neemt je mee
Indrukwekkend Kathmandu
Bhaktapur
Chitwan Nationaal Park
Durbar Square
Gorkha

Hoogtepunten van Nepal

Privéreis | 11 dagen v.a.
1497i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
15-08-2017
Reisduur
11 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam – Kathmandu
 • Dag 2 Kathmandu
 • Dag 3 Kathmandu
 • Dag 4 Kathmandu – Bhaktapur & Patan (ca. 80 km)
 • Dag 5 Kathmandu – Nagarkot
 • Dag 6 Nagarkot - Pokhara
 • Dag 7 Pokhara
 • Dag 8 Pokhara - Chitwan Nationaal Park (ca. 210 km)
 • Dag 9 Chitwan Nationaal Park
 • Dag 10 Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (ca. 146 km)
 • Dag 11 Kathmandu – Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan     Genieten in indrukwekkend Kathmandu     Kennismaking met de traditionele bewoners     Indrukwekkend Annapurna aan de Himalaya     Natuurpark Chitwan Nationaal Park

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan het Chitwan Nationaal Park

 • Durbar Square

 • Boudhanath tempel

 • Bezoek aan de koningsstad Bhaktapur

 • Bezoek aan het prachtige plaatsje Pokhara

Programma

np_pri_hoogtepunt.png

Dag 1 Amsterdam – Kathmandu

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. U arriveert hier de volgende ochtend.
np_al_durbarsquare2.jpg

Dag 2 Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt.
De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.
np_kathtempel.jpg

Dag 3 Kathmandu

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Ook bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goud gekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend.
NP_AL_BHAKTAPUR2

Dag 4 Kathmandu – Bhaktapur & Patan (ca. 80 km)

Vandaag bezoeken we de prachtige steden in de vallei rondom Kathmandu. Als eerste bezoeken we Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen. Vervolgens rijden we door naar Dhulikhel, waar u een prachtig uitzicht heeft op het Himalaya gebergte, en naar Patan, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Overnachting in Kathmandu.
NP_AL_Nagarkot

Dag 5 Kathmandu – Nagarkot

We rijden de vallei rondom Kathmandu in op weg naar Nagarkot. Onderweg bezoeken we de hindoetempel Changu Narayan, een van de oudste van het land. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Ons hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld.
np_pokhara.jpg

Dag 6 Nagarkot - Pokhara

Het is vandaag de moeite waard om 's morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting Pokhara, aan de voet van de Himalaya. Pokhara is de toegangspoort tot de regio Annapurna en één van de meest schilderachtige plekjes van Nepal. De schoonheid van de vallei wordt nog eens versterkt door de prachtige meren Phewa , Begnas en Rupa. Het prachtige uitzicht op de Dhaulagiri , Himalchuli , Macchapuchhre en vijf pieken van de Annapurna bieden een zeer dramatische uitzicht in een subtropische omgeving en kent prachtige vergezichten op de vele besneeuwde toppen van het Annapurna gebergte en de Himalaya.
np_al_annapurna.jpg

Dag 7 Pokhara

Bij het ontbijt kunt genieten van de schittering van de opgaande zon op het water en de witte bergen van het Annapurna gebergte op de achtergrond. Adembenemend mooi! U heeft een dag ter vrije besteding. Wilt u graag het prachtige berggebied rondom Pokhara verkennen? Dan heeft u natuurlijk de mogelijkheid om een korte trekking te maken (optionele excursie). U hoeft geen ervaren wandelaar of klimmer te zijn. De trekking van ongeveer 4 uur is goed te doen voor mensen met een goede gezondheid. Vindt u het leuker om deze dag wat meer van de cultuur van Nepal te zien? Dan wilt u misschien wel een bezoek brengen aan het Nationaal Museum. Hier wordt u op een aantrekkelijke manier de geschiedenis uitgelegd van onder meer de drie minderheidsgroeperingen: de Gurungs, Thakalis en Tharus. De Bindhabasini- of Barahri-tempels, de oude bazaar of de Mahendra Gupha-grotten zijn ook zeker een bezoekje waard. Het wordt nog lastig kiezen vandaag want er is voldoende te ondernemen, zowel georganiseerd als op eigen gelegenheid, die ter plaatse te boeken zijn via ons kantoor.
NP_AL_Chitwan Nationaal Park 2

Dag 8 Pokhara - Chitwan Nationaal Park (ca. 210 km)

We vertrekken uit Pokhara en rijden in slechts vijf uur naar het Chitwan Nationaal Park in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya. Het park is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn. Chitwan is sinds 1973 een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Overnachting in uw lodge.
np_chitwan.jpg

Dag 9 Chitwan Nationaal Park

Al vroeg wordt u gewekt om per kano over de Rapti River te varen met een gids. U ziet hier de dieren tot leven komen en zult versteld staan van de grote hoeveelheid vogels hier leven. Na de lunch maakt u een wandel- & jeepsafari in het park, waarbij de mogelijkheid bestaat om één van de vele honderden neushoorns te zien, die hier leven. Maar ook ziet u ander (klein) wild en met een klein beetje geluk ziet u ook de Bengaalse tijger. De dag wordt afgesloten met een traditionele dans show in de lodge!
np_al_chitwanvogel.jpg

Dag 10 Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (ca. 146 km)

Na deze prachtige dagen heeft u in de vroege morgen nog een excursie om diverse vogelsoorten te spotten. Om vervolgens terug naar het hotel te gaan voor uw ontbijt en terug te rijden naar Kathmandu, waar u de rest van de middag vrij bent om de stad verder te ontdekken.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 11 Kathmandu – Amsterdam

Vandaag vliegt u van Kathmandu terug naar Amsterdam, waar u dezelfde dag arriveert.

Wanneer u met Etihad Airways of Malaysia Airlines vliegt, heeft u een avondvlucht en zult u de volgende dag in Amsterdam aankomen, waardoor de reis één dag langer is.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Verlenging

Verlenging Kathmandu

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het vriendelijke hotel Manaslu in Kathmandu. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een heerlijk hotel in het hart van de stad, het hotel is vernoem...

Meer info >

Al voor € 42p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco en eigen badkamer, maar wij willen u er wel op attenderen dat Nepal minder toeristisch ontwikkeld is. Dat kan betekenen dat de hotels soms eenvoudiger zijn dan dat u gewend bent in andere Aziatische bestemmingen.

Chitwan Nationaal Park

Royal Park Resort - Middenklasse

Het Royal Park Resort is perfect voor een ieder die wil genieten van de bijzondere natuur van Chitwan. Het resort is geheel in Nepalese stijl gebouwd en voorzien van westerse faciliteiten. Er heerst een ontspannen sfeer en het hotel biedt u echt de idealeLees meer

Kathmandu

Hotel Manaslu - Middenklasse

De traditionele Nepalese gastvrijheid, de vriendelijke medewerkers en de faciliteiten maken Manaslu tot een fijne plek om te verblijven! Een heerlijk hotel in het hart van de stad, het hotel is vernoemd naar de achtste hoogste berg ter wereld! CentraalLees meer

Pokhara

Mount Kailash Resort - Middenklasse

Het Mount Kailash Resort heeft een schitterend uitzicht over het met sneeuwtoppen bedekte Annapurna gebergte en het Fewa meer. Een zeer geschikt verblijf om te kunnen genieten van de omgeving en tot rust te komen. Het Mount Kailash Resort is een nieuwLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Kathmandu

Nepalees diner

Transfer vanuit uw hotel naar het restaurant. Hier staat een typisch Nepalese maaltijd voor u klaar. De avond wordt verder gevuld met een cultureel programma.
Lees meer

Rondvlucht boven de Himalya

Schitterende vlucht met prachtige vergezichten boven de Himalaya. De rondvlucht duurt ca. 1 uur en de transfers zijn inbegrepen.
Lees meer

Pokhara

Ontdek Pokhara & de omgeving

Gedurende een halve dag maakt u een mooie wandeling in de omgeving van Pokhara.Lees meer

Trekking (hele dag)

Een prachtige trekking, die u mee zal nemen naar Naundanda en Sarangkot. Geniet van de prachtige omgeving.Lees meer

Trekking (halve dag)

Een prachtige trekking van een halve dag. U zult versteld staan van de prachtige omgeving.Lees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Intercontinentale vluchten naar Kathmandu v.v.
Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan van dag 2 t/m 10*
Overnachtingen in goede toeristenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Lunch & diner op dag 8 en 9
Entreegelden volgens programma
Uitgebreide stadstour Kathmandu
Bezoek Kirtipur, Panga en culturele en historische stad; Patan
Bezoek aan Nagarkot
Meet & Greet op de luchthaven
* Enkel in de maanden december en januari zal er geen airco aanwezig zijn. Dit is in deze maanden niet nodig.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Visumkosten: ca. € 35 p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 10 jaar krijgen € 155 korting op het reisgedeelte. Kinderen (max. 1) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en slapen op een bijzetbed.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum Nepal
Voor een verblijf in Nepal heeft u een visum nodig. U kunt het visum vooraf bij het consulaat in Amsterdam aanvragen maar het meest gemakkelijke is om dit ter plaatste bij de grens en/of op de luchthaven van Kathmandu te doen. Indien u het prettig vindt kunt u het aanvraagformulier vooraf al invullen via www.online.nepalimmigration.gov.np/tourist-visa. Wanneer u dit formulier ingevuld en geprint heeft, dient u deze mee te nemen naar de ambassade of de immigratieservice aan de grens of op de luchthaven. U kunt dit formulier ook ter plaatse verkrijgen.
Verder dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden (na terugkomst in Nederland) geldig te zijn en is 1 pasfoto vereist. De kosten voor het visum zijn ongeveer 25 USD (tot 14 dagen) en 40 USD (vanaf 15 dagen), dit dient contant voldaan te worden.

Er worden alleen single entry visa uitgegeven, tenzij aangetoond kan worden dat er twee inreizen in Nepal plaatsvinden tijdens uw geboekte reis. Is dit het geval, dan wordt er een double entry visum voor u uitgegeven.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit draagt, dient u zelf zorg te dragen voor een eventueel benodigd visum. Hiervoor kunt u contact opnemen met het consulaat of de ambassade van Nepal.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Onze reizigers hebben deze reis met een 8,2 beoordeeld. In totaal hebben 11 klanten een cijfer gegeven. Tevens vragen wij onze klanten een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Hoogtepunten van Nepal

Lesley, Sint-Truiden - België
'Nepal is werkelijk een zeer mooi land met zoveel verschillende culturen en landschappen, een uniek plaatje! Veel armoede en ondanks dit is de bevolking enorm vriendelijk.
The one and only "Mount Everest" was één van de hoogtepunten "we didn''t climbed it, but we touched it with our hearts"!
Kathmandu valley, leuk en informatief, maar veel te druk.
Nagarkot, koud, maar prachtige vergezichten over het Himalaya-gebergte.
Pokhara, aangenaam warm en weg van de grote drukte.
Chitwan jungle, heet, leuke jungle geluiden en toffe excursies.
Onze laatste dagen nog een geweldige "bungy-jump en canyon-swing" gedaan, zalig!
Kortom, een fantastische reis in een avontuurlijk en prachtig land!!!'
M. de Haan,
'Het was een zeer goed georganiseerde reis en super reisbestemming. We kunnen Nepal absoluut aanraden, de ervaring is overweldigend.

Het reizen met een privé gids en chauffeur is ons goed bevallen en zullen we zeker weer overwegen voor een volgende reis naar een dergelijke bestemming.'
Cora Slieker, Amsterdam
'Een geweldige reis, goed verzorgd, zeer luxe hotel in Katmandou en verdere huisvesting heel prima. Zeer afwisselend programma, we hebbe VEEL gezien. Goede chauffeur en gids. Lastig was de power-cut die elke avond plaatsvond, waardoor (buiten Katmandou) ook vaak de elektrische kacheltjes uitvielen , en het was ECHT Koud ''s nachts (wij waren er rondom kerst en Nieuwjaar. Toen ons hotel in Pokhara overspoeld werd door een lawaaiige studentengroep op excursie, zijn we door de reisorganisatie heel soepel ge-upgrade naar een rustiger hotel. Klasse!
'
B den Heijer, Leidschendam
'Een reis met veel wisselende ervaringen, zoals rijden met een ossewagen in het natuurpark Chitwan. Een vliegtocht, die eerst vanwege bewolking werd afgelast, langs de Himalya.
Een ervaring met veel soorten van geloof via tempels en een lijkverbrandingsritueel.
Bovendien genieten van de aparte keuken, die behoorlijk wat anders biedt dan onze westerse mogelijkheden betreffende voedsel.Een opmerkelijke drukte van het verkeer in Kathmandoe, met veel lawaai van toeterende verkeer deelnemers, of het nu fietsers, motoren auto''s, bussen of vrachtwagens zijn en dat alles zonder ongelukken. Met als grote handicap dat de wegen nogal wat mankementen vertonen.
Veel dagen in het jaar daar kunnen worden aangemerkt als feestdagen, dus valt er veel te vieren, zoals op Pasen voor ons, bij een groep inwoners nieuwjaar 2066.
Opvallend is ook dat er in Pokhara veel vakantieganger liepen. Helaas was het weer daar te warm, waardoor de hitte in de lucht bleef hangen en het zicht op de besneeuwse toppen van de Annapura niet te zien waren.
Al met al een hele ervaring met een andere cultuur en natuur, die wij niet hadden willen missen, en voor wie dat ook wil kan ik het aanbevelen, waarbij je wel in ogenschouw moet nemen dat de hotels best goed zijn, maar op sanitair gebied toch wel wat achterlopen.'
De 3 zussen.,
'Wij, 3 zussen hebben deze reis in maart 2012 gemaakt. Wij hebben vanaf het eerste tot het laatste moment genoten. We hebben zoveel indrukken opgedaan, de rondleidingen waren geweldig je komt in een totaal andere wereld terecht. Het verkeer is op zich al een belevenis, koeien en honden op de straat. De enorme hoeveelheid brommers en dat alles kriskras door elkaar. De natuur is overweldigend, het uitzicht op de Himalaya vanuit Nagarkot en Pokhara is prachtig. Ook zijn we met een klein vliegtuig langs het Himalaya gevlogen, het was helder weer en we konden de Mt. Everest zien. Chitwan NP. is een beleving op zich. Wij hebben veel wilde dieren gezien, neushoorn, krokodillen, apen , herten, olifanten. De lokale bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam. Wij hebben ons tijdens het verblijf in Nepal geen enkele keer ongemakkelijk gevoeld als vrouw zijnde.
Wat ons betreft niet twijfelen, deze reis "moet" je maken.'

Overnachting Kathmandu

Liesbeth Heyvaert, België
'Overweldigende drukke stad waar heel wat te zien is. Het hotel brengt rust en biedt de kans om een andere kant van de logies te zien in Nepal. Vriendelijk onthaal!'
anoniem
'Aan het eind van een intensieve rondreis een moment om zelf in eigen tempo en op eigen gelegenheid de stad en omgeving te verkennen. '
J.A,Zwanenburg, Julianadorp
'Verlenging was prima geregeld, ook met het transport naar de luchthaven.
We hebben ons prima vermaakt.
We hadden trouwens een prima lokale gids tot onze beschikking.'
anoniem
'Kathmandu is het waard om een paar dagen langer te blijven. Er is veel te zien en te beleven. '
Jan van der Aa, Uden
'Het Gang Gong hotel met een positieve uitstraling.
Een klantvriendelijke benadering van het personeel.
O.a. een vervroegd ontbijt op de vertrekdag was geen enkel probleem.
Ook de samenwerking tussen de gids en het personeel van het hotel was goed geregeld '
Moermans Paul, Tongeren (Belgie)
'Hotel Manaslu is een goed hotel. Vriendelijk personeel nette kamers en goed ontbijt.'
anoniem
'Mooi, net hotel dicht bij het vliegtuig en de Pashupatinath tempel. Schoon, goed verzorgd ontbijt en vriendelijk personeel, maar nogal ver van centrum van Kathmandu gelegen waardoor je dus altijd met de taxi op pad moet. Deze taxi''s zijn dan wel weer makkelijk te verkrijgen aan de weg. Geen restaurants in de buurt, dus elke dag op en neer naar Thamel.'
h.haan,
'overnachting in Kathmandu vond plaats in een bijzonder hotel, dat met haar ligging, uitstraling en vormgeving, een oase vormde in het drukke Kathmandu. Kamers verschillen sterk, wij hadden de beschikking over een mooie ruime kamer.'

Uitgebreide reisverslagen

14-daagse rondreis Mooiste van Nepal

26-04-2008

Onze reis begon op 26 april 2008 met een vlucht van Amsterdam naar Heathrow, London. Vervolgens naar Delhi en aansluitend naar Kathmandu waar we rond 15.00 uur in de middag aankwamen. De vluchten verliepen allemaal voorspoedig, alleen de bagageafhandeling in Delhi gaf wat problemen met het doorlabelen van de koffers. Het luchthavenpersoneel loste dat echter goed op zodat we ruim op tijd onze aansl...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam