neemt je mee
Chimpanzee
Chimpanzee
Masai mara park
Masai mara park
Lake Nakuru
Lake Nakuru
Mount Klimanjaro
Mount Klimanjaro
Masai Mara nationaal park
Masai Mara nationaal park

Ontdek Kenia

Privéreis | 9 dagen v.a.
2397i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-10-2017
Reisduur
9 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Nairobi
 • Dag 2 Nairobi - Ol Pejeta Game Conservancy (140 km)
 • Dag 3 Mount Kenya
 • Dag 4 Mount Kenya - Lake Nakuru (137 km)
 • Dag 5 Lake Nakuru - Masai Mara Nationaal Park (231 km)
 • Dag 6 Masai Mara Nationaal Park
 • Dag 7 Masai Mara - Nairobi (268 km)
 • Dag 8 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

KE_PRR_ontdek_kenia
    Neushoorns en chimpansees in Ol Pejeta Game Conservancy     Nooit uw safaribusje delen, een échte privésafari dus!     Prachtige trekking op Mount Kenya mogelijk     Inclusief entreegelden t.w.v. 220 USD     Beroemde parken, zoals Masai Mara en Lake Nakuru

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de Masai

 • Flamingo's zien in Lake Nakuru

 • Ontdek verschillende dieren in het wild

 • De Big Five spotten

Programma

KE_PRR_ontdek_kenia

Dag 1 Amsterdam - Nairobi

U vliegt van Amsterdam naar Nairobi, transfer naar uw hotel. Wij adviseren u tijdig te gaan slapen, want morgen gaan we al vroeg op safari.

Goed om te weten

Wanneer u met British Airways of Emirates vliegt, zult u pas de volgende ochtend in Nairobi aankomen. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

ke_al_olpejeta.jpg

Dag 2 Nairobi - Ol Pejeta Game Conservancy (140 km)

Na het ontbijt verlaten we de stad om richting Mt. Kenya te rijden. Tussen Mt. Kenya en Aberdare Nationaal Park ligt het Ol Pejeta Game Conservancy. Dit indrukwekkende wildpark is een privé initiatief om de natuur in Kenia in stand te houden en huisvest een grote populatie aan neushoorns, de ‘BIG Five’ en een opvang tehuis voor chimpansees.

U maakt een uitgebreide safari in het park, waarbij u uiteraard op zoek gaat naar de ‘Big Five’ en een bezoekje brengt aan het Chimpansee opvangtehuis. Hierna rijden we verder richting uw lodge, die aan de rand van Mt. Kenya aan de rivier Naro Moru ligt.
ke_al_mtkenya.jpg

Dag 3 Mount Kenya

Vandaag heeft u een vrije dag of u kunt een prachtige trekking maken op Mt. Kenya (optioneel). Tijdens deze trekking, samen met een professionele gids, ziet u het landschap veranderen. Van regenwoud, gaat het landschap langzaam over in cederwoud, bamboewoud en vervolgens in heide. Onderweg ziet u verschillend klein wild, en kunt u genieten van deze overweldigende natuur.

Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om een extra gamedrive te maken in Ol Pejeta Game Conservancy (optioneel).
ke_al_lakenakuru2.jpg

Dag 4 Mount Kenya - Lake Nakuru (137 km)

Na het ontbijt rijdt u via de prachtige Rift Valley naar Lake Nakuru Nationaal Park. Dit park ligt rondom een gigantisch meer, waar duizenden roze flamingo’s leven. Na de lunch maakt u een gamedrive rondom het meer en ziet u onder andere de zwarte neushoorn, buffels, giraffen en vele soorten gazellen. ’s Avonds logeert u in een lodge in het park, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het meer.
KE_AL_Masai Mara Nationaal Park3

Dag 5 Lake Nakuru - Masai Mara Nationaal Park (231 km)

U verlaat het park en vervolgt uw weg naar het bekendste wildpark van Afrika, Masai Mara Nationaal Park. Dit geweldige park staat bekend om de jaarlijkse gnoe-migratie die daar plaats vindt. Na de lunch maakt u een gamedrive, op zoek naar de ‘Big Five’. We logeren hier de aankomende twee nachten in een lodge in het park.
ke_al_masaimara olifanten.jpg

Dag 6 Masai Mara Nationaal Park

’s Ochtends vroeg wordt u gewekt met koffie om al voor het ontbijt een gamedrive te maken. Het wild wordt dan wakker en zal op zoek gaan naar water, waardoor de wilde dieren goed te zien zijn. Een geweldige ervaring. Daarna lekker ontbijten en genieten aan het zwembad. In de namiddag maakt u nog een gamedrive.

Weetje

In de maanden juli t/m september vindt hier ook de bekende migratie plaats. Ruim honderdduizend beesten trekken van de Serengeti naar de Mara, een indrukwekkende gebeurtenis.

ke_al_nairobi carnivore restaurant.jpg

Dag 7 Masai Mara - Nairobi (268 km)

Na het ontbijt rijdt u door de Masai Mara terug naar Nairobi. Na aankomt in Nairobi heeft u een lunch in het beroemde Carnivore restaurant, waarna u naar uw hotel wordt gebracht. Omdat u een late vlucht heeft, hebben we een dagkamer voor u gereserveerd en wordt u aan het einde van de avond pas naar de luchthaven van Nairobi gebracht.

Goed om te weten

Ook is het mogelijk om deze safari te verlengen aan het mooie strand van Mombasa. U vliegt dan vanaf Nairobi naar Mombasa, waar u een transfer heeft naar het hotel naar keuze. Geniet van de mooiste stranden, heerlijke temperatuur en vele faciliteiten van de hotels. Kijk bij tabblad ‘data & prijzen’ voor de verschillende mogelijkheden.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 8 Amsterdam

Einde van een prachtige en indrukwekkende safari!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Zonsondergang Kenia

Flying Doctor Service Kenia

U kunt naast uw eigen reisverzekering ook kiezen voor de Flying Doctor Service. Mocht u onverwachts ziek worden tijdens uw safari, wordt u direct per vliegtuigje opgehaald en naar het dichtsbijzijnde ...

Meer info >

Al voor € 28p.p. Meer info >

Verlenging

ke_ac_baobabbeachzw.jpg

Verlenging Baobab Beach Resort****, Mombasa

U kunt deze mooie safari verlengen aan het strand van Kenia. U vliegt van Nairobi naar Mombasa. U verblijft op basis van All Inclusive . Baobab Beach Resort & Spa is een groots opgezet resort met hee...

Meer info >

Al voor € 119p.p. p.nMeer info >
tz_ac_neptunezw.jpg

Verlenging Neptune Pwani Beach Resort***** , Zanzibar

U kunt deze mooie safari verlengen op het tropische eiland, Zanzibar. U vliegt van Nairobi naar Zanzibar. U verblijft hier op basis van all inclusive. Het prachtige Neptune Pwani Beach resort biedt u...

Meer info >

Al voor € 133p.p. p.nMeer info >
ke_al_pinewoodst.jpg

Verlenging Pinewood Beach Resort****, Mombasa

U kunt deze mooie safari verlengen aan het strand van Kenia. U vliegt van Nairobi naar Mombasa. U verblijft op basis van halfpension. Pinewood Beach Resort & Spa is een geliefd kleinschalig hotel aan...

Meer info >

Al voor € 80p.p. p.nMeer info >
Zwembad Southern Palms Mombasa Kenia

Verlenging Southern Palms****, Mombasa

U kunt deze mooie safari verlengen aan het strand van Kenia. U vliegt van Nairobi naar Mombasa. U verblijft hier op basis van Halfpension. Een heerlijk strandhotel aan de zuidkust van Mombasa met rus...

Meer info >

Al voor € 61p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Deluxeklasse
Wanneer u kiest voor deluxeklasse accommodaties verblijft u in sfeervolle vijfsterren lodges en / of ‘tented camps’ op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner) in de wildparken. Deze lodges en/of 'tented camps' zijn de beste in hun klasse en zijn kleinschalig. De persoonlijke service, maaltijden en safaritenten zijn van absolute topklasse.
Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties verblijft u in sfeervolle driesterren lodges en / of ‘tented camps’ op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner) in de wildparken. U kunt altijd een schone kamer en / of safaritent verwachten met eigen badkamer. Bij de lodge of ‘tented camp’ is altijd een restaurant, bar en (meestal) zwembad aanwezig.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties verblijft u in sfeervolle viersterren lodges en / of ‘tented camps’ op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner) in de wildparken. U kunt altijd een schone kamer en / of safaritent verwachten met eigen badkamer. Bij de lodge of ‘tented camp’ is altijd een restaurant, bar en (meestal) zwembad aanwezig en is de locatie werkelijk prachtig.

Lake Nakuru Nationaal Park

Overzicht Lake Nakuru Lodge Lake Nakuru Nationaal Park Kenia

Lake Nakuru Lodge - Middenklasse

Een mooie lodge met aan het Nakuru meer in het gelijknamige Nationale Park. De toeristenklasse lodge heeft een gezellig restaurant met uitzicht op het meer, waar de dieren 's avonds hun dorst komen lessen. De kamers zijn prima verzorgd met mooi houtLees meer
ke_ac_nakurusopaex.jpg

Lake Nakuru Sopa Lodge - Superiorklasse

Lake Nakuru Sopa Lodge ligt op heuvels die de natuurlijke grens van Africa's Great Rift Valley vormen. Met een mooie ligging aan Lake Nakuru biedt de lodge spectaculaire uitzichten over het Lake Nakuru Nationaal Park. Een heus paradijs voor vogel enLees meer

Masai Mara Nationaal Park

ke_ac_sentrimmaraov.jpg

Sentrim Mara Tented Camp - Middenklasse

Het Sentrim Mara Camp ligt in het Masai Mara Nationaal Park vlakbij de Sekenani Gate in een rustige omgeving. De 44 tenten, 14 kamers en 3 familie huizen zijn allemaal uitgerust met een eigen douche, kluisje, klamboe en elektriciteit op zonne energie.Lees meer
Fig Tree - kamer

Mara Fig Tree Camp - Superiorklasse

Fig Tree Camp ligt aan de oevers van de Talek rivier net buiten het Masai Mara Game Reserve. Dit camp bestaat uit 38 ruime tenten met uitzicht op de Talek rivier, 22 tuingerichte chalets en 10 luxe superior ngamboli tenten, gelegen in een privégedeelteLees meer

Mount Kenya Nationaal Park

ke_ac_naromoruex.jpg

Naro Moru River Lodge - Superiorklasse

Naro Moru River Lodge de naam zegt het al, ligt aan de Naro Moru rivier. Het is ook de thuisbasis voor het bergbeklimmen van de Mount Kenya. Centraal gelegen in een schitterend aangelegde tuin met veel inheemse planten en bomen ligt het restaurant, metLees meer

Nairobi

Boulevard

Sentrim Boulevard Hotel - Middenklasse

Het boulevard hotel is een eenvoudig, maar zeer verzorgd hotel op een rustige plek in Nairobi. Er is een receptie, lounge, prima buffetrestaurant, bar en zwembad met ligbedden. Verder is er een klein winkeltje en internethoek. De kamers zijn verdeeldLees meer
ke_ac_amberov.jpg

Amber hotel - Superiorklasse

Het nieuwe Amber hotel, met een unieke architectuur, is rustig gelegen maar op kleine afstand van populaire winkelcentra als Prestige Plaza en Yaya Centre. De 109 kamers zijn modern ingericht en beschikken over een airco, tv, minibar en gratis wifi.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Mount Kenya Nationaal Park

Trekking Mount Kenya

Een volle dagexcursie naar Mt. Kenya met een professionele gids. Een indrukwekkende trekking langs de hellingen van Mt. Kenya, waarbij u een grote diversiteit aan flora & fauna ziet. Lees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Safari per safari-minibus met opklapbaar dak
Deskundige Engelssprekende chauffeur/ranger
Overnachtingen in vriendelijke lodges op basis van volpension van dag 2 t/m lunch dag 7)
Entreegelden Nationale Parken t.w.v. 220 USD
Bezoek aan Jane Goodwill Chimpansee reservaat
Lunch in het Carnivore restaurant laatste dag
Dagkamer in Nairobi laatste dag
Halve liter mineraalwater per persoon / per dag tijdens de safari's

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Visumkosten: ca. € 44 p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 330 korting op het arrangement en kinderen 12 t/m 15 jaar krijgen € 15 korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven. Er kan slechts 1 extra bed worden bijgeplaatst!

Weekendtoeslag KLM

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met KLM vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten of ander strandhotel?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht of heeft u liever een ander strandhotel? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum
Voor Kenia is een visum verplicht, deze dient u voorafgaand aan uw aankomst in Kenia aan te schaffen. Dit kunt online regelen via de website eCitizen van de Keniaanse regering.

Indien de reis naar Kenia combineert met een bezoek aan Tanzania & Zanzibar dient u er rekening mee te houden dat een visum voor deze landen verplicht is verplicht. U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen.
NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.
Kerst & Nieuwjaarsdiner toeslagen
Alle eventuele Kerst & Nieuwjaarsdiner toeslagen zijn al in de prijs inbegrepen!
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Ontdek Kenia

Neptune Pwani Beach Resort****+

Pinewood Beach Resort****

Baobab Beach Resort****

Southern Palms****

anoniem
'Een prachtig hotel met alle luxe die je je maar kan wensen. Naast een enorm zwembad is er een hagelwit strand met een helderblauwe zee om heerlijk in af te koelen. Wat dat is nodig, Diana beach lijkt altijd zonnig te zijn.

De staff is zeer vriendelijk en gastvrij. Wil je een rustig dagje? dit kan aan het strand of aan het rustige zwembad. Zin om lekker actief te zijn? het animatieteam heeft elke dag meerdere activiteiten in petto; van sport en spel activiteiten tot Afrikaanse dans op taallessen. ''s avonds genieten van het heerlijke eten in een van de vier hotels of romantisch op het strand. '
John, Mijdrecht
'Goed hotel, prima service.
Buffet goed verzorgd.
In januari ouder publiek. Dresscode lange broek voor heren in restaurant ridicuul bij 30graden
Alle extra''s kostbaar: internet, kluis, etc'
Suzanne van de schoot, Oirschot
'Goed.
Ik kom graag in Azie dus ik ben daar qua service enorm verwend; ik weet dat je van Afrika niet hetzelfde mag verwachten, maar van mij zou het personeel soms nog iets professioneler mogen zijn.'
C. van Dijk, De Lutte
'prima hotel aan zee.'
Fam. Buis, Enter
'Prima hotel met goede service. De ligging is super en de zwembaden en het strand zijn geweldig. Op een gegeven moment begint het buffet echter wel te vervelen. Daarentegen zijn de overige restaurants ons daar wel goed bevallen.'
Stephan & Tanja Hudepohl, Nieuwegein
'Zeer mooie en luxe entree. Helaas zijn de kamers net wat minder mooi. Het eten in het restaurant is van goede kwaliteit. Zeker de moeite waard om ook een keer in het grill-restaurant te gaan eten. Pizzeria niet geprobeerd. (wordt nu een nieuwe pizza-oven gebouwd om de kwaliteit te verbeteren)
Verkopers op het strand wel wat irritant als je gewoon lekker naar de zee wilt lopen of een strandwandeling wil maken. Op zich wel enigszins te begrijpen dat ze iets willen verkopen, maar het kan soms erg benauwend zijn met 5 a 6 verkopers om je heen die het woord "no" maar niet schijnen te begrijpen.'
H.W.R. van Elderen, Zwanenburg
'Prima accommodatie om de safari mee af te sluiten en een paar dagen tot rust te komen. Het strand is beveiligd en afgeschermd dus je kunt ongestoord genieten zonder lastig te worden gevallen. Vanuit deze accommodatie zijn nog talloze leuke uitstapjes te boeken. '

Uitgebreide reisverslagen

10-daagse rondreis Highlights van Kenia

06-07-2012

'Gisteren in Nairobi aangekomen, we hebben een goede vlucht gehad en het eten was zeer goed. Complimenten aan de KLM. Het duurde vrij lang voordat we door de douane waren, de visas kosten inmiddels 50$ per persoon. We worden keurig opgewacht door de reisorganisatie en worden aan onze chauffeur Ali voorgesteld. Hij is de komende week onze chauffeur en gids, verder zijn er geen andere gasten. Dus we...

12-daagse rondreis Highlights van Kenia

29-01-2009

Op donderdag 29 januari vlogen wij met de KLM van amsterdam naar Nairobi Kenia. We waren letterlijk en figuurlijk in de wolken want de avond voor vertrek hoorden we dat onze zoon en schoondochter een baby verwachten in juli. We vertrekken de volgende morgen vroeg naar Masai Mara nationaal park. Dit is een reservaat en er mag niet worden gebouwd of landbouw worden bedreven. We rijden met een safar...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam