Pittoresk Bandipur
Pittoresk Bandipur
Indrukwekkend Kathmandu
Indrukwekkend Kathmandu
Hindoetempel Changu Narayan
Hindoetempel Changu Narayan
Chitwan Nationaal Park
Chitwan Nationaal Park
Trekking vanuit Pokhara
Trekking vanuit Pokhara

Avontuurlijk Nepal

Privéreis | 17 dagen v.a.
2371i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-08-2020
Reisduur
17 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan en alle entreegelden inclusief
Onvergetelijke 4-daagse trekking vanuit Pokhara
Hiken op een hoogte van 3200 meter
Per kano en jeep door Chitwan Nationaal Park
Cultuur opsnuiven in de Kathmandu-vallei

Dak van de wereld!

Beleef Kathmandu en bewonder het straatleven vanaf Durbar Square. Maak een trekking door indrukwekkend Pokhara naar Ghandruk, beloond met een prachtig uitzicht vanaf 2775m hoogte. Uiteindelijk naar Chitwan National Park, het huis van de Indische neushoorn en vele vogelsoorten. Een afwisseling van cultuur en natuur in een land wat zeker een speciaal plekje in uw hart krijgt.

"De reis was prima georganiseerd door de lokale agent. Met een goede gids die prima uitleg gaf en de tijd nam."

Dhr. Koornneef uit Schiedam

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Kathmandu

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. U arriveert hier de volgende ochtend.

DAG
02

Kathmandu

np_al_durbarsquare.jpg
Aankomst Kathmandu, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Overnachting in Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt. De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.

DAG
03

Kathmandu - Boudhanath - Pashupatinath (Kathmandu-vallei)

NP_AL_KATHMANDU1
Uitgebreide stadstour Kathmandu met een wandeling over Durbar Square
Bezoek aan de grootste stoepa in het land Boudhanath
Bezoek aan de tempel van Swayambunath, Apentempel
Tweede overnachting in Kathmandu

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Ook bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend.

DAG
04

Kathmandu - Kirtipur - Panga - Patan - Kathmandu (Kathmandu-vallei)

np_al_kathmanduvallei.jpg
Bezoek aan Patan, Panga en Kitipur in de Kathmandu-vallei
Derde overnachting in Kathmandu

Vandaag bezoeken we de prachtige kleinere steden in de vallei rondom Kathmandu. Als eerste bezoeken we Kirtipur op slechts 6 kilometer afstand van Kathmandu. Deze plaats kent enkele prachtige stoepa's en een rijke historie. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Chilamchu stoepa en de Bagh Bhairav Tempel. We wandelen vervolgens verder naar Panga. Het mooi gelegen dorp is omgeven door de dorpen Chobhar, Nagaon en Chhugaon. Vervolgens rijden we door naar Patan met onderweg een prachtig uitzicht op het Himalaya gebergte. Patan is bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Overnachting in Kathmandu.

DAG
05

Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot (ca. 30 km / 1-2 uur)

NP_AL_BHAKTAPUR
Vertrek uit Kathmandu
Stop bij hindoetempel Changu Narayan
Eerste overnachting in Nagarkot

Als eerste bezoeken we Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen. Waarna we onze weg vervolgen naar Nagarkot. Onderweg bezoeken we de hindoetempel Changu Narayan, een van de oudste van het land. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Ons hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld.

DAG
06

Nagarkot - Charaundi - Pokhara (ca. 226 km / 6-7 uur)

NP_AL_Nagarkot RAFTEN
Vertrek naar Pokhara
Raften op de Trisuli Rivier
Eerste overnachting Pokhara

Het is vandaag de moeite waard om 's morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting Charaundi (ca. 3-4 uur), waar u een uitgebreide instructie krijgt. Na de introductie en lunch gaat u dan echt raften op de Trisuli rivier. U vaart, met verschillende stroomversnellingen, ongeveer 4 uur naar het eindpunt Kuringhat. Hier kunt u zich opfrissen om vervolgens richting Pokhara te rijden. Het is best nog een eind rijden (ca. 3 uur), dus u komt pas in de vooravond aan in Pokhara.

DAG
07

Pokhara

NP_AL_Pokhara
Vrije dag
Stadstour Pokhara (optionele excursie)
Trekking Sarangot - Naudanda (optionele excursie)
Trekking Begnas Lake (optionele excursie)
Trekking World Peace Stupa (optionele excursie)
Boottocht maken over het Phewa Meer (optionele excursie)
Tweede overnachting in Pokhara

Bij het ontbijt kunt genieten van de schittering van de opgaande zon op het water en de witte bergen van het Annapurna gebergte op de achtergrond. Adembenemend mooi! Een heerlijke vrije dag in Pokhara voordat de 4-daagse trekking morgen begint. Maak vandaag op eigen gelegenheid of een georganiseerde stadstour door Pokhara. Begin de dag met een leuke boottocht over het Phewa-meer. Het decor van dichtbegroeide oevers, besneeuwde bergpieken en het kraakheldere water is magisch. Alsof u in een schilderij belandt! Geniet van de frisse berglucht, zie inwoners langsvaren in traditionele ‘doongas’ (uitgeholde boomstammen) en kijk of u zilverkarpers ziet zwemmen. Met de boot vaart u dan ook naar de Tal Barahi-tempel (Lake Tempel) middenin het Phewa-meer. Bekijk de kleine, twee verdiepingen hoge eilandtempel en zie dat zowel hindoes als boeddhisten offermandjes achterlaten voor godin Bahari.

Wilt u nog meer zien van de omgeving? Breng dan een bezoek aan de Devi’s Falls, een waterval die tientallen meters lager uitkomt in een ondergronds grottenstelsel of breng een bezoek aan het Nationaal Museum van Pokhara. Hier wordt u op een aantrekkelijke manier de geschiedenis uitgelegd van onder meer de drie minderheidsgroeperingen: de Gurungs, Thakalis en Tharus. Bezoek de sprookjesachtige Mahendra-grot en de Seti-kloof, of wandel door Tibetaanse nederzetting – u maakt vast graag nader kennis met de intrigerende Tibetaanse cultuur. Hier belanden we in een andere wereld, alsof we echt in Tibet zijn. Overal zien we witgepleisterde huizen, biddende monniken en wapperende gebedsvlaggetjes. Respectvol bedenken we hoe deze Tibetanen hun eigen land zijn ontvlucht en hier in Nepal met succes een nieuw bestaan hebben opgebouwd.

Bent u vooral naar Nepal gekomen voor de diverse trekkingsmogelijkheden, dan kunt u ook vandaag nog optionele trekkings maken. Er zijn verschillende hikes mogelijk variërend in duur en lengte. Maak bijvoorbeeld een prachtige trekking naar Naudanda en Sarangkot. Vanuit Naudanda ziet u onder andere de toppen van Annapurna I (8025 m), Gangapurna (7455 m) en Tampi (7700 m). Een trekking die met recht spectaculair genoemd mag worden! Of maak de Trekking Begnas Lake. De wandeling geeft een echt inzicht in Nepalese bergcultuur en lifestyle. Maar u kunt natuurlijk ook Pokhara op eigen tempo verder ontdekken.

DAG
08

Pokhara - Nayapul - Tirkhedhunga (trekking van ca. 4 uur)

NP_AL_Nayapul TREKKING
Vertrek vanuit Pokhara
Start van de 4-daagse trekking
Trek van Nayapul naar Tirkhedhunga
Overnachting in Tea House

Na het ontbijt wordt u naar Nayapul gebracht, waar u start met de trekking. Deze brengt u naar het dorpje Tirkhedhunga op 1540 meter. U loopt hier in ongeveer vier uur heen, afhankelijk van het aantal pauzes kan dit ook langer duren. De wandeling begint rustig, maar de laatste kilometers gaan de hoogte in. Onderweg zijn voldoende theestalletjes om af en toe even bij te komen. Tijdens de trekking logeert u in traditionele Tea Houses en zijn alle maaltijden inclusief.

DAG
09

Tirkhedhunga - Ghorepani (trekking van ca. 6 uur)

np_al_annapurna.jpg
Dag 2 van de 4-daagse trekking
Trek van Tirkhedhunga naar Ghorepani
Overnachting in Tea House

De tocht van Tirkhedhunga, via de plaatsen Ulleri, Banthanti en Magar naar Ghorepani op een hoogte van 2850 meter is pittig. Waarschijnlijk is dit de zwaarste dag van de reis, u bent ruim zes uur onderweg (zonder stops) en overbrugt een hoogte van zo’n 1400 meter. Onderweg genieten we (bij helder weer) van de majestueuze pieken van de Annapurnaketen; Machhapuchhre (de 'vissenstaart' met 6997 meter), Hiunchuli (6441 meter) en Annapurna South (7219 meter). Een onvergetelijke ervaring. Overnachting in een Tea House.

DAG
10

Ghorepani - Ghandruk (trekking van ca. 7 uur)

NP_AL_GHANDRUK1
Dag 3 van de 4-daagse trekking
Trek van Ghorepani via Poonhill naar Ghandruk
Overnachting Tea House

De route van Ghorepani via Poon Hill (3210 meter) naar Ghandruk is een stevige klim en tevens de langste trek van de afgelopen dagen. Onderweg geniet u weer van schitterende uitzichten. Ghandruk, op 1939 meter hoogte, is een levendig dorpje, waar de bewoners zich voornamelijk bezighouden met de landbouw. In het dorp zijn een aantal restaurants, theehuizen en lodges te vinden. Overnachting in Tea House.

DAG
11

Ghandruk - Nayapul - Pokhara (trekking van ca. 6 uur)

np_pokhara.jpg
Dag 4 van de 4-daagse trekking
Trek van Ghandruk via diverse plaatsen naar Nayapul
Overnachting in Pokhara

Na vier schitterende dagen trekken in de bergen, daalt u weer af. U passeert de plaatsen Chane (1690 meter) en Kimchi (1640 meter) en vervolgen de trekking naar Kliu (1390 meter) via een spectaculaire hangbrug over de Sadhu Khola rivier waarna u Shauli Bazaar (1140 meter) bereikt. Door het vogelreservaat wandelen we naar Lamakhet en verder naar Birethanti (1000 meter). Hierna lopen we nog een half uur naar het beginpunt van de trekking Nayapul. Vanaf hier wordt u weer naar uw hotel in Pokhara gebracht. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle inspanning en voldaan terugkijken op een bijzondere ervaring.

DAG
12

Pokhara - Bandipur (ca. 80 km / 2-3 uur)

np_al_pokhara shutterstock_190718798.jpg
Prachtige route door de Himalaya naar Bandipur
Vrije middag om de authentieke stad te ontdekken
Overnachting in Bandipur

Na het ontbijt rijden we richting het charmante Bandipur op ongeveer 2,5 uur rijden van Pokhara. Bandipur is een van de mooiste plaatsjes van Nepal en kent spectaculaire vergezichten. De stad betovert de bezoekers met zijn culturele aantrekkingskracht en ongerepte landschap. Deze stad heeft haar eeuwenoude sfeer weten te behouden en is een mix tussen geschiedenis, architectuur, schitterende vergezichten en ongerepte landschappen. Afgezien van het prachtige uitzicht op de Himalaya en de Marsyangdi vallei heeft u hier tevens de mogelijkheid om een in aanraking te komen met de Newar cultuur. Een wandeling door het centrum is als een bezoek aan een openluchtmuseum en u ziet hier hoe de Newar cultuur nog altijd levend wordt gehouden. Een heerlijke rustige dag!

DAG
13

Bandipur - Chitwan Nationaal Park (ca. 100 km / 3-4 uur)

np_chitwan.jpg
Vertrek Bandipur
Village Tour door Chitwan
Eerste overnachting bij Chitwan Nationaal Park

We vertrekken uit Bandipur om naar het Chitwan Nationaal Park in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya, te rijden. Het park is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn. Chitwan is sinds 1973 een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Na aankomst wordt u meegenomen voor een wandeling door het dorp. Overnachting in Chitwan.

DAG
14

Chitwan Nationaal Park

NP_AL_Chitwan Nationaal Park 2
Wandel-, jeep- en kanosafari in de jungle van Chitwan Nationaal Park
Traditionele dansvoorstelling
Tweede overnachting bij Chitwan Nationaal Park

Al vroeg wordt u gewekt om per kano over de Rapti River te varen met een gids. U ziet hier de dieren tot leven komen en zult versteld staan van de grote hoeveelheid vogels hier leven. Na de lunch maakt u een wandel- & jeepsafari in het park, waarbij de mogelijkheid bestaat om één van de vele honderden neushoorns te zien, die hier leven. Maar ook ziet u ander (klein) wild en met een klein beetje geluk ziet u ook de Bengaalse tijger. De dag wordt afgesloten met een traditionele dans show in de lodge!

DAG
15

Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (ca. 160 km / 5-6 uur)

np_al_chitwanvogel.jpg
Vertrek Chitwan Nationaal Park
Op zoek naar de meest kleurrijke vogels
Prachtige route naar Kathmandu
Overnachting in Kathmandu

Na deze prachtige dagen gaat u in de vroege morgen de diverse vogelsoorten spotten. In de schemering en de intense stilte ziet u met een beetje geluk de diverse kleurrijke vogels van Nepal. Misschien wel de felblauw gekleurde Indische scharrelaar, de groenige blauwstaartbijeneter of de rood/blauwe ijsvogel. Hierna keert u terug naar het hotel voor een ontspannen ontbijt, waarna u verder rijdt naar Kathmandu. De middag vrij ter besteding, om wellicht nog wat souvenirs te kopen. Morgen gaat u immers weer richting huis.

DAG
16

Kathmandu - Amsterdam

Kathmandu / Nepal
Vrije dag in Kathmandu
Transfer naar de luchthaven
Vlucht naar Amsterdam

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souvenirs en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht, voor uw terugvlucht.

DAG
17

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Nederland

Einde van een heerlijke reis! In het vliegtuig naar Amsterdam denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende vergezichten die u leerde kennen in Nepal. Onvoorstelbaar dat u in één week, in zo’n fijn tempo, zoveel heeft gezien en meegemaakt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
7 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
17 dagen Avontuurlijk Nepal: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Etihad Airways
20 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Turkish Airlines
Meet & Greet op de luchthaven
Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan van dag 2 t/m 15*
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Overnachtingen tijdens de trekking in Nepalese Tea Houses
Iedere dag ontbijt
Lunch op dag 6. 9, 10 en 14
Diner op dag 8, 9, 10, 13 en 14
Uitgebreide stadstour in Kathmandu
Bezoek aan Patan, Panga & Kitipur in de Kathmandu-vallei
Cultuur opsnuiven in Bhaktapur en Changunarayan
Raften op Trisulli rivier
Genieten van adembenemend uitzicht op de Himalaya in Nagarkot
4-daagse trekking met Engelstalige (sherpa) gids
Annapurna Conservation Permit
Bezoek aan het pittoreske Bandipur
Alle jungle activiteiten in Chitwan Nationaal Park
Engelssprekende gids in Kathmandu
Entreegelden volgens programma (ca. 50 USD per persoon)
* In de maanden december en januari zal u zonder airco reizen, omdat het in deze maanden niet nodig is om airco te hebben.

Exclusief

Visum (ca. 40 USD), overige maaltijden, eventuele optionele excursies en fooien
Visum Nepal
Eventuele optionele excursies
Eventuele toeslag galadiners (ca. 20 USD per persoon)
Eventuele feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
Visum (ca. 40 USD), overige maaltijden, eventuele optionele excursies en fooien
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
7 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
17 dagen Avontuurlijk Nepal: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Kathmandu

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. U arriveert hier de volgende ochtend.

DAG
02

Kathmandu

np_al_durbarsquare.jpg
Aankomst Kathmandu, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Overnachting in Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt. De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.

DAG
03

Kathmandu - Boudhanath - Pashupatinath (Kathmandu-vallei)

NP_AL_KATHMANDU1
Uitgebreide stadstour Kathmandu met een wandeling over Durbar Square
Bezoek aan de grootste stoepa in het land Boudhanath
Bezoek aan de tempel van Swayambunath, Apentempel
Tweede overnachting in Kathmandu

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Ook bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend.

DAG
04

Kathmandu - Kirtipur - Panga - Patan - Kathmandu (Kathmandu-vallei)

np_al_kathmanduvallei.jpg
Bezoek aan Patan, Panga en Kitipur in de Kathmandu-vallei
Derde overnachting in Kathmandu

Vandaag bezoeken we de prachtige kleinere steden in de vallei rondom Kathmandu. Als eerste bezoeken we Kirtipur op slechts 6 kilometer afstand van Kathmandu. Deze plaats kent enkele prachtige stoepa's en een rijke historie. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Chilamchu stoepa en de Bagh Bhairav Tempel. We wandelen vervolgens verder naar Panga. Het mooi gelegen dorp is omgeven door de dorpen Chobhar, Nagaon en Chhugaon. Vervolgens rijden we door naar Patan met onderweg een prachtig uitzicht op het Himalaya gebergte. Patan is bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Overnachting in Kathmandu.

DAG
05

Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot (ca. 30 km / 1-2 uur)

NP_AL_BHAKTAPUR
Vertrek uit Kathmandu
Stop bij hindoetempel Changu Narayan
Eerste overnachting in Nagarkot

Als eerste bezoeken we Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen. Waarna we onze weg vervolgen naar Nagarkot. Onderweg bezoeken we de hindoetempel Changu Narayan, een van de oudste van het land. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Ons hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld.

DAG
06

Nagarkot - Charaundi - Pokhara (ca. 226 km / 6-7 uur)

NP_AL_Nagarkot RAFTEN
Vertrek naar Pokhara
Raften op de Trisuli Rivier
Eerste overnachting Pokhara

Het is vandaag de moeite waard om 's morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting Charaundi (ca. 3-4 uur), waar u een uitgebreide instructie krijgt. Na de introductie en lunch gaat u dan echt raften op de Trisuli rivier. U vaart, met verschillende stroomversnellingen, ongeveer 4 uur naar het eindpunt Kuringhat. Hier kunt u zich opfrissen om vervolgens richting Pokhara te rijden. Het is best nog een eind rijden (ca. 3 uur), dus u komt pas in de vooravond aan in Pokhara.

DAG
07

Pokhara

NP_AL_Pokhara
Vrije dag
Stadstour Pokhara (optionele excursie)
Trekking Sarangot - Naudanda (optionele excursie)
Trekking Begnas Lake (optionele excursie)
Trekking World Peace Stupa (optionele excursie)
Boottocht maken over het Phewa Meer (optionele excursie)
Tweede overnachting in Pokhara

Bij het ontbijt kunt genieten van de schittering van de opgaande zon op het water en de witte bergen van het Annapurna gebergte op de achtergrond. Adembenemend mooi! Een heerlijke vrije dag in Pokhara voordat de 4-daagse trekking morgen begint. Maak vandaag op eigen gelegenheid of een georganiseerde stadstour door Pokhara. Begin de dag met een leuke boottocht over het Phewa-meer. Het decor van dichtbegroeide oevers, besneeuwde bergpieken en het kraakheldere water is magisch. Alsof u in een schilderij belandt! Geniet van de frisse berglucht, zie inwoners langsvaren in traditionele ‘doongas’ (uitgeholde boomstammen) en kijk of u zilverkarpers ziet zwemmen. Met de boot vaart u dan ook naar de Tal Barahi-tempel (Lake Tempel) middenin het Phewa-meer. Bekijk de kleine, twee verdiepingen hoge eilandtempel en zie dat zowel hindoes als boeddhisten offermandjes achterlaten voor godin Bahari.

Wilt u nog meer zien van de omgeving? Breng dan een bezoek aan de Devi’s Falls, een waterval die tientallen meters lager uitkomt in een ondergronds grottenstelsel of breng een bezoek aan het Nationaal Museum van Pokhara. Hier wordt u op een aantrekkelijke manier de geschiedenis uitgelegd van onder meer de drie minderheidsgroeperingen: de Gurungs, Thakalis en Tharus. Bezoek de sprookjesachtige Mahendra-grot en de Seti-kloof, of wandel door Tibetaanse nederzetting – u maakt vast graag nader kennis met de intrigerende Tibetaanse cultuur. Hier belanden we in een andere wereld, alsof we echt in Tibet zijn. Overal zien we witgepleisterde huizen, biddende monniken en wapperende gebedsvlaggetjes. Respectvol bedenken we hoe deze Tibetanen hun eigen land zijn ontvlucht en hier in Nepal met succes een nieuw bestaan hebben opgebouwd.

Bent u vooral naar Nepal gekomen voor de diverse trekkingsmogelijkheden, dan kunt u ook vandaag nog optionele trekkings maken. Er zijn verschillende hikes mogelijk variërend in duur en lengte. Maak bijvoorbeeld een prachtige trekking naar Naudanda en Sarangkot. Vanuit Naudanda ziet u onder andere de toppen van Annapurna I (8025 m), Gangapurna (7455 m) en Tampi (7700 m). Een trekking die met recht spectaculair genoemd mag worden! Of maak de Trekking Begnas Lake. De wandeling geeft een echt inzicht in Nepalese bergcultuur en lifestyle. Maar u kunt natuurlijk ook Pokhara op eigen tempo verder ontdekken.

DAG
08

Pokhara - Nayapul - Tirkhedhunga (trekking van ca. 4 uur)

NP_AL_Nayapul TREKKING
Vertrek vanuit Pokhara
Start van de 4-daagse trekking
Trek van Nayapul naar Tirkhedhunga
Overnachting in Tea House

Na het ontbijt wordt u naar Nayapul gebracht, waar u start met de trekking. Deze brengt u naar het dorpje Tirkhedhunga op 1540 meter. U loopt hier in ongeveer vier uur heen, afhankelijk van het aantal pauzes kan dit ook langer duren. De wandeling begint rustig, maar de laatste kilometers gaan de hoogte in. Onderweg zijn voldoende theestalletjes om af en toe even bij te komen. Tijdens de trekking logeert u in traditionele Tea Houses en zijn alle maaltijden inclusief.

DAG
09

Tirkhedhunga - Ghorepani (trekking van ca. 6 uur)

np_al_annapurna.jpg
Dag 2 van de 4-daagse trekking
Trek van Tirkhedhunga naar Ghorepani
Overnachting in Tea House

De tocht van Tirkhedhunga, via de plaatsen Ulleri, Banthanti en Magar naar Ghorepani op een hoogte van 2850 meter is pittig. Waarschijnlijk is dit de zwaarste dag van de reis, u bent ruim zes uur onderweg (zonder stops) en overbrugt een hoogte van zo’n 1400 meter. Onderweg genieten we (bij helder weer) van de majestueuze pieken van de Annapurnaketen; Machhapuchhre (de 'vissenstaart' met 6997 meter), Hiunchuli (6441 meter) en Annapurna South (7219 meter). Een onvergetelijke ervaring. Overnachting in een Tea House.

DAG
10

Ghorepani - Ghandruk (trekking van ca. 7 uur)

NP_AL_GHANDRUK1
Dag 3 van de 4-daagse trekking
Trek van Ghorepani via Poonhill naar Ghandruk
Overnachting Tea House

De route van Ghorepani via Poon Hill (3210 meter) naar Ghandruk is een stevige klim en tevens de langste trek van de afgelopen dagen. Onderweg geniet u weer van schitterende uitzichten. Ghandruk, op 1939 meter hoogte, is een levendig dorpje, waar de bewoners zich voornamelijk bezighouden met de landbouw. In het dorp zijn een aantal restaurants, theehuizen en lodges te vinden. Overnachting in Tea House.

DAG
11

Ghandruk - Nayapul - Pokhara (trekking van ca. 6 uur)

np_pokhara.jpg
Dag 4 van de 4-daagse trekking
Trek van Ghandruk via diverse plaatsen naar Nayapul
Overnachting in Pokhara

Na vier schitterende dagen trekken in de bergen, daalt u weer af. U passeert de plaatsen Chane (1690 meter) en Kimchi (1640 meter) en vervolgen de trekking naar Kliu (1390 meter) via een spectaculaire hangbrug over de Sadhu Khola rivier waarna u Shauli Bazaar (1140 meter) bereikt. Door het vogelreservaat wandelen we naar Lamakhet en verder naar Birethanti (1000 meter). Hierna lopen we nog een half uur naar het beginpunt van de trekking Nayapul. Vanaf hier wordt u weer naar uw hotel in Pokhara gebracht. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle inspanning en voldaan terugkijken op een bijzondere ervaring.

DAG
12

Pokhara - Bandipur (ca. 80 km / 2-3 uur)

np_al_pokhara shutterstock_190718798.jpg
Prachtige route door de Himalaya naar Bandipur
Vrije middag om de authentieke stad te ontdekken
Overnachting in Bandipur

Na het ontbijt rijden we richting het charmante Bandipur op ongeveer 2,5 uur rijden van Pokhara. Bandipur is een van de mooiste plaatsjes van Nepal en kent spectaculaire vergezichten. De stad betovert de bezoekers met zijn culturele aantrekkingskracht en ongerepte landschap. Deze stad heeft haar eeuwenoude sfeer weten te behouden en is een mix tussen geschiedenis, architectuur, schitterende vergezichten en ongerepte landschappen. Afgezien van het prachtige uitzicht op de Himalaya en de Marsyangdi vallei heeft u hier tevens de mogelijkheid om een in aanraking te komen met de Newar cultuur. Een wandeling door het centrum is als een bezoek aan een openluchtmuseum en u ziet hier hoe de Newar cultuur nog altijd levend wordt gehouden. Een heerlijke rustige dag!

Goed om te weten

Ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels, verblijft u vanavond in hetzelfde hotel. NRV kijkt zorgvuldig naar kwaliteit, locatie en toegankelijkheid van de accommodaties. De gekozen accommodatie biedt een adembenemend uitzicht op de bergen.

DAG
13

Bandipur - Chitwan Nationaal Park (ca. 100 km / 3-4 uur)

np_chitwan.jpg
Vertrek Bandipur
Village Tour door Chitwan
Eerste overnachting bij Chitwan Nationaal Park

We vertrekken uit Bandipur om naar het Chitwan Nationaal Park in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya, te rijden. Het park is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn. Chitwan is sinds 1973 een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Na aankomst wordt u meegenomen voor een wandeling door het dorp. Overnachting in Chitwan.

DAG
14

Chitwan Nationaal Park

NP_AL_Chitwan Nationaal Park 2
Wandel-, jeep- en kanosafari in de jungle van Chitwan Nationaal Park
Traditionele dansvoorstelling
Tweede overnachting bij Chitwan Nationaal Park

Al vroeg wordt u gewekt om per kano over de Rapti River te varen met een gids. U ziet hier de dieren tot leven komen en zult versteld staan van de grote hoeveelheid vogels hier leven. Na de lunch maakt u een wandel- & jeepsafari in het park, waarbij de mogelijkheid bestaat om één van de vele honderden neushoorns te zien, die hier leven. Maar ook ziet u ander (klein) wild en met een klein beetje geluk ziet u ook de Bengaalse tijger. De dag wordt afgesloten met een traditionele dans show in de lodge!

DAG
15

Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (ca. 160 km / 5-6 uur)

np_al_chitwanvogel.jpg
Vertrek Chitwan Nationaal Park
Op zoek naar de meest kleurrijke vogels
Prachtige route naar Kathmandu
Overnachting in Kathmandu

Na deze prachtige dagen gaat u in de vroege morgen de diverse vogelsoorten spotten. In de schemering en de intense stilte ziet u met een beetje geluk de diverse kleurrijke vogels van Nepal. Misschien wel de felblauw gekleurde Indische scharrelaar, de groenige blauwstaartbijeneter of de rood/blauwe ijsvogel. Hierna keert u terug naar het hotel voor een ontspannen ontbijt, waarna u verder rijdt naar Kathmandu. De middag vrij ter besteding, om wellicht nog wat souvenirs te kopen. Morgen gaat u immers weer richting huis.

DAG
16

Kathmandu - Amsterdam

Kathmandu / Nepal
Vrije dag in Kathmandu
Transfer naar de luchthaven
Vlucht naar Amsterdam

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souvenirs en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht, voor uw terugvlucht.

Goed om te weten

Houdt er rekening mee dat u rond 12.00 uit moet checken in het hotel in Kathmandu. U kunt uw bagage veilig opslaan bij de receptie. Om u verblijf comfortabeler te maken is het mogelijk een dagkamer te boeken in Kathmandu waar u tot het moment van vertrek naar de luchthaven gebruik van kunt maken.

DAG
17

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Nederland

Einde van een heerlijke reis! In het vliegtuig naar Amsterdam denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende vergezichten die u leerde kennen in Nepal. Onvoorstelbaar dat u in één week, in zo’n fijn tempo, zoveel heeft gezien en meegemaakt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
7 opties
Open+
17 dagen Avontuurlijk Nepal: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Kathmandu
Hotel Manaslu
Viersterren
 • Kamer Manaslu
 • manaslu hotel
 • Overzicht Manaslu
 • Zwembad Manaslu
 • manaslu hotel
De traditionele Nepalese gastvrijheid, de vriendelijke medewerkers en de faciliteiten maken Manaslu tot een fijne plek om te verblijven! Een heerlijk hotel in het hart van de stad, het hotel is vernoemd naar de achtste hoogste berg ter wereld! Centraal gelegen in het centrum van Kathmandu, een kloppend kosmopolitische stad die een perfecte mix tussen de oude en nieuwe vertegenwoordigd. Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, lobby, restaurant met lokale en internationale gerechten, bar, roomservice, zwembad met zonneterras en ligbedden, winkeltje, internetfaciliteiten, sauna en wasservice.
De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van airco, telefoon, sat-TV en een badkamer met bad of douche.
Meer info >
Kathmandu
Aloft Hotel
Vierenhalve ster
Het Aloft Hotel in Kathmandu is een prachtige accommodatie, gelegen in het bruisende hart van de stad. Diverse bezienswaardigheden, leuke markten en lekkere restaurants liggen in de nabije omgeving van het hotel. Onder de faciliteiten behoren onder andere een fitnessruimte, lounge en bar, een binnenzwembad voor een verfrissende duik en een eigen restaurant waar uitstekende gerechten worden geserveerd. Aan de 24-uursreceptie kunt u op ieder moment van de dag terecht voor uw persoonlijke wensen en vragen. De kamers van Aloft Hotel zijn keurig ingericht en voorzien van airco, TV, waterkoker, kledingkast en haardroger.
Meer info >
Nagarkot
Country Villa Hotel
Driesterren
 • Country Villa Nagarkot
 • Country Villa Nagarkot kamer
 • Country Villa Hotel kamer
 • Country Villa Nagarkot terras
 • Country Villa Nagarkot restaurant
Het Country Villa hotel biedt een schitterend uitzicht op de Himalaya. Het uitzicht is fenomenaal te noemen en is een grote meerwaarde van een verblijf in dit hotel. Het hotel ligt op een hoogt van meer den 2km boven zeeniveau. De kamers hebben een warme inrichting en zijn voorzien van tv, zithoek en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Er is een lounge, tuin en terras om optimaal te kunnen genieten van de locatie.
Meer info >
Nagarkot
Mystic Mountain Hotel
Viersterren
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
 • Mystic Mountain Hotel
Door de prachtige ligging van dit hotel hebben een gasten een mooi uitzicht over het Himalaya-gebergte. De kamers kijken uit op de bergen, het zwembad of de tuin. Verder zijn de kamers voorzien van airconditioning, tv en hebben een aantal kamers een zithoek. Het hotel biedt toegang tot een buitenbad, bubbelbad en een restaurant dat Chinese en Indiase gerechten serveert. Ook heeft het hotel een tennisbaan die gasten kunnen gebruiken.
Meer info >
Pokhara
Mount Kailash Resort
Viersterren
 • Mount Kailash Resort
 • Mount Kailash Resort kamer
 • Mount Kailash Resort kamer
 • Mount Kailash Resort kamer
 • Mount Kailash Resort restaurant
Het Mount Kailash Resort heeft een schitterend uitzicht over het met sneeuwtoppen bedekte Annapurna gebergte en het Fewa meer. Een zeer geschikt verblijf om te kunnen genieten van de omgeving en tot rust te komen. Het Mount Kailash Resort is een nieuw hotel gelegen in de plaats Pokhara. Het ligt verder aan de overkant van het Basundhara Park. Het is een uitstekende uitvalsbasis om de nabije omgeving te ontdekken. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en spa- en massage faciliteiten. De nette kamers zijn opgemaakt met houten meubilair en zijn voorzien van telefoon, TV en badkamer met douche.
Meer info >
Pokhara
Heritage Hotel Suites & Spa
Viersterren
 • np_ac_heritagesuitesspaka1.jpg
 • np_ac_heritagesuitesspare.jpg
 • np_ac_heritagesuitesspazw.jpg
 • np_ac_heritagesuitesspalo.jpg
 • np_ac_heritagesuitesspaka.jpg
Het Heritage Hotel Suites & Spa is centraal gelegen in Pokhara en is erg geschikt voor allerlei uitstapjes in deze stad. U kunt gebruik maken van het buitenzwembad, het dakterras en de tuin. Het hotel heeft ook een bar en pool bar waar u kunt genieten van een drankje. Het hotel serveert naast lokale ook internationale gerechten. De hotelkamers zijn uitgerust met een eigen badkamer, airco, TV, gratis Wi-Fi, en koffie- en theefaciliteiten.
Meer info >
Himalaya
Tea Houses Trekking
 • Tea House Pokhara
Tijdens de trekking overnacht u in zogenaamde Tea Houses. Dit zijn eenvoudige berglodges op de route, waar men kan eten, drinken en slapen. De slaapplaatsen zijn zeer eenvoudig. Vaak heeft u een eigen kamer met matrassen, soms deelt u een slaapzaal. Een slaapzak neemt u zelf mee. De beheerder kookt s avonds een maaltijd (vaak lokale aardappelsoep, noodles en rijst) waar alle gasten van mee eten. Sanitaire voorzieningen zijn zeer basic. Er is een toilet, maar niet altijd een douche. Wat u inboet aan comfort krijgt u dubbel en dwars terug aan gezelligheid, saamhorigheid en avontuur.
Meer info >
Himalaya
Tea Houses Trekking
 • Tea House Pokhara
Tijdens de trekking overnacht u in zogenaamde Tea Houses. Dit zijn eenvoudige berglodges op de route, waar men kan eten, drinken en slapen. De slaapplaatsen zijn zeer eenvoudig. Vaak heeft u een eigen kamer met matrassen, soms deelt u een slaapzaal. Een slaapzak neemt u zelf mee. De beheerder kookt s avonds een maaltijd (vaak lokale aardappelsoep, noodles en rijst) waar alle gasten van mee eten. Sanitaire voorzieningen zijn zeer basic. Er is een toilet, maar niet altijd een douche. Wat u inboet aan comfort krijgt u dubbel en dwars terug aan gezelligheid, saamhorigheid en avontuur.
Meer info >
Chitwan Nationaal Park
12
Hotel Royal Park
Driesterren
 • np_royal_ex4.jpg
 • np_royal_ex3.jpg
 • np_royal_ka.jpg
 • np_royal_ka2.jpg
 • np_royal_ex.jpg
 • np_royal_ex2.jpg
Het Royal Park Resort is perfect voor een ieder die wil genieten van de bijzondere natuur van Chitwan. Het resort is geheel in Nepalese stijl gebouwd en voorzien van westerse faciliteiten. Er heerst een ontspannen sfeer en het hotel biedt u echt de ideale uitvalsbasis om wandeltochten door de jungle te maken of om op safari te gaan. Terug in het hotel kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht door de panoramische ramen en vanaf het terras bij de bar heeft u uitzicht op de drinkplaats van de wilde dieren. Het vriendelijke personeel en de ambiance zorgen voor een onvergetelijk verblijf in het Royal Park Resort. Verder beschikt het hotel over een receptie en restaurant met heerlijke Indiase en Nepalese gerechten. Er worden diverse activiteiten georganiseerd als een jeepsafari, jungle wandeling, vogels spotten, fietstocht of een tocht per ossenwagen naar een Tharu-dorpje, de laatst overgebleven bevolking. In de omgeving zijn kleinschalige winkeltjes, restaurants en bars.
De ruime kamers liggen in bungalows verspreid in de grote tuin, alle zijn voorzien van een ventilator een volledige badkamer met douche en een terras.
Er is op gezette uren elektriciteit beschikbaar. Er wordt in de openbare ruimtes, als het restaurant, veel gebruik gemaakt van kaarsen en lantaarns, die tevens voor een warme sfeer zorgen.
Meer info >
Green Mansions Jungle Resort
Driesterren
 • Green Mansions Jungle Resort
 • Green Mansions Jungle Resort
 • Green Mansions Jungle Resort kamer
 • Green Mansions Jungle Resort kamer
 • Green Mansions Jungle Resort restaurant
Het Green Mansions Resort biedt u mede danzij de ideale ligging en het prachtige uitzicht op de tropische vegetatie van dit gebied een aangenaam verblijf. Vanuit het resort kunt u gemakkelijk het Chitwan National Park, met een enorme diversiteit aan flora en fauna, gaan ontdekken. Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren en vele vlinder- en vogelsoorten. Ook Tharu Village in de nabije omgeving is zeker een bezoek waard. Hier maakt u kennis met de leefgewoonten van de Tharu stam. Na een indrukwekkende dag kunt u heerlijk ontspannen en nagenieten in het verzorgde Green Mansions Resort. Het resort is omgeven door een schitterend onderhouden tuin en beschikt over een receptie, restaurant, bar en leeshoek. Rondom het hoofdgebouw ligt een 'verkoelend' natuurlijk zwembad, gevuld met lotusbloemen, waterlelies en vissen (om de muggen tegen te houden). Vanuit het hotel worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het maken van trekkings door de jungle, vogelspotten en kanoën.Er zijn twintig lodges verspreid over het terrein. De comfortabel ingerichte lodges beschikken alle over een volledig ingerichte badkamer met bad en/of douche en een terras.
Meer info >
Chitwan Nationaal Park
Green Park Hotel
Viersterren
 • np_ac_greenparex.jpg
 • np_ac_greenparkka.jpg
 • np_ac_greenparex.1jpg.jpg
 • np_ac_greenparkka1.jpg
 • np_ac_greenparkzw.jpg
 • np_ac_greenparkre1.jpg
Het Green Park Hotel ligt op 300 meter afstand van het Nationaal Park Chitwan. Dit hotel leent zich uitstekend voor een bezoek of safari’s in dit indrukwekkende natuurpark. Het hotel heeft gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes. U kunt ook gebruik maken van het restaurant wat naast lokale ook internationale gerechten serveert. De degelijke hotelkamers zijn uitgerust met een eigen badkamer met douche, föhn, tv, telefoon, airco, minibar, waterkoker, en gratis Wi-Fi.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Geniet langer en verleng uw rondreis
Wilt u na afloop van uw rondreis een paar dagen verlengen in het laatste hotel in Kathmandu? Onder ‘data & prijzen’ kunt u naar wens nachten bijboeken.
in_al_kathmanduvallei2p5.jpg
Kathmandu - Rondreishotel
Viersterren
U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het hotel waar uw rondreis eindigt op basis van logies en ontbijt. Hieronder ziet u een voorbeeldhotel.
...
Meer info
meerprijs
v.a.
47470
94
17 dagen Avontuurlijk Nepal: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door ter plaatse (optionele) excursies bij te boeken. Onderstaand vindt u een overzicht van het aanbod. U boekt en betaalt deze excursies ter plaatse. De genoemde bedragen zijn indicatief.
np_kathtempel.jpg
Kathmandu - Dagkamer Nepal
Viersterren
Om uw laatste dag nog comfortabeler te maken, kunt u er voor kiezen om op de dag van vertrek een 'Dagkamer' te reserveren. U kunt dan tot aan uw vertrek gebruik maken van de kamer ...
Meer info
meerprijs
v.a.47
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 2 t/m 7 van 7 opties )
Kathmandu - Authentiek Nepalees diner & Lokale Folklore show
Transfer vanuit uw hotel naar het restaurant. Hier staat een typisch Nepalese maaltijd voor u klaar. Typisch Nepalees moet o.a. een curry zijn. Een curry bestaat uit diverse groenten met vis of vlees en diverse specerijenmengsels, soms wel meer dan 25 specerijen per gerecht. Een Nepalees gerecht is niet compleet zonder bhat (rijst) maar ook bladgroenten, aardappels, bloemkool, bonen en pompoen wordt veel gebruikt. Andere typische voorbeelden van Nepalees eten zijn de chapati (een pannenkoekachtig rond brood), knoflooksoep, gurr (een gekruide pannenkoek van aardappels, rijst en kruiden met kaas), tama (een soep van bamboescheuten) en momo's (gestoomd of gefrituurd deeg gevuld met groenten en vlees). Om te smullen! De avond wordt verder gevuld met een cultureel programma.
Minimaal 2 deelnemers – Prijs ca. € 22 per persoon (omgerekend ca. 25 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 4 deelnemers – Prijs ca. € 19 per persoon (omgerekend ca. 22 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 6 deelnemers – Prijs ca. € 15 per persoon (omgerekend ca. 18 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Kathmandu - Rondvlucht over de Himalaya
Een vlucht over de Himalaya met prachtige vergezichten staat op menig wensenlijstje. De Himalaya is een gebergte dat zich uitstrekt van Pakistan over India, Nepal en Tibet. Een enorm gebergte van wel 2400 km lang en tussen de 150 en 280 km breed. In de Himalaya vindt u ook de hoogste bergtoppen ter wereld, zoals de Mount Everest (8850 m) en de Kangchenjunga (8586 m), Het woord Himalaya stamt uit het Sanskriet en betekent 'sneeuwplaats'. Ongekende uitzichten met imposante besneeuwde bergtoppen en diepe dalen. De rondvlucht duurt ca. 1 uur en de transfers zijn inbegrepen.

*Mocht de vlucht onverhoopt niet doorgaan wegens bijvoorbeeld weersomstandigheden krijgt u uiteraard uw betaalde excursiegeld terug. U hoeft dan alleen $ 5 per persoon voor de transfers te betalen.
Minimaal 2 deelnemers – Prijs ca. € 194 per persoon (omgerekend ca. 225 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Pokhara - Ontdek Pokhara & de omgeving (halve dag)
Gedurende een halve dag maakt u een mooie wandeling in de omgeving van Pokhara. U bezoekt onder andere de Tal Bahari Tempel gelegen op een klein eilandje in het Phewa meer. Bij deze tempel vereren Hindoestaanse pelgrims Shakti, de Heilige Moeder. Vervolgens maakt u een stop bij de Devis Falls, een waterval en grottenstelsel en de Gupteshwor Mahadev, een grot van meer dan 500 jaar oud. Als laatste maakt u een stop bij de Seti River Gorge. Een smal ravijn met kolkend water dat midden door de stad Pokhara loopt.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 18 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs 16 USD per persoon
Minimaal 6 deelnemers - Prijs 14 USD per persoon
...
Pokhara - Trekking Sarangkot - Naudanda
Een prachtige trekking, naar Naundanda en Sarangkot. Aan de voet van de Himalaya ligt het bergdorpje Sarangkot en vanaf hier heeft u een indrukwekkend uitzicht over het Annapurna gebergte. Op een hoogte van 1443 m vindt u het dorp Naudanda waar voornamelijk de Chetri bevolking woont. Tijdens een korter verblijf in de omgeving van Pokhara biedt een tocht naar deze twee dorpen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de hoge toppen van het Himalaya gebergte. Het mooiste uitzicht vindt u op de plek waar de kleine stoepa in Naudanda staat. Vanuit Naudanda ziet u onder andere de toppen van Annapurna I (8025 m), Gangapurna (7455 m) en Tampi (7700 m). Een trekking die met recht spectaculair genoemd mag worden! Deze trekking is ook geschikt voor kinderen. De route langs het wandelpad geeft u de gelegenheid om prachtige meren en tempels te bezoeken en grotten te ontdekken. De hike duurt ongeveer 5 uur. Inbegrepen tijdens deze hike: transfers en een Engelssprekende (sherpa) gids.
Min. 2 deelnemers - Prijs ca. € 40 per persoon (omgerekend ca. 46 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Min. 4 deelnemers - Prijs ca. € 29 per persoon (omgerekend ca. 34 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Min. 6 deelnemers - Prijs ca. € 24 per persoon (omgerekend ca. 28 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Pokhara - Trekking Begnas Lake (halve dag)
Het meer van Begnas ligt op 35 km ten oosten van het toeristisch centrum of het Phewa-meer. In tegenstelling tot Phewa is het meer van Begnas sereen omarmd in een nagenoeg onaangetaste natuuromgeving. Begnaskot is een heuvelrug in het noordoosten van het meer van Begnas met uitzicht op de Himalaya. De wandeling geeft een echt inzicht in Nepalese bergcultuur en lifestyle. Zo probeert het dorp langs Sundaridanda geld te verdienen met het implementeren van landbouw toerisme.
Min. 2 deelnemers - Prijs ca. € 33 per persoon (omgerekend ca. 38 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Min. 4 deelnemers - Prijs ca. € 24 per persoon (omgerekend ca. 28 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Min. 6 deelnemers - Prijs ca. € 22 per persoon (omgerekend ca. 26 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Pokhara - Bezoek aan World Peace Pagoda (halve dag)
De World Peace Pagoda, een grote boeddhistische stoepa is gelegen op de top van een heuvel op de zuidkust van Phewa meer. Behalve een indrukwekkend zicht op zichzelf, is de schrijn een geweldig uitkijkpunt die het spectaculaire zicht biedt op de Annapurna-reeks, Phewa Lake en de Pokhara stad. Deze tocht is inclusief boottocht van 4 uur totaal en een Engelssprekende gids.
Min. 2 deelnemers - Prijs ca. € 23 per persoon (omgerekend ca. 27 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Min. 4 deelnemers - Prijs ca. € 21 per persoon (omgerekend ca. 25 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Min. 6 deelnemers - Prijs ca. € 17 per persoon (omgerekend ca. 20 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
 • Beoordelingen (1)
Voor deze reis zijn nog geen reisverslagen geschreven
17 dagen Avontuurlijk Nepal: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Berg- of hoogteziekte

De ijlheid van de lucht in de bergen van Nepal, kan meer van uw lichaam vragen dan u gewend bent. Hierdoor kunt u geconfronteerd worden met berg- of hoogteziekte, ook wel AMS (Acute Mountain Sickness of Altitude Sickness) genoemd. Dit uit zich in kortademigheid, hoofdpijn en/of misselijkheid. Dit kan iedereen overkomen ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Het is belangrijk om veel te drinken (minstens 3 liter), niet te roken, geen alcohol te drinken, voldoende koolhydraten te eten, slaappillen te vermijden en u in een rustig tempo te bewegen. De symptomen van hoogteziekte treden meestal op binnen 24-72 uur na aankomst op grotere hoogte.

Over het algemeen hebben ongeoefende bergwandelaars en –klimmers kans om hoogteziekte te krijgen vanaf circa 2000 meter, bij geoefende klimmers is de kans groter vanaf circa 3000 meter. Tijdens de meerdaagse trekking bij de reis Actief Nepal en Avontuurlijk Nepal heeft u dan ook de kans op hoogteziekte. Door het zuurstofgebrek wordt de ademhaling versneld en ademt u meer vocht uit dan normaal. Vandaar dat u veel moet drinken. Boven de 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag. Hoofdpijn is één van de belangrijkste symptomen. De hoogteverschillen in de Himalaya zijn enorm. Ons lichaam is in staat zich aan te passen aan de hoogtes, maar alleen als we hiervoor voldoende tijd nemen. Zich haasten in Nepal kan dodelijk zijn. Met andere woorden: het lichaam moet de tijd krijgen om te acclimatiseren. U moet u bij deze reizen bewust zijn van het bestaan van hoogteziekte en de bereidheid hebben om te rusten of af te dalen wanneer de symptomen optreden. Hartpatiënten, zwangere vrouwen en mensen met ademhalingsproblemen wordt afgeraden naar grote hoogte te gaan. Ook kinderen zijn gevoeliger voor hoogteziekte dan volwassenen. Het is zeer riskant naar grote hoogte te trekken met kinderen, die niet kunnen vertellen wanneer ze zich niet goed voelen.

De eerste symptomen van hoogteziekte zijn: hoofdpijn, afgenomen lichamelijke en geestelijke prestaties, extreme vermoeidheid en verlies van eetlust. Wanneer lichte symptomen optreden, is dit een signaal dat u op dezelfde hoogte moet blijven tot de symptomen verdwenen zijn. Ga nooit verder omhoog met symptomen van hoogteziekte. Als u op dezelfde hoogte blijft en de symptomen verergeren, dan is het noodzakelijk om minstens 300 – 500 (hoogte) meters af te dalen. Tegen hoogteziekte is medicatie verkrijgbaar, maar informeer vooraf goed over verschijnselen van hoogteziekte. Het is aan te raden om voor vertrek een arts te raadplegen over maatregelen en mogelijke medicatie tegen hoogteziekte. Voor verdere informatie kunt u terecht op de website van de GGD.

Tips tegen hoogteziekte
Om uw lichaam rust te geven en ‘te helpen’ om makkelijker te acclimatiseren, adviseren wij u om twee dagen alvorens af te reizen naar hogere hoogtes, geen alcohol meer te drinken en enkel licht verteerbaar voedsel te nuttigen (geen steaks of ander eten dat zwaar op de maag ligt, maar juist salades, quinoa, vis, groenteschotels en dergelijken). Door zwaar voedsel te vermijden, helpt u uw lichaam om sneller te wennen aan de hoogtes. Nadat uw lichaam geacclimatiseerd is op hogere hoogtes (na +/- 36 uur), voelt u zelf aan dat het mogelijk makkelijker gaat (enkel kortademigheid houdt aan vanwege de ijdele lucht), waarbij het weer mogelijk is om hetgeen te nuttigen alsof u op zeeniveau bent (zoals alcoholische dranken en vlees). Vraag gerust uw (lokale) reisleider, gids en/of hotelpersoneel om advies, zij hebben vaak toeristen uit lagergelegen gebieden op bezoek en zijn gewend aan deze situaties
Door te letten dat u diep ademhaalt vanuit uw onderbuik (niet vanuit uw borstkast), zorgt al voor een groot verschil in hoe u zich kunt voelen.

Fysieke en mentale gezondheid

Een fysieke en mentale gezondheid is een voorwaarde om deze privéreis te boeken. Ervaring met lange trekkingen is niet noodzakelijk en ook leeftijd is absoluut geen belemmering. Een prima conditie is wel een vereiste. Het is belangrijk om voor vertrek naar de bestemmingen regelmatig pittige wandelingen te maken. Twijfelt u over uw fysieke of mentale conditie dan adviseren wij u om vooraf de reis met uw arts te overleggen en wellicht een gezondheidstest te doen. Zorg dat uw conditie goed is op het moment dat u aan de trekking begint. Ook is het belangrijk dat uw uitrusting op orde is. Investeer bijvoorbeeld in een goede backpack, regenkleding, thermo-ondergoed en zorg ervoor dat uw schoenen goed zijn ingelopen. Begin te allen tijde goed uitgerust aan de reis.

Bagage tijdens de meerdaagse trekking

Tijdens de trekking wordt u bagage opgeslagen in het hotel in Pokhara. U hoeft tijdens de trekking geen rugzak/bagage mee te nemen. Ons agentschap zorgt voor ‘porters’ die uw bagage tijdens de trekking zullen dragen. Elke porter draagt maximaal 15 – 20 kilo. Normaal gesproken is het één porter voor elke twee klanten. U neemt dan ook alleen de benodigdheden mee die u gedurende de meerdaagse trekking nodig heeft.

Extra informatie bij de trekking

Tijdens de trekking logeert u in een traditioneel Nepalees Tea House. Een Tea House is een combinatie van een hostel, restaurant en ontmoetingsplek. Vrijwel alle Tea Houses hebben stromend water. Daarnaast hebben veel Tea Houses warm water, met behulp van zonne-energie, zodat u kunt douchen na een lange dag lopen. In de meeste Tea Houses heeft u een eigen kamer, meestal deelt u het toilet en de badkamer met andere gasten. Voor de lunch stoppen we onderweg bij één van de eethuizen langs de route. Hier kunt u ook snacks en drinken kopen voor onderweg. U kunt met een gerust hart in de Tea Houses en restaurants eten. Ze zijn goed voorbereid op westerse gasten. In verreweg de meeste Tea Houses wordt groenten en fruit gewassen in jodiumwater voordat het wordt bereid en zijn de keukens schoon. Ondanks al deze voorzorgsmaatregelen kán het voorkomen dat u last van uw maag en darmen krijgt. Houdt hier rekening mee door de juiste medicatie mee te nemen.

Voor veel trekkingen dient u ter plaatse een 'permit' te kopen, behalve voor Annapurna. Deze permit zit al in het pakket en zal ter plaatse verzorgd worden. Wel is het verstandig om hier 3 pasfoto's voor mee te nemen. In de meeste gevallen worden deze gevraagd.

Veel mensen voelen tijdens de trekking het effect van hoogte. Dit voelt u onder andere doordat u sneller kortademig wordt en wat minder goed slaapt. Dit zijn gewone verschijnselen. Hoogteziekte is een ander verhaal en gaat gepaard met zware hoofdpijn, misselijkheid, een compleet gevoel van malaise, slapeloosheid en het verlies van coördinatie. Hoogteziekte is een ernstige ziekte die meestal ontstaat doordat mensen hun lichaam onvoldoende tijd gunnen om aan de hoogte te wennen. Afdalen naar lager gelegen gebied is over het algemeen voldoende om verdere problemen te voorkomen. Tijdens de trekking nemen we voldoende tijd om te acclimatiseren. Bovendien zijn onze gidsen er op getraind om signalen van hoogteziekte te herkennen en weten ze hoe ze moeten handelen.

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Nepal
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

17 dagen Avontuurlijk Nepal: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam – Kathmandu

02Kathmandu

03Kathmandu - Boudhanath - Pashupatinath (Kathmandu-vallei)

04Kathmandu - Kirtipur - Panga - Patan - Kathmandu (Kathmandu-vallei)

05Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot

06Nagarkot - Charaundi - Pokhara

07Pokhara

08Pokhara - Nayapul - Tirkhedhunga (trekking van ca. 4 uur)

09Tirkhedhunga - Ghorepani (trekking van ca. 6 uur)

10Ghorepani - Ghandruk (trekking van ca. 7 uur)

11Ghandruk - Nayapul - Pokhara (trekking van ca. 6 uur)

12Pokhara - Bandipur

13Bandipur - Chitwan Nationaal Park

14Chitwan Nationaal Park

15Chitwan Nationaal Park – Kathmandu

16Kathmandu - Amsterdam

17Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis