Rondreizen Japan

Mount Fuji en de Chureito Pagode
Bloesem
Papieren lantaarns bij het Yasaka heiligdom
Mount Fuji
Geisha's in Kyoto
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Zoek uw ideale rondreis

Rondreizen Japan

Bevolking

Japan heeft 127,3 miljoen inwoners waarvan 0,6 % Koreaanse immigranten zijn en 0,4 % Chinezen, Amerikanen en Europeanen.

Eten en drinken

De Japanse keuken is veelzijdig maar wereldberoemd om de sushi en sashimi. Dit zijn kleine gerechtjes die meestal gemaakt zijn van rijst met rauwe vlees of vis. Het belangrijkste ingrediënt in Japan is rijst, dit eten de japanners bij het ontbijt, lunch en avondeten! In Japan is het belangrijk dat het eten er perfect en kleurrijk uit ziet. Daarom serveren de Japanners geen grote volle borden maar kleine kleurrijke perfecte porties. Het bekendste drankje van Japan is de sake, vergelijkbaar met wijn maar het wordt warm geserveerd in kommetjes. Ook is whiskey erg populair in Japan.

Er zijn overal in Japan ontzettend veel leuke en gezellige restaurants waar u de Japanse keuken kunt leren kennen en ervan kunt genieten!

Geografie

Het land Japan wordt gevormd door meer dan 6800 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan beslaan. De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokyo, met meer dan 37 miljoen inwoners is Tokyo de grootste stad ter wereld. Japan is een vulkanische eilandenboog en behoort tot de meest actieve gebieden. Door de unieke ligging heeft Japan erg veel last van aardbevingen van diverse krachten.

Geschiedenis

In de achtste eeuw na Christus ontstaat er in Japan een keizerrijk zoals het land vandaag de dag nog kent. In deze periode werd het boeddhisme geïntroduceerd. Rond 1600 kent Japan het tijdperk van de Samoerai die veel macht hadden en een handelsverbod uitgaven om buitenlandse invloeden buiten te houden. Alleen Nederland mocht in deze periode handel drijven met Japan. In 1867 komt de keizer weer aan de macht en wordt het handelsverbod met de buitenwereld opgeheven.
In 1894 begint een periode vol oorlog voor Japan. Tijdens de eerste Wereldoorlog hoort Japan bij de geallieerden waarbij het tegen de Duitsers vecht in China. Vervolgens begint er in 1937 een oorlog tussen Japan en China. De Verenigde Staten probeert Japan tot kalmte te manen maar de Japanners kiezen ervoor om de Amerikaanse legerbasis Pearl Harbor te bombarderen in 1940 waarop de Amerikanen als reactie atoombommen laten vallen op Hiroshima en Nagasaki. Een catastrofe voor Japan, meer dan 250.000 kwamen om door de 2 atoombommen. Kort na de aanvallen besloot keizer Hirohito Japan over te geven. Na de oorlog heeft Japan zich hersteld en tegenwoordig is het een economische wereldmacht.

Klimaat

Japan kunt u het hele jaar door goed bezoeken. Japan is een groot langwerpig land waardoor de temperatuurverschillen tussen het noorden en zuiden groot kunnen zijn. In het noorden kan het in de bergen vriezen en sneeuwen in de winter, terwijl het op de zuidelijkste eilanden in de winter niet kouder wordt dan 15 graden. De temperaturen op het hoofdeiland waar de meeste bezienswaardigheden zijn kunt u vergelijken met Nederland. Ondanks deze temperatuurverschillen heeft Japan wel vier duidelijke seizoenen.

De lente (maart t/m mei) is een populaire tijd om te reizen vanwege de prachtige ‘sakura’, kersenbloesem. Het is heel bijzonder om in Japan te zijn wanneer de kersenbomen in bloei staan. Heel het land is dan in de ban van deze bloemen. Vanaf half maart tot half april heeft u de meeste kans om dit te zien. Wanneer de bomen precies bloeien hangt af van verschillende factoren. Op de site van Kyuhosh. wordt de komst van de kersenbloesem goed in de gaten gehouden. Het weer is ook erg aangenaam in de lente. Het weer is ook erg aangenaam in de lente. In april is de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden in het noorden en 24 graden in het zuiden. In mei is de gemiddelde temperatuur rond de 17 graden in het noorden en 26 graden in het zuiden. Er valt ook weinig regen; het regenseizoen begint ongeveer vanaf half mei. Het nadeel van reizen in de lente is de drukte. De Golden Week, de week wanneer de meeste Japanners met vakantie gaan, valt namelijk ook in de lente. Daarnaast genieten de Japanners zelf ook graag van de bloesem en worden de parken vaak druk bezocht.

In de zomer (juni t/m augustus) kan het broeierig warm en vochtig zijn in Japan met gemiddelde temperaturen rond de 26 graden in het noorden en rond de 31 graden in het zuiden. Het regenseizoen valt in de zomer en duurt ongeveer van half mei tot half juli. Daarna begint het tyfoonseizoen. Wat de zomer een leuke periode maakt om te reizen zijn de zomerfestivals met indrukwekkende optochten, traditionele kleding, kleurrijke versieringen en vuurwerkshows (‘hanabi taikai’).

De herfst (september t/m november) is ook een erg populaire reisperiode. In deze periode kleuren de bladeren van de bomen allerlei prachtige herfstkleuren. Doordat er op de meeste plekken in Japan vaak weinig wind is blijven deze mooie bladeren lang aan de bomen hangen. Daarnaast zijn de temperaturen erg aangenaam. De start van het seizoen kan nog warme temperaturen met zich meebrengen van rond de 22 graden in het noorden en 30 graden in het zuiden. Tegen het einde van het seizoen daalt de temperatuur tot een gemiddelde van ongeveer 8 graden in het noorden tot 24 graden in het zuiden. Een voordeel van reizen in de herfst is dat het een stuk rustiger is dan de lente. Het nadeel van reizen in de herfst is dat het tyfoonseizoen (juli t/m oktober; met augustus en september als piek) hier deels invalt. De belangrijkste toeristische gebieden worden gelukkig zelden geraakt, maar het kan wel regenachtig en bewolkt zijn. Oktober en november zijn daarentegen relatief droog en mild.

In de winter (december t/m februari) kunt u ook prima reizen in Japan. In de winter dalen de temperaturen sterk, maar in de meeste gebieden komen de temperaturen niet onder nul. Het weer kan sterk variëren en is afhankelijk van de lengtegraad en hoogtegraad. Het noorden van Japan ziet de koudste temperaturen van het land met een gemiddelde van -1 in januari in Sapporo. Steden in het zuiden van Japan kunnen nog steeds genieten van milde temperaturen die gemiddeld rond de 19 graden liggen. Er valt bijna geen regen in de winter en het is veelal zonnig. In de bergen valt er vaak sneeuw. In de winter kunt u hier dan ook verschillende wintersporten beoefenen. Een nadeel van de winter is de korte dagen en vroege zonsondergangen.

Religie

De oorspronkelijke religie in Japan is het Shintoïsme en dit betekent : De weg der Goden.

In het Shintoïsme worden de kami oftewel de natuurgeesten aanbeden en heerst er grote liefde en eerbied voor de natuur. De belangrijkste natuurgeest is de Amaterasu, de Zonnegodin. Tot vlak na de Tweede Wereldoorlog geloofde men dat de keizer afstamde van Amaterasu en dus ook een kami was. Het Shintoïsme heeft een grote invloed op de cultuur van Japan en straalt dit ook uit in de Japanse architectuur en tuinontwerp.

Taal

In Japan spreekt iedereen Japans, dit is een unieke taal en wordt ook enkel in Japan gesproken. Er zijn verschillende dialecten die gesproken worden op diverse eilanden. Japans is een moeilijke taal om te leren spreken en schrijven door de duizenden tekens die er gebruikt worden. De Japanners spreken over het algemeen allemaal redelijk Engels.

Fooien

Het is zeer ongebruikelijk om in Japan fooi te gegeven. Laat u bijvoorbeeld geld achter in uw hotelkamer of het restaurant dan komen ze u achterna om het terug te geven. U zult altijd het juiste wisselgeld terugkrijgen.

Bovenvermelde informatie staat los van de fooi voor uw reisleider. Als u tevreden bent over uw reisleider, kunt u aan het einde van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden!

Tokyo

jp_al_tokyo (3).jpg

De bruisende hoofdstad van Japan is een perfecte combinatie van ultramoderne en traditionele Japanse cultuur. Tokyo heeft alles te bieden wat u van een Japanse stad verwacht: van hightech wolkenkrabbers, verborgen heiligdommen, een levendige foodscene, tot de rare en prachtige modewereld van Shibuya en Harajuku. In elke wijk in de stad kunt u iets anders beleven, bezoek bijvoorbeeld de elektronicawijk Akihabara: een walhalla voor fans van games, mangafiguren en futuristische gadgets of de historische wijk Asakusa, hier zijn de meeste straten, gebouwen en tempels al eeuwen hetzelfde gebleven waardoor het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

Hakone

jp_al_hakone.jpg

Hakone is niet ver van het centrum van Tokyo. Het is één van de beste plaatsen om de majestueuze Mount Fuji te bewonderen. Het is ook een fantastische plek om in een traditionele Ryokan te verblijven en te leren over hoe het leven er in de rond de 18de-eeuw in de Edo periode eruit zag.

Takayama

jp_al_takayama (2).jpg

Takayama is een prachtige historische dorp in de Japanse Alpen. De stad heeft een zeer uitgesproken cultuur en wordt omringt door een dramatisch landschap. Bewonder ook de unique architectuur van nabij liggende dorpje Shirakawago. Beide dorpjes zijn in elk seizoen prachtig om te bezoeken. In de winter valt hier sneeuw, wat deze plek een bijna magische uitstraling geeft.

Kanazawa

jp_al_kanazawa.png

Kanazawa heeft de bijnaam 'Little Kyoto', dit komt omdat u hier net zoals in Kyoto een overvloed aan cultureel erfgoed kunt vinden, maar op een kleinere schaal. Het is ook één van de beste plaatsen om te leren over traditionele Geisha, Samurai en Zen culturen, in de prachtige historische districten. Onlangs is er een nieuwe Shinkansen-spoorlijn geopend, die Kanazawa direct met Tokio verbindt.

Hiroshima

jp_al_hiroshima.jpg

De stad Hiroshima staat helaas het meest bekend om de atoombom die hier in de tweede wereld oorlog is gevallen. In het fantastische Peace Memorial Park en Museum kunt u uw respect betuigen aan de slachtoffers en meer leren over deze vreselijke gebeurtenis. Ook is is ook Hiroshima de doorgang naar het idyllische Miyajima-eiland en de drijvende Tori-poort.

Nagasaki

jp_al_nagasaki.jpg

Als één van de Japanse havensteden die het dichts bij het Aziatische vasteland ligt heeft Nagasaki voor vele eeuwen een prominente rol gespeeld in de buitenlandse handelsbetrekkingen. Nagasaki is één van de van slechts een paar havens die open bleven voor een beperkte aantallen buitenlandse handelaren tijdens de periode van isolatie in Japan. Veel van deze buitenlandse handelaren waren Nederlanders. Naast de VOC-handelspost op het eilandje Deshima vlak voor de kust, zijn er ook veel Nederlandse invloeden in de stad te zien zoals een aantal Nederlandse koloniale houten huizen en een replicatie van Huis Ten Bosch.

Kurashiki

jp_alg_kurashiki (3).jpg

Kurashiki heeft een bewaard gebleven kanaalgebied dat dateert uit de Edo Periode (1603-1867), toen de stad één van de belangrijk rijstdistributiecentra was. In feite kan de naam "Kurashiki" ruwweg vertaald worden als "stad van pakhuizen", dat verwijst naar de pakhuizen waarin de rijst is gehouden. Veel van de voormalige pakhuizen zijn nu omgebouwd tot musea, boetieks en cafés. Het Ohara Museum is het indrukwekkendste museum van Kurashiki, met een grote collectie werken van beroemde westerse kunstenaars.

Kyoto

jp_al_kyoto.png

Kyoto is tevens de culturele hoofdstad van Japan en vecht met Tokyo om de eerste plek voor beste reisbestemming in het land. De stad heeft meer dan 3.000 tempels en heiligdommen en prachtig bewaard gebleven historische districten. Bezoek bijvoorbeeld de UjiByodoin tempel is ook een aanrader, deze prachtige tempel heeft de oudste houten constructie ter wereld

Naast de vele tempels die de stad te bieden heeft, is Kyoto een fantastische plek om kennis te maken met de traditionele Japanse Geisha en Samurai cultuur. Veel Japanners en toeristen komen naar Kyoto en verkleden zich in een traditionele Kimono. Kyoto is ook de beste plek om deel te nemen aan een traditionele thee ceremonie.

 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam