Tijgernest klooster
Tijgernest klooster
Kathmandu
Kathmandu
Bhutan
Bhutan
Kyichu tempel
Kyichu tempel
Bhaktapur
Bhaktapur

Nepal, Sikkim & Bhutan

Privéreis | 15 dagen v.a.
3559i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-05-2020
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Ronddwalen door koningsstad Bhaktapur in de Kathmandu-vallei
Spectaculaire zonsopgang vanaf Tiger Hill
Sneeuwluipaard spotten in de dierentuin van Darjeeling
Hike naar het spectaculair hangende Tijgernest klooster
Rit per Toy Train door schilderachtig Darjeeling
Bezoek aan een theeplantage
Naar het 200 jaar oude Encheyklooster

Ontdek de verborgen koninkrijven van de Himalaya, Sikkim & Bhutan

Meng u als een local in de bonte stoet van mensen op het centrale paleisplein van Kathmandu, aanschouw de prachtig gekleurde sjaals en kleding die de Nepalese bevolking vol trots draagt en ruik de indringende geuren van verse bloemen en wierook die bij de diverse tempels zijn neergelegd. Spendeer een aantal meer dan indrukwekkende dagen in het hoog gelegen Indiase Darjeeling. Geniet van een spectaculaire zonsopkomst over de imposante pieken van de Himalaya vanaf het beste uitzichtpunt Tiger Hill, maak een tocht met de Toy Train en vergeet ook zeker niet de wereldberoemde Darjeeling-thee te proeven. Reis door groene bossen en langs vruchtbare akkers en theetuinen naar het land van de draak, Bhutan. Maak een wandeling naar het bijzondere Taktsang-klooster, ook wel Tijgernest klooster genoemd, dat tegen de rotsen is gebouwd en op ruim 700 meter boven de Paro-vallei hangt.

"Ontdek de verborgen koninkrijven van de Himalaya, Sikkim & Bhutan"

Dyane, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Kathmandu

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. U arriveert hier de volgende ochtend.

DAG
02

Kathmandu (Durbar Square & Swayambunath)

np_al_durbarsquare.jpg
Aankomst Kathmandu, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Overnachting in Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt. In de middag maakt u leuke stadstour door Kathmandu. De pleinen in de stad, zoals het centrale Paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken. Hier op het belangrijkste punt van de stad bevindt zich de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het Paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goud gekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend. Overnachting in Kathmandu

DAG
03

Kathmandu (Pashupatinath & Boudhanath) - Nagarkot (ca. 30 km / 1-2 uur)

np_al_kathmadu_stoepa_141213520.jpg
Vlucht over de Himalaya (optionele excursie)
Ontdek de Pashupatinath tempel
Bezoek aan de grootste stoepa van Nepal, Boudhanath
Overnachting Nagarkot

In de ochtend is het mogelijk om een indrukwekkende vlucht te maken over de Himalaya. Terug in het hotel geniet u van een lekker ontbijt want hierna is het tijd om Kathmandu verder te ontdekken. U begint vandaag met een bezoek aan de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke Tibetaanse markt. Prachtige kleurrijke sjaals en kleden, veel sieraden van kralen en stenen en heerlijk geurende kruiden. Heerlijk om hier even rond te struinen. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Uw hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld.

DAG
04

Nagarkot - Bhaktapur & Patan - Kathmandu (ca. 35 km / 1-2 uur)

np_al_kathmanduvallei.jpg
Bezoek Bhaktapur in de Kathmandu-vallei
Slenter door de straten van Patan
Overnachting in Kathmandu

U verlaat de schilderachtige omgeving en geniet van een laatste blik om het imposante Himalaya gebergte. Vanuit Nagarkot rijdt u verder naar Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende hout gesneden ramen bewonderen. Vervolgens staat Patan op het programma, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. De middag is ter vrij besteding in Patan. Wandel op uw gemak letterlijk in een andere wereld. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu.

DAG
05

Kathmandu – Bhadrapur - Darjeeling (India) (ca. 135 km / 6 uur)

np_darjeeling.jpg
Binnenlandse vlucht Kathmandu - Bhadrapur
Grensovergang Nepal - India
Transfer naar Darjeeling
Overnachting in Darjeeling

Vanochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Bhadrapur. Na aankomst in het Nepalese Bhadrapur wordt u opgewacht door uw chauffeur om naar Darjeeling in India te rijden. Bij de grens tussen Nepal en India voltooid u de grensformaliteiten en rijdt u verder naar Darjeeling. Het eerste deel van de reis gaat door landbouwgronden, dichte bossen en theeplantages. De weg klimt vervolgens geleidelijk naar de eindbestemming door bossen met prachtige kleur uitspattingen vanwege de bloeiende bougainvilles, orchideeën en kerststerren. De weg eindigt in Darjeeling, een stad op ongeveer 2300 meter boven de zeespiegel en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de toppen van de Himalaya. Darjeeling werd in 1833 door de Britten gesticht als toevluchtsoord tegen de intense zomerhitte van Calcutta en werd al snel een populair heuvelstation tijdens de Britse regering. Een gevierd schrijver noemde de stad als ‘één van de drie juwelen van de Raj’ en Mark Twain, schrijver van o.a. Tom Sawyer en Huckleberry Finn beschreef Darjeeling als “the one land that all men desire to see, and having seen once-by even a glimpse would not give that glimpse for the shows of the rest of the world combined”. De avond is ter vrije besteding. Overnachting in Darjeeling.

DAG
06

Darjeeling

Rit per Toy Tra.jpg
Spectaculaire zonsopgang vanaf Tiger Hill
Bezoek aan het Yiga Choeling Ghoom klooster
Himalayan Mountaineering Institute bezoeken
Sneeuwluipaard spotten in de dierentuin van Darjeeling
Stop bij het Tibetan Refugee Self Help Centre
Bezoek aan een theeplantage
Rit per Toy Train door schilderachtige omgeving
Overnachting in Darjeeling

Doorgaans geen vroege vogel? Wij raden u aan, om voor vandaag een uitzondering te maken. De zonsopgang bij Tiger Hill is ronduit spectaculair te noemen. Door de unieke ligging van Darjeeling, aan de voet van het Himalaya gebergte, heeft de plaats de meest schitterende uitzichten. Vanaf Tiger Hill ziet u de eerste zonnestralen langzaam over Khangchendzonga berg (8598 meter) verschijnen. Deze berg is de hoogste ter wereld en met goed weer kunt u zelfs de beroemde Mount Everest zien met pieken van wel meer dan 8000 meter. Hierna rijden we terug naar het hotel voor een welverdiend ontbijt. Later op de ochtend is het tijd om Darjeeling te ontdekken. De stad die wordt omringd door Nepal, Tibet en Bhutan en beroemd vanwege de Darjeeling thee die staat aangeschreven als één van de beste ter wereld en de Himalaya Railway.

U bezoek vanochtend eerst het Yiga Choeling Ghoom klooster, dat behoort tot de Gelug-pa of Gele Sekte. Deze sekte ontstond in de 14e eeuw toen stichter Zongkaba zich stoorde aan het wereldlijke leven in de kloosters. Hij wilde terug naar een sober leven met nadruk op studie. De Gelug-pa groeide snel, mede omdat vele plaatselijke edelen de beweging om de wereldlijke macht van de oude sekten in te dammen, steunden. Volgelingen stichtten meerdere kloosters waaronder het Drepung en Sera klooster in Tibet. Hierna brengt u een bezoek aan het Himalayan Mountaineering Institute dat in 1954 in Darjeeling werd opgericht om het bergbeklimmen als georganiseerde sport in India te bevorderen. De eerste beklimming van de Mount Everest was in 1953 door Tenzing Norgay en Edmund Hillary dat leidde tot een sterke interesse voor het alpinisme. Bij het instituut kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op het met sneeuw bedekte massief van de berg Kanchenjunga, de derde hoogste berg ter wereld. Ook herbergt het instituut een interessant museum met een reliëfmodel van de Himalaya en een verzameling van bijvoorbeeld kledingstukken die Tenzing droeg tijdens zijn beklimming van de Everest.

De volgens stop is bij de dierentuin vaan Darjeeling. Het is de thuisbasis van enkele zeldzame Himalaya vogels en bedreigde diersoorten zoals de sneeuwluipaard en de rode panda. Maar ook herbergt de dierentuin Tibetaanse wolven, Siberische tijgers en de Himalaya beer. De dierentuin van Darjeeling staat wereldwijd bekend om zijn succes in het sneeuwluipaard fokprogramma. U reist verder voor een bezoek aan het Tibetan Refugee Self Help Centre. Dit centrum werd in 1959 opgericht voor de vluchtelingen die samen met de Dalai Lama, Tibet ontvluchten na de Chinese invasie. Dit zelfhulpcentrum is ontwikkeld als een werkplaats voor fabrikanten van Tibetaans handwerk. Uiteraard kunt u hier de mooiste souvenirs als houtsnijwerken tapijten vinden. Uiteraard bezoekt u vanochtend ook een theeplantage. Hier krijgt u meer te weten over het productieproces van deze wereldberoemde thee.

In de middag maakt u een bijzondere rit per Toy Train. De Darjeeling spoorweg wordt door Unesco omschreven als ‘het mooiste voorbeeld van een passagiersspoorweg in de bergen’. Geniet tijdens het ritje in de bergrein van de schilderachtige omgeving en de indrukwekkende bergen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Veel reizigers hebben in Darjeeling ook een winkelparadijs gevonden voor met name artikelen van zijde, pashmina en Kasjmir en uiteraard voor de speciale Darjeeling thee.

DAG
07

Darjeeling - Gangtok (ca. 110 km / 5 uur)

Ravangla, Bouddha Park
Stop bij het Boeddha-park in Ravangla
Overnachting in Gangtok

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting Gangtok, we hebben circa zes uur rijden nodig om bij de gouden rijst- en kardemomvelden van Sikkim te komen. Onderweg bezoekt u het Boeddha-park Ravangla. Het middelpunt van het park, hoe kan het ook anders, is een 40 meter hoog standbeeld van Boeddha. Een mooie plek om even de benen te strekken voordat u verder rijdt naar Gangtok. Deze sprookjesachtige hoofdstad van Sikkim, gelegen op 1870 meter, is omringd door weelderig rijstterrassen, snel stromende rivieren en verre uitzichten op de besneeuwde toppen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Maak een wandeling door de stad of breng een bezoek aan de Lal Bazar, voor heerlijk vers fruit en groente.

DAG
08

Gangtok

Rumtek klooster
Bezoek aan het Rumtek klooster
Zeldzame collectie van geborduurde thangka’s bekijken
Diverse handwerkmethodes ontdekken in het Cottage Industries Institute
Naar het 200 jaar oude Encheyklooster
Overnachting in Gangtok

Vandaag maakt u nader kennis met Gangtok, de stad dat in de uitlopers van de Himalaya ligt. De stad is een belangrijk knooppunt, grenzend aan Bhutan en Tibet, voor het Tibetaanse boeddhisme en wordt omringd door een groot aantal kloosters. U begint met een bezoek aan het Tibetaanse Rumtek klooster, het grootste en belangrijkste klooster van Sikkim. Het kleurrijke klooster is een replica van het originele hoofdkwartier van de Kagyüpa (één van de vijf hoofdscholen binnen het Tibetaanse boeddhisme) dat in Tibet staat.

Hierna brengt u ook een bezoek aan het Namgyal-Instituut voor Tibetologie, een instituut dat is gespecialiseerd in de Tibetaanse taal en tradities, inclusief het boeddhisme. Het bevat een zeldzame collectie standbeelden, schrijnen, wandtapijten, maskers en andere Tibetaanse kunst. Ook bevat het een collectie aan thangka’s, handgeschilderde of geborduurde banieren. Vervolgens bezoekt u het Cottage Industries Institute. Hier krijgt u diverse handwerkmethodes te zien van traditionele houtsnijwerk, schilderijen, kleurrijke geschilderde stoffen en artikelen van bamboe. De volgende stop is bij het Encheyklooster, het oudste nog bestaande klooster van Gangtok. Het klooster is ongeveer 200 jaar oud en staat bekend om zijn eenvoud. De naam Enchey betekent ‘hoge vredige plek’ en zodra u naar het klooster rijdt zult u het volledig met deze naam eens zijn. Van binnen is het klooster prachtig versierd, met kleurrijke muurschilderingen, beelden en een grote collectie maskers die worden gebruikt in rituele dansen. U sluit de dag af met een bezoek aan het uitzichtpunt vanwaar u een uitzicht heeft over de majestueuze Himalaya en over de prachtige orchideeëntuin. Overnachting in Gangtok.

DAG
09

Gangtok - Phuentsholing (Bhutan) (ca. 240 km / 7 uur)

Bhutan, Monnik
Grensovergang India - Bhutan
Bhutanees welkomstdiner
Overnachting in Phuentsholing

Uw rondreis door fascinerende landen gaat verder, het is tijd om af te reizen naar Bhutan. Door groene bossen, langs vruchtbare akkers en theetuinen en verschillende kleurrijke en levendige bazaars aan de kant van de weg. Na een paar uur rijden bereikt u de grens met Bhutan. Na het afronden van de immigratieformaliteiten rijdt u verder voor een overheerlijk Bhutanees welkomstdiner en overnachting in Phuentsholing.

DAG
10

Phuentsholing - Thimphu (ca. 172 km / 6 uur)

new_np_mevrouw thimpu.jpg
Prachtig versierde Kharbandi Gompa bezichtigen
Kijkje nemen bij de oude Semtokha Dzong
Overnachting in Thimphu

Na het ontbijt vertrekt de reis verder naar Thimphu. Onderweg bezoekt u het prachtig versierde Kharbandi Gompa. Een bijzonder mooie tempel versierd met Bhutanese decoraties en beschilderingen die het leven van Boeddha weergeven. Rond de tempel staan verschillende stoepa’s met relieken van hoge monniken en tropische planten en bloemen. Voordat u Thimphu bereikt neemt u ook nog een kijkje bij de oude Semtokha Dzong. Overnachting in Thimphu.

DAG
11

Thimphu

Nationaal Memorial Chorten
Bezoek aan het Nationaal Memorial Chorten
Het klooster Drubthob met het Zilukha nonnenklooster verkennen
Langs bij de School of Traditional Painting of Arts and Crafts
Op bezoek bij de opvang van het nationale dier van Bhutan, de takin
Overnachting in Thimphu

Geniet van een volle dag in Thimphu. U brengt een boek aan het Nationaal Memorial Chorten dat is gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning van het land. En plek waar veel Bhutanezen dagelijks naartoe komen om te mediteren, om rondes te lopen om de chorten of om aan de gebedswielen te draaien. Ook bezoekt u de Changangkha-tempel gelegen op een heuveltje boven de stad. De tempel is een favoriete plek voor jonge ouders die er de zegen voor hun kinderen komen halen en bovendien biedt het een prachtig uitzicht op de hele vallei. Ook het klooster Drubthob waar het Zilukha nonnenklooster is gehuisvest staat vandaag op het programma. U bezoekt de ‘School of Traditional Painting of Arts and Crafts’ waar studenten een zesjarige cursus volgen over de 13 traditionele kunst- en handwerkvormen van Bhutan o.a. weven, schilderen en houtbewerking. Verder ontdekt de traditionele papierfabriek en een indrukwekkende replica van een boerderij in het Folk Heritage museum. Indien te tijd het toelaat brengt u nog een bezoek aan de opvang voor de takin, het nationale dier van Bhutan. De takin wordt ook wel rundergem of gnoegeit genoemd. Ook maken we een stop bij Tashichhodzong, het grootste beeld van een zittende boeddha in Bhutan. Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel. Overnachting in Thimphu.

DAG
12

Thimphu - Paro

Tijgernest klooster
Hike naar het spectaculaire Tijgernest klooster
Bezoek aan de Kyichu tempel
Overnachting in Paro

Na een smakelijk ontbijt vertrekt u vanuit Thimphu naar Paro. Bij aankomst begint de wandeling naar het Taktsang-klooster, beter bekend als het Tijgernest klooster. De klim naar het uitkijkpunt duurt ongeveer anderhalf uur en vanaf daar geniet u van een spectaculair uitzicht op het klooster. Het klooster is tegen de rotsen gebouwd en hangt aan de kant van een klif ruim 700 meter boven de Paro-vallei. Onderweg maakt u een stop bij het View Point Café om even uit te rusten. Vanaf dit punt is het nog ongeveer anderhalf uur verder lopen naar klooster. Er wordt gezegd dat Guru Rinpoche, de persoon verantwoordelijk is voor de introductie van het boeddhisme in Tibet, op de rug van een tijgerin uit het oosten van Bhutan naar deze plaats vloog en hier gedurende drie maanden in een grot mediteerde. Een gedeelte van het huidige kloostercomplex dateert uit 1692. Taktsang werd in 1998 zwaar beschadigd door brand, maar is nu gelukkig weer volledig hersteld in zijn oude glorie. Kijk op uw gemak rond en maak de meest bijzondere foto’s. Vervolgens loopt u weer terug naar beneden met een stop voor de lunch halverwege de wandeltocht. Na de lunch is het nog anderhalf uur lopen naar het beginpunt van de hike. Op weg terug naar het hotel bezoekt u de Kyichu tempel, één van de 108 tempels die in de 7de eeuw door de Tibetaanse koning Songsten Gampo zijn gebouwd. De legende gaat dat er in die tijd een gigantische demon over het hele gebied van Tibet en de Himalaya lag die de verspreiding van het boeddhisme verhinderde. Om de demon te overwinnen besloot de koning om 108 tempels te bouwen, op alle punten van het lichaam van het beest. Geniet vanavond bijvoorbeeld van een traditioneel ‘hot stone bath’. Overnachting in Paro.

DAG
13

Paro - Kathmandu

new_np_kyichu1.jpg
Vlucht Paro (Bhutan) - Kathmandu (Nepal)
Overnachting in Kathmandu

Tijd om afscheid te nemen van het mystieke en prachtig gelegen Bhutan. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Nepal. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Kathmandu

DAG
14

Vertrek Kathmandu

np_al_kathmandu pop.jpg
Vrije dag in Kathmandu
Transfer naar de luchthaven
Vlucht Kathmandu – Amsterdam

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souvenirs en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht, voor uw terugvlucht.

DAG
15

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Nederland

Einde van een heerlijke reis! In het vliegtuig naar Amsterdam denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking in Nepal en de adembenemende vergezichten die u leerde kennen in Bhutan en de interessante regio Sikkim in India. Onvoorstelbaar dat u in twee weken tijd, zoveel heeft gezien en meegemaakt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen Nepal, Sikkim & Bhutan: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Kathmandu - Bhadrapur
Binnenlandse vlucht Paro - Kathmandu
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Etihad Airways
20 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Turkish Airlines
10 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht Kathmandu - Bhadrapur (extra kilo's zijn 1,25 USD per kg)
30 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht Paro - Kathmandu
Meet & Greet op de luchthaven
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan van dag 2 t/m 14
Binnenlandse vlucht Kathmandu - Bhadrapur
Binnenlandse vlucht Paro - Kathmandu
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Lunch of diner op dag 5 t/m 8 in Sikkim
Lunch en diner op dag 9 t/m 12 in Bhutan
Uitgebreide stadstour in Kathmandu
Slenteren over de Tibetaanse markt in Boudhanath
Bezoek aan koningsstad Bhaktapur
Bezoek aan de historische stad Patan
Spectaculaire zonsopgang vanaf Tiger Hill
Himalayan Mountaineering Institute bezoeken
Sneeuwluipaard spotten in de dierentuin van Darjeeling
Bezoek aan een theeplantage
Rit per Toy Train door schilderachtige omgeving Darjeeling
Stop bij het Boeddha-park in Ravangla
Bezoek aan het Yiga Choeling Ghoom klooster
Stop bij het Tibetan Refugee Self Help Centre
Bezoek aan het Rumtek klooster
Naar het 200 jaar oude Encheyklooster
Prachtig versierde Kharbandi Gompa bezichtigen
Visum voor Bhutan
Uitgebreide stadstour in Thimphu
Engelssprekende gids op dag 2 t/m 14
Entreegelden volgens programma (ca. 80 USD per persoon)
* In de maanden december en januari zal u zonder airco reizen, omdat het in deze maanden niet nodig is om airco te hebben.

Exclusief

Visum Nepal Visum India Eventuele optionele excursies Eventuele verplichte galadiners op 24 en 31 december (ca. 30 USD per persoon) Eventuele feestdagtoeslagen Overige maaltijden Fooien
Visum Nepal
Visum India
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners op 24 en 31 december (ca. 30 USD per persoon)
Eventuele feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Reserveringskosten: € 25 per boeking
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Visum (ca. 40 USD), overige maaltijden, eventuele optionele excursies en fooien
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen Nepal, Sikkim & Bhutan: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Kathmandu

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. U arriveert hier de volgende ochtend.

DAG
02

Kathmandu (Durbar Square & Swayambunath)

np_al_durbarsquare.jpg
Aankomst Kathmandu, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Overnachting in Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt. In de middag maakt u leuke stadstour door Kathmandu. De pleinen in de stad, zoals het centrale Paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken. Hier op het belangrijkste punt van de stad bevindt zich de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het Paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goud gekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend. Overnachting in Kathmandu

DAG
03

Kathmandu (Pashupatinath & Boudhanath) - Nagarkot (ca. 30 km / 1-2 uur)

np_al_kathmadu_stoepa_141213520.jpg
Vlucht over de Himalaya (optionele excursie)
Ontdek de Pashupatinath tempel
Bezoek aan de grootste stoepa van Nepal, Boudhanath
Overnachting Nagarkot

In de ochtend is het mogelijk om een indrukwekkende vlucht te maken over de Himalaya. Terug in het hotel geniet u van een lekker ontbijt want hierna is het tijd om Kathmandu verder te ontdekken. U begint vandaag met een bezoek aan de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke Tibetaanse markt. Prachtige kleurrijke sjaals en kleden, veel sieraden van kralen en stenen en heerlijk geurende kruiden. Heerlijk om hier even rond te struinen. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Uw hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld.

DAG
04

Nagarkot - Bhaktapur & Patan - Kathmandu (ca. 35 km / 1-2 uur)

np_al_kathmanduvallei.jpg
Bezoek Bhaktapur in de Kathmandu-vallei
Slenter door de straten van Patan
Overnachting in Kathmandu

U verlaat de schilderachtige omgeving en geniet van een laatste blik om het imposante Himalaya gebergte. Vanuit Nagarkot rijdt u verder naar Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende hout gesneden ramen bewonderen. Vervolgens staat Patan op het programma, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. De middag is ter vrij besteding in Patan. Wandel op uw gemak letterlijk in een andere wereld. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu.

DAG
05

Kathmandu – Bhadrapur - Darjeeling (India) (ca. 135 km / 6 uur)

np_darjeeling.jpg
Binnenlandse vlucht Kathmandu - Bhadrapur
Grensovergang Nepal - India
Transfer naar Darjeeling
Overnachting in Darjeeling

Vanochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Bhadrapur. Na aankomst in het Nepalese Bhadrapur wordt u opgewacht door uw chauffeur om naar Darjeeling in India te rijden. Bij de grens tussen Nepal en India voltooid u de grensformaliteiten en rijdt u verder naar Darjeeling. Het eerste deel van de reis gaat door landbouwgronden, dichte bossen en theeplantages. De weg klimt vervolgens geleidelijk naar de eindbestemming door bossen met prachtige kleur uitspattingen vanwege de bloeiende bougainvilles, orchideeën en kerststerren. De weg eindigt in Darjeeling, een stad op ongeveer 2300 meter boven de zeespiegel en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de toppen van de Himalaya. Darjeeling werd in 1833 door de Britten gesticht als toevluchtsoord tegen de intense zomerhitte van Calcutta en werd al snel een populair heuvelstation tijdens de Britse regering. Een gevierd schrijver noemde de stad als ‘één van de drie juwelen van de Raj’ en Mark Twain, schrijver van o.a. Tom Sawyer en Huckleberry Finn beschreef Darjeeling als “the one land that all men desire to see, and having seen once-by even a glimpse would not give that glimpse for the shows of the rest of the world combined”. De avond is ter vrije besteding. Overnachting in Darjeeling.

DAG
06

Darjeeling

Rit per Toy Tra.jpg
Spectaculaire zonsopgang vanaf Tiger Hill
Bezoek aan het Yiga Choeling Ghoom klooster
Himalayan Mountaineering Institute bezoeken
Sneeuwluipaard spotten in de dierentuin van Darjeeling
Stop bij het Tibetan Refugee Self Help Centre
Bezoek aan een theeplantage
Rit per Toy Train door schilderachtige omgeving
Overnachting in Darjeeling

Doorgaans geen vroege vogel? Wij raden u aan, om voor vandaag een uitzondering te maken. De zonsopgang bij Tiger Hill is ronduit spectaculair te noemen. Door de unieke ligging van Darjeeling, aan de voet van het Himalaya gebergte, heeft de plaats de meest schitterende uitzichten. Vanaf Tiger Hill ziet u de eerste zonnestralen langzaam over Khangchendzonga berg (8598 meter) verschijnen. Deze berg is de hoogste ter wereld en met goed weer kunt u zelfs de beroemde Mount Everest zien met pieken van wel meer dan 8000 meter. Hierna rijden we terug naar het hotel voor een welverdiend ontbijt. Later op de ochtend is het tijd om Darjeeling te ontdekken. De stad die wordt omringd door Nepal, Tibet en Bhutan en beroemd vanwege de Darjeeling thee die staat aangeschreven als één van de beste ter wereld en de Himalaya Railway.

U bezoek vanochtend eerst het Yiga Choeling Ghoom klooster, dat behoort tot de Gelug-pa of Gele Sekte. Deze sekte ontstond in de 14e eeuw toen stichter Zongkaba zich stoorde aan het wereldlijke leven in de kloosters. Hij wilde terug naar een sober leven met nadruk op studie. De Gelug-pa groeide snel, mede omdat vele plaatselijke edelen de beweging om de wereldlijke macht van de oude sekten in te dammen, steunden. Volgelingen stichtten meerdere kloosters waaronder het Drepung en Sera klooster in Tibet. Hierna brengt u een bezoek aan het Himalayan Mountaineering Institute dat in 1954 in Darjeeling werd opgericht om het bergbeklimmen als georganiseerde sport in India te bevorderen. De eerste beklimming van de Mount Everest was in 1953 door Tenzing Norgay en Edmund Hillary dat leidde tot een sterke interesse voor het alpinisme. Bij het instituut kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op het met sneeuw bedekte massief van de berg Kanchenjunga, de derde hoogste berg ter wereld. Ook herbergt het instituut een interessant museum met een reliëfmodel van de Himalaya en een verzameling van bijvoorbeeld kledingstukken die Tenzing droeg tijdens zijn beklimming van de Everest.

De volgens stop is bij de dierentuin vaan Darjeeling. Het is de thuisbasis van enkele zeldzame Himalaya vogels en bedreigde diersoorten zoals de sneeuwluipaard en de rode panda. Maar ook herbergt de dierentuin Tibetaanse wolven, Siberische tijgers en de Himalaya beer. De dierentuin van Darjeeling staat wereldwijd bekend om zijn succes in het sneeuwluipaard fokprogramma. U reist verder voor een bezoek aan het Tibetan Refugee Self Help Centre. Dit centrum werd in 1959 opgericht voor de vluchtelingen die samen met de Dalai Lama, Tibet ontvluchten na de Chinese invasie. Dit zelfhulpcentrum is ontwikkeld als een werkplaats voor fabrikanten van Tibetaans handwerk. Uiteraard kunt u hier de mooiste souvenirs als houtsnijwerken tapijten vinden. Uiteraard bezoekt u vanochtend ook een theeplantage. Hier krijgt u meer te weten over het productieproces van deze wereldberoemde thee.

In de middag maakt u een bijzondere rit per Toy Train. De Darjeeling spoorweg wordt door Unesco omschreven als ‘het mooiste voorbeeld van een passagiersspoorweg in de bergen’. Geniet tijdens het ritje in de bergrein van de schilderachtige omgeving en de indrukwekkende bergen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Veel reizigers hebben in Darjeeling ook een winkelparadijs gevonden voor met name artikelen van zijde, pashmina en Kasjmir en uiteraard voor de speciale Darjeeling thee.

DAG
07

Darjeeling - Gangtok (ca. 110 km / 5 uur)

Ravangla, Bouddha Park
Stop bij het Boeddha-park in Ravangla
Overnachting in Gangtok

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting Gangtok, we hebben circa zes uur rijden nodig om bij de gouden rijst- en kardemomvelden van Sikkim te komen. Onderweg bezoekt u het Boeddha-park Ravangla. Het middelpunt van het park, hoe kan het ook anders, is een 40 meter hoog standbeeld van Boeddha. Een mooie plek om even de benen te strekken voordat u verder rijdt naar Gangtok. Deze sprookjesachtige hoofdstad van Sikkim, gelegen op 1870 meter, is omringd door weelderig rijstterrassen, snel stromende rivieren en verre uitzichten op de besneeuwde toppen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Maak een wandeling door de stad of breng een bezoek aan de Lal Bazar, voor heerlijk vers fruit en groente.

DAG
08

Gangtok

Rumtek klooster
Bezoek aan het Rumtek klooster
Zeldzame collectie van geborduurde thangka’s bekijken
Diverse handwerkmethodes ontdekken in het Cottage Industries Institute
Naar het 200 jaar oude Encheyklooster
Overnachting in Gangtok

Vandaag maakt u nader kennis met Gangtok, de stad dat in de uitlopers van de Himalaya ligt. De stad is een belangrijk knooppunt, grenzend aan Bhutan en Tibet, voor het Tibetaanse boeddhisme en wordt omringd door een groot aantal kloosters. U begint met een bezoek aan het Tibetaanse Rumtek klooster, het grootste en belangrijkste klooster van Sikkim. Het kleurrijke klooster is een replica van het originele hoofdkwartier van de Kagyüpa (één van de vijf hoofdscholen binnen het Tibetaanse boeddhisme) dat in Tibet staat.

Hierna brengt u ook een bezoek aan het Namgyal-Instituut voor Tibetologie, een instituut dat is gespecialiseerd in de Tibetaanse taal en tradities, inclusief het boeddhisme. Het bevat een zeldzame collectie standbeelden, schrijnen, wandtapijten, maskers en andere Tibetaanse kunst. Ook bevat het een collectie aan thangka’s, handgeschilderde of geborduurde banieren. Vervolgens bezoekt u het Cottage Industries Institute. Hier krijgt u diverse handwerkmethodes te zien van traditionele houtsnijwerk, schilderijen, kleurrijke geschilderde stoffen en artikelen van bamboe. De volgende stop is bij het Encheyklooster, het oudste nog bestaande klooster van Gangtok. Het klooster is ongeveer 200 jaar oud en staat bekend om zijn eenvoud. De naam Enchey betekent ‘hoge vredige plek’ en zodra u naar het klooster rijdt zult u het volledig met deze naam eens zijn. Van binnen is het klooster prachtig versierd, met kleurrijke muurschilderingen, beelden en een grote collectie maskers die worden gebruikt in rituele dansen. U sluit de dag af met een bezoek aan het uitzichtpunt vanwaar u een uitzicht heeft over de majestueuze Himalaya en over de prachtige orchideeëntuin. Overnachting in Gangtok.

Weetje

De kleurrijke orchideeën bloeien in de maanden maart t/m november.

DAG
09

Gangtok - Phuentsholing (Bhutan) (ca. 240 km / 7 uur)

Bhutan, Monnik
Grensovergang India - Bhutan
Bhutanees welkomstdiner
Overnachting in Phuentsholing

Uw rondreis door fascinerende landen gaat verder, het is tijd om af te reizen naar Bhutan. Door groene bossen, langs vruchtbare akkers en theetuinen en verschillende kleurrijke en levendige bazaars aan de kant van de weg. Na een paar uur rijden bereikt u de grens met Bhutan. Na het afronden van de immigratieformaliteiten rijdt u verder voor een overheerlijk Bhutanees welkomstdiner en overnachting in Phuentsholing.

DAG
10

Phuentsholing - Thimphu (ca. 172 km / 6 uur)

new_np_mevrouw thimpu.jpg
Prachtig versierde Kharbandi Gompa bezichtigen
Kijkje nemen bij de oude Semtokha Dzong
Overnachting in Thimphu

Na het ontbijt vertrekt de reis verder naar Thimphu. Onderweg bezoekt u het prachtig versierde Kharbandi Gompa. Een bijzonder mooie tempel versierd met Bhutanese decoraties en beschilderingen die het leven van Boeddha weergeven. Rond de tempel staan verschillende stoepa’s met relieken van hoge monniken en tropische planten en bloemen. Voordat u Thimphu bereikt neemt u ook nog een kijkje bij de oude Semtokha Dzong. Overnachting in Thimphu.

DAG
11

Thimphu

Nationaal Memorial Chorten
Bezoek aan het Nationaal Memorial Chorten
Het klooster Drubthob met het Zilukha nonnenklooster verkennen
Langs bij de School of Traditional Painting of Arts and Crafts
Op bezoek bij de opvang van het nationale dier van Bhutan, de takin
Overnachting in Thimphu

Geniet van een volle dag in Thimphu. U brengt een boek aan het Nationaal Memorial Chorten dat is gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning van het land. En plek waar veel Bhutanezen dagelijks naartoe komen om te mediteren, om rondes te lopen om de chorten of om aan de gebedswielen te draaien. Ook bezoekt u de Changangkha-tempel gelegen op een heuveltje boven de stad. De tempel is een favoriete plek voor jonge ouders die er de zegen voor hun kinderen komen halen en bovendien biedt het een prachtig uitzicht op de hele vallei. Ook het klooster Drubthob waar het Zilukha nonnenklooster is gehuisvest staat vandaag op het programma. U bezoekt de ‘School of Traditional Painting of Arts and Crafts’ waar studenten een zesjarige cursus volgen over de 13 traditionele kunst- en handwerkvormen van Bhutan o.a. weven, schilderen en houtbewerking. Verder ontdekt de traditionele papierfabriek en een indrukwekkende replica van een boerderij in het Folk Heritage museum. Indien te tijd het toelaat brengt u nog een bezoek aan de opvang voor de takin, het nationale dier van Bhutan. De takin wordt ook wel rundergem of gnoegeit genoemd. Ook maken we een stop bij Tashichhodzong, het grootste beeld van een zittende boeddha in Bhutan. Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel. Overnachting in Thimphu.

Goed om te weten

De ‘School of Traditional Painting of Arts and Crafts’ is elke dag van 10.00 – 12.00 uur geopend.

Weetje

Voormalige koning Jigme Dorji Wangchuk bepaalde in 1955 dat Bhutan in het vervolg maar één hoofdstad zou hebben, namelijk Thimphu. Hiervoor kende Bhuthan twee hoofdsteden namelijk Punakha, de winterhoofdstad en Thimphu, de zomerhoofdstad.

DAG
12

Thimphu - Paro

Tijgernest klooster
Hike naar het spectaculaire Tijgernest klooster
Bezoek aan de Kyichu tempel
Overnachting in Paro

Na een smakelijk ontbijt vertrekt u vanuit Thimphu naar Paro. Bij aankomst begint de wandeling naar het Taktsang-klooster, beter bekend als het Tijgernest klooster. De klim naar het uitkijkpunt duurt ongeveer anderhalf uur en vanaf daar geniet u van een spectaculair uitzicht op het klooster. Het klooster is tegen de rotsen gebouwd en hangt aan de kant van een klif ruim 700 meter boven de Paro-vallei. Onderweg maakt u een stop bij het View Point Café om even uit te rusten. Vanaf dit punt is het nog ongeveer anderhalf uur verder lopen naar klooster. Er wordt gezegd dat Guru Rinpoche, de persoon verantwoordelijk is voor de introductie van het boeddhisme in Tibet, op de rug van een tijgerin uit het oosten van Bhutan naar deze plaats vloog en hier gedurende drie maanden in een grot mediteerde. Een gedeelte van het huidige kloostercomplex dateert uit 1692. Taktsang werd in 1998 zwaar beschadigd door brand, maar is nu gelukkig weer volledig hersteld in zijn oude glorie. Kijk op uw gemak rond en maak de meest bijzondere foto’s. Vervolgens loopt u weer terug naar beneden met een stop voor de lunch halverwege de wandeltocht. Na de lunch is het nog anderhalf uur lopen naar het beginpunt van de hike. Op weg terug naar het hotel bezoekt u de Kyichu tempel, één van de 108 tempels die in de 7de eeuw door de Tibetaanse koning Songsten Gampo zijn gebouwd. De legende gaat dat er in die tijd een gigantische demon over het hele gebied van Tibet en de Himalaya lag die de verspreiding van het boeddhisme verhinderde. Om de demon te overwinnen besloot de koning om 108 tempels te bouwen, op alle punten van het lichaam van het beest. Geniet vanavond bijvoorbeeld van een traditioneel ‘hot stone bath’. Overnachting in Paro.

Goed om te weten

Het Taktsang klooster is alleen te voet te bereiken. Langs het pad naar boven zijn verschillende gebedsplaatsen te vinden. Zo staat er op de route ook een door een waterrad aangedreven gebedsmolen.

DAG
13

Paro - Kathmandu

new_np_kyichu1.jpg
Vlucht Paro (Bhutan) - Kathmandu (Nepal)
Overnachting in Kathmandu

Tijd om afscheid te nemen van het mystieke en prachtig gelegen Bhutan. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Nepal. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Kathmandu

DAG
14

Vertrek Kathmandu

np_al_kathmandu pop.jpg
Vrije dag in Kathmandu
Transfer naar de luchthaven
Vlucht Kathmandu – Amsterdam

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souvenirs en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht, voor uw terugvlucht.

DAG
15

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Nederland

Einde van een heerlijke reis! In het vliegtuig naar Amsterdam denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking in Nepal en de adembenemende vergezichten die u leerde kennen in Bhutan en de interessante regio Sikkim in India. Onvoorstelbaar dat u in twee weken tijd, zoveel heeft gezien en meegemaakt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
15 dagen Nepal, Sikkim & Bhutan: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Kathmandu
Hotel Manaslu
Viersterren
 • Kamer Manaslu
 • manaslu hotel
 • Overzicht Manaslu
 • Zwembad Manaslu
 • manaslu hotel
De traditionele Nepalese gastvrijheid, de vriendelijke medewerkers en de faciliteiten maken Manaslu tot een fijne plek om te verblijven! Een heerlijk hotel in het hart van de stad, het hotel is vernoemd naar de achtste hoogste berg ter wereld! Centraal gelegen in het centrum van Kathmandu, een kloppend kosmopolitische stad die een perfecte mix tussen de oude en nieuwe vertegenwoordigd. Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, lobby, restaurant met lokale en internationale gerechten, bar, roomservice, zwembad met zonneterras en ligbedden, winkeltje, internetfaciliteiten, sauna en wasservice.
De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van airco, telefoon, sat-TV en een badkamer met bad of douche.
Meer info >
Kathmandu
Aloft Hotel
Vierenhalve ster
Het Aloft Hotel in Kathmandu is een prachtige accommodatie, gelegen in het bruisende hart van de stad. Diverse bezienswaardigheden, leuke markten en lekkere restaurants liggen in de nabije omgeving van het hotel. Onder de faciliteiten behoren onder andere een fitnessruimte, lounge en bar, een binnenzwembad voor een verfrissende duik en een eigen restaurant waar uitstekende gerechten worden geserveerd. Aan de 24-uursreceptie kunt u op ieder moment van de dag terecht voor uw persoonlijke wensen en vragen. De kamers van Aloft Hotel zijn keurig ingericht en voorzien van airco, TV, waterkoker, kledingkast en haardroger.
Meer info >
Nagarkot
Country Villa Hotel
Driesterren
 • Country Villa Nagarkot
 • Country Villa Nagarkot kamer
 • Country Villa Hotel kamer
 • Country Villa Nagarkot terras
 • Country Villa Nagarkot restaurant
Het Country Villa hotel biedt een schitterend uitzicht op de Himalaya. Het uitzicht is fenomenaal te noemen en is een grote meerwaarde van een verblijf in dit hotel. Het hotel ligt op een hoogt van meer den 2km boven zeeniveau. De kamers hebben een warme inrichting en zijn voorzien van tv, zithoek en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Er is een lounge, tuin en terras om optimaal te kunnen genieten van de locatie.
Meer info >
Nagarkot
Mystic Mountain Hotel
Viersterren
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
Door de prachtige ligging van dit hotel hebben een gasten een mooi uitzicht over het Himalaya-gebergte. De kamers kijken uit op de bergen, het zwembad of de tuin. Verder zijn de kamers voorzien van airconditioning, tv en hebben een aantal kamers een zithoek. Het hotel biedt toegang tot een buitenbad, bubbelbad en een restaurant dat Chinese en Indiase gerechten serveert. Ook heeft het hotel een tennisbaan die gasten kunnen gebruiken.
Meer info >
Darjeeling
Hotel Cedar Inn
Viersterren
 • in_ac_cedar_ex_5.jpg
 • in_ac_cedar_ex.jpg
 • in_ac_cedar_ex_2.jpg
 • in_ac_cedar_ka.jpg
 • in_ac_cedar_ka_2.jpg
 • in_ac_cedar_ex_4.jpg
 • in_ac_cedar_ex_3.jpg
 • in_ac_cedar_ex_6.jpg
Cedar Inn ligt in Darjeeling en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Het beschikt over een fitnesscentrum, een spa en een 24-uursreceptie. Er is gratis WiFi in de openbare ruimtes. Elke kamer is voorzien van een zithoek met een bank en een flatscreen-tv met kabel- en satellietzenders. De kamers zijn voorzien van een waterkoker, een bureau en een eigen badkamer met een bad en een haardroger. Bij Cedar Inn kunt u genieten van een rustgevende massage. Andere faciliteiten van de accommodatie zijn een bagageopslag, kluisjes en een tuin. Terrace Café biedt een prachtig uitzicht op Kanchenjunga en Bar of Paradise biedt een grote verscheidenheid aan dranken. In het restaurant kunt u genieten van een selectie Indiase, Chinese, continentale en Himalaya-gerechten. De luchthaven Bagdogra ligt op 69 km afstand en de Ord Tea Garden ligt op 57 km van het hotel. Het treinstation New Jalpaiguri ligt op 70 km van de accommodatie.
Meer info >
Darjeeling
Hotel Cedar Inn
Viersterren
 • in_ac_cedar_ex_5.jpg
 • in_ac_cedar_ex.jpg
 • in_ac_cedar_ex_2.jpg
 • in_ac_cedar_ka.jpg
 • in_ac_cedar_ka_2.jpg
 • in_ac_cedar_ex_4.jpg
 • in_ac_cedar_ex_3.jpg
 • in_ac_cedar_ex_6.jpg
Cedar Inn ligt in Darjeeling en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Het beschikt over een fitnesscentrum, een spa en een 24-uursreceptie. Er is gratis WiFi in de openbare ruimtes. Elke kamer is voorzien van een zithoek met een bank en een flatscreen-tv met kabel- en satellietzenders. De kamers zijn voorzien van een waterkoker, een bureau en een eigen badkamer met een bad en een haardroger. Bij Cedar Inn kunt u genieten van een rustgevende massage. Andere faciliteiten van de accommodatie zijn een bagageopslag, kluisjes en een tuin. Terrace Café biedt een prachtig uitzicht op Kanchenjunga en Bar of Paradise biedt een grote verscheidenheid aan dranken. In het restaurant kunt u genieten van een selectie Indiase, Chinese, continentale en Himalaya-gerechten. De luchthaven Bagdogra ligt op 69 km afstand en de Ord Tea Garden ligt op 57 km van het hotel. Het treinstation New Jalpaiguri ligt op 70 km van de accommodatie.
Meer info >
Gangtok
Netuk House
Drieenhalve ster
 • in_ac_netukhouse_ex.jpg
 • in_ac_netukhouse_lobby_2.jpg
 • in_ac_netukhouse_lobby.jpg
 • in_ac_netukhouse_ka_3.jpg
 • in_ac_netukhouse_ex_3.jpg
 • in_ac_netukhouse_ex_2.jpg
 • in_ac_netukhouse_ka.jpg
 • in_ac_netukhouse_ka_2.jpg
 • in_ac_netukhouse_ex_4.jpg
Het Netuk House, Gangtok is één van de prachtigste erfgoedhotels in India. Gelegen in de hoofdstad van Sikkim, is dit hotel veel meer dan alleen een homestay. Het is een getuigenis van Sikkim's erfgoed en cultuur. Dit hotel is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar de traditionele Sikkimese gastvrijheid zonder het moderne comfort te missen. Voel u als thuis in de comfortabele kamers. Het eten wordt geserveerd met lokale lekkernijen en Indiase, Chinese en continentale gerechten. De bar biedt een selectie drankjes. Het Netuk House biedt accommodatie met gratis WiFi en een barbecue in Gangtok, op 103 km van Darjeeling. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders. Sommige accommodaties hebben een zithoek waar u kunt ontspannen. Een aantal kamers biedt uitzicht op de bergen, de tuin of de stad. Tot de extra's behoren gratis toiletartikelen en een haardroger. Bij het hotel vindt u een businesscentrum, een conciërgedienst en een cadeauwinkel. In de omgeving kunt u uitstekend fietsen en wandelen. De luchthaven Bagdogra ligt op 130 km afstand.
Meer info >
Gangtok
Netuk House
Drieenhalve ster
 • in_ac_netukhouse_ex.jpg
 • in_ac_netukhouse_lobby_2.jpg
 • in_ac_netukhouse_lobby.jpg
 • in_ac_netukhouse_ka_3.jpg
 • in_ac_netukhouse_ex_3.jpg
 • in_ac_netukhouse_ex_2.jpg
 • in_ac_netukhouse_ka.jpg
 • in_ac_netukhouse_ka_2.jpg
 • in_ac_netukhouse_ex_4.jpg
Het Netuk House, Gangtok is één van de prachtigste erfgoedhotels in India. Gelegen in de hoofdstad van Sikkim, is dit hotel veel meer dan alleen een homestay. Het is een getuigenis van Sikkim's erfgoed en cultuur. Dit hotel is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar de traditionele Sikkimese gastvrijheid zonder het moderne comfort te missen. Voel u als thuis in de comfortabele kamers. Het eten wordt geserveerd met lokale lekkernijen en Indiase, Chinese en continentale gerechten. De bar biedt een selectie drankjes. Het Netuk House biedt accommodatie met gratis WiFi en een barbecue in Gangtok, op 103 km van Darjeeling. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders. Sommige accommodaties hebben een zithoek waar u kunt ontspannen. Een aantal kamers biedt uitzicht op de bergen, de tuin of de stad. Tot de extra's behoren gratis toiletartikelen en een haardroger. Bij het hotel vindt u een businesscentrum, een conciërgedienst en een cadeauwinkel. In de omgeving kunt u uitstekend fietsen en wandelen. De luchthaven Bagdogra ligt op 130 km afstand.
Meer info >
Kalimpong
Hotel Summit Barsana resort & spa
Drieenhalve ster
 • Summit Barsana
 • Summit Barsana
 • Summit Barsana
 • Summit Barsana
 • Summit Barsana
 • Summit Barsana
Hotel Summit Barsana resort & spa is gelegen in Kalimpong en kijkt uit op Mount Khangchendzonga. De fijne omgeving waarin dit hotel ligt en de huiselijke sfeer die dit hotel uitstraalt zorgen ervoor dat u van het verblijf in deze plaats kunt genieten. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, groene tuin en gratis Wi-Fi in het gehele hotel. De fijne kamers zijn voorzien van TV, een waterkoker en een eigen badkamers voorzien van gratis toiletartikelen.
Meer info >
Kalimpong
Hotel Summit Barsana resort & spa
Drieenhalve ster
 • Summit Barsana
 • Summit Barsana
 • Summit Barsana
 • Summit Barsana
 • Summit Barsana
 • Summit Barsana
Hotel Summit Barsana resort & spa is gelegen in Kalimpong en kijkt uit op Mount Khangchendzonga. De fijne omgeving waarin dit hotel ligt en de huiselijke sfeer die dit hotel uitstraalt zorgen ervoor dat u van het verblijf in deze plaats kunt genieten. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, groene tuin en gratis Wi-Fi in het gehele hotel. De fijne kamers zijn voorzien van TV, een waterkoker en een eigen badkamers voorzien van gratis toiletartikelen.
Meer info >
Paro
Khangkhu Resort
Driesterren
 • bt_ac_khangkhu_ex_3.jpg
 • bt_ac_khangkhu_ka.jpg
 • bt_ac_khangkhu_ka_2.jpg
 • bt_ac_khangkhu_ka_4.jpg
 • bt_ac_khangkhu_ex_2.jpg
Khangkhu Resort ligt in Paro en biedt een tuin en gratis WiFi. Dit 3-sterrenresort beschikt over een terras. U kunt gebruikmaken van een bar. De kamers van het resort zijn voorzien van een koffiezetapparaat. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met een bad. Sommige accommodaties van Khangkhu Resort hebben ook een zithoek. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders. Het personeel van de 24-uursreceptie kan u tips geven over de omgeving.
Meer info >
Paro
Naksel Boutique Hotel
Viersterren
 • bt_ac_naksel_ex_2.jpg
 • bt_ac_naksel_ex_4.jpg
 • bt_ac_naksel_ex_3.jpg
 • bt_ac_naksel_ka.jpg
 • bt_ac_naksel_ex.jpg
 • bt_ac_naksel_ex_5.jpg
 • bt_ac_naksel_ka_2.jpg
Het NakSel Boutique Hotel & Spa biedt kamers in Paro, op 5 km van het Taktsang- klooster. Het is voorzien van een spa- en wellnesscentrum, een sauna en een tuin. WiFi is gratis beschikbaar in alle ruimtes. U vindt in elke kamer een flatscreen-tv met kabelzenders en een kluisje. De eigen badkamer heeft een bad en gratis toiletartikelen. Het Olive Restaurant serveert internationale en typische gerechten. De Chabchu Bar verzorgt hapjes en drankjes. De internationale luchthaven van Paro ligt op 11 km van het Naksel Boutique Hotel & Spa.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Geniet langer en verleng uw rondreis
Wilt u na afloop van uw rondreis een paar dagen verlengen in het laatste hotel in Kathmandu? Onder ‘data & prijzen’ kunt u naar wens nachten bijboeken.
in_al_kathmanduvallei2p5.jpg
Kathmandu - Rondreishotel
Viersterren
U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het hotel waar uw rondreis eindigt op basis van logies en ontbijt. Hieronder ziet u een voorbeeldhotel.
...
Meer info
meerprijs
v.a.
47470
94
15 dagen Nepal, Sikkim & Bhutan: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door ter plaatse (optionele) excursies bij te boeken. Onderstaand vindt u een overzicht van het aanbod. U boekt en betaalt deze excursies ter plaatse. De genoemde bedragen zijn indicatief.
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 1 t/m 1 van 1 opties )
Kathmandu - Rondvlucht over de Himalaya
Een vlucht over de Himalaya met prachtige vergezichten staat op menig wensenlijstje. De Himalaya is een gebergte dat zich uitstrekt van Pakistan over India, Nepal en Tibet. Een enorm gebergte van wel 2400 km lang en tussen de 150 en 280 km breed. In de Himalaya vindt u ook de hoogste bergtoppen ter wereld, zoals de Mount Everest (8850 m) en de Kangchenjunga (8586 m), Het woord Himalaya stamt uit het Sanskriet en betekent 'sneeuwplaats'. Ongekende uitzichten met imposante besneeuwde bergtoppen en diepe dalen. De rondvlucht duurt ca. 1 uur en de transfers zijn inbegrepen.

*Mocht de vlucht onverhoopt niet doorgaan wegens bijvoorbeeld weersomstandigheden krijgt u uiteraard uw betaalde excursiegeld terug. U hoeft dan alleen $ 5 per persoon voor de transfers te betalen.
Minimaal 2 deelnemers – Prijs ca. € 194 per persoon (omgerekend ca. 225 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Voor de privereis Nepal, Sikkim & Bhutan zijn er nog geen beoordelingen beschikbaar.
15 dagen Nepal, Sikkim & Bhutan: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Reisdocumenten Bhutan

Het visum van Bhutan is inbegrepen in de reissom. Ons lokale agentschap regelt het visum voor u. Er zijn een aantal criteria van belang om dit visum te verkrijgen. Zo heeft het ons agent een kleurenkopie van het paspoort nodig en een ingescande pasfoto in een van de volgende format: jpeg (.jpg or .jpeg) or PNG (.png) or BMP (.bmp) or GIF (.gif).

De pasfoto dient naast bovengenoemde format ook te voldoen aan de volgende vereiste:
* Recente foto (niet ouder dan 6 maanden oud)
* de foto dient 4.5 x 3.5 centimeter te zijn (=formaat pasfoto)
* Portretfoto (Recht voorruit kijkend, niet over de schouder)
* Foto in kleur of in grijsschaal
* Een heldere foto, zonder schaduw
* Geen vegen op de foto
* Open ogen, wanneer u brildragend bent dient een foto in te sturen zonder bril

Het aanvragen van het visum voor Bhutan duurt 3 - 5 werkdagen en wordt 30 dagen voordat u aankomt in Bhutan uitgegeven aan het agentschap. Op de dag dat u naar Bhutan vertrekt ontvangt u dit visum van uw gids.

Hoogteziekte

Als u tijdens uw reis in Bhutan boven de 2500 meter hoogte komt dan bestaat de kans op hoogteziekte. De plaatsen Paro en Thimpu liggen op circa 2400 meter. De ijlheid van de lucht, kan meer van uw lichaam vragen dan u gewend bent. Hierdoor kunt u geconfronteerd worden met berg- of hoogteziekte, ook wel AMS (Acute Mountain Sickness of Altitude Sickness) genoemd. Dit uit zich in kortademigheid, hoofdpijn en/of misselijkheid. Dit kan iedereen overkomen ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Het is belangrijk om veel te drinken (minstens 3 liter), niet te roken, geen alcohol te drinken, voldoende koolhydraten te eten, slaappillen te vermijden en u in een rustig tempo te bewegen. De symptomen van hoogteziekte treden meestal op binnen 24-72 uur na aankomst op grotere hoogte. Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit worden uitgesloten, ook niet wanneer u hiervan tijdens eerdere reizen geen last hebt gehad. De eerste symptomen van hoogteziekte zijn: hoofdpijn, afgenomen lichamelijke en geestelijke prestaties, extreme vermoeidheid en verlies van eetlust. Wanneer lichte symptomen optreden, is dit een signaal dat u op dezelfde hoogte moet blijven tot de symptomen verdwenen zijn. Ga nooit verder omhoog met symptomen van hoogteziekte. Als u op dezelfde hoogte blijft en de symptomen verergeren, dan is het noodzakelijk om minstens 300 – 500 (hoogte) meters af te dalen. Tegen hoogteziekte is medicatie verkrijgbaar, maar informeer vooraf goed over verschijnselen van hoogteziekte. Het is aan te raden om voor vertrek een arts te raadplegen over maatregelen en mogelijke medicatie tegen hoogteziekte. Voor verdere informatie kunt u terecht op de website van de GGD.

Tips tegen hoogteziekte
Om uw lichaam rust te geven en ‘te helpen’ om makkelijker te acclimatiseren, adviseren wij u om twee dagen alvorens af te reizen naar hogere hoogtes, geen alcohol meer te drinken en enkel licht verteerbaar voedsel te nuttigen (geen steaks of ander eten dat zwaar op de maag ligt, maar juist salades, quinoa, vis, groenteschotels en dergelijken). Door zwaar voedsel te vermijden, helpt u uw lichaam om sneller te wennen aan de hoogtes. Nadat uw lichaam geacclimatiseerd is op hogere hoogtes (na +/- 36 uur), voelt u zelf aan dat het mogelijk makkelijker gaat (enkel kortademigheid houdt aan vanwege de ijdele lucht), waarbij het weer mogelijk is om hetgeen te nuttigen alsof u op zeeniveau bent (zoals alcoholische dranken en vlees). Vraag gerust uw (lokale) reisleider, gids en/of hotelpersoneel om advies, zij hebben vaak toeristen uit lagergelegen gebieden op bezoek en zijn gewend aan deze situaties. Door te letten dat u diep ademhaalt vanuit uw onderbuik (niet vanuit uw borstkast), zorgt al voor een groot verschil in hoe u zich kunt voelen

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Nepal
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

15 dagen Nepal, Sikkim & Bhutan: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam – Kathmandu

02Kathmandu (Durbar Square & Swayambunath)

03Kathmandu (Pashupatinath & Boudhanath) - Nagarkot

04Nagarkot - Bhaktapur & Patan - Kathmandu

05Kathmandu – Bhadrapur - Darjeeling (India)

06Darjeeling

07Darjeeling - Gangtok

08Gangtok

09Gangtok - Phuentsholing (Bhutan)

10Phuentsholing - Thimphu

11Thimphu

12Thimphu - Paro

13Paro - Kathmandu

14Vertrek Kathmandu

15Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis