Soezdal
Moskou
St. Petersburg
Yaroslavl
Veliki Novgorod
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Rusland

Moskou

moskou basiliuskathedraal.jpg

Hoofdstad Moskou is met afstand de grootste stad van Rusland. De stad puilt uit van de imposante gebouwen, kathedralen en paleizen in alle vormen, maten en kleuren. De stad is er voor de cultuurliefhebber, maar ook wanneer u kunt genieten van bijzondere architectuur bent u hier absoluut op de juiste plek. In het hart van Moskou ligt het beroemde Rode Plein met het machtige Kremlin en de Basiliuskathedraal met haar felgekleurde koepels. Maar Moskou is meer dan alleen bijzondere bouwwerken. De Moskouse metro is een bezienswaardigheid op zich en u kunt uitstekend winkelen in het chique GUM warenhuis. Een verblijf van 3 dagen is dan ook een absolute must om al het moois van deze legendarische stad te kunnen bewonderen.

Metrostelsel Moskou

Metrostation Moskou

De Moskouse metro is een bezienswaardigheid op zich. Veel stations zijn versierd met stijlvolle muurdecoratie, levensgrote standbeelden en versierde plafonds. Het station Komsomolskaja staat bekend als één van de mooiste metrostations met witmarmeren pilaren, kroonluchters en mozaïeken die belangrijke gebeurtenissen uit de Russische geschiedenis uitbeelden. Een middagje metrohoppen hoort dan ook gewoon bij een bezoek aan deze bijzondere stad. De metro van Moskou was een van de meest extravagante projecten van de voormalige Sovjet-Unie. In opdracht van Stalin moesten de metrostations een koninklijk uiterlijk krijgen. In 1935 werd het eerste traject geopend. De meeste stations liggen erg diep. Tijdens de Koude Oorlog werd hier bewust voor gekozen zodat de stations eventueel dienst konden doen als schuilkelder. Tegenwoordig is de Moskouse metro één van de meest intensief gebruikte metronetwerken ter wereld met ruim 9 miljoen passagiers per dag.

Moskou Kremlin

Kremlin Moskou

Kremlin is het Russische woord voor versterkte stadskern. Het land kent nog veel kremlins, al dan niet als ruïne. Het is als het ware een verdedigingsmuur of fort waarbinnen zich de belangrijkste gebouwen bevinden. De eerste kremlins dateren van begin 11e eeuw. De benaming kremlin verwijst in de meeste gevallen echter naar de hoofdstad Moskou. Hier woonden vroeger Russische tsaren en communistische leiders. Tegenwoordig zetelt de Russische regering in het Kremlin. De vesting omvat verder een theater, een museum en diverse kathedralen en paleizen. Ook vindt u er het wapenarsenaal, een schatkamer vol met zilver, goud en edelstenen.

De Gouden Ring

De Gouden Ring

De historische regio tussen Moskou en St. Petersburg wordt ook wel de Gouden Ring genoemd. Een verzameling Tsarensteden waarvan sommige eens de hoofdstad van Rusland zijn geweest. Maak kennis met het oud-Russisch erfgoed en bewonder eeuwenoude monumenten, schitterende binnensteden vol indrukwekkende kerken en kathedralen en ouderwetse plattelandsdorpen. Ontdek het ‘echte’ Rusland waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Het charmante Soezdal is het kroonjuweel van de Gouden Ring. Het heeft een landelijke uitstraling, kerken met gouden koepels en typische houten huizen. Wie weet komt u hier de traditioneel geklede ‘baboesjka’s nog wel tegen. Een ander hoogtepunt is Vladimir waarvan de mooie oude binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Bezoek hier vooral de Ontslapeniskathedraal, het belangrijkste bouwwerk van de stad. Yaroslavl is de grootste stad van de Gouden Ring, maar daardoor niet minder populair. Het heeft een prachtig oud centrum met statige herenhuizen, pleinen en imposante kathedralen. Je kunt er ook heerlijk slenteren over de promenade langs de rivier de Wolga. Of maak een boottochtje. Bij voldoende deelname organiseert uw reisleider dit graag voor u.

St. Petersburg

St. Petersburg

Het huidige St. Petersburg, tevens de tweede stad van Rusland, werd in 1703 door Peter de Grote gesticht. Het aanzicht van de stad toont de grote welvaart waarin St. Petersburg verkeerde. Musea van wereldformaat, extravagante bouwwerken en oogstrelende rijkdommen van de oude tsaren. Peter de Grote liet zich inspireren door zijn reizen naar West-Europa waarbij hij ook Amsterdam bezocht. Dit is te zien aan de Amsterdams aandoende grachten. De Hermitage is zonder meer het hoogtepunt van uw bezoek aan deze bijzondere stad. Het voormalige winterpaleis van Catharina de Grote herbergt tegenwoordig een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Na de inbegrepen rondleiding kunt u hier desgewenst de rest van de dag vrij besteden om al het moois te aanschouwen. Vanuit St. Petersburg kunt u (optioneel) een dagexcursie maken naar het rijk gedecoreerde Catharinapaleis in Poesjkin en de zomerresidentie van Peter de Grote, Peterhof.

De Hermitage

De Hermitage

Kunstliefhebbers mogen de Hermitage zeker niet overslaan bij een bezoek aan St. Petersburg. Het gebouw werd in de 18e eeuw gebouwd als winterresidentie voor de Russische tsaren. Catharina de Grote gebruikte een deel van het paleis om de keizerlijke kunstcollectie in onder te brengen. Na de Revolutie van 1917 werd het paleis tot museum omgebouwd en opengesteld voor het publiek. De Hermitage behoort tot een van de grootste en meest omvangrijke kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. De collectie van het museum bestaat uit verschillende afdelingen met verschillende soorten kunst. Er zijn werken van Rembrandt, Da Vinci, Pablo Picasso en Vincent van Gogh te bewonderen, maar ook archeologische vondsten uit de prehistorie en een arsenaal met wapens en wapenuitrustingen. De Hermitage heeft wereldwijd diverse dependances, waaronder in Amsterdam.

Catharina Palace & Peterhof

Catharina Palace

Op korte afstand van St. Petersburg in tsarendorp Poesjkin liggen de voormalige buitenverblijven van Catharina de Grote en Peter de Grote. Het zomerpaleis van tsarina Catharina de Grote staat bekend om zijn pracht en praal met veel bladgoud en marmer. Een van de mooiste zalen is de Grote Balzaal met zijn mooie plafondschildering, verguld houtsnijwerk en vele spiegels. Vanuit de uitgestrekte Franse tuin heeft u prachtig zicht op de blauwe gevel van het paleis. In het stadje Peterhof vindt u een enorm paleizen- en tuinencomplex dat dienst deed als zomerresidentie van Peter de Grote. Bekijk vooral de weelderige tuin die tjokvol staat met fonteinen, vergulde beelden en sprookjesachtige paviljoens. Niet voor niets heeft het complex de bijnaam ‘het Russische Versailles’ gekregen.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis