neemt je mee
Agadir
Fès
Marrakech
Zagora
Chefchaouen

Sprookjesachtig Marokko

Privéreis | 13 dagen v.a.
920i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
26-06-2017
Reisduur
13 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Casablanca
 • Dag 2 Casablanca - Rabat (ca. 100 km)
 • Dag 3 en 4 Rabat - Chefchaoun (ca. 250 km)
 • Dag 5 en 6 Chefchaoun - Fès (ca. 185 km)
 • Dag 7 Fès - Bin el Ouidane / Afourer (ca. 340 km)
 • Dag 8 en 9 Bin el Ouidane / Afourer - Marrakech (ca. 225 km)
 • Dag 10 Marrakech - Ouarzazate (ca. 200 km)
 • Dag 11 Ourzazate - Taroudant (ca. 275 km)
 • Dag 12 Taroudant - Agadir (ca. 90 km)
 • Dag 13 Agadir - Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Logeren in kleinschalige, sfeervolle hotels     Bezoek aan de Koningssteden van Marokko     Onbekend, maar schilderactig Chefchaoun     Ontdek de beroemde Kasbah Route     Prijs inclusief huurauto tijdens de rondreis

Hoogtepunten van deze reis

 • Hassan II moskee

 • Agadir aan het strand

 • Berber Village

 • Tempel Ouarzazate

Programma

ma_pri_sprookjes.png

Dag 1 Amsterdam - Casablanca

Aankomst Casablanca waar u op de luchthaven zal worden verwelkomd en hebben wij een transfer naar uw hotel georganiseerd. U overnacht vanavond in het centrum van de stad.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

ma_al_cas_hassan.jpg

Dag 2 Casablanca - Rabat (ca. 100 km)

Na het ontbijt wordt uw huurauto bij het hotel afgeleverd en gaat u op ontdekking. Uw eerste stop is uiteraard bij de één na grootste moskee ter wereld Hassan II. U kunt hier een rondleiding krijgen, waardoor u direct een beter inzicht heeft in de cultuur van het land.

U rijdt vervolgens in ongeveer anderhalf uur naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. De stad is moderner, maar kent enkel mooie bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, het mausoleum van koning Mohamed V en de beroemde Hassantoren. Geniet van deze stad, ga lekker lunchen in een van de lokale restaurantjes en maak kennis met Marokko.
ma_al_chefchaouen.jpg

Dag 3 en 4 Rabat - Chefchaoun (ca. 250 km)

U vervolgt uw route naar Chefchaoun. Dit schilderachtige plaatsje, bekend om zijn blauwgekalkte huizen, zal absoluut een van de hoogtepunten tijdens uw reis zijn. De heilige stad ligt aan de voet van de Jebel Kelaa berg en straalt een bijzondere serene sfeer uit. De stad heeft prachtige pleinen en een doolhof van bochtige straatjes met in alle tinten blauw geverfde muren. U zult hier de mooiste foto’s kunnen maken, want het lijkt wel of de tijd heeft stil gestaan. Op het plein van Uta-el Hammam kunt u op een terras onder de bomen genieten van het dagelijkse leven rondom de prachtige moskee met op de achtergrond uitzicht op de bergen.
U heeft hier maar liefst 2 dagen om te genieten van de authentieke sfeer van Noord-Marokko.
ma_al_fes2.jpg

Dag 5 en 6 Chefchaoun - Fès (ca. 185 km)

Vandaag heeft u alle tijd om ’s ochtends te genieten van uw ontbijt om vervolgens richting Fès te rijden. Een mooie bergachtige weg met middeleeuwse dorpjes en bossen maken dit een heerlijke route om te rijden. De aankomende 2 dagen heeft u alle tijd om te genieten van het bijzondere Fès.

Om Fès te ontdekken adviseren wij u om een ‘petit taxi’ te nemen naar de medina, het oude centrum van de stad. Het is de meest oorspronkelijke en nog steeds bewoonde 'middeleeuwse' stad van de Arabische wereld. De medina is weer onderverdeeld in kleine gedeeltes met elk een bakkerij, moskee, fontein en hammam. U kunt zowel op eigen gelegenheid door de straten van de medina struinen, maar we adviseren dit om met een officiële gids doen (vaak via het hotel te regelen). De medina van Fes bestaat uit meer dan 9.000 kleine straten en zonder gids is de kans groot dat je de weg kwijt raakt of alleen op de hoofdstraten blijft. Een gids neemt je mee dieper de medina in waar je wordt teruggezogen in de tijd. U vindt hier een aaneenschakeling van winkeltjes waar eeuwenoude ambachten herleven. Op het ene pleintje wordt zilver bewerkt terwijl in een ander straatje garen worden geverfd. Overal kun je naar binnen gluren en word je vrolijk begroet. De leerlooierij is één van de hoogtepunten in de medina. Vanaf het dakterras kun je het verfproces aanschouwen. Een geweldige dagen!
ma_al_fes.jpg

Dag 7 Fès - Bin el Ouidane / Afourer (ca. 340 km)

Vandaag een langere reisdag van het noordelijke gedeelte naar Marrakech, maar de route is spectaculair. We rijden langs de uitlopers van het Atlasgebergte en zien prachtige vergezichten en kleine, stoffige dorpjes. In de middag komen we aan bij Bin el Ouidane een dorpje met dezelfde naam als het grote meer waar het aan ligt. ’s Middags kunt u genieten van de rustige omgeving van Bin el Ouidane of van de omgeving van de stad Afourer, welke door prachtige sinaasappel-en olijfboomgaarden wordt omhuld.

Goed om te weten

Kiest u om in superiorklasse hotels te verblijven, dan verblijft u deze dagen in een traditionele riad in de oude stad.

ma_al_marrakech_kleurslippers.jpg

Dag 8 en 9 Bin el Ouidane / Afourer - Marrakech (ca. 225 km)

Na het ontbijt verlaat u het bergdorp en reist u verder naar uw eindbestemming, Marrakech. In de middag komt u aan in uw hotel.

Vanavond kunt u al kennismaken met de magie van Marrakech, die zich geheel op en rondom het beroemde Djemaa-El-Fna plein afspeelt. Het plein is ’s avonds een groot openlucht restaurant met vele kleine eetstalletjes waar u de lekkerste specialiteiten voor weinig geld kunt proberen. Het is er chaotisch en gezellig en u zult zich direct thuis voelen.

Als u de volgende dag teruggaat naar het plein, zult u het bijna niet herkennen. Het is er veel rustiger en de eetstalletjes hebben plaatsgemaakt voor daar een verhalenverteller, een groepje muzikanten of slangenbezweerders. Aangrenzend ligt de zouk, het kloppend hart van de stad tijdens de dag en een absolute must om lekker doorheen te struinen. Het is een wirwar van straatjes waar u werkelijk alles kunt kopen. Maar ook is het leuk om ’s middags een bezoek te brengen aan een hamman: een typisch Marokkaans badhuis.
ma_al_ouarzazate.jpg

Dag 10 Marrakech - Ouarzazate (ca. 200 km)

Vandaag verlaten we Marrakech om richting de ‘Poort van de Sahara’ Ouarzazate te rijden. Via een prachtige route door het Hoge Atlasgebergte passeert u de bergpas Tizi n’ Tichka op 2260 meter hoogte. Bijna het hele jaar door is de top van deze berg bedekt met sneeuw en de vergezichten tijdens deze route zijn spectaculair.

Onderweg kunt u een bezoekje brengen aan een van de bekendste kasbah’s van Marokko, Aït Benhaddou. Deze kasbah wordt al jaren als filmdecor gebruikt voor een van de vele speelfilms met als thema Sahara. De kasbah ziet eruit als een zandkasteel in een amandelboomgaard, wat een prachtig plaatje geeft. Inmiddels staat de kasbah ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de namiddag komt u aan in het vriendelijke plaatsje Ouarzazate.
ma_al_taroudant2.jpg

Dag 11 Ourzazate - Taroudant (ca. 275 km)

U vervolgt u weg richting Taroudant, een klein plaatsje met een sterke Berber cultuur, wat ook wel ‘Klein Marrakech’ wordt genoemd. U logeert in een gezellige Riad met zwembad en kunt genieten van de laatste dag in het binnenland van Marokko.
MA_AL_Agadir

Dag 12 Taroudant - Agadir (ca. 90 km)

Het is slechts een uurtje rijden richting de bekendste badplaats van Marokko, Agadir. Aangekomen bij uw hotel levert u de huurauto in bij het hotel en kunt u genieten van een heerlijke dag aan zee. Agadir is een badplaats met een brede boulevard, vele restaurants, winkels en bars en doet een beetje denken aan de Spaanse badplaatsen.

Goed om te weten

Het is mogelijk om uw reis per dag te verlengen in uw viersterren hotel, dat op steenworp afstand van het strand ligt.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 13 Agadir - Amsterdam

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht en komt er een eind aan uw schitterende reis door Marokko.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Toeslag halfpension superiorklasse hotels

Tijdens deze rondreis kunt u er ook voor kiezen om alle dagen op basis van halfpension te verblijven.

Meer info >

Al voor € 150p.p. Meer info >

Toeslag halfpension toeristenklasse hotels

Tijdens deze rondreis kunt u er ook voor kiezen om alle dagen op basis van halfpension te verblijven.

Meer info >

Al voor € 119p.p. Meer info >

Verlenging

Verlenging rondreishotel Agadir (superiorklasse)

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in uw rondreishotel in Agadir. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel' ziet u een voorbeeldhotel. Een mooi en groot opgezet vakan...

Meer info >

Al voor € 41p.p. p.nMeer info >

Verlenging rondreishotel Agadir (toeristenklasse)

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in uw rondreishotel in Agadir. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel' ziet u een voorbeeldhotel. Een mooi en groot opgezet vakan...

Meer info >

Al voor € 32p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in kleinschalige, traditionele hotels en in het Atlasgebergte in mooie Kasbahs (kasteelhotels). U kunt altijd een schone kamer verwachten met (indien nodig) airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. De accommodaties zijn vaak op locatie en / of sfeer gekozen.
Comfortklasse
Wanneer u kiest voor Comfortklasse accommodaties dan verblijft u in de betere driesterren en verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben een uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de toeristenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Agadir

Hotel Anezi - Middenklasse

Een mooi en groot opgezet vakantiehotel in Agadir. Hotel Anezi is iets hoger gelegen, waardoor u een prachtig uitzicht heeft over het strand. Geniet met een lekker drankje aan het zwembad van de zon en een goed boek. Het hotel heeft een ruime lobby,Lees meer

Hotel Odyssee Park - Superiorklasse

Een zeer vriendelijk en kleinschalig hotel op een zeer centrale ligging in Agadir. De prettige service, uitstekende faciliteiten en goede prijs/kwaliteitsverhouding maken dit tot een zeer populair hotel, waar klanten graag terugkomen. Het hotel ligtLees meer

Hotel Argana - Superiorklasse

Een zeer charmant hotel met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding op steenworp afstand van het brede strand van Agadir. Een echt familiehotel met veel faciliteiten en een uitstekende sfeer. Er is een ruime receptie met loungebar, heerlijk zwembadLees meer

Bin el Ouidane

Hotel Chems du Lac - Superiorklasse

Het hotel heeft een unieke ligging in het Hoge Atlasgebergte aan het prachtige meer van Bin El Ouidan, onderweg naar Marrakech. Hier kunt u genieten van de indrukwekkende natuur, uitstekende faciliteiten en de zeer goede spa! Het hotel heeft een receptieLees meer

Chems le Tazarkount - Superiorklasse

Het Chems le Tazarkount ligt in een prachtige olijfboomgaard aan de voet van het Midden-Atlasgebergte. Het hotel is voorzien van 2 zwembaden, bar, tennisbaan en spa met hamam. In het restaurant kunt u genieten van Marokkaanse en Internationale gerechten.Lees meer

Casablanca

Prince de Paris - Middenklasse

Hotel Prince de Paris is een stijlvol hotel gevestigd in het hart van Casablanca. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bar en WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamerLees meer

Oum Palace - Superiorklasse

Oum Palace is gelegen in het hart van het centrum van Casablanca en dus op loopafstand van de vele winkels en restaurants. Het moderne hotel opende zijn deuren in januari van dit jaar.

Het hotel beschikt over een lobby, Marokkaanse huiskamer, internethoek,Lees meer

Moroccan House Casablanca - Middenklasse

Het Moroccan House is een sfeervolle accommodatie met veel Marokkaanse details en zeer vriendelijk personeel. Het hotel heeft veel aandacht besteed aan de inrichting, die bestaat uit veel mozaïek, felle kleuren en theekamers. Dit in combinatie met deLees meer

Chefchaouen

Hotel Madrid - Middenklasse

Hotel Madrid is een kleurrijk hotel gelegen in het centrum van de bergstad Chefchaouen. Het heeft een traditionele inrichting en een mooie patio, ideaal om te ontspannen na een dagje sightseeing. Ontspan in de Marokkaanse lounges ingericht met warm houtenLees meer

Dar Echchaouen - Superiorklasse

Het Dar Echchaouen in Chefchaouen is volledig in traditionele Marokkaanse stijl ingericht en voorzien van zwembad, tuin en terras. In het restaurant kunt u genieten van Marokkaanse specialiteiten. De traditionele kamers zijn voorzien van airco en erLees meer

Fès

Dar El Ghalia - Superiorklasse

Dar El Ghalia is een van de beste riads in zijn prijsklasse in het hart van de Medina. Het is een prachtige oud handelshuis uit de 19e eeuw en behoort al ruim 100 jaar tot één familie in Fès. U zult versteld staan van de indrukwekkende architectuur enLees meer

Riad Perle de la Medina - Superiorklasse

Riad Perle de la Medina is een van de vele prachtige riads in de oude stad en het is een feest om enkele nachten in deze accommodatie te mogen verblijven. U wordt ondergedompeld in Marokkaanse gastvrijheid en geniet van de geweldige locatie. De riadLees meer

Hotel Mounia - Middenklasse

Een vriendelijk en verzorgd hotel in het centrum van Fés, op circa 3 kilometer van de oude Medina. Het is een uitstekende uitvalsbasis om deze bijzondere stad beter te leren kennen. In het hotel wordt een uitstekende mix van Marokkaanse details en moderneLees meer

Hotel Batha - Middenklasse

Een typisch Marokkaans hotel in de stad Fés. De aankleding en inrichting van het hotel zorgen ervoor dat u zich echt in oosterse sferen waant. Het hotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van af de medina en beschikt over een receptie, lounge, restaurant,Lees meer

Marrakech

Moroccan House Marrakech - Middenklasse

Dit kleinschalige hotel heeft de juiste combinatie tussen de faciliteiten van een hotel en de sfeer van een riad gevonden. Door de goede ligging en de unieke uitstraling, zal u hier blij verrast worden. Hier verblijft u letterlijk in Marokko! Zodra uLees meer

Hotel Tichka Marrakech - Superiorklasse

Dit luxe hotel heeft in zijn categorie absoluut de mooiste tuin met zwembad. Het is dan ook een prima uitvalsbasis om de stad beter te leren kennen en een beetje tot rust te komen. Ga ’s ochtend shoppen in de souk en geniet van de hectische oude stadLees meer

Oudaya Hotel - Middenklasse

Dit leuke hotel is door de centrale ligging in de wijk Gueliz, een goede uitvalsbasis om de stad beter te leren kennen. Op ongeveer 10 minuten wandelen vindt u het oude centrum met het beroemde Djemaa El Fna plein. Het hotel bestaat uit twee verschillendeLees meer

Opera Plaza Hotel - Superiorklasse

Het Opera Plaza is een stijlvol hotel en de perfecte locatie om te ontspannen en te genieten van de ambiance en vriendelijke mensen. Het hotel heeft een zwembad met bar, restaurants met internationale gerechten, koffie bar met terras, fitness en spaLees meer

Le Caspien Hotel - Middenklasse

Een prettig hotel om enkele dagen te verblijven en de stad te ontdekken. Door de vriendelijke service, uitstekende ligging en de fijne kamers zult u het hier prima naar uw zin hebben. Het hotel is centraal gelegen in de nieuwe stad op circa 30 minutenLees meer

Ouarzazate

Kenzi Azghor - Superiorklasse

Dit hotel ligt in het hart van Ouarzazate en biedt een uniek uitzicht vanaf het panoramische terras, restaurant, bar, zwembad, spa met behandelingen en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van airco.Lees meer

Dar Chamaa - Superiorklasse

Dit juweeltje ligt verscholen achter een grote deur en is wellicht de meest sfeervolle accommodatie van deze streek. Een prachtige combinatie tussen strakke lijnen en Marokkaanse details, maken dit tot een heerlijk hotel om enkele dagen te verblijven.Lees meer

Le Fint Hotel - Middenklasse

Een zeer vriendelijk, kleinschalig hotel met een uitstekende service en een heerlijk zwembad. Een uitstekende plek om na een lange reis vanuit Marrakesh of het Atlas gebergte helemaal op adem te komen en te genieten van de rust, die hier heerst in hetLees meer

Hotel Les Jardins des Ouarzazate - Middenklasse

Een kleinschalig, vriendelijk hotel, dat door de goede locatie een prima hotel is om de regio beter te leren kennen. Het hotel ligt net over de brug in landelijke gedeelte van Ouarzazate. Op enkele minuten rijden vindt u het centrum en de bekende kasbahs.Lees meer

Rabat

Bouregreg Hotel - Middenklasse

Kleinschalig, gemoedelijk hotel met een centrale ligging. Het hotel is in typisch Marokkaanse stijl gebouwd en recentelijk gerenoveerd. Het hotel ligt tegenover de medina van Rabat.
Het beschikt over een receptie, Marokkaans en internationaal restaurant,Lees meer

Rihab Hotel Rabat - Middenklasse

Het Rihab hotel ligt zeer centraal en heeft een zeer vriendelijke service. Het centrum ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het hotel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en/ofLees meer

Belere Hotel - Superiorklasse

Belere Hotel is gevestigd in Rabat en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het hotel is voorzien van restaurants, bar, terras en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van airco. Vanuit het hotel kunt u genietenLees meer

Taroudant & Ouled Berhil

Palais Salam - Superiorklasse

Een 100 jaar oud Kasbah-hotel, idyllische gelegen binnen de stadsmuur van Taroudant. Een labyrint van gangetjes en verborgen doorkijkjes komt uit op het Andalusische binnenplein met hoge palmbomen. Een geweldig hotel om te logeren alvorens u doorreistLees meer

Riad Hida - Middenklasse

Een bijzondere paleis dat geheel is gerestaureerd en in 1989 geschonken is aan een Marokkaanse heer die er een hotel van heeft gemaakt. Gelukkig ademt het nog steeds vroegere sferen uit met vele salons en een indrukwekkende tuin met bougainville, fonteinenLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Transfer luchthaven – hotel v.v.
11 dagen huurauto (Cat. A) op basis van All Risk
Overnachting in goede toeristenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Diner op dag 7
Verblijf in schilderachtig Chefchaoun
Bezoek aan Meknès
Verblijf nabij de Romeinse nederzetting Volubilis
Bezoek aan bijzondere Fès
Verblijf in Marrakech
Heerlijke stranddagen in Agadir
Toeslag om 20 kg. bagage per persoon mee te nemen

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 90 (toeristenklasse) en € 135 (superiorklasse) korting op het arrangement. Kinderen (max. 1) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven.

Rondreis inclusief autohuur

Prijzen zijn inclusief autohuur Categorie A. De huurauto haalt u op dag 2 bij het verhuurkantoor op en levert u weer op dag 12 bij uw hotel in. De huurprijs is inclusief een All Risk verzekering. Alle voorwaarden kunt u terugvinden op het tabblad 'vervoer'.

Vliegen met Transavia

Indien u kiest voor vliegen met Transavia kan het voorkomen dat de terugvlucht naar Amsterdam/Brussel niet overeenkomt met de reisdag volgens programma. Wij boeken een extra nacht in Agadir voor u.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Rondreizen met chauffeur
U kunt bij de huurauto ook een chauffeur boeken. Deze chauffeur zal in de door u gehuurde auto u tijdens de rondreis veilig rondrijden. De chauffeur is geen gids en spreekt matig Engels en/of Frans. Bij het boekingsproces kunt u aangegeven of u hier gebruik van wilt maken. Kosten zijn € 39 per dag!
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Ramadan / Offerfeest 2017
U dient er rekening mee te houden dat Ramadan in het jaar 2017 valt tussen 27 mei en 24 juni. Het Offerfeest (Eid al-Adha) vind plaats in het jaar 2017 tussen 1 en 3 september, wat tevens een periode is dat veel winkels en restaurants zijn gesloten.
Winkels op vrijdag
U dient er rekening mee te houden dat veel winkels in de Medina van de Koningssteden zijn gesloten i.v.m. hun rustdag.
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Marokko maken wij gebruik van Trocadero.
Trocadero is een lokaal bedrijf met een uitstekende reputatie en moderne auto's in diverse categorieën. Het mooie van deze maatschappij is dat de auto altijd op basis van 'All Inclusive' is, dus u krijgt nooit te maken met extra kosten voor extra verzekeringen en/of kosten om het eigen risico te verlagen. Bij NRV gaat u dus heel veilig op reis, met een eigen risico van € 0.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Sprookjesachtig Marokko

Geleijn, Aalsmeer
'het arrangement geeft een mooi compleet beeld van Marokko, de drukke steden, de landbouw activiteiten in het noorden en er wordt een tipje van de sluier opgelicht van de woestijn. Wat ons betreft had die sluier nog wel iets verder opgelicht mogen worden, maar we snappen dat er keuzes gemaakt moeten worden.
We gaan zeker nog eens terug om de woestijn echt te beleven'
Frans Hulsman, Amersfoort
'Goede afwisselende reis door belangrijkste deel van Marokko waarbij je de gelegenheid krijgt de schoonheden van het land optimaal te ervaren.
Jammer van de ontbrekende vouchers!'
G.L. Wubben, Woerden
'Ik had deze reis niet willen ruilen voor een rondreis in een bus met reisgezelschap. Het heeft ons nader gebracht tot de lokale bevolking. Nogmaals: te weinig info!'
Fam. Karreman, Dalfsen
'een prachtige ervaring om Marokko te leren kennen,in zijn vele facetten.Kleurrijk ,enerverend en prachtig afwisselende natuur.
Over het algemeen in goede soms xelfs bijzondere hotels mogen slapen.
Een aanrader voor wie graag enigszins georganiseerd , maar toch op eigen houtje het land en de bevolking wil leren kennen.'
Hans,
'Bijzonder genoten van deze reis door de vele culturele aspecten. Een reis die goed te doen is op eigen gelegenheid en veel mogelijkheden bisdom het land te leren kennen. Natuur is overweldigend en mensen op het paltteland innemend en vriendelijk in tegen stelling tot de grote steden. Een gids in de steden is aan te raden om ook wereldlijk alle mooie plekken te zien en veilig een stad te doorkruisen.'
ada de groot, utrecht
'een goed verzorgde reis waar met plezier op terug kan worden gekeken. de afwisseling van steden en natuur was steeds een mooie verrassing. als twee vrouwen hebben wij ons veilig gevoeld om in marokko zelfstandig te reizen. in de steden zijn de medina''s leuk en bont om te bezoeken.de bevolking zeer vriendelijk. met de verkopers is het goed om gepast de afstand te bewaren en hun spel van onder handelen mee te spelen. de oudheden die te zien zijn interessant in deze cultuur. '

Verlenging rondreishotel Agadir (toeristenklasse)

Dorethé van de Waterlaat, Nuenen
'Goed hotel, ligt op ongeveer 5 minuten lopen vanaf het strand en boulevard. Ontbijt is goed. '

Verlenging rondreishotel Agadir (superiorklasse)

Uitgebreide reisverslagen

Zouk, Woestijn en Strand

09-07-2014

Een mooie route, maar je moet wel zelf uitzoeken hoe te rijden. Dus een goede wegenkaart is wel aan te bevelen. Per hotel zou een simpel plattegrondje wel handig zijn, want sommige hotels vind je makkelijk, andere weer wat moeilijker. ...

16 dagen Hoogtepunten van Marokko

12-05-2014

Mijn vrouw en ik boekten via NRV een 16-daagse rondreis in Marokko. Teruggekeerd hebben we het er nog elke dag over. Vooral de kennismaking met de “Arabische wereld” blijft ons bezighouden. Vergeet je Europese “standaards” en geef je over aan de zo heel andere mores. Vergelijk niet, maar geniet van de verschillen....

Beste van Marokko

06-03-2014

Op donderdag 6 maart zijn Burg en ik vanaf Schiphol naar Casablanca gevlogen voor een 12 daagse rondreis in Marokko. Ons toestel vertrok rond 1100 uur. De vliegtijd is ongeveer 3 uur Het tijdverschil met Nederland is 1 uur, we kwamen in Casablanca aan rond 1 uur Marokkaanse tijd. Op het vliegveld werden we opgehaald en naar ons eerste hotel gebracht. Een hotel als in de verhalen van 1000 en 1 nach...

11-daagse rondreis Beste van Marokko

25-01-2013

Hotels waren super; meestal, vanwege het seizoen, slechts 6 tot 12 gasten, maar alle aandacht en volle service; zelfs zelfbedieningsbuffetten. In Volubilis, 3 gasten, werd zelfs in de bar én in het restaurant open haardvuur gestookt voor warmte en gezelligheid.Super toch. Januari/februari prima periode om re reizen in Marokko. In het Atlas gebergte ligt sneeuw, maar de straten zijn prima schoon e...

NRV’s 16-daagse privé-rondreis hoogtepunten Marokko

24-08-2012

Vanwege werkzaamheden konden we (4 personen) niet anders dan deze reis voor begin augustus plannen. Tijdens het heetst van de zomer èn gedurende de Ramadan. Wat zou ons te wachten staan...?! De Koningssteden (maar ook de andere steden) zijn sprookjesachtig met hun authentieke medina’s (oud stadsdeel, meestal ommuurd), de drukke souks (markt, hetzij in de buitenlucht of overdekt) en verkeer dat va...

Kort verslag over Chefchaoun

24-08-2012

Chefchaoun ligt in het noorden van Marokko, 100 km ten zuiden van Tanger, 250 km. ten noordoosten van Rabat. In tegenstelling tot andere reisorganisaties heeft NRV dit idyllische plaatsje gelukkig wel in de route opgenomen, want het is een bezoek meer dan waard, het staat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanuit ons hotel (met mooi uitzicht over het Rifgebergte) lopen we zo de med...

9-daagse rondreis Koningsteden van Marokko

20-05-2011

Rond 15u Belgische tijd stijgen we op in Schiphol richting Frankrijk, Spanje om dan in Marokko aan te komen. We landen plaatselijke tijd 18u30 (één uurtje voor op België/Nederland). Op de luchthaven is het verdacht stil, het leek precies enkel onze vlucht die daar aangekomen was en voor de rest niemand. Na wat zoeken in de aankomst/vertrekhal vonden we niet meteen onze chauffeur. Deze bleek ons bu...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam