Kremlin Moskou
Kremlin Moskou
Soezdal
Soezdal
Peterhof Palace
Peterhof Palace
Pereslavl
Pereslavl
Moskou
Moskou

Hoogtepunten van Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg

Groepsreis | dagen v.a.
0i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
Reisduur
13 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Actiekorting tot 200 ppi

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Het beste van modern, rustiek én klassiek Rusland binnen één reis
Inclusief o.a. het Kremlin, Sergiev Posad, Soezdal en de Hermitage
Comfortabele treinreis met hogesnelheidslijn; van Moskou naar St. Petersburg in slechts 4 uur
Verblijf in centraal gelegen viersterren hotels
Veel vrijheid; ruim aanbod aan optionele excursies

Bewonder modern, rustiek én klassiek Rusland, in een diverse reis vol hoogtepunten

Ervaar zelf wat Rusland tot zo’n spraakmakend land maakt. De vliegende start is in de bruisende hoofdstad Moskou, met afstand de grootste stad van Rusland en het machtscentrum van het immense land (zo’n 400 keer Nederland!). Het Rode Plein met het Kremlin en de magnifieke Basiliuskathedraal zijn de absolute publiekstrekkers in de stad die grossiert in imposante gebouwen in alle vormen, maten en kleuren. Na het stadse leven beland je tijdens een rondje ‘Gouden Ring’ in feeërieke sferen in sprookjesachtige plattelandsdorpjes met eeuwenoude kerken en kloosters, waarvan Soezdal de kroon spant. Deze historische regio wordt gezien als het hart en de ziel van Rusland, waar het nieuwe Russische tijdperk nog niet is doorgedrongen. Maar dan brengt een ultramoderne hogesnelheidstrein u in vier uur naar St. Petersburg, alsof je in een tijdmachine stapt, dit keer naar het rijkdom van de tsaren. In deze magistrale stad kost het geen enkele moeite je over te geven aan de pracht en praal van vervlogen tijden. Een vorstelijke afsluiting van een bijzondere reis.

"Deze reis is als een caleidoscoop waarin de mooiste schakeringen van Rusland schitteren. Van het mondaine Moskou waar het grijze Sovjet-beton wordt afgewisseld met de felgekleurde koepels van magnifieke kerken, naar het platteland van de ‘Gouden Ring’, waar design geen naam heeft en ‘baboesjkas’ de folklore in ere houden. In St. Petersburg voel je de geesten uit het tsarentijdperk nog rondwaren en vergaap je je aan de ongelooflijke rijkdommen uit vervlogen tijden . Waar je ook gaat, er is één gemene deler: de gastvrijheid. Laat u verrassen!"

Esther, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Moskou

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Moskou
Ontvangst door de Nederlandssprekende reisleider
Transfer naar het hotel
Vrije avond in Moskou
Eerste overnachting in hoofdstad Moskou

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Moskou. Bij aankomst op de luchthaven van Moskou wordt u verwelkomd door uw Nederlandssprekende reisleid(st)er, die u graag kennis laat maken met het land, de bezienswaardigheden en lokale gebruiken. U wordt naar uw hotel in Moskou gebracht. De legendarische hoofdstad telt meer dan twaalf miljoen inwoners.

Al op uw eerste dag in Rusland zult u de scherpe contrasten ervaren die het land zo boeiend maken: Moskou is het visitekaartje van het nieuwe Rusland, waar je je kunt vergapen aan moderne designerwinkels en peperdure auto’s, maar dan wel tegen een achtergrond van strenge beelden uit de communistische periode en kleurloze hoogbouw uit de Sovjettijd. De schitterend gerestaureerde kerken en kathedralen zorgen daarentegen voor de zachte toon en doen de spiritualiteit herleven die werd onderdrukt tijdens het Stalinistische bewind. Vandaag de dag is de Basilliuskathedraal met haar felgekleurde koepels een van de topattracties van de stad. U gaat het morgen allemaal zien!

Goed om te weten

Het Kremlin in Moskou, het Catharinapaleis in Pushkin, Peterhof en de Hermitage zijn zeer populaire toeristische bezienswaardigheden. Rijen bij de entree zijn dan ook niet altijd te voorkomen. Ook komt het soms voor dat de aan ons toegekende toegangstijden wijzigen, waardoor wij genoodzaakt zijn ons programma aan te passen. Dit is helaas niet te voorkomen en wij vragen dan ook om uw begrip hiervoor.

Goed om te weten

Wilt u nog meer uit uw St. Petersburg reis halen? We bieden een ruim aanbod aan optionele excursies onder de deskundige begeleiding van een Engelssprekende gids. Uw reisleider adviseert u graag!

Weetje

Moskou lag tot de 16e eeuw grotendeels binnen de Kremlin-muren. Later werd het de officiële tsarenresidentie. Alleen de machtigste aristocraten en het hoofd van de orthodoxe kerk mochten er wonen. Het Moskouse Kremlin is nog steeds Ruslands politieke en religieuze centrum.

DAG
02

Moskou

Moskou
Stadstour Moskou
Bezoek aan de Kremlin-vesting en het Kathedralenplein
Metrotour
Vrije avond in Moskou
Tweede overnachting Moskou

Moskou is een imposante stad waar de bewoners graag goed en stijlvol gekleed gaan. Het is onmiskenbaar de hoofdstad van een groots land. De indrukken die u vandaag tijdens de verkenning van de stad opdoet zullen zonder twijfel verrassen. Moskou, stad van de schone kunsten, kolossale gebouwen en brede boulevards. Het Rode Plein, met de magnifieke Basiliuskathedraal die wordt gezien als een van de mooiste Russisch-orthodoxe kerken, is het hart van de stad en is misschien nog indrukwekkender dan u verwachtte. De bezienswaardigheden binnen de Kremlin-muren zijn minstens zo fascinerend. Op het Kathedralenplein fantaseren we over tsaren die vroeger in deze kerken werden gekroond en begraven. Kijk rustig om u heen en laat de grootsheid van het Moskouse Kremlin op u inwerken. Dit is al eeuwenlang het centrum van de Russische macht.

Van de macht naar de metro: we maken een rit door Moskou met de metro, en wat voor één. De metro van Moskou was een van de meest extravagante projecten van de voormalige Sovjet-Unie. In opdracht van Stalin moesten de metrostations een koninklijk uiterlijk krijgen en zo geschiedde. De Moskouse metro is een bezienswaardigheid op zich. Veel stations zijn versierd met stijlvolle muurdecoratie, levensgrote standbeelden en versierde plafonds. Het station Komsomolskaja staat bekend als één van de mooiste metrostations met witmarmeren pilaren, kroonluchters en mozaïeken die belangrijke gebeurtenissen uit de Russische geschiedenis uitbeelden.

Weetje

De metrostations in Moskou dateren uit de Stalin-periode. De communistische partij gebruikte de mooi verlichte ‘ondergrondse paleizen voor gewone mensen’ als propagandamiddel. Overal hingen foto’s van Stalin.

DAG
03

Moskou

Nikolskaya straat Moskou
Bezoek Tretjakov-galerij: kunst van Russische meesters bekijken
Vrije middag en avond in Moskou
Moskou by night citytour (optioneel)
Derde overnachting Moskou

Er staat u vanochtend een zeer interessant cultureel uitstapje te wachten: deTretjakov-galerij, een van de meest vooraanstaande musea ter wereld. In dit museum is een unieke collectie oude iconen en Russische schilderkunst te bewonderen die een geweldige indruk geeft van de Russische geschiedenis en cultuur. U neemt er als het ware een kijkje in de nationale schatkamer van Rusland. Na deze culturele ochtendexcursie is de middag vrij om naar eigen wens in te vullen. Ga eventueel naar het chique GUM-warenhuis, wandel door de exclusieve winkelstraat Tverskaya, ontspan in het Gorkipark, of bezoek het Bolsjojtheater. Ook de avond is een uitgelezen gelegenheid om u te laten verleiden door de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de bruisende stad. Optioneel kunt u ook een folklore avond bijwonen of de magische sfeer ervaren van ‘Moskou by night’. De stad verandert ’s avonds in een zee van gekleurde lichtjes. Wandel door het historische centrum en rij langs verlichte lanen en straten.

DAG
04

Moskou – Sergiev Posad – Pereslavl (ca. 151 km)

RU_AL_Pereslavl
Vertrek Moskou
Start van ‘de Gouden Ring’
Vrije avond in Pereslavl
Overnachten in historisch Pereslavl

We laten het snelle stadsleven achter ons op weg naar de beroemde ‘Gouden Ring’, de historische regio tussen Moskou en St. Petersburg. De naam verwijst naar een verzameling Tsarensteden waarvan sommige eens de hoofdstad van Rusland zijn geweest. Bereidt u voor op een kennismaking met het oud-Russisch erfgoed waar eeuwenoude monumenten, schitterende binnensteden vol ontzagwekkende kerken en kathedralen en ouderwetse plattelandsdorpen het decor vormen. Ontdek het ‘echte’ Rusland waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Op ca. 70 kilometer ten noordoosten van Moskou ligt het 14e-eeuwse kloostercomplex Sergiev Posad, een van de oudste plaatsjes van de Gouden Ring. Het Klooster van de Heilige Drie-eenheid en de Heilige Sergius is het middelpunt van de orthodoxe kerk in Rusland en wordt door veel Russen als het Russische Vaticaan beschouwd. Het klooster is nog steeds een belangrijk bedevaartsoord dat door veel Russische christenen wordt bezocht. Er leven nog enkele honderden monniken. Het complex staat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de rondleiding in dit sprookjesachtig mooie dorp komt de geschiedenis tot leven. Voor het bezoek aan de kathedraal en het klooster wordt gepaste kleding op prijs gesteld; u krijgt er een onvergetelijke ervaring voor terug wanneer u de deuren van deze indrukwekkende godshuizen betreedt.

Een volgende sieraad in de Gouden Ring is het stadje Pereslavl, dat in de 12e eeuw werd gesticht door prins Joeri Dolgoroek. De stad is schitterend gelegen; aan de oever van het Plesjtsjeje-meer, aan de monding van de Troebezi-rivier. Ook Pereslavl is een belangrijk religieus centrum. In de stad bevinden zich zeer fotogenieke kloosters en kerken, de camera draait beslist door! Tijdens de stadsverkenning komen we langs de bepalende kenmerken: het Rode Plein (niet te verwarren of te vergelijken met het plein in Moskou!), de Transfiguratiekerk en het Goritsky klooster, en kunnen we genieten van de natuurlijke omgeving bij het meer, dat oogt als een zee. Pereslavl kent vele legendes en verhalen van brutale heersers als Ivan de Verschrikkelijke en heel wat Koninklijke Hoogheden, waarvan de erfenis van Peter de Grote in een museum is ondergebracht. De jonge Peter timmerde aan de oevers van het meer aan zijn zogenaamde ‘Grappige Vloot’, wat de eerste schepen moesten worden van het Russische Rijk. Zijn eigenhandig gemaakte bootje ‘Fortuna’ is het trotse topstuk van het museum dat toepasselijk naar de toekomstige vorst en zijn noeste arbeid werd vernoemd, ‘The Little Boat of Peter the Great’. We zullen het met eigen ogen kunnen zien.

We logeren in Pereslavl, de plek waar tirannen, tsaren en Heilige Vaders eens rondwaarden. Heerlijk, om na zo’n dag vol indrukken neer te strijken in een comfortabel hotel; daar zal menig vorst jaloers op zijn geweest!

Weetje

In het Westen staat het woord ‘kremlin’ symbool voor Moskou. De naam betekent eigenlijk ‘versterkte stadskern’. Op uw rondreis door de Gouden Ring ontdekt u dat veel historische steden een kremlin-vesting hebben.

DAG
05

Pereslavl – Vladimir - Soezdal (ca. 170 km)

RU_AL_Vladimir
Hagelwitte kathedralen en de Gouden Poort bewonderen in Vladimir
Vrije avond in Soezdal
Overnachten in romantisch Soezdal

We reizen verder, over het rustige platteland, volgens velen het hart en de ziel van Rusland. Vanavond slapen we in de charmante historische provinciestad Soezdal. Onderweg maken we een tussenstop in het mooie Vladimir. De oude binnenstad met zijn blinkend witte UNESCO-monumenten verkennen we makkelijk te voet. Bekijk de markante gouden koepels en het interieur van de Maria-Ontslapingskathedraal, bezoek de oogstrelende authentieke Demetrius-kathedraal met zijn kunstige gevelreliëfs en bezichtig bij de Gouden Poort eventueel het kleine militaire museum met verwijzingen naar oude tijden. Dan rijden we door naar Soezdal. Wandel na aankomst aan het eind van middag lekker op eigen gelegenheid rond. U begrijpt vast meteen waarom de volledige stad onder de Russische monumentenzorg valt. Bekijk de typisch Russische houten huizen met sierlijke daklijsten en kerken met kleurrijke uivormige koepels, en geniet van de pure, romantische sfeer.

Weetje

Wat Soezdal extra bijzonder maakt, is dat het nog altijd een ‘gewoon’ dorp is. De Sovjet-Unie verklaarde het in 1967 tot museumstad en verbood nieuwbouw hoger dan één verdieping. Zo bewaart Soezdal zijn authentieke karakter.

DAG
06

Soezdal

Panorama Church Soezdal
Oud-Russische ‘museumstad’ Soezdal bekijken
St. Euthymius-kloostercomplex bezichtigen
Bezoek openluchtmuseum voor houtarchitectuur: kennismaken met het oud-Russische boerenleven
Vrije middag en avond in Soezdal
Tweede overnachting Soezdal

Het feeërieke Soezdal is dé museumstad van Rusland. Na het ontbijt bekijken we meerdere mooie bezienswaardigheden. Indrukwekkend: Soezdal heeft ruim 100 monumenten. Veel ervan zijn kerkelijk. Boven de lage huizendaken steken meerdere kerkkoepels uit. We bezoeken de lokale highlight, het Sint Euthymius-klooster (Spaso-Evfimiev) en de bijbehorende kathedraal, bewonderen het Soezdal-kremlin met zijn klokketoren die bezoekers elk uur op een miniconcert trakteert, en wandelen op de tegenoverliggende oever van de rivier door het boeiende openluchtmuseum voor ‘houtarchitectuur en boerenleven’. Geniet tijdens onze stadsverkenning ook van Soezdals ouderwetse plattelandssfeer en bekijk de rondscharrelende kippen en traditioneel geklede ‘baboesjka’s’ – het is net of de tijd hier stilstond.

De middag en avond bent u vrij om Soezdal, het kroonjuweel van de Gouden Ring, op eigen gelegenheid verder te ontdekken.

DAG
07

Soezdal – Moskou – St. Petersburg (ca. 221 km)

Kerk van de Verlosser - St Petersburg
Vertrek Soezdal
In circa 4 uur met de hogesnelheidstrein Sapsan van Moskou naar St. Petersburg
Vrije avond in St. Petersburg
Eerste overnachting in culturele hoofdstad St. Petersburg

Na een vroeg ontbijt in Soezdal wordt u naar het treinstation van Vladimir gebracht. U Daar stapt u op de hogesnelheidstrein Sapsan die u in circa 4 uur op comfortabele wijze van Moskou naar St. Petersburg brengt. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw viersterrenhotel waar u vier nachten zult verblijven.

DAG
08

St. Petersburg

Winterpalace St. Petersburg
Panoramische stadstour St. Petersburg
Bezoek aan de Kazankathedraal
Bezoek aan de Kerk van de Verlosser op het Bloed
Bezoek aan de Hermitage, het ‘mekka van de kunst’
Vrije avond in St. Petersurg
Tweede overnachting in St. Petersburg

De dag begint met een rondrit door St. Petersburg; het aanzicht van de stad toont de grote welvaart waarin St. Petersburg verkeerde. Musea van wereldformaat, extravagante bouwwerken en oogstrelende rijkdommen van de oude tsaren. Onderweg worden de fenomenale Kerk van de Verlosser op het Bloed en de Kazankathedraal bezocht, ontworpen naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome. Deze imposante kerk ligt aan de Nevski Prospekt, dé winkelstraat van St. Petersburg. Aan en rond deze straat liggen tal van bezienswaardigheden. Vandaag staat tevens de beroemde hoofdvestiging van de Hermitage op het programma. Voor velen een hoogtepunt van een reis naar Rusland. Het gebouw werd in de 18e eeuw gebouwd als winterresidentie voor de Russische tsaren. Catharina de Grote gebruikte een deel van het paleis om de keizerlijke kunstcollectie in onder te brengen. Na de Revolutie van 1917 werd het paleis tot museum omgebouwd en opengesteld voor het publiek. De Hermitage behoort tot een van de grootste en meest omvangrijke kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. Bewonder meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars, van Leonardo da Vinci tot Rembrandt. Naast topkunst uit de klassieke oudheid en Hollandse Meesters bevat de duizelingwekkende collectie bijna alle stromingen uit de kunstgeschiedenis. Een dag vol indrukken. Toch is het nog vroeg in de avond en de nacht is jong; wie weet heeft u nog zin om in het stadsleven van St. Petersburg te stappen!

Weetje

St. Petersburg was tot 1917 de hoofdstad van Rusland. Opmerkelijk: de stad is vernoemd naar apostel Petrus, niet naar zijn stichter Peter de Grote. St. Petersburg heette tijdelijk Petrograd (1914-1924) en Leningrad (1924-1991). In 1993 kreeg het zijn oude naam terug.

DAG
09

St. Petersburg

St. Petersburg Malaya Konyushennaya straat
Bezoek aan het Pavlovskpaleis
Vrije middag en avond in St. Petersburg
Derde overnachting in St. Petersburg

Even buiten St. Petersburg liggen de voormalige buitenverblijven van de Russische adel, vorsten en tsaren. Vandaag bezoeken we het Pavlovskpaleis, het zomerverblijf van de Russische keizer Paul I. Dit paleis staat wereldwijd bekend om zijn schoonheid; minder pompeus dan andere koninklijke residenties rond St. Petersburg, schittert dit paleis door de architectonische beknoptheid. U neemt een kijkje achter de deuren van deze parel, waar u zich een goed beeld kunt vormen van het eens zo grandioze Russische hofleven en de ongelooflijke rijkdommen. Ook de tuinen rondom het paleis zijn groots en getuigen tegelijkertijd van een verfijnde elegantie. Tijdens een wandeling door het park ziet u hoe werken van beroemde kunstenaars in de landschapskunst zijn weergegeven. Na deze majestueuze dag heeft u een nog een meesterlijke middag en avond om naar uit te kijken, die u geheel naar eigen wens kunt invullen.

Weetje

Tsaar Peter de Grote ontwierp St. Petersburg naar Europees voorbeeld. Hij vond Rusland een achterlijk land en wilde het moderniseren. Voor zijn troonsbestijging reisde hij daarom door West-Europa voor inspiratie. Hij verbleef ook in Amsterdam.

DAG
10

St. Petersburg

Ru_AL_PeterhofPalace
Vrije dag
Neva River cruise (optioneel)
Dagexcursie Catharinapaleis in Poesjkin en Peterburg: keizerlijke weelde bewonderen (optioneel)
Vrije avond
Vierde overnachting in St. Petersburg

Een vrije dag in St. Petersburg. U stemt de laatste vakantie-activiteiten vast graag af op uw persoonlijke wensen. Het is tevens mogelijk (vooraf) een optionele excursie te boeken. De dag leent zich uitstekend voor een bezoek aan het Catharinapaleis in Poesjkin en Peterburg. Beide buitenverblijven liggen op korte afstand van St. Petersburg. Het zomerpaleis van Catharina de Grote in tsarendorp Poesjkin staat bekend om zijn pracht en praal. Het uitbundige gebruik van bladgoud en marmer, de betoverende balzaal, plafondschilderingen, Delftsblauwe kachels en enorme parketvloeren, overweldigen elke bezoeker. De zomerresidentie van Peter de Grote in paleizencomplex Peterhof, is minstens zo imposant. Bekijk vooral de weelderige tuin met fonteinen en watervallen die de Finse Golf instromen, reusachtige vergulde beelden en sprookjesachtige paviljoens – de bijnaam ‘het Russische Versailles’ is heel toepasselijk. Blijft u vandaag in St. Petersburg? Dan kunt u een leuke rondvaart maken over de Neva-rivier (optionele excursie) – vanaf het water beleeft u de stad op een heel bijzondere manier. Of slenter zonder plan door St. Petersburg; u ontdekt vast bijzondere nieuwe plekken. Ga bijvoorbeeld winkelen in dé winkelstraat Nevski Prospect, of rust uit in één van de mooi aangelegde parken.

Weetje

De Hermitage in St. Petersburg is na het Louvre in Parijs het grootste kunstmuseum wereldwijd. De collectie bevat ruim 3 miljoen objecten en kunstvoorwerpen, waarvan het een groot deel laat zien aan het publiek.

DAG
11

St. Petersburg - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven van St. Petersburg
Vlucht St. Petersburg - Amsterdam
Aankomst Amsterdam

We nemen afscheid van Rusland. De reisleider brengt ons naar de luchthaven van St. Petersburg, waar we afscheid van hem nemen. Tijdens de terugvlucht geniet u na van uw prachtige vakantie. Later deze dag landt u in Amsterdam. Wat zullen de thuisblijvers onder de indruk zijn van uw verhalen en foto’s van deze geweldige, afwisselende Rusland-reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+ Vluchtinfo
Open +

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

dagen Hoogtepunten van Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 415

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage
Rondreis per airco bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Hogesnelheidstrein Sapsan van Moskou naar St. Petersburg
Lokale Nederlandssprekende reisleiding
Engelssprekende lokale gidsen
Verblijf in 4-sterren hotels
Iedere dag ontbijt
Stadstour Moskou
Bezoek aan het Kremlin
Bezoek aan museumcomplex Tretjakov Gallery
Metrotour Moskou
Rondleiding door het 14e-eeuwse kloostercomplex Sergiev Posad, het ‘Russische Vaticaan’
Rondleiding door het eeuwenoude stadje Pereslavl, aan het Plesjtsjeje-meer, met o.a. het ‘The Little Boat of Peter the Great’ museum
Stadstour Vladimir met de Cathedral of Assumption, de Cathedral of Saint Dmitriy en de Golden Gate
Stadstour ‘museumstad’ Soezdal met o.a. het St. Euthymius-kloostercomplex
Bezoek aan openluchtmuseum voor houtarchitectuur: kennismaken met het oud-Russische boerenleven
Stadstour St. Petersburg
Rondleiding door de Hermitage: 'het mekka van de kunst'
Bezoek aan het Pavlovskpaleis
Alle entreegelden volgens programma

Exclusief

Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 10 Maximaal aantal deelnemers: 30

+ Vluchtinfo
Open +

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

dagen Hoogtepunten van Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Moskou

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Moskou
Ontvangst door de Nederlandssprekende reisleider
Transfer naar het hotel
Vrije avond in Moskou
Eerste overnachting in hoofdstad Moskou

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Moskou. Bij aankomst op de luchthaven van Moskou wordt u verwelkomd door uw Nederlandssprekende reisleid(st)er, die u graag kennis laat maken met het land, de bezienswaardigheden en lokale gebruiken. U wordt naar uw hotel in Moskou gebracht. De legendarische hoofdstad telt meer dan twaalf miljoen inwoners.

Al op uw eerste dag in Rusland zult u de scherpe contrasten ervaren die het land zo boeiend maken: Moskou is het visitekaartje van het nieuwe Rusland, waar je je kunt vergapen aan moderne designerwinkels en peperdure auto’s, maar dan wel tegen een achtergrond van strenge beelden uit de communistische periode en kleurloze hoogbouw uit de Sovjettijd. De schitterend gerestaureerde kerken en kathedralen zorgen daarentegen voor de zachte toon en doen de spiritualiteit herleven die werd onderdrukt tijdens het Stalinistische bewind. Vandaag de dag is de Basilliuskathedraal met haar felgekleurde koepels een van de topattracties van de stad. U gaat het morgen allemaal zien!

Goed om te weten

Het Kremlin in Moskou, het Catharinapaleis in Pushkin, Peterhof en de Hermitage zijn zeer populaire toeristische bezienswaardigheden. Rijen bij de entree zijn dan ook niet altijd te voorkomen. Ook komt het soms voor dat de aan ons toegekende toegangstijden wijzigen, waardoor wij genoodzaakt zijn ons programma aan te passen. Dit is helaas niet te voorkomen en wij vragen dan ook om uw begrip hiervoor.

Goed om te weten

Wilt u nog meer uit uw St. Petersburg reis halen? We bieden een ruim aanbod aan optionele excursies onder de deskundige begeleiding van een Engelssprekende gids. Uw reisleider adviseert u graag!

Weetje

Moskou lag tot de 16e eeuw grotendeels binnen de Kremlin-muren. Later werd het de officiële tsarenresidentie. Alleen de machtigste aristocraten en het hoofd van de orthodoxe kerk mochten er wonen. Het Moskouse Kremlin is nog steeds Ruslands politieke en religieuze centrum.

DAG
02

Moskou

Moskou
Stadstour Moskou
Bezoek aan de Kremlin-vesting en het Kathedralenplein
Metrotour
Vrije avond in Moskou
Tweede overnachting Moskou

Moskou is een imposante stad waar de bewoners graag goed en stijlvol gekleed gaan. Het is onmiskenbaar de hoofdstad van een groots land. De indrukken die u vandaag tijdens de verkenning van de stad opdoet zullen zonder twijfel verrassen. Moskou, stad van de schone kunsten, kolossale gebouwen en brede boulevards. Het Rode Plein, met de magnifieke Basiliuskathedraal die wordt gezien als een van de mooiste Russisch-orthodoxe kerken, is het hart van de stad en is misschien nog indrukwekkender dan u verwachtte. De bezienswaardigheden binnen de Kremlin-muren zijn minstens zo fascinerend. Op het Kathedralenplein fantaseren we over tsaren die vroeger in deze kerken werden gekroond en begraven. Kijk rustig om u heen en laat de grootsheid van het Moskouse Kremlin op u inwerken. Dit is al eeuwenlang het centrum van de Russische macht.

Van de macht naar de metro: we maken een rit door Moskou met de metro, en wat voor één. De metro van Moskou was een van de meest extravagante projecten van de voormalige Sovjet-Unie. In opdracht van Stalin moesten de metrostations een koninklijk uiterlijk krijgen en zo geschiedde. De Moskouse metro is een bezienswaardigheid op zich. Veel stations zijn versierd met stijlvolle muurdecoratie, levensgrote standbeelden en versierde plafonds. Het station Komsomolskaja staat bekend als één van de mooiste metrostations met witmarmeren pilaren, kroonluchters en mozaïeken die belangrijke gebeurtenissen uit de Russische geschiedenis uitbeelden.

Weetje

De metrostations in Moskou dateren uit de Stalin-periode. De communistische partij gebruikte de mooi verlichte ‘ondergrondse paleizen voor gewone mensen’ als propagandamiddel. Overal hingen foto’s van Stalin.

DAG
03

Moskou

Nikolskaya straat Moskou
Bezoek Tretjakov-galerij: kunst van Russische meesters bekijken
Vrije middag en avond in Moskou
Moskou by night citytour (optioneel)
Derde overnachting Moskou

Er staat u vanochtend een zeer interessant cultureel uitstapje te wachten: deTretjakov-galerij, een van de meest vooraanstaande musea ter wereld. In dit museum is een unieke collectie oude iconen en Russische schilderkunst te bewonderen die een geweldige indruk geeft van de Russische geschiedenis en cultuur. U neemt er als het ware een kijkje in de nationale schatkamer van Rusland. Na deze culturele ochtendexcursie is de middag vrij om naar eigen wens in te vullen. Ga eventueel naar het chique GUM-warenhuis, wandel door de exclusieve winkelstraat Tverskaya, ontspan in het Gorkipark, of bezoek het Bolsjojtheater. Ook de avond is een uitgelezen gelegenheid om u te laten verleiden door de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de bruisende stad. Optioneel kunt u ook een folklore avond bijwonen of de magische sfeer ervaren van ‘Moskou by night’. De stad verandert ’s avonds in een zee van gekleurde lichtjes. Wandel door het historische centrum en rij langs verlichte lanen en straten.

DAG
04

Moskou – Sergiev Posad – Pereslavl (ca. 151 km)

RU_AL_Pereslavl
Vertrek Moskou
Start van ‘de Gouden Ring’
Vrije avond in Pereslavl
Overnachten in historisch Pereslavl

We laten het snelle stadsleven achter ons op weg naar de beroemde ‘Gouden Ring’, de historische regio tussen Moskou en St. Petersburg. De naam verwijst naar een verzameling Tsarensteden waarvan sommige eens de hoofdstad van Rusland zijn geweest. Bereidt u voor op een kennismaking met het oud-Russisch erfgoed waar eeuwenoude monumenten, schitterende binnensteden vol ontzagwekkende kerken en kathedralen en ouderwetse plattelandsdorpen het decor vormen. Ontdek het ‘echte’ Rusland waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Op ca. 70 kilometer ten noordoosten van Moskou ligt het 14e-eeuwse kloostercomplex Sergiev Posad, een van de oudste plaatsjes van de Gouden Ring. Het Klooster van de Heilige Drie-eenheid en de Heilige Sergius is het middelpunt van de orthodoxe kerk in Rusland en wordt door veel Russen als het Russische Vaticaan beschouwd. Het klooster is nog steeds een belangrijk bedevaartsoord dat door veel Russische christenen wordt bezocht. Er leven nog enkele honderden monniken. Het complex staat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de rondleiding in dit sprookjesachtig mooie dorp komt de geschiedenis tot leven. Voor het bezoek aan de kathedraal en het klooster wordt gepaste kleding op prijs gesteld; u krijgt er een onvergetelijke ervaring voor terug wanneer u de deuren van deze indrukwekkende godshuizen betreedt.

Een volgende sieraad in de Gouden Ring is het stadje Pereslavl, dat in de 12e eeuw werd gesticht door prins Joeri Dolgoroek. De stad is schitterend gelegen; aan de oever van het Plesjtsjeje-meer, aan de monding van de Troebezi-rivier. Ook Pereslavl is een belangrijk religieus centrum. In de stad bevinden zich zeer fotogenieke kloosters en kerken, de camera draait beslist door! Tijdens de stadsverkenning komen we langs de bepalende kenmerken: het Rode Plein (niet te verwarren of te vergelijken met het plein in Moskou!), de Transfiguratiekerk en het Goritsky klooster, en kunnen we genieten van de natuurlijke omgeving bij het meer, dat oogt als een zee. Pereslavl kent vele legendes en verhalen van brutale heersers als Ivan de Verschrikkelijke en heel wat Koninklijke Hoogheden, waarvan de erfenis van Peter de Grote in een museum is ondergebracht. De jonge Peter timmerde aan de oevers van het meer aan zijn zogenaamde ‘Grappige Vloot’, wat de eerste schepen moesten worden van het Russische Rijk. Zijn eigenhandig gemaakte bootje ‘Fortuna’ is het trotse topstuk van het museum dat toepasselijk naar de toekomstige vorst en zijn noeste arbeid werd vernoemd, ‘The Little Boat of Peter the Great’. We zullen het met eigen ogen kunnen zien.

We logeren in Pereslavl, de plek waar tirannen, tsaren en Heilige Vaders eens rondwaarden. Heerlijk, om na zo’n dag vol indrukken neer te strijken in een comfortabel hotel; daar zal menig vorst jaloers op zijn geweest!

Weetje

In het Westen staat het woord ‘kremlin’ symbool voor Moskou. De naam betekent eigenlijk ‘versterkte stadskern’. Op uw rondreis door de Gouden Ring ontdekt u dat veel historische steden een kremlin-vesting hebben.

DAG
05

Pereslavl – Vladimir - Soezdal (ca. 170 km)

RU_AL_Vladimir
Hagelwitte kathedralen en de Gouden Poort bewonderen in Vladimir
Vrije avond in Soezdal
Overnachten in romantisch Soezdal

We reizen verder, over het rustige platteland, volgens velen het hart en de ziel van Rusland. Vanavond slapen we in de charmante historische provinciestad Soezdal. Onderweg maken we een tussenstop in het mooie Vladimir. De oude binnenstad met zijn blinkend witte UNESCO-monumenten verkennen we makkelijk te voet. Bekijk de markante gouden koepels en het interieur van de Maria-Ontslapingskathedraal, bezoek de oogstrelende authentieke Demetrius-kathedraal met zijn kunstige gevelreliëfs en bezichtig bij de Gouden Poort eventueel het kleine militaire museum met verwijzingen naar oude tijden. Dan rijden we door naar Soezdal. Wandel na aankomst aan het eind van middag lekker op eigen gelegenheid rond. U begrijpt vast meteen waarom de volledige stad onder de Russische monumentenzorg valt. Bekijk de typisch Russische houten huizen met sierlijke daklijsten en kerken met kleurrijke uivormige koepels, en geniet van de pure, romantische sfeer.

Weetje

Wat Soezdal extra bijzonder maakt, is dat het nog altijd een ‘gewoon’ dorp is. De Sovjet-Unie verklaarde het in 1967 tot museumstad en verbood nieuwbouw hoger dan één verdieping. Zo bewaart Soezdal zijn authentieke karakter.

DAG
06

Soezdal

Panorama Church Soezdal
Oud-Russische ‘museumstad’ Soezdal bekijken
St. Euthymius-kloostercomplex bezichtigen
Bezoek openluchtmuseum voor houtarchitectuur: kennismaken met het oud-Russische boerenleven
Vrije middag en avond in Soezdal
Tweede overnachting Soezdal

Het feeërieke Soezdal is dé museumstad van Rusland. Na het ontbijt bekijken we meerdere mooie bezienswaardigheden. Indrukwekkend: Soezdal heeft ruim 100 monumenten. Veel ervan zijn kerkelijk. Boven de lage huizendaken steken meerdere kerkkoepels uit. We bezoeken de lokale highlight, het Sint Euthymius-klooster (Spaso-Evfimiev) en de bijbehorende kathedraal, bewonderen het Soezdal-kremlin met zijn klokketoren die bezoekers elk uur op een miniconcert trakteert, en wandelen op de tegenoverliggende oever van de rivier door het boeiende openluchtmuseum voor ‘houtarchitectuur en boerenleven’. Geniet tijdens onze stadsverkenning ook van Soezdals ouderwetse plattelandssfeer en bekijk de rondscharrelende kippen en traditioneel geklede ‘baboesjka’s’ – het is net of de tijd hier stilstond.

De middag en avond bent u vrij om Soezdal, het kroonjuweel van de Gouden Ring, op eigen gelegenheid verder te ontdekken.

DAG
07

Soezdal – Moskou – St. Petersburg (ca. 221 km)

Kerk van de Verlosser - St Petersburg
Vertrek Soezdal
In circa 4 uur met de hogesnelheidstrein Sapsan van Moskou naar St. Petersburg
Vrije avond in St. Petersburg
Eerste overnachting in culturele hoofdstad St. Petersburg

Na een vroeg ontbijt in Soezdal wordt u naar het treinstation van Vladimir gebracht. U Daar stapt u op de hogesnelheidstrein Sapsan die u in circa 4 uur op comfortabele wijze van Moskou naar St. Petersburg brengt. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw viersterrenhotel waar u vier nachten zult verblijven.

DAG
08

St. Petersburg

Winterpalace St. Petersburg
Panoramische stadstour St. Petersburg
Bezoek aan de Kazankathedraal
Bezoek aan de Kerk van de Verlosser op het Bloed
Bezoek aan de Hermitage, het ‘mekka van de kunst’
Vrije avond in St. Petersurg
Tweede overnachting in St. Petersburg

De dag begint met een rondrit door St. Petersburg; het aanzicht van de stad toont de grote welvaart waarin St. Petersburg verkeerde. Musea van wereldformaat, extravagante bouwwerken en oogstrelende rijkdommen van de oude tsaren. Onderweg worden de fenomenale Kerk van de Verlosser op het Bloed en de Kazankathedraal bezocht, ontworpen naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome. Deze imposante kerk ligt aan de Nevski Prospekt, dé winkelstraat van St. Petersburg. Aan en rond deze straat liggen tal van bezienswaardigheden. Vandaag staat tevens de beroemde hoofdvestiging van de Hermitage op het programma. Voor velen een hoogtepunt van een reis naar Rusland. Het gebouw werd in de 18e eeuw gebouwd als winterresidentie voor de Russische tsaren. Catharina de Grote gebruikte een deel van het paleis om de keizerlijke kunstcollectie in onder te brengen. Na de Revolutie van 1917 werd het paleis tot museum omgebouwd en opengesteld voor het publiek. De Hermitage behoort tot een van de grootste en meest omvangrijke kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. Bewonder meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars, van Leonardo da Vinci tot Rembrandt. Naast topkunst uit de klassieke oudheid en Hollandse Meesters bevat de duizelingwekkende collectie bijna alle stromingen uit de kunstgeschiedenis. Een dag vol indrukken. Toch is het nog vroeg in de avond en de nacht is jong; wie weet heeft u nog zin om in het stadsleven van St. Petersburg te stappen!

Weetje

St. Petersburg was tot 1917 de hoofdstad van Rusland. Opmerkelijk: de stad is vernoemd naar apostel Petrus, niet naar zijn stichter Peter de Grote. St. Petersburg heette tijdelijk Petrograd (1914-1924) en Leningrad (1924-1991). In 1993 kreeg het zijn oude naam terug.

DAG
09

St. Petersburg

St. Petersburg Malaya Konyushennaya straat
Bezoek aan het Pavlovskpaleis
Vrije middag en avond in St. Petersburg
Derde overnachting in St. Petersburg

Even buiten St. Petersburg liggen de voormalige buitenverblijven van de Russische adel, vorsten en tsaren. Vandaag bezoeken we het Pavlovskpaleis, het zomerverblijf van de Russische keizer Paul I. Dit paleis staat wereldwijd bekend om zijn schoonheid; minder pompeus dan andere koninklijke residenties rond St. Petersburg, schittert dit paleis door de architectonische beknoptheid. U neemt een kijkje achter de deuren van deze parel, waar u zich een goed beeld kunt vormen van het eens zo grandioze Russische hofleven en de ongelooflijke rijkdommen. Ook de tuinen rondom het paleis zijn groots en getuigen tegelijkertijd van een verfijnde elegantie. Tijdens een wandeling door het park ziet u hoe werken van beroemde kunstenaars in de landschapskunst zijn weergegeven. Na deze majestueuze dag heeft u een nog een meesterlijke middag en avond om naar uit te kijken, die u geheel naar eigen wens kunt invullen.

Weetje

Tsaar Peter de Grote ontwierp St. Petersburg naar Europees voorbeeld. Hij vond Rusland een achterlijk land en wilde het moderniseren. Voor zijn troonsbestijging reisde hij daarom door West-Europa voor inspiratie. Hij verbleef ook in Amsterdam.

DAG
10

St. Petersburg

Ru_AL_PeterhofPalace
Vrije dag
Neva River cruise (optioneel)
Dagexcursie Catharinapaleis in Poesjkin en Peterburg: keizerlijke weelde bewonderen (optioneel)
Vrije avond
Vierde overnachting in St. Petersburg

Een vrije dag in St. Petersburg. U stemt de laatste vakantie-activiteiten vast graag af op uw persoonlijke wensen. Het is tevens mogelijk (vooraf) een optionele excursie te boeken. De dag leent zich uitstekend voor een bezoek aan het Catharinapaleis in Poesjkin en Peterburg. Beide buitenverblijven liggen op korte afstand van St. Petersburg. Het zomerpaleis van Catharina de Grote in tsarendorp Poesjkin staat bekend om zijn pracht en praal. Het uitbundige gebruik van bladgoud en marmer, de betoverende balzaal, plafondschilderingen, Delftsblauwe kachels en enorme parketvloeren, overweldigen elke bezoeker. De zomerresidentie van Peter de Grote in paleizencomplex Peterhof, is minstens zo imposant. Bekijk vooral de weelderige tuin met fonteinen en watervallen die de Finse Golf instromen, reusachtige vergulde beelden en sprookjesachtige paviljoens – de bijnaam ‘het Russische Versailles’ is heel toepasselijk. Blijft u vandaag in St. Petersburg? Dan kunt u een leuke rondvaart maken over de Neva-rivier (optionele excursie) – vanaf het water beleeft u de stad op een heel bijzondere manier. Of slenter zonder plan door St. Petersburg; u ontdekt vast bijzondere nieuwe plekken. Ga bijvoorbeeld winkelen in dé winkelstraat Nevski Prospect, of rust uit in één van de mooi aangelegde parken.

Weetje

De Hermitage in St. Petersburg is na het Louvre in Parijs het grootste kunstmuseum wereldwijd. De collectie bevat ruim 3 miljoen objecten en kunstvoorwerpen, waarvan het een groot deel laat zien aan het publiek.

DAG
11

St. Petersburg - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven van St. Petersburg
Vlucht St. Petersburg - Amsterdam
Aankomst Amsterdam

We nemen afscheid van Rusland. De reisleider brengt ons naar de luchthaven van St. Petersburg, waar we afscheid van hem nemen. Tijdens de terugvlucht geniet u na van uw prachtige vakantie. Later deze dag landt u in Amsterdam. Wat zullen de thuisblijvers onder de indruk zijn van uw verhalen en foto’s van deze geweldige, afwisselende Rusland-reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
11:45 uur
AmsterdamMoskou
16:00 uur
17:50 uur
St PetersburgAmsterdam
19:40 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

dagen Hoogtepunten van Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg: altijd de beste prijs

Hotels

dagen Hoogtepunten van Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

dagen Hoogtepunten van Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg: altijd de beste prijs
dagen Hoogtepunten van Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg: altijd de beste prijs

Praktische informatie

- Reisprogramma
Sluiten -

Bezienswaardigheden

Diverse bezienswaardigheden (o.a. de Hermitage in St. Petersburg en het Kremlin in Moskou) zijn een vaste weekdag gesloten. Hier wordt rekening mee gehouden in het programma. Het kan dus voorkomen dat u deze bezienswaardigheden op een andere dag dan vermeld in het programma zult bezoeken.

Drukte bij toeristische bezienswaardigheden

Het Kremlin in Moskou, het Catharinapaleis in Pushkin, Peterhof en de Hermitage zijn zeer populaire toeristische bezienswaardigheden. Rijen bij de entree zijn dan ook niet altijd te voorkomen. Ook komt het soms voor dat de aan ons toegekende toegangstijden wijzigen, waardoor wij genoodzaakt zijn ons programma aan te passen. Dit is helaas niet te voorkomen en wij vragen dan ook om uw begrip hiervoor.

Excursies

Onze groepsrondreis door Rusland is zeer compleet. Toch bieden wij u de mogelijkheid om enkele excursies vooraf bij te boeken. Voor bepaalde populaire bezienswaardigheden moeten wij namelijk tijdig tickets inkopen. Ter plaatse is het veelal niet meer mogelijk om tickets voor deze excursies te verkrijgen.

Vliegen in Comfort Class KLM

Indien u reist met de KLM en u wenst te vliegen in Comfort Class, kunt u de benodigde gegevens bij boeking bij ons opvragen. Via de website van KLM kunt u deze optie bijboeken.

+ Vluchtinfo
Open +

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+ FAQ
Open +

Een reis boeken bij NRV

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

dagen Hoogtepunten van Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Moskou

02Moskou

03Moskou

04Moskou – Sergiev Posad – Pereslavl

05Pereslavl – Vladimir - Soezdal

06Soezdal

07Soezdal – Moskou – St. Petersburg

08St. Petersburg

09St. Petersburg

10St. Petersburg

11St. Petersburg - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis