Het Prachtige Inle Meer
Het Prachtige Inle Meer
De eeuwenoude U Bein brug, Mandalay
De eeuwenoude U Bein brug, Mandalay
Schwedagon in Yangon
Schwedagon in Yangon
Golden Rock van Kyaikhtiyo
Golden Rock van Kyaikhtiyo
Imposante tempels in Bagan
Imposante tempels in Bagan

Hoogtepunten van Myanmar

Privéreis | 16 dagen v.a. 3384
3209i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-01-2019
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 300 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 29 januari 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m maart 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met 29 januari 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m maart 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Kassakorting tot 300 ppi
Rondreizen > Rondreizen Myanmar > Privéreizen Myanmar > Hoogtepunten van Myanmar
Bezoek het grootste boek ter wereld
Veel excursies zijn inbegrepen, incl. ervaren Engelssprekende gids
Bezoek maar liefst 3 voormalige hoofdsteden
Ervaar lokale vervoersmiddelen
Bewonder de zonsondergang in Bagan
De onbekende, zeer indrukwekkende jungle van Kyaiktiyo

Per auto, vliegtuig, trein en boot door Myanmar!

Van Mandalay tot het onbekende zuiden, tijdens deze rondreis maakt u kennis met de belangrijkste hoogtepunten van Myanmar. U gaat 3 voormalige hoofdsteden bezoeken: Mandalay, Amarapura en Bagan. Er is een afwisseling in vervoer, zo gaat u per boot naar Bagan, per trein naar het Inle Lake en per binnenlandse vlucht naar Yangon. Uiteindelijk bezoekt u een minder bekend gebied van Myanmar: de jungle van Kyaiktiyo. Kortom: een reis vol bijzondere ontmoetingen!

"De treinreis naar het Inle Lake was onvergetelijk, niet alleen vanwege het spectaculaire uitzicht maar ook zeker door de interactie met lokale mensen!"

Jan en Petra van Rijn

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Mandalay

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam naar Mandalay

Vandaag gaat het avontuur beginnen en vliegt u naar Myanmar. Lees in het vliegtuig nog even uw reisgids door voor de laatste tips zodat u helemaal bent voorbereid op uw reis. U overnacht in het vliegtuig en komt de volgende dag aan in Mandalay.

DAG
02

Aankomst Mandalay

mm_alg_mandalay_2.jpg
Aankomst Mandalay
Vrije middag
Eerste overnachting Mandalay

Aankomst in Mandalay waar de gids u zal verwelkomen en begeleiden naar het hotel.

Vandaag geen druk programma, maar een vrije dag om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen.

DAG
03

Mandalay

mm_alg_mandalay_3.jpg
Kennismaken met de stad Mandalay
Bezoek aan Mandalay Hill met prachtig uitzicht
Amarapura met het Mahagandayon tempelcomplex
Wandeling over de U-Bein Bridge
Tweede overnachting Mandalay

Vandaag gaat u nader kennismaken met de voormalige hoofdstad en tegenwoordig tweede stad van Myanmar: Mandalay! Gekenmerkt door de rode, stoffige wegen wordt deze stad vaak gezien als hét centrum van de Birmese cultuur.
De dag start met een bezoek aan Mandalay Hill, de top van deze ruim 230 meter hoge heuvel wordt middels 1730 treden bereikt. Eenmaal boven aangekomen wordt uw fysieke inspanning beloond met een prachtig uitzicht over de stad, de Irrawaddy rivier en het ommuurde fort. Mandalay Hill staat verder bekend om haar pagodes en tempels, er wonen nog vele monniken. De meeste monniken spreken (basis) Engels en u zult merken dat zij graag een praatje met u aanknopen om hun taalkennis te vergroten.
Vervolgens gaat u het grootse boek ter wereld bezoeken: de Kuthodaw Pagoda. De complete Tripitaka (een oud boeddhistisch geschrift) staat hier in 729 marmeren stenen gegraveerd. Iedere steen is in een afzonderlijke pagode geplaatst.
Amarapura is tevens een voormalige hoofdstad van Myanmar, dit zou u niet verwachten wanneer u het rustige dorpje inrijdt. U bezoekt hier het Mahagandayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, neemt een kijkje bij een 100 jaar oude weverij én loopt over de U-Bein Bridge. Laatstgenoemde is de langste teakhouten brug ter wereld, het is ruim 1,2 km lang en biedt een prachtig uitzicht over het Taungthmanmeer.

DAG
04

Mandalay - Bagan

mm_alg_bagan_people.jpg
Boottocht naar Bagan
Genieten van het leven langs de oevers
Eerste kennismaking met Bagan
Eerste overnachting Bagan

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de pier gebracht voor vertrek van de boot naar Bagan. De tocht gaat over de Irrawaddy River en duurt ongeveer 9 uur, ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. Het is een rustige tocht en onderweg geniet u van het lokale leven langs de oevers, afgewisseld door verborgen pagoda's en tempels.
In Bagan wordt u verwelkomt door uw gids en naar het hotel gebracht waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden. Onderweg naar het hotel zult u al verschillende pagodes, stupa's en tempels langs de weg tegen komen. De tempels die u onderweg ziet, zijn nog maar het begin van uw kennismaking met het mooie en magische Bagan.

DAG
05

Bagan

mm_alg_bagan_temple.jpg
Dagtour door Magisch Bagan
Lunch in een lokaal restaurant
Per paard en wagen naar de de Pyathagyi Pagoda
Bewonderen van de zonsondergang
Tweede overnachting Bagan

Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 km² vol met pagode's, stupa's, tempels en kloosters, waarvan de meeste stammen uit de hoogtijdagen tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan is de derde voormalige hoofdstad die u tijdens deze reis bezoekt, daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

Een volle dag op pad om Bagan te ontdekken, de ervaren gids neemt u mee naar de meest bekende en bijzondere tempels. De dag begint met het beklimmen van een pagoda vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de omgeving en pas echt ziet hoe gigantisch groot dit gebied is. Tempels en pagoda’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker nog lang bijblijven.
De lunch wordt in een lokaal restaurant geserveerd. Vervolgens wordt u per paard en wagen naar de Pyathagyi Pagoda gebracht om te genieten van de zonsondergang en te proosten op deze magische ervaring.

DAG
06

Bagan

mm_alg_bagan_cycling.jpg
Vrije dag
Fietstocht door Bagan (optioneel)
Markten, kloosters en een verborgen tempel (optioneel)

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Zo heeft u de tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid nog meer prachtige en schuil gelegen tempels te gaan ontdekken. Het is ook zeker de moeite waard om nog voor het ontbijt de zonsopgang te beleven vanaf een hoge tempel. Zo kunt u genieten van het prachtige uitzicht en het wonderlijke Bagan.

DAG
07

Bagan - Heho - Kalaw

mm_alg_kalaw_land.jpg
Afscheid van het bijzondere Bagan
Binnenlandse vlucht Heho - Kalaw
Prachtig heuvellandschap onderweg
Eerste overnachting Kalaw

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bagan gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Onderweg ziet u de tempels, stupa's en pagodes nog aan u voor bij gaan. Aangekomen in Heho wordt u verwelkomd door de chauffeur en naar het hotel in Kalaw gebracht. Geniet onderweg van het schitterende heuvellandschap.

Kalaw was het vroegere 'hill station' van de Britse kolonisten, zij kwamen hier om de hete zomers op de vlaktes te ontvluchten en in het koele klimaat in de bergen te verblijven. De Britten namen invloeden mee van hun reizen in omliggende landen zoals India en Nepal, deze invloeden ziet u nog steeds terug in het culinaire aanbod en verschillende religies die hier vertegenwoordigd zijn.

DAG
08

Kalaw - Inle Lake

mm_alg_inle_house.jpg
Vertrek uit Kalaw naar Inle Lake
Bijzondere treinreis
Overnachting Inle Lake

's Ochtends wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u aan boord van de trein richting het Inle Lake. Het is een spectaculaire rit, dwars door bergen en valleien en onder goed gezelschap van de lokale bevolking. Onderweg stopt de trein bij meerdere kleine tussenstations, dit levert een leuk schouwspel op waarbij handelswaren in en uit de trein worden geladen.

In de middag arriveert u in Nyuang Shwe en wordt u met een authentiek vervoersmiddel naar het hotel gebracht. Buiten dat het een hele duurzame manier van reizen is, wordt dit ook zeker een ervaring om nooit te vergeten.

DAG
09

Inle Lake

mm_alg_inle_voet.jpg
Een dagje op het meer
Bezoek lokale zijdeweverij en sigarenmakerij
Tweede overnachting Inle Lake

In de ochtend wordt u in het hotel opgehaald, naar de pier gebracht en stapt u in een longtailboot om het Inle Lake verkennen. De Intha's zijn al eeuwenlang de bewoners van het meer, kenmerkend door hun paalwoningen die boven het water uitsteken en drijvende moestuinen.
De gids neemt u mee door deze bijzondere waterwereld en vertelt u alles over de lokale gebruiken. U zult uw ogen uitkijken, onderweg komt u van alles tegen zoals de 'beenroeiende' vissers, cheroot (Birmese sigarenmakerij) en zijdeweverijen. Daarbij bezoekt u een lokale markt waarvan de locatie om de 5 dagen verandert en drinkt u een kopje thee bij één van de dorpsbewoners.

Aan het einde van deze indrukwekkende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe en wordt u naar het hotel gebracht.

DAG
10

Inle Lake - Heho - Yangon

MM_AL_Inle meer vissers_139085918
Bezoek aan de ruïnes van Indein
Per Kano op bezoek in het Nam Pan Village op het meer
Binnenlandse vlucht Heho - Yangon
Overnachting Yangon

Na het ontbijt gaat u naar de ruïnes van Indein, iets wat ook zeker niet mag ontbreken aan uw reis door Myanmar. Het lijkt een heus 'pagoda bos', geniet ook van het uitzicht over het meer. De lunch wordt bij een lokale familie geserveerd.
Vervolgens gaat u verder richting Nam Pan village waar u per kleine kano een nieuwe lokale ervaring op gaat doen alvorens u terugkeert naar het hotel.

In de middag wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aangekomen in de hoofdstad van Myanmar wordt u verwelkomd door de gids en naar het hotel gebracht.

DAG
11

Yangon

mm_alg_yangon_swe.jpg
Bezoek Shwedagon Pagode
Ontdekkingstocht oude stadscentrum van Yangon
Drankje in het Rangoon Tea House
Tweede overnachting Yangon

Vandaag gaat u de kroon op uw reis bezoeken: de Shwedagon Pagoda! De gids neemt u mee door de achterdeuren van deze tempel waardoor u een uniek kijkje in de geschiedenis van de pagoda, de lokale bewoners en hun religie krijgt. Verder brengt u offers aan de monniken, wordt er een authentieke lunch geserveerd en kunt u een traditionele Birmese waarzegger bezoeken.
In de middag gaat u op ontdekkingstocht door het oude stadscentrum van Yangon. U zult versteld staan van de hoeveelheid prachtige gebouwen uit de koloniale tijd die hier bewaard zijn gebleven. Uw gids geeft u alle uitleg over de historie van Yangon en de functie van de gebouwen.
De wandeling eindigt met een welverdiend drankje in Rangoon Tea House, een populaire ontmoetingsplaats onder de expats van Yangon.

DAG
12

Yangon - Bago - Kyaiktiyo

mm_alg_kyaiktiyo.jpg
Vertrek richting de Mon en Kayin provincie
Bezoek aan het Kha Khat Wain klooster
Per truck de gouden rots (Kyaiktiyo Pagode) bezoeken
Overnachting Kyaiktiyo

Vandaag bezoekt u de meer afgelegen en minder bekende gebieden van Myanmar: de provincie van de Mon en de Kayin (Karen).
Het gebied herbergt spectaculaire landschappen en is het thuis van volkeren die volgens hun oude tradities in dit gebied leven. De Mon stam leeft al vele eeuwen in dit gebied en wordt gezien als een van de eerste beschavingen in Azië. De rijke cultuur van de Mon is nog steeds herkenbaar in het dagelijks leven hier in de klederdracht, het voedsel, de taal en de bijzondere instrumenten. Ook de Karen leven nog altijd in dit gebied; deze bergstam heeft haar eigen taal en tradities en leven nog dieper in de jungle van Myanmar.

U vertrekt na het ontbijt uit Yangon richting de jungle. Onderweg maakt u een stop bij de oorlogsbegraafplaats van Kaukkyan. Hier worden de vele duizenden krijgsgevangenen herdacht die bij de aanleg van de spoorlijn door de Mon en Kayin provincie om het leven zijn gekomen. Vervolgens rijdt u in zo’n anderhalf uur naar Bago. Hier bezoekt u het Kha Khat Wain klooster, een van de grootste kloosters van Myanmar. Bago was de hoofdstad van het Mon koninkrijk in lang vervlogen tijden.

Na nog eens twee uur rijden komt u aan in Kyaiktiyo basecamp. Hier stapt u over in een lokale truck die u samen met de locals verder brengt, dieper de bergen in. Doel van de rit is de Gouden Rots, oftewel de Kyaiktiyo Pagode. Deze pagode staat boven op een enorme rots die ieder moment van de rand van de berg lijkt te kunnen storten. Een paar zeer strategisch geplaatste haren van Boeddha in de pagode voorkomen dit, volgens de lokale gelovigen. De pagode bereikt u na een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Rondom de pagode treft u verschillende theehuizen waar u wat lekkers kunt kopen na de prachtige wandeling.

DAG
13

Kyaikhtiyo - Mawlamyine

mm_alg_mawlamyine.jpg
Rit naar Mawlamyine
Traditionele Mon lunch en bezoek museum
Overnachting Mawlamyine

In de morgen rijdt u door de Mon provincie naar Mawlamyine. Onderweg passeert u de plaats die gezien wordt als de laatste hoofdstad van het Mon koninkrijk: Suvannabhumi. Burmese archeologen zijn recent weer gestart met de zoektocht naar restanten van deze stad. Ook komt u langs Thaton, de oude stad die beroemd is vanwege haar durians (ook wel "Smelly Fruit" genoemd) en de betel-noot; de zaden van de betelpalm.

U komt aan in Mawlamyine en wordt verwelkomd met een traditionele Mon lunch bij een lokale familie.
In de middag bezoekt u het Mon museum, welke een prachtig beeld geeft van de rijke historie en traditie van dit volk. Vervolgens maakt u een stadswandeling langs de belangrijkste gebouwen van Mawlamyine.
In de namiddag brengt u een bezoek aan Hpa Ouk, een dorpje in de buurt van Mawlamyine waar de traditionele, geweven sarongs van de Mon gemaakt worden.

DAG
14

Mawlamyine - Hpa An

mm_alg_hpa_an.jpg
Bezoek Seindon Mabaya klooster
Riviercruise naar Hpa An
Tuk Tuk ritje naar tempels
Stop in het dorp Pa Lin
Overnachting Hpa An

In de morgen bezoekt u het Seindon Mabaya klooster dat in de 19e eeuw gebouwd werd door voormalige koningin Seindon. Zij ontsnapte uit de handen van de laatste koning van Myanmar, die aan de macht kwam door de overige troonopvolgers uit te moorden. Ze vluchtte naar Mawlamyine, waar ze een klooster bouwde en Boeddhistische non werd. Het klooster heeft prachtige houtsnijwerken en andere decoraties. Vervolgens bezoekt u Ni Paya en geniet van het schitterende uitzicht over de stad en de rivier.
Uiteindelijk daalt u af naar de rivier en stapt u aan boord voor de riviercruise naar Hpa Na. U bevaart een van de langste rivieren van Myanmar, de Thanlwin. In het dorp van de beroemde Birmees U Na Auk maakt u een stop en stapt in de Tuk Tuk voor een bezoek aan de schitterend gedecoreerde tempels. Het vervolg van de cruise biedt overweldigende vergezichten op Zwekabin en andere kalksteen rotsformaties die boven de rijstvelden opdoemen. Een natuurwonder dat gezien wordt als een van de hoogtepunten van een reis door Myanmar!
Na de lunch aan boord maakt u nog een stop in het dorp Pa Lin. Hier leven de Kayin, de Shan, de Mon , de Bamar en de PaO door elkaar in goede harmonie. Tegen het einde van de middag meert uw boot aan in Hpa An. U wordt naar het hotel gebracht aan de voet van een spectaculaire rotsformatie.
In de avond dineert u in een lokaal restaurant waar de traditionele Talabaw-soep geserveerd wordt. Het is een Kayin specialiteit gemaakt van bamboescheuten, rijst en nangka. Eet smakelijk!

DAG
15

Hpa An - Yangon

mm_alg_yangon_last.jpg
Per kayak traditionele dorpjes bezoeken
Thaise lunch
Vertrek Hpa An
Terug in Yangon

Een goed begin van dag dag: u stapt na het ontbijt in een kayak waarmee een Kayin man u langs de rijstvelden en traditionele Kayin dorpjes peddelt. Het enige wat u hoeft te doen is genieten van het uitzicht en de natuur om u heen. Om u nog iets meer mee te nemen in de Kayin cultuur bezoekt u onderweg een houten Kayin huis langs de oever.
Na een heerlijke Thaise lunch (u bent dichtbij de Thaise grens) heeft u de mogelijkheid zich nog even op te frissen alvorens u weer richting Yangon vertrekt. Onderweg stopt u bij de Kaw Gun grot en bezichtigt de kleien Boeddha’s die dateren uit de 7de eeuw.
Tegen de avond arriveert u in Yangon en bent u weer een ervaring door 2 unieke en indrukwekkende Birmese provincies rijker!

DAG
16

Yangon - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Terugvlucht naar Amsterdam
Einde van de vakantie

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam, u arriveert op dezelfde dag.

Helaas het einde van een fascinerende rondreis door een onbekend stukje Azië!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Hoogtepunten van Myanmar: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vluchten Bagan - Heho en Heho - Yangon
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten
Boottocht Mandalay - Bagan
Trein Kalaw - Inle Meer
Rondreis per airco auto/minibus met privé chauffeur
Engelssprekende gids tijdens excursies
Verblijf in goede middenklasse of superiorklasse hotels incl. ontbijt (afhankelijk van uw keuze)
Stadsbezoek aan Mandalay met o.a. een bezoek aan Mandalay Fort, de Atumashi en Shwenandaw kloosters en de Kuthodaw Pagode
Bezoek aan de U Bein Bridge en het oude Amarapura met het grote Mahagandayon klooster
Dagexcursie in Bagan met bezoek aan verschillende tempels
Dagtocht op het Inle Meer met een longtailboot
Mogelijkheid tot een bezoek aan Mingun
Mogelijkheid tot een Jungle wandeling nabij Kalaw met een bezoek aan een olifanten opvangcentrum
Historische stadswandeling door Yangon
Bijzonder bezoek aan de Shwedagon Pagode, met een traditioneel Birmees ontbijt
Offeren aan monniken en een bezoek aan een waarzegger
Bezoek aan de Golden Rock in Kyaiktiyo
Excursie naar Belu Island bij Mawlamyaing
Cruise over de Thanlwin rivier naar Hpa An
Entreegelden tijdens de excursies

Exclusief

Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Vertrekbelasting: 1,5 USD p.p. per binnenlandse vlucht
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
16 dagen Hoogtepunten van Myanmar: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Mandalay

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam naar Mandalay

Vandaag gaat het avontuur beginnen en vliegt u naar Myanmar. Lees in het vliegtuig nog even uw reisgids door voor de laatste tips zodat u helemaal bent voorbereid op uw reis. U overnacht in het vliegtuig en komt de volgende dag aan in Mandalay.

DAG
02

Aankomst Mandalay

mm_alg_mandalay_2.jpg
Aankomst Mandalay
Vrije middag
Eerste overnachting Mandalay

Aankomst in Mandalay waar de gids u zal verwelkomen en begeleiden naar het hotel.

Vandaag geen druk programma, maar een vrije dag om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen.

DAG
03

Mandalay

mm_alg_mandalay_3.jpg
Kennismaken met de stad Mandalay
Bezoek aan Mandalay Hill met prachtig uitzicht
Amarapura met het Mahagandayon tempelcomplex
Wandeling over de U-Bein Bridge
Tweede overnachting Mandalay

Vandaag gaat u nader kennismaken met de voormalige hoofdstad en tegenwoordig tweede stad van Myanmar: Mandalay! Gekenmerkt door de rode, stoffige wegen wordt deze stad vaak gezien als hét centrum van de Birmese cultuur.
De dag start met een bezoek aan Mandalay Hill, de top van deze ruim 230 meter hoge heuvel wordt middels 1730 treden bereikt. Eenmaal boven aangekomen wordt uw fysieke inspanning beloond met een prachtig uitzicht over de stad, de Irrawaddy rivier en het ommuurde fort. Mandalay Hill staat verder bekend om haar pagodes en tempels, er wonen nog vele monniken. De meeste monniken spreken (basis) Engels en u zult merken dat zij graag een praatje met u aanknopen om hun taalkennis te vergroten.
Vervolgens gaat u het grootse boek ter wereld bezoeken: de Kuthodaw Pagoda. De complete Tripitaka (een oud boeddhistisch geschrift) staat hier in 729 marmeren stenen gegraveerd. Iedere steen is in een afzonderlijke pagode geplaatst.
Amarapura is tevens een voormalige hoofdstad van Myanmar, dit zou u niet verwachten wanneer u het rustige dorpje inrijdt. U bezoekt hier het Mahagandayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, neemt een kijkje bij een 100 jaar oude weverij én loopt over de U-Bein Bridge. Laatstgenoemde is de langste teakhouten brug ter wereld, het is ruim 1,2 km lang en biedt een prachtig uitzicht over het Taungthmanmeer.

DAG
04

Mandalay - Bagan

mm_alg_bagan_people.jpg
Boottocht naar Bagan
Genieten van het leven langs de oevers
Eerste kennismaking met Bagan
Eerste overnachting Bagan

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de pier gebracht voor vertrek van de boot naar Bagan. De tocht gaat over de Irrawaddy River en duurt ongeveer 9 uur, ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. Het is een rustige tocht en onderweg geniet u van het lokale leven langs de oevers, afgewisseld door verborgen pagoda's en tempels.
In Bagan wordt u verwelkomt door uw gids en naar het hotel gebracht waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden. Onderweg naar het hotel zult u al verschillende pagodes, stupa's en tempels langs de weg tegen komen. De tempels die u onderweg ziet, zijn nog maar het begin van uw kennismaking met het mooie en magische Bagan.

Goed om te weten

Wilt u per vliegtuig naar Bagan maar toch ook de belevenis van het varen op de rivier te krijgen dan raden we u aan een boot excursie naar Mingun te boeken met een bezoek een de beroemde klok en de gebarsten stenen tempelruïne. Meer informatie over deze excursie vindt u onder het kopje ´Excursies´, Bezoek aan Mingun, 1/2 dag cruise.

DAG
05

Bagan

mm_alg_bagan_temple.jpg
Dagtour door Magisch Bagan
Lunch in een lokaal restaurant
Per paard en wagen naar de de Pyathagyi Pagoda
Bewonderen van de zonsondergang
Tweede overnachting Bagan

Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 km² vol met pagode's, stupa's, tempels en kloosters, waarvan de meeste stammen uit de hoogtijdagen tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan is de derde voormalige hoofdstad die u tijdens deze reis bezoekt, daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

Een volle dag op pad om Bagan te ontdekken, de ervaren gids neemt u mee naar de meest bekende en bijzondere tempels. De dag begint met het beklimmen van een pagoda vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de omgeving en pas echt ziet hoe gigantisch groot dit gebied is. Tempels en pagoda’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker nog lang bijblijven.
De lunch wordt in een lokaal restaurant geserveerd. Vervolgens wordt u per paard en wagen naar de Pyathagyi Pagoda gebracht om te genieten van de zonsondergang en te proosten op deze magische ervaring.

DAG
06

Bagan

mm_alg_bagan_cycling.jpg
Vrije dag
Fietstocht door Bagan (optioneel)
Markten, kloosters en een verborgen tempel (optioneel)

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Zo heeft u de tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid nog meer prachtige en schuil gelegen tempels te gaan ontdekken. Het is ook zeker de moeite waard om nog voor het ontbijt de zonsopgang te beleven vanaf een hoge tempel. Zo kunt u genieten van het prachtige uitzicht en het wonderlijke Bagan.

Goed om te weten

Bent u benieuwd naar de achterlanden van Myanmar? Bekijk dan eens de optionele excursie 'Markten, kloosters en een verborgen tempel'!

DAG
07

Bagan - Heho - Kalaw

mm_alg_kalaw_land.jpg
Afscheid van het bijzondere Bagan
Binnenlandse vlucht Heho - Kalaw
Prachtig heuvellandschap onderweg
Eerste overnachting Kalaw

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bagan gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Onderweg ziet u de tempels, stupa's en pagodes nog aan u voor bij gaan. Aangekomen in Heho wordt u verwelkomd door de chauffeur en naar het hotel in Kalaw gebracht. Geniet onderweg van het schitterende heuvellandschap.

Kalaw was het vroegere 'hill station' van de Britse kolonisten, zij kwamen hier om de hete zomers op de vlaktes te ontvluchten en in het koele klimaat in de bergen te verblijven. De Britten namen invloeden mee van hun reizen in omliggende landen zoals India en Nepal, deze invloeden ziet u nog steeds terug in het culinaire aanbod en verschillende religies die hier vertegenwoordigd zijn.

Goed om te weten

Een groep jonge ondernemers uit Kalaw zijn een project gestart ter bescherming en behoud van de natuur, olifanten en traditionele manier van leven in deze streek. Het natuurgebied vormt een veilige leefomgeving voor dieren zodat zij beschermt worden tegen jagers. Wilt u dit bijzondere gebied bezoeken? Kijk dan bij de excursies (Jungle trekking Kalaw) voor meer informatie!

DAG
08

Kalaw - Inle Lake

mm_alg_inle_house.jpg
Vertrek uit Kalaw naar Inle Lake
Bijzondere treinreis
Overnachting Inle Lake

's Ochtends wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u aan boord van de trein richting het Inle Lake. Het is een spectaculaire rit, dwars door bergen en valleien en onder goed gezelschap van de lokale bevolking. Onderweg stopt de trein bij meerdere kleine tussenstations, dit levert een leuk schouwspel op waarbij handelswaren in en uit de trein worden geladen.

In de middag arriveert u in Nyuang Shwe en wordt u met een authentiek vervoersmiddel naar het hotel gebracht. Buiten dat het een hele duurzame manier van reizen is, wordt dit ook zeker een ervaring om nooit te vergeten.

Weetje

Het Inle Lake ligt op circa 900 m hoogte en is maar liefst 20 km lang en 6 km breed! Het meer staat bekend om de paalwoningen, drijvende markt en drijvende tuinen. Verder hebben de vissers een wel heel bijzondere manier van roeien ontwikkeld, zij staan namelijk op de punt van de boot en houden de roeispaan vast met één hand en één been.

DAG
09

Inle Lake

mm_alg_inle_voet.jpg
Een dagje op het meer
Bezoek lokale zijdeweverij en sigarenmakerij
Tweede overnachting Inle Lake

In de ochtend wordt u in het hotel opgehaald, naar de pier gebracht en stapt u in een longtailboot om het Inle Lake verkennen. De Intha's zijn al eeuwenlang de bewoners van het meer, kenmerkend door hun paalwoningen die boven het water uitsteken en drijvende moestuinen.
De gids neemt u mee door deze bijzondere waterwereld en vertelt u alles over de lokale gebruiken. U zult uw ogen uitkijken, onderweg komt u van alles tegen zoals de 'beenroeiende' vissers, cheroot (Birmese sigarenmakerij) en zijdeweverijen. Daarbij bezoekt u een lokale markt waarvan de locatie om de 5 dagen verandert en drinkt u een kopje thee bij één van de dorpsbewoners.

Aan het einde van deze indrukwekkende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe en wordt u naar het hotel gebracht.

DAG
10

Inle Lake - Heho - Yangon

MM_AL_Inle meer vissers_139085918
Bezoek aan de ruïnes van Indein
Per Kano op bezoek in het Nam Pan Village op het meer
Binnenlandse vlucht Heho - Yangon
Overnachting Yangon

Na het ontbijt gaat u naar de ruïnes van Indein, iets wat ook zeker niet mag ontbreken aan uw reis door Myanmar. Het lijkt een heus 'pagoda bos', geniet ook van het uitzicht over het meer. De lunch wordt bij een lokale familie geserveerd.
Vervolgens gaat u verder richting Nam Pan village waar u per kleine kano een nieuwe lokale ervaring op gaat doen alvorens u terugkeert naar het hotel.

In de middag wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aangekomen in de hoofdstad van Myanmar wordt u verwelkomd door de gids en naar het hotel gebracht.

DAG
11

Yangon

mm_alg_yangon_swe.jpg
Bezoek Shwedagon Pagode
Ontdekkingstocht oude stadscentrum van Yangon
Drankje in het Rangoon Tea House
Tweede overnachting Yangon

Vandaag gaat u de kroon op uw reis bezoeken: de Shwedagon Pagoda! De gids neemt u mee door de achterdeuren van deze tempel waardoor u een uniek kijkje in de geschiedenis van de pagoda, de lokale bewoners en hun religie krijgt. Verder brengt u offers aan de monniken, wordt er een authentieke lunch geserveerd en kunt u een traditionele Birmese waarzegger bezoeken.
In de middag gaat u op ontdekkingstocht door het oude stadscentrum van Yangon. U zult versteld staan van de hoeveelheid prachtige gebouwen uit de koloniale tijd die hier bewaard zijn gebleven. Uw gids geeft u alle uitleg over de historie van Yangon en de functie van de gebouwen.
De wandeling eindigt met een welverdiend drankje in Rangoon Tea House, een populaire ontmoetingsplaats onder de expats van Yangon.

DAG
12

Yangon - Bago - Kyaiktiyo

mm_alg_kyaiktiyo.jpg
Vertrek richting de Mon en Kayin provincie
Bezoek aan het Kha Khat Wain klooster
Per truck de gouden rots (Kyaiktiyo Pagode) bezoeken
Overnachting Kyaiktiyo

Vandaag bezoekt u de meer afgelegen en minder bekende gebieden van Myanmar: de provincie van de Mon en de Kayin (Karen).
Het gebied herbergt spectaculaire landschappen en is het thuis van volkeren die volgens hun oude tradities in dit gebied leven. De Mon stam leeft al vele eeuwen in dit gebied en wordt gezien als een van de eerste beschavingen in Azië. De rijke cultuur van de Mon is nog steeds herkenbaar in het dagelijks leven hier in de klederdracht, het voedsel, de taal en de bijzondere instrumenten. Ook de Karen leven nog altijd in dit gebied; deze bergstam heeft haar eigen taal en tradities en leven nog dieper in de jungle van Myanmar.

U vertrekt na het ontbijt uit Yangon richting de jungle. Onderweg maakt u een stop bij de oorlogsbegraafplaats van Kaukkyan. Hier worden de vele duizenden krijgsgevangenen herdacht die bij de aanleg van de spoorlijn door de Mon en Kayin provincie om het leven zijn gekomen. Vervolgens rijdt u in zo’n anderhalf uur naar Bago. Hier bezoekt u het Kha Khat Wain klooster, een van de grootste kloosters van Myanmar. Bago was de hoofdstad van het Mon koninkrijk in lang vervlogen tijden.

Na nog eens twee uur rijden komt u aan in Kyaiktiyo basecamp. Hier stapt u over in een lokale truck die u samen met de locals verder brengt, dieper de bergen in. Doel van de rit is de Gouden Rots, oftewel de Kyaiktiyo Pagode. Deze pagode staat boven op een enorme rots die ieder moment van de rand van de berg lijkt te kunnen storten. Een paar zeer strategisch geplaatste haren van Boeddha in de pagode voorkomen dit, volgens de lokale gelovigen. De pagode bereikt u na een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Rondom de pagode treft u verschillende theehuizen waar u wat lekkers kunt kopen na de prachtige wandeling.

DAG
13

Kyaikhtiyo - Mawlamyine

mm_alg_mawlamyine.jpg
Rit naar Mawlamyine
Traditionele Mon lunch en bezoek museum
Overnachting Mawlamyine

In de morgen rijdt u door de Mon provincie naar Mawlamyine. Onderweg passeert u de plaats die gezien wordt als de laatste hoofdstad van het Mon koninkrijk: Suvannabhumi. Burmese archeologen zijn recent weer gestart met de zoektocht naar restanten van deze stad. Ook komt u langs Thaton, de oude stad die beroemd is vanwege haar durians (ook wel "Smelly Fruit" genoemd) en de betel-noot; de zaden van de betelpalm.

U komt aan in Mawlamyine en wordt verwelkomd met een traditionele Mon lunch bij een lokale familie.
In de middag bezoekt u het Mon museum, welke een prachtig beeld geeft van de rijke historie en traditie van dit volk. Vervolgens maakt u een stadswandeling langs de belangrijkste gebouwen van Mawlamyine.
In de namiddag brengt u een bezoek aan Hpa Ouk, een dorpje in de buurt van Mawlamyine waar de traditionele, geweven sarongs van de Mon gemaakt worden.

DAG
14

Mawlamyine - Hpa An

mm_alg_hpa_an.jpg
Bezoek Seindon Mabaya klooster
Riviercruise naar Hpa An
Tuk Tuk ritje naar tempels
Stop in het dorp Pa Lin
Overnachting Hpa An

In de morgen bezoekt u het Seindon Mabaya klooster dat in de 19e eeuw gebouwd werd door voormalige koningin Seindon. Zij ontsnapte uit de handen van de laatste koning van Myanmar, die aan de macht kwam door de overige troonopvolgers uit te moorden. Ze vluchtte naar Mawlamyine, waar ze een klooster bouwde en Boeddhistische non werd. Het klooster heeft prachtige houtsnijwerken en andere decoraties. Vervolgens bezoekt u Ni Paya en geniet van het schitterende uitzicht over de stad en de rivier.
Uiteindelijk daalt u af naar de rivier en stapt u aan boord voor de riviercruise naar Hpa Na. U bevaart een van de langste rivieren van Myanmar, de Thanlwin. In het dorp van de beroemde Birmees U Na Auk maakt u een stop en stapt in de Tuk Tuk voor een bezoek aan de schitterend gedecoreerde tempels. Het vervolg van de cruise biedt overweldigende vergezichten op Zwekabin en andere kalksteen rotsformaties die boven de rijstvelden opdoemen. Een natuurwonder dat gezien wordt als een van de hoogtepunten van een reis door Myanmar!
Na de lunch aan boord maakt u nog een stop in het dorp Pa Lin. Hier leven de Kayin, de Shan, de Mon , de Bamar en de PaO door elkaar in goede harmonie. Tegen het einde van de middag meert uw boot aan in Hpa An. U wordt naar het hotel gebracht aan de voet van een spectaculaire rotsformatie.
In de avond dineert u in een lokaal restaurant waar de traditionele Talabaw-soep geserveerd wordt. Het is een Kayin specialiteit gemaakt van bamboescheuten, rijst en nangka. Eet smakelijk!

DAG
15

Hpa An - Yangon

mm_alg_yangon_last.jpg
Per kayak traditionele dorpjes bezoeken
Thaise lunch
Vertrek Hpa An
Terug in Yangon

Een goed begin van dag dag: u stapt na het ontbijt in een kayak waarmee een Kayin man u langs de rijstvelden en traditionele Kayin dorpjes peddelt. Het enige wat u hoeft te doen is genieten van het uitzicht en de natuur om u heen. Om u nog iets meer mee te nemen in de Kayin cultuur bezoekt u onderweg een houten Kayin huis langs de oever.
Na een heerlijke Thaise lunch (u bent dichtbij de Thaise grens) heeft u de mogelijkheid zich nog even op te frissen alvorens u weer richting Yangon vertrekt. Onderweg stopt u bij de Kaw Gun grot en bezichtigt de kleien Boeddha’s die dateren uit de 7de eeuw.
Tegen de avond arriveert u in Yangon en bent u weer een ervaring door 2 unieke en indrukwekkende Birmese provincies rijker!

DAG
16

Yangon - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Terugvlucht naar Amsterdam
Einde van de vakantie

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam, u arriveert op dezelfde dag.

Helaas het einde van een fascinerende rondreis door een onbekend stukje Azië!

Goed om te weten

Wilt u na deze rondreis heerlijk nagenieten op het strand? Kijk dan bij de verlenging Ngapali Beach!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
5 opties
Open+
16 dagen Hoogtepunten van Myanmar: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Mandalay
Yadanarbon Hotel
Driesterren
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
Een fijn Birmees hotel in het centrum van Mandalay en op korte afstand van het treinstation en de Diamond Plaza Shopping Malls. De Zegyo Markt en de avondmarkt zijn op loopafstand.
Het hotel is van alle gemakken voorzien en beschikt over een receptie, lobby, een prima restaurant, café met "Mandalar In House Music", wasservice, souvenirwinkeltje en een heerlijk dakterras waar u kunt genieten van een drankje en live optredens.
De verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, telefoon, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en/of bad, toilet en föhn.
Meer info >
Mandalay
Ayarwaddy River View Hotel
Viersterren
 • mm_ac_ayarwaddy_ex2.jpg
 • mm_ac_ayarwaddy_ka2.jpg
 • mm_ac_ayarwaddy_ex.jpg
 • Ayarwaddy Hotel
Het hotel bevindt zich aan de oevers van de Ayarwaddy Rivier, net iets buiten het centrum van Mandalay. Vanaf het dakterras kunt u genieten van het prachtige uitzicht.
Het Ayarwaddy River Hotel is een comfortabel hotel en beschikt over een receptie, restaurant & bar, souvenirwinkel, wasservice, buitenzwembad, spa en fitnessruimte. Verder wordt er bij de receptie fietsverhuur aangeboden.
De kamers zijn traditioneel ingericht met veel houtelementen en zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, WiFi, airco, minibar, TV en badkamer met douche en/of bad en haardroger.
Meer info >
Bagan
Nyaung U Thande Hotel
Driesterren
 • mm_ac_thande_zw.jpg
 • Naung U Thante
 • Nyaung U Thante
 • Naung U Thante
 • Naung U Thante
Het Nyuang U Thande Hotel biedt een oase van rust. Diverse bungalows liggen verspreid door een heerlijke tuin. Daarnaast zorgt ook het zwembad ervoor dat u, na het ontdekken van alle bijzondere bezienswaardigheden, heerlijk kunt ontspannen. Het hotel beschikt over een ruime lobby, receptie met kluisjes, restaurant, eigen bakkerij, café, zwembad, wasservice, souvenirwinkel en gratis WiFi door het gehele resort.
De bungalowkamers kamers zijn voorzien van airco, TV, telefoon, minibar, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en/of bad, toilet en föhn. Ook hebben de kamers een eigen veranda.
Meer info >
Bagan
Areindmar Hotel
Viersterren
 • mm_ac_areindmar_ex.jpg
 • mm_ac_areindmar_zw.jpg
 • mm_ac_areindmar_re.jpg
 • mm_ac_areindmar_ka.jpg
 • mm_ac_areindmar_zw2.jpg
Het Areindmar Hotel bevindt zich aan de zuidelijke kant van de stadsmuren van Bagan, u kunt hier heerlijk tot rust komen na een dag vol indrukken.
Het hotel beschikt over een receptie, WiFi, wasservice, binnentuin, buitenzwembad, bar en een restaurant waar zowel Aziatische als westerse gerechten geserveerd worden.
De luxe kamers zijn voorzien van TV, minibar, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, airco en badkamer met douche en/of bad en haardroger.

Meer info >
Kalaw
Dream Villa
Driesterren
 • mm_ac_dream_ex2.jpg
 • mm_ac_dream_ka.jpg
 • mm_ac_dream_ex.jpg
Dream Villa is gelegen in het centrum van Kalaw, op circa 5 minuten lopen van lokale restaurantjes, winkels en de centrale markt.
Het is een kleinschalig, eenvoudig en rustig hotel dat in karakteristieke stijl gebouwd is. Door het vriendelijke personeel zult u zich hier snel thuis voelen!
Het hotel is voorzien van een receptie met kluisjes, lobby, TV-kamer, restaurant, roomservice, fietsverhuur en een excursiebalie. Ook heeft het gehele hotel gratis WiFi.
De schitterende kamers hebben vele houten details en zijn verder voorzien van een ventilator, TV, minibar en badkamer met douche en/of bad. Ook beschikken de kamers over een eigen balkon.
Meer info >
Kalaw
Kalaw Heritage Hotel
 • mm_ac_kalaw_exfront.jpg
 • mm_ac_kalaw_exout.jpg
 • mm_ac_kalaw_ka.jpg
 • mm_ac_kalaw_ex.jpg
 • mm_ac_kalaw_re.jpg
Een heerlijk hotel, midden in de prachtige natuur van Kalaw. Het Heritage Hotel ligt iets buiten het centrum (ongeveer 15 minuten lopen naar de centrale markt) en in de omgeving kunt u heerlijk wandelen. Kom tot rust en geniet van het uitzicht.
In het hotel bevindt zich een restaurant, bar, zonneterras, tuin en tennisbaan. Verder is er een receptie, WiFi en wordt er wasservice aangeboden.
De kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van TV, airco, minibar, zitgedeelte en badkamer met bad en/of douche en föhn.

Het Kalaw hotel ligt iets buiten het centrum. Het is ongeveer 15 minuten lopen van de centrale markt. In de omgeving van het hotel kunt u heerlijk wandelen.
Meer info >
Inle Meer
Hotel Maineli
 • mm_ac_maineli_ex.jpg
 • mm_ac_maineli_ka.jpg
 • mm_ac_maineli_re.jpg
Hotel Maineli is onlangs geopend en bevindt zich op een zeer centrale locatie in Nyuang Shwe.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en tuin. Verder wordt er fietsverhuur, gratis WiFi en wasservice aangeboden.
Alle kamers zijn voorzien van airco, TV, zithoek en badkamer met bad en/of douche en föhn.
Meer info >
Inle Meer
Amazing Nyaung Shwe Hotel
Driesterren
 • mm_ac_amazing_ext.jpg
 • mm_ac_amazing_ka.jpg
 • mm_ac_amazing_ha.jpg
 • mm_ac_amazing_ba.jpg
 • mm_ac_amazing_balk.jpg
 • mm_ac_amazing_wat.jpg
 • mm_ac_amazing_ka2.jpg
Het Amazing Nyuang Shwe Hotel combineert authentieke Birmese elementen met moderne faciliteiten, het is een erg fijn hotel voor uw verblijf bij het Inle Lake. Het hotel bevindt zich in de buurt van de markt en het personeel zal er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
Er is een receptie, room service, wasservice, terras en een modern restaurant met westerse, Aziatische en traditionele Shan gerechten.
De kamers zien er netjes en verzorgd uit en zijn voorzien van airco, TV, minibar, koffie- en theefaciliteiten, WiFi en badkamer met bad en/of douche en föhn. De meeste kamers hebben een eigen terras met uitzicht op de tuin.
Meer info >
Yangon
Eastern Hotel
Driesterren
 • MM eastern hotel ext.png
 • MM eastern hotel double room 3.png
 • MM eastern hotel double room.png
 • MM eastern hotel restaurant.png
 • MM eastern hotel reception.png
Het Eastern Hotel is een fijn 3-sterren hotel gelegen in de wijk Botahtaung. Vanaf het hotel loopt u in ongeveer 15 minuten naar de Sule Pagoda en ook winkels en restaurants vindt u in de directe omgeving van het hotel. De goede service maakt dit hotel een uitstekende uitvalsbasis om de stad te ontdekken!
Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een restaurant waar iedere ochtend een goed ontbijtbuffet wordt geserveerd en gratis WiFi.
Alle kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van TV, WiFi, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, minibar en badkamer met douche en föhn. Enkele kamers hebben uitzicht op de stad.
Meer info >
Yangon
Chatrium Hotel
Viersterren
 • mm_ac_chatrium_rec.jpg
 • mm_ac_chatrium_ro2.jpg
 • mm_ac_chatrium_sw2.jpg
 • mm_ac_chatrium_res.jpg
 • mm_ac_chatrium_ro.jpg
 • mm_ac_chatrium_sw.jpg
Het Chatrium Hotel behoort tot een van de meest luxueuze hotels in Yangon. Het is direct gelegen aan het Kandawgy meer en op zo'n 15 minuten lopen van de Shwedagon pagoda. Geniet van de groene omgeving, bezoek bijvoorbeeld Kandawgyi Nature Park of de Yangon Zoological Gardens.
Het hotel heeft een fraai buitenzwembad, restaurants , bars en gratis WiFi. Daarnaast biedt Chatrium een Spa met traditionele Thaise massages, kruidenbaden en een fitnessruimte.
De ruime kamers van het Chatrium Hotel zijn klassiek modern ingericht. Alle kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, TV, WiFi, minibar, badkamer met een douche en/of ligbad én een balkon met uitzicht op de stad.
Meer info >
Kyaikhtiyo
12
Golden Sunrise
Driesterren
 • Golden Sunrise
 • Golden Sunrise
 • Golden Sunrise
 • Golden Sunrise
 • Golden Sunrise
 • Golden Sunrise
Het Golden Sunrise hotel in Kyaiktiyo heeft een uitstekende ligging vanwaar u de diverse bezienswaardigheden in de omgeving kunt bezoeken. Eén van de belangrijkste attracties is de Gouden Rots, in de buurt van het hotel. Vanuit de tropische tuinen van het hotel geniet u van prachtige uitzichten over de bergketens. Het hotel is voorzien van een restaurant, bar en wasservice. De bungalowkamers zijn gebouwd in een mooi aangelegde tuin en zijn comfortabel, voorzien van TV, airco, minibar en een badkamer met bad of douche en toilet. Gratis Wi-Fi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >
Mountain Top
 • Mountain Top
 • Mountain Top
 • kamer Mountain Top
De naam van dit hotel zegt alles, u zult verrukt zijn het panoramisch uitzicht op de weelderige bergketens en de spectaculaire zonsop- en ondergang. Een ideale plek om te genieten van de Golden Rock Pagode.Het Mountain Top hotel ligt op slechts een paar minuten lopen naar de Golden Rock Pagoda, op de top van Mount Kyaiktiyo. Het ligt op circa 1100 meter hoogte.Uw accommodatie beschikt over een receptie met kluisje, restaurant, bar en wasservice.De kamers zijn eenvoudig ingericht, voorzien van fan, minibar, telefoon, sat-TV en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Mawlamyine
Cinderella hotel
 • Cinderella hotel
 • Cinderella hotel
 • Cinderella hotel
 • Cinderella hotel
 • Cinderella hotel
 • Cinderella hotel
Een ontzettend fijn hotel met een ideale ligging in de plaats Mawlamyine. De service en de uitstraling van het hotel geven u het gevoel van thuiskomen.Ondanks dat het Cinderella hotel in het centrum ligt, heeft u geen last van de drukte en kunt u genieten van de rustige omgeving.In het hotel bevindt zich een heerlijk en gezellig binnen en buiten restaurant waar u prima kunt dineren en geniet van een drankje op het dakterras met uitzicht over de tempels. Er zijn kluisjes bij de receptie en u kunt vanuit het hotel fietsen huren. In de openbare ruimtes is er gratis Wi-Fi. In de mooi aangelegde tuin kunt u heerlijk bijkomen.De kamers zijn sfeervol en authentiek ingericht en voorzien van airco, kluisje, TV, telefoon, minibar, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer douche, toilet en föhn.
Meer info >
Mawlamyine
Hotel Queen Jamadevi
Viersterren
 • mm_ac_queenjamadevi_re.jpg
 • mm_ac_queenjamadevi_ex2.jpg
 • mm_ac_queenjamadevi_ex3.jpg
 • mm_ac_queenjamadevi_ex.jpg
 • mm_ac_queenjamadevi.jpg
 • mm_ac_queenjamadevi_ka.jpg
Hotel Queen Jamadevi is een mooi hotel waarbij de authentieke sfeer nog behouden is. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, gratis WiFi, zonneterras, fietsverhuur en gratis privéparkeergelegenheid. De accommodatie verzorgt ook een gratis pendeldienst. De kamers zijn keurig ingericht en voorzien van een TV, waterkoker, badkamer met een bidet en douche, slippers en gratis toiletartikelen. Het gebied waar het hotel is gelegen is erg populair om te golfen en te fietsen.
Meer info >
Hpa An
Hotel Gabbana
Tweëenhalve ster
 • mm_ac_gabbana_ex.jpg
 • mm_ac_gabbana_ka.jpg
 • mm_ac_gabbana_lo.jpg
 • mm_ac_gabbana_res.jpg
 • mm_ac_gabbana_re2.jpg
 • mm_ac_gabbana_rec.jpg
Hotel Gabbana is een comfortabel en sfeervol hotel gelegen in Hpa an. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, lobby, tuin, restaurant, gratis WiFi in alle ruimtes en er is een fietsverhuur. Alle kamers zijn netjes ingericht en uitgerust met een TV en de badkamer beschikt over een douche en een föhn.
Meer info >
Hpa An
Hpa An Lodge
Viersterren
 • mm_ac_hpa_an_zw.jpg
 • mm_ac_hpa_an_ka.jpg
 • mm_ac_hpa_an_ex3.jpg
 • mm_ac_hpa_an_ex2.jpg
 • mm_ac_hpa_an_ex.jpg
 • mm_ac_hpa_an_lo.jpg
De Hpa An Lodge is een goede uitvalsbasis voor uw verblijf in Hpa An. Door de ruimte en de prachtige omgeving kunt u heerlijk genieten van de rust. Het hotel beschik over een receptie, zwembad met terras en barbecue gelegenheid, gratis WiFi, een restaurant met lokale en internationale gerechten, fietsverhuur, wasservice, en een prachtig uitzicht over de bergen.
De kamers zijn voorzien van een zithoek, airco, koelkastje, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, telefoon en een badkamer met regendouche. In de omgeving kunt u tal van activiteiten ondernemen, zoals golfen, fietsen en wandelen.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 1 t/m 2 van 2 opties )
Kunt u geen genoeg krijgen van Myanmar en wilt u de reis afsluiten op het witte zandstrand van Ngapali? U ziet de meerprijs voor de vertrekdatum van uw keuze, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
MM_AC_AmataEX
Ngapali Beach - Amata Resort & Spa (incl. binnenlandse vluchten)
Viersterren
Aan het witte zandstrand van Ngapali ligt het heerlijke Amata Resort & Spa. Dit mooie resort met uiterst vriendelijke service biedt u heerlijke stranddagen. De comfortabele voorzie...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.425
mm_ac_sandoway_vi.jpg
Ngapali Beach - Sandoway Resort (incl. binnenlandse vluchten)
Viersterren
Wilt u liever in een luxueuzer resort verblijven? Ook dit is mogelijk, kies dan voor het Sandoway Resort!
In de groene baai van Mya Pin Village, tussen de palmbomen en direct aan...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.629
16 dagen Hoogtepunten van Myanmar: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoersopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 5 opties )
zonsondergang Mandalay
Optionele vlucht Mandalay - Bagan
U kunt ook kiezen om van Mandalay naar Bagan te vliegen*. Wij boeken een vlucht in de namiddag zodat u overdag nog tijd heeft voor een optionele excursie, bijvoorbeeld naar Mingun....
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.110
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 2 t/m 5 van 5 opties )
Mandalay - Bezoek aan Mingun, 1/2 dag cruise
Vanuit uw hotel in Mandalay wordt u naar de jetty gebracht. Hier gaat u aan boord van een boot die u stroomopwaarts brengt naar Mingun.
Aangekomen in Mingun brengt u onder andere een bezoek aan de 'gescheurde tempel', de Mingun Paya. Deze is omstreeks 1800 gebouwd door Koning Bodawpaya met als doel de hoogste bakstenen pagode ter wereld te worden. Duizenden dwangarbeiders werkten dagelijks aan de bouw van de pagode. Toen de koning in 1819 overleed stopte men met de bouw. Een zware aardbeving in 1838 verwoeste de pagode gedeeltelijk. U kunt hierdoor een grote scheur in de pagode zien.
Minimaal 2 persoon - USD. 56.00 per persoon.
...
Bagan - Markten, kloosters en een verborgen tempel
Tijdens deze excursie gaat u een ontdekkingstocht door het achterland van Bagan maken. Samen met een gids en chauffeur rijdt u naar de grottempel Kyauk Gu Ohnmin. De grot is nog niet ontdekt door de grote menigte, u zult een van de weinige toeristen zijn. Vervolgens rijdt u naar Pakkoku, waar u verscheidene werkplaatsen en de lokale markt bezoekt. Hier zult u zien hoe de bekende Pakkoku handdoeken gemaakt worden. Vanaf Pakkok gaat u een mooie boottocht van ongeveer 2 uur over de rivier maken. Aan boord wordt uw lunch geserveerd. In de namiddag gaat u via lokale dorpjes naar een lakwerk fabriek in Myinkaba. Hier zult u zeker het gevoel krijgen dat de tijd heeft stil gestaan.
Een dag vol kennismakingen met het échte Myanmar en haar bevolking!

Duur: gehele dag
Inclusief: transfers, lunch, boottocht en gids
Minimaal 2 personen - USD. 108 per persoon
...
Kalaw - Jungle trekking Kalaw incl bezoek aan fairtrade olifantenkamp
Onder leiding van een gids, gespecialiseerd in olifanten, gaat u een volle dag de jungle in. U komt olifanten en hun mahouts tegen en leert over hun werk en leven. Een bijzonder interessante dag tussen deze geweldige reuzen.

Zeer recent hebben een aantal jonge toerisme professionals afkomstig uit Kalaw besloten een project op te zetten gericht op de bescherming van de natuur, de olifanten en de traditie van de lokale bevolking in het gebied rondom Kalaw. In een groot deel van dit private en beschermde stuk van de jungle kan de natuur ongestoord groeien en de dieren een natuurlijk habitat creëren. Het project zorgt voor de creatie van een natuurlijke omgeving voor een aantal olifanten en het project helpt de lokale bevolking om uit de vicieuze cirkel van armoede te kunnen groeien door middel van onderwijs en microfinanciering.

Het is mogelijk een wandeling te maken vanaf 30 minuten tot 4-5 uur. U kunt de gids laten weten wat u prefereert, het programma zal hierop aan gepast worden. U kunt dus zelf bepalen hoelang u zich in de Aziatische jungle wilt begeven!

Tijdens de wandeling krijgt u een heerlijke lunch met lokale specialiteiten (of van Nepalese afkomst) geserveerd in een traditioneel dorp, in de jungle of in het kamp. Na de lunch is het tijd om de mahout te helpen met het wassen en het voeden van de olifant. In de middag loopt u terug naar de hoofdweg waar u per transfer terug gebracht wordt naar uw hotel in Kalaw.

Duur: gehele dag
Inclusief: transfers, lunch, bezoek olifantenkamp en gids
Minimaal 1 persoon - USD. 90.00 per persoon
...
Bagan - Fietstocht door Bagan
Vroeg in de ochtend word u opgehaald in uw hotel en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. Vanaf hier zult u gaan fietsen richten de tempels van Bagan. U zult snel de verzegelde, drukke wegen achter u laten en onverharde wegen, enkel toegankelijk voor fietsen en paarden, tegenkomen. Onderweg wordt er gestopt bij een aantal van de meest beroemde monumenten zoals Shwesandaw, Ananda, Shwezigon en een aantal verborgen juweeltjes. Tijdens een stop kunt u een klim maken naar een hoger gelegen plek, vanwaar u een andere kijk heeft op de Bagan vlakte.
Afgezien van tempels, is Bagan nog steeds een levendig stadje. U wordt meegenomen in het lokale leven en maakt kennis met kinderen die genieten van hun pauze op school, snackverkopers langs de weg of boeren met varkens, koeien of paarden. Een unieke ervaring!
Aan het einde van de ochtend zult u de fietstocht afsluiten met een bezoek aan een koffiewinkel waar het mogelijk is om hapjes te proeven en natuurlijk te genieten van een kopje zoete Birmese thee. Vervolgens wordt u opgehaald met een lokale truck of busje en terug naar het hotel gebracht.

LET OP: Tijdens de fietstocht is het aan te raden om geschikte kleding te dragen met dichte comfortabele schoenen. Houd er rekening mee dat schouders en knieeën bedekt dienen te zijn tijdens het bezoek aan een tempel.

De fietstocht is ongeveer 20 kilometer en vindt vooral plaats op vlakke ondergronden en wegen met kleine heuvels.

Duur: Halve dag.
Om 6.30 uur wordt u opgehaald voor uw transfer naar het beginpunt waar de fietstocht om 7.00 uur begint. Rond 12.00 - 13.00 uur zult u terug zijn bij uw hotel.
Inclusief: transfers, fiets, kleine snacks en een Engelstalige, lokale gids
Minimaal 1 persoon - USD. 35 per persoon.
De excursie wordt uitgevoerd door Grasshopper Adventures.
...
 • Reisverslagen (2)

Voor deze reis zijn nog geen beoordelingen geschreven