neemt je mee
Jerash, het pompeï van het Midden-Oosten
Jerash, het pompeï van het Midden-Oosten
De legendarische Roze Stad, Petra
De legendarische Roze Stad, Petra
Wadi Rum
Wadi Rum
Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee
Amman
Amman

Op 't gemak door Jordanië

Privéreis | 16 dagen v.a. 1237
1162i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-01-2018
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Amman
 • Dag 2 Amman
 • Dag 3 Amman – Jerash – Aljoun – Amman
 • Dag 4 Amman
 • Dag 5 Amman - woestijnkastelen - Amman
 • Dag 6 Amman - Madaba
 • Dag 7 Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra
 • Dag 8 en 9 Petra
 • Dag 10 Petra - Wadi Rum (115 km)
 • Dag 11 Wadi Rum - Aqaba (71 km)
 • Dag 12 en 13 Aqaba
 • Dag 14 Aqaba - Dode Zee - Amman (330 km)
 • Dag 15 Amman
 • Dag 16 Amman - Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

jo_pri_gemak.png
    Inclusief huurauto of airco auto met privé-chauffeur     Uitgebreide rondreis met veel vrije tijd     Diner en overnachting in de woestijn     Bezoek aan het wereldwonder Petra     Drijven in de Dode Zee

Hoogtepunten van deze reis

 • De roze stad Petra

 • Kruisvaarderskasteel

 • Amman oude stad

Programma

jo_pri_gemak.png

Dag 1 Amsterdam - Amman

U vliegt vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Transfer naar uw hotel waar u de aankomende vijf nachten verblijft.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

jo_al_amman2.jpg

Dag 2 Amman

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd of wanneer uw voorkeur uitgaat naar een auto met chauffeur wordt u door uw chauffeur opgehaald en maakt u een stadstour door het oude gedeelte van de stad.

Wanneer u voor de de huurauto kiest, heeft u deze dag ter vrije besteding. U kunt zelf een stadstour door het oude gedeelte van de stad maken. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, het Romeinse theater en de King Abdullah moskee.

Weetje

Als u veel bezienswaardigheden in Jordanië wilt bezoeken, kunt u ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft u toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden, zoals: Petra, Wadi Rum en Jerash. Deze Jordan Pass kunt u via de website www.jordanpass.jo aanschaffen!

Jerash

Dag 3 Amman – Jerash – Aljoun – Amman

In de ochtend verlaat u de stad om naar Jerash te rijden, schitterend gelegen op een vlakte, omringd door heuvelachtig beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Vandaag de dag wordt Jerash algemeen erkend als een van de best bewaarde Romeinse provinciesteden in de wereld. Het is eeuwen onder het zand bedolven geweest, totdat de laatste 70 jaren de restauratie ter hand is genomen en de stad weer helemaal werd uitgegraven. U maakt er een wandeling langs de theaters en tempels. Dan rijdt u naar Ajloun, hier brengt u een bezoek aan het kasteel, Qalaat al Rabad; dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders. Dan rijdt u zelf weer terug naar Amman, een dag met geweldige indrukken!
jo_al_amman.jpg

Dag 4 Amman

Vandaag heeft u een vrije dag in Amman. De hoofdstad van het koninkrijk Jordanië is een stad met vele contrasten, een mix van oud en nieuw, het bestaat uit het oude en meer traditionele centrum (in het Arabisch 'Balad') en een modern levendiger westers ‘west Amman’. Een mooi oriëntatiepunt is de Citadel, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de 18 heuvels waarop de stad is gebouwd. In het commerciële hart van de stad ziet u ultra-moderne gebouwen, hotels, restaurants en winkels. Maar in andere gedeelten ziet u vele historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes uit de Romeinse en Byzantijnse periode en het Romeinse amfitheater. Dompel u onder in deze veelzijdige stad!
JO_AL_AMMAN

Dag 5 Amman - woestijnkastelen - Amman

In de omgeving van Amman liggen diverse woestijnkastelen, feitelijk forten in de woestijn. Het merendeel werd gebouwd in de 7e en 8e eeuw in opdracht van de kaliefen van de Omajjadendynastie. De meeste liggen langs de oude handelsroutes naar Medina (Saoedi-Arabië) en Koefa (Irak). Vandaag heeft u de gelegenheid om deze met uw huurauto te gaan bezoeken.
jo_al_madaba.jpg

Dag 6 Amman - Madaba

U laat Amman achter u om naar Madaba, één van de Bijbelse steden, te rijden. In de ochtend arriveert u in Madaba, een leuke provinciestad net ten zuiden van Amman. Gaat u zeker een bezoekje brengen aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het 'Heilige Land' in mozaïek op de vloer ligt. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in dit aangename stadje en u vindt vast wel tijd om neer te strijken in een van de koffiehuizen om er een kopje Arabische koffie te drinken!
JO_AL_PETRA2

Dag 7 Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

Na het ontbijt rijdt u naar Mount Nebo, op circa tien minuten ten westen van Madaba. Hier staat het gedenkteken van Mozes op de vermoedelijke plaats van de dood van de profeet en de begraafplaats. Hier had Mozes het uitzicht over het Heilige Land duizenden jaren geleden. U vervolgt uw route via de 'King’s Highway' met zijn prachtige vergezichten naar Kerak. Het indrukwekkende silhouet van deze gefortifiseerde stad met het kasteel doet u meteen begrijpen waarom deze plek zo belangrijk is geweest voor vele heersers uit de geschiedenis. Deze oude kruisvaardersstad is gebouwd in de 12e eeuw, het is een indrukwekkend voorbeeld van militaire architectuur van de kruisvaarders, de oude vesting ligt binnen de muren van de oude stad. De ondergronds gelegen zalen en gangen zijn het best bewaard gebleven, deze kunnen worden betreden via een zware massieve deur. Dan vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag aankomt.
jo_al_petra4.jpg

Dag 8 en 9 Petra

U heeft twee volle dagen om de legendarische roze stad Petra te gaan ontdekken. De archeologische stad die ‘half zo oud is als de tijd’, is één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte, via een smalle kloof bereikt u de tempelstad met zijn talloze rotswoningen, tempels en theaters. Deze stad was eeuwenlang verborgen voor de buitenwereld, totdat deze in 1812 bij toeval weer werd ontdekt. Het beroemdste monument, de schatkamer, doemt indrukwekkend op aan het eind van de kloof. Deze schitterende facade van 40 meter hoog is uitgehouwen in de harde rots van de bergwand en een indrukwekkend geschenk uit de oudheid. In de archeologische stad zijn verschillende wandel- en klimroutes, deze onthullen vele gebouwen, tempels, rotsreliëfen en een amfitheater met 3000 zitplaatsen. Een klim over een uit de rotsen gehakte trap met 900 treden brengt u naar een hoogtepunt van de stad, ‘Deir’, een gigantisch klooster uit de 1e eeuw. Het is een sprookje om rond te dwalen in deze prachtige stad.
Wadi Rum

Dag 10 Petra - Wadi Rum (115 km)

Wederom een hoogtepunt tijdens deze reis: Wadi Rum. Wadi Rum is een bijzonder woestijngebied in Jordanië, het staat ook wel bekend als ‘de Vallei van de Maan’. Het heeft een fantastisch landschap met grillige rotspartijen. Er leven nog verschillende bedoeïenenstammen in de woestijn. Na het ontbijt rijdt u naar uw tentenkamp en bij het vallen van de avond dineert u onder de sterren. Deze nacht logeert u in het kamp in bedoeïenen stijl, dat beschikt over sanitaire voorzieningen. De tenten (stahoogte) zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.
jo_al_aqaba.jpg

Dag 11 Wadi Rum - Aqaba (71 km)

Na een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt, verlaat u Wadi Rum om naar Aqaba te rijden. Hier heeft u de komende dagen de tijd om heerlijk te genieten van zon, zee en strand.
JO_AL_AQABA1

Dag 12 en 13 Aqaba

U heeft twee volle dagen om te genieten in Aqaba, dé badplaats van Jordanië, gelegen aan de Golf van Aqaba in het zuiden van Jordanië. Het is omgeven door een prachtige geografische decoratie van bergen, zee en woestijn. Een prima bestemming voor zon, zee en strandgenot maar het is ook een paradijs voor watersportliefhebbers: u kunt hier heerlijk surfen en zeilen en het is een uitermate goede plek om te snorkelen of te duiken door het indrukwekkend onderwater landschap. In het centrum zijn vele restaurants en winkels, daarnaast zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals het Mameluke Fort en het kasteel van Saladin.
jo_al_dodezee.jpg

Dag 14 Aqaba - Dode Zee - Amman (330 km)

In de ochtend vertrekt u richting de Dode Zee, het laagste punt op aarde, het ligt ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Het is tevens het meest zoute meer op aarde, door de grote concentratie zout in het water is geen enkele vorm van leven mogelijk, behalve enkele micro-organismen. Het water heeft door het hoge zoutgehalte een groot drijfvermogen, wat het uniek maakt in de wereld. Vanzelfsprekend heeft u de mogelijkheid om in deze zoute zee te gaan drijven, het is een geweldige ervaring om zonder moeite te dobberen in het water! Hierna reist u door naar Amman, waar u wanneer u voor de huurauto kiest, deze inlevert bij uw accommodatie en overnacht.
JO_AL_AMMAN

Dag 15 Amman

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Amman. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souveniers en lekker te genieten van het oude centrum.

In de loop van de avond wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven.

Wanneer u met Royal Jordanian vliegt, zult u vandaag in de middag al terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan, waardoor de reis één dag korter is.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 16 Amman - Amsterdam

Einde van een heerlijke reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Alternatief hotel

exterieur Movenpick Aqaba

Verblijf Mövenpick Aqaba Resort*****, Aqaba

U kunt er voor kiezen om in het vijfsterrenhotel Mövenpick Aqaba Resort te verblijven in plaats van het toeristenklasse rondreishotel in Aqaba gedurende uw rondreis. U verblijft hier op basis van logi...

Meer info >

Al voor € 99p.p. p.nMeer info >

Extra optie

Daihatsu Charade

Verlenging huurauto

Wanneer u uw rondreis verlengt, kunt u ook de huurauto verlengen. De prijs van de huurauto is inclusief de basis verzekering (CDW) en ongelimiteerd aantal kilometers.

Meer info >

Al voor € 48 p.dMeer info >

Verlenging

zwembad Dead Sea Spa Resort

Verlenging Dead Sea Spa

U kunt deze rondreis verlengen met een verblijf in het heerlijke Dead Sea Spa aan de Dode Zee. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het Dead Sea Spa is als een dorp opgezet, het omvat het ...

Meer info >

Al voor € 38p.p. p.nMeer info >
exterieur Movenpick Aqaba

Verlenging Mövenpick Aqaba Resort

U kunt uw verblijf per dag verlengen in het vijfsterrenhotel Mövenpick Aqaba Resort. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het vijfsterren Mövenpick Resort Aqaba is een prachtig resort met...

Meer info >

Al voor € 60p.p. p.nMeer info >
Duiken Aqaba Jordanië

Verlenging strandhotel Aqaba

U kunt uw rondreis verlengen in het rondreishotel in Aqaba. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel' ziet u een voorbeeldhotel. Golden Tulip Aqaba is gelegen in het cen...

Meer info >

Al voor € 27p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Aanvullende verzekering autohuur

Samen met Europeesche verzekeringen kunnen wij u een Aanvullende Verzekering aanbieden. Deze dekt het eigen risico af tot maar liefst € 3.500 ($ 5.000 in Amerika ) en verzekert ook de uitgesloten casc...

Meer info >

Al voor € 6,05 p.dMeer info >

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde vier- en vijfsterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Amman

jo_ac_olivere.jpg

Olive Hotel - Middenklasse

Hotel Olive is een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Amman. Hotel Olive biedt een prachtig uitzicht over de Abdoun-brug en is gelegen in het hart van de stad. De toeristische attracties en het centrum van Amman liggen op slechts 1 km van het hotel.Lees meer
jo_amm_alwaleedte.jpg

Al Waleed hotel - Middenklasse

Centraal gelegen op loopafstand van de winkelstraat en diverse restaurants biedt hotel Al Waleed u een heerlijk verblijf. De vriendelijke service, comfortabele faciliteiten en centrale ligging, maken dit hotel tot een goede keuze.Lees meer
jo_ac_antika_ka.jpg

Hotel Antika Amman - Middenklasse

In het hart van de oude stad Amman en op ca. 5 minuten lopen van het centrum van Amman ligt het Antika Hotel. Het is een fijn hotel aan de rand van Rainbow street. Het vriendelijke personeel zal er voor zorgen dat het u aan niet ontbreekt. Het hotelLees meer
Le Meridien

Le Meridien - Superiorklasse

Voor gasten die zoeken naar de ultieme persoonlijke service en luxe, zijn bij het Le Meridien hotel aan het juiste adres. Le Meridien ligt in het centrum van Amman en is slechts een wandeling verwijderd van het Amman Citadel en vele winkel-en eetgelegenheden.Lees meer

Aqaba

kamer Mina hotel

Mina Hotel - Middenklasse

Het Mina hotel is gelegen op loopafstand van het strand, in het centrum van Aqaba. Het hotel beschikt over een restaurant met internationale en lokale gerechten, poolbar, Arabische koffiebar, zwembad en diverse fitness- en wellnessfaciliteiten. AlleLees meer
jo_ac_goldentuli_ex.jpg

Golden Tulip Aqaba - Middenklasse

Golden Tulip Aqaba is gelegen in het centrum van Aqaba omringd door de beste restaurants en op slechts 5 minuten van het strand. Het is een heerlijk hotel met een perfecte ligging. Het vriendelijke en gastvrije hotel is een prima keuze voor uw verblijfLees meer
exterieur Movenpick Aqaba

Mövenpick Resort Aqaba - Superiorklasse

Het luxe Mövenpick Resort Aqaba is direct gelegen aan het strand van Aqaba, het gezellige centrum en diverse restaurants op loopafstand.
Het resort beschikt over vier luxe restaurants met terras, diverse bars, zwembad met tropische tuin, fitness- enLees meer

Madaba

jo_ac_delilah.jpg

Delilah Hotel - Middenklasse

Delilah hotel is een comfortabel hotel. De belangrijkste bezienswaardigheid van Madaba, de kerk van St. George, ligt op loopafstand van het hotel. Een fijn hotel voor uw verblijf in dit charmante stadje. Het hotel beschikt over receptie, restaurant,Lees meer

Petra

jo_ac_maison_ex.jpg

La Maison Hotel Petra - Middenklasse

Op loopafstand gelegen vanaf de oude stad Petra, ligt het La Maison Hotel. Een prima startpunt dus voor uw bezoek aan de Roze Stad. Het hotel beschikt over een receptie, biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden en gratis Wifi in het gehele hotels.Lees meer
jo_ac_petraghex2.jpg

Petra Guest House - Superiorklasse

Gelegen aan de ingang van de legendarische roze stad ligt het Petra Guest House. Door een bijzondere kloof wandelt u naar de entree van deze stad en kunt u genieten van de fantastische oude stad met vol met historische verhalen en mysteries. Het hotelLees meer
jo_ac_panoramazw2.jpg

Hotel Petra Panorama - Superiorklasse

Het Petra Panorama hotel is gelegen in de bergen en heeft een prachtig panoramisch uitzicht op de omgeving van het hotel. Het ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Wadi Mousa en 8 kilometer vanaf Petra. Het hotel beschikt over een receptie,Lees meer

Wadi Rum

jo_ac_caravans camp_ex.jpg

Caravans Camp - Middenklasse

Het kamp is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd en beschikt over keurige sanitaire voorzieningen, die zich in een apart servicegebouw bevinden. Het diner en entertainment vinden plaats in de hoofdtent of op de centrale buitenplaats, waar ook gasten vanLees meer
Al Hillawi Camp Overzicht

Al Hillawi Camp - Middenklasse

Het kamp is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd en beschikt over keurige sanitaire voorzieningen, die zich in een apart servicegebouw bevinden.
U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met een opgemaakt bed. Handdoeken zijn eveneens aanwezigLees meer
jo_ac_rum_jabalrumex1new.jpg

Jabal Rum Camp - Middenklasse

Jabal Rum Camp is schitterend gelegen in de indrukwekkende Wadi Rum woestijn. Het kampement is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd, centraal liggen de hoofdtenten en de centrale buitenplaats waar regelmatig avondentertainment plaats vindt. Hier wordenLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Amman

Hubbly Bubbly lunch

Geniet van een traditionele Jordaanse lunch in één van de oudste restaurants in Amman.

Na de lunch wordt u getrakteerd op traditionele koffie en kunt u de waterpijp roken. Tijdens de lunch is koffie en thee inclusief.Lees meer

Ontdek de woestijnkastelen

Op uw vrije dag aan de Dode Zee kunt u ook een excursie maken naar de bekende woestijnkastelen. De woestijnkastelen zijn verschillende kastelen en forten in de woestijn ten oosten van Amman. Gelegen op de oude handelsroute naar Irak en Saudi Arabië.Lees meer

Aqaba

Glassbottom boottocht/ snorkelen

Een leuke boottocht met een glasbodemboot door het marine park van Aqaba, ten zuiden van de stad, tijdens de tocht is er gelegenheid om te zwemmen en snorkelmateriaal te huren. Inclusief lunch, niet alcoholische drankjes en water.

Duur: 3 uurLees meer

Dode Zee

Drijven in de Dode Zee (halve dag)

Een bezoek aan de Dode Zee kan natuurlijk niet zonder dat u zwemt, of beter gezegd, drijft op deze zoute zee.

Deze excursie is inclusief entreegelden, gebruik van het privéstrand, zwembad en handdoek.

Lees meer

Petra

Petra by Night

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen vLees meer

Wadi Rum

Kameel rijden in de Woestijn

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. NLees meer

Jeep Safari Wadi Rum

Tijdens deze avontuurlijke excursie rijdt u per 4-wheel drive jeep de woestijn in om de fascinerende Wadi Rum woestijn te gaan ontdekken.

U kunt kiezen voor een tocht van 2 uur of voor een tocht van 3 uur.Lees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Meet & Greet op de luchthaven
Huurauto van dag 2 t/m 14 of rondreis per airco auto/minibusje met chauffeur van dag 2 t/m 3 en dag 5 t/m 8, dag 10 t/m 11 en dag 14
Overnachtingen in driesterren hotels, incl. ontbijt
In Wadi Rum logeert u in een eenvoudige bedoeïenentent
Diner onder de sterren in Wadi Rum
Bezoekmogelijkheid aan Jerash, het Pompeï van het Midden-Oosten
Bezoekmogelijkheid aan Ajloun met het kasteel Qalaat al Rabad
Bezoekmogelijkheid aan de woestijnkastelen in de omgeving van Amman
Autorit over de prachtige King's Highway
Madaba met de Mozaïekvloer in de St. George kerk*
Mount Nebo, waar Mozes over het Beloofde Land keek*
Kerak met de kruisvaardersburcht*
Bezoek aan de Roze stad Petra*
Verblijf in Aqaba, de badplaats van Jordanië
Bezoek aan de Dode Zee*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 110 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 160 korting op het reisgedeelte. Het kind (max. 1) dient wel op de kamer van de ouders te verblijven en heeft geen eigen bed.

Reisgezelschap van 3 of meer personen

Indien u reist met 3 personen adviseren wij u uw auto the upgraden naar de categorie Compact, indien u reist met 4 of 5 personen adviseren wij u uw auto the upgraden naar de categorie Premium.

Autohuur of auto met chauffeur

De basis reissom is gebaseerd op een huurauto cat. Economy. U kunt er in het prijsoverzicht ook voor kiezen om een huurauto cat. Compact, Premium, Minivan, Midsize SUV, of Luxury bij te reserveren. De voorwaarden met betrekking tot de autohuur kunt u vinden onder het tabblad Vervoer.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen deze rondreis op basis van airco auto met privé-chauffeur te boeken.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Ramadan 2018
U dient er rekening mee te houden dat Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 16 mei en 14 juni.
Tevens dient u er rekening mee te houden dat het einde van de Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 14 juni en 16 juni.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Jordanië maken wij gebruik van Hertz.

Wat vonden anderen?

Onze reizigers hebben deze reis met een 8,0 beoordeeld. In totaal hebben 7 klanten een cijfer gegeven. Tevens vragen wij onze klanten een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Op 't gemak door Jordanië (incl. huurauto)

Annemieke, Lage Zwaluwe
'De route die wij hebben gevolgd tijdens deze reis wordt door veel reisorganisaties in 6 tot 8 dagen afgelegd. Wat heerlijk was het om bij alle bijzondere plaatsen wat meer tijd te hebben om al het moois dat Jordanië te bieden heeft rustig in je op te nemen. De trips die we hebben gemaakt vanuit Amman waren adembenemend en gedurende de reis werd het steeds nog wat mooier. De reis over de Kings Highway is eigenlijk al 2 dagen waard.
Het is zonde om Petra in slechts 1 dag te doen. Wij waren er 2 volle dagen en dan ben je nog niet uitgekeken. Op de volgende dag hebben we voor de reis naar Wadi Rum nog Klein Petra bezocht wat we iedereen kunnen aanraden.
Wij hebben een heerlijke ontspannen reis gemaakt en toch veel gezien en beleefd.
Voor ons (behoorlijk ervaren reizigers) behoort deze reis tot de top 5 van mooiste reizen die we ooit hebben gemaakt.'
Evy,
'We vonden het reisgedeelte erg mooi. Het programma is zeer compleet, met als hoogtepunten de Dode zee, Petra en duiken in de Rode zee bij Aqaba. We kregen een spiksplinternieuwe auto, met 60 km op de teller. Het verkeer is erg wennen, maar zolang je, je aan de locale rijstijl aanpast gaat alles prima. Ik reisde samen met mijn moeder. Twee vrouwen die reizen in dit land gaat prima, maar zorg wel dat je, je kledingstijl aanpast. Je voelt je op die manier comfortabeler. Al met al een unieke ervaringen waar we nog steeds heel fijn op terug kijken.'
anoniem
'We hebben een geweldige rondreis door Jordanie gehad. Huurauto, transfers en verlenging van de reis waren prima geregeld. De hotels waren van uitstekende kwaliteit. De indeling van de reis paste precies bij onze wensen. We hebben genoten van de prachtige natuur en cultuur, de gastvrije mensen en het lekker eten. En veel zon !!
Kortom: een heel mooie reis met een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. We hadden hiervoor nog nooit van NRV gehoord, maar zullen zeker andere reisbestemmingen bekijken.'
anoniem
'Bereid u voor op een andere wereld met bijzonder oprecht vriendelijke mensen. De bevolking in heel het land (in Aqaba iets minder) is uitzonderlijk behulpzaam en gastvrij. Ze helpen je zonder geld te vragen. Bedelaars heb je nauwelijks het land lijkt vol te zitten met mensen die allemaal gelijkwaardig verdienen, geen extreme rijke en geen extreme armen. Er zijn wel arme mensen, bijvoorbeeld die in tenten slapen, de bedoeien, maar deze mensen zijn groot en deels zelfvoorzienend dus ervaar je absoluut niet als arm. De mensen zijn trots op hun cultuur, natuur en land en staan zeker open voor prettig contact.
De wegen zijn goed te berijden, kings highway voert je door de bergen en dat duurt dan ook wat langer want je kunt niet hard rijden. De dessert highway voert langs de woestijnen en dode zee, gaat veel sneller. Beide prachtig en de moeite waard. In de grotere steden is het verkeer wat chaotisch en kennen ze niet echt regels, maar er zit een logica in die je vrij snel onder de knie hebt. toeteren is daar een teken van opletten of ja we kunnen het is groen, dus niet zoals bij ons he ga is aan de kant of schiet is op joh.
Het is een land waar heel veel te doen is, maar nog dan je in Nederland leest in de brochures. Onze voorkeur ging uit naar 15/16 dagen om het rustig aan te doen en ook wat rustdagen te hebben, deze dagen zijn er bijna niet van gekomen omdat er veel te zien is en te ontdekken. De geschiedenis en cultuur is werkelijk overweldigend (ook naast petra :-)).
Het eten is een beetje flauw en na een weekje merkte we dat we iets miste aan smaak. Het smaakt allemaal een beetje flauw en zonder kruiden, al is de falafel dan wel weer super lekker.
Het land is niet bijzonder goedkoop, entreeprijzen varieren tussen 2-55 euro, maaltijden tussen de 4 - 40 euro, benzine ongeveer 0.80 euro. En al met al ben je best even wat geld kwijt, maar het is het ook zeker waard. Neem je tomtom mee want die ben je ongetwijfeld erg dankbaar.
Voor rokers is het ook een fijn land want behalve op het vliegveld mag je overal roken, op kamers, in lobby''s, restaurants, cafe''s, noem maar op. En de sigarette zijn goedkoop, 1,20 - 1,55 euro per pakje malboro.
Zijn het de mensen niet die je raken dan is het wel de prachtige uitzichten en de fantastische natuur!!! Zeker een aanrader, wij hadden soms het gevoel dat we op een huwelijksreis waren zo mooi en veelzijdig is het land!
'

Overnachting Amman

Overnachting Amman

Verlenging rondreis hotel Aqaba

Rob Schouten, Gouda
'Goed hotel, met goede faciliteiten en vriendelijk personeel. Ligging lekker centraal in Aqaba.
Heerlijk uitgebreid ontbijt.
Minpunt (zoals bij veel hotels): test regelmatig het sanitair: doet alles het nog, hangt alles vast.'
lief vermeulen
'goed verzorgd hotel'

Overnachting Amman

Dead Sea Spa Hotel

M. de Haas,
'Prima hotel waar je heerlijk kunt eten. Mooie kamers. Je stapt direct in de dode zee. Je kunt er heerlijk relaxen.'
Samyn - Karpinski, Marke (België)
'Uitstekend als surplus op het einde van onze tocht als relaxmoment.'

Overnachting Amman

Verblijf Mövenpick Aqaba Resort

Overnachting Amman

Mövenpick Resort Aqaba*****

Frank en Frans Neuerburg, Rotterdam
'Zoals al aangegeven is, was dit een uitstekend hotel om de vakantie relaxt te beëindigen. '

Uitgebreide reisverslagen

Naar Jordanië met de kinderen

20-09-2014

...

8-daagse privé rondreis Sprookjesachtig Jordanië

23-05-2013

Onze reis Sprookjesachtig Jordanië (gewonnen bij een ‘wedstrijd’ van NRV) begint op zaterdag 25 mei. Laat in de avond arriveren we op het vliegveld van de hoofdstad Amman. De chauffeur/gids wacht ons op in de aankomsthal en brengt ons naar ons hotel. De volgende dag krijgen we ’s ochtends een citytour en bezoeken we de citadel en het Romeinse amfitheater. In de middag rijden naar Jerash, ten noor...

16-daagse privé rondreis Op 't gemak door Jordanië

13-05-2013

Op de dag van aankomst ( in de nacht rond 2 uur ) stond onze chauffeur met een vertegenwoordiger van het reisbureau in Jordanie net op ons te wachten met onze namen zichtbaar op een bordje. Na netjes te zijn afgeleverd en door hun te zijn ingechekt in het hotel Al Fanar in Amman en met de afspraak dat hij rond 10 uur in de ochtend ons zou halen voor een stadstour door Amman. Hierbij opmerkend da...

Rondreis Jordanië 15 dagen Op 't gemak door Jordanië

15-04-2012

Amman is het hart van Jordanië. De stad telt meer dan twee miljoen inwoners; ongeveer een derde van de totale bevolking. Het stadsbeeld wordt beheerst door auto’s en vooral door gele taxi’s die in enorme aantallen door de stad zwerven. Voetgangers vormen een bescheiden (en niet-beschermde) minderheid. Khaled, onze 32-jarige chauffeur en gids, kent alle verkeerscodes – veelsoortige handgebaren, lic...

8-daagse rondreis Mystiek Jordanië

03-03-2012

Jordanië heeft 6.000.000 inwoners. De meerderheid hiervan bestaat uit Palestijnen, die na de oorlogen in 1948 en 1967 naar Jordanië zijn gevlucht. De rest van de bevolking bestaat uit autochtone Jordaniërs, leden van Bedoeïenenstammen en kleine groepen, zoals Circassiërs en Druzen De jaarlijkse bevolkingsgroei is zeer groot: tussen 1985 en 1993 gemiddeld 5,9%, in 1997 4,7% en in 2003 2,8% (Ne...

Rondreis Mystiek Jordanië

01-04-2011

Vanmorgen lekker de tijd gehad om rustig aan te doen, we vliegen pas om 16.40 uur. Ruim op tijd naar Schiphol gegaan en het inchecken ging vlot. Ruim de tijd om te winkelen en koffie te drinken. We zijn zeer benieuwd naar de groep mensen waarmee we zullen reizen. Dat is toch altijd afwachten. Maar vooral zijn we benieuwd naar wat we allemaal te zien krijgen. We kunnen boarden. Voor het eerst door ...

8 dagen Mystiek Jordanië

04-10-2010

6 september vliegen wij met Jordanian Airlines een half uur vroeger dan gepland naar Amman. Hierdoor moeten wij doelloos op het vliegveld wachten tot wij te horen krijgen hoe wij in ons hotel komen. Deze "gids" loodst ons naar een busje met chauffeur en wij hopen nu maar dat wij op plaats van bestemming komen. Dat komt dus allemaal prima voor elkaar en de volgende dag om 09.00 uur komt Zalem, onz...

8-daagse privé rondreis Sprookjesachtig Jordanië

10-06-2010

We hadden reisverhalen, boeken en folders doorgeworsteld en nu was het zover: de echte kennismaking met Jordanië. Om half elf ’s avonds kwamen we aan op de luchthaven van Amman waar onze privé-chauffeur Ahmed stond te wachten. Gezien het late uur zijn we recht naar ons hotel gegaan en vrijwel meteen in bed gedoken. Om 4 uur werden we bruut uit onze slaap gewekt: we sliepen tegenover een moskee ...

8-daagse privérondreis Sprookjesachtig Jordanië

13-04-2010

Met onze gids voor een week: Khalil de King Abdullah moskee bezocht. Alle vrouwen zijn gekleedt in het zwart en lopen op blote voeten. Tegenover moskee christelijke kerk. Citadel bezocht. Prachtig uitzicht over Amman. Vervolgens naar amfitheater uit Romeinse tijd. Hierna een echte kop Jordaanse koffie gedronken, supersterke Turkse koffie gekruid met kardemom. Apart!...

8-daagse privérondreis Sprookjesachtig Jordanië

11-12-2009

Jordanië is één van de meest ontwikkelde land in het Midden-Oosten. Het is zeer gastvrij, vrouwvriendelijk (!!!) en het heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Hieronder volgt ons verslag van de route die wij hebben afgelegd....

8-daagse groepsrondreis Mystiek Jordanië

28-07-2008

Vandaag begint onze 8-daagse reis naar Jordanië. Wij hebben een goede vlucht met smakelijk eten en ik heb het zelfs warm in het vliegtuig. In Amman maken wij kennis met onze groep, 26 personen en de Jordaanse gids Hamdan. Hij vraagt of wij hem kunnen verstaan want zijn grammatica is niet goed. Maar het is prima te volgen. Hij vertelt wat het programma van de eerste dag is en de kosten voor de e...

Groepsrondreis Mystiek Jordanië

17-11-2007

Na een goede vlucht landen we precies om 21.45 uur, plaatselijke tijd 22.45 uur. We hebben er dus 4 uur en een kwartier over gedaan. Buiten het vliegtuig staat een bus klaar, die ons in een paar minuten naar de aankomsthal rijdt. De bagage komt snel door, het visum is door de reisorganisatie geregeld, dus passeren we vlot de immigratie. We worden opgevangen door een Engels sprekende medewerker...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam