neemt je mee
De eeuwenoude U Bein brug, Mandalay
De eeuwenoude U Bein brug, Mandalay
Indrukwekkende pagode van Mingun
Indrukwekkende pagode van Mingun
Vallei van Bagan
Vallei van Bagan
Prachtige Inle meer
Prachtige Inle meer
Schwedagon in Yangon
Schwedagon in Yangon

Ontdek Magisch Myanmar

Privéreis | 12 dagen v.a.
2573i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-03-2018
Reisduur
12 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Mandalay
 • Dag 2 Aankomst Mandalay
 • Dag 3 Mandalay
 • Dag 4 Mandalay - Bagan
 • Dag 5 Bagan
 • Dag 6 Bagan
 • Dag 7 Bagan - Heho - Kalaw
 • Dag 8 Kalaw - Inle Lake
 • Dag 9 Inle Meer
 • Dag 10 Inle Meer - Heho - Yangon
 • Dag 11 Yangon
 • Dag 12 Yangon - Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

mm_pri_11magischdgn (1).png
    Veel excursies zijn inbegrepen, incl. ervaren Engelssprekende gids     Wandel over de langste teakhouten brug ter wereld     Prachtige boottocht van Mandalay naar Bagan     Treinreis naar het Inle Lake, dwars door bergen en valleien     Twee binnenlandse vluchten

Hoogtepunten van deze reis

 • Shwedagon Pagoda

 • Scott market

 • Duizenden tempels van Bagan

 • Inle meer

Programma

mm_pri_11magischdgn (1).png

Dag 1 Amsterdam - Mandalay

Vandaag vliegt u naar Myanmar, waar u de volgende dag aankomt.
MM_Magisch_Smile

Dag 2 Aankomst Mandalay

Aankomst in Mandalay waar de gids u zal verwelkomen en begeleiden naar het hotel.

Vandaag geen druk programma, maar een vrije dag om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen.
mm_alg_ubein.jpg

Dag 3 Mandalay

Mandalay is de voormalige hoofdstad en tegenwoordig tweede stad van Myanmar. Gekenmerkt door de rode, stoffige wegen wordt deze stad vaak gezien als het centrum van de Birmese cultuur. Tijd om hier nader kennis mee te maken!
De dag start met een bezoek aan Mandalay Hill, de top van deze ruim 230 meter hoge heuvel wordt middels 1730 treden bereikt. Eenmaal boven aangekomen wordt uw fysieke inspanning beloond met een prachtig uitzicht over de stad, de Irrawaddy rivier en het ommuurde fort. Mandalay Hill staat verder bekend om haar pagodes en tempels, er wonen nog vele monniken. De meeste monniken spreken (basis) Engels en u zult merken dat zij graag een praatje met u aanknopen om hun taalkennis te vergroten.
Vervolgens gaat u het grootse boek ter wereld bezoeken: de Kuthodaw Pagoda. De complete Tripitaka (een oud boeddhistisch geschrift) staat hier in 729 marmeren stenen gegraveerd. Iedere steen is in een afzonderlijke pagode geplaatst.
Amarapura is tevens een voormalige hoofdstad van Myanmar, dit zou u niet verwachten wanneer u het rustige dorpje inrijdt. U bezoekt hier het Mahagandayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, neemt een kijkje bij een 100 jaar oude weverij én loopt over de U-Bein Bridge. Laatstgenoemde is de langste teakhouten brug ter wereld, het is ruim 1,2 km lang en biedt een prachtig uitzicht over het Taungthmanmeer.

Teruggekomen in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren om de stad verder te ontdekken, een lokale markt bezoeken of heerlijk bijkomen op het sfeervolle dakterras van het hotel.

Goed om te weten

Wilt u liever vliegen van Mandalay naar Bagan? Bij het kopje ‘extra opties’ vindt u hier meer informatie over.

mm_alg_irrawaddy.jpg

Dag 4 Mandalay - Bagan

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de pier gebracht voor vertrek van de boot naar Bagan. De tocht gaat over de Irrawaddy River en duurt ongeveer 9 uur, ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. Het is een rustige tocht en onderweg geniet u van het lokale leven langs de oevers, afgewisseld door verborgen pagoda's en tempels.
In Bagan wordt u verwelkomt door uw gids en naar het hotel gebracht waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden.
mm_alg_bagan.jpg

Dag 5 Bagan

Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 km² vol met stupa's, tempels en kloosters, waarvan de meeste stammen uit de hoogtijdagen tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan is de derde voormalige hoofdstad die u tijdens deze reis bezoekt, daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

Een volle dag op pad om Bagan te ontdekken, de ervaren gids neemt u mee naar de meest bekende en bijzondere tempels. De dag begint met het beklimmen van een pagoda vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de omgeving en pas echt ziet hoe gigantisch groot dit gebied is. Tempels en pagoda’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker nog lang bijblijven.
De lunch wordt in een lokaal restaurant geserveerd. Vervolgens wordt u per paard en wagen naar de Pyathagyi Pagoda gebracht om te genieten van de zonsondergang en te proosten op deze magische ervaring.

Dag 6 Bagan

Dag ter vrije besteding.

Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken. Ontspan in het hotel of ga zelf op pad om nog meer tempels te ontdekken!
MM_ALG_Kalaw

Dag 7 Bagan - Heho - Kalaw

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bagan gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Aangekomen in Heho wordt u verwelkomd door de chauffeur en naar het hotel in Kalaw gebracht. Geniet onderweg van het schitterende heuvellandschap.

Kalaw was het vroegere 'hill station' van de Britse kolonisten, zij kwamen hier om de hete zomers op de vlaktes te ontvluchten en in het koele klimaat in de bergen te verblijven. De Britten namen invloeden mee van hun reizen in omliggende landen zoals India en Nepal, deze invloeden ziet u nog steeds terug in het culinaire aanbod en verschillende religies die hier vertegenwoordigd zijn.
mm_alg_trainkalaw.jpg

Dag 8 Kalaw - Inle Lake

's Ochtends wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u aan boord van de trein richting het Inle Lake. Het is een spectaculaire rit, dwars door bergen en valleien en onder goed gezelschap van de lokale bevolking. Onderweg stopt de trein bij meerdere kleine tussenstations, dit levert een leuk schouwspel op waarbij handelswaren in en uit de trein worden geladen.

In de middag arriveert u in Nyuang Shwe en wordt u met een authentiek vervoersmiddel naar het hotel gebracht. Buiten dat het een hele duurzame manier van reizen is, wordt dit ook zeker een ervaring om nooit te vergeten.
mm_alg_inle.jpg

Dag 9 Inle Meer

In de ochtend wordt u in het hotel opgehaald, naar de pier gebracht en stapt u in een longtailboot om het Inle Lake verkennen. De Intha's zijn al eeuwenlang de bewoners van het meer, kenmerkend door hun paalwoningen die boven het water uitsteken en drijvende moestuinen.
De gids neemt u mee door deze bijzondere waterwereld en vertelt u alles over de lokale gebruiken. U zult uw ogen uitkijken, onderweg komt u van alles tegen zoals de 'beenroeiende' vissers, cheroot (Birmese sigarenmakerij) en zijdeweverijen. Daarbij bezoekt u een lokale markt waarvan de locatie om de 5 dagen verandert en drinkt u een kopje thee bij één van de dorpsbewoners.

Aan het einde van deze indrukwekkende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe en wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 10 Inle Meer - Heho - Yangon

De ochtend is ter vrije besteding.

In de middag wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aangekomen in de hoofdstad van Myanmar wordt u verwelkomd door de gids en naar het hotel gebracht.

Dag 11 Yangon

Vandaag gaat u de kroon op uw reis bezoeken: de Shwedagon Pagoda! De gids neemt u mee door de achterdeuren van deze tempel waardoor u een uniek kijkje in de geschiedenis van de pagoda, de lokale bewoners en hun religie krijgt. Verder brengt u offers aan de monniken, wordt er een authentieke lunch geserveerd en kunt u een traditionele Birmese waarzegger bezoeken.

De rest van de dag is op eigen gelegenheid en kunt u zelf Yangon gaan verkennen.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 12 Yangon - Amsterdam

In de vroege ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. U arriveert hier op dezelfde dag.

Einde van een onvergetelijke reis door Myanmar!

Goed om te weten

Wilt u na deze rondreis heerlijk nagenieten op het strand? Kijk dan bij de verlenging Ngapali Beach!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

zonsondergang Mandalay

Optionele vlucht Mandalay - Bagan

U kunt ook kiezen om van Mandalay naar Bagan te vliegen*. Wij boeken een vlucht in de namiddag zodat u overdag nog tijd heeft voor een optionele excursie, bijvoorbeeld naar Mingun. Uiteraard kunt u oo...

Meer info >

Al voor € 99p.p. Meer info >

Verlenging

MM_AC_AmataEX

5 dagen / 4 nachten verlenging Amata Resort & Spa, Ngapali Beach (incl. binnenlandse vluchten)

Aan het witte zandstrand van Ngapali ligt het heerlijke Amata Resort & Spa. Dit mooie resort met uiterst vriendelijke service biedt u heerlijke stranddagen. De comfortabele voorzieningen, het bijzonde...

Meer info >

Al voor € 602p.p. Meer info >
mm_ac_sandoway_vi.jpg

5 dagen / 4 nachten verlenging Sandoway Resort, Ngapali Beach (incl. binnenlandse vluchten)

Wilt u liever in een luxueuzer resort verblijven? Ook dit is mogelijk, kies dan voor het Sandoway Resort! In de groene baai van Mya Pin Village, tussen de palmbomen en direct aan Ngapali Beach vindt...

Meer info >

Al voor € 822p.p. Meer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde (kleinschalige) hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. In de kleinere plaatsen wordt soms gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in de betere driesterren en verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de toeristenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Bagan

mm_ac_thande_zw.jpg

Nyaung U Thande Hotel - Middenklasse

Het Nyuang U Thande Hotel biedt een oase van rust. Diverse bungalows liggen verspreid door een heerlijke tuin. Daarnaast zorgt ook het zwembad ervoor dat u, na het ontdekken van alle bijzondere bezienswaardigheden, heerlijk kunt ontspannen. Het hotelLees meer
mm_ac_areindmar_ex.jpg

Areindmar Hotel - Superiorklasse

Het Areindmar Hotel bevindt zich aan de zuidelijke kant van de stadsmuren van Bagan, u kunt hier heerlijk tot rust komen na een dag vol indrukken.
Het hotel beschikt over een receptie, WiFi, wasservice, binnentuin, buitenzwembad, bar en een restaurantLees meer

Inle Meer

mm_ac_maineli_ex.jpg

Hotel Maineli - Middenklasse

Hotel Maineli is onlangs geopend en bevindt zich op een zeer centrale locatie in Nyuang Shwe.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en tuin. Verder wordt er fietsverhuur, gratis WiFi en wasservice aangeboden.
Alle kamers zijn voorzien vanLees meer
mm_ac_amazing_ext.jpg

Amazing Nyaung Shwe Hotel - Superiorklasse

Het Amazing Nyuang Shwe Hotel combineert authentieke Birmese elementen met moderne faciliteiten, het is een erg fijn hotel voor uw verblijf bij het Inle Lake. Het hotel bevindt zich in de buurt van de markt en het personeel zal er alles aan doen om uwLees meer

Kalaw

mm_ac_dream_ex2.jpg

Dream Villa - Middenklasse

Dream Villa is gelegen in het centrum van Kalaw, op circa 5 minuten lopen van lokale restaurantjes, winkels en de centrale markt.
Het is een kleinschalig, eenvoudig en rustig hotel dat in karakteristieke stijl gebouwd is. Door het vriendelijke personeelLees meer
mm_ac_kalaw_exfront.jpg

Kalaw Heritage Hotel - Superiorklasse

Een heerlijk hotel, midden in de prachtige natuur van Kalaw. Het Heritage Hotel ligt iets buiten het centrum (ongeveer 15 minuten lopen naar de centrale markt) en in de omgeving kunt u heerlijk wandelen. Kom tot rust en geniet van het uitzicht.
InLees meer

Mandalay

Yadanarbon Hotel

Yadanarbon Hotel - Middenklasse

Een fijn Birmees hotel in het centrum van Mandalay en op korte afstand van het treinstation en de Diamond Plaza Shopping Malls. De Zegyo Markt en de avondmarkt zijn op loopafstand.
Het hotel is van alle gemakken voorzien en beschikt over een receptie,Lees meer
mm_ac_ayarwaddy_ex2.jpg

Ayarwaddy River View Hotel - Superiorklasse

Het hotel bevindt zich aan de oevers van de Ayarwaddy Rivier, net iets buiten het centrum van Mandalay. Vanaf het dakterras kunt u genieten van het prachtige uitzicht.
Het Ayarwaddy River Hotel is een comfortabel hotel en beschikt over een receptie,Lees meer

Yangon

mm_ac_east_re.jpg

East Hotel - Middenklasse

Het East Hotel is een sfeervol boutique hotel en gelegen in het hart van Yangon. Het bevindt zich tussen de Sule Pagoda en Bogyoke en op loopafstand van winkels, restaurants en bars. De traditionele sfeer en vriendelijke service maken dit hotel tot déLees meer
mm_ac_chatrium_rec.jpg

Chatrium Hotel - Deluxe klasse

Het Chatrium Hotel behoort tot een van de meest luxueuze hotels in Yangon. Het is direct gelegen aan het Kandawgy meer en op zo'n 15 minuten lopen van de Shwedagon pagoda. Geniet van de groene omgeving, bezoek bijvoorbeeld Kandawgyi Nature Park of deLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Bagan

Markten, kloosters en een verborgen tempel

Tijdens deze excursie gaat u een ontdekkingstocht door het achterland van Bagan maken. Samen met een gids en chauffeur rijdt u naar de grottempel Kyauk Gu Ohnmin. De grot is nog niet ontdekt door de grote menigte, u zult een van de weinige toeristenLees meer

Kalaw

Jungle trekking Kalaw incl bezoek aan fairtrade olifantenkamp

Onder leiding van een gids, gespecialiseerd in olifanten, gaat u een volle dag de jungle in. U komt olifanten en hun mahouts tegen en leert over hun werk en leven. Een bijzonder interessante dag tussen deze geweldige reuzen.

Zeer recent hebben eLees meer

Mandalay

Bezoek aan Mingun, 1/2 dag cruise

Vanuit uw hotel in Mandalay wordt u naar de jetty gebracht. Hier gaat u aan boord van een boot die u stroomopwaarts brengt naar Mingun.
Aangekomen in Mingun brengt u onder andere een bezoek aan de 'gescheurde tempel', de Mingun Paya. Deze is omstrLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Boottocht Mandalay - Bagan
Binnenlandse vluchten Bagan - Heho en Heho - Yangon
Treinreis Kalaw - Inle Meer
Rondreis per airco auto/minibus met privé chauffeur
Engelssprekende gids tijdens excursies
Overnachtingen in goede toeristenklasse hotels, incl. ontbijt
Stadsbezoek aan Mandalay met o.a. een bezoek aan Mandalay Fort, de Atumashi en Shwenandaw kloosters en de Kuthodaw Pagode
Bezoek aan de U Bein Bridge en het oude Amarapura met het grote Mahagandayon klooster
Dagexcursie in Bagan met bezoek aan verschillende tempels
Dagtocht op het Inle Lake met een longtailboot
Mogelijkheid tot een bezoek aan Mingun
Mogelijkheid tot een Jungle wandeling met een bezoek aan een olifanten opvangcentrum
Historische stadswandeling door Yangon
Bijzonder bezoek aan de Shwedagon Pagode, met een traditioneel Birmees ontbijt
Offeren aan monniken en een bezoek aan een waarzegger
Entreegelden tijdens de excursies

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Vertrekbelasting: $ 1,50 p.p. per binnenlandse vlucht
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Boottocht Mandalay - Bagan

De boot van Mandalay naar Bagan vaart iedere dag, wij kunnen deze echter een maand voor vertrek aan u bevestigen i.v.m. onverwachts annuleren van de boot. Mocht dit het geval zijn, dan vliegt u naar Bagan en zullen wij eventuele extra kosten aan u doorberekenen.

Thingyan (Waterfestival)

In de periode 13 t/m 21 april 2017 kan er een toeslag van toepassing zijn in verband met het waterfestival. Hierover wordt u uiteraard bij boeking geïnformeerd.

Visum Myanmar
Voor reizen naar Myanmar is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds voor vertrek aan te vragen via het Myanmar Ministerie van immigratie

De ambassades van Myanmar zijn te vinden in Brussel en Berlijn, waarbij alleen Berlijn aangetekende paspoorten accepteerd. Het consulaat in Breda kan helaas geen visa vertrekken.

NRV biedt u tevens de mogelijkheid om het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.

Of u kunt uw visum online aanvragen via de volgende website: http://evisa.moip.gov.mm.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Ontdek Magisch Myanmar

Uitgebreide reisverslagen

Betoverend Myanmar

15-11-2012

De boeken met reisverhalen konden aan de kant en het verzamelen van de bagage begon, de vakantiekriebels kwamen toen vanzelf. Toen we in de krant lazen dat president Obama tijdens onze eerste week ook in Myanmar zou zijn hadden we het gevoel in goed gezelschap te verkeren. Helaas was er twee dagen voor ons vertrek een minder goed bericht: Veel doden en schade na een zware aardbeving in Birma. Door...

Rondreis Myanmar 20 dagen Betoverend Birma

06-03-2012

5 jaar geleden werd onze reis naar Myanmar geannuleerd wegens “ plaatselijke rellen” en negatief reisadvies door Buitenlandse Zaken, maar deze keer is het gelukt! We vertrokken al op maandag 5/03 naar Schiphol waar we een overnachting en ontbijt hadden geboekt in een hotel waar we tijdens onze reis de auto op de hotelparking gratis mochten achterlaten. De verplaatsing van Gent naar Schiphol ...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam