neemt je mee
Schwedagon in Yangon
De eeuwenoude U Bein brug, Mandalay
Indrukwekkende pagode van Mingun
Prachtige Inle meer
Imposante tempels van Bagan

Myanmar, Fascinerende kennismaking

Privéreis | 13 dagen v.a. 2605
2430i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-03-2017
Reisduur
13 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 7 november
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Privéreizen 13 dagen Myanmar, Fascinerende kennismaking v.a. € 2430

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Yangon
 • Dag 2 Yangon
 • Dag 3 Yangon - Mandalay
 • Dag 4 Mandalay
 • Dag 5 Mandalay - Bagan
 • Dag 6 Bagan
 • Dag 7 Bagan
 • Dag 8 Bagan - Heho - Kalaw
 • Dag 9 Kalaw - Inle Meer
 • Dag 10 Inle Meer
 • Dag 11 Inle Meer - Heho - Yangon
 • Dag 12 Yangon - Amsterdam
 • Dag 13 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Engelssprekende gids tijdens de rondreisdagen     Drie binnenlandse vluchten     Shwedagon in Yangon en imposante tempels in Bagan     De eeuwenoude U Bein Brug in Mandalay     Boottocht naar de indrukwekkende pagode van Minlun     Het prachtige Inle Meer en Golden Rock

Hoogtepunten van deze reis

 • Shwedagon Pagoda

 • Scott market

 • Duizenden tempels van Bagan

 • Inle meer

 • Shwedagon Pagoda

 • Scott market

 • Duizenden tempels van Bagan

 • U Bein-brug

 • Inle meer

Programma

mm_pri_kennismaking.png

Dag 1 Amsterdam - Yangon

Vandaag vliegt u naar Myanmar, waar u de volgende dag aankomt.
mm_yangonschwe.jpg

Dag 2 Yangon

Na aankomst in Yangon wordt u opgevangen door uw gids, die u naar uw hotel zal begeleiden.

In de middag kunt u op ontdekkingstocht door het oude stadscentrum van Yangon. U zult versteld staan van de hoeveelheid prachtige gebouwen uit de koloniale tijd die hier bewaard is gebleven. Optioneel maakt u samen met uw gids een wandeling door de historie van Yangon en krijgt u uitleg over de functie van de gebouwen toen en nu en ziet u hoe de gebouwen tegenwoordig gebruikt worden. De wandeling eindigt met een welverdiend drankje in de Union Bar & Grill in het oude Rode Kruis gebouw aan Strand Road.
MM_AL_Mandalay monniken op bus_151236257

Dag 3 Yangon - Mandalay

Na het ontbijt bezoekt U de Shwedagon Pagode. U krijgt letterlijk en figuurlijk inzicht in de gebruiken, achtergronden en bewoners van deze pagode en het Boeddhisme in Myanmar. Een unieke les en kennismaking die u tijdens het vervolg van uw reis van pas komt om het land, haar bevolking en de gebruiken beter te begrijpen en te waarderen. Uw dag begint dan aan de voet van de pagode, tussen de marktjes, de kloosters en de ambachtslieden. U krijgt een traditioneel Birmees ontbijt, brengt offers aan de monniken en de pagode en bezoekt een waarzegger. Onderweg krijgt u uitgebreide uitleg over het Boeddhisme en de spiritualiteit zoals beleefd in Myanmar.
U wordt tegen het einde van de ochtend naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Mandalay.

Na aankomst in Mandalay wordt u door uw gids naar uw hotel gebracht.
mm_al_mandalayhill.jpg

Dag 4 Mandalay

U maakt een stadstour door Mandalay. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de oude hoofdstad van het land. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is Mandalay Hill. Deze ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen middels 1730 treden. Vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en het fort. Op de top van deze heuvel staat een prachtige pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het fort, een ommuurde stad van 4 vierkante kilometer waaromheen een oude paleisgracht ligt. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in 1945 is het terrein herbouwd en is nu een militair terrein. Alleen het gerenoveerde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers.

Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in én rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka, een oud Boeddhistisch geschrift, gegraveerd in 729 marmeren stenen. Iedere steen afzonderlijk is in een minipagode geplaatst.

Een andere oude hoofdstad is Amarapura. Nu is het een rustige dorp waar het geluid van de weefmachines de boventoon voert. U loopt met uw gids door het wereldberoemde Mahagadayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, bezoekt een weverij en wandelt over de U-Bein Brug alvorens u terugkeert naar uw hotel. U heeft de verdere middag ter vrije besteding en kunt op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken of heerlijk bijkomen op het sfeervolle dakterras.
MM_AL_Bagan_143824405

Dag 5 Mandalay - Bagan

U wordt al vroeg opgehaald in uw hotel om naar de haven gebracht te worden. Hier gaat u aan boord van een ferry, die u naar Bagan brengt. De tocht duurt circa 8 tot 10 uur en laat u het leven aan de oevers van de Ayeyarwady rivier zien. Aangekomen in de haven van Bagan staat de chauffeur op u te wachten om u naar u hotel te brengen, waar u de rest van de dag tijd heeft om te genieten.

Mocht u liever vliegen van Mandalay naar Bagan dan kan dat ook. U wordt dan naar de luchthaven gebracht om naar Bagan te vliegen. De vlucht duurt circa 45 minuten, waarna u naar uw hotel in Bagan wordt gebracht. Rest van de dag vrij ter besteding.

Goed om te weten

Wilt u per vliegtuig naar Bagan maar toch ook de belevenis van het varen op de rivier te krijgen dan raden we u aan een boot excursie naar Mingun te boeken met een bezoek een de beroemde klok en de gebarsten stenen tempelruïne.

mm_al_tempelsvanbagan.jpg

Dag 6 Bagan

Een volle dag op pad met auto en gids om Bagan te ontdekken. Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 vierkante kilometer vol met stupa’s, tempels en kloosters. De meest gebouwen stammen uit de hoogtij dagen van Bagan tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan was toen de hoofdstad van het huidige Myanmar. Daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

U begint de dag met de beklimming van een pagode voor een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Van hier uit plant u samen met uw gids de route van vandaag langs vele andere tempels. Tempels en pagode’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u verbluffen van schoonheid. Na een lekkere lunch in een lokaal restaurant en meerdere tempel bezoeken, stapt in in een door een paard getrokken wagen en rijdt u naar de Pyathagyi Pagode om de zonsondergang te aanschouwen, onder het genot van een drankje. Het mooiste van de dag is eigenlijk dat u in controle bent. U bepaalt bij welke tempel of pagode gestopt wordt. Zo kunt u uw favorieten makkelijk uitkiezen.
mm_al_paardenwagen.jpg

Dag 7 Bagan

Vandaag een dag zonder vast programma. Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken. Geniet van het zwembad, of de Spa van het hotel, ontspan even met een goed boek, of ga zelf al wandelend, fietsend of per paard en wagen op ontdekkingstocht door Bagan.
Ook kunt u optioneel de excursie naar een verborgen grot maken. Wanneer u even genoeg tempels gezien heeft en ter afwisseling graag eens de achterlanden van Myanmar opzoekt. U rijdt met gids en chauffeur naar de Kyauk Gu Ohnmin grot. Vervolgens rijdt u naar Pakkoku, waar u verscheidene werkplaatsen en de markt bezoekt. Tijdens een mooie boottocht over de rivier krijgt u een lunch geserveerd. In de namiddag gaat u via lokale dorpjes naar een lakwerk fabriek waar de tijd lijkt hebben stil gestaan. Een echte `local experience` tour die u dicht bij de Birmese bevolking brengt.
markt in Kalaw

Dag 8 Bagan - Heho - Kalaw

In de ochtend vertrekt u naar de luchthaven van Bagan voor de vlucht naar Heho vanwaar u doorreist naar Kalaw. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was Kalaw voor de Britten de plek om de hete zomers te ontvluchten, dit Hill Station uit de koloniale tijd is een rustig stadje, het heeft nog vele Engelse kenmerken die herinneren aan deze periode.

Optioneel kunt u vandaag een trekking maken door de jungle in de omgeving van Kalaw. Een paar jongeren uit Kalaw zijn een project gestart ter bescherming van de natuur, de olifanten en de traditionele manier van leven in deze streek. Afhankelijk van uw conditie en wensen kunt u diverse wandelingen (van een half uur tot 4 a 5 uur) maken door de jungle. Onderweg geniet u van een lokale lunch. Na de lunch gaat u naar een fairtrade olifantenkamp waar u de mahoet kunt helpen met het wassen en voeren van de olifanten. Na deze indrukwekkende ontmoeting met deze prachtige dieren wandelt u door de jungle terug naar de hoofdweg, waar u wordt opgepikt door uw chauffeur die u terug brengt naar uw hotel in Kalaw.
koken Inle Meer

Dag 9 Kalaw - Inle Meer

In de ochtend wordt u naar het koloniale treinstation gebracht voor een prachtige treinreis over de bergen en door de valleien naar het Inle Meer. Een unieke reis tussen de lokale bevolking dat u een mooie indruk geeft van het leven in de Shan heuvels. Rond 14.00 uur komt u aan in Nyaung Shwe, wat uiteraard ook iets later kan zijn. De trein stopt namelijk in meerdere dorpjes waar diverse bergstammen hun handelswaren in- en uitladen, erg kleurrijk en bijzonder om te zien. In Nyaung Shwe staat een wel heel bijzonder vervoersmiddel op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Een zeer ecologische manier van reizen, maar zeker ook een ervaring om nooit te vergeten! De rest van de dag is ter vrije besteding.

Nyaung Shwe ligt aan het Inle Meer dat op circa 900 meter hoogte ligt en 20 kilometer lang en 6 kilometer breed is. Het meer is omgeven door het Shan Gebergte dat prachtig weerspiegelt in het heldere water. Het meer staat bekend om de, op palen gebouwde dorpen, de drijvende markt en de drijvende tuinen. Ook zult u met bewondering kijken naar de beenroeiers, een techniek van roeien die uniek is voor dit meer. De roeier staat op de punt van de boot, maar in plaats van met twee handen klemt hij de roeispaan tussen één hand en één been!
MM_AL_INLEMEER1

Dag 10 Inle Meer

Vanmorgen stapt u in een longtailboot om een ontdekkingstocht over het Inle Meer te gaan maken. Het Inle Meer is al eeuwen lang de thuisbasis van het Intha volk. Zij bewonen hier de beroemde huizen op palen. U ziet tijdens de excursie over het meer onder andere de drijvende tuinen, het dorpje Innpawkhone met lokale nijverheid, Nanpan waar op een traditionele manier bootjes en cheroot (Birmese sigaren) worden gemaakt en de Phaungdaw U Pagode. Onderweg bezoekt u een markt waar de Shan en PaO hun waren verhandelen, drinkt u een kopje thee bij een van de dorpsbewoners. Aan het eind van deze imponerende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe.
mm_al_nyaungshwe.jpg

Dag 11 Inle Meer - Heho - Yangon

Een vrije ochtend in Nyaung Shwe. In de middag wordt u door uw chauffeur naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Yangon

U kunt er ook voor kiezen in de ochtend nog een tocht te voet en per fiets langs de west oever van het meer te maken (optioneel). Dit gedeelte van het meer wordt nog zelden door toeristen bezocht. Per boot gaat u naar Indain voor een korte wandeling door de omgeving waar de PaO leven. Een etnische bevolkingsgroep die gerelateerd is aan de Karen. Vervolgens klimt u op de fiets voor een mooie tocht via Khaung Dine terug naar Nyaung Shwe. U passeert vele dorpjes onderweg. In een van de dorpjes gebruikt u een eenvoudige lunch. Een actieve ervaring met heel veel foto mogelijkheden. Na aankomst in Yangon, transfer naar uw hotel.

Goed om te weten

Wanneer u kiest voor een heerlijke strandverlenging na deze rondreis, vliegt u vandaag van Heho naar Thandwe. Daar vandaan wordt u naar uw strandhotel in Ngapali Beach gebracht. Zie "opties" voor deze mogelijkheid.

mm_al_downtownyangonr.jpg

Dag 12 Yangon - Amsterdam

Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 13 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, einde van een fascinerende rondreis door een nog onbekend stukje Azië.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

3 dagen / 2 nachten stop-over Singapore

In samenwerking met Singapore Airlines bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Singapore. Inclusief: - Transfers van en naar het hotel - Overnachting in viers...

Meer info >

Al voor € 179p.p. Meer info >

Optionele vlucht Mandalay - Bagan

U kunt ook kiezen om van Mandalay naar Bagan te vliegen. Wij boeken dan een namiddagvlucht voor u, zodat u de hele dag nog tijd heeft om te genieten van Maldalay en wellicht een leuke bootcruise te ma...

Meer info >

Al voor € 70p.p. Meer info >

Verlenging

Verlenging Amata Resort & Spa, Ngapali Beach

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het mooie Amata Resort & Spa aan het Ngapali Beach. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Aan het witte zandstrand van Ngapali ligt het heerlijke A...

Meer info >

Al voor € 48p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kort lopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kort lopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p. p.dMeer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde (kleinschalige) hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. In de kleinere plaatsen wordt soms gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in de betere driesterren en verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de toeristenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Bagan

Bagan Lodge - Superiorklasse

De Bagan Lodge beschikt over moderne kamers met een patio, TV, kluisje, waterkoker en gratis WiFi. De eigen badkamer is uitgerust met een douche en een haardroger. De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie, spa, buitenzwembad, excursiebalie,Lees meer

Nyaung U Thante Hotel - Middenklasse

Eenmaal in het hotel bevindt zich een oase van rust. Diverse bungalows liggen verspreid door een heerlijke tuin. Daarnaast zorgt ook het zwembad ervoor dat u, na het ontdekken van alle bijzondere bezienswaardigheden, toch heerlijk kunt ontspannen inLees meer

Inle Meer

Golden Empress Hotel - Middenklasse

Gerenoveerd in 2014, garandeert het Golden Empress Hotel gasten een plezierig verblijf in Inle Lake. Het hotel ligt niet zo ver van het stadscentrum: de afstand is ongeveer 0.5 km en het duurt normaal ongeveer 39 minuten om het vliegveld te bereiken.Lees meer

Paradise Hotel Nyaung Shwe - Middenklasse

Een erg fijn hotel voor een verblijf bij het Inle Meer in het kleine stadje Nyaung Shwe. Het hotel is verzorgd en ligt in de buurt van het museum en de markt. Het vriendelijke personeel doet er alles aan uw verblijf zo bijzonder mogelijk te maken.Lees meer

Inle Resort - Superiorklasse

Een schitterend hotel in 'lodge' stijl aan de oevers van het Inle Lake. Lees meer

Sanctum Inles Resort - Superiorklasse

Een heerlijk en koloniaal resort in een rustige omgeving. Verken de wonderen van Inle vanuit het resort, geniet van de rust, de natuur en de heerlijke omgeving. Lees meer

Kalaw

Dream Villa - Middenklasse

Het Dream Villa Hotel is een kleinschalig, eenvoudig en rustige hotel dat in een karakteristieke stijl is gebouwd met schitterende kamers met vele houten details. Het vriendelijke personeel laat u er zich hier helemaal thuis voelen!Lees meer

Amara Hotel - Superiorklasse

Het Amara Hotel is gelegen in een schitterend Engels Landhuis uit 1909. Een deel van het huis is zelfs nog in originele staat. De luxe uitsrtaling, de vriendelijke service en de comfortabele faciliteiten zorgen voor een heerlijk verblijf in dit sfeervolleLees meer

Mandalay

Yadanarbon Hotel - Middenklasse

Een fijn Birmees hotel in het centrum van Mandalay op korte afstand van alle bezienswaardigheden en winkeltjes en restaurants.Lees meer

Mandalay Hill Resort - Superiorklasse

Het Mandalay Hill Resort is schitterend gelegen aan de voet van de Mandalay Hill en is één van de heerlijkste vijfsterren hotels in Mandalay. U zult hier zeker genieten van een ontspannen verblijf. Neem een lekkere massage in de mooie spa of geniet vanLees meer

Oway Grand Hotel - Middenklasse

Gelegen in Centraal Mandalay is Oway Grand Hotel de perfecte keuze voor reizigers die Mandalay en omgeving willen bekijken.
Geniet van ongeëvenaarde dienstverlening en de prestigieuze uitstraling van het Oway Grand Hotel.Lees meer

Yangon

East Hotel - Middenklasse

Het East Hotel is een sfeervol boutique hotel in het centrum van Yangon. De traditionele sfeer en vriendelijke service maken dit hotel tot de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen.Lees meer

Chatrium Hotel - Deluxe klasse

Mooi klassiek hotel met prima service en veel faciliteiten. Een uitstekende uitvalsbasis in het centrum van Yangon.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Bagan

Markten, kloosters en een verborgen tempel

Een ontdekkingstocht door het achterland. U bezoekt de grottempel van Kyauk Gu Ohnmin en vervolgens een aantal ambachtswerkplaatsen. Hierna gaat u aan boord van een prive boot voor een tocht van twee uur. U krijgt aan boord de lunch geserveerd. Na dLees meer

Inle Meer

Ontdek Inle per fiets en te voet

Een actieve dag op de west-oever van het meer. U vaart per boot naar Indein waar een wandeling is uitgestippeld. U ontmoet hier de Pa O. Hierna ontdekt u per fiets de omgeving en fietst u naar Khaung Dine en vervolgens door naar Nyaung Shwe. OnderweLees meer

Kalaw

Jungle trekking Kalaw incl bezoek aan fairtrade olifantenkamp

Onder leiding van een in olifanten gespecialiseerde gids gaat u een volle dag de jungle in. U komt olifanten en hun mahouts tegen en leert over hun werk en leven. Een bijzonder inetressante dag tussen deze geweldige reuzen.Lees meer

Mandalay

Bezoek aan Mingun, 1/2 dag cruise

Vanuit uw hotel in Mandalay wordt u naar de jetty gebracht. Hier gaat u aan boord van een boot die u stroomopwaarts brengt naar Mingun. In Mingu brengt u onder andere een bezoek aan de "gescheurde tempel", de Mingun Paya. Deze is omstreeks 1800 geLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vluchten Yangon - Mandalay, Bagan - Heho en Heho - Yangon
Trein van Kalaw - Inle Meer
Ferry Mandalay - Bagan
Rondreis per airco auto/minibus met privé chauffeur
Engelssprekende gids tijdens excursies
Overnachtingen in goede toeristenklasse hotels, incl. ontbijt
Historische stadswandeling door Yangon
Bijzonder bezoek aan de Shwedagon Pagode, met een traditioneel Birmees ontbijt
Offeren aan monniken en een bezoek aan een waarzegger
Stadsbezoek aan Mandalay met o.a. een bezoek aan Mandalay Fort, de Atumashi en Shwenandaw kloosters en de Kuthodaw Pagode
Bezoek aan de U Bein Bridge en het oude Amarapura met het grote Mahagandayon klooster
Dagexcursie in Bagan met bezoek aan verschillende tempels
Dagtocht op het Inle Meer met een longtailboot
Mogelijkheid tot een bezoek aan Mingun
Mogelijkheid tot een Jungle wandeling in nabij Kalaw met een bezoek aan een olifanten opvangcentrum
Entreegelden tijdens de excursies

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Vertrekbelasting: 1,5 USD p.p. per binnenlandse vlucht
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Boottocht Mandalay - Bagan

De boot van Mandalay naar Bagan vaart iedere dag. Toch kunnen wij deze pas een maand van te voren aan u bevestigen i.v.m. onverwachts annuleren van de boot. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij u vliegen naar Bagan. Eventuele extra kosten zullen wij aan u doorgeven.

Uiteraard kunt u er ook zelf voor kiezen om te vliegen, bij het kopje ‘extra opties’ vindt u meer informatie en de extra kosten.

Thingyan (Waterfestival)

In de periode 13 t/m 21 april 2017 kan er een toeslag van toepassing zijn in verband met het waterfestival. Hierover wordt u uiteraard bij boeking geïnformeerd.

Kinderkorting arrangement

Kinderen 2 t/m 10 jaar krijgen € 290 korting op het reisgedeelte. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en krijgen geen eigen bed.

Weekendtoeslag Singapore Airlines

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Singapore Airlines op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Kort voor vertrektoeslag Singapore Airlines

Wanneer u binnen 60 dagen voor vertrek boekt in de periode 1 juni t/m 23 juni 2016 of tussen 15 augustus en 15 december 2016, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum Myanmar
Voor reizen naar Myanmar is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds voor vertrek aan te vragen via het Myanmar Ministerie van immigratie

De ambassades van Myanmar zijn te vinden in Brussel en Berlijn, waarbij alleen Berlijn aangetekende paspoorten accepteerd. Het consulaat in Breda kan helaas geen visa vertrekken.

NRV biedt u tevens de mogelijkheid om het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.

Of u kunt uw visum online aanvragen via de volgende website: http://evisa.moip.gov.mm.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

3 dagen / 2 nachten stop-over Singapore

buijt, rotterdam
'heel goed bevallen'
Wiebe en Willemijn, Dordrecht
'Singpore is ons zeer goed bevallen. Een heerlijke stad waar alles gewoon goed geregeld is voor toeristen.'
Decuypere Bart, Roeselare (Belgie)
'Om de lange wachttijd tussen onze vluchten te vermijden besloten we de stop-over bij te boeken. De ideale manier om op een betaalbare manier Singapore te bezoeken. Singapore airlines verzorgde de stop-over op een uitmuntende manier. Een goed hotel in het centrum met alle maaltijden aan de helft van de prijs, gratis ticket voor de duur van het verblijf voor de hop-on bus met gratis toegang tot de meeste bezienswaardigheden. Een aanrader!'
Astrid Schoot, Oegstgeest
'vervoer van en naar vliegveld was goed geregeld, mooi, schoon hotel. de kortingspassen waren erg handig voor vervoer met de bus en korting op diverse lokaties. '
Nel Evers, Eindhoven
'Goed arrangement van Singapore Airlines. We kregen een ''pasje'' wat toegang gaf tot een aantal bezienswaardigheden, zoals de Flyer, cable car naar Sentosa Island (en 3 attracties naar keuze), River Cruise, Gardens by the bay, 1 Altitude (met gratis drankje), tevens gratis gebruik van hop-on hop-off bus gedurende het hele verblijf. Hiermee hebben we toch al snel S$ 200 p.p. bespaard.'
A. de Bruijn, Den Haag
'Geweldig in 1 woord. Goede betaalbare manier om Singapore te zien. Uitstekend hotel op goede locatie (Peninsula Exelsior). Inclusief hop on bus en 32 attracties'
anoniem
'Prettig hotel, centraal gelegen. Metrostation in directe omgeving. Vriendelijk en beleefde receptionist. Wij zouden dit hotel volgende keer weer boeken.'
anoniem
'Zeker de moeite waard. Prijs en wat je er allemaal voor krijgt is perfect! Bij aankomst krijg je diverse bonnen van bezienswaardigheden, waarna je die gratis kunt bezoeken. Hier zijn alle hoogte punten van Singapore bij. Taxi is niet duur, maar er is een bon bij van een hop on hop off bus, die we als taxi hebben gebruikt. Savonds erg mooi bij marina bay. En zijn daar op 2 plaatsen light shows.'
Gerrie en Twan Swinkels, Helmond
'De 3 daagde stop-over in Singapore was prima geregeld. Het hotel (Royal@Queens) was weliswaar redelijk, maar het lag prima centraal en vlak bij Clarke Quay, waar vele restaurants en barretjes zijn en ook niet al te ver van China Town. Verder zat in het stop-over pakket een hele bundel vouchers waarmee je alle bezienswaardigheden in Singapore gratis kunt bezoeken ( Singapore Flyer, dierentuin, Sentosa Island, botanische tuin, boottocht op de Singapore river......etc.), gewoon super.
Dit alles trouwens met ook nog een gratis kaartjes voor de hop-on hop-off bus.
Al met al zeer de moeite waard!'
Demiddeleer Linda, Hooigaardestraat 26 1800 Vilvoorde Belgie
'Stopover programma is een echte aanrader. Hotel in goede locatie dicht bij metrostation en op wandelafstand van Raffles City Mall.
De aanbiedingen voor bezoeken zijn zeer breed en iedereen vindt er zijn gading.
'
Dieter & Melissa, Deinze (Oost-Vlaanderen, België)
'Singapore is een enorm boeiende stad. Men kan hier heel veel verschillende elementen zien, zakenstad, strand, cultuur. In het pakket krijg je tickets voor een verscheiden aanbod in deze stad waardoor je de stad echt wel op een mooie manier kunt ontdekken en ervaren. Na de bezoeken en uitstappen konden we dan nog eens ontspannen in het buiten zwembad van het hotel. Kortom een aanrader om bij te boeken bij dit arrangement.'
Frans en Angelique, Almere
'Geweldig, wat een wereld stad om te bezoeken. Met de vouchers van SIA kun je vele attractie gratis of tegen gereduceerde prijs ondernemen. Vergeet niet om Singapore bij night te bewonderen. Het is dan een echte lichtstad. Tip: Ga s''avonds eten bij Sky on 57. Uniek!!!'
Wil, Kapelle
'Een indrukwekkende belevenis. Goede service van Singapore Airlines. Je komt tijd en ogen tekort!
We zullen vast nog eens Singapore aandoen.'
Franssen, Beek
'Singapore vonden wij en geweldige stad. Wij verbleven in het Peninsula hotel. Prima, niets op aan te merken. Zeer gunstig gelegen.'
Rombouts, Meer
'Leuk om ook daar een kijkje te nemen. Omdat je `s nachts aankomt hadden we krap 2 dagen (`s nacht vertrekken). Ik had er zelf graag nog een dag bij gehad. Er is daar best veel te zien. We kregen ook van Singapore Airlines een hele hoop entreevouchers waarbij we echt in de meest spectaculaire zaken voor niets terecht konden, prima!!!!'
Valeria, Elst
'wanneer we 1 dag meer hadden gehad, hadden we wat rustiger alles kunnen bekijken, of wellicht was de stop-over op de terugreis beter geweest. Dit omdat we ook nog last van een jetlag hadden. Hotel was goed, wij hebben hier voornamelijk geshopt! Een erg schone stad, en veel stiller dan gedacht!'
SCHOOLMEESTERS, Bierbeek
'Wereldstad met vele indrukken de moeite om te bezoeken'
Teunis en Annie,
'Singapore is een leuke stad om te verkennen. Wel is het handig het hotel te kiezen op een centrale plek in de stad. Het is geen goedkope bestemming'
van de Griendt, s-Hertogenbosch
'Singapoer is een geweldige stad.
Ook het hotel was erg goet.
Allee was het jammer dat wij pas om 14.00 uur in
de kamer konden. Naar een nacht vlucht.
Het was moelijk om je om te kleden zonder kamer.
'
T.BOUMAN, HAREN
'De begeleiding naar het Peninsula excelsior hotel en de opvang was uitstekend'
A. van Hooft, Laren (NH)
'Dit kan ik iedereen aanraden die een reis naar Azië boekt. Prachtige stad met veel bezienswaardigheden. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van de gratis vouchers die we erbij kregen.Volgende keer doen we dit zeker weer. Miramar hotel ligt heel centraal met in de directe omgeving gezellige restaurants.'
Henk en Gea, Lekkum
'Zeker de moeite waarde om je reis te beginnen. Shoppen op Orcid road en door chinatown slenteren.'
Peter en Nanny Spronck, Geleen
'De overgang van Myanmar naar Singapor is enor, het is net alsof je een reis in de tijd maakt.Singapor is een echte wereldstad met z''n vele attracties (en dat heeft ook z''n prijs) en Myanmar is nog nagenoeg ongerept met z''n rijke historie. Maar de stopover was zeer zeker de moeite waard. '
anoniem
'Perfect om de sfeer op te snuiven en wat bezienswaardigheden. Goed hotel aan scherpe prijs. Singapore is wel een dure stad, maar raad het iedereen aan.'
Wilna Nagel, Oisterwijk
'Het is leuk om een stopover te maken in Signapore, maar zorg dat je nog wat geld in je portemonnee hebt, want de prijzen zijn hoog. Daar moet je het echter niet laten want het is een geweldige ervaring in Azië zo''n luxe, mooie stad te ervaren.'
Jos en Linda, Zuidbroek
'3 Dagen stop-over Singapore was ideaal om aan het tijdsverschil en de temperatuur te wennen. Singapore is een hele moderne stad, met moderne gebouwen en moderne mensen. Wij hadden aan de 2 volledige dagen die we in Singapore waren genoeg om de stad te bekijken. Zeker de moeite waard!'
Janneke en Fred,
'Singapore is een stad die je gezien moet hebben.
prachtige architectuur. Met de bus via drop-on drop-off veel gezien.
Prima hotel op een uitstekende lokatie.'

Amata Resort & Spa****

Dian, Oudenbosch
'Wat een heerlijke afsluiting van een mooie reis! Een tropisch paradijsje. Let op deluxe kamer 702 met een terrasje recht aan het strand. Kan niet mooier! Doen!'
M. Kuyvenhoven, Maasdijk
'geweldig! helemaal verwend worden, prachtige locatie, eigenlijk gewoon heel luxe. hier hebben wij genoten van het prachtige weer, het strand, de zee en de ontzettend vriendelijke bevolking'
Peersman Christiane, Brecht België
'Was zeer de moeite waard want we konden daar onze indrukken van de fantastische toer verwerken.'

Overnachting Yangon

Dian, Oudenbosch
'Fijn hotel op een perfecte locatie en daarbij een late checkout op de dag van terugreis. Een goede service!'
M. Kuyvenhoven, Maasdijk
'prima Wij zouden zelf voortaan een hotel met zwembvad nemen voor die laatste dag. nu was er in het hotel geen enkele ruimte voor relaxen, je moest de straat wel op. volgende keer hotel met of zwembad of heerlijk tuin.'
Peersman Christiane, Brecht België
'Was zeer de moeite waard want we konden daar onze indrukken van de fantastische toer verwerken.'

Reisgedeelte Myanmar, Fascinerende kennismaking

Uitgebreide reisverslagen

Betoverend Myanmar

15-11-2012

De boeken met reisverhalen konden aan de kant en het verzamelen van de bagage begon, de vakantiekriebels kwamen toen vanzelf. Toen we in de krant lazen dat president Obama tijdens onze eerste week ook in Myanmar zou zijn hadden we het gevoel in goed gezelschap te verkeren. Helaas was er twee dagen voor ons vertrek een minder goed bericht: Veel doden en schade na een zware aardbeving in Birma. Door...

Rondreis Myanmar 20 dagen Betoverend Birma

06-03-2012

5 jaar geleden werd onze reis naar Myanmar geannuleerd wegens “ plaatselijke rellen” en negatief reisadvies door Buitenlandse Zaken, maar deze keer is het gelukt! We vertrokken al op maandag 5/03 naar Schiphol waar we een overnachting en ontbijt hadden geboekt in een hotel waar we tijdens onze reis de auto op de hotelparking gratis mochten achterlaten. De verplaatsing van Gent naar Schiphol ...

 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam