neemt je mee
Lake Nakuru
Lake Nakuru
Masai Mara nationaal park
Masai Mara nationaal park
Victoria Lake
Victoria Lake
Ngorongoro krater
Ngorongoro krater
Lake Manyara nationaal park
Lake Manyara nationaal park

Safari Kenia & Tanzania (via Lake Victoria)

Privéreis | 12 dagen v.a.
4712i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-11-2017
Reisduur
12 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Nairobi
 • Dag 2 Nairobi - Lake Nakuru
 • Dag 3 en 4 Lake Nakuru - Masai Mara Nationaal Park
 • Dag 5 Masai Mara - Lake Victoria
 • Dag 6 Lake Vicoria
 • Dag 7 Lake Victoria – Serengeti
 • Dag 8 Serengeti Nationaal Park
 • Dag 9 Serengeti – Olduvai Gorge – Karatu
 • Dag 10 Ngorongoro krater
 • Dag 11 Karatu – Kilimanjaro
 • Dag 12 Aankomst Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

ke_pri_keniatanzania.png
    Op safari in Kenia en Tanzania     Alle entreegelden zijn inbegrepen t.w.v. 600 USD     Logeren in kleinschalige, sfeervolle lodges     Verblijf aan het mooie Lake Victoria     Volle dag naar de beroemde Ngorongoro krater     Verlenging op exotisch Zanzibar mogelijk

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de Masai

 • Ngorongoro Krater

 • Flamingo's zien in Lake Nakuru

 • Victoria Lake

 • Serengeti Nationaal Park, Op safari

Programma

ke_pri_keniatanzania.png

Dag 1 Amsterdam - Nairobi

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. Samen met hem rijden we naar uw accommodatie in de stad. We adviseren u het niet te laat te maken, want morgenochtend vroeg begint het avontuur.
ke_al_lakenakuru3.jpg

Dag 2 Nairobi - Lake Nakuru

Na het ontbijt rijdt u via de prachtige Rift Valley naar Lake Nakuru Nationaal Park.
Het Nakuru meer is het bekendste vogelreservaat van Kenya. Maar het is vooral bekend om zijn grote populatie van flamingo's. Afhankelijk van de waterstand in het meer, kunnen hier 2 miljoen flamingo's langs de oevers te zien zijn. Beide soorten flamingo's zijn hier aanwezig, zowel de "lesser" en de "greater flamingo", en leveren altijd een mooi decor voor vele foto's. Als een groot lang diep roze lint langs het water vormen de flamingo's een mooi schouwspel. Naast 400 vogelsoorten zijn er ook veel zoogdieren. Zo kunt u hier de Rothschild giraf en neushoorn zien. Inmiddels is de populatie zo groot van beide diersoorten makkelijk terug te vinden zijn.

Na de lunch maakt u een gamedrive rondom het meer en ziet u onder andere de zwarte neushoorn, buffels, giraffen en vele soorten gazellen. ’s Avonds logeert u in een lodge in het park, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het meer.
ke_al_masaimara giraffe.jpg

Dag 3 en 4 Lake Nakuru - Masai Mara Nationaal Park

Vandaag verlaten we het park en vervolgen onze weg naar het bekendste wildpark van Afrika, Masai Mara Nationaal Park. Na de lunch maken we een gamedrive (safari) met uw chauffeur om het park zo goed mogelijk te verkennen met de hoop veel wilde dieren te zien.

Het wereldberoemde Masai Mara nationaal park is waarschijnlijk het bekendste en meest bezochte park in Kenia. Het staat bekend om de grote aantallen wild, migratie van de gnoes en het trotse volk de Masai. Masai Mara ligt aan de grens met Tanzania en samen met het Serengeti National Park vormt het één ecosysteem voor de rondtrekkende kudden. De savanne bestaat uit zacht glooiende heuvels, acaciabossen en uitgestrekte vlaktes met prachtige uitzichten. Groot en klein wild is door het jaar heen ruimschoots aanwezig.

In het park leeft ook het nomadische volk, de Masai. Voor de één een fotogeniek volk van trotse krijgers, maar voor anderen de stam met de arrogante houding. De stam die constant zorgt voor conflicten omdat zij leven op het snijvlak van natuurpark en hen leefomgeving dat bestaat uit akkerbouw en veeteelt. Door de jaren heen waren Leakey en andere natuurbeschermers bezig onderhandelingen te voeren met de Masai om enerzijds de natuur te beschermen en anderzijds tegemoet te kunnen komen aan de leefwijze en behoefte van de Masai. Het is dan óók de Masai die deze gronden bezitten en ooit in het verre verleden verwierven. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat in 1974 de Masai Mara een nationaal reservaat is geworden voor het behoud en instandhouding van het wild.

We blijven 2 dagen in het Mara nationaal park, want de grootte van het park en populatie wilde dieren is hier enorm. Het moet u dus de aankomende dagen lukken om de Big Five te zien, maar garanties kunnen niet gegeven worden.
ke_al_lakevictoria.jpg

Dag 5 Masai Mara - Lake Victoria

Vandaag een lange dag, want we verlaten niet alleen het Masai Mara nationaal park, maar ook nog eens Kenia. Als eerste rijden we naar Isibania, wat precies op de grens ligt tussen Kenia en Tanzania. We rijden hier ongeveer 4 uur over en nemen hier dan ook afscheid van onze chauffeur, die terug reist naar Nairobi. Aan de andere kant van de grens staat uw nieuwe chauffeur op u te wachten en na alle grensformaliteiten rijden we in zo’n 2,5 uur naar het Victoria meer, waar uw lodge ligt.

Na zo’n lange dag is het dan ook heerlijk genieten van een duik in het zwembad of een lekker drankje op de veranda. We blijven hier 2 nachten, zodat u morgen ook echt alle tijd heeft om de regio en het meer beter te ontdekken.
tz_al_lakevictoria.jpg

Dag 6 Lake Vicoria

Lake Victoria dankt zijn naam aan de ontdekkingsreiziger John Hanning Speke, die in 1858 als eerste Europeaan het meer aanschouwde en het vernoemde naar koningin Victoria van Engeland. De oppervlakte van het grootste meer van Afrika is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen en is tevens de natuurlijke grens tussen Kenia, Oeganda en Tanzania.
Vandaag een heerlijke rustige dag, waarbij u de mogelijkheid heeft om een kano-tocht te maken op het meer, waar u de vissers ’s ochtends vroeg en in de late middag ziet werken. Of geniet van de prachtige ligging en de sfeervolle tuin met zwembad.
tz_al_serengeti.jpg

Dag 7 Lake Victoria – Serengeti

Na het ontbijt is het tijd om richting één van de bekendste wildparken van Tanzania te rijden. Via de Ndabaka gate rijden we met nog geen half uur het park in. Ook vandaag nemen we weer een picknick lunch mee, want onze lodge ligt midden in het park en we vinden het zonde om de route naar uw lodge niet te gebruiken om alvast wat wilde dieren te ‘spotten’. Zodra we het park inkomen, zal de chauffeur zijn snelheid aanpassen en maakt u al een en-route safari en dus al een eerste kennismaking met het park.

In de loop van de middag komt u aan in uw lodge, waar u de aankomende 2 nachten verblijft, en kunt even genieten van de rust. Neem een verkoelende duik in het zwembad of lees een lekker boek op de veranda. Aan het einde van de middag komt uw chauffeur u weer halen om wederom op safari in het park te gaan. ’s Avonds is het genieten bij het haardvuur met een lekker drankje.

Weetje

In de maanden juli t/m september vindt hier ook de bekende migratie plaats. Ruim honderdduizend dieren trekken van de Serengeti naar de Mara; een indrukwekkende gebeurtenis.

tz_al_serengetizon.jpg

Dag 8 Serengeti Nationaal Park

Vandaag gaan we de hele dag dit grote en indrukwekkende park ontdekken. Dat begint ’s ochtends vroeg al voor het ontbijt. U wordt nog voor zonsopkomst gewekt, om bij zonsopkomst op safari te gaan. Geniet van een warme kop koffie, want het is nog fris, en stap dan in uw landrover om de dieren te zie n ontwaken. Dit is een van de beste tijdstippen om de dieren te zien.

Serengeti Nationaal Park is één van de beroemdste wildparken in Afrika en is bekend door de grootste wildmigraties op aarde. De traditionele levende Masai noemen het park ‘Siringet’, het land zonder horizon, met haar eindeloze vlakte.

Het park is voornamelijk bekend door de jaarlijks grote gnoe migratie die de korte regens volgen op hen trektocht. Van november tot en met juni blijven de gnoes zoeken naar het verse steppegras door de gehele Serengeti. Begin juli, met gevaar voor eigen leven, zwemmen ze door de Mara rivier naar de Masai Mara in Kenia om vervolgens in oktober weer terug te keren op de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Tijdens de migratie vergezellen ontelbare zebra's en diverse gazellen de gnoes op hen jaarlijkse 700 kilometer lange migratie waar ze belaagd worden door leeuwen, jachtluipaarden en de gevreesde krokodillen in de rivieren.

Tijdens uw verblijf logeert u de Seronera vallei het centrale deel van de Serengeti. De vallei bestaat voornamelijk uit open savanne vlaktes afgewisseld door rots kopjes en een netwerk van riviertjes. Door het permanente water in de Seronera en Mbalageti rivier in het gebied zorgt ervoor dat dit deel van de Serengeti door het gehele jaar wild te observeren is.
tz_al_olduvai.jpg

Dag 9 Serengeti – Olduvai Gorge – Karatu

Na het ontbijt verlaten we het Serengeti nationala park om richting Karatu te rijden. Karatu ligt op nog geen 15 minuten rijden van het Ngorongoro nationaal park, wat we morgen de hele dag gaan ontdekken. Nadat we het park hebben verlaten brengen we eerst ene bezoek aan Olduvai Gorge. In deze kloof heeft Dr. Louis en Mary Leaky de fossielen gevonden van uitgestorven prehistorische dieren en eerste tekenen van onze huidige beschaving. In het kleine museum ‘The Cradle of Mankind’ in het bezoekerscentrum ziet u deze opgravingen van de Nutcracker man en de Handy man van 3.5 miljoen jaar oud. De diverse vondsten toonden aan, dat de mens zich ontwikkelde en hun hersenen in omvang toenamen en dat uiteindelijk gereedschappen geavanceerder werden.

Vervolgens rijden we door naar onze accommodatie in Karatu, waar we voor de lunch zijn. Geniet van een lekkere lunch en vrije middag bij het zwembad. Wanneer u het leuk vind kunt u ook een optionele excursie maken naar een Masai dorpje of voor de sportievere onder ons is het mogelijk om een mooie wandeling maken door de indrukwekkende natuur.
tz_al_ngorongoro.jpg

Dag 10 Ngorongoro krater

Vandaag zal zeker een hoogtepunt van uw reis zijn, we bezoeken de wereldberoemde krater in het Ngorongoro nationaal park. De Ngorongoro Krater ligt opgesloten tussen 600 meter hoge kraterwanden, waar een uniek ecosysteem ligt en naar schatting 50.000 diersoorten samenleven. Ongekend spannend is de weg naar de krater, slingerend langs de hellingen van de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. Langs ‘Bearded Trees’, waar het wier sierlijk aan de takken wapperend mee beweegt op de wind, tot uiteindelijk de kam van de krater is bereikt. Ver beneden, gehuld in nevel en gekenmerkt door vele pastelkleurige tinten, is daar dat immense panoramische vergezicht in de krater. Een variatie van verschillende landschappen afgewisseld met moerassen, riviertjes en meertjes, waar met het blote oog haast niet waar te nemen is wat zich 600 meter lager gelegen afspeelt. Dit is het amfitheater van de wereld de fameuze Ngorongoro krater.

De krater is het leefgebied van één van de grootste wildconcentraties in Afrika, met een doorsnede van 18 kilometer en met een oppervlakte van 260 km2 is dit één van reservaten waar op één dag de Big Five met veel geluk te vinden zou zijn. Tussen deze steile kraterwanden leven 50 verschillende zoogdieren waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, hyena’s, jakhalzen, luipaarden, zebra’s, gnoes en diverse antiloop soorten en bavianen en meerkatten. In de krater zijn daarnaast een grote diversiteit aan vogelsoorten waar te nemen waaronder: struisvogels, kraanvogels, roofvogels en flamingo’s in het diepblauw gekleurde alkalische Magadi meer in het westen van de krater. Een unieke beleving om tijdens gamedrives te realiseren. In deze krater leven naar schatting 50.000 diersoorten samen waarvan een aantal soorten de krater jaarlijks verlaten.

Aan het einde van de middag zijn we terug in uw accommodatie en is het nog nagenieten van alles wat u vandaag gezien heeft. Geniet van een lekkere maaltijd en drink een drankje bij de haard.

Goed om te weten

Ook is het mogelijk om deze safari door 2 landen af te sluiten op het exotische eiland, Zanzibar. We bieden diverse hotels aan, waardoor u de vrijheid heeft om te kiezen wat bij u past. U vliegt vanaf Arusha direct naar Zanzibar, waar hij uiteraard ook de transfers voor u hebben georganiseerd. Kijk bij tabblad ‘data & prijzen’ voor de verschillende mogelijkheden.

tz_al_masaiman_zonsondergang_83714827.jpg

Dag 11 Karatu – Kilimanjaro

Na het ontbijt rijden we terug naar Arusha, maar ook is het mogelijk om onderweg een bijzondere excursie te maken (optioneel) naar Mto wa Mbu.

Mto wa Mbu ligt op weg naar Arusha en laat u een andere kant van Tanzania zien. Tijdens deze 3 uur durende wandeling ontmoet u de vriendelijke lokale bevolking en krijgt u van een lokale gids informatie over de lokale gebruiken van de bevolking. Vast onderdeel van de wandeling is het bezoeken van een dranklokaal waar het proces van het bananenbiertje wordt toegelicht. Uiteraard gaat u ook het bijzondere brouwsel proeven. Een gezellige, ongedwongen wandeling waarbij u een kijkje krijgt in het landelijk leven van Tanzania.

Vervolgens rijden we door naar Arusha, waar u wat vrije tijd heeft om te lunchen (exclusief) en aan het einde van de dag naar de luchthaven wordt gebracht om terug te vliegen naar Amsterdam. U komt de volgende dag aan op de luchthaven.

Goed om te weten

U kunt deze geweldige safari ook nog verlengen op Zanzibar, waar u nog enkele dagen kunt nagenieten. Op Zanzibar bieden wij zowel kleinschalige resorts als ruim opgezette all inclusive mogelijkheden. Kijk bij ‘data & prijzen’ voor alle mogelijkheden.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 12 Aankomst Amsterdam

In de loop van de ochtend komt u aan op de luchthaven van Schiphol, Amsterdam en is de vakantie nu echt ten einde.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Zonsondergang Kenia

Flying Doctor Service Tanzania (en i.c.m. Kenia of Zanzibar)

U kunt naast uw eigen reisverzekering ook kiezen voor de Flying Doctor Service. Mocht u onverwachts ziek worden tijdens uw safari, wordt u direct per vliegtuigje opgehaald en naar het dichtsbijzijnde ...

Meer info >

Al voor € 33p.p. Meer info >
klm comfort

Toeslag Comfort Class KLM heenreis

Het is mogelijk om bij bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM. Een stoel in de Economy Comfort-zone: - Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte - Is twee keer v...

Meer info >

Al voor € 85p.p. Meer info >
klm comfort

Toeslag Comfort Class KLM terugreis

Het is mogelijk om bij bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM. Een stoel in de Economy Comfort-zone: - Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte - Is twee keer v...

Meer info >

Al voor € 146p.p. Meer info >

Verlenging

Breezes Beach Club

Verlenging Breezes Beach Club & Spa****+, Zanzibar

U kunt uw safari per nacht verlengen in het luxe Breezes Beach Club & Spa op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Breezes Beach Club & Spa kent een heerlijke exotisch, persoonlijk s...

Meer info >

Al voor € 79p.p. p.nMeer info >
tz_ac_dreamzanzibarzw1.jpg

Verlenging Dream of Zanzibar*****, Zanzibar

U kunt uw safari ook verlengen in het schitterende Dream of Zanzibar op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Met wuivende palmbomen op het witte zandstrand en het uitzicht op de pra...

Meer info >

Al voor € 110p.p. p.nMeer info >
tz_ac_indigozw.jpg

Verlenging Indigo Beach Zanzibar****, Zanzibar

U kunt uw safari ook verlengen in het sfeervolle Indigo Beach Zanzibar op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Uitkijkend op het kristalhelder blauwe water van de lagune, op de onge...

Meer info >

Al voor € 77p.p. p.nMeer info >
tz_ac_kichangare.jpg

Verlenging Kichanga Lodge****, Zanzibar

U kunt uw safari ook verlengen in de heerlijke Kichanga Lodge op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Kichanga Lodge is gelegen aan de Zuid-Oostkust van Zanzibar en heeft een pracht...

Meer info >

Al voor € 84p.p. p.nMeer info >
tz_ac_konokonozw1.jpg

Verlenging KonoKono Beach Resort*****, Zanzibar

U kunt uw safari ook verlengen in het prachtige KonoKono Beach Resort op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. KonoKono Beach Resort is gelegen aan de zuidoostkust van Zanzibar op he...

Meer info >

Al voor € 194p.p. p.nMeer info >
tz_ac_nurex2.jpg

Verlenging NUR Beach Resort****, Zanzibar

U kunt uw safari ook verlengen in het het mooie NUR Beach Resort op Zanzibar. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. In het midden van de prachtige witte zandstranden van de zuid-oostelijk...

Meer info >

Al voor € 40p.p. p.nMeer info >
tz_ac_neptunezw.jpg

Verlenging Neptune Pwani Beach Resort*****, Zanzibar

U kunt uw safari per nacht verlengen in het schitterende Neptune Pwani Beach Resort op Zanzibar. U verblijft hier op basis van All Inclusive. Het prachtige Neptune Pwani Beach resort biedt u een aa...

Meer info >

Al voor € 133p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Deluxeklasse
Wanneer u kiest voor deluxeklasse accommodaties verblijft u in sfeervolle vijfsterren lodges en / of ‘tented camps’ op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner) in de wildparken. Deze lodges en/of 'tented camps' zijn de beste in hun klasse en zijn kleinschalig. De persoonlijke service, maaltijden en safaritenten zijn van absolute topklasse.
Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties verblijft u in sfeervolle driesterren lodges en / of ‘tented camps’ op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner) in de wildparken. U kunt altijd een schone kamer en / of safaritent verwachten met eigen badkamer. Bij de lodge of ‘tented camp’ is altijd een restaurant, bar en (meestal) zwembad aanwezig.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties verblijft u in sfeervolle viersterren lodges en / of ‘tented camps’ op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner) in de wildparken. U kunt altijd een schone kamer en / of safaritent verwachten met eigen badkamer. Bij de lodge of ‘tented camp’ is altijd een restaurant, bar en (meestal) zwembad aanwezig en is de locatie werkelijk prachtig.

Lake Nakuru Nationaal Park

Overzicht Lake Nakuru Lodge Lake Nakuru Nationaal Park Kenia

Lake Nakuru Lodge - Middenklasse

Een mooie lodge met aan het Nakuru meer in het gelijknamige Nationale Park. De toeristenklasse lodge heeft een gezellig restaurant met uitzicht op het meer, waar de dieren 's avonds hun dorst komen lessen. De kamers zijn prima verzorgd met mooi houtLees meer
ke_ac_nakurusopaex.jpg

Lake Nakuru Sopa Lodge - Superiorklasse

Lake Nakuru Sopa Lodge ligt op heuvels die de natuurlijke grens van Africa's Great Rift Valley vormen. Met een mooie ligging aan Lake Nakuru biedt de lodge spectaculaire uitzichten over het Lake Nakuru Nationaal Park. Een heus paradijs voor vogel enLees meer

Masai Mara Nationaal Park

Fig Tree - kamer

Mara Fig Tree Camp - Superiorklasse

Fig Tree Camp ligt aan de oevers van de Talek rivier net buiten het Masai Mara Game Reserve. Dit camp bestaat uit 38 ruime tenten met uitzicht op de Talek rivier, 22 tuingerichte chalets en 10 luxe superior ngamboli tenten, gelegen in een privégedeelteLees meer
ke_ac_sentrimmaraov.jpg

Sentrim Mara Tented Camp - Middenklasse

Het Sentrim Mara Camp ligt in het Masai Mara Nationaal Park vlakbij de Sekenani Gate in een rustige omgeving. De 44 tenten, 14 kamers en 3 familie huizen zijn allemaal uitgerust met een eigen douche, kluisje, klamboe en elektriciteit op zonne energie.Lees meer

Nairobi

Boulevard

Sentrim Boulevard Hotel - Middenklasse

Het boulevard hotel is een eenvoudig, maar zeer verzorgd hotel op een rustige plek in Nairobi. Er is een receptie, lounge, prima buffetrestaurant, bar en zwembad met ligbedden. Verder is er een klein winkeltje en internethoek. De kamers zijn verdeeldLees meer
ke_ac_amberov.jpg

Amber hotel - Superiorklasse

Het nieuwe Amber hotel, met een unieke architectuur, is rustig gelegen maar op kleine afstand van populaire winkelcentra als Prestige Plaza en Yaya Centre. De 109 kamers zijn modern ingericht en beschikken over een airco, tv, minibar en gratis wifi.Lees meer

Karatu

Overzicht Bougainvillea Lodge Ngorongoro Nationaal Park Tanzania

Bougainvillea Lodge - Middenklasse

Vriendelijke lodge aan de rand van het stadje Karatu, toegangspoort van zowel Lake Manyara als de Ngorongoro nationaal park. De 24 zijn allemaal voorzien van muskietennet, badkamer met douche en een heerlijke veranda met uitzicht op de mooi aangelegdeLees meer
tz_ac_kurtarangireex.jpg

Kitela Lodge - Superiorklasse

Deze kleinschalige lodge ligt prachtig tussen de koffieplantages, in het plaatsje Karatu, de toegangspoort van het Ngorongoro national park. De lodge kijkt uit over een prachtige vallei en wordt omgeven door een tropische tuin. Een perfecte setting,Lees meer

Lake Victoria

tz_ac_lukubaislandlodgeka.jpg

Lukuba Island Lodge - Superiorklasse

Lukuba Island Lodge is gelegen op een eiland in het grootste meer van Afrika, Lake Victoria op ongeveer drie kwartier varen van het vaste land. Een ideale plek om even te ontspannen tijdens een intensieve safari. De lodge beschikt over 5 bungalows voorLees meer
tz_ac_serenti-on-the-lake.jpg

Serenity on the Lake - Middenklasse

Deze kleine lodge ligt direct aan het Victoria meer en kent daardoor een spectaculair uitzicht. Er is een klein receptie, restaurant met veranda waar u ’s avonds van een heerlijke maaltijd kunt genieten en een zwembad in de mooi aangelegde tuin. AlleLees meer

Serengeti Nationaal Park

tz_ac_mbalagetizw.jpg

Mbalageti Serengeti - Middenklasse

Deze lodge ligt aan de westelijke zijde van het Serengeti nationaal park, tegen de rug van de Mwamveni en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht over de Serengeti savanne en de Mbalageti rivier. De zeer sfeervolle en stijlvolle lodge kent veel AfrikaanseLees meer
tz_ac_serengetikatikati.jpg

Serengeti Kati Kati Tented Camp - Middenklasse

Kati Kati Camp is ooit als mobiel kamp begonnen, maar heeft inmiddels een permanente ligging in het Seronera gebied in centraal Serengeti. Het Tented Camp heeft slechts 20 semi-luxe safari-tenten en zal u het echte ‘Out of Africa’ gevoel geven. De safari-tentenLees meer
tz_ac_pumzikaex1.jpg

Pumzika Safari Camp - Superiorklasse

Een bijzonder tented camp op een zeer centrale plek in de Serengeti. Dit tented camp heeft slechts 6 grote, luxe safari-tenten met een buitenbadkamer en een terras met spectaculair uitzicht over de Serengeti. Hier bent u echt even helemaal weg van deLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Ngorongoro Nationaal Park

Bezoek aan de Masai

Vanuit Karatu kunt u een bezoekje brengen aan een traditioneel Masai dorpje, welke gelegen is aan de rand van het Ngorongoro nationaal park. Leuk om te zien hoe de Masai nog steeds in deze regio leeft. Houd u er wel rekening mee dat dit soort dorpjeLees meer

Wandeling aan de rand van de Ngorongoro Krater

Een mooie wandeling, onder begeleiding van uw chauffeur/ranger, nabij de rand van de krater. Een heerlijk, ontspannen middag met indrukwekkende vergezichten. De wandeling is circa 2.5 uur en is een leuke afwisseling.Lees meer

Bezoek aan Mto Wa Mbu

Hoe leuk is het om naast alle safari-belevenissen ook kennis te maken met de lokale bevolking. Tijdens een bezoek aan Mto Wa Mbu krijgt u een kijkje in het dagelijks leven van de mensen. Tijdens deze 3 uur durende wandeling ontmoet u de vriendelijkeLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Safari in Kenia met 4x4 safarivan met opklapbaar dak op privébasis
Safari on Tanzania per 4x4 Landcruiser met opklapbaar dak op privébasis
Engelssprekende chauffeur/ranger
Transfers luchthaven – hotel Nairobi
Overnachtingen in sfeervolle lodges & Tented Camps
Alle maaltijden tijdens uw safaridagen (ontbijt dag 2 t/m ontbijt dag 11)
Alle safari’s zoals in het programma aangegeven
Bezoek aan Olduvai Gorge
Bezoek aan de Ngorongoro krater
Entreegelden nationale parken t.w.v. 600 USD
Meet & Greet op de luchthaven

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

Visum Kenia en Tanzania
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien

Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 400 korting op het arrangement en kinderen 12 t/m 15 jaar krijgen € 200 korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven. Er kan slechts 1 extra bed worden bijgeplaatst!

Weekendtoeslag KLM

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met KLM vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Visum
Voor Kenia is een visum verplicht, deze dient u voorafgaand aan uw aankomst in Kenia aan te schaffen. Dit kunt online regelen via de website eCitizen van de Keniaanse regering.

Indien de reis naar Kenia combineert met een bezoek aan Tanzania & Zanzibar dient u er rekening mee te houden dat een visum voor deze landen verplicht is verplicht. U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen.
NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.
Kerst & Nieuwjaarsdiner toeslagen
Alle eventuele Kerst & Nieuwjaarsdiner toeslagen zijn al in de prijs inbegrepen!
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Safari Kenia & Tanzania (via Lake Victoria)

Reisgedeelte Kenia & Tanzania (via Lake Victoria)

Breezes Beach Club & Spa*****

Dream of Zanzibar*****

Indigo Beach Zanzibar****

Kichanga Lodge****

KonoKono Beach Resort*****

Neptune Pwani Beach Resort****+

NUR Beach Resort***

Uitgebreide reisverslagen

10-daagse rondreis Highlights van Kenia

06-07-2012

'Gisteren in Nairobi aangekomen, we hebben een goede vlucht gehad en het eten was zeer goed. Complimenten aan de KLM. Het duurde vrij lang voordat we door de douane waren, de visas kosten inmiddels 50$ per persoon. We worden keurig opgewacht door de reisorganisatie en worden aan onze chauffeur Ali voorgesteld. Hij is de komende week onze chauffeur en gids, verder zijn er geen andere gasten. Dus we...

12-daagse rondreis Highlights van Kenia

29-01-2009

Op donderdag 29 januari vlogen wij met de KLM van amsterdam naar Nairobi Kenia. We waren letterlijk en figuurlijk in de wolken want de avond voor vertrek hoorden we dat onze zoon en schoondochter een baby verwachten in juli. We vertrekken de volgende morgen vroeg naar Masai Mara nationaal park. Dit is een reservaat en er mag niet worden gebouwd of landbouw worden bedreven. We rijden met een safar...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam