neemt je mee
Adobe stad Chan Chan
Adobe stad Chan Chan
Royal Tombs Museum of Sipán
Royal Tombs Museum of Sipán
Heilige Vallei van de Inca’s
Heilige Vallei van de Inca’s
Machu Picchu
Machu Picchu
Cuzco, de hoofdstad van het oude Inca-rijk
Cuzco, de hoofdstad van het oude Inca-rijk

Archeologische Schatten van Peru

Privéreis | 14 dagen v.a.
3049i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
15-11-2017
Reisduur
14 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
KLM Werelddeal Weken

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Lima
 • Dag 2 Lima
 • Dag 3 Lima - Chiclayo
 • Dag 4 Huaca Rajada & Royal Tombs Museum
 • Dag 5 Chiclayo - Trujillo
 • Dag 6 Tempels van de Zon en Maan, Huanchaco & Chan Chan
 • Dag 7 Trujillo - Lima
 • Dag 8 Lima - Cuzco
 • Dag 9 Cuzco - Heilige Vallei
 • Dag 10 Heilige Vallei - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes
 • Dag 11 Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco
 • Dag 12 Cuzco
 • Dag 13 Cuzco - Lima - Amsterdam
 • Dag 14 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

Rondreis Amerika
    Bewonder de schatten uit het graf van de heer van Sipán     Bezoek aan de verbazingwekkende Zon en Maan piramides     2-daags verblijf in de Heilige Vallei van de Inca’s     Rondleiding door Machu Picchu     Excursie door hoofdstad van het oude Inca-rijk, Cuzco

Programma

Rondreis Amerika

Dag 1 Amsterdam - Lima

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel in de meest chique wijk van Lima (Miraflores) te brengen.

Lima ligt aan de Pacifische Oceaan en werd opgericht door Spaanse conquistador Francisco Pizarro op 18 januari 1535. Het werd uiteindelijk de meest belangrijke stad van het Spaanse onderkoninkrijk Peru. Vandaag de dag is Lima het culturele en economische centrum van het land met meer dan acht miljoen inwoners.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Goed om te weten

Indien u vliegt met de KLM kunt u ook kiezen voor extra comfort op uw vluchten. Tegen een meerprijs boeken wij zowel de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

pe_al_san francisco church - lima 2.jpg

Dag 2 Lima

Vandaag maakt u gedurende een halve dagexcursie nader kennis met Lima. U ziet bezienswaardigheden uit drie historische periodes: pre-Spaanse, koloniale en hedendaagse. Tijdens de rondleiding reist u langs de duizendjarige geschiedenis. Bij het plein Plaza Mayor (ook bekend als Plaza de Armas) ziet u het regeringspaleis en de kathedraal, waar ook Francisco Pizarro is gelegen. De excursie gaat verder naar de San Francisco kerk en het klooster, waar het klooster en de hal zijn versierd met authentieke Sevilliaanse tegels die teruggaan tot 1620. In het complex, dat werd gebouwd over ondergrondse catacomben, is ook het Museum voor Religieuze Kunst, de kamer van de Spaanse kunstschilder Francisco de Zurbarán en de bibliotheek te vinden. Vervolgens brengt u een bezoek aan het BRC Museum, waar u de schatten van Peru kunt bewonderen. Hier ziet u schitterende voorwerpen van goud, keramiek en textiel afkomstig van verschillende precolumbiaanse culturen. Tot slot brengt u een bezoek u de residentiele zones van San Isidro, met aantrekkelijke parken zoals El Olivar en Miraflores, een moderne wijk met prachtige parken, pleinen en lanen.

In de middag heeft u de gelegenheid om de omgeving verder te verkennen. Zo kunt u tijdens een wandeling over de Malecón, een 10 kilometer lang kronkelend wandel- en fietspad, genieten van het uitzicht vanaf de hoog boven de Stille Oceaan gelegen kliffen. Lima staat bekend als de ‘Garden City’ en in de wijk Miraflores zijn de meeste parken te vinden. Zo kunt u een bezoek brengen aan Parque del Amor, dat veel wegheeft van Park Guëll in Barcelona. Uiteraard zijn er volop winkel- en eetgelegenheden aanwezig. Zorg ervoor dat u gebruik maakt van het grote culinaire aanbod in één van de vele heerlijke restaurants. Het eten dat wordt geserveerd weerspiegelt het multiculturele karakter van de stad.

Goed om te weten

Het BRC Museum is gesloten op zaterdag- en zondagmiddag. Op maandag is het museum de gehele dag gesloten.

Weetje

Restaurant Central in Lima is onlangs door het Britse tijdschrift Restaurant gekroond tot nummer 4 ter wereld. Dit maakt het volgens dit tijdschrift tot het beste restaurant in Latijns-Amerika. Kortom wilt u genieten van het allerhoogste culinaire niveau; breng een bezoek aan dit restaurant.

pe_al_chiclayo1.jpg

Dag 3 Lima - Chiclayo

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Chiclayo. Bij aankomst in Chiclayo wordt u naar uw hotel gebracht voor de komende twee nachten. Chiclayo is de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan de nabijgelegen archeologische vondsten. Het heeft als bijnaam de ‘stad van vriendschap’ en was ooit het grondgebied van de Moche en Chimú beschavingen.

In de middag kunt u optioneel een stadstour maken door Chiclayo. Hierbij brengt u zoal een bezoek aan de beroemde stadspark Paseo de las Musas waar klassieke standbeelden zijn te zien van mythologische figuren. Vervolg de excursie naar het hoofdpark waar in het noorden het stadshuis ofwel Palacio Municipal is te vinden. Dit gebouw uit de vroege twintigste eeuw is gemaakt in republikeinse stijl wat is te zien aan de grote ramen en smeedijzeren hekken. De excursie sluit af met een bezoek aan de heksenmarkt waar allerlei spreuken en drankjes zijn te koop voor genezing of om iets wat je hart begeert in vervulling te laten gaan.

Weetje

Als u iets meer geld te besteden heeft dan is een maaltijd in het Fiesta restaurant in Chiclayo aan te raden. Dit restaurant staat hoog op de lijst van de top 50 beste restaurants in Latijns-Amerika.

pe_al_tomb of lord of sipan - chiclayo.jpg

Dag 4 Huaca Rajada & Royal Tombs Museum

Het hoogtepunt van een bezoek aan Chiclayo is het Museo Tumbas Reales de Sipán ook wel bekend als het Royal Tombs Museum of Sipán, dat schatten huisvest uit het graf van de Heer van Sipán die meer dan 1600 jaar geleden over Peru regeerde. Dit is ongetwijfeld één van de beste musea in Peru, en zelfs Latijns-Amerika. Er wordt hier een uitzonderlijke hoeveelheid goud, zilver en vele andere schatten tentoongesteld.

In de ochtend maakt u een excursie naar het prachtige lemen platform van Huaca Rajada waar het wereldberoemde graf van de Heer van Sipán werd ontdekt. Bewonder prachtige gouden voorwerpen, edelstenen en leer meer over de geschiedenis van de oude Moche beschaving. Hierna brengt u een bezoek aan het Royal Tombs Museum of Sipán en ontdekt u de historische rijkdom. De eerste hal bevat gedetailleerde keramiek afgebeeld met goden, mensen, planten, lama’s en andere dieren. Op de tweede verdieping zijn delicate voorwerpen te vinden zoals een set fijne turquoise en gouden oor ornamenten met eenden, herten en de Heer van Sipán erop afgebeeld. De geavanceerde techniek die hiervoor nodig is geweest maakt dit één van de mooiste en meest belangrijke objecten van precolumbiaans Amerika. Op de begane grond is er een exacte reproductie te vinden van hoe de graftombes zijn aangetroffen. Verschillenede objecten worden hier tentoongesteld. Zo zijn hier de met edelmetalen versierde sandalen van de Heer van Sipán te vinden, die zelf nooit liep en overal naartoe werd gedragen. Interessant genoeg werden mensen van adel gezien als goden; deels mens en deels dier. De nariguera, een opvallend neus schild dat hier tentoongesteld wordt, werd dan ook gebruikt om de menselijke tanden van de Heer van Sipán te verbergen. Die zouden immers aantonen dat hij niet anders was dan de rest van de bevolking. Zo interessant als de kunstvoorwerpen zijn die hier worden tentoongesteld is de tentoonstelling over hoe deze archeologische vondst is uitgegraven. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Chiclayo.

Goed om te weten

Deze privé-excursie vertrekt dagelijks, behalve op maandag.

pe_al_trujillo.jpg

Dag 5 Chiclayo - Trujillo

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het busstation, vanwaar u per lijndienstbus vertrekt naar Trujillo. Bij aankomst in Trujillo wordt u naar uw hotel gebracht voor de komende twee nachten. Trujillo staat bekend als de culturele hoofdstad van Peru en de ‘stad van de eeuwige lente’. Het is een geweldige bestemming om het gehele jaar door te bezoeken. De nabijheid van oude archeologische vondsten maken het tot een ideale plek om de omgeving te verkennen. Geschiedenisliefhebbers zullen hun hart ophalen bij de tempels van de Zon en Maan, oude piramides van precolumbiaanse tijden.
pe_al1_trujillo.jpg

Dag 6 Tempels van de Zon en Maan, Huanchaco & Chan Chan

Vandaag brengt u een bezoek aan de verbazingwekkende Zon en Maan piramides, gezamenlijk bekend als Huacas del Moche. Deze tempels waren tussen 400 en 600 na Christus de politieke en religieuze centra van het Moche koninkrijk en hebben prachtig geschilderde voorstellingen van verschillende goden, waaronder Aiapaec, de onthoofder! De Tempel van de Zon (Huaca del Sol) is het grootste adobe complex van het Amerikaanse continent. Het is de meest indrukwekkende piramide aan de Peruaanse kust. Er wordt van gezegd dat er wel 20000 Indiaanse werkers voor nodig waren om het complex te bouwen! Zijn tweelingtempel, de Tempel van de Maan (Huaca de la Luna), is een kleiner maar beter bewaard gebleven complex met prachtige fresco’s.

Vervolg de excursie met een bezoek aan het strand van Huanchaco, waar de lokale vissers al eeuwenlang vissen met hun traditionele caballitos de totora (rieten vissersbootjes). Na te hebben genoten van de lunch vervolgt u de reis richting de oude adobe stad Chan Chan, ooit de trotse hoofdstad van het Chimú koninkrijk. Deze rond 850 na Christus opgerichte stad huisveste op zijn hoogtepunt zo’n 60000 inwoners en was dan ook de grootste stad in precolumbiaans Amerika. Hier zijn enorme pleinen, lange straten en tempels te vinden waar de Chimú koningen werden begraven. De friezen (verhalende voorstellingen) op de muren met afbeeldingen van golven, vissen, zeevogels en zeezoogdieren geven het leven aan de kust en het belang van de zee weer. Ze hebben hierdoor haast iets weg van prachtige zandkastelen. De Chimú beschaving is hierin duidelijk anders dan de Inca’s. De maan en de zee is voor hun van religieuze betekenis, terwijl de Inca’s de zon aanbeden en de aarde vereren. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Trujillo.
pe_al_lima 2.jpg

Dag 7 Trujillo - Lima

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Trujillo gebracht voor uw binnenlandse vlucht terug naar Lima. In de ochtend kunt u afhankelijk van uw vluchttijd nog een optionele stadstour maken door Trujillo. De herenhuizen die in het centrum van de stad zijn te vinden, maken voor mooie foto’s met hun heldere kleuren en het smeedijzeren handwerk langs balkons en balustrades. Bezoek prachtige koloniale herenhuizen en bewonder de goed bewaard gebleven en imposante portalen, balkons en kerken. Tot slot ziet u in het Archeologisch Museum van de Universidad Nacional de Trujillo een overzicht van de precolumbiaanse culturen uit de regio.

Goed om te weten

Deze optionele excursie vertrekt dagelijks. Op zondag is het echter een panoramische excursie, want op die dag zijn het museum en de koloniale huizen gesloten voor het publiek.

pe_al_woman in traditional clothes with lama sitting on stone in cuzco - peru.jpg

Dag 8 Lima - Cuzco

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Cuzco. Bij aankomst in Cuzco wordt u naar uw hotel gebracht. Het is niet voor niets dat Cuzco de ‘Heilige stad van de Inca’s’ wordt genoemd en de archeologische hoofdstad is van het Amerikaanse continent. De schoonheid van een glorieus verleden is duidelijk zichtbaar als u door deze stad loopt.

Goed om te weten

U verblijft één nacht in Cuzco en daalt vervolgens af naar de Heilige Vallei. Neem voldoende rust bij aankomst om te acclimatiseren. Later in de reis, na Machu Picchu, keert u terug naar Cuzco en heeft u nog voldoende de tijd om de stad te verkennen.

pe_al_ollantaytambo, sacred valley.jpg

Dag 9 Cuzco - Heilige Vallei

Tussen Cuzco en Machu Picchu ligt een weelderige vallei bezaaid met oude ruïnes en pittoreske dorpjes. De Heilige Vallei van de Inca’s is een bestemming op zich. Hier ziet u terrasvormige berghellingen, lokale markten en de onwerkelijke schoonheid van het landschap. Vandaag brengt u een bezoek aan deze mooie en mysterieuze vallei.

In het kleine dorpje Pisac bezoekt u de indianenmarkt die duizenden bezoekers trekt van afgelegen gemeenschappen, gekleed in kleurrijke, traditionele kledij. Na de lunch vertrekt u naar de stad Ollantaytambo dat enkele van de best bewaarde Inca-ruïnes van Peru bevat. Strategisch gelegen in het uiterste westelijke deel van de Heilige Vallei was Ollantaytambo de thuisbasis van de Inca-elite. De enorme, steile terrassen die de spectaculaire Inca-ruïnes van Ollantaytambo bewaken markeren één van de weinige plaatsen waar de Spaanse veroveraars een grote veldslag verloren. De belangrijkste attractie is het fort aan de rand van de nederzetting dat diende als ceremonieel centrum. Andere bezienswaardigheden zijn de torenhoge muur van zes monolieten, de Tempel van de Zon en de Baños de la Ñusta (Prinses Baden), die beide beschikken over prachtige bewerkte stenen. Na afloop wordt u afgezet bij uw hotel van de komende nacht, gelegen in de Heilige Vallei.
Aguas Calientes

Dag 10 Heilige Vallei - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes

De Machu Picchu is misschien wel de voornaamste reden waarom u deze rondreis door Peru maakt. U maakt vandaag een leuke treinreis naar Aguas Calientes, de dichtst bij Machu Picchu gelegen stad. Na een transfer naar het treinstation van Ollantaytambo, stapt u in de trein en maakt u een mooie tocht langs besneeuwde bergtoppen en de kolkende Urubamba-rivier. Onderweg maakt u zich alvast een voorstelling van wat u vandaag gaat zien. Er gaat een magische aantrekkingskracht uit van Machu Picchu. Dankzij de geïsoleerde ligging wisten de Inca’s de citadel van Machu Picchu verborgen te houden voor de Spaanse veroveraars, waardoor het niet werd vernietigd. De ‘Verloren Stad van de Inca’s’ bleef eeuwenlang bedekt door vegetatie, tot hij uiteindelijk in 1911 werd ontdekt.

Bij aankomst wordt uw bagage naar het hotel gebracht en vertrekt u met de shuttlebus naar Machu Picchu. Tijdens de rondleiding geeft de gids u gedetailleerde informatie over de stad, de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. Om u heen ziet u de overblijfselen van een hoogontwikkelde beschaving, die zijn tijd mijlenver vooruit was. Bewonder de ingenieuze terrassen, de fonteinen en de pleinen. Na het bezoek brengt de shuttlebus u terug naar Aguas Calientes.

Goed om te weten

Als u wilt, kunt u vandaag een wandeling maken over de Inca Trail (optionele excursie), één van de mooiste wandelingen van Latijns-Amerika. Bekijk onderweg verschillende Inca-ruïnes, overbrug hoogteverschillen en bewonder het buitengewoon mooie landschap. Zie ‘Data & prijzen' voor meer informatie.

pe_al_machu picchu panoramic view.jpg

Dag 11 Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco

Vandaag heeft u voldoende tijd om Aguas Calientes en de omgeving verder te verkennen. In Aguas Calientes kunt u een bezoek brengen aan het lokale museum wat verdere uitleg geeft over de bouw van Machu Picchu (entreegelden ca. 4 USD), wandelen door de Mandor tuinen naar de waterval (entreegelden ca. 5 USD) of vlinders bewonderen in de vlindertuin (entreegelden ca. 5 USD). In Aguas Calientes heeft u verder de gelegenheid om heerlijk te ontspannen in de warmwaterbronnen van de stad (entreegelden ca. 5 USD). Per trein en bus keert u terug naar uw hotel in Cuzco.

Goed om te weten

Wilt u tweede bezoek brengen aan de citadel Machu Picchu? Er zijn maar een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar om Machu Picchu te bezoeken. Wilt u daarnaast op eigen gelegenheid de berg Huayna Picchu of de berg Machu Picchu beklimmen om te genieten van het uitzicht op Machu Picchu? Wij kunnen uw toegang garanderen als u één van deze optionele bezoeken bijboekt gedurende het boekingsproces.

pe_al_sacsayhuaman - cusco.jpg

Dag 12 Cuzco

Cuzco ligt op meer dan 3400 meter hoogte en dit zult u ongetwijfeld voelen. Doe het dus rustig aan en drink veel coca thee. Er is zoveel te zien en te doen in en rondom Cuzco. Het is als hoofdstad van het oude Inca-rijk ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis naar Peru. In de ‘Navel van de wereld’ is een interessante mix van architectuur te vinden; stukjes Inca muur met uitgebreide kerken en rode pannendaken.

In de middag neemt u deel aan een halve dagexcursie door Cuzco. Allereerst brengt u een bezoek aan de Plaza de Armas ofwel Huacaypata (plein van de krijgers). Dit was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Cuzco. Hier ziet u de kathedraal die deels is gebouwd met de grote stenen van rood graniet, afkomstig uit de Inca-vesting Sacsayhuaman. Bij de Korikancha tempel ziet u de belangrijkste tempel gewijd aan de verering van de zon, waar de muren en vloeren ooit bedekt waren met goud. Hierna reist u door naar de ruïnes boven Cuzco: Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en het Sacsayhuaman fort. Sacsayhuaman is een imposant voorbeeld van de militaire architectuur van de Inca’s. Dit fort werd gebouwd met grote platen van graniet die de stad moest beschermen tegen aanvallende troepen uit het oosten. Het meest bijzondere van deze plek zijn de enorme stenen van zes meter die perfect op elkaar passen. Na afloop keert u terug naar uw hotel.
pe_al_lima.jpg

Dag 13 Cuzco - Lima - Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel in Cuzco en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wilt u verlengen in Lima, een bezoek brengen aan de kustlijn van Peru met Paracas & Nazca of verblijven in een lodge in het Tambopata Nationaal Reservaat? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlenging’ vindt u meer informatie.

Dag 14 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

pe_al_chiclayo1.jpg

Chiclayo - Stadstour Chiclayo

U kunt nader kennis maken met de stad Chiclayo. Tijdens deze stadstour brengt zoal een bezoek aan de beroemde stadspark Paseo de las Musas waar klassieke standbeelden zijn te zien van mythologische fi...

Meer info >

Al voor € 27p.p. Meer info >
pe_al_huaynapicchu.jpg

Machu Picchu - Extra bezoek aan Machu Picchu + Huayna Picchu beklimmen

Huayna Picchu is de jonge bergtop, gelegen aan de noordzijde van de Machu Picchu. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het hele complex. Dit is dan ook een uitstekende plek voor een geweldige...

Meer info >

Al voor € 102p.p. Meer info >
pe_al_machupicchu.jpg

Machu Picchu - Extra bezoek aan Machu Picchu + Machu Picchu beklimmen

Machu Picchu is de oude bergtop, gelegen ten zuidwesten van de citadel van Machu Picchu. Dit is de meest spectaculaire wandeling bij Machu Picchu. Het biedt een ongeëvenaard uitzicht op het beroemde I...

Meer info >

Al voor € 102p.p. Meer info >
pe_al_intipunku.jpg

Machu Picchu - Extra bezoek aan Machu Picchu + Wandeling naar de Inti Punku (zonnepoort)

De Inti Punku (zonnepoort) was ooit de hoofdingang van Machu Picchu. Keizerlijke bewakers gebruikten de Inti Punku om de toegang te controleren naar Machu Picchu. Zijn afgelegen locatie en strategisch...

Meer info >

Al voor € 84p.p. Meer info >
klm comfort

Toeslag Comfort Class KLM heenreis

Het is mogelijk om bij bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM. Een stoel in de Economy Comfort-zone: - Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte - Is twee keer v...

Meer info >

Al voor € 96p.p. Meer info >
klm comfort

Toeslag Comfort Class KLM terugreis

Het is mogelijk om bij bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM. Een stoel in de Economy Comfort-zone: - Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte - Is twee keer v...

Meer info >

Al voor € 96p.p. Meer info >
pe_al_trujillo1.jpg

Trujillo - Stadstour Trujillo

U maakt nader kennis met de stad Trujillo. De herenhuizen die in het centrum van de stad zijn te vinden maken voor mooie foto’s met hun heldere kleuren en het smeedijzeren handwerk langs balkons en ba...

Meer info >

Al voor € 29p.p. Meer info >
pe_al_inca trail.jpg

Wandeling over de Inca Trail

De komende twee dagen maakt u in internationaal gezelschap één van de mooiste wandelingen van het continent. De wandelroute passeert een aantal archeologische Inca bezienswaardigheden en biedt een ind...

Meer info >

Al voor € 316p.p. Meer info >

Verlenging

pe_al_tambopata giant otter in sandoval lake.jpg

3 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inkaterra Hacienda Concepción

De komende drie dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. U brengt per houten kano een bezoek aan het hoefijzermeer Sandoval, dat de leefomgeving is van de bedreigde reuzenrotte...

Meer info >

Al voor € 756p.p.Meer info >
pe_al_tambopata macaws in clay lick.jpg

3 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inotawa Lodge

De komende drie dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. Bij de La Torre Clay Lick, een modderbank met mineraalrijke klei, heeft u vanaf een schuilplaats zicht op de ara's, pap...

Meer info >

Al voor € 686p.p.Meer info >
pe_tambopata_1.jpg

4 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inkaterra Hacienda Concepción

De komende vier dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. Geniet van de prachtige natuur, spot de wilde dieren en maak een nachtwandeling op zoek naar nachtdieren. Door een bezo...

Meer info >

Al voor € 901p.p.Meer info >
Tambopata rivier

4 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inotawa Lodge

De komende vier dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. U overnacht in een goed verzorgde lodge, maakt een jungle wandeling en een nachtelijke boottocht. Ook brengt u een bezo...

Meer info >

Al voor € 740p.p.Meer info >
pe_al_candelebra carving on the way to ballestas island.jpg

5 dagen Paracas & Nazca

Verleng uw reis met een overnachting in Lima en vertrek de volgende dag richting de kust voor een boottocht naar de Ballestas eilanden, waar u van dichtbij zeeleeuwen en zeevogels op de geërodeerde ro...

Meer info >

Al voor € 451p.p. Meer info >
pe_ac_britaniaex.jpg

Verlenging Hotel Britania Miraflores (middenklasse hotel)

U kunt uw rondreis per nacht verlengen in het Hotel Britania Miraflores in Lima. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inclusief. Hotel Britania Miraflores staat in...

Meer info >

Al voor € 47p.p. p.nMeer info >
pe_ac_zw.jpg

Verlenging Hotel José Antonio Executive (superiorklasse hotel)

U kunt uw rondreis per nacht verlengen in Hotel José Antonio Executive in Lima. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inclusief. Hotel José Antonio Executive is ge...

Meer info >

Al voor € 61p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Peru selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Aguas Calientes

pe_ac_marcoka.jpg

Marco Wasi Machu Picchu - Middenklasse

Marco Wasi is een comfortabel hotel vlakbij de hoofdstraat van Aguas Calientes en op 100 meter van Wiñaywayna Park. Het hotel beschikt over een receptie, computerstation, lobby, restaurant en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van een telefoon, TV,Lees meer
pe_ac_casaandinamachu_ex.jpg

Casa Andina Classic Machu Picchu - Superiorklasse

Casa Andina Classic Machu Picchu bevindt zich recht tegenover het treinstation van Aguas Calientes en op 20 meter van de BCP Bank en op slechts 5 minuten lopen van een bushalte waar bussen vertrekken naar Machu Picchu. De accommodatie beschikt overLees meer

Chiclayo

pe_ac_mochikska.jpg

Mochiks - Middenklasse

Mochiks is een prima hotel gelegen in Chiclayo, vlakbij het centrale plein en diverse winkeltjes. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV en badkamerLees meer
pe_ac_casachiclayo_zw.jpg

Casa Andina Select Chiclayo - Superiorklasse

Casa Andina Select Chiclayo is gevestigd in Chiclayo, op 10 minuten rijden van zowel de luchthaven Chiclayo als de ruïnes Tumbas Reales de Sipan. Het hotel heeft een spa en een buitenzwembad met decoratieve tropische palmbomen. In de gemeenschappelijkeLees meer

Cuzco

pe_ac_cuscplaza_ex.jpg

Casa Andina Classic Cusco Plaza - Superiorklasse

Casa Andina Classic Cusco Plaza ligt op een uitstekende locatie in het centrum van Cuzco en nabij het belangrijkste plein van Cuzco, Plaza de Armas. Op loofafstand vindt u heel veel leuke winkels, restaurantjes, barretjes en bezienswaardigheden. De accommodatieLees meer
pe_ac_cusccatedral_ex.jpg

Casa Andina Classic Cusco Catedral - Superiorklasse

Deze Casa Andina Classic is een traditioneel hotel in het centrum van Cuzco, op slechts een steenworp afstand van het Plaza de Armas. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant met een uitgebreid ontbijtbuffet en mogelijkheden voor het lunchenLees meer
pe_ac_atahualpare.jpg

Hotel La Posada Atahualpa - Middenklasse

Hotel La Posada Atahualpa is gevestigd in een koloniaal huis. In de posada hangt een knusse, huiselijke sfeer waar u zich snel thuis zult voelen. Het ligt op een goede locatie met op loopafstand het centrale plein van Cusco, dichtbij musea, het busstationLees meer

Heilige Vallei

pe_ac_sanaugustine_tuin.jpg

San Agustin Monasterio de la Recoleta Hotel - Superiorklasse

Het charmante hotel San Agustin Monasterio de la Recoleta was oorspronkelijk een legendarisch klooster dat is gebouwd aan het begin van de 15e eeuw. In 2007 werd het gebouw, na een complete renovatie, geopend als hotel. Het ligt in het majestueuze HeiligeLees meer
pe_ac_villauruex2.jpg

Villa Urubamba Sacred Valley Lodge - Middenklasse

Een knusse lodge in landelijke sfeer, gelegen in het hart van Sacred Valley. Villa Urubamba Sacred Valley Lodge is een comfortabel verblijf waar u zich zult onderdompelen in de schoonheid van de omgeving. De lodge is genesteld onder de majesteuze bergenLees meer

Lima

pe_ac_britaniaka.jpg

Hotel Britania Miraflores - Middenklasse

Hotel Britania Miraflores staat in de groene buitenwijk Miraflores. Een leuke buurt met diverse winkels, gezellige restaurants en het historische Huaca Pucllana vlakbij. Het hotel heeft een ideale locatie en beschikt over een receptie, lobby, restaurantLees meer
pe_ac_zw.jpg

Hotel José Antonio Executive - Superiorklasse

Hotel José Antonio Executive is gelegen in Miraflores, Lima. Hier kunt u genieten van de cultuur en rijke geschiedenis. Het hotel ligt op korte afstand van het strand Makaha Beach en diverse eetgelegenheden. Het hotel is voorzien van een zwembad, restaurantLees meer

Trujillo

pe_ac_bolivarka.jpg

Gran Bolivar - Middenklasse

Gelegen in het centrale gedeelte van de stad, biedt het hotel Gran Bolivar een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Trujillo. Er zijn diverse winkeltjes en gezellige restaurants in de buurt. Gran Bolivar beschikt over een receptie, ontbijtzaal, barLees meer
pe_ac_costawynd_zw.jpg

Costa del Sol Wyndham Trujillo - Superiorklasse

Het Costa del Sol Wyndham Trujillo Hotel is gunstig gelegen en op korte afstand rijden van het strand. In het hotel kunt u genieten aan het zwembad met een drankje van de Walak Bar en dineren in het Paprika Trujillo Restaurant. Het hotel is voorzienLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vlucht Lima - Chiclayo, Trujillo - Lima en Lima - Cuzco v.v.
Alle transfers
Lijndienstbus Chiclayo - Trujillo
Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes v.v.
Shuttlebus Aguas Calientes - Machu Picchu v.v.
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels
Verblijf in de meest chique wijk van Lima, Miraflores
2-daags verblijf in de Heilige Vallei
Iedere dag ontbijt
2 x lunch
Stadstour Lima
Dagexcursie naar de archeologische opgravingen van Huaca Rajada en het Royal Tombs Museum of Sipán*
Dagexcursie naar de Tempels van de Zon en Maan, het strand van Huanchaco en de oude adobe stad Chan Chan
Dagexcursie door de Heilige Vallei van de Inca’s inclusief bezoek aan de Pisac indianenmarkt en de Inca-ruïnes van Ollantaytambo**
Rondleiding door de ‘Verloren stad van de Inca’s’, Machu Picchu
Stadstour door de ‘Heilige stad van de Inca’s’, Cuzco**.
* Privé-excursie met Engelssprekende gids.
** Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.
Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op basis van internationaal gezelschap.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 61 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Privéreizen in Peru
De rondreis wordt uitgevoerd per comfortabel openbaar vervoer en met (mini-)bussen. De excursies tijdens onze reizen in Peru zijn over het algemeen niet op privé basis, maar u sluit zich aan bij een internationaal gezelschap. U dient er rekening mee te houden dat u tijdens de transfers tussen de verschillende plaatsen niet van begeleiding wordt voorzien en/of stops worden gemaakt.
Bezoekersregeling Machu Picchu
Vanaf 1 juli 2017 geldt er een nieuwe bezoekersregeling voor de Inca-stad Machu Picchu. Vanaf deze datum is het alleen mogelijk om Machu Picchu in shifts te bezoeken. De eerste shift is van 06.00-12.00 uur en de tweede shift is van 12.00-17.30 uur. Gedurende elke shift is het toegestaan om maximaal vier uur door te brengen in Machu Picchu. Doel is de huidige staat van het historisch heiligdom te stabiliseren en te beschermen.
Onvoorziene gebeurtenissen ter plaatse
Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met stakingen en/of wegafsluitingen tijdens uw reis. Hierdoor kan het zijn dat het programma iets aangepast moet worden, bepaalde trajecten een langere reistijd met zich meebrengen of een binnenlandse vlucht noodzakelijk is. Eventuele meerkosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening en dienen ter plaatse te worden voldaan. Uiteraard zal onze lokale vertegenwoordiger er alles aan doen om dit te vermijden en worden de opties met u besproken.
Feestdagen in Peru & Bolivia
Tijdens Kerst & Nieuwjaar, Pasen en Inti Raymi kunnen er prijsverhogingen gelden. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Bagage gedurende privéreizen
U mag maximaal 23 kilo ruimbagage meenemen aan boord van binnenlandse vluchten in Peru. Houdt u eventueel rekening met ruimte in uw koffer voor souvenirs. Het maximum voor uw handbagage tijdens de binnenlandse vluchten in Peru is zo'n 10 kilo (met een lengte + hoogte + breedte van maximaal 115 cm).

Het is aan te raden om een reistas, rugzak of kleine koffer (handbagage formaat) mee te nemen voor uw verblijf in Aguas Calientes en de Heilige Vallei. In dit geval kunt u uw grote koffer in het hotel in Cuzco achterlaten. De vervoersmiddelen in dit deel van Peru zijn niet voorzien van genoeg kofferruimte om het reizen met grote koffers mogelijk te maken.

Aan boord van de trein van/naar Aguas Calientes mag u een reistas, rugzak of kleine koffer (handbagage formaat) meenemen met een lengte + hoogte + breedte van maximaal 157 cm. Het gewicht dient te voldoen aan de normale handbagage restricties (niet meer wegen dan 10 kilo). Bagage die niet voldoet aan deze eisen worden niet vervoerd aan boord van de trein. Het is dus aan te raden om alleen het hoogst nodige mee te nemen voor uw verblijf in Aguas Calientes.

Als u ervoor heeft gekozen om de Wandeling over de Inca Trail bij te boeken dan dient u te beschikken over een rugzak voor maximaal 5 kilo aan persoonlijke bagage. Gedurende deze wandeling draagt u uw eigen bagage.
Als u ervoor heeft gekozen om de 4 dagen Inca Trail bij te boeken dan dient u te beschikken over een rugzak voor maximaal 7 kilo aan persoonlijke bagage. Gedurende deze wandeling draagt u uw eigen bagage of als u een drager bij heeft geboekt dan wordt uw bagage voor u gedragen.
Als u ervoor heeft gekozen om de 4 dagen Lares Trek of de 4 dagen Salkantay Trail bij te boeken dan wordt u de dag voor de start van deze bouwsteen door onze lokale vertegenwoordiger voorzien van een reistas voor uw maximaal 7 kilo aan persoonlijke bagage. Deze bagage wordt vervolgens gedragen door een muilezel.
Uw overige bagage kunt u achterlaten in uw hotel in Cuzco.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Archeologische Schatten van Peru

Hotel Britania Miraflores***

Hotel José Antonio Executive****

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam