neemt je mee
Jerash, het pompeï van het Midden-Oosten
Jerash, het pompeï van het Midden-Oosten
De legendarische Roze Stad, Petra
De legendarische Roze Stad, Petra
Wadi Rum
Wadi Rum
Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee
Amman
Amman

Op 't gemak door Jordanië, incl. chauffeur

Privéreis | 16 dagen v.a. 1597
1447i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
21-02-2018
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met woensdag 28 februari 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m januari 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met woensdag 28 februari 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m januari 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Kassakorting tot 175 ppi
Inclusief airco auto met privé-chauffeur
Uitgebreide rondreis met veel vrije tijd
Diner en overnachting in de woestijn
Bezoek aan het wereldwonder Petra
Drijven in de Dode Zee

Volop genieten in Jordanië

Tijdens deze reis gaat u op een aangenaam tempo door dit betoverende land en waant u zich in een sprookjes van Duizend-en-één-nacht! We laten u de woestijnkastelen in de omgeving van Amman zien, u slaapt in de Bijbelse stad Madaba en u heeft twee volle dagen om de legendarische roze stad Petra te ontdekken. Slaap in het bijzondere woestijn gebied Wadi Rum en zie de prachtige zonsopkomst over de duinen – een unieke beleving!

"“Wij hebben een heerlijke ontspannen reis gemaakt en toch veel gezien en beleefd. Voor ons (behoorlijk ervaren reizigers) behoort deze reis tot de top 5 van mooiste reizen die we ooit hebben gemaakt.”"

Annemieke, Lage Zwaluwe

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Amman

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Amman
Transfer naar hotel in Amman
Eerste overnachting Amman

U vliegt vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Transfer naar uw hotel waar u de aankomende vijf nachten verblijft.

DAG
02

Amman

jo_al_amman2.jpg
Kennismaking met Amman
Stadstour oude centrum Amman, o.a. Citadel, Archeologisch Museum
Tweede overnachting Amman

Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur opgehaald en maakt u een stadstour door het oude gedeelte van de stad. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, het Romeinse theater en de King Abdullah moskee.

DAG
03

Amman – Jerash – Aljoun – Amman

Jerash
Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash
Bezoek Aljoun met kasteel Qalaat al Rabad
Derde overnachting Amman

In de ochtend verlaat u de stad om naar Jerash te rijden, schitterend gelegen op een vlakte, omringd door heuvelachtig beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Vandaag de dag wordt Jerash algemeen erkend als een van de best bewaarde Romeinse provinciesteden in de wereld. Het is eeuwen onder het zand bedolven geweest, totdat de laatste 70 jaren de restauratie ter hand is genomen en de stad weer helemaal werd uitgegraven. U maakt er een wandeling langs de theaters en tempels. Dan rijdt u naar Ajloun, hier brengt u een bezoek aan het kasteel, Qalaat al Rabad; dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders. Aan het einde van d dag wordt u weer terug gebracht naar Amman, een dag met geweldige indrukken!

DAG
04

Amman

jo_al_amman.jpg
Vrije dag Amman
Vierde overnachting Amman

Vandaag heeft u een vrije dag in Amman. De hoofdstad van het koninkrijk Jordanië is een stad met vele contrasten, een mix van oud en nieuw, het bestaat uit het oude en meer traditionele centrum (in het Arabisch 'Balad') en een modern levendiger westers ‘west Amman’. Een mooi oriëntatiepunt is de Citadel, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de 18 heuvels waarop de stad is gebouwd. In het commerciële hart van de stad ziet u ultra-moderne gebouwen, hotels, restaurants en winkels. Maar in andere gedeelten ziet u vele historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes uit de Romeinse en Byzantijnse periode en het Romeinse amfitheater. Dompel u onder in deze veelzijdige stad!

DAG
05

Amman - woestijnkastelen - Amman

JO_AL_AMMAN
Omgeving Amman ontdekken
Bezoek aan de woestijnkastelen
Vijfde overnachting Amman

In de omgeving van Amman liggen diverse woestijnkastelen, feitelijk forten in de woestijn. Het merendeel werd gebouwd in de 7e en 8e eeuw in opdracht van de kaliefen van de Omajjadendynastie. De meeste liggen langs de oude handelsroutes naar Medina (Saoedi-Arabië) en Koefa (Irak). Vandaag heeft u de gelegenheid om deze met uw huurauto te gaan bezoeken.

DAG
06

Amman - Madaba

jo_al_madaba.jpg
Vertrek Amman
Bezoek Madaba
Vrije middag
Overnachting Madaba

U laat Amman achter u om naar Madaba, één van de Bijbelse steden, te rijden. In de ochtend arriveert u in Madaba, een leuke provinciestad net ten zuiden van Amman. Gaat u zeker een bezoekje brengen aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het 'Heilige Land' in mozaïek op de vloer ligt. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in dit aangename stadje en u vindt vast wel tijd om neer te strijken in een van de koffiehuizen om er een kopje Arabische koffie te drinken!

DAG
07

Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

JO_AL_PETRA2
Vertrek Madaba
Bezoek aan Mount Nebo met spectaculair uitzicht
Rijden over King’s Highway
Bezoek oude kruisvaardersstad Kerak
Eerste overnachting Petra

Na het ontbijt rijdt u naar Mount Nebo, op circa tien minuten ten westen van Madaba. Hier staat het gedenkteken van Mozes op de vermoedelijke plaats van de dood van de profeet en de begraafplaats. Hier had Mozes het uitzicht over het Heilige Land duizenden jaren geleden. U vervolgt uw route via de 'King’s Highway' met zijn prachtige vergezichten naar Kerak. Het indrukwekkende silhouet van deze gefortifiseerde stad met het kasteel doet u meteen begrijpen waarom deze plek zo belangrijk is geweest voor vele heersers uit de geschiedenis. Deze oude kruisvaardersstad is gebouwd in de 12e eeuw, het is een indrukwekkend voorbeeld van militaire architectuur van de kruisvaarders, de oude vesting ligt binnen de muren van de oude stad. De ondergronds gelegen zalen en gangen zijn het best bewaard gebleven, deze kunnen worden betreden via een zware massieve deur. Dan vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag aankomt.

DAG
08

Petra

jo_al_petra4.jpg
Kennismaking met de roze stad Petra
Twee vrije dagen
Eerste en Tweede overnachting Petra

U heeft twee volle dagen om de legendarische roze stad Petra te gaan ontdekken. De archeologische stad die ‘half zo oud is als de tijd’, is één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte, via een smalle kloof bereikt u de tempelstad met zijn talloze rotswoningen, tempels en theaters. Deze stad was eeuwenlang verborgen voor de buitenwereld, totdat deze in 1812 bij toeval weer werd ontdekt. Het beroemdste monument, de schatkamer, doemt indrukwekkend op aan het eind van de kloof. Deze schitterende facade van 40 meter hoog is uitgehouwen in de harde rots van de bergwand en een indrukwekkend geschenk uit de oudheid. In de archeologische stad zijn verschillende wandel- en klimroutes, deze onthullen vele gebouwen, tempels, rotsreliëfen en een amfitheater met 3000 zitplaatsen. Een klim over een uit de rotsen gehakte trap met 900 treden brengt u naar een hoogtepunt van de stad, ‘Deir’, een gigantisch klooster uit de 1e eeuw. Het is een sprookje om rond te dwalen in deze prachtige stad.

DAG
10

Petra - Wadi Rum (115 km)

Wadi Rum
Vertrek Petra
Bezoek Wadi Rum
Woestijnsafari per 4WD (optioneel)
Dineren onder de sterrenhemel
Eerste overnachting bedoeïenenkamp in Wadi Rum

Wederom een hoogtepunt tijdens deze reis: Wadi Rum. Wadi Rum is een bijzonder woestijngebied in Jordanië, het staat ook wel bekend als ‘de Vallei van de Maan’. Het heeft een fantastisch landschap met grillige rotspartijen. Er leven nog verschillende bedoeïenenstammen in de woestijn. Na het ontbijt rijdt u naar uw tentenkamp en bij het vallen van de avond dineert u onder de sterren. Deze nacht logeert u in het kamp in bedoeïenen stijl, dat beschikt over sanitaire voorzieningen. De tenten (stahoogte) zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

DAG
11

Wadi Rum - Aqaba (71 km)

jo_al_aqaba.jpg
Vertrek Wadi Rum
Zonsopkomst bewonderen tijdens ontbijt
Vrije middag Aqaba
Eerste overnachting Aqaba

Na een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt, verlaat u Wadi Rum om naar Aqaba te rijden. Hier heeft u de komende dagen de tijd om heerlijk te genieten van zon, zee en strand.

DAG
12

Aqaba

JO_AL_AQABA1
Heerlijke vrije dagen Aqaba
Tweede en derde overnachting Aqaba

U heeft twee volle dagen om te genieten in Aqaba, dé badplaats van Jordanië, gelegen aan de Golf van Aqaba in het zuiden van Jordanië. Het is omgeven door een prachtige geografische decoratie van bergen, zee en woestijn. Een prima bestemming voor zon, zee en strandgenot maar het is ook een paradijs voor watersportliefhebbers: u kunt hier heerlijk surfen en zeilen en het is een uitermate goede plek om te snorkelen of te duiken door het indrukwekkend onderwater landschap. In het centrum zijn vele restaurants en winkels, daarnaast zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals het Mameluke Fort en het kasteel van Saladin.

DAG
14

Aqaba - Dode Zee - Amman (330 km)

jo_al_dodezee.jpg
Bezoek aan de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee (optioneel)
Overnachting in Amman

In de ochtend vertrekt u richting de Dode Zee, het laagste punt op aarde, het ligt ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Het is tevens het meest zoute meer op aarde, door de grote concentratie zout in het water is geen enkele vorm van leven mogelijk, behalve enkele micro-organismen. Het water heeft door het hoge zoutgehalte een groot drijfvermogen, wat het uniek maakt in de wereld. Vanzelfsprekend heeft u de mogelijkheid om in deze zoute zee te gaan drijven, het is een geweldige ervaring om zonder moeite te dobberen in het water! Hierna reist u door naar Amman, waar u wanneer u voor de huurauto kiest, deze inlevert bij uw accommodatie en overnacht.

DAG
15

Amman

JO_AL_AMMAN
Vrije dag in Amman
Vertrek Amman
Vlucht Amman - Amsterdam
Alternatief: Verlenging in Aqaba

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Amman. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souveniers en lekker te genieten van het oude centrum.

In de loop van de avond wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven.

Wanneer u met Royal Jordanian vliegt, zult u vandaag in de middag al terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan, waardoor de reis één dag korter is.

DAG
16

Amman - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een heerlijke reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extras
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Wat onze reizigers vinden

15-04-2016

'Mooie reis, je kunt in alle rust het land bekijken en voldoende tijd om in Petra te lopen. Gedurende de reis was alles prima geregeld. Bevolking is erg vriendelijk en hebben geen bezwaar als je foto''s van hen maakt. Eten is heerlijk en het weer in ...

Meer info >

anoniem

15-05-2013

'Het programma voor 15 dagen zat redelijk goed in elkaar. De chauffeur stelde voor om ook in het Noorden Umm Qays te bezoeken, inderdaad veel interessanter dan kasteel Ajloun maar wel 30 JD extra. Taxi in Amman is goed te doen voor 3-5 JD, wel eerst ...

Meer info >

Peer&Petra,

16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. chauffeur: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Meet & Greet op de luchthaven
Rondreis per airco auto/minibusje met chauffeur van dag 2 t/m 3 en dag 5 t/m 8, dag 10 t/m 11 en dag 14
Verblijf in goede middenklasse of superiorklasse hotels incl. ontbijt (afhankelijk van uw keuze)
In Wadi Rum logeert u in een eenvoudige bedoeïenentent
Diner onder de sterren in Wadi Rum
Bezoekmogelijkheid aan Jerash, het Pompeï van het Midden-Oosten
Bezoekmogelijkheid aan Ajloun met het kasteel Qalaat al Rabad
Bezoekmogelijkheid aan de woestijnkastelen in de omgeving van Amman
Autorit over de prachtige King's Highway
Madaba met de Mozaïekvloer in de St. George kerk*
Mount Nebo, waar Mozes over het Beloofde Land keek*
Kerak met de kruisvaardersburcht*
Bezoek aan de Roze stad Petra*
Verblijf in Aqaba, de badplaats van Jordanië
Bezoek aan de Dode Zee*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. 110 USD p.p.
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extras
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. chauffeur: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

15-04-2016

'Mooie reis, je kunt in alle rust het land bekijken en voldoende tijd om in Petra te lopen. Gedurende de reis was alles prima geregeld. Bevolking is erg vriendelijk en hebben geen bezwaar als je foto''s van hen maakt. Eten is heerlijk en het weer in ...

Meer info >

anoniem

15-05-2013

'Het programma voor 15 dagen zat redelijk goed in elkaar. De chauffeur stelde voor om ook in het Noorden Umm Qays te bezoeken, inderdaad veel interessanter dan kasteel Ajloun maar wel 30 JD extra. Taxi in Amman is goed te doen voor 3-5 JD, wel eerst ...

Meer info >

Peer&Petra,

Bewaar reis Boek nu

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Amman

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Amman
Transfer naar hotel in Amman
Eerste overnachting Amman

U vliegt vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Transfer naar uw hotel waar u de aankomende vijf nachten verblijft.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Weetje

Als u veel bezienswaardigheden in Jordanië wilt bezoeken, kunt u ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft u toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden, zoals: Petra, Wadi Rum en Jerash. Deze Jordan Pass kunt u via de website www.jordanpass.jo aanschaffen!

DAG
02

Amman

jo_al_amman2.jpg
Kennismaking met Amman
Stadstour oude centrum Amman, o.a. Citadel, Archeologisch Museum
Tweede overnachting Amman

Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur opgehaald en maakt u een stadstour door het oude gedeelte van de stad. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, het Romeinse theater en de King Abdullah moskee.

DAG
03

Amman – Jerash – Aljoun – Amman

Jerash
Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash
Bezoek Aljoun met kasteel Qalaat al Rabad
Derde overnachting Amman

In de ochtend verlaat u de stad om naar Jerash te rijden, schitterend gelegen op een vlakte, omringd door heuvelachtig beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Vandaag de dag wordt Jerash algemeen erkend als een van de best bewaarde Romeinse provinciesteden in de wereld. Het is eeuwen onder het zand bedolven geweest, totdat de laatste 70 jaren de restauratie ter hand is genomen en de stad weer helemaal werd uitgegraven. U maakt er een wandeling langs de theaters en tempels. Dan rijdt u naar Ajloun, hier brengt u een bezoek aan het kasteel, Qalaat al Rabad; dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders. Aan het einde van d dag wordt u weer terug gebracht naar Amman, een dag met geweldige indrukken!

DAG
04

Amman

jo_al_amman.jpg
Vrije dag Amman
Vierde overnachting Amman

Vandaag heeft u een vrije dag in Amman. De hoofdstad van het koninkrijk Jordanië is een stad met vele contrasten, een mix van oud en nieuw, het bestaat uit het oude en meer traditionele centrum (in het Arabisch 'Balad') en een modern levendiger westers ‘west Amman’. Een mooi oriëntatiepunt is de Citadel, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de 18 heuvels waarop de stad is gebouwd. In het commerciële hart van de stad ziet u ultra-moderne gebouwen, hotels, restaurants en winkels. Maar in andere gedeelten ziet u vele historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes uit de Romeinse en Byzantijnse periode en het Romeinse amfitheater. Dompel u onder in deze veelzijdige stad!

DAG
05

Amman - woestijnkastelen - Amman

JO_AL_AMMAN
Omgeving Amman ontdekken
Bezoek aan de woestijnkastelen
Vijfde overnachting Amman

In de omgeving van Amman liggen diverse woestijnkastelen, feitelijk forten in de woestijn. Het merendeel werd gebouwd in de 7e en 8e eeuw in opdracht van de kaliefen van de Omajjadendynastie. De meeste liggen langs de oude handelsroutes naar Medina (Saoedi-Arabië) en Koefa (Irak). Vandaag heeft u de gelegenheid om deze met uw huurauto te gaan bezoeken.

DAG
06

Amman - Madaba

jo_al_madaba.jpg
Vertrek Amman
Bezoek Madaba
Vrije middag
Overnachting Madaba

U laat Amman achter u om naar Madaba, één van de Bijbelse steden, te rijden. In de ochtend arriveert u in Madaba, een leuke provinciestad net ten zuiden van Amman. Gaat u zeker een bezoekje brengen aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het 'Heilige Land' in mozaïek op de vloer ligt. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in dit aangename stadje en u vindt vast wel tijd om neer te strijken in een van de koffiehuizen om er een kopje Arabische koffie te drinken!

DAG
07

Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

JO_AL_PETRA2
Vertrek Madaba
Bezoek aan Mount Nebo met spectaculair uitzicht
Rijden over King’s Highway
Bezoek oude kruisvaardersstad Kerak
Eerste overnachting Petra

Na het ontbijt rijdt u naar Mount Nebo, op circa tien minuten ten westen van Madaba. Hier staat het gedenkteken van Mozes op de vermoedelijke plaats van de dood van de profeet en de begraafplaats. Hier had Mozes het uitzicht over het Heilige Land duizenden jaren geleden. U vervolgt uw route via de 'King’s Highway' met zijn prachtige vergezichten naar Kerak. Het indrukwekkende silhouet van deze gefortifiseerde stad met het kasteel doet u meteen begrijpen waarom deze plek zo belangrijk is geweest voor vele heersers uit de geschiedenis. Deze oude kruisvaardersstad is gebouwd in de 12e eeuw, het is een indrukwekkend voorbeeld van militaire architectuur van de kruisvaarders, de oude vesting ligt binnen de muren van de oude stad. De ondergronds gelegen zalen en gangen zijn het best bewaard gebleven, deze kunnen worden betreden via een zware massieve deur. Dan vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag aankomt.

DAG
08

Petra

jo_al_petra4.jpg
Kennismaking met de roze stad Petra
Twee vrije dagen
Eerste en Tweede overnachting Petra

U heeft twee volle dagen om de legendarische roze stad Petra te gaan ontdekken. De archeologische stad die ‘half zo oud is als de tijd’, is één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte, via een smalle kloof bereikt u de tempelstad met zijn talloze rotswoningen, tempels en theaters. Deze stad was eeuwenlang verborgen voor de buitenwereld, totdat deze in 1812 bij toeval weer werd ontdekt. Het beroemdste monument, de schatkamer, doemt indrukwekkend op aan het eind van de kloof. Deze schitterende facade van 40 meter hoog is uitgehouwen in de harde rots van de bergwand en een indrukwekkend geschenk uit de oudheid. In de archeologische stad zijn verschillende wandel- en klimroutes, deze onthullen vele gebouwen, tempels, rotsreliëfen en een amfitheater met 3000 zitplaatsen. Een klim over een uit de rotsen gehakte trap met 900 treden brengt u naar een hoogtepunt van de stad, ‘Deir’, een gigantisch klooster uit de 1e eeuw. Het is een sprookje om rond te dwalen in deze prachtige stad.

DAG
10

Petra - Wadi Rum (115 km)

Wadi Rum
Vertrek Petra
Bezoek Wadi Rum
Woestijnsafari per 4WD (optioneel)
Dineren onder de sterrenhemel
Eerste overnachting bedoeïenenkamp in Wadi Rum

Wederom een hoogtepunt tijdens deze reis: Wadi Rum. Wadi Rum is een bijzonder woestijngebied in Jordanië, het staat ook wel bekend als ‘de Vallei van de Maan’. Het heeft een fantastisch landschap met grillige rotspartijen. Er leven nog verschillende bedoeïenenstammen in de woestijn. Na het ontbijt rijdt u naar uw tentenkamp en bij het vallen van de avond dineert u onder de sterren. Deze nacht logeert u in het kamp in bedoeïenen stijl, dat beschikt over sanitaire voorzieningen. De tenten (stahoogte) zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

DAG
11

Wadi Rum - Aqaba (71 km)

jo_al_aqaba.jpg
Vertrek Wadi Rum
Zonsopkomst bewonderen tijdens ontbijt
Vrije middag Aqaba
Eerste overnachting Aqaba

Na een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt, verlaat u Wadi Rum om naar Aqaba te rijden. Hier heeft u de komende dagen de tijd om heerlijk te genieten van zon, zee en strand.

DAG
12

Aqaba

JO_AL_AQABA1
Heerlijke vrije dagen Aqaba
Tweede en derde overnachting Aqaba

U heeft twee volle dagen om te genieten in Aqaba, dé badplaats van Jordanië, gelegen aan de Golf van Aqaba in het zuiden van Jordanië. Het is omgeven door een prachtige geografische decoratie van bergen, zee en woestijn. Een prima bestemming voor zon, zee en strandgenot maar het is ook een paradijs voor watersportliefhebbers: u kunt hier heerlijk surfen en zeilen en het is een uitermate goede plek om te snorkelen of te duiken door het indrukwekkend onderwater landschap. In het centrum zijn vele restaurants en winkels, daarnaast zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals het Mameluke Fort en het kasteel van Saladin.

DAG
14

Aqaba - Dode Zee - Amman (330 km)

jo_al_dodezee.jpg
Bezoek aan de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee (optioneel)
Overnachting in Amman

In de ochtend vertrekt u richting de Dode Zee, het laagste punt op aarde, het ligt ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Het is tevens het meest zoute meer op aarde, door de grote concentratie zout in het water is geen enkele vorm van leven mogelijk, behalve enkele micro-organismen. Het water heeft door het hoge zoutgehalte een groot drijfvermogen, wat het uniek maakt in de wereld. Vanzelfsprekend heeft u de mogelijkheid om in deze zoute zee te gaan drijven, het is een geweldige ervaring om zonder moeite te dobberen in het water! Hierna reist u door naar Amman, waar u wanneer u voor de huurauto kiest, deze inlevert bij uw accommodatie en overnacht.

DAG
15

Amman

JO_AL_AMMAN
Vrije dag in Amman
Vertrek Amman
Vlucht Amman - Amsterdam
Alternatief: Verlenging in Aqaba

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Amman. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souveniers en lekker te genieten van het oude centrum.

In de loop van de avond wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven.

Wanneer u met Royal Jordanian vliegt, zult u vandaag in de middag al terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan, waardoor de reis één dag korter is.

DAG
16

Amman - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een heerlijke reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extras
8 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

15-04-2016

'Mooie reis, je kunt in alle rust het land bekijken en voldoende tijd om in Petra te lopen. Gedurende de reis was alles prima geregeld. Bevolking is erg vriendelijk en hebben geen bezwaar als je foto''s van hen maakt. Eten is heerlijk en het weer in ...

Meer info >

anoniem

15-05-2013

'Het programma voor 15 dagen zat redelijk goed in elkaar. De chauffeur stelde voor om ook in het Noorden Umm Qays te bezoeken, inderdaad veel interessanter dan kasteel Ajloun maar wel 30 JD extra. Taxi in Amman is goed te doen voor 3-5 JD, wel eerst ...

Meer info >

Peer&Petra,

16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. chauffeur: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

Auto met chauffeur én huurauto

Wanneer u kiest voor een huurauto is het goed te weten dat deze al in de prijs op het ‘data & prijzen’ tabblad zijn opgenomen, maar u uiteraard ook voor een andere categorie kunt kiezen.
Wanneer u kiest om te reizen met een auto met Engelssprekende chauffeur dan zorgen wij ervoor dat deze altijd goed is afgesteld op de grootte van uw gezelschap.

>> Deze reis kan ook uitgevoerd worden met huurauto.

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Amman
123
Hotel Antika Amman
Driesterren
 • jo_ac_antika_ka.jpg
 • jo_ac_antika_re.jpg
 • jo_ac_antika_re1.jpg
 • jo_ac_antika_lo.jpg
In het hart van de oude stad Amman en op ca. 5 minuten lopen van het centrum van Amman ligt het Antika Hotel. Het is een fijn hotel aan de rand van Rainbow street. Het vriendelijke personeel zal er voor zorgen dat het u aan niet ontbreekt. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, snackbar en WiFi in de openbare ruimtes. De kamers zijn netjes ingericht en zijn voorzien van airco, telefoon, TV en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Olive Hotel
Driesterren
 • jo_ac_olivere.jpg
 • jo_ac_oliveka.jpg
 • jo_ac_olivere1.jpg
Hotel Olive is een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Amman. Hotel Olive biedt een prachtig uitzicht over de Abdoun-brug en is gelegen aan de rand van de stad. Parkeermogelijkheden zijn hier volop. De toeristische attracties en het centrum van Amman liggen op slechts 1 km van het hotel. Alle modern ingerichte kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning, minibar (tegen betaling), kluisje, magnetron, haardroger, waterkoker en een eigen badkamer met douche en toilet. Het hotel beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Ook biedt het hotel een café op een prachtig terras waar u in de openlucht met een drankje bij kunt komen van een mooie excursiedag.
Meer info >
Al Waleed hotel
Driesterren
 • jo_amm_alwaleedte.jpg
 • jo_amm_alwaleedka.jpg
 • jo_amm_alwaleedlo.jpg
 • jo_amm_alwaleedba.jpg
 • jo_amm_alwaleedex.jpg
Centraal gelegen op loopafstand van de winkelstraat en diverse restaurants biedt hotel Al Waleed u een heerlijk verblijf. De vriendelijke service, comfortabele faciliteiten en centrale ligging, maken dit hotel tot een goede keuze.
Amman
Le Meridien
Vijfsterren
 • Le Meridien
 • Le Meridien
 • Le Meridien
 • Le Meridien
Voor gasten die zoeken naar de ultieme persoonlijke service en luxe, zijn bij het Le Meridien hotel aan het juiste adres. Le Meridien ligt in het centrum van Amman en is slechts een wandeling verwijderd van het Amman Citadel en vele winkel-en eetgelegenheden. Het luxe hotel is voorzien van diverse restaurants en lounges, een Starbucks koffiebar, binnen- en buitenzwembad, diverse wellnessfaciliteiten en gratis WiFi aanwezig in het gehele hotel. De kamers zijn chique en elk uniek ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, zitje en badkamer met douche en/of bad.
Meer info >
Madaba
Delilah Hotel
Driesterren
 • jo_ac_delilah.jpg
 • jo_ac_delilah_ka.jpg
 • jo_ac_delilah_re.jpg
 • jo_ac_delilah_ter.jpg
Delilah hotel is een comfortabel hotel. De belangrijkste bezienswaardigheid van Madaba, de kerk van St. George, ligt op loopafstand van het hotel. Een fijn hotel voor uw verblijf in dit charmante stadje. Het hotel beschikt over receptie, restaurant, bar & lounge, WiFi in de openbare ruimtes en een gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van een TV, telefoon, airco, kluisje, minibar en een badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Madaba
Delilah Hotel
Driesterren
 • jo_ac_delilah.jpg
 • jo_ac_delilah_ka.jpg
 • jo_ac_delilah_re.jpg
 • jo_ac_delilah_ter.jpg
Delilah hotel is een comfortabel hotel. De belangrijkste bezienswaardigheid van Madaba, de kerk van St. George, ligt op loopafstand van het hotel. Een fijn hotel voor uw verblijf in dit charmante stadje. Het hotel beschikt over receptie, restaurant, bar & lounge, WiFi in de openbare ruimtes en een gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van een TV, telefoon, airco, kluisje, minibar en een badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Petra
12
Hotel Edom
Driesterren
 • Edom exterieur
 • Edom Lounge
 • Edom Lounge
 • Edom Kamer
 • Edom Kamer
Het Edom Hotel is een ideaal startpunt voor uw bezoek aan de Roze Stad. Het is een net en verzorgd hotel op circa 200 meter van de ingang van de legendarische Roze Stad Petra, in het centrum van Wadi Mousa. Een speciale ervaring kunt u opdoen in het grotrestaurant, met prachtige kleden, lage banken en olielampen. Gelegen op In de directe omgeving zijn diverse restaurantjes. Verder is het hotel voorzien van een receptie met lobby, restaurant, grotrestaurant, roomservice, gratis WiFi in openbare ruimtes, Turks bad met o.a. stoombad en massage, winkeltje en wasservice. Het hotel beschikt over 135 kamers, verzorgd ingericht met airco, minibar, telefoon, sat-TV en badkamer met bad of douche.
Meer info >
La Maison Hotel Petra
Driesterren
 • jo_ac_maison_ex.jpg
 • jo_ac_maison_ka.jpg
 • jo_ac_maison_lo.jpg
 • jo_ac_maison_re1.jpg
Op loopafstand gelegen vanaf de oude stad Petra, ligt het La Maison Hotel. Een prima startpunt dus voor uw bezoek aan de Roze Stad. Het hotel beschikt over een receptie, biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden en gratis Wifi in het gehele hotels. De kamers zijn netjes ingericht en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, minibar en badkamer met douch en/of bad en toilet.
Meer info >
Petra
12
Hotel Petra Panorama
Viersterren
 • jo_ac_panoramazw2.jpg
 • jo_ac_panoramaka.jpg
 • jo_ac_panoramaui.jpg
Het Petra Panorama hotel is gelegen in de bergen en heeft een prachtig panoramisch uitzicht op de omgeving van het hotel. Het ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Wadi Mousa en 8 kilometer vanaf Petra. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, zwembad en een parkeerplaats bij het hotel. De kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, minibar en badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Petra Guest House
Viersterren
 • jo_ac_petraghex2.jpg
 • jo_ac_petraghka.jpg
 • jo_ac_petraghex1.jpg
 • jo_ac_petraghex.jpg
 • jo_ac_petraghlo.jpg
Gelegen aan de ingang van de legendarische roze stad ligt het Petra Guest House. Door een bijzondere kloof wandelt u naar de entree van deze stad en kunt u genieten van de fantastische oude stad met vol met historische verhalen en mysteries. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, buitenterras en een bar. Tevens is er gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, minibar, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Wadi Rum
12
Jabal Rum Camp
Driesterren
 • jo_ac_rum_jabalrumex1new.jpg
 • Jabalrum Buitenkant
 • jo_ac_rum_jabalrumex2new.jpg
 • jo_ac_rum_jabalrumex4new.jpg
 • Jabalrum Buitenkant
Jabal Rum Camp is schitterend gelegen in de indrukwekkende Wadi Rum woestijn. Het kampement is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd, centraal liggen de hoofdtenten en de centrale buitenplaats waar regelmatig avondentertainment plaats vindt. Hier worden ook gasten van andere kampen voor uitgenodigd. Overdag is er bediening in de centrale tent, zodat u er een drankje kunt bestellen.
Het tentenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen (toiletten en douches), die zich in een apart servicegebouw bevinden.

U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met een opgemaakt bed. Handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Het is een geweldige ervaring om 's nachts te genieten van de mooie sterrenhemel!

Extra info
Wij raden u aan om een zaklamp mee te nemen en een extra dikke trui voor ‘s avonds. U hoeft geen handdoek mee te nemen, deze ligt voor u klaar in de tent.
Meer info >
Caravans Camp
Driesterren
 • jo_ac_caravans camp_ex.jpg
 • jo_ac_caravans camp_ka.jpg
 • jo_ac_caravans camp_l.jpg
 • jo_ac_caravans camp_res.jpg
 • jo_ac_caravans camp_ex1.jpg
Het kamp is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd en beschikt over keurige sanitaire voorzieningen, die zich in een apart servicegebouw bevinden. Het diner en entertainment vinden plaats in de hoofdtent of op de centrale buitenplaats, waar ook gasten van andere kampen voor zijn uitgenodigd. Het is een geweldige ervaring om 's nachts te genieten van de mooie sterrenhemel!
Meer info >
Wadi Rum
12
Jabal Rum Camp
Tweëenhalve ster
 • jo_ac_rum_jabalrumex1new.jpg
 • Jabalrum Buitenkant
 • jo_ac_rum_jabalrumex2new.jpg
 • jo_ac_rum_jabalrumex4new.jpg
 • Jabalrum Buitenkant
Jabal Rum Camp is schitterend gelegen in de indrukwekkende Wadi Rum woestijn. Het kampement is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd, centraal liggen de hoofdtenten en de centrale buitenplaats waar regelmatig avondentertainment plaats vindt. Hier worden ook gasten van andere kampen voor uitgenodigd. Overdag is er bediening in de centrale tent, zodat u er een drankje kunt bestellen.
Het tentenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen (toiletten en douches), die zich in een apart servicegebouw bevinden.

U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met een opgemaakt bed. Handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Het is een geweldige ervaring om 's nachts te genieten van de mooie sterrenhemel!

Extra info
Wij raden u aan om een zaklamp mee te nemen en een extra dikke trui voor ‘s avonds. U hoeft geen handdoek mee te nemen, deze ligt voor u klaar in de tent.
Meer info >
Caravans Camp
Driesterren
 • jo_ac_caravans camp_ex.jpg
 • jo_ac_caravans camp_ka.jpg
 • jo_ac_caravans camp_l.jpg
 • jo_ac_caravans camp_res.jpg
 • jo_ac_caravans camp_ex1.jpg
Het kamp is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd en beschikt over keurige sanitaire voorzieningen, die zich in een apart servicegebouw bevinden. Het diner en entertainment vinden plaats in de hoofdtent of op de centrale buitenplaats, waar ook gasten van andere kampen voor zijn uitgenodigd. Het is een geweldige ervaring om 's nachts te genieten van de mooie sterrenhemel!
Meer info >
Aqaba
12
Golden Tulip Aqaba
Driesterren
 • jo_ac_goldentuli_ex.jpg
 • jo_ac_goldentuli_re.jpg
 • jo_ac_goldentuli_bar.jpg
 • jo_ac_goldentuli_ka.jpg
 • zwembad GT Aqaba
Golden Tulip Aqaba is gelegen in het centrum van Aqaba omringd door de beste restaurants en op slechts 5 minuten van het strand. Het is een heerlijk hotel met een perfecte ligging. Het vriendelijke en gastvrije hotel is een prima keuze voor uw verblijf in Aqaba. De belangrijkste straat ligt voor het hotel en heet Walker Street, hier wandelen elke avond alle toeristen en lokale bewoners om lekker te genieten.
Het hotel is voorzien van een receptie met lobby, restaurant, bar, roomservice, business center met internetfaciliteiten, kapper en schoonheidssalon, fitnessruimte, spa en een wasservice. De 72 kamers zijn comfortabel ingericht met airco, minibar, telefoon, sat-TV, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche en föhn.
Meer info >
Mina Hotel
Driesterren
 • kamer Mina hotel
 • lobby Mina hotel
 • bar Mina hotel
 • restaurant Mina hotel
 • zwembad Mina hotel
Het Mina hotel is gelegen op loopafstand van het strand, in het centrum van Aqaba. Het hotel beschikt over een restaurant met internationale en lokale gerechten, poolbar, Arabische koffiebar, zwembad en diverse fitness- en wellnessfaciliteiten. Alle kamers zijn ruim en comfortabel ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon en badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Aqaba
Marina Plaza Hotel
Viersterren
 • jo_ac_marinaplazazw_new.jpg
 • jo_ac_marinaplazazw_new1.jpg
 • jo_ac_marinaplazaka_new.jpg
Het Marina Plaza met haar aangename sfeer en comfort is gelegen in een prachtig landschap van zand en zee. Het hotel ligt in de levendige jachthaven van Tala Bay en biedt gemakkelijke toegang tot het (privé-) strand. Het hotel beschikt over een receptie, 2 zwembaden en een kinderbad, fitness centrum en gratis WiFi in de lobby en rond het zwembad. Er is een speeltuin en u kunt diverse (water)sporten beoefenen als beach volleyball, duiken, windsurfen en snorkelen. Een heerlijk hotel om alle indrukken van de reis te verwerken.


Meer info >

Verlengen

16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. chauffeur: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Drijven Dode Zee Jordanië
Drijven in de Dode Zee
De Dode Zee is de natuurlijke grens tussen Jordanië en Israël en is tevens het laagste punt op aarde. Het water is extreem zout, waardoor u hier zal blijven drijven. De Dode Zee is...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.22
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 2 t/m 8 van 8 opties )
Amman - Hubbly Bubbly lunch
Geniet van een traditionele Jordaanse lunch in één van de oudste restaurants in Amman.

Na de lunch wordt u getrakteerd op traditionele koffie en kunt u de waterpijp roken. Tijdens de lunch is koffie en thee inclusief.
Minimaal 2 deelnemers – Prijs 25 USD per persoon
...
Petra - Petra by Night
Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.
Minimaal 2 personen – Prijs $25 per persoon
...
Dode Zee - Drijven in de Dode Zee (halve dag)
Een bezoek aan de Dode Zee kan natuurlijk niet zonder dat u zwemt, of beter gezegd, drijft op deze zoute zee.

Deze excursie is inclusief entreegelden, gebruik van het privéstrand, zwembad en handdoek.

Minimaal 2 deelnemers – Prijs 20 JOD per persoon
...
Wadi Rum - Kameel rijden in de Woestijn
Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. We maken (met 2 personen per kameel) een tocht door de woestijn en genieten van de rust en het uitzicht.
Minimaal 2 personen – Prijs $ 22 per uur per persoon

...
Aqaba - Glassbottom boottocht/ snorkelen
Een leuke boottocht met een glasbodemboot door het marine park van Aqaba, ten zuiden van de stad, tijdens de tocht is er gelegenheid om te zwemmen en snorkelmateriaal te huren. Inclusief lunch, niet alcoholische drankjes en water.

Duur: 3 uur
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 37 USD per persoon
...
Amman - Ontdek de woestijnkastelen
Op uw vrije dag aan de Dode Zee kunt u ook een excursie maken naar de bekende woestijnkastelen. De woestijnkastelen zijn verschillende kastelen en forten in de woestijn ten oosten van Amman. Gelegen op de oude handelsroute naar Irak en Saudi Arabië. De bouwwerken gaan terug tot ongeveer de 7de eeuw ten tijde van de Umayyad dynastie. De eerste stop is bij Qasr al-Azraq, een vesting uit de 13e eeuw, die diende als hoofdkwartier tijdens de Eerste Wereldoorlog van de bekende ‘Lawrence van Arabië’. Hierna rijden we verder naar Qasr Amra, een kasteel dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het kasteel gebouwd in de 8e eeuw bestaat niet meer maar we zien wel de overgebleven fresco’s en kunstwerken. De laatste stop is het beste bewaarde monument van de Omajjaden dynastie, Qasr Kharana. De kastelen hadden verschillende functies. Sommigen waren een vesting, anderen dienden als jachtpaviljoen met badhuis of als ontmoetingsplaats voor de kalief en de lokale bedoeïnenleiders. De gids vertelt u meer over de geschiedenis en heeft u uiteraard de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.
Minimaal 10 personen – Prijs $38 per persoon
...
Wadi Rum - Jeep Safari Wadi Rum
Tijdens deze avontuurlijke excursie rijdt u per 4-wheel drive jeep de woestijn in om de fascinerende Wadi Rum woestijn te gaan ontdekken.

U kunt kiezen voor een tocht van 2 uur of voor een tocht van 3 uur.
Excursie van 2 uur – Prijs 50 USD per jeep
In één jeep kunnen maximaal 6 personen....
 • Beoordelingen (19)
 • Reisverslagen (12)
9

Vertrekdatum: 15-10-2017

Reviewdatum: 31-10-2017

Prachtige reis, excellente gedienstige chauffeur. Hotel keuze in Amman kon beter!

R Joosen

9
7

Vertrekdatum: 24-12-2016

Reviewdatum: 11-01-2017

Een mooie rondreis langs de highlights van Jordanie. Veel vrije tijd. Het is prettig om met een chauffeur te reizen (in ons geval Nidal) die uitstekend Engels spreekt, overal de weg weet en veel kan vertellen over cultuur en achtergronden. Voor Petra heb je zeker 2 dagen nodig. De totale tijd in Amman vonden we teveel. Gelukkig konden we anderhalve dag langer in Aqaba blijven aan het einde van de reis. De nacht in de bedoeinentent klonk romantischer dan het was: erg toeristisch, eigenlijk een koude hotelkamer. De tocht door de wadi rum woestijn per jeep en kameel was wel de moeite waard. Aanrader: maak een uitstapje naar de ma'in waterval, heerlijk om onder een hete waterval te kunnen relaxen!

JGP van Drunen

7

Vertrekdatum: 15-04-2016

'Mooie reis, je kunt in alle rust het land bekijken en voldoende tijd om in Petra te lopen. Gedurende de reis was alles prima geregeld. Bevolking is erg vriendelijk en hebben geen bezwaar als je foto''s van hen maakt. Eten is heerlijk en het weer in april is super, niet te warm toch de hele dag zon. Wat ons betreft had de reis 1 dag korter mogen zijn, laatste dag in Amman is overbodig, je begint de reis met 5 dagen Amman en dan heb je het wel gezien.'

anoniem

Vertrekdatum: 11-10-2015

'De reis naar Jordanië is zeker aan te bevelen. Een schitterend land met vriendelijke mensen, bijzonder bezienswaardigheden; zoals Amman, Jerash, woestijnkastelen, Petra, Wadi Rum en de dode zee. De sfeer was bijzonder vriendelijk en prettig. Ook het reizen met ons vieren (bevriend stel) is ons goed bevallen. De chauffeur spraak bijzonder goed Engels en heeft ons veel geleerd over het land. De Jordanpas die wij via de website hadden besteld is erg aan te bevelen. Wij hebben ons tijdens de reis geen moment onveilig gevoeld. '

Annie en Jan van Steenderen

Vertrekdatum: 06-08-2014

'Met recht de titel van de reis. Extra tijd voor Petra was heel prettig en daar hebben wij 3 volwassenen en 2 kinderen van 15 en 13 jaar, goed gebruik van gemaakt. Niet alleen tijd voor de Main Trail maar ook andere klimroutes. Kortom voor ons een onvergetelijke reis. De reisorganisatie in Jordanië was goed geregeld. Een prettige chauffeur en Mrs. Caroline de contactpersoon was erg attent. Kleine ongemakken werden snel geregeld. '

Christa Sinay en familie

Vertrekdatum: 14-08-2013

'Kun je in twee weken verliefd worden op een land? Absoluut! Eigenlijk zijn er maar een paar dagen nodig om verliefd te wordenop de georganiseerde chaos van het land en helemaal op de mensen. Oprechte vriendelijk- en gastvrijheid staat hier nog hoog in het vaandel. Je staat er versteld van hoe hartelijk de inwoners van Jordanie je begroeten. Een gratis lunch in een winkel met een kopje thee is geen uitzondering. Amman is een geweldige stad en een mooie manier om kennis te maken met Jordanie. Verwonder je over de manier waarop gereden wordt. Waarom niet met vijf auto''s op een rijbaan, in plaats van twee? De stad is groot genoeg om een paar dagen in rond te wandelen, helemaal als je leuke tips krijgt van je chauffeur. Wat dat betreft hadden we het getroffen met Feras, waar een vriendschapsband mee is opgebouwd. Ook de excursies vanuit Amman zijn de moeite waard. Let wel op dat het gebruik van een gids gebruikelijk is en je tussen de tien en twintig dinar kwijt bent vooreen rondleiding. Petra is een 1 woord geweldig! Als je voor de tweede dag gaat, laat dan de Siq voor wat het is en ga voor de ingang rechtsaf door de tunnel. Je krijgt dan een route voor je alleen, die minstens net zo mooi is. Ook de WadiRum is een ware beleving. Ga met een jeeptour van vier uur aan het eind van de middag en je krijgt een prachtige zonsondergang te zien. Ook de overige reisdoelen zijn veruit de moeite waard, zoals de dode zee, de zandkastelen, mount Nebo en Madaba. Al liet bij ons het hotel in Madaba te wensen over, eigenlijk gewoon smerig. De overige hotels zijn gewoon goed, met als uitschieter het hotel in Aqaba. Ga in deze kustplaats overigens naar het strand Bernice beach. Je betaalt 7,50 entree en er rijden gratis shuttles vanuit het hotel. Hier kun je als vrouw gewoon in je bikini trecht en je kunt er gewoon snorkelen. Genoeg van het zand? Dan is er een mooi zwembad. Qua kleding: vooraf hadden we gelezen dat het nogal conservatief zou zijn, maar dat valt reuze mee. Als man wou ik dat ik meer korte broeken had meegenomen, want die kun je zonder problemen dragen. Ook lopen er genoeg vrouwen (toeristen, dat wel) in korte broek rond. Jordanie is een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met het Midden Oosten en haar prachtige mensen. Geen moment hebben we ons onveilig genoemd, sterker nog: je loopt er ''s avonds met een prettiger gevoel rond dan in Nederland. '

Rick en Elsbeth

Vertrekdatum: 08-08-2013

'Een prachtige formule om het land, de mensen, hun cultuur en religie van zeer nabij te leren kennen. Ook onze privéchauffeur Nidal (of Nadal ?) was een uitstekende ambassadeur voor Jordanië die al onze vragen voorzag van een duidelijk antwoord en ook een open geest had om vergelijkingen te maken met onze westerse wereld.'

Samyn - Karpinski

Vertrekdatum: 17-07-2013

'Jordanie is een schitterend land, een onverwacht prachtig landschap en ontzettend veel interessante en verrassende bezienswaardigheden. Het eten is niet duur, zeker als je naar de minder toeristische/lokale tentjes gaat. Shoppen hebben wij niet gedaan ter plekke. Ons arrangement was met chauffeur: een zeer prettige en chique ervaring, want we waren in principe nooit moe en hadden het zelden te warm (en dat terwijl we er in juli waren!). De chauffeur was vriendelijk en wist enorm veel te vertellen, hij was altijd op tijd! Sommige hotels waren grote tegenvallers, zeker degene in Amman, die ook vrij onhandig gelegen is in de stad met het oog op de in principe iets teveel vrije tijd van 1,5 dag (als je niet wilt winkelen). De tent daarentegen in Wadi Rum is comfortabel, de voorzieningen ter plekke perfect. Petra is iets wat iedereen zou moeten zien, zeer indrukwekkend! Wij waren in Jordanie tijdens de Ramadan, het was te merken maar qua eten hebben we nooit tekort gehad, soms is het iets moeilijker zoeken dan normaal omdat er minder open is, maar de plekken die aangedaan worden zijn in principe toeristisch genoeg. De Jordaniers zijn vriendelijk en altijd geinteresseerd. Wij zouden deze vakantie aan iedereen aanraden: een geweldige combinatie van nieuwe indrukken, prachtige natuur, leuke bezienswaardigheden (hoewel de musea heel klein zijn en weinig informatief, zijn de bezienswaardigheden/ruines e.d. zelf over het algemeen zeer de moeite waard), zon/zee/strand en interessante historie en cultuur.'

Anne & Jesse

Vertrekdatum: 15-05-2013

'Het programma voor 15 dagen zat redelijk goed in elkaar. De chauffeur stelde voor om ook in het Noorden Umm Qays te bezoeken, inderdaad veel interessanter dan kasteel Ajloun maar wel 30 JD extra. Taxi in Amman is goed te doen voor 3-5 JD, wel eerst afspreken voor je vertrekt!Idem taxi Aquaba naar South beach om te snorkelen. Verwacht niet te veel van het engels.. Petra by night was een aanfluiting, gitaar en fluitmuziek, alleen voor de Treasury. In plaats van overnachten in Madaba bevelen we een bezoek/overnachting in Dana nature reserve aan.'

Peer&Petra

Vertrekdatum: 11-05-2013

'Ontvangst was prima geregeld, de chauffeur en een vertegenwoordiger van lokale reisbureau waren aanwezig, de naam van chauffeur was Basheer deze was tot op een na laatste dag onze driver, vertelde veel en maakte op plaatsen een stop waar je met de groep niet zou komen. De kennismaking in Amman de citadel, romeins theater waren heel mooi om te zien. Hij gaf ons een echte lekkernij ( goede lunch optie ) een falavel, komt u die tegen helemaal vegatarisch, maar je merkt het niet, heerlijk. Mocht je in Amman zijn bij het romeinse theater daar recht tegenover zit een heerlijke baclave bakker niet overdreven zoet. wel de weg oversteken. Voor ons waren de 5 nachten Amman wel te lang. De reis naar Jerasch en Aljoen was een leuke trip. De dag met de reis naar de zandkastelen in de woestijn is ook een hele aparte beleving. de reis in het dorre landschap was dit al waard. Madaba is leuk voor een dag om de reis voort te zetten naar Petra, we verbleven hier 3 nachten, het Edom hotel licht op een leuke plek, loop je eruit dan sta je gelijk bij leuke eettentjes met terrasjes. Wij hadden een toegangsbewijs gekocht voor 2 dagen in Petra, maar zaten er met 1 dag doorheen ( vermoeidheid in combinatie met hitte ) mocht je het gaan bezichtigen zorg er wel voor dat je er zo vroeg mogelijk in bent, het is een beleving die je niet kunt beschrijven, dit moet je zien. Van Petra gingen wij naar de woestijn Wadi Rum, ook dit is weer iets wat je in het echt moet zien en beleven. Vanuit Wadi Rum, op naar Aqaba heel leuk hotel en licht op een heel goed te belopen afstand van centrum, je ligt er bijna tussen in. Op het dakterras is een leuk zwembadje met diverse mogelijkheden om daar te vertoeven. ( liggen zitten ) wij hebben hier menig uurtje doorgebracht lekker even plonsen en lezen. je heb een heel leuk overzicht op de rode zeen en tevens op centrum. Lokale strandje is niets voor ons soort mensen, je loopt er ook zo heen. Hitte is te hoog om overdag iets te ondernemen wij hadden er een temperatuur van 42 graden en de nacht was het rond de 35. Heerlijk om er een paar relaxdagen van te maken. Van Aqaba naar de plek in de dode zee om er eens te plonzen, ook dit was een aparte gewaarwording. Zo zout en heel moeilijk om te zwemmen, water voelde net aan of er olie in lag. Maar dit hoort zo. Vandaar uit naar Amman om de laatste dag door te brengen. Deze dag was een stevige trip door het enorme droge en dorre landschap. Zal bij elkaar zo rond de 5 uur rijden zijn. met als rustplaats de dode zee. Dit was voor mij dan even een kort verslag van deze reis met prive chauffeur. Dit is echt aan te raden om te doen. '

Paul Hulleman

Vertrekdatum: 09-05-2013

'Het was een fantastische vakantie.Onze chauffeur deed zijn best om ons veel over het land te vertellen en we hebben zelfs bij hem en zijn gezin gegeten. Ik kan dit land aan iedereen aanbevelen, zoveel geschiedenis, zoveel moois. De afwisseling en het verblijf overal was ook goed georganiseerd.'

W.M. Klaassen

Vertrekdatum: 26-04-2013

'Een mooie reis, helaas niet altijd een goed hotel en ontbijt. Deze reis had wel een paar dagen korter gemogen of meer excursies er in zetten. We hadden een vriendelijke chauffeur die ook erg behulpzaam was.'

van denBosch

Vertrekdatum: 22-04-2013

'Prima bevallen, we hadden misschien iets korter in Amman kunnen verblijven omdat we het niet echt een interessante stad vinden. Tevens waren de lokale mensen in het oude centrum niet bepaald vrouw vriendelijk. In ons geval reisde we met 1 man en 3 vrouwen. Zeker in Amman altijd een lange broek aan is zeker aan te raden om geen al te vervelende opmerkingen te krijgen.(het zeg meer over de Jordaniërs dan ons) Niet alles wat volgens de chauffeur geregeld kan worden en zogenaamd goedkoper is, is dat ook. Je kan beter zelf wat regelen.(bv glasbodem boot) Voor de rest prima vakantie gehad. Hotel in Madaba is gehorig en het is er slecht slapen vanwege de herrie, ontbijt is zeer eenvoudig. '

F. J. Thoonsen

Vertrekdatum: 21-10-2012

'Met een privéchauffeur hebben we Jordanië in 15 dagen van noord naar zuid bezichtigd. Het eerste deel van de reis bestond uit prachtige excursies waarbij het rijden er naar toe al een bezienswaardigheid op zichzelf was. Voordeel om 15 dagen onderweg te zijn 't geeft geen opgejaagd gevoel en de mogelijkheid is er om bij de bedoeienen je aankopen te combineren met luieren in de tent met een kopje thee of twee. Bij het tweede deel gaat het er wat rustiger aan toe en kan in Aqaba het echte onthaasten plaatsvinden.'

J. Louwerse

Vertrekdatum: 27-09-2012

'Deze reis is echt op je gemak door Jordanië.Er is alle tijd om de hoogtepunten goed en rustig te bekijken,zonder tijdslimiet.Onze privé chauffeur gaf ons alle tijd.En dat maakt deze manier van reizen erg prettig.Hij kwam zelf met mooie fotolocaties en en had andere leuke stops.'

B.Turkenburg

Vertrekdatum: 02-06-2012

'Professioneel héél goed georganiseerde reis, onze chauffeur sprak verschillende talen en heeft ons veel bijgebracht over zijn land en ons bijgestaan op alle mogelijke manieren, wij kregen zelfs een gsm zodat hij 24/7 beschikbaar was ! Veel gezien en toch genoeg gerust, was een mooi uitgebalanceerd programma al vonden wij dat er in Amman één dag minder mocht zijn. Ipv van de laatste dag vanuit de dode zee terug naar Amman te rijden, om daags nadien naar de luchthaven te worden gebracht, hebben wij terplaatse geregeld om de laatste nacht een upgrade te doen om aan dode zee te blijven om vandaaruit naar de luchthaven te worden gereden. Contacten en veranderingen bij de locale touroperator verliepen héél vlot en vriendelijk, proficiat voor jullie uitgekozen partners. Wij hebben ons de hele reis veilig en gesteund gevoeld en begeleid worden door onze chauffeur Sameer was meer dan we durfden te hopen. Geweldige reis op alle vlakken !'

Fam.Mendonck

Vertrekdatum: 06-05-2012

'Zeer de moeite waard. Zeer aardige bevolking met prettige aandacht aan toeristen. Wij voelden ons prettig in Jordanie. Op Madaba na goede hotels een een zeer fijne chauffeur die ons veel heeft laten zien en verteld over de vele culturen. Het lokale Jordaanse eten is ons prima bevallen Petra zeer indrukwekkend. In de 2 dagen hebben wij hier vele (vroege) uren gelopen tot bovenaan de Moanestery.'

Anoniem

Vertrekdatum: 12-07-2011

'Een fantastischse reis , met chauffeur die veel wist van het land en erg goed engels sprak. Enorm veel indrukken opgedaan , maar ook heerlijk uitgerust, Wel is het aanteraden om in Akaba een hotel buiten de stad te boeken ,zodat je kan genieten van de rode zee. Op het lokale strand kun je als westeling niet echt zwemmen.'

Tanja Santing

Vertrekdatum: 30-09-2010

'Wij hebben genoten van een prachtige reis met veel cultuur,prachtige natuur, een aardige chauffeur en heerlijk warm weer! Toen ik in het ziekenhuis in Amman werd opgenomen, kreeg ik een prachtig bloemstuk van de plaatselijke agent. Bovendien hebben zij ons schema om kunnen gooien, zodat we toch nog alles gezien hebben!'

Swane

16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. chauffeur: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Ramadan 2018

U dient er rekening mee te houden dat Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 16 mei en 14 juni.
Tevens dient u er rekening mee te houden dat het einde van de Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 14 juni en 16 juni.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Jordanië
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

16 dagen Op 't gemak door Jordanië, incl. chauffeur: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Amman

02Amman

03Amman – Jerash – Aljoun – Amman

04Amman

05Amman - woestijnkastelen - Amman

06Amman - Madaba

07Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

08 / 09Petra

10Petra - Wadi Rum

11Wadi Rum - Aqaba

12 / 13Aqaba

14Aqaba - Dode Zee - Amman

15Amman

16Amman - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam