Moskou
Moskou
Matroesjka's
Matroesjka's
Catharina Palace in Pushkin
Catharina Palace in Pushkin
Soezdal
Soezdal
St. Petersburg
St. Petersburg

Klassiek Rusland

Groepsreis | 13 dagen v.a. 1344
1219i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
05-10-2019
Reisduur
13 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Actiekorting tot 200 ppi

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Actiekorting tot 200 ppi
Inclusief alle entreegelden (t.w.v. minimaal € 100!)
Rechtstreekse vlucht met KLM (op geselecteerde data)
Inclusief 23 kg ruimbagage
Maar liefst 4 nachten in St. Petersburg
Ontdek het 'echte' Rusland tijdens een rondreis langs de Gouden Ring

Reis mee naar iconische plekken die het legendarische Russische verleden weerspiegelen en ervaar het Rusland van Peter de Grote en Catharina de Grote. Verblijf eerst 3 nachten in Moskou en bekijk het machtige Kremlin. Maak hierna een 6-daagse rondreis door de historische Gouden Ring. De eeuwenoude monumenten in onder meer museumstad Soezdal, Romanov-bakermat Kostroma en tsarenstad Novgorod ademen nog de sfeer van vroegere tijden. Logeer tot slot 4 nachten in St. Petersburg, waar u de Hermitage bezoekt. Bekijk snel ons uitzonderlijk complete reispakket. Alle entreegelden zijn bij de reissom inbegrepen!

"Deze reis zullen we niet snel vergeten. Een absolute aanrader als je meer van Rusland wil weten. Het unieke achterland dat een contrast is met de steden Moskou en Sint Petersburg. De geweldigde rijkdom van de steden (pracht en praal) en het mooie, natuurlijke achterland dat nog erg eenvoudig en ongerept is. "

G.A.M. Derks

| Beoordeling: 9

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Moskou

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Moskou
Aankomst Moskou: ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Vrije avond
Eerste overnachting in hoofdstad Moskou

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Moskou. In het vliegtuig beseft u dat u de komende 13 dagen de rondreis maakt waar veel mensen van dromen. Het machtige Kremlin in Moskou, de historische steden van de Gouden Ring, de schitterende Hermitage in St. Petersburg: al deze beroemde highlights ziet u straks van dichtbij! U koos waarschijnlijk bewust voor ons verrassend complete reispakket – naast goede middenklasse hotels en vervoer met privéchauffeur, zijn alle entreegelden bij de reissom inbegrepen. Ook prettig dat er een enthousiaste Nederlandssprekende reisleider meereist. Hij staat vandaag op het vliegveld in Moskou al meteen voor u klaar. Samen met verschillende lokale Engelssprekende gidsen laat hij u kennismaken met het land, de bezienswaardigheden en lokale gebruiken. Vraag hem onderweg eventueel om tips, hij helpt u graag. Wat een gemak! Vanaf het vliegveld brengt de reisleider u met een privébus naar ons perfect gelegen viersterrenhotel in Moskou. Onderweg ziet u oude monumenten en moderne designerwinkels, Sovjet-standbeelden en peperdure auto’s. In deze legendarische Russische hoofdstad (ongeveer 12,5 miljoen inwoners) slapen we de eerste drie nachten.

Goed om te weten

Ziet u in Moskou graag het Kremlin Arsenaal (Wapenmuseum) en in St. Petersburg het Catharinapaleis en Peterhof? Boek vooraf dan aanvullend een optioneel combinatie-excursiepakket bij uw reis. Dit voorkomt teleurstellingen. Ter plekke toegangskaarten aanschaffen is meestal niet meer mogelijk.

Goed om te weten

In 2020 zijn er een paar wijzigingen in het programma. Kloostercomplex Sergiev Posad wordt toegevoegd aan het programma, in Kostroma is de panoramische tour iets ingekort om ruimte te maken voor een kaasmuseum met proeverij en onderweg naar Novgorod maken we een stop bij het historische en etnografische museum in Torzhok. Zie Praktische Informatie voor meer details.

Weetje

Moskou lag tot de 16e eeuw grotendeels binnen de Kremlin-muren. Later werd het de officiële tsarenresidentie. Alleen de machtigste aristocraten en het hoofd van de orthodoxe kerk mochten er wonen. Het Moskouse Kremlin is nog steeds Ruslands politieke en religieuze centrum.

DAG
02

Moskou

ru_al_moskou.jpg
Stadstour Moskou: het Rode Plein bekijken
De Kremlin-vesting en het Kathedralenplein bezichtigen
Keizerlijke kunstschatten bewonderen in het Kremlin Arsenaal (optioneel excursiepakket, deel 1)
Rest van de middag vrij
Vrije avond
Tweede overnachting Moskou

Het monumentale Moskou verrast u ongetwijfeld. Leuk dat we deze stad van opera, ballet, brede boulevards en kolossale gebouwen na het ontbijt meteen verkennen. Het Rode Plein, het hart van de stad, is misschien nog indrukwekkender dan u verwachtte. De felgekleurde koepels van de Basiliuskathedraal en het Kremlin herkent u direct. De bezienswaardigheden binnen de Kremlin-muren zijn minstens zo fascinerend. Op het Kathedralenplein fantaseren we over tsaren die vroeger in deze kerken werden gekroond en begraven. Kijk rustig om u heen en laat de grootsheid van het Moskouse Kremlin op u inwerken. Dit is het machtscentrum en nationale symbool van Rusland! Boekte u bij deze reis aanvullend het optionele combinatie-excursiepakket voor Moskou en St. Petersburg? Dan bezoekt u ook nog het Kremlin Arsenaal (Wapenmuseum) – een schatkamer vol zilver, goud en edelstenen. Laat u niet misleiden door de naam. U ziet hier één van de ontzagwekkendste collecties kroonjuwelen en ceremoniële voorwerpen ter wereld! Ontdekt u graag andere plekken op eigen gelegenheid? Ga eventueel naar het chique GUM-warenhuis, wandel door de exclusieve winkelstraat Tverskaya, ontspan in het Gorkipark, of bezoek het Bolsjojtheater.

Goed om te weten

Ter plekke toegangskaarten aanschaffen voor het Kremlin Arsenaal is meestal niet meer mogelijk! Boek uw tickets daarom eventueel gelijk bij uw reisboeking, via het aanvullende optionele excursiepakket. Dit combinatiepakket bevat ook een dagexcursie naar het Catharinapaleis en Peterhof in St. Petersburg.

Weetje

Alleen al de unieke Fabergé-eieren in het Kremlin Arsenaal trekken veel bezoekers aan (zie optioneel excursiepakket). Het zijn de mooiste en beroemdste ter wereld. Hun technische verfijning en artistieke originaliteit is onovertroffen.

DAG
03

Moskou

ru_al_moskou_metro.jpg
Bezoek Tretjakovgalerij: kunst van Russische meesters bekijken
De mooiste metrostations van Moskou bewonderen
Wandeling door de gezellige Arbatstraat
Vrije avond
Derde overnachting Moskou

Heerlijk dat we de reis zo rustig beginnen. Vanavond slapen we nóg een nacht in Moskou. Vandaag bekijken we opnieuw ongehaast lokale parels, zoals de Tretjakov-galerij, prachtig versierde metrostations en gezellige Arbatstraat. ’s Morgens bewonderen we de voormalige kunstverzameling van Pavel Tretjakov, ooit een steenrijke textielfabrikant. De unieke collectie oude iconen en Russische schilderijen geeft een geweldige indruk van de Russische geschiedenis en cultuur. Na de lunch op eigen gelegenheid verkennen we een deel van het uitgebreide metronetwerk. De Moskouse metro is een bezienswaardigheid op zich. Veel stations zijn versierd met stijlvolle muurdecoratie, zuilengalerijen, mozaïeken en kroonluchters. Het lijken wel paleizen! Leuk dat we tegelijkertijd ook iets meekrijgen van het gewone alledaagse leven – veel Moskovieten reizen ondergronds om de files in de drukke hoofdstad te ontwijken. Hierna bezoeken we de Arbatstraat. Deze voetgangerspromenade met winkels, stalletjes, straatkunstenaars, bars en restaurants is geliefd onder reizigers. Hier vind je veel typisch Russische souvenirs, zoals houten matroesjkapoppen. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel. Fris u als u wilt even op en geniet van uw vrije avond in Moskou.

Weetje

De metrostations in Moskou dateren uit de Stalin-periode. De communistische partij gebruikte de mooi verlichte ‘ondergrondse paleizen voor gewone mensen’ als propagandamiddel. Overal hingen foto’s van Stalin.

DAG
04

Moskou - Soezdal (ca. 267 km)

ru_al_rusland_alg.jpg
Vertrek Moskou
Hagelwitte kathedralen en de Gouden Poort bewonderen in Vladimir
Vrije avond in Soezdal
Overnachten in romantisch Soezdal

Vandaag verruilen we het levendige Moskou voor het rustige platteland. De komende zes dagen maken we kennis met het oud-Russische erfgoed van de Gouden Ring. U kijkt er vast naar uit – volgens velen ervaar je er nog het ‘echte’ Rusland. Vanavond slapen we in de charmante historische provinciestad Soezdal. Onderweg maken we een tussenstop in het mooie Vladimir. De oude binnenstad met zijn blinkend witte UNESCO-monumenten verkennen we makkelijk te voet. Bekijk de markante gouden koepels en het interieur van de Maria-Ontslapingskathedraal, bezoek de oogstrelende authentieke Demetrius-kathedraal met zijn kunstige gevelreliëfs en bezichtig bij de Gouden Poort eventueel het kleine militaire museum met verwijzingen naar oude tijden. Dan rijden we door naar Soezdal. Wandel na aankomst aan het eind van middag lekker op eigen gelegenheid rond. U begrijpt vast meteen waarom de volledige stad onder de Russische monumentenzorg valt. Bekijk de typisch Russische houten huizen met sierlijke daklijsten en kerken met kleurrijke uivormige koepels, en geniet van de pure, romantische sfeer.

Weetje

In het Westen staat het woord ‘kremlin’ symbool voor Moskou. De naam betekent eigenlijk ‘versterkte stadskern’. Op uw rondreis door de Gouden Ring ontdekt u dat veel historische steden een kremlin-vesting hebben.

DAG
05

Soezdal - Kostroma (ca. 186 km)

ru_al_russia_tea and bagels.jpg
Oud-Russische ‘museumstad’ Soezdal bekijken
St. Euthymius-kloostercomplex bezichtigen
Bezoek openluchtmuseum voor houtarchitectuur: kennismaken met het oud-Russische boerenleven
Thee met wat lekkers drinken bij een lokale familie
Vertrek Soezdal
Vrije avond in Kostroma
Overnachten in oude handelsstad Kostroma

We blijven nog tot na de lunch in het feeërieke Soezdal, dé museumstad van Rusland. Na het ontbijt bekijken we meerdere mooie bezienswaardigheden. Indrukwekkend: Soezdal heeft ruim 100 monumenten. Veel ervan zijn kerkelijk. Boven de lage huizendaken steken meerdere kerkkoepels uit. We bezoeken de lokale highlight, het Sint Euthymius-klooster (Spaso-Evfimiev) en de bijbehorende kathedraal, bewonderen het Soezdal-kremlin met zijn klokketoren die bezoekers elk uur op een miniconcert trakteert, en wandelen op de tegenoverliggende oever van de rivier door het boeiende openluchtmuseum voor ‘houtarchitectuur en boerenleven’. Geniet tijdens onze stadsverkenning ook van Soezdals ouderwetse plattelandssfeer en bekijk de rondscharrelende kippen en traditioneel geklede ‘baboesjka’s’ – het is net of de tijd hier stilstond. Rond het middaguur rusten we even uit. Bij een lokale familie drinken we gezellig een kop thee met een taartje en verschillende soorten zelfgemaakte jam (inclusief). Een leuke kennismaking met de kenmerkende Russische gastvrijheid. Hierna reizen we verder. Onze volgende bestemming is Kostroma, de bakermat van de Romanov-dynastie.

Weetje

Wat Soezdal extra bijzonder maakt, is dat het nog altijd een ‘gewoon’ dorp is. De Sovjet-Unie verklaarde het in 1967 tot museumstad en verbood nieuwbouw hoger dan één verdieping. Zo bewaart Soezdal zijn authentieke karakter.

DAG
06

Kostroma - Yaroslavl (ca. 85 km)

ru_al_yaroslavl.jpg
Kostroma: het Romanov-verleden proeven in het Ipatjev-klooster
Vertrek Kostroma
Aankomst Yaroslavl: rondleiding door de eeuwenoude binnenstad
Vrije avond in Yaroslavl
Overnachten in vriendelijk Yaroslavl

In Kostroma proef je nog duidelijk het verleden van de Romanovs, Ruslands laatste tsarenfamilie. De 17e eeuwse winkelbogen in de oude binnenstad geven aan dat Kostroma destijds een welvarende handelsstad was. In Kostroma staat het Ipatjev-klooster, voor de Romanovs een belangrijke plek. Michaïl Romanov hoorde in dit klooster, waar hij zich schuilhield tijdens een machtsstrijd, dat de feodale aristocraten (bojaren) hem tot tsaar uitriepen. Zo begon de Romanov-dynastie. In het complex bezoeken we ook de bijbehorende kerk van de Heilige Drieëenheid, met fresco’s van befaamde oude iconenschilders. Aan het eind van de ochtend rijden we in zo’n 2,5 uur naar Yaroslavl. ’s Middags bekijken we het historische centrum. Rijke lokale handelaren probeerden de schoonheid van Moskou te overtreffen en bouwden statige herenhuizen, pleinen, grote kerken en imposante kathedralen in Yaroslavl. We bezoeken de mooiste kerk van de stad (Eliaskerk) van binnen en genieten van de serene sfeer bij het prachtige kloostercomplex Spaso-Preobrazjenski. Yaroslavl is de grootste stad van de Gouden Ring (600.000 inwoners). Verrassend dat de oude binnenstad toch zo verrassend dorps en gemoedelijk aanvoelt.

DAG
07

Yaroslavl - Rostov Veliki - Tver (ca. 354 km)

ru_al_tver.jpg
Vertrek Yaroslavl
Kennismaken met Rostov-Veliki
Het pittoreske kremlin-complex bekijken
Leuk emaillemuseum bij het kremlin bezichtigen
Vertrek Rostov-Velik
Vrije avond in Tver
Overnachten in gemoedelijke provinciestad Tver

Na het ontbijt rijden we in een uur naar het eeuwenoude Rostov-Veliki, voor een leuke tussenstop. U bekijkt hier vast graag het grotendeels 17e eeuwse kremlin. Van buitenaf ziet de vesting er al prachtig uit. Binnen de witte muren ontdekken we pas echt hoe pittoresk het is. Het Rostov-kremlin is duidelijk meer een wooncomplex dan een religieus centrum. Het valt u misschien op dat de bijbehorende kathedraal met zijn lichtblauwe koepels buiten de kremlinmuren staat. Een leuke gedachte dat een Nederlandse ingenieur de oorspronkelijke vestingwerken rond de stad ontwierp, al zijn ze nu grotendeels overwoekerd. Kijk als u wilt ook even rond in het plaatselijke Finifti Museum, in de kremlinmuur. Dit leuke kleine emaillemuseum verrast veel reizigers met zijn collectie oude en nieuwe miniaturen. Na de lunch op eigen gelegenheid rijden we door naar ons hotel in Tver, waar we vroeg in de avond aankomen. In Tver, gelegen aan de oever van het stille Neromeer, hangt een rustgevende, typisch Russische plattelandssfeer. Misschien denkt u wel even aan uw leven in Nederland – wat een contrast met deze bijzondere plek!

DAG
08

Tver - Veliki Novgorod (ca. 386 km)

ru_al_rostov veliki.jpg
Sightseeing-tour in Tver
Reispaleis Catharina de Grote bekijken
Vertrek Tver
Vrije avond in Veliki Novgorod
Overnachten in oude tsarenstad Veliki Novgorod

’s Ochtends bekijken we eerst Tver, voor we doorreizen. In de hoofdstraat staan statige gebouwen, zoals het Regionaal Museum, het lokale theater en de kathedraal. De stad was ooit een belangrijk handelscentrum. Honderden jaren geleden wedijverde Tver nog met Moskou. Nu beschrijft u Tver waarschijnlijk eerder als leuke provinciestad. De bekendste bezienswaardigheid is het Reispaleis van Catharina de Grote, dat tegenwoordig een museum met kunstwerken is. Met wat fantasie stellen we ons voor hoe de tsarin in dit paleis overnachtte tijdens haar reizen per koets tussen Moskou en St. Petersburg. Nadat Tver in 1763 vrijwel volledig afbrandde, liet Catharina de stad herbouwen. Voor het ontwerp gebruikte ze het stadsplan van St. Petersburg als voorbeeld. Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar Veliki Novgorod, de oudste stad van Rusland. Het is de laatste bestemming die we bezoeken binnen de Gouden Ring. Wat hebben we in zes dagen veel indrukwekkende klassieke steden gezien! Morgen bekijken we samen de mooie monumenten van Veliki Novgorod. Het compacte historische stadshart maakt vast een gezellige indruk op u.

Weetje

De Mongolen, die veel Russische steden innamen, overheersten Veliki Novgorod nooit. De moerassen rond de stad waren onbegaanbaar voor hun paarden. Hierdoor behield Veliki Novgorod zijn oorspronkelijke karakter.

DAG
09

Veliki Novgorod - St. Petersburg (ca. 209 km)

ru_al_st.petersburg.jpg
Stadstour Veliki-Novgorod: het beroemde Novgorod-kremlin en Sofia-kathedraal
Vertrek Novgorod
Vrije avond in St. Petersburg
Eerste overnachting in culturele hoofdstad St. Petersburg

Veliki Novgorod is een prachtige stad om onze Gouden Ring-rondreis mee af te sluiten, voor we naar St. Petersburg gaan. We beginnen de dag met een leuke rondleiding door Veliki Novgorod. Het oude kremlin van Novgorod dat we bezoeken is de trots van Rusland – misschien herkende u het al op een bankbiljet van 5 roebel. Hierop staat ook de bijbehorende hagelwitte Sofia-kathedraal (1050) afgebeeld, de oudste en waarschijnlijk mooiste Russische kathedraal. Doet hij u denken aan de Hagia Sofia in Constantinopel? Begrijpelijk. De Byzantijnse basiliek vormde de inspiratiebron. Kijk tijdens ons bezoek ook of u lokale inwoners ziet pootjebaden aan de rivierkant van de anderhalve kilometer lange kremlinmuur. Hier ligt een klein strand, dat bij warm weer dagjesmensen trekt. Hierna rijden we naar het laatste hoogtepunt van onze reis: St. Petersburg. Proef eventueel na onze aankomst in de vroege avond alvast zelf de sfeer in de stad. U verheugt zich vast op ons uitbreide verblijf van 4 nachten. De voormalige hoofdstad van het Russische Keizerrijk staat bekend als mooiste stad van Rusland!

Weetje

St. Petersburg was tot 1917 de hoofdstad van Rusland. Opmerkelijk: de stad is vernoemd naar apostel Petrus, niet naar zijn stichter Peter de Grote. St. Petersburg heette tijdelijk Petrograd (1914-1924) en Leningrad (1924-1991). In 1993 kreeg het zijn oude naam terug.

DAG
10

St. Petersburg

ru_al_st.petersburg3.jpg
Rondrit St. Petersburg: eerste kennismaking
St. Petersburgs bakermat bezichtigen: de Petrus- en Paulusvesting
De prominente Izaäkkathedraal bekijken
Vrije avond
Tweede overnachting St. Petersburg

Reizigers houden meestal meteen na aankomst al van St. Petersburg (5,3 miljoen inwoners). De mooie stad is zo sfeervol. Leuk dat we ’s morgens rustig samen kennismaken met dit ‘Venetië van het noorden’. De Amsterdams aandoende grachten, prachtige bruggen, elegante mix van klassieke Europese en Russische architectuur, stadspaleizen en lange rechte straten, betoveren u vast. ’s Middags bekijken we de Petrus- en Paulusvesting – in 1703 de ‘geboorteplek’ van de stad. De Russen gebruikten deze citadel nooit voor militaire doeleinden. Ze wonnen de oorlog tegen de Zweden voor het fort klaar was. Bijzonder dat de vestingkathedraal een metershoge torenspits heeft in plaats van uivormige koepels. Bijna alle Russische tsaren liggen in deze kathedraal begraven. Hierna bezoeken we de prominente Izaäkkathedraal, de grootste kerk van St. Petersburg. Alleen al de metershoge hoge zuilen die de vergulde koepel dragen zijn imposant. Ze bestaan uit één stuk gepolijst graniet. De tsarenfamilie was aanwezig toen arbeiders de eerste in 1828 overeind hesen. Geniet van uw vrije namiddag en dineer op eigen gelegenheid in één van de vele gezellige restaurants. Vraag de reisleider eventueel om zijn favoriete adressen.

Weetje

Tsaar Peter de Grote ontwierp St. Petersburg naar Europees voorbeeld. Hij vond Rusland een achterlijk land en wilde het moderniseren. Voor zijn troonsbestijging reisde hij daarom door West-Europa voor inspiratie. Hij verbleef ook in Amsterdam.

DAG
11

St. Petersburg

ru_al_st.petersburg2.jpg
De Hermitage bezoeken: het ‘mekka van de kunst’
Rest van de middag vrij
Rondvaart maken over de Neva-rivier (optionele excursie)
Vrije avond
Derde overnachting St. Petersburg

St. Petersburg staat bekend als paradijs voor cultuurliefhebbers. Ruslands ‘culturele hoofdstad’ heeft maar liefst 120 musea en ruim 50 theaters. Gelukkig slapen we hier in totaal vier nachten! Na het ontbijt bezoeken we de beroemde hoofdvestiging van de Hermitage – volgens velen het ‘mekka van de kunst’. Een hoogtepunt van de reis. Zowel de kunstcollectie als het gebouw zijn ongekend mooi. Het museum zit in wat ooit het Winterpaleis was, de belangrijkste woonplek van de oude tsarenfamilies. Dwaal rustig door verschillende expositieruimten en bewonder meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars, van Leonardo da Vinci tot Rembrandt. Naast topkunst uit de klassieke oudheid en Hollandse Meesters bevat de duizelingwekkende collectie bijna alle stromingen uit de kunstgeschiedenis. Halverwege de middag rijden we terug naar ons hotel, waar u ongetwijfeld plannen maakt voor uw vrije middag. Blijf gerust langer in de Hermitage, als u graag nog meer kunst bekijkt. Dan gaat u na uw bezoek op eigen gelegenheid terug naar het hotel. Of maak vanmiddag een leuke rondvaart over de Neva-rivier (optionele excursie) – vanaf het water beleeft u de stad op een heel bijzondere manier.

Weetje

De Hermitage in St. Petersburg is na het Louvre in Parijs het grootste kunstmuseum wereldwijd. De collectie bevat ruim 3 miljoen objecten en kunstvoorwerpen, waarvan het een groot deel laat zien aan het publiek.

DAG
12

St. Petersburg

ru_al_peterhof.jpg
Vrije dag
Dagexcursie Catharinapaleis in Poesjkin en Peterhof: keizerlijke weelde bewonderen (optioneel excursiepakket, deel 2)
Vrije avond
Vierde overnachting St. Petersburg

Een vrije dag in St. Petersburg. U stemt de laatste vakantie-activiteiten vast graag af op uw persoonlijke wensen. Boekte u bij deze reis ook het optionele combinatiepak-ket voor Moskou en St. Petersburg? Dan geniet u vandaag dankzij deze vooraf bijgeboekte extra de hele dag van het barokke Catharinapaleis in Poesjkin en het spectaculaire Peterhof. Hier kijkt u natuurlijk naar uit! Beide buitenverblijven liggen op korte afstand van St. Petersburg. Het zomerpaleis van Catharina de Grote in tsarendorp Poesjkin staat bekend om zijn pracht en praal. Het uitbundige gebruik van bladgoud en marmer, de betoverende balzaal, plafondschilderingen, Delftsblauwe kachels en enorme parketvloeren, overweldigen elke bezoeker. De zomerresidentie van Peter de Grote in paleizencomplex Peterhof, is minstens zo imposant. Bekijk vooral de weelderige tuin met fonteinen en watervallen die de Finse Golf instromen, reusachtige vergulde beelden en sprookjesachtige paviljoens – de bijnaam ‘het Russische Versailles’ is heel toepasselijk. Blijft u vandaag in St. Petersburg? Dan ontdekt u vast bijzondere nieuwe plekken. Ga bijvoorbeeld winkelen in dé winkelstraat Nevski Prospect, of rust uit in één van de mooi aangelegde parken.

DAG
13

St. Petersburg - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar het vliegveld van St. Petersburg
Vertrek terugvlucht
Aankomst Amsterdam

We nemen afscheid van Rusland. De reisleider brengt ons naar het vliegveld van St. Petersburg. Dan nemen we ook afscheid van hem. Wat heeft hij ons veel laten zien van het klassieke Rusland. De oude tijden waren tijdens onze rondreis bijna voelbaar. Heel bijzonder. Tijdens de terugvlucht geniet u na van uw prachtige vakantie. Later deze dag landt u in Amsterdam. Wat zullen de thuisblijvers onder de indruk zijn van uw verhalen en foto’s van deze geweldige, afwisselende Rusland-reis!

Goed om te weten

Diverse bezienswaardigheden (o.a. het Hermitage in St. Petersburg en het Kremlin in Moskou) zijn een vaste weekdag gesloten. Hier wordt rekening mee gehouden in het programma. Het kan dus voorkomen dat u deze bezienswaardigheden op een andere dag dan vermeld in het programma zult bezoeken.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort of beleven tijdens uw reis?

( 1 t/m 3 van 5 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis nog meer te beleven. Onze groepsrondreis door Rusland is al zeer compleet, maar toch bieden wij u de mogelijkheid om enkele optionele excursies vooraf bij te boeken. Voor bepaalde populaire bezienswaardigheden moeten wij namelijk tijdig tickets inkopen. Ter plaatse komt het regelmatig voor dat er geen beschikbaarheid meer is. Wij hebben met zorg een excursiepakket samengesteld met daarin een tweetal excursies, te weten een dagtocht naar Catharina Palace en Peterhof en toegang tot de schatkamer van het Kremlin. Deze bezienswaardigheden zijn echte highlights en geven uw reis een duidelijke meerwaarde. Ook kunt u een balletvoorstelling of een klassieke muziekconcert bijwonen. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Excursiepakket Klassiek Rusland

Voor wie nog meer uit deze Rusland reis wil halen hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 2 extra excursies tegen een scherpe prijs. De v...

v.a.89

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie nog meer uit deze Rusland reis wil halen hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 2 extra excursies tegen een scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

* Entree Armory Chamber - Kremlin Moskou
Na afloop van de tour door het Kremlin bestaat de mogelijkheid om het Kremlin Arsenaal te bezoeken, een schatkamer vol met zilver, goud en edelstenen. U aanschouwt een van de meest bijzondere collecties kroonjuwelen ter wereld.

Duur: ca. 1-1,5 uur

*Dagexcursie Catherina Palace & Peterhof
Op korte afstand van St. Petersburg liggen de voormalige buitenverblijven van Catharina de Grote en Peter de Grote. Pracht en praal, weelderige tuinen en sprookjesachtige paviljoens. De paleizencomplexen zijn spectaculair en een ‘must see’ als u naar St. Petersburg gaat. Vanaf 13 oktober t/m 29 april staan de fonteinen in de tuinen van het Peterhof uit, vanwege de lage temperaturen.

Duur: volle dag van ca. 09.00-19.00 uur

Naast het excursiepakket bieden wij nog andere leuke optionele activiteiten aan, die u ter plaatse kunt boeken en betalen. Neem alvast een voorproefje door te kijken onder het kopje verlengen/upgraden/extra's - optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen).

De optionele excursies die in het excursiepakket zitten zijn niet ter plaatse los te boeken.

Sluit meer info

St. Petersburg - Balletvoorstelling in het Mikhailovsky Theater

Het Mikhailovsky theater is één van Ruslands oudste opera en ballet theaters. Het gebouw dateert uit 1831. Aan de buitenkant is het gebouw redelijk eenvoudig van opzet. Het interie...

v.a.180

Bekijk meer infoSluit meer info

Het Mikhailovsky theater is één van Ruslands oudste opera en ballet theaters. Het gebouw dateert uit 1831. Aan de buitenkant is het gebouw redelijk eenvoudig van opzet. Het interieur staat echter bol van de pracht en praal waarbij veel gebruik is gemaakt van fluweel, zilver, spiegels en kristallen kandelaars. Beleef een magische balletvoorstelling in dit stukje Russisch erfgoed. De prijs is inclusief transfers vanuit het hotel en begeleiding van een Engelstalige gids.

Het programma is ca. 3-4 maanden van tevoren bekend en daarna zal ook de kaartverkoop van start gaan. Wanneer u een balletvoorstelling bijboekt, kan het dus afhankelijk van de vertrekperiode, voorkomen dat wij de kaartjes niet direct kunnen boeken. Het Mikhailovsky Theater is van eind juli t/m begin september gesloten.

Sluit meer info

St. Petersburg - Klassieke Muziek concert in het Grand Duke Vladimir Palace

Het Grand Duke Vladimir Palace kent een rijke geschiedenis en is onderdeel van het Russisch erfgoed. Het gebouw dateert uit 1873 en ademt de sfeer van Russische adel. Beleef een he...

v.a.109

Bekijk meer infoSluit meer info

Het Grand Duke Vladimir Palace kent een rijke geschiedenis en is onderdeel van het Russisch erfgoed. Het gebouw dateert uit 1873 en ademt de sfeer van Russische adel. Beleef een heerlijke avond vol met klassieke muziek. Voorafgaand aan het concert krijgt u een korte rondleiding door dit historische gebouw. De prijs is inclusief transfers vanuit het hotel, een welkomstdrankje, de rondleiding en begeleiding van een Engelstalige gids.

Het programma (onder voorbehoud):
19.00 uur ontvangst met drankje
19.30 uur rondleiding door het paleis met Engelstalige gids
20.00-21.30 uur concert

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 4 t/m 2 van 2 opties )

ru_al_moskoubynight.jpg

Moskou - Moskou by night citytour

Ervaar de magische sfeer van Moskou by night. De stad verandert ’s avonds in een zee van gekleurde lichtjes. Wandel door het historische centrum en rij lang verlichte lanen en straten. Aanschouw de kleurenpracht van het Rode Plein en bezoek de Christ...

Ervaar de magische sfeer van Moskou by night. De stad verandert ’s avonds in een zee van gekleurde lichtjes. Wandel door het historische centrum en rij lang verlichte lanen en straten. Aanschouw de kleurenpracht van het Rode Plein en bezoek de Christus Verlosserskathedraal.
Aanvang: 21.00 uur, duur ca. 3 uurPrijs ca. € 25 per persoon (bij minimaal 10 deelnemers)

Meer info

Minder info

ru_al_st.petersburg_nevacruise.jpg

St. Petersburg - Neva River cruise

St. Petersburg wordt met haar vele kanalen en waterwegen ook wel het ‘Venetie van het Noorden’ genoemd. Maak een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen. Begeleiding van Engelssprekende gids ...

St. Petersburg wordt met haar vele kanalen en waterwegen ook wel het ‘Venetie van het Noorden’ genoemd. Maak een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen. Begeleiding van Engelssprekende gids en inclusief transfers.

Duur: ca. 2 uur
Prijs ca. € 27 per persoon (bij minimaal 10 deelnemers)

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Rusland reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en verschillende Engelssprekende, lokale gidsen. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Rusland en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Rusland leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land. Voor de Gouden Ring reis heeft u één Nederlandssprekende reisleider die van dag 1 t/m 13 met u meereist. Voor de 7-daagse Moskou en St. Petersburg reis heeft u in beide steden een verschillende Nederlandssprekende reisleider.

Wat onze reizigers vinden

24-04-2019

Deze reis zullen we niet snel vergeten. Een absolute aanrader als je meer van Rusland wil weten. Het unieke achterland dat een contrast is met de steden Moskou en Sint Petersburg. De geweldige rijkdom van de steden (pracht en praal) en het mooie, nat ...

Deze reis zullen we niet snel vergeten. Een absolute aanrader als je meer van Rusland wil weten. Het unieke achterland dat een contrast is met de steden Moskou en Sint Petersburg. De geweldige rijkdom van de steden (pracht en praal) en het mooie, natuurlijke achterland dat nog erg eenvoudig en ongerept is.

Meer info >

Minder info >

G.A.M. Derks

24-04-2019

Prachtige reis, absoluut de moeite waard!

BS Lems

13 dagen Klassiek Rusland: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 415

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage
Rondreis per airco bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 13
Engelssprekende lokale gidsen
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Flesje water in de bus op reisdagen
Stadstour Moskou
Bezoek aan het Kremlin
Bezoek aan museumcomplex Tretjakov Gallery
Metrotour Moskou & Arbat street walking tour
Stadstour Vladimir met de Cathedral of Assumption, de Cathedral of Saint Dmitriy en de Golden Gate
Stadstour ‘museumstad’ Soezdal met o.a. het St. Euthymius-kloostercomplex
Bezoek aan openluchtmuseum voor houtarchitectuur: kennismaken met het oud-Russische boerenleven
Thee party met snacks bij een Russische familie thuis
Panoramische tour in Kostroma met o.a. bezoek aan het Ipatjev-klooster
Rondleiding door de eeuwenoude binnenstad van Yaroslavl
Bezoek aan Rostov-Velik
Stadstour in Tver
Stadstour Veliki-Novgorod
Stadstour in St. Petersburg
Bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting
De prominente Izaäkkathedraal bekijken
De Hermitage bezoeken: het ‘mekka van de kunst’
Alle entreegelden volgens programma (t.w.v. minimaal € 100!)

Exclusief

Visum Rusland (de uitnodiging wordt door NRV verzorgd)
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Bijdrage fooienpot: ca. € 20 per persoon (niet verplicht)
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 30

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort of beleven tijdens uw reis?

( 1 t/m 3 van 5 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis nog meer te beleven. Onze groepsrondreis door Rusland is al zeer compleet, maar toch bieden wij u de mogelijkheid om enkele optionele excursies vooraf bij te boeken. Voor bepaalde populaire bezienswaardigheden moeten wij namelijk tijdig tickets inkopen. Ter plaatse komt het regelmatig voor dat er geen beschikbaarheid meer is. Wij hebben met zorg een excursiepakket samengesteld met daarin een tweetal excursies, te weten een dagtocht naar Catharina Palace en Peterhof en toegang tot de schatkamer van het Kremlin. Deze bezienswaardigheden zijn echte highlights en geven uw reis een duidelijke meerwaarde. Ook kunt u een balletvoorstelling of een klassieke muziekconcert bijwonen. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Excursiepakket Klassiek Rusland

Voor wie nog meer uit deze Rusland reis wil halen hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 2 extra excursies tegen een scherpe prijs. De v...

v.a.89

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie nog meer uit deze Rusland reis wil halen hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 2 extra excursies tegen een scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

* Entree Armory Chamber - Kremlin Moskou
Na afloop van de tour door het Kremlin bestaat de mogelijkheid om het Kremlin Arsenaal te bezoeken, een schatkamer vol met zilver, goud en edelstenen. U aanschouwt een van de meest bijzondere collecties kroonjuwelen ter wereld.

Duur: ca. 1-1,5 uur

*Dagexcursie Catherina Palace & Peterhof
Op korte afstand van St. Petersburg liggen de voormalige buitenverblijven van Catharina de Grote en Peter de Grote. Pracht en praal, weelderige tuinen en sprookjesachtige paviljoens. De paleizencomplexen zijn spectaculair en een ‘must see’ als u naar St. Petersburg gaat. Vanaf 13 oktober t/m 29 april staan de fonteinen in de tuinen van het Peterhof uit, vanwege de lage temperaturen.

Duur: volle dag van ca. 09.00-19.00 uur

Naast het excursiepakket bieden wij nog andere leuke optionele activiteiten aan, die u ter plaatse kunt boeken en betalen. Neem alvast een voorproefje door te kijken onder het kopje verlengen/upgraden/extra's - optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen).

De optionele excursies die in het excursiepakket zitten zijn niet ter plaatse los te boeken.

Sluit meer info

St. Petersburg - Balletvoorstelling in het Mikhailovsky Theater

Het Mikhailovsky theater is één van Ruslands oudste opera en ballet theaters. Het gebouw dateert uit 1831. Aan de buitenkant is het gebouw redelijk eenvoudig van opzet. Het interie...

v.a.180

Bekijk meer infoSluit meer info

Het Mikhailovsky theater is één van Ruslands oudste opera en ballet theaters. Het gebouw dateert uit 1831. Aan de buitenkant is het gebouw redelijk eenvoudig van opzet. Het interieur staat echter bol van de pracht en praal waarbij veel gebruik is gemaakt van fluweel, zilver, spiegels en kristallen kandelaars. Beleef een magische balletvoorstelling in dit stukje Russisch erfgoed. De prijs is inclusief transfers vanuit het hotel en begeleiding van een Engelstalige gids.

Het programma is ca. 3-4 maanden van tevoren bekend en daarna zal ook de kaartverkoop van start gaan. Wanneer u een balletvoorstelling bijboekt, kan het dus afhankelijk van de vertrekperiode, voorkomen dat wij de kaartjes niet direct kunnen boeken. Het Mikhailovsky Theater is van eind juli t/m begin september gesloten.

Sluit meer info

St. Petersburg - Klassieke Muziek concert in het Grand Duke Vladimir Palace

Het Grand Duke Vladimir Palace kent een rijke geschiedenis en is onderdeel van het Russisch erfgoed. Het gebouw dateert uit 1873 en ademt de sfeer van Russische adel. Beleef een he...

v.a.109

Bekijk meer infoSluit meer info

Het Grand Duke Vladimir Palace kent een rijke geschiedenis en is onderdeel van het Russisch erfgoed. Het gebouw dateert uit 1873 en ademt de sfeer van Russische adel. Beleef een heerlijke avond vol met klassieke muziek. Voorafgaand aan het concert krijgt u een korte rondleiding door dit historische gebouw. De prijs is inclusief transfers vanuit het hotel, een welkomstdrankje, de rondleiding en begeleiding van een Engelstalige gids.

Het programma (onder voorbehoud):
19.00 uur ontvangst met drankje
19.30 uur rondleiding door het paleis met Engelstalige gids
20.00-21.30 uur concert

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 4 t/m 2 van 2 opties )

ru_al_moskoubynight.jpg

Moskou - Moskou by night citytour

Ervaar de magische sfeer van Moskou by night. De stad verandert ’s avonds in een zee van gekleurde lichtjes. Wandel door het historische centrum en rij lang verlichte lanen en straten. Aanschouw de kleurenpracht van het Rode Plein en bezoek de Christ...

Ervaar de magische sfeer van Moskou by night. De stad verandert ’s avonds in een zee van gekleurde lichtjes. Wandel door het historische centrum en rij lang verlichte lanen en straten. Aanschouw de kleurenpracht van het Rode Plein en bezoek de Christus Verlosserskathedraal.
Aanvang: 21.00 uur, duur ca. 3 uurPrijs ca. € 25 per persoon (bij minimaal 10 deelnemers)

Meer info

Minder info

ru_al_st.petersburg_nevacruise.jpg

St. Petersburg - Neva River cruise

St. Petersburg wordt met haar vele kanalen en waterwegen ook wel het ‘Venetie van het Noorden’ genoemd. Maak een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen. Begeleiding van Engelssprekende gids ...

St. Petersburg wordt met haar vele kanalen en waterwegen ook wel het ‘Venetie van het Noorden’ genoemd. Maak een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen. Begeleiding van Engelssprekende gids en inclusief transfers.

Duur: ca. 2 uur
Prijs ca. € 27 per persoon (bij minimaal 10 deelnemers)

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Rusland reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en verschillende Engelssprekende, lokale gidsen. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Rusland en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Rusland leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land. Voor de Gouden Ring reis heeft u één Nederlandssprekende reisleider die van dag 1 t/m 13 met u meereist. Voor de 7-daagse Moskou en St. Petersburg reis heeft u in beide steden een verschillende Nederlandssprekende reisleider.

13 dagen Klassiek Rusland: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Moskou

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Moskou
Aankomst Moskou: ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Vrije avond
Eerste overnachting in hoofdstad Moskou

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Moskou. In het vliegtuig beseft u dat u de komende 13 dagen de rondreis maakt waar veel mensen van dromen. Het machtige Kremlin in Moskou, de historische steden van de Gouden Ring, de schitterende Hermitage in St. Petersburg: al deze beroemde highlights ziet u straks van dichtbij! U koos waarschijnlijk bewust voor ons verrassend complete reispakket – naast goede middenklasse hotels en vervoer met privéchauffeur, zijn alle entreegelden bij de reissom inbegrepen. Ook prettig dat er een enthousiaste Nederlandssprekende reisleider meereist. Hij staat vandaag op het vliegveld in Moskou al meteen voor u klaar. Samen met verschillende lokale Engelssprekende gidsen laat hij u kennismaken met het land, de bezienswaardigheden en lokale gebruiken. Vraag hem onderweg eventueel om tips, hij helpt u graag. Wat een gemak! Vanaf het vliegveld brengt de reisleider u met een privébus naar ons perfect gelegen viersterrenhotel in Moskou. Onderweg ziet u oude monumenten en moderne designerwinkels, Sovjet-standbeelden en peperdure auto’s. In deze legendarische Russische hoofdstad (ongeveer 12,5 miljoen inwoners) slapen we de eerste drie nachten.

Goed om te weten

Ziet u in Moskou graag het Kremlin Arsenaal (Wapenmuseum) en in St. Petersburg het Catharinapaleis en Peterhof? Boek vooraf dan aanvullend een optioneel combinatie-excursiepakket bij uw reis. Dit voorkomt teleurstellingen. Ter plekke toegangskaarten aanschaffen is meestal niet meer mogelijk.

Goed om te weten

In 2020 zijn er een paar wijzigingen in het programma. Kloostercomplex Sergiev Posad wordt toegevoegd aan het programma, in Kostroma is de panoramische tour iets ingekort om ruimte te maken voor een kaasmuseum met proeverij en onderweg naar Novgorod maken we een stop bij het historische en etnografische museum in Torzhok. Zie Praktische Informatie voor meer details.

Weetje

Moskou lag tot de 16e eeuw grotendeels binnen de Kremlin-muren. Later werd het de officiële tsarenresidentie. Alleen de machtigste aristocraten en het hoofd van de orthodoxe kerk mochten er wonen. Het Moskouse Kremlin is nog steeds Ruslands politieke en religieuze centrum.

DAG
02

Moskou

ru_al_moskou.jpg
Stadstour Moskou: het Rode Plein bekijken
De Kremlin-vesting en het Kathedralenplein bezichtigen
Keizerlijke kunstschatten bewonderen in het Kremlin Arsenaal (optioneel excursiepakket, deel 1)
Rest van de middag vrij
Vrije avond
Tweede overnachting Moskou

Het monumentale Moskou verrast u ongetwijfeld. Leuk dat we deze stad van opera, ballet, brede boulevards en kolossale gebouwen na het ontbijt meteen verkennen. Het Rode Plein, het hart van de stad, is misschien nog indrukwekkender dan u verwachtte. De felgekleurde koepels van de Basiliuskathedraal en het Kremlin herkent u direct. De bezienswaardigheden binnen de Kremlin-muren zijn minstens zo fascinerend. Op het Kathedralenplein fantaseren we over tsaren die vroeger in deze kerken werden gekroond en begraven. Kijk rustig om u heen en laat de grootsheid van het Moskouse Kremlin op u inwerken. Dit is het machtscentrum en nationale symbool van Rusland! Boekte u bij deze reis aanvullend het optionele combinatie-excursiepakket voor Moskou en St. Petersburg? Dan bezoekt u ook nog het Kremlin Arsenaal (Wapenmuseum) – een schatkamer vol zilver, goud en edelstenen. Laat u niet misleiden door de naam. U ziet hier één van de ontzagwekkendste collecties kroonjuwelen en ceremoniële voorwerpen ter wereld! Ontdekt u graag andere plekken op eigen gelegenheid? Ga eventueel naar het chique GUM-warenhuis, wandel door de exclusieve winkelstraat Tverskaya, ontspan in het Gorkipark, of bezoek het Bolsjojtheater.

Goed om te weten

Ter plekke toegangskaarten aanschaffen voor het Kremlin Arsenaal is meestal niet meer mogelijk! Boek uw tickets daarom eventueel gelijk bij uw reisboeking, via het aanvullende optionele excursiepakket. Dit combinatiepakket bevat ook een dagexcursie naar het Catharinapaleis en Peterhof in St. Petersburg.

Weetje

Alleen al de unieke Fabergé-eieren in het Kremlin Arsenaal trekken veel bezoekers aan (zie optioneel excursiepakket). Het zijn de mooiste en beroemdste ter wereld. Hun technische verfijning en artistieke originaliteit is onovertroffen.

DAG
03

Moskou

ru_al_moskou_metro.jpg
Bezoek Tretjakovgalerij: kunst van Russische meesters bekijken
De mooiste metrostations van Moskou bewonderen
Wandeling door de gezellige Arbatstraat
Vrije avond
Derde overnachting Moskou

Heerlijk dat we de reis zo rustig beginnen. Vanavond slapen we nóg een nacht in Moskou. Vandaag bekijken we opnieuw ongehaast lokale parels, zoals de Tretjakov-galerij, prachtig versierde metrostations en gezellige Arbatstraat. ’s Morgens bewonderen we de voormalige kunstverzameling van Pavel Tretjakov, ooit een steenrijke textielfabrikant. De unieke collectie oude iconen en Russische schilderijen geeft een geweldige indruk van de Russische geschiedenis en cultuur. Na de lunch op eigen gelegenheid verkennen we een deel van het uitgebreide metronetwerk. De Moskouse metro is een bezienswaardigheid op zich. Veel stations zijn versierd met stijlvolle muurdecoratie, zuilengalerijen, mozaïeken en kroonluchters. Het lijken wel paleizen! Leuk dat we tegelijkertijd ook iets meekrijgen van het gewone alledaagse leven – veel Moskovieten reizen ondergronds om de files in de drukke hoofdstad te ontwijken. Hierna bezoeken we de Arbatstraat. Deze voetgangerspromenade met winkels, stalletjes, straatkunstenaars, bars en restaurants is geliefd onder reizigers. Hier vind je veel typisch Russische souvenirs, zoals houten matroesjkapoppen. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel. Fris u als u wilt even op en geniet van uw vrije avond in Moskou.

Weetje

De metrostations in Moskou dateren uit de Stalin-periode. De communistische partij gebruikte de mooi verlichte ‘ondergrondse paleizen voor gewone mensen’ als propagandamiddel. Overal hingen foto’s van Stalin.

DAG
04

Moskou - Soezdal (ca. 267 km)

ru_al_rusland_alg.jpg
Vertrek Moskou
Hagelwitte kathedralen en de Gouden Poort bewonderen in Vladimir
Vrije avond in Soezdal
Overnachten in romantisch Soezdal

Vandaag verruilen we het levendige Moskou voor het rustige platteland. De komende zes dagen maken we kennis met het oud-Russische erfgoed van de Gouden Ring. U kijkt er vast naar uit – volgens velen ervaar je er nog het ‘echte’ Rusland. Vanavond slapen we in de charmante historische provinciestad Soezdal. Onderweg maken we een tussenstop in het mooie Vladimir. De oude binnenstad met zijn blinkend witte UNESCO-monumenten verkennen we makkelijk te voet. Bekijk de markante gouden koepels en het interieur van de Maria-Ontslapingskathedraal, bezoek de oogstrelende authentieke Demetrius-kathedraal met zijn kunstige gevelreliëfs en bezichtig bij de Gouden Poort eventueel het kleine militaire museum met verwijzingen naar oude tijden. Dan rijden we door naar Soezdal. Wandel na aankomst aan het eind van middag lekker op eigen gelegenheid rond. U begrijpt vast meteen waarom de volledige stad onder de Russische monumentenzorg valt. Bekijk de typisch Russische houten huizen met sierlijke daklijsten en kerken met kleurrijke uivormige koepels, en geniet van de pure, romantische sfeer.

Weetje

In het Westen staat het woord ‘kremlin’ symbool voor Moskou. De naam betekent eigenlijk ‘versterkte stadskern’. Op uw rondreis door de Gouden Ring ontdekt u dat veel historische steden een kremlin-vesting hebben.

DAG
05

Soezdal - Kostroma (ca. 186 km)

ru_al_russia_tea and bagels.jpg
Oud-Russische ‘museumstad’ Soezdal bekijken
St. Euthymius-kloostercomplex bezichtigen
Bezoek openluchtmuseum voor houtarchitectuur: kennismaken met het oud-Russische boerenleven
Thee met wat lekkers drinken bij een lokale familie
Vertrek Soezdal
Vrije avond in Kostroma
Overnachten in oude handelsstad Kostroma

We blijven nog tot na de lunch in het feeërieke Soezdal, dé museumstad van Rusland. Na het ontbijt bekijken we meerdere mooie bezienswaardigheden. Indrukwekkend: Soezdal heeft ruim 100 monumenten. Veel ervan zijn kerkelijk. Boven de lage huizendaken steken meerdere kerkkoepels uit. We bezoeken de lokale highlight, het Sint Euthymius-klooster (Spaso-Evfimiev) en de bijbehorende kathedraal, bewonderen het Soezdal-kremlin met zijn klokketoren die bezoekers elk uur op een miniconcert trakteert, en wandelen op de tegenoverliggende oever van de rivier door het boeiende openluchtmuseum voor ‘houtarchitectuur en boerenleven’. Geniet tijdens onze stadsverkenning ook van Soezdals ouderwetse plattelandssfeer en bekijk de rondscharrelende kippen en traditioneel geklede ‘baboesjka’s’ – het is net of de tijd hier stilstond. Rond het middaguur rusten we even uit. Bij een lokale familie drinken we gezellig een kop thee met een taartje en verschillende soorten zelfgemaakte jam (inclusief). Een leuke kennismaking met de kenmerkende Russische gastvrijheid. Hierna reizen we verder. Onze volgende bestemming is Kostroma, de bakermat van de Romanov-dynastie.

Weetje

Wat Soezdal extra bijzonder maakt, is dat het nog altijd een ‘gewoon’ dorp is. De Sovjet-Unie verklaarde het in 1967 tot museumstad en verbood nieuwbouw hoger dan één verdieping. Zo bewaart Soezdal zijn authentieke karakter.

DAG
06

Kostroma - Yaroslavl (ca. 85 km)

ru_al_yaroslavl.jpg
Kostroma: het Romanov-verleden proeven in het Ipatjev-klooster
Vertrek Kostroma
Aankomst Yaroslavl: rondleiding door de eeuwenoude binnenstad
Vrije avond in Yaroslavl
Overnachten in vriendelijk Yaroslavl

In Kostroma proef je nog duidelijk het verleden van de Romanovs, Ruslands laatste tsarenfamilie. De 17e eeuwse winkelbogen in de oude binnenstad geven aan dat Kostroma destijds een welvarende handelsstad was. In Kostroma staat het Ipatjev-klooster, voor de Romanovs een belangrijke plek. Michaïl Romanov hoorde in dit klooster, waar hij zich schuilhield tijdens een machtsstrijd, dat de feodale aristocraten (bojaren) hem tot tsaar uitriepen. Zo begon de Romanov-dynastie. In het complex bezoeken we ook de bijbehorende kerk van de Heilige Drieëenheid, met fresco’s van befaamde oude iconenschilders. Aan het eind van de ochtend rijden we in zo’n 2,5 uur naar Yaroslavl. ’s Middags bekijken we het historische centrum. Rijke lokale handelaren probeerden de schoonheid van Moskou te overtreffen en bouwden statige herenhuizen, pleinen, grote kerken en imposante kathedralen in Yaroslavl. We bezoeken de mooiste kerk van de stad (Eliaskerk) van binnen en genieten van de serene sfeer bij het prachtige kloostercomplex Spaso-Preobrazjenski. Yaroslavl is de grootste stad van de Gouden Ring (600.000 inwoners). Verrassend dat de oude binnenstad toch zo verrassend dorps en gemoedelijk aanvoelt.

DAG
07

Yaroslavl - Rostov Veliki - Tver (ca. 354 km)

ru_al_tver.jpg
Vertrek Yaroslavl
Kennismaken met Rostov-Veliki
Het pittoreske kremlin-complex bekijken
Leuk emaillemuseum bij het kremlin bezichtigen
Vertrek Rostov-Velik
Vrije avond in Tver
Overnachten in gemoedelijke provinciestad Tver

Na het ontbijt rijden we in een uur naar het eeuwenoude Rostov-Veliki, voor een leuke tussenstop. U bekijkt hier vast graag het grotendeels 17e eeuwse kremlin. Van buitenaf ziet de vesting er al prachtig uit. Binnen de witte muren ontdekken we pas echt hoe pittoresk het is. Het Rostov-kremlin is duidelijk meer een wooncomplex dan een religieus centrum. Het valt u misschien op dat de bijbehorende kathedraal met zijn lichtblauwe koepels buiten de kremlinmuren staat. Een leuke gedachte dat een Nederlandse ingenieur de oorspronkelijke vestingwerken rond de stad ontwierp, al zijn ze nu grotendeels overwoekerd. Kijk als u wilt ook even rond in het plaatselijke Finifti Museum, in de kremlinmuur. Dit leuke kleine emaillemuseum verrast veel reizigers met zijn collectie oude en nieuwe miniaturen. Na de lunch op eigen gelegenheid rijden we door naar ons hotel in Tver, waar we vroeg in de avond aankomen. In Tver, gelegen aan de oever van het stille Neromeer, hangt een rustgevende, typisch Russische plattelandssfeer. Misschien denkt u wel even aan uw leven in Nederland – wat een contrast met deze bijzondere plek!

DAG
08

Tver - Veliki Novgorod (ca. 386 km)

ru_al_rostov veliki.jpg
Sightseeing-tour in Tver
Reispaleis Catharina de Grote bekijken
Vertrek Tver
Vrije avond in Veliki Novgorod
Overnachten in oude tsarenstad Veliki Novgorod

’s Ochtends bekijken we eerst Tver, voor we doorreizen. In de hoofdstraat staan statige gebouwen, zoals het Regionaal Museum, het lokale theater en de kathedraal. De stad was ooit een belangrijk handelscentrum. Honderden jaren geleden wedijverde Tver nog met Moskou. Nu beschrijft u Tver waarschijnlijk eerder als leuke provinciestad. De bekendste bezienswaardigheid is het Reispaleis van Catharina de Grote, dat tegenwoordig een museum met kunstwerken is. Met wat fantasie stellen we ons voor hoe de tsarin in dit paleis overnachtte tijdens haar reizen per koets tussen Moskou en St. Petersburg. Nadat Tver in 1763 vrijwel volledig afbrandde, liet Catharina de stad herbouwen. Voor het ontwerp gebruikte ze het stadsplan van St. Petersburg als voorbeeld. Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar Veliki Novgorod, de oudste stad van Rusland. Het is de laatste bestemming die we bezoeken binnen de Gouden Ring. Wat hebben we in zes dagen veel indrukwekkende klassieke steden gezien! Morgen bekijken we samen de mooie monumenten van Veliki Novgorod. Het compacte historische stadshart maakt vast een gezellige indruk op u.

Weetje

De Mongolen, die veel Russische steden innamen, overheersten Veliki Novgorod nooit. De moerassen rond de stad waren onbegaanbaar voor hun paarden. Hierdoor behield Veliki Novgorod zijn oorspronkelijke karakter.

DAG
09

Veliki Novgorod - St. Petersburg (ca. 209 km)

ru_al_st.petersburg.jpg
Stadstour Veliki-Novgorod: het beroemde Novgorod-kremlin en Sofia-kathedraal
Vertrek Novgorod
Vrije avond in St. Petersburg
Eerste overnachting in culturele hoofdstad St. Petersburg

Veliki Novgorod is een prachtige stad om onze Gouden Ring-rondreis mee af te sluiten, voor we naar St. Petersburg gaan. We beginnen de dag met een leuke rondleiding door Veliki Novgorod. Het oude kremlin van Novgorod dat we bezoeken is de trots van Rusland – misschien herkende u het al op een bankbiljet van 5 roebel. Hierop staat ook de bijbehorende hagelwitte Sofia-kathedraal (1050) afgebeeld, de oudste en waarschijnlijk mooiste Russische kathedraal. Doet hij u denken aan de Hagia Sofia in Constantinopel? Begrijpelijk. De Byzantijnse basiliek vormde de inspiratiebron. Kijk tijdens ons bezoek ook of u lokale inwoners ziet pootjebaden aan de rivierkant van de anderhalve kilometer lange kremlinmuur. Hier ligt een klein strand, dat bij warm weer dagjesmensen trekt. Hierna rijden we naar het laatste hoogtepunt van onze reis: St. Petersburg. Proef eventueel na onze aankomst in de vroege avond alvast zelf de sfeer in de stad. U verheugt zich vast op ons uitbreide verblijf van 4 nachten. De voormalige hoofdstad van het Russische Keizerrijk staat bekend als mooiste stad van Rusland!

Weetje

St. Petersburg was tot 1917 de hoofdstad van Rusland. Opmerkelijk: de stad is vernoemd naar apostel Petrus, niet naar zijn stichter Peter de Grote. St. Petersburg heette tijdelijk Petrograd (1914-1924) en Leningrad (1924-1991). In 1993 kreeg het zijn oude naam terug.

DAG
10

St. Petersburg

ru_al_st.petersburg3.jpg
Rondrit St. Petersburg: eerste kennismaking
St. Petersburgs bakermat bezichtigen: de Petrus- en Paulusvesting
De prominente Izaäkkathedraal bekijken
Vrije avond
Tweede overnachting St. Petersburg

Reizigers houden meestal meteen na aankomst al van St. Petersburg (5,3 miljoen inwoners). De mooie stad is zo sfeervol. Leuk dat we ’s morgens rustig samen kennismaken met dit ‘Venetië van het noorden’. De Amsterdams aandoende grachten, prachtige bruggen, elegante mix van klassieke Europese en Russische architectuur, stadspaleizen en lange rechte straten, betoveren u vast. ’s Middags bekijken we de Petrus- en Paulusvesting – in 1703 de ‘geboorteplek’ van de stad. De Russen gebruikten deze citadel nooit voor militaire doeleinden. Ze wonnen de oorlog tegen de Zweden voor het fort klaar was. Bijzonder dat de vestingkathedraal een metershoge torenspits heeft in plaats van uivormige koepels. Bijna alle Russische tsaren liggen in deze kathedraal begraven. Hierna bezoeken we de prominente Izaäkkathedraal, de grootste kerk van St. Petersburg. Alleen al de metershoge hoge zuilen die de vergulde koepel dragen zijn imposant. Ze bestaan uit één stuk gepolijst graniet. De tsarenfamilie was aanwezig toen arbeiders de eerste in 1828 overeind hesen. Geniet van uw vrije namiddag en dineer op eigen gelegenheid in één van de vele gezellige restaurants. Vraag de reisleider eventueel om zijn favoriete adressen.

Weetje

Tsaar Peter de Grote ontwierp St. Petersburg naar Europees voorbeeld. Hij vond Rusland een achterlijk land en wilde het moderniseren. Voor zijn troonsbestijging reisde hij daarom door West-Europa voor inspiratie. Hij verbleef ook in Amsterdam.

DAG
11

St. Petersburg

ru_al_st.petersburg2.jpg
De Hermitage bezoeken: het ‘mekka van de kunst’
Rest van de middag vrij
Rondvaart maken over de Neva-rivier (optionele excursie)
Vrije avond
Derde overnachting St. Petersburg

St. Petersburg staat bekend als paradijs voor cultuurliefhebbers. Ruslands ‘culturele hoofdstad’ heeft maar liefst 120 musea en ruim 50 theaters. Gelukkig slapen we hier in totaal vier nachten! Na het ontbijt bezoeken we de beroemde hoofdvestiging van de Hermitage – volgens velen het ‘mekka van de kunst’. Een hoogtepunt van de reis. Zowel de kunstcollectie als het gebouw zijn ongekend mooi. Het museum zit in wat ooit het Winterpaleis was, de belangrijkste woonplek van de oude tsarenfamilies. Dwaal rustig door verschillende expositieruimten en bewonder meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars, van Leonardo da Vinci tot Rembrandt. Naast topkunst uit de klassieke oudheid en Hollandse Meesters bevat de duizelingwekkende collectie bijna alle stromingen uit de kunstgeschiedenis. Halverwege de middag rijden we terug naar ons hotel, waar u ongetwijfeld plannen maakt voor uw vrije middag. Blijf gerust langer in de Hermitage, als u graag nog meer kunst bekijkt. Dan gaat u na uw bezoek op eigen gelegenheid terug naar het hotel. Of maak vanmiddag een leuke rondvaart over de Neva-rivier (optionele excursie) – vanaf het water beleeft u de stad op een heel bijzondere manier.

Weetje

De Hermitage in St. Petersburg is na het Louvre in Parijs het grootste kunstmuseum wereldwijd. De collectie bevat ruim 3 miljoen objecten en kunstvoorwerpen, waarvan het een groot deel laat zien aan het publiek.

DAG
12

St. Petersburg

ru_al_peterhof.jpg
Vrije dag
Dagexcursie Catharinapaleis in Poesjkin en Peterhof: keizerlijke weelde bewonderen (optioneel excursiepakket, deel 2)
Vrije avond
Vierde overnachting St. Petersburg

Een vrije dag in St. Petersburg. U stemt de laatste vakantie-activiteiten vast graag af op uw persoonlijke wensen. Boekte u bij deze reis ook het optionele combinatiepak-ket voor Moskou en St. Petersburg? Dan geniet u vandaag dankzij deze vooraf bijgeboekte extra de hele dag van het barokke Catharinapaleis in Poesjkin en het spectaculaire Peterhof. Hier kijkt u natuurlijk naar uit! Beide buitenverblijven liggen op korte afstand van St. Petersburg. Het zomerpaleis van Catharina de Grote in tsarendorp Poesjkin staat bekend om zijn pracht en praal. Het uitbundige gebruik van bladgoud en marmer, de betoverende balzaal, plafondschilderingen, Delftsblauwe kachels en enorme parketvloeren, overweldigen elke bezoeker. De zomerresidentie van Peter de Grote in paleizencomplex Peterhof, is minstens zo imposant. Bekijk vooral de weelderige tuin met fonteinen en watervallen die de Finse Golf instromen, reusachtige vergulde beelden en sprookjesachtige paviljoens – de bijnaam ‘het Russische Versailles’ is heel toepasselijk. Blijft u vandaag in St. Petersburg? Dan ontdekt u vast bijzondere nieuwe plekken. Ga bijvoorbeeld winkelen in dé winkelstraat Nevski Prospect, of rust uit in één van de mooi aangelegde parken.

DAG
13

St. Petersburg - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar het vliegveld van St. Petersburg
Vertrek terugvlucht
Aankomst Amsterdam

We nemen afscheid van Rusland. De reisleider brengt ons naar het vliegveld van St. Petersburg. Dan nemen we ook afscheid van hem. Wat heeft hij ons veel laten zien van het klassieke Rusland. De oude tijden waren tijdens onze rondreis bijna voelbaar. Heel bijzonder. Tijdens de terugvlucht geniet u na van uw prachtige vakantie. Later deze dag landt u in Amsterdam. Wat zullen de thuisblijvers onder de indruk zijn van uw verhalen en foto’s van deze geweldige, afwisselende Rusland-reis!

Goed om te weten

Diverse bezienswaardigheden (o.a. het Hermitage in St. Petersburg en het Kremlin in Moskou) zijn een vaste weekdag gesloten. Hier wordt rekening mee gehouden in het programma. Het kan dus voorkomen dat u deze bezienswaardigheden op een andere dag dan vermeld in het programma zult bezoeken.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort of beleven tijdens uw reis?

( 1 t/m 3 van 5 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis nog meer te beleven. Onze groepsrondreis door Rusland is al zeer compleet, maar toch bieden wij u de mogelijkheid om enkele optionele excursies vooraf bij te boeken. Voor bepaalde populaire bezienswaardigheden moeten wij namelijk tijdig tickets inkopen. Ter plaatse komt het regelmatig voor dat er geen beschikbaarheid meer is. Wij hebben met zorg een excursiepakket samengesteld met daarin een tweetal excursies, te weten een dagtocht naar Catharina Palace en Peterhof en toegang tot de schatkamer van het Kremlin. Deze bezienswaardigheden zijn echte highlights en geven uw reis een duidelijke meerwaarde. Ook kunt u een balletvoorstelling of een klassieke muziekconcert bijwonen. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Excursiepakket Klassiek Rusland

Voor wie nog meer uit deze Rusland reis wil halen hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 2 extra excursies tegen een scherpe prijs. De v...

v.a.89

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie nog meer uit deze Rusland reis wil halen hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 2 extra excursies tegen een scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

* Entree Armory Chamber - Kremlin Moskou
Na afloop van de tour door het Kremlin bestaat de mogelijkheid om het Kremlin Arsenaal te bezoeken, een schatkamer vol met zilver, goud en edelstenen. U aanschouwt een van de meest bijzondere collecties kroonjuwelen ter wereld.

Duur: ca. 1-1,5 uur

*Dagexcursie Catherina Palace & Peterhof
Op korte afstand van St. Petersburg liggen de voormalige buitenverblijven van Catharina de Grote en Peter de Grote. Pracht en praal, weelderige tuinen en sprookjesachtige paviljoens. De paleizencomplexen zijn spectaculair en een ‘must see’ als u naar St. Petersburg gaat. Vanaf 13 oktober t/m 29 april staan de fonteinen in de tuinen van het Peterhof uit, vanwege de lage temperaturen.

Duur: volle dag van ca. 09.00-19.00 uur

Naast het excursiepakket bieden wij nog andere leuke optionele activiteiten aan, die u ter plaatse kunt boeken en betalen. Neem alvast een voorproefje door te kijken onder het kopje verlengen/upgraden/extra's - optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen).

De optionele excursies die in het excursiepakket zitten zijn niet ter plaatse los te boeken.

Sluit meer info

St. Petersburg - Balletvoorstelling in het Mikhailovsky Theater

Het Mikhailovsky theater is één van Ruslands oudste opera en ballet theaters. Het gebouw dateert uit 1831. Aan de buitenkant is het gebouw redelijk eenvoudig van opzet. Het interie...

v.a.180

Bekijk meer infoSluit meer info

Het Mikhailovsky theater is één van Ruslands oudste opera en ballet theaters. Het gebouw dateert uit 1831. Aan de buitenkant is het gebouw redelijk eenvoudig van opzet. Het interieur staat echter bol van de pracht en praal waarbij veel gebruik is gemaakt van fluweel, zilver, spiegels en kristallen kandelaars. Beleef een magische balletvoorstelling in dit stukje Russisch erfgoed. De prijs is inclusief transfers vanuit het hotel en begeleiding van een Engelstalige gids.

Het programma is ca. 3-4 maanden van tevoren bekend en daarna zal ook de kaartverkoop van start gaan. Wanneer u een balletvoorstelling bijboekt, kan het dus afhankelijk van de vertrekperiode, voorkomen dat wij de kaartjes niet direct kunnen boeken. Het Mikhailovsky Theater is van eind juli t/m begin september gesloten.

Sluit meer info

St. Petersburg - Klassieke Muziek concert in het Grand Duke Vladimir Palace

Het Grand Duke Vladimir Palace kent een rijke geschiedenis en is onderdeel van het Russisch erfgoed. Het gebouw dateert uit 1873 en ademt de sfeer van Russische adel. Beleef een he...

v.a.109

Bekijk meer infoSluit meer info

Het Grand Duke Vladimir Palace kent een rijke geschiedenis en is onderdeel van het Russisch erfgoed. Het gebouw dateert uit 1873 en ademt de sfeer van Russische adel. Beleef een heerlijke avond vol met klassieke muziek. Voorafgaand aan het concert krijgt u een korte rondleiding door dit historische gebouw. De prijs is inclusief transfers vanuit het hotel, een welkomstdrankje, de rondleiding en begeleiding van een Engelstalige gids.

Het programma (onder voorbehoud):
19.00 uur ontvangst met drankje
19.30 uur rondleiding door het paleis met Engelstalige gids
20.00-21.30 uur concert

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 4 t/m 2 van 2 opties )

ru_al_moskoubynight.jpg

Moskou - Moskou by night citytour

Ervaar de magische sfeer van Moskou by night. De stad verandert ’s avonds in een zee van gekleurde lichtjes. Wandel door het historische centrum en rij lang verlichte lanen en straten. Aanschouw de kleurenpracht van het Rode Plein en bezoek de Christ...

Ervaar de magische sfeer van Moskou by night. De stad verandert ’s avonds in een zee van gekleurde lichtjes. Wandel door het historische centrum en rij lang verlichte lanen en straten. Aanschouw de kleurenpracht van het Rode Plein en bezoek de Christus Verlosserskathedraal.
Aanvang: 21.00 uur, duur ca. 3 uurPrijs ca. € 25 per persoon (bij minimaal 10 deelnemers)

Meer info

Minder info

ru_al_st.petersburg_nevacruise.jpg

St. Petersburg - Neva River cruise

St. Petersburg wordt met haar vele kanalen en waterwegen ook wel het ‘Venetie van het Noorden’ genoemd. Maak een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen. Begeleiding van Engelssprekende gids ...

St. Petersburg wordt met haar vele kanalen en waterwegen ook wel het ‘Venetie van het Noorden’ genoemd. Maak een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen. Begeleiding van Engelssprekende gids en inclusief transfers.

Duur: ca. 2 uur
Prijs ca. € 27 per persoon (bij minimaal 10 deelnemers)

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Lufthansa
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
07:00 uur
AmsterdamWenenMoskou
13:45 uur
18:00 uur
St PetersburgFrankfurtAmsterdam
22:15 uur
KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
11:45 uur
AmsterdamMoskou
16:00 uur
17:20 uur
St PetersburgAmsterdam
19:15 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Rusland reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en verschillende Engelssprekende, lokale gidsen. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Rusland en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Rusland leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land. Voor de Gouden Ring reis heeft u één Nederlandssprekende reisleider die van dag 1 t/m 13 met u meereist. Voor de 7-daagse Moskou en St. Petersburg reis heeft u in beide steden een verschillende Nederlandssprekende reisleider.

Wat onze reizigers vinden

24-04-2019

Deze reis zullen we niet snel vergeten. Een absolute aanrader als je meer van Rusland wil weten. Het unieke achterland dat een contrast is met de steden Moskou en Sint Petersburg. De geweldige rijkdom van de steden (pracht en praal) en het mooie, nat ...

Deze reis zullen we niet snel vergeten. Een absolute aanrader als je meer van Rusland wil weten. Het unieke achterland dat een contrast is met de steden Moskou en Sint Petersburg. De geweldige rijkdom van de steden (pracht en praal) en het mooie, natuurlijke achterland dat nog erg eenvoudig en ongerept is.

Meer info >

Minder info >

G.A.M. Derks

24-04-2019

Prachtige reis, absoluut de moeite waard!

BS Lems

13 dagen Klassiek Rusland: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • ru_ac_snegurochkalo.jpg
 • ru_ac_snegurochkaex1.jpg
 • ru_ac_snegurochkaka (1).jpg
 • ru_ac_snegurochkafa.jpg
 • ru_ac_snegurochkaex.jpg

Kostroma

Snegurochka Hotel

Driesterren

Op steenworp afstand van de rivier de Wolga overnacht u in het Snegurochka Hotel in Kostroma. Dit prachtige hotel beschikt over een sauna, fitnesscentrum en Snow Maiden House waar u kunt genieten van liveshows onder het genot van een lokaal Russische drankje. Er is zelfs een ijskamer aanwezig die het gehele jaar door open is. De kamers zijn voorzien van tv, minibar, WIFI en een eigen badkamer. In het Metelitsa restaurant worden klassieke en moderne Russische gerechten geserveerd en ’s ochtends kunt u aanschuiven voor een heerlijk ontbijtbuffet.

 • ru_ac_snegurochkalo.jpg
 • ru_ac_snegurochkaex1.jpg
 • ru_ac_snegurochkaka (1).jpg
 • ru_ac_snegurochkafa.jpg
 • ru_ac_snegurochkaex.jpg

Kostroma

Snegurochka Hotel

Driesterren

Op steenworp afstand van de rivier de Wolga overnacht u in het Snegurochka Hotel in Kostroma. Dit prachtige hotel beschikt over een sauna, fitnesscentrum en Snow Maiden House waar u kunt genieten van liveshows onder het genot van een lokaal Russische drankje. Er is zelfs een ijskamer aanwezig die het gehele jaar door open is. De kamers zijn voorzien van tv, minibar, WIFI en een eigen badkamer. In het Metelitsa restaurant worden klassieke en moderne Russische gerechten geserveerd en ’s ochtends kunt u aanschuiven voor een heerlijk ontbijtbuffet.

 • ru_ac_snegurochkalo.jpg
 • ru_ac_snegurochkaex1.jpg
 • ru_ac_snegurochkaka (1).jpg
 • ru_ac_snegurochkafa.jpg
 • ru_ac_snegurochkaex.jpg

Kostroma

Snegurochka Hotel

Driesterren

Op steenworp afstand van de rivier de Wolga overnacht u in het Snegurochka Hotel in Kostroma. Dit prachtige hotel beschikt over een sauna, fitnesscentrum en Snow Maiden House waar u kunt genieten van liveshows onder het genot van een lokaal Russische drankje. Er is zelfs een ijskamer aanwezig die het gehele jaar door open is. De kamers zijn voorzien van tv, minibar, WIFI en een eigen badkamer. In het Metelitsa restaurant worden klassieke en moderne Russische gerechten geserveerd en ’s ochtends kunt u aanschuiven voor een heerlijk ontbijtbuffet.

 • ru_ac_puskinre.jpg
 • ru_ac_puskinex.jpg
 • ru_ac_puskinka.jpg
 • ru_ac_puskinka1.jpg
 • ru_ac_puskinka2.jpg

Moskou

Pushkin Hotel

Viersterren

In het hart van Moskou met op loopafstand diverse bekende bezienswaardigheden, waaronder het beroemde Rode Plein en de exclusieve winkelstraat Tverskava. Met een metrostation in de buurt zijn ook de overige bezienswaardigheden binnen een paar minuten bereikbaar. De kamers van het hotel zijn smaakvol ingericht en voorzien van gratis WIFI, tv, airco en een eigen badkamer met toilet, douche, haardroger en gratis toiletartikelen. De kamers zijn verschillend van inrichting aangezien het hotel in een historisch pand is gevestigd. ’s Ochtends kunt u de dag goed starten met een ontbijt naar keuze middels een uitgebreid ontbijtbuffet.

 • Penta hotel, restaurant
 • Penta hotel, kamer
 • Penta hotel, buitenkant
 • Penta hotel, kamer
 • Penta hotel, kamer
 • Penta hotel, kamer
 • Penta hotel, omgeving

Moskou

Pentahotel

Viersterren

Het Pentahotel Moscow ligt in Moskou en heeft een fitnesscentrum, een terras en een gemeenschappelijke lounge. De bruisende Arbat straat bevindt zich op 300 meter van Pentahotel Moscow, het Poesjkin Museum is 2,4 km verderop. Er wordt elke dag een ontbijtbuffet verzorgd. U kunt genieten van een drankje aan de bar. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Bij het hotel en in de omgeving zijn tal van activiteiten te ondernemen, zoals fietsen en biljarten. U kunt fietsen huren bij de accommodatie. Het receptiepersoneel zal u graag tips geven over de omgeving. Alle kamers van het hotel hebben airco, een TV, een minibar en de badkamer is uitgerust ...

Het Pentahotel Moscow ligt in Moskou en heeft een fitnesscentrum, een terras en een gemeenschappelijke lounge. De bruisende Arbat straat bevindt zich op 300 meter van Pentahotel Moscow, het Poesjkin Museum is 2,4 km verderop. Er wordt elke dag een ontbijtbuffet verzorgd. U kunt genieten van een drankje aan de bar. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Bij het hotel en in de omgeving zijn tal van activiteiten te ondernemen, zoals fietsen en biljarten. U kunt fietsen huren bij de accommodatie. Het receptiepersoneel zal u graag tips geven over de omgeving. Alle kamers van het hotel hebben airco, een TV, een minibar en de badkamer is uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Borodino Hotel, restaurant
 • Borodino Hotel, kamer
 • Borodino Hotel, entree
 • Borodino Hotel, kamer
 • Borodino Hotel, lift
 • Borodino Hotel, restaurant
 • Borodino Hotel, zwembad
 • Borodino Hotel, fitnessruimte
 • Borodino Hotel, sauna

Moskou

Borodino Hotel

Viersterren

In Renaissance stijl ingericht hotel vlakbij het mooie Sokolniki-park. Met de metro (op ca. 10 minuten loopafstand) bent u snel in het centrum. Wist u dat de Moskouse metro een bezienswaardigheid op zich is met al zijn pracht en praal? De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een föhn en gratis WI-FI. Het hotel beschikt verder over een klein binnenzwembad, een sauna, een stoombad en een fitnessruimte. De lobbybar Barclay biedt de hele dag een verscheidenheid aan gerechten en drankjes. In restaurant Kutuzov kunt u zowel a la carte dineren als van het uitgebreide buffet gebruikmaken.

 • Azimut Olympic. kamer
 • Azimut Olympic. buitenkant
 • Azimut Olympic. spa
 • Azimut Olympic. entree
 • Azimut Olympic. Restaurant
 • Azimut Olympic. kamer
 • Azimut Olympic. fitnessruimte
 • Azimut Olympic. kamer

Moskou

Azimut Olympic

Viersterren

Comfortabel hotel vlakbij het Yekaterininsky Park, waar vooral de lokale bevolking graag komt om te ontspannen. De metro ligt op 10-15 minuten loopafstand. De kamers zijn ruim en voorzien van allerlei gemakken, zoals koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een minibar/koelkastje, strijkfaciliteiten, een badjas met slippers en een föhn. Het hotel biedt veel faciliteiten, zoals een spa en wellnesscentrum, een binnenzwembad, een fitnessruimte, een bar en verschillende restaurants, zoals het Duitse Brauhaus, een sushi restaurant en een Europees restaurant. Er is gratis WI-FI in het hele hotel.

 • Holiday Inn Taginsky, entree
 • Holiday Inn Taginsky, kamer
 • Holiday Inn Taginsky, kamer
 • Holiday Inn Taginsky, restaurant
 • Holiday Inn Taginsky, lounge
 • Holiday Inn Taginsky, restaurant
 • Holiday Inn Taginsky, buitenkant
 • Holiday Inn Taginsky
 • Holiday Inn Taginsky, bar

Moskou

Holiday Inn Taginsky

Viersterren

Modern hotel van de bekende Holiday Inn keten. Het hotel ligt aan de rand van het centrum in de wijk Tagansky. De metro is vlakbij en met een paar haltes bent u bij het Kremlin. De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een föhn, strijkfaciliteiten en gratis WI-FI. Het hotel beschikt verder over een lobbybar, een restaurant waar lokale en internationale gerechten worden geserveerd en een fitnessruimte.

 • Borodino Hotel, restaurant
 • Borodino Hotel, kamer
 • Borodino Hotel, entree
 • Borodino Hotel, kamer
 • Borodino Hotel, lift
 • Borodino Hotel, restaurant
 • Borodino Hotel, zwembad
 • Borodino Hotel, fitnessruimte
 • Borodino Hotel, sauna

Moskou

Borodino Hotel

Viersterren

In Renaissance stijl ingericht hotel vlakbij het mooie Sokolniki-park. Met de metro (op ca. 10 minuten loopafstand) bent u snel in het centrum. Wist u dat de Moskouse metro een bezienswaardigheid op zich is met al zijn pracht en praal? De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een föhn en gratis WI-FI. Het hotel beschikt verder over een klein binnenzwembad, een sauna, een stoombad en een fitnessruimte. De lobbybar Barclay biedt de hele dag een verscheidenheid aan gerechten en drankjes. In restaurant Kutuzov kunt u zowel a la carte dineren als van het uitgebreide buffet gebruikmaken.

 • Azimut Olympic. kamer
 • Azimut Olympic. buitenkant
 • Azimut Olympic. spa
 • Azimut Olympic. entree
 • Azimut Olympic. Restaurant
 • Azimut Olympic. kamer
 • Azimut Olympic. fitnessruimte
 • Azimut Olympic. kamer

Moskou

Azimut Olympic

Viersterren

Comfortabel hotel vlakbij het Yekaterininsky Park, waar vooral de lokale bevolking graag komt om te ontspannen. De metro ligt op 10-15 minuten loopafstand. De kamers zijn ruim en voorzien van allerlei gemakken, zoals koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een minibar/koelkastje, strijkfaciliteiten, een badjas met slippers en een föhn. Het hotel biedt veel faciliteiten, zoals een spa en wellnesscentrum, een binnenzwembad, een fitnessruimte, een bar en verschillende restaurants, zoals het Duitse Brauhaus, een sushi restaurant en een Europees restaurant. Er is gratis WI-FI in het hele hotel.

 • Holiday Inn Taginsky, entree
 • Holiday Inn Taginsky, kamer
 • Holiday Inn Taginsky, kamer
 • Holiday Inn Taginsky, restaurant
 • Holiday Inn Taginsky, lounge
 • Holiday Inn Taginsky, restaurant
 • Holiday Inn Taginsky, buitenkant
 • Holiday Inn Taginsky
 • Holiday Inn Taginsky, bar

Moskou

Holiday Inn Taginsky

Viersterren

Modern hotel van de bekende Holiday Inn keten. Het hotel ligt aan de rand van het centrum in de wijk Tagansky. De metro is vlakbij en met een paar haltes bent u bij het Kremlin. De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een föhn, strijkfaciliteiten en gratis WI-FI. Het hotel beschikt verder over een lobbybar, een restaurant waar lokale en internationale gerechten worden geserveerd en een fitnessruimte.

 • ru_ac_sokolex.jpg
 • ru_ac_sokolka1.jpg
 • ru_ac_sokolre.jpg
 • ru_ac_sokolka.jpg
 • ru_ac_sokolre1.jpg
 • ru_ac_sokolin.jpg

Soezdal

Sokol Hotel

Driesterren

Gevestigd in een voormalig herenhuis van de koopmansfamilie Voronini ligt het Sokol Hotel in Soezdal. Het stadje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route langs de historische steden in het westen van Rusland. De accommodatie ligt in het hart van de oude stad recht tegenover het Soezdal Kremlin. Alle kamers zijn in dezelfde sfeer van het gebouw ingericht en voorzien van airco, koelkast, tv en een eigen badkamer. Ook is er gratis WIFI beschikbaar. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het eigen restaurant waarbij u in de zomermaanden kunt plaatsnemen op het heerl ...

Gevestigd in een voormalig herenhuis van de koopmansfamilie Voronini ligt het Sokol Hotel in Soezdal. Het stadje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route langs de historische steden in het westen van Rusland. De accommodatie ligt in het hart van de oude stad recht tegenover het Soezdal Kremlin. Alle kamers zijn in dezelfde sfeer van het gebouw ingericht en voorzien van airco, koelkast, tv en een eigen badkamer. Ook is er gratis WIFI beschikbaar. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het eigen restaurant waarbij u in de zomermaanden kunt plaatsnemen op het heerlijke zomerterras.

Meer info >

Minder info >

 • ru_ac_sokolex.jpg
 • ru_ac_sokolka1.jpg
 • ru_ac_sokolre.jpg
 • ru_ac_sokolka.jpg
 • ru_ac_sokolre1.jpg
 • ru_ac_sokolin.jpg

Soezdal

Sokol Hotel

Driesterren

Gevestigd in een voormalig herenhuis van de koopmansfamilie Voronini ligt het Sokol Hotel in Soezdal. Het stadje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route langs de historische steden in het westen van Rusland. De accommodatie ligt in het hart van de oude stad recht tegenover het Soezdal Kremlin. Alle kamers zijn in dezelfde sfeer van het gebouw ingericht en voorzien van airco, koelkast, tv en een eigen badkamer. Ook is er gratis WIFI beschikbaar. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het eigen restaurant waarbij u in de zomermaanden kunt plaatsnemen op het heerl ...

Gevestigd in een voormalig herenhuis van de koopmansfamilie Voronini ligt het Sokol Hotel in Soezdal. Het stadje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route langs de historische steden in het westen van Rusland. De accommodatie ligt in het hart van de oude stad recht tegenover het Soezdal Kremlin. Alle kamers zijn in dezelfde sfeer van het gebouw ingericht en voorzien van airco, koelkast, tv en een eigen badkamer. Ook is er gratis WIFI beschikbaar. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het eigen restaurant waarbij u in de zomermaanden kunt plaatsnemen op het heerlijke zomerterras.

Meer info >

Minder info >

 • ru_ac_sokolex.jpg
 • ru_ac_sokolka1.jpg
 • ru_ac_sokolre.jpg
 • ru_ac_sokolka.jpg
 • ru_ac_sokolre1.jpg
 • ru_ac_sokolin.jpg

Soezdal

Sokol Hotel

Driesterren

Gevestigd in een voormalig herenhuis van de koopmansfamilie Voronini ligt het Sokol Hotel in Soezdal. Het stadje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route langs de historische steden in het westen van Rusland. De accommodatie ligt in het hart van de oude stad recht tegenover het Soezdal Kremlin. Alle kamers zijn in dezelfde sfeer van het gebouw ingericht en voorzien van airco, koelkast, tv en een eigen badkamer. Ook is er gratis WIFI beschikbaar. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het eigen restaurant waarbij u in de zomermaanden kunt plaatsnemen op het heerl ...

Gevestigd in een voormalig herenhuis van de koopmansfamilie Voronini ligt het Sokol Hotel in Soezdal. Het stadje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route langs de historische steden in het westen van Rusland. De accommodatie ligt in het hart van de oude stad recht tegenover het Soezdal Kremlin. Alle kamers zijn in dezelfde sfeer van het gebouw ingericht en voorzien van airco, koelkast, tv en een eigen badkamer. Ook is er gratis WIFI beschikbaar. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het eigen restaurant waarbij u in de zomermaanden kunt plaatsnemen op het heerlijke zomerterras.

Meer info >

Minder info >

 • ru_ac_soezdalinnex1.jpg
 • ru_ac_soezdalinnka.jpg
 • ru_ac_soezdalinnfa1.jpg
 • ru_ac_soezdalinnre.jpg
 • ru_ac_soezdalinnka1.jpg
 • ru_ac_soezdalinnfa.jpg
 • ru_ac_soezdalinnex.jpg

Soezdal

Soezdal Inn

Driesterren

Dit traditionele eco hotel ligt op loopafstand van het Soezdal Kremlin. In het restaurant geniet u van traditionele gerechten uit de Russische keuken en het hotel biedt een breed scala aan faciliteiten om uw reis ontspannen te vervolgen. Zo is er een sauna, massageservice, bibliotheek en recreatieruimte aanwezig. De charmante kamers zijn traditioneel ingericht met veel hout en zijn voorzien van airco en tv. In de openbare ruimtes is gratis WIFI beschikbaar.

 • ru_ac_sokolex.jpg
 • ru_ac_sokolka1.jpg
 • ru_ac_sokolre.jpg
 • ru_ac_sokolka.jpg
 • ru_ac_sokolre1.jpg
 • ru_ac_sokolin.jpg

Soezdal

Sokol Hotel

Driesterren

Gevestigd in een voormalig herenhuis van de koopmansfamilie Voronini ligt het Sokol Hotel in Soezdal. Het stadje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route langs de historische steden in het westen van Rusland. De accommodatie ligt in het hart van de oude stad recht tegenover het Soezdal Kremlin. Alle kamers zijn in dezelfde sfeer van het gebouw ingericht en voorzien van airco, koelkast, tv en een eigen badkamer. Ook is er gratis WIFI beschikbaar. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het eigen restaurant waarbij u in de zomermaanden kunt plaatsnemen op het heerl ...

Gevestigd in een voormalig herenhuis van de koopmansfamilie Voronini ligt het Sokol Hotel in Soezdal. Het stadje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route langs de historische steden in het westen van Rusland. De accommodatie ligt in het hart van de oude stad recht tegenover het Soezdal Kremlin. Alle kamers zijn in dezelfde sfeer van het gebouw ingericht en voorzien van airco, koelkast, tv en een eigen badkamer. Ook is er gratis WIFI beschikbaar. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het eigen restaurant waarbij u in de zomermaanden kunt plaatsnemen op het heerlijke zomerterras.

Meer info >

Minder info >

 • ru_ac_sokolex.jpg
 • ru_ac_sokolka1.jpg
 • ru_ac_sokolre.jpg
 • ru_ac_sokolka.jpg
 • ru_ac_sokolre1.jpg
 • ru_ac_sokolin.jpg

Soezdal

Sokol Hotel

Driesterren

Gevestigd in een voormalig herenhuis van de koopmansfamilie Voronini ligt het Sokol Hotel in Soezdal. Het stadje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route langs de historische steden in het westen van Rusland. De accommodatie ligt in het hart van de oude stad recht tegenover het Soezdal Kremlin. Alle kamers zijn in dezelfde sfeer van het gebouw ingericht en voorzien van airco, koelkast, tv en een eigen badkamer. Ook is er gratis WIFI beschikbaar. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het eigen restaurant waarbij u in de zomermaanden kunt plaatsnemen op het heerl ...

Gevestigd in een voormalig herenhuis van de koopmansfamilie Voronini ligt het Sokol Hotel in Soezdal. Het stadje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route langs de historische steden in het westen van Rusland. De accommodatie ligt in het hart van de oude stad recht tegenover het Soezdal Kremlin. Alle kamers zijn in dezelfde sfeer van het gebouw ingericht en voorzien van airco, koelkast, tv en een eigen badkamer. Ook is er gratis WIFI beschikbaar. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het eigen restaurant waarbij u in de zomermaanden kunt plaatsnemen op het heerlijke zomerterras.

Meer info >

Minder info >

 • ru_ac_soezdalinnex1.jpg
 • ru_ac_soezdalinnka.jpg
 • ru_ac_soezdalinnfa1.jpg
 • ru_ac_soezdalinnre.jpg
 • ru_ac_soezdalinnka1.jpg
 • ru_ac_soezdalinnfa.jpg
 • ru_ac_soezdalinnex.jpg

Soezdal

Soezdal Inn

Driesterren

Dit traditionele eco hotel ligt op loopafstand van het Soezdal Kremlin. In het restaurant geniet u van traditionele gerechten uit de Russische keuken en het hotel biedt een breed scala aan faciliteiten om uw reis ontspannen te vervolgen. Zo is er een sauna, massageservice, bibliotheek en recreatieruimte aanwezig. De charmante kamers zijn traditioneel ingericht met veel hout en zijn voorzien van airco en tv. In de openbare ruimtes is gratis WIFI beschikbaar.

 • Ambassador Hotel, restaurant
 • Ambassador Hotel, zwembad
 • Ambassador Hotel, kamer
 • Ambassador Hotel, buitenkant
 • Ambassador Hotel, badkamer
 • Ambassador Hotel, lobby

St. Petersburg

Ambassador Hotel

Viersterren

In het historisch centrum van St. Petersburg op ca. 7 minuten lopen van het metro station Sadovaja. De prachtige entree is het visitekaartje van het hotel. Hotel Ambassador is gevestigd in een prachtig 19e eeuws pand, maar is voorzien van allerlei moderne gemakken. Vanuit het restaurant op de 9e verdieping heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. In de directe omgeving van het hotel vindt u diverse restaurants en winkeltjes. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, een sauna en fitnessruimte (in de ochtend gratis, daarna tegen betaling).

 • Moscow Hotel, restaurant
 • Moscow Hotel, kamer 2
 • Moscow Hotel, bar
 • Moscow Hotel, buitenkant
 • Moscow Hotel, kamer

St. Petersburg

Moscow Hotel

Viersterren

Het Moscow hotel is een groot hotel met een geweldige ligging aan de oever van de Neva rivier. Ook de winkelstraat Nevski Prospekt ligt op een steenworp afstand. U verblijft in een recentelijk gerenoveerde Comfort kamer voorzien van alle gemakken. Het metro station ‘Alexander Nevsky Square-1’ ligt direct naast het hotel. Verder beschikt het hotel over 2 restaurants, waarvan ‘Beef Bar Vosem’ op de 8e verdieping een prachtig uitzicht over de historische stad biedt.

 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, terras
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, Voorkant
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, kamer
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, kamer
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, restaurant
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, Fitness
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, faciliteiten
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, restaurant
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, lobby

St. Petersburg

Holiday Inn Moskovskye Vorota

Viersterren

Dit viersterren hotel ligt buiten het centrum, maar met metrostation Moskovskiye Vorota op slechts 3 minuten lopen, bent u zo in hartje centrum (4 haltes). De moderne kamers beschikken onder andere over airco, televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad/douche en toilet. Het hotel is groot van opzet en beschikt over 2 bars en 2 restaurants, waaronder het restaurant Milano waar u wordt getrakteerd op huisgemaakte pizza’s en pasta’s. Voor uw gemak vindt u direct naast het hotel een kleine supermarkt. Uiteraard kunt u gebruikmaken van gratis WI-FI.

 • Ambassador Hotel, restaurant
 • Ambassador Hotel, zwembad
 • Ambassador Hotel, kamer
 • Ambassador Hotel, buitenkant
 • Ambassador Hotel, badkamer
 • Ambassador Hotel, lobby

St. Petersburg

Ambassador Hotel

Viersterren

In het historisch centrum van St. Petersburg op ca. 7 minuten lopen van het metro station Sadovaja. De prachtige entree is het visitekaartje van het hotel. Hotel Ambassador is gevestigd in een prachtig 19e eeuws pand, maar is voorzien van allerlei moderne gemakken. Vanuit het restaurant op de 9e verdieping heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. In de directe omgeving van het hotel vindt u diverse restaurants en winkeltjes. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, een sauna en fitnessruimte (in de ochtend gratis, daarna tegen betaling).

 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, restaurant
 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, kamer
 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, kamer
 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, bar
 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, sauna
 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, kamer

St. Petersburg

Original Sokos Hotel Olympia Garden

Viersterren

Omgeven door een groen park op slechts 5 minuten lopen van het metrostation Tekhnologicheskiy Institut. Met 2 haltes bent u in hartjes centrum. De knusse kamers zijn goed ingericht met koffie- en theefaciliteiten, strijkvoorzieningen, een kluisje, een koelkastje (minibar op aanvraag) en dagelijks 2 flesjes water. In restaurant Mr. Gron kunt u voor zowel lokale als internationale gerechten terecht. Sports Bar 84 is een gezellige bar waar u sportwedstrijden kunt kijken of kunt genieten van een hamburger en een biertje. Verder beschikt het hotel over een sauna, een fitnessruimte, een lobbybar en gratis WI-FI.

 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, kamer
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, lounge
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, kamer
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, buitenkant
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, bar
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, restaurant
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, kamer

St. Petersburg

Solo Sokos Hotel Vasilievsky

Viersterren

Gallerie hotel op Vasilievsky eiland, vlakbij de Neva rivier. Doorlopend zijn hier exposities van moderne kunst te bewonderen. Een stevige wandeling over de brug brengt u naar het hart van de stad. Maar u kunt ook de bus (voor de deur), de metro (op ca. 500 meter) of een Uber taxi nemen. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een gezellige pub waar u een biertje en een hamburger kunt nuttigen en sportwedstrijden kunt kijken. Maar ook in de directe omgeving van het hotel zijn leuke eetgelegenheden te vinden. De kamers zijn voorzien van een koelkastje/minibar, een kluisje en koffie- en theefaciliteiten. Er is gratis WI-FI. Ook vindt ...

Gallerie hotel op Vasilievsky eiland, vlakbij de Neva rivier. Doorlopend zijn hier exposities van moderne kunst te bewonderen. Een stevige wandeling over de brug brengt u naar het hart van de stad. Maar u kunt ook de bus (voor de deur), de metro (op ca. 500 meter) of een Uber taxi nemen. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een gezellige pub waar u een biertje en een hamburger kunt nuttigen en sportwedstrijden kunt kijken. Maar ook in de directe omgeving van het hotel zijn leuke eetgelegenheden te vinden. De kamers zijn voorzien van een koelkastje/minibar, een kluisje en koffie- en theefaciliteiten. Er is gratis WI-FI. Ook vindt u een fitnessruimte en een sauna in het hotel (beperkte openingstijden).

Meer info >

Minder info >

 • Staybidge Suites
 • Staybidge Suites, kamer
 • Staybidge Suites, buitenkant
 • Staybidge Suites, buitenkant
 • Staybidge Suites, kamer
 • Staybidge Suites, restaurant
 • Staybidge Suites, kamer
 • Staybidge Suites, fitnessruimte
 • Staybidge Suites, restaurant

St. Petersburg

Staybridge Suites

Viersterren

Dit grote viersterren hotel zit in hetzelfde gebouw als het Holiday Inn Moskovskye Vorota. Met metrostation Moskovskiye Vorota op slechts 3 minuten lopen, bent u zo in hartje centrum (4 haltes). De kamers zijn zeer ruim en volledig ingericht, inclusief een keuken met koelkast en magnetron. Verder vindt u er koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een föhn en strijkvoorzieningen. In het Milano restaurant wordt u getrakteerd op huisgemaakte pizza’s en pasta’s. In Korovabar, op de 2e verdieping van het naastgelegen Holiday Inn, kunt u terecht voor een prima steak. Sportliefhebbers kunnen in de uitgebreide fitnessruimte terecht. Overal in het h ...

Dit grote viersterren hotel zit in hetzelfde gebouw als het Holiday Inn Moskovskye Vorota. Met metrostation Moskovskiye Vorota op slechts 3 minuten lopen, bent u zo in hartje centrum (4 haltes). De kamers zijn zeer ruim en volledig ingericht, inclusief een keuken met koelkast en magnetron. Verder vindt u er koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een föhn en strijkvoorzieningen. In het Milano restaurant wordt u getrakteerd op huisgemaakte pizza’s en pasta’s. In Korovabar, op de 2e verdieping van het naastgelegen Holiday Inn, kunt u terecht voor een prima steak. Sportliefhebbers kunnen in de uitgebreide fitnessruimte terecht. Overal in het hotel heeft u de beschikking over gratis WI-FI.

Meer info >

Minder info >

 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, terras
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, Voorkant
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, kamer
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, kamer
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, restaurant
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, Fitness
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, faciliteiten
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, restaurant
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, lobby

St. Petersburg

Holiday Inn Moskovskye Vorota

Viersterren

Dit viersterren hotel ligt buiten het centrum, maar met metrostation Moskovskiye Vorota op slechts 3 minuten lopen, bent u zo in hartje centrum (4 haltes). De moderne kamers beschikken onder andere over airco, televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad/douche en toilet. Het hotel is groot van opzet en beschikt over 2 bars en 2 restaurants, waaronder het restaurant Milano waar u wordt getrakteerd op huisgemaakte pizza’s en pasta’s. Voor uw gemak vindt u direct naast het hotel een kleine supermarkt. Uiteraard kunt u gebruikmaken van gratis WI-FI.

 • Ambassador Hotel, restaurant
 • Ambassador Hotel, zwembad
 • Ambassador Hotel, kamer
 • Ambassador Hotel, buitenkant
 • Ambassador Hotel, badkamer
 • Ambassador Hotel, lobby

St. Petersburg

Ambassador Hotel

Viersterren

In het historisch centrum van St. Petersburg op ca. 7 minuten lopen van het metro station Sadovaja. De prachtige entree is het visitekaartje van het hotel. Hotel Ambassador is gevestigd in een prachtig 19e eeuws pand, maar is voorzien van allerlei moderne gemakken. Vanuit het restaurant op de 9e verdieping heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. In de directe omgeving van het hotel vindt u diverse restaurants en winkeltjes. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, een sauna en fitnessruimte (in de ochtend gratis, daarna tegen betaling).

 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, restaurant
 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, kamer
 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, kamer
 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, bar
 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, sauna
 • Original Sokos Hotel Olympia Garden, kamer

St. Petersburg

Original Sokos Hotel Olympia Garden

Viersterren

Omgeven door een groen park op slechts 5 minuten lopen van het metrostation Tekhnologicheskiy Institut. Met 2 haltes bent u in hartjes centrum. De knusse kamers zijn goed ingericht met koffie- en theefaciliteiten, strijkvoorzieningen, een kluisje, een koelkastje (minibar op aanvraag) en dagelijks 2 flesjes water. In restaurant Mr. Gron kunt u voor zowel lokale als internationale gerechten terecht. Sports Bar 84 is een gezellige bar waar u sportwedstrijden kunt kijken of kunt genieten van een hamburger en een biertje. Verder beschikt het hotel over een sauna, een fitnessruimte, een lobbybar en gratis WI-FI.

 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, kamer
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, lounge
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, kamer
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, buitenkant
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, bar
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, restaurant
 • Solo Sokos Hotel Vasilievsky, kamer

St. Petersburg

Solo Sokos Hotel Vasilievsky

Viersterren

Gallerie hotel op Vasilievsky eiland, vlakbij de Neva rivier. Doorlopend zijn hier exposities van moderne kunst te bewonderen. Een stevige wandeling over de brug brengt u naar het hart van de stad. Maar u kunt ook de bus (voor de deur), de metro (op ca. 500 meter) of een Uber taxi nemen. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een gezellige pub waar u een biertje en een hamburger kunt nuttigen en sportwedstrijden kunt kijken. Maar ook in de directe omgeving van het hotel zijn leuke eetgelegenheden te vinden. De kamers zijn voorzien van een koelkastje/minibar, een kluisje en koffie- en theefaciliteiten. Er is gratis WI-FI. Ook vindt ...

Gallerie hotel op Vasilievsky eiland, vlakbij de Neva rivier. Doorlopend zijn hier exposities van moderne kunst te bewonderen. Een stevige wandeling over de brug brengt u naar het hart van de stad. Maar u kunt ook de bus (voor de deur), de metro (op ca. 500 meter) of een Uber taxi nemen. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een gezellige pub waar u een biertje en een hamburger kunt nuttigen en sportwedstrijden kunt kijken. Maar ook in de directe omgeving van het hotel zijn leuke eetgelegenheden te vinden. De kamers zijn voorzien van een koelkastje/minibar, een kluisje en koffie- en theefaciliteiten. Er is gratis WI-FI. Ook vindt u een fitnessruimte en een sauna in het hotel (beperkte openingstijden).

Meer info >

Minder info >

 • Staybidge Suites
 • Staybidge Suites, kamer
 • Staybidge Suites, buitenkant
 • Staybidge Suites, buitenkant
 • Staybidge Suites, kamer
 • Staybidge Suites, restaurant
 • Staybidge Suites, kamer
 • Staybidge Suites, fitnessruimte
 • Staybidge Suites, restaurant

St. Petersburg

Staybridge Suites

Viersterren

Dit grote viersterren hotel zit in hetzelfde gebouw als het Holiday Inn Moskovskye Vorota. Met metrostation Moskovskiye Vorota op slechts 3 minuten lopen, bent u zo in hartje centrum (4 haltes). De kamers zijn zeer ruim en volledig ingericht, inclusief een keuken met koelkast en magnetron. Verder vindt u er koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een föhn en strijkvoorzieningen. In het Milano restaurant wordt u getrakteerd op huisgemaakte pizza’s en pasta’s. In Korovabar, op de 2e verdieping van het naastgelegen Holiday Inn, kunt u terecht voor een prima steak. Sportliefhebbers kunnen in de uitgebreide fitnessruimte terecht. Overal in het h ...

Dit grote viersterren hotel zit in hetzelfde gebouw als het Holiday Inn Moskovskye Vorota. Met metrostation Moskovskiye Vorota op slechts 3 minuten lopen, bent u zo in hartje centrum (4 haltes). De kamers zijn zeer ruim en volledig ingericht, inclusief een keuken met koelkast en magnetron. Verder vindt u er koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een föhn en strijkvoorzieningen. In het Milano restaurant wordt u getrakteerd op huisgemaakte pizza’s en pasta’s. In Korovabar, op de 2e verdieping van het naastgelegen Holiday Inn, kunt u terecht voor een prima steak. Sportliefhebbers kunnen in de uitgebreide fitnessruimte terecht. Overal in het hotel heeft u de beschikking over gratis WI-FI.

Meer info >

Minder info >

 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, terras
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, Voorkant
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, kamer
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, kamer
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, restaurant
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, Fitness
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, faciliteiten
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, restaurant
 • Holiday Inn Moskovskye Vorota, lobby

St. Petersburg

Holiday Inn Moskovskye Vorota

Viersterren

Dit viersterren hotel ligt buiten het centrum, maar met metrostation Moskovskiye Vorota op slechts 3 minuten lopen, bent u zo in hartje centrum (4 haltes). De moderne kamers beschikken onder andere over airco, televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad/douche en toilet. Het hotel is groot van opzet en beschikt over 2 bars en 2 restaurants, waaronder het restaurant Milano waar u wordt getrakteerd op huisgemaakte pizza’s en pasta’s. Voor uw gemak vindt u direct naast het hotel een kleine supermarkt. Uiteraard kunt u gebruikmaken van gratis WI-FI.

 • ru_ac_tverparkhotelex1.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelre.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelka.jpg
 • ru_ac_tverparkhoteltu.jpg
 • ru_ac_tverparkhotello.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelsp.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelfa.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelex.jpg
 • ru_ac_tverparkhotello1.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelin.jpg

Tver

Tver Park Hotel

Driesterren

Tver is een leuke provinciestad met een typische Russische plattelandssfeer. Het Tver Park Hotel ligt buiten het centrum, maar in een heerlijke rustige bosrijke omgeving aan de rivier de Wolga. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van tv, minibar, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. In het restaurant worden zowel traditionele Russische als Internationale gerechten geserveerd. Het hotel biedt gratis WIFI.

 • ru_ac_tverparkhotelex1.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelre.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelka.jpg
 • ru_ac_tverparkhoteltu.jpg
 • ru_ac_tverparkhotello.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelsp.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelfa.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelex.jpg
 • ru_ac_tverparkhotello1.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelin.jpg

Tver

Tver Park Hotel

Driesterren

Tver is een leuke provinciestad met een typische Russische plattelandssfeer. Het Tver Park Hotel ligt buiten het centrum, maar in een heerlijke rustige bosrijke omgeving aan de rivier de Wolga. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van tv, minibar, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. In het restaurant worden zowel traditionele Russische als Internationale gerechten geserveerd. Het hotel biedt gratis WIFI.

 • ru_ac_tverparkhotelex1.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelre.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelka.jpg
 • ru_ac_tverparkhoteltu.jpg
 • ru_ac_tverparkhotello.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelsp.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelfa.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelex.jpg
 • ru_ac_tverparkhotello1.jpg
 • ru_ac_tverparkhotelin.jpg

Tver

Tver Park Hotel

Driesterren

Tver is een leuke provinciestad met een typische Russische plattelandssfeer. Het Tver Park Hotel ligt buiten het centrum, maar in een heerlijke rustige bosrijke omgeving aan de rivier de Wolga. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van tv, minibar, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. In het restaurant worden zowel traditionele Russische als Internationale gerechten geserveerd. Het hotel biedt gratis WIFI.

 • re_ac_sadkolo.jpg
 • re_ac_sadkoex.jpg
 • re_ac_sadkoka.jpg
 • re_ac_sadkore1.jpg
 • re_ac_sadkore.jpg
 • re_ac_sadkoka1.jpg

Veliki Novgorod

Sadko Hotel

Driesterren

In het historische deel van een van de oudste steden van Noordwest-Rusland ligt het 3 sterren Sadko Hotel. Veliki Novgorod ligt aan de weg die Moskou met St. Petersburg verbindt en staat bekend om het rijke aanbod aan oud-Russische architectuur. Veel middeleeuwse monumenten liggen op een steenworp afstand van het hotel. De kamers van het Sadko hotel beschikken over kabeltelevisie en een eigen badkamer. In het restaurant wordt een breed scala aan Russische en Europese gerechten voorgeschoteld en in het café geniet u van lokaal gebak en diverse drankjes.

 • Hotel Volhov, buitenkant
 • Hotel Volhov, kamer
 • Hotel Volhov, restaurant
 • Hotel Volhov, bar
 • Hotel Volhov, restaurant
 • Hotel Volhov, lounge
 • Hotel Volhov, Spa

Veliki Novgorod

Hotel Volkhov

Driesterren

Uitstekende ligging in het centrum van Veliki Novgorod op wandelafstand van het oude kremlin. In de kamers is een tv en een koelkastje aanwezig en op verzoek kunt u een föhn en strijkbout ter beschikking krijgen. In het klassiek ingerichte restaurant worden Europese gerechten geserveerd en in de Lounge Bar en Lobby Bar kunt u terecht voor een lekkere koffie of een goed glas wijn. Het hotel beschikt daarnaast over poolbiljarttafels (ca. € 3,50) en een sauna (tegen betaling). In het hele hotel is gratis WI-FI beschikbaar.

 • Hotel Volhov, buitenkant
 • Hotel Volhov, kamer
 • Hotel Volhov, restaurant
 • Hotel Volhov, bar
 • Hotel Volhov, restaurant
 • Hotel Volhov, lounge
 • Hotel Volhov, Spa

Veliki Novgorod

Hotel Volkhov

Driesterren

Uitstekende ligging in het centrum van Veliki Novgorod op wandelafstand van het oude kremlin. In de kamers is een tv en een koelkastje aanwezig en op verzoek kunt u een föhn en strijkbout ter beschikking krijgen. In het klassiek ingerichte restaurant worden Europese gerechten geserveerd en in de Lounge Bar en Lobby Bar kunt u terecht voor een lekkere koffie of een goed glas wijn. Het hotel beschikt daarnaast over poolbiljarttafels (ca. € 3,50) en een sauna (tegen betaling). In het hele hotel is gratis WI-FI beschikbaar.

 • ru_ac_lyubimre1.jpg
 • ru_ac_lyubimka1.jpg
 • ru_ac_lyubimka2.jpg
 • ru_ac_lyubimre.jpg
 • ru_ac_lyubimzw.jpg
 • ru_ac_lyubimfa.jpg
 • ru_ac_lyubimka.jpg

Yaroslavl

Hotel Complex Lubim

Driesterren

Op zo’n 500 meter van het stadscentrum ligt dit moderne ingerichte Lyubim Hotel Complex. Het complex beschikt over een breed aanbod aan faciliteiten, waaronder een zwembad, spacentrum, sportschool en de mogelijkheid tot het huren van een fiets. De kamers zijn strak modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo beschikt u o.a. over een tv, minibar, een kluis en natuurlijk gratis WIFI. Op korte afstand van het hotel bevindt zich het stadscentrum met alle bezienswaardigheden. De stad is geliefd bij toeristen en pelgrims vanwege de heiligdommen en bijzondere architectuur.

 • ru_ac_parkinnka.jpg
 • ru_ac_parkinnex.jpg
 • ru_ac_parkinnen.jpg
 • ru_ac_parkinnre.jpg

Yaroslavl

Park Inn by Radisson

Drieenhalve ster

Het moderne Park Inn hotel ligt buiten het centrum van Yaroslavl, maar wanneer u ’s avonds het centrum in wilt, kunt u hier met een bus of taxi eenvoudig komen. De inbegrepen stadstour wordt uiteraard met de eigen bus uitgevoerd. Het hotel is van alle gemakken voorzien. Voor een drankje kunt u terecht in de lobbybar en in het Paulaner restaurant worden onder andere Beierse gerechten en verschillende biersoorten geserveerd. De lichte kamers beschikken over airco, een tv, een kluis en een badkamer met douche, toilet en een haardroger. Er is gratis WIFI beschikbaar.

 • ru_ac_lyubimre1.jpg
 • ru_ac_lyubimka1.jpg
 • ru_ac_lyubimka2.jpg
 • ru_ac_lyubimre.jpg
 • ru_ac_lyubimzw.jpg
 • ru_ac_lyubimfa.jpg
 • ru_ac_lyubimka.jpg

Yaroslavl

Hotel Complex Lubim

Driesterren

Op zo’n 500 meter van het stadscentrum ligt dit moderne ingerichte Lyubim Hotel Complex. Het complex beschikt over een breed aanbod aan faciliteiten, waaronder een zwembad, spacentrum, sportschool en de mogelijkheid tot het huren van een fiets. De kamers zijn strak modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo beschikt u o.a. over een tv, minibar, een kluis en natuurlijk gratis WIFI. Op korte afstand van het hotel bevindt zich het stadscentrum met alle bezienswaardigheden. De stad is geliefd bij toeristen en pelgrims vanwege de heiligdommen en bijzondere architectuur.

 • ru_ac_parkinnka.jpg
 • ru_ac_parkinnex.jpg
 • ru_ac_parkinnen.jpg
 • ru_ac_parkinnre.jpg

Yaroslavl

Park Inn by Radisson

Drieenhalve ster

Het moderne Park Inn hotel ligt buiten het centrum van Yaroslavl, maar wanneer u ’s avonds het centrum in wilt, kunt u hier met een bus of taxi eenvoudig komen. De inbegrepen stadstour wordt uiteraard met de eigen bus uitgevoerd. Het hotel is van alle gemakken voorzien. Voor een drankje kunt u terecht in de lobbybar en in het Paulaner restaurant worden onder andere Beierse gerechten en verschillende biersoorten geserveerd. De lichte kamers beschikken over airco, een tv, een kluis en een badkamer met douche, toilet en een haardroger. Er is gratis WIFI beschikbaar.

 • ru_ac_lyubimre1.jpg
 • ru_ac_lyubimka1.jpg
 • ru_ac_lyubimka2.jpg
 • ru_ac_lyubimre.jpg
 • ru_ac_lyubimzw.jpg
 • ru_ac_lyubimfa.jpg
 • ru_ac_lyubimka.jpg

Yaroslavl

Hotel Complex Lubim

Driesterren

Op zo’n 500 meter van het stadscentrum ligt dit moderne ingerichte Lyubim Hotel Complex. Het complex beschikt over een breed aanbod aan faciliteiten, waaronder een zwembad, spacentrum, sportschool en de mogelijkheid tot het huren van een fiets. De kamers zijn strak modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo beschikt u o.a. over een tv, minibar, een kluis en natuurlijk gratis WIFI. Op korte afstand van het hotel bevindt zich het stadscentrum met alle bezienswaardigheden. De stad is geliefd bij toeristen en pelgrims vanwege de heiligdommen en bijzondere architectuur.

 • ru_ac_parkinnka.jpg
 • ru_ac_parkinnex.jpg
 • ru_ac_parkinnen.jpg
 • ru_ac_parkinnre.jpg

Yaroslavl

Park Inn by Radisson

Drieenhalve ster

Het moderne Park Inn hotel ligt buiten het centrum van Yaroslavl, maar wanneer u ’s avonds het centrum in wilt, kunt u hier met een bus of taxi eenvoudig komen. De inbegrepen stadstour wordt uiteraard met de eigen bus uitgevoerd. Het hotel is van alle gemakken voorzien. Voor een drankje kunt u terecht in de lobbybar en in het Paulaner restaurant worden onder andere Beierse gerechten en verschillende biersoorten geserveerd. De lichte kamers beschikken over airco, een tv, een kluis en een badkamer met douche, toilet en een haardroger. Er is gratis WIFI beschikbaar.

13 dagen Klassiek Rusland: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort of beleven tijdens uw reis?

( 1 t/m 3 van 5 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis nog meer te beleven. Onze groepsrondreis door Rusland is al zeer compleet, maar toch bieden wij u de mogelijkheid om enkele optionele excursies vooraf bij te boeken. Voor bepaalde populaire bezienswaardigheden moeten wij namelijk tijdig tickets inkopen. Ter plaatse komt het regelmatig voor dat er geen beschikbaarheid meer is. Wij hebben met zorg een excursiepakket samengesteld met daarin een tweetal excursies, te weten een dagtocht naar Catharina Palace en Peterhof en toegang tot de schatkamer van het Kremlin. Deze bezienswaardigheden zijn echte highlights en geven uw reis een duidelijke meerwaarde. Ook kunt u een balletvoorstelling of een klassieke muziekconcert bijwonen. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Excursiepakket Klassiek Rusland

Voor wie nog meer uit deze Rusland reis wil halen hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 2 extra excursies tegen een scherpe prijs. De v...

v.a.89

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie nog meer uit deze Rusland reis wil halen hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 2 extra excursies tegen een scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

* Entree Armory Chamber - Kremlin Moskou
Na afloop van de tour door het Kremlin bestaat de mogelijkheid om het Kremlin Arsenaal te bezoeken, een schatkamer vol met zilver, goud en edelstenen. U aanschouwt een van de meest bijzondere collecties kroonjuwelen ter wereld.

Duur: ca. 1-1,5 uur

*Dagexcursie Catherina Palace & Peterhof
Op korte afstand van St. Petersburg liggen de voormalige buitenverblijven van Catharina de Grote en Peter de Grote. Pracht en praal, weelderige tuinen en sprookjesachtige paviljoens. De paleizencomplexen zijn spectaculair en een ‘must see’ als u naar St. Petersburg gaat. Vanaf 13 oktober t/m 29 april staan de fonteinen in de tuinen van het Peterhof uit, vanwege de lage temperaturen.

Duur: volle dag van ca. 09.00-19.00 uur

Naast het excursiepakket bieden wij nog andere leuke optionele activiteiten aan, die u ter plaatse kunt boeken en betalen. Neem alvast een voorproefje door te kijken onder het kopje verlengen/upgraden/extra's - optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen).

De optionele excursies die in het excursiepakket zitten zijn niet ter plaatse los te boeken.

Sluit meer info

St. Petersburg - Balletvoorstelling in het Mikhailovsky Theater

Het Mikhailovsky theater is één van Ruslands oudste opera en ballet theaters. Het gebouw dateert uit 1831. Aan de buitenkant is het gebouw redelijk eenvoudig van opzet. Het interie...

v.a.180

Bekijk meer infoSluit meer info

Het Mikhailovsky theater is één van Ruslands oudste opera en ballet theaters. Het gebouw dateert uit 1831. Aan de buitenkant is het gebouw redelijk eenvoudig van opzet. Het interieur staat echter bol van de pracht en praal waarbij veel gebruik is gemaakt van fluweel, zilver, spiegels en kristallen kandelaars. Beleef een magische balletvoorstelling in dit stukje Russisch erfgoed. De prijs is inclusief transfers vanuit het hotel en begeleiding van een Engelstalige gids.

Het programma is ca. 3-4 maanden van tevoren bekend en daarna zal ook de kaartverkoop van start gaan. Wanneer u een balletvoorstelling bijboekt, kan het dus afhankelijk van de vertrekperiode, voorkomen dat wij de kaartjes niet direct kunnen boeken. Het Mikhailovsky Theater is van eind juli t/m begin september gesloten.

Sluit meer info

St. Petersburg - Klassieke Muziek concert in het Grand Duke Vladimir Palace

Het Grand Duke Vladimir Palace kent een rijke geschiedenis en is onderdeel van het Russisch erfgoed. Het gebouw dateert uit 1873 en ademt de sfeer van Russische adel. Beleef een he...

v.a.109

Bekijk meer infoSluit meer info

Het Grand Duke Vladimir Palace kent een rijke geschiedenis en is onderdeel van het Russisch erfgoed. Het gebouw dateert uit 1873 en ademt de sfeer van Russische adel. Beleef een heerlijke avond vol met klassieke muziek. Voorafgaand aan het concert krijgt u een korte rondleiding door dit historische gebouw. De prijs is inclusief transfers vanuit het hotel, een welkomstdrankje, de rondleiding en begeleiding van een Engelstalige gids.

Het programma (onder voorbehoud):
19.00 uur ontvangst met drankje
19.30 uur rondleiding door het paleis met Engelstalige gids
20.00-21.30 uur concert

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 4 t/m 2 van 2 opties )

ru_al_moskoubynight.jpg

Moskou - Moskou by night citytour

Ervaar de magische sfeer van Moskou by night. De stad verandert ’s avonds in een zee van gekleurde lichtjes. Wandel door het historische centrum en rij lang verlichte lanen en straten. Aanschouw de kleurenpracht van het Rode Plein en bezoek de Christ...

Ervaar de magische sfeer van Moskou by night. De stad verandert ’s avonds in een zee van gekleurde lichtjes. Wandel door het historische centrum en rij lang verlichte lanen en straten. Aanschouw de kleurenpracht van het Rode Plein en bezoek de Christus Verlosserskathedraal.
Aanvang: 21.00 uur, duur ca. 3 uurPrijs ca. € 25 per persoon (bij minimaal 10 deelnemers)

Meer info

Minder info

ru_al_st.petersburg_nevacruise.jpg

St. Petersburg - Neva River cruise

St. Petersburg wordt met haar vele kanalen en waterwegen ook wel het ‘Venetie van het Noorden’ genoemd. Maak een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen. Begeleiding van Engelssprekende gids ...

St. Petersburg wordt met haar vele kanalen en waterwegen ook wel het ‘Venetie van het Noorden’ genoemd. Maak een boottocht over de Neva rivier en aanschouw een parade van magnifieke monumenten, bruggen en tuinen. Begeleiding van Engelssprekende gids en inclusief transfers.

Duur: ca. 2 uur
Prijs ca. € 27 per persoon (bij minimaal 10 deelnemers)

Meer info

Minder info

13 dagen Klassiek Rusland: altijd de beste prijs
8

Vertrekdatum: 22-07-2019

Reviewdatum: 07-08-2019

de reis was prachtig zeker moskou en Petersburg. en yaroslav goudenring vil verder wat tegen omdat de hotels ver buiten het centrum lagen . plaatselijke gids Tatjana overheersend werd de generaal genoemd De eigen gids van NRV zeer deskundig ,hartelijk enorme Rusland kennis ,Mijn advies laat tatjana thuis en ga alleen met Elena Hermans en de stadsgidsen verder. petersburg en excursies adembenemend zet de info van de goudenring anders in het programma dat voorkomt ergenis

Anoniem

8
8

Vertrekdatum: 22-07-2019

Reviewdatum: 06-08-2019

Zeer afwisselende reis, ontzettend veel gezien, super leuke ervaring!

JW van Rijn

8
10

Vertrekdatum: 22-07-2019

Reviewdatum: 05-08-2019

Een prachtige reis die je een ander beeld geeft van Rusland. Ontzettend veel geleerd over en gezien van geschiedenis, kunst en cultuur van Rusland (o.a. Romanovs, Russische revolutie, Sovjettijd en Perestroyka) mede door ontzettend goede plaatselijke gidsen. Reisleidster Elena is een topper.

Anoniem

10
10

Vertrekdatum: 22-07-2019

Reviewdatum: 04-08-2019

Geweldig veelzijdige reis en fantastische reisleiding: Elena Herman. Dankzij haar kennis, enthousiasme, zorg en passie werd het ook een zorgeloze reis.

M Barendregt

10
8

Vertrekdatum: 13-07-2019

Reviewdatum: 31-07-2019

Mooie reis de gouden cirkel heeft veel reisuren een bezoek aan een klooster en de rest reizen dit zo twee dagen. Soesdal en Novograd waren de moeite van het reizen waard de overige plaatsen mochten wat mij betreft weggelaten worden

Anoniem

8
8

Vertrekdatum: 13-07-2019

Reviewdatum: 28-07-2019

Een geweldige reiservaring. Prachtige steden,prima hotels en smakelijk eten. St.Petersburg is een grootse beleving met een bekende architectuur, Amsterdam lijkt een miniatuur daarvan.

Anoniem

8
9

Vertrekdatum: 24-04-2019

Reviewdatum: 06-05-2019

Deze reis zullen we niet snel vergeten. Een absolute aanrader als je meer van Rusland wil weten. Het unieke achterland dat een contrast is met de steden Moskou en Sint Petersburg. De geweldige rijkdom van de steden (pracht en praal) en het mooie, natuurlijke achterland dat nog erg eenvoudig en ongerept is.

G.A.M. Derks

8

Vertrekdatum: 24-04-2019

Reviewdatum: 05-05-2019

Prachtige reis, absoluut de moeite waard!

BS Lems

13 dagen Klassiek Rusland: altijd de beste prijs

Reisleiding Rusland

In Rusland reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en verschillende Engelssprekende, lokale gidsen. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Rusland en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Rusland leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Voor de Gouden Ring reis heeft u één Nederlandssprekende reisleider die van dag 1 t/m 13 met u meereist. Voor de 7-daagse Moskou en St. Petersburg reis heeft u in beide steden een verschillende Nederlandssprekende reisleider.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Bezienswaardigheden

Diverse bezienswaardigheden (o.a. de Hermitage in St. Petersburg en het Kremlin in Moskou) zijn een vaste weekdag gesloten. Hier wordt rekening mee gehouden in het programma. Het kan dus voorkomen dat u deze bezienswaardigheden op een andere dag dan vermeld in het programma zult bezoeken.

Drukte bij toeristische bezienswaardigheden

Het Kremlin in Moskou, het Catharinapaleis in Pushkin, Peterhof en de Hermitage zijn zeer populaire toeristische bezienswaardigheden. Rijen bij de entree zijn dan ook niet altijd te voorkomen. Ook komt het soms voor dat de aan ons toegekende toegangstijden wijzigen, waardoor wij genoodzaakt zijn ons programma aan te passen. Dit is helaas niet te voorkomen en wij vragen dan ook om uw begrip hiervoor.

Excursies

Onze groepsrondreis door Rusland is zeer compleet. Toch bieden wij u de mogelijkheid om enkele excursies vooraf bij te boeken. Voor bepaalde populaire bezienswaardigheden moeten wij namelijk tijdig tickets inkopen. Ter plaatse is het veelal niet meer mogelijk om tickets voor deze excursies te verkrijgen.

Aanpassingen programma in 2020

In 2020 zijn er een paar wijzigingen in het reisprogramma:
Op dag 6 is de panoramische tour in Kostroma iets ingekort. Het bezoek aan het Ipatjev-klooster en de kerk van de Heilige Drieéenheid komt te vervallen. In plaats hiervan bezoeken we het Kaasmuseum waar de geschiedenis van de Kostroma kaas en het bereidingsproces in beeld wordt gebracht. Uiteraard krijgt u de gelegenheid om wat lokale kaas te proeven, de smaak zal u verrassen!
Op dag 7 maakt u een stop bij het indrukwekkende kloostercomplex Sergiev Posad met als middelpunt het Klooster van de Heilige Drie-eenheid en de Heilige Sergej. Er leven nog steeds enkele honderden monniken in het complex dat sinds 1993 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
Op dag 8 onderweg naar Novgorod maakt u een stop bij het historische en etnografische museum in Torzhok. Hier zult u onder andere meer te weten komen over de fascinerende tradities en bereiding van Russische dranken. Uiteraard kunt u ook proeven, incl. lokale snacks.

Vliegen in Comfort Class KLM

Indien u reist met de KLM en u wenst te vliegen in Comfort Class, kunt u de benodigde gegevens bij boeking bij ons opvragen. Via de website van KLM kunt u deze optie bijboeken.

Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van dit prachtige land. Voor deze rondreis is een normale basisconditie en goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Houd u er rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor u soms met uw bagage niet voor het hotel afgezet/ opgehaald kan worden. De rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. In het geval u of één van uw reisgenoten niet over een goede gezondheid beschikt, verzoeken wij u om telefonisch contact met ons op te nemen. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

EK Voetbal 2020

Van medio juni t/m medio juli 2020 vindt in Europa het EK Voetbal plaats. De wedstrijden worden in allerlei Europese steden gespeeld, waaronder St. Petersburg. Wij hebben hier rekening mee gehouden bij het inkopen van onze reizen om (te) grote drukte te vermijden. Onze groepen zijn dus niet tijdens wedstrijddagen (en de direct omliggende data) in St. Petersburg.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Ambassade en Consulaat

Ambassade van Rusland
Andries Bickerweg 2
2517 JP Den Haag
Tel: 070-3451300
Fax: 070-3617960
E-mail: rusembassynl@mid.ru
www.netherlands.mid.ru

Geldzaken

De prijzen in Rusland liggen over het algemeen lager dan in Nederland. De prijzen in toeristische gebieden liggen wat hoger, eveneens in het hoogseizoen gedurende de zomermaanden. De hoofdstad Moskou is zelfs prijzig te noemen. De munteenheid van Rusland is de Russische Roebel (RUB). Op dit moment (juli 2019) is 100 Roebel omgerekend zo’n €1,41 waard. De koers van deze valuta wisselt echter voortdurend. U kunt daarom voor de actuele koers het best kijken op één van de vele beschikbare websites voor wisselkoersen.

In de grote steden zijn veel geldautomaten te vinden, maar daarbuiten is het aantal gering. Het is daarom aan te raden altijd voldoende contant geld mee te nemen. Wissel echter nooit op straat Euro’s om voor Roebels, maar alleen bij officiële wisselkantoren. Ook een creditcard, zowel Visa als Mastercard, wordt over het algemeen geaccepteerd, met name in de grotere plaatsen.

Gezondheid & Vaccinaties

Voor een reis naar Rusland worden één of meerdere vaccinaties aanbevolen, afhankelijk van uw reisplannen en persoonlijke situatie. Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen voor de benodigde vaccinaties voordat u op reis gaat. Dit kan bij de GGD, maar ook bij uw huisarts of via de website thuisvaccinatie.nl.

De kwaliteit van het kraanwater in Rusland verschilt per gebied, maar in algemene zin wordt afgeraden om dit water als drinkwater te gebruiken. Drink daarom alleen flessen gezuiverd water, deze kunt u onderweg overal kopen.

De wintermaanden in Rusland zijn koud te noemen met veel winterse neerslag. De zomermaanden zijn heerlijk warm, maar er zijn ook regelmatig uitschieters richting tropische temperaturen van rond de 30 graden. Zorg in de zomer voor extra bescherming zoals zonnebrand en een hoofddeksel. Voor elke reisperiode adviseren wij middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen.

Openingstijden

Per plaats kunnen de openingstijden verschillen. De meeste musea zijn open van 10.00 tot 18.00 uur. Ieder museum is een vaste dag per week en een dag in de laatste week van de maand gesloten. Winkels zijn over het algemeen van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Veel winkels sluiten voor de middagpauze van 13.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 15.00 uur. In Moskou en Sint-Petersburg zijn de meeste winkels tot 22.00 uur open en zijn ook winkels die 24 uur geopend zijn.

Banken zijn van maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 17.00 uur geopend (op vrijdag tot 16.00 uur), wisselkantoren van 10.00 tot 19.00 uur en vaak ook op zaterdag en zondag.

Reisdocumenten

Voor een reis naar Rusland heeft u een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Daarnaast geldt er een visumplicht. Dit visum dient al voor vertrek geregeld te zijn.

U kunt dit visum zelf aanvragen via het consulaat van de Russische ambassade of via het Russian Visa Application Center in Den Haag en Rotterdam. Meer uitgebreide informatie treft u aan op Klik hier wanneer u de Nederlandse nationaliteit heeft voor alle benodigde informatie en Klik hier wanneer u de Belgische nationaliteit heeft.

Voor het aanvragen van het visum heeft u een uitnodigingsbrief nodig (Visa Support Letter). Deze brief zal NRV voor u verzorgen. Vanaf 5 tot 6 weken voor vertrek ontvangt u deze uitnodigingsbrief per mail. Voor het aanvragen van deze uitnodiging hebben wij een kopie van de eerste pagina van uw paspoort nodig. Tevens heeft u een zogenaamde Ruslandverklaring van uw verzekeraar nodig waarin wordt aangegeven dat u verzekerd bent tegen medische kosten. Deze (engelstalige) verklaring mag zowel van uw reisverzekeraar als van uw zorgverzekeraar afkomstig zijn. Er wordt ook om een pasfoto gevraagd, deze foto mag niet ouder zijn dan 3 maanden. De pasfoto’s dienen een lichte achtergrond te hebben en voorts conform de eisen voor het paspoort te zijn genomen.Op de website van VisumCentrale vindt u meer informatie. Een visum voor Rusland kan op dit moment vanaf 3 maanden voor vertrek worden aangevraagd en duurt gemiddeld 10 werkdagen afhankelijk van de drukte.

Tijdsverschil

Rusland kent 11 verschillende tijdzones, maar onze reis bevindt zich alleen in de tijdzone van Moskou. Daar is het in de zomer één uur later dan in Nederland. In de winter is het twee uur later dan in Nederland.

Voltage

Het voltage is in Rusland 220 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Rusland kunt checken.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

13 dagen Klassiek Rusland: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Moskou

02Moskou

03Moskou

04Moskou - Soezdal

05Soezdal - Kostroma

06Kostroma - Yaroslavl

07Yaroslavl - Rostov Veliki - Tver

08Tver - Veliki Novgorod

09Veliki Novgorod - St. Petersburg

10St. Petersburg

11St. Petersburg

12St. Petersburg

13St. Petersburg - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis