De eeuwenoude U Bein brug, Mandalay
De eeuwenoude U Bein brug, Mandalay
Indrukwekkende pagode van Mingun
Indrukwekkende pagode van Mingun
Vallei van Bagan
Vallei van Bagan
Prachtige Inle meer
Prachtige Inle meer
Schwedagon in Yangon
Schwedagon in Yangon

Ontdek Magisch Myanmar

Privéreis | 12 dagen v.a. 2645
2495i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
23-02-2019
Reisduur
12 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 300 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 5 maart 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m maart 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met 5 maart 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m maart 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Kassakorting tot 300 ppi
Veel excursies zijn inbegrepen, incl. ervaren Engelssprekende gids
Wandel over de langste teakhouten brug ter wereld
Prachtige boottocht van Mandalay naar Bagan
Treinreis naar het Inle Lake, dwars door bergen en valleien
Twee binnenlandse vluchten

Maak kennis met het lievelingsland van boeddha.

Dat Myanmar iets magisch heeft gaat u tijdens deze rondreis zeker ervaren. Start in het centrum der Birmese cultuur Mandalay, bezoek Mandalay Hill en wandel over de teakhouten U-Bein Bridge. Verdwaal in Bagan tussen de vele tempels en geniet van de spectaculaire zonsondergang. Laat u meevoeren in de wondere wereld op én om het Inle Lake en bezegel uw reis met een bezoek aan de Shwedagon Pagode in Yangon.

"Sommige landen maken een diepe indruk, dit is er zo één. Nergens heb ik ooit zo’n mooie zonsondergang gezien als in Bagan! "

Marijn Woudberg

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Mandalay

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam naar Mandalay

Vandaag vliegt u naar Myanmar, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Aankomst Mandalay

MM_Magisch_Smile
Aankomst Mandalay
Vrije middag
Eerste overnachting Mandalay

Aankomst in Mandalay waar de gids u zal verwelkomen en begeleiden naar het hotel.

Vandaag geen druk programma, maar een vrije dag om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen.

DAG
03

Mandalay

mm_alg_ubein.jpg
Kennismaken met de stad Mandalay
Bezoek aan Mandalay Hill met prachtig uitzicht
Amarapura met het Mahagandayon tempelcomplex
Wandeling over de U-Bein Bridge
Tweede overnachting Mandalay

Mandalay is de voormalige hoofdstad en tegenwoordig tweede stad van Myanmar. Gekenmerkt door de rode, stoffige wegen wordt deze stad vaak gezien als het centrum van de Birmese cultuur. Tijd om hier nader kennis mee te maken!
De dag start met een bezoek aan Mandalay Hill, de top van deze ruim 230 meter hoge heuvel wordt middels 1730 treden bereikt. Eenmaal boven aangekomen wordt uw fysieke inspanning beloond met een prachtig uitzicht over de stad, de Irrawaddy rivier en het ommuurde fort. Mandalay Hill staat verder bekend om haar pagodes en tempels, er wonen nog vele monniken. De meeste monniken spreken (basis) Engels en u zult merken dat zij graag een praatje met u aanknopen om hun taalkennis te vergroten.
Vervolgens gaat u het grootse boek ter wereld bezoeken: de Kuthodaw Pagoda. De complete Tripitaka (een oud boeddhistisch geschrift) staat hier in 729 marmeren stenen gegraveerd. Iedere steen is in een afzonderlijke pagode geplaatst.
Amarapura is tevens een voormalige hoofdstad van Myanmar, dit zou u niet verwachten wanneer u het rustige dorpje inrijdt. U bezoekt hier het Mahagandayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, neemt een kijkje bij een 100 jaar oude weverij én loopt over de U-Bein Bridge. Laatstgenoemde is de langste teakhouten brug ter wereld, het is ruim 1,2 km lang en biedt een prachtig uitzicht over het Taungthmanmeer.

Teruggekomen in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren om de stad verder te ontdekken, een lokale markt bezoeken of heerlijk bijkomen op het sfeervolle dakterras van het hotel.

DAG
04

Mandalay - Bagan

mm_alg_irrawaddy.jpg
Boottocht naar Bagan
Genieten van het leven langs de oevers
Eerste kennismaking met Bagan
Eerste overnachting Bagan

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de pier gebracht voor vertrek van de boot naar Bagan. De tocht gaat over de Irrawaddy River en duurt ongeveer 9 uur, ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. Het is een rustige tocht en onderweg geniet u van het lokale leven langs de oevers, afgewisseld door verborgen pagoda's en tempels.
In Bagan wordt u verwelkomt door uw gids en naar het hotel gebracht waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden.

DAG
05

Bagan

mm_alg_bagan.jpg
Dagtour door Magisch Bagan
Lunch in een lokaal restaurant
Per paard en wagen naar de de Pyathagyi Pagoda
Bewonderen van de zonsondergang
Tweede overnachting Bagan

Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 km² vol met stupa's, tempels en kloosters, waarvan de meeste stammen uit de hoogtijdagen tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan is de derde voormalige hoofdstad die u tijdens deze reis bezoekt, daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

Een volle dag op pad om Bagan te ontdekken, de ervaren gids neemt u mee naar de meest bekende en bijzondere tempels. De dag begint met het beklimmen van een pagoda vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de omgeving en pas echt ziet hoe gigantisch groot dit gebied is. Tempels en pagoda’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker nog lang bijblijven.
De lunch wordt in een lokaal restaurant geserveerd. Vervolgens wordt u per paard en wagen naar de Pyathagyi Pagoda gebracht om te genieten van de zonsondergang en te proosten op deze magische ervaring.

DAG
06

Bagan

Vrije dag
Fietstocht door Bagan (optioneel)
Markten, kloosters en een verborgen tempel (optioneel)

Dag ter vrije besteding.

Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken. Ontspan in het hotel of ga zelf op pad om nog meer tempels te ontdekken!

DAG
07

Bagan - Heho - Kalaw

MM_ALG_Kalaw
Afscheid van het bijzondere Bagan
Binnenlandse vlucht Heho - Kalaw
Prachtig heuvellandschap onderweg
Eerste overnachting Kalaw

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bagan gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Aangekomen in Heho wordt u verwelkomd door de chauffeur en naar het hotel in Kalaw gebracht. Geniet onderweg van het schitterende heuvellandschap.

Kalaw was het vroegere 'hill station' van de Britse kolonisten, zij kwamen hier om de hete zomers op de vlaktes te ontvluchten en in het koele klimaat in de bergen te verblijven. De Britten namen invloeden mee van hun reizen in omliggende landen zoals India en Nepal, deze invloeden ziet u nog steeds terug in het culinaire aanbod en verschillende religies die hier vertegenwoordigd zijn.

DAG
08

Kalaw - Inle Lake

mm_alg_trainkalaw.jpg
Vertrek uit Kalaw naar Inle Lake
Bijzondere treinreis
Overnachting Inle Lake

's Ochtends wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u aan boord van de trein richting het Inle Lake. Het is een spectaculaire rit, dwars door bergen en valleien en onder goed gezelschap van de lokale bevolking. Onderweg stopt de trein bij meerdere kleine tussenstations, dit levert een leuk schouwspel op waarbij handelswaren in en uit de trein worden geladen.

In de middag arriveert u in Nyuang Shwe en wordt u met een authentiek vervoersmiddel naar het hotel gebracht. Buiten dat het een hele duurzame manier van reizen is, wordt dit ook zeker een ervaring om nooit te vergeten.

DAG
09

Inle Lake

mm_alg_inle.jpg
Een dagje op het meer
Bezoek lokale zijdeweverij en sigarenmakerij
Tweede overnachting Inle Lake

In de ochtend wordt u in het hotel opgehaald, naar de pier gebracht en stapt u in een longtailboot om het Inle Lake verkennen. De Intha's zijn al eeuwenlang de bewoners van het meer, kenmerkend door hun paalwoningen die boven het water uitsteken en drijvende moestuinen.
De gids neemt u mee door deze bijzondere waterwereld en vertelt u alles over de lokale gebruiken. U zult uw ogen uitkijken, onderweg komt u van alles tegen zoals de 'beenroeiende' vissers, cheroot (Birmese sigarenmakerij) en zijdeweverijen. Daarbij bezoekt u een lokale markt waarvan de locatie om de 5 dagen verandert en drinkt u een kopje thee bij één van de dorpsbewoners.

Aan het einde van deze indrukwekkende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe en wordt u naar het hotel gebracht.

DAG
10

Inle Lake - Heho - Yangon

Vrije ochtend
Ontdek Inle per fiets en te voet (optioneel)
Binnenlandse vlucht Heho - Yangon
Eerste overnachting Yangon

De ochtend is ter vrije besteding.

In de middag wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aangekomen in de hoofdstad van Myanmar wordt u verwelkomd door de gids en naar het hotel gebracht.

DAG
11

Yangon

Bezoek Shwedagon Pagode
Ontdekkingstocht oude stadscentrum van Yangon
Drankje in het Rangoon Tea House
Tweede overnachting Yangon

Vandaag gaat u de kroon op uw reis bezoeken: de Shwedagon Pagoda! De gids neemt u mee door de achterdeuren van deze tempel waardoor u een uniek kijkje in de geschiedenis van de pagoda, de lokale bewoners en hun religie krijgt. Verder brengt u offers aan de monniken, wordt er een authentieke lunch geserveerd en kunt u een traditionele Birmese waarzegger bezoeken.

De rest van de dag is op eigen gelegenheid en kunt u zelf Yangon gaan verkennen.

DAG
12

Yangon - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Terugvlucht Yangon - Amsterdam
Einde van de reis

In de vroege ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. U arriveert hier op dezelfde dag.

Einde van een onvergetelijke reis door Myanmar!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
12 dagen Ontdek Magisch Myanmar: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vluchten Bagan - Heho en Heho - Yangon
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten
Boottocht Mandalay - Bagan
Treinreis Kalaw - Inle Meer
Rondreis per airco auto/minibus met privé chauffeur
Engelssprekende gids tijdens excursies
Verblijf in goede middenklasse of superiorklasse hotels incl. ontbijt (afhankelijk van uw keuze)
Stadsbezoek aan Mandalay met o.a. een bezoek aan Mandalay Fort, de Atumashi en Shwenandaw kloosters en de Kuthodaw Pagode
Bezoek aan de U Bein Bridge en het oude Amarapura met het grote Mahagandayon klooster
Dagexcursie in Bagan met bezoek aan verschillende tempels
Dagtocht op het Inle Lake met een longtailboot
Mogelijkheid tot een bezoek aan Mingun
Mogelijkheid tot een Jungle wandeling met een bezoek aan een olifanten opvangcentrum
Historische stadswandeling door Yangon
Bijzonder bezoek aan de Shwedagon Pagode, met een traditioneel Birmees ontbijt
Offeren aan monniken en een bezoek aan een waarzegger
Entreegelden tijdens de excursies

Exclusief

Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Vertrekbelasting: $ 1,50 p.p. per binnenlandse vlucht
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
12 dagen Ontdek Magisch Myanmar: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Mandalay

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam naar Mandalay

Vandaag vliegt u naar Myanmar, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Aankomst Mandalay

MM_Magisch_Smile
Aankomst Mandalay
Vrije middag
Eerste overnachting Mandalay

Aankomst in Mandalay waar de gids u zal verwelkomen en begeleiden naar het hotel.

Vandaag geen druk programma, maar een vrije dag om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen.

DAG
03

Mandalay

mm_alg_ubein.jpg
Kennismaken met de stad Mandalay
Bezoek aan Mandalay Hill met prachtig uitzicht
Amarapura met het Mahagandayon tempelcomplex
Wandeling over de U-Bein Bridge
Tweede overnachting Mandalay

Mandalay is de voormalige hoofdstad en tegenwoordig tweede stad van Myanmar. Gekenmerkt door de rode, stoffige wegen wordt deze stad vaak gezien als het centrum van de Birmese cultuur. Tijd om hier nader kennis mee te maken!
De dag start met een bezoek aan Mandalay Hill, de top van deze ruim 230 meter hoge heuvel wordt middels 1730 treden bereikt. Eenmaal boven aangekomen wordt uw fysieke inspanning beloond met een prachtig uitzicht over de stad, de Irrawaddy rivier en het ommuurde fort. Mandalay Hill staat verder bekend om haar pagodes en tempels, er wonen nog vele monniken. De meeste monniken spreken (basis) Engels en u zult merken dat zij graag een praatje met u aanknopen om hun taalkennis te vergroten.
Vervolgens gaat u het grootse boek ter wereld bezoeken: de Kuthodaw Pagoda. De complete Tripitaka (een oud boeddhistisch geschrift) staat hier in 729 marmeren stenen gegraveerd. Iedere steen is in een afzonderlijke pagode geplaatst.
Amarapura is tevens een voormalige hoofdstad van Myanmar, dit zou u niet verwachten wanneer u het rustige dorpje inrijdt. U bezoekt hier het Mahagandayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, neemt een kijkje bij een 100 jaar oude weverij én loopt over de U-Bein Bridge. Laatstgenoemde is de langste teakhouten brug ter wereld, het is ruim 1,2 km lang en biedt een prachtig uitzicht over het Taungthmanmeer.

Teruggekomen in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren om de stad verder te ontdekken, een lokale markt bezoeken of heerlijk bijkomen op het sfeervolle dakterras van het hotel.

Goed om te weten

Mocht u liever vliegen van Mandalay naar Bagan dan kan dit natuurlijk ook (tegen meerprijs), de vlucht duurt ca. 45 minuten. Leuk om te combineren met de optionele bootexcursie naar Mingun en bezoek de beroemde klok en de gebarsten stenen tempelruïne. De excursie wordt voorafgaande de vlucht uitgevoerd. Meer informatie over de mogelijkheden? Kijk dan bij 'extra opties'.

DAG
04

Mandalay - Bagan

mm_alg_irrawaddy.jpg
Boottocht naar Bagan
Genieten van het leven langs de oevers
Eerste kennismaking met Bagan
Eerste overnachting Bagan

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de pier gebracht voor vertrek van de boot naar Bagan. De tocht gaat over de Irrawaddy River en duurt ongeveer 9 uur, ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. Het is een rustige tocht en onderweg geniet u van het lokale leven langs de oevers, afgewisseld door verborgen pagoda's en tempels.
In Bagan wordt u verwelkomt door uw gids en naar het hotel gebracht waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden.

DAG
05

Bagan

mm_alg_bagan.jpg
Dagtour door Magisch Bagan
Lunch in een lokaal restaurant
Per paard en wagen naar de de Pyathagyi Pagoda
Bewonderen van de zonsondergang
Tweede overnachting Bagan

Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 km² vol met stupa's, tempels en kloosters, waarvan de meeste stammen uit de hoogtijdagen tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan is de derde voormalige hoofdstad die u tijdens deze reis bezoekt, daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

Een volle dag op pad om Bagan te ontdekken, de ervaren gids neemt u mee naar de meest bekende en bijzondere tempels. De dag begint met het beklimmen van een pagoda vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de omgeving en pas echt ziet hoe gigantisch groot dit gebied is. Tempels en pagoda’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker nog lang bijblijven.
De lunch wordt in een lokaal restaurant geserveerd. Vervolgens wordt u per paard en wagen naar de Pyathagyi Pagoda gebracht om te genieten van de zonsondergang en te proosten op deze magische ervaring.

DAG
06

Bagan

Vrije dag
Fietstocht door Bagan (optioneel)
Markten, kloosters en een verborgen tempel (optioneel)

Dag ter vrije besteding.

Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken. Ontspan in het hotel of ga zelf op pad om nog meer tempels te ontdekken!

Goed om te weten

Bent u benieuwd naar de achterlanden van Myanmar? Bekijk dan eens de optionele excursie 'Markten, kloosters en een verborgen tempel'!

DAG
07

Bagan - Heho - Kalaw

MM_ALG_Kalaw
Afscheid van het bijzondere Bagan
Binnenlandse vlucht Heho - Kalaw
Prachtig heuvellandschap onderweg
Eerste overnachting Kalaw

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bagan gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Aangekomen in Heho wordt u verwelkomd door de chauffeur en naar het hotel in Kalaw gebracht. Geniet onderweg van het schitterende heuvellandschap.

Kalaw was het vroegere 'hill station' van de Britse kolonisten, zij kwamen hier om de hete zomers op de vlaktes te ontvluchten en in het koele klimaat in de bergen te verblijven. De Britten namen invloeden mee van hun reizen in omliggende landen zoals India en Nepal, deze invloeden ziet u nog steeds terug in het culinaire aanbod en verschillende religies die hier vertegenwoordigd zijn.

Goed om te weten

Een groep jonge ondernemers uit Kalaw zijn een project gestart ter bescherming en behoud van de natuur, olifanten en traditionele manier van leven in deze streek. Het natuurgebied vormt een veilige leefomgeving voor dieren zodat zij beschermt worden tegen jagers. Wilt u dit bijzondere gebied bezoeken? Kijk dan bij de excursies (Jungle trekking Kalaw) voor meer informatie!

DAG
08

Kalaw - Inle Lake

mm_alg_trainkalaw.jpg
Vertrek uit Kalaw naar Inle Lake
Bijzondere treinreis
Overnachting Inle Lake

's Ochtends wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u aan boord van de trein richting het Inle Lake. Het is een spectaculaire rit, dwars door bergen en valleien en onder goed gezelschap van de lokale bevolking. Onderweg stopt de trein bij meerdere kleine tussenstations, dit levert een leuk schouwspel op waarbij handelswaren in en uit de trein worden geladen.

In de middag arriveert u in Nyuang Shwe en wordt u met een authentiek vervoersmiddel naar het hotel gebracht. Buiten dat het een hele duurzame manier van reizen is, wordt dit ook zeker een ervaring om nooit te vergeten.

Weetje

Het Inle Lake ligt op circa 900 m hoogte en is maar liefst 20 km lang en 6 km breed! Het meer staat bekend om de paalwoningen, drijvende markt en drijvende tuinen. Verder hebben de vissers een wel heel bijzondere manier van roeien ontwikkeld, zij staan namelijk op de punt van de boot en houden de roeispaan vast met één hand en één been.

DAG
09

Inle Lake

mm_alg_inle.jpg
Een dagje op het meer
Bezoek lokale zijdeweverij en sigarenmakerij
Tweede overnachting Inle Lake

In de ochtend wordt u in het hotel opgehaald, naar de pier gebracht en stapt u in een longtailboot om het Inle Lake verkennen. De Intha's zijn al eeuwenlang de bewoners van het meer, kenmerkend door hun paalwoningen die boven het water uitsteken en drijvende moestuinen.
De gids neemt u mee door deze bijzondere waterwereld en vertelt u alles over de lokale gebruiken. U zult uw ogen uitkijken, onderweg komt u van alles tegen zoals de 'beenroeiende' vissers, cheroot (Birmese sigarenmakerij) en zijdeweverijen. Daarbij bezoekt u een lokale markt waarvan de locatie om de 5 dagen verandert en drinkt u een kopje thee bij één van de dorpsbewoners.

Aan het einde van deze indrukwekkende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe en wordt u naar het hotel gebracht.

DAG
10

Inle Lake - Heho - Yangon

Vrije ochtend
Ontdek Inle per fiets en te voet (optioneel)
Binnenlandse vlucht Heho - Yangon
Eerste overnachting Yangon

De ochtend is ter vrije besteding.

In de middag wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aangekomen in de hoofdstad van Myanmar wordt u verwelkomd door de gids en naar het hotel gebracht.

Goed om te weten

Wilt u nog meer van het Inle Lake zien? Bekijk dan eens de optionele excursie 'Ontdek Inle per fiets en te voet'!

DAG
11

Yangon

Bezoek Shwedagon Pagode
Ontdekkingstocht oude stadscentrum van Yangon
Drankje in het Rangoon Tea House
Tweede overnachting Yangon

Vandaag gaat u de kroon op uw reis bezoeken: de Shwedagon Pagoda! De gids neemt u mee door de achterdeuren van deze tempel waardoor u een uniek kijkje in de geschiedenis van de pagoda, de lokale bewoners en hun religie krijgt. Verder brengt u offers aan de monniken, wordt er een authentieke lunch geserveerd en kunt u een traditionele Birmese waarzegger bezoeken.

De rest van de dag is op eigen gelegenheid en kunt u zelf Yangon gaan verkennen.

DAG
12

Yangon - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Terugvlucht Yangon - Amsterdam
Einde van de reis

In de vroege ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. U arriveert hier op dezelfde dag.

Einde van een onvergetelijke reis door Myanmar!

Goed om te weten

Wilt u na deze rondreis heerlijk nagenieten op het strand? Kijk dan bij de verlenging Ngapali Beach!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
5 opties
Open+
12 dagen Ontdek Magisch Myanmar: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Mandalay
Yadanarbon Hotel
Driesterren
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
Een fijn Birmees hotel in het centrum van Mandalay en op korte afstand van het treinstation en de Diamond Plaza Shopping Malls. De Zegyo Markt en de avondmarkt zijn op loopafstand.
Het hotel is van alle gemakken voorzien en beschikt over een receptie, lobby, een prima restaurant, café met "Mandalar In House Music", wasservice, souvenirwinkeltje en een heerlijk dakterras waar u kunt genieten van een drankje en live optredens.
De verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, telefoon, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en/of bad, toilet en föhn.
Meer info >
Mandalay
Ayarwaddy River View Hotel
Viersterren
 • mm_ac_ayarwaddy_ex2.jpg
 • mm_ac_ayarwaddy_ka2.jpg
 • mm_ac_ayarwaddy_ex.jpg
 • Ayarwaddy Hotel
Het hotel bevindt zich aan de oevers van de Ayarwaddy Rivier, net iets buiten het centrum van Mandalay. Vanaf het dakterras kunt u genieten van het prachtige uitzicht.
Het Ayarwaddy River Hotel is een comfortabel hotel en beschikt over een receptie, restaurant & bar, souvenirwinkel, wasservice, buitenzwembad, spa en fitnessruimte. Verder wordt er bij de receptie fietsverhuur aangeboden.
De kamers zijn traditioneel ingericht met veel houtelementen en zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, WiFi, airco, minibar, TV en badkamer met douche en/of bad en haardroger.
Meer info >
Bagan
Nyaung U Thande Hotel
Driesterren
 • mm_ac_thande_zw.jpg
 • Naung U Thante
 • Nyaung U Thante
 • Naung U Thante
 • Naung U Thante
Het Nyuang U Thande Hotel biedt een oase van rust. Diverse bungalows liggen verspreid door een heerlijke tuin. Daarnaast zorgt ook het zwembad ervoor dat u, na het ontdekken van alle bijzondere bezienswaardigheden, heerlijk kunt ontspannen. Het hotel beschikt over een ruime lobby, receptie met kluisjes, restaurant, eigen bakkerij, café, zwembad, wasservice, souvenirwinkel en gratis WiFi door het gehele resort.
De bungalowkamers kamers zijn voorzien van airco, TV, telefoon, minibar, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en/of bad, toilet en föhn. Ook hebben de kamers een eigen veranda.
Meer info >
Bagan
Areindmar Hotel
Viersterren
 • mm_ac_areindmar_ex.jpg
 • mm_ac_areindmar_zw.jpg
 • mm_ac_areindmar_re.jpg
 • mm_ac_areindmar_ka.jpg
 • mm_ac_areindmar_zw2.jpg
Het Areindmar Hotel bevindt zich aan de zuidelijke kant van de stadsmuren van Bagan, u kunt hier heerlijk tot rust komen na een dag vol indrukken.
Het hotel beschikt over een receptie, WiFi, wasservice, binnentuin, buitenzwembad, bar en een restaurant waar zowel Aziatische als westerse gerechten geserveerd worden.
De luxe kamers zijn voorzien van TV, minibar, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, airco en badkamer met douche en/of bad en haardroger.

Meer info >
Kalaw
Dream Villa
Driesterren
 • mm_ac_dream_ex2.jpg
 • mm_ac_dream_ka.jpg
 • mm_ac_dream_ex.jpg
Dream Villa is gelegen in het centrum van Kalaw, op circa 5 minuten lopen van lokale restaurantjes, winkels en de centrale markt.
Het is een kleinschalig, eenvoudig en rustig hotel dat in karakteristieke stijl gebouwd is. Door het vriendelijke personeel zult u zich hier snel thuis voelen!
Het hotel is voorzien van een receptie met kluisjes, lobby, TV-kamer, restaurant, roomservice, fietsverhuur en een excursiebalie. Ook heeft het gehele hotel gratis WiFi.
De schitterende kamers hebben vele houten details en zijn verder voorzien van een ventilator, TV, minibar en badkamer met douche en/of bad. Ook beschikken de kamers over een eigen balkon.
Meer info >
Kalaw
Kalaw Heritage Hotel
 • mm_ac_kalaw_exfront.jpg
 • mm_ac_kalaw_exout.jpg
 • mm_ac_kalaw_ka.jpg
 • mm_ac_kalaw_ex.jpg
 • mm_ac_kalaw_re.jpg
Een heerlijk hotel, midden in de prachtige natuur van Kalaw. Het Heritage Hotel ligt iets buiten het centrum (ongeveer 15 minuten lopen naar de centrale markt) en in de omgeving kunt u heerlijk wandelen. Kom tot rust en geniet van het uitzicht.
In het hotel bevindt zich een restaurant, bar, zonneterras, tuin en tennisbaan. Verder is er een receptie, WiFi en wordt er wasservice aangeboden.
De kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van TV, airco, minibar, zitgedeelte en badkamer met bad en/of douche en föhn.

Het Kalaw hotel ligt iets buiten het centrum. Het is ongeveer 15 minuten lopen van de centrale markt. In de omgeving van het hotel kunt u heerlijk wandelen.
Meer info >
Inle Meer
Hotel Maineli
 • mm_ac_maineli_ex.jpg
 • mm_ac_maineli_ka.jpg
 • mm_ac_maineli_re.jpg
Hotel Maineli is onlangs geopend en bevindt zich op een zeer centrale locatie in Nyuang Shwe.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en tuin. Verder wordt er fietsverhuur, gratis WiFi en wasservice aangeboden.
Alle kamers zijn voorzien van airco, TV, zithoek en badkamer met bad en/of douche en föhn.
Meer info >
Inle Meer
Amazing Nyaung Shwe Hotel
Driesterren
 • mm_ac_amazing_ext.jpg
 • mm_ac_amazing_ka.jpg
 • mm_ac_amazing_ha.jpg
 • mm_ac_amazing_ba.jpg
 • mm_ac_amazing_balk.jpg
 • mm_ac_amazing_wat.jpg
 • mm_ac_amazing_ka2.jpg
Het Amazing Nyuang Shwe Hotel combineert authentieke Birmese elementen met moderne faciliteiten, het is een erg fijn hotel voor uw verblijf bij het Inle Lake. Het hotel bevindt zich in de buurt van de markt en het personeel zal er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
Er is een receptie, room service, wasservice, terras en een modern restaurant met westerse, Aziatische en traditionele Shan gerechten.
De kamers zien er netjes en verzorgd uit en zijn voorzien van airco, TV, minibar, koffie- en theefaciliteiten, WiFi en badkamer met bad en/of douche en föhn. De meeste kamers hebben een eigen terras met uitzicht op de tuin.
Meer info >
Yangon
Eastern Hotel
Driesterren
 • MM eastern hotel ext.png
 • MM eastern hotel double room 3.png
 • MM eastern hotel double room.png
 • MM eastern hotel restaurant.png
 • MM eastern hotel reception.png
Het Eastern Hotel is een fijn 3-sterren hotel gelegen in de wijk Botahtaung. Vanaf het hotel loopt u in ongeveer 15 minuten naar de Sule Pagoda en ook winkels en restaurants vindt u in de directe omgeving van het hotel. De goede service maakt dit hotel een uitstekende uitvalsbasis om de stad te ontdekken!
Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een restaurant waar iedere ochtend een goed ontbijtbuffet wordt geserveerd en gratis WiFi.
Alle kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van TV, WiFi, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, minibar en badkamer met douche en föhn. Enkele kamers hebben uitzicht op de stad.
Meer info >
Yangon
Chatrium Hotel
Viersterren
 • mm_ac_chatrium_rec.jpg
 • mm_ac_chatrium_ro2.jpg
 • mm_ac_chatrium_sw2.jpg
 • mm_ac_chatrium_res.jpg
 • mm_ac_chatrium_ro.jpg
 • mm_ac_chatrium_sw.jpg
Het Chatrium Hotel behoort tot een van de meest luxueuze hotels in Yangon. Het is direct gelegen aan het Kandawgy meer en op zo'n 15 minuten lopen van de Shwedagon pagoda. Geniet van de groene omgeving, bezoek bijvoorbeeld Kandawgyi Nature Park of de Yangon Zoological Gardens.
Het hotel heeft een fraai buitenzwembad, restaurants , bars en gratis WiFi. Daarnaast biedt Chatrium een Spa met traditionele Thaise massages, kruidenbaden en een fitnessruimte.
De ruime kamers van het Chatrium Hotel zijn klassiek modern ingericht. Alle kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, TV, WiFi, minibar, badkamer met een douche en/of ligbad én een balkon met uitzicht op de stad.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 1 t/m 2 van 2 opties )
Kunt u geen genoeg krijgen van Myanmar en wilt u de reis afsluiten op het witte zandstrand van Ngapali? U ziet de meerprijs voor de vertrekdatum van uw keuze, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
MM_AC_AmataEX
Ngapali Beach - Amata Resort & Spa (incl. binnenlandse vluchten)
Viersterren
Aan het witte zandstrand van Ngapali ligt het heerlijke Amata Resort & Spa. Dit mooie resort met uiterst vriendelijke service biedt u heerlijke stranddagen. De comfortabele voorzie...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.425
mm_ac_sandoway_vi.jpg
Ngapali Beach - Sandoway Resort (incl. binnenlandse vluchten)
Viersterren
Wilt u liever in een luxueuzer resort verblijven? Ook dit is mogelijk, kies dan voor het Sandoway Resort!
In de groene baai van Mya Pin Village, tussen de palmbomen en direct aan...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.629
12 dagen Ontdek Magisch Myanmar: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoersopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 5 opties )
zonsondergang Mandalay
Optionele vlucht Mandalay - Bagan
U kunt ook kiezen om van Mandalay naar Bagan te vliegen*. Wij boeken een vlucht in de namiddag zodat u overdag nog tijd heeft voor een optionele excursie, bijvoorbeeld naar Mingun....
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.110
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 2 t/m 5 van 5 opties )
Mandalay - Bezoek aan Mingun, 1/2 dag cruise
Vanuit uw hotel in Mandalay wordt u naar de jetty gebracht. Hier gaat u aan boord van een boot die u stroomopwaarts brengt naar Mingun.
Aangekomen in Mingun brengt u onder andere een bezoek aan de 'gescheurde tempel', de Mingun Paya. Deze is omstreeks 1800 gebouwd door Koning Bodawpaya met als doel de hoogste bakstenen pagode ter wereld te worden. Duizenden dwangarbeiders werkten dagelijks aan de bouw van de pagode. Toen de koning in 1819 overleed stopte men met de bouw. Een zware aardbeving in 1838 verwoeste de pagode gedeeltelijk. U kunt hierdoor een grote scheur in de pagode zien.
Minimaal 2 persoon - USD. 56.00 per persoon.
...
Bagan - Markten, kloosters en een verborgen tempel
Tijdens deze excursie gaat u een ontdekkingstocht door het achterland van Bagan maken. Samen met een gids en chauffeur rijdt u naar de grottempel Kyauk Gu Ohnmin. De grot is nog niet ontdekt door de grote menigte, u zult een van de weinige toeristen zijn. Vervolgens rijdt u naar Pakkoku, waar u verscheidene werkplaatsen en de lokale markt bezoekt. Hier zult u zien hoe de bekende Pakkoku handdoeken gemaakt worden. Vanaf Pakkok gaat u een mooie boottocht van ongeveer 2 uur over de rivier maken. Aan boord wordt uw lunch geserveerd. In de namiddag gaat u via lokale dorpjes naar een lakwerk fabriek in Myinkaba. Hier zult u zeker het gevoel krijgen dat de tijd heeft stil gestaan.
Een dag vol kennismakingen met het échte Myanmar en haar bevolking!

Duur: gehele dag
Inclusief: transfers, lunch, boottocht en gids
Minimaal 2 personen - USD. 108 per persoon
...
Kalaw - Jungle trekking Kalaw incl bezoek aan fairtrade olifantenkamp
Onder leiding van een gids, gespecialiseerd in olifanten, gaat u een volle dag de jungle in. U komt olifanten en hun mahouts tegen en leert over hun werk en leven. Een bijzonder interessante dag tussen deze geweldige reuzen.

Zeer recent hebben een aantal jonge toerisme professionals afkomstig uit Kalaw besloten een project op te zetten gericht op de bescherming van de natuur, de olifanten en de traditie van de lokale bevolking in het gebied rondom Kalaw. In een groot deel van dit private en beschermde stuk van de jungle kan de natuur ongestoord groeien en de dieren een natuurlijk habitat creëren. Het project zorgt voor de creatie van een natuurlijke omgeving voor een aantal olifanten en het project helpt de lokale bevolking om uit de vicieuze cirkel van armoede te kunnen groeien door middel van onderwijs en microfinanciering.

Het is mogelijk een wandeling te maken vanaf 30 minuten tot 4-5 uur. U kunt de gids laten weten wat u prefereert, het programma zal hierop aan gepast worden. U kunt dus zelf bepalen hoelang u zich in de Aziatische jungle wilt begeven!

Tijdens de wandeling krijgt u een heerlijke lunch met lokale specialiteiten (of van Nepalese afkomst) geserveerd in een traditioneel dorp, in de jungle of in het kamp. Na de lunch is het tijd om de mahout te helpen met het wassen en het voeden van de olifant. In de middag loopt u terug naar de hoofdweg waar u per transfer terug gebracht wordt naar uw hotel in Kalaw.

Duur: gehele dag
Inclusief: transfers, lunch, bezoek olifantenkamp en gids
Minimaal 1 persoon - USD. 90.00 per persoon
...
Bagan - Fietstocht door Bagan
Vroeg in de ochtend word u opgehaald in uw hotel en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. Vanaf hier zult u gaan fietsen richten de tempels van Bagan. U zult snel de verzegelde, drukke wegen achter u laten en onverharde wegen, enkel toegankelijk voor fietsen en paarden, tegenkomen. Onderweg wordt er gestopt bij een aantal van de meest beroemde monumenten zoals Shwesandaw, Ananda, Shwezigon en een aantal verborgen juweeltjes. Tijdens een stop kunt u een klim maken naar een hoger gelegen plek, vanwaar u een andere kijk heeft op de Bagan vlakte.
Afgezien van tempels, is Bagan nog steeds een levendig stadje. U wordt meegenomen in het lokale leven en maakt kennis met kinderen die genieten van hun pauze op school, snackverkopers langs de weg of boeren met varkens, koeien of paarden. Een unieke ervaring!
Aan het einde van de ochtend zult u de fietstocht afsluiten met een bezoek aan een koffiewinkel waar het mogelijk is om hapjes te proeven en natuurlijk te genieten van een kopje zoete Birmese thee. Vervolgens wordt u opgehaald met een lokale truck of busje en terug naar het hotel gebracht.

LET OP: Tijdens de fietstocht is het aan te raden om geschikte kleding te dragen met dichte comfortabele schoenen. Houd er rekening mee dat schouders en knieeën bedekt dienen te zijn tijdens het bezoek aan een tempel.

De fietstocht is ongeveer 20 kilometer en vindt vooral plaats op vlakke ondergronden en wegen met kleine heuvels.

Duur: Halve dag.
Om 6.30 uur wordt u opgehaald voor uw transfer naar het beginpunt waar de fietstocht om 7.00 uur begint. Rond 12.00 - 13.00 uur zult u terug zijn bij uw hotel.
Inclusief: transfers, fiets, kleine snacks en een Engelstalige, lokale gids
Minimaal 1 persoon - USD. 35 per persoon.
De excursie wordt uitgevoerd door Grasshopper Adventures.
...
 • Beoordelingen (3)
 • Reisverslagen (2)
10

Vertrekdatum: 16-06-2018

Reviewdatum: 17-07-2018

Een hele mooie afwisselende reis met hele leuke gidsen in iedere plaats weer waren we verrast door de efficiente begeleiding en informatie van de gidsen.Een mooi en verbazend ontwikkeld land.

MCE Piek-bom

10
8

Vertrekdatum: 19-02-2018

Reviewdatum: 06-03-2018

Reis was zeer goed geoganiseerd en uiterst interessant

G Naber

8
10

Vertrekdatum: 20-11-2017

Reviewdatum: 05-12-2017

Een indrukwekkende reis met veel culturele hoogtepunten in een heel arm land met vriendelijke mensen. Door gebruik te maken van verschillende vervoermiddelen was er veel variatie in beleving. De hotels waren sfeervol.

Anoniem

10
12 dagen Ontdek Magisch Myanmar: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Thingyan (Waterfestival)

In de periode 13 t/m 21 april 2018 kan er een toeslag van toepassing zijn in verband met het waterfestival. Hierover wordt u uiteraard bij boeking geïnformeerd.

Boottocht Mandalay - Bagan

De boot van Mandalay naar Bagan vaart iedere dag, wij kunnen deze echter een maand voor vertrek aan u bevestigen i.v.m. onverwachts annuleren van de boot. Mocht dit het geval zijn, dan vliegt u naar Bagan en zullen wij eventuele extra kosten aan u doorberekenen.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Myanmar
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

12 dagen Ontdek Magisch Myanmar: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Mandalay

02Aankomst Mandalay

03Mandalay

04Mandalay - Bagan

05Bagan

06Bagan

07Bagan - Heho - Kalaw

08Kalaw - Inle Lake

09Inle Lake

10Inle Lake - Heho - Yangon

11Yangon

12Yangon - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis