Monniken
U Bein Bridge
Tempels van Bagan
Prachtige Inle meer
Mrauk U tempels
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Myanmar

Koloniaal Yangon

mm_yangonschwe.jpg

Voor Aziatische begrippen is Yangon een rustige stad met geordend en geregeld verkeer. De Engelse invloeden zijn ook nog steeds prominent aanwezig in diverse gebouwen in het centrum, imposante Victoriaanse gebouwen sieren er het straatbeeld. Centraal in de stad bevindt zich het Kandawgyi Meer, een prachtige plek in de stad waar u ook mooie foto’s kunt maken. Een interessante bezienswaardigheid die deze stad rijk is, is de kolossale Chaukhtatkyi Pagode (de 70 meter lange liggende Boeddha is één van de grootste ter wereld). Een indrukwekkende stad met prachtige gebouwen.

Shwedagon Pagoda

mm_al_shwedagon pagoda.jpg

Het Shwedagon is de grootste en volgens zeggen het mooiste tempelcomplex in Myanmar. Een bezoek aan de Gouden Draak, zoals de pagode wordt genoemd, zult u waarschijnlijk als indrukwekkend ervaren. De pagode is 98 meter hoog en bedekt met 50.000 kilo bladgoud en duizenden prachtige edelstenen. Hierdoor schijnt de pagode een bijzondere gloed te hebben. De windvaan onder de top is eveneens een kostbare schat, deze is bezet met duizenden edelstenen! In de pagode worden volgens de overlevering 8 haren van Boeddha bewaard.

Tempels van Bagan

mm_al_tempelsvanbagan.jpg

De pracht van de tempelstad Bagan is amper in woorden uit te drukken! Van de 11e – 13e eeuw trokken de Birmezen vele duizenden tempels op in de toenmalige hoofdstad aan de Ayeyarwaddy rivier. In de loop van de tijd heeft de rivier haar loop gewijzigd en zijn er vele tempels verloren gegaan, maar er zijn er nog ruim 2000 bewaard gebleven! In de weidse vlakte van Bagan liggen deze uitgestrooid, soms dicht tegen de rivier, dan weer tussen de bomen terwijl geiten en koeien op hun gemak op de vlaktes grazen zoals ze al honderden jaren doen. Enkele belangrijke tempels zijn de Shwezigon, een prototype van de latere stupa’s in Myanmar, de Wetkyi-in- Gubyaukgyi, een tempel uit de 13e eeuw met mooie frescoes, de Ananda Pagoda, een van de grootste en best bewaard gebleven tempels in Old Bagan en de Ananda Ok Kyaung, één van de weinige stenen kloosters uit de vroege Bagan periode die bewaard is gebleven.

Inle Lake

mm_inlemeer.jpg

Het Inle meer is gelegen op 900 meter hoogte en is 20 kilometer lang en 6 kilometer breed. Het meer is omgeven door het Shan gebergte dat prachtig weerspiegelt in het heldere water. Het meer staat bekend om de op palen gebouwde dorpen, de drijvende markt en de drijvende tuinen, maar ook de beenroeiers, een techniek van roeien die vrij uniek is. De roeier staat op de punt van de boot, maar - in plaats van met twee handen - klemt hij de roeispaan tussen één hand en één been!

Kyaikhtiyo, Gouden Rots

mm_al_goudenrots.jpg

Kyaiktiyo basecamp is het uitgangspunt naar de Gouden Rots, oftewel de Kyaiktiyo Pagoda. Deze Pagoda staat boven op een enorme rots die ieder moment van de rand van de berg lijkt te kunnen storten. Een paar zeer strategisch geplaatste haren van Buddha in de Pagoda voorkomen dit volgens de lokale gelovigen. De Pagoda bereikt u na een wandeling van ongeveer anderhalf uur.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis