neemt je mee
Masai
Lake Nakuru
Serengeti nationaal park
Ngorongoro krater
Lake Manyara nationaal park

Indrukwekkend Kenia & Tanzania

Privéreis | 12 dagen v.a.
4479i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-11-2017
Reisduur
12 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Nairobi
 • Dag 2 en 3 Nairobi - Masai Mara Nationaal Park (300 km)
 • Dag 4 Masai Mara Nationaal Park – Lake Nakuru (ca. 230 km)
 • Dag 5 Lake Nakuru – Amboseli Nationaal Park (ca. 420 km)
 • Dag 6 Amboseli Nationaal Park – Arusha – Manyara Nationaal Park (ca. 300 km)
 • Dag 7 Manyara Nationaal Park – Serengeti Nationiaal Park (ca. 220 km)
 • Dag 8 Serengeti Nationaal Park
 • Dag 9 Serengeti – Olduvai Gorge – Karatu (ca. 200 km)
 • Dag 10 Ngorongoro krater
 • Dag 11 Karatu – Kilimanjaro (ca. 200 km)
 • Dag 12 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Safari in 2 geweldige safari-landen     Alle entreegelden zijn inbegrepen t.w.v. 665 USD     Overnachten in luxe tentenkampen en sfeervolle lodges     Safari in de bekendste parken; Mara Masai, Amboseli & Serengeti     Op zoek naar de ‘Big Five’ in de Ngorongoro krater     Verlenging op exotisch Zanzibar mogelijk

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de Masai

 • Ngorongoro Krater

 • Flamingo's zien in Lake Nakuru

 • Ontdek verschillende dieren in het wild

 • Serengeti Nationaal Park, Op safari

Programma

ke_pri_mooioost.png

Dag 1 Amsterdam - Nairobi

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Op de luchthaven wordt u opgewacht wordt door onze lokale vertegenwoordiger. Samen met hem rijden we naar uw accommodatie in d stad. We adviseren u het niet te laat te maken, want morgenochtend vroeg begint het avontuur.
ke_al_lakenakuru2.jpg

Dag 2 en 3 Nairobi - Masai Mara Nationaal Park (300 km)

Vandaag verlaten we de stad en vervolgen onze weg naar het bekendste wildpark van Afrika, Masai Mara Nationaal Park. Dit geweldige park staat bekend om de jaarlijkse gnoe-migratie die daar plaats vindt. Na de lunch maken we een gamedrive (safari) met uw chauffeur om het park zo goed mogelijk te verkennen met de hoop veel wilde dieren te zien.

Het wereldberoemde Masai Mara Nationaal Park is waarschijnlijk het bekendste en meest bezochte park in Kenia. Het staat bekend om de grote aantallen wild, migratie van de gnoes en het trotse volk de Masai. Masai Mara ligt aan de grens met Tanzania en samen met het Serengeti National Park vormt het één ecosysteem voor de rondtrekkende kudden. De savanne bestaat uit zacht glooiende heuvels, acaciabossen en uitgestrekte vlaktes met prachtige uitzichten. Groot en klein wild is door het jaar heen ruimschoots aanwezig.

In het park leeft ook het nomadische volk, de Masai. Voor de één een fotogeniek volk van trotse krijgers, maar voor anderen de stam met de arrogante houding. De stam die constant zorgt voor conflicten omdat zij leven op het snijvlak van natuurpark en hen leefomgeving dat bestaat uit akkerbouw en veeteelt. Door de jaren heen waren Leakey en andere natuurbeschermers bezig onderhandelingen te voeren met de Masai om enerzijds de natuur te beschermen en anderzijds tegemoet te kunnen komen aan de leefwijze en behoefte van de Masai. Het is dan óók de Masai die deze gronden bezitten en ooit in het verre verleden verwierven. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat in 1974 de Masai Mara een nationaal reservaat is geworden voor het behoud en instandhouding van het wild.

We blijven 2 dagen in het Mara nationaal park, want de grootte van het park en populatie wilde dieren is hier enorm. Het moet u dus de aankomende dagen lukken om de Big Five te zien, maar garanties kunnen niet gegeven worden.
ke_al_masaimara olifanten.jpg

Dag 4 Masai Mara Nationaal Park – Lake Nakuru (ca. 230 km)

Na het ontbijt rijdt u via de prachtige Rift Valley naar Lake Nakuru Nationaal Park.
Het Nakuru meer is het bekendste vogelreservaat van Kenya. Maar het is vooral bekend om zijn grote populatie van flamingo's. Afhankelijk van de waterstand in het meer, kunnen hier 2 miljoen flamingo's langs de oevers te zien zijn. Beide soorten flamingo's zijn hier aanwezig, zowel de "lesser" en de "greater flamingo", en leveren altijd een mooi decor voor vele foto's. Als een groot lang dieproze lint langs het water vormen de flamingo's een mooi schouwspel. Naast 400 vogelsoorten zijn er ook veel zoogdieren. Zo kunt u hier de Rothschild giraf en neushoorn zien. Inmiddels is de populatie zo groot van beide diersoorten makkelijk terug te vinden zijn.

Na de lunch maakt u een gamedrive rondom het meer en ziet u onder andere de zwarte neushoorn, buffels, giraffen en vele soorten gazellen. ’s Avonds logeert u in een lodge in het park, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het meer.
ke_al_masaimara.jpg

Dag 5 Lake Nakuru – Amboseli Nationaal Park (ca. 420 km)

Vandaag een lange dag, want we rijden helemaal door naar het Amboseli nationaal park, wat door vele een bijzondere ervaring is omdat je vanaf hier zo’n prachtig uitzicht hebt op Mt. Kilimanjaro. U heeft er vast al vele foto’s van gezien, maar nu bent u degene die die foto gaat maken.

Het nationale park ligt direct aan de voet van de Kilimanjaro waar savanne landschappen overgaan in moerassen en in de regentijd het Amboseli meer vult met water en flamingo’s neerstrijken. Vooral in de ochtend trekt het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. met heel veel geluk olifanten voor de Kilimanjaro. De olifanten en buffels waden door het moeras met de nijlpaarden. Giraffen die zich statig voort bewegen en stof baden van de gnoes en zebra’s die constant waken voor de leeuwen in het reservaat. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Vanavond logeren we in een leuke lodge aan de rand van het park, met prachtig zicht op Mt. Kilimanjaro.
tz_al_manyara.jpg

Dag 6 Amboseli Nationaal Park – Arusha – Manyara Nationaal Park (ca. 300 km)

Vandaag vroeg uit de veren, want we maken nog 1 gamedrive voor het ontbijt. Daarna vertrekken we naar de grens. Na ongeveer een uur rijden komen we aan bij de Namanga grenspost en na alle formaliteiten nemen we afscheid van onze chauffeur. Vanaf hier heeft u een transfer naar Arusha, waar een (late) lunch voor u is gereserveerd en waar u uw chauffeur, voor de aankomende dagen ontmoet. Hierna rijden we richting het Lake Manyara nationaal park, wat op circa 2,5 uur rijden van Arusha ligt. Indien mogelijk maken we direct een mooie gamedrive door het park. Lukt dit niet, dan maken we deze gamedrive morgenochtend vroeg voordat u doorreist naar Serengeti.

Lake Manyara Nationaal Park ligt aan de voet van de grote Rift Vallei, het is een bijzonder park met een grote diversiteit aan vegetatie zones, en waar u vele flamingo’s langs de oevers van het meer ziet. Bekend door de boom klimmende leeuwen die in de acacia bomen klimmen om in de schaduw van het bladerdak luierend de dag door te brengen. Maar ook voor de grote populatie olifanten, die worden aangetrokken door de vijgen en wilde fruitsoorten die hier in deze zone van het park aan de diverse bomen groeien. Nijlpaarden die zich nabij de Simba rivier ophouden en door de vele helderen beekjes en rivierbossen kent het de grootste diversiteit aan vogelsoorten, waaronder adelaars en visarenden.

Na de safari rijden we door naar de lodge aan de rand van het park. Na het inchecken is er alle tijd om u op te frissen en wellicht een drankje in de bar te drinken. ’s Avonds is het genieten van een uitstekend maaltijd en is uw eerste safari dag dan toch echt een feit.
tz_al_serengeti.jpg

Dag 7 Manyara Nationaal Park – Serengeti Nationiaal Park (ca. 220 km)

Na het ontbijt is het tijd om richting één van de bekendste wildparken van Tanzania te rijden. Ook vandaag nemen we weer een picknick lunch mee, want onze lodge ligt midden in het park en we vinden het zonde om de route naar uw lodge niet te gebruiken om alvast wat wilde dieren te ‘spotten’. Zodra we het park inkomen, zal de chauffeur zijn snelheid aanpassen en maakt u al een en-route safari en dus al een eerste kennismaking met het park.

In de loop van de middag komt u aan in uw lodge, waar u de aankomende 2 nachten verblijft, en kunt even genieten van de rust. Neem een verkoelende duik in het zwembad of lees een lekker boek op de veranda. Aan het einde van de middag komt uw chauffeur u weer halen om wederom op safari in het park te gaan. ’s Avonds is het genieten bij het haardvuur met een lekker drankje.

Weetje

In de maanden juli t/m september vindt hier ook de bekende migratie plaats. Ruim honderdduizend beesten trekken van de Serengeti naar de Mara, een indrukwekkende gebeurtenis.

ke_al_serengeti.jpg

Dag 8 Serengeti Nationaal Park

Vandaag gaan we de hele dag dit grote en indrukwekkende park ontdekken. Dat begint ’s ochtends vroeg al voor het ontbijt. U wordt nog voor zonsopkomst gewekt, om bij zonsopkomst op safari te gaan. Geniet van een warme kop koffie, want het is nog fris, en stap dan in uw landrover om de dieren te zie n ontwaken. Dit is een van de beste tijdstippen om de dieren te zien.

Serengeti Nationaal Park is één van de beroemdste wildparken in Afrika en is bekend door de grootste wildmigraties op aarde. De traditionele levende Masai noemen het park ‘Siringet’, het land zonder horizon, met haar eindeloze vlakte.

Het park is voornamelijk bekend door de jaarlijks grote gnoe migratie die de korte regens volgen op hen trektocht. Van november tot en met juni blijven de gnoes zoeken naar het verse steppegras door de gehele Serengeti. Begin juli, met gevaar voor eigen leven, zwemmen ze door de Mara rivier naar de Masai Mara in Kenia om vervolgens in oktober weer terug te keren op de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Tijdens de migratie vergezellen ontelbare zebra's en diverse gazellen de gnoes op hen jaarlijkse 700 kilometer lange migratie waar ze belaagd worden door leeuwen, jachtluipaarden en de gevreesde krokodillen in de rivieren.

Tijdens uw verblijf logeert u de Seronera vallei het centrale deel van de Serengeti. De vallei bestaat voornamelijk uit open savanne vlaktes afgewisseld door rots kopjes en een netwerk van riviertjes. Door het permanente water in de Seronera en Mbalageti rivier in het gebied zorgt ervoor dat dit deel van de Serengeti door het gehele jaar wild te observeren is.
ke_al_serengeti2.jpg

Dag 9 Serengeti – Olduvai Gorge – Karatu (ca. 200 km)

Na het ontbijt verlaten we het Serengeti nationala park om richting Karatu te rijden. Karatu ligt op nog geen 15 minuten rijden van het Ngorongoro nationaal park, wat we morgen de hele dag gaan ontdekken. Nadat we het park hebben verlaten brengen we eerst een bezoek aan Olduvai Gorge. In deze kloof heeft Dr. Louis en Mary Leaky de fossielen gevonden van uitgestorven prehistorische dieren en eerste tekenen van onze huidige beschaving. In het kleine museum ‘The Cradle of Mankind’ in het bezoekerscentrum ziet u deze opgravingen van de Nutcracker man en de Handy man van 3.5 miljoen jaar oud. De diverse vondsten toonden aan, dat de mens zich ontwikkelde en hun hersenen in omvang toenamen en dat uiteindelijk gereedschappen geavanceerder werden.

Vervolgens rijden we door naar onze accommodatie in Karatu, waar we voor de lunch zijn. Geniet van een lekkere lunch en vrije middag bij het zwembad. Wanneer u het leuk vind kunt u ook een optionele excursie maken naar een Masai dorpje of voor de sportievere onder ons is het mogelijk om een mooie wandeling maken door de indrukwekkende natuur.
tz_al_ngorongoro.jpg

Dag 10 Ngorongoro krater

Vandaag zal zeker een hoogtepunt van uw reis zijn, we bezoeken de wereldberoemde krater in het Ngorongoro Nationaal Park. De Ngorongoro krater ligt opgesloten tussen 600 meter hoge kraterwanden, waar een uniek ecosysteem ligt en naar schatting 50.000 diersoorten samenleven. Ongekend spannend is de weg naar de krater, slingerend langs de hellingen van de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. Langs ‘Bearded Trees’, waar het wier sierlijk aan de takken wapperend mee beweegt op de wind, tot uiteindelijk de kam van de krater is bereikt. Ver beneden, gehuld in nevel en gekenmerkt door vele pastelkleurige tinten, is daar dat immense panoramische vergezicht in de krater. Een variatie van verschillende landschappen afgewisseld met moerassen, riviertjes en meertjes, waar met het blote oog haast niet waar te nemen is wat zich 600 meter lager gelegen afspeelt. Dit is het amfitheater van de wereld de fameuze Ngorongoro krater.

De krater is het leefgebied van één van de grootste wildconcentraties in Afrika, met een doorsnede van 18 kilometer en met een oppervlakte van 260 km2 is dit één van reservaten waar op één dag de Big Five met veel geluk te vinden zou zijn. Tussen deze steile kraterwanden leven 50 verschillende zoogdieren waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, hyena’s, jakhalzen, luipaarden, zebra’s, gnoes en diverse antiloop soorten en bavianen en meerkatten. In de krater zijn daarnaast een grote diversiteit aan vogelsoorten waar te nemen waaronder: struisvogels, kraanvogels, roofvogels en flamingo’s in het diepblauw gekleurde alkalische Magadi meer in het westen van de krater. Een unieke beleving om tijdens gamedrives te realiseren. In deze krater leven naar schatting 50.000 diersoorten samen waarvan een aantal soorten de krater jaarlijks verlaten.

Aan het einde van de middag zijn we terug in uw accommodatie en is het nog nagenieten van alles wat u vandaag gezien heeft. Geniet van een lekkere maaltijd en drink een drankje bij de haard.
tz_al_cultuur.jpg

Dag 11 Karatu – Kilimanjaro (ca. 200 km)

Na het ontbijt rijden we terug naar Arusha, maar ook is het mogelijk om onderweg een bijzondere excursie te maken (optioneel) naar Mto wa Mbu.

Mto wa Mbu ligt op weg naar Arusha en laat u een andere kant van Tanzania zien. Tijdens deze 3 uur durende wandeling ontmoet u de vriendelijke lokale bevolking en krijgt u van een lokale gids informatie over de lokale gebruiken van de bevolking. Vast onderdeel van de wandeling is het bezoeken van een dranklokaal waar het proces van het bananenbiertje wordt toegelicht. Uiteraard gaat u ook het bijzondere brouwsel proeven. Een gezellige, ongedwongen wandeling waarbij u een kijkje krijgt in het landelijk leven van Tanzania.

Vervolgens rijden we door naar Arusha, waar u wat vrije tijd heeft om te lunchen (exclusief) en aan het einde van de dag naar de luchthaven wordt gebracht om terug te vliegen naar Amsterdam. U komt de volgende dag aan op de luchthaven.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 12 Amsterdam

In de loop van de ochtend komt u aan op de luchthaven van Schiphol, Amsterdam en is de vakantie nu echt ten einde.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Flying Doctor Service Tanzania (en i.c.m. Kenia of Zanzibar)

U kunt naast uw eigen reisverzekering ook kiezen voor de Flying Doctor Service. Mocht u onverwachts ziek worden tijdens uw safari, wordt u direct per vliegtuigje opgehaald en naar het dichtsbijzijnde ...

Meer info >

Al voor € 33p.p. Meer info >

Toeslag Comfort Class KLM heenreis

Het is mogelijk om bij bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM. Een stoel in de Economy Comfort-zone: - Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte - Is twee keer v...

Meer info >

Al voor € 85p.p. Meer info >

Toeslag Comfort Class KLM terugreis

Het is mogelijk om bij bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM. Een stoel in de Economy Comfort-zone: - Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte - Is twee keer v...

Meer info >

Al voor € 146p.p. Meer info >

Verlenging

Verlenging Breezes Beach Club & Spa****+, Zanzibar

U kunt uw safari per nacht verlengen in het luxe Breezes Beach Club & Spa op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Breezes Beach Club & Spa kent een heerlijke exotisch, persoonlijk s...

Meer info >

Al voor € 79p.p. p.nMeer info >

Verlenging Dream of Zanzibar*****, Zanzibar

U kunt uw safari ook verlengen in het schitterende Dream of Zanzibar op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Met wuivende palmbomen op het witte zandstrand en het uitzicht op de pra...

Meer info >

Al voor € 113p.p. p.nMeer info >

Verlenging Indigo Beach Zanzibar****, Zanzibar

U kunt uw safari ook verlengen in het sfeervolle Indigo Beach Zanzibar op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Uitkijkend op het kristalhelder blauwe water van de lagune, op de onge...

Meer info >

Al voor € 60p.p. p.nMeer info >

Verlenging Kichanga Lodge****, Zanzibar

U kunt uw safari ook verlengen in de heerlijke Kichanga Lodge op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Kichanga Lodge is gelegen aan de Zuid-Oostkust van Zanzibar en heeft een pracht...

Meer info >

Al voor € 84p.p. p.nMeer info >

Verlenging KonoKono Beach Resort*****, Zanzibar

U kunt uw safari ook verlengen in het prachtige KonoKono Beach Resort op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. KonoKono Beach Resort is gelegen aan de zuidoostkust van Zanzibar op he...

Meer info >

Al voor € 273p.p. p.nMeer info >

Verlenging NUR Beach Resort****, Zanzibar

U kunt uw safari ook verlengen in het het mooie NUR Beach Resort op Zanzibar. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. In het midden van de prachtige witte zandstranden van de zuid-oostelijk...

Meer info >

Al voor € 45p.p. p.nMeer info >

Verlenging Neptune Pwani Beach Resort*****, Zanzibar

U kunt uw safari per nacht verlengen in het schitterende Neptune Pwani Beach Resort op Zanzibar. U verblijft hier op basis van All Inclusive. Het prachtige Neptune Pwani Beach resort biedt u een aa...

Meer info >

Al voor € 136p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Deluxeklasse
Wanneer u kiest voor deluxeklasse accommodaties verblijft u in sfeervolle vijfsterren lodges en / of ‘tented camps’ op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner) in de wildparken. Deze lodges en/of 'tented camps' zijn de beste in hun klasse en zijn kleinschalig. De persoonlijke service, maaltijden en safaritenten zijn van absolute topklasse.
Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties verblijft u in sfeervolle driesterren lodges en / of ‘tented camps’ op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner) in de wildparken. U kunt altijd een schone kamer en / of safaritent verwachten met eigen badkamer. Bij de lodge of ‘tented camp’ is altijd een restaurant, bar en (meestal) zwembad aanwezig.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties verblijft u in sfeervolle viersterren lodges en / of ‘tented camps’ op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner) in de wildparken. U kunt altijd een schone kamer en / of safaritent verwachten met eigen badkamer. Bij de lodge of ‘tented camp’ is altijd een restaurant, bar en (meestal) zwembad aanwezig en is de locatie werkelijk prachtig.

Amboseli Nationaal Park

Kilima Safari Camp - Superiorklasse

Dit leuke Tented Camp ligt net buiten de hekken van het Amboseli Nationaal Park, op slechts enkele minuten rijden van Kimana Gate.Het kamp is voorzien van bar, lounge, restaurant en zwembad. Alle safaritenten zijn ruim opgezet en voorzien van badkamerLees meer

Kibo Safari Camp - Middenklasse

Kibo Safari Camp is een nieuw luxe tentenkamp gelegen in Amboseli National Park. Het kamp is afgeschermd door een elektrische omheining om de dieren buiten te houden. Toch zijn ze zo dichtbij dat u de dieren al grazend voorbij ziet trekken. Het kampLees meer

Lake Nakuru Nationaal Park

Lake Nakuru Lodge - Middenklasse

Een mooie lodge met aan het Nakuru meer in het gelijknamige Nationale Park. De toeristenklasse lodge heeft een gezellig restaurant met uitzicht op het meer, waar de dieren 's avonds hun dorst komen lessen. De kamers zijn prima verzorgd met mooi houtLees meer

Lake Nakuru Sopa Lodge - Superiorklasse

Lake Nakuru Sopa Lodge ligt op heuvels die de natuurlijke grens van Africa's Great Rift Valley vormen. Met een mooie ligging aan Lake Nakuru biedt de lodge spectaculaire uitzichten over het Lake Nakuru Nationaal Park. Een heus paradijs voor vogel enLees meer

Masai Mara Nationaal Park

Mara Fig Tree Camp - Superiorklasse

Fig Tree Camp ligt aan de oevers van de Talek rivier net buiten het Masai Mara Game Reserve. Dit camp bestaat uit 38 ruime tenten met uitzicht op de Talek rivier, 22 tuingerichte chalets en 10 luxe superior ngamboli tenten, gelegen in een privégedeelteLees meer

Sentrim Mara Tented Camp - Middenklasse

Het Sentrim Mara Camp ligt in het Masai Mara Nationaal Park vlakbij de Sekenani Gate in een rustige omgeving. De 44 tenten, 14 kamers en 3 familie huizen zijn allemaal uitgerust met een eigen douche, kluisje, klamboe en elektriciteit op zonne energie.Lees meer

Nairobi

Sentrim Boulevard Hotel - Middenklasse

Het boulevard hotel is een eenvoudig, maar zeer verzorgd hotel op een rustige plek in Nairobi. Er is een receptie, lounge, prima buffetrestaurant, bar en zwembad met ligbedden. Verder is er een klein winkeltje en internethoek. De kamers zijn verdeeldLees meer

Amber hotel - Superiorklasse

Het nieuwe Amber hotel, met een unieke architectuur, is rustig gelegen maar op kleine afstand van populaire winkelcentra als Prestige Plaza en Yaya Centre. De 109 kamers zijn modern ingericht en beschikken over een airco, tv, minibar en gratis wifi.Lees meer

Karatu

Eileen's Tree Inn - Middenklasse

Dit kleinschalige guesthouse is een leuke afwisseling van alle lodges en ligt Karatu, de toegangspoort van het Ngorongoro national park. De 10 kamers liggen allemaal in de tropische tuin en zijn vorozien van muskietennet, badkamer met douche en een lekkereLees meer

Lake Manyara

Migunga Forest Camp - Middenklasse

Wanneer u aankomt bij deze Tented Lodge voelt u direct het ‘Out of Africa-gevoel’, want hier logeert u vanavond in echte safari-tenten. De 21 safari-tenten zijn allemaal voorzien van vaste bedden, elektriciteit en een badkamer met douche en toilet. UiteraardLees meer

Lake Manyara Wildlife Safari Lodge - Superiorklasse

Manyara Wildlife Safari CampLodge
Dit Tented Camp staat aan de rand van het Lake Manyara nationaal park. Vanaf het terras en het zwembad van spectaculaire zonsondergangen met op de achtergrond de steile hellingen van de Rift Vallei. In het hoofdgebouwLees meer

Ngorongoro Nationaal Park

Ngorongoro Farm House - Superiorklasse

Deze lodge ligt nabij Karatu in een landelijke omgeving met uitzicht op de Oldeani vulkaan. De lodge ligt slechts 5 kilometer vanaf de Lolduare toegangspoort van de Ngorongoro krater. Deze oude boerderij is recent gerenoveerd en beschikt over een groteLees meer

Serengeti Nationaal Park

Serengeti Kati Kati Tented Camp - Middenklasse

Kati Kati Camp is ooit als mobiel kamp begonnen, maar heeft inmiddels een permanente ligging in het Seronera gebied in centraal Serengeti. Het Tented Camp heeft slechts 20 semi-luxe safari-tenten en zal u het echte ‘Out of Africa’ gevoel geven. De safari-tentenLees meer

Kubu Kubu Tented Camp - Superiorklasse

In het prachtige centrale deel van de Serengeti ligt Kubu Kubu Tented Camp. Deze nieuwe accommodatie heeft een moderne Afrikaanse uitstraling. De 25 ruime tenten bieden comfort en zijn exclusief ingericht, waardoor u er een echt Afrikaans Bush gevoelLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Ngorongoro Nationaal Park

Bezoek aan de Masai

Vanuit Karatu kunt u een bezoekje brengen aan een traditioneel Masai dorpje, welke gelegen is aan de rand van het Ngorongoro nationaal park. Leuk om te zien hoe de Masai nog steeds in deze regio leeft. Houd u er wel rekening mee dat dit soort dorpjeLees meer

Wandeling aan de rand van de Ngorongoro Krater

Een mooie wandeling, onder begeleiding van uw chauffeur/ranger, nabij de rand van de krater. Een heerlijk, ontspannen middag met indrukwekkende vergezichten. De wandeling is circa 2.5 uur en is een leuke afwisseling.Lees meer

Bezoek aan Mto Wa Mbu

Hoe leuk is het om naast alle safari-belevenissen ook kennis te maken met de lokale bevolking. Tijdens een bezoek aan Mto Wa Mbu krijgt u een kijkje in het dagelijks leven van de mensen. Tijdens deze 3 uur durende wandeling ontmoet u de vriendelijkeLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Safari in Kenia per 4x4 safarivan met opklapbaar dak op privébasis
Safari per 4x4 Landcruiser met opklapbaar dak op privébasis
Engelssprekende chauffeur/ranger
Transfers luchthaven – hotel Nairobi
Overnachtingen in sfeervolle lodges & Tented Camps
Alle maaltijden tijdens uw safaridagen (ontbijt dag 2 t/m ontbijt dag 11)
Alle safari’s zoals in het programma aangegeven
Bezoek aan Olduvai Gorge
Bezoek aan de Ngorongoro krater
Entreegelden nationale parken t.w.v. 665 USD
Meet & Greet op de luchthaven

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

Visum Kenia en Tanzania
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien

Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 500 korting op het arrangement en kinderen 12 t/m 15 jaar krijgen € 340 korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven. Er kan slechts 1 extra bed worden bijgeplaatst!

Weekendtoeslag KLM

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met KLM vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Amboseli NP

Wanneer wij onze geselecteerde lodge in Amboseli niet kunnen reserveren zullen wij een gelijkwaardige lodge aanbieden. Mocht deze lodge binnen de hekken van het Amboseli NP vallen dienen wij een extra 70 USD te berekenen voor de entree van het Amboseli NP.​

Visum
Voor Kenia is een visum verplicht, deze dient u voorafgaand aan uw aankomst in Kenia aan te schaffen. Dit kunt online regelen via de website eCitizen van de Keniaanse regering.

Indien de reis naar Kenia combineert met een bezoek aan Tanzania & Zanzibar dient u er rekening mee te houden dat een visum voor deze landen verplicht is verplicht. U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen.
NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.
Kerst & Nieuwjaarsdiner toeslagen
Alle eventuele Kerst & Nieuwjaarsdiner toeslagen zijn al in de prijs inbegrepen!
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Indrukwekkend Kenia & Tanzania

Maaike, Houten
'Je moet het gezien hebben om er over te kunnen meepraten.'
Maaike, Houten
'Een echte aanrader, hier kan geen dierentuin tegen op!'
anoniem
'Het was een onvergetelijke ervaring. De reis was prima georganiseerd, we werden ter plekke altijd opgewacht en begeleid naar hotel. Ook hielp de chauffeur/gids bij inchecken in hotels en/of op luchthavens.We werden zelfs tot in de shuttlebus begeleid door iemand van de reisorganisatie, die ook zorgde voor de bagage. De accommodaties waren prima, in Kenia iets beter dan in Tanzania ( eenvoudiger). We hebben heel veel wild gezien, niet alleen de "big five'', maar ook cheeta''s en luipaarden.Gidsen waren heel handig in het spotten van wild, ook met behulp van radiocontact. Het enige waar rekening mee moet worden gehouden, is dat de wegen inderdaad bijzonder slecht zijn, je zit uren lang te hobbelen over onverharde zandwegen. Het alternatief is om je met een vliegtuigje te laten afzetten in een wildpark, dat was bijna overal mogelijk, maar dan mis je een heleboel van het land. Je komt overdag door de "armoedige dorpjes" met plaatselijke marktjes, ziet de dorpen en hutjes van de Masai, die met hun kuddes over de velden lopen, ziet kinderen naar school gaan in hun uniformen, kortom, dat moet je eigenlijk niet missen, wil je een beetje goede indruk van het land krijgen.'

Reisgedeelte Indrukwekkend Tanzania & Kenia

Breezes Beach Club & Spa*****

Dream of Zanzibar*****

Indigo Beach Zanzibar****

Kichanga Lodge****

KonoKono Beach Resort*****

Neptune Pwani Beach Resort****+

NUR Beach Resort***

Uitgebreide reisverslagen

10-daagse rondreis Highlights van Kenia

06-07-2012

'Gisteren in Nairobi aangekomen, we hebben een goede vlucht gehad en het eten was zeer goed. Complimenten aan de KLM. Het duurde vrij lang voordat we door de douane waren, de visas kosten inmiddels 50$ per persoon. We worden keurig opgewacht door de reisorganisatie en worden aan onze chauffeur Ali voorgesteld. Hij is de komende week onze chauffeur en gids, verder zijn er geen andere gasten. Dus we...

12-daagse rondreis Highlights van Kenia

29-01-2009

Op donderdag 29 januari vlogen wij met de KLM van amsterdam naar Nairobi Kenia. We waren letterlijk en figuurlijk in de wolken want de avond voor vertrek hoorden we dat onze zoon en schoondochter een baby verwachten in juli. We vertrekken de volgende morgen vroeg naar Masai Mara nationaal park. Dit is een reservaat en er mag niet worden gebouwd of landbouw worden bedreven. We rijden met een safar...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam