Klaagmuur in de Oude Stad van Jeruzalem
Klaagmuur in de Oude Stad van Jeruzalem
Jeruzalem
Jeruzalem
De legendarische Roze Stad, Petra
De legendarische Roze Stad, Petra
Wadi Rum
Wadi Rum
Indrukwekkende vergezichten van de Golanhoogten
Indrukwekkende vergezichten van de Golanhoogten

Israël & Jordanië

Groepsreis | 15 dagen v.a. 1644
1494i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-03-2019
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Nieuwe rondreis
Wandelen vanaf de Olijfberg, via het Hof van Gethsemané naar Jeruzalem
Overnachten in de eeuwenoude stad Jeruzalem
Bezoek aan het wereldwonder Petra
Avontuurlijk jeepsafari en overnachting bij de bedoeïenen in Wadi Rum
Zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Gan Hashlosha
Genieten van een waanzinnig uitzicht over de Golanhoogten

De heilige stad Jeruzalem, de roze stad Petra, de eindeloze Wadi Rum woestijn en de Rode Zee. Tijdens deze rondreis ontdekt u het beste van twee werelden! Laat u in Jordanië verrassen door een avontuurlijke woestijnsafari, het wereldwonder Petra, traditionele bedoeïenen en het gastvrije karakter van de Jordaanse bevolking. Door het compacte formaat is Jordanië perfect te combineren met Israël. Bekend van de Dode Zee, bruisend Tel Aviv en de historische stad Jeruzalem. Ga terug in de tijd, ontdek de wereldberoemde geschiedenis en wissel culturele hoogtepunten af met ontspanning aan het strand of drijvend in de Dode Zee. De combinatie Jordanië en Israël heeft het allemaal en onze reisleiders laten u dat graag zien!

"Een boeiende reis waarin twee bijzondere landen worden gecombineerd. Van indrukwekkende steden zoals Jeruzalem, tot aan het adembenemende wereldwonder 'Petra'. "

Tom, Medewerker Product

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Tel Aviv - Netanya

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Tel Aviv
Transfer Tel Aviv - Netanya
Overnachting in Netanya

Uw rondreis door twee indrukwekkende landen staat op het punt om te beginnen. Op Schiphol checkt u in voor de vlucht naar Tel Aviv in Israël. De vliegtijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Genoeg tijd om u nog even in te lezen in het dagprogramma van deze gevarieerde reis. Na aankomst in Tel Aviv wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en vervolgens naar Netanya gebracht.

De idyllische kustplaats Netanya ligt in het westen van Israël bij de Middellandse Zee. Vlakbij liggen de bekende steden Tel Aviv, Haifa en Jeruzalem. Het gezellige stadje is erg geliefd dankzij de uitgestrekte stranden en het zonnige weer. Naast heerlijk zomerweer heeft een vakantie Netanya nog meer te bieden. Eeuwenoude bouwwerken en fascinerende natuurgebieden. Kies 's avonds een gezellig restaurant uit en proef de lokale specialiteiten van Israël. We overnachten in Netanya zodat we morgen vanuit hier naar Caesarea kunnen vertrekken.

Goed om te weten

Israël ligt in het Midden-Oosten, maar het grootste deel van de bevolking houdt het Joodse geloof aan. De officiële taal is Hebreeuws, maar de meeste Israëli spreken goed Engels.

DAG
02

Netanya - Caesarea - Haifa - Akko - Tiberias (ca. 145 km / 2-3 uur)

is_al_haifa_500.jpg
Kennismaking met onze Nederlandssprekende Israëlische reisleider
Wandelen door de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad: Caesarea
Uitkijken over de kleurrijke Bahá’í-tuinen en de Middellandse Zee
Ontdekken van de havenstad Akko
Welkomstdiner samen met de groep en de reisleider
Overnachten in Tiberias

Na een ontspannen ontbijt kan de reis door Israël pas écht beginnen! In de bus naar onze eerste bezienswaardigheid in Israël maken we kennis met onze reisleider. We bezoeken vandaag als eerst Caesarea. De overblijfselen van deze ommuurde havenstad behoren tot de meest imponerende die u in Israël zult vinden. Koning Herodes de Grote liet tussen 22 en 10 v. Chr. deze indrukwekkende ommuurde stad bouwen met tempels, een paleis, woonhuizen, markten, havenhoofden, een amfitheater, een forum en een renbaan. De stad had op het hoogtepunt van haar roem niet minder dan 50.000 inwoners. Koning Herodes de Grote bouwde de hoofdstad Caesarea mede omdat hij bang was voor de joodse invloed in Jeruzalem. Bovendien wilde hij gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Rome. Uit dankbaarheid voor zijn kroning door keizer Caesar Augustus Octavianus kreeg de stad de naam Caesarea Maritima. In het archeologische dorp worden vandaag de dag nog steeds opgravingen gedaan. U kunt er archeologische vondsten uit de tijd van Alexander de Grote, de Romeinen en het Ottomaanse Rijk bezichtigen.

De volgende stop is Haifa dat we via een prachtige route bereiken. De stad Haifa bestaat uit drie delen namelijk de benedenwijk (Hair), de middenstad (Hadar Ha-Carmel) en de bovenstad (Carmel en Ahuza). De haven van Haifa is de grootste haven van het land. We maken een panoramische stadstour van de stad met onder andere de graftombe van Báb, de stichter van het Baháí geloof ligt begraven. De koepel van de graftombe bestaat uit 12.000 daktegels van vijftig verschillende soorten en maten. Een leuk weetje over de tegels is, dat ze werden gemaakt in ons eigen land. Een bezoek aan de Baháí-tuinen mag vandaag niet ontbreken. De tuinen zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn schitterend aangelegd met geometrisch gevormde perken en fraaie kleurschakeringen. Bovendien heeft u vanaf de top een prachtig uitzicht op Haifa, de haven en de Middellandse Zee. We brengen ook een bezoek aan het Karmelgebergte. We bezoeken het Stella Maris Karmelietenklooster. Onder de kloosterkerk is een grot waar Elia, één van de belangrijkste profeten uit de Hebreeuwse Bijbel, zich schuil heeft gehouden voor Koning Achab. Het klooster heeft ook dienst gedaan als ziekenhuis voor de troepen van Napoleon.

Tijdens ons bezoek aan de havenstad Akko lijkt het alsof we ons bevinden in een Arabisch sprookje. Een middeleeuwse stad met moskeeën, kronkelende straatjes en kleine huizen. Gelegen op een langtong in de baai van Haifa is het de perfecte locatie voor een havenstad. In de tijd van de kruistochten waren christenen heer en meester in Akko of Acre zoals de stad toen bekend stond. In het hedendaagse Akko is van het kruisvaarders Acre weinig meer te zien behalve het indrukwekkende fort. Interessant om te bedenken dat de rest van het christelijke Acre meters onder grond verborgen is. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Tiberias en genieten we van een heerlijk welkomstdiner in het hotel.

Weetje

Een groot deel van Caesarea ligt nog onder de duinen verborgen, een ander deel ligt in zee: de kustlijn lag in de Romeinse tijd namelijk ongeveer 100 meter zeewaarts ten opzichte van tegenwoordig. Als de wind uit het noorden komt, kunt u de donkere fundamenten in het water zien liggen. Tijdens de zomermaanden komen er honderden toeristen naar Caesarea om te helpen bij de opgravingen.

DAG
03

Tiberias - Safed - Golanhoogten - Banias Nationaal Park - Katzrin - Tiberias (ca. 200 km / 4-5 uur)

is_al_baniasnp2_500.jpg
Bezoek aan één van de vier heilige steden van Israël: Safed
Vanaf Mount Bental uitkijken over het roerige Syrië
Rondwandelen langs de bronnen van het Banias Nationaal Park
Ontdek de nederzetting Katzrin, het centrum van de Golanhoogten
Overnachten in Tiberias

Vandaag bezoeken we de heuvelachtige Golanhoogten. Als eerste bezoeken we één van de vier heilige steden, Safed. Het stadje ligt ongeveer 900 meter boven zeeniveau en is hiermee de hoogstgelegen stad van Israël. Bij helder weer kunt u onder andere het Meer van Galilea zien liggen. Door de strategische ligging werd er in de 12de eeuw op deze plek door de kruisvaarders een vestingstad gebouwd. De resten van deze stad zijn nog terug te vinden op een heuvel in het centrum. Aangezien Safed één van de heilige steden is, zijn er ook veel synagogen te vinden. Tot op de dag van vandaag is het joodse religieuze leven niet uit de stad weg te denken. Ook wonen er in Safed druzen. Vervolgens maken we een indrukwekkende stop bij berg Bental een inactieve vulkaan vlakbij de grens met het roerige Syrië. Vanaf Mount Bental overzien we het inmiddels verwoeste Syrische land en in het bijzonder de stad Quneitra. We bevinden ons op 60 kilometer van het veelbesproken Damascus. Een bezoek aan dit punt zal voor velen een blijvende herinnering achter laten. Ook bezoeken we Tel Faher een voormalige Syrische buitenpost op de Golanhoogte die vanaf de zesdaagse oorlog in 1967 door Israël werd bezet. Op deze plaats werd een intense strijd gevoerd tussen het Israël Defense Forces en de Syriërs, en eindigde met de verovering door de Israëlische Golani Brigade. Tegenwoordig is Tel Faher een park ter herdenking van hen die zijn omgekomen in deze strijd.

De reis gaat verder naar Banias. Het Banias Nationaal Park, ook Caesarea Filippi genoemd, is vooral bekend vanwege het fraaie brongebied en omdat hier zich één van de drie bronnen van de rivier de Jordaan bevindt. In Banias ontdekken we de ene indrukwekkende bezienswaardigheid na de andere. Van een eeuwenoud tempelcomplex en rotsen van basalt tot wilde rivieren en de Banias waterval die zo’n tien meter naar beneden stort. Doordat het park in een beschermd natuurgebied ligt is het heerlijk om hier rond te wandelen.

Indien de tijd het toelaat bezoeken we voordat we weer terugrijden naar Tiberias ook nog de nederzetting Katzrin: het economische, culturele en administratieve centrum van de Golanhoogvlakte. De Golanhoogten, is een heuvelachtig gebied met druzische stadjes met eethuisjes en wijngaarden, diepe dalen met indrukwekkende watervallen en restanten van woningen van duizenden jaren oud. U kunt vandaag genieten van een adembenemend en weids uitzicht! De bekendste bezienswaardigheid van Katzrin die we vandaag zullen bezoeken zijn de resten van de oude stad. Het vroegere joodse stadje floreerde tussen de 4e en 8e eeuw na Chr. en was in die tijd vooral bekend vanwege de goede kwaliteit olijfolie die hier werd gemaakt. Rondom de nederzetting zijn verschillende natuurgebieden te vinden, zoals Nahal Zavitan, Yehudiyyeh en Meshushim. Op ongeveer zeventien kilometer afstand liggen de overblijfselen van de oude joodse stad Gamla. De plek waar in 67 na Chr. 5000 joodse inwoners zich in het ravijn wierpen om te ontkomen aan de overmeestering van de Romeinen. We overnachten wederom in Tiberias.

Weetje

Druzen geloven dat het aantal druzen op de aarde nooit veranderd. Als er iemand van de druzengemeenschap dood gaat, dan wordt er meteen weer een druus geboren. Je kunt alleen maar druus worden als je zo geboren wordt. Het is dan ook niet toegestaan om met iemand te trouwen die geen druus is.

DAG
04

Tiberias - Kana - Nazareth - Kapernaüm - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Meer van Galilea - Tiberias (ca. 116 km / 2-3 uur)

is_al_mountofbeatitudes_500.jpg
Kana waar Jezus water in wijn veranderde
Ontdek de woonplaats van Jezus van Nazareth
Rondwandelen langs de overblijfselen van het huis van Petrus
Tabgha, de plek van het wonder van de vijf broden en twee vissen
Panoramisch uitzicht vanaf de Berg der Zaligsprekingen
Boottocht over het Meer van Galilea
Overnachten in Tiberias

Na een heerlijk ontbijt vervolgen we onze weg naar Kana in Galilea waar Jezus op een bruiloft het wonder verrichtte door water in wijn te veranderen. Vervolgens bezoeken we de eeuwenoude plaats Nazareth, waar Jezus een groot gedeelte van zijn leven heeft doorgebracht. We bezoeken in Nazareth de Verkondigingsbasiliek, die op de plaats staat waar volgens de Bijbel de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria werd gedaan door engel Gabriel. Van de buitenkant ziet de kerk er wellicht niet heel indrukwekkend uit, de binnenkant maakt veel goed. De basiliek heeft twee verdiepingen, waarin vele bezienswaardigheden vanuit over de hele wereld te vinden zijn. Maar waar het in deze kerk echt om te doen is, is de benedenkerk waar zich de Grot van de Verkondiging bevindt. Ook bezoeken we vandaag de St. Jozefskerk, die op de plek staat, waar de timmerwerkplaats van Jozef (de ‘pleegvader’ van Jezus) ooit zou hebben gestaan.

We rijden terug naar Tiberias, de plek waar Jezus heeft gewoond en langs de oevers van het Meer van Galilea heeft gepredikt. Vanaf hier bezoeken we Kapernaüm, een belangrijke stad in de tijd van Jezus. Op deze plek zijn de fundamenten terug te vinden van de synagoge waar Jezus volgens de Bijbel verschillende wonderen verrichtte en de resten van het huis van Petrus, één van de twaalf discipelen van Jezus. Maar ook Tabgha, de plek waar Jezus nog een wonder verrichtte door zijn vijfduizend toehoorders te voeden met slechts vijf broden en twee vissen. In Tabgha is hiervan een zeer goed gepreserveerd mozaïek terug te vinden die in de 5e eeuw door de Byzantijnen werd gemaakt. Niet ver van Tabgha ligt de Berg der Zaligsprekingen. Hier sprak Jezus de Bergrede of onderwijzing uit, tevens het langst aaneengesloten openbaar optreden van Jezus. Op stenen rondom de kerk zijn de negen zaligsprekingen terug te vinden die Jezus destijds heeft uitgesproken. Vanaf de berg kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het glooiende landschap en het blauwe Meer van Galilea. Vervolgens rijden we verder naar We sluiten de dag af met een ontspannen boottocht over het Meer van Galilea. We overnachten in Tiberias.

Weetje

Het Meer van Galilea is het grootste zoetwaterreservoir van Israël en de belangrijkste bron van drinkwater.

DAG
05

Tiberias - Gan Hashlosha - grensovergang - Jerash - Amman (ca. 180 km / 3-4 uur)

is_al_ganhashlosha_500.jpg
Zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Gan Hashlosha
Grensovergang naar Jordanië
Tijdelijk afscheid van uw Nederlandssprekende Israëlische reisleider
Kennismaking met uw Nederlandssprekende Jordaanse reisleider
Bewonder Jerash: het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’
Overnachten in Amman

Vandaag laten we Israël voor eventjes achter ons en vertrekken we richting Jordanië, maar eerst is het tijd om even te relaxen. Dat doen we bij Gan Hashlosha (ook wel Sachne genoemd), waar we de tijd nemen om te zwemmen in de waterbronnen die op natuurlijke wijze worden verwarmd. Na een ontspannen ochtend reizen we door naar de Jordan River Border Crossing waar we de grens oversteken naar buurland Jordanië. Aan de Israëlische kant nemen we voor even afscheid van onze reisleider aangezien we over een paar dagen weer terug zullen komen en onze ontdekkingsreis door Israël zullen vervolgen.

Aan de Jordaanse kant van de grens staat uw Nederlandssprekende Jordaanse reisleider u al vol enthousiasme op te wachten om u mee te nemen naar Jerash. Deze fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote wordt ook wel het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ genoemd en is een grote favoriet van veel reizigers. Prettig dat we dit grote archeologische complex zo uitgebreid bezoeken. Dit is duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, kerken en theaters zien er nog verbluffend goed uit! Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. We overnachten in de hoofdstad Amman.

Goed om te weten

Op vrijdag sluit de grens van Israël naar Jordanië om 11.00 uur vanwege de sabbat. Vertrekt uw reis op een maandag vanuit Nederland, dan is er vandaag niet voldoende tijd om ook een bezoek te brengen aan de warmwaterbronnen van Gan Hashlosha. Vanuit Tiberias vertrekt u gelijk naar de grens van Jordanië, Jerash en Amman.

Weetje

Benieuwd naar de heerlijke Jordaanse keuken? Amman staat bekend om zijn goede en betaalbare restaurants. Reizigers zijn meestal dol op de ‘mezze’ (kleine hapjes), van hummus, falafel en kleine groentegerechten tot kruidige balletjes lamsgehakt.

DAG
06

Amman - Mt. Nebo - Madaba - Kerak - Petra (ca. 336 km / 5-6 uur)

jo_dananp1_al.jpg
De miljoenen gekleurde steentjes tellende antieke plattegrond in Madaba bekijken
Uitkijken vanaf Mozes’ berg Mount Nebo
Vergezichten bewonderen vanaf King’s Highway
Het kruisvaarder kasteel van Kerak bezichtigen
Eerste overnachting op 5 minuten lopen van historisch Petra

Een vroege start vandaag! We beginnen met een bezoek aan de Grieks-orthodoxe St. George-kerk in Madaba. Het interieur is schitterend. Maar we komen hier vooral om de bijzondere 6e-eeuwse mozaïekvloer te bekijken. De miljoenen gekleurde steentjes stellen samen een antieke plattegrond voor van alle bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. Gebruikten pelgrims deze kaart vroeger misschien om de heilige plaatsen te vinden? Hierna rijden we naar Mount Nebo, de berg waar Mozes uitkeek over het 'Beloofde Land'. Vanaf de honderden meters hoge top kijken we uit over het Heilige Land. Een prachtig plaatje.

Via de 2000 jaar oude King’s Highway, dat u misschien kent uit beschrijvingen in de Bijbel, reizen we verder. De weg verbindt prehistorische dorpen uit het Stenen Tijdperk met Bijbelse steden en wordt ook wel de achterdeur naar Petra genoemd. De reis duurt misschien iets langer, maar de Koningsweg staat bekend om de beeldschone vergezichten. Houd uw camera gereed, wat een mooie route! We maken een stop bij Kerak om het kruisvaarder kasteel te bezichtigen. Dit monument is één van de bekendere burchten om de handelsroute tegen aanvallen van de Arabieren te beschermen. Dwaal door ondergrondse gangen, wandel door de kleine kamers en ontdek de kleine doorkijkjes waarmee mogelijke vijanden in de gaten werden gehouden en waan u even in de 12e eeuw. Hierna rijden we door naar Petra, waar we aan het einde van de dag arriveren. Fijn dat we hier twee nachten logeren! Zo bewonderen we morgen ongehaast de nabijgelegen rotsstad van Petra – voor veel reizigers het hoogtepunt van de reis.

Weetje

De Duitse ontdekkingsreiziger Burckhardt ontdekte Petra in 1812. In die tijd was het voor westerlingen levensgevaarlijk om in dit gebied rond te reizen. Hij kende Arabisch, was bekeerd tot de Islam en vermomde zich als ‘Sjeik Ibrahim’, inclusief tulband en baard.

Weetje

Op de plek waar Mozes uitkeek over het ‘Beloofde Land’ kunt u bij helder weer ook andere Bijbelse plaatsen zien liggen, waaronder Jericho, Jeruzalem en Bethlehem.

DAG
07

Petra

jo_al_petra2.jpg
Historische schatten bekijken in rotsstad Petra (dagexcursie incl. gids)
Petra Kitchen (optionele excursie)
Petra by night (optionele excursie)
Tweede overnachting in Petra

Waarschijnlijk kijkt u uit naar deze dag. We bezoeken het deels uit rotsen gehakte, legendarische Petra: dé highlight van Jordanië. Vandaag ervaart u wat de historische hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Na het ontbijt maken we een geweldige dagexcursie met een enthousiaste Engelssprekende gids (inclusief). Petra ligt verborgen achter een smalle kloof, die dienst doet als toegangsweg. Na zo’n 1200 meter naderen we het beroemde wereldwonder. U herkent vast meteen de monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, met zijn karakteristieke Korintische zuilen en meesterlijke ornamenten. Een verpletterende eerste aanblik – wat een bouwwerk! De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Veel bezoekers herkennen de voorgevel uit de film ‘The Last Crusade’ van Steven Spielberg. Leuk dat de lokale gids zoveel weet. Met zijn boeiende verhalen brengt hij de Schatkamer van de Farao (Al Khazneh), de Ad Deir-tempel en de verschillende graftombes, paleizen en offerplaatsen uit de oudheid tot leven. Stelt u zich voor hoe deze plek er in zijn glorietijd uitzag: Petra was duidelijk schatrijk. De rotsstad was een druk knooppunt van handelsroutes van wierook, zijde en specerijen, tot scheepvaart over de Rode Zee de landkaravanen verving. Bekijk alles in een heerlijk ontspannen tempo.

Een leuke afsluiting van uw dag is Petra Kitchen (optionele excursie). Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen uit de keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen. Vanavond overnachten we opnieuw in de buurt.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag, woensdag of donderdag in Petra, dan kunt u ook kiezen voor de optionele excursie Petra by night. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is met meer dan 1000 kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale bedoeïenen en typische bedoeïenen muntthee gedronken.

Weetje

De gunstige ligging en het water uit een bron in de Wadi Musa maakten van Petra een noodgedwongen stop voor veel handelaren op hun karavaanroute. Tussenhandel en invoerrechten leverden de Nabateeërs veel geld op.

DAG
08

Petra - Wadi Rum (ca. 105 km / 1-2 uur)

jo_wadirum1_al.jpg
Bezoek aan Al-Beidha oftewel Klein Petra
Avontuurlijke woestijnsafari in de Wadi Rum
Hike met bedoeïengids (optionele excursie)
Tocht per kameel door de Wadi Rum woestijn (optionele excursie)
Bijzonder groepsdiner onder de sterrenhemel (inclusief)
Overnachten in een traditioneel bedoeïenkamp

U staat op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: vanavond logeert u in een sfeervol tentenkamp in bedoeïenenstijl, middenin de Wadi Rum woestijn. Maar voordat het zover is brengen we eerst een bezoek aan het kleine zusje van Petra, Al-Beidha, ook wel Klein Petra genoemd. Het fijne aan deze plek is, dat het door veel toeristen niet wordt bezocht. Zonde, maar dat maakt het wel dat we hier in alle rust als een ware ontdekkingsreiziger kunnen rondwandelen door deze archeologische plek daterend uit 8000 v. Chr. In de vroegere tijden was Klein Petra een voorstad van het wereldberoemde Petra, waar handelaren en hun kamelen kwamen uitrusten van de lange reis. Klein Petra is alleen te voet te bereiken via een gemakkelijke wandelroute die start op de weg tussen Petra en Sig al-Berid.

Dan is het tijd om Petra te verlaten en door te rijden naar ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. In de woestijn maken we een avontuurlijke jeepsafari met bedoeïenen – deze lokale woestijnbewoners kennen de kleurrijke, betoverende omgeving door en door. In de middag komen we aan bij het tentenkamp en heeft u de gelegenheid om te lunchen (exclusief) of een leuke optionele excursie te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hike in de omgeving met een bedoeïenengids of stap op een kameel en verleng uw woestijnsafari door deze bijzondere ‘maanvallei’.

In het bedoeïenenkamp dineren we samen onder de sterrenhemel(inclusief) en genieten we van een bijzondere Jordaanse ervaring. U wordt getrakteerd op muziek gespeeld op een traditioneel Rababa instrument, een bedoeïenenvrouw maakt voor ons lokaal brood klaar en smullen we van een traditionele Arabische barbecue rond het grote vuur. Wat een ervaring! Uw drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

Goed om te weten

U doet in Wadi Rum een niet zozeer luxe als wel unieke ervaring op en beleeft hoe het is om midden in de woestijn te overnachten. Het eenvoudige bedoeïenenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Weetje

Het rode ‘maanlandschap’ van de Wadi Rum-woestijn lijkt wel buitenaards. Het is een geliefd decor voor sciencefictionfilms die op Mars spelen. Ook de biografische avonturenfilm ‘Lawrence of Arabia’ (filmklassieker uit 1960), werd hier opgenomen.

DAG
09

Wadi Rum - Aqaba - grensovergang - Eilat (ca. 74 km / 1-2 uur)

jo_jerash1.jpg
Hike met bedoeïengids (optionele excursie)
Tocht per kameel door de Wadi Rum woestijn (optionele excursie)
Grensovergang met Israël
Vrije tijd aan de Rode Zee
Overnachten in Eilat

U ontwaakt in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewonderen we de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken ziet u hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Ook vanochtend is het nog mogelijk om uw woestijnervaring verder uit te breiden met een optionele kamelentocht of een wandeling met een lokale bedoeïengids. Na een heerlijk lokaal ontbijt nemen we afscheid van de bedoeïenen en vertrekken we richting Aqaba en de Arava Border Crossing, de grensovergang met Israël. Aan de grens nemen we afscheid van onze Jordaanse reisleider en ontmoeten we aan de Israëlische kant een oude bekende, namelijk onze Israëlische reisleider die u weer verder meeneemt door het mooie Israël. Voordat we verder op ontdekking gaan door Israël is het eerst tijd voor een beetje ontspanning. Breng deze middag bijvoorbeeld door aan het zwembad van het hotel of neem een duik in het verfrissende water van de Rode Zee. Even een middag zwemmen en relaxen. Of wandel richting het centrum van Eilat op zoek naar leuke souvenirwinkels of een plekje waar u de lokale keuken van Israël weer eens kunt proeven. Vraag uw reisleider gerust om tips. We overnachten in Eilat.

Goed om te weten

Vertrekt u op 13 april of 30 mei, dan overnacht u vandaag niet in Eilat (Israël) maar in Aqaba (Jordanië).

Weetje

De Rode Zee is beroemd vanwege zijn kleurrijke en uitgestrekte koraalriffen. De naam Rode Zee is afkomstig van de rode blauwwieren die op sommige plekken voorkomen.

DAG
10

Eilat - Makhtesh Ramon - Ein Avdat Nationaal Park - Dode Zee (ca. 282 km / 3-4 uur)

is_al_deadsea_500.jpg
Bezoek aan Makhtesh Ramon; de grootste erosiekrater ter wereld
We wandelen door de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park
Drijven in de Dode Zee
Overnachten nabij de Dode Zee

Na het ontbijt trekken we opnieuw het woestijngebied in, dit keer de Negev-woestijn. Midden in deze woestijn ligt een uitgestrekt maanlandschap vol canyons, kuddes kamelen, woeste offroad routes, bedoeïenen en uiteraard Makhtesh Ramon. De grootste erosiekrater ter wereld. De krater is een indrukwekkende 37 kilometer lang, op zijn breedst 10 kilometer en de wanden zijn 200-300 meter hoog. Er zijn nauwelijks toeristen te vinden op deze plek, aangezien veel toeristen een bezoek aan de krater
vaak overslaan tijdens hun reis door Israël. Zonde want waar kun je je nog echt in de wilde natuur wanen. In en rondom de grand canyon van Israël groeien meer dan 1200 plantensoorten in de woestijnachtige bodem van de krater, in kloven en rondom kreken. Maar ook zijn er gazellen, steenbokken, wolven, vossen, luipaarden, reptielen en tientallen vogelsoorten, waaronder ook verschillende roofvogelsoorten. Na een tour langs een van de grootste erosiekraters in de Negev-woestijn, het informatiecentrum en diverse uitzichtpunten vertrekken we naar Ein Avdat Nationaal Park. Ein Avdat is net zoals Makhtesh Ramon gelegen in de Negev-woestijn.

Al betekent Negev weliswaar droog land, deze woestijn is nauwelijks te vergelijken met een woestijn als bijvoorbeeld de Sahara. De Negev-woestijn waar we vandaag doorheen rijden wordt gedomineerd door steile rotswanden, kraters, maanlandschappen, steppen, grotten en doorwaadbare wadi’s. De Negev-woestijn beslaat qua oppervlakte bijna de helft van het hele land. Het landschap is een prachtige kleurschakering van opvallend veel flora zoals palmen, acacia’s en pistachebomen. Prachtig! Uit opgravingen in bijvoorbeeld Avdat weten we dat de woestijn al ruim 3000 jaar wordt bewoond. Ein Avdat is ongetwijfeld één van de meest opvallendste en mooiste bezienswaardigheden van Israël. Ein Avdat Nationaal Park ligt in het ongelooflijke landschap van de Zin-vallei midden in de Negev-woestijn. Het gebied biedt spectaculaire panorama’s en betoverende wandelingen door het ongelooflijke woestijnlandschap. We wandelen door de meer dan bijzondere kloof die het resultaat is van de kracht van het water wat er door heen heeft gestroomd. In de kloof is een waterval met diverse poelen ontstaan waar onder andere steenbokken komen om te drinken. Het meest spectaculaire uitzicht op Ein Avdat en de Zin-vallei is te zien bij het graf van Ben Gurion, (de eerste premier van Israël,) bij Midreshat Ben Gurion.

Dan is het tijd voor ontspanning en rijden we door naar de Dode Zee. Onwerkelijk dat we ons hier 430 meter onder de zeespiegel bevinden. Geniet na aankomst van vrije tijd en laat u drijven in het extreem zoute water van de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer u eventueel ook in met modder. Cleopatra ontdekte dat de modder van de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren. Zin in een professionele wellness-behandeling? Bezoek dan bijvoorbeeld de hotel-spa op eigen gelegenheid. We overnachten nabij de Dode Zee.

Goed om te weten

Vertrekt u op 13 april of 30 mei, dan overnacht u vandaag niet aan de Dode Zee maar in Jeruzalem. Uiteraard is er wel voldoende tijd vrijgemaakt vandaag om ontspannen te dobberen in de Dode Zee.

Weetje

In de antieke Nabatese stad Avdat werd in 1973 de film ‘Jesus Christ Superstar’ opgenomen.

DAG
11

Dode Zee - Masada - Ein Gedi - Qumran - Jeruzalem (ca. 160 km / 2-3 uur)

is_al_massaba_500.jpg
Per kabelbaan terug in de tijd bij Masada
Ronddwalen door de oase Ein Gedi in de Judea-woestijn
Langs de vindplaats van de Dode Zeerollen rijden
De geurige aroma’s van de Ahava fabriek ruiken
Overnachten in Jeruzalem

Niet ver van ons hotel bevindt zich Masada. Eén van de meeste bezochte plekken van Israël en zodra we met de kabelbaan boven komen, merkt u vast waarom. In de woestijn van Judea rijst een indrukwekkende rot op met steile hellingen en een vlakke top. Een ideale schuilplaats gemaakt door de natuur. Dit is precies wat Herodes de Grote deed in de tijd dat hij koning van Judea was. Op de rots liggen de resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken, die tot de mooiste en best bewaarden van hun soort behoren. Deze citadel gelegen op een rots bij de Dode Zee deed tot zijn laatste moment dienst als verzet tegen de Romeinen. Over dit verzet doen verschillende verhalen de ronde. Daar horen we vast meer over nadat we met de kabelbaan naar boven gaan om het fort te bezoeken. Masada staat vooral bekend om het verhaal van de moedige Zeloten. Zij voerden hier in 70 na. Chr. een dappere strijd tegen de Romeinen. Toen ze uiteindelijk inzagen dat hun kansen hopeloos waren hebben zij massaal zelfmoord gepleegd om op die manier uit de handen van de Romeinen te blijven.

We rijden verder naar Ein Gedi. Ein Gedi is een oase in het Israëlische gedeelte van de Judea-woestijn. We maken een wandeling door het gebied dat een rijke flora en fauna kent inclusief rotspartijen, watervallen en kleine riviertjes en meertjes die voor verkoeling zorgen tijdens de warme dagen in de woestijn. In de omgeving komen veel vogelsoorten voor, maar ook wilde geiten en de laatste wilde luipaard van Israël. Hij wordt gevolgd via een zender, maar misschien heeft u geluk en spot u dit indrukwekkende dier met uw eigen ogen! Maar deze plek is meer dan alleen mooie natuur. Zo verborg David hier zich volgens de Bijbel voor de moordzuchtige bedoelingen van koning Saul. In de omgeving zijn ook interessante opgravingen te vinden zoals een Romeins fort, een watermolen en een tempel.

Ooit wel eens verzorgingsproducten geprobeerd met Dode Zeezout? We bezoeken vandaag dé producent van Dode Zee producten, Ahava (wat 'liefde' betekent). Het merk werd opgericht in 1988 door leden van drie kibboetsen (collectieve landbouwnederzetting), die leefden en werkten aan de oevers van de Dode Zee. In de milieuvriendelijke fabriek aan de Dode Zee komen we meer te weten over het proces van het vervaardigen van de diverse crèmes, scrubs en haarproducten. Wat een heerlijke geur! Vergeet ook zeker niet om een paar tubetjes mee te nemen voor thuis. U kunt niet meer zonder als u het eenmaal heeft geprobeerd.

We vervolgen onze reis langs Qumran op de Westelijke Jordaanoever van Palestina. Daar liggen een aantal ruïnes, maar interessanter nog zijn de elf grotten iets verderop. De vindplaats van de zogenaamde Dode Zeerollen die ons een uniek inzicht geeft in het Jodendom. In de grotten zijn meer dan 900 documenten gevonden. De rollen kunnen grofweg ingedeeld worden in Bijbelse werken en overige religieuze teksten die niet in de Bijbel staan, zoals commentaren, wetten, poëzie en hymnen. De dag sluiten we af in Jeruzalem waar morgen ons volgende avontuur begint!

Weetje

In 1947 stuitte een bedoeïen in een grot nabij Qumran op een aantal rollen. Zonder idee van de onschatbare waarde, verkocht hij ze door aan een antiekhandelaar. Pas later zou blijken dat hij was gestuit op de archeologische ontdekking van de eeuw.

DAG
12

Jeruzalem (Oude Stad)

JO_AL_Jeruzalem_148478216
Wandelen vanaf de Olijfberg, via het Hof van Gethsemané naar de Oude Stad
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
De serene Graftuin bezoeken
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Vrije tijd in de bruisende gezelligheid van de Oude Stad
Overnachten in Jeruzalem

Na het ontbijt brengt de bus ons naar de top van de Olijfberg waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de oude stad van Jeruzalem en de Tempelberg. Volgens de Bijbel kwam Jezus vaak op de Olijfberg en wordt de plaats door velen als de plek van Jezus’ hemelvaart gezien en de plek waar Hij ooit terug zal komen. Om deze reden is de Olijfberg een populaire begraafplaats. Honderden witte graven zijn gemaakt op de helling van de berg. De overledenen liggen met het gezicht naar Jeruzalem gekeerd. Over de talloze witte steentjes op de graven gaan verschillende verhalen, zou zegt de een dat ze dienen als vervanging voor bloemen die het in de hitte niet lang vol zouden houden. Een ander zegt dat een gebaar is van eer. Als door weer en wind een graf geruïneerd werd, herstelde voorbijgangers het graf weer door de stenen te herschikken.

Vanaf de Olijfberg lopen we gezamenlijk naar het lager gelegen Hof van Gethsemané waar Jezus de laatste nacht doorbracht voordat hij werd opgepakt voor zijn kruisiging. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. We dalen verder af en wandelen via de oude Stefanuspoort de Oude Stad in waar zich onder ander de Via Dolorosa (Lijdensweg) bevindt. Al is de stad lang niet meer hoe het er in de tijd van Jezus heeft uitgezien, toch is het bijzonder om op deze eeuwenoude straatstenen te lopen vandaag de dag. Dezelfde straat die Jezus liep naar de plek waar hij uiteindelijk zou worden gekruisigd en begraven. De lijdensweg van Jezus naar het Kruis wordt op verschillende punten op de Via Dolorosa herdacht en komt uit bij de Heilige Grafkerk. Via de Damascuspoort wandelen we naar de serene Graftuin waar het lege graf met de ronde steen nog terug te vinden is.

In het oude gedeelte van de stad bevindt zich ook de Westmuur, bij ons beter bekent als de Klaagmuur. Voor de Joden is dit de plek waar ze het dichts bij de Tempelberg kunnen komen, de heiligste plaats binnen het Jodendom. Laat u gerust verleiden om ook een briefje met een wens in de muur te stoppen. Na het bezoek aan de Klaagmuur bezoeken we Bethesda met de Kerk van Anna en wandelen we door de Joodse, christelijke, Armeense en de islamitische wijk. Uiteraard heeft u vandaag ook nog voldoende tijd om zelf door deze eeuwenoude stad rond te dwalen en u terug te wanen in de tijd van de Bijbel. We overnachten wederom in Jeruzalem.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag of donderdag in Jeruzalem dan wonen we bij de Klaagmuur ook een traditionele Bar Mitswa ceremonie bij. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Een bijzondere en lokale ervaring.

Weetje

De Westmuur wordt door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd nadat vele joden op deze plek klaagden over de verwoesting van de tempel en de diaspora. Indien u zelf een briefje in de Klaagmuur stopt, loop dan volgens joods gebruik daarna achteruit van de muur af. De Klaagmuur heeft een mannen- en een vrouwengedeelte.De Westmuur wordt door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd nadat vele joden op deze plek klaagden over de verwoesting van de tempel en de diaspora. Indien u zelf een briefje in de Klaagmuur stopt, loop dan volgens joods gebruik daarna achteruit van de muur af. De Klaagmuur heeft een mannen- en een vrouwengedeelte.

DAG
13

Jeruzalem (Nieuwe Stad) - Ein Kerem - Bethlehem - Jeruzalem

jo_jeruzalem.jpg
Een bijzonder bezoek aan Yad Vashem
Bezoek aan Ein Kerem, de geboorteplaats van Johannes de Doper
Rondwandelen door de plaats waar Jezus geboren is: Bethlehem
Bezoek aan de Menorah (voor de Knesset), met afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël
Uitkijken over de Herdersvelden
Overnachten in Jeruzalem

Gisteren hebben we het historische oude gedeelte van de stad bekeken. Vandaag maken we kennis met het nieuwe gedeelte van de stad. Als eerste brengen we een bezoek aan het indrukwekkende en trieste Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. Hier wordt de herinnering aan alle Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een blijvende herinnering achter.

Op ongeveer 8 kilometer ten westen van Jeruzalem ligt Ein Kerem, de plek waarvan velen geloven dat hier in een grot Johannes de Doper is geboren. De naam Ein Kerem (bron van de wijngaard) doet vermoeden dat dit vroeger een prachtig en vruchtbaar gebied is geweest. En dat is ook niet zo vreemd met alle bronnen die door dit gebied lopen. Rondom het dorp bevonden zich olijfbomen en wijngaarden. We vervolgen onze weg naar het Israël Museum, waar we de wereldberoemde Dode Zeerollen kunnen aanschouwen en is er een prachtig gerenoveerde model van de Herodiaanse stad Jeruzalem te zien. Deze maquette laat het Jeruzalem zien omstreeks het jaar 66. Na deze meer dan indrukwekkende ochtend rijden we verder naar de Knesset (het Israëlische parlementsgebouw) en de daarvoor staande Menorah. Een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met diverse afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Palestijnse stad Bethlehem. We bezoeken de Geboortekerk en de Geboortegrot, de plek waar Jezus volgens de Bijbel is geboren. U bereikt de grot via een trap in de kerk. Rondom deze kerk hebben verschillende geloofsgroeperingen hun religieuze gebouwen geplaatst. Zo is er een Grieks-orthodox klooster, een rooms-katholieke kerk en een moskee te vinden. We wisselen deze interessante reis door de geschiedenis af met een bezoek aan de houtwerkplaats van Jemima, opgericht door Nederlanders met als doel om kinderen met een beperking op te vangen. In de houtwerkplaats worden olijfhouten producten verkocht waarvan de opbrengst naar Jemima gaat. Na dit bezoek bezoeken we de zogenaamde Melkgrot, de plek waar Jozef, Maria en Jezus zich verborgen toen Jozef door een engel werd opgedragen naar Egypte te vluchten.

Vervolgens kijken we uit over de Herdersvelden net buiten Bethlehem, een pelgrimsplaats voor christenen. Volgens de Bijbel was dit de plek waar de engelen de geboorte van Jezus aankondigen aan een groep herders. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Jeruzalem waar we zullen overnachten.

Goed om te weten

Bij ons bezoek aan Bethlehem, Palestijns gebied, passeren we de controleposten en wisselen we even een paar uurtjes van bus.

DAG
14

Jeruzalem - Tel Aviv (ca. 67 km / 1 uur)

is_al_jaffa2_500.jpg
Rondwandelen door het 3000 jaar oude Jaffa
Vrije middag in Tel Aviv
Overnachten in bruisend Tel Aviv

Op naar de bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen. Uiteraard maken we vandaag een excursie naar Jaffa, één van de oudste steden ter wereld en millennia lang een belangrijke havenstad. Het ruim 3000 jaar oude Jaffa is tegenwoordig een gezellig wijk van Tel Aviv vol leuke bars, kunstgaleries en bijzondere straatjes smalle steegjes. We struinen rond over de vlooienmarkt Shuk Ha Pishpishim waar letterlijk alles wordt verkocht wat u zich maar kunt voorstellen. We proeven hier de verschillende culturen van het Westerse tot het Arabische. Wat een bijzondere beleving. De middag is ter vrije besteding in Tel Aviv. Breng een bezoek aan de Carmel Markt, de grootste markt van Tel Aviv (op zaterdag gesloten), ontdek de vele steegjes van de stad op zoek naar de leukste souvenirs voor thuis of spendeer een paar relaxende uren aan het strand. Kies voor uw laatste avond in Israël een lekker visrestaurant uit, want waar is het beter vis eten dan aan de kust. We overnachten in Tel Aviv.

Weetje

De havenstad Jaffa werd in de negentiende eeuw een centrum voor de teelt en de verhandeling van sinaasappels, nadat zij een sinaasappel hadden ontwikkeld met een dikkere schil, die beter en langer kon worden bewaard en getransporteerd. Ook nu staat de merknaam ‘Jaffa’ nog steeds voor citrusvruchten en vruchtensap.

DAG
15

Tel Aviv - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar het vliegveld van Tel Aviv
Terugvlucht naar Amsterdam Schiphol
Optionele verlenging in Tel Aviv, Netanya en/of de Rode Zee

De laatste dag van deze rondreis is aangebroken, maar u gaat vast en zeker naar huis vol mooie herinneringen. In de ochtend heeft u nog vrije tijd om op eigen gelegenheid Tel Aviv nog eens in te gaan of een paar uurtjes te besteden aan het strand. Hierna vertrekken we richting Tel Aviv voor onze vlucht naar Amsterdam. In het vliegtuig kunt u alle belevenissen nog eens doorlopen en alle indrukken van deze geweldige rondreis laten bezinken. Tijdens de rondreis heeft u ook zoveel beleefd, gezien en gedaan. Van de afgelegen woestijn tot de rijke geschiedenis en van de ontmoeting met de lokale gastvrijheid tot de zonnige badplaatsen. Deze groepsreis is een reis geweest om nooit te vergeten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Eten Jordanië

Petra - Petra Kitchen

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maq...

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen.Minimaal 2 personen – Prijs $37 per persoon

Meer info

Minder info

Oude Stad Avond Petra Jordanië

Petra - Petra by Night

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen ve...

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.Minimaal 2 personen – Prijs $25 per persoon

Meer info

Minder info

Kamelentour Jordanië

Wadi Rum - Kameel rijden in de Woestijn

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Na...

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. We maken (met 2 personen per kameel) een tocht door de woestijn en genieten van de rust en het uitzicht.Minimaal 2 personen – Prijs $ 22 per uur per persoon

Meer info

Minder info

Kamelen Wadi Rum

Wadi Rum - Hike met Bedoeïen gids

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woes...

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woestijn, de flora en de fauna. Omdat u het overgrote gedeelte in de zon zal lopen is het belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen en uw hoofd te bedekken. Een uitstekende gelegenheid om te leren hoe u een typische Bedoeïenen kefiya om uw hoofd bindt. De wandeling kunt u aanpassen aan uw eigen wensen. Ook voor simpele wandelingen biedt Wadi Rum eindeloze mogelijkheden. De valleien zij prachtig en het is eenvoudig om de toeristenroutes te ontwijken.
Maximaal 5 -6 personen – Prijs $85 per gids

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Jordanië reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Jordanië en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis ,lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Jordanië. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Jordanië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 770

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Transfer luchthaven – hotel v.v.
Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Overnachtingen in goede middenklasse hotels
Welkomstdiner in Tiberias op dag 2
Iedere dag ontbijt
Diner onder de sterren op dag 8
Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 14**
Engelssprekende reisbegeleiding op dag 1 en 15
Wandelen door de ruïnes van de schitterende Grieks-Romeinse stad; Caesarea*
Ontdekken van de havenstad Akko*
Uitkijken over de kleurrijke Bahá’í-tuinen
Bezoek aan één van de vier heilige steden van Israël; Safed*
Rondwandelen langs de bronnen van Banias Nationaal Park*
Ontdek de nederzetting Katzrin, het centrum van de Golanhoogten
Genieten van een waanzinnig uitzicht over de Golanhoogten
Ontdek de woonplaats van Jezus van Nazareth
Kana waar Jezus water in wijn veranderde
Tabgha, de plek van het wonder van de vijf broden en twee vissen*
Panoramisch uitzicht vanaf de Berg der Zaligsprekingen*
Rondwandelen langs de ruïnes in Kapernaum*
Boottocht over het Meer van Galilea*
Zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Gan Hashlosha*
Bezoek aan Jerash, het Pompeï van het Midden-Oosten*
Mozaïekvloer in Madaba bekijken*
Uitkijken vanaf Mozes' Mount Nebo*
Rit over de prachtige King's Highway
Historische schatten bekijken in rotsstad Petra*
Bezoek aan Al-Beidha oftewel Klein Petra*
Entree Wadi Rum*
Woestijnsafari in 4WD met bedoeïenen in Wadi Rum
Overnachten in bedoeïenenkamp in Wadi Rum
Wandelen door kruisvaarders kasteel Kerak*
Bezoek aan Makhtesh Ramon; de grootste erosiekrater ter wereld*
Ronddwalen door de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park*
Drijven in de Dode Zee
Per kabelbaan terug in de tijd bij Masada*
De oase Ein Gedi in de Judea-woestijn verkennen*
Bezoek aan de vindplaats van de Dode Zeerollen rijden
De geurige aroma’s van de Ahava fabriek ruiken*
Wandelen vanaf de Olijfberg, via het Hof van Gethsemané naar de Oude Stad
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
De serene Graftuin bezoeken
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Bezoek aan de Menorah (voor de Knesset), met afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël
Onuitwisbaar bezoek aan Yad Vashem*
Rondwandelen door Bethlehem, de plaats waar Jezus geboren is
Uitkijken over de Herdersvelden
Rondwandelen door het 3000 jaar oude Jaffa
Visum Jordanië
Visum Israël
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).
** In Israël en Jordanië heeft u twee verschillende reisleiders. Het kan ook voorkomen dat u in Israël twee verschillende reisleiders heeft. Eén voor dag 2 t/m 5 en één voor dag 9 t/m 14.

Exclusief

Entreegelden Israël: ca. € 97 p.p. (omgerekend ca. 409 ILS p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Jordanië: ca. € 90 p.p. (omgerekend ca. 72 JOD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooienpot Israël: ca. € 43 p.p. (omgerekend ca. 181 ILS p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooienpot Jordanië: ca. € 21,50 p.p. (omgerekend ca. 18 JOD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooi voor de reisleiding (aparte gidsen in Israël en Jordanië)
Grensbelasting Jordanië: ca. € 13 p.p. (omgerekend ca. 11 JOD p.p., onder voorbehoud van wijzigingen)
Grensbelasting Israël: ca. € 27 p.p. (omgerekend ca. 113 ILS p.p., onder voorbehoud van wijzigingen)
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 10 Maximaal aantal deelnemers: 40

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Eten Jordanië

Petra - Petra Kitchen

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maq...

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen.Minimaal 2 personen – Prijs $37 per persoon

Meer info

Minder info

Oude Stad Avond Petra Jordanië

Petra - Petra by Night

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen ve...

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.Minimaal 2 personen – Prijs $25 per persoon

Meer info

Minder info

Kamelentour Jordanië

Wadi Rum - Kameel rijden in de Woestijn

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Na...

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. We maken (met 2 personen per kameel) een tocht door de woestijn en genieten van de rust en het uitzicht.Minimaal 2 personen – Prijs $ 22 per uur per persoon

Meer info

Minder info

Kamelen Wadi Rum

Wadi Rum - Hike met Bedoeïen gids

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woes...

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woestijn, de flora en de fauna. Omdat u het overgrote gedeelte in de zon zal lopen is het belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen en uw hoofd te bedekken. Een uitstekende gelegenheid om te leren hoe u een typische Bedoeïenen kefiya om uw hoofd bindt. De wandeling kunt u aanpassen aan uw eigen wensen. Ook voor simpele wandelingen biedt Wadi Rum eindeloze mogelijkheden. De valleien zij prachtig en het is eenvoudig om de toeristenroutes te ontwijken.
Maximaal 5 -6 personen – Prijs $85 per gids

Meer info

Minder info

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Jordanië reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Jordanië en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis ,lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Jordanië. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Jordanië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Tel Aviv - Netanya

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Tel Aviv
Transfer Tel Aviv - Netanya
Overnachting in Netanya

Uw rondreis door twee indrukwekkende landen staat op het punt om te beginnen. Op Schiphol checkt u in voor de vlucht naar Tel Aviv in Israël. De vliegtijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Genoeg tijd om u nog even in te lezen in het dagprogramma van deze gevarieerde reis. Na aankomst in Tel Aviv wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en vervolgens naar Netanya gebracht.

De idyllische kustplaats Netanya ligt in het westen van Israël bij de Middellandse Zee. Vlakbij liggen de bekende steden Tel Aviv, Haifa en Jeruzalem. Het gezellige stadje is erg geliefd dankzij de uitgestrekte stranden en het zonnige weer. Naast heerlijk zomerweer heeft een vakantie Netanya nog meer te bieden. Eeuwenoude bouwwerken en fascinerende natuurgebieden. Kies 's avonds een gezellig restaurant uit en proef de lokale specialiteiten van Israël. We overnachten in Netanya zodat we morgen vanuit hier naar Caesarea kunnen vertrekken.

Goed om te weten

Israël ligt in het Midden-Oosten, maar het grootste deel van de bevolking houdt het Joodse geloof aan. De officiële taal is Hebreeuws, maar de meeste Israëli spreken goed Engels.

DAG
02

Netanya - Caesarea - Haifa - Akko - Tiberias (ca. 145 km / 2-3 uur)

is_al_haifa_500.jpg
Kennismaking met onze Nederlandssprekende Israëlische reisleider
Wandelen door de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad: Caesarea
Uitkijken over de kleurrijke Bahá’í-tuinen en de Middellandse Zee
Ontdekken van de havenstad Akko
Welkomstdiner samen met de groep en de reisleider
Overnachten in Tiberias

Na een ontspannen ontbijt kan de reis door Israël pas écht beginnen! In de bus naar onze eerste bezienswaardigheid in Israël maken we kennis met onze reisleider. We bezoeken vandaag als eerst Caesarea. De overblijfselen van deze ommuurde havenstad behoren tot de meest imponerende die u in Israël zult vinden. Koning Herodes de Grote liet tussen 22 en 10 v. Chr. deze indrukwekkende ommuurde stad bouwen met tempels, een paleis, woonhuizen, markten, havenhoofden, een amfitheater, een forum en een renbaan. De stad had op het hoogtepunt van haar roem niet minder dan 50.000 inwoners. Koning Herodes de Grote bouwde de hoofdstad Caesarea mede omdat hij bang was voor de joodse invloed in Jeruzalem. Bovendien wilde hij gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Rome. Uit dankbaarheid voor zijn kroning door keizer Caesar Augustus Octavianus kreeg de stad de naam Caesarea Maritima. In het archeologische dorp worden vandaag de dag nog steeds opgravingen gedaan. U kunt er archeologische vondsten uit de tijd van Alexander de Grote, de Romeinen en het Ottomaanse Rijk bezichtigen.

De volgende stop is Haifa dat we via een prachtige route bereiken. De stad Haifa bestaat uit drie delen namelijk de benedenwijk (Hair), de middenstad (Hadar Ha-Carmel) en de bovenstad (Carmel en Ahuza). De haven van Haifa is de grootste haven van het land. We maken een panoramische stadstour van de stad met onder andere de graftombe van Báb, de stichter van het Baháí geloof ligt begraven. De koepel van de graftombe bestaat uit 12.000 daktegels van vijftig verschillende soorten en maten. Een leuk weetje over de tegels is, dat ze werden gemaakt in ons eigen land. Een bezoek aan de Baháí-tuinen mag vandaag niet ontbreken. De tuinen zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn schitterend aangelegd met geometrisch gevormde perken en fraaie kleurschakeringen. Bovendien heeft u vanaf de top een prachtig uitzicht op Haifa, de haven en de Middellandse Zee. We brengen ook een bezoek aan het Karmelgebergte. We bezoeken het Stella Maris Karmelietenklooster. Onder de kloosterkerk is een grot waar Elia, één van de belangrijkste profeten uit de Hebreeuwse Bijbel, zich schuil heeft gehouden voor Koning Achab. Het klooster heeft ook dienst gedaan als ziekenhuis voor de troepen van Napoleon.

Tijdens ons bezoek aan de havenstad Akko lijkt het alsof we ons bevinden in een Arabisch sprookje. Een middeleeuwse stad met moskeeën, kronkelende straatjes en kleine huizen. Gelegen op een langtong in de baai van Haifa is het de perfecte locatie voor een havenstad. In de tijd van de kruistochten waren christenen heer en meester in Akko of Acre zoals de stad toen bekend stond. In het hedendaagse Akko is van het kruisvaarders Acre weinig meer te zien behalve het indrukwekkende fort. Interessant om te bedenken dat de rest van het christelijke Acre meters onder grond verborgen is. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Tiberias en genieten we van een heerlijk welkomstdiner in het hotel.

Weetje

Een groot deel van Caesarea ligt nog onder de duinen verborgen, een ander deel ligt in zee: de kustlijn lag in de Romeinse tijd namelijk ongeveer 100 meter zeewaarts ten opzichte van tegenwoordig. Als de wind uit het noorden komt, kunt u de donkere fundamenten in het water zien liggen. Tijdens de zomermaanden komen er honderden toeristen naar Caesarea om te helpen bij de opgravingen.

DAG
03

Tiberias - Safed - Golanhoogten - Banias Nationaal Park - Katzrin - Tiberias (ca. 200 km / 4-5 uur)

is_al_baniasnp2_500.jpg
Bezoek aan één van de vier heilige steden van Israël: Safed
Vanaf Mount Bental uitkijken over het roerige Syrië
Rondwandelen langs de bronnen van het Banias Nationaal Park
Ontdek de nederzetting Katzrin, het centrum van de Golanhoogten
Overnachten in Tiberias

Vandaag bezoeken we de heuvelachtige Golanhoogten. Als eerste bezoeken we één van de vier heilige steden, Safed. Het stadje ligt ongeveer 900 meter boven zeeniveau en is hiermee de hoogstgelegen stad van Israël. Bij helder weer kunt u onder andere het Meer van Galilea zien liggen. Door de strategische ligging werd er in de 12de eeuw op deze plek door de kruisvaarders een vestingstad gebouwd. De resten van deze stad zijn nog terug te vinden op een heuvel in het centrum. Aangezien Safed één van de heilige steden is, zijn er ook veel synagogen te vinden. Tot op de dag van vandaag is het joodse religieuze leven niet uit de stad weg te denken. Ook wonen er in Safed druzen. Vervolgens maken we een indrukwekkende stop bij berg Bental een inactieve vulkaan vlakbij de grens met het roerige Syrië. Vanaf Mount Bental overzien we het inmiddels verwoeste Syrische land en in het bijzonder de stad Quneitra. We bevinden ons op 60 kilometer van het veelbesproken Damascus. Een bezoek aan dit punt zal voor velen een blijvende herinnering achter laten. Ook bezoeken we Tel Faher een voormalige Syrische buitenpost op de Golanhoogte die vanaf de zesdaagse oorlog in 1967 door Israël werd bezet. Op deze plaats werd een intense strijd gevoerd tussen het Israël Defense Forces en de Syriërs, en eindigde met de verovering door de Israëlische Golani Brigade. Tegenwoordig is Tel Faher een park ter herdenking van hen die zijn omgekomen in deze strijd.

De reis gaat verder naar Banias. Het Banias Nationaal Park, ook Caesarea Filippi genoemd, is vooral bekend vanwege het fraaie brongebied en omdat hier zich één van de drie bronnen van de rivier de Jordaan bevindt. In Banias ontdekken we de ene indrukwekkende bezienswaardigheid na de andere. Van een eeuwenoud tempelcomplex en rotsen van basalt tot wilde rivieren en de Banias waterval die zo’n tien meter naar beneden stort. Doordat het park in een beschermd natuurgebied ligt is het heerlijk om hier rond te wandelen.

Indien de tijd het toelaat bezoeken we voordat we weer terugrijden naar Tiberias ook nog de nederzetting Katzrin: het economische, culturele en administratieve centrum van de Golanhoogvlakte. De Golanhoogten, is een heuvelachtig gebied met druzische stadjes met eethuisjes en wijngaarden, diepe dalen met indrukwekkende watervallen en restanten van woningen van duizenden jaren oud. U kunt vandaag genieten van een adembenemend en weids uitzicht! De bekendste bezienswaardigheid van Katzrin die we vandaag zullen bezoeken zijn de resten van de oude stad. Het vroegere joodse stadje floreerde tussen de 4e en 8e eeuw na Chr. en was in die tijd vooral bekend vanwege de goede kwaliteit olijfolie die hier werd gemaakt. Rondom de nederzetting zijn verschillende natuurgebieden te vinden, zoals Nahal Zavitan, Yehudiyyeh en Meshushim. Op ongeveer zeventien kilometer afstand liggen de overblijfselen van de oude joodse stad Gamla. De plek waar in 67 na Chr. 5000 joodse inwoners zich in het ravijn wierpen om te ontkomen aan de overmeestering van de Romeinen. We overnachten wederom in Tiberias.

Weetje

Druzen geloven dat het aantal druzen op de aarde nooit veranderd. Als er iemand van de druzengemeenschap dood gaat, dan wordt er meteen weer een druus geboren. Je kunt alleen maar druus worden als je zo geboren wordt. Het is dan ook niet toegestaan om met iemand te trouwen die geen druus is.

DAG
04

Tiberias - Kana - Nazareth - Kapernaüm - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Meer van Galilea - Tiberias (ca. 116 km / 2-3 uur)

is_al_mountofbeatitudes_500.jpg
Kana waar Jezus water in wijn veranderde
Ontdek de woonplaats van Jezus van Nazareth
Rondwandelen langs de overblijfselen van het huis van Petrus
Tabgha, de plek van het wonder van de vijf broden en twee vissen
Panoramisch uitzicht vanaf de Berg der Zaligsprekingen
Boottocht over het Meer van Galilea
Overnachten in Tiberias

Na een heerlijk ontbijt vervolgen we onze weg naar Kana in Galilea waar Jezus op een bruiloft het wonder verrichtte door water in wijn te veranderen. Vervolgens bezoeken we de eeuwenoude plaats Nazareth, waar Jezus een groot gedeelte van zijn leven heeft doorgebracht. We bezoeken in Nazareth de Verkondigingsbasiliek, die op de plaats staat waar volgens de Bijbel de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria werd gedaan door engel Gabriel. Van de buitenkant ziet de kerk er wellicht niet heel indrukwekkend uit, de binnenkant maakt veel goed. De basiliek heeft twee verdiepingen, waarin vele bezienswaardigheden vanuit over de hele wereld te vinden zijn. Maar waar het in deze kerk echt om te doen is, is de benedenkerk waar zich de Grot van de Verkondiging bevindt. Ook bezoeken we vandaag de St. Jozefskerk, die op de plek staat, waar de timmerwerkplaats van Jozef (de ‘pleegvader’ van Jezus) ooit zou hebben gestaan.

We rijden terug naar Tiberias, de plek waar Jezus heeft gewoond en langs de oevers van het Meer van Galilea heeft gepredikt. Vanaf hier bezoeken we Kapernaüm, een belangrijke stad in de tijd van Jezus. Op deze plek zijn de fundamenten terug te vinden van de synagoge waar Jezus volgens de Bijbel verschillende wonderen verrichtte en de resten van het huis van Petrus, één van de twaalf discipelen van Jezus. Maar ook Tabgha, de plek waar Jezus nog een wonder verrichtte door zijn vijfduizend toehoorders te voeden met slechts vijf broden en twee vissen. In Tabgha is hiervan een zeer goed gepreserveerd mozaïek terug te vinden die in de 5e eeuw door de Byzantijnen werd gemaakt. Niet ver van Tabgha ligt de Berg der Zaligsprekingen. Hier sprak Jezus de Bergrede of onderwijzing uit, tevens het langst aaneengesloten openbaar optreden van Jezus. Op stenen rondom de kerk zijn de negen zaligsprekingen terug te vinden die Jezus destijds heeft uitgesproken. Vanaf de berg kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het glooiende landschap en het blauwe Meer van Galilea. Vervolgens rijden we verder naar We sluiten de dag af met een ontspannen boottocht over het Meer van Galilea. We overnachten in Tiberias.

Weetje

Het Meer van Galilea is het grootste zoetwaterreservoir van Israël en de belangrijkste bron van drinkwater.

DAG
05

Tiberias - Gan Hashlosha - grensovergang - Jerash - Amman (ca. 180 km / 3-4 uur)

is_al_ganhashlosha_500.jpg
Zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Gan Hashlosha
Grensovergang naar Jordanië
Tijdelijk afscheid van uw Nederlandssprekende Israëlische reisleider
Kennismaking met uw Nederlandssprekende Jordaanse reisleider
Bewonder Jerash: het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’
Overnachten in Amman

Vandaag laten we Israël voor eventjes achter ons en vertrekken we richting Jordanië, maar eerst is het tijd om even te relaxen. Dat doen we bij Gan Hashlosha (ook wel Sachne genoemd), waar we de tijd nemen om te zwemmen in de waterbronnen die op natuurlijke wijze worden verwarmd. Na een ontspannen ochtend reizen we door naar de Jordan River Border Crossing waar we de grens oversteken naar buurland Jordanië. Aan de Israëlische kant nemen we voor even afscheid van onze reisleider aangezien we over een paar dagen weer terug zullen komen en onze ontdekkingsreis door Israël zullen vervolgen.

Aan de Jordaanse kant van de grens staat uw Nederlandssprekende Jordaanse reisleider u al vol enthousiasme op te wachten om u mee te nemen naar Jerash. Deze fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote wordt ook wel het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ genoemd en is een grote favoriet van veel reizigers. Prettig dat we dit grote archeologische complex zo uitgebreid bezoeken. Dit is duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, kerken en theaters zien er nog verbluffend goed uit! Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. We overnachten in de hoofdstad Amman.

Goed om te weten

Op vrijdag sluit de grens van Israël naar Jordanië om 11.00 uur vanwege de sabbat. Vertrekt uw reis op een maandag vanuit Nederland, dan is er vandaag niet voldoende tijd om ook een bezoek te brengen aan de warmwaterbronnen van Gan Hashlosha. Vanuit Tiberias vertrekt u gelijk naar de grens van Jordanië, Jerash en Amman.

Weetje

Benieuwd naar de heerlijke Jordaanse keuken? Amman staat bekend om zijn goede en betaalbare restaurants. Reizigers zijn meestal dol op de ‘mezze’ (kleine hapjes), van hummus, falafel en kleine groentegerechten tot kruidige balletjes lamsgehakt.

DAG
06

Amman - Mt. Nebo - Madaba - Kerak - Petra (ca. 336 km / 5-6 uur)

jo_dananp1_al.jpg
De miljoenen gekleurde steentjes tellende antieke plattegrond in Madaba bekijken
Uitkijken vanaf Mozes’ berg Mount Nebo
Vergezichten bewonderen vanaf King’s Highway
Het kruisvaarder kasteel van Kerak bezichtigen
Eerste overnachting op 5 minuten lopen van historisch Petra

Een vroege start vandaag! We beginnen met een bezoek aan de Grieks-orthodoxe St. George-kerk in Madaba. Het interieur is schitterend. Maar we komen hier vooral om de bijzondere 6e-eeuwse mozaïekvloer te bekijken. De miljoenen gekleurde steentjes stellen samen een antieke plattegrond voor van alle bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. Gebruikten pelgrims deze kaart vroeger misschien om de heilige plaatsen te vinden? Hierna rijden we naar Mount Nebo, de berg waar Mozes uitkeek over het 'Beloofde Land'. Vanaf de honderden meters hoge top kijken we uit over het Heilige Land. Een prachtig plaatje.

Via de 2000 jaar oude King’s Highway, dat u misschien kent uit beschrijvingen in de Bijbel, reizen we verder. De weg verbindt prehistorische dorpen uit het Stenen Tijdperk met Bijbelse steden en wordt ook wel de achterdeur naar Petra genoemd. De reis duurt misschien iets langer, maar de Koningsweg staat bekend om de beeldschone vergezichten. Houd uw camera gereed, wat een mooie route! We maken een stop bij Kerak om het kruisvaarder kasteel te bezichtigen. Dit monument is één van de bekendere burchten om de handelsroute tegen aanvallen van de Arabieren te beschermen. Dwaal door ondergrondse gangen, wandel door de kleine kamers en ontdek de kleine doorkijkjes waarmee mogelijke vijanden in de gaten werden gehouden en waan u even in de 12e eeuw. Hierna rijden we door naar Petra, waar we aan het einde van de dag arriveren. Fijn dat we hier twee nachten logeren! Zo bewonderen we morgen ongehaast de nabijgelegen rotsstad van Petra – voor veel reizigers het hoogtepunt van de reis.

Weetje

De Duitse ontdekkingsreiziger Burckhardt ontdekte Petra in 1812. In die tijd was het voor westerlingen levensgevaarlijk om in dit gebied rond te reizen. Hij kende Arabisch, was bekeerd tot de Islam en vermomde zich als ‘Sjeik Ibrahim’, inclusief tulband en baard.

Weetje

Op de plek waar Mozes uitkeek over het ‘Beloofde Land’ kunt u bij helder weer ook andere Bijbelse plaatsen zien liggen, waaronder Jericho, Jeruzalem en Bethlehem.

DAG
07

Petra

jo_al_petra2.jpg
Historische schatten bekijken in rotsstad Petra (dagexcursie incl. gids)
Petra Kitchen (optionele excursie)
Petra by night (optionele excursie)
Tweede overnachting in Petra

Waarschijnlijk kijkt u uit naar deze dag. We bezoeken het deels uit rotsen gehakte, legendarische Petra: dé highlight van Jordanië. Vandaag ervaart u wat de historische hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Na het ontbijt maken we een geweldige dagexcursie met een enthousiaste Engelssprekende gids (inclusief). Petra ligt verborgen achter een smalle kloof, die dienst doet als toegangsweg. Na zo’n 1200 meter naderen we het beroemde wereldwonder. U herkent vast meteen de monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, met zijn karakteristieke Korintische zuilen en meesterlijke ornamenten. Een verpletterende eerste aanblik – wat een bouwwerk! De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Veel bezoekers herkennen de voorgevel uit de film ‘The Last Crusade’ van Steven Spielberg. Leuk dat de lokale gids zoveel weet. Met zijn boeiende verhalen brengt hij de Schatkamer van de Farao (Al Khazneh), de Ad Deir-tempel en de verschillende graftombes, paleizen en offerplaatsen uit de oudheid tot leven. Stelt u zich voor hoe deze plek er in zijn glorietijd uitzag: Petra was duidelijk schatrijk. De rotsstad was een druk knooppunt van handelsroutes van wierook, zijde en specerijen, tot scheepvaart over de Rode Zee de landkaravanen verving. Bekijk alles in een heerlijk ontspannen tempo.

Een leuke afsluiting van uw dag is Petra Kitchen (optionele excursie). Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen uit de keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen. Vanavond overnachten we opnieuw in de buurt.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag, woensdag of donderdag in Petra, dan kunt u ook kiezen voor de optionele excursie Petra by night. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is met meer dan 1000 kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale bedoeïenen en typische bedoeïenen muntthee gedronken.

Weetje

De gunstige ligging en het water uit een bron in de Wadi Musa maakten van Petra een noodgedwongen stop voor veel handelaren op hun karavaanroute. Tussenhandel en invoerrechten leverden de Nabateeërs veel geld op.

DAG
08

Petra - Wadi Rum (ca. 105 km / 1-2 uur)

jo_wadirum1_al.jpg
Bezoek aan Al-Beidha oftewel Klein Petra
Avontuurlijke woestijnsafari in de Wadi Rum
Hike met bedoeïengids (optionele excursie)
Tocht per kameel door de Wadi Rum woestijn (optionele excursie)
Bijzonder groepsdiner onder de sterrenhemel (inclusief)
Overnachten in een traditioneel bedoeïenkamp

U staat op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: vanavond logeert u in een sfeervol tentenkamp in bedoeïenenstijl, middenin de Wadi Rum woestijn. Maar voordat het zover is brengen we eerst een bezoek aan het kleine zusje van Petra, Al-Beidha, ook wel Klein Petra genoemd. Het fijne aan deze plek is, dat het door veel toeristen niet wordt bezocht. Zonde, maar dat maakt het wel dat we hier in alle rust als een ware ontdekkingsreiziger kunnen rondwandelen door deze archeologische plek daterend uit 8000 v. Chr. In de vroegere tijden was Klein Petra een voorstad van het wereldberoemde Petra, waar handelaren en hun kamelen kwamen uitrusten van de lange reis. Klein Petra is alleen te voet te bereiken via een gemakkelijke wandelroute die start op de weg tussen Petra en Sig al-Berid.

Dan is het tijd om Petra te verlaten en door te rijden naar ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. In de woestijn maken we een avontuurlijke jeepsafari met bedoeïenen – deze lokale woestijnbewoners kennen de kleurrijke, betoverende omgeving door en door. In de middag komen we aan bij het tentenkamp en heeft u de gelegenheid om te lunchen (exclusief) of een leuke optionele excursie te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hike in de omgeving met een bedoeïenengids of stap op een kameel en verleng uw woestijnsafari door deze bijzondere ‘maanvallei’.

In het bedoeïenenkamp dineren we samen onder de sterrenhemel(inclusief) en genieten we van een bijzondere Jordaanse ervaring. U wordt getrakteerd op muziek gespeeld op een traditioneel Rababa instrument, een bedoeïenenvrouw maakt voor ons lokaal brood klaar en smullen we van een traditionele Arabische barbecue rond het grote vuur. Wat een ervaring! Uw drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

Goed om te weten

U doet in Wadi Rum een niet zozeer luxe als wel unieke ervaring op en beleeft hoe het is om midden in de woestijn te overnachten. Het eenvoudige bedoeïenenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Weetje

Het rode ‘maanlandschap’ van de Wadi Rum-woestijn lijkt wel buitenaards. Het is een geliefd decor voor sciencefictionfilms die op Mars spelen. Ook de biografische avonturenfilm ‘Lawrence of Arabia’ (filmklassieker uit 1960), werd hier opgenomen.

DAG
09

Wadi Rum - Aqaba - grensovergang - Eilat (ca. 74 km / 1-2 uur)

jo_jerash1.jpg
Hike met bedoeïengids (optionele excursie)
Tocht per kameel door de Wadi Rum woestijn (optionele excursie)
Grensovergang met Israël
Vrije tijd aan de Rode Zee
Overnachten in Eilat

U ontwaakt in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewonderen we de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken ziet u hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Ook vanochtend is het nog mogelijk om uw woestijnervaring verder uit te breiden met een optionele kamelentocht of een wandeling met een lokale bedoeïengids. Na een heerlijk lokaal ontbijt nemen we afscheid van de bedoeïenen en vertrekken we richting Aqaba en de Arava Border Crossing, de grensovergang met Israël. Aan de grens nemen we afscheid van onze Jordaanse reisleider en ontmoeten we aan de Israëlische kant een oude bekende, namelijk onze Israëlische reisleider die u weer verder meeneemt door het mooie Israël. Voordat we verder op ontdekking gaan door Israël is het eerst tijd voor een beetje ontspanning. Breng deze middag bijvoorbeeld door aan het zwembad van het hotel of neem een duik in het verfrissende water van de Rode Zee. Even een middag zwemmen en relaxen. Of wandel richting het centrum van Eilat op zoek naar leuke souvenirwinkels of een plekje waar u de lokale keuken van Israël weer eens kunt proeven. Vraag uw reisleider gerust om tips. We overnachten in Eilat.

Goed om te weten

Vertrekt u op 13 april of 30 mei, dan overnacht u vandaag niet in Eilat (Israël) maar in Aqaba (Jordanië).

Weetje

De Rode Zee is beroemd vanwege zijn kleurrijke en uitgestrekte koraalriffen. De naam Rode Zee is afkomstig van de rode blauwwieren die op sommige plekken voorkomen.

DAG
10

Eilat - Makhtesh Ramon - Ein Avdat Nationaal Park - Dode Zee (ca. 282 km / 3-4 uur)

is_al_deadsea_500.jpg
Bezoek aan Makhtesh Ramon; de grootste erosiekrater ter wereld
We wandelen door de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park
Drijven in de Dode Zee
Overnachten nabij de Dode Zee

Na het ontbijt trekken we opnieuw het woestijngebied in, dit keer de Negev-woestijn. Midden in deze woestijn ligt een uitgestrekt maanlandschap vol canyons, kuddes kamelen, woeste offroad routes, bedoeïenen en uiteraard Makhtesh Ramon. De grootste erosiekrater ter wereld. De krater is een indrukwekkende 37 kilometer lang, op zijn breedst 10 kilometer en de wanden zijn 200-300 meter hoog. Er zijn nauwelijks toeristen te vinden op deze plek, aangezien veel toeristen een bezoek aan de krater
vaak overslaan tijdens hun reis door Israël. Zonde want waar kun je je nog echt in de wilde natuur wanen. In en rondom de grand canyon van Israël groeien meer dan 1200 plantensoorten in de woestijnachtige bodem van de krater, in kloven en rondom kreken. Maar ook zijn er gazellen, steenbokken, wolven, vossen, luipaarden, reptielen en tientallen vogelsoorten, waaronder ook verschillende roofvogelsoorten. Na een tour langs een van de grootste erosiekraters in de Negev-woestijn, het informatiecentrum en diverse uitzichtpunten vertrekken we naar Ein Avdat Nationaal Park. Ein Avdat is net zoals Makhtesh Ramon gelegen in de Negev-woestijn.

Al betekent Negev weliswaar droog land, deze woestijn is nauwelijks te vergelijken met een woestijn als bijvoorbeeld de Sahara. De Negev-woestijn waar we vandaag doorheen rijden wordt gedomineerd door steile rotswanden, kraters, maanlandschappen, steppen, grotten en doorwaadbare wadi’s. De Negev-woestijn beslaat qua oppervlakte bijna de helft van het hele land. Het landschap is een prachtige kleurschakering van opvallend veel flora zoals palmen, acacia’s en pistachebomen. Prachtig! Uit opgravingen in bijvoorbeeld Avdat weten we dat de woestijn al ruim 3000 jaar wordt bewoond. Ein Avdat is ongetwijfeld één van de meest opvallendste en mooiste bezienswaardigheden van Israël. Ein Avdat Nationaal Park ligt in het ongelooflijke landschap van de Zin-vallei midden in de Negev-woestijn. Het gebied biedt spectaculaire panorama’s en betoverende wandelingen door het ongelooflijke woestijnlandschap. We wandelen door de meer dan bijzondere kloof die het resultaat is van de kracht van het water wat er door heen heeft gestroomd. In de kloof is een waterval met diverse poelen ontstaan waar onder andere steenbokken komen om te drinken. Het meest spectaculaire uitzicht op Ein Avdat en de Zin-vallei is te zien bij het graf van Ben Gurion, (de eerste premier van Israël,) bij Midreshat Ben Gurion.

Dan is het tijd voor ontspanning en rijden we door naar de Dode Zee. Onwerkelijk dat we ons hier 430 meter onder de zeespiegel bevinden. Geniet na aankomst van vrije tijd en laat u drijven in het extreem zoute water van de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer u eventueel ook in met modder. Cleopatra ontdekte dat de modder van de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren. Zin in een professionele wellness-behandeling? Bezoek dan bijvoorbeeld de hotel-spa op eigen gelegenheid. We overnachten nabij de Dode Zee.

Goed om te weten

Vertrekt u op 13 april of 30 mei, dan overnacht u vandaag niet aan de Dode Zee maar in Jeruzalem. Uiteraard is er wel voldoende tijd vrijgemaakt vandaag om ontspannen te dobberen in de Dode Zee.

Weetje

In de antieke Nabatese stad Avdat werd in 1973 de film ‘Jesus Christ Superstar’ opgenomen.

DAG
11

Dode Zee - Masada - Ein Gedi - Qumran - Jeruzalem (ca. 160 km / 2-3 uur)

is_al_massaba_500.jpg
Per kabelbaan terug in de tijd bij Masada
Ronddwalen door de oase Ein Gedi in de Judea-woestijn
Langs de vindplaats van de Dode Zeerollen rijden
De geurige aroma’s van de Ahava fabriek ruiken
Overnachten in Jeruzalem

Niet ver van ons hotel bevindt zich Masada. Eén van de meeste bezochte plekken van Israël en zodra we met de kabelbaan boven komen, merkt u vast waarom. In de woestijn van Judea rijst een indrukwekkende rot op met steile hellingen en een vlakke top. Een ideale schuilplaats gemaakt door de natuur. Dit is precies wat Herodes de Grote deed in de tijd dat hij koning van Judea was. Op de rots liggen de resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken, die tot de mooiste en best bewaarden van hun soort behoren. Deze citadel gelegen op een rots bij de Dode Zee deed tot zijn laatste moment dienst als verzet tegen de Romeinen. Over dit verzet doen verschillende verhalen de ronde. Daar horen we vast meer over nadat we met de kabelbaan naar boven gaan om het fort te bezoeken. Masada staat vooral bekend om het verhaal van de moedige Zeloten. Zij voerden hier in 70 na. Chr. een dappere strijd tegen de Romeinen. Toen ze uiteindelijk inzagen dat hun kansen hopeloos waren hebben zij massaal zelfmoord gepleegd om op die manier uit de handen van de Romeinen te blijven.

We rijden verder naar Ein Gedi. Ein Gedi is een oase in het Israëlische gedeelte van de Judea-woestijn. We maken een wandeling door het gebied dat een rijke flora en fauna kent inclusief rotspartijen, watervallen en kleine riviertjes en meertjes die voor verkoeling zorgen tijdens de warme dagen in de woestijn. In de omgeving komen veel vogelsoorten voor, maar ook wilde geiten en de laatste wilde luipaard van Israël. Hij wordt gevolgd via een zender, maar misschien heeft u geluk en spot u dit indrukwekkende dier met uw eigen ogen! Maar deze plek is meer dan alleen mooie natuur. Zo verborg David hier zich volgens de Bijbel voor de moordzuchtige bedoelingen van koning Saul. In de omgeving zijn ook interessante opgravingen te vinden zoals een Romeins fort, een watermolen en een tempel.

Ooit wel eens verzorgingsproducten geprobeerd met Dode Zeezout? We bezoeken vandaag dé producent van Dode Zee producten, Ahava (wat 'liefde' betekent). Het merk werd opgericht in 1988 door leden van drie kibboetsen (collectieve landbouwnederzetting), die leefden en werkten aan de oevers van de Dode Zee. In de milieuvriendelijke fabriek aan de Dode Zee komen we meer te weten over het proces van het vervaardigen van de diverse crèmes, scrubs en haarproducten. Wat een heerlijke geur! Vergeet ook zeker niet om een paar tubetjes mee te nemen voor thuis. U kunt niet meer zonder als u het eenmaal heeft geprobeerd.

We vervolgen onze reis langs Qumran op de Westelijke Jordaanoever van Palestina. Daar liggen een aantal ruïnes, maar interessanter nog zijn de elf grotten iets verderop. De vindplaats van de zogenaamde Dode Zeerollen die ons een uniek inzicht geeft in het Jodendom. In de grotten zijn meer dan 900 documenten gevonden. De rollen kunnen grofweg ingedeeld worden in Bijbelse werken en overige religieuze teksten die niet in de Bijbel staan, zoals commentaren, wetten, poëzie en hymnen. De dag sluiten we af in Jeruzalem waar morgen ons volgende avontuur begint!

Weetje

In 1947 stuitte een bedoeïen in een grot nabij Qumran op een aantal rollen. Zonder idee van de onschatbare waarde, verkocht hij ze door aan een antiekhandelaar. Pas later zou blijken dat hij was gestuit op de archeologische ontdekking van de eeuw.

DAG
12

Jeruzalem (Oude Stad)

JO_AL_Jeruzalem_148478216
Wandelen vanaf de Olijfberg, via het Hof van Gethsemané naar de Oude Stad
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
De serene Graftuin bezoeken
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Vrije tijd in de bruisende gezelligheid van de Oude Stad
Overnachten in Jeruzalem

Na het ontbijt brengt de bus ons naar de top van de Olijfberg waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de oude stad van Jeruzalem en de Tempelberg. Volgens de Bijbel kwam Jezus vaak op de Olijfberg en wordt de plaats door velen als de plek van Jezus’ hemelvaart gezien en de plek waar Hij ooit terug zal komen. Om deze reden is de Olijfberg een populaire begraafplaats. Honderden witte graven zijn gemaakt op de helling van de berg. De overledenen liggen met het gezicht naar Jeruzalem gekeerd. Over de talloze witte steentjes op de graven gaan verschillende verhalen, zou zegt de een dat ze dienen als vervanging voor bloemen die het in de hitte niet lang vol zouden houden. Een ander zegt dat een gebaar is van eer. Als door weer en wind een graf geruïneerd werd, herstelde voorbijgangers het graf weer door de stenen te herschikken.

Vanaf de Olijfberg lopen we gezamenlijk naar het lager gelegen Hof van Gethsemané waar Jezus de laatste nacht doorbracht voordat hij werd opgepakt voor zijn kruisiging. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. We dalen verder af en wandelen via de oude Stefanuspoort de Oude Stad in waar zich onder ander de Via Dolorosa (Lijdensweg) bevindt. Al is de stad lang niet meer hoe het er in de tijd van Jezus heeft uitgezien, toch is het bijzonder om op deze eeuwenoude straatstenen te lopen vandaag de dag. Dezelfde straat die Jezus liep naar de plek waar hij uiteindelijk zou worden gekruisigd en begraven. De lijdensweg van Jezus naar het Kruis wordt op verschillende punten op de Via Dolorosa herdacht en komt uit bij de Heilige Grafkerk. Via de Damascuspoort wandelen we naar de serene Graftuin waar het lege graf met de ronde steen nog terug te vinden is.

In het oude gedeelte van de stad bevindt zich ook de Westmuur, bij ons beter bekent als de Klaagmuur. Voor de Joden is dit de plek waar ze het dichts bij de Tempelberg kunnen komen, de heiligste plaats binnen het Jodendom. Laat u gerust verleiden om ook een briefje met een wens in de muur te stoppen. Na het bezoek aan de Klaagmuur bezoeken we Bethesda met de Kerk van Anna en wandelen we door de Joodse, christelijke, Armeense en de islamitische wijk. Uiteraard heeft u vandaag ook nog voldoende tijd om zelf door deze eeuwenoude stad rond te dwalen en u terug te wanen in de tijd van de Bijbel. We overnachten wederom in Jeruzalem.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag of donderdag in Jeruzalem dan wonen we bij de Klaagmuur ook een traditionele Bar Mitswa ceremonie bij. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Een bijzondere en lokale ervaring.

Weetje

De Westmuur wordt door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd nadat vele joden op deze plek klaagden over de verwoesting van de tempel en de diaspora. Indien u zelf een briefje in de Klaagmuur stopt, loop dan volgens joods gebruik daarna achteruit van de muur af. De Klaagmuur heeft een mannen- en een vrouwengedeelte.De Westmuur wordt door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd nadat vele joden op deze plek klaagden over de verwoesting van de tempel en de diaspora. Indien u zelf een briefje in de Klaagmuur stopt, loop dan volgens joods gebruik daarna achteruit van de muur af. De Klaagmuur heeft een mannen- en een vrouwengedeelte.

DAG
13

Jeruzalem (Nieuwe Stad) - Ein Kerem - Bethlehem - Jeruzalem

jo_jeruzalem.jpg
Een bijzonder bezoek aan Yad Vashem
Bezoek aan Ein Kerem, de geboorteplaats van Johannes de Doper
Rondwandelen door de plaats waar Jezus geboren is: Bethlehem
Bezoek aan de Menorah (voor de Knesset), met afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël
Uitkijken over de Herdersvelden
Overnachten in Jeruzalem

Gisteren hebben we het historische oude gedeelte van de stad bekeken. Vandaag maken we kennis met het nieuwe gedeelte van de stad. Als eerste brengen we een bezoek aan het indrukwekkende en trieste Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. Hier wordt de herinnering aan alle Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een blijvende herinnering achter.

Op ongeveer 8 kilometer ten westen van Jeruzalem ligt Ein Kerem, de plek waarvan velen geloven dat hier in een grot Johannes de Doper is geboren. De naam Ein Kerem (bron van de wijngaard) doet vermoeden dat dit vroeger een prachtig en vruchtbaar gebied is geweest. En dat is ook niet zo vreemd met alle bronnen die door dit gebied lopen. Rondom het dorp bevonden zich olijfbomen en wijngaarden. We vervolgen onze weg naar het Israël Museum, waar we de wereldberoemde Dode Zeerollen kunnen aanschouwen en is er een prachtig gerenoveerde model van de Herodiaanse stad Jeruzalem te zien. Deze maquette laat het Jeruzalem zien omstreeks het jaar 66. Na deze meer dan indrukwekkende ochtend rijden we verder naar de Knesset (het Israëlische parlementsgebouw) en de daarvoor staande Menorah. Een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met diverse afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Palestijnse stad Bethlehem. We bezoeken de Geboortekerk en de Geboortegrot, de plek waar Jezus volgens de Bijbel is geboren. U bereikt de grot via een trap in de kerk. Rondom deze kerk hebben verschillende geloofsgroeperingen hun religieuze gebouwen geplaatst. Zo is er een Grieks-orthodox klooster, een rooms-katholieke kerk en een moskee te vinden. We wisselen deze interessante reis door de geschiedenis af met een bezoek aan de houtwerkplaats van Jemima, opgericht door Nederlanders met als doel om kinderen met een beperking op te vangen. In de houtwerkplaats worden olijfhouten producten verkocht waarvan de opbrengst naar Jemima gaat. Na dit bezoek bezoeken we de zogenaamde Melkgrot, de plek waar Jozef, Maria en Jezus zich verborgen toen Jozef door een engel werd opgedragen naar Egypte te vluchten.

Vervolgens kijken we uit over de Herdersvelden net buiten Bethlehem, een pelgrimsplaats voor christenen. Volgens de Bijbel was dit de plek waar de engelen de geboorte van Jezus aankondigen aan een groep herders. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Jeruzalem waar we zullen overnachten.

Goed om te weten

Bij ons bezoek aan Bethlehem, Palestijns gebied, passeren we de controleposten en wisselen we even een paar uurtjes van bus.

DAG
14

Jeruzalem - Tel Aviv (ca. 67 km / 1 uur)

is_al_jaffa2_500.jpg
Rondwandelen door het 3000 jaar oude Jaffa
Vrije middag in Tel Aviv
Overnachten in bruisend Tel Aviv

Op naar de bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen. Uiteraard maken we vandaag een excursie naar Jaffa, één van de oudste steden ter wereld en millennia lang een belangrijke havenstad. Het ruim 3000 jaar oude Jaffa is tegenwoordig een gezellig wijk van Tel Aviv vol leuke bars, kunstgaleries en bijzondere straatjes smalle steegjes. We struinen rond over de vlooienmarkt Shuk Ha Pishpishim waar letterlijk alles wordt verkocht wat u zich maar kunt voorstellen. We proeven hier de verschillende culturen van het Westerse tot het Arabische. Wat een bijzondere beleving. De middag is ter vrije besteding in Tel Aviv. Breng een bezoek aan de Carmel Markt, de grootste markt van Tel Aviv (op zaterdag gesloten), ontdek de vele steegjes van de stad op zoek naar de leukste souvenirs voor thuis of spendeer een paar relaxende uren aan het strand. Kies voor uw laatste avond in Israël een lekker visrestaurant uit, want waar is het beter vis eten dan aan de kust. We overnachten in Tel Aviv.

Weetje

De havenstad Jaffa werd in de negentiende eeuw een centrum voor de teelt en de verhandeling van sinaasappels, nadat zij een sinaasappel hadden ontwikkeld met een dikkere schil, die beter en langer kon worden bewaard en getransporteerd. Ook nu staat de merknaam ‘Jaffa’ nog steeds voor citrusvruchten en vruchtensap.

DAG
15

Tel Aviv - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar het vliegveld van Tel Aviv
Terugvlucht naar Amsterdam Schiphol
Optionele verlenging in Tel Aviv, Netanya en/of de Rode Zee

De laatste dag van deze rondreis is aangebroken, maar u gaat vast en zeker naar huis vol mooie herinneringen. In de ochtend heeft u nog vrije tijd om op eigen gelegenheid Tel Aviv nog eens in te gaan of een paar uurtjes te besteden aan het strand. Hierna vertrekken we richting Tel Aviv voor onze vlucht naar Amsterdam. In het vliegtuig kunt u alle belevenissen nog eens doorlopen en alle indrukken van deze geweldige rondreis laten bezinken. Tijdens de rondreis heeft u ook zoveel beleefd, gezien en gedaan. Van de afgelegen woestijn tot de rijke geschiedenis en van de ontmoeting met de lokale gastvrijheid tot de zonnige badplaatsen. Deze groepsreis is een reis geweest om nooit te vergeten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Eten Jordanië

Petra - Petra Kitchen

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maq...

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen.Minimaal 2 personen – Prijs $37 per persoon

Meer info

Minder info

Oude Stad Avond Petra Jordanië

Petra - Petra by Night

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen ve...

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.Minimaal 2 personen – Prijs $25 per persoon

Meer info

Minder info

Kamelentour Jordanië

Wadi Rum - Kameel rijden in de Woestijn

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Na...

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. We maken (met 2 personen per kameel) een tocht door de woestijn en genieten van de rust en het uitzicht.Minimaal 2 personen – Prijs $ 22 per uur per persoon

Meer info

Minder info

Kamelen Wadi Rum

Wadi Rum - Hike met Bedoeïen gids

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woes...

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woestijn, de flora en de fauna. Omdat u het overgrote gedeelte in de zon zal lopen is het belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen en uw hoofd te bedekken. Een uitstekende gelegenheid om te leren hoe u een typische Bedoeïenen kefiya om uw hoofd bindt. De wandeling kunt u aanpassen aan uw eigen wensen. Ook voor simpele wandelingen biedt Wadi Rum eindeloze mogelijkheden. De valleien zij prachtig en het is eenvoudig om de toeristenroutes te ontwijken.
Maximaal 5 -6 personen – Prijs $85 per gids

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Lufthansa/Swiss/Austrian Airlines
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
07:00 uur
AmsterdamZurichTel Aviv
14:35 uur
17:00 uur
Tel AvivZurichAmsterdam
22:35 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Jordanië reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Jordanië en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis ,lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Jordanië. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Jordanië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • il_hotelresidence_netanya.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_strand_2.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_ka.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_ka_2.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_ka_3.jpg

Netanya

Hotel Residence Netanya

Hotel Residence Netanya ligt op slechts 2 minuten lopen van het strand en biedt een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee. Het populaire strand van Sironit is te bereiken met een openbare lift naast het hotel. De meeste kamers beschikken over een eigen balkon met uitzicht over de Israëlische kust. Gasten van het Hotel Residence kunnen kosteloos gebruik maken van het zwembad, fitnessruimte en sauna van het zusterhotel, op circa 15 minuten loopafstand. Het Residence Hotel bevindt zich op 5 minuten lopen van het centrale plein van Netanya en van het stadscentrum met talrijke winkels, cafés en restaurants.

 • il_hoteljacob_lobby.jpg
 • il_hoteljacob_ka.jpg
 • il_hoteljacob_re.jpg
 • il_hoteljacob_ex.jpg

Tiberias

Hotel Jacob

Hotel Jacob (voormalig Hotel Prima Too) ligt in het centrum van Tiberias. Het hotel biedt kamers met uitzicht op de stad. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders, airconditioning en een kluisje. Uw eigen badkamer is uitgerust met een föhn en een bad of douche. Er wordt dagelijks een Israëlisch ontbijt verzorgd met onder meer salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. Er zijn ook verschillende restaurants te vinden in de nabije omgeving. U kunt overal gratis gebruikmaken van WiFi. Op ongeveer 20 wandelen ligt het Meer van Galilea. De accommodatie bevindt zich op 20 minuten wandelen van het Meer van Galilea.

 • jo_ac_olivere.jpg
 • jo_ac_oliveka.jpg
 • Hotel Olive kamer
 • Hotel Olive kamer
 • jo_ac_olivere1.jpg

Amman

Olive Hotel

Driesterren

Hotel Olive is een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Amman. Hotel Olive biedt een prachtig uitzicht over de Abdoun-brug en is gelegen aan de rand van de stad. Parkeermogelijkheden zijn hier volop. De toeristische attracties en het centrum van Amman liggen op slechts 1 km van het hotel. Alle modern ingerichte kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning, minibar (tegen betaling), kluisje, magnetron, haardroger, waterkoker en een eigen badkamer met douche en toilet. Het hotel beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Ook biedt het hotel een café op een prachtig terras waar u in ...

Hotel Olive is een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Amman. Hotel Olive biedt een prachtig uitzicht over de Abdoun-brug en is gelegen aan de rand van de stad. Parkeermogelijkheden zijn hier volop. De toeristische attracties en het centrum van Amman liggen op slechts 1 km van het hotel. Alle modern ingerichte kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning, minibar (tegen betaling), kluisje, magnetron, haardroger, waterkoker en een eigen badkamer met douche en toilet. Het hotel beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Ook biedt het hotel een café op een prachtig terras waar u in de openlucht met een drankje bij kunt komen van een mooie excursiedag.

Meer info >

Minder info >

 • jo_amm_alwaleedte1.jpg
 • jo_amm_alwaleedre.jpg

Amman

Al Waleed hotel

Driesterren

Centraal gelegen op loopafstand van de winkelstraat en diverse restaurants biedt hotel Al Waleed u een heerlijk verblijf. De vriendelijke service, comfortabele faciliteiten en centrale ligging, maken dit hotel tot een goede keuze.

Centraal gelegen op loopafstand van de winkelstraat en diverse restaurants biedt hotel Al Waleed u een heerlijk verblijf. De vriendelijke service, comfortabele faciliteiten en centrale ligging, maken dit hotel tot een goede keuze.

In de populaire wijk Swefieh van Amman.

Alle kamers zijn netjes en verzorgd ingericht en alle voorzien van airco, TV, telefoon, kluisje, zitje, koffie- en theezetfaciliteiten en een volledige badkamer met bad en/of douche.

Het Al Waleed Hotel beschikt over een receptie, restaurant met oosterse en internationale gerechten, een bar, tuin met terras en gratis Wifi.

Meer info >

Minder info >

 • Petra Palace Zwembad
 • Petra Palace Restaurant
 • Petra Palace Kamer
 • Petra Palace Zwembad
 • Petra Palace Bar

Petra

Petra Palace Hotel

Driesterren

Het Petra Palace Hotel is uitstekend gelegen, op slechts 300 meter van de ingang van de legendarische Roze Stad Petra, in het centrum van Wadi Musa. In de directe omgeving zijn diverse restaurantjes. De eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, sat-TV en badkamer met bad of douche. Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, lobby, ontbijtruimte, bar, lift, 2 zwembaden met zonneterras met ligbedden en internetfaciliteiten.

 • jo_ac_maison_ex.jpg
 • jo_ac_maison_ka.jpg
 • jo_ac_maison_lo.jpg
 • jo_ac_maison_re1.jpg

Petra

La Maison Hotel Petra

Driesterren

Op loopafstand gelegen vanaf de oude stad Petra, ligt het La Maison Hotel. Een prima startpunt dus voor uw bezoek aan de Roze Stad. Het hotel beschikt over een receptie, biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden en gratis Wifi in het gehele hotels. De kamers zijn netjes ingericht en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, minibar en badkamer met douch en/of bad en toilet.

 • jo_acc_awwadcamp_tent.jpg
 • jo_acc_awwadcamp_omg.jpg
 • jo_ac_awwadcamp_tent_7.jpg
 • jo_ac_awwadcamp_tent_5.jpg
 • jo_ac_awwadcamp.jpg
 • jo_acc_awwadcamp_tent_2.jpg
 • jo_ac_awwadcamp_tent_4.jpg
 • jo_ac_awwadcamp_re.jpg

Wadi Rum

Awwad Camp

Tweëenhalve ster

Awwad Camp is schitterend gelegen in de indrukwekkende Wadi Rum woestijn. Langs imposante rotsformaties en over zandheuvels wordt u per 4x4 jeep naar het bedoeïenenkamp gebracht. U doet in Wadi Rum een niet zozeer luxe als wel unieke ervaring op en beleeft hoe het is om midden in de woestijn te overnachten. Het kamp is een initiatief van ons agentschap om de lokale bevolking financieel te helpen. Zo woont de eigenaar samen met zijn vrouw en zoontje ook op het Awwad Camp. Het eenvoudige tentenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen (toiletten en douches), die zich in een apart gebouw bevinden. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitge ...

Awwad Camp is schitterend gelegen in de indrukwekkende Wadi Rum woestijn. Langs imposante rotsformaties en over zandheuvels wordt u per 4x4 jeep naar het bedoeïenenkamp gebracht. U doet in Wadi Rum een niet zozeer luxe als wel unieke ervaring op en beleeft hoe het is om midden in de woestijn te overnachten. Het kamp is een initiatief van ons agentschap om de lokale bevolking financieel te helpen. Zo woont de eigenaar samen met zijn vrouw en zoontje ook op het Awwad Camp. Het eenvoudige tentenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen (toiletten en douches), die zich in een apart gebouw bevinden. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, ook voor handdoeken is gezorgd. Er is geen elektriciteit aanwezig in het kamp, maar u krijgt ter plaatse wel een draaglamp op zonne-energie om de weg te vinden naar uw tent. In de avond geniet u van een heerlijke Zarb maaltijd. Een absolute must tijdens uw verblijf in de woestijn. De bedoeïenen combineren kip en lamsvlees met heerlijke specerijen, groenten en rijst en koken dit in een speciaal gegraven gat onder de grond. Uiteraard krijgt u een demonstratie van de eigenaar. In de avond komt er ook een lokale bedoeïenen broodbakker op bezoek, op het knisperende vuur bakt zij de lekkerste broden die we samen met olijfolie en za'atar, een traditioneel kruidenmengsel uit het Midden-Oosten, zullen proeven. Het is een geweldige ervaring om 's nachts te genieten van de mooie sterrenhemel! En al helemaal wanneer de bedden voor diegene die dat willen buiten de tenten worden gezet om samen met de groep direct onder de sterrenhemel te slapen. Extra info: Wij raden u aan om een zaklamp mee te nemen en een extra dikke trui voor ‘s avonds. In bepaalde periodes van het jaar kan het flink afkoelen. U hoeft geen handdoek mee te nemen, deze ligt voor u klaar in de tent.

Meer info >

Minder info >

 • Prima Music Hotel
 • Prima Music Hotel kamer
 • Prima Music Hotel restaurant
 • Prima Music Hotel

Eilat

Prima Music Hotel

Viersterren

Het Prima Music hotel is op een prachtige locatie gelegen, met het strand op slechts 2 minuten lopen. Het hotel dankt zijn naam aan het muziek-thema dat in het hotelinterieur terug is te zien. Het hotel beschikt over een groot zwembad en meerdere landschapstuinen met palmbomen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, muziek set. Per verdieping wordt een andere muziekgenre naar voren gebracht in het interieur. De jachthaven van Almog Beach is op slechts 300 meter van het hotel te vinden. Hier zijn verschillende leuke restaurants.

 • il_vistaboutique_ba.jpg
 • il_vistaboutique_ex.jpg
 • il_vistaboutique_zw.jpg
 • il_vistaboutique_ka.jpg
 • il_vistaboutique_re.jpg

Eilat

Hotel Vista Boutique

Driesterren

Gelegen tussen twee lagunes en in het hart van Eilat, ligt dit intieme boetiekhotel. Het heeft een fijne ligging, nabij het strand en diverse uitgaansmogelijkheden. Het hotel met moderne inrichting beschikt over een restaurant, zwembad en comfortabel ingerichte kamers. De kamers zijn voorzien van airco, tv en kluisje. Een heerlijke uitvalsbasis voor een onbezorgd verblijf in Eilat.

 • il_leonardoplaza_ka.jpg
 • il_leonardoplaza_zw.jpg
 • il_leonardoplaza_ex.jpg
 • il_leonardoplaza_ex_2.jpg
 • il_leonardoplaza_spa.jpg

Dode Zee

Leonardo Plaza Dead Sea

Leonardo Plaza Dead Sea Hotel ligt op slechts 5 minuten lopen van het strand aan de Dode Zee. Verder vindt u bij het Leonardo Plaza Hotel Dead Sea een spa met een therapeutisch zwembad en een verscheidenheid aan wellnessbehandelingen, waaronder massages en schoonheidsbehandelingen. Er is ook een fitnesscentrum. Veel van de kamers in het Leonardo Plaza Hotel bieden een panoramisch uitzicht op de Dode Zee. Alle kamers zijn uitgerust met een tv en beschikken over een eigen badkamer met een föhn. Er is gratis WiFi beschikbaar in alle kamers en in de openbare ruimtes.

 • il_primapark_ka.jpg
 • il_primapark_re.jpg
 • il_primapark_ex.jpg
 • il_primapark_lo.jpg

Jerusalem

Hotel Prima Park

Viersterren

Het Prima Park hotel ligt nabij Israël museum en op ongeveer 15 minuten rijden naar het historische centrum van Jeruzalem. Het hotel is gunstig gelegen en is een ideaal startpunt voor het verkennen van Jeruzalem. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en gratis WiFi door het gehele hotel. De nette kamers zijn voorzien van airco, TV, koelkast en een kluisje.

 • Ceasar Hotel Jeruzalem kamer
 • Ceasar Hotel Jeruzalem kamer
 • Ceasar Hotel Jeruzalem kamer
 • Ceasar Hotel Jeruzalem restaurant
 • Ceasar Hotel Jeruzalem zwembad
 • Ceasar Hotel Jeruzalem

Jerusalem

Hotel Ceasar

Viersterren

Het Ceasar Hotel bevindt zich op loopafstand van de oude binnenstad van Jeruzalem. Het hotel beschikt over een seizoensgebonden zwembad op het dak en er is een bar aanwezig in de lobby. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, tv, zithoek en eigen badkamer met bad. De omgeving van het hotel staat bekend als een prettige buurt.

 • il_primapalace_re.jpg
 • il_primapalace_lo.jpg
 • il_primapalace_ka.jpg
 • il_primapalace_ex.jpg

Jerusalem

Hotel Prima Palace

Driesterren

Geïnspireerd door de spirituele sfeer van de hoofdstad, is Prima Palace een hotel in Jeruzalem. Met een centrale ligging, ligt dit hotel op loopafstand van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de oude stad en de Kotel (Klaagmuur). Het hotel beschikt over een restaurant en gratis WiFi door het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van een airco, TV en kluisje.

 • il_hoteldelamer_ex.jpg
 • il_hoteldelamer_re.jpg
 • il_hoteldelamer_lobby.jpg
 • il_hoteldelamer_strand.jpg

Tel Aviv

Hotel De La Mer

Driesterren

Hotel De La Mer ligt op 200 meter van het strand in Tel Aviv en heeft een dakterras met uitzicht over de stad en kamers met airconditioning. U kunt gebruik maken van gratis WiFi. De lichte kamers van De La Mer zijn voorzien van een kabeltelevisie met internationale kanalen. Sommige kamers hebben een balkon. De levendige straat Ben Yehuda ligt op slechts 2 minuten lopen van het hotel. De internationale luchthaven Ben Gurion ligt op 30 minuten rijafstand.

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Bij deze rondreis is het mogelijk om na de reis te verlengen. Hierdoor haalt u het maximale uit uw vakantie en is een mogelijkheid om nog meer te zien.

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Eten Jordanië

Petra - Petra Kitchen

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maq...

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen.Minimaal 2 personen – Prijs $37 per persoon

Meer info

Minder info

Oude Stad Avond Petra Jordanië

Petra - Petra by Night

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen ve...

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.Minimaal 2 personen – Prijs $25 per persoon

Meer info

Minder info

Kamelentour Jordanië

Wadi Rum - Kameel rijden in de Woestijn

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Na...

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. We maken (met 2 personen per kameel) een tocht door de woestijn en genieten van de rust en het uitzicht.Minimaal 2 personen – Prijs $ 22 per uur per persoon

Meer info

Minder info

Kamelen Wadi Rum

Wadi Rum - Hike met Bedoeïen gids

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woes...

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woestijn, de flora en de fauna. Omdat u het overgrote gedeelte in de zon zal lopen is het belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen en uw hoofd te bedekken. Een uitstekende gelegenheid om te leren hoe u een typische Bedoeïenen kefiya om uw hoofd bindt. De wandeling kunt u aanpassen aan uw eigen wensen. Ook voor simpele wandelingen biedt Wadi Rum eindeloze mogelijkheden. De valleien zij prachtig en het is eenvoudig om de toeristenroutes te ontwijken.
Maximaal 5 -6 personen – Prijs $85 per gids

Meer info

Minder info

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs
Voor de groepsreis Israël & Jordanië zijn er nog geen beoordelingen beschikbaar.
15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs

Reisleiding Jordanië

In Jordanië reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Jordanië en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis ,lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Jordanië.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Jordanië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Israël

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Afwijkende minimum leeftijd

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie geldt een afwijkende minimum leeftijd voor de groepsreis 'Israël en Jordanië'. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis.

Ramadan

De ramadan wordt voorgeschreven door de Koran, om zelfbeheersing te trainen. Opoffering en bezinning zijn voor moslims de kernwaarden van de ramadan. Het is een maand van tolerantie, liefdadigheid, verbroedering, bezinning en verdraagzaamheid. Solidair zijn aan de noodlijdende medemens is waar het om draait. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het geloof, door bijvoorbeeld veel te bidden. De ramadan is de islamitische vastenmaand die elk jaar 10 dagen naar voren schuift ten opzichte van onze kalender. Daarnaast wordt de exacte periode ook bepaald door de stand van de maan. Het is de negende maand van de islamitische kalender. Het is tijdens de ramadan niet toegestaan in het openbaar te eten, drinken of te roken tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Tijdens de ramadan hanteren de monumenten, winkels, restaurants etc. andere openingstijden, sommige zijn zelfs gesloten. De meeste winkels gaan pas later op de dag open, maar sluiten ook later, vaak na middernacht. Alle bezienswaardigheden tijdens uw rondreis zijn gewoon geopend tijdens de ramadan. In de hotels zullen sommige restaurants gesloten zijn en alcohol wordt tijdens de maaltijden niet geserveerd. De meeste bars zijn gedurende deze heilige maand gesloten. Het nuttigen van alcohol is veelal alleen mogelijk na zonsondergang en dan wel in de daarvoor aangewezen ruimte van het hotel of op uw hotelkamer door middel van de roomservice. Gedurende de ramadan zullen er geen alcoholische dranken in uw minibar staan. Elk hotel heeft wel een restaurant waar u het ontbijt, de lunch of het diner kunt nuttigen, houdt u er wel rekening mee dat de openingstijden van het restaurant aangepast zijn. Verder dienen de maaltijden over het algemeen binnen genuttigd te worden. Tijdens de ramadan zal er haast geen live entertainment in de hotels plaatsvinden.

Indien u een rondreis maakt, dient u er rekening mee te houden dat uw chauffeur en/of gids de reis kan onderbreken om tijd te nemen voor het gebed.

Onder voorbehoud van wijzigingen:
Ramadan 2019: 5 mei t/m 4 juni
Ramadan 2020: 23 april t/m 23 mei
Ramadan 2021: 12 april t/m 11 mei

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wanneer u een groepsreis in deze periode maakt, zijn eventuele verplichte kerst- en nieuwjaarsdiners inbegrepen in de basisprijs. Wanneer u aansluitend aan de groepsreis een verlenging boekt in deze periode, informeren wij u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo Jordanië

+Open-Sluiten

Ambassade en verkeersbureau

Ambassade van Jordanië
Badhuisweg 79
2581 CD Den Haag
Tel.: 070-416 72 00
Fax: 070-416 72 09

Verkeersbureau Jordanie
Asterweg 20 E-3
1031 HN Amsterdam
Tel: 020-6705356
Fax: 020-6705357
visitjordan.com

Geldzaken

De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse dinar (JOD). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

In de grote steden in Jordanië is het mogelijk om met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo te pinnen. In de meeste hotels en de grotere winkels kunt u eveneens met creditcard betalen. Let u er wel op dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd.

Daarnaast worden contante euro’s, contante Amerikaanse dollars en traveller cheques in euro’s en Amerikaanse dollars vrijwel overal geaccepteerd. Het wisselen van traveller cheques kan wel veel tijd in beslag nemen.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim vantevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Jordanië worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Openingstijden

Vrijdag is de vrije dag in Jordanië. De winkels zijn de hele dag geopend van ongeveer 08.30 uur tot 20.00 uur. Ook op vrijdag zijn de meeste winkels geopend.

Banken zijn geopend van 08.30 uur tot 12.30 uur en van 15.30 uur tot 17.30 uur (behalve vrijdag). In de winter zijn ze 's middags gesloten.

Ramadan

De ramadan wordt voorgeschreven door de Koran, om zelfbeheersing te trainen. Opoffering en bezinning zijn voor moslims de kernwaarden van de ramadan. Het is een maand van tolerantie, liefdadigheid, verbroedering, bezinning en verdraagzaamheid. Solidair zijn aan de noodlijdende medemens is waar het om draait. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het geloof, door bijvoorbeeld veel te bidden. De ramadan is de islamitische vastenmaand die elk jaar 10 dagen naar voren schuift ten opzichte van onze kalender. Daarnaast wordt de exacte periode ook bepaald door de stand van de maan. Het is de negende maand van de islamitische kalender. Het is tijdens de ramadan niet toegestaan in het openbaar te eten, drinken of te roken tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Tijdens de ramadan hanteren de monumenten, winkels, restaurants etc. andere openingstijden, sommige zijn zelfs gesloten. De meeste winkels gaan pas later op de dag open, maar sluiten ook later, vaak na middernacht. Alle bezienswaardigheden tijdens uw rondreis zijn gewoon geopend tijdens de ramadan. In de hotels zullen sommige restaurants gesloten zijn en alcohol wordt tijdens de maaltijden niet geserveerd. De meeste bars zijn gedurende deze heilige maand gesloten. Het nuttigen van alcohol is veelal alleen mogelijk na zonsondergang en dan wel in de daarvoor aangewezen ruimte van het hotel of op uw hotelkamer door middel van de roomservice. Gedurende de ramadan zullen er geen alcoholische dranken in uw minibar staan. Elk hotel heeft wel een restaurant waar u het ontbijt, de lunch of het diner kunt nuttigen, houdt u er wel rekening mee dat de openingstijden van het restaurant aangepast zijn. Verder dienen de maaltijden over het algemeen binnen genuttigd te worden. Tijdens de ramadan zal er haast geen live entertainment in de hotels plaatsvinden.

Indien u een rondreis maakt, dient u er rekening mee te houden dat uw chauffeur en/of gids de reis kan onderbreken om tijd te nemen voor het gebed.

Onder voorbehoud van wijzigingen:
Ramadan 2019: 5 mei t/m 4 juni
Ramadan 2020: 23 april t/m 23 mei
Ramadan 2021: 12 april t/m 11 mei

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland (of in België) nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Voor een bezoek aan Jordanie is een visum nodig. Ons lokaal agentschap regelt dit visum voor u. Wij vragen u bij boeking om uw paspoortgegevens. Deze gegevens dienen wij uiterlijk 4 weken voor vertrek van u te ontvangen, zodat ons lokaal agentschap voldoende tijd heeft om het visum te regelen.

Reizigers die niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben, dienen zelf zorg te dragen voor het visum. Hiervoor kunt u contact opnemen met de ambassade van Jordanië.

The Jordan Pass

Voor uw reis naar Jordanië is het mogelijk om een ‘Jordan Pass’ aan te schaffen. Deze pas geeft u toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden inclusief Petra, Wadi Rum en Jerash. Klik hier om precies te zien welke bezienswaardigheden er in de pas zijn opgenomen, wat de kosten zijn (er zijn verschillende mogelijkheden) en hoe u deze pas kunt kopen. Deze pas kan een behoorlijk voordeel opleveren, als u tijdens uw vakantie veel culturele bezienswaardigheden wilt bezoeken. Daarbij hoeft u ook niet meer in de rij te staan en biedt de online applicatie van de Jordan Pass gratis brochures met informatie. Bovendien zijn de visumkosten inbegrepen bij een verblijf in Jordanië van minimaal 3 dagen.

Jordan Pass tijdens een groepsreis
Ook als u de groepsreis Beste van Jordanië heeft geboekt is het mogelijk om een Jordan Pass aan te schaffen. Twee bezienswaardigheden die u tijdens de groepsreis bezoekt zijn niet inbegrepen in Jordan Pass en dienen ter plaatse apart nog voldaan te worden aan de reisleider. Niet inbegrepen in de Jordan Pass zijn Mt Nebo ($3 p.p.) en Dana Nature Reserve ($17). De entreegelden zonder Jordan Pas zijn $141 per persoon, met de Jordan Pass betaalt u in totaal slechts $119 per persoon.

Wij raden u aan de Jordan Pass vanaf 30 dagen of korter voor vertrek aan te schaffen. Mocht uw reis om welke reden dan ook niet doorgaan dan vergoedt NRV deze kosten niet.

Tijdsverschil

In Jordanië is het twee uur later dan in Nederland. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het één uur later.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in de lokale valuta; de Jordaanse dinar.

Voltage

Het voltage is in Jordanië 230 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Jordanië kunt checken.

+-Landinfo Israël

+Open-Sluiten

Ambassade en verkeersbureau

Ambassade van Israël
Buitenhof 47
2513 AH Den Haag
Tel.: 070-3760500
Fax.: 070-3760555

Verkeersbureau Israël
Postbus 3240
1001 AA Amsterdam
Tel.: 020-6128850
Fax.: 020-6894288
goisrael.nl

Fooien

Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Dit is een onmisbaar deel van hun inkomen. In restaurants, bij gidsen en in taxi’s kunt u een richtlijn van 10% tot 15% hanteren.

Tijdens de groepsrondreizen stelt de reisleid(st)er een fooienpot samen. Hieruit worden alle fooien gedurende de reis betaald. Hier heeft u dus geen omkijken meer naar. Natuurlijk wordt er een overzicht gemaakt van de bedragen die zijn uitgegeven. Als richtlijn voor de fooienpot geldt ongeveer € 2,50 per persoon per dag.

Geldzaken

De munteenheid van Israël is de Nieuwe Israëlische Shekel (NIS). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren. U kunt geld wisselen op het vliegveld, bij banken, wisselkantoren en hotels in de grote steden. Het is handig om een kleine hoeveelheid Amerikaanse dollars bij u te dragen, aangezien bepaalde bezienswaardigheden, vooral in de Oude Stad van Jeruzalem dit prefereren. Daarnaast worden contante euro’s, contante Amerikaanse dollars en traveller cheques in euro’s en Amerikaanse dollars vrijwel overal geaccepteerd. Het wisselen van traveller cheques kan wel veel tijd in beslag nemen.

Met uw Nederlandse bankpas of creditcard kunt geld opnemen bij geldautomaten die dit accepteren. U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim van tevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Israël worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Openingstijden

De meeste winkels zijn geopend van zondag tot en met donderdag tussen 9.00 en 19.00 uur. De winkels gaan op vrijdag aan het eind van de ochtend dicht en op zondagochtend weer open i.v.m. de Sabbat, de Joodse rustdag. De meeste banken zijn van zondag tot donderdag open van 08.30 tot 12.00 en op zondag, dinsdag en donderdag van 16.00 tot 18.00. Op de Sabbat zijn alle banken gesloten.

Sabbat

Alle openbare diensten in Israël zijn gesloten op Sabbat, net als de meeste particuliere bedrijven. Het openbaar vervoer (de treinen en bussen in de meeste steden) rijdt niet, en op veel plaatsen is het niet gemakkelijk een restaurant te vinden dat open is. Radio- en televisie-uitzendingen worden echter gewoon uitgezonden.
In religieuze wijken echter (in grote delen van Jeruzalem) wordt de godsdienstige betekenis van de Sabbat als een heilige dag zeer streng nageleefd. Veel straten zijn dan afgesloten voor het verkeer, waardoor men alternatieve routes en omwegen dient te vinden om van de ene plaats naar de andere te komen.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Bij aankomst wordt een gratis bezoekersvisum voor die periode verstrekt.

Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, dienen zelf zorg te dragen voor het visum. Hiervoor kunt u contact opnemen met de ambassade van Israël.

Tijdsverschil

In Israël is het 1 uur later dan in Nederland.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in USD.

Voltage

Het voltage is in Israël 230 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Jordanië kunt checken.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Tel Aviv - Netanya

02Netanya - Caesarea - Haifa - Akko - Tiberias

03Tiberias - Safed - Golanhoogten - Banias Nationaal Park - Katzrin - Tiberias

04Tiberias - Kana - Nazareth - Kapernaüm - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Meer van Galilea - Tiberias

05Tiberias - Gan Hashlosha - grensovergang - Jerash - Amman

06Amman - Mt. Nebo - Madaba - Kerak - Petra

07Petra

08Petra - Wadi Rum

09Wadi Rum - Aqaba - grensovergang - Eilat

10Eilat - Makhtesh Ramon - Ein Avdat Nationaal Park - Dode Zee

11Dode Zee - Masada - Ein Gedi - Qumran - Jeruzalem

12Jeruzalem (Oude Stad)

13Jeruzalem (Nieuwe Stad) - Ein Kerem - Bethlehem - Jeruzalem

14Jeruzalem - Tel Aviv

15Tel Aviv - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis