Bin Ali’s tomb, Salalah
Bin Ali’s tomb, Salalah
Het fort van Bahla
Het fort van Bahla
Wahiba Sands
Wahiba Sands
Jebel Shams, de Grand Canyon van Oman
Jebel Shams, de Grand Canyon van Oman
Schildpadden bij Ras Al Jinz
Schildpadden bij Ras Al Jinz

Bijzonder Oman & Salalah

Privéreis | 12 dagen v.a.
2918i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
11-09-2020
Reisduur
12 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Logeren in de Wahiba Sands en schildpadden bij Ras Al jinz
Zie de Jebel Shams, dé Grand Canyon van Oman
Bezoek aan het bijzondere zuiden, Salalah
Inclusief 4WD tijdens rondreis en drop-off kosten
Verblijf in goede hotels met ontbijt

De groene regio van het Zuiden

Tijdens deze rondreis laten wij u naast de bekende natuurlijke en culturele hoogtepunten, zoals de Wahiba Sands en Jebel Shams, dé Grand Canyon van Oman, een bijzonder stukje Oman zien. Wij nemen u namelijk mee naar de parel van het Zuid-Oman, Salalah. U zult hier genieten van de uitgestrekte parelwitte stranden en het subtropische klimaat . Ook aan een dosis cultuur zal het u tijdens deze reis niet ontbreken.

"We hebben echt het idee dat we tijdens deze reis alles hebben gezien in Oman. Het zuiden van Oman was bijzonder of eigenlijk de hele reis was verrassend. We hebben echt genoten, een aanrader!"

Kees en Vera van Vliet

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst Muscat

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Muscat

Aankomst op de luchthaven waar u wordt verwelkomd door een chauffeur die u naar uw hotel in Muscat brengt. De komende twee nachten zult u in Muscat verblijven, waar u zich kunt vergapen aan de diverse moskeeën en meerdere indrukwekkende forten.

DAG
02

Mucat

om_al_muscat_grandmosque.jpg
Kennismaking Muscat
Stadstour (optioneel)
Overnachting Muscat

Vanmorgen wordt uw 4WD bij het hotel afgeleverd, waarna u kunt beginnen aan een dag vol met historische verhalen, prachtige architectuur en bedrijvige Zouks. U kunt namelijk een stadstour maken door Muscat. Deze tour start bij de imposante Grand Mosque, aan de rand van de stad. Deze prachtige moskee is zeker een bezoekje waard. Vervolgens rijdt u naar het paleis en het oude fort, gebouwd door de Portugezen. Aan het einde van de middag bezoekt u de oude Zouk aan de haven. Wandel door de kleine straatjes en geniet van het dagelijkse leven. Overnachting in Muscat.

DAG
03

Muscat - Wadi Tiwi - Ras Al Jinz (ca. 350 km)

om_al_rasalhadd_schildpad.jpg
Prachtige kustroute naar Ras Al Jinz
Bezoek aan Wadi Tiwi
Nationale Park van Ras Al Jinz
Overnachting Ras Al Jinz

Via de prachtige kustroute – met veel onverharde stukken – rijdt u richting Wadi Tiwi. Onderweg kunt u een stop maken op het mooie, witte zandstrand van Finns Beach. Dit strand staat bekend om het prachtige turquoise water. Neem een lekkere verfrissende duik in de zee alvorens u doorrijdt naar Wadi Tiwi. Wadi Tiwi is een prachtige Wadi waar u kunt genieten van de adembenemende natuur. De Wadi heeft een perfecte locatie om te lunchen, waarna u een (lange) wandeling de Wadi in kunt maken. U zult van de ene verbazing in de andere verbazing vallen door de prachtige diversiteit aan natuur in dit gebied. Aan het einde van de wandeling kunt u een duik nemen in een van de water pools die deze Wadi rijk is.

U vervolgt deze spectaculaire weg met prachtige vergezichten, ruige rotsen en azuurblauwe zee richting Ras Al Jinz, waar ook het Nationale Park van Ras Al Jinz zich bevindt. Hier kunt u vanavond vele reuzenschildpadden van heel dichtbij op het strand zien broeden en/of kleine schildpadjes richting zee zien kruipen. Een geweldige ervaring!

DAG
04

Ras Al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands (ca. 315 km)

Wadi Bani Khalid
Bezoek aan de mooiste Wadi, Wadi Bani Khalid
Kennismaking met Wahiba Sands
Kamelentocht (optioneel)
Dineren onder een prachtige sterrenhemel
Logeren in de woestijn

Na het ontbijt verlaten we de kust en rijden we richting de woestijn. Onderweg kunt u een stop maken in de oude vissershaven van Sur. Hier maakt u nader kennis met de rijke maritieme geschiedenis van Oman en u kunt zien hoe de traditionele dhow’s nog steeds met de hand worden gemaakt. Dan vervolgt u de route naar één van de mooiste Wadi’s van het land, Wadi Bani Khalid. Deze Wadi bekend om haar natuurlijke schoonheid wordt vanuit de bergen met water gevoed. Vooral in de weekenden is het er druk met mensen die picknicken en zwemmen in de meertjes. In de middag komt u aan bij de toegangspoort van de Wahiba Sands. Hier laat u wat lucht uit uw banden en zweeft u over het zand richting het luxe tentenkamp. Aangekomen bij het tentenkamp kunt u genieten van de prachtige zonsondergang en misschien gaat u wel een prachtige tocht op de rug van een kameel maken. Diner en overnachting in de woestijn.

DAG
05

Wahiba Sands - Ibra - Izki - Jebel Al Alkhdar (ca. 258 km)

om_al_jabalalakhdar.jpg
Vertrek Wahiba Sands
Schitterende route door de Woestijn
Overnachting Jebel Al Akhdar

Via een prachtig landschap en kleine dorpjes en plaatsen als Ibra, de op één na grootste stad van Oman en Izki, de oudste ommuurde stad van Oman gelegen op een klif, verlaat u de woestijn en rijdt u door naar Jebel Al Alkhdar. Deze bergketen is bekend vanwege de terraslandbouw, waar voornamelijk rozen geteeld worden. In ongeveer 3 kwartier rijdt u naar boven en kunt in Jebel Akhdar hotel de lunch gebruiken. Overnachting in Jebel al Akhdar Hotel.

DAG
06

Jebel Al Akhdar - Nizwa (ca. 52 km)

Nizwa Fort Oman
Onderweg een optionele stop bij Bananendorp Birkat al Mauz
Bezoek aan het mooie fort van Nizwa
Overnachting in Nizwa

Na het ontbijt verlaat u Jebel Al Akhdar om door te reizen naar Nizwa. Nizwa ligt in een prachtig bergachtig gebied, waar zich het mooie fort van Nizwa en de grote Zouk zich bevinden. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het bananendorp Birkat al Mauz, waar u de oude lemen huizen en de bananenplantages kunt bekijken. Wanneer u lekker op tijd vertrekt komt u in de ochtend aan bij de Zouk van Nizwa. De Zouk van Nizwa is de grootste in de regio en er is dan ook van alles te zien en te kopen. Vervolgens bent u in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het mooie fort van Nizwa en heeft u alle tijd om het Jabrin Castle te bezoeken, één van de mooiste kastelen van de regio en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het kleine arbeidersstadje, Bahla. U overnacht vanavond in Nizwa.

DAG
07

Nizwa - Bahla - Al Hamra - Jebel Shams (ca. 106 km)

om_al_jebelshams.jpg
Vertrek Nizwa
Route door het ruige landschap
Bezoek aan Jebel Shams, de Grand Canyon van Oman
Diner en overnachting in het Jebel Shams Resort

Door het het ruige landschap rijdt u langs het kleine arbeidersstadje, Bahla. Balha is vooral bekend om de pottenbakkerijen. Vervolgens komt u langs Al Hamra. Dit kleine dorpje is tegen de hoge rotsen aangebouwd en bestaat nog steeds uit lemen huisjes. U zult het idee hebben dat u terug in de tijd gaat en genieten van het schitterende landschap en bijzonder vriendelijke bevolking. In de middag komt u aan in Jebel Shams, gelegen in de Grand Canyon van Oman. Hier bevindt zich tevens het hoogste punt van Oman (3075 meter). Het bijzondere is niet de berg zelf maar de spectaculaire super diepe kliffen. U kunt hier prachtige wandelingen maken. Diner en overnachting in het Jebel Shams Resort.

DAG
08

Jebel Shams - Muscat (ca. 270 km)

om_al_jebal2.jpg
Vertrek Jebel Shams
Middag ter vrije besteding
Overnachting in Muscat

Na een mooi zonsopgang en een lekker ontbijt rijdt u vandaag naar Muscat. U verblijft vannacht in een hotel dichtbij de luchthaven om morgenochtend door te vliegen naar het zuiden van Oman, Salalah. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

DAG
09

Muscat - Salalah

om_al_muscat.jpg
Vlucht naar Salalah
Twee overnachtingen in het Crowne Plaza Salalah

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Salalah. Bij aankomst op de luchthaven van Salalah wordt u verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u de komende twee nachten comfortabel zult verblijven. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en heeft u de tijd om Salalah, de parel van Zuid-Oman, te verkennen. U kunt hier terecht voor de uitgestrekte en parelwitte stranden, maar ook voor een dosis cultuur. Geniet van het subtropische klimaat en de groene regio.

DAG
10

Salalah

om_al_salalahbin ali’s tomb.jpg
Dag vol bijzondere bezienswaardigheden
Bezoek aan het oude vissersdorp Taqa
Bezoek aan de oude hoofdstad van Dhofar, Mirbat
Ruïnestad Samhuram
De Blow-holes bij Mughsail Beach
Overnachting Salalah

Na het ontbijt bezoekt u het vissersdorp Taqa, een oud stadje met een interessant kasteel, omringd door uitkijktorens en huizen. Ook de ruïnestad Samhuram (niet te bezoeken op donderdag en vrijdag) en de oude hoofdstad van Dhofar, Mirbat staan op het programma. In de 9de eeuw was Mirbat belangrijk door de handel in wierook, paarden en slaven. U ziet huizen met prachtig houtsnijwerk en u bezoekt Bin Ali’s Tomb dat een mooi voorbeeld is van middeleeuwse architectuur. U rijdt terug via Ayn Razat, waar u mooie tuinen ziet die door natuurlijke ondergrondse bronnen van water worden voorzien. In de namiddag gaan we hoog de bergen in en bezoeken we ‘Nabi Ayoub’, de graftombe van de Bijbelse profeet Job. Onderweg kunt u genieten van schitterende vergezichten over de bergen en groene heuvels. Bij Mughsail Beach, de volgende stop, vindt u de Blow-holes. Dit zijn perforaties in kalksteen rotsen waar het zeewater doorheen gutst bij vloed. Na 17 kilometer haarspeldbochten, bereikt u een wadi. Het uitzicht is adembenemend door de hoogte. De weg leidt tot de grens met Jemen, langs een vogel beschermd gebied.

DAG
11

Salalah - Muscat - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Stadstour Muscat
Transfer naar luchthaven Muscat
Vlucht Muscat - Amsterdam
Alternatief: Verlenging Salalah

In de ochtend maken we nog een stadstour, waarbij u zowel de oude als de nieuwe stad zult zien. Vanuit uw hotel rijdt u langs kokosnoten- en bananen plantages en zult u verrast zijn door de groene vegetatie in deze regio. In de oude stad bezoekt u de ‘Heritage Zouk’ waar u een goed inzicht krijgt van de verschillende handwerkzaamheden in deze regio. Uiteraard staat een bezoekje aan de grafsteen van Nabi Omran op het programma. In het nieuwe gedeelte bezoekt u de ‘Gold’ Zouk, waarna u vervolgens de kleine dorpjes Al Hafa en Zufar bezoekt. Aan het einde van de middag transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Muscat, waarna u doorvliegt naar Amsterdam.

DAG
12

Amsterdam

Aankomst in Nederland

Aankomst in Nederland.
Einde van een prachtige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
12 dagen Bijzonder Oman & Salalah: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Muscat - Salalah v.v.
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met KLM
25 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Emirates
20 kg ruimbagage op de binnenlandse vluchten
Transfer luchthaven Muscat – hotel Muscat v.v.
Transfer luchthaven Salalah - hotel Salalah v.v.
7 dagen 4WD huurauto inclusief 1400 kilometer
Engelssprekende chauffeur/gids in Salalah vanaf dag 9
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Diner dag 3, 4 en 7
Stadstour Salalah
dagexcursie rondom Salalah
Aflever- en ophaalkosten van de huurauto
Wegenkaart en informatiemap van Oman

Exclusief

Visum
Entreegelden
Extra gereden kilometers (vanaf 1400 km)
Eventuele extra kosten autohuur
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
12 dagen Bijzonder Oman & Salalah: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst Muscat

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Muscat

Aankomst op de luchthaven waar u wordt verwelkomd door een chauffeur die u naar uw hotel in Muscat brengt. De komende twee nachten zult u in Muscat verblijven, waar u zich kunt vergapen aan de diverse moskeeën en meerdere indrukwekkende forten.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Mucat

om_al_muscat_grandmosque.jpg
Kennismaking Muscat
Stadstour (optioneel)
Overnachting Muscat

Vanmorgen wordt uw 4WD bij het hotel afgeleverd, waarna u kunt beginnen aan een dag vol met historische verhalen, prachtige architectuur en bedrijvige Zouks. U kunt namelijk een stadstour maken door Muscat. Deze tour start bij de imposante Grand Mosque, aan de rand van de stad. Deze prachtige moskee is zeker een bezoekje waard. Vervolgens rijdt u naar het paleis en het oude fort, gebouwd door de Portugezen. Aan het einde van de middag bezoekt u de oude Zouk aan de haven. Wandel door de kleine straatjes en geniet van het dagelijkse leven. Overnachting in Muscat.

DAG
03

Muscat - Wadi Tiwi - Ras Al Jinz (ca. 350 km)

om_al_rasalhadd_schildpad.jpg
Prachtige kustroute naar Ras Al Jinz
Bezoek aan Wadi Tiwi
Nationale Park van Ras Al Jinz
Overnachting Ras Al Jinz

Via de prachtige kustroute – met veel onverharde stukken – rijdt u richting Wadi Tiwi. Onderweg kunt u een stop maken op het mooie, witte zandstrand van Finns Beach. Dit strand staat bekend om het prachtige turquoise water. Neem een lekkere verfrissende duik in de zee alvorens u doorrijdt naar Wadi Tiwi. Wadi Tiwi is een prachtige Wadi waar u kunt genieten van de adembenemende natuur. De Wadi heeft een perfecte locatie om te lunchen, waarna u een (lange) wandeling de Wadi in kunt maken. U zult van de ene verbazing in de andere verbazing vallen door de prachtige diversiteit aan natuur in dit gebied. Aan het einde van de wandeling kunt u een duik nemen in een van de water pools die deze Wadi rijk is.

U vervolgt deze spectaculaire weg met prachtige vergezichten, ruige rotsen en azuurblauwe zee richting Ras Al Jinz, waar ook het Nationale Park van Ras Al Jinz zich bevindt. Hier kunt u vanavond vele reuzenschildpadden van heel dichtbij op het strand zien broeden en/of kleine schildpadjes richting zee zien kruipen. Een geweldige ervaring!

DAG
04

Ras Al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands (ca. 315 km)

Wadi Bani Khalid
Bezoek aan de mooiste Wadi, Wadi Bani Khalid
Kennismaking met Wahiba Sands
Kamelentocht (optioneel)
Dineren onder een prachtige sterrenhemel
Logeren in de woestijn

Na het ontbijt verlaten we de kust en rijden we richting de woestijn. Onderweg kunt u een stop maken in de oude vissershaven van Sur. Hier maakt u nader kennis met de rijke maritieme geschiedenis van Oman en u kunt zien hoe de traditionele dhow’s nog steeds met de hand worden gemaakt. Dan vervolgt u de route naar één van de mooiste Wadi’s van het land, Wadi Bani Khalid. Deze Wadi bekend om haar natuurlijke schoonheid wordt vanuit de bergen met water gevoed. Vooral in de weekenden is het er druk met mensen die picknicken en zwemmen in de meertjes. In de middag komt u aan bij de toegangspoort van de Wahiba Sands. Hier laat u wat lucht uit uw banden en zweeft u over het zand richting het luxe tentenkamp. Aangekomen bij het tentenkamp kunt u genieten van de prachtige zonsondergang en misschien gaat u wel een prachtige tocht op de rug van een kameel maken. Diner en overnachting in de woestijn.

DAG
05

Wahiba Sands - Ibra - Izki - Jebel Al Alkhdar (ca. 258 km)

om_al_jabalalakhdar.jpg
Vertrek Wahiba Sands
Schitterende route door de Woestijn
Overnachting Jebel Al Akhdar

Via een prachtig landschap en kleine dorpjes en plaatsen als Ibra, de op één na grootste stad van Oman en Izki, de oudste ommuurde stad van Oman gelegen op een klif, verlaat u de woestijn en rijdt u door naar Jebel Al Alkhdar. Deze bergketen is bekend vanwege de terraslandbouw, waar voornamelijk rozen geteeld worden. In ongeveer 3 kwartier rijdt u naar boven en kunt in Jebel Akhdar hotel de lunch gebruiken. Overnachting in Jebel al Akhdar Hotel.

DAG
06

Jebel Al Akhdar - Nizwa (ca. 52 km)

Nizwa Fort Oman
Onderweg een optionele stop bij Bananendorp Birkat al Mauz
Bezoek aan het mooie fort van Nizwa
Overnachting in Nizwa

Na het ontbijt verlaat u Jebel Al Akhdar om door te reizen naar Nizwa. Nizwa ligt in een prachtig bergachtig gebied, waar zich het mooie fort van Nizwa en de grote Zouk zich bevinden. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het bananendorp Birkat al Mauz, waar u de oude lemen huizen en de bananenplantages kunt bekijken. Wanneer u lekker op tijd vertrekt komt u in de ochtend aan bij de Zouk van Nizwa. De Zouk van Nizwa is de grootste in de regio en er is dan ook van alles te zien en te kopen. Vervolgens bent u in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het mooie fort van Nizwa en heeft u alle tijd om het Jabrin Castle te bezoeken, één van de mooiste kastelen van de regio en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het kleine arbeidersstadje, Bahla. U overnacht vanavond in Nizwa.

DAG
07

Nizwa - Bahla - Al Hamra - Jebel Shams (ca. 106 km)

om_al_jebelshams.jpg
Vertrek Nizwa
Route door het ruige landschap
Bezoek aan Jebel Shams, de Grand Canyon van Oman
Diner en overnachting in het Jebel Shams Resort

Door het het ruige landschap rijdt u langs het kleine arbeidersstadje, Bahla. Balha is vooral bekend om de pottenbakkerijen. Vervolgens komt u langs Al Hamra. Dit kleine dorpje is tegen de hoge rotsen aangebouwd en bestaat nog steeds uit lemen huisjes. U zult het idee hebben dat u terug in de tijd gaat en genieten van het schitterende landschap en bijzonder vriendelijke bevolking. In de middag komt u aan in Jebel Shams, gelegen in de Grand Canyon van Oman. Hier bevindt zich tevens het hoogste punt van Oman (3075 meter). Het bijzondere is niet de berg zelf maar de spectaculaire super diepe kliffen. U kunt hier prachtige wandelingen maken. Diner en overnachting in het Jebel Shams Resort.

DAG
08

Jebel Shams - Muscat (ca. 270 km)

om_al_jebal2.jpg
Vertrek Jebel Shams
Middag ter vrije besteding
Overnachting in Muscat

Na een mooi zonsopgang en een lekker ontbijt rijdt u vandaag naar Muscat. U verblijft vannacht in een hotel dichtbij de luchthaven om morgenochtend door te vliegen naar het zuiden van Oman, Salalah. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

DAG
09

Muscat - Salalah

om_al_muscat.jpg
Vlucht naar Salalah
Twee overnachtingen in het Crowne Plaza Salalah

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Salalah. Bij aankomst op de luchthaven van Salalah wordt u verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u de komende twee nachten comfortabel zult verblijven. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en heeft u de tijd om Salalah, de parel van Zuid-Oman, te verkennen. U kunt hier terecht voor de uitgestrekte en parelwitte stranden, maar ook voor een dosis cultuur. Geniet van het subtropische klimaat en de groene regio.

DAG
10

Salalah

om_al_salalahbin ali’s tomb.jpg
Dag vol bijzondere bezienswaardigheden
Bezoek aan het oude vissersdorp Taqa
Bezoek aan de oude hoofdstad van Dhofar, Mirbat
Ruïnestad Samhuram
De Blow-holes bij Mughsail Beach
Overnachting Salalah

Na het ontbijt bezoekt u het vissersdorp Taqa, een oud stadje met een interessant kasteel, omringd door uitkijktorens en huizen. Ook de ruïnestad Samhuram (niet te bezoeken op donderdag en vrijdag) en de oude hoofdstad van Dhofar, Mirbat staan op het programma. In de 9de eeuw was Mirbat belangrijk door de handel in wierook, paarden en slaven. U ziet huizen met prachtig houtsnijwerk en u bezoekt Bin Ali’s Tomb dat een mooi voorbeeld is van middeleeuwse architectuur. U rijdt terug via Ayn Razat, waar u mooie tuinen ziet die door natuurlijke ondergrondse bronnen van water worden voorzien. In de namiddag gaan we hoog de bergen in en bezoeken we ‘Nabi Ayoub’, de graftombe van de Bijbelse profeet Job. Onderweg kunt u genieten van schitterende vergezichten over de bergen en groene heuvels. Bij Mughsail Beach, de volgende stop, vindt u de Blow-holes. Dit zijn perforaties in kalksteen rotsen waar het zeewater doorheen gutst bij vloed. Na 17 kilometer haarspeldbochten, bereikt u een wadi. Het uitzicht is adembenemend door de hoogte. De weg leidt tot de grens met Jemen, langs een vogel beschermd gebied.

DAG
11

Salalah - Muscat - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Stadstour Muscat
Transfer naar luchthaven Muscat
Vlucht Muscat - Amsterdam
Alternatief: Verlenging Salalah

In de ochtend maken we nog een stadstour, waarbij u zowel de oude als de nieuwe stad zult zien. Vanuit uw hotel rijdt u langs kokosnoten- en bananen plantages en zult u verrast zijn door de groene vegetatie in deze regio. In de oude stad bezoekt u de ‘Heritage Zouk’ waar u een goed inzicht krijgt van de verschillende handwerkzaamheden in deze regio. Uiteraard staat een bezoekje aan de grafsteen van Nabi Omran op het programma. In het nieuwe gedeelte bezoekt u de ‘Gold’ Zouk, waarna u vervolgens de kleine dorpjes Al Hafa en Zufar bezoekt. Aan het einde van de middag transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Muscat, waarna u doorvliegt naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wanneer u langer zou willen genieten aan de stranden van Salalah, kunt u deze reis ook verlengen.

DAG
12

Amsterdam

Aankomst in Nederland

Aankomst in Nederland.
Einde van een prachtige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
4 opties
Open+
12 dagen Bijzonder Oman & Salalah: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Muscat
12
Hotel Muscat Holiday
Drieenhalve ster
 • om_ac_musholidayex2.0.jpg
 • Hotel Holiday Muscat Kamer
 • om_ac_musholidayka2.0.jpg
 • om_ac_musholidayzw2.jpg
 • om_ac_musholidayspa.jpg
Hotel Muscat Holiday heeft een fijne ligging, vriendelijke service en een lekker zwembad. Onder andere deze faciliteiten zorgen ervoor dat dit hotel een uitstekende uitvalsbasis is om de regio van Muscat beter te leren kennen. Het hotel is gelegen tussen de centrale zakenwijk en de internationale luchthaven van Muscat. Belangrijke bezienswaardigheden zijn vanuit dit hotel goed bereikbaar.
Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bar met live-amusement, spa faciliteiten en WiFi in de openbare ruimtes. De kamers zijn verzorgd en netjes ingericht. Ze zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Meer info >
Majan Continental Hotel
Viersterren
 • om_ac_marjanzw.jpg
 • om_ac_marjanka.jpg
 • om_ac_marjanre1.jpg
 • om_ac_marjanlo.jpg
 • om_ac_marjanex.jpg
 • om_ac_marjanre.jpg
 • om_ac_marjanba.jpg
Majan Continental Hotel is een fijn hotel met heeft een bevoorrechte locatie nabij de luchthaven en de Grote Moskee Sultan Qaboos. Na een gastvrij ontvangst in het hotel, kunt u genieten van alle faciliteiten die zich in het hotel bevinden. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar, zwembad met ligbedden en een fijne spa. De stijlvol ingerichte kamers zijn voorzien van een airco, telefoon, TV en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Ras-Al-Hadd & Ras-Al-Jinz
12
Ras Al Hadd Holiday Hotel
Driesterren
 • Ras al Hadd Holiday Exterior
 • Ras al Hadd Holiday Kamer1
 • Ras al Hadd Holiday Kamer
 • Ras al Hadd Holiday Kamer2
 • Ras al Hadd Holiday Uitzicht
 • Ras al Hadd Holiday Zwembad
Een verzorgd hotel waar alles in het thema staat van de reuze schildpadden. Deze komen namelijk in de directe omgeving veelvuldig voor! Mede dankzij de uitstekende locatie direct aan het strand is dit een prima uitvalsbasis om de schildpadden bij Ras Al Jinz te bezoeken. Er is een kleine receptie, à la carte restaurant, bar en parkeergelegenheid. De 40 nette en ruime kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, telefoon en een badkamer met douche/badcombinatie en föhn. Het vriendelijke personeel staat altijd tot uw beschikking en de diverse fijne faciliteiten dragen bij aan een comfortabel verblijf.
Meer info >
Turtle Beach Resort
Driesterren
 • strand Turtle Beach Resort
 • kamer Turtle Beach resort
 • kamer Turtle Beach resort
 • kamer Turtle Beach resort
 • restaurant Turtle Beach Resort
 • restaurant Turtle Beach Resort
 • restaurant Turtle Beach Resort
 • bar Turtle Beach Resort
 • strand Turtle Beach Resort
 • beachvolleybal Turtle Beach resort
 • speeltuintje Turtle Beach Resort
 • dhowcruisen Turtle Beach Resort
Gebouwd in de traditionele Omani stijl biedt het eenvoudige, maar bijzondere Turtle Beach Resort u een unieke ervaring. Geniet overdag aan het privéstrand en 's avonds van een lekker diner met uitzicht over de lagune en niet te vergeten de schildpadden! Het resort beschikt over het El Gangha restaurant, gebouwd in een 16e eeuws Arabisch zeilschip met dansvloer en podium, bar (waar tevens alcoholische dranken geschonken worden), privéstrand met ligbedden en diverse (water)sportactiviteiten, als dhowcruisen, duiken, snorkelen, beachvolleybal, basketbal, biljarten, darten en voor de kleintjes is er een speeltuin. Turtle Beach ligt aan de zuidkust van het schiereiland, op ongeveer 45 kilometer afstand van het centrum van Sur. Alle Kingfish kamers zijn gelegen in traditionele hutten, met muren van palmbladeren en rieten daken die zorgen voor een natuurlijke bescherming tegen warmte, kou, wind en regen. De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van airco en ze hebben een eigen badkamer. De Hamoorkamers zijn tevens gelegen in traditionele hutten, beschikken over dezelfde faciliteiten, maar hebben ook een tv, klein koelkastje en een terras met zitje.
Meer info >
Wahibi Sands
Sama Al Wasil Camp
Driesterren
 • Sama al Wasil Exterior
 • Sama al Wasil Kamer
 • Sama al Wasil Kamer1
 • Sama al Wasil Kamer2
 • Sama al Wasil Lounge
 • Sama al Wasil Lounge1
Slapen onder de sterren is een bijzondere en sprookjesachtige ervaring! Bij het comfortabele en vriendelijke Sama Al Wasil Camp zult u zeker genieten van schitterende zonsopgangen, zonsondergangen, prachtige sterrenhemels en de rust van de woestijn. Omgeven door de duinen van de Wahibi Sands woestijn ligt dit camp op ongeveer 2 uur rijden van Muscat. U zult genieten van een gastvrij ontvangst. Overdag kunt u een jeepsafari in de woestijn maken of een tocht op de rug van een kameel. En als de zon dan ondergaat zal het vriendelijke personeel een heerlijke maaltijd voor u bereiden onder de schitterende sterrenhemel. Er is een lounge, terras, winkeltje en er zijn moderne, schone toiletvoorzieningen. Het kamp beschikt tevens over een kinderspeelplaats en een sportveld. U zult slapen in een van de geheel in bedoeïenen stijl en verzorgd ingerichte tenten.
Meer info >
Jabal Al Akhdar
Jabal Akhdhar Hotel
Driesterren
 • Jabal Akhdhar Hotel
 • Jabal Al Akhdhar Kamer
 • Jabal Al Akhdhar Kamer1
 • Jabal Al Akhdhar Kamer2
 • Jabal Al Akhdhar Restaurant
 • Jabal Akhdhar Hotel
Het Jabal Akhdhar Hotel bevindt zich op een plateau in het Jabal al Akhdhar gebergte, zo'n 2500 meter boven de zeespiegel. Het hotel is sfeervol ingericht en de kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten. Er is een elegant ingericht restaurant waar u heerlijk kunt genieten van ontbijt, lunch en/of diner. Er is een winkeltje en internetvoorziening in de lobby.
Meer info >
Nizwa
Falaj Daris Hotel
Driesterren
 • Falaj Daris Kamer
 • Falaj Daris Kamer1
 • Falaj Daris Kamer2
 • Falaj Daris Lounge
 • Falaj Daris Restaurant
 • Falaj Daris Zwembad
 • Falaj Daris Zwembad1
Een kleinschalig en sfeervol hotel op slechts enkele kilometers van het Nizwa Fort en de oude Zouk. De ligging, vriendelijke service en het lekkere zwembad maken dit hotel een uitstekende uitvalsbasis om de regio van Nizwa beter te leren kennen. Het hotel ligt op slechts 2 kilometer van het centrum van Nizwa. Er is een kleine receptie, buffetrestaurant met een mooi terras, 2 zwembaden met ligbedden, handdoekservice, kinderbad en poolbar. De 50 nette kamers liggen allemaal rond de zwembaden en zijn voorzien van airco, koelkastje, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche.
Meer info >
Al Hamra
Jebel Shams Resort
Driesterren
 • restaurant Jebel Shams resort
 • Jebel Shams Resort
 • kamer Jebel Shams Resort
 • kamer Jebel Shams Resort
 • Jebel Shams Resort
 • restaurant Jebel Shams resort
 • Jebel Shams Resort
Het Jebel Shams Resort is een schitterend gelegen kamp. Door de hoge ligging heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Geniet 's avonds van een diner en droom weg bij een knapperend kampvuur onder de mooie sterrenhemel. Het is gelegen bij Al Hamra, boven op de hoogste berg van Oman en dicht bij de rand van Oman's Grand Canyon.
Het resort beschikt over een internationaal restaurant, een koffiebar en gratis WiFi. Vanuit het kamp kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals het maken van trekkingen, mountainbiken of een tocht per ezel maken. Er zijn 15 eenvoudig ingerichte Arabische tenten, allen voorzien van comfortabele matrassen, beddengoed en handdoeken. Er is elektriciteit, licht en een vuurkolf aanwezig. Een mobiele airco of verwarming is op aanvraag mogelijk. De tenten hebben geen eigen badkamer, verspreid over het kamp bevinden zich verschillende sanitaire voorzieningen.
Er zijn tevens 20 chalets, welke dezelfde faciliteiten hebben. Ter aanvulling op de tenten beschikken de chalets ook over een TV, koelkastje en een eigen badkamer.
Meer info >
Salalah
Crowne Plaza Salalah
Vijfsterren
 • Crowne plaza Overzicht
 • Crowne plaza Exterior
 • Crowne plaza Lounge
 • Crowne plaza Kamer1
 • Crowne plaza Kamer2
 • Crowne plaza Kamer
 • Crowne plaza Kamer3
 • Crowne plaza Terras
Een heerlijk vakantieresort direct gelegen aan het mooie zandstrand van Salalah en op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Salalah. Door het tropische klimaat, wat bovendien zorgt voor een kleurrijke tuin met palm- en fruitbomen, heeft u geen moment het idee dat u in het land met één van de grootste woestijnen ter wereld bent. Er is een receptie, lounge en er zijn 3 verschillende restaurants, waaronder een à la carte restaurant en restaurant op het strand met vele heerlijke visgerechten. Drink een drankje in één van de twee barretjes en koel af in het lekkere zwembad met ligbedden. Handdoekenservice is aanwezig, net als een poolbar met snacks. Het hotel heeft ook voldoende faciliteiten voor kinderen, sporters en wellnessliefhebbers. Zo is er een professionele Healthclub, fitnessruimte, tennis- en squashbaan, 9-hole golfbaan, driving-range en een watersportcentrummassages. Ultieme ontspanning is te vinden in de sauna, jacuzzi, of tijdens een heerlijke massagebehandeling. De 150 comfortabele en ruime kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, badjas & slippers, badkamer met douche/badcombinatie en föhn. Er zijn ook kamers met zeezicht en een balkon.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen of door te kiezen voor een luxer strandhotel. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Geniet langer en verleng uw rondreis
Wilt u na afloop van uw rondreis een paar dagen verlengen in uw hotel in Salalah? Onder ‘data & prijzen’ kunt u naar wens nachten bijboeken.
om_ac_crownzw1.jpg
Salalah - Strandhotel
Vijfsterren
U kunt uw rondreis per nacht verlengen in het fijne Crown Plaza. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt.
Een heerlijk vakantieresort aan het mooie zandstrand van Salalah. ...
Meer info
meerprijs
v.a.
1041040
208
12 dagen Bijzonder Oman & Salalah: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.
Vervoersopties ( 1 t/m 4 van 4 opties )
Wheel Drive Oman
Toeslag chauffeur
Wanneer u het toch prettiger vindt om met een chauffeur te reizen is dit ook mogelijk. Deze chauffeur spreekt beperkt Engels en zal er voor zorgen dat u onderweg de belangrijkste b...
Meer info
meerprijs
v.a.1137
Lokale Man Misah Oman
Toeslag Engelssprekende chauffeur / gids
Wanneer u het toch prettiger vindt om met Engelssprekende begeleiding te reizen is dit ook mogelijk. Deze Engelssprekende chauffeur/gids zal er voor zorgen dat u de juiste routes r...
Meer info
meerprijs
v.a.1547
klm comfort
Toeslag Comfort Class KLM heenreis
Het is mogelijk om bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM.

Een stoel in de Economy Comfort-zone:
Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte
...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.80
klm comfort
Toeslag Comfort Class KLM terugreis
Het is mogelijk om bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM.

Een stoel in de Economy Comfort-zone:
Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte
...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.80
12 dagen Bijzonder Oman & Salalah: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Huurauto

In de huurprijs van de 4WD (cat. E) is 1400 kilometer inclusief de prijs. Als u meer kilometers rijdt, zullen deze ter plaatsen moeten worden betaald. De kosten zijn 0.25 USD per extra kilometer.
De aflever- en ophaalkosten van de huurauto zitten in de prijs. Voor alle andere informatie over de huurauto verwijzen wij u naar het kopje 'vervoersopties' hier staan alle voorwaarden van de huurauto.

Vertrekken in de periode juli t/m 10 september

Deze reis is niet boekbaar van juli t/m 10 september in verband met de zomer-moesson, de Khareef.

Chauffeur en gids

U kunt deze rondreis ook met een chauffeur en zelfs met een Engelssprekende gids maken. Kijk voor meer informatie onder het tabblad ‘extra's’.

Weekendtoeslag KLM

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met KLM vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen korting op het arrangement. Deze korting is reeds in de prijs verwerkt. Het kind (max. 1) dient wel op de kamer van de ouders te verblijven en er wordt slechts 1 bed bijgezet.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Ramadan

Ramadan is de islamitische heilige maand van vasten, waarin moslims zich onthouden van eten en drinken tijdens de daglichturen; vanaf zonsopgang tot zonsondergang. De Ramadan is bedoeld om de deugden van geduld, spiritualiteit, nederigheid en toewijding aan Allah te leren. Het is de negende maand van de islamitische maankalender en duurt 29 of 30 dagen. Vergeleken met de zonnekalender, oftewel een kalenderjaar, kan de data van de Ramadan ieder jaar opnieuw variëren. Afhankelijk van de stand van de maan, zal de Ramadan in 2019 plaatsvinden op 5 of 6 mei. Aan het einde van deze heilige maand vieren moslims over de hele wereld het Eid al-Fitr, oftewel het Suikerfeest. Dit is één van de grootste vieringen in de islamitische kalender. Hierin staat iedere vorm van geven, liefdadigheid en tijd doorbrengen met de familie centraal.

Zonsondergang tot zonsopgang
Gedurende de dag wordt er geen eten of drinken genuttigd. Bij zonsondergang zal de hele familie verzamelen voor de zogenaamde Iftar. Dit is de eerste maaltijd die moslims nemen direct na de zonsondergang, waarmee het vasten dus (tijdelijk) word verbroken; ook wel fast-breaking genoemd. Dit is een lichte maaltijd waarna het Maghrib gebed volgt. Van de vijf dagelijkse gebeden, is de Maghrib het vierde gebed. Vervolgens zal de hoofdmaaltijd worden opgediend en geniet men van tijd dicht bij familie, vrienden en eventueel omliggende gemeenschappen. Tevens worden grote publieke plekken opengesteld voor honderden moslims om samen te komen en het fast-breaken te vieren.

Aandachtspunten voor toeristen
Vriendelijk vragen wij uw aandacht en begrip voor het volgende:
- Alle kleine winkels, restaurants en bars zijn tussen zonsopgang en zonsondergang gesloten. Het is niet toegestaan te eten, drinken of te roken in publieke gebieden. Na zonsondergang zijn de restaurants weer geopend tot 00:00 uur.
- De wat grotere winkels, banken en kantoren zullen beperkt geopend zijn, bijvoorbeeld van 09:00 tot 14:00 uur.
- Over het algemeen zijn toeristische attracties wél geopend gedurende de Ramadan. Echter kunnen de openingstijden en eventuele begintijden van rondleidingen afwijken. Vriendelijk adviseren wij u hier rekening mee te houden door u ter plekke en van te voren goed in te lezen.
- De meeste supermarkten, groothandels en winkelcentra zullen door de dag heen en in de avond wel geopend zijn.
- Ontbijt, lunch en diner zijn in sommige hotels mogelijk. Houdt u er wel rekening mee dat de openingstijden van het restaurant kunnen afwijken en dat er geen alcohol zal worden geschonken. Hierbij is het van belang dat de maaltijden binnen worden genuttigd.
- In sommige hotels zal het restaurant gesloten zijn. Wel is het dan toegestaan eten en drinken te nuttigen op uw hotelkamer of gebruik te maken van roomservice. Gedurende de Ramadan zullen er geen alcoholische dranken in uw minibar staan.
- Indien u een rondreis maakt, dient u er rekening mee te houden dat uw chauffeur en/of gids de reis kan onderbreken om tijd te nemen voor het gebed.

DATA START RAMADAN (Let op: afhankelijk van de maanstand en dus onder voorbehoud van wijzigingen):
2020: 23 of 24 april
2021: 12 of 13 april
2022: 2 of 3 april
2023: 22 of 23 maart

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Oman
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

12 dagen Bijzonder Oman & Salalah: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Aankomst Muscat

02Mucat

03Muscat - Wadi Tiwi - Ras Al Jinz

04Ras Al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands

05Wahiba Sands - Ibra - Izki - Jebel Al Alkhdar

06Jebel Al Akhdar - Nizwa

07Nizwa - Bahla - Al Hamra - Jebel Shams

08Jebel Shams - Muscat

09Muscat - Salalah

10Salalah

11Salalah - Muscat - Amsterdam

12Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis