neemt je mee
Prachtige Inle meer
Oherbergzame kust rond Sittwe en Mrauk U
Schwedagon in Yangon
Golden Rock van Kyaikhtiyo
Imposante tempels in Bagan

Myanmar, Complete beleving

Privéreis | 21 dagen v.a. 4068
3893i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-03-2017
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 6 december
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Privéreizen 21 dagen Myanmar, Complete beleving v.a. € 3893

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Yangon
 • Dag 2 Yangon
 • Dag 3 Yangon - Bago - Kyaiktiyo
 • Dag 4 Kyaiktiyo - Mawlamyine
 • Dag 5 Mawlamyine - Hpa An
 • Dag 6 Hpa An - Yangon
 • Dag 7 Yangon - Mandalay
 • Dag 8 Mandalay
 • Dag 9 Mandalay - Bagan
 • Dag 10 Bagan
 • Dag 11 Bagan
 • Dag 12 Bagan - Heho - Kalaw
 • Dag 13 Kalaw - Inle meer
 • Dag 14 Inle meer
 • Dag 15 Inle Meer - Heho - Yangon
 • Dag 16 Yangon - Sittwe - Mrauk U
 • Dag 17 Mrauk U
 • Dag 18 Mrauk U
 • Dag 19 Mrauk U - Sittwe - Yangon
 • Dag 20 Yangon - Amsterdam
 • Dag 21 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Engelssprekende gids tijdens de rondreisdagen     Vijf binnenlandse vluchten     Inle Meer, tempels van Bagan en machtig Mandalay     De onherbergzame west-kust rond Sittwe en Mrauk U     Shwedagon in Yangon en uitgebreid zuid-Myanmar     De jungle van Kyaiktiyo

Hoogtepunten van deze reis

 • Shwedagon Pagoda

 • Scott market

 • Duizenden tempels van Bagan

 • Inle meer

 • Mrauk U tempel

Programma

mm_pri_beleving.png

Dag 1 Amsterdam - Yangon

Vandaag vliegt u naar Myanmar, waar u de volgende dag aankomt.
mm_al_yangonvertrek.jpg

Dag 2 Yangon

U komt aan in de hoofdstad van Myanmar; Yangon. Na de douaneformaliteiten wordt u verwelkomd door uw Engelssprekende gids. Vervolgens heeft u de transfer naar uw hotel waar u zich kunt opfrissen waarna u kennis gaat maken met dit fascinerende land.

In de middag kunt u met uw gids op ontdekkingstocht gaan door het oude stadscentrum van Yangon (optioneel). U zult versteld staan van de hoeveelheid prachtige gebouwen uit de koloniale tijd die hier bewaard zijn gebleven. Samen met uw gids maakt u een bijzondere wandeling, terug in de tijd. U maakt kennis met de bijzondere geschiedenis van Yangon en u krijgt uitleg over de functie van de diverse gebouwen door de eeuwen heen en waarvoor de gebouwen tegenwoordig gebruikt worden. De wandeling eindigt met een welverdiend drankje in de Union Bar & Grill in het oude Rode Kruis gebouw aan de Strand Road.
MM_AL_KyaikhtiyoGOLDENROCK

Dag 3 Yangon - Bago - Kyaiktiyo

Vandaag bezoekt u de meer afgelegen en minder bezochte gebieden van Myanmar, de provincie van de Mon en de Kayin (Karen). Het gebied herbergt spectaculaire landschappen en is het thuis van volken die volgens hun oude tradities in dit gebied leven. De Mon stam leeft al vele eeuwen in dit gebied en wordt gezien als een van de eerste beschavingen in Azië. De rijke cultuur van de Mon is nog steeds herkenbaar in het dagelijks leven hier in de klederdracht, het voedsel, de taal en de bijzondere instrumenten. Ook de Karen leven nog altijd in dit gebied. Deze bergstam heeft haar eigen taal en tradities en leven hier nog dieper in de jungle van Myanmar.

U vertrekt na het ontbijt uit Yangon richting de jungle. Onderweg maakt u een stop bij de oorlogsbegraafplaats van Kaukkyan. Hier worden de vele duizenden krijgsgevangen herdacht die bij de aanleg van de spoorlijn door de Mon en Kayin provincie om het leven gekomen zijn.
Vervolgens rijdt u in zo’n anderhalf uur naar Bago. Hier bezoekt u het Kha Khat Wain klooster, een van de grootste kloosters van Myanmar. Bago was de hoofdstad van het Mon koninkrijk in lang vervlogen tijden.

Na nog eens twee uur rijden komt u aan in Kyaiktiyo basecamp. Hier stapt u over in een lokale truck die u samen met de locals verder brengt, dieper de bergen in. Doel van de rit is de Gouden Rots, oftewel de Kyaiktiyo Pagode. Deze pagode staat boven op een enorme rots die ieder moment van de rand van de berg lijkt te kunnen storten. Een paar zeer strategisch geplaatste haren van Boeddha in de pagode voorkomen dit, volgens de lokale gelovigen. De pagode bereikt u na een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Rondom de pagode treft u verschillende theehuizen waar u wat lekkers kunt kopen na deze prachtige trek.
Mawlamyaing

Dag 4 Kyaiktiyo - Mawlamyine

In de morgen rijdt u door de Mon provincie naar Mawlamyine. Onderweg passeert u de plaats die gezien wordt als de laatste hoofdstad van het Mon koninkrijk, Suvannabhumi. Burmese archeologen zijn recent weer gestart met de zoektocht naar restanten van deze stad. Ook komt u langs Thaton, de oude stad die beroemd is vanwege haar durians en de betel-noot, de zaden van de betelpalm.

U komt aan in Mawlamyine en wordt verwelkomd met een traditionele Mon lunch bij lokalen thuis.
In de middag bezoekt u het Mon museum, welk een prachtig beeld geeft van de rijke historie en traditie van dit volk. Vervolgens maakt u een stadswandeling langs de belangrijkste gebouwen van Mawlamyine.
In de namiddag brengt u een bezoek aan Hpa Ouk, een dorpje in de buurt van Mawlamyine waar de traditionele, gewoven sarongs van de Mon gemaakt worden.
mm_al_hpaan.jpg

Dag 5 Mawlamyine - Hpa An

In de morgen bezoekt u het Seindon Mabaya klooster dat in de 19e eeuw gebouwd werd door voormalige koningin Seindon. Zij ontsnapte uit de handen van de laatste koning van Myanmar, die aan de macht kwam door de overige troonopvolgers uit te moorden. Ze vluchtte naar Mawlamyine, waar ze een klooster bouwde en Boeddhistische non werd. Het klooster heeft prachtig houtsnijwerk en andere decoraties en heeft alles weg van een museum. Hierna bezoekt u Ni Paya en geniet van het schitterende uitzicht over de stad en de rivier. Vervolgens daalt u af naar de rivier en stapt u aan boord van een boot voor de riviercruise naar Hpa Na. U bevaart een van de langste rivieren van Myanmar, de Thanlwin. In het dorp van de beroemde Birmees U Na Auk maakt u en stop en stapt in de Tuk Tuk voor een bezoek aan de schitterend gedecoreerde tempels alhier. Het vervolg van de cruise biedt overweldigende vergezichten op Zwekabin en andere kalksteen rotsformaties die boven de rijstvelden opdoemen. Een natuurwonder dat gezien wordt als een van de hoogtepunten van een reis door Myanmar.
Na de lunch aan boord maakt u nog een stop in het dorp Pa Lin. Hier leven de Kayin, de Shan, de Mon , de Bamar en de PaO door elkaar in goede harmonie. Tegen 17.00 uur meert uw boot aan in Hpa An. U wordt naar uw hotel gebracht aan de voet van een spectaculaire rotsformatie. In de avond dineert u in een lokaal restaurant waar de traditionele Talabaw-soep geserveerd wordt. Een Kayin specialiteit gemaakt van bamboescheuten, rijst en nangka.
mm_al_kayin_kawgun.jpg

Dag 6 Hpa An - Yangon

Vandaag unieke en een heel ontspannen start. Na het ontbijt stapt u in een kayak waarmee een Kayin man u langs de rijstvelden en traditionele Kayin dorpjes peddelt, terwijl u geniet van het uitzicht en de natuur om u heen. U stopt onderweg om te genieten van vers fruit wat geserveerd wordt in een van de houten Kayin huizen langs de oever. Na een heerlijke Thaise lunch (u bent dicht in de buurt van de Thaise grens) en een verfrissende douche in uw hotel (u bent ongetwijfeld nat geworden tijdens de kayak tocht) rijden we verder richting Yangon. Onderweg stopt u bij de Kaw Gun grot, om de kleien Boeddha’s te bezichtigen die dateren uit de 7e eeuw. Tegen de avond arriveert u in Yangon en heeft u de ervaring van 2 unieke en indrukwekkende Birmese provincies achter de rug.
mm_al_shwezigonpaya.jpg

Dag 7 Yangon - Mandalay

Na het ontbijt bezoekt U de Shwedagon Pagode. U krijgt letterlijk en figuurlijk inzicht in de gebruiken, achtergronden en bewoners van deze pagode en het Boeddhisme in Myanmar. Een unieke les en kennismaking die u tijdens het vervolg van uw reis van pas komt om het land, haar bevolking en de gebruiken beter te begrijpen en te waarderen. Uw dag begint dan aan de voet van de pagode, tussen de marktjes, de kloosters en de ambachtslieden. U krijgt een traditioneel Birmees ontbijt, brengt offers aan de monniken en de pagode en bezoekt een waarzegger. Onderweg krijgt u uitgebreide uitleg over het Boeddhisme en de spiritualiteit zoals beleefd in Myanmar.
U wordt tegen het einde van de ochtend naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Mandalay.

Na aankomst in Mandalay wordt u door uw gids naar uw hotel gebracht.
mm_al_mandalayhill.jpg

Dag 8 Mandalay

U maakt een stadstour door Mandalay. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de oude hoofdstad van het land. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is Mandalay Hill. Deze ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. Vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen. Iedere steen afzonderlijk is in een minipagode geplaatst. Een andere oude hoofdstad is Amarapura. Nu is het een rustige dorp waar het geluid van de weefmachines de boventoon voeren. U loopt met uw gids door het wereldberoemde Mahagadayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, bezoekt een weverij en wandelt over de U-Beinbrug alvorens u terugkeert naar uw hotel.
mm_al_ballon.jpg

Dag 9 Mandalay - Bagan

U wordt al vroeg opgehaald in uw hotel om naar de haven gebracht te worden. Hier gaat u aan boord van een ferry, die u naar Bagan brengt. De tocht duurt circa 8 tot 10 uur en laat u het leven aan de oevers van de Ayeyarwady rivier zien. Aangekomen in de haven van Bagan staat de chauffeur op u te wachten om u naar u hotel te brengen, waar u de rest van de dag tijd heeft om te genieten.

Mocht u liever vliegen van Mandalay naar Bagan dan kan dat ook. U wordt dan naar de luchthaven gebracht om naar Bagan te vliegen. De vlucht duurt circa 45 minuten, waarna u naar uw hotel in Bagan wordt gebracht. Rest van de dag vrij ter besteding.

Goed om te weten

Wilt u per vliegtuig naar Bagan maar toch ook de belevenis van het varen op de rivier te krijgen dan raden we u aan een boot excursie naar Mingun te boeken met een bezoek een de beroemde klok en de gebarsten stenen tempelruïne.

mm_al_bagan_kindmonnikken_142153786.jpg

Dag 10 Bagan

Een volle dag op pad met auto en gids om Bagan te ontdekken. Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 vierkante kilometer vol met stupa’s, tempels en kloosters. De meest gebouwen stammen uit de hoogtij dagen van Bagan tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan was toen de hoofdstad van het huidige Myanmar. Daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

U begint de dag met de beklimming van een pagode voor een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Van hier uit plant u samen met uw gids de route van vandaag langs vele andere tempels. Tempels en pagode’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u verbluffen van schoonheid. Na een lekkere lunch in een lokaal restaurant en meerdere tempel bezoeken, stapt in in een door een paard getrokken wagen en rijdt u naar de Pyathagyi Pagode om de zonsondergang te aanschouwen, onder het genot van een drankje. Het mooiste van de dag is eigenlijk dat u in controle bent. U bepaalt bij welke tempel of pagode gestopt wordt. Zo kunt u uw favorieten makkelijk uitkiezen.
mm_al_marktverkoperr.jpg

Dag 11 Bagan

Vandaag een dag zonder vast programma. Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken. Geniet van het zwembad, of de Spa van het hotel, ontspan even met een goed boek, of ga zelf al wandelend, fietsend of per paard en wagen op ontdekkingstocht door Bagan.
Ook kunt u optioneel de excursie naar een verborgen grot maken. Wanneer u even genoeg tempels gezien heeft en ter afwisseling graag eens de achterlanden van Myanmar opzoekt. U rijdt met gids en chauffeur naar de Kyauk Gu Ohnmin grot. Vervolgens rijdt u naar Pakkoku, waar u verscheidene werkplaatsen en de markt bezoekt. Tijdens een mooie boottocht over de rivier krijgt u een lunch geserveerd. In de namiddag gaat u via lokale dorpjes naar een lakwerk fabriek waar de tijd lijkt hebben stil gestaan. Een echte `local experience` tour die u dicht bij de Birmese bevolking brengt.
mm_kalaw.jpg

Dag 12 Bagan - Heho - Kalaw

In de ochtend vertrekt u naar de luchthaven van Bagan voor de vlucht naar Heho vanwaar u doorreist naar Kalaw. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was Kalaw voor de Britten de plek om de hete zomers te ontvluchten, dit Hill Station uit de koloniale tijd is een rustig stadje, het heeft nog vele Engelse kenmerken die herinneren aan deze periode.

Optioneel kunt u vandaag een trekking maken door de jungle in de omgeving van Kalaw. Een paar jongeren uit Kalaw zijn een project gestart ter bescherming van de natuur, de olifanten en de traditionele manier van leven in deze streek. Afhankelijk van uw conditie en wensen kunt u diverse wandelingen (van een half uur tot 4 a 5 uur) maken door de jungle. Onderweg geniet u van een lokale lunch. Na de lunch gaat u naar een fairtrade olifantenkamp waar u de mahoet kunt helpen met het wassen en voeren van de olifanten. Na deze indrukwekkende ontmoeting met deze prachtige dieren wandelt u door de jungle terug naar de hoofdweg, waar u wordt opgepikt door uw chauffeur die u terug brengt naar uw hotel in Kalaw.
mm_inlemeer.jpg

Dag 13 Kalaw - Inle meer

In de ochtend wordt u naar het koloniale treinstation gebracht voor een prachtige treinreis over de bergen en door de valleien naar het Inle Meer. Een unieke reis tussen de lokale bevolking dat u een mooie indruk geeft van het leven in de Shan heuvels. Rond 14.00 uur komt u aan in Nyaung Shwe, wat uiteraard ook iets later kan zijn. De trein stopt namelijk in meerdere dorpjes waar diverse bergstammen hun handelswaren in- en uitladen, erg kleurrijk en bijzonder om te zien. In Nyaung Shwe staat een wel heel bijzonder vervoersmiddel op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Een zeer ecologische manier van reizen, maar zeker ook een ervaring om nooit te vergeten! De rest van de dag is ter vrije besteding.

Nyaung Shwe ligt aan het Inle Meer dat op circa 900 meter hoogte ligt en 20 kilometer lang en 6 kilometer breed is. Het meer is omgeven door het Shan Gebergte dat prachtig weerspiegelt in het heldere water. Het meer staat bekend om de, op palen gebouwde dorpen, de drijvende markt en de drijvende tuinen. Ook zult u met bewondering kijken naar de beenroeiers, een techniek van roeien die uniek is voor dit meer. De roeier staat op de punt van de boot, maar in plaats van met twee handen klemt hij de roeispaan tussen één hand en één been!
mm_al_inlelake_visser_172358693.jpg

Dag 14 Inle meer

Vanmorgen stapt u in een longtailboot om een ontdekkingstocht over het Inle Meer te gaan maken. Het Inle Meer is al eeuwen lang de thuisbasis van het Intha volk. Zij bewonen hier de beroemde huizen op palen. U ziet tijdens de excursie over het meer onder andere de drijvende tuinen, het dorpje Innpawkhone met lokale nijverheid, Nanpan waar op een traditionele manier bootjes en cheroot (Birmese sigaren) worden gemaakt en de Phaungdaw U Pagode. Onderweg bezoekt u een markt waar de Shan en PaO hun waren verhandelen, drinkt u een kopje thee bij een van de dorpsbewoners. Aan het eind van deze imponerende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe.
mm_al_nyaungshwe.jpg

Dag 15 Inle Meer - Heho - Yangon

Een vrije ochtend in Nyaung Shwe. In de middag wordt u door uw chauffeur naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Yangon

U kunt er ook voor kiezen in de ochtend nog een tocht te voet en per fiets langs de west oever van het meer te maken (optioneel). Dit gedeelte van het meer wordt nog zelden door toeristen bezocht. Per boot gaat u naar Indain voor een korte wandeling door de omgeving waar de PaO leven. Een etnische bevolkingsgroep die gerelateerd is aan de Karen. Vervolgens klimt u op de fiets voor een mooie tocht via Khaung Dine terug naar Nyaung Shwe. U passeert vele dorpjes onderweg. In een van de dorpjes gebruikt u een eenvoudige lunch. Een actieve ervaring met heel veel foto mogelijkheden. Na aankomst in Yangon, transfer naar uw hotel.
mm_al_rakhine.jpg

Dag 16 Yangon - Sittwe - Mrauk U

In de ochtend transfer van uw hotel naar de luchthaven voor de vlucht naar Sittwe. Bij aankomst in Sittwe wordt u door uw gids opgewacht op de luchthaven. Vervolgend s maakt u de reis van Sittwe naar Mrauk U. Mrauk U ligt volledig geïsoleerd. Het is hierdoor nauwelijks bezocht. Het transport van enige omvang vindt plaats over de rivier tussen Sittwe en Mrauk U. De route die u vandaag maakt is een heel bijzonder. U passeert authentieke dorpen en prachtige rijstvelden. Het gebied rondom de rivier die u volgt levert adembenemende vergezichten en schitterende fotomogelijkheden.

Mrauk U zelf is eveneens adembenemend. In Mrauk U en de directe omgeving zijn een groot aantal interessante monumenten van de Rakhine cultuur te zien. Mrauk U was van de 15e tot de 18e eeuw de koningsstad van Rakhine. Er werd hier volop handel gedreven met de Nederlanders, de Portugezen en het Midden Oosten. Het was in die periode één van de rijkste steden van Azië. Van de kilometers lange fortificaties zijn nog vele resten over. Binnen en buiten de muren zijn tempels, pagodes en Boeddhabeelden. Prachtige herinneren aan de glorietijd van dit koninkrijk! De gebouwen op de hellingen buiten de muren waren vaak ook fortificaties, waar de bevolking in tijden van nood kon schuilen. Veel van deze religieuze monumenten zijn nog immer in gebruik, anderen zijn vervallen of overgroeid door de vrij woekerende jungle.

Na aankomst in Mrauk U zal de gids u meenemen naar een van de uitkijkpunten over de stad en u vertellen over de historie van Mrauk U.
mm_mraukutempels.jpg

Dag 17 Mrauk U

Na het ontbijt maakt u een anderhalf uur durende boottocht over de Lemro rivier. U gaat op bezoek bij een Chin familie in een van de dorpen langs de rivier. De Chin zijn beroemd vanwege de getatoeëerde gezichten van de oudere dames. U luncht eenvoudig met een familie, verhalen uitwisselend over de verschillen in cultuur, gewoontes en tradities tussen de Chin en u zelf. U zult ontdekken dat het een zeer nieuwsgierig en geïnteresseerd volk is. Na deze kennismaking reist u per boot en auto weer terug naar Mrauk U.

In de middag bezoekt u de belangrijkste tempels en pagodes van Mrauk U. Er zijn in en rond Mrauk U honderden tempels en pagodes. De meeste zijn versierd met reliëfs, met scènes uit het Hindoeïsme, het Mahayana Boeddhisme en uit het hofleven.
mm_mraukutempels2.jpg

Dag 18 Mrauk U

Gisteren heeft u slechts een klein deel van de vele tempels en pagodes kunnen bezoeken. Vandaag staat de gehele dag een auto met chauffeur een gids ter beschikking om nog veel meer tempels en ruïnes te ontdekken. Enkele hoogtepunten zijn de Sittaung Pagode, de Htaukkan Thijn hall, de Ratanabon Pagode en de Andwa Thein tempel.

De Sittaung Pagode staat op een kleine heuvel en is in 1531door koning Minbin gebouwd. De Sittaung wordt ook wel de Tachtigduizend Pagode genoemd, vernoemd naar het aantal uitspraken van Boeddha's preken. Bovendien zijn er 550 zandstenen reliëfs met scènes uit de Jakata te zien. De Htaukkan Thein Wijdingshal werd in 1571-93 door koning Minphalaung gebouwd, heeft een klokvormige stupa en staat op hoge terrassen. Bewonder de reliëfs in de voorhof met voorstellingen uit het hofleven en offerende meisjes met 80 verschillende haardrachten. De Ratanabon Pagode werd in 1629 door koning Sandathudhammayaza gebouwd. De stupa is tijdens een aardbeving gespleten. In de schatkamer van de Andaw Thein Tempel zou zich één van Boeddha's heilige tanden bevinden die van Sri Lanka naar Mrauk U gebracht zou zijn.
mm_mrauku.jpg

Dag 19 Mrauk U - Sittwe - Yangon

Een bijzonder vroege start vandaag voor een bijzondere ervaring. U vaart per lokale ferry in vier uur tijd over de Kaladan Rivier naar Sittwe. Vanuit een comfortabele stoel, genietend van een drankje ziet u tegen een imposante achtergrond van rijstvelden en bergen het dagelijks leven aan u voorbij trekken.
Bij aankomst in de haven van Sittwe stapt u over in uw auto met chauffeur die u naar het vliegveld zal brengen voor de vlucht naar Yangon.

In Yangon staat uw transfer weer klaar voor het vervoer naar uw hotel. De afsluiting van deze zeer complete en enerverende reis vol indrukken en belevenissen door het ongerepte Myanmar.
mm_al_downtownyangonr.jpg

Dag 20 Yangon - Amsterdam

Vanmorgen wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht richting Europa.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 21 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, einde van een zeer uitgebreide rondreis door een fascinerend en onbekend stukje Azië.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

3 dagen / 2 nachten stop-over Singapore

In samenwerking met Singapore Airlines bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Singapore. Inclusief: - Transfers van en naar het hotel - Overnachting in viers...

Meer info >

Al voor € 179p.p. Meer info >

Optionele vlucht Mandalay - Bagan

U kunt ook kiezen om van Mandalay naar Bagan te vliegen. Wij boeken dan een namiddagvlucht voor u, zodat u de hele dag nog tijd heeft om te genieten van Maldalay en wellicht een leuke bootcruise te ma...

Meer info >

Al voor € 100p.p. Meer info >

Verlenging

Verlenging Amata Resort & Spa, Ngapali Beach

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het mooie Amata Resort & Spa aan het Ngapali Beach. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Aan het witte zandstrand van Ngapali ligt het heerlijke A...

Meer info >

Al voor € 48p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kort lopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kort lopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p. p.dMeer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde (kleinschalige) hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. In de kleinere plaatsen wordt soms gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in de betere driesterren en verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de toeristenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Bagan

Nyaung U Thande Hotel - Middenklasse

Het Nyuang U Thande Hotel biedt een oase van rust. Diverse bungalows liggen verspreid door een heerlijke tuin. Daarnaast zorgt ook het zwembad ervoor dat u, na het ontdekken van alle bijzondere bezienswaardigheden, heerlijk kunt ontspannen. Het hotelLees meer

Inle Meer

Golden Empress Hotel - Middenklasse

Het Golden Empress Hotel bevindt zich op loopafstand van de Nyaung Shwe-markt. Het hotel is voorzien van receptie, restaurant, tuin, fietsverhuur en gratis WiFi in het gehele hotel. Alle kamers zijn voorzien van ventilator, klamboe, zitje en badkamerLees meer

Kalaw

Dream Villa - Middenklasse

Dream Villa is gelegen in het centrum van Kalaw, op circa 5 minuten lopen van lokale restaurantjes, winkels en de centrale markt.
Het is een kleinschalig, eenvoudig en rustig hotel dat in karakteristieke stijl gebouwd is. Door het vriendelijke personeelLees meer

Kyaikhtiyo

Golden Sunrise - Middenklasse

Het Golden Sunrise hotel in Kyaiktiyo heeft een uitstekende ligging vanwaar u de diverse bezienswaardigheden in de omgeving kunt bezoeken. Eén van de belangrijkste attracties is de Gouden Rots, in de buurt van het hotel. Vanuit de tropische tuinen vanLees meer

Mandalay

Oway Grand Hotel - Middenklasse

Het Oway Grand Hotel is gelegen op loopafstand van de stad met de grootste attracties binnen handbereik. Het hotel is voorzien van receptie, restaurant, bar en gratis Wi-Fi in het gehele hotel. Alle kamers zijn voorzien van airco, minibar en badkamerLees meer

Mawlamyine

Attran Hotel - Middenklasse

Het Attran hotel gebouwd in bungalow stijl is centraal gelegen in het centrum van Mawlamyine, aan de oever van de rivier Thanlwin dicht bij de Mawlamyine Bridge, de langste brug in Myanmar. Op loopafstand treft u diverse restaurantjes en winkels. HetLees meer

Mrauk U

Shwe Thazin Hotel Mrauk U - Middenklasse

Het hotel is gelegen in het centrum van Mrauk U. Dankzij de fijne locatie biedt het hotel gemakkelijke toegang tot de bezienswaardigheden van de stad en de diverse restaurantjes en winkels. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bar,Lees meer

Yangon

Hotel 51 - Middenklasse

Het hotel ligt in de grote indrukwekkende stad Yangon, op loopafstand zijn er de bekende plaatsen zoals Yangon City Hall , de beroemde Sule Pagoda, Botahtaung Pogoda en bekende Bogyoke Aung San Market (Scott Market). Het hotel is voorzien van receptie,Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Bagan

Markten, kloosters en een verborgen tempel

Tijdens deze excursie gaat u een ontdekkingstocht door het achterland van Bagan maken. Samen met een gids en chauffeur rijdt u naar de grottempel Kyauk Gu Ohnmin. De grot is nog niet ontdekt door de grote menigte, u zult een van de weinige toeristenLees meer

Inle Meer

Ontdek Inle per fiets en te voet

Een actieve dag op de west-oever van het meer. U vaart per boot naar Indein waar een wandeling is uitgestippeld. U ontmoet hier de Pa O. Hierna ontdekt u per fiets de omgeving en fietst u naar Khaung Dine en vervolgens door naar Nyaung Shwe. OnderweLees meer

Kalaw

Jungle trekking Kalaw incl bezoek aan fairtrade olifantenkamp

Onder leiding van een gids, gespecialiseerd in olifanten, gaat u een volle dag de jungle in. U komt olifanten en hun mahouts tegen en leert over hun werk en leven. Een bijzonder interessante dag tussen deze geweldige reuzen.

Zeer recent hebben eLees meer

Mandalay

Bezoek aan Mingun, 1/2 dag cruise

Vanuit uw hotel in Mandalay wordt u naar de jetty gebracht. Hier gaat u aan boord van een boot die u stroomopwaarts brengt naar Mingun.
Aangekomen in Mingun brengt u onder andere een bezoek aan de 'gescheurde tempel', de Mingun Paya. Deze is omstrLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis per airco auto / minibus met privé chauffeur
Engelssprekende gids tijdens de rondreisdagen
Overnachtingen in goede toeristenklasse hotels, incl. ontbijt
Binnenlandse vluchten Yangon - Mandalay, Bagan - Inle, Heho - Yangon, Yangon - Sittwe en Sittwe - Yangon
Ferry Mandalay - Bagan
Stadsbezoek Yangon met o.a. bezoek aan de Shwedagon*
Bezoek aan de Golden Rock in Kyaiktiyo*
Excursie naar Belu Island bij Mawlamyaing*
Stadsbezoek aan Mandalay met o.a. bezoek U Bein Bridge, Inwa en Amarapura*
Boottocht naar Mingun, bij Mandalay
Dagexcursie in Bagan met bezoek aan verschillende tempels*
Dagtocht op het Inle Meer met een longtailboot
Bezoek aan Chi dorp en archeologische site in Mrauk U
Boottocht Mrauk U naar Sittwe
* Entreegelden tijdens deze excursies zijn inbegrepen

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Vertrekbelasting: 1,5 USD p.p. per binnenlandse vlucht
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Thingyan (Waterfestival)

In de periode 13 t/m 21 april 2017 kan er een toeslag van toepassing zijn in verband met het waterfestival. Hierover wordt u uiteraard bij boeking geïnformeerd.

Kinderkorting arrangement

Kinderen 2 t/m 10 jaar krijgen € 600 korting op het reisgedeelte. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en krijgen geen eigen bed.

Boottocht Mandalay - Bagan

De boot van Mandalay naar Bagan vaart iedere dag. Toch kunnen wij deze pas een maand van te voren aan u bevestigen i.v.m. onverwachts annuleren van de boot. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij u vliegen naar Bagan. Eventuele extra kosten zullen wij aan u doorgeven.

Uiteraard kunt u er ook zelf voor kiezen om te vliegen, bij het kopje ‘extra opties’ vindt u meer informatie en de extra kosten.

Weekendtoeslag Singapore Airlines

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Singapore Airlines op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Kort voor vertrektoeslag Singapore Airlines

Wanneer u binnen 60 dagen voor vertrek boekt in de periode 1 juni t/m 23 juni 2016 of tussen 15 augustus en 15 december 2016, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum Myanmar
Voor reizen naar Myanmar is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds voor vertrek aan te vragen via het Myanmar Ministerie van immigratie

De ambassades van Myanmar zijn te vinden in Brussel en Berlijn, waarbij alleen Berlijn aangetekende paspoorten accepteerd. Het consulaat in Breda kan helaas geen visa vertrekken.

NRV biedt u tevens de mogelijkheid om het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.

Of u kunt uw visum online aanvragen via de volgende website: http://evisa.moip.gov.mm.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

3 dagen / 2 nachten stop-over Singapore

buijt, rotterdam
'heel goed bevallen'
Wiebe en Willemijn, Dordrecht
'Singpore is ons zeer goed bevallen. Een heerlijke stad waar alles gewoon goed geregeld is voor toeristen.'
Decuypere Bart, Roeselare (Belgie)
'Om de lange wachttijd tussen onze vluchten te vermijden besloten we de stop-over bij te boeken. De ideale manier om op een betaalbare manier Singapore te bezoeken. Singapore airlines verzorgde de stop-over op een uitmuntende manier. Een goed hotel in het centrum met alle maaltijden aan de helft van de prijs, gratis ticket voor de duur van het verblijf voor de hop-on bus met gratis toegang tot de meeste bezienswaardigheden. Een aanrader!'
Astrid Schoot, Oegstgeest
'vervoer van en naar vliegveld was goed geregeld, mooi, schoon hotel. de kortingspassen waren erg handig voor vervoer met de bus en korting op diverse lokaties. '
Nel Evers, Eindhoven
'Goed arrangement van Singapore Airlines. We kregen een ''pasje'' wat toegang gaf tot een aantal bezienswaardigheden, zoals de Flyer, cable car naar Sentosa Island (en 3 attracties naar keuze), River Cruise, Gardens by the bay, 1 Altitude (met gratis drankje), tevens gratis gebruik van hop-on hop-off bus gedurende het hele verblijf. Hiermee hebben we toch al snel S$ 200 p.p. bespaard.'
A. de Bruijn, Den Haag
'Geweldig in 1 woord. Goede betaalbare manier om Singapore te zien. Uitstekend hotel op goede locatie (Peninsula Exelsior). Inclusief hop on bus en 32 attracties'
anoniem
'Prettig hotel, centraal gelegen. Metrostation in directe omgeving. Vriendelijk en beleefde receptionist. Wij zouden dit hotel volgende keer weer boeken.'
anoniem
'Zeker de moeite waard. Prijs en wat je er allemaal voor krijgt is perfect! Bij aankomst krijg je diverse bonnen van bezienswaardigheden, waarna je die gratis kunt bezoeken. Hier zijn alle hoogte punten van Singapore bij. Taxi is niet duur, maar er is een bon bij van een hop on hop off bus, die we als taxi hebben gebruikt. Savonds erg mooi bij marina bay. En zijn daar op 2 plaatsen light shows.'
Gerrie en Twan Swinkels, Helmond
'De 3 daagde stop-over in Singapore was prima geregeld. Het hotel (Royal@Queens) was weliswaar redelijk, maar het lag prima centraal en vlak bij Clarke Quay, waar vele restaurants en barretjes zijn en ook niet al te ver van China Town. Verder zat in het stop-over pakket een hele bundel vouchers waarmee je alle bezienswaardigheden in Singapore gratis kunt bezoeken ( Singapore Flyer, dierentuin, Sentosa Island, botanische tuin, boottocht op de Singapore river......etc.), gewoon super.
Dit alles trouwens met ook nog een gratis kaartjes voor de hop-on hop-off bus.
Al met al zeer de moeite waard!'
Demiddeleer Linda, Hooigaardestraat 26 1800 Vilvoorde Belgie
'Stopover programma is een echte aanrader. Hotel in goede locatie dicht bij metrostation en op wandelafstand van Raffles City Mall.
De aanbiedingen voor bezoeken zijn zeer breed en iedereen vindt er zijn gading.
'
Dieter & Melissa, Deinze (Oost-Vlaanderen, België)
'Singapore is een enorm boeiende stad. Men kan hier heel veel verschillende elementen zien, zakenstad, strand, cultuur. In het pakket krijg je tickets voor een verscheiden aanbod in deze stad waardoor je de stad echt wel op een mooie manier kunt ontdekken en ervaren. Na de bezoeken en uitstappen konden we dan nog eens ontspannen in het buiten zwembad van het hotel. Kortom een aanrader om bij te boeken bij dit arrangement.'
Frans en Angelique, Almere
'Geweldig, wat een wereld stad om te bezoeken. Met de vouchers van SIA kun je vele attractie gratis of tegen gereduceerde prijs ondernemen. Vergeet niet om Singapore bij night te bewonderen. Het is dan een echte lichtstad. Tip: Ga s''avonds eten bij Sky on 57. Uniek!!!'
Wil, Kapelle
'Een indrukwekkende belevenis. Goede service van Singapore Airlines. Je komt tijd en ogen tekort!
We zullen vast nog eens Singapore aandoen.'
Franssen, Beek
'Singapore vonden wij en geweldige stad. Wij verbleven in het Peninsula hotel. Prima, niets op aan te merken. Zeer gunstig gelegen.'
Rombouts, Meer
'Leuk om ook daar een kijkje te nemen. Omdat je `s nachts aankomt hadden we krap 2 dagen (`s nacht vertrekken). Ik had er zelf graag nog een dag bij gehad. Er is daar best veel te zien. We kregen ook van Singapore Airlines een hele hoop entreevouchers waarbij we echt in de meest spectaculaire zaken voor niets terecht konden, prima!!!!'
Valeria, Elst
'wanneer we 1 dag meer hadden gehad, hadden we wat rustiger alles kunnen bekijken, of wellicht was de stop-over op de terugreis beter geweest. Dit omdat we ook nog last van een jetlag hadden. Hotel was goed, wij hebben hier voornamelijk geshopt! Een erg schone stad, en veel stiller dan gedacht!'
SCHOOLMEESTERS, Bierbeek
'Wereldstad met vele indrukken de moeite om te bezoeken'
Teunis en Annie,
'Singapore is een leuke stad om te verkennen. Wel is het handig het hotel te kiezen op een centrale plek in de stad. Het is geen goedkope bestemming'
van de Griendt, s-Hertogenbosch
'Singapoer is een geweldige stad.
Ook het hotel was erg goet.
Allee was het jammer dat wij pas om 14.00 uur in
de kamer konden. Naar een nacht vlucht.
Het was moelijk om je om te kleden zonder kamer.
'
T.BOUMAN, HAREN
'De begeleiding naar het Peninsula excelsior hotel en de opvang was uitstekend'
A. van Hooft, Laren (NH)
'Dit kan ik iedereen aanraden die een reis naar Azië boekt. Prachtige stad met veel bezienswaardigheden. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van de gratis vouchers die we erbij kregen.Volgende keer doen we dit zeker weer. Miramar hotel ligt heel centraal met in de directe omgeving gezellige restaurants.'
Henk en Gea, Lekkum
'Zeker de moeite waarde om je reis te beginnen. Shoppen op Orcid road en door chinatown slenteren.'
Peter en Nanny Spronck, Geleen
'De overgang van Myanmar naar Singapor is enor, het is net alsof je een reis in de tijd maakt.Singapor is een echte wereldstad met z''n vele attracties (en dat heeft ook z''n prijs) en Myanmar is nog nagenoeg ongerept met z''n rijke historie. Maar de stopover was zeer zeker de moeite waard. '
anoniem
'Perfect om de sfeer op te snuiven en wat bezienswaardigheden. Goed hotel aan scherpe prijs. Singapore is wel een dure stad, maar raad het iedereen aan.'
Wilna Nagel, Oisterwijk
'Het is leuk om een stopover te maken in Signapore, maar zorg dat je nog wat geld in je portemonnee hebt, want de prijzen zijn hoog. Daar moet je het echter niet laten want het is een geweldige ervaring in Azië zo''n luxe, mooie stad te ervaren.'
Jos en Linda, Zuidbroek
'3 Dagen stop-over Singapore was ideaal om aan het tijdsverschil en de temperatuur te wennen. Singapore is een hele moderne stad, met moderne gebouwen en moderne mensen. Wij hadden aan de 2 volledige dagen die we in Singapore waren genoeg om de stad te bekijken. Zeker de moeite waard!'
Janneke en Fred,
'Singapore is een stad die je gezien moet hebben.
prachtige architectuur. Met de bus via drop-on drop-off veel gezien.
Prima hotel op een uitstekende lokatie.'

Amata Resort & Spa****

Dian, Oudenbosch
'Wat een heerlijke afsluiting van een mooie reis! Een tropisch paradijsje. Let op deluxe kamer 702 met een terrasje recht aan het strand. Kan niet mooier! Doen!'
M. Kuyvenhoven, Maasdijk
'geweldig! helemaal verwend worden, prachtige locatie, eigenlijk gewoon heel luxe. hier hebben wij genoten van het prachtige weer, het strand, de zee en de ontzettend vriendelijke bevolking'
Peersman Christiane, Brecht België
'Was zeer de moeite waard want we konden daar onze indrukken van de fantastische toer verwerken.'

Summit Park View Hotel

Dian, Oudenbosch
'Fijn hotel op een perfecte locatie en daarbij een late checkout op de dag van terugreis. Een goede service!'
M. Kuyvenhoven, Maasdijk
'prima Wij zouden zelf voortaan een hotel met zwembvad nemen voor die laatste dag. nu was er in het hotel geen enkele ruimte voor relaxen, je moest de straat wel op. volgende keer hotel met of zwembad of heerlijk tuin.'
Peersman Christiane, Brecht België
'Was zeer de moeite waard want we konden daar onze indrukken van de fantastische toer verwerken.'

Reisgedeelte Myanmar Complete beleving

Uitgebreide reisverslagen

Betoverend Myanmar

15-11-2012

De boeken met reisverhalen konden aan de kant en het verzamelen van de bagage begon, de vakantiekriebels kwamen toen vanzelf. Toen we in de krant lazen dat president Obama tijdens onze eerste week ook in Myanmar zou zijn hadden we het gevoel in goed gezelschap te verkeren. Helaas was er twee dagen voor ons vertrek een minder goed bericht: Veel doden en schade na een zware aardbeving in Birma. Door...

Rondreis Myanmar 20 dagen Betoverend Birma

06-03-2012

5 jaar geleden werd onze reis naar Myanmar geannuleerd wegens “ plaatselijke rellen” en negatief reisadvies door Buitenlandse Zaken, maar deze keer is het gelukt! We vertrokken al op maandag 5/03 naar Schiphol waar we een overnachting en ontbijt hadden geboekt in een hotel waar we tijdens onze reis de auto op de hotelparking gratis mochten achterlaten. De verplaatsing van Gent naar Schiphol ...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam