neemt je mee
Pittoresk Bandipur
Pittoresk Bandipur
Indrukwekkend Kathmandu
Indrukwekkend Kathmandu
Hindoetempel Changu Narayan
Hindoetempel Changu Narayan
Chitwan Nationaal Park
Chitwan Nationaal Park
Trekking vanuit Pokhara
Trekking vanuit Pokhara

Avontuurlijk Nepal

Privéreis | 16 dagen v.a.
2232i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
24-08-2017
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam – Kathmandu
 • Dag 2 Kathmandu
 • Dag 3 Kathmandu
 • Dag 4 Kathmandu & de vallei van Kathmandu (ca. 80 km)
 • Dag 5 Kathmandu – Bhaktapur - Nagarkot
 • Dag 6 Nagarkot - Pokhara
 • Dag 7 Pokhara
 • Dag 8 Pokhara - Nayapul
 • Dag 9 Nayapul - Ghorepani
 • Dag 10 Ghorepani - Ghandruk
 • Dag 11 Ghandruk - Nayapul - Pokhara
 • Dag 12 Pokhara – Bandipur (ca. 80 km)
 • Dag 13 Bandipur – Chitwan Nationaal Park (ca. 100 km)
 • Dag 14 Chitwan Nationaal Park
 • Dag 15 Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (ca. 146 km)
 • Dag 16 Kathmandu - Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

np_pri_avontuur.png
    Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan     Alle entreegelden inclusief     Bezoek aan de vallei en pittoresk Bandipur     Inclusief alle activiteiten/safari’s in Chitwan Nationaal Park     Prachtige 4-daagse trekking vanuit Pokhara

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan het Chitwan Nationaal Park

 • Raften op de Trishuli rivier

 • Durbar Square

 • Bezoek aan de koningsstad Bhaktapur

 • Bezoek aan het prachtige plaatsje Pokhara

Programma

np_pri_avontuur.png

Dag 1 Amsterdam – Kathmandu

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. U arriveert hier de volgende ochtend.
np_al_durbarsquare.jpg

Dag 2 Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt.
De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.
NP_AL_KATHMANDU1

Dag 3 Kathmandu

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Ook bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend.
np_al_kathmanduvallei.jpg

Dag 4 Kathmandu & de vallei van Kathmandu (ca. 80 km)

Vandaag bezoeken we de prachtige kleinere steden in de vallei rondom Kathmandu. Als eerste bezoeken we Kitipur op slechts 6 kilometer afstand van Kathmandu. Deze plaats kent enkele prachtige stoepa's en een rijke historie. Vervolgens rijden we door naar Dhulikhel, waar u een prachtig uitzicht heeft op het Himalaya gebergte, en naar Patan, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Overnachting in Kathmandu.
NP_AL_BHAKTAPUR

Dag 5 Kathmandu – Bhaktapur - Nagarkot

Als eerste bezoeken we Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen. Waarna we onze weg vervolgen naar Nagarkot. Onderweg bezoeken we de hindoetempel Changu Narayan, een van de oudste van het land. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Ons hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld.
NP_AL_Nagarkot RAFTEN

Dag 6 Nagarkot - Pokhara

Het is vandaag de moeite waard om 's morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting Charaundi (ca. 3 uur), waar u een uitgebreide instructie krijgt. Na de introductie en lunch gaat u dan echt raften op de Trishulli rivier. U vaart, met verschillende stroomversnellingen, ongeveer 4 uur naar het eindpunt. Hier kunt u zich opfrissen om vervolgens richting Pokhara te rijden. Het is best nog een eind rijden (ca. 3 uur), dus u komt pas in de vooravond aan in Pokhara.
NP_AL_Pokhara

Dag 7 Pokhara

Bij het ontbijt kunt genieten van de schittering van de opgaande zon op het water en de witte bergen van het Annapurna gebergte op de achtergrond. Adembenemend mooi! U heeft een dag ter vrije besteding. Wilt u graag het prachtige berggebied rondom Pokhara verkennen? Dan heeft u natuurlijk de mogelijkheid om een korte trekking te maken (optionele excursie). U hoeft geen ervaren wandelaar of klimmer te zijn. De trekking van ongeveer 4 uur is goed te doen voor mensen met een goede gezondheid. Vindt u het leuker om deze dag wat meer van de cultuur van Nepal te zien? Dan wilt u misschien wel een bezoek brengen aan het Nationaal Museum. Hier wordt u op een aantrekkelijke manier de geschiedenis uitgelegd van onder meer de drie minderheidsgroeperingen: de Gurungs, Thakalis en Tharus. De Bindhabasini- of Barahri-tempels, de oude bazaar of de Mahendra Gupha-grotten zijn ook zeker een bezoekje waard. Het wordt nog lastig kiezen vandaag want er is voldoende te ondernemen, zowel georganiseerd als op eigen gelegenheid, die ter plaatse te boeken zijn via ons kantoor.
NP_AL_Nayapul TREKKING

Dag 8 Pokhara - Nayapul

Na het ontbijt wordt u naar Nayapul gebracht, waar u start met de trekking. Deze brengt u naar het dorpje Tirkhedhunga op 1540 meter. U loopt hier in ongeveer vijf uur heen, afhankelijk van het aantal pauzes kan dit ook langer duren. De wandeling begint rustig, maar de laatste kilometers gaan de hoogte in. Onderweg zijn voldoende theestalletjes om af en toe even bij te komen. Tijdens de trekking logeert u in traditionele Tea Houses en zijn alle maaltijden inclusief.
np_al_annapurna.jpg

Dag 9 Nayapul - Ghorepani

De tocht via het plaatsje Ulleri naar Ghorepani op een hoogte van 2775 meter is pittig. Waarschijnlijk is dit de zwaarste dag van de reis, u bent ruim zeven uur onderweg en overbrugt een hoogte van zo’n 1200 meter.

De volgende ochtend kunt u de zonsopkomst over het Annapurnagebergte bewonderen. Het zicht over de verschillende pieken van de Annapurnaketen; de Nilgiri, de Dhaulagiri, de Hiunchuli en de Machhapuchre (de 'vissenstaart'), is schitterend.
NP_AL_GHANDRUK1

Dag 10 Ghorepani - Ghandruk

De route van Ghorepani naar Ghandruk is een stevige klim. Het gebied heeft weer schitterende uitzichten. Ghandruk, op 1939 meter hoogte, is een levendig dorpje, waar de bewoners zich voornamelijk bezighouden met landbouw. Er zijn hier restaurants, theehuizen en lodges.
np_pokhara.jpg

Dag 11 Ghandruk - Nayapul - Pokhara

Na vier schitterende dagen trekken in de bergen, daalt u af naar het beginpunt Nayapul waar de bus wacht om u naar het hotel in Pokhara te brengen. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle inspanning en voldaan terugkijken op een bijzondere ervaring.
np_al_pokhara shutterstock_190718798.jpg

Dag 12 Pokhara – Bandipur (ca. 80 km)

Na het ontbijt rijden we richting het charmante Bandipur op ongeveer 2,5 uur rijden van Pokhara. Bandipur is een van de mooiste plaatsjes van Nepal en kent spectaculaire vergezichten. De stad betovert de bezoekers met zijn culturele aantrekkingskracht en ongerepte landschap. Deze stad heeft haar eeuwenoude sfeer weten te behouden en is een mix tussen geschiedenis, architectuur, schitterende vergezichten en ongerepte landschappen. Afgezien van het prachtige uitzicht op de Himalaya en de Marsyangdi vallei heeft u hier tevens de mogelijkheid om een in aanraking te komen met de Newar cultuur. Een wandeling door het centrum is als een bezoek aan een openluchtmuseum en u ziet hier hoe de Newar cultuur nog altijd levend wordt gehouden. Een heerlijke rustige dag!
np_chitwan.jpg

Dag 13 Bandipur – Chitwan Nationaal Park (ca. 100 km)

We vertrekken uit Bandipur om naar het Chitwan Nationaal Park in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya, te rijden. Het park is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn. Chitwan is sinds 1973 een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Overnachting in uw lodge.
NP_AL_Chitwan Nationaal Park 2

Dag 14 Chitwan Nationaal Park

Al vroeg wordt u gewekt om per kano over de Rapti River te varen met een gids. U ziet hier de dieren tot leven komen en zult versteld staan van de grote hoeveelheid vogels hier leven. Na de lunch maakt u een wandel- & jeepsafari in het park, waarbij de mogelijkheid bestaat om één van de vele honderden neushoorns te zien, die hier leven. Maar ook ziet u ander (klein) wild en met een klein beetje geluk ziet u ook de Bengaalse tijger. De dag wordt afgesloten met een traditionele dans show in de lodge!
np_al_chitwanvogel.jpg

Dag 15 Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (ca. 146 km)

Na deze prachtige dagen heeft u in de vroege morgen nog de mogelijkheid om een excursie te maken om diverse vogelsoorten te spotten. Om vervolgens terug naar het hotel te gaan voor uw ontbijt en terug te rijden naar Kathmandu, waar u de rest van de middag vrij bent om de stad verder te ontdekken.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 16 Kathmandu - Amsterdam

Vroeg in de ochtend word u opgehaald om naar de luchthaven gebracht te worden. Vanaf hier vliegt u terug naar Amsterdam, waar u dezelfde avond nog aankomt.

Wanneer u met Etihad Airways of Malaysia Airlines vliegt, heeft u een avondvlucht en zult u de volgende dag in Amsterdam aankomen, waardoor de reis één dag langer is.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Verlenging

Verlenging Kathmandu

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het vriendelijke hotel Manaslu in Kathmandu. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een heerlijk hotel in het hart van de stad, het hotel is vernoem...

Meer info >

Al voor € 42p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco en eigen badkamer, maar wij willen u er wel op attenderen dat Nepal minder toeristisch ontwikkeld is. Dat kan betekenen dat de hotels soms eenvoudiger zijn dan dat u gewend bent in andere Aziatische bestemmingen.

Bandipur

np_ac_gaungharov.jpg

Gaun Ghar - Middenklasse

Een kleinschalig hotel in een oud handelshuis in het centrum van het pittoreske Bandipur. De sfeervolle kamers en vriendelijke personeel maken dit tot één van de leukste hotels in Bandipur. Het hotel ligt in het centrum van Bandipur, iets hoger gelegenLees meer

Chitwan Nationaal Park

np_royal_ex4.jpg

Royal Park Resort - Middenklasse

Het Royal Park Resort is perfect voor een ieder die wil genieten van de bijzondere natuur van Chitwan. Het resort is geheel in Nepalese stijl gebouwd en voorzien van westerse faciliteiten. Er heerst een ontspannen sfeer en het hotel biedt u echt de idealeLees meer

Kathmandu

Overzicht Manaslu

Hotel Manaslu - Middenklasse

De traditionele Nepalese gastvrijheid, de vriendelijke medewerkers en de faciliteiten maken Manaslu tot een fijne plek om te verblijven! Een heerlijk hotel in het hart van de stad, het hotel is vernoemd naar de achtste hoogste berg ter wereld! CentraalLees meer

Nagarkot

Himalaya Nepal

Country Village - Middenklasse

Een fijne plek op aarde! Het uitzicht vanuit Country Villa lijkt op prachtig geschilderd doek, de Himalaya strekt zich uit van de Kanchanjunga berg in het verre oosten naar het Annapurna-massief in het uiterste westen.Lees meer

Pokhara

Mount Kailash Resort

Mount Kailash Resort - Middenklasse

Het Mount Kailash Resort heeft een schitterend uitzicht over het met sneeuwtoppen bedekte Annapurna gebergte en het Fewa meer. Een zeer geschikt verblijf om te kunnen genieten van de omgeving en tot rust te komen. Het Mount Kailash Resort is een nieuwLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Kathmandu

Nepalees diner

Transfer vanuit uw hotel naar het restaurant. Hier staat een typisch Nepalese maaltijd voor u klaar. De avond wordt verder gevuld met een cultureel programma.
Lees meer

Rondvlucht boven de Himalya

Schitterende vlucht met prachtige vergezichten boven de Himalaya. De rondvlucht duurt ca. 1 uur en de transfers zijn inbegrepen.
Lees meer

Pokhara

Ontdek Pokhara & de omgeving

Gedurende een halve dag maakt u een mooie wandeling in de omgeving van Pokhara.Lees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan*
Engelssprekende gids tijdens de excursiedagen
Overnachtingen in goede toeristenklasse hotels
Overnachtingen tijdens de trekking in Nepalese Tea Houses
Iedere dag ontbijt
4-daagse trekking met Engelstalige begeleiding op basis van volpension
Verblijf in Chitwan Nationaal Park op basis van volpension
Stadstour Kathmandu
Raften op Trisulli rivier
Alle activiteiten in Chitwan Nationaal Park
Annapurna Conservation Permit
Entreegelden volgens programma
Meet & Greet op de luchthaven
* In de maanden december en januari zal u zonder airco reizen, omdat het in deze maanden niet nodig is om airco te hebben.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Visumkosten: ca. € 35 p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Trekking

Voor de trekking geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken. U overnacht tijdens de trekking in eenvoudige 'Tea Houses'. Zie voor meer informatie over de trekking het kopje 'Praktische informatie' bij de landeninformatie Nepal.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 10 jaar krijgen € 285 korting op het reisgedeelte. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er kan slechts 1 extra bed worden bijgeplaatst.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum Nepal
Voor een verblijf in Nepal heeft u een visum nodig. U kunt het visum vooraf bij het consulaat in Amsterdam aanvragen maar het meest gemakkelijke is om dit ter plaatste bij de grens en/of op de luchthaven van Kathmandu te doen. Indien u het prettig vindt kunt u het aanvraagformulier vooraf al invullen via www.online.nepalimmigration.gov.np/tourist-visa. Wanneer u dit formulier ingevuld en geprint heeft, dient u deze mee te nemen naar de ambassade of de immigratieservice aan de grens of op de luchthaven. U kunt dit formulier ook ter plaatse verkrijgen.
Verder dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden (na terugkomst in Nederland) geldig te zijn en is 1 pasfoto vereist. De kosten voor het visum zijn ongeveer 25 USD (tot 14 dagen) en 40 USD (vanaf 15 dagen), dit dient contant voldaan te worden.

Er worden alleen single entry visa uitgegeven, tenzij aangetoond kan worden dat er twee inreizen in Nepal plaatsvinden tijdens uw geboekte reis. Is dit het geval, dan wordt er een double entry visum voor u uitgegeven.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit draagt, dient u zelf zorg te dragen voor een eventueel benodigd visum. Hiervoor kunt u contact opnemen met het consulaat of de ambassade van Nepal.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Onze reizigers hebben deze reis met een 7,7 beoordeeld. In totaal hebben 6 klanten een cijfer gegeven. Tevens vragen wij onze klanten een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Avontuurlijk Nepal

anoniem
'Met deze reis krijg je alle facetten van Nepal te zien! Steden, cultuur en tempels, rafting en trekking en Wildlife in Chitwan NP. Heb echt het gevoel alles gezien en geproefd te hebben. Aan de hand van deze ervaring kun je altijd nog terugkomen voor een langere rafting ervaring of langere trekking. Het programma was niet te vol, genoeg ruimte voor rust en eigen invulling.'
Liesbeth Heyvaert, België
'Een land met vele bezienswaardigheden. Bovendien is er voor ieder wat wils... kuieren, cultuur, trekking, rafting, lekker eten... De logies daarentegen moeten absoluut beter kunnen gedurende de trekking en de rafting en de stad Pokhara. '
P.Koornneef, Schiedam
'Afgezien van de problemen op de luchthaven van Delhi was de gehele reis prima georganiseerd. De excursies in Kathmandu waren erg informatief. Hoogtepunt was de trekking, weliswaar tamelijk primitief, maar dat is juist de charme van een dergelijke reis. Chitwan viel daarna wat tegen, ook al door de warmte en de vermoeidheid na de trekking. De volgorde aanpassen, dus eerst Chitwan en daarna de trekking is iets wat te overwegen valt.'

Overnachting Kathmandu

Liesbeth Heyvaert, België
'Overweldigende drukke stad waar heel wat te zien is. Het hotel brengt rust en biedt de kans om een andere kant van de logies te zien in Nepal. Vriendelijk onthaal!'
anoniem
'Aan het eind van een intensieve rondreis een moment om zelf in eigen tempo en op eigen gelegenheid de stad en omgeving te verkennen. '
J.A,Zwanenburg, Julianadorp
'Verlenging was prima geregeld, ook met het transport naar de luchthaven.
We hebben ons prima vermaakt.
We hadden trouwens een prima lokale gids tot onze beschikking.'
anoniem
'Kathmandu is het waard om een paar dagen langer te blijven. Er is veel te zien en te beleven. '
Jan van der Aa, Uden
'Het Gang Gong hotel met een positieve uitstraling.
Een klantvriendelijke benadering van het personeel.
O.a. een vervroegd ontbijt op de vertrekdag was geen enkel probleem.
Ook de samenwerking tussen de gids en het personeel van het hotel was goed geregeld '
Moermans Paul, Tongeren (Belgie)
'Hotel Manaslu is een goed hotel. Vriendelijk personeel nette kamers en goed ontbijt.'
anoniem
'Mooi, net hotel dicht bij het vliegtuig en de Pashupatinath tempel. Schoon, goed verzorgd ontbijt en vriendelijk personeel, maar nogal ver van centrum van Kathmandu gelegen waardoor je dus altijd met de taxi op pad moet. Deze taxi''s zijn dan wel weer makkelijk te verkrijgen aan de weg. Geen restaurants in de buurt, dus elke dag op en neer naar Thamel.'
h.haan,
'overnachting in Kathmandu vond plaats in een bijzonder hotel, dat met haar ligging, uitstraling en vormgeving, een oase vormde in het drukke Kathmandu. Kamers verschillen sterk, wij hadden de beschikking over een mooie ruime kamer.'

Uitgebreide reisverslagen

14-daagse rondreis Mooiste van Nepal

26-04-2008

Onze reis begon op 26 april 2008 met een vlucht van Amsterdam naar Heathrow, London. Vervolgens naar Delhi en aansluitend naar Kathmandu waar we rond 15.00 uur in de middag aankwamen. De vluchten verliepen allemaal voorspoedig, alleen de bagageafhandeling in Delhi gaf wat problemen met het doorlabelen van de koffers. Het luchthavenpersoneel loste dat echter goed op zodat we ruim op tijd onze aansl...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam