeken. Kortom, genoeg keuze voor deze vrije dag!

DAG
05

St. Petersburg - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven van St. Petersburg
Vlucht St. Petersburg - Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Na het ontbijt is het tijd om uw spullen in te pakken. Afhankelijk van uw vluchttijden gaat u direct naar de luchthaven of kunt u vandaag nog een laatste dag door de stad slenteren. U wordt opgehaald door de transfer die u comfortabel naar het vliegveld brengt. Wat heeft u veel gezien van de betoverende stad St. Petersburg. Tijdens de terugvlucht geniet u na van uw prachtige stedenreis. Later deze dag landt u in Amsterdam. Wat zullen de thuisblijvers onder de indruk zijn van uw verhalen en foto’s van deze geweldige reis naar het culturele St. Petersburg!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
11 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
5 dagen Betoverend St. Petersburg: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Voor vertrekken met Lufthansa: 23 kg ruimbagage
Handbagage
Transfers van en naar uw hotel in St. Petersburg in airco auto/minibus met chauffeur
Lokale Engelssprekende gids tijdens excursies in St. Petersburg
Verblijf in een comfortabel middenklasse of superiorklasse hotel
Iedere dag ontbijt
Uitgebreide stadstour St. Petersburg met de belangrijkste bezienswaardigheden

Exclusief

Bij vertrekken met KLM: Ruimbagage (optioneel bij te boeken vanaf €50 per persoon retour)
E-Visum Rusland: € 40 per persoon
Excursiepakket (zie extra’s) ca. € 349,- p.p.
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
11 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
5 dagen Betoverend St. Petersburg: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - St. Petersburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – St. Petersburg
Transfer naar het hotel
Vrije avond
Eerste overnachting in St. Petersburg

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar St. Petersburg. Uw chauffeur staat al op u te wachten en verwelkomt u bij aankomst op het vliegveld van St. Petersburg. U wordt naar uw hotel in St. Petersburg gebracht. Reizigers houden meestal meteen na aankomst al van St. Petersburg. Een sfeervolle stad met ruim vijf miljoen inwoners. Vandaag vult u de rest van de dag naar eigen wens in; morgen wacht u een zeer uitgebreide stadstour. Wilt u alvast letterlijk en figuurlijk een voorproefje nemen, ga dan lekker een hapje eten in een van de vele gezellige restaurants die de stad rijk is!

Goed om te weten

Diverse bezienswaardigheden zoals de Hermitage in St. Petersburg, zijn een vaste weekdag gesloten. Hier wordt rekening mee gehouden in het programma. Het kan dus voorkomen dat u deze bezienswaardigheden op een andere dag dan vermeld in het programma zult bezoeken.

Weetje

Tsaar Peter de Grote ontwierp St. Petersburg naar Europees voorbeeld. Hij vond Rusland een achterlijk land en wilde het moderniseren. Voor zijn troonsbestijging reisde hij daarom door West-Europa voor inspiratie. Hij verbleef ook in Amsterdam en Zaandam.

DAG
02

St. Petersburg

Hermitage
Panoramische stadstour St. Petersburg
Vrije middag
Bezoek aan de Hermitage, het ‘mekka van de kunst’ (optioneel excursiepakket)
Wandeling op Nevsky Prospect (optioneel excursiepakket)
Bezoek aan de Petrus en Paulus vesting en de Kazankathedraal (optioneel excursiepakket)
Vrije avond
Tweede overnachting in St. Petersburg

U begint de dag met een rondrit door St. Petersburg; het aanzicht van de stad toont de grote welvaart waarin St. Petersburg verkeerde. Musea van wereldformaat, extravagante bouwwerken en oogstrelende rijkdommen van de oude tsaren. U kijkt uw ogen uit! De panoramische stadstour brengt u bij Vasilievsky-eiland, waar u een schitterend uitzicht heeft op de voormalige havengebouwen, de Hermitage en de Petrus- en Paulusvesting. De vesting toont u de ‘geboorteplek’ van de stad die in 1703 werd gesticht door Peter de Grote. Bijna alle Russische tsaren liggen in deze kathedraal begraven. De stadstour gaat verder en u rijdt onder andere langs de staatsuniversiteit van St. Petersburg, een van de grootste én oudste universiteiten van Rusland. Ook stopt u tijdens de stadstour bij de prominente Izaäkkathedraal, de grootste kerk van St. Petersburg. Alleen al de metershoge hoge zuilen die de vergulde koepel dragen zijn imposant. Daarnaast bekijkt u de kleurrijke Russisch-Orthodoxe Kerk van de Verlosser, gebouwd op de plek waar tsaar Alexander II in 1881 werd vermoord. Uiteraard passeert u ook Nevski Prospekt, dé winkelstraat van St. Petersburg!

Indien u het optionele excursiepakket heeft bijgeboekt, bezoekt u 's middags de beroemde hoofdvestiging van de Hermitage. Voor velen een hoogtepunt van een reis naar Rusland. Het gebouw werd in de 18e eeuw gebouwd als winterresidentie voor de Russische tsaren. Catharina de Grote gebruikte een deel van het paleis om de keizerlijke kunstcollectie in onder te brengen. Na de Revolutie van 1917 werd het paleis tot museum omgebouwd en opengesteld voor het publiek. De Hermitage behoort tot een van de grootste en meest omvangrijke kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. Bewonder meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars, van Leonardo da Vinci tot Rembrandt. Naast topkunst uit de klassieke oudheid en Hollandse Meesters bevat de duizelingwekkende collectie bijna alle stromingen uit de kunstgeschiedenis. Na deze duizelingwekkende impressie is het heerlijk om in de buitenlucht nog wat meer cultuur en frisse lucht op te snuiven, tijdens een bezoek de Petrus- en Paulusvesting – in 1703 de ‘geboorteplek’ van de stad. De Russen gebruikten deze citadel nooit voor militaire doeleinden. Ze wonnen de oorlog tegen de Zweden voor het fort klaar was. Bijzonder dat de vestingkathedraal een metershoge torenspits heeft in plaats van uivormige koepels. Bijna alle Russische tsaren liggen in deze kathedraal begraven. Hierna wandelt u over de vier kilometer lange Nevski Prospekt; één van de bekendste straten van St. Petersburg. Aan en rond deze straat liggen tal van bezienswaardigheden. Onderweg bezoekt u de Kazankathedraal, ontworpen naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome. Een dag vol indrukken. Toch is het nog vroeg in de avond en de nacht is jong; wie weet heeft u nog zin om in het nachtleven van St. Petersburg te stappen!

Goed om te weten

De Hermitage, Peterhof en het Catharinapaleis zijn zeer populaire toeristische bezienswaardigheden. Rijen bij de entree zijn dan ook niet altijd te voorkomen. Ook komt het soms voor dat de aan ons toegekende toegangstijden wijzigen, waardoor wij genoodzaakt zijn ons programma aan te passen. Dit is helaas niet te voorkomen en wij vragen dan ook om uw begrip hiervoor.

Weetje

De Hermitage in St. Petersburg is na het Louvre in Parijs het grootste kunstmuseum wereldwijd. De collectie bevat ruim 3 miljoen objecten en kunstvoorwerpen, waarvan het een groot deel laat zien aan het publiek.

DAG
03

St. Petersburg

Peterhof Palace
Vrije dag
Bezoek aan de tuinen van Peterhof (optioneel excursiepakket)
Bezoek aan het Pavlovskpaleis (optioneel excursiepakket)
Bezoek aan balletvoorstelling (optionele excursie)
Derde overnachting in St. Petersburg

Wanneer u het optionele excursiepakket heeft bijgeboekt, staat u vandaag een vorstelijk programma te wachten. Even buiten St. Petersburg ligt het voormalige zomerverblijf van tsaar Peter de Grote, Peterhof, ook wel het Russische Versailles genoemd. Vandaag bezoekt u de weelderige tuin van het paleizencomplex, met fonteinen (die doorgaans werken van mei-september, afhankelijk van de weersomstandigheden) en watervallen, reusachtige vergulde beelden en sprookjesachtige paviljoens.

Meer vorstelijke pracht ervaart u bij het Pavlovskpaleis, het zomerverblijf van de Russische keizer Paul I. Dit paleis staat wereldwijd bekend om zijn schoonheid; minder pompeus dan andere koninklijke residenties rond St. Petersburg, schittert dit paleis door de architectonische beknoptheid. U neemt een kijkje achter de deuren van deze parel, waar u zich een goed beeld kunt vormen van het eens zo grandioze Russische hofleven en de ongelooflijke rijkdommen. Ook de tuinen rondom het paleis zijn groots en getuigen tegelijkertijd van een verfijnde elegantie. Tijdens een wandeling door het park ziet u hoe werken van beroemde kunstenaars in de landschapskunst zijn weergegeven.

Maak deze majestueuze dag compleet en bewonder een prachtige balletvoorstelling in het Mikhailovsky Theater. Deze optionele excursie is vooraf bij te boeken.

DAG
04

St. Petersburg

Isaac Kathedraal
Vrije dag: eigen invulling om van St. Petersburg en omgeving te genieten
Neva River cruise (optionele excursie)
Catharinapaleis in Poesjkin (optionele excursie)
Bezoek aan klassiek muziekconcert (optionele excursie)
Vierde overnachting in St. Petersburg

Een volle dag ter vrije besteding. Ga nog eens terug naar die plekjes die zoveel indruk op u hebben gemaakt, of slenter zonder plan door St. Petersburg en ontdek uw eigen favoriete adresjes. Wie weet vindt u nog een mooi souvenir om mee naar huis te nemen. Ook fijn: strijk neer en rust uit in één van de mooi aangelegde parken. Het is tevens mogelijk (vooraf) een optionele excursie te boeken; de dag leent zich uitstekend voor een bezoek aan het Catharinapaleis in Poesjkin. Het zomerpaleis van Catharina de Grote in tsarendorp Poesjkin staat bekend om zijn pracht en praal. Het uitbundige gebruik van bladgoud en marmer, de betoverende balzaal, plafondschilderingen, Delftsblauwe kachels en enorme parketvloeren overweldigen elke bezoeker. Of bekijk St. Petersburg vanaf het water tijdens een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen. Bewonder 's avonds een klassiek muziekconcert in het Grand Duke Vladimir Palace met vooraf een rondleiding door dit schitterende paleis. Deze optionele excursie is vooraf bij te boeken. Kortom, genoeg keuze voor deze vrije dag!

Goed om te weten

Wilt u nog meer uit uw St. Petersburg reis halen? We bieden een ruim aanbod aan optionele excursies onder de deskundige begeleiding van een Engelssprekende gids.

DAG
05

St. Petersburg - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven van St. Petersburg
Vlucht St. Petersburg - Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Na het ontbijt is het tijd om uw spullen in te pakken. Afhankelijk van uw vluchttijden gaat u direct naar de luchthaven of kunt u vandaag nog een laatste dag door de stad slenteren. U wordt opgehaald door de transfer die u comfortabel naar het vliegveld brengt. Wat heeft u veel gezien van de betoverende stad St. Petersburg. Tijdens de terugvlucht geniet u na van uw prachtige stedenreis. Later deze dag landt u in Amsterdam. Wat zullen de thuisblijvers onder de indruk zijn van uw verhalen en foto’s van deze geweldige reis naar het culturele St. Petersburg!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
11 opties
Open+
5 dagen Betoverend St. Petersburg: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
St. Petersburg
1234
Beloe Derevo Hotel
Driesterren
 • Beloe Derevo
 • Beloe Derevo
 • Beloe Derevo
 • Beloe Derevo
 • Beloe Derevo
 • Beloe Derevo
Beloe Derevo Hotel is een nieuw en modern hotel in de wijk Kalininskiy. Binnen 20 minuten bent u met een taxi in het centrum van de stad en in 25 minuten bent u op het grote plein, Palace Square, met het winterpaleis. Het hotel is gelegen op slechts 3 minuten van een mooi park met een meer waar u omheen kunt wandelen. Het hotel heeft lichte ruime kamers. Het hotel beschikt over een bar, restaurant en er wordt dagelijks ontbijt geserveerd. De kamers zijn voorzien van airco, gratis WiFi en minibar. De badkamer met bad of douche beschikt over gratis toiletartikelen, handdoeken en een föhn.
Meer info >
Rossiya Hotel
Driesterren
Rossiya hotel is een in 2018 gerenoveerd hotel in St. Petersburg. Het hotel is gelegen tussen twee groene parken en op slechts 5 minuten loopafstand van een metrostation. De metro brengt u in een kwartier naar het centrum van St. Petersburg. Het hotel beschikt over een bar, drie restaurants en er wordt dagelijks ontbijt geserveerd. De kamers zijn eenvoudig ingericht. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, TV, minibar en een kluisje. De badkamer met douche beschikt over handdoeken en een föhn.
Meer info >
Nord West hotel
Drieenhalve ster
 • NordWest
NordWest is een gezellig huiselijk hotel in St. Petersburg. Op 2 minuten lopen van een metrostation en 5 minuten van het Moskwsky station waar de trein vertrekt die u in een kwartier naar het centrum van St. Petersburg brengt. Het hotel heeft een huiselijke uitstraling en sfeer. Het hotel beschikt over een 24- uurs receptie en er wordt dagelijks ontbijt geserveerd. De kamers zijn sfeervol ingericht. De kamers zijn voorzien van airco, verwarming en TV. De badkamer met bad of douche beschikt over gratis toiletartikelen, handdoeken en een föhn.
Meer info >
Russ Hotel
Driesterren
 • Russ Hotel
 • Russ Hotel
 • Russ Hotel
 • Russ Hotel
 • Russ Hotel
Russ Hotel is een comfortabel hotel gelegen in de binnenstad van St. Petersburg. Op 15 minuten lopen bevindt zich al het Michailovski-kasteel en aangrenzend de andere indrukwekkende bouwwerken die deze stad rijk is, zoals het Russisch Museum. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant waar heerlijke authentieke Russische gerechten worden geserveerd. Verder vindt u er een biljartzaal en wellnessruimte met sauna en een jacuzzi. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikt over airco, gratis WiFi, minibar en een TV. De badkamer met bad of douche is voorzien van gratis toiletartikelen, badjassen, pantoffels, handdoeken en een föhn.
Meer info >
St. Petersburg
123
Dostoevsky hotel
Viersterren
Dostoevsky hotel is een modern ingericht hotel vlakbij het centrum van Sint Petersburg. Naast het hotel bevindt zich de metro. Op 5 minuten lopen vindt u het Nevsky Prospect en op 10 minuten het Alexandrinsky theater. Het hotel beschikt over een snackbar, restaurant en er wordt ontbijt gereserveerd, indien gewenst op de kamer. De mooi ingerichte kamers beschikken over een minibar, ventilator, TV en kluisje. De badkamers met bad of douche zijn voorzien van gratis toiletartikelen, handdoeken en een föhn.
Meer info >
Arbat Nord Hotel
Viersterren
Het Arbat Nord hotel is een relatief nieuw hotel met comfortabele kamers gelegen in Sint Petersburg. Het hotel ligt op korte afstand van de Sint Petersburg zomertuinen. Het winterpaleis ligt op 2,5 kilometer afstand. Het hotel beschikt over 24-uurs receptie en een restaurtant waar dagelijks ontbijt wordt geserveerd. De comfortabel ingerichte kamers beschikken over airco, kuisje, minibar en TV. De badkamer met douche beschikt over gratis toiletartikelen, föhn en handdoeken.
Meer info >
The Brothers Karamazov Hotel
Viersterren
 • The Brothers Karamazov
 • The Brothers Karamazov
 • The Brothers Karamazov
 • The Brothers Karamazov
 • The Brothers Karamazov
Dit hotel is vernoemd naar een boek van Dostojevski, De gebroeders Karamazov. Het hotel bevindt zich in een mooi pand en is smaakvol en elegant ingericht. Op 5 minuten lopen vindt u een metrostation die u rechtstreeks naar het centrum en de Hermitage brengt. Het hotel beschikt over een sfeervolle bar en restaurant. De kamers zijn stijlvol en modern ingericht. De kamers zijn voorzien van airco, gratis WiFi, minibar, TV, kluisje en koffie en theefaciliteiten. De badkamer met bad of douche zijn voorzien van gratis toiletartikelen, handdoeken, badjassen, pantoffels en een föhn.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
5 dagen Betoverend St. Petersburg: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele mogelijkheden. Klik op boeken bij 'data & prijzen' en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald). De genoemde bedragen hiervoor zijn indicatief.
KLM
Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht
Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.50
Excursies (vooraf betalen) ( 2 t/m 7 van 11 opties )
Pavlovsk Palace
Excursiepakket Betoverend St. Petersburg
Voor wie extra veel van St. Petersburg wil zien en beleven hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 5 extra excursies tegen een zeer sc...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.349
Hermitage
St. Petersburg - Entree Hermitage
Ruslands ‘culturele hoofdstad’ heeft maar liefst 120 musea en ruim 50 theaters. Bezoek de beroemde hoofdvestiging van het Hermitage – volgens velen het ‘mekka van de kunst’. Zowel ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.99
Peterhof, St. Petersburg
St. Petersburg - Paleizencomplex Peterhof
Even buiten St. Petersburg ligt het voormalige zomerverblijf van tsaar Peter de Grote, ook wel het Russische Versailles genoemd. De pracht en praal van het complex is ongekend. Bek...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.147
ru_al_ballet.jpg
St. Petersburg - Balletvoorstelling in het Mikhailovsky Theater
Het Mikhailovsky theater is één van Ruslands oudste opera en ballet theaters. Het gebouw dateert uit 1831. Aan de buitenkant is het gebouw redelijk eenvoudig van opzet. Het interie...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.139
Catherinapaleis
St. Petersburg - Catharinapaleis in Poesjkin
Het zomerpaleis van Catharina de Grote, op ca. 25 kilometer ten zuiden van St. Petersburg in tsarendorp Poesjkin, staat bekend om zijn pracht en praal. Het uitbundige gebruik van ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.107
Grand Duke Vladimir Palace
St. Petersburg - Klassieke Muziek concert in het Prince Vladimir Palace
Het Grand Duke Vladimir Palace kent een rijke geschiedenis en is onderdeel van het Russisch erfgoed. Het gebouw dateert uit 1873 en ademt de sfeer van Russische adel. Beleef een he...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.144
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 8 t/m 11 van 11 opties )
St. Petersburg - Neva River cruise
St. Petersburg wordt met haar vele kanalen en waterwegen ook wel het ‘Venetie van het Noorden’ genoemd. Maak een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen.

Duur: ca. 1 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, transfers
Minimaal 2 personen - Prijs ca. € 99 per persoon
...
St. Petersburg - Petrus- en Paulusvesting
Bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting – in 1703 de ‘geboorteplek’ van de stad. De Russen gebruikten deze citadel nooit voor militaire doeleinden. Ze wonnen de oorlog tegen de Zweden voor het fort klaar was. Bijzonder dat de vestingkathedraal een metershoge torenspits heeft in plaats van uivormige koepels. Bijna alle Russische tsaren liggen in deze kathedraal begraven.

Duur: ca. 1 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, transfers
Minimaal 2 personen - Prijs ca. € 90 per persoon
...
St. Petersburg - Wodka Museum met proeverij
Wodka is onlosmakelijk verbonden met de Russische cultuur. In iedere supermarkt vind je dan ook wel tientallen verschillende soorten. In het Wodka museum krijgt u een goed beeld van de geschiedenis van deze nationale drank en heeft u de kans enkele soorten te proeven.

Duur: ca. 40 minuten
Inclusief: Engelssprekende gids, transfers
Minimaal 2 personen - Prijs ca. € 81 per persoon
...
St. Petersburg - Izaäkkathedraal, Kerk van de Verlosser en Kuznechny markt met proeverij
Eerst bezoekt u de prominente Izaäkkathedraal, de grootste kerk van St. Petersburg. Alleen al de metershoge hoge zuilen die de vergulde koepel dragen zijn imposant. Vervolgens bekijkt u de kleurrijke Russisch-Orthodoxe Kerk van de Verlosser, gebouwd op de plek waar tsaar Alexander II in 1881 werd vermoord. Deze tour eindigt met een bezoek aan de levendige Kuznechny markt waar u de kans krijgt enkele lokale producten te proeven.

Duur: ca. 3,5 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, transfers
Minimaal 2 personen - Prijs ca. € 100 per persoon
...
5 dagen Betoverend St. Petersburg: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Rusland in de winter

De reis Betoverend St. Petersburg wordt het hele jaar door aangeboden. Houdt u er wel rekening mee dat de winters erg koud kunnen zijn. Zorgt u dus voor warme kleding als u in de winter naar Rusland reist. De koude en kortere dagen zorgen voor een gezellige en knusse sfeer. Misschien treft u wel sneeuw, dat maakt Rusland nog magischer!

Bezienswaardigheden

Diverse bezienswaardigheden (o.a. de Hermitage in St. Petersburg) zijn een vaste weekdag gesloten. Hier wordt rekening mee gehouden in het programma. Het kan dus voorkomen dat u de bezienswaardigheden op een andere dag dan vermeld in het programma zult bezoeken.

Drukte bij toeristische bezienswaardigheden

Het Peterhof, het Catharinapaleis en de Hermitage zijn zeer populaire toeristische bezienswaardigheden. Rijen bij de entree zijn dan ook niet altijd te voorkomen. Ook komt het soms voor dat de aan ons toegekende toegangstijden wijzigen, waardoor wij genoodzaakt zijn ons programma aan te passen. Dit is helaas niet te voorkomen en wij vragen dan ook om uw begrip hiervoor.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Rusland boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Eten en drinken (voorbeeldprijzen)
Maaltijden
Lunch : ca. € 10
Diner : ca. € 20
Flesje water : ca. € 0,50
Flesje fris : ca. € 1 - €1,50
Glas wijn : ca. € 3,50
Glas bier(lokaal) : ca. € 2

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Fooien

In Rusland is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld. Wij raden u aan om een aantal munten van 10 en 25 Russische roebel en briefjes van 50 en 100 Russische roebel bij u te dragen, zodat u altijd een passende fooi bij de hand heeft.

Indicatie fooien
Chauffeur : 133 RUB (ca. € 1,70) per persoon per dag
Gids : 133 RUB (ca. € 1,70) per persoon per dag
Kamermeisje : 117 RUB (ca. € 1,50) per persoon per nacht
Kofferdrager : 78 RUB (ca. € 1) per persoon per koffer
Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2021. Uiteraard kan de koers van de euro en de lokale valuta wijzigen waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.
Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Als u tevreden bent over de gids en/of chauffeur, kunt u aan het einde van de reis/excursie naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden. Wanneer u tevreden bent over de service, kunt u in restaurants een fooi geven van ongeveer 10 %.

Optionele excursies

Voor wie een complete cultuurbelevenis wilt ervaren in St. Petersburg, hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit excursiepakket kan uitsluitend vooraf bijgeboekt worden. Ook bieden wij u de mogelijkheid om enkele excursies vooraf bij te boeken. Voor bepaalde populaire bezienswaardigheden moeten wij namelijk tijdig tickets inkopen. Ter plaatse is het veelal niet meer mogelijk om tickets voor deze excursies te verkrijgen. Daarnaast kunt u een aantal optionele excursies ter plaatse via uw reisleiding bijboeken en betalen. Dit kan zowel in Russische roebel als in euro’s. We raden u aan te betalen in Russische roebel, omdat dit, vanwege de gehanteerde wisselkoersen, voor u het meest gunstig is.

Mobiliteit

Tijdens deze reis is een panoramische stadstour inbegrepen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de auto kunt stappen. Tijdens de diverse optionele excursies loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Hierdoor is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. De verschillende excursies kunnen door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren. Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Vliegen in Comfort Class KLM

Indien u reist met de KLM en u wenst te vliegen in Comfort Class, kunt u de benodigde gegevens bij boeking bij ons opvragen. Via de website van KLM kunt u deze optie bijboeken.

Rusland
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

5 dagen Betoverend St. Petersburg: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - St. Petersburg

02St. Petersburg

03St. Petersburg

04St. Petersburg

05St. Petersburg - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis