neemt je mee
Jerash, het pompeï van het Midden-Oosten
Jerash, het pompeï van het Midden-Oosten
De legendarische Roze Stad, Petra
De legendarische Roze Stad, Petra
Wadi Rum
Wadi Rum
Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee
Amman
Amman

Op 't gemak door Jordanië, incl. huurauto

Privéreis | 16 dagen v.a.
1411i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-05-2018
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Inclusief huurauto
Uitgebreide rondreis met veel vrije tijd
Diner en overnachting in de woestijn
Bezoek aan het wereldwonder Petra
Drijven in de Dode Zee

Volop genieten in Jordanië

Tijdens deze reis gaat u op een aangenaam tempo door dit betoverende land en waant u zich in een sprookjes van Duizend-en-één-nacht! We laten u de woestijnkastelen in de omgeving van Amman zien, u slaapt in de Bijbelse stad Madaba en u heeft twee volle dagen om de legendarische roze stad Petra te ontdekken. Slaap in het bijzondere woestijn gebied Wadi Rum en zie de prachtige zonsopkomst over de duinen – een unieke beleving!

"“Wij hebben een heerlijke ontspannen reis gemaakt en toch veel gezien en beleefd. Voor ons (behoorlijk ervaren reizigers) behoort deze reis tot de top 5 van mooiste reizen die we ooit hebben gemaakt.”"

Annemieke, Lage Zwaluwe

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Amman

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Amman
Transfer naar hotel in Amman
Eerste overnachting Amman

U vliegt vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Transfer naar uw hotel waar u de aankomende vijf nachten verblijft.

DAG
02

Amman

jo_al_amman2.jpg
Kennismaking met het oude centrum Amman
Tweede overnachting Amman

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. Vandaag een dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een stadstour door het oude gedeelte van de stad maken. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, het Romeinse theater en de King Abdullah moskee.

DAG
03

Amman – Jerash – Aljoun – Amman

Jerash
Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash
Bezoek Aljoun met kasteel Qalaat al Rabad
Derde overnachting Amman

In de ochtend verlaat u de stad om naar Jerash te rijden, schitterend gelegen op een vlakte, omringd door heuvelachtig beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Vandaag de dag wordt Jerash algemeen erkend als een van de best bewaarde Romeinse provinciesteden in de wereld. Het is eeuwen onder het zand bedolven geweest, totdat de laatste 70 jaren de restauratie ter hand is genomen en de stad weer helemaal werd uitgegraven. U maakt er een wandeling langs de theaters en tempels. Dan rijdt u naar Ajloun, hier brengt u een bezoek aan het kasteel, Qalaat al Rabad; dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders. Dan rijdt u zelf weer terug naar Amman, een dag met geweldige indrukken!

DAG
04

Amman

jo_al_amman.jpg
Vrije dag Amman
Vierde overnachting Amman

Vandaag heeft u een vrije dag in Amman. De hoofdstad van het koninkrijk Jordanië is een stad met vele contrasten, een mix van oud en nieuw, het bestaat uit het oude en meer traditionele centrum (in het Arabisch 'Balad') en een modern levendiger westers ‘west Amman’. Een mooi oriëntatiepunt is de Citadel, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de 18 heuvels waarop de stad is gebouwd. In het commerciële hart van de stad ziet u ultra-moderne gebouwen, hotels, restaurants en winkels. Maar in andere gedeelten ziet u vele historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes uit de Romeinse en Byzantijnse periode en het Romeinse amfitheater. Dompel u onder in deze veelzijdige stad!

DAG
05

Amman - woestijnkastelen - Amman

JO_AL_AMMAN
Omgeving Amman ontdekken
Bezoek aan de woestijnkastelen
Vijfde overnachting Amman

In de omgeving van Amman liggen diverse woestijnkastelen, feitelijk forten in de woestijn. Het merendeel werd gebouwd in de 7e en 8e eeuw in opdracht van de kaliefen van de Omajjadendynastie. De meeste liggen langs de oude handelsroutes naar Medina (Saoedi-Arabië) en Koefa (Irak). Vandaag heeft u de gelegenheid om deze met uw huurauto te gaan bezoeken.

DAG
06

Amman - Madaba

jo_al_madaba.jpg
Vertrek Amman
Bezoek Madaba
Vrije middag
Overnachting Madaba

U laat Amman achter u om naar Madaba, één van de Bijbelse steden, te rijden. In de ochtend arriveert u in Madaba, een leuke provinciestad net ten zuiden van Amman. Gaat u zeker een bezoekje brengen aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het 'Heilige Land' in mozaïek op de vloer ligt. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in dit aangename stadje en u vindt vast wel tijd om neer te strijken in een van de koffiehuizen om er een kopje Arabische koffie te drinken!

DAG
07

Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

JO_AL_PETRA2
Vertrek Madaba
Bezoek aan Mount Nebo met spectaculair uitzicht
Rijden over King’s Highway
Bezoek oude kruisvaardersstad Kerak
Eerste overnachting Petra

Na het ontbijt rijdt u naar Mount Nebo, op circa tien minuten ten westen van Madaba. Hier staat het gedenkteken van Mozes op de vermoedelijke plaats van de dood van de profeet en de begraafplaats. Hier had Mozes het uitzicht over het Heilige Land duizenden jaren geleden. U vervolgt uw route via de 'King’s Highway' met zijn prachtige vergezichten naar Kerak. Het indrukwekkende silhouet van deze gefortifiseerde stad met het kasteel doet u meteen begrijpen waarom deze plek zo belangrijk is geweest voor vele heersers uit de geschiedenis. Deze oude kruisvaardersstad is gebouwd in de 12e eeuw, het is een indrukwekkend voorbeeld van militaire architectuur van de kruisvaarders, de oude vesting ligt binnen de muren van de oude stad. De ondergronds gelegen zalen en gangen zijn het best bewaard gebleven, deze kunnen worden betreden via een zware massieve deur. Dan vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag aankomt.

DAG
08

Petra

jo_al_petra4.jpg
Kennismaking met de roze stad Petra
Twee vrije dagen
Eerste en Tweede overnachting Petra

U heeft twee volle dagen om de legendarische roze stad Petra te gaan ontdekken. De archeologische stad die ‘half zo oud is als de tijd’, is één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte, via een smalle kloof bereikt u de tempelstad met zijn talloze rotswoningen, tempels en theaters. Deze stad was eeuwenlang verborgen voor de buitenwereld, totdat deze in 1812 bij toeval weer werd ontdekt. Het beroemdste monument, de schatkamer, doemt indrukwekkend op aan het eind van de kloof. Deze schitterende facade van 40 meter hoog is uitgehouwen in de harde rots van de bergwand en een indrukwekkend geschenk uit de oudheid. In de archeologische stad zijn verschillende wandel- en klimroutes, deze onthullen vele gebouwen, tempels, rotsreliëfen en een amfitheater met 3000 zitplaatsen. Een klim over een uit de rotsen gehakte trap met 900 treden brengt u naar een hoogtepunt van de stad, ‘Deir’, een gigantisch klooster uit de 1e eeuw. Het is een sprookje om rond te dwalen in deze prachtige stad.

DAG
10

Petra - Wadi Rum (115 km)

Wadi Rum
Vertrek Petra
Bezoek Wadi Rum
Woestijnsafari per 4WD (optioneel)
Dineren onder de sterrenhemel
Eerste overnachting bedoeïenenkamp in Wadi Rum

Wederom een hoogtepunt tijdens deze reis: Wadi Rum. Wadi Rum is een bijzonder woestijngebied in Jordanië, het staat ook wel bekend als ‘de Vallei van de Maan’. Het heeft een fantastisch landschap met grillige rotspartijen. Er leven nog verschillende bedoeïenenstammen in de woestijn. Na het ontbijt rijdt u naar uw tentenkamp en bij het vallen van de avond dineert u onder de sterren. Deze nacht logeert u in het kamp in bedoeïenen stijl, dat beschikt over sanitaire voorzieningen. De tenten (stahoogte) zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

DAG
11

Wadi Rum - Aqaba (71 km)

jo_al_aqaba.jpg
Vertrek Wadi Rum
Zonsopkomst bewonderen tijdens ontbijt
Vrije middag Aqaba
Eerste overnachting Aqaba

Na een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt, verlaat u Wadi Rum om naar Aqaba te rijden. Hier heeft u de komende dagen de tijd om heerlijk te genieten van zon, zee en strand.

DAG
12

Aqaba

JO_AL_AQABA1
Heerlijke vrije dagen Aqaba
Tweede en derde overnachting Aqaba

U heeft twee volle dagen om te genieten in Aqaba, dé badplaats van Jordanië, gelegen aan de Golf van Aqaba in het zuiden van Jordanië. Het is omgeven door een prachtige geografische decoratie van bergen, zee en woestijn. Een prima bestemming voor zon, zee en strandgenot maar het is ook een paradijs voor watersportliefhebbers: u kunt hier heerlijk surfen en zeilen en het is een uitermate goede plek om te snorkelen of te duiken door het indrukwekkend onderwater landschap. In het centrum zijn vele restaurants en winkels, daarnaast zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals het Mameluke Fort en het kasteel van Saladin.

DAG
14

Aqaba - Dode Zee - Amman (330 km)

jo_al_dodezee.jpg
Bezoek aan de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee (optioneel)
Overnachting in Amman

In de ochtend vertrekt u richting de Dode Zee, het laagste punt op aarde, het ligt ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Het is tevens het meest zoute meer op aarde, door de grote concentratie zout in het water is geen enkele vorm van leven mogelijk, behalve enkele micro-organismen. Het water heeft door het hoge zoutgehalte een groot drijfvermogen, wat het uniek maakt in de wereld. Vanzelfsprekend heeft u de mogelijkheid om in deze zoute zee te gaan drijven, het is een geweldige ervaring om zonder moeite te dobberen in het water! Hierna reist u door naar Amman, waar u wanneer u voor de huurauto kiest, deze inlevert bij uw accommodatie en overnacht.

DAG
15

Amman

JO_AL_AMMAN
Vrije dag in Amman
Vertrek Amman
Vlucht Amman - Amsterdam
Alternatief: Verlenging in Aqaba

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Amman. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souveniers en lekker te genieten van het oude centrum.

In de loop van de avond wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven.

Wanneer u met Royal Jordanian vliegt, zult u vandaag in de middag al terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan, waardoor de reis één dag korter is.

DAG
16

Amman - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een heerlijke reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Vervoersopties ter plaatse
5 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

25-04-2014

'We hebben een geweldige rondreis door Jordanie gehad. Huurauto, transfers en verlenging van de reis waren prima geregeld. De hotels waren van uitstekende kwaliteit. De indeling van de reis paste precies bij onze wensen. We hebben genoten van de prac ...

Meer info >

anoniem

05-10-2011

'Bereid u voor op een andere wereld met bijzonder oprecht vriendelijke mensen. De bevolking in heel het land (in Aqaba iets minder) is uitzonderlijk behulpzaam en gastvrij. Ze helpen je zonder geld te vragen. Bedelaars heb je nauwelijks het land lijk ...

Meer info >

anoniem

16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. huurauto: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Meet & Greet op de luchthaven
13 dagen huurauto inclusief ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goede middenklasse of superiorklasse hotels incl. ontbijt (afhankelijk van uw keuze)
In Wadi Rum logeert u in een eenvoudige bedoeïenentent
Diner onder de sterren in Wadi Rum
Bezoekmogelijkheid aan Jerash, het Pompeï van het Midden-Oosten
Bezoekmogelijkheid aan Ajloun met het kasteel Qalaat al Rabad
Bezoekmogelijkheid aan de woestijnkastelen in de omgeving van Amman
Autorit over de prachtige King's Highway
Madaba met de Mozaïekvloer in de St. George kerk*
Mount Nebo, waar Mozes over het Beloofde Land keek*
Kerak met de kruisvaardersburcht*
Bezoek aan de Roze stad Petra*
Verblijf in Aqaba, de badplaats van Jordanië
Bezoek aan de Dode Zee*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. 110 USD p.p.
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. huurauto: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

25-04-2014

'We hebben een geweldige rondreis door Jordanie gehad. Huurauto, transfers en verlenging van de reis waren prima geregeld. De hotels waren van uitstekende kwaliteit. De indeling van de reis paste precies bij onze wensen. We hebben genoten van de prac ...

Meer info >

anoniem

05-10-2011

'Bereid u voor op een andere wereld met bijzonder oprecht vriendelijke mensen. De bevolking in heel het land (in Aqaba iets minder) is uitzonderlijk behulpzaam en gastvrij. Ze helpen je zonder geld te vragen. Bedelaars heb je nauwelijks het land lijk ...

Meer info >

anoniem

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Amman

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Amman
Transfer naar hotel in Amman
Eerste overnachting Amman

U vliegt vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Transfer naar uw hotel waar u de aankomende vijf nachten verblijft.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Amman

jo_al_amman2.jpg
Kennismaking met het oude centrum Amman
Tweede overnachting Amman

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. Vandaag een dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een stadstour door het oude gedeelte van de stad maken. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, het Romeinse theater en de King Abdullah moskee.

Weetje

Als u veel bezienswaardigheden in Jordanië wilt bezoeken, kunt u ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft u toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden, zoals: Petra, Wadi Rum en Jerash. Deze Jordan Pass kunt u via de website www.jordanpass.jo aanschaffen!

DAG
03

Amman – Jerash – Aljoun – Amman

Jerash
Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash
Bezoek Aljoun met kasteel Qalaat al Rabad
Derde overnachting Amman

In de ochtend verlaat u de stad om naar Jerash te rijden, schitterend gelegen op een vlakte, omringd door heuvelachtig beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Vandaag de dag wordt Jerash algemeen erkend als een van de best bewaarde Romeinse provinciesteden in de wereld. Het is eeuwen onder het zand bedolven geweest, totdat de laatste 70 jaren de restauratie ter hand is genomen en de stad weer helemaal werd uitgegraven. U maakt er een wandeling langs de theaters en tempels. Dan rijdt u naar Ajloun, hier brengt u een bezoek aan het kasteel, Qalaat al Rabad; dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders. Dan rijdt u zelf weer terug naar Amman, een dag met geweldige indrukken!

DAG
04

Amman

jo_al_amman.jpg
Vrije dag Amman
Vierde overnachting Amman

Vandaag heeft u een vrije dag in Amman. De hoofdstad van het koninkrijk Jordanië is een stad met vele contrasten, een mix van oud en nieuw, het bestaat uit het oude en meer traditionele centrum (in het Arabisch 'Balad') en een modern levendiger westers ‘west Amman’. Een mooi oriëntatiepunt is de Citadel, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de 18 heuvels waarop de stad is gebouwd. In het commerciële hart van de stad ziet u ultra-moderne gebouwen, hotels, restaurants en winkels. Maar in andere gedeelten ziet u vele historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes uit de Romeinse en Byzantijnse periode en het Romeinse amfitheater. Dompel u onder in deze veelzijdige stad!

DAG
05

Amman - woestijnkastelen - Amman

JO_AL_AMMAN
Omgeving Amman ontdekken
Bezoek aan de woestijnkastelen
Vijfde overnachting Amman

In de omgeving van Amman liggen diverse woestijnkastelen, feitelijk forten in de woestijn. Het merendeel werd gebouwd in de 7e en 8e eeuw in opdracht van de kaliefen van de Omajjadendynastie. De meeste liggen langs de oude handelsroutes naar Medina (Saoedi-Arabië) en Koefa (Irak). Vandaag heeft u de gelegenheid om deze met uw huurauto te gaan bezoeken.

DAG
06

Amman - Madaba

jo_al_madaba.jpg
Vertrek Amman
Bezoek Madaba
Vrije middag
Overnachting Madaba

U laat Amman achter u om naar Madaba, één van de Bijbelse steden, te rijden. In de ochtend arriveert u in Madaba, een leuke provinciestad net ten zuiden van Amman. Gaat u zeker een bezoekje brengen aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het 'Heilige Land' in mozaïek op de vloer ligt. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in dit aangename stadje en u vindt vast wel tijd om neer te strijken in een van de koffiehuizen om er een kopje Arabische koffie te drinken!

DAG
07

Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

JO_AL_PETRA2
Vertrek Madaba
Bezoek aan Mount Nebo met spectaculair uitzicht
Rijden over King’s Highway
Bezoek oude kruisvaardersstad Kerak
Eerste overnachting Petra

Na het ontbijt rijdt u naar Mount Nebo, op circa tien minuten ten westen van Madaba. Hier staat het gedenkteken van Mozes op de vermoedelijke plaats van de dood van de profeet en de begraafplaats. Hier had Mozes het uitzicht over het Heilige Land duizenden jaren geleden. U vervolgt uw route via de 'King’s Highway' met zijn prachtige vergezichten naar Kerak. Het indrukwekkende silhouet van deze gefortifiseerde stad met het kasteel doet u meteen begrijpen waarom deze plek zo belangrijk is geweest voor vele heersers uit de geschiedenis. Deze oude kruisvaardersstad is gebouwd in de 12e eeuw, het is een indrukwekkend voorbeeld van militaire architectuur van de kruisvaarders, de oude vesting ligt binnen de muren van de oude stad. De ondergronds gelegen zalen en gangen zijn het best bewaard gebleven, deze kunnen worden betreden via een zware massieve deur. Dan vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag aankomt.

DAG
08

Petra

jo_al_petra4.jpg
Kennismaking met de roze stad Petra
Twee vrije dagen
Eerste en Tweede overnachting Petra

U heeft twee volle dagen om de legendarische roze stad Petra te gaan ontdekken. De archeologische stad die ‘half zo oud is als de tijd’, is één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte, via een smalle kloof bereikt u de tempelstad met zijn talloze rotswoningen, tempels en theaters. Deze stad was eeuwenlang verborgen voor de buitenwereld, totdat deze in 1812 bij toeval weer werd ontdekt. Het beroemdste monument, de schatkamer, doemt indrukwekkend op aan het eind van de kloof. Deze schitterende facade van 40 meter hoog is uitgehouwen in de harde rots van de bergwand en een indrukwekkend geschenk uit de oudheid. In de archeologische stad zijn verschillende wandel- en klimroutes, deze onthullen vele gebouwen, tempels, rotsreliëfen en een amfitheater met 3000 zitplaatsen. Een klim over een uit de rotsen gehakte trap met 900 treden brengt u naar een hoogtepunt van de stad, ‘Deir’, een gigantisch klooster uit de 1e eeuw. Het is een sprookje om rond te dwalen in deze prachtige stad.

DAG
10

Petra - Wadi Rum (115 km)

Wadi Rum
Vertrek Petra
Bezoek Wadi Rum
Woestijnsafari per 4WD (optioneel)
Dineren onder de sterrenhemel
Eerste overnachting bedoeïenenkamp in Wadi Rum

Wederom een hoogtepunt tijdens deze reis: Wadi Rum. Wadi Rum is een bijzonder woestijngebied in Jordanië, het staat ook wel bekend als ‘de Vallei van de Maan’. Het heeft een fantastisch landschap met grillige rotspartijen. Er leven nog verschillende bedoeïenenstammen in de woestijn. Na het ontbijt rijdt u naar uw tentenkamp en bij het vallen van de avond dineert u onder de sterren. Deze nacht logeert u in het kamp in bedoeïenen stijl, dat beschikt over sanitaire voorzieningen. De tenten (stahoogte) zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

DAG
11

Wadi Rum - Aqaba (71 km)

jo_al_aqaba.jpg
Vertrek Wadi Rum
Zonsopkomst bewonderen tijdens ontbijt
Vrije middag Aqaba
Eerste overnachting Aqaba

Na een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt, verlaat u Wadi Rum om naar Aqaba te rijden. Hier heeft u de komende dagen de tijd om heerlijk te genieten van zon, zee en strand.

DAG
12

Aqaba

JO_AL_AQABA1
Heerlijke vrije dagen Aqaba
Tweede en derde overnachting Aqaba

U heeft twee volle dagen om te genieten in Aqaba, dé badplaats van Jordanië, gelegen aan de Golf van Aqaba in het zuiden van Jordanië. Het is omgeven door een prachtige geografische decoratie van bergen, zee en woestijn. Een prima bestemming voor zon, zee en strandgenot maar het is ook een paradijs voor watersportliefhebbers: u kunt hier heerlijk surfen en zeilen en het is een uitermate goede plek om te snorkelen of te duiken door het indrukwekkend onderwater landschap. In het centrum zijn vele restaurants en winkels, daarnaast zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals het Mameluke Fort en het kasteel van Saladin.

DAG
14

Aqaba - Dode Zee - Amman (330 km)

jo_al_dodezee.jpg
Bezoek aan de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee (optioneel)
Overnachting in Amman

In de ochtend vertrekt u richting de Dode Zee, het laagste punt op aarde, het ligt ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Het is tevens het meest zoute meer op aarde, door de grote concentratie zout in het water is geen enkele vorm van leven mogelijk, behalve enkele micro-organismen. Het water heeft door het hoge zoutgehalte een groot drijfvermogen, wat het uniek maakt in de wereld. Vanzelfsprekend heeft u de mogelijkheid om in deze zoute zee te gaan drijven, het is een geweldige ervaring om zonder moeite te dobberen in het water! Hierna reist u door naar Amman, waar u wanneer u voor de huurauto kiest, deze inlevert bij uw accommodatie en overnacht.

DAG
15

Amman

JO_AL_AMMAN
Vrije dag in Amman
Vertrek Amman
Vlucht Amman - Amsterdam
Alternatief: Verlenging in Aqaba

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Amman. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souveniers en lekker te genieten van het oude centrum.

In de loop van de avond wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven.

Wanneer u met Royal Jordanian vliegt, zult u vandaag in de middag al terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan, waardoor de reis één dag korter is.

DAG
16

Amman - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een heerlijke reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Extra's
8 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

25-04-2014

'We hebben een geweldige rondreis door Jordanie gehad. Huurauto, transfers en verlenging van de reis waren prima geregeld. De hotels waren van uitstekende kwaliteit. De indeling van de reis paste precies bij onze wensen. We hebben genoten van de prac ...

Meer info >

anoniem

05-10-2011

'Bereid u voor op een andere wereld met bijzonder oprecht vriendelijke mensen. De bevolking in heel het land (in Aqaba iets minder) is uitzonderlijk behulpzaam en gastvrij. Ze helpen je zonder geld te vragen. Bedelaars heb je nauwelijks het land lijk ...

Meer info >

anoniem

16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. huurauto: altijd de beste prijs
+Vervoersopties ter plaatse
5 opties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Amman
123
Hotel Antika Amman
Driesterren
 • jo_ac_antika_ka.jpg
 • jo_ac_antika_re.jpg
 • jo_ac_antika_re1.jpg
 • jo_ac_antika_lo.jpg
In het hart van de oude stad Amman en op ca. 5 minuten lopen van het centrum van Amman ligt het Antika Hotel. Het is een fijn hotel aan de rand van Rainbow street. Het vriendelijke personeel zal er voor zorgen dat het u aan niet ontbreekt. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, snackbar en WiFi in de openbare ruimtes. De kamers zijn netjes ingericht en zijn voorzien van airco, telefoon, TV en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Olive Hotel
Driesterren
 • jo_ac_olivere.jpg
 • jo_ac_oliveka.jpg
 • jo_ac_olivere1.jpg
Hotel Olive is een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Amman. Hotel Olive biedt een prachtig uitzicht over de Abdoun-brug en is gelegen aan de rand van de stad. Parkeermogelijkheden zijn hier volop. De toeristische attracties en het centrum van Amman liggen op slechts 1 km van het hotel. Alle modern ingerichte kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning, minibar (tegen betaling), kluisje, magnetron, haardroger, waterkoker en een eigen badkamer met douche en toilet. Het hotel beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Ook biedt het hotel een café op een prachtig terras waar u in de openlucht met een drankje bij kunt komen van een mooie excursiedag.
Meer info >
Al Waleed hotel
Driesterren
 • jo_amm_alwaleedte.jpg
 • jo_amm_alwaleedka.jpg
 • jo_amm_alwaleedlo.jpg
 • jo_amm_alwaleedba.jpg
 • jo_amm_alwaleedex.jpg
Centraal gelegen op loopafstand van de winkelstraat en diverse restaurants biedt hotel Al Waleed u een heerlijk verblijf. De vriendelijke service, comfortabele faciliteiten en centrale ligging, maken dit hotel tot een goede keuze.In de populaire wijk Swefieh van Amman.Alle kamers zijn netjes en verzorgd ingericht en alle voorzien van airco, TV, telefoon, kluisje, zitje, koffie- en theezetfaciliteiten en een volledige badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Amman
Grand Amman
Vijfsterren
 • Le Meridien
 • Le Meridien
 • Le Meridien
 • Le Meridien
Voor gasten die zoeken naar de ultieme persoonlijke service en luxe, zijn bij het Grand Amman hotel aan het juiste adres. Grand Amman ligt in het centrum van Amman en is slechts een wandeling verwijderd van het Amman Citadel en vele winkel-en eetgelegenheden. Het luxe hotel is voorzien van diverse restaurants en lounges, een Starbucks koffiebar, binnen- en buitenzwembad, diverse wellnessfaciliteiten en gratis WiFi aanwezig in het gehele hotel. De kamers zijn chique en elk uniek ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, zitje en badkamer met douche en/of bad.
Meer info >
Madaba
Delilah Hotel
Driesterren
 • jo_ac_delilah.jpg
 • jo_ac_delilah_ka.jpg
 • jo_ac_delilah_re.jpg
 • jo_ac_delilah_ter.jpg
Delilah hotel is een comfortabel hotel. De belangrijkste bezienswaardigheid van Madaba, de kerk van St. George, ligt op loopafstand van het hotel. Een fijn hotel voor uw verblijf in dit charmante stadje. Het hotel beschikt over receptie, restaurant, bar & lounge, WiFi in de openbare ruimtes en een gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van een TV, telefoon, airco, kluisje, minibar en een badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Madaba
Delilah Hotel
Driesterren
 • jo_ac_delilah.jpg
 • jo_ac_delilah_ka.jpg
 • jo_ac_delilah_re.jpg
 • jo_ac_delilah_ter.jpg
Delilah hotel is een comfortabel hotel. De belangrijkste bezienswaardigheid van Madaba, de kerk van St. George, ligt op loopafstand van het hotel. Een fijn hotel voor uw verblijf in dit charmante stadje. Het hotel beschikt over receptie, restaurant, bar & lounge, WiFi in de openbare ruimtes en een gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van een TV, telefoon, airco, kluisje, minibar en een badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Petra
12
Hotel Edom
Driesterren
 • Edom exterieur
 • Edom Lounge
 • Edom Lounge
 • Edom Kamer
 • Edom Kamer
Het Edom Hotel is een ideaal startpunt voor uw bezoek aan de Roze Stad. Het is een net en verzorgd hotel op circa 200 meter van de ingang van de legendarische Roze Stad Petra, in het centrum van Wadi Mousa. Een speciale ervaring kunt u opdoen in het grotrestaurant, met prachtige kleden, lage banken en olielampen. Gelegen op In de directe omgeving zijn diverse restaurantjes. Verder is het hotel voorzien van een receptie met lobby, restaurant, grotrestaurant, roomservice, gratis WiFi in openbare ruimtes, Turks bad met o.a. stoombad en massage, winkeltje en wasservice. Het hotel beschikt over 135 kamers, verzorgd ingericht met airco, minibar, telefoon, sat-TV en badkamer met bad of douche.
Meer info >
La Maison Hotel Petra
Driesterren
 • jo_ac_maison_ex.jpg
 • jo_ac_maison_ka.jpg
 • jo_ac_maison_lo.jpg
 • jo_ac_maison_re1.jpg
Op loopafstand gelegen vanaf de oude stad Petra, ligt het La Maison Hotel. Een prima startpunt dus voor uw bezoek aan de Roze Stad. Het hotel beschikt over een receptie, biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden en gratis Wifi in het gehele hotels. De kamers zijn netjes ingericht en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, minibar en badkamer met douch en/of bad en toilet.
Meer info >
Petra
12
Hotel Petra Panorama
Viersterren
 • jo_ac_panoramazw2.jpg
 • jo_ac_panoramaka.jpg
 • jo_ac_panoramaui.jpg
Het Petra Panorama hotel is gelegen in de bergen en heeft een prachtig panoramisch uitzicht op de omgeving van het hotel. Het ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Wadi Mousa en 8 kilometer vanaf Petra. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, zwembad en een parkeerplaats bij het hotel. De kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, minibar en badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Petra Guest House
Viersterren
 • jo_ac_petraghex2.jpg
 • jo_ac_petraghka.jpg
 • jo_ac_petraghex1.jpg
 • jo_ac_petraghex.jpg
 • jo_ac_petraghlo.jpg
Gelegen aan de ingang van de legendarische roze stad ligt het Petra Guest House. Door een bijzondere kloof wandelt u naar de entree van deze stad en kunt u genieten van de fantastische oude stad met vol met historische verhalen en mysteries. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, buitenterras en een bar. Tevens is er gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, minibar, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Wadi Rum
12
Jabal Rum Camp
Driesterren
 • jo_ac_rum_jabalrumex1new.jpg
 • Jabalrum Buitenkant
 • jo_ac_rum_jabalrumex2new.jpg
 • jo_ac_rum_jabalrumex4new.jpg
 • Jabalrum Buitenkant
Jabal Rum Camp is schitterend gelegen in de indrukwekkende Wadi Rum woestijn. Het kampement is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd, centraal liggen de hoofdtenten en de centrale buitenplaats waar regelmatig avondentertainment plaats vindt. Hier worden ook gasten van andere kampen voor uitgenodigd. Overdag is er bediening in de centrale tent, zodat u er een drankje kunt bestellen.
Het tentenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen (toiletten en douches), die zich in een apart servicegebouw bevinden.

U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met een opgemaakt bed. Handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Het is een geweldige ervaring om 's nachts te genieten van de mooie sterrenhemel!

Extra info
Wij raden u aan om een zaklamp mee te nemen en een extra dikke trui voor ‘s avonds. U hoeft geen handdoek mee te nemen, deze ligt voor u klaar in de tent.
Meer info >
Caravans Camp
Driesterren
 • jo_ac_caravans camp_ex.jpg
 • jo_ac_caravans camp_ka.jpg
 • jo_ac_caravans camp_l.jpg
 • jo_ac_caravans camp_res.jpg
 • jo_ac_caravans camp_ex1.jpg
Het kamp is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd en beschikt over keurige sanitaire voorzieningen, die zich in een apart servicegebouw bevinden. Het diner en entertainment vinden plaats in de hoofdtent of op de centrale buitenplaats, waar ook gasten van andere kampen voor zijn uitgenodigd. Het is een geweldige ervaring om 's nachts te genieten van de mooie sterrenhemel! Het is wel handig om een zaklamp mee te nemen en een extra dikke trui voor ‘s avonds. Waterflessen, zonnebrand en een sjaal ter bescherming tegen de zon maken uw reis naar het kamp meer comfortabel. U dient een eigen handdoek mee te nemen, daar er geen handdoeken in het kamp aanwezig zijn.
Meer info >
Wadi Rum
12
Caravans Camp
Driesterren
 • jo_ac_caravans camp_ex.jpg
 • jo_ac_caravans camp_ka.jpg
 • jo_ac_caravans camp_l.jpg
 • jo_ac_caravans camp_res.jpg
 • jo_ac_caravans camp_ex1.jpg
Het kamp is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd en beschikt over keurige sanitaire voorzieningen, die zich in een apart servicegebouw bevinden. Het diner en entertainment vinden plaats in de hoofdtent of op de centrale buitenplaats, waar ook gasten van andere kampen voor zijn uitgenodigd. Het is een geweldige ervaring om 's nachts te genieten van de mooie sterrenhemel! Het is wel handig om een zaklamp mee te nemen en een extra dikke trui voor ‘s avonds. Waterflessen, zonnebrand en een sjaal ter bescherming tegen de zon maken uw reis naar het kamp meer comfortabel. U dient een eigen handdoek mee te nemen, daar er geen handdoeken in het kamp aanwezig zijn.
Meer info >
Jabal Rum Camp
Driesterren
 • jo_ac_rum_jabalrumex1new.jpg
 • Jabalrum Buitenkant
 • jo_ac_rum_jabalrumex2new.jpg
 • jo_ac_rum_jabalrumex4new.jpg
 • Jabalrum Buitenkant
Jabal Rum Camp is schitterend gelegen in de indrukwekkende Wadi Rum woestijn. Het kampement is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd, centraal liggen de hoofdtenten en de centrale buitenplaats waar regelmatig avondentertainment plaats vindt. Hier worden ook gasten van andere kampen voor uitgenodigd. Overdag is er bediening in de centrale tent, zodat u er een drankje kunt bestellen.
Het tentenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen (toiletten en douches), die zich in een apart servicegebouw bevinden.

U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met een opgemaakt bed. Handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Het is een geweldige ervaring om 's nachts te genieten van de mooie sterrenhemel!

Extra info
Wij raden u aan om een zaklamp mee te nemen en een extra dikke trui voor ‘s avonds. U hoeft geen handdoek mee te nemen, deze ligt voor u klaar in de tent.
Meer info >
Aqaba
Mina Hotel
Driesterren
 • kamer Mina hotel
 • lobby Mina hotel
 • bar Mina hotel
 • restaurant Mina hotel
 • zwembad Mina hotel
Het Mina hotel is eenvoudig van opzet, maar gelegen nabij het strand van Aqaba. Het Mina hotel is gelegen op loopafstand van het strand, in het centrum van Aqaba.Alle kamers zijn ruim en comfortabel ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon en badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Aqaba
Marina Plaza Hotel
Viersterren
 • jo_ac_marinaplazazw_new.jpg
 • jo_ac_marinaplazazw_new1.jpg
 • jo_ac_marinaplazaka_new.jpg
Het Marina Plaza met haar aangename sfeer en comfort is gelegen in een prachtig landschap van zand en zee. Door alle faciliteiten in het hotel is Marina Plaza hotel, een heerlijk hotel om alle indrukken van de reis te verwerken.


Het hotel ligt in de levendige jachthaven van Tala Bay en biedt gemakkelijke toegang tot het (privé-) strand. De verzorgde kamers zijn voorzien arico, minibar, TV en badkamer met douche en of bad en toilet.Het hotel beschikt over een receptie, 2 zwembaden en een kinderbad, fitness centrum en gratis WiFi in de lobby en rond het zwembad. Er is een speeltuin en u kunt diverse (water)sporten beoefenen als beach volleyball, duiken, windsurfen en snorkelen.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. huurauto: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Drijven Dode Zee Jordanië
Drijven in de Dode Zee
De Dode Zee is de natuurlijke grens tussen Jordanië en Israël en is tevens het laagste punt op aarde. Het water is extreem zout, waardoor u hier zal blijven drijven. De Dode Zee is...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.26
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 2 t/m 8 van 8 opties )
Amman - Hubbly Bubbly lunch
Geniet van een traditionele Jordaanse lunch in één van de oudste restaurants in Amman.

Na de lunch wordt u getrakteerd op traditionele koffie en kunt u de waterpijp roken. Tijdens de lunch is koffie en thee inclusief.
Minimaal 2 deelnemers – Prijs 25 USD per persoon
...
Petra - Petra by Night
Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.
Minimaal 2 personen – Prijs $25 per persoon
...
Dode Zee - Drijven in de Dode Zee (halve dag)
Een bezoek aan de Dode Zee kan natuurlijk niet zonder dat u zwemt, of beter gezegd, drijft op deze zoute zee.

Deze excursie is inclusief entreegelden, gebruik van het privéstrand, zwembad en handdoek.

Minimaal 2 deelnemers – Prijs 20 JOD per persoon
...
Wadi Rum - Kameel rijden in de Woestijn
Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. We maken (met 2 personen per kameel) een tocht door de woestijn en genieten van de rust en het uitzicht.
Minimaal 2 personen – Prijs $ 22 per uur per persoon

...
Aqaba - Glassbottom boottocht/ snorkelen
Een leuke boottocht met een glasbodemboot door het marine park van Aqaba, ten zuiden van de stad, tijdens de tocht is er gelegenheid om te zwemmen en snorkelmateriaal te huren. Inclusief lunch, niet alcoholische drankjes en water.

Duur: 3 uur
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 37 USD per persoon
...
Amman - Ontdek de woestijnkastelen
Op uw vrije dag aan de Dode Zee kunt u ook een excursie maken naar de bekende woestijnkastelen. De woestijnkastelen zijn verschillende kastelen en forten in de woestijn ten oosten van Amman. Gelegen op de oude handelsroute naar Irak en Saudi Arabië. De bouwwerken gaan terug tot ongeveer de 7de eeuw ten tijde van de Umayyad dynastie. De eerste stop is bij Qasr al-Azraq, een vesting uit de 13e eeuw, die diende als hoofdkwartier tijdens de Eerste Wereldoorlog van de bekende ‘Lawrence van Arabië’. Hierna rijden we verder naar Qasr Amra, een kasteel dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het kasteel gebouwd in de 8e eeuw bestaat niet meer maar we zien wel de overgebleven fresco’s en kunstwerken. De laatste stop is het beste bewaarde monument van de Omajjaden dynastie, Qasr Kharana. De kastelen hadden verschillende functies. Sommigen waren een vesting, anderen dienden als jachtpaviljoen met badhuis of als ontmoetingsplaats voor de kalief en de lokale bedoeïnenleiders. De gids vertelt u meer over de geschiedenis en heeft u uiteraard de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.
Minimaal 10 personen – Prijs $38 per persoon
...
Wadi Rum - Jeep Safari Wadi Rum
Tijdens deze avontuurlijke excursie rijdt u per 4-wheel drive jeep de woestijn in om de fascinerende Wadi Rum woestijn te gaan ontdekken.

U kunt kiezen voor een tocht van 2 uur of voor een tocht van 3 uur.
Excursie van 2 uur – Prijs 50 USD per jeep
In één jeep kunnen maximaal 6 personen....
 • Beoordelingen (5)
 • Reisverslagen (12)
8

Vertrekdatum: 01-04-2018

Reviewdatum: 18-04-2018

Fijne rustige vakantie. We hebben zelf een paar avontuurlijke excursies ter plekke bijgeboekt. Mount Nebo hebben wij op de dag gedaan dat wij naar Madaba gingen, aangezien de dag erna (via Kerak naar Petra) al best lang is. Hotels waren prima.

C F de Bakker

8

Vertrekdatum: 23-04-2016

'De route die wij hebben gevolgd tijdens deze reis wordt door veel reisorganisaties in 6 tot 8 dagen afgelegd. Wat heerlijk was het om bij alle bijzondere plaatsen wat meer tijd te hebben om al het moois dat Jordanië te bieden heeft rustig in je op te nemen. De trips die we hebben gemaakt vanuit Amman waren adembenemend en gedurende de reis werd het steeds nog wat mooier. De reis over de Kings Highway is eigenlijk al 2 dagen waard. Het is zonde om Petra in slechts 1 dag te doen. Wij waren er 2 volle dagen en dan ben je nog niet uitgekeken. Op de volgende dag hebben we voor de reis naar Wadi Rum nog Klein Petra bezocht wat we iedereen kunnen aanraden. Wij hebben een heerlijke ontspannen reis gemaakt en toch veel gezien en beleefd. Voor ons (behoorlijk ervaren reizigers) behoort deze reis tot de top 5 van mooiste reizen die we ooit hebben gemaakt.'

Annemieke

Vertrekdatum: 25-04-2014

'We hebben een geweldige rondreis door Jordanie gehad. Huurauto, transfers en verlenging van de reis waren prima geregeld. De hotels waren van uitstekende kwaliteit. De indeling van de reis paste precies bij onze wensen. We hebben genoten van de prachtige natuur en cultuur, de gastvrije mensen en het lekker eten. En veel zon !! Kortom: een heel mooie reis met een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. We hadden hiervoor nog nooit van NRV gehoord, maar zullen zeker andere reisbestemmingen bekijken.'

anoniem

Vertrekdatum: 11-04-2014

'We vonden het reisgedeelte erg mooi. Het programma is zeer compleet, met als hoogtepunten de Dode zee, Petra en duiken in de Rode zee bij Aqaba. We kregen een spiksplinternieuwe auto, met 60 km op de teller. Het verkeer is erg wennen, maar zolang je, je aan de locale rijstijl aanpast gaat alles prima. Ik reisde samen met mijn moeder. Twee vrouwen die reizen in dit land gaat prima, maar zorg wel dat je, je kledingstijl aanpast. Je voelt je op die manier comfortabeler. Al met al een unieke ervaringen waar we nog steeds heel fijn op terug kijken.'

Evy

Vertrekdatum: 05-10-2011

'Bereid u voor op een andere wereld met bijzonder oprecht vriendelijke mensen. De bevolking in heel het land (in Aqaba iets minder) is uitzonderlijk behulpzaam en gastvrij. Ze helpen je zonder geld te vragen. Bedelaars heb je nauwelijks het land lijkt vol te zitten met mensen die allemaal gelijkwaardig verdienen, geen extreme rijke en geen extreme armen. Er zijn wel arme mensen, bijvoorbeeld die in tenten slapen, de bedoeien, maar deze mensen zijn groot en deels zelfvoorzienend dus ervaar je absoluut niet als arm. De mensen zijn trots op hun cultuur, natuur en land en staan zeker open voor prettig contact. De wegen zijn goed te berijden, kings highway voert je door de bergen en dat duurt dan ook wat langer want je kunt niet hard rijden. De dessert highway voert langs de woestijnen en dode zee, gaat veel sneller. Beide prachtig en de moeite waard. In de grotere steden is het verkeer wat chaotisch en kennen ze niet echt regels, maar er zit een logica in die je vrij snel onder de knie hebt. toeteren is daar een teken van opletten of ja we kunnen het is groen, dus niet zoals bij ons he ga is aan de kant of schiet is op joh. Het is een land waar heel veel te doen is, maar nog dan je in Nederland leest in de brochures. Onze voorkeur ging uit naar 15/16 dagen om het rustig aan te doen en ook wat rustdagen te hebben, deze dagen zijn er bijna niet van gekomen omdat er veel te zien is en te ontdekken. De geschiedenis en cultuur is werkelijk overweldigend (ook naast petra :-)). Het eten is een beetje flauw en na een weekje merkte we dat we iets miste aan smaak. Het smaakt allemaal een beetje flauw en zonder kruiden, al is de falafel dan wel weer super lekker. Het land is niet bijzonder goedkoop, entreeprijzen varieren tussen 2-55 euro, maaltijden tussen de 4 - 40 euro, benzine ongeveer 0.80 euro. En al met al ben je best even wat geld kwijt, maar het is het ook zeker waard. Neem je tomtom mee want die ben je ongetwijfeld erg dankbaar. Voor rokers is het ook een fijn land want behalve op het vliegveld mag je overal roken, op kamers, in lobby''s, restaurants, cafe''s, noem maar op. En de sigarette zijn goedkoop, 1,20 - 1,55 euro per pakje malboro. Zijn het de mensen niet die je raken dan is het wel de prachtige uitzichten en de fantastische natuur!!! Zeker een aanrader, wij hadden soms het gevoel dat we op een huwelijksreis waren zo mooi en veelzijdig is het land! '

anoniem

16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. huurauto: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar korting op het arrangement. Deze korting is reeds in de prijs verwerkt. Het kind (max. 1) dient wel op de kamer van de ouders te verblijven en heeft geen eigen bed.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Ramadan 2018

U dient er rekening mee te houden dat Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 16 mei en 14 juni.
Tevens dient u er rekening mee te houden dat het einde van de Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 14 juni en 16 juni.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Jordanië
+Vluchtinfo
Open+
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. huurauto: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Amman

02Amman

03Amman – Jerash – Aljoun – Amman

04Amman

05Amman - woestijnkastelen - Amman

06Amman - Madaba

07Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

08 / 09Petra

10Petra - Wadi Rum

11Wadi Rum - Aqaba

12 / 13Aqaba

14Aqaba - Dode Zee - Amman

15Amman

16Amman - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam