neemt je mee
Locals
U Bein Bridge
Vissers Inle Lake
Vallei van Bagan
Kyaikhitiyo pagode
Pagode van Mingun

Authentiek Myanmar

Privéreis | 21 dagen v.a.
4219i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-08-2017
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Mandalay
 • Dag 2 Aankomst Mandalay
 • Dag 3 Mandalay - Hsipaw
 • Dag 4 Hsipaw
 • Dag 5 Hsipaw
 • Dag 6 Hsipaw - Gokteik Viaduct - Pyin Oo Lwin
 • Dag 7 Pyin Oo Lwin - Mandalay
 • Dag 8 Mandalay
 • Dag 9 Mandalay - Bagan
 • Dag 10 Bagan
 • Dag 11 Bagan
 • Dag 12 Bagan - Heho - Kalaw
 • Dag 13 Kalaw - Inle Lake
 • Dag 14 Inle Meer
 • Dag 15 Inle Meer - Heho - Yangon
 • Dag 16 Yangon - Sittwe - Mrauk U
 • Dag 17 Mrauk U
 • Dag 18 Mrauk U
 • Dag 19 Mrauk U - Sittwe - Yangon
 • Dag 20 Yangon
 • Dag 21 Vertrek Yangon

Bekijk het volledige programma & route

    NIEUW!     Zeer complete reis     Prachtige treinreis via het Gokteik Viaduct     4 binnenlandse vluchten inbegrepen     Machtig Mandalay, tempels van Bagan, Inle Meer én Yangon     De onherbergzame westkust rond Sittwe en Mrauk U

Hoogtepunten van deze reis

 • Shwedagon Pagoda

 • Scott market

 • Duizenden tempels van Bagan

 • Inle meer

 • Duizenden tempels van Bagan

 • Inle meer

Programma

mm_pri_authentiek19dgn.png

Dag 1 Amsterdam - Mandalay

Vandaag vliegt u naar Myanmar, waar u de volgende dag aankomt.
MM_Magisch_Smile

Dag 2 Aankomst Mandalay

Aankomst in Mandalay waar de gids u zal verwelkomen en begeleiden naar het hotel.

Vandaag geen druk programma, maar een vrije dag om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen.
Hsipaw

Dag 3 Mandalay - Hsipaw

U wordt in het hotel opgehaald voor een spectaculaire rit naar het bergstadje Hsipaw (ongeveer 200 km rijden). De omgeving van Hsipaw wordt vaak als één van de mooiste van Myanmar gezien, onderweg zult u ogen tekort komen.
Aangekomen in Hsipaw wordt u eerst naar het hotel gebracht om vervolgens een wandeling te maken en kennis te maken met de omgeving en de bewoners van Hsipaw. De gids zal u onderweg meer uitleg geven over lokale gebruiken en tradities zoals bamboe weven en sigaren rollen.
Shan Palace

Dag 4 Hsipaw

Kent u het boek 'My life as a Shan princess' van Inge Sargent? Vandaag wordt u meegenomen door dit verhaal, u gaat namelijk het Shan Palace bezoeken. Tegenwoordig wordt het paleis bewoond door Mrs. Fern, zij is getrouwd met de neef (Mr. Donald) van de laatste prins van Hsipaw. Mrs. Fern verwelkomt gasten en neemt hen mee door de roerige geschiedenis van de Shan (indien zij niet thuis is vertelt de gids de geschiedenis).
Vervolgens vaart u over de Dokthawaddy River in de richting van de Ban Jyo pagode, waar het Boeddha beeld van de familie zich momenteel bevindt. Uiteindelijk wordt er een traditionele Shan lunch geserveerd in een klooster dat door een van de vorsten van de koninklijke familie is gebouwd.

De middag is ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld de lokale markt bezoeken en de zonsondergang bewonderen vanaf Sunset Hill!
mm_hsipaw3.jpg

Dag 5 Hsipaw

Vandaag gaat u, al wandelend door de prachtige natuur, kennismaken met een aantal interessante stammen uit de omgeving van Hsipaw. De gids komt u in het hotel ophalen en vervolgens gaat u per lokale tuktuk naar het startpunt van de wandeltocht. De totale wandeltijd van vandaag bedraagt ongeveer 5 uur.

Een van de meest kleurrijke stammen in de Shan State zijn zeker de Palaung, zij staan bekend om hun hoge kwaliteit theeplantages. Vooral de oudere vrouwen dragen nog steeds hun traditionele klederdracht. U wandelt dwars door theeplantages, kleurrijke velden en bossen, bezoekt 2 of 3 verschillende dorpen én krijgt u een eenvoudige lunch geserveerd in een lokaal dorp.Gokteik Viaduct

Dag 6 Hsipaw - Gokteik Viaduct - Pyin Oo Lwin

Vandaag gaat u Hsipaw (helaas) weer verlaten, maar wel op een speciale manier. U gaat per lokale trein, via het Gokteik Viaduct. Deze brug was ooit de tweede hoogste spoorburg ter wereld en werd gebouwd door het bedrijf Pennsylvania Steel.
De trein vertrekt rond 09:30 uur uit Hsipaw en passeert het Gokteik Viaduct rond 13:30 uur. Verwacht geen snelle trein en vertragingen op een historische spoorlijn als deze zijn zeker niet ongebruikelijk. De route gaat dwars door het spectaculaire landschap, onderweg passeert u meerdere kleine dorpjes en steden. Op de tussenstations zullen verkopers u drankjes en lokale snacks aanbieden. Verwachte aankomsttijd in Naung Cho is rond 14.00 uur, vanwaar u per privé auto naar Pyin Oo Lwin wordt gebracht.

Aangekomen in Pyin Oo Lwin wordt u naar het hotel gebracht en is het overige gedeelte van dag op eigen gelegenheid.
Pyin Oo Lwin

Dag 7 Pyin Oo Lwin - Mandalay

Na het ontbijt wordt u door de lokale gids opgehaald om per paard en wagen naar de prachtige botanische tuinen van Pyin Oo Lwin te gaan. Ontdek de honderden verschillende bloemen, planten en vlinders!
Pyin Oo Lwin werd in 1896 gesticht door de gekoloniseerde Britten, zij waren op zoek naar een koeler verblijf tijdens de hete zomermaanden. Doordat Pyin Oo Lwin wat hoger is gelegen, is het hier tijdens de zomermaanden een stuk aangenamer qua temperatuur. De (meeste) Britten zijn inmiddels vertrokken, echter zult u nog steeds ervaren dat er een speciale sfeer heerst, uniek om mee te maken. U gaat de koloniale gebouwen van dit voormalige Hill Station bezoeken, struint over de lokale markt en drinkt een kopje koffie bij een lokale koffieplantage. Uiteraard mag een high tea niet ontbreken!
Uiteindelijk wordt de route naar Mandalay vervolgd, waar u aan het einde van de dag zult arriveren.
U Bein Bridge

Dag 8 Mandalay

Vandaag gaat u nader kennismaken met de voormalige hoofdstad en tegenwoordig tweede stad van Myanmar: Mandalay! Gekenmerkt door de rode, stoffige wegen wordt deze stad vaak gezien als hét centrum van de Birmese cultuur.
De dag start met een bezoek aan Mandalay Hill, de top van deze ruim 230 meter hoge heuvel wordt middels 1730 treden bereikt. Eenmaal boven aangekomen wordt uw fysieke inspanning beloond met een prachtig uitzicht over de stad, de Irrawaddy rivier en het ommuurde fort. Mandalay Hill staat verder bekend om haar pagodes en tempels, er wonen nog vele monniken. De meeste monniken spreken (basis) Engels en u zult merken dat zij graag een praatje met u aanknopen om hun taalkennis te vergroten.
Vervolgens gaat u het grootse boek ter wereld bezoeken: de Kuthodaw Pagoda. De complete Tripitaka (een oud boeddhistisch geschrift) staat hier in 729 marmeren stenen gegraveerd. Iedere steen is in een afzonderlijke pagode geplaatst.
Amarapura is tevens een voormalige hoofdstad van Myanmar, dit zou u niet verwachten wanneer u het rustige dorpje inrijdt. U bezoekt hier het Mahagandayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, neemt een kijkje bij een 100 jaar oude weverij én loopt over de U-Bein Bridge. Laatstgenoemde is de langste teakhouten brug ter wereld, het is ruim 1,2 km lang en biedt een prachtig uitzicht over het Taungthmanmeer.
mm_alg_irrawaddy.jpg

Dag 9 Mandalay - Bagan

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de pier gebracht voor vertrek van de boot naar Bagan. De tocht gaat over de Irrawaddy River en duurt ongeveer 9 uur, ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. Het is een rustige tocht en onderweg geniet u van het lokale leven langs de oevers, afgewisseld door verborgen pagoda's en tempels.
In Bagan wordt u verwelkomt door uw gids en naar het hotel gebracht waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden.

Goed om te weten

Wilt u liever vliegen van Mandalay naar Bagan? Bij het kopje ‘extra opties’ vindt u hier meer informatie over.

mm_alg_bagan_temple.jpg

Dag 10 Bagan

Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 km² vol met stupa's, tempels en kloosters, waarvan de meeste stammen uit de hoogtijdagen tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan is de derde voormalige hoofdstad die u tijdens deze reis bezoekt, daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië.

Een volle dag op pad om Bagan te ontdekken, de ervaren gids neemt u mee naar de meest bekende en bijzondere tempels. De dag begint met het beklimmen van een pagoda vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de omgeving en pas echt ziet hoe gigantisch groot dit gebied is. Tempels en pagoda’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker nog lang bijblijven.
De lunch wordt in een lokaal restaurant geserveerd. Vervolgens wordt u per paard en wagen naar de Pyathagyi Pagoda gebracht om te genieten van de zonsondergang en te proosten op deze magische ervaring.
mm_alg_bagan_people.jpg

Dag 11 Bagan

Dag ter vrije besteding.

Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken, lekker bij te komen in het hotel of zelf op pad te gaan om nog meer tempels te ontdekken.
mm_alg_kalaw_land.jpg

Dag 12 Bagan - Heho - Kalaw

Vroeg in de ochtend wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bagan gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Aangekomen in Heho wordt u verwelkomd door de chauffeur en naar het hotel in Kalaw gebracht. Geniet onderweg van het schitterende heuvellandschap.

Kalaw was het vroegere 'hill station' van de Britse kolonisten, zij kwamen hier om de hete zomers op de vlaktes te ontvluchten en in het koele klimaat in de bergen te verblijven. De Britten namen invloeden mee van hun reizen in omliggende landen zoals India en Nepal, deze invloeden ziet u nog steeds terug in het culinaire aanbod en verschillende religies die hier vertegenwoordigd zijn.
mm_alg_trainkalaw.jpg

Dag 13 Kalaw - Inle Lake

's Ochtends wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u aan boord van de trein richting het Inle Lake. Het is een spectaculaire rit, dwars door bergen en valleien en onder goed gezelschap van de lokale bevolking. Onderweg stopt de trein bij meerdere kleine tussenstations, dit levert een leuk schouwspel op waarbij handelswaren in en uit de trein worden geladen.

In de middag arriveert u in Nyuang Shwe en wordt u met een authentiek vervoersmiddel naar het hotel gebracht. Buiten dat het een hele duurzame manier van reizen is, wordt dit ook zeker een ervaring om nooit te vergeten.
mm_alg_inle.jpg

Dag 14 Inle Meer

In de ochtend wordt u in het hotel opgehaald, naar de pier gebracht en stapt u in een longtailboot om het Inle Lake verkennen. De Intha's zijn al eeuwenlang de bewoners van het meer, kenmerkend door hun paalwoningen die boven het water uitsteken en drijvende moestuinen.
De gids neemt u mee door deze bijzondere waterwereld en vertelt u alles over de lokale gebruiken. U zult uw ogen uitkijken, onderweg komt u van alles tegen zoals de 'beenroeiende' vissers, cheroot (Birmese sigarenmakerij) en zijdeweverijen. Daarbij bezoekt u een lokale markt waarvan de locatie om de 5 dagen verandert en drinkt u een kopje thee bij één van de dorpsbewoners.

Aan het einde van deze indrukwekkende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe en wordt u naar het hotel gebracht.
MM_AL_monnik inle_153016385

Dag 15 Inle Meer - Heho - Yangon

Na het ontbijt gaat u naar de ruïnes van Indein, iets wat ook zeker niet mag ontbreken aan uw reis door Myanmar. Het lijkt een heus 'pagoda bos', geniet ook van het uitzicht over het meer. De lunch wordt bij een lokale familie geserveerd.
Vervolgens gaat u verder richting Nam Pan village waar u per kleine kano een nieuwe lokale ervaring op gaat doen alvorens u terugkeert naar het hotel.

In de middag wordt u in het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aangekomen in de hoofdstad van Myanmar wordt u verwelkomd door de gids en naar het hotel gebracht.
mm_mraukutempels2.jpg

Dag 16 Yangon - Sittwe - Mrauk U

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Sittwe. Daar aangekomen wordt u door de gids en chauffeur opgewacht om vervolgens naar Mrauk U te rijden, een prachtige route waarbij u ongetwijfeld meerdere fotostops maakt. Onderweg bezoekt u een lokale weverij, een kleine tempel in de rotsen en een oude klooster. Vlak voor Mrauk U bezoekt u nog de Mahamuni pagode en de Vessali ruïnes.

Mrauk U ligt volledig geïsoleerd en was van de 15e tot de 18e eeuw de koningsstad van Rakhine. Er werd hier volop handel gedreven met de Nederlanders, Portugezen, het Midden Oosten en Azië. Het was in die periode zelfs één van de rijkste steden van Azië, vergelijkbaar met Amsterdam of London! Van de kilometers lange fortificaties zijn nog vele resten over, wat resulteert in een vallei met maar liefst 700 tempels. De tempels zijn qua bouwstijl heel anders dan de tempels in Bagan en zijn prachtige herinneringen aan de glorietijd van dit koninkrijk. De gebouwen op de hellingen buiten de muren waren vaak ook fortificaties, waar de bevolking in tijden van nood kon schuilen. Veel van deze religieuze monumenten zijn nog immer in gebruik, anderen zijn vervallen of overgroeid door de vrij woekerende jungle.

Aangekomen in Mrauk U bezoekt u eerst het uitzichtpunt, vanwaar de gids u meer informatie zal geven over de indrukwekkende geschiedenis van Mrauk U.

MM_AL_Mrauk-U 03

Dag 17 Mrauk U

Na het ontbijt maakt u een boottocht over de Lemro rivier en gaat op bezoek bij een Chin familie in een dorpje langs de rivier. De Chin zijn beroemd vanwege de getatoeëerde gezichten van de oudere dames. De lunch wordt bij de lokale familie geserveerd, terwijl u verhalen uitwisselt over de verschillen in cultuur, gewoontes en tradities tussen de Chin en uzelf, uiteraard met behulp van de lokale gids. U zult merken dat de Chin erg nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn, het is dus leuk als u bijvoorbeeld iets van thuis kunt laten zien (foto's, typische souvenirs). Na deze unieke kennismaking reist u per boot en auto weer terug naar Mrauk U.

In de middag bezoekt u de belangrijkste tempels en pagodes van Mrauk U. Er zijn in en rond Mrauk U honderden tempels en pagodes. De meeste zijn versierd met reliëfs, scènes uit het Hindoeïsme, het Mahayana Boeddhisme en uit het hofleven.
MM_AL_Mrauk U 04

Dag 18 Mrauk U

Gisteren heeft u slechts een klein deel van de vele tempels en pagodes kunnen bezoeken. Vandaag staat de gehele dag een auto met chauffeur en gids ter beschikking om nog veel meer tempels en ruïnes te ontdekken. Enkele hoogtepunten zijn de Sittaung Pagode, de Htaukkan Thijn hall, de Ratanabon Pagode en de Andwa Thein tempel.

De Sittaung Pagode staat op een kleine heuvel en is in 1531 door koning Minbin gebouwd. De Sittaung wordt ook wel de Tachtigduizend Pagode genoemd, vernoemd naar het aantal uitspraken van Boeddha's preken. Bovendien zijn er 550 zandstenen reliëfs met scènes uit de Jakata te zien.
De Htaukkan Thein Wijdingshal werd in 1571-93 door koning Minphalaung gebouwd, heeft een klokvormige stupa en staat op hoge terrassen. Bewonder de reliëfs in de voorhof met voorstellingen uit het hofleven en offerende meisjes met 80 verschillende haardrachten.
De Ratanabon Pagode werd in 1629 door koning Sandathudhammayaza gebouwd. De stupa is tijdens een aardbeving gespleten. In de schatkamer van de Andaw Thein Tempel zou zich één van Boeddha's heilige tanden bevinden die van Sri Lanka naar Mrauk U gebracht zou zijn.
Kaladan River

Dag 19 Mrauk U - Sittwe - Yangon

Vandaag vertrekt u al vroeg vanuit het hotel, maar wel voor een zeer bijzondere ervaring! U vaart per lokale ferry over de Kaladan Rivier naar Sittwe. Vanuit een comfortabele stoel, genietend van een drankje ziet u tegen een imposante achtergrond van rijstvelden en bergen het dagelijks leven aan u voorbij trekken.
Bij aankomst in de haven van Sittwe stapt u over in uw auto met chauffeur die u naar het vliegveld zal brengen voor de binnenlandse vlucht naar Yangon.

In Yangon staat uw transfer weer klaar voor het vervoer naar het hotel.
mm_alg_yangon_swe.jpg

Dag 20 Yangon

Vandaag gaat u de kroon op uw reis bezoeken: de Shwedagon Pagoda! De gids neemt u mee door de achterdeuren van deze tempel waardoor u een uniek kijkje in de geschiedenis van de pagoda, de lokale bewoners en hun religie krijgt. Verder brengt u offers aan de monniken, wordt er een authentieke lunch geserveerd en kunt u een traditionele Birmese waarzegger bezoeken.
De rest van de dag is op eigen gelegenheid.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 21 Vertrek Yangon

Helaas, uw Myanmar avontuur zit er alweer op. U wordt naar de luchthaven gebracht waarmee deze zeer complete en enerverende reis vol indrukken en belevenissen tot een einde komt.

Goed om te weten

Wilt u na deze rondreis heerlijk nagenieten op het strand? Kijk dan bij de verlenging Ngapali Beach!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Optionele vlucht Mandalay - Bagan

U kunt ook kiezen om van Mandalay naar Bagan te vliegen*. Wij boeken een vlucht in de namiddag zodat u overdag nog tijd heeft voor een optionele excursie, bijvoorbeeld naar Mingun. Uiteraard kunt u oo...

Meer info >

Al voor € 99p.p. Meer info >

Verlenging

5 dagen / 4 nachten verlenging Amata Resort & Spa, Ngapali Beach (incl. binnenlandse vluchten)

Aan het witte zandstrand van Ngapali ligt het heerlijke Amata Resort & Spa. Dit mooie resort met uiterst vriendelijke service biedt u heerlijke stranddagen. De comfortabele voorzieningen, het bijzonde...

Meer info >

Al voor € 602p.p. Meer info >

5 dagen / 4 nachten verlenging Sandoway Resort, Ngapali Beach (incl. binnenlandse vluchten)

Wilt u liever in een luxueuzer resort verblijven? Ook dit is mogelijk, kies dan voor het Sandoway Resort! In de groene baai van Mya Pin Village, tussen de palmbomen en direct aan Ngapali Beach vindt...

Meer info >

Al voor € 822p.p. Meer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde (kleinschalige) hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. In de kleinere plaatsen wordt soms gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in de betere driesterren en verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de toeristenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Bagan

Nyaung U Thande Hotel - Middenklasse

Het Nyuang U Thande Hotel biedt een oase van rust. Diverse bungalows liggen verspreid door een heerlijke tuin. Daarnaast zorgt ook het zwembad ervoor dat u, na het ontdekken van alle bijzondere bezienswaardigheden, heerlijk kunt ontspannen. Het hotelLees meer

Areindmar Hotel - Superiorklasse

Het Areindmar Hotel bevindt zich aan de zuidelijke kant van de stadsmuren van Bagan, u kunt hier heerlijk tot rust komen na een dag vol indrukken.
Het hotel beschikt over een receptie, WiFi, wasservice, binnentuin, buitenzwembad, bar en een restaurantLees meer

Hsipaw

Tai House - Middenklasse

Tai House Resort is een luxe hotel gelegen in Hsipaw en u kunt vanuit dit hotel genieten van het schilderachtige uitzicht en van de zonsondergang. Er is een 24-uursreceptie, tuin restaurant met roomservice, wasservice en gratis WiFi in de openbare ruimtes.Lees meer

Inle Meer

Hotel Maineli - Middenklasse

Hotel Maineli is onlangs geopend en bevindt zich op een zeer centrale locatie in Nyuang Shwe.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en tuin. Verder wordt er fietsverhuur, gratis WiFi en wasservice aangeboden.
Alle kamers zijn voorzien vanLees meer

Amazing Nyaung Shwe Hotel - Superiorklasse

Het Amazing Nyuang Shwe Hotel combineert authentieke Birmese elementen met moderne faciliteiten, het is een erg fijn hotel voor uw verblijf bij het Inle Lake. Het hotel bevindt zich in de buurt van de markt en het personeel zal er alles aan doen om uwLees meer

Kalaw

Kalaw Heritage Hotel - Superiorklasse

Een heerlijk hotel, midden in de prachtige natuur van Kalaw. Het Heritage Hotel ligt iets buiten het centrum (ongeveer 15 minuten lopen naar de centrale markt) en in de omgeving kunt u heerlijk wandelen. Kom tot rust en geniet van het uitzicht.
InLees meer

Dream Villa - Middenklasse

Dream Villa is gelegen in het centrum van Kalaw, op circa 5 minuten lopen van lokale restaurantjes, winkels en de centrale markt.
Het is een kleinschalig, eenvoudig en rustig hotel dat in karakteristieke stijl gebouwd is. Door het vriendelijke personeelLees meer

Mandalay

Ayarwaddy River View Hotel - Superiorklasse

Het hotel bevindt zich aan de oevers van de Ayarwaddy Rivier, net iets buiten het centrum van Mandalay. Vanaf het dakterras kunt u genieten van het prachtige uitzicht.
Het Ayarwaddy River Hotel is een comfortabel hotel en beschikt over een receptie,Lees meer

Yadanarbon Hotel - Middenklasse

Een fijn Birmees hotel in het centrum van Mandalay en op korte afstand van het treinstation en de Diamond Plaza Shopping Malls. De Zegyo Markt en de avondmarkt zijn op loopafstand.
Het hotel is van alle gemakken voorzien en beschikt over een receptie,Lees meer

Mrauk U

Shwe Thazin Hotel Mrauk U - Middenklasse

Het hotel is gelegen in het centrum van Mrauk U. Dankzij de fijne locatie biedt het hotel gemakkelijke toegang tot de bezienswaardigheden van de stad en de diverse restaurantjes en winkels. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bar,Lees meer

Pyin Oo Lwin

Royal Parkview Hotel - Middenklasse

Het Royal Parkview Hotel is een heerlijk hotel gelegen in het rustige dorp Pyin Oo Lwin. U rijdt in 1,5 uur naar de Innwa Waterval. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant met een verscheidenheid aan Aziatische en westerse gerechten,Lees meer

Hotel Pyin Oo Lwin - Superiorklasse

Hotel Pyin Oo Lwin is een goed hotel dat is uitgerust met moderne faciliteiten en een perfecte ligging op ongeveer 10 minuten lopen van de Nationale Botanische Tuin. Het hotel ligt op 10 minuten rijden van het stadscentrum van Pyin Oo Lwin en op 1,5Lees meer

Yangon

East Hotel - Middenklasse

Het East Hotel is een sfeervol boutique hotel en gelegen in het hart van Yangon. Het bevindt zich tussen de Sule Pagoda en Bogyoke en op loopafstand van winkels, restaurants en bars. De traditionele sfeer en vriendelijke service maken dit hotel tot déLees meer

Chatrium Hotel - Deluxe klasse

Het Chatrium Hotel behoort tot een van de meest luxueuze hotels in Yangon. Het is direct gelegen aan het Kandawgy meer en op zo'n 15 minuten lopen van de Shwedagon pagoda. Geniet van de groene omgeving, bezoek bijvoorbeeld Kandawgyi Nature Park of deLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Bagan

Markten, kloosters en een verborgen tempel

Tijdens deze excursie gaat u een ontdekkingstocht door het achterland van Bagan maken. Samen met een gids en chauffeur rijdt u naar de grottempel Kyauk Gu Ohnmin. De grot is nog niet ontdekt door de grote menigte, u zult een van de weinige toeristenLees meer

Fietstocht door Bagan

Vroeg in de ochtend word u opgehaald in uw hotel en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. Vanaf hier zult u gaan fietsen richten de tempels van Bagan. U zult snel de verzegelde, drukke wegen achter u laten en onverharde wegen, enkel toegankLees meer

Kalaw

Jungle trekking Kalaw incl bezoek aan fairtrade olifantenkamp

Onder leiding van een gids, gespecialiseerd in olifanten, gaat u een volle dag de jungle in. U komt olifanten en hun mahouts tegen en leert over hun werk en leven. Een bijzonder interessante dag tussen deze geweldige reuzen.

Zeer recent hebben eLees meer

Mandalay

Bezoek aan Mingun, 1/2 dag cruise

Vanuit uw hotel in Mandalay wordt u naar de jetty gebracht. Hier gaat u aan boord van een boot die u stroomopwaarts brengt naar Mingun.
Aangekomen in Mingun brengt u onder andere een bezoek aan de 'gescheurde tempel', de Mingun Paya. Deze is omstrLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Trein Hsipaw - Pyin Oo Lwin (via het indrukwekkende Gokteik Viaduct)
Boottocht Mandalay - Bagan
4 binnenlandse vluchten Bagan - Heho, Heho - Yangon, Yangon - Sittwe en Sittwe - Yangon
Trein Kalaw - Inle Meer
Rondreis per airco auto/minibus met privé chauffeur
Engelssprekende gids tijdens excursies
Overnachtingen in goede toeristenklasse hotels, incl. ontbijt
Stadsbezoek aan Mandalay met o.a. een bezoek aan Mandalay Fort, de Atumashi en Shwenandaw kloosters en de Kuthodaw Pagode
Bezoek aan de U Bein Bridge en het oude Amarapura met het grote Mahagandayon klooster
Dagexcursie in Bagan met bezoek aan verschillende tempels
Dagtocht op het Inle Meer met een longtailboot
Mogelijkheid tot een bezoek aan Mingun
Mogelijkheid tot een Jungle wandeling nabij Kalaw met een bezoek aan een olifanten opvangcentrum
Bijzonder bezoek aan de Shwedagon Pagode, met een traditioneel Birmees ontbijt
Offeren aan monniken en een bezoek aan een waarzegger
Bezoek aan Chi dorp en archeologische site in Mrauk U
Boottocht Mrauk U naar Sittwe
Entreegelden tijdens de excursies

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Vertrekbelasting: 1.50 USD p.p. per binnenlandse vlucht
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Thingyan (Waterfestival)

In de periode 13 t/m 21 april 2017 kan er een toeslag van toepassing zijn in verband met het waterfestival. Hierover wordt u uiteraard bij boeking geïnformeerd.

Boottocht Mandalay - Bagan

De boot van Mandalay naar Bagan vaart iedere dag. Toch kunnen wij deze pas een maand van te voren aan u bevestigen i.v.m. onverwachts annuleren van de boot. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij u vliegen naar Bagan. Eventuele extra kosten zullen wij aan u doorgeven.

Uiteraard kunt u er ook zelf voor kiezen om te vliegen, bij het kopje ‘extra opties’ vindt u meer informatie en de extra kosten.

Visum Myanmar
Voor reizen naar Myanmar is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds voor vertrek aan te vragen via het Myanmar Ministerie van immigratie

De ambassades van Myanmar zijn te vinden in Brussel en Berlijn, waarbij alleen Berlijn aangetekende paspoorten accepteerd. Het consulaat in Breda kan helaas geen visa vertrekken.

NRV biedt u tevens de mogelijkheid om het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.

Of u kunt uw visum online aanvragen via de volgende website: http://evisa.moip.gov.mm.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Authentiek Myanmar

Uitgebreide reisverslagen

Betoverend Myanmar

15-11-2012

De boeken met reisverhalen konden aan de kant en het verzamelen van de bagage begon, de vakantiekriebels kwamen toen vanzelf. Toen we in de krant lazen dat president Obama tijdens onze eerste week ook in Myanmar zou zijn hadden we het gevoel in goed gezelschap te verkeren. Helaas was er twee dagen voor ons vertrek een minder goed bericht: Veel doden en schade na een zware aardbeving in Birma. Door...

Rondreis Myanmar 20 dagen Betoverend Birma

06-03-2012

5 jaar geleden werd onze reis naar Myanmar geannuleerd wegens “ plaatselijke rellen” en negatief reisadvies door Buitenlandse Zaken, maar deze keer is het gelukt! We vertrokken al op maandag 5/03 naar Schiphol waar we een overnachting en ontbijt hadden geboekt in een hotel waar we tijdens onze reis de auto op de hotelparking gratis mochten achterlaten. De verplaatsing van Gent naar Schiphol ...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam