Locals
Locals
U Bein Bridge
U Bein Bridge
Vissers Inle Lake
Vissers Inle Lake
Vallei van Bagan
Vallei van Bagan
Kyaikhitiyo pagode
Kyaikhitiyo pagode
Pagode van Mingun
Pagode van Mingun

Authentiek Myanmar

Privéreis | 21 dagen v.a. 4174
3999i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-01-2019
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 300 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 29 januari 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m maart 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met 29 januari 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m maart 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Kassakorting tot 300 ppi
Zeer complete reis
Prachtige treinreis via het Gokteik Viaduct
4 binnenlandse vluchten inbegrepen
Machtig Mandalay, tempels van Bagan, Inle Meer én Yangon
De onherbergzame westkust rond Sittwe en Mrauk U

Een afwisselende reis door het voormalige Birma!

Geniet tijdens deze afwisselende reis door het voormalige Birma van de interactie met de lokale bevolking en natuurlijk de vele indrukwekkende highlights die dit prachtige land te bieden heeft!
Onderweg zult u genieten van de prachtige uitzichten van bergen en groene landschappen. De vele hoogtepunten van Myanmar zitten in deze reis en dat zorgt er voor dat u op plekken komt zoals Sittwe en Mrauk U, waar het toerisme pas langzaam op gang komt!

"Wat een indrukwekkend land is Myanmar! Zeker Bagan was een van mijn hoogtepunten tijdens deze mooie en super bijzondere reis! Wat een magische plek!"

Idi Huisman

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Mandalay

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam naar Mandalay

Vandaag vliegt u naar Myanmar, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Aankomst Mandalay

MM_Magisch_Smile
Aankomst Mandalay
Vrije middag
Eerste overnachting Mandalay

Aankomst in Mandalay waar de gids u zal verwelkomen en begeleiden naar het hotel.

Vandaag geen druk programma, maar een vrije dag om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen.

DAG
03

Mandalay - Hsipaw

Hsipaw
Spectaculaire rit van Mandalay naar Hsipaw
Kennismaking met het bergstadje Hsipaw
Eerste overnachting Hsipaw

U wordt in het hotel opgehaald voor een spectaculaire rit naar het bergstadje Hsipaw (ongeveer 200 km rijden). De omgeving van Hsipaw wordt vaak als één van de mooiste van Myanmar gezien, onderweg zult u ogen tekort komen.
Aangekomen in Hsipaw wordt u eerst naar het hotel gebracht om vervolgens een wandeling te maken en kennis te maken met de omgeving en de bewoners van Hsipaw. De gids zal u onderweg meer uitleg geven over lokale gebruiken en tradities zoals bamboe weven en sigaren rollen.

DAG
04

Hsipaw

mm_pri_shanpalace.jpg
Bezoek aan het Shan Palace
Shan lunch
Vrije middag
Zonsondergang vanaf Sunset Hill (optioneel)
Tweede overnachting Hsipaw

Kent u het boek 'My life as a Shan princess' van Inge Sargent? Vandaag wordt u meegenomen door dit verhaal, u gaat namelijk het Shan Palace bezoeken. Tegenwoordig wordt het paleis bewoond door Mrs. Fern, zij is getrouwd met de neef (Mr. Donald) van de laatste prins van Hsipaw. Mrs. Fern verwelkomt gasten en neemt hen mee door de roerige geschiedenis van de Shan (indien zij niet thuis is vertelt de gids de geschiedenis).
Vervolgens vaart u over de Dokthawaddy River in de richting van de Ban Jyo pagode, waar het Boeddha beeld van de familie zich momenteel bevindt. Uiteindelijk wordt er een traditionele Shan lunch geserveerd in een klooster dat door een van de vorsten van de koninklijke familie is gebouwd.

De middag is ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld de lokale markt bezoeken en de zonsondergang bewonderen vanaf Sunset Hill!

DAG
05

Hsipaw

mm_hsipaw3.jpg
Wandeling (ca. 5 uur) door de omgeving van Hsipaw
Lunch in een lokaal dorp
Derde overnachting Hsipaw

Vandaag gaat u, al wandelend door de prachtige natuur, kennismaken met een aantal interessante stammen uit de omgeving van Hsipaw. De gids komt u in het hotel ophalen en vervolgens gaat u per lokale tuktuk naar het startpunt van de wandeltocht. De totale wandeltijd van vandaag bedraagt ongeveer 5 uur.

Een van de meest kleurrijke stammen in de Shan State zijn zeker de Palaung, zij staan bekend om hun hoge kwaliteit theeplantages. Vooral de oudere vrouwen dragen nog steeds hun traditionele klederdracht. U wandelt dwars door theeplantages, kleurrijke velden en bossen, bezoekt 2 of 3 verschillende dorpen én krijgt u een eenvoudige lunch geserveerd in een lokaal dorp.DAG
06

Hsipaw - Gokteik Viaduct - Pyin Oo Lwin

Gokteik Viaduct
Vertrek uit Hsipaw
Bijzondere lokale treinrit via het Gokteik Viaduct
Per auto door naar Pyin Oo Lwin
Overnachting Pyin Ook Lwin

Vandaag gaat u Hsipaw (helaas) weer verlaten, maar wel op een speciale manier. U gaat per lokale trein, via het Gokteik Viaduct. Deze brug was ooit de tweede hoogste spoorburg ter wereld en werd gebouwd door het bedrijf Pennsylvania Steel.
De trein vertrekt rond 09:30 uur uit Hsipaw en passeert het Gokteik Viaduct rond 13:30 uur. Verwacht geen snelle trein en vertragingen op een historische spoorlijn als deze zijn zeker niet ongebruikelijk. De route gaat dwars door het spectaculaire landschap, onderweg passeert u meerdere kleine dorpjes en steden. Op de tussenstations zullen verkopers u drankjes en lokale snacks aanbieden. Verwachte aankomsttijd in Naung Cho is rond 14.00 uur, vanwaar u per privé auto naar Pyin Oo Lwin wordt gebracht.

Aangekomen in Pyin Oo Lwin wordt u naar het hotel gebracht en is het overige gedeelte van dag op eigen gelegenheid.

DAG
07

Pyin Oo Lwin - Mandalay

Pyin Oo Lwin
Bezoek per paard en wagen aan Pyin Oo Lwin
Eerste overnachting Mandalay

Na het ontbijt wordt u door de lokale gids opgehaald om per paard en wagen naar de prachtige botanische tuinen van Pyin Oo Lwin te gaan. Ontdek de honderden verschillende bloemen, planten en vlinders!
Pyin Oo Lwin werd in 1896 gesticht door de gekoloniseerde Britten, zij waren op zoek naar een koeler verblijf tijdens de hete zomermaanden. Doordat Pyin Oo Lwin wat hoger is gelegen, is het hier tijdens de zomermaanden een stuk aangenamer qua temperatuur. De (meeste) Britten zijn inmiddels vertrokken, echter zult u nog steeds ervaren dat er een speciale sfeer heerst, uniek om mee te maken. U gaat de koloniale gebouwen van dit voormalige Hill Station bezoeken, struint over de lokale markt en drinkt een kopje koffie bij een lokale koffieplantage. Uiteraard mag een high tea niet ontbreken!
Uiteindelijk wordt de route naar Mandalay vervolgd, waar u aan het einde van de dag zult arriveren.

DAG
08

Mandalay

U Bein Bridge
Kennismaken met de stad Mandalay
Bezoek aan Mandalay Hill met prachtig uitzicht
Amarapura met het Mahagandayon tempelcomplex
Wandeling over de U-Bein Bridge
Tweede overnachting Mandalay

Vandaag gaat u nader kennismaken met de voormalige hoofdstad en tegenwoordig tweede stad van Myanmar: Mandalay! Gekenmerkt door de rode, stoffige wegen wordt deze stad vaak gezien als hét centrum van de Birmese cultuur.
De dag start met een bezoek aan Mandalay Hill, de top van deze ruim 230 meter hoge heuvel wordt middels 1730 treden bereikt. Eenmaal boven aangekomen wordt uw fysieke inspanning beloond met een prachtig uitzicht over de stad, de Irrawaddy rivier en het ommuurde fort. Mandalay Hill staat verder bekend om haar pagodes en tempels, er wonen nog vele monniken. De meeste monniken spreken (basis) Engels en u zult merken dat zij graag een praatje met u aanknopen om hun taalkennis te vergroten.
Vervolgens gaat u het grootse boek ter wereld bezoeken: de Kuthodaw Pagoda. De complete Tripitaka (een oud boeddhistisch geschrift) staat hier in 729 marmeren stenen gegraveerd. Iedere steen is in een afzonderlijke pagode geplaatst.
Amarapura is tevens een voormalige hoofdstad van Myanmar, dit zou u niet verwachten wanneer u het rustige dorpje inrijdt. U bezoekt hier het Mahagandayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, neemt een kijkje bij een 100 jaar oude weverij én loopt over de U-Bein Bridge. Laatstgenoemde is de langste teakhouten brug ter wereld, het is ruim 1,2 km lang en biedt een prachtig uitzicht over het Taungthmanmeer.

DAG
09

Mandalay - Bagan

mm_alg_irrawaddy.jpg
Boottocht naar Bagan
Genieten van het leven langs de oevers
Eerste kennismaking met Bagan
Eerste overnachting Bagan

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de pier gebracht voor vertrek van de boot naar Bagan. De tocht gaat over de Irrawaddy River en duurt ongeveer 9 uur, ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. Het is een rustige tocht en onderweg geniet u van het lokale leven langs de oevers, afgewisseld door verborgen pagoda's en tempels.
In Bagan wordt u verwelkomt door uw gids en naar het hotel gebracht waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden.

DAG
10

Bagan

mm_alg_bagan_temple.jpg
Dagtour door Magisch Bagan
Lunch in een lokaal restaurant
Per paard en wagen naar de de Pyathagyi Pagoda
Bewonderen van de zonsondergang
Tweede overnachting Bagan

Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 km² vol met stupa's, tempels en kloosters, waarvan de meeste stammen uit de hoogtijdagen tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan is de derde voormalige hoofdstad die u tijdens deze reis bezoekt, daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

Een volle dag op pad om Bagan te ontdekken, de ervaren gids neemt u mee naar de meest bekende en bijzondere tempels. De dag begint met het beklimmen van een pagoda vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de omgeving en pas echt ziet hoe gigantisch groot dit gebied is. Tempels en pagoda’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker nog lang bijblijven.
De lunch wordt in een lokaal restaurant geserveerd. Vervolgens wordt u per paard en wagen naar de Pyathagyi Pagoda gebracht om te genieten van de zonsondergang en te proosten op deze magische ervaring.

DAG
11

Bagan

mm_alg_bagan_people.jpg
Vrije dag
Fietstocht door Bagan (optioneel)
Markten, kloosters en een verborgen tempel (optioneel)

Dag ter vrije besteding.

Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken, lekker bij te komen in het hotel of zelf op pad te gaan om nog meer tempels te ontdekken.

DAG
12

Bagan - Heho - Kalaw

mm_alg_kalaw_land.jpg
Afscheid van het bijzondere Bagan
Binnenlandse vlucht Heho - Kalaw
Prachtig heuvellandschap onderweg
Eerste overnachting Kalaw

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bagan gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Aangekomen in Heho wordt u verwelkomd door de chauffeur en naar het hotel in Kalaw gebracht. Geniet onderweg van het schitterende heuvellandschap.

Kalaw was het vroegere 'hill station' van de Britse kolonisten, zij kwamen hier om de hete zomers op de vlaktes te ontvluchten en in het koele klimaat in de bergen te verblijven. De Britten namen invloeden mee van hun reizen in omliggende landen zoals India en Nepal, deze invloeden ziet u nog steeds terug in het culinaire aanbod en verschillende religies die hier vertegenwoordigd zijn.

DAG
13

Kalaw - Inle Lake

mm_alg_trainkalaw.jpg
Vertrek uit Kalaw naar Inle Lake
Bijzondere treinreis
Overnachting Inle Lake

's Ochtends wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u aan boord van de trein richting het Inle Lake. Het is een spectaculaire rit, dwars door bergen en valleien en onder goed gezelschap van de lokale bevolking. Onderweg stopt de trein bij meerdere kleine tussenstations, dit levert een leuk schouwspel op waarbij handelswaren in en uit de trein worden geladen.

In de middag arriveert u in Nyuang Shwe en wordt u met een authentiek vervoersmiddel naar het hotel gebracht. Buiten dat het een hele duurzame manier van reizen is, wordt dit ook zeker een ervaring om nooit te vergeten.

DAG
14

Inle Lake

mm_alg_inle.jpg
Een dagje op het meer
Bezoek lokale zijdeweverij en sigarenmakerij
Tweede overnachting Inle Lake

In de ochtend wordt u in het hotel opgehaald, naar de pier gebracht en stapt u in een longtailboot om het Inle Lake verkennen. De Intha's zijn al eeuwenlang de bewoners van het meer, kenmerkend door hun paalwoningen die boven het water uitsteken en drijvende moestuinen.
De gids neemt u mee door deze bijzondere waterwereld en vertelt u alles over de lokale gebruiken. U zult uw ogen uitkijken, onderweg komt u van alles tegen zoals de 'beenroeiende' vissers, cheroot (Birmese sigarenmakerij) en zijdeweverijen. Daarbij bezoekt u een lokale markt waarvan de locatie om de 5 dagen verandert en drinkt u een kopje thee bij één van de dorpsbewoners.

Aan het einde van deze indrukwekkende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe en wordt u naar het hotel gebracht.

DAG
15

Inle Lake - Heho - Yangon

MM_AL_monnik inle_153016385
Vrije ochtend
Ontdek Inle per fiets en te voet (optioneel)
Binnenlandse vlucht Heho - Yangon
Overnachting Yangon

Na het ontbijt gaat u naar de ruïnes van Indein, iets wat ook zeker niet mag ontbreken aan uw reis door Myanmar. Het lijkt een heus 'pagoda bos', geniet ook van het uitzicht over het meer. De lunch wordt bij een lokale familie geserveerd.
Vervolgens gaat u verder richting Nam Pan village gelegen op het meer waar u per kleine kano een nieuwe lokale ervaring op gaat doen alvorens u terugkeert naar het hotel.

In de middag wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aangekomen in de hoofdstad van Myanmar wordt u verwelkomd door de gids en naar het hotel gebracht.

DAG
16

Yangon - Sittwe - Mrauk U

mm_mraukutempels2.jpg
Binnenlandse vlucht Yangon - Sittwe
Prachtige rit naar Mrauk U
Kennismaking en bezoek uitzichtpunt Mrauk U
Eerste overnachting Mrauk U

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Sittwe. Daar aangekomen wordt u door de gids en chauffeur opgewacht om vervolgens naar Mrauk U te rijden, een prachtige route waarbij u ongetwijfeld meerdere fotostops maakt. Onderweg bezoekt u een lokale weverij, een kleine tempel in de rotsen en een oude klooster. Vlak voor Mrauk U bezoekt u nog de Mahamuni pagode en de Vessali ruïnes.

Mrauk U ligt volledig geïsoleerd en was van de 15e tot de 18e eeuw de koningsstad van Rakhine. Er werd hier volop handel gedreven met de Nederlanders, Portugezen, het Midden Oosten en Azië. Het was in die periode zelfs één van de rijkste steden van Azië, vergelijkbaar met Amsterdam of London! Van de kilometers lange fortificaties zijn nog vele resten over, wat resulteert in een vallei met maar liefst 700 tempels. De tempels zijn qua bouwstijl heel anders dan de tempels in Bagan en zijn prachtige herinneringen aan de glorietijd van dit koninkrijk. De gebouwen op de hellingen buiten de muren waren vaak ook fortificaties, waar de bevolking in tijden van nood kon schuilen. Veel van deze religieuze monumenten zijn nog immer in gebruik, anderen zijn vervallen of overgroeid door de vrij woekerende jungle.

Aangekomen in Mrauk U bezoekt u eerst het uitzichtpunt, vanwaar de gids u meer informatie zal geven over de indrukwekkende geschiedenis van Mrauk U.

DAG
17

Mrauk U

MM_AL_Mrauk-U 03
Boottocht over de Lemro rivier
Bezoek aan een Chin familie
Lunch bij een lokale familie
Bezoek aan belangrijke pagodes en tempels
Tweede overnachting Mrauk U

Na het ontbijt maakt u een boottocht over de Lemro rivier en gaat op bezoek bij een Chin familie in een dorpje langs de rivier. De Chin zijn beroemd vanwege de getatoeëerde gezichten van de oudere dames. De lunch wordt bij de lokale familie geserveerd, terwijl u verhalen uitwisselt over de verschillen in cultuur, gewoontes en tradities tussen de Chin en uzelf, uiteraard met behulp van de lokale gids. U zult merken dat de Chin erg nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn, het is dus leuk als u bijvoorbeeld iets van thuis kunt laten zien (foto's, typische souvenirs). Na deze unieke kennismaking reist u per boot en auto weer terug naar Mrauk U.

In de middag bezoekt u de belangrijkste tempels en pagodes van Mrauk U. Er zijn in en rond Mrauk U honderden tempels en pagodes. De meeste zijn versierd met reliëfs, scènes uit het Hindoeïsme, het Mahayana Boeddhisme en uit het hofleven.

DAG
18

Mrauk U

MM_AL_Mrauk U 04
Bezoek aan tempels en pagodes
De Sittaung Pagode
Derde overnachting Mrauk U

Gisteren heeft u slechts een klein deel van de vele tempels en pagodes kunnen bezoeken. Vandaag staat de gehele dag een auto met chauffeur en gids ter beschikking om nog veel meer tempels en ruïnes te ontdekken. Enkele hoogtepunten zijn de Sittaung Pagode, de Htaukkan Thijn hall, de Ratanabon Pagode en de Andwa Thein tempel.

De Sittaung Pagode staat op een kleine heuvel en is in 1531 door koning Minbin gebouwd. De Sittaung wordt ook wel de Tachtigduizend Pagode genoemd, vernoemd naar het aantal uitspraken van Boeddha's preken. Bovendien zijn er 550 zandstenen reliëfs met scènes uit de Jakata te zien.
De Htaukkan Thein Wijdingshal werd in 1571-93 door koning Minphalaung gebouwd, heeft een klokvormige stupa en staat op hoge terrassen. Bewonder de reliëfs in de voorhof met voorstellingen uit het hofleven en offerende meisjes met 80 verschillende haardrachten.
De Ratanabon Pagode werd in 1629 door koning Sandathudhammayaza gebouwd. De stupa is tijdens een aardbeving gespleten. In de schatkamer van de Andaw Thein Tempel zou zich één van Boeddha's heilige tanden bevinden die van Sri Lanka naar Mrauk U gebracht zouden zijn.

DAG
19

Mrauk U - Sittwe - Yangon

Kaladan River
Vertrek terug naar Yangon
Lokale ferry over Kaladan Rivier
Binnenlandse vlucht terug naar Yangon
Overnachting Yangon

Vandaag vertrekt u al vroeg vanuit het hotel, maar wel voor een zeer bijzondere ervaring! U vaart per lokale ferry over de Kaladan Rivier naar Sittwe. Vanuit een comfortabele stoel, genietend van een drankje ziet u tegen een imposante achtergrond van rijstvelden en bergen het dagelijks leven aan u voorbij trekken.
Bij aankomst in de haven van Sittwe stapt u over in uw auto met chauffeur die u naar het vliegveld zal brengen voor de binnenlandse vlucht naar Yangon.

In Yangon staat uw transfer weer klaar voor het vervoer naar het hotel.

DAG
20

Yangon

mm_alg_yangon_swe.jpg
Bezoek Shwedagon Pagode
Ontdekkingstocht oude stadscentrum van Yangon
Drankje in het Rangoon Tea House
Tweede overnachting Yangon

Vandaag gaat u de kroon op uw reis bezoeken: de Shwedagon Pagoda! De gids neemt u mee door de achterdeuren van deze tempel waardoor u een uniek kijkje in de geschiedenis van de pagoda, de lokale bewoners en hun religie krijgt. Verder brengt u offers aan de monniken, wordt er een authentieke lunch geserveerd en kunt u een traditionele Birmese waarzegger bezoeken.
De rest van de dag is op eigen gelegenheid.

DAG
21

Vertrek Yangon

Aankomst luchthaven (terugreis)
Terugvlucht Yangon - Amsterdam
Einde van de reis

Helaas, uw Myanmar avontuur zit er alweer op. U wordt naar de luchthaven gebracht waarmee deze zeer complete en enerverende reis vol indrukken en belevenissen tot een einde komt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
21 dagen Authentiek Myanmar: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

4 binnenlandse vluchten Bagan - Heho, Heho - Yangon, Yangon - Sittwe en Sittwe - Yangon
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten
Trein Hsipaw - Pyin Oo Lwin (via het indrukwekkende Gokteik Viaduct)
Boottocht Mandalay - Bagan
Trein Kalaw - Inle Meer
Rondreis per airco auto/minibus met privé chauffeur
Engelssprekende gids tijdens excursies
Verblijf in goede middenklasse of superiorklasse hotels incl. ontbijt (afhankelijk van uw keuze)
Stadsbezoek aan Mandalay met o.a. een bezoek aan Mandalay Fort, de Atumashi en Shwenandaw kloosters en de Kuthodaw Pagode
Bezoek aan de U Bein Bridge en het oude Amarapura met het grote Mahagandayon klooster
Dagexcursie in Bagan met bezoek aan verschillende tempels
Dagtocht op het Inle Meer met een longtailboot
Mogelijkheid tot een bezoek aan Mingun
Mogelijkheid tot een Jungle wandeling nabij Kalaw met een bezoek aan een olifanten opvangcentrum
Bijzonder bezoek aan de Shwedagon Pagode, met een traditioneel Birmees ontbijt
Offeren aan monniken en een bezoek aan een waarzegger
Bezoek aan Chi dorp en archeologische site in Mrauk U
Boottocht Mrauk U naar Sittwe
Entreegelden tijdens de excursies

Exclusief

Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Vertrekbelasting: 1.50 USD p.p. per binnenlandse vlucht
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
21 dagen Authentiek Myanmar: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Mandalay

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam naar Mandalay

Vandaag vliegt u naar Myanmar, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Aankomst Mandalay

MM_Magisch_Smile
Aankomst Mandalay
Vrije middag
Eerste overnachting Mandalay

Aankomst in Mandalay waar de gids u zal verwelkomen en begeleiden naar het hotel.

Vandaag geen druk programma, maar een vrije dag om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen.

DAG
03

Mandalay - Hsipaw

Hsipaw
Spectaculaire rit van Mandalay naar Hsipaw
Kennismaking met het bergstadje Hsipaw
Eerste overnachting Hsipaw

U wordt in het hotel opgehaald voor een spectaculaire rit naar het bergstadje Hsipaw (ongeveer 200 km rijden). De omgeving van Hsipaw wordt vaak als één van de mooiste van Myanmar gezien, onderweg zult u ogen tekort komen.
Aangekomen in Hsipaw wordt u eerst naar het hotel gebracht om vervolgens een wandeling te maken en kennis te maken met de omgeving en de bewoners van Hsipaw. De gids zal u onderweg meer uitleg geven over lokale gebruiken en tradities zoals bamboe weven en sigaren rollen.

DAG
04

Hsipaw

mm_pri_shanpalace.jpg
Bezoek aan het Shan Palace
Shan lunch
Vrije middag
Zonsondergang vanaf Sunset Hill (optioneel)
Tweede overnachting Hsipaw

Kent u het boek 'My life as a Shan princess' van Inge Sargent? Vandaag wordt u meegenomen door dit verhaal, u gaat namelijk het Shan Palace bezoeken. Tegenwoordig wordt het paleis bewoond door Mrs. Fern, zij is getrouwd met de neef (Mr. Donald) van de laatste prins van Hsipaw. Mrs. Fern verwelkomt gasten en neemt hen mee door de roerige geschiedenis van de Shan (indien zij niet thuis is vertelt de gids de geschiedenis).
Vervolgens vaart u over de Dokthawaddy River in de richting van de Ban Jyo pagode, waar het Boeddha beeld van de familie zich momenteel bevindt. Uiteindelijk wordt er een traditionele Shan lunch geserveerd in een klooster dat door een van de vorsten van de koninklijke familie is gebouwd.

De middag is ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld de lokale markt bezoeken en de zonsondergang bewonderen vanaf Sunset Hill!

DAG
05

Hsipaw

mm_hsipaw3.jpg
Wandeling (ca. 5 uur) door de omgeving van Hsipaw
Lunch in een lokaal dorp
Derde overnachting Hsipaw

Vandaag gaat u, al wandelend door de prachtige natuur, kennismaken met een aantal interessante stammen uit de omgeving van Hsipaw. De gids komt u in het hotel ophalen en vervolgens gaat u per lokale tuktuk naar het startpunt van de wandeltocht. De totale wandeltijd van vandaag bedraagt ongeveer 5 uur.

Een van de meest kleurrijke stammen in de Shan State zijn zeker de Palaung, zij staan bekend om hun hoge kwaliteit theeplantages. Vooral de oudere vrouwen dragen nog steeds hun traditionele klederdracht. U wandelt dwars door theeplantages, kleurrijke velden en bossen, bezoekt 2 of 3 verschillende dorpen én krijgt u een eenvoudige lunch geserveerd in een lokaal dorp.DAG
06

Hsipaw - Gokteik Viaduct - Pyin Oo Lwin

Gokteik Viaduct
Vertrek uit Hsipaw
Bijzondere lokale treinrit via het Gokteik Viaduct
Per auto door naar Pyin Oo Lwin
Overnachting Pyin Ook Lwin

Vandaag gaat u Hsipaw (helaas) weer verlaten, maar wel op een speciale manier. U gaat per lokale trein, via het Gokteik Viaduct. Deze brug was ooit de tweede hoogste spoorburg ter wereld en werd gebouwd door het bedrijf Pennsylvania Steel.
De trein vertrekt rond 09:30 uur uit Hsipaw en passeert het Gokteik Viaduct rond 13:30 uur. Verwacht geen snelle trein en vertragingen op een historische spoorlijn als deze zijn zeker niet ongebruikelijk. De route gaat dwars door het spectaculaire landschap, onderweg passeert u meerdere kleine dorpjes en steden. Op de tussenstations zullen verkopers u drankjes en lokale snacks aanbieden. Verwachte aankomsttijd in Naung Cho is rond 14.00 uur, vanwaar u per privé auto naar Pyin Oo Lwin wordt gebracht.

Aangekomen in Pyin Oo Lwin wordt u naar het hotel gebracht en is het overige gedeelte van dag op eigen gelegenheid.

DAG
07

Pyin Oo Lwin - Mandalay

Pyin Oo Lwin
Bezoek per paard en wagen aan Pyin Oo Lwin
Eerste overnachting Mandalay

Na het ontbijt wordt u door de lokale gids opgehaald om per paard en wagen naar de prachtige botanische tuinen van Pyin Oo Lwin te gaan. Ontdek de honderden verschillende bloemen, planten en vlinders!
Pyin Oo Lwin werd in 1896 gesticht door de gekoloniseerde Britten, zij waren op zoek naar een koeler verblijf tijdens de hete zomermaanden. Doordat Pyin Oo Lwin wat hoger is gelegen, is het hier tijdens de zomermaanden een stuk aangenamer qua temperatuur. De (meeste) Britten zijn inmiddels vertrokken, echter zult u nog steeds ervaren dat er een speciale sfeer heerst, uniek om mee te maken. U gaat de koloniale gebouwen van dit voormalige Hill Station bezoeken, struint over de lokale markt en drinkt een kopje koffie bij een lokale koffieplantage. Uiteraard mag een high tea niet ontbreken!
Uiteindelijk wordt de route naar Mandalay vervolgd, waar u aan het einde van de dag zult arriveren.

DAG
08

Mandalay

U Bein Bridge
Kennismaken met de stad Mandalay
Bezoek aan Mandalay Hill met prachtig uitzicht
Amarapura met het Mahagandayon tempelcomplex
Wandeling over de U-Bein Bridge
Tweede overnachting Mandalay

Vandaag gaat u nader kennismaken met de voormalige hoofdstad en tegenwoordig tweede stad van Myanmar: Mandalay! Gekenmerkt door de rode, stoffige wegen wordt deze stad vaak gezien als hét centrum van de Birmese cultuur.
De dag start met een bezoek aan Mandalay Hill, de top van deze ruim 230 meter hoge heuvel wordt middels 1730 treden bereikt. Eenmaal boven aangekomen wordt uw fysieke inspanning beloond met een prachtig uitzicht over de stad, de Irrawaddy rivier en het ommuurde fort. Mandalay Hill staat verder bekend om haar pagodes en tempels, er wonen nog vele monniken. De meeste monniken spreken (basis) Engels en u zult merken dat zij graag een praatje met u aanknopen om hun taalkennis te vergroten.
Vervolgens gaat u het grootse boek ter wereld bezoeken: de Kuthodaw Pagoda. De complete Tripitaka (een oud boeddhistisch geschrift) staat hier in 729 marmeren stenen gegraveerd. Iedere steen is in een afzonderlijke pagode geplaatst.
Amarapura is tevens een voormalige hoofdstad van Myanmar, dit zou u niet verwachten wanneer u het rustige dorpje inrijdt. U bezoekt hier het Mahagandayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, neemt een kijkje bij een 100 jaar oude weverij én loopt over de U-Bein Bridge. Laatstgenoemde is de langste teakhouten brug ter wereld, het is ruim 1,2 km lang en biedt een prachtig uitzicht over het Taungthmanmeer.

DAG
09

Mandalay - Bagan

mm_alg_irrawaddy.jpg
Boottocht naar Bagan
Genieten van het leven langs de oevers
Eerste kennismaking met Bagan
Eerste overnachting Bagan

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de pier gebracht voor vertrek van de boot naar Bagan. De tocht gaat over de Irrawaddy River en duurt ongeveer 9 uur, ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. Het is een rustige tocht en onderweg geniet u van het lokale leven langs de oevers, afgewisseld door verborgen pagoda's en tempels.
In Bagan wordt u verwelkomt door uw gids en naar het hotel gebracht waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden.

Goed om te weten

Mocht u liever vliegen van Mandalay naar Bagan dan kan dit natuurlijk ook (tegen meerprijs), de vlucht duurt ca. 45 minuten. Leuk om te combineren met de optionele bootexcursie naar Mingun, met een bezoek aan de beroemde klok en de gebarsten stenen tempelruïne. De excursie wordt voorafgaande de vlucht uitgevoerd. Meer informatie over de mogelijkheden? Kijk dan bij 'extra opties'.

DAG
10

Bagan

mm_alg_bagan_temple.jpg
Dagtour door Magisch Bagan
Lunch in een lokaal restaurant
Per paard en wagen naar de de Pyathagyi Pagoda
Bewonderen van de zonsondergang
Tweede overnachting Bagan

Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 km² vol met stupa's, tempels en kloosters, waarvan de meeste stammen uit de hoogtijdagen tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan is de derde voormalige hoofdstad die u tijdens deze reis bezoekt, daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

Een volle dag op pad om Bagan te ontdekken, de ervaren gids neemt u mee naar de meest bekende en bijzondere tempels. De dag begint met het beklimmen van een pagoda vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de omgeving en pas echt ziet hoe gigantisch groot dit gebied is. Tempels en pagoda’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker nog lang bijblijven.
De lunch wordt in een lokaal restaurant geserveerd. Vervolgens wordt u per paard en wagen naar de Pyathagyi Pagoda gebracht om te genieten van de zonsondergang en te proosten op deze magische ervaring.

DAG
11

Bagan

mm_alg_bagan_people.jpg
Vrije dag
Fietstocht door Bagan (optioneel)
Markten, kloosters en een verborgen tempel (optioneel)

Dag ter vrije besteding.

Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken, lekker bij te komen in het hotel of zelf op pad te gaan om nog meer tempels te ontdekken.

Goed om te weten

Bent u benieuwd naar de achterlanden van Myanmar? Bekijk dan eens de optionele excursie 'Markten, kloosters en een verborgen tempel'.

DAG
12

Bagan - Heho - Kalaw

mm_alg_kalaw_land.jpg
Afscheid van het bijzondere Bagan
Binnenlandse vlucht Heho - Kalaw
Prachtig heuvellandschap onderweg
Eerste overnachting Kalaw

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bagan gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Aangekomen in Heho wordt u verwelkomd door de chauffeur en naar het hotel in Kalaw gebracht. Geniet onderweg van het schitterende heuvellandschap.

Kalaw was het vroegere 'hill station' van de Britse kolonisten, zij kwamen hier om de hete zomers op de vlaktes te ontvluchten en in het koele klimaat in de bergen te verblijven. De Britten namen invloeden mee van hun reizen in omliggende landen zoals India en Nepal, deze invloeden ziet u nog steeds terug in het culinaire aanbod en verschillende religies die hier vertegenwoordigd zijn.

Goed om te weten

Een groep jonge ondernemers uit Kalaw zijn een project gestart ter bescherming en behoud van de natuur, olifanten en traditionele manier van leven in deze streek. Het natuurgebied vormt een veilige leefomgeving voor dieren zodat zij beschermt worden tegen jagers. Wilt u dit bijzondere gebied bezoeken? Kijk dan bij de excursies (Jungle trekking Kalaw) voor meer informatie!

DAG
13

Kalaw - Inle Lake

mm_alg_trainkalaw.jpg
Vertrek uit Kalaw naar Inle Lake
Bijzondere treinreis
Overnachting Inle Lake

's Ochtends wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u aan boord van de trein richting het Inle Lake. Het is een spectaculaire rit, dwars door bergen en valleien en onder goed gezelschap van de lokale bevolking. Onderweg stopt de trein bij meerdere kleine tussenstations, dit levert een leuk schouwspel op waarbij handelswaren in en uit de trein worden geladen.

In de middag arriveert u in Nyuang Shwe en wordt u met een authentiek vervoersmiddel naar het hotel gebracht. Buiten dat het een hele duurzame manier van reizen is, wordt dit ook zeker een ervaring om nooit te vergeten.

Weetje

Het Inle Lake ligt op circa 900 m hoogte en is maar liefst 20 km lang en 6 km breed! Het meer staat bekend om de paalwoningen, drijvende markt en drijvende tuinen. Verder hebben de vissers een wel heel bijzondere manier van roeien ontwikkeld, zij staan namelijk op de punt van de boot en houden de roeispaan vast met één hand en één been.

DAG
14

Inle Lake

mm_alg_inle.jpg
Een dagje op het meer
Bezoek lokale zijdeweverij en sigarenmakerij
Tweede overnachting Inle Lake

In de ochtend wordt u in het hotel opgehaald, naar de pier gebracht en stapt u in een longtailboot om het Inle Lake verkennen. De Intha's zijn al eeuwenlang de bewoners van het meer, kenmerkend door hun paalwoningen die boven het water uitsteken en drijvende moestuinen.
De gids neemt u mee door deze bijzondere waterwereld en vertelt u alles over de lokale gebruiken. U zult uw ogen uitkijken, onderweg komt u van alles tegen zoals de 'beenroeiende' vissers, cheroot (Birmese sigarenmakerij) en zijdeweverijen. Daarbij bezoekt u een lokale markt waarvan de locatie om de 5 dagen verandert en drinkt u een kopje thee bij één van de dorpsbewoners.

Aan het einde van deze indrukwekkende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe en wordt u naar het hotel gebracht.

DAG
15

Inle Lake - Heho - Yangon

MM_AL_monnik inle_153016385
Vrije ochtend
Ontdek Inle per fiets en te voet (optioneel)
Binnenlandse vlucht Heho - Yangon
Overnachting Yangon

Na het ontbijt gaat u naar de ruïnes van Indein, iets wat ook zeker niet mag ontbreken aan uw reis door Myanmar. Het lijkt een heus 'pagoda bos', geniet ook van het uitzicht over het meer. De lunch wordt bij een lokale familie geserveerd.
Vervolgens gaat u verder richting Nam Pan village gelegen op het meer waar u per kleine kano een nieuwe lokale ervaring op gaat doen alvorens u terugkeert naar het hotel.

In de middag wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aangekomen in de hoofdstad van Myanmar wordt u verwelkomd door de gids en naar het hotel gebracht.

Goed om te weten

Wilt u nog meer van het Inle Lake zien? Bekijk dan eens de optionele excursie 'Ontdek Inle per fiets en te voet'!

DAG
16

Yangon - Sittwe - Mrauk U

mm_mraukutempels2.jpg
Binnenlandse vlucht Yangon - Sittwe
Prachtige rit naar Mrauk U
Kennismaking en bezoek uitzichtpunt Mrauk U
Eerste overnachting Mrauk U

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Sittwe. Daar aangekomen wordt u door de gids en chauffeur opgewacht om vervolgens naar Mrauk U te rijden, een prachtige route waarbij u ongetwijfeld meerdere fotostops maakt. Onderweg bezoekt u een lokale weverij, een kleine tempel in de rotsen en een oude klooster. Vlak voor Mrauk U bezoekt u nog de Mahamuni pagode en de Vessali ruïnes.

Mrauk U ligt volledig geïsoleerd en was van de 15e tot de 18e eeuw de koningsstad van Rakhine. Er werd hier volop handel gedreven met de Nederlanders, Portugezen, het Midden Oosten en Azië. Het was in die periode zelfs één van de rijkste steden van Azië, vergelijkbaar met Amsterdam of London! Van de kilometers lange fortificaties zijn nog vele resten over, wat resulteert in een vallei met maar liefst 700 tempels. De tempels zijn qua bouwstijl heel anders dan de tempels in Bagan en zijn prachtige herinneringen aan de glorietijd van dit koninkrijk. De gebouwen op de hellingen buiten de muren waren vaak ook fortificaties, waar de bevolking in tijden van nood kon schuilen. Veel van deze religieuze monumenten zijn nog immer in gebruik, anderen zijn vervallen of overgroeid door de vrij woekerende jungle.

Aangekomen in Mrauk U bezoekt u eerst het uitzichtpunt, vanwaar de gids u meer informatie zal geven over de indrukwekkende geschiedenis van Mrauk U.

DAG
17

Mrauk U

MM_AL_Mrauk-U 03
Boottocht over de Lemro rivier
Bezoek aan een Chin familie
Lunch bij een lokale familie
Bezoek aan belangrijke pagodes en tempels
Tweede overnachting Mrauk U

Na het ontbijt maakt u een boottocht over de Lemro rivier en gaat op bezoek bij een Chin familie in een dorpje langs de rivier. De Chin zijn beroemd vanwege de getatoeëerde gezichten van de oudere dames. De lunch wordt bij de lokale familie geserveerd, terwijl u verhalen uitwisselt over de verschillen in cultuur, gewoontes en tradities tussen de Chin en uzelf, uiteraard met behulp van de lokale gids. U zult merken dat de Chin erg nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn, het is dus leuk als u bijvoorbeeld iets van thuis kunt laten zien (foto's, typische souvenirs). Na deze unieke kennismaking reist u per boot en auto weer terug naar Mrauk U.

In de middag bezoekt u de belangrijkste tempels en pagodes van Mrauk U. Er zijn in en rond Mrauk U honderden tempels en pagodes. De meeste zijn versierd met reliëfs, scènes uit het Hindoeïsme, het Mahayana Boeddhisme en uit het hofleven.

DAG
18

Mrauk U

MM_AL_Mrauk U 04
Bezoek aan tempels en pagodes
De Sittaung Pagode
Derde overnachting Mrauk U

Gisteren heeft u slechts een klein deel van de vele tempels en pagodes kunnen bezoeken. Vandaag staat de gehele dag een auto met chauffeur en gids ter beschikking om nog veel meer tempels en ruïnes te ontdekken. Enkele hoogtepunten zijn de Sittaung Pagode, de Htaukkan Thijn hall, de Ratanabon Pagode en de Andwa Thein tempel.

De Sittaung Pagode staat op een kleine heuvel en is in 1531 door koning Minbin gebouwd. De Sittaung wordt ook wel de Tachtigduizend Pagode genoemd, vernoemd naar het aantal uitspraken van Boeddha's preken. Bovendien zijn er 550 zandstenen reliëfs met scènes uit de Jakata te zien.
De Htaukkan Thein Wijdingshal werd in 1571-93 door koning Minphalaung gebouwd, heeft een klokvormige stupa en staat op hoge terrassen. Bewonder de reliëfs in de voorhof met voorstellingen uit het hofleven en offerende meisjes met 80 verschillende haardrachten.
De Ratanabon Pagode werd in 1629 door koning Sandathudhammayaza gebouwd. De stupa is tijdens een aardbeving gespleten. In de schatkamer van de Andaw Thein Tempel zou zich één van Boeddha's heilige tanden bevinden die van Sri Lanka naar Mrauk U gebracht zouden zijn.

DAG
19

Mrauk U - Sittwe - Yangon

Kaladan River
Vertrek terug naar Yangon
Lokale ferry over Kaladan Rivier
Binnenlandse vlucht terug naar Yangon
Overnachting Yangon

Vandaag vertrekt u al vroeg vanuit het hotel, maar wel voor een zeer bijzondere ervaring! U vaart per lokale ferry over de Kaladan Rivier naar Sittwe. Vanuit een comfortabele stoel, genietend van een drankje ziet u tegen een imposante achtergrond van rijstvelden en bergen het dagelijks leven aan u voorbij trekken.
Bij aankomst in de haven van Sittwe stapt u over in uw auto met chauffeur die u naar het vliegveld zal brengen voor de binnenlandse vlucht naar Yangon.

In Yangon staat uw transfer weer klaar voor het vervoer naar het hotel.

DAG
20

Yangon

mm_alg_yangon_swe.jpg
Bezoek Shwedagon Pagode
Ontdekkingstocht oude stadscentrum van Yangon
Drankje in het Rangoon Tea House
Tweede overnachting Yangon

Vandaag gaat u de kroon op uw reis bezoeken: de Shwedagon Pagoda! De gids neemt u mee door de achterdeuren van deze tempel waardoor u een uniek kijkje in de geschiedenis van de pagoda, de lokale bewoners en hun religie krijgt. Verder brengt u offers aan de monniken, wordt er een authentieke lunch geserveerd en kunt u een traditionele Birmese waarzegger bezoeken.
De rest van de dag is op eigen gelegenheid.

DAG
21

Vertrek Yangon

Aankomst luchthaven (terugreis)
Terugvlucht Yangon - Amsterdam
Einde van de reis

Helaas, uw Myanmar avontuur zit er alweer op. U wordt naar de luchthaven gebracht waarmee deze zeer complete en enerverende reis vol indrukken en belevenissen tot een einde komt.

Goed om te weten

Wilt u na deze rondreis heerlijk nagenieten op het strand? Kijk dan bij de verlenging Ngapali Beach!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
5 opties
Open+
21 dagen Authentiek Myanmar: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Mandalay
Yadanarbon Hotel
Driesterren
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
 • Yadanarbon Hotel
Een fijn Birmees hotel in het centrum van Mandalay en op korte afstand van het treinstation en de Diamond Plaza Shopping Malls. De Zegyo Markt en de avondmarkt zijn op loopafstand.
Het hotel is van alle gemakken voorzien en beschikt over een receptie, lobby, een prima restaurant, café met "Mandalar In House Music", wasservice, souvenirwinkeltje en een heerlijk dakterras waar u kunt genieten van een drankje en live optredens.
De verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, telefoon, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en/of bad, toilet en föhn.
Meer info >
Mandalay
Ayarwaddy River View Hotel
Viersterren
 • mm_ac_ayarwaddy_ex2.jpg
 • mm_ac_ayarwaddy_ka2.jpg
 • mm_ac_ayarwaddy_ex.jpg
 • Ayarwaddy Hotel
Het hotel bevindt zich aan de oevers van de Ayarwaddy Rivier, net iets buiten het centrum van Mandalay. Vanaf het dakterras kunt u genieten van het prachtige uitzicht.
Het Ayarwaddy River Hotel is een comfortabel hotel en beschikt over een receptie, restaurant & bar, souvenirwinkel, wasservice, buitenzwembad, spa en fitnessruimte. Verder wordt er bij de receptie fietsverhuur aangeboden.
De kamers zijn traditioneel ingericht met veel houtelementen en zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, WiFi, airco, minibar, TV en badkamer met douche en/of bad en haardroger.
Meer info >
Hsipaw
Tai House
 • mm_ac_tai_ex2.jpg
 • mm_ac_tai_ka.jpg
 • mm_ac_tai_ex3.jpg
 • mm_ac_tai_re.jpg
 • mm_ac_tai_ex.jpg
Tai House Resort is een luxe hotel gelegen in Hsipaw en u kunt vanuit dit hotel genieten van het schilderachtige uitzicht en van de zonsondergang. Er is een 24-uursreceptie, tuin restaurant met roomservice, wasservice en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De stijlvolle kamers beschikken over een TV, terras, airco, badkamer met douche en een haardroger en slippers. Sommige kamers hebben een minibar en een bad.
Meer info >
Pyin Oo Lwin
Royal Parkview Hotel
Driesterren
 • mm_ac_royalparkview_ex.jpg
 • mm_ac_royalparkview_ka.jpg
 • mm_ac_royalparkview_tui2.jpg
 • mm_ac_royalparkview_tui.jpg
Het Royal Parkview Hotel is een heerlijk hotel gelegen in het rustige dorp Pyin Oo Lwin. U rijdt in 1,5 uur naar de Innwa Waterval. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant met een verscheidenheid aan Aziatische en westerse gerechten, een tuin met een zitje, excursiebalie en er is gratis WiFi aanwezig. De kamers van het Royal Parkview Hotel zijn voorzien van een bureau, TV en een badkamer met een douche. Sommige kamers zijn ook uitgerust met airco.
Meer info >
Pyin Oo Lwin
Hotel Pyin Oo Lwin
Viersterren
 • mm_ac_pyin_ka.jpg
 • mm_ac_pyin_zw2.jpg
 • mm_ac_pyin_zw.jpg
 • mm_ac_pyin_ex23.jpg
 • mm_ac_pyin_res23.jpg
 • mm_ac_pyin_ex.jpg
 • mm_ac_pyin_res.jpg
 • mm_pyin_ex.jpeg
 • mm_ac_pyin_ex2.jpg
Hotel Pyin Oo Lwin is een goed hotel dat is uitgerust met moderne faciliteiten en een perfecte ligging op ongeveer 10 minuten lopen van de Nationale Botanische Tuin. Het hotel ligt op 10 minuten rijden van het stadscentrum van Pyin Oo Lwin en op 1,5 uur rijden van de luchthaven Mandalay. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een tuin, restaurant waar u kunt genieten van heerlijke gerechten, bar, fitnessruimte, spa, biljarttafel en een buitenzwembad. WiFi is gratis beschikbaar. De kamers en suites beschikken over airco, balkon, zithoek, koffiefaciliteiten, TV en een kluisje. De eigen badkamer is voorzien van een inloopdouche, bad en een föhn.
Meer info >
Bagan
Nyaung U Thande Hotel
Driesterren
 • mm_ac_thande_zw.jpg
 • Naung U Thante
 • Nyaung U Thante
 • Naung U Thante
 • Naung U Thante
Het Nyuang U Thande Hotel biedt een oase van rust. Diverse bungalows liggen verspreid door een heerlijke tuin. Daarnaast zorgt ook het zwembad ervoor dat u, na het ontdekken van alle bijzondere bezienswaardigheden, heerlijk kunt ontspannen. Het hotel beschikt over een ruime lobby, receptie met kluisjes, restaurant, eigen bakkerij, café, zwembad, wasservice, souvenirwinkel en gratis WiFi door het gehele resort.
De bungalowkamers kamers zijn voorzien van airco, TV, telefoon, minibar, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en/of bad, toilet en föhn. Ook hebben de kamers een eigen veranda.
Meer info >
Bagan
Areindmar Hotel
Viersterren
 • mm_ac_areindmar_ex.jpg
 • mm_ac_areindmar_zw.jpg
 • mm_ac_areindmar_re.jpg
 • mm_ac_areindmar_ka.jpg
 • mm_ac_areindmar_zw2.jpg
Het Areindmar Hotel bevindt zich aan de zuidelijke kant van de stadsmuren van Bagan, u kunt hier heerlijk tot rust komen na een dag vol indrukken.
Het hotel beschikt over een receptie, WiFi, wasservice, binnentuin, buitenzwembad, bar en een restaurant waar zowel Aziatische als westerse gerechten geserveerd worden.
De luxe kamers zijn voorzien van TV, minibar, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, airco en badkamer met douche en/of bad en haardroger.

Meer info >
Kalaw
Dream Villa
Driesterren
 • mm_ac_dream_ex2.jpg
 • mm_ac_dream_ka.jpg
 • mm_ac_dream_ex.jpg
Dream Villa is gelegen in het centrum van Kalaw, op circa 5 minuten lopen van lokale restaurantjes, winkels en de centrale markt.
Het is een kleinschalig, eenvoudig en rustig hotel dat in karakteristieke stijl gebouwd is. Door het vriendelijke personeel zult u zich hier snel thuis voelen!
Het hotel is voorzien van een receptie met kluisjes, lobby, TV-kamer, restaurant, roomservice, fietsverhuur en een excursiebalie. Ook heeft het gehele hotel gratis WiFi.
De schitterende kamers hebben vele houten details en zijn verder voorzien van een ventilator, TV, minibar en badkamer met douche en/of bad. Ook beschikken de kamers over een eigen balkon.
Meer info >
Kalaw
Kalaw Heritage Hotel
 • mm_ac_kalaw_exfront.jpg
 • mm_ac_kalaw_exout.jpg
 • mm_ac_kalaw_ka.jpg
 • mm_ac_kalaw_ex.jpg
 • mm_ac_kalaw_re.jpg
Een heerlijk hotel, midden in de prachtige natuur van Kalaw. Het Heritage Hotel ligt iets buiten het centrum (ongeveer 15 minuten lopen naar de centrale markt) en in de omgeving kunt u heerlijk wandelen. Kom tot rust en geniet van het uitzicht.
In het hotel bevindt zich een restaurant, bar, zonneterras, tuin en tennisbaan. Verder is er een receptie, WiFi en wordt er wasservice aangeboden.
De kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van TV, airco, minibar, zitgedeelte en badkamer met bad en/of douche en föhn.

Het Kalaw hotel ligt iets buiten het centrum. Het is ongeveer 15 minuten lopen van de centrale markt. In de omgeving van het hotel kunt u heerlijk wandelen.
Meer info >
Inle Meer
Hotel Maineli
 • mm_ac_maineli_ex.jpg
 • mm_ac_maineli_ka.jpg
 • mm_ac_maineli_re.jpg
Hotel Maineli is onlangs geopend en bevindt zich op een zeer centrale locatie in Nyuang Shwe.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en tuin. Verder wordt er fietsverhuur, gratis WiFi en wasservice aangeboden.
Alle kamers zijn voorzien van airco, TV, zithoek en badkamer met bad en/of douche en föhn.
Meer info >
Inle Meer
Amazing Nyaung Shwe Hotel
Driesterren
 • mm_ac_amazing_ext.jpg
 • mm_ac_amazing_ka.jpg
 • mm_ac_amazing_ha.jpg
 • mm_ac_amazing_ba.jpg
 • mm_ac_amazing_balk.jpg
 • mm_ac_amazing_wat.jpg
 • mm_ac_amazing_ka2.jpg
Het Amazing Nyuang Shwe Hotel combineert authentieke Birmese elementen met moderne faciliteiten, het is een erg fijn hotel voor uw verblijf bij het Inle Lake. Het hotel bevindt zich in de buurt van de markt en het personeel zal er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
Er is een receptie, room service, wasservice, terras en een modern restaurant met westerse, Aziatische en traditionele Shan gerechten.
De kamers zien er netjes en verzorgd uit en zijn voorzien van airco, TV, minibar, koffie- en theefaciliteiten, WiFi en badkamer met bad en/of douche en föhn. De meeste kamers hebben een eigen terras met uitzicht op de tuin.
Meer info >
Yangon
Eastern Hotel
Driesterren
 • MM eastern hotel ext.png
 • MM eastern hotel double room 3.png
 • MM eastern hotel double room.png
 • MM eastern hotel restaurant.png
 • MM eastern hotel reception.png
Het Eastern Hotel is een fijn 3-sterren hotel gelegen in de wijk Botahtaung. Vanaf het hotel loopt u in ongeveer 15 minuten naar de Sule Pagoda en ook winkels en restaurants vindt u in de directe omgeving van het hotel. De goede service maakt dit hotel een uitstekende uitvalsbasis om de stad te ontdekken!
Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een restaurant waar iedere ochtend een goed ontbijtbuffet wordt geserveerd en gratis WiFi.
Alle kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van TV, WiFi, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, minibar en badkamer met douche en föhn. Enkele kamers hebben uitzicht op de stad.
Meer info >
Yangon
Chatrium Hotel
Viersterren
 • mm_ac_chatrium_rec.jpg
 • mm_ac_chatrium_ro2.jpg
 • mm_ac_chatrium_sw2.jpg
 • mm_ac_chatrium_res.jpg
 • mm_ac_chatrium_ro.jpg
 • mm_ac_chatrium_sw.jpg
Het Chatrium Hotel behoort tot een van de meest luxueuze hotels in Yangon. Het is direct gelegen aan het Kandawgy meer en op zo'n 15 minuten lopen van de Shwedagon pagoda. Geniet van de groene omgeving, bezoek bijvoorbeeld Kandawgyi Nature Park of de Yangon Zoological Gardens.
Het hotel heeft een fraai buitenzwembad, restaurants , bars en gratis WiFi. Daarnaast biedt Chatrium een Spa met traditionele Thaise massages, kruidenbaden en een fitnessruimte.
De ruime kamers van het Chatrium Hotel zijn klassiek modern ingericht. Alle kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, TV, WiFi, minibar, badkamer met een douche en/of ligbad én een balkon met uitzicht op de stad.
Meer info >
Mrauk U
Shwe Thazin Hotel Mrauk U
Driesterren
 • Shwe Thazin Hotel
 • Shwe Thazin Hotel
 • MM_AC_ShweThazinEX1
 • MM_AC_ShweThazinEX2
 • MM_AC_ShweThazinKA1
 • Shwe Thazin Hotel
 • Shwe Thazin Hotel
Het hotel is gelegen in het centrum van Mrauk U. Dankzij de fijne locatie biedt het hotel gemakkelijke toegang tot de bezienswaardigheden van de stad en de diverse restaurantjes en winkels. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bar, wasservice, fietshuur, excursiebalie en een heerlijke tuin om in te ontspannen. Ook kunt u diverse watersporten beoefenen (tegen betaling). Tevens beschikt het hotel over gratis WiFi in openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van tv, telefoon, koelkastje en badkamer met bad/douche en toilet.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 1 t/m 2 van 2 opties )
Kunt u geen genoeg krijgen van Myanmar en wilt u de reis afsluiten op het witte zandstrand van Ngapali? U ziet de meerprijs voor de vertrekdatum van uw keuze, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
MM_AC_AmataEX
Ngapali Beach - Amata Resort & Spa (incl. binnenlandse vluchten)
Viersterren
Aan het witte zandstrand van Ngapali ligt het heerlijke Amata Resort & Spa. Dit mooie resort met uiterst vriendelijke service biedt u heerlijke stranddagen. De comfortabele voorzie...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.425
mm_ac_sandoway_vi.jpg
Ngapali Beach - Sandoway Resort (incl. binnenlandse vluchten)
Viersterren
Wilt u liever in een luxueuzer resort verblijven? Ook dit is mogelijk, kies dan voor het Sandoway Resort!
In de groene baai van Mya Pin Village, tussen de palmbomen en direct aan...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.629
21 dagen Authentiek Myanmar: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoersopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 5 opties )
zonsondergang Mandalay
Optionele vlucht Mandalay - Bagan
U kunt ook kiezen om van Mandalay naar Bagan te vliegen*. Wij boeken een vlucht in de namiddag zodat u overdag nog tijd heeft voor een optionele excursie, bijvoorbeeld naar Mingun....
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.110
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 2 t/m 5 van 5 opties )
Mandalay - Bezoek aan Mingun, 1/2 dag cruise
Vanuit uw hotel in Mandalay wordt u naar de jetty gebracht. Hier gaat u aan boord van een boot die u stroomopwaarts brengt naar Mingun.
Aangekomen in Mingun brengt u onder andere een bezoek aan de 'gescheurde tempel', de Mingun Paya. Deze is omstreeks 1800 gebouwd door Koning Bodawpaya met als doel de hoogste bakstenen pagode ter wereld te worden. Duizenden dwangarbeiders werkten dagelijks aan de bouw van de pagode. Toen de koning in 1819 overleed stopte men met de bouw. Een zware aardbeving in 1838 verwoeste de pagode gedeeltelijk. U kunt hierdoor een grote scheur in de pagode zien.
Minimaal 2 persoon - USD. 56.00 per persoon.
...
Bagan - Markten, kloosters en een verborgen tempel
Tijdens deze excursie gaat u een ontdekkingstocht door het achterland van Bagan maken. Samen met een gids en chauffeur rijdt u naar de grottempel Kyauk Gu Ohnmin. De grot is nog niet ontdekt door de grote menigte, u zult een van de weinige toeristen zijn. Vervolgens rijdt u naar Pakkoku, waar u verscheidene werkplaatsen en de lokale markt bezoekt. Hier zult u zien hoe de bekende Pakkoku handdoeken gemaakt worden. Vanaf Pakkok gaat u een mooie boottocht van ongeveer 2 uur over de rivier maken. Aan boord wordt uw lunch geserveerd. In de namiddag gaat u via lokale dorpjes naar een lakwerk fabriek in Myinkaba. Hier zult u zeker het gevoel krijgen dat de tijd heeft stil gestaan.
Een dag vol kennismakingen met het échte Myanmar en haar bevolking!

Duur: gehele dag
Inclusief: transfers, lunch, boottocht en gids
Minimaal 2 personen - USD. 108 per persoon
...
Kalaw - Jungle trekking Kalaw incl bezoek aan fairtrade olifantenkamp
Onder leiding van een gids, gespecialiseerd in olifanten, gaat u een volle dag de jungle in. U komt olifanten en hun mahouts tegen en leert over hun werk en leven. Een bijzonder interessante dag tussen deze geweldige reuzen.

Zeer recent hebben een aantal jonge toerisme professionals afkomstig uit Kalaw besloten een project op te zetten gericht op de bescherming van de natuur, de olifanten en de traditie van de lokale bevolking in het gebied rondom Kalaw. In een groot deel van dit private en beschermde stuk van de jungle kan de natuur ongestoord groeien en de dieren een natuurlijk habitat creëren. Het project zorgt voor de creatie van een natuurlijke omgeving voor een aantal olifanten en het project helpt de lokale bevolking om uit de vicieuze cirkel van armoede te kunnen groeien door middel van onderwijs en microfinanciering.

Het is mogelijk een wandeling te maken vanaf 30 minuten tot 4-5 uur. U kunt de gids laten weten wat u prefereert, het programma zal hierop aan gepast worden. U kunt dus zelf bepalen hoelang u zich in de Aziatische jungle wilt begeven!

Tijdens de wandeling krijgt u een heerlijke lunch met lokale specialiteiten (of van Nepalese afkomst) geserveerd in een traditioneel dorp, in de jungle of in het kamp. Na de lunch is het tijd om de mahout te helpen met het wassen en het voeden van de olifant. In de middag loopt u terug naar de hoofdweg waar u per transfer terug gebracht wordt naar uw hotel in Kalaw.

Duur: gehele dag
Inclusief: transfers, lunch, bezoek olifantenkamp en gids
Minimaal 1 persoon - USD. 90.00 per persoon
...
Bagan - Fietstocht door Bagan
Vroeg in de ochtend word u opgehaald in uw hotel en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. Vanaf hier zult u gaan fietsen richten de tempels van Bagan. U zult snel de verzegelde, drukke wegen achter u laten en onverharde wegen, enkel toegankelijk voor fietsen en paarden, tegenkomen. Onderweg wordt er gestopt bij een aantal van de meest beroemde monumenten zoals Shwesandaw, Ananda, Shwezigon en een aantal verborgen juweeltjes. Tijdens een stop kunt u een klim maken naar een hoger gelegen plek, vanwaar u een andere kijk heeft op de Bagan vlakte.
Afgezien van tempels, is Bagan nog steeds een levendig stadje. U wordt meegenomen in het lokale leven en maakt kennis met kinderen die genieten van hun pauze op school, snackverkopers langs de weg of boeren met varkens, koeien of paarden. Een unieke ervaring!
Aan het einde van de ochtend zult u de fietstocht afsluiten met een bezoek aan een koffiewinkel waar het mogelijk is om hapjes te proeven en natuurlijk te genieten van een kopje zoete Birmese thee. Vervolgens wordt u opgehaald met een lokale truck of busje en terug naar het hotel gebracht.

LET OP: Tijdens de fietstocht is het aan te raden om geschikte kleding te dragen met dichte comfortabele schoenen. Houd er rekening mee dat schouders en knieeën bedekt dienen te zijn tijdens het bezoek aan een tempel.

De fietstocht is ongeveer 20 kilometer en vindt vooral plaats op vlakke ondergronden en wegen met kleine heuvels.

Duur: Halve dag.
Om 6.30 uur wordt u opgehaald voor uw transfer naar het beginpunt waar de fietstocht om 7.00 uur begint. Rond 12.00 - 13.00 uur zult u terug zijn bij uw hotel.
Inclusief: transfers, fiets, kleine snacks en een Engelstalige, lokale gids
Minimaal 1 persoon - USD. 35 per persoon.
De excursie wordt uitgevoerd door Grasshopper Adventures.
...
 • Reisverslagen (2)

Voor deze reis zijn nog geen beoordelingen geschreven