neemt je mee
Bin Ali’s tomb, Salalah
Bin Ali’s tomb, Salalah
Het fort van Bahla
Het fort van Bahla
Wahiba Sands
Wahiba Sands
Jebel Shams, de Grand Canyon van Oman
Jebel Shams, de Grand Canyon van Oman
Schildpadden bij Ras Al Jinz
Schildpadden bij Ras Al Jinz

Bijzonder Oman & Salalah

Privéreis | 12 dagen v.a.
2368i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-05-2018
Reisduur
12 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Route

 • Dag 1 Aankomst Muscat (ca. 50 km)
 • Dag 2 Mucat
 • Dag 3 Muscat - Wadi Tiwi - Ras Al Jinz (ca. 350 km)
 • Dag 4 Ras Al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahibi Sands (ca. 315 km)
 • Dag 5 Wahibi Sands - Ibra - Izki - Jebel Al Alkhdar (ca. 258 km)
 • Dag 6 Jebel Al Akhdar - Nizwa (ca. 52 km)
 • Dag 7 Nizwa - Bahla - Al Hamra - Jebel Shams (ca. 106 km)
 • Dag 8 Jebal Shams - Muscat (ca. 270 km)
 • Dag 9 Muscat - Salalah
 • Dag 10 Salalah
 • Dag 11 Salalah - Muscat - Amsterdam
 • Dag 12 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

Bijzonder Oman & Salalah
    Inclusief 4WD tijdens rondreis en drop-off kosten     Verblijf in goede hotels met ontbijt     Logeren in de Wahibi Sands en schildpadden bij Ras Al jinz     Zie de Jebel Shams, dé Grand Canyon van Oman     Bezoek aan het bijzondere zuiden, Salalah

Hoogtepunten van deze reis

 • Ibra Huis

 • Nizwa Fort

 • Zouk Muscat

 • Ontdek Wadi Bani Khalid

 • Ontdek de overdonderende zandwoestijn Wahiba Sands

Programma

Bijzonder Oman & Salalah

Dag 1 Aankomst Muscat (ca. 50 km)

Aankomst op de luchthaven waar u wordt verwelkomd door een chauffeur die u naar uw hotel in Muscat brengt. De komende twee nachten zult u in Muscat verblijven, waar u zich kunt vergapen aan de diverse moskeeën en meerdere indrukwekkende forten.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

om_al_muscat_grandmosque.jpg

Dag 2 Mucat

Vanmorgen wordt uw 4WD bij het hotel afgeleverd, waarna u kunt beginnen aan een dag vol met historische verhalen, prachtige architectuur en bedrijvige Zouks. U kunt namelijk een stadstour maken door Muscat. Deze tour start bij de imposante Grand Mosque, aan de rand van de stad. Deze prachtige moskee is zeker een bezoekje waard. Vervolgens rijdt u naar het paleis en het oude fort, gebouwd door de Portugezen. Aan het einde van de middag bezoekt u de oude Zouk aan de haven. Wandel door de kleine straatjes en geniet van het dagelijkse leven. Overnachting in Muscat.
om_al_rasalhadd_schildpad.jpg

Dag 3 Muscat - Wadi Tiwi - Ras Al Jinz (ca. 350 km)

Via de prachtige kustroute – met veel onverharde stukken – rijdt u richting Wadi Tiwi. Onderweg kunt u een stop maken op het mooie, witte zandstrand van Finns Beach. Dit strand staat bekend om het prachtige turquoise water. Neem een lekkere verfrissende duik in de zee alvorens u doorrijdt naar Wadi Tiwi. Wadi Tiwi is een prachtige Wadi waar u kunt genieten van de adembenemende natuur. De Wadi heeft een perfecte locatie om te lunchen, waarna u een (lange) wandeling de Wadi in kunt maken. U zult van de ene verbazing in de ander verbazing vallen door de prachtige diversiteit aan natuur in dit gebied. Aan het einde van de wandeling kunt u een duik nemen in een van de waterpools die deze Wadi rijk is.

U vervolgt deze spectaculaire weg met prachtige vergezichten, ruige rotsen en azuurblauwe zee richting Ras Al Jinz, waar ook het Nationale Park van Ras Al Jinz zich bevindt. Hier kunt u vanavond vele reuzenschildpadden van heel dichtbij op het strand zien broeden en/of kleine schildpadjes richting zee zien kruipen. Een geweldige ervaring!
Wadi Bani Khalid

Dag 4 Ras Al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahibi Sands (ca. 315 km)

Na het ontbijt verlaten we de kust en rijden we richting de woestijn. Onderweg kunt u een stop maken in de oude vissershaven van Sur. Hier maakt u nader kennis met de rijke maritieme geschiedenis van Oman en u kunt zien hoe de traditionele dhow’s nog steeds met de hand worden gemaakt. Dan vervolgt u de route naar één van de mooiste Wadi’s van het land, Wadi Bani Khalid. Deze Wadi bekent om haar natuurlijke schoonheid wordt vanuit de bergen met water gevoed. Vooral in de weekenden is het er druk met mensen die picknicken en zwemmen in de meertjes. In de middag komt u aan bij de toegangspoort van de Wahibi Sands. Hier laat u wat lucht uit uw banden en zweeft u over het zand richting het luxe tentenkamp. Aangekomen bij het tentencamp kunt u genieten van de prachtige zonsondergang en misschien gaat u wel een prachtige tocht op de rug van een kameel maken. Diner en overnachting in de woestijn.
om_al_jabalalakhdar.jpg

Dag 5 Wahibi Sands - Ibra - Izki - Jebel Al Alkhdar (ca. 258 km)

Via een prachtig landschap en kleine dorpjes en plaatsen als Ibra, de op één na grootste stad van Oman en Izki, de oudste ommuurde stad van Oman gelegen op een klif, verlaat u de woestijn en rijdt u door naar Jebel Al Alkhdar. Deze bergketen is bekend vanwege de terraslandbouw, waar voornamelijk rozen geteeld worden. In ongeveer 3 kwartier rijdt u naar boven en kunt in Jebel Akhdar hotel de lunch gebruiken. Overnachting in Jebel al Akhdar Hotel.
Nizwa Fort Oman

Dag 6 Jebel Al Akhdar - Nizwa (ca. 52 km)

Na het ontbijt verlaat u Jebel Al Akhdar om door te reizen naar Nizwa. Nizwa ligt in een prachtig bergachtig gebied, waar zich het mooie fort van Nizwa en de grote Zouk zich bevinden. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het bananendorp Birkat al Mauz, waar u de oude lemen huizen en de bananenplantages kunt bekijken. Wanneer u lekker op tijd vertrekt komt u in de ochtend aan bij de Zouk van Nizwa. De Zouk van Nizwa is de grootste in de regio en er is dan ook van alles te zien en te kopen. Vervolgens bent u in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het mooie fort van Nizwa en heeft u alle tijd om het Jabrin Castle te bezoeken, één van de mooiste kastelen van de regio en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het kleine arbeidersstadje, Bahla. U overnacht vanavond in Nizwa.
om_al_jebelshams.jpg

Dag 7 Nizwa - Bahla - Al Hamra - Jebel Shams (ca. 106 km)

Door het het ruige landschap rijdt u langs het kleine arbeidersstadje, Bahla. Balha is vooral bekend om de pottenbakkerijen. Vervolgens komt u langs Al Hamra. Dit kleine dorpje is tegen de hoge rosten aangebouwd en bestaat nog steeds uit lemen huisjes. U zult het idee hebben dat u terug in de tijd gaat en genieten van het schitterende landschap en bijzonder vriendelijke bevolking. In de middag komt u aan in Jebel Shams, gelegen in de Grand Canyon van Oman. Hier bevindt zich tevens het hoogste punt van Oman (3075 meter). Het bijzondere is niet de berg zelf maar de spectaculaire super diepe kliffen. U kunt hier prachtige wandelingen maken. Diner en overnachting in het Jebel Shams Resort.
om_al_jebal2.jpg

Dag 8 Jebal Shams - Muscat (ca. 270 km)

Na een mooi zonsopgang en een lekker ontbijt rijdt u vandaag naar Muscat. U verblijft vannacht in een hotel dichtbij de luchthaven om morgenochtend door te vliegen naar het zuiden van Oman, Salalah. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.
om_al_muscat.jpg

Dag 9 Muscat - Salalah

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Salalah. Bij aankomst op de luchthaven van Salalah wordt u verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u de komende twee nachten comfortabel zult verblijven. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en heeft u de tijd om Salalah, de parel van Zuid-Oman, te verkennen. U kunt hier terecht voor de uitgestrekte en parelwitte stranden, maar ook voor een dosis cultuur. Geniet van het subtropische klimaat en de groene regio.
om_al_salalahbin ali’s tomb.jpg

Dag 10 Salalah

Na het ontbijt bezoekt u het vissersdorp Taqa, een oud stadje met een interessant kasteel, omringd door uitkijktorens en huizen. Ook de ruïnestad Samhuram (niet te bezoeken op donderdag en vrijdag) en de oude hoofdstad van Dhofar, Mirbat staan op het programma. In de 9de eeuw was Mirbat belangrijk door de handel in wierook, paarden en slaven. U ziet huizen met prachtig houtsnijwerk en u bezoekt Bin Ali’s Tomb dat een mooi voorbeeld is van middeleeuwse architectuur. U rijdt terug via Ayn Razat, waar u mooie tuinen ziet die door natuurlijke ondergrondse bronnen van water worden voorzien. In de namiddag gaan we hoog de bergen in en bezoeken we ‘Nabi Ayoub’, de graftombe van de Bijbelse profeet Job. Onderweg kunt u genieten van schitterende vergezichten over de bergen en groene heuvels. Bij Mughsail Beach, de volgende stop, vindt u de Blow-holes. Dit zijn perforaties in kalksteen rotsen waar het zeewater doorheen gutst bij vloed. Na 17 kilometer haarspeldbochten, bereikt u een wadi. Het uitzicht is adembenemend door de hoogte. De weg leidt tot de grens met Jemen, langs een vogel beschermgebied.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 11 Salalah - Muscat - Amsterdam

In de ochtend maken we nog een stadstour, waarbij u zowel de oude als de nieuwe stad zult zien. Vanuit uw hotel rijdt u langs kokosnoten- en bananenplantages en zult u verrast zijn door de groene vegetatie in deze regio. In de oude stad bezoekt u de ‘Heritage Zouk’ waar u een goed inzicht krijgt van de verschillende handwerkzaamheden in deze regio. Uiteraard staat een bezoekje aan de grafsteen van Nabi Omran op het programma. In het nieuwe gedeelte bezoekt u de ‘Gold’ Zouk, waarna u vervolgens de kleine dorpjes Al Hafa en Zufar bezoekt. Aan het einde van de middag transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Muscat, waarna u doorvliegt naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wanneer u langer zou willen genieten aan de stranden van Salalah, kunt u deze reis ook verlengen.

Dag 12 Amsterdam

Einde van een prachtige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

klm comfort

Toeslag Comfort Class KLM heenreis

Het is mogelijk om bij bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM. Een stoel in de Economy Comfort-zone: - Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte - Is twee keer v...

Meer info >

Al voor € 85p.p. Meer info >
klm comfort

Toeslag Comfort Class KLM terugreis

Het is mogelijk om bij bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM. Een stoel in de Economy Comfort-zone: - Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte - Is twee keer v...

Meer info >

Al voor € 85p.p. Meer info >
Lokale Man Misah Oman

Toeslag Engelssprekende chauffeur / gids

Wanneer u het toch prettiger vindt om met Engelssprekende begeleiding te reizen is dit ook mogelijk. Deze Engelssprekende chauffeur/gids zal er voor zorgen dat u de juiste routes rijdt en u gedurende ...

Meer info >

Al voor € 1.430Meer info >
Wheel Drive Oman

Toeslag chauffeur

Wanneer u het toch prettiger vindt om met een chauffeur te reizen is dit ook mogelijk. Deze chauffeur spreekt beperkt Engels en zal er voor zorgen dat u onderweg de belangrijkste bezienswaardigheden b...

Meer info >

Al voor € 1.050Meer info >

Verlenging

om_ac_crownzw1.jpg

Verlenging Crown Plaza

U kunt uw rondreis per nacht verlengen in het fijne Crown Plaza. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een heerlijk vakantieresort aan het mooie zandstrand van Salalah. Door het tropische k...

Meer info >

Al voor € 91p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Aanvullende verzekering autohuur

Samen met Europeesche verzekeringen kunnen wij u een Aanvullende Verzekering aanbieden. Deze dekt het eigen risico af tot maar liefst € 3.500 ($ 5.000 in Amerika ) en verzekert ook de uitgesloten casc...

Meer info >

Al voor € 6,05 p.dMeer info >

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Uw strandhotel is een verzorgd viersterren hotel met heerlijk zwembad.

Al Hamra

restaurant Jebel Shams resort

Jebel Shams Resort - Middenklasse

Het Jebel Shams Resort is een schitterend gelegen kamp, door de hoge ligging heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Geniet 's avonds van een diner en droom weg bij een knapperend kampvuur onder de mooie sterrenhemel. Het is gelegen bij Al Hamra,Lees meer

Jabal Al Akhdar

Jabal Akhdhar Hotel

Jabal Akhdhar Hotel - Middenklasse

Het Jabal Akhdar Hotel bevindt zich op een plateau in het Jabal al Akhdhar gebergte, zo'n 2500 meter boven de zeespiegel. Het hotel is sfeervol ingericht en de kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten. Er is een elegant ingericht restaurant waarLees meer

Muscat

om_ac_musholidayex2.0.jpg

Hotel Muscat Holiday - Middenklasse

Hotel Muscat Holiday heeft een fijne ligging, vriendelijke service en een lekkere zwembad, wat dit hotel een uitstekende uitvalsbasis maakt om de regio van Muscat beter te leren kennen. Het hotel is gelegen tussen de centrale zakenwijk en de internationaleLees meer
om_ac_marjanzw.jpg

Majan Continental Hotel - Middenklasse

Majan Continental Hotel is een fijn hotel met heeft een bevoorrechte locatie nabij de luchthaven en de Grote Moskee Sultan Qaboos. Na een gastvrij ontvangst in het hotel, kunt u genieten van alle faciliteiten die zich in het hotel bevinden. Het hotelLees meer

Nizwa

Kamer Falaj Daris Hotel Nizwa Oman

Falaj Daris Hotel - Middenklasse

Een kleinschalig en sfeervol hotel op slechts enkele kilometers van het Nizwa Fort en de oude Zouk. De ligging, vriendelijke service en het lekkere zwembad maken dit hotel een uitstekende uitvalsbasis om de regio van Nizwa beter te leren kennen. HetLees meer

Ras-Al-Hadd & Ras-Al-Jinz

Ras Al Hadd

Ras Al Hadd Beach Hotel - Middenklasse

Een verzorgd hotel, waar alles in het thema staat van de reuze schildpadden die hier in de omgeving veelvuldig voorkomen. De locatie, direct aan het strand en de vriendelijke service maken dit tot een prima hotel om de schildpadden bij Ras Al Jinz teLees meer
strand Turtle Beach Resort

Turtle Beach Resort - Middenklasse

Gebouwd in de traditionele Omani stijl biedt het eenvoudige, maar bijzondere Turtle Beach Resort u een unieke ervaring. Geniet overdag aan het privéstrand en 's avonds van een lekker diner met uitzicht over de lagune en niet te vergeten de schildpadden!Lees meer

Salalah

om_ac_crownzw1.jpg

Crowne Plaza Salalah - Superiorklasse

Een heerlijk vakantieresort direct gelegen aan het mooie zandstrand van Salalah en op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Salalah. Door het tropische klimaat, wat zorgt voor een kleurrijke tuin met palm- en fruitbomen, heeft u geen moment het ideeLees meer

Wahibi Sands

Sama Al Wasil Camp

Sama Al Wasil Camp - Middenklasse

Slapen onder de sterren is een bijzondere en sprookjesachtig ervaring! Bij het comfortabele en vriendelijke Sama Al Wasil Camp zult u zeker genieten van schitterende zonsopgangen, zonsondergangen, prachtige sterrenhemel en de rust van de woestijn. OmgevenLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vluchten Muscat - Salalah v.v.
Transfer luchthaven Muscat – hotel Muscat v.v.
Transfer luchthaven Salalah - hotel Salalah v.v.
Een 4WD, cat. E op dag 2 tijdens de stadstour en dag 3 t/m dag 8
Engelssprekende chauffeur/gids in Salalah vanaf dag 9
Overnachtingen in goede middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Diner dag 3, 4 en 7
Volle dag excursie rondom Salalah
Stadstour Salalah
Aflever- en ophaalkosten van de huurauto en 1400 kilometer
Wegenkaart en informatiemap van Oman
Meet & Greet op de luchthaven van Muscat

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Visumkosten: ca. € 13 p.p.
- Entreegelden
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Vertrekken in de periode juli t/m 10 september

Deze reis is niet boekbaar van juli t/m 10 september in verband met de zomer-moesson, de Khareef.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 250 korting op het reisgedeelte. Kinderen (max. 1) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en slapen op een bijzetbed.

Huurauto

In de huurprijs van de 4WD (cat. E) is 1400 kilometer inclusief de prijs. Als u meer kilometers rijdt, zullen deze ter plaatsen moeten worden betaald. De kosten zijn 0.25 USD per extra kilometer.
De aflever- en ophaalkosten van de huurauto zitten in de prijs. Voor alle andere informatie over de huurauto verwijzen wij u naar het kopje 'vervoer' hier staan alle voorwaarden van de huurauto.

Chauffeur en gids

U kunt deze rondreis ook met een chauffeur en zelfs met een Engelssprekende gids maken. Kijk voor meer informatie onder het tabblad ‘opties’.

Weekendtoeslag KLM

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met KLM vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Ramadan 2018
U dient er rekening mee te houden dat Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 16 mei en 14 juni.
Tevens dient u er rekening mee te houden dat het Suikerfeest (einde van de Ramadan) in het jaar 2018 valt tussen 14 juni en 16 juni.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Oman maken wij gebruik van Budget Car Rental.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Bijzonder Oman & Salalah

Crowne Plaza Salalah*****

Uitgebreide reisverslagen

Oman en Dubai, 21 december 2013 - 01 januari 2014

21-12-2013

Om 20.45 uur vertrokken vanaf vliegveld Düsseldorf naar Dubai. Vliegtijd 5 ½ uur. In Dubai 2 uurtjes gewacht op onze vlucht van Dubai naar Muscat in Oman. Vlucht naar Muscat duurde 1 uur. Aankomst 9.40 uur. In Muscat is het 3 uur later als in Nederland. Op het vliegveld werden we netjes opgewacht door een chauffeur met een bordje met onze naam. We werden naar ons hotel in Muscat gebracht, het “Ci...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam