neemt je mee
 • UNESCO Werelderfgoed in Sucre

  UNESCO Werelderfgoed in Sucre

 • Zoutvlakte van Uyuni

  Zoutvlakte van Uyuni

 • Verblijf op het Titicacameer

  Verblijf op het Titicacameer

 • Cuzco, de hoofdstad van het oude Inca-rijk

  Cuzco, de hoofdstad van het oude Inca-rijk

 • Machu Picchu

  Machu Picchu

Hoogtepunten van Bolivia & Peru

Privéreis | 22 dagen v.a.
3239
i

Prijs p.p. gebaseerd op:

Vertrekdatum
:
14-11-2016
Reisduur
:
22 dagen
Aantal personen
:
2 volwassenen
Snelle Beslisserskorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 25 oktober
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen met vertrek vanaf 1 april 2017
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Privéreizen 22 dagen Hoogtepunten van Bolivia & Peru v.a. € 3239

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Santa Cruz
 • Dag 2 Santa Cruz
 • Dag 3 Santa Cruz - Sucre
 • Dag 4 Sucre
 • Dag 5 Sucre - Potosí
 • Dag 6 Potosí - Uyuni
 • Dag 7 Uyuni - Salar de Uyuni
 • Dag 8 Salar de Uyuni - Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat
 • Dag 9 Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat - Uyuni - La Paz
 • Dag 10 La Paz
 • Dag 11 La Paz - Puno
 • Dag 12 Puno - Amantaní eiland/Titicacameer
 • Dag 13 Amantaní eiland/Titicacameer - Puno
 • Dag 14 Puno - Cuzco
 • Dag 15 Cuzco
 • Dag 16 Cuzco
 • Dag 17 Cuzco - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes
 • Dag 18 Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco
 • Dag 19-20 Cuzco
 • Dag 21 Cuzco - Lima - Amsterdam
 • Dag 22 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Vertrekdata t/m 31 december 2016     UNESCO Werelderfgoed in Sucre, Potosí en Cuzco     3-daagse excursie over de zoutvlakte Salar de Uyuni     Verblijf bij een lokale familie op het Titicacameer     Rondleiding door Machu Picchu

Programma

Rondreis Peru

Dag 1 Amsterdam - Santa Cruz

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Santa Cruz, de belangrijkste en meest welvarende stad van Bolivia.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
bo_al_vrouwmetkind.jpg

Dag 2 Santa Cruz

Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel in het centrum van Santa Cruz te brengen. In tegenstelling tot veel andere grote steden in Bolivia is Santa Cruz laag gelegen, op zo’n 416 meter, en beschikt het over een tropisch klimaat.

Santa Cruz voelt verrassend genoeg aan als een kleine stad door zijn gebrek aan hoogbouw en ontspannen tropische sfeer. De grootste stad van Bolivia ademt moderniteit, maar klampt zich nog altijd vast aan traditie. Het centrum van de stad is levendig, de smalle straatjes vol met zakenmannen in pak die chicha (maïsdrankje) nippen bij kraampjes op straat, terwijl de taxi’s en paard-en-wagens elkaar verdringen voor de beste positie bij de verkeerslichten. De lokale bevolking relaxt op het centrale plein en luistert naar Camba muziek, restaurants gaan dicht voor de siësta en kleine winkels verkopen goedkope, lokale producten. Er zijn hier heerlijke restaurants te vinden door de veelzijdige invloeden van de Spanjaarden, Aziaten, Afrikanen en indianen.

Goed om te weten

Het kan voorkomen dat u vroeg in de ochtend in uw hotel aankomt. Het is dan niet altijd mogelijk om in te checken. Mocht dit wenselijk zijn laat dit dan bij boeking weten en wij regelen een dagkamer bij aankomst.

bo_al_sucre.jpg

Dag 3 Santa Cruz - Sucre

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Santa Cruz gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Sucre, de hoofdstad van Bolivia. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Sucre is de mooiste stad van Bolivia en het symbolisch hart van de natie. Het was hier dat de onafhankelijkheid werd uitgeroepen en terwijl La Paz nu de zetel is van de regering, is Sucre in de grondwet opgenomen als de hoofdstad van het land. Met een schitterende verzameling van witte gebouwen en mooie patio's herbergt de stad een schat aan koloniale architectuur. De strenge controles die er gelden voor de ontwikkeling van de stad, hebben ervoor gezorgd dat Sucre het paradepaardje van Bolivia is geworden. In 1991 is het dan ook niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Door zijn ligging in een vallei omringd door lage bergen, beschikt Sucre over een mild en aangenaam klimaat. Met zijn ruime selectie aan uitstekende accommodaties en schat aan kerken en musea is er genoeg te doen in en rondom Sucre.
bo_al_tarabuco local market.jpg

Dag 4 Sucre

Vandaag heeft u een volle dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt optioneel deelnemen aan een excursie door de stad die ook wel de ‘Witte Stad’ of de ‘Stad met Vier Namen’ wordt genoemd. Deze excursie begint met een bezoek aan het Museo Costumbrista. Dit unieke museum toont het leven zoals het was in Sucre gedurende het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw. In de 10 kamers geven foto’s, kostuums, antiek meubilair en persoonlijke voorwerpen u een beter inzicht in het leven van de lokale bevolking in hun verschillende sociale klassen. Hierna vervolgt u de excursie met een wandeling over een typische markt, om de dagelijkse kledij van de lokale bevolking te bewonderen en bezoekt u het hoofdplein. Onderweg wordt u geattendeerd op interessante details die zijn te zien op de witte koloniale gebouwen. Tot slot geniet u van een traditioneel drankje in een populaire bar.

U kunt er op zondag ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan de traditionele en kleurrijke openluchtmarkt van Tarabuco (optioneel). U wordt dan na het ontbijt opgehaald en naar de gemeenschap van Tarabuco gereden, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Hier heeft u de kans om in contact te komen met de inheemse Yampara bevolking die hun gewoonten, tradities en taal met u delen. Tijdens een wandeling over de straten van Tarabuco heeft u de gelegenheid om de met de hand gemaakte producten; het textiel en de kleding te kopen. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u een aantal oude straatjes en het centrale plein. Deze excursie geeft u een goed inzicht in één van de best bewaarde culturen van de wereld.

Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de inheemse bevolking van Jatun Yampara (optioneel). Jatun Yampara is een project dat de culturele waarde van de Yampara, één van de oudste culturen van het continent, waarborgt. Hier ziet u de typische huisvesting, kleding en gewoontes van de inheemse bevolking. Tijdens uw bezoek aan de textiel en keramiek werkplaatsen heeft de mogelijkheid om handwerk te kopen bij de ambachtslieden. Ook brengt u een bezoek aan een klein museum en de schoolgemeenschap. In de Chicheria (lokale bar) proeft u de chicha, een zuur drankje gemaakt van gefermenteerde maïs.
Potosi

Dag 5 Sucre - Potosí

In de ochtend heeft u de tijd om te ontspannen en uw bagage op uw gemak in te pakken. U wordt vervolgens opgehaald en naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar de zilverstad Potosí. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Potosí was ooit de grootste en rijkste stad van het Amerikaanse continent. Eeuwenlang was dit de locatie van de Spaans koloniale muntplaats. Het verhaal gaat dat ook een groot deel van de Zilvervloot, die Piet Hein op de Spanjaarden buit maakte, afkomstig was uit Potosí. Door zijn rijke geschiedenis en koloniale architectuur behoort de stad tot UNESCO Werelderfgoed. Het is één van de hoogst gelegen steden ter wereld met zijn 4090 meter. Houdt u hier dan ook rekening mee en doe het rustig aan!

Goed om te weten

Als u zich zorgen maakt om de hoogte dan is het aan te raden om soroche pillen mee te nemen of uw arts te raadplegen voor Diamox pillen tegen zeeziekte en hoogteziekte.

bo_al_salt mining.jpg

Dag 6 Potosí - Uyuni

Vandaag kunt u een stadstour maken door Potosí waarbij u ook een bezoek brengt aan de mijn (optioneel). Houdt u er wel rekening mee dat sommige personen een bezoek aan de mijnen als claustrofobisch ervaren. Weeg dan ook voor uzelf af of deze optionele excursie voor u geschikt is. De excursie begint echter met een bezoek aan de markt, waar de gids u uitleg geeft over alle benodigdheden die nodig zijn voor het werken onder de grond, zoals dynamiet en olielampen. U krijgt hier tevens de gelegenheid om sigaretten en coca bladeren te kopen voor de mensen die werken in de mijn. Vanaf Cerro Chico heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Er zijn tenminste 300 verschillende ingangen naar de mijn, deze grotten zijn nog steeds vergelijkbaar met zoals ze waren in koloniale tijden, en zijn een bron van vele mineralen. In de mijn zijn er 300 tot 400 mijnwerkers te vinden. Als bezoeker daalt u in beschermende kleding zo’n twee kilometer omlaag, krijgt u onderweg uitleg van uw gids en ziet u de barre omstandigheden waarin de mijnwerkers moeten werken. De belangrijkste bezienswaardigheid is El Tío, de duivelse beschermengel van de mijn. Er wordt gedacht dat hij heerst over de mijn, en hij vertegenwoordigd dan ook bescherming en vernietiging. De mijnwerkers offeren sigaretten, coca bladeren en sterke drank bij zijn beeltenissen. Zij geloven dat als El Tío niet wordt gevoed hij ze zal straffen.

Uiteraard kunt u ook zelfstandig op verkenning gaan door Potosí, en de grote kerken en sierlijke koloniale architectuur bewonderen. Een bezoek aan de voormalige muntplaats Casa Nacional de Moneda en het prachtige klooster Convento de Santa Teresa zijn enkele belangrijke bezienswaardigheden die u onderweg tegen zal komen. In de middag, nadat u de tijd heeft gehad om Potosí te verkennen, wordt u naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar Uyuni. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Morgen begint u met uw bezoek aan de grootste zoutvlakte ter wereld!

Goed om te weten

Het is mogelijk om uw verblijf voor één nacht te upgraden naar een zouthotel nabij de beroemde Uyuni zoutvlakte. Dit unieke hotel is volledige gemaakt van zout; zelfs de meubels zijn gemaakt van zout! Zie ‘Alternatief hotel’ voor meer informatie.

bo_al_uyuni jeep tour.jpg

Dag 7 Uyuni - Salar de Uyuni

Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en vertrekt u voor een onvergetelijke excursie per jeep over de zoutvlakte. Houdt uw camera bij de hand en zet een zonnebril op! De witte zoutlaag van Salar de Uyuni ziet eruit als een enorme gletsjer en heeft dan ook hetzelfde effect op uw ogen als een wintersportvakantie.

Allereerst brengt u een bezoek aan een zoutfabriek in Colchani. Hierna arriveert u bij Salar de Uyuni, een enorme zoutvlakte van 10582 km2, ooit een reusachtig prehistorisch meer dat is opgedroogd. Onderweg wordt er gestopt voor fotomomenten en kunt u genieten van het magnifieke uitzicht. Dit is ook een uitstekende plek voor wat grappige foto’s van optische illusies. Onderweg ziet u de waterbronnen Ojos de Sal (Ogen van de Zoutvlakte), die afkomstig zijn van de ondergrondse rivieren die stromen onder de zoutvlakte.

In de middag arriveert u bij het Incahuasi eiland. Dit eiland ligt in het midden van de zoutvlakte, en beschikt over enorme cactussen en een zeldzaam ecosysteem. De cactussen die zich op het eiland bevinden zijn zo’n 700 jaar oud en 10 meter hoog! Het eiland is gelegen op de overblijfselen van een vulkaan, die onderwater stond toen de zoutvlakte nog een prehistorisch meer was. De koraalachtige structuur van het eiland bestaat deels uit fossielen van algen, waaruit blijkt dat dit vroeger een gigantische zee vol leven was. Het eiland werd vroeger door de Inca’s gebruikt als rustplaats. Ze staken de zoutvlakte over met lama’s, die beladen waren met goederen voor de handel in Chili. Doordat het eiland in het midden van de zoutvlakte is gelegen heeft u hier een verbazingwekkend 360 graden panoramisch uitzicht. Vervolgens wordt u naar San Pedro de Quemes gebracht voor uw overnachting.

Goed om te weten

Hou er rekening mee dat het ’s avonds behoorlijk af kan koelen. Neem dus voldoende warme kleding mee! Het dragen van laagjes op de ochtenden dat u vroeg vertrekt is aan te raden.

bo_al_arbol de piedra (tree of rock) siloli desert.jpg

Dag 8 Salar de Uyuni - Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Laguna Colorada, een mooie rode lagune, ontstaan door de micro-organismen in het water. Hier heeft u de kans op het spotten van drie soorten Zuid-Amerikaanse flamingo’s. Onderweg geniet u van het uitzicht op de Ollagüe vulkaan, Laguna Canapa, Laguna Hedionda, Laguna Honda, Laguna Chiarkota en Laguna Ramaditas. Dit gebied is onderdeel van een reservaat genaamd Eduardo Avaroa en geeft u ook de mogelijkheid om wilde vicuña’s (kleinste lamasoort), diverse vogelsoorten en wilde woestijnkonijnen te spotten. Aangekomen bij de Siloli woestijn heeft u de mogelijkheid om foto’s te maken van het schitterende landschap en ziet u de Árbol de Piedra (stenen boom). Deze ongewone rotsformatie van zo’n zeven meter hoog heeft zijn vorm gekregen door wind- en zanderosie. Vervolgens wordt u naar Ojo de Perdiz gebracht voor uw overnachting.
bo_al_geyser sol de manana.jpg

Dag 9 Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat - Uyuni - La Paz

Vandaag wordt het vroeg opstaan om een bezoek te kunnen brengen aan het geiserveld Sol de Mañana. Het actiefste moment van de dag is namelijk bij het eerste zonlicht. Hier heeft u de gelegenheid om fantastische foto’s te maken van de stomende geisers en bubbelende modderpoelen. Onderweg naar Uyuni passeert u de Dalí woestijn, dat lijkt op een surrealistisch schilderij van Salvador Dalí, de Laguna Blanca (Witte Lagune) en Laguna Verde (Groene Lagune). Tot slot brengt u een bezoek aan de Valle de las Rocas (Vallei van de Rotsen) met allemaal vreemde rotsformaties en het dorpje San Cristóbal. Aangekomen in Uyuni wordt u naar het busstation gebracht voor de nachtbus naar La Paz. Aan boord van de lijndienstbus ontvangt u veelal een licht diner en ontbijt.
bo_al_lapaz.jpg

Dag 10 La Paz

’s Ochtends vroeg komt u aan in La Paz, de hoofdstad van het departement La Paz en de zetel van de regering. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Vandaag neemt u deel aan een halve dagexcursie door deze stad. De eerste stop is Plaza Murillo, waar de Boliviaanse regering zich bevindt. Hier bezoekt u de immense kathedraal en het presidentieel paleis beter bekend als het verbrande paleis, vanwege de vernietiging die in 1875 plaatsvond tijdens een volksopstand. De volgende stop, de katholieke San Francisco kerk, is gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw in de Mesties-barok stijl. De gebeeldhouwde façade is voorzien van inheemse symbolen van gemaskerde figuren tot slangen, draken en tropische vogels. Hierna brengt u een bezoek aan de beroemde koloniale straat Calle Jaén, waar vier kleine, interessante musea zijn te vinden. Vervolgens bezoekt u het openluchtmuseum van de Tiwanaku cultuur.

De tweede helft van de excursie brengt u een bezoek aan de unieke Valle de la Luna (Vallei van de Maan). Dit maanlandschap is ontstaan door erosie. Het resultaat is een canyon vol kleurrijke, geërodeerde en stalagmietachtige rotsformaties. Het heeft iets weg van een combinatie van het Badlands Nationaal Park en Bryce Canyon Nationaal Park in Amerika. Het is raar te bedenken dat dit buitenaardse landschap zich op zo’n 10 kilometer van de drukke binnenstad van La Paz bevindt. Na afloop keert u terug naar uw hotel.
bo_al_copacabana.jpg

Dag 11 La Paz - Puno

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het busstation vanwaar u per lijndienstbus vertrekt naar het aan het Titicacameer gelegen Puno (Peru). Onderweg steekt u per ferry de Straat van Tiquina over en vervolgt u de reis naar de grens, waar u van bus wisselt. Hou uw paspoort bij de hand voor de grensformaliteiten!

Bij aankomst in Puno wordt u naar uw hotel gebracht. Puno is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Peru en één van de meest interessante plekken van het continent. Er zijn maar weinig steden gelegen aan de oever van een waterlichaam als het Titicacameer; ’s werelds hoogst bevaarbare meer.

Het Kuntur Wasi uitkijkpunt, een groot metalen sculptuur van een condor, biedt een adembenemend uitzicht over de stad en het Titicacameer. Het is dus de moeite waard om de 700 treden te beklimmen om dit sculptuur te bereiken! De Plaza de Armas, de barokke kathedraal uit de 18e eeuw en het 17e eeuwse huis Casa del Corregidor zijn andere bezienswaardigheden die in uw vrije tijd kunnen worden bezocht.
pe_al_the floating and tourist islands of lake titicaca puno.jpg

Dag 12 Puno - Amantaní eiland/Titicacameer

Vanochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor uw tweedaagse reis op het Titicacameer. Vanaf de haven vertrekt u per boot naar de Uros eilanden. De bewoners van deze veertigtal eilanden, gelegen in het Titicaca Nationaal Reservaat, leven nog net als hun voorouders deden. Ze hebben hun gewoontes en eigenaardigheden bewaard, maar bovenal hun manier van gemeenschappelijk leven. Hier ziet u hoe de leden van de Uros stam op deze rieteilanden wonen in huizen en varen in boten gebouwd van riet. U brengt wat tijd met ze door en ziet hoe ze al eeuwenlang overleven van de jacht en visserij.

Hierna vervolgt u de reis naar Amantaní eiland waar u wordt opgewacht door lokale families. Zij nodigen u uit bij hun huis en geven u inzicht in hun cultuur en levensstijl. Na te zijn toegewezen aan een gastgezin brengt u een bezoek aan het hoogste punt van het eiland om te genieten van een prachtige zonsondergang. Hier is ook een archeologische opgraving van Inca-ruïnes te vinden.

Goed om te weten

Het verblijf op Amantaní eiland geeft u de gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking. Houdt u er echter wel rekening mee dat het verblijf wat eenvoudiger is. U verblijft bij een lokale familie (homestay) en de badkamer zonder warm water moet worden gedeeld. Doordat de families gebruik maken van zonnepanelen is er gedurende bepaalde tijdstippen wel elektriciteit aanwezig.

pe_al_amantani - puno.jpg

Dag 13 Amantaní eiland/Titicacameer - Puno

Na het ontbijt neemt u afscheid van de lokale familie en vaart u naar het rustige eiland Taquile dat gedomineerd wordt door oude Inca terrassen. Een bezoek aan Taquile eiland geeft een beeld van de gewoontes en tradities van de inheemse bevolking en laat zien hoe deze mensen in staat zijn te leven ver van de bewoonde wereld. De inwoners van Taquile eiland staan bekend om hun fijne handgeweven textiel en kleding, dat tot het beste handwerk van Peru wordt gerekend. U heeft de kans om een demonstratie van traditionele weeftechnieken te zien. Daarnaast kunt u de traditionele kostuums bewonderen die de Quechua indianen hier dragen. Na een heerlijke lunch van vers gevangen vis en lokaal geteelde groenten en fruit keert u per boot terug naar Puno.
pe_al_andahuaylillas - cusco.jpg

Dag 14 Puno - Cuzco

’s Ochtends vroeg vertrekt u met de Inka Express bus over de ‘Route van de Zon’ van Puno naar Cuzco. Onderweg zult u versteld staan van de indrukwekkende altiplano, een droog en dor landschap met weids uitzicht, met grazende vicuña’s en lokale gemeenschappen. Onderweg wordt er gestopt bij het INC Pukara museum, lunch in Sicuani, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi, de tempel Checacupe, de Huaro muurschilderingen en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas. Vooral Pukara en Andahuaylillas zijn prachtige bezienswaardigheden. Het indrukwekkende Pukara is een getrapte piramide van 3500 jaar oud dat is uitgewerkt door de dorpelingen van Pukara. De beroemde koloniale kerk Andahuaylillas beschikt over een prachtig beschilderd plafond en andere kunstschatten. Onderweg rijdt u over de 4338 meter hoge La Raya bergpas en daalt u af naar een prachtige vallei gecultiveerd met tal van gewassen als maïs en aardappelen. Het is genieten van het prachtige uitzicht over het Andeslandschap, de natuur, kerken en Inca-ruïnes. Dit is veruit de meest leuke manier om van Puno naar Cuzco te reizen!

Bij aankomst in Cuzco wordt u naar uw hotel gebracht. Het is niet voor niets dat Cuzco de ‘Heilige stad van de Inca’s’ wordt genoemd en de archeologische hoofdstad is van het Amerikaanse continent. De schoonheid van een glorieus verleden is duidelijk zichtbaar als u door deze stad loopt.
pe_al_plaza de armas, cuzco.jpg

Dag 15 Cuzco

Cuzco ligt op meer dan 3400 meter hoogte en dit zult u ongetwijfeld voelen. Doe het dus rustig aan en drink veel coca thee. Er is zoveel te zien en te doen in en rondom Cuzco. Het is als hoofdstad van het oude Inca-rijk ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis naar Peru. In de ‘Navel van de wereld’ is een interessante mix van architectuur te vinden; stukjes Inca muur met uitgebreide kerken en rode pannendaken.

Het is aan te raden om ‘s middags deel te nemen aan een optionele stadstour door Cuzco. Allereerst brengt u een bezoek aan de Plaza de Armas ofwel Huacaypata (plein van de krijgers). Dit was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Cuzco. Hier ziet u de kathedraal die deels is gebouwd met de grote stenen van rood graniet, afkomstig uit de Inca-vesting Sacsayhuaman. Bij de Korikancha tempel ziet u de belangrijkste tempel gewijd aan de verering van de zon, waar de muren en vloeren ooit bedekt waren met goud. Hierna reist u door naar de ruïnes boven Cuzco: Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en het Sacsayhuaman fort. Sacsayhuaman is een imposant voorbeeld van de militaire architectuur van de Inca’s. Dit fort werd gebouwd met grote platen van graniet die de stad moest beschermen tegen aanvallende troepen uit het oosten. Het meest bijzondere van deze plek zijn de enorme stenen van zes meter die perfect op elkaar passen. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

Goed om te weten

Wilt u liever eerst de 4-daagse Inca Trail of Lares Trek bewandelen voordat u Cuzco gaat verkennen? Wij regelen bij boeking graag één van deze avontuurlijke wandelingen voor u richting Machu Picchu. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

pe_al_ollantaytambo, sacred valley.jpg

Dag 16 Cuzco

Vandaag heeft de dag ter vrije besteding en is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de Heilige Vallei van de Inca’s. Deze weelderige vallei bezaaid met oude ruïnes en pittoreske dorpjes ligt tussen Cuzco en Machu Picchu. De Heilige Vallei van de Inca’s is een bestemming op zich. Hier ziet u terrasvormige berghellingen, lokale markten en de onwerkelijke schoonheid van het landschap.

In het kleine dorpje Pisac bezoekt u de indianenmarkt die duizenden bezoekers trekt van afgelegen gemeenschappen, gekleed in kleurrijke, traditionele kledij. Na de lunch vertrekt u naar de stad Ollantaytambo dat enkele van de best bewaarde Inca-ruïnes van Peru bevat. Strategisch gelegen in het uiterste westelijke deel van de Heilige Vallei was Ollantaytambo de thuisbasis van de Inca-elite. De enorme, steile terrassen die de spectaculaire Inca-ruïnes van Ollantaytambo bewaken markeren één van de weinige plaatsen waar de Spaanse veroveraars een grote veldslag verloren. De belangrijkste attractie is het fort aan de rand van de nederzetting dat diende als ceremonieel centrum. Andere bezienswaardigheden zijn de torenhoge muur van zes monolieten, de Tempel van de Zon en de Baños de la Ñusta (Prinses Baden), die beide beschikken over prachtige bewerkte stenen.
Aguas Calientes

Dag 17 Cuzco - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes

De Machu Picchu is misschien wel de voornaamste reden waarom u deze rondreis door Peru maakt. U maakt vandaag een leuke treinreis naar Aguas Calientes, de dichtst bij Machu Picchu gelegen stad. Na een transfer naar het treinstation van Ollantaytambo, stapt u in de trein en maakt u een mooie tocht langs besneeuwde bergtoppen en de kolkende Urubamba-rivier. Onderweg maakt u zich alvast een voorstelling van wat u vandaag gaat zien. Er gaat een magische aantrekkingskracht uit van Machu Picchu. Dankzij de geïsoleerde ligging wisten de Inca’s de citadel van Machu Picchu verborgen te houden voor de Spaanse veroveraars, waardoor het niet werd vernietigd. De ‘Verloren Stad van de Inca’s’ bleef eeuwenlang bedekt door vegetatie, tot hij uiteindelijk in 1911 werd ontdekt.

Nadat u bent ingecheckt vertrekt u rond 10.15 uur met de shuttlebus naar Machu Picchu. Tijdens de rondleiding geeft de gids u gedetailleerde informatie over de stad, de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. Om u heen ziet u de overblijfselen van een hoogontwikkelde beschaving, die zijn tijd mijlenver vooruit was. Bewonder de ingenieuze terrassen, de fonteinen en de pleinen. Na de rondleiding heeft u gelegenheid om zelfstandig de citadel van Machu Picchu verder te verkennen. Wandel naar de Inca-brug en bekijk de tempels en huizen. Na het bezoek brengt de shuttlebus u terug naar Aguas Calientes.

Goed om te weten

Als u wilt, kunt u vandaag een wandeling maken over de Inca Trail (optionele excursie), één van de mooiste wandelingen van Latijns-Amerika. Bekijk onderweg verschillende Inca-ruïnes, overbrug hoogteverschillen en bewonder het buitengewoon mooie landschap. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

pe_al_machu picchu panoramic view.jpg

Dag 18 Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco

Vandaag heeft u voldoende tijd om Aguas Calientes en de omgeving verder te verkennen. In Aguas Calientes kunt u een bezoek brengen aan het lokale museum wat verdere uitleg geeft over de bouw van Machu Picchu (entreegelden ca. 4 USD), wandelen door de Mandor tuinen naar de waterval (entreegelden ca. 5 USD) of vlinders bewonderen in de vlindertuin (entreegelden ca. 5 USD). In Aguas Calientes heeft u verder de gelegenheid om heerlijk te ontspannen in de warmwaterbronnen van de stad (entreegelden ca. 5 USD). Rond 16.30 uur keert u per trein en bus terug naar uw hotel in Cuzco.

Goed om te weten

Wilt u tweede bezoek brengen aan de citadel Machu Picchu? Er zijn maar 400 vergunningen per dag beschikbaar om Machu Picchu te bezoeken. Wilt u daarnaast op eigen gelegenheid de berg Huayna Picchu of de berg Machu Picchu beklimmen om te genieten van het uitzicht op Machu Picchu? Of wilt u wandelen naar de Inti Punku (zonnepoort)? Wij kunnen uw toegang garanderen als u één van deze optionele bezoeken bijboekt gedurende het boekingsproces.

pe_al_childwith lama walking cuzco street.jpg

Dag 19-20 Cuzco

U heeft twee volle dagen ter vrije besteding. Breng een bezoek aan één van de vele musea of de lokale markt, geniet van het heerlijke eten en ontspan op een terras en laat de wereld aan u voorbijgaan. In het ChocoMuseo kunt u deelnemen aan een chocolade workshop of een cacaoplantage tour boeken. In de meest sfeervolle en pittoreske wijk van Cuzco, San Blas, zijn vele ateliers en ambacht werkplaatsen te vinden. Het is een uitstekende wijk om in rond te lopen aangezien vele straten alleen voor voetgangers toegankelijk zijn. De wijk biedt ook een panoramisch uitzicht over de rest van de stad.

Goed om te weten

Mocht u ervoor gekozen hebben om de 4-daagse Inca Trail of Lares Trek te bewandelen, dan heeft u de komende twee dagen de gelegenheid om Cuzco te verkennen. U heeft ook de mogelijkheid om een optionele stadstour door Cuzco en/of een optionele excursie door de Heilige Vallei van de Inca’s te reserveren. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie. Als u ervoor heeft gekozen om de 4-daagse Inca Trail of Lares Trek niet te bewandelen, dan heeft u de gelegenheid om op dag 19 vanuit Cuzco naar Puerto Maldonado te vliegen. Hier bieden wij u de optie tussen een 3- of 4-daags verblijf in het Tambopata Nationaal Reservaat. U dient er rekening mee te houden dat bij het 4-daags verblijf de privéreis één dag langer duurt. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

pe_al_paragliding in miraflores lima.jpg

Dag 21 Cuzco - Lima - Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel in Cuzco en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wilt u verlengen in Lima of een bezoek brengen aan de kustlijn van Peru met Paracas & Nazca? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlenging’ vindt u meer informatie.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 22 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Alternatief hotel

Alternatief - Verblijf in een zouthotel in Uyuni

U kunt er optioneel voor kiezen om uw verblijf bij aankomst in Uyuni te veranderen naar één nacht in een zouthotel nabij Salar de Uyuni. Alle kamers en bedden in dit unieke hotel zijn gemaakt van zout...

Meer info >

Al voor € 68p.p. p.nMeer info >

Extra optie

Alternatief - 3 dagen Tambopata Nationaal Reservaat (t/m 31 december 2016)

De komende drie dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. U overnacht in een goed verzorgde lodge, maakt een jungle wandeling en een nachtelijke boottocht. Ook brengt u een bezo...

Meer info >

Al voor € 640p.p.Meer info >

Alternatief - 4 dagen Inca Trail vanaf Cuzco

De komende vier dagen maakt u in internationaal gezelschap één van de mooiste wandelingen van het continent. De wandelroute leidt door prachtige berglandschappen en nevelwouden, passeert een aantal ar...

Meer info >

Al voor € 347p.p. Meer info >

Alternatief - 4 dagen Lares Trek vanaf Cuzco

De Lares Trek biedt een combinatie van prachtige landschappen, traditionele culturen en Machu Picchu. De tocht voert u door een prachtig berglandschap, over hoge bergpassen en u zult twee nachten door...

Meer info >

Al voor € 347p.p. Meer info >

Alternatief - 4 dagen Tambopata Nationaal Reservaat (t/m 31 december 2016)

De komende vier dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. U overnacht in een goed verzorgde lodge, maakt een jungle wandeling en een nachtelijke boottocht. Ook brengt u een bezo...

Meer info >

Al voor € 694p.p.Meer info >

Cuzco - De Heilige Vallei van de Inca's

Vandaag brengt u een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca’s. Deze weelderige vallei bezaaid met oude ruïnes en pittoreske dorpjes ligt tussen Cuzco en Machu Picchu. De Heilige Vallei van de Inca’s...

Meer info >

Al voor € 40p.p. Meer info >

Cuzco - Stadstour Cuzco

In de middag neemt u deel aan een halve dagexcursie door Cuzco. Allereerst brengt u een bezoek aan de Plaza de Armas ofwel Huacaypata (plein van de krijgers). Dit was het toneel van vele belangrijke g...

Meer info >

Al voor € 18p.p. Meer info >

Machu Picchu - Extra bezoek aan Machu Picchu + Huayna Picchu beklimmen

Huayna Picchu is de jonge bergtop, gelegen aan de noordzijde van de Machu Picchu. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het hele complex. Dit is dan ook een uitstekende plek voor een geweldige...

Meer info >

Al voor € 82p.p. Meer info >

Machu Picchu - Extra bezoek aan Machu Picchu + Machu Picchu beklimmen

Machu Picchu is de oude bergtop, gelegen ten zuidwesten van de citadel van Machu Picchu. Dit is de meest spectaculaire wandeling bij Machu Picchu. Het biedt een ongeëvenaard uitzicht op het beroemde I...

Meer info >

Al voor € 79p.p. Meer info >

Machu Picchu - Extra bezoek aan Machu Picchu + Wandeling naar de Inti Punku (zonnepoort)

De Inti Punku (zonnepoort) was ooit de hoofdingang van Machu Picchu. Keizerlijke bewakers gebruikten de Inti Punku om de toegang te controleren naar Machu Picchu. Zijn afgelegen locatie en strategisch...

Meer info >

Al voor € 74p.p. Meer info >

Potosí - Stadstour Potosí

Maak een stadstour door Potosí waarbij u ook een bezoek brengt aan de mijn. Hou er rekening mee dat sommige een bezoek aan de mijnen als claustrofobisch ervaren. Deze excursie is dan ook niet voor ied...

Meer info >

Al voor € 33p.p. Meer info >

Sucre - Bezoek aan de openluchtmarkt van Tarabuco

Op zondag brengt u een bezoek aan de traditionele en kleurrijke openluchtmarkt van Tarabuco. U wordt na het ontbijt opgehaald en naar de gemeenschap van Tarabuco gereden, waar de tijd lijkt stil te he...

Meer info >

Al voor € 62p.p. Meer info >

Sucre - Bezoek de inheemse bevolking van Jatun Yampara

Breng een bezoek aan de inheemse bevolking van Jatun Yampara. Jatun Yampara is een project dat de culturele waarde van de Yampara, één van de oudste culturen van het continent, waarborgt. Hier ziet u ...

Meer info >

Al voor € 53p.p. Meer info >

Sucre - Stadstour Sucre

Maak een halve dagexcursie door de stad die ook wel de ‘Witte Stad’ of de ‘Stad met Vier Namen’ wordt genoemd. Deze excursie begint met een bezoek aan het Museo Costumbrista. Dit unieke museum toont h...

Meer info >

Al voor € 35p.p. Meer info >

Wandeling over de Inca Trail

De komende twee dagen maakt u in internationaal gezelschap één van de mooiste wandelingen van het continent. De wandelroute passeert een aantal archeologische Inca bezienswaardigheden en biedt een ind...

Meer info >

Al voor € 315p.p. Meer info >

Verlenging

5 dagen Paracas & Nazca

Verleng uw reis met een overnachting in Lima en vertrek de volgende dag richting de kust voor een boottocht naar de Ballestas eilanden, waar u van dichtbij zeeleeuwen en zeevogels op de geërodeerde ro...

Meer info >

Al voor € 459p.p. Meer info >

Verlenging Hotel Britania Miraflores (middenklasse hotel)

U kunt uw rondreis per nacht verlengen in het Hotel Britania Miraflores in Lima. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inclusief. Hotel Britania Miraflores staat in...

Meer info >

Al voor € 43p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kort lopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kort lopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p. p.dMeer info >

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Peru selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Aguas Calientes

Hotel Inti Punku Alameda Inn - Middenklasse

Hotel Inti Punku Alameda Inn is gelegen in het centrum van Aguas Calientes, dichtbij het bus en treinstation. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamers van het hotel zijn voorzien van een TVLees meer

Marco Wasi Machu Picchu - Middenklasse

Marco Wasi is een comfortabel hotel vlakbij de hoofdstraat van Aguas Calientes en op 100 meter van Wiñaywayna Park. Het hotel beschikt over een receptie, computerstation, lobby, restaurant en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van een telefoon, TV,Lees meer

Cuzco

Hotel La Posada Atahualpa - Middenklasse

Hotel La Posada Atahualpa is gevestigd in een koloniaal huis. In de posada hangt een knusse, huiselijke sfeer waar u zich snel thuis zult voelen. Het ligt op een goede locatie met op loopafstand het centrale plein van Cusco, dichtbij musea, het busstationLees meer

La Paz

Hotel LP Columbus - Middenklasse

Hotel LP Columbus is gelegen in het centrum van La Paz. Het hotel beschikt over receptie, lobby, restaurant en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of badLees meer

Potosí

Hotel Santa Teresa - Middenklasse

Hotel Santa Teresa is gelegen in het historische hart van Potosi, dat behoort tot het UNESCO cultureel werelderfgoedlijst. Het heeft een goede locatie op korte afstand van diverse historisch bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een receptie,Lees meer

Puno/Titicacameer

Hotel Casona Colon Inn - Middenklasse

Gelegen in een groot koloniaal landhuis, in het hart van Puno, vindt u het comfortabele hotel Casona Colon Inn. Het Titcacameer ligt op loopafstand van dit hotel evenals de centrale markt van Puno. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, barLees meer

Santa Cruz

Hotel LP Santa Cruz - Middenklasse

Een uitstekende optie voor een verblijf in Santa Cruz. Hotel LP Santa Cruz is een fijn hotel op een ideale locatie. Het Blacutt-plein in het centrum ligt op enkele meters afstand van het hotel, evenals het moderne Cine Center. Het hotel beschikt overLees meer

Sucre

Hotel De Su Merced - Superiorklasse

Een elegante, kleinschalige accommodatie opgetrokken uit een 18-eeuws huis in het hart van Sucre. Het is opgebouwd in Spaanse stijl en biedt prachtig uitzicht over Sucre. Hotel De Su Merced heeft een uitstekende ligging, met op slechts 250 meter afstandLees meer

Uyuni/Salar de Uyuni

Tambo Aymara - Middenklasse

Dit kleine comfortabele familie hotel is een eenvoudig hotel, gebouwd in een traditionele stijl. Het hotel is gelegen op slechts een korte wandeling van het centrum en winkels van Uyuni. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en een bibliotheek.Lees meer

Hotel Tayka de Piedra - Middenklasse

In een charmant huis gemaakt van steen en vulkanisch zand is dit kleinschalige hotel gevestigd. Hotel Tayka de Piedra is op korte afstand gelegen van diverse culturele en natuurlijke bezienswaardigheden en ligt ten zuiden van de Salar de Uyuni. Het hotelLees meer

Hotel Tayka del Desierto - Middenklasse

In het midden van een unieke omgeving, geschilderd in een waaier van kleuren en in het hart van de Desert Siloli ligt het hotel Tayka del Desierto. Het hotel is opgebouwd uit vulkanisch gesteente en ligt op een spectaculaire locatie in de BoliviaanseLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vlucht Santa Cruz - Sucre en Cuzco - Lima
Alle transfers
Lijndienstbus Sucre - Potosí, Potosí - Uyuni en La Paz - Puno
Nachtbus Uyuni - La Paz
Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes v.v.
Shuttlebus Aguas Calientes - Machu Picchu v.v.
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Verblijf op het Titicacameer bij een lokale familie op Amantaní eiland
Iedere dag ontbijt
7 x lunch en 2 x diner
3-daagse excursie per jeep over de zoutvlakte Salar de Uyuni en door het Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat*
Stadstour La Paz & Valle de la Luna (Vallei van de Maan)*
2-daagse excursie per boot over het Titicacameer
Excursie onderweg van Puno naar Cuzco inclusief bezoek aan het INC Pukara museum, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi, de tempel Checacupe, de Huaro muurschilderingen en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas*
Rondleiding door de ‘Verloren stad van de Inca’s’, Machu Picchu.
Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op privé-basis in Bolivia, en op basis van internationaal gezelschap in Peru.
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 69 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

3-daagse excursie per jeep

In een jeep passen maximaal 4 personen.

Privéreizen in Peru
De rondreis wordt uitgevoerd per comfortabel openbaar vervoer en met (mini-)bussen. De excursies tijdens onze reizen in Peru zijn over het algemeen niet op privé basis, maar u sluit zich aan bij een internationaal gezelschap. U dient er rekening mee te houden dat u tijdens de transfers tussen de verschillende plaatsen niet van begeleiding wordt voorzien en/of stops worden gemaakt.
Onvoorziene gebeurtenissen ter plaatse
Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met stakingen en/of wegafsluitingen tijdens uw reis. Hierdoor kan het zijn dat het programma iets aangepast moet worden, bepaalde trajecten een langere reistijd met zich meebrengen of een binnenlandse vlucht noodzakelijk is. Eventuele meerkosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening en dienen ter plaatse te worden voldaan. Uiteraard zal onze lokale vertegenwoordiger er alles aan doen om dit te vermijden en worden de opties met u besproken.
Feestdagen in Peru & Bolivia
Tijdens Kerst & Nieuwjaar, Pasen en Inti Raymi kunnen er prijsverhogingen gelden. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Peru - Bagage gedurende privéreizen
U mag maximaal 23-25 kilo ruimbagage meenemen aan boord van binnenlandse vluchten (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij). Houdt u eventueel rekening met ruimte in uw koffer voor souvenirs.

Aan boord van de trein van/naar Aguas Calientes mag u een reistas of rugzak (handbagage) meenemen van maximaal 5 kilo, met een inhoud van 157 cm (hoogte x lengte x breedte). Bagage die niet voldoet aan deze eisen worden niet vervoerd aan boord van de trein. Het is dus aan te raden om alleen het hoogst nodige mee te nemen voor uw verblijf in Aguas Calientes.

Peru Rail biedt ook een gratis opslagruimte voor de passagiers, maar het is beter om grote bagage in uw hotel in Cuzco achter te laten. De gratis opslagruimte op het station van Ollantaytambo is open van maandag t/m zondag tussen 07.00-19.00 uur. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor waardevolle en/of breekbare spullen. Het is dan ook niet aan te raden om deze items in uw grote bagage achter te laten. Peru Rail aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies of schade van waardevolle voorwerpen.

Het is aan te raden om een reistas of rugzak mee te nemen voor uw verblijf in Aguas Calientes en/of de Heilige Vallei. In dit geval kunt u uw grote koffer in het hotel in Cuzco achterlaten en deze dagen reizen met een reistas of rugzak. De vervoersmiddelen in dit deel van Peru zijn niet altijd voorzien van genoeg kofferruimte om het reizen met grote koffers mogelijk te maken.

Als u ervoor heeft gekozen om de Wandeling over de Inca Trail bij te boeken dan dient u te beschikken over een rugzak voor maximaal 5 kilo aan persoonlijke bagage. Gedurende deze wandeling draagt u uw eigen bagage.
Als u ervoor heeft gekozen om de 4 dagen Inca Trail bij te boeken dan dient u te beschikken over een rugzak voor maximaal 7 kilo aan persoonlijke bagage. Gedurende deze wandeling draagt u uw eigen bagage of als u een drager bij heeft geboekt dan wordt uw bagage voor u gedragen.
Als u ervoor heeft gekozen om de 4 dagen Lares Trek of de 4 dagen Salkantay Trail bij te boeken dan wordt u de dag voor de start van deze bouwsteen door onze lokale vertegenwoordiger voorzien van een reistas voor uw maximaal 7 kilo aan persoonlijke bagage. Deze bagage wordt vervolgens gedragen door een muilezel.
Uw overige bagage kunt u achterlaten in uw hotel in Cuzco.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Hoogtepunten van Bolivia & Peru (t/m 31 december 2016)

Verblijf Hotel de Sal Cristal Samaña

Hotel Britania Miraflores***

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam