De rode zandduinen van Sossusvlei
De rode zandduinen van Sossusvlei
Olifanten in Chobe Nationaal Park
Olifanten in Chobe Nationaal Park
Uitzicht op Victoria Falls
Uitzicht op Victoria Falls
Okavango Delta
Okavango Delta
Luipaard in Moremi Game Reserve
Luipaard in Moremi Game Reserve

Namibië & Botswana

Groepsreis | 21 dagen v.a.
4029i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
04-10-2019
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Alle entreegelden en ruimbagage inclusief
Twee nachten bij Chobe Nationaal Park
Uitgebreid bezoek aan de Victoria Watervallen
3-daagse kampeersafari in Moremi Game Reserve (Okavango Delta)
Excursiepakket vooraf bij te boeken
Mogelijkheid tot verlengen in Kaapstad

Uitgestrekt landschap, wildsafari's en kletterende watervallen

Beleef het ultieme Out of Africa-gevoel tijdens deze spectaculaire rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een groter contrast met ons land is nauwelijks denkbaar. De indrukwekkende oranje duinen van Sossusvlei, de grote kuddes dieren in Etosha Nationaal Park en het vruchtbare landschap en plattelandsleven in de Caprivi strook - het uitgestrekte Namibië is een land van uitersten. In Botswana, het ultieme safari land, heeft u uitgebreid de tijd om olifanten te bewonderen in Chobe Nationaal Park en gaan we op 3-daagse kampeersafari in Moremi Game Reserve. Een geweldige ervaring. We aanschouwen de spectaculaire Victoria Falls in Zimbabwe en maken een wandeling met de Bosjesmannen in de Kalahari woestijn. Vanzelfsprekend reist u met ons in een kleine groep, vergezeld door een enthousiaste Nederlands-/Afrikaanssprekende reisleider. Ook makkelijk: boek voor een extra bijzondere beleving het aanvullende excursiepakket vooraf!

"Bewonder de spectaculaire hoogtepunten van drie prachtige landen. De rode duinen bij de Sossusvlei, op zoek naar de Big Five in Etosha Nationaal Park, Chobe Nationaal Park én Moremi Game Reserve en de indrukwekkende Victoria Watervallen. Een reis om nooit te vergeten!"

Esther Bos, Product Manager Afrika

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Windhoek

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Windhoek
Overnachting in het vliegtuig

Vol verwachting stapt u op het vliegtuig. De komende weken verruilt u uw drukke bestaan voor een zowel avontuurlijke als ontspannen rondreis naar Namibië, Botswana en de Victoria Falls. Last van een jetlag zult u niet hebben, naar Windhoek overbrugt u namelijk maar één uur tijdsverschil.

Goed om te weten

Wij hebben een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld dat u vooraf kunt bijboeken! Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies: een 4x4 gamedrive Etosha Nationaal Park, bootsafari in Chobe Nationaal Park en een 4WD excursie naar Makgadikgadi Pans. U boekt en betaalt dit excursiepakket vooraf, wel zo makkelijk! Kijk bij het tabblad extra's voor meer informatie.

DAG
02

Aankomst Windhoek

na_al_windhoek.jpg
Aankomst vliegveld Windhoek
Welkomstdiner: kennismaken met uw reisgezelschap en de lokale keuken
Overnachting in hoofdstad Windhoek

Zodra het vliegtuig is geland, begint de reis echt. Op de luchthaven van Windhoek, de hoofdstad van Namibië, wacht onze ervaren reisleider u op. Samen rijden we naar ons hotel aan de rand van de stad. We zetten de bagage in het hotel en u heeft de mogelijkheid om te lunchen of een verkoelend drankje te drinken in de bar. De middag heeft u ter vrije besteding dus u heeft alle tijd om bij te komen aan het zwembad. ’s Avonds proosten we gezamenlijk op onze aankomst tijdens een welkomstdiner in het hotel. Een gezellige manier om kennis te maken met zowel uw reisgenoten als de Namibische keuken. De reisleider vertelt enthousiast over de wildsafari’s, het natuurschoon en de ontmoetingen met de lokale bevolking die ons te wachten staan.

Weetje

In Namibië bestaat een traditionele warme maaltijd vaak uit miliepap, mahangosoep, rijst en vlees of vis. Het meest kenmerkende snack is ‘biltong’: rauw rundvlees dat gedroogd of gepekeld is.

DAG
03

Windhoek - Sossusvlei/ Namib-Naukluft Nationaal Park (ca. 400 km)

na_al_namibnaukluft2.jpg
Afscheid Windhoek
Eerste overnachting ten oosten van het Namib-Naukluft Nationaal Park

Na het ontbijt vertrekken we naar onze volgende bestemming: het Namib-Naukluft Nationaal Park. Doordat ons hotel buiten het centrum van Windhoek ligt, komen we niet in de drukke ochtendspits terecht. Fijn! Het Namib-Naukluft Nationaal Park is het leefdomein van onder meer hyena’s, gemsbokken en jakhalzen. Toch gaan we er vooral heen om de rode zandduinen van Sossusvlei te bewonderen. Deze vallei bevindt zich, net als het tot de verbeelding sprekende Deadvlei, in het park. Het is een lange, maar mooie rit naar onze lodge. Geniet van het oneindige landschap dat aan u voorbijtrekt, terwijl u reiservaringen uitwisselt met uw reisgenoten. De komende twee nachten logeren we ten oosten van het Naukluft Nationaal Park. Morgenochtend staan we extra vroeg op zodat we volop tijd hebben voor een bezoek aan de rode duinen.

DAG
04

Sossusvlei - Dune 45 - Deadvlei

na_al_sossusvlei.jpg
De rode zandduinen van Sossusvlei bewonderen
Zandduin Dune 45 zien (en eventueel beklimmen)
De ultieme droogte van Deadvlei ervaren
Wandeling door Sesriem Canyon
Tweede overnachting bij Namib-Naukluft Nationaal Park

Het belooft een geweldige dag te worden. Vandaag gaan we het Naukluft Nationaal Park in en zien we onder meer de Sossusvlei, met haar indrukwekkende witte klei pan omringd door rode zandduinen. Misschien wel de meest gefotografeerde plek van Namibië! In het eerste ochtendlicht is de vallei op zijn mooist. We volgen een weg door een vallei van witte klei. Aan weerszijden ziet u de enorme rode zandduinen opdoemen, soms tot wel honderden meters hoog. Zoals ‘Dune 45’, een bekend uitzichtpunt. Wilt u deze duin (optioneel) beklimmen, bereid u dan voor een op een pittige tocht omhoog door mul zand. Gelukkig wordt uw inspanning beloond, want vanaf de top heeft u een majestueus uitzicht! Hierna rijden we naar de witte kalkvlaktes van Deadvlei, midden tussen de immense duinen. Kijkt u goed naar de grillig gevormde bomen: ze zijn al zo’n negenhonderd jaar dood, maar zijn volledig intact gebleven door het droge klimaat. Aan het eind van de dag maken we een prachtige wandeling door de ca. 40 meter diepe Sesriem Canyon. Deze indrukwekkende kloof is uitgeslepen door het water uit de Tsauchab Rivier. De naam van de canyon is te danken aan de eerste kolonisten die de riemen van hun ossenkarren gebruikten om water uit de diepe kloof te halen.

Weetje

In Sossusvlei kun je aan de kleur aflezen welke duinen jong of juist oud zijn. Het zand zit vol ijzerdeeltjes. Doordat deze oxideren, wordt het zand oranje. Hoe langer het oxidatieproces, hoe feller de tint en dus hoe ouder de duin.

DAG
05

Sossusvlei/ Namib-Naukluft Nationaal Park - Swakopmund (ca. 400 km)

na_al_kuisebpass.jpg
Vertrek Namib-Naukluft Nationaal Park
Het landschap bewonderen van de Kuiseb Pass
Flamingo’s zien bij Walvis Bay
Eerste overnachting in het relaxte Swakopmund

Vandaag rijden we van de binnenlanden van Namibië richting de kust, naar het gezellige badplaatsje Swakopmund. Een mooie route via de adembenemende Kuiseb Pass, langs bergen en valleien. Als we bij de kust aankomen, maken we een stop bij Walvisbaai om de flamingo’s die hier leven te bekijken. Aan het eind van de middag komen we aan in Swakopmund, waar u de komende twee nachten verblijft. Het badplaatsje heeft een rijk verleden en doet nog Duits aan. Zo ziet u er veel koloniale gebouwen. Een fijne plek om de komende twee dagen tot rust te komen. Geniet van een mooie strandwandeling, of slenter door het vriendelijke centrum en bekijk de leuke markt met souvenirs, of bestel een verfrissend drankje op één van de vele terrasjes.

DAG
06

Swakopmund

Swakopmund
Genieten van een vrije dag
Zeehonden spotten op zee tijdens een bootcruise (optionele excursie)
Dieren in de Namib-woestijn ontdekken met een ervaren gids (optionele excursie)
Bezoek aan een Himba-township (optionele excursie)
Tweede overnachting in het relaxte Swakopmund

Vandaag hebben we een heerlijke vrije dag in Swakopmund, ideaal om even helemaal te ontspannen. Heeft u behoefte aan wat avontuur? Maak dan één van de leuke optionele excursies. Zo kunt u met een bootcruise voor de kust op zoek gaan naar zeehonden, terwijl u aan boord geniet van een glas champagne, oesters en andere kleine hapjes (inclusief). Wie weet krijgt u onderweg wel gezelschap van een school dolfijnen, die speels met de boot mee zwemmen. Bent u meer in de stemming voor een ‘Living Desert Tour’ in de Namib-woestijn? Dan gaat u samen met een gespecialiseerde gids op zoek naar de eigenzinnige dieren die in deze woestijnachtige omgeving van Swakopmund weten te overleven. Wilt u kennismaken met de Himba-bevolking? Ga dan mee op excursie naar een township waar een deel van de Himba-bevolking woont (optioneel). Het kan allemaal en het prettige is dat u niets hoeft. U besluit ter plaatse waar u zin in heeft.

Weetje

De naam Namibië is afgeleid van ‘Namib’. Het betekent letterlijk ‘land van de open vlakten’.

DAG
07

Swakopmund - Outjo/Etosha Nationaal Park (ca. 500 km)

na_al_eto_leeuwtjes.jpg
Vertrek Swakopmund
Eerste overnachting in Outjo (ten zuiden van Etosha Nationaal Park)

We laten de kleurrijke huizen en koloniale architectuur achter ons. Na het ontbijt gaan we op weg naar het volgende hoogtepunt: het Etosha Nationaal Park, Namibiës grootste wildpark. Onderweg ziet u met een beetje geluk Spitzkoppe liggen, een uniek natuurgebied met granieten rotsen die mooi afsteken tegen de platte woestijnomgeving. Aan het eind van de middag komt u aan in Etosha National Park. Dit park is het leefgebied van de zogenoemde ‘Big Four’: leeuw, luipaard, olifant en neushoorn. Enkel de buffel leeft niet in het Nationaal Park waardoor niet de gehele Big Five hier te vinden is. Ook is er ander bijzonder wild te vinden zoals zebra’s, giraffen en impala’s. Onze lodge ligt ten zuiden van Etosha Nationaal Park waar we twee nachten verblijven. Morgen een spannende dag: we gaan namelijk de hele dag op safari!

DAG
08

Etosha Nationaal Park

za_al_etosha national park.jpg
Dagsafari (inclusief): wilde dieren ontdekken in Etosha NP per touringcar
Dagsafari (optioneel): Etosha NP verkennen in open jeeps
Tweede overnachting in Outjo, vlakbij Etosha Nationaal Park

Een heerlijke dag. Vandaag maken we een de gehele dag een wildsafari in het beroemde Etosha Nationaal Park met onze touringcar. U kunt er ook voor kiezen om er een volle dag op uit te trekken vergezeld door een ranger in een open 4WD (optionele excursie). Voor de ranger kent het Etosha National Park weinig geheimen, wat uw kansen op ontmoetingen met verschillende soorten wilde dieren nog groter maakt. Het gebied staat bekend als één van de beste plekken ter wereld om wild te zien. In het midden van Etosha ligt een reusachtige zoutvlakte (ca. 5000 m²), ook wel de Etosha Pan genoemd. De dieren concentreren zich hierdoor vaak rond de randen van het nationale park, waar veel drinkplaatsen te vinden zijn. In het park leven onder andere olifanten, neushoorns, giraffes, leeuwen en luipaarden. Houd uw camera ook gereed voor de grote hoeveelheid antilopen, bijzondere vogels en reptielen die u waarschijnlijk tegenkomt. ’s Avonds geniet u na en bekijkt u voldaan de vele foto’s van uzelf en uw medereizigers. Wat is de natuur hier toch onvoorstelbaar mooi! De safari met ranger in een open 4WD is ook inbegrepen in het vooraf te boeken optionele excursiepakket.

Weetje

De Afrikaanse olifant, één van de Big Five, is het grootste landdier ter wereld. Hij heeft grotere oren dan zijn Aziatische verwanten en ook de vrouwtjes kunnen slagtanden hebben. Vanwege dit laatste heeft de Afrikaanse olifant het meest te lijden gehad van ivoorstropers.

DAG
09

Outjo/Etosha Nationaal Park - Caprivi (ca. 600 km)

na_al_divundu_caprivi.jpg
Vertrek Outjo/ Etosha Nationaal Park
Lange reisdag door afwisselend landschap
Overnachting in de Caprivi

We reizen verder. Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. Zodra we Etosha Nationaal Park achter ons laten, verlaten we ook het toeristische gedeelte. We reizen naar de Caprivistrook, een lange strook van ongeveer 500 km lang en slechts 35 km breed. De strook vormt een scheiding tussen Zambia en Angola in het noorden en Botswana in het zuiden. De Caprivi is het natste gebied in Namibië. Zodra de bus de Caprivi in rijdt zien we het landschap veranderen. De grote rivieren zoals de Okavango, Kwando en Zambezi zorgen voor een bijzonder contrast; de droge woestijn en de groene Caprivi. Plattelandshuisjes en dorpjes trekken aan ons voorbij. Door het vele water, leeft hier ook een grote variëteit aan zoogdieren en vogelsoorten. Vooral grote kuddes olifanten zijn in overvloed, echter door de dichte begroeiing niet altijd makkelijk te zien. We logeren in een lodge vlakbij Divundu.

DAG
10

Caprivi - Kasane (ca. 450 km)

Chobe Nijlpaard
Busrit door de Caprivistrook
Grensovergang Botswana
Middagsafari per 4WD Chobe NP (optionele excursie)
Bootsafari in Chobe NP (optionele excursie)
Eerste overnachting Kasane

Na het ontbijt gaan we naar één van de beroemdste parken van Botswana: het Chobe Nationaal Park, een nieuw hoogtepunt. We verblijven hier maar liefst twee nachten zodat u genoeg tijd heeft om op safari te gaan. Chobe Nationaal Park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Er leven naar schatting meer dan 100.000 olifanten. We vertrekken vandaag vroeg uit de Caprivistrook zodat u in de namiddag al uw eerste safari kan maken (optioneel). Ga op pad met een ervaren gids en ontdek per 4WD Chobe Nationaal Park (optioneel). Uiteraard probeert u samen met de ervaren gids de imposante ‘Big Five’ in zijn geheel te spotten: een spannende uitdaging. U kunt ook kiezen voor een bootsafari, één van de leukste manieren om de olifanten te spotten (optioneel). Tijdens deze excursie heeft u grote kans dat u, behalve olifanten, ook nijlpaarden en krokodillen tegenkomt. Een bijzondere ervaring.

DAG
11

Chobe Nationaal Park

na_chobenp.jpg
Vrije dag
Ochtendsafari per 4WD Chobe NP (optionele excursie)
Sunset bootsafari Chobe NP (optionele excursie)
Tweede overnachting Kasane

U wordt wakker met gekwetter, gebrul, gegrom, getrompetter en andere achtergrondgeluiden van de dieren uit de wildernis. Een perfecte dag om het Chobe Nationaal Park, het leefgebied van de 'Big Five', beter te leren kennen. U kunt (voor de tweede keer) een ochtendsafari met een ranger maken in een 4WD – de kans dat u wild ziet is wel heel groot (optionele excursie). Chobe Nationaal Park is niet alleen het leefgebied van olifanten en nijlpaarden maar ook van zebra’s, impala’s, buffels en giraffes. Houdt u camera gereed! In de late namiddag kunt u (voor de tweede keer) een bootsafari over de Choberivier maken. Een goed moment van de dag om wild te spotten. Zodra de schemering invalt gaan de dieren op zoek naar eten en drinken en zijn de oevers van de rivier de ideale plek om veel wild te zien. Wat u vandaag ook kiest, u kunt deze geweldige dag helemaal invullen zoals u zelf graag wilt. De bootsafari in de namiddag is ook inbegrepen in het vooraf te boeken optionele excursiepakket.

DAG
12

Kasane - Victoria Falls (ca. 85 km)

Victoria Falls waterval
Vertrek Kasane
Ontmoeting Zimbabwaanse vertegenwoordiger
Sunset Cruise op de Zambezi rivier (optionele excursie)
Eerste overnachting Victoria Falls

We verlaten het onvergetelijke Kasane. Gelukkig hebben we een nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: de Victoria Falls, in Zimbabwe. De bus blijft achter in Kasane en we worden vandaag met kleine busjes van onze lodge naar de grens van Botswana gebracht. Na de grensformaliteiten ontmoeten we onze Zimbabwaanse vertegenwoordiger, die ons aan de andere kant van de grenspost staat op te wachten. Samen reizen we door naar ons hotel in Victoria Falls, waar we twee nachten blijven slapen. Besteed hier de rest van de middag zoals u zelf wilt. Maak een wandeling door de straatjes van het dorpje Victoria Falls en geniet van een heerlijke maaltijd in één van de restaurants. Of bewonder de mooie zonsondergang tijdens de Sunset Cruise op de Zambezi rivier (optioneel). We varen langzaam over de Zambezi rivier en gaan op zoek naar nijlpaarden en krokodillen.

DAG
13

Victoria Falls

na_al_victoriafalls.jpg
Excursie watervallen Victoria Falls
Tweede overnachting Victoria Falls

Vandaag maken we natuurlijk een excursie naar de Victoria Falls. De Victoria-watervallen, met hun gigantische afmetingen, zijn door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Laat u overweldigen door het watergordijn van meer dan 1700 meter breed, dat zich van ruim 100 meter hoogte naar beneden stort. Een onbeschrijflijk natuurwonder. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid nog de watervallen te bezoeken of wellicht een sportieve activiteit te ondernemen, zoals raften of bungee jumpen.

DAG
14

Victoria Falls - Kasane - Nata (ca. 325 km)

bw_al_makgadik.jpg
Vertrek Victoria Falls
Afscheid Zimbabwaanse vertegenwoordiger
Grensovergang met Botswana
Ontdek de Makgadikgadi Pans per 4WD (optionele excursie)
Overnachting Nata

We staan vandaag vroeg op. Na het ontbijt rijden we met kleine busjes naar de grensovergang in Zimbabwe. We nemen hier afscheid van onze Zimbabwaanse vertegenwoordiger. Aan de kant van Botswana staat onze bus al klaar om ons naar de volgende bestemming Nata te rijden. Nata is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Makgadikgadi Pan. Blijf tijdens onze busrit goed naar buiten kijken, wie weet ziet u sabelantilopen, kudu's en olifanten. De nationale parken in Botswana zijn namelijk niet omheind. Een bijzonder idee dat we dieren ook langs de weg kunnen spotten. De Makgadikgadi Pan is een enorme zoutvlakte in het midden van Botwana en is één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. De zoutpan is ontstaan doordat het grote Makgadikgadi-meer, met een oorspronkelijke oppervlakte zo groot als Zwitserland, duizenden jaren geleden volledig opdroogde. Deze plek trekt jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. In de middag komen we aan in onze lodge. U heeft nog de mogelijkheid om nog op excursie te gaan. Ontdek per 4WD deze gigantische zoutvlakte (optionele excursie). Geniet van deze surrealistische plek met één van de mooiste zonsondergangen. Deze excursie is ook inbegrepen in het vooraf te boeken optionele excursiepakket.

DAG
15

Nata - Maun (ca. 300 km)

Makgadil Pan Zebra
Vertrek Nata
Spectaculaire helikoptervlucht (optioneel)
Overnachting Maun

Na het ontbijt vertrekken we richting Maun, de toegangspoort van de Okavango Delta. Wist u dat de Okavango Delta de grootste binnenlandse delta ter wereld is? Het is één van de grootste moerassen met een oppervlakte van maar liefst ca. 28.000 km². Een uniek en indrukwekkend natuurgebied waar een grote populatie wilde dieren leeft. Eén van de meest spectaculaire manieren om de Okavango Delta te ontdekken is per vliegtuigje (optioneel). Wat bijzonder om te zien hoe enorm groot en uitgestrekt deze delta is vanuit de lucht! Wie weet ziet u kuddes dieren over de vlaktes rennen! Een ervaring om nooit te vergeten.

DAG
16

Maun - Moremi Game Reserve

bw_al_moremi.jpg
4WD-safari met ranger Moremi Game Reserve
Eerste overnachting in een tent in Moremi Game Reserve

Waarschijnlijk een van dé redenen waarom u deze rondreis maakt: de komende dagen gaan we per 4WD op safari door het Moremi Game Reserve. Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit Maun en rijden we naar het zuiden van Moremi. Dit game reserve is onder andere het leefgebied van olifanten, nijlpaarden, leeuwen, zebra's en waterbuffels. Moremi is één van de mooiste wildparken van Botswana. Wat een geweldige ervaring dat we hier 2 nachten verblijven en op safari gaan! Bij de ingang van Moremi Game Reserve krijgen we een uitgebreide briefing over hoe onze komende dagen eruit zien .'s Middags maken we al onze eerste game drive. Houd uw camera gereed! De gids kent het gebied op zijn duimpje en doet zijn uiterste beste om zo veel mogelijk wild te spotten. Galopperende giraffen, brullende leeuwen en trompetterende olifanten, ze leven hier allemaal. 's Avonds bij het kampvuur wisselen we verhalen uit en luisteren we naar de geluiden die we horen. We overnachten in tenten - een spannende gedachte om tussen de wilde dieren te slapen.

Goed om te weten

Tijdens de kampeersafari neemt u een zachte, kleine rugtas mee met daarin uw benodigdheden voor de komende twee nachten. De rest van uw bagage blijft veilig achter in Maun.

DAG
17

Moremi Game Reserve

safari moremi 500500.jpg
Ochtend- & middagsafari
Tweede overnachting in Moremi Game Reserve

Wat een heerlijk gevoel - wakker worden in een game reserve van alle dierengeluiden om ons heen. We staan vroeg op en maken bij zonsopkomst een gamedrive. Rond dit tijdstip zijn de meeste dieren actief. Zit er een luipaard verscholen in de bomen of ziet u jagende Afrikaanse wilde honden? Geniet ondertussen ook van het landschap om u heen. We rijden langs lagunes, Acacia bossen en grasland. Terug bij ons kamp heeft u tijd om te ontspannen. In de namiddag maken we nóg een safari. U heeft voldoende tijd om mooie foto's te maken van de dieren die we onderweg tegenkomen. 's Avonds heeft onze kok heeft weer een verrukkelijke maaltijd bereidt. Wat een gave ervaring al die safari's en overnachtingen in de 'bush'!

DAG
18

Moremi Game Reserve - Gobabis (ca. 650 km)

Trans Kalahari Highway
Reisdag: Moremi Game Reserve - Gobabis
Overnachting Gobabis

We staan vroeg op want we hebben een lange reisdag voor de boeg. In onze 4WD's genieten we nog van een en-route safari voor we het game reserve verlaten. Als we in onze eigen bus overgestapt zijn rijden we via de Trans-Kalahari Highway richting de grens met Namibië. Wat een contrast: de vruchtbare Okavango Delta en de uitgestrekte Kalahari woestijn. Als de grensformaliteiten zijn afgehandeld rijden we door naar onze lodge middenin de Kalahari woestijn, wat ook het leefgebied is van de Bosjesmannen. Geniet 's avonds nog van een drankje in de bar en wissel alle verhalen en ervaringen uit met uw reisgenoten.

DAG
19

Gobabis - Windhoek

NA_AL_Kalahari_bosjesmannen_151844357
Vertrek Gobabis
Wandeling met de Bosjesmannen
Stadtour Windhoek

’s Ochtends nemen de Bosjesmannen ons mee op een wandeling, een bijzondere afsluiting van de reis. We maken kennis met hun leefgebied in de Kalahari, de tradities en de manier van leven. Nadat we de Bosjesmannen gedag hebben gezegd rijden we ’s terug naar Windhoek, de plek waar onze reis is begonnen. In de middag maken we een stadstour. We ervaren de drukte in de straten: onvoorstelbaar dat dit in de eeuwen voor de Duitse kolonisatie (1890-1915) niet meer was dan een klein gehucht, bewoond door lokale stammen. Ook bezoeken we de beroemde Christuskirche en het regeringsgebouw Tintenpalast. Ook heeft u de mogelijkheid om de laatste souvenirs te scoren.

DAG
20

Windhoek - Amsterdam

na_al_windhoek.jpg
Afscheid Namibië
Genieten van een vrije ochtend
In de bus naar het Windhoek Airport
Overnachting in het vliegtuig terug naar Amsterdam

We hebben nog de hele ochtend vrij, voordat de bus ons naar het vliegveld brengt. Ontspan lekker in het hotel aan het zwembad, of verken Windhoek nog een laatste keer. 's Middags nemen we alle ervaringen die we hebben opgedaan mee het vliegtuig in – vanaf morgen kunt u de thuisblijvers alles vertellen over uw ontmoetingen en ervaringen met de fascinerende mensen, dieren, natuur en cultuur van Namibië, Botswana en Zimbabwe.

Goed om te weten

Wilt u uw rondreis verlengen? Dat kan! U kunt deze reis verlengen in Windhoek of met een city trip naar Kaapstad. Kijk bij verlengen/upgraden/extra's voor meer informatie.

DAG
21

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)

Als u op Schiphol landt voelt u ineens hoe lang u bent weggeweest, terwijl de tijd lijkt te zijn omgevlogen. Uw uitgebreide rondreis door het bijzondere Namibië & Botswana is nu echt voorbij.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

>

( 1 t/m 2 van 2 opties )

na_al_windhoek300200.jpg

Windhoek

-

Safari Hotel

Driesterren

Het Safari Hotel ligt aan de rand van de stad. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het ... Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen op ca. 30 minuten van de luchthaven en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

2 nachten p.p.v.a.141
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Safari Hotel

Het Safari Hotel ligt aan de rand van de stad. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen op ca. 30 minuten van de luchthaven en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

'Heeft een enorme reputatie. Het is het hotel, waar grote conferenties gehouden worden en waar de top van Namibie bivakkeert. Vriendelijk personeel. Kamers zijn wel aan renovatie toe. Er is een shuttle-busje naar het centrum van Windhoek. Dit hotel met een mooi zwembad is vooral geschikt om een reis door Namibïe te beginnen of af te sluiten. '

A. Kamerling,

'Groot goed verzorgd (stads)hotel om een rondreis te beginnen, keuze uit een aantal restaurants, het eten is er goed (buffetvorm en ala carte). Goede service, lekker zwembad en een groot pluspunt... de shuttle service die je eens per uur naar het centrum en het winkelcentrum brengt en ook weer ophaald. '

anoniem

'Vriendelijk en goede service,lekker eten,goede bedden en een heerlijk zwembad'

J.Davidse van der Werff, Valkenburg a/d Geul

Sluit meer info

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Verlengingshotel Kaapstad

Drieenhalve ster

Uitstekend 4-sterren hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfort...tabele en modern inrichting. In de omgeving zijn veel restaurants, bars en winkels te vinden. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand. In het restaurant wordt een goed buffet aangeboden en kunt u op het terras genieten van een hapje en drankje. Er is een fitnessruimte en sauna. De 160 moderne en strakke kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche. Fountains hotel ligt het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

2 nachten p.p.v.a.320
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Verlengingshotel Kaapstad

Uitstekend 4-sterren hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern inrichting. In de omgeving zijn veel restaurants, bars en winkels te vinden. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand. In het restaurant wordt een goed buffet aangeboden en kunt u op het terras genieten van een hapje en drankje. Er is een fitnessruimte en sauna. De 160 moderne en strakke kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche. Fountains hotel ligt het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Transfer Windhoek Hotel - Windhoek Luchthaven
Vlucht Windhoek - Kaapstad
Transfer Kaapstad Luchthaven - Kaapstad Hotel
Verblijf in een heerlijke accommodatie
Elke dag ontbijt
Transfer Kaapstad Hotel - Kaapstad Luchthaven

22-10-2014

'Prima Hotel in het centrum van Kaapstad.'

anoniem

02-09-2012

'Goed gelegen Hotel in het centrum van Kaapstad. Behulpzaam personeel,schoon en ontbijt is goed.'

Steenmeijer, Ijmuiden

03-01-2011

'goed centraal gelegen hotel'

yvonne witte, leiden

06-07-2009

'Doordat wij met ons nichtje (17 jaar) op vakantie waren hadden wij (bij alle onderdelen) gevraagd om een familiekamer. Wij kregen bij dit hotel een heel appartement tot onze beschikking zodat ze dicht bij ons in de buurt was. Prettig was ook dat je internetvouchers kon kopen zodat er gemaild kon worden naar het thuisfront vanuit je hotelkamer (als je een laptop bij je had) en anders vanuit de loge. Zeer vriendelijk persoon. Op loopafstand van de Waterfront (en anders voor € 3 met de taxi). ''s Avonds in de buurt viel er niets te beleven. Alles gaat om 18.00 uur dicht. '

Corrie Jansen, Diemen

Gewoon een hotel in een grote stad. Goed gelegen in het centrum. Parkeergarage aanwezig. ’s Avonds een prima buffet, warm, koud, salades, vlees, vis, groente, dessert. Zeer uitgebreid en lekker.

anoniem

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Extra's

( 12 opties )+Open-Sluiten

>

( 1 van 12 opties )

Excursiepakket Namibië & Botswana

Voor wie extra veel van Namibië en Botswana wil zien en beleven hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies. De volgend...

v.a.154

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel van Namibië en Botswana wil zien en beleven hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*4x4 gamedrive Etosha Nationaal Park
Een spannend moment, vandaag gaat u op zoek naar de 'Big Five'. Op dag 8 gaat u, in plaats van met onze eigen bus, in een open 4WD vroeg in de ochtend naar Etosha Nationaal Park. Het doel van vandaag? Zoveel mogelijk wilde dieren zien! Samen met een ranger gaat u op safari. Hoort u wat geritsel? Kijk goed om u heen, misschien staat u oog in oog met spelende leeuwen, etende giraffen of zelfs een luipaard. Inclusief entreegelden. Duur: volle dag.

* Chobe River Cruise
In de late namiddag maakt u op dag 11 een indrukwekkende bootsafari over de Choberivier. Houdt uw camera gereed! Zodra de schemering valt is dit het moment van de dag waarop de dieren opzoek gaan naar eten en drinken en zijn de oevers van de rivier de ideale plek om veel wild te zien. Exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

* Makgadikgadi Pans
Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. Op dag 14 gaat u per 4x4 op pad en ontdekt u deze gigantische zoutvlakte. Geniet van deze surrealistische plek met één van de mooiste zonsondergangen. Exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

Boek dit excursiepakket voor 154 euro per persoon.

Naast het excursiepakket bieden wij nog andere leuke optionele activiteiten aan, die u ter plaatse kunt boeken en betalen. Neem alvast een voorproefje door te kijken onder het kopje verlengen/upgraden/extra's - optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen).

De optionele excursies die in het excursiepakket zitten zijn ook ter plaatse los te boeken.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 11 van 11 opties )

za_al_kalahari.jpg

Mariental - Sunset gamedrive Kalahari

Op deze ‘sundowner game drive’ rijdt u met een ranger in open terreinwagens de woestijn in. U voelt hoe de warme lucht geleidelijk aan afkoelt – dit is het moment van de dag waarop de dieren tot leven komen. De roodkleurige steppe is het leefgebied v...

Op deze ‘sundowner game drive’ rijdt u met een ranger in open terreinwagens de woestijn in. U voelt hoe de warme lucht geleidelijk aan afkoelt – dit is het moment van de dag waarop de dieren tot leven komen. De roodkleurige steppe is het leefgebied van antilopen, springbokken, gnoes, waterbokken en impala’s. Hij brengt u tot slot naar een mooie plek in de wildernis waar u, nippend van een koel drankje, geniet van de zonsondergang. Duur: ca. 2 uurMin. 4 personen - Prijs ca. NAD560 per persoon.

Meer info

Minder info

Dolfijnen Oman

Swakopmund - Marine Cruise (incl. champagne en oesters)

Een leuke bootexcursie waarbij u richting de zeehonden gaat. Tijdens de tocht, via ‘Birds Island’ en ‘Pelican Point’, brengt ons naar een zeehonden kolonie. Onderweg ziet u vele vogels, zoals; pelikanen, flamingo’s en wordt u vaak vergezeld door scho...

Een leuke bootexcursie waarbij u richting de zeehonden gaat. Tijdens de tocht, via ‘Birds Island’ en ‘Pelican Point’, brengt ons naar een zeehonden kolonie. Onderweg ziet u vele vogels, zoals; pelikanen, flamingo’s en wordt u vaak vergezeld door scholen dolfijnen, die langs de boot springen. De zeehondenkolonie kan met de hand worden gevoed en u geniet van een glaasje champagne en oesters terwijl u dit natuurspektakel gaande slaat.
Min. 2 personen - Prijs ca. NAD 600 per persoon.

Meer info

Minder info

NA_AL_Sossusvlei

Swakopmund - Living Desert Tour

Bij de Living Desert Tour gaat u met een 4WD de indrukwekkende Namib Desert in. Dit prachtige duinlandschap aan de kust wordt per jaar door duizende mensen bezocht voor zijn schoonheid. Onderweg ziet u het leven in dit droge landschap, dat hoofdzakel...

Bij de Living Desert Tour gaat u met een 4WD de indrukwekkende Namib Desert in. Dit prachtige duinlandschap aan de kust wordt per jaar door duizende mensen bezocht voor zijn schoonheid. Onderweg ziet u het leven in dit droge landschap, dat hoofdzakelijk bestaat uit enkele kleine diersoorten die bijna nergens ter wereld leven, zoals; White Lady Spider, Legless Lizard en Sand Dancing Lizards. Een indrukwekkende halve dag! Min. 2 personen - Prijs ca. NAD760 per persoon.

Meer info

Minder info

Gamedrive Namibië

Etosha NP (oostkant) - Gamedrive met 4WD Etosha Nationaal Park (hele dag)

Een prachtige dagsafari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in gr...

Een prachtige dagsafari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in grote getalen leven en goed te vinden zijn door de verschillende waterplaatsen die het park heeft. Deze excursie is exclusief lunch! Inclusief entreegelden.Min. 4 personen - Prijs ca. NAD1480 per persoon.

Meer info

Minder info

za_al_etosha national park2.jpg

Etosha NP (oostkant) - Gamedrive met 4WD Etosha Nationaal Park (halve dag)

Een geweldige halve dag safari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hie...

Een geweldige halve dag safari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in grote getale leven en goed te vinden zijn door de verschillende waterplaatsen die het park heeft. Deze excursie is exclusief lunch! Inclusief entreegelden.U kunt deze halve dag safari zowel 's ochtends als aan het eind van de middag boeken.

Min. 4 personen - Prijs ca. NAD1000 per persoon.

Meer info

Minder info

NA_AL_Waterberg Plateau

Waterberg Nationaal Park - Gamedrive met 4WD Waterberg Plateau

Een prachtige 3 uur durende safari per 4WD en ranger in het Waterberg Plateau Nationaal Park. Een bijzonder park met indrukwekkende vergezichten door de hoogte waarop het park ligt. Het is het leefgebied van vele bijzondere vogelsoorten en klein wild...

Een prachtige 3 uur durende safari per 4WD en ranger in het Waterberg Plateau Nationaal Park. Een bijzonder park met indrukwekkende vergezichten door de hoogte waarop het park ligt. Het is het leefgebied van vele bijzondere vogelsoorten en klein wild en is niet te vergelijken met het eerder geziene Etosha Nationaal Park.Min. 4 personen - Prijs NAD680 per persoon.

Meer info

Minder info

na_al_himba5.jpg

Swakopmund - Township Himba Tour

De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leeft. Dit gebied heet Kunene, ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland. Van origine zijn de Himba’s een nomadenvolk, maar tegenwoordig verblijven ze steeds vake...

De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leeft. Dit gebied heet Kunene, ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland. Van origine zijn de Himba’s een nomadenvolk, maar tegenwoordig verblijven ze steeds vaker op een vaste plek. Tijdens deze 2 uur durende tour leert u meer over de gebruiken van de bevolking en ziet u hoe ze leven. Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. R200 per persoon

Meer info

Minder info

na_chobenp.jpg

Kasane & Chobe Nationaal Park - Ochtend- of Middagsafari Chobe nationaal park

Vanuit Kasane kunt een prachtige safari maken in Chobe Nationaal Park. De safari wordt zowel 's ochtends als in de namiddag uitgevoerd en is in een open 4WD met ranger. Exclusief entreegelden (R210)

Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. R480 + R210 (entreegelden) per persoon
Zambezi River

Victoria Falls - Sunset cruise op de Zambezi rivier

In de namiddag wordt u opgehaald om naar de Jetty te rijden. Hier stapt u op een mooie safari-cruiseboot en varen we over de Zambezi rivier. Rond deze tijd zakt de zon en heeft u een geweldig uitzicht over de rivier en het landschap. Dit alles gebeur...

In de namiddag wordt u opgehaald om naar de Jetty te rijden. Hier stapt u op een mooie safari-cruiseboot en varen we over de Zambezi rivier. Rond deze tijd zakt de zon en heeft u een geweldig uitzicht over de rivier en het landschap. Dit alles gebeurt onder genot van een drankje en een hapje. Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 70 USD per persoon

Meer info

Minder info

bw_al_makgadikgadi_500.jpg

Nata - Makgadikgadi Pans in 4x4

Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. U gaat op pad per 4x4 en waarbij u deze gigantische zoutvlakte ontdekt. Geniet van de...

Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. U gaat op pad per 4x4 en waarbij u deze gigantische zoutvlakte ontdekt. Geniet van deze surrealistische plek met één van de mooiste zonsondergangen. Minimaal 2 personen - Prijs ca. per persoon, exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

Meer info

Minder info

1560777013_SHUTTERS

Maun - Helikoptervlucht boven de Okavanga Delta

Vlieg met een helikopter over de adembenemende Okavanga Delta. Vanaf uw lodge gaat u naar de opstapplaats waar de piloot u opwacht. Geniet van bovenaf van een prachtig uitzicht over de delta, waar u zelfs met een beetje geluk de wilde dieren kunt spo...

Vlieg met een helikopter over de adembenemende Okavanga Delta. Vanaf uw lodge gaat u naar de opstapplaats waar de piloot u opwacht. Geniet van bovenaf van een prachtig uitzicht over de delta, waar u zelfs met een beetje geluk de wilde dieren kunt spotten!

Duur: 45 minuten
Minimaal 2 personen: 4000 BWP (ca. €328)

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Namibië (en Botswana) reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar hebben inmiddels door het vele reizen ook een schat aan kennis van het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Namibië (en Botswana). Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Namibië (en Botswana) leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

21 dagen Namibië & Botswana: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 700

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Heen- en terugvlucht met KLM zijn inclusief tankstop in Luanda
23 kg ruimbagage
Rondreis per airco bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte), ingericht voor onverharde wegen
Nederlands-/ Afrikaanssprekende reisleiding van dag 2 t/m 20
Overnachtingen in sfeervolle guesthouses en verzorgde lodges
Welkomstdiner in Windhoek
Iedere dag ontbijt
Ochtendexcursie naar de Sossusvlei, met bezoek aan Dune 45, Deadvlei en Sesriem Canyon
Tussenstop bij Walvisbaai met haar kolonie flamingo’s
Heerlijke dagen in Swakopmund met veel excursie mogelijkheden
Volle dag safari in Etosha Nationaal Park per touringcar
Twee nachten vlakbij Chobe Nationaal Park met veel safarimogelijkheden
Excursie naar de Victoria Falls inclusief transfers en rondleiding bij de watervallen
3-Daagse kampeersafari in Moremi Game Reserve o.b.v. volpension
Drie game drives in Moremi Game Reserve
Wandeling met de bosjesmannen
Stadswandeling Windhoek


Exclusief

Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien: ca. € 51 per persoon (omgerekend ca. 742 NAD per persoon, afhankelijk van de wisselkoers)
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 10 Maximaal aantal deelnemers: 24

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

>

( 1 t/m 2 van 2 opties )

na_al_windhoek300200.jpg

Windhoek

-

Safari Hotel

Driesterren

Het Safari Hotel ligt aan de rand van de stad. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het ... Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen op ca. 30 minuten van de luchthaven en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

2 nachten p.p.v.a.141
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Safari Hotel

Het Safari Hotel ligt aan de rand van de stad. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen op ca. 30 minuten van de luchthaven en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

'Heeft een enorme reputatie. Het is het hotel, waar grote conferenties gehouden worden en waar de top van Namibie bivakkeert. Vriendelijk personeel. Kamers zijn wel aan renovatie toe. Er is een shuttle-busje naar het centrum van Windhoek. Dit hotel met een mooi zwembad is vooral geschikt om een reis door Namibïe te beginnen of af te sluiten. '

A. Kamerling,

'Groot goed verzorgd (stads)hotel om een rondreis te beginnen, keuze uit een aantal restaurants, het eten is er goed (buffetvorm en ala carte). Goede service, lekker zwembad en een groot pluspunt... de shuttle service die je eens per uur naar het centrum en het winkelcentrum brengt en ook weer ophaald. '

anoniem

'Vriendelijk en goede service,lekker eten,goede bedden en een heerlijk zwembad'

J.Davidse van der Werff, Valkenburg a/d Geul

Sluit meer info

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Verlengingshotel Kaapstad

Drieenhalve ster

Uitstekend 4-sterren hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfort...tabele en modern inrichting. In de omgeving zijn veel restaurants, bars en winkels te vinden. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand. In het restaurant wordt een goed buffet aangeboden en kunt u op het terras genieten van een hapje en drankje. Er is een fitnessruimte en sauna. De 160 moderne en strakke kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche. Fountains hotel ligt het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

2 nachten p.p.v.a.320
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Verlengingshotel Kaapstad

Uitstekend 4-sterren hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern inrichting. In de omgeving zijn veel restaurants, bars en winkels te vinden. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand. In het restaurant wordt een goed buffet aangeboden en kunt u op het terras genieten van een hapje en drankje. Er is een fitnessruimte en sauna. De 160 moderne en strakke kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche. Fountains hotel ligt het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Transfer Windhoek Hotel - Windhoek Luchthaven
Vlucht Windhoek - Kaapstad
Transfer Kaapstad Luchthaven - Kaapstad Hotel
Verblijf in een heerlijke accommodatie
Elke dag ontbijt
Transfer Kaapstad Hotel - Kaapstad Luchthaven

22-10-2014

'Prima Hotel in het centrum van Kaapstad.'

anoniem

02-09-2012

'Goed gelegen Hotel in het centrum van Kaapstad. Behulpzaam personeel,schoon en ontbijt is goed.'

Steenmeijer, Ijmuiden

03-01-2011

'goed centraal gelegen hotel'

yvonne witte, leiden

06-07-2009

'Doordat wij met ons nichtje (17 jaar) op vakantie waren hadden wij (bij alle onderdelen) gevraagd om een familiekamer. Wij kregen bij dit hotel een heel appartement tot onze beschikking zodat ze dicht bij ons in de buurt was. Prettig was ook dat je internetvouchers kon kopen zodat er gemaild kon worden naar het thuisfront vanuit je hotelkamer (als je een laptop bij je had) en anders vanuit de loge. Zeer vriendelijk persoon. Op loopafstand van de Waterfront (en anders voor € 3 met de taxi). ''s Avonds in de buurt viel er niets te beleven. Alles gaat om 18.00 uur dicht. '

Corrie Jansen, Diemen

Gewoon een hotel in een grote stad. Goed gelegen in het centrum. Parkeergarage aanwezig. ’s Avonds een prima buffet, warm, koud, salades, vlees, vis, groente, dessert. Zeer uitgebreid en lekker.

anoniem

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Extra's

( 12 opties )+Open-Sluiten

>

( 1 van 12 opties )

Excursiepakket Namibië & Botswana

Voor wie extra veel van Namibië en Botswana wil zien en beleven hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies. De volgend...

v.a.154

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel van Namibië en Botswana wil zien en beleven hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*4x4 gamedrive Etosha Nationaal Park
Een spannend moment, vandaag gaat u op zoek naar de 'Big Five'. Op dag 8 gaat u, in plaats van met onze eigen bus, in een open 4WD vroeg in de ochtend naar Etosha Nationaal Park. Het doel van vandaag? Zoveel mogelijk wilde dieren zien! Samen met een ranger gaat u op safari. Hoort u wat geritsel? Kijk goed om u heen, misschien staat u oog in oog met spelende leeuwen, etende giraffen of zelfs een luipaard. Inclusief entreegelden. Duur: volle dag.

* Chobe River Cruise
In de late namiddag maakt u op dag 11 een indrukwekkende bootsafari over de Choberivier. Houdt uw camera gereed! Zodra de schemering valt is dit het moment van de dag waarop de dieren opzoek gaan naar eten en drinken en zijn de oevers van de rivier de ideale plek om veel wild te zien. Exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

* Makgadikgadi Pans
Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. Op dag 14 gaat u per 4x4 op pad en ontdekt u deze gigantische zoutvlakte. Geniet van deze surrealistische plek met één van de mooiste zonsondergangen. Exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

Boek dit excursiepakket voor 154 euro per persoon.

Naast het excursiepakket bieden wij nog andere leuke optionele activiteiten aan, die u ter plaatse kunt boeken en betalen. Neem alvast een voorproefje door te kijken onder het kopje verlengen/upgraden/extra's - optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen).

De optionele excursies die in het excursiepakket zitten zijn ook ter plaatse los te boeken.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 11 van 11 opties )

za_al_kalahari.jpg

Mariental - Sunset gamedrive Kalahari

Op deze ‘sundowner game drive’ rijdt u met een ranger in open terreinwagens de woestijn in. U voelt hoe de warme lucht geleidelijk aan afkoelt – dit is het moment van de dag waarop de dieren tot leven komen. De roodkleurige steppe is het leefgebied v...

Op deze ‘sundowner game drive’ rijdt u met een ranger in open terreinwagens de woestijn in. U voelt hoe de warme lucht geleidelijk aan afkoelt – dit is het moment van de dag waarop de dieren tot leven komen. De roodkleurige steppe is het leefgebied van antilopen, springbokken, gnoes, waterbokken en impala’s. Hij brengt u tot slot naar een mooie plek in de wildernis waar u, nippend van een koel drankje, geniet van de zonsondergang. Duur: ca. 2 uurMin. 4 personen - Prijs ca. NAD560 per persoon.

Meer info

Minder info

Dolfijnen Oman

Swakopmund - Marine Cruise (incl. champagne en oesters)

Een leuke bootexcursie waarbij u richting de zeehonden gaat. Tijdens de tocht, via ‘Birds Island’ en ‘Pelican Point’, brengt ons naar een zeehonden kolonie. Onderweg ziet u vele vogels, zoals; pelikanen, flamingo’s en wordt u vaak vergezeld door scho...

Een leuke bootexcursie waarbij u richting de zeehonden gaat. Tijdens de tocht, via ‘Birds Island’ en ‘Pelican Point’, brengt ons naar een zeehonden kolonie. Onderweg ziet u vele vogels, zoals; pelikanen, flamingo’s en wordt u vaak vergezeld door scholen dolfijnen, die langs de boot springen. De zeehondenkolonie kan met de hand worden gevoed en u geniet van een glaasje champagne en oesters terwijl u dit natuurspektakel gaande slaat.
Min. 2 personen - Prijs ca. NAD 600 per persoon.

Meer info

Minder info

NA_AL_Sossusvlei

Swakopmund - Living Desert Tour

Bij de Living Desert Tour gaat u met een 4WD de indrukwekkende Namib Desert in. Dit prachtige duinlandschap aan de kust wordt per jaar door duizende mensen bezocht voor zijn schoonheid. Onderweg ziet u het leven in dit droge landschap, dat hoofdzakel...

Bij de Living Desert Tour gaat u met een 4WD de indrukwekkende Namib Desert in. Dit prachtige duinlandschap aan de kust wordt per jaar door duizende mensen bezocht voor zijn schoonheid. Onderweg ziet u het leven in dit droge landschap, dat hoofdzakelijk bestaat uit enkele kleine diersoorten die bijna nergens ter wereld leven, zoals; White Lady Spider, Legless Lizard en Sand Dancing Lizards. Een indrukwekkende halve dag! Min. 2 personen - Prijs ca. NAD760 per persoon.

Meer info

Minder info

Gamedrive Namibië

Etosha NP (oostkant) - Gamedrive met 4WD Etosha Nationaal Park (hele dag)

Een prachtige dagsafari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in gr...

Een prachtige dagsafari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in grote getalen leven en goed te vinden zijn door de verschillende waterplaatsen die het park heeft. Deze excursie is exclusief lunch! Inclusief entreegelden.Min. 4 personen - Prijs ca. NAD1480 per persoon.

Meer info

Minder info

za_al_etosha national park2.jpg

Etosha NP (oostkant) - Gamedrive met 4WD Etosha Nationaal Park (halve dag)

Een geweldige halve dag safari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hie...

Een geweldige halve dag safari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in grote getale leven en goed te vinden zijn door de verschillende waterplaatsen die het park heeft. Deze excursie is exclusief lunch! Inclusief entreegelden.U kunt deze halve dag safari zowel 's ochtends als aan het eind van de middag boeken.

Min. 4 personen - Prijs ca. NAD1000 per persoon.

Meer info

Minder info

NA_AL_Waterberg Plateau

Waterberg Nationaal Park - Gamedrive met 4WD Waterberg Plateau

Een prachtige 3 uur durende safari per 4WD en ranger in het Waterberg Plateau Nationaal Park. Een bijzonder park met indrukwekkende vergezichten door de hoogte waarop het park ligt. Het is het leefgebied van vele bijzondere vogelsoorten en klein wild...

Een prachtige 3 uur durende safari per 4WD en ranger in het Waterberg Plateau Nationaal Park. Een bijzonder park met indrukwekkende vergezichten door de hoogte waarop het park ligt. Het is het leefgebied van vele bijzondere vogelsoorten en klein wild en is niet te vergelijken met het eerder geziene Etosha Nationaal Park.Min. 4 personen - Prijs NAD680 per persoon.

Meer info

Minder info

na_al_himba5.jpg

Swakopmund - Township Himba Tour

De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leeft. Dit gebied heet Kunene, ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland. Van origine zijn de Himba’s een nomadenvolk, maar tegenwoordig verblijven ze steeds vake...

De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leeft. Dit gebied heet Kunene, ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland. Van origine zijn de Himba’s een nomadenvolk, maar tegenwoordig verblijven ze steeds vaker op een vaste plek. Tijdens deze 2 uur durende tour leert u meer over de gebruiken van de bevolking en ziet u hoe ze leven. Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. R200 per persoon

Meer info

Minder info

na_chobenp.jpg

Kasane & Chobe Nationaal Park - Ochtend- of Middagsafari Chobe nationaal park

Vanuit Kasane kunt een prachtige safari maken in Chobe Nationaal Park. De safari wordt zowel 's ochtends als in de namiddag uitgevoerd en is in een open 4WD met ranger. Exclusief entreegelden (R210)

Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. R480 + R210 (entreegelden) per persoon
Zambezi River

Victoria Falls - Sunset cruise op de Zambezi rivier

In de namiddag wordt u opgehaald om naar de Jetty te rijden. Hier stapt u op een mooie safari-cruiseboot en varen we over de Zambezi rivier. Rond deze tijd zakt de zon en heeft u een geweldig uitzicht over de rivier en het landschap. Dit alles gebeur...

In de namiddag wordt u opgehaald om naar de Jetty te rijden. Hier stapt u op een mooie safari-cruiseboot en varen we over de Zambezi rivier. Rond deze tijd zakt de zon en heeft u een geweldig uitzicht over de rivier en het landschap. Dit alles gebeurt onder genot van een drankje en een hapje. Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 70 USD per persoon

Meer info

Minder info

bw_al_makgadikgadi_500.jpg

Nata - Makgadikgadi Pans in 4x4

Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. U gaat op pad per 4x4 en waarbij u deze gigantische zoutvlakte ontdekt. Geniet van de...

Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. U gaat op pad per 4x4 en waarbij u deze gigantische zoutvlakte ontdekt. Geniet van deze surrealistische plek met één van de mooiste zonsondergangen. Minimaal 2 personen - Prijs ca. per persoon, exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

Meer info

Minder info

1560777013_SHUTTERS

Maun - Helikoptervlucht boven de Okavanga Delta

Vlieg met een helikopter over de adembenemende Okavanga Delta. Vanaf uw lodge gaat u naar de opstapplaats waar de piloot u opwacht. Geniet van bovenaf van een prachtig uitzicht over de delta, waar u zelfs met een beetje geluk de wilde dieren kunt spo...

Vlieg met een helikopter over de adembenemende Okavanga Delta. Vanaf uw lodge gaat u naar de opstapplaats waar de piloot u opwacht. Geniet van bovenaf van een prachtig uitzicht over de delta, waar u zelfs met een beetje geluk de wilde dieren kunt spotten!

Duur: 45 minuten
Minimaal 2 personen: 4000 BWP (ca. €328)

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Namibië (en Botswana) reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar hebben inmiddels door het vele reizen ook een schat aan kennis van het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Namibië (en Botswana). Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Namibië (en Botswana) leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

21 dagen Namibië & Botswana: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Windhoek

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Windhoek
Overnachting in het vliegtuig

Vol verwachting stapt u op het vliegtuig. De komende weken verruilt u uw drukke bestaan voor een zowel avontuurlijke als ontspannen rondreis naar Namibië, Botswana en de Victoria Falls. Last van een jetlag zult u niet hebben, naar Windhoek overbrugt u namelijk maar één uur tijdsverschil.

Goed om te weten

Wij hebben een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld dat u vooraf kunt bijboeken! Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies: een 4x4 gamedrive Etosha Nationaal Park, bootsafari in Chobe Nationaal Park en een 4WD excursie naar Makgadikgadi Pans. U boekt en betaalt dit excursiepakket vooraf, wel zo makkelijk! Kijk bij het tabblad extra's voor meer informatie.

DAG
02

Aankomst Windhoek

na_al_windhoek.jpg
Aankomst vliegveld Windhoek
Welkomstdiner: kennismaken met uw reisgezelschap en de lokale keuken
Overnachting in hoofdstad Windhoek

Zodra het vliegtuig is geland, begint de reis echt. Op de luchthaven van Windhoek, de hoofdstad van Namibië, wacht onze ervaren reisleider u op. Samen rijden we naar ons hotel aan de rand van de stad. We zetten de bagage in het hotel en u heeft de mogelijkheid om te lunchen of een verkoelend drankje te drinken in de bar. De middag heeft u ter vrije besteding dus u heeft alle tijd om bij te komen aan het zwembad. ’s Avonds proosten we gezamenlijk op onze aankomst tijdens een welkomstdiner in het hotel. Een gezellige manier om kennis te maken met zowel uw reisgenoten als de Namibische keuken. De reisleider vertelt enthousiast over de wildsafari’s, het natuurschoon en de ontmoetingen met de lokale bevolking die ons te wachten staan.

Weetje

In Namibië bestaat een traditionele warme maaltijd vaak uit miliepap, mahangosoep, rijst en vlees of vis. Het meest kenmerkende snack is ‘biltong’: rauw rundvlees dat gedroogd of gepekeld is.

DAG
03

Windhoek - Sossusvlei/ Namib-Naukluft Nationaal Park (ca. 400 km)

na_al_namibnaukluft2.jpg
Afscheid Windhoek
Eerste overnachting ten oosten van het Namib-Naukluft Nationaal Park

Na het ontbijt vertrekken we naar onze volgende bestemming: het Namib-Naukluft Nationaal Park. Doordat ons hotel buiten het centrum van Windhoek ligt, komen we niet in de drukke ochtendspits terecht. Fijn! Het Namib-Naukluft Nationaal Park is het leefdomein van onder meer hyena’s, gemsbokken en jakhalzen. Toch gaan we er vooral heen om de rode zandduinen van Sossusvlei te bewonderen. Deze vallei bevindt zich, net als het tot de verbeelding sprekende Deadvlei, in het park. Het is een lange, maar mooie rit naar onze lodge. Geniet van het oneindige landschap dat aan u voorbijtrekt, terwijl u reiservaringen uitwisselt met uw reisgenoten. De komende twee nachten logeren we ten oosten van het Naukluft Nationaal Park. Morgenochtend staan we extra vroeg op zodat we volop tijd hebben voor een bezoek aan de rode duinen.

DAG
04

Sossusvlei - Dune 45 - Deadvlei

na_al_sossusvlei.jpg
De rode zandduinen van Sossusvlei bewonderen
Zandduin Dune 45 zien (en eventueel beklimmen)
De ultieme droogte van Deadvlei ervaren
Wandeling door Sesriem Canyon
Tweede overnachting bij Namib-Naukluft Nationaal Park

Het belooft een geweldige dag te worden. Vandaag gaan we het Naukluft Nationaal Park in en zien we onder meer de Sossusvlei, met haar indrukwekkende witte klei pan omringd door rode zandduinen. Misschien wel de meest gefotografeerde plek van Namibië! In het eerste ochtendlicht is de vallei op zijn mooist. We volgen een weg door een vallei van witte klei. Aan weerszijden ziet u de enorme rode zandduinen opdoemen, soms tot wel honderden meters hoog. Zoals ‘Dune 45’, een bekend uitzichtpunt. Wilt u deze duin (optioneel) beklimmen, bereid u dan voor een op een pittige tocht omhoog door mul zand. Gelukkig wordt uw inspanning beloond, want vanaf de top heeft u een majestueus uitzicht! Hierna rijden we naar de witte kalkvlaktes van Deadvlei, midden tussen de immense duinen. Kijkt u goed naar de grillig gevormde bomen: ze zijn al zo’n negenhonderd jaar dood, maar zijn volledig intact gebleven door het droge klimaat. Aan het eind van de dag maken we een prachtige wandeling door de ca. 40 meter diepe Sesriem Canyon. Deze indrukwekkende kloof is uitgeslepen door het water uit de Tsauchab Rivier. De naam van de canyon is te danken aan de eerste kolonisten die de riemen van hun ossenkarren gebruikten om water uit de diepe kloof te halen.

Weetje

In Sossusvlei kun je aan de kleur aflezen welke duinen jong of juist oud zijn. Het zand zit vol ijzerdeeltjes. Doordat deze oxideren, wordt het zand oranje. Hoe langer het oxidatieproces, hoe feller de tint en dus hoe ouder de duin.

DAG
05

Sossusvlei/ Namib-Naukluft Nationaal Park - Swakopmund (ca. 400 km)

na_al_kuisebpass.jpg
Vertrek Namib-Naukluft Nationaal Park
Het landschap bewonderen van de Kuiseb Pass
Flamingo’s zien bij Walvis Bay
Eerste overnachting in het relaxte Swakopmund

Vandaag rijden we van de binnenlanden van Namibië richting de kust, naar het gezellige badplaatsje Swakopmund. Een mooie route via de adembenemende Kuiseb Pass, langs bergen en valleien. Als we bij de kust aankomen, maken we een stop bij Walvisbaai om de flamingo’s die hier leven te bekijken. Aan het eind van de middag komen we aan in Swakopmund, waar u de komende twee nachten verblijft. Het badplaatsje heeft een rijk verleden en doet nog Duits aan. Zo ziet u er veel koloniale gebouwen. Een fijne plek om de komende twee dagen tot rust te komen. Geniet van een mooie strandwandeling, of slenter door het vriendelijke centrum en bekijk de leuke markt met souvenirs, of bestel een verfrissend drankje op één van de vele terrasjes.

DAG
06

Swakopmund

Swakopmund
Genieten van een vrije dag
Zeehonden spotten op zee tijdens een bootcruise (optionele excursie)
Dieren in de Namib-woestijn ontdekken met een ervaren gids (optionele excursie)
Bezoek aan een Himba-township (optionele excursie)
Tweede overnachting in het relaxte Swakopmund

Vandaag hebben we een heerlijke vrije dag in Swakopmund, ideaal om even helemaal te ontspannen. Heeft u behoefte aan wat avontuur? Maak dan één van de leuke optionele excursies. Zo kunt u met een bootcruise voor de kust op zoek gaan naar zeehonden, terwijl u aan boord geniet van een glas champagne, oesters en andere kleine hapjes (inclusief). Wie weet krijgt u onderweg wel gezelschap van een school dolfijnen, die speels met de boot mee zwemmen. Bent u meer in de stemming voor een ‘Living Desert Tour’ in de Namib-woestijn? Dan gaat u samen met een gespecialiseerde gids op zoek naar de eigenzinnige dieren die in deze woestijnachtige omgeving van Swakopmund weten te overleven. Wilt u kennismaken met de Himba-bevolking? Ga dan mee op excursie naar een township waar een deel van de Himba-bevolking woont (optioneel). Het kan allemaal en het prettige is dat u niets hoeft. U besluit ter plaatse waar u zin in heeft.

Weetje

De naam Namibië is afgeleid van ‘Namib’. Het betekent letterlijk ‘land van de open vlakten’.

DAG
07

Swakopmund - Outjo/Etosha Nationaal Park (ca. 500 km)

na_al_eto_leeuwtjes.jpg
Vertrek Swakopmund
Eerste overnachting in Outjo (ten zuiden van Etosha Nationaal Park)

We laten de kleurrijke huizen en koloniale architectuur achter ons. Na het ontbijt gaan we op weg naar het volgende hoogtepunt: het Etosha Nationaal Park, Namibiës grootste wildpark. Onderweg ziet u met een beetje geluk Spitzkoppe liggen, een uniek natuurgebied met granieten rotsen die mooi afsteken tegen de platte woestijnomgeving. Aan het eind van de middag komt u aan in Etosha National Park. Dit park is het leefgebied van de zogenoemde ‘Big Four’: leeuw, luipaard, olifant en neushoorn. Enkel de buffel leeft niet in het Nationaal Park waardoor niet de gehele Big Five hier te vinden is. Ook is er ander bijzonder wild te vinden zoals zebra’s, giraffen en impala’s. Onze lodge ligt ten zuiden van Etosha Nationaal Park waar we twee nachten verblijven. Morgen een spannende dag: we gaan namelijk de hele dag op safari!

DAG
08

Etosha Nationaal Park

za_al_etosha national park.jpg
Dagsafari (inclusief): wilde dieren ontdekken in Etosha NP per touringcar
Dagsafari (optioneel): Etosha NP verkennen in open jeeps
Tweede overnachting in Outjo, vlakbij Etosha Nationaal Park

Een heerlijke dag. Vandaag maken we een de gehele dag een wildsafari in het beroemde Etosha Nationaal Park met onze touringcar. U kunt er ook voor kiezen om er een volle dag op uit te trekken vergezeld door een ranger in een open 4WD (optionele excursie). Voor de ranger kent het Etosha National Park weinig geheimen, wat uw kansen op ontmoetingen met verschillende soorten wilde dieren nog groter maakt. Het gebied staat bekend als één van de beste plekken ter wereld om wild te zien. In het midden van Etosha ligt een reusachtige zoutvlakte (ca. 5000 m²), ook wel de Etosha Pan genoemd. De dieren concentreren zich hierdoor vaak rond de randen van het nationale park, waar veel drinkplaatsen te vinden zijn. In het park leven onder andere olifanten, neushoorns, giraffes, leeuwen en luipaarden. Houd uw camera ook gereed voor de grote hoeveelheid antilopen, bijzondere vogels en reptielen die u waarschijnlijk tegenkomt. ’s Avonds geniet u na en bekijkt u voldaan de vele foto’s van uzelf en uw medereizigers. Wat is de natuur hier toch onvoorstelbaar mooi! De safari met ranger in een open 4WD is ook inbegrepen in het vooraf te boeken optionele excursiepakket.

Weetje

De Afrikaanse olifant, één van de Big Five, is het grootste landdier ter wereld. Hij heeft grotere oren dan zijn Aziatische verwanten en ook de vrouwtjes kunnen slagtanden hebben. Vanwege dit laatste heeft de Afrikaanse olifant het meest te lijden gehad van ivoorstropers.

DAG
09

Outjo/Etosha Nationaal Park - Caprivi (ca. 600 km)

na_al_divundu_caprivi.jpg
Vertrek Outjo/ Etosha Nationaal Park
Lange reisdag door afwisselend landschap
Overnachting in de Caprivi

We reizen verder. Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. Zodra we Etosha Nationaal Park achter ons laten, verlaten we ook het toeristische gedeelte. We reizen naar de Caprivistrook, een lange strook van ongeveer 500 km lang en slechts 35 km breed. De strook vormt een scheiding tussen Zambia en Angola in het noorden en Botswana in het zuiden. De Caprivi is het natste gebied in Namibië. Zodra de bus de Caprivi in rijdt zien we het landschap veranderen. De grote rivieren zoals de Okavango, Kwando en Zambezi zorgen voor een bijzonder contrast; de droge woestijn en de groene Caprivi. Plattelandshuisjes en dorpjes trekken aan ons voorbij. Door het vele water, leeft hier ook een grote variëteit aan zoogdieren en vogelsoorten. Vooral grote kuddes olifanten zijn in overvloed, echter door de dichte begroeiing niet altijd makkelijk te zien. We logeren in een lodge vlakbij Divundu.

DAG
10

Caprivi - Kasane (ca. 450 km)

Chobe Nijlpaard
Busrit door de Caprivistrook
Grensovergang Botswana
Middagsafari per 4WD Chobe NP (optionele excursie)
Bootsafari in Chobe NP (optionele excursie)
Eerste overnachting Kasane

Na het ontbijt gaan we naar één van de beroemdste parken van Botswana: het Chobe Nationaal Park, een nieuw hoogtepunt. We verblijven hier maar liefst twee nachten zodat u genoeg tijd heeft om op safari te gaan. Chobe Nationaal Park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Er leven naar schatting meer dan 100.000 olifanten. We vertrekken vandaag vroeg uit de Caprivistrook zodat u in de namiddag al uw eerste safari kan maken (optioneel). Ga op pad met een ervaren gids en ontdek per 4WD Chobe Nationaal Park (optioneel). Uiteraard probeert u samen met de ervaren gids de imposante ‘Big Five’ in zijn geheel te spotten: een spannende uitdaging. U kunt ook kiezen voor een bootsafari, één van de leukste manieren om de olifanten te spotten (optioneel). Tijdens deze excursie heeft u grote kans dat u, behalve olifanten, ook nijlpaarden en krokodillen tegenkomt. Een bijzondere ervaring.

DAG
11

Chobe Nationaal Park

na_chobenp.jpg
Vrije dag
Ochtendsafari per 4WD Chobe NP (optionele excursie)
Sunset bootsafari Chobe NP (optionele excursie)
Tweede overnachting Kasane

U wordt wakker met gekwetter, gebrul, gegrom, getrompetter en andere achtergrondgeluiden van de dieren uit de wildernis. Een perfecte dag om het Chobe Nationaal Park, het leefgebied van de 'Big Five', beter te leren kennen. U kunt (voor de tweede keer) een ochtendsafari met een ranger maken in een 4WD – de kans dat u wild ziet is wel heel groot (optionele excursie). Chobe Nationaal Park is niet alleen het leefgebied van olifanten en nijlpaarden maar ook van zebra’s, impala’s, buffels en giraffes. Houdt u camera gereed! In de late namiddag kunt u (voor de tweede keer) een bootsafari over de Choberivier maken. Een goed moment van de dag om wild te spotten. Zodra de schemering invalt gaan de dieren op zoek naar eten en drinken en zijn de oevers van de rivier de ideale plek om veel wild te zien. Wat u vandaag ook kiest, u kunt deze geweldige dag helemaal invullen zoals u zelf graag wilt. De bootsafari in de namiddag is ook inbegrepen in het vooraf te boeken optionele excursiepakket.

DAG
12

Kasane - Victoria Falls (ca. 85 km)

Victoria Falls waterval
Vertrek Kasane
Ontmoeting Zimbabwaanse vertegenwoordiger
Sunset Cruise op de Zambezi rivier (optionele excursie)
Eerste overnachting Victoria Falls

We verlaten het onvergetelijke Kasane. Gelukkig hebben we een nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: de Victoria Falls, in Zimbabwe. De bus blijft achter in Kasane en we worden vandaag met kleine busjes van onze lodge naar de grens van Botswana gebracht. Na de grensformaliteiten ontmoeten we onze Zimbabwaanse vertegenwoordiger, die ons aan de andere kant van de grenspost staat op te wachten. Samen reizen we door naar ons hotel in Victoria Falls, waar we twee nachten blijven slapen. Besteed hier de rest van de middag zoals u zelf wilt. Maak een wandeling door de straatjes van het dorpje Victoria Falls en geniet van een heerlijke maaltijd in één van de restaurants. Of bewonder de mooie zonsondergang tijdens de Sunset Cruise op de Zambezi rivier (optioneel). We varen langzaam over de Zambezi rivier en gaan op zoek naar nijlpaarden en krokodillen.

DAG
13

Victoria Falls

na_al_victoriafalls.jpg
Excursie watervallen Victoria Falls
Tweede overnachting Victoria Falls

Vandaag maken we natuurlijk een excursie naar de Victoria Falls. De Victoria-watervallen, met hun gigantische afmetingen, zijn door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Laat u overweldigen door het watergordijn van meer dan 1700 meter breed, dat zich van ruim 100 meter hoogte naar beneden stort. Een onbeschrijflijk natuurwonder. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid nog de watervallen te bezoeken of wellicht een sportieve activiteit te ondernemen, zoals raften of bungee jumpen.

DAG
14

Victoria Falls - Kasane - Nata (ca. 325 km)

bw_al_makgadik.jpg
Vertrek Victoria Falls
Afscheid Zimbabwaanse vertegenwoordiger
Grensovergang met Botswana
Ontdek de Makgadikgadi Pans per 4WD (optionele excursie)
Overnachting Nata

We staan vandaag vroeg op. Na het ontbijt rijden we met kleine busjes naar de grensovergang in Zimbabwe. We nemen hier afscheid van onze Zimbabwaanse vertegenwoordiger. Aan de kant van Botswana staat onze bus al klaar om ons naar de volgende bestemming Nata te rijden. Nata is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Makgadikgadi Pan. Blijf tijdens onze busrit goed naar buiten kijken, wie weet ziet u sabelantilopen, kudu's en olifanten. De nationale parken in Botswana zijn namelijk niet omheind. Een bijzonder idee dat we dieren ook langs de weg kunnen spotten. De Makgadikgadi Pan is een enorme zoutvlakte in het midden van Botwana en is één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. De zoutpan is ontstaan doordat het grote Makgadikgadi-meer, met een oorspronkelijke oppervlakte zo groot als Zwitserland, duizenden jaren geleden volledig opdroogde. Deze plek trekt jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. In de middag komen we aan in onze lodge. U heeft nog de mogelijkheid om nog op excursie te gaan. Ontdek per 4WD deze gigantische zoutvlakte (optionele excursie). Geniet van deze surrealistische plek met één van de mooiste zonsondergangen. Deze excursie is ook inbegrepen in het vooraf te boeken optionele excursiepakket.

DAG
15

Nata - Maun (ca. 300 km)

Makgadil Pan Zebra
Vertrek Nata
Spectaculaire helikoptervlucht (optioneel)
Overnachting Maun

Na het ontbijt vertrekken we richting Maun, de toegangspoort van de Okavango Delta. Wist u dat de Okavango Delta de grootste binnenlandse delta ter wereld is? Het is één van de grootste moerassen met een oppervlakte van maar liefst ca. 28.000 km². Een uniek en indrukwekkend natuurgebied waar een grote populatie wilde dieren leeft. Eén van de meest spectaculaire manieren om de Okavango Delta te ontdekken is per vliegtuigje (optioneel). Wat bijzonder om te zien hoe enorm groot en uitgestrekt deze delta is vanuit de lucht! Wie weet ziet u kuddes dieren over de vlaktes rennen! Een ervaring om nooit te vergeten.

DAG
16

Maun - Moremi Game Reserve

bw_al_moremi.jpg
4WD-safari met ranger Moremi Game Reserve
Eerste overnachting in een tent in Moremi Game Reserve

Waarschijnlijk een van dé redenen waarom u deze rondreis maakt: de komende dagen gaan we per 4WD op safari door het Moremi Game Reserve. Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit Maun en rijden we naar het zuiden van Moremi. Dit game reserve is onder andere het leefgebied van olifanten, nijlpaarden, leeuwen, zebra's en waterbuffels. Moremi is één van de mooiste wildparken van Botswana. Wat een geweldige ervaring dat we hier 2 nachten verblijven en op safari gaan! Bij de ingang van Moremi Game Reserve krijgen we een uitgebreide briefing over hoe onze komende dagen eruit zien .'s Middags maken we al onze eerste game drive. Houd uw camera gereed! De gids kent het gebied op zijn duimpje en doet zijn uiterste beste om zo veel mogelijk wild te spotten. Galopperende giraffen, brullende leeuwen en trompetterende olifanten, ze leven hier allemaal. 's Avonds bij het kampvuur wisselen we verhalen uit en luisteren we naar de geluiden die we horen. We overnachten in tenten - een spannende gedachte om tussen de wilde dieren te slapen.

Goed om te weten

Tijdens de kampeersafari neemt u een zachte, kleine rugtas mee met daarin uw benodigdheden voor de komende twee nachten. De rest van uw bagage blijft veilig achter in Maun.

DAG
17

Moremi Game Reserve

safari moremi 500500.jpg
Ochtend- & middagsafari
Tweede overnachting in Moremi Game Reserve

Wat een heerlijk gevoel - wakker worden in een game reserve van alle dierengeluiden om ons heen. We staan vroeg op en maken bij zonsopkomst een gamedrive. Rond dit tijdstip zijn de meeste dieren actief. Zit er een luipaard verscholen in de bomen of ziet u jagende Afrikaanse wilde honden? Geniet ondertussen ook van het landschap om u heen. We rijden langs lagunes, Acacia bossen en grasland. Terug bij ons kamp heeft u tijd om te ontspannen. In de namiddag maken we nóg een safari. U heeft voldoende tijd om mooie foto's te maken van de dieren die we onderweg tegenkomen. 's Avonds heeft onze kok heeft weer een verrukkelijke maaltijd bereidt. Wat een gave ervaring al die safari's en overnachtingen in de 'bush'!

DAG
18

Moremi Game Reserve - Gobabis (ca. 650 km)

Trans Kalahari Highway
Reisdag: Moremi Game Reserve - Gobabis
Overnachting Gobabis

We staan vroeg op want we hebben een lange reisdag voor de boeg. In onze 4WD's genieten we nog van een en-route safari voor we het game reserve verlaten. Als we in onze eigen bus overgestapt zijn rijden we via de Trans-Kalahari Highway richting de grens met Namibië. Wat een contrast: de vruchtbare Okavango Delta en de uitgestrekte Kalahari woestijn. Als de grensformaliteiten zijn afgehandeld rijden we door naar onze lodge middenin de Kalahari woestijn, wat ook het leefgebied is van de Bosjesmannen. Geniet 's avonds nog van een drankje in de bar en wissel alle verhalen en ervaringen uit met uw reisgenoten.

DAG
19

Gobabis - Windhoek

NA_AL_Kalahari_bosjesmannen_151844357
Vertrek Gobabis
Wandeling met de Bosjesmannen
Stadtour Windhoek

’s Ochtends nemen de Bosjesmannen ons mee op een wandeling, een bijzondere afsluiting van de reis. We maken kennis met hun leefgebied in de Kalahari, de tradities en de manier van leven. Nadat we de Bosjesmannen gedag hebben gezegd rijden we ’s terug naar Windhoek, de plek waar onze reis is begonnen. In de middag maken we een stadstour. We ervaren de drukte in de straten: onvoorstelbaar dat dit in de eeuwen voor de Duitse kolonisatie (1890-1915) niet meer was dan een klein gehucht, bewoond door lokale stammen. Ook bezoeken we de beroemde Christuskirche en het regeringsgebouw Tintenpalast. Ook heeft u de mogelijkheid om de laatste souvenirs te scoren.

DAG
20

Windhoek - Amsterdam

na_al_windhoek.jpg
Afscheid Namibië
Genieten van een vrije ochtend
In de bus naar het Windhoek Airport
Overnachting in het vliegtuig terug naar Amsterdam

We hebben nog de hele ochtend vrij, voordat de bus ons naar het vliegveld brengt. Ontspan lekker in het hotel aan het zwembad, of verken Windhoek nog een laatste keer. 's Middags nemen we alle ervaringen die we hebben opgedaan mee het vliegtuig in – vanaf morgen kunt u de thuisblijvers alles vertellen over uw ontmoetingen en ervaringen met de fascinerende mensen, dieren, natuur en cultuur van Namibië, Botswana en Zimbabwe.

Goed om te weten

Wilt u uw rondreis verlengen? Dat kan! U kunt deze reis verlengen in Windhoek of met een city trip naar Kaapstad. Kijk bij verlengen/upgraden/extra's voor meer informatie.

DAG
21

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)

Als u op Schiphol landt voelt u ineens hoe lang u bent weggeweest, terwijl de tijd lijkt te zijn omgevlogen. Uw uitgebreide rondreis door het bijzondere Namibië & Botswana is nu echt voorbij.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

>

( 1 t/m 2 van 2 opties )

na_al_windhoek300200.jpg

Windhoek

-

Safari Hotel

Driesterren

Het Safari Hotel ligt aan de rand van de stad. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het ... Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen op ca. 30 minuten van de luchthaven en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

2 nachten p.p.v.a.141
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Safari Hotel

Het Safari Hotel ligt aan de rand van de stad. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen op ca. 30 minuten van de luchthaven en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

'Heeft een enorme reputatie. Het is het hotel, waar grote conferenties gehouden worden en waar de top van Namibie bivakkeert. Vriendelijk personeel. Kamers zijn wel aan renovatie toe. Er is een shuttle-busje naar het centrum van Windhoek. Dit hotel met een mooi zwembad is vooral geschikt om een reis door Namibïe te beginnen of af te sluiten. '

A. Kamerling,

'Groot goed verzorgd (stads)hotel om een rondreis te beginnen, keuze uit een aantal restaurants, het eten is er goed (buffetvorm en ala carte). Goede service, lekker zwembad en een groot pluspunt... de shuttle service die je eens per uur naar het centrum en het winkelcentrum brengt en ook weer ophaald. '

anoniem

'Vriendelijk en goede service,lekker eten,goede bedden en een heerlijk zwembad'

J.Davidse van der Werff, Valkenburg a/d Geul

Sluit meer info

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Verlengingshotel Kaapstad

Drieenhalve ster

Uitstekend 4-sterren hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfort...tabele en modern inrichting. In de omgeving zijn veel restaurants, bars en winkels te vinden. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand. In het restaurant wordt een goed buffet aangeboden en kunt u op het terras genieten van een hapje en drankje. Er is een fitnessruimte en sauna. De 160 moderne en strakke kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche. Fountains hotel ligt het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

2 nachten p.p.v.a.320
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Verlengingshotel Kaapstad

Uitstekend 4-sterren hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern inrichting. In de omgeving zijn veel restaurants, bars en winkels te vinden. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand. In het restaurant wordt een goed buffet aangeboden en kunt u op het terras genieten van een hapje en drankje. Er is een fitnessruimte en sauna. De 160 moderne en strakke kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche. Fountains hotel ligt het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Transfer Windhoek Hotel - Windhoek Luchthaven
Vlucht Windhoek - Kaapstad
Transfer Kaapstad Luchthaven - Kaapstad Hotel
Verblijf in een heerlijke accommodatie
Elke dag ontbijt
Transfer Kaapstad Hotel - Kaapstad Luchthaven

22-10-2014

'Prima Hotel in het centrum van Kaapstad.'

anoniem

02-09-2012

'Goed gelegen Hotel in het centrum van Kaapstad. Behulpzaam personeel,schoon en ontbijt is goed.'

Steenmeijer, Ijmuiden

03-01-2011

'goed centraal gelegen hotel'

yvonne witte, leiden

06-07-2009

'Doordat wij met ons nichtje (17 jaar) op vakantie waren hadden wij (bij alle onderdelen) gevraagd om een familiekamer. Wij kregen bij dit hotel een heel appartement tot onze beschikking zodat ze dicht bij ons in de buurt was. Prettig was ook dat je internetvouchers kon kopen zodat er gemaild kon worden naar het thuisfront vanuit je hotelkamer (als je een laptop bij je had) en anders vanuit de loge. Zeer vriendelijk persoon. Op loopafstand van de Waterfront (en anders voor € 3 met de taxi). ''s Avonds in de buurt viel er niets te beleven. Alles gaat om 18.00 uur dicht. '

Corrie Jansen, Diemen

Gewoon een hotel in een grote stad. Goed gelegen in het centrum. Parkeergarage aanwezig. ’s Avonds een prima buffet, warm, koud, salades, vlees, vis, groente, dessert. Zeer uitgebreid en lekker.

anoniem

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Extra's

( 12 opties )+Open-Sluiten

>

( 1 van 12 opties )

Excursiepakket Namibië & Botswana

Voor wie extra veel van Namibië en Botswana wil zien en beleven hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies. De volgend...

v.a.154

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel van Namibië en Botswana wil zien en beleven hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*4x4 gamedrive Etosha Nationaal Park
Een spannend moment, vandaag gaat u op zoek naar de 'Big Five'. Op dag 8 gaat u, in plaats van met onze eigen bus, in een open 4WD vroeg in de ochtend naar Etosha Nationaal Park. Het doel van vandaag? Zoveel mogelijk wilde dieren zien! Samen met een ranger gaat u op safari. Hoort u wat geritsel? Kijk goed om u heen, misschien staat u oog in oog met spelende leeuwen, etende giraffen of zelfs een luipaard. Inclusief entreegelden. Duur: volle dag.

* Chobe River Cruise
In de late namiddag maakt u op dag 11 een indrukwekkende bootsafari over de Choberivier. Houdt uw camera gereed! Zodra de schemering valt is dit het moment van de dag waarop de dieren opzoek gaan naar eten en drinken en zijn de oevers van de rivier de ideale plek om veel wild te zien. Exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

* Makgadikgadi Pans
Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. Op dag 14 gaat u per 4x4 op pad en ontdekt u deze gigantische zoutvlakte. Geniet van deze surrealistische plek met één van de mooiste zonsondergangen. Exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

Boek dit excursiepakket voor 154 euro per persoon.

Naast het excursiepakket bieden wij nog andere leuke optionele activiteiten aan, die u ter plaatse kunt boeken en betalen. Neem alvast een voorproefje door te kijken onder het kopje verlengen/upgraden/extra's - optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen).

De optionele excursies die in het excursiepakket zitten zijn ook ter plaatse los te boeken.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 11 van 11 opties )

za_al_kalahari.jpg

Mariental - Sunset gamedrive Kalahari

Op deze ‘sundowner game drive’ rijdt u met een ranger in open terreinwagens de woestijn in. U voelt hoe de warme lucht geleidelijk aan afkoelt – dit is het moment van de dag waarop de dieren tot leven komen. De roodkleurige steppe is het leefgebied v...

Op deze ‘sundowner game drive’ rijdt u met een ranger in open terreinwagens de woestijn in. U voelt hoe de warme lucht geleidelijk aan afkoelt – dit is het moment van de dag waarop de dieren tot leven komen. De roodkleurige steppe is het leefgebied van antilopen, springbokken, gnoes, waterbokken en impala’s. Hij brengt u tot slot naar een mooie plek in de wildernis waar u, nippend van een koel drankje, geniet van de zonsondergang. Duur: ca. 2 uurMin. 4 personen - Prijs ca. NAD560 per persoon.

Meer info

Minder info

Dolfijnen Oman

Swakopmund - Marine Cruise (incl. champagne en oesters)

Een leuke bootexcursie waarbij u richting de zeehonden gaat. Tijdens de tocht, via ‘Birds Island’ en ‘Pelican Point’, brengt ons naar een zeehonden kolonie. Onderweg ziet u vele vogels, zoals; pelikanen, flamingo’s en wordt u vaak vergezeld door scho...

Een leuke bootexcursie waarbij u richting de zeehonden gaat. Tijdens de tocht, via ‘Birds Island’ en ‘Pelican Point’, brengt ons naar een zeehonden kolonie. Onderweg ziet u vele vogels, zoals; pelikanen, flamingo’s en wordt u vaak vergezeld door scholen dolfijnen, die langs de boot springen. De zeehondenkolonie kan met de hand worden gevoed en u geniet van een glaasje champagne en oesters terwijl u dit natuurspektakel gaande slaat.
Min. 2 personen - Prijs ca. NAD 600 per persoon.

Meer info

Minder info

NA_AL_Sossusvlei

Swakopmund - Living Desert Tour

Bij de Living Desert Tour gaat u met een 4WD de indrukwekkende Namib Desert in. Dit prachtige duinlandschap aan de kust wordt per jaar door duizende mensen bezocht voor zijn schoonheid. Onderweg ziet u het leven in dit droge landschap, dat hoofdzakel...

Bij de Living Desert Tour gaat u met een 4WD de indrukwekkende Namib Desert in. Dit prachtige duinlandschap aan de kust wordt per jaar door duizende mensen bezocht voor zijn schoonheid. Onderweg ziet u het leven in dit droge landschap, dat hoofdzakelijk bestaat uit enkele kleine diersoorten die bijna nergens ter wereld leven, zoals; White Lady Spider, Legless Lizard en Sand Dancing Lizards. Een indrukwekkende halve dag! Min. 2 personen - Prijs ca. NAD760 per persoon.

Meer info

Minder info

Gamedrive Namibië

Etosha NP (oostkant) - Gamedrive met 4WD Etosha Nationaal Park (hele dag)

Een prachtige dagsafari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in gr...

Een prachtige dagsafari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in grote getalen leven en goed te vinden zijn door de verschillende waterplaatsen die het park heeft. Deze excursie is exclusief lunch! Inclusief entreegelden.Min. 4 personen - Prijs ca. NAD1480 per persoon.

Meer info

Minder info

za_al_etosha national park2.jpg

Etosha NP (oostkant) - Gamedrive met 4WD Etosha Nationaal Park (halve dag)

Een geweldige halve dag safari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hie...

Een geweldige halve dag safari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in grote getale leven en goed te vinden zijn door de verschillende waterplaatsen die het park heeft. Deze excursie is exclusief lunch! Inclusief entreegelden.U kunt deze halve dag safari zowel 's ochtends als aan het eind van de middag boeken.

Min. 4 personen - Prijs ca. NAD1000 per persoon.

Meer info

Minder info

NA_AL_Waterberg Plateau

Waterberg Nationaal Park - Gamedrive met 4WD Waterberg Plateau

Een prachtige 3 uur durende safari per 4WD en ranger in het Waterberg Plateau Nationaal Park. Een bijzonder park met indrukwekkende vergezichten door de hoogte waarop het park ligt. Het is het leefgebied van vele bijzondere vogelsoorten en klein wild...

Een prachtige 3 uur durende safari per 4WD en ranger in het Waterberg Plateau Nationaal Park. Een bijzonder park met indrukwekkende vergezichten door de hoogte waarop het park ligt. Het is het leefgebied van vele bijzondere vogelsoorten en klein wild en is niet te vergelijken met het eerder geziene Etosha Nationaal Park.Min. 4 personen - Prijs NAD680 per persoon.

Meer info

Minder info

na_al_himba5.jpg

Swakopmund - Township Himba Tour

De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leeft. Dit gebied heet Kunene, ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland. Van origine zijn de Himba’s een nomadenvolk, maar tegenwoordig verblijven ze steeds vake...

De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leeft. Dit gebied heet Kunene, ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland. Van origine zijn de Himba’s een nomadenvolk, maar tegenwoordig verblijven ze steeds vaker op een vaste plek. Tijdens deze 2 uur durende tour leert u meer over de gebruiken van de bevolking en ziet u hoe ze leven. Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. R200 per persoon

Meer info

Minder info

na_chobenp.jpg

Kasane & Chobe Nationaal Park - Ochtend- of Middagsafari Chobe nationaal park

Vanuit Kasane kunt een prachtige safari maken in Chobe Nationaal Park. De safari wordt zowel 's ochtends als in de namiddag uitgevoerd en is in een open 4WD met ranger. Exclusief entreegelden (R210)

Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. R480 + R210 (entreegelden) per persoon
Zambezi River

Victoria Falls - Sunset cruise op de Zambezi rivier

In de namiddag wordt u opgehaald om naar de Jetty te rijden. Hier stapt u op een mooie safari-cruiseboot en varen we over de Zambezi rivier. Rond deze tijd zakt de zon en heeft u een geweldig uitzicht over de rivier en het landschap. Dit alles gebeur...

In de namiddag wordt u opgehaald om naar de Jetty te rijden. Hier stapt u op een mooie safari-cruiseboot en varen we over de Zambezi rivier. Rond deze tijd zakt de zon en heeft u een geweldig uitzicht over de rivier en het landschap. Dit alles gebeurt onder genot van een drankje en een hapje. Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 70 USD per persoon

Meer info

Minder info

bw_al_makgadikgadi_500.jpg

Nata - Makgadikgadi Pans in 4x4

Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. U gaat op pad per 4x4 en waarbij u deze gigantische zoutvlakte ontdekt. Geniet van de...

Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. U gaat op pad per 4x4 en waarbij u deze gigantische zoutvlakte ontdekt. Geniet van deze surrealistische plek met één van de mooiste zonsondergangen. Minimaal 2 personen - Prijs ca. per persoon, exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

Meer info

Minder info

1560777013_SHUTTERS

Maun - Helikoptervlucht boven de Okavanga Delta

Vlieg met een helikopter over de adembenemende Okavanga Delta. Vanaf uw lodge gaat u naar de opstapplaats waar de piloot u opwacht. Geniet van bovenaf van een prachtig uitzicht over de delta, waar u zelfs met een beetje geluk de wilde dieren kunt spo...

Vlieg met een helikopter over de adembenemende Okavanga Delta. Vanaf uw lodge gaat u naar de opstapplaats waar de piloot u opwacht. Geniet van bovenaf van een prachtig uitzicht over de delta, waar u zelfs met een beetje geluk de wilde dieren kunt spotten!

Duur: 45 minuten
Minimaal 2 personen: 4000 BWP (ca. €328)

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
22:55 uur
AmsterdamWindhoek
11:05 uur
17:35 uur
WindhoekAmsterdam
06:05 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Namibië (en Botswana) reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar hebben inmiddels door het vele reizen ook een schat aan kennis van het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Namibië (en Botswana). Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Namibië (en Botswana) leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

21 dagen Namibië & Botswana: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • namibië & botswana mobile camp moremi.jpg

Mobile Camp Moremi

Tijdens uw verblijf in het mooie Moremi Nationaal Park verblijft in tweepersoonstenten van ca. 3 bij 3 meter. Met zekerheid een unieke ervaring! U ervaart Afrika op een bijzondere manier wetende dat het wild niet ver van u vandaan zal zijn. Tijdens de gamedrives is er een gids die u alles over het park en de wilde dieren kan vertellen, dus schroom niet al uw vragen te stellen. 's Avonds bereidt de kok een goede maaltijd voor u en geniet u van alles wat het park u te bieden heeft. Stoelen en een eettafel zijn aanwezig. De tent beschikt over een matras en kussen. Er is een mobiel toilet. Het kamp is erg eenvoudig. Verwacht hier dus geen overbod ...

Tijdens uw verblijf in het mooie Moremi Nationaal Park verblijft in tweepersoonstenten van ca. 3 bij 3 meter. Met zekerheid een unieke ervaring! U ervaart Afrika op een bijzondere manier wetende dat het wild niet ver van u vandaan zal zijn. Tijdens de gamedrives is er een gids die u alles over het park en de wilde dieren kan vertellen, dus schroom niet al uw vragen te stellen. 's Avonds bereidt de kok een goede maaltijd voor u en geniet u van alles wat het park u te bieden heeft. Stoelen en een eettafel zijn aanwezig. De tent beschikt over een matras en kussen. Er is een mobiel toilet. Het kamp is erg eenvoudig. Verwacht hier dus geen overbodige luxe.

Meer info >

Minder info >

 • na_ac_shametubuite.jpg
 • na_ac_shametuzwembad.jpg
 • na_ac_shametulodge.jpg
 • na_ac_shametulodge2.jpg
 • na_ac_shametuchalet.jpg
 • na_ac_shameturestu.jpg

Caprivi - Divundu

Shametu River Lodge

Tweëenhalve ster

Aan de oevers van de rivier de Okavango, op ca. 6 km van Divundu ligt de bijzondere Shameru River Lodge. Vanuit de lodge heeft u uitzicht op de Popa-watervallen en het ligt midden in de natuur. Overdag kunt u een duik nemen in het buiten zwembad en in de avond geniet u van een lekker maaltijd in het restaurant. Elke chalet is uitgerust met een klamboe, koffie- en theefaciliteiten, een lounge gedeelte en een eigen toilet en douche.

 • NA_AC_EtoshaSafariRE1
 • NA_AC_EtoshaSafariZW1
 • NA_AC_EtoshaSafariEX1
 • NA_AC_EtoshaSafariEX2
 • NA_AC_EtoshaSafariKA1
 • NA_AC_EtoshaSafariKA2

Etosha NP (westkant)

Etosha Safari Camp

Drieenhalve ster

Op een kleine heuvel op slechts enkele kilometer van het Etosha Nationaal Park ligt deze geheel gerestaureerde accommodatie. Door de smaakvol ingerichte safarichalets met de beschilderde vloeren en klamboes waant u zich in de typisch Afrikaanse sfeer. Er is een kleine receptie, gezellig restaurant, bar en zwembad met ligbedden. De 22 ruime chalets zijn voorzien van plafonventilator, badkamer met douche en een veranda met schaduw van canvas dak.

 • Etosha Safari Lodge
 • Etosha Safari Lodge
 • Etosha Safari Lodge
 • Etosha Safari Lodge

Etosha NP (westkant)

Etosha Safari Lodge

Viersterren

Een nieuwe lodge vlakbij het Etosha Nationaal Park. De lodge ligt wat hoger op de heuvel, waardoor er een prachtig uitzicht is ontstaan over de omringende met bomen bedekte bergen. De lodge ligt circa 2 kilometer van het Etosha Safari Camp en op minder dan 10 kilometer afstand van Etosha's Andersson Gate. Er is een receptie, restaurant, bar en een zwembad voor een verfrissende duik na een enerverende dag. De Etosha Safari Lodge beschikt over 55 verzorgd ingerichte bungalows, alle voorzien van een badkamer met bad en/of douche.

 • NA_AC_ZeldaZW1
 • NA_AC_ZeldaRE2
 • NA_AC_ZeldaRE1
 • NA_AC_ZeldaKA2
 • NA_AC_ZeldaKA1
 • NA_AC_ZeldaBA1
 • Zelda
 • Zelda - tuin

Gobabis

Zelda Game & Guestfarm

Driesterren

Zelda Game en Guestfarm staat garant voor een heerlijk ontspannen verblijf. Op deze ranch, dicht bij de grens met Botswana, maakt u kennis met de diverse diersoorten en kunt u uitstekend excursies ondernemen naar bijvoorbeeld het traditionele bosjesmannen dorp, Xhanaga.

Zelda Game en Guestfarm staat garant voor een heerlijk ontspannen verblijf. Op deze ranch, dicht bij de grens met Botswana, maakt u kennis met de diverse diersoorten en kunt u uitstekend excursies ondernemen naar bijvoorbeeld het traditionele bosjesmannen dorp, Xhanaga.

Het meer dan 5.000 hectare tellende ‘Gamepark’ met ‘Guestfarm’, ligt op circa 295 kilometer afstand van Windhoek.

Er zijn 16 goed ingerichte kamers, allen voorzien van badkamer met douche.

De door een prachtige tuin omgeven Gueastfarm beschikt over een receptie, restaurant, bar, zwembad, squashbaan, volleybalveld, winkel en een kinderspeelplaats. Vanuit Zelda Game & Guestfarm kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals het maken van ‘Gamedrives’, wandelingen met bosjesmannen maken, vogels kijken, cheeta’s en leeuwpaarden voeren en genieten van het kampvuur bij zonsondergang.

Meer info >

Minder info >

 • zwembad Chobe Safari Lodge
 • zwembad Chobe Safari Lodge
 • restaurant Chobe Safari Lodge
 • kamer Chobe Safari Lodge
 • kamer Chobe Safari Lodge
 • Chobe Safari Lodge
 • Chobe Safari Lodge
 • Chobe Safari Lodge
 • Chobe Safari Lodge

Kasane & Chobe Nationaal Park

Chobe Safari Lodge

Viersterren

De Chobe safari Lodge is een mooi opgezette safari-lodge met een fantastische locatie aan de rivier. Geniet van de vele excursiemogelijkheden en gastvrijheid van de lodge. In het met riet bedekte hoofdgebouw ligt aan de rivier en heeft een restaurant en bar met groot terras, lekker zwembad met ligbedden en een grillrestaurant voor de eenvoudige maaltijden. Vanuit de lodge kunt u vele excursies maken, zoals gamedrives in Chobe Nationaal Park, riviersfarari's en dagtochtjes naar de beroemde Victoria Falls. De typisch Afrikaanse rondales liggen in de tuin op loopafstand van de rivier. Alle rondavels zijn voorzien van fan, badkamer met douche en ...

De Chobe safari Lodge is een mooi opgezette safari-lodge met een fantastische locatie aan de rivier. Geniet van de vele excursiemogelijkheden en gastvrijheid van de lodge. In het met riet bedekte hoofdgebouw ligt aan de rivier en heeft een restaurant en bar met groot terras, lekker zwembad met ligbedden en een grillrestaurant voor de eenvoudige maaltijden. Vanuit de lodge kunt u vele excursies maken, zoals gamedrives in Chobe Nationaal Park, riviersfarari's en dagtochtjes naar de beroemde Victoria Falls. De typisch Afrikaanse rondales liggen in de tuin op loopafstand van de rivier. Alle rondavels zijn voorzien van fan, badkamer met douche en een terrasje. Tevens zijn er ook nieuwe Safari kamers, welke airconditioning, TV en telefoon hebben. Gelegen aan de Chobe rivier en grenzend aan het Chobe Nationale Park op slechts 3 kilometer afstand van de internationale luchthaven van Kasane. De beroemde Victoria watervallen liggen op circa 80 kilometer afstand.

U kunt vanuit Chobe Safari Lodge ook een dagexcursie maken naar de beroemde Victoria watervallen. De excursie wordt door de accommodatie georganiseerd, maar het is verstandig om deze al vooraf te boeken. De prijs is € 209 per persoon.

Meer info >

Minder info >

 • bw_ac_islandsafarika2.jpg
 • bw_ac_islandsafarika.jpg
 • bw_ac_islandsafarika3.jpg
 • bw_ac_islandsafariom.jpg

Maun

Island Safari Lodge

Drieenhalve ster

Het Island Safari Lodge ligt op 12 km ten oosten van Maun aan de oevers van de Thamalakane rivier. Het is een ideale locatie om de regio te kunnen verkennen. De chalets zijn netjes verzorgd en zijn voorzien van eigen badkamer met douche en airco. De lodge biedt uitzicht op de rivier, terras, een zwembad, restaurant, bar met gratis WiFi beschikbaar en een grote exotische tuin. Verder zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de activiteiten, boottochten bij zonsondergang, wandelen en fietstochten

 • bw_ac_maunlodgeom.jpg
 • bw_ac_maunlodgeka.jpg
 • bw_ac_maunlodgeka2.jpg
 • bw_ac_maunlodgeui.jpg

Maun

Maun Lodge

Driesterren

In de lodge ervaart u echte Afrikaanse charme en gastvrijheid. Maun Lodge is gelegen aan de oevers van de Thamalakane rivier en ook erg dichtbij de beroemde Okavango Delta. De lodge heeft een traditionele Afrikaanse bar en restaurant waar u kunt genieten van de traditionele en internationale keuken. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van airco.

 • zwembad Nata Lodge
 • kamer Nata Lodge
 • kamer Nata Lodge
 • kamer Nata Lodge
 • restaurant Nata Lodge
 • bar Nata Lodge
 • Nata Lodge

Nata

Nata Lodge

Drieenhalve ster

Een prachtige lodge op een zeer centrale locatie als u van Maun naar de Kalahari reist. Deze lodge biedt u alle faciliteiten en een uitstekende service. Geniet van de prachtige natuur en neem een duik in het heerlijke zwembad. De lodge ligt op circa 10 kilometre van Nata en aan de rand van het Nata wildreservaat. Verder beschikt de lodge over een receptie en een goed restaurant met een groot buitenterras waar u 's ochtend heerlijk kunt genieten van uw ontbijt. Vanaf de veranda wandelt u zo de tuin in met een heerlijk zwembad met ligbedden en een gezellige bar. Vanuit de lodge worden allerlei activiteiten georganiseerd naar het Nata Wildreser ...

Een prachtige lodge op een zeer centrale locatie als u van Maun naar de Kalahari reist. Deze lodge biedt u alle faciliteiten en een uitstekende service. Geniet van de prachtige natuur en neem een duik in het heerlijke zwembad. De lodge ligt op circa 10 kilometre van Nata en aan de rand van het Nata wildreservaat. Verder beschikt de lodge over een receptie en een goed restaurant met een groot buitenterras waar u 's ochtend heerlijk kunt genieten van uw ontbijt. Vanaf de veranda wandelt u zo de tuin in met een heerlijk zwembad met ligbedden en een gezellige bar. Vanuit de lodge worden allerlei activiteiten georganiseerd naar het Nata Wildreservaat. De 22 verzorgde kamers liggen in kleine, houten chalets op palen en zijn allemaal voorzien van airco en een badkamer met douche en/of bad.

Meer info >

Minder info >

 • na_acc_namib_naukluft_zw.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex4.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex3.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_zw2.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ka.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex2.jpg
 • Namib Naukluft Lodge

Sossusvlei - Sesriem

Namib Naukluft Lodge

Driesterren

Geniet van een gezellige lodge, gelegen in de woestijn, waar de bomen uit de rotsen lijken te groeien en er iedere avond een betoverende zonsondergang achter de hoge duinen te zien is. De lodge bestaat uit 16 stijlvol ingerichte kamers met een prachtig uitzicht over het omringende landschap.

Geniet van een gezellige lodge, gelegen in de woestijn, waar de bomen uit de rotsen lijken te groeien en er iedere avond een betoverende zonsondergang achter de hoge duinen te zien is. De lodge bestaat uit 16 stijlvol ingerichte kamers met een prachtig uitzicht over het omringende landschap.

De lodge ligt op het 13.000 hectare privé grond omringt door prachtige duinen en bergen in het Namib Naukluft Park.

De 16 stijlvol ingerichte ruime kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, veranda met schaduw en een prachtig uitzicht.

De lodge beschikt over een uitstekend restaurant met traditionele maaltijden. Verder is de lodge voorzien van een lounge, bar, zwembad, wasservice en ruime parkeergelegenheid.

Meer info >

Minder info >

 • NA_AC_NamibDesertZW1
 • NA_AC_NamibDesertTU1
 • NA_AC_NamibDesertKA1
 • NA_AC_NamibDesertEX1
 • Namib Desert Lodge
 • Namib Desert Lodge
 • Namib Desert Lodge
 • Namib Desert Lodge

Sossusvlei - Solitaire

Namib Desert Lodge

Driesterren

De Namib Desert Lodge is een comfortabele lodge gelegen in de prachtige woestijn. De lodge ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Sesriem en is daardoor een goede uitvalsbasis voor excursies naar de Sossusvlei. Ervaar de vriendelijke en ontspannen sfeer tijdens een verkoeling in het zwembad of geniet van het adembenemende uitzicht over de rode duinen. ’s Avonds kunt u genieten van de dieren die water komen drinken bij de verlichte waterplaats. De lodge beschikt over een receptie en te midden van palmbomen in de prachtige tuin heeft de lodge een grote veranda waar u heerlijk kunnen zitten en genieten van het prachtige uitzicht met een dran ...

De Namib Desert Lodge is een comfortabele lodge gelegen in de prachtige woestijn. De lodge ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Sesriem en is daardoor een goede uitvalsbasis voor excursies naar de Sossusvlei. Ervaar de vriendelijke en ontspannen sfeer tijdens een verkoeling in het zwembad of geniet van het adembenemende uitzicht over de rode duinen. ’s Avonds kunt u genieten van de dieren die water komen drinken bij de verlichte waterplaats. De lodge beschikt over een receptie en te midden van palmbomen in de prachtige tuin heeft de lodge een grote veranda waar u heerlijk kunnen zitten en genieten van het prachtige uitzicht met een drankje uit de goed gevulde bar. Het ontbijtbuffet en het diner worden geserveerd in het restaurant. De twee schitterende zwembaden zijn uitstekend voor verkoeling. Alle kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van een ventilator, bureau, muskietennetten, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • na_al_villaatlanticex1.jpg
 • na_al_villaatlanticka.jpg
 • na_al_villaatlanticex3.jpg
 • na_al_villaatlanticre1.jpg
 • na_al_villaatlanticzw.jpg
 • na_al_villaatlanticex.jpg
 • na_al_villaatlanticka1.jpg
 • na_al_villaatlanticka4.jpg
 • na_al_villaatlanticre.jpg

Swakopmund

Atlantic Villa

Driesterren

Atlantic Villa is een luxe en mooi hotel gelegen nabij het strand van Swakopmund. Vanaf het terras van het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oceaan. Het hotel ligt dicht bij het centrum maar eenmaal in uw kamer of op het balkon/ terras en het geluid van de zee voelt komt u helemaal tot rust. Uw kamer is uitgerust met een tv, eigen badkamer en koffie- en theefaciliteiten. Om uw verblijf compleet te maken drinkt u een drankje in de bar of op het dakterras waar u mooi uitzicht heeft. U kan gelijk profiteren en dit uitzicht delen via de gratis Wifi.

 • na_ac_swakamer3.jpg
 • na_ac_swacoffie.jpg
 • na_ac_swareceptie.jpg
 • na_ac_swakamer2.jpg
 • na_ac_swabuiten.jpg
 • na_ac_swakamer.jpg

Swakopmund

Swakopmund Plaza hotel

Viersterren

Op loopafstand van het strand van het gezellige Swakopmund bevindt zich het Swakopmund Plaza Hotel. In de omgeving zijn genoeg leuke winkels, bars en restaurants te vinden. Een goed hotel op top locatie dus! Het hotel beschikt over een dakterras en bistro & coffee shop. De moderne kamers bieden u een comfortabel verblijf en zijn voorzien van een minibar, gratis internet, een tv en koffie- en theefaciliteiten.

 • a61756447.jpg
 • a61756459.jpg
 • aelephant-hills-bedroom-2.jpg
 • aelephant-hills-lounge.jpg
 • a61756455.jpg

Victoria Falls

Elephant Hills Hotel

Viersterren

In het gemoedelijke plaatsje Victoria Falls, vlakbij de Zambezi rivier ligt Elephant Hills. De ideale uitvalsbasis om deze populaire watervallen en haar omgeving te ontdekken. De kamers zijn comfortabel en voorzien van airconditioning, televisie, koelkastje, kluisje en koffie- en theefaciliteiten. Verkoeling kunt u zoeken in het ruime zwembad. Bent u op zoek naar wat actie? Het resort beschikt zelfs over een eigen golfbaan!

 • zw_ac_kingdomzw.jpg
 • zw_ac_kingdomka.jpg
 • zw_ac_kingdomex1.jpg
 • zw_ac_kingdomre.jpg
 • zw_ac_kingdomex2.jpg
 • zw_ac_kingdomex.jpg
 • Kingdom - kamer

Victoria Falls

The Kingdom Hotel

Driesterren

Met een unieke ligging in het Nationaal Park, op steenworp afstand van de watervallen en nabij het centrum van het dorpje met winkeltjes en restaurants, bevindt zich het internationale Kingdom hotel. Dit groots opgezette resort heeft een uitstekende service en een prettige sfeer waardoor het hier heerlijk genieten is. Het beschikt over een receptie, 4 restaurants, 4 bars, 4 zwembaden met ligbedden, kinderbad, een casino, winkeltjes en een Adventure Playland Entertainment centrum. De 294 sfeervolle kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.

 • Safari Hotel
 • Safari Hotel
 • Safari Hotel

Windhoek

Safari Hotel

Driesterren

Het Safari Hotel ligt aan de rand van de stad. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen op ca. 30 minuten van de luchthaven en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 eenvoudi ...

Het Safari Hotel ligt aan de rand van de stad. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen op ca. 30 minuten van de luchthaven en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

21 dagen Namibië & Botswana: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Bij deze rondreis is het mogelijk om na de reis te verlengen. Hierdoor haalt u het maximale uit uw vakantie en is een mogelijkheid om nog meer te zien. Bij deze reis worden ook extra's, zoals een excursiepakket aangeboden!

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

>

( 1 t/m 2 van 2 opties )

na_al_windhoek300200.jpg

Windhoek

-

Safari Hotel

Driesterren

Het Safari Hotel ligt aan de rand van de stad. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het ... Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen op ca. 30 minuten van de luchthaven en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

2 nachten p.p.v.a.141
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Safari Hotel

Het Safari Hotel ligt aan de rand van de stad. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen op ca. 30 minuten van de luchthaven en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

'Heeft een enorme reputatie. Het is het hotel, waar grote conferenties gehouden worden en waar de top van Namibie bivakkeert. Vriendelijk personeel. Kamers zijn wel aan renovatie toe. Er is een shuttle-busje naar het centrum van Windhoek. Dit hotel met een mooi zwembad is vooral geschikt om een reis door Namibïe te beginnen of af te sluiten. '

A. Kamerling,

'Groot goed verzorgd (stads)hotel om een rondreis te beginnen, keuze uit een aantal restaurants, het eten is er goed (buffetvorm en ala carte). Goede service, lekker zwembad en een groot pluspunt... de shuttle service die je eens per uur naar het centrum en het winkelcentrum brengt en ook weer ophaald. '

anoniem

'Vriendelijk en goede service,lekker eten,goede bedden en een heerlijk zwembad'

J.Davidse van der Werff, Valkenburg a/d Geul

Sluit meer info

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Verlengingshotel Kaapstad

Drieenhalve ster

Uitstekend 4-sterren hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfort...tabele en modern inrichting. In de omgeving zijn veel restaurants, bars en winkels te vinden. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand. In het restaurant wordt een goed buffet aangeboden en kunt u op het terras genieten van een hapje en drankje. Er is een fitnessruimte en sauna. De 160 moderne en strakke kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche. Fountains hotel ligt het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

2 nachten p.p.v.a.320
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Verlengingshotel Kaapstad

Uitstekend 4-sterren hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern inrichting. In de omgeving zijn veel restaurants, bars en winkels te vinden. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand. In het restaurant wordt een goed buffet aangeboden en kunt u op het terras genieten van een hapje en drankje. Er is een fitnessruimte en sauna. De 160 moderne en strakke kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche. Fountains hotel ligt het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Transfer Windhoek Hotel - Windhoek Luchthaven
Vlucht Windhoek - Kaapstad
Transfer Kaapstad Luchthaven - Kaapstad Hotel
Verblijf in een heerlijke accommodatie
Elke dag ontbijt
Transfer Kaapstad Hotel - Kaapstad Luchthaven

22-10-2014

'Prima Hotel in het centrum van Kaapstad.'

anoniem

02-09-2012

'Goed gelegen Hotel in het centrum van Kaapstad. Behulpzaam personeel,schoon en ontbijt is goed.'

Steenmeijer, Ijmuiden

03-01-2011

'goed centraal gelegen hotel'

yvonne witte, leiden

06-07-2009

'Doordat wij met ons nichtje (17 jaar) op vakantie waren hadden wij (bij alle onderdelen) gevraagd om een familiekamer. Wij kregen bij dit hotel een heel appartement tot onze beschikking zodat ze dicht bij ons in de buurt was. Prettig was ook dat je internetvouchers kon kopen zodat er gemaild kon worden naar het thuisfront vanuit je hotelkamer (als je een laptop bij je had) en anders vanuit de loge. Zeer vriendelijk persoon. Op loopafstand van de Waterfront (en anders voor € 3 met de taxi). ''s Avonds in de buurt viel er niets te beleven. Alles gaat om 18.00 uur dicht. '

Corrie Jansen, Diemen

Gewoon een hotel in een grote stad. Goed gelegen in het centrum. Parkeergarage aanwezig. ’s Avonds een prima buffet, warm, koud, salades, vlees, vis, groente, dessert. Zeer uitgebreid en lekker.

anoniem

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Extra's

( 12 opties )+Open-Sluiten

>

( 1 van 12 opties )

Excursiepakket Namibië & Botswana

Voor wie extra veel van Namibië en Botswana wil zien en beleven hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies. De volgend...

v.a.154

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel van Namibië en Botswana wil zien en beleven hebben wij een aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 3 extra excursies.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*4x4 gamedrive Etosha Nationaal Park
Een spannend moment, vandaag gaat u op zoek naar de 'Big Five'. Op dag 8 gaat u, in plaats van met onze eigen bus, in een open 4WD vroeg in de ochtend naar Etosha Nationaal Park. Het doel van vandaag? Zoveel mogelijk wilde dieren zien! Samen met een ranger gaat u op safari. Hoort u wat geritsel? Kijk goed om u heen, misschien staat u oog in oog met spelende leeuwen, etende giraffen of zelfs een luipaard. Inclusief entreegelden. Duur: volle dag.

* Chobe River Cruise
In de late namiddag maakt u op dag 11 een indrukwekkende bootsafari over de Choberivier. Houdt uw camera gereed! Zodra de schemering valt is dit het moment van de dag waarop de dieren opzoek gaan naar eten en drinken en zijn de oevers van de rivier de ideale plek om veel wild te zien. Exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

* Makgadikgadi Pans
Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. Op dag 14 gaat u per 4x4 op pad en ontdekt u deze gigantische zoutvlakte. Geniet van deze surrealistische plek met één van de mooiste zonsondergangen. Exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

Boek dit excursiepakket voor 154 euro per persoon.

Naast het excursiepakket bieden wij nog andere leuke optionele activiteiten aan, die u ter plaatse kunt boeken en betalen. Neem alvast een voorproefje door te kijken onder het kopje verlengen/upgraden/extra's - optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen).

De optionele excursies die in het excursiepakket zitten zijn ook ter plaatse los te boeken.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 11 van 11 opties )

za_al_kalahari.jpg

Mariental - Sunset gamedrive Kalahari

Op deze ‘sundowner game drive’ rijdt u met een ranger in open terreinwagens de woestijn in. U voelt hoe de warme lucht geleidelijk aan afkoelt – dit is het moment van de dag waarop de dieren tot leven komen. De roodkleurige steppe is het leefgebied v...

Op deze ‘sundowner game drive’ rijdt u met een ranger in open terreinwagens de woestijn in. U voelt hoe de warme lucht geleidelijk aan afkoelt – dit is het moment van de dag waarop de dieren tot leven komen. De roodkleurige steppe is het leefgebied van antilopen, springbokken, gnoes, waterbokken en impala’s. Hij brengt u tot slot naar een mooie plek in de wildernis waar u, nippend van een koel drankje, geniet van de zonsondergang. Duur: ca. 2 uurMin. 4 personen - Prijs ca. NAD560 per persoon.

Meer info

Minder info

Dolfijnen Oman

Swakopmund - Marine Cruise (incl. champagne en oesters)

Een leuke bootexcursie waarbij u richting de zeehonden gaat. Tijdens de tocht, via ‘Birds Island’ en ‘Pelican Point’, brengt ons naar een zeehonden kolonie. Onderweg ziet u vele vogels, zoals; pelikanen, flamingo’s en wordt u vaak vergezeld door scho...

Een leuke bootexcursie waarbij u richting de zeehonden gaat. Tijdens de tocht, via ‘Birds Island’ en ‘Pelican Point’, brengt ons naar een zeehonden kolonie. Onderweg ziet u vele vogels, zoals; pelikanen, flamingo’s en wordt u vaak vergezeld door scholen dolfijnen, die langs de boot springen. De zeehondenkolonie kan met de hand worden gevoed en u geniet van een glaasje champagne en oesters terwijl u dit natuurspektakel gaande slaat.
Min. 2 personen - Prijs ca. NAD 600 per persoon.

Meer info

Minder info

NA_AL_Sossusvlei

Swakopmund - Living Desert Tour

Bij de Living Desert Tour gaat u met een 4WD de indrukwekkende Namib Desert in. Dit prachtige duinlandschap aan de kust wordt per jaar door duizende mensen bezocht voor zijn schoonheid. Onderweg ziet u het leven in dit droge landschap, dat hoofdzakel...

Bij de Living Desert Tour gaat u met een 4WD de indrukwekkende Namib Desert in. Dit prachtige duinlandschap aan de kust wordt per jaar door duizende mensen bezocht voor zijn schoonheid. Onderweg ziet u het leven in dit droge landschap, dat hoofdzakelijk bestaat uit enkele kleine diersoorten die bijna nergens ter wereld leven, zoals; White Lady Spider, Legless Lizard en Sand Dancing Lizards. Een indrukwekkende halve dag! Min. 2 personen - Prijs ca. NAD760 per persoon.

Meer info

Minder info

Gamedrive Namibië

Etosha NP (oostkant) - Gamedrive met 4WD Etosha Nationaal Park (hele dag)

Een prachtige dagsafari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in gr...

Een prachtige dagsafari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in grote getalen leven en goed te vinden zijn door de verschillende waterplaatsen die het park heeft. Deze excursie is exclusief lunch! Inclusief entreegelden.Min. 4 personen - Prijs ca. NAD1480 per persoon.

Meer info

Minder info

za_al_etosha national park2.jpg

Etosha NP (oostkant) - Gamedrive met 4WD Etosha Nationaal Park (halve dag)

Een geweldige halve dag safari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hie...

Een geweldige halve dag safari in het beroemde Etosha Nationaal Park, waarbij u per 4WD en een ranger op zoek gaat naar al het wild dat hier in het park leeft. Etosha Nationaal park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten die hier in grote getale leven en goed te vinden zijn door de verschillende waterplaatsen die het park heeft. Deze excursie is exclusief lunch! Inclusief entreegelden.U kunt deze halve dag safari zowel 's ochtends als aan het eind van de middag boeken.

Min. 4 personen - Prijs ca. NAD1000 per persoon.

Meer info

Minder info

NA_AL_Waterberg Plateau

Waterberg Nationaal Park - Gamedrive met 4WD Waterberg Plateau

Een prachtige 3 uur durende safari per 4WD en ranger in het Waterberg Plateau Nationaal Park. Een bijzonder park met indrukwekkende vergezichten door de hoogte waarop het park ligt. Het is het leefgebied van vele bijzondere vogelsoorten en klein wild...

Een prachtige 3 uur durende safari per 4WD en ranger in het Waterberg Plateau Nationaal Park. Een bijzonder park met indrukwekkende vergezichten door de hoogte waarop het park ligt. Het is het leefgebied van vele bijzondere vogelsoorten en klein wild en is niet te vergelijken met het eerder geziene Etosha Nationaal Park.Min. 4 personen - Prijs NAD680 per persoon.

Meer info

Minder info

na_al_himba5.jpg

Swakopmund - Township Himba Tour

De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leeft. Dit gebied heet Kunene, ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland. Van origine zijn de Himba’s een nomadenvolk, maar tegenwoordig verblijven ze steeds vake...

De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leeft. Dit gebied heet Kunene, ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland. Van origine zijn de Himba’s een nomadenvolk, maar tegenwoordig verblijven ze steeds vaker op een vaste plek. Tijdens deze 2 uur durende tour leert u meer over de gebruiken van de bevolking en ziet u hoe ze leven. Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. R200 per persoon

Meer info

Minder info

na_chobenp.jpg

Kasane & Chobe Nationaal Park - Ochtend- of Middagsafari Chobe nationaal park

Vanuit Kasane kunt een prachtige safari maken in Chobe Nationaal Park. De safari wordt zowel 's ochtends als in de namiddag uitgevoerd en is in een open 4WD met ranger. Exclusief entreegelden (R210)

Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. R480 + R210 (entreegelden) per persoon
Zambezi River

Victoria Falls - Sunset cruise op de Zambezi rivier

In de namiddag wordt u opgehaald om naar de Jetty te rijden. Hier stapt u op een mooie safari-cruiseboot en varen we over de Zambezi rivier. Rond deze tijd zakt de zon en heeft u een geweldig uitzicht over de rivier en het landschap. Dit alles gebeur...

In de namiddag wordt u opgehaald om naar de Jetty te rijden. Hier stapt u op een mooie safari-cruiseboot en varen we over de Zambezi rivier. Rond deze tijd zakt de zon en heeft u een geweldig uitzicht over de rivier en het landschap. Dit alles gebeurt onder genot van een drankje en een hapje. Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 70 USD per persoon

Meer info

Minder info

bw_al_makgadikgadi_500.jpg

Nata - Makgadikgadi Pans in 4x4

Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. U gaat op pad per 4x4 en waarbij u deze gigantische zoutvlakte ontdekt. Geniet van de...

Zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Ook trekt deze plek jaarlijks vele duizenden vogels aan die zich hier nestelen. U gaat op pad per 4x4 en waarbij u deze gigantische zoutvlakte ontdekt. Geniet van deze surrealistische plek met één van de mooiste zonsondergangen. Minimaal 2 personen - Prijs ca. per persoon, exclusief entreegelden. Duur: ca. 3 uur.

Meer info

Minder info

1560777013_SHUTTERS

Maun - Helikoptervlucht boven de Okavanga Delta

Vlieg met een helikopter over de adembenemende Okavanga Delta. Vanaf uw lodge gaat u naar de opstapplaats waar de piloot u opwacht. Geniet van bovenaf van een prachtig uitzicht over de delta, waar u zelfs met een beetje geluk de wilde dieren kunt spo...

Vlieg met een helikopter over de adembenemende Okavanga Delta. Vanaf uw lodge gaat u naar de opstapplaats waar de piloot u opwacht. Geniet van bovenaf van een prachtig uitzicht over de delta, waar u zelfs met een beetje geluk de wilde dieren kunt spotten!

Duur: 45 minuten
Minimaal 2 personen: 4000 BWP (ca. €328)

Meer info

Minder info

21 dagen Namibië & Botswana: altijd de beste prijs
21 dagen Namibië & Botswana: altijd de beste prijs

Reisleiding Namibië

In Namibië (en Botswana) reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar hebben inmiddels door het vele reizen ook een schat aan kennis van het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Namibië (en Botswana).

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Namibië (en Botswana) leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Botswana

In Botswana reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider, welke samen met u vanuit Zuid-Afrika meereist naar Namibië en Botswana. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar hebben inmiddels door het vele reizen ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Namibië en Botswana.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Kwaliteit van de wegen

U dient er rekening mee te houden dat u tijdens uw reis behoorlijke afstanden aflegt. De wegen in Namibië zijn naar lokale maatstaven goed, maar bestaan veelal uit onverharde gravelwegen waar meestal niet harder kan worden gereden dan 50 kilometer per uur. Bij bepaalde weerscondities kan de kwaliteit van de wegen verslechteren. In Botswana zijn de meeste wegen geasfalteerd. In de wegen kunnen echter zogenoemde 'potholes' (gaten) zitten en/of dieren oversteken waardoor niet overal de maximale snelheid gereden kan worden.

3-persoonskamer

In Moremi Game Reserve zijn de tenten beschikbaar voor maximaal twee personen. Indien u de reis boekt op basis van een tweepersoonskamer + extra bed wordt in het gamereserve automatisch twee tenten voor u geboekt. Ook in hotels is het in Namibië & Botswana niet altijd mogelijk om een extra bed op de kamer te plaatsen. U dient er rekening mee te houden dat er ook hier een twee- + eenpersoonskamer geboekt kan worden. Hierover wordt u geïnformeerd. Het plaatsen van een extra bed is alleen mogelijk voor kinderen t/m 12 jaar.

Beperkt aanbod accommodaties

Het aanbod van accommodaties in Namibië en Botswana is beperkt. Wanneer het voorbeeldhotel niet beschikbaar is dan verblijft u in een ander leuk hotel in deze regio. Het dagprogramma blijft ongewijzigd.

Extra informatie vervoersmiddel

De bus die wordt gebruikt tijdens deze rondreis is voorzien van airco en is speciaal ingericht voor onverharde wegen. Er komt veel stof vrij bij het rijden over deze wegen en het is onvermijdelijk dat stof de bus in komt. Wij raden u aan een goed afsluitbare koffer mee te nemen. Vanuit een hygiënisch oogpunt kiezen wij er voor bussen te gebruiken zonder toilet aan boord. De bussen kunnen namelijk rammelen bij het rijden over onverharde wegen. Er zijn onderweg voldoende (toilet) stops.

Bagage informatie voor tijdens Moremi Game Reserve

Tijdens de kampeersafari neemt u een zachte, kleine (rug)tas mee met daarin uw benodigdheden voor de komende twee nachten. De rest van uw bagage blijft veilig achter in Maun.

Geen vertrek in December

In de maand december bieden wij geen vertrekken aan voor deze reis. Vanwege de hoge temperaturen vinden wij deze periode minder geschikt om Namibië en Botswana te bezoeken.

Reizen met kinderen in Namibië & Botswana

Het Namibisch Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten gewijzigd. Ouders zijn niet meer verplicht originele geboorteaktes in het bezit te hebben wanneer zij met minderjarigen naar Namibië reizen. Het blijkt echter dat diverse luchtvaartmaatschappijen of douane beambten wel naar deze documenten vragen, waardoor wij adviseren de geboorteakte(s) mee te nemen. Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2019. Voor Botswana is het nog wel verplicht om in het bezit te zijn van originele geboorteakte(s).

Voor reizigers die met kinderen tot 18 jaar oud reizen betekent dit dat wij adviseren een (internationaal) uittreksel van de geboorteakte aan te vragen. Dit gaat vrij gemakkelijk, maar dit moet wel gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn.

Als het kind met één van de biologische ouders reist is ook schriftelijke toestemming of machtiging van de andere ouder noodzakelijk. Indien van toepassing, een overlijdensakte van de overleden ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte.

Wanneer u niet de biologische ouders bent dan zijn naast de volledige geboorteakte, ook extra gegevens van de wettelijke voogd noodzakelijk. Het gaat om een verklaring van de ouders of wettelijk voogd van het kind waaruit blijkt dat er toestemming is om te reizen met het betreffende kind, de contactgegevens en kopieën van de paspoorten van de ouders of wettelijke voogd van het kind.

Plastic tassen verboden

Wegens milieuredenen heeft de regering van Namibië een verbod op plastic tassen in de nationale parken en natuur reservaten aangekondigd. Bij de entree van het park zal alle bagage gecontroleerd worden. Wie toch over plastic tassen beschikt kan een boete riskeren.

Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van dit prachtige land. Voor deze rondreis is een normale basisconditie en goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Houd u er rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor u soms met uw bagage niet voor het hotel afgezet/ opgehaald kan worden. De rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. In het geval u of één van uw reisgenoten niet over een goede gezondheid beschikt, verzoeken wij u om telefonisch contact met ons op te nemen. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo Namibië

+Open-Sluiten

Ambassade en verkeersbureau

Ambassade van Namibië
Tervurenlaan 454
1150 Brussel
België
Tel: 0032.2 77 11 410

Verkeersbureau van Namibië
Schillerstr. 42 - 44
60313 Frankfurt/M
Germany
Tel: 0049 - 69 - 13 37 36 12
Fax: 0049 - 69 - 13 37 36 15
E-mail: aherma@namibia-tourism.com
www.namibia-tourism.com

Entreegelden Nationale Parken

In Namibië betaalt u, ter plaatse, entreegeld om een park te bezoeken. Voor het Etosha Nationaal Park, Naukluft Park*, Waterberg Park, Fish River Canyon en Skeleton Coast Park geldt tot en met 31 december 2018 een entreeprijs van 80 Namibische dollar per persoon per dag, dit is omgerekend ca. € 5,50 (afhankelijk van de wisselkoers) . Vanaf 1 januari 2019 geldt een entreeprijs van 250 Namibische dollar per dag, dit is omgerekend ca. € 16 50 (afhankelijk van de wisselkoers) . Voor een auto geldt tot en met 31 december 2018 een prijs van 10 Namibische dollar, omgerekend ca. € 0,70 (afhankelijk van de wisselkoers) en vanaf 1 januari 2019 een prijs van 50 Namibische dollar, omgerekend ca. € 3,50 (afhankelijk van de wisselkoers). Kinderen tot 16 jaar kunnen gratis naar binnen.

Alle andere parken vragen 40 Namibische dollar per persoon per dag tot en met 31 december 2018, omgerekend ca. € 2,70 (afhankelijk van de wisselkoers) en vanaf 1 januari 2019 geldt een prijs van 200 Namibische dollar, omgerekend ca. € 13,50 (afhankelijk van de wisselkoers).

*Naukluft Park bezoekt u als u de rode duinen van Sossusvlei bezoekt.

Het is niet toegestaan om plastic tassen mee te nemen in de nationale parken.

Reizen met kinderen in Namibië & Botswana

Het Namibisch Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten gewijzigd. Ouders zijn niet meer verplicht originele geboorteaktes in het bezit te hebben wanneer zij met minderjarigen naar Namibië reizen. Het blijkt echter dat diverse luchtvaartmaatschappijen of douane beambten wel naar deze documenten vragen, waardoor wij adviseren de geboorteakte(s) mee te nemen. Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2019. Voor Botswana is het nog wel verplicht om in het bezit te zijn van originele geboorteakte(s).

Voor reizigers die met kinderen tot 18 jaar oud reizen betekent dit dat wij adviseren een (internationaal) uittreksel van de geboorteakte aan te vragen. Dit gaat vrij gemakkelijk, maar dit moet wel gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn.

Als het kind met één van de biologische ouders reist is ook schriftelijke toestemming of machtiging van de andere ouder noodzakelijk. Indien van toepassing, een overlijdensakte van de overleden ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte.

Wanneer u niet de biologische ouders bent dan zijn naast de volledige geboorteakte, ook extra gegevens van de wettelijke voogd noodzakelijk. Het gaat om een verklaring van de ouders of wettelijk voogd van het kind waaruit blijkt dat er toestemming is om te reizen met het betreffende kind, de contactgegevens en kopieën van de paspoorten van de ouders of wettelijke voogd van het kind.

Geldzaken

De munteenheid in Namibië is de Namibische dollar (NAD). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

In de grote steden van Namibië is het mogelijk om met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo te pinnen. Voor de kleinere dorpjes is het noodzakelijk contant geld bij u te hebben.

In de grote hotels en de grotere winkels kunt u soms met creditcard betalen. Niet alle creditcards worden geaccepteerd. Met VISA en MasterCard heeft u de meeste kans van slagen.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Namibië worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht.

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen.

Openingstijden

De winkels zijn van maandag tot vrijdag open van 08.00 uur tot 17.30 uur. De meeste winkels zijn gesloten op zaterdag en zondag. Sommige supermarkten zijn op zaterdagochtend geopend.

Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 15.30 uur en op zaterdag van 08.30 uur tot 11.00 uur.

Reisdocumenten

Het paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Ook moet uw paspoort twee lege pagina's naast elkaar bevatten.

Voor personen met de Nederlandse nationaliteit en/of paspoort is bij een verblijf korter dan 90 dagen geen visum nodig. Bezoekers moeten kunnen aantonen over voldoende geld te beschikken voor het voorgenomen verblijf in het land. Wanneer u per vliegtuig in Namibië aankomt, dient u in het bezit te zijn van een geldig retourbiljet.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit draagt, dient u zelf zorg te dragen voor een eventueel benodigd visum. Hiervoor kunt u contact opnemen met de ambassade van Namibië.

Mocht u, tijdens uw reis naar Namibië, ook de Victoria Watervallen bezoeken, dan dient u er rekening mee te houden dat u hier wel een visum voor nodig heeft. U dient bij aankomst in Zimbabwe een visum aan te schaffen. Het visum kunt u 'on arrival' krijgen en kost $35 p.p. (onder voorbehoud van evt. wijzigingen). Vraag naar een single entry visum. Met dit visum kunt u de Victoria Watervallen aan de kant van Zimbabwe bezoeken. Let op, u kunt het visum enkel met contact geld (USD) betalen.

Wanneer u zowel Zimbabwe als Zambia bezoekt, dan kunt u een zogeheten KAZA UNIVISUM aanschaffen. U kunt dan onbeperkt de grenzen van beide landen over. Dit visum is 30 dagen geldig en kost ca. 50 USD. Dit type visum is ook ter plaatse verkrijgbaar.

Tijdsverschil

In Namibië is het één uur later dan in Nederland. Gedurende de Nederlandse zomertijd is er geen tijdsverschil.

Voltage

Het voltage is in Namibië 220 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Namibië kunt checken.

Het kan voorkomen dat de stroom uitvalt. Daarom is het handig om een zaklantaarn mee te nemen.

+-Landinfo Botswana

+Open-Sluiten

Ambassade

Ambassade van de Republiek Botswana
Avenue de Tervuren 169
1150 Brussel
Tel: 0322-7391120
Fax: 0322-7356318

Consultaat van de Republiek Botswana
Keizersgracht 310
1016 EX Amsterdam
Tel: 020-4208844

Geldzaken

De munteenheid van Botswana is de Botswana Pula (BWP), dit is onderverdeed in 100 Thebe (centen). Er zijn briefjes van 1, 2, 5, 10, 20 en 50. Een euro is ongeveer 11 BWP waard.

Het is alleen in de grote steden mogelijk om te pinnen met een bankpas met Visa logo. Bankpassen met Maestro logo worden beperkt geaccepteerd. Visacard en Mastercard worden doorgaans geaccepteerd bij winkels en restaurants.

De BWP is in Nederland niette verkrijgen, zelfs in buurlanden als Zuid-Afrika is het zeer moeilijk om hieraan te komen. Dollars of Euro's kunnen ter plaatse gewisseld worden bij banken en wisselkantoren. Probeer voor kleingeld te zorgen bij het wisselen omdat er op veel plaatsen vaak geen wisselgeld is.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim vantevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Botswana worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Een Gele koorts vaccinatie is verplicht als u vanuit een gebied komt waar Gele koorts voorkomt. Het is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Botswana binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.

In het land komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen.

Openingstijden

In Botswana zijn de winkels in de grote steden doorgaans geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur.

De banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 15.30 uur. Op zaterdag zijn de meeste banken geopend van 08.00 uur tot 11.00 uur. Buiten de grote steden hebben banken en postkantoren vaak een middagsluiting.

Reisdocumenten

Als toerist met Nederlandse nationaliteit is het toegestaan om maximaal 90 dagen in Botswana te verblijven zonder visum. Wel dient uw paspoort na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Wanneer u met kinderen reist willen wij u ook adviseren om een uittreksel van het geboorteregister van uw kinderen mee te nemen. Ter preventie van kinderhandel wordt om deze papieren gevraagd.

Tijdsverschil

Botswana kent geen verschil in wintertijd en zomertijd. Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil met Botswana 1 uur.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen met Amerikaanse dollars of met Botswaanse Pula.

Voltage

Het voltage is in Botswana 220/240 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Botswana kunt checken. Het is handig om een universele stekker mee te nemen.

Stroomstoringen komen in Botswana niet vaak voor. Het kan wel handig zijn een zaklamp mee te nemen mocht de stroom toch uitvallen tijdens uw reis.

Reizen met kinderen in Botswana

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Botswana heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van hun kind(eren).

Voor reizigers die met kinderen tot 18 jaar oud reizen betekent dit dat er een geboorteakte aangevraagd moet worden. Dit gaat op zich vrij gemakkelijk, maar dit moet wel gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn. Voor kinderen van gescheiden ouders: je moet als enige ouder wanneer je met je kinderen reist schriftelijke toestemming krijgen van de andere ouder.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

21 dagen Namibië & Botswana: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Windhoek

02Aankomst Windhoek

03Windhoek - Sossusvlei/ Namib-Naukluft Nationaal Park

04Sossusvlei - Dune 45 - Deadvlei

05Sossusvlei/ Namib-Naukluft Nationaal Park - Swakopmund

06Swakopmund

07Swakopmund - Outjo/Etosha Nationaal Park

08Etosha Nationaal Park

09Outjo/Etosha Nationaal Park - Caprivi

10Caprivi - Kasane

11Chobe Nationaal Park

12Kasane - Victoria Falls

13Victoria Falls

14Victoria Falls - Kasane - Nata

15Nata - Maun

16Maun - Moremi Game Reserve

17Moremi Game Reserve

18Moremi Game Reserve - Gobabis

19Gobabis - Windhoek

20Windhoek - Amsterdam

21Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis